Introduktion til UNI-Login for udbydere

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Introduktion til UNI-Login for udbydere"

Transkript

1 Introduktion til UNI-Login for udbydere Introduktion til UNI-Login for udbydere Styrelsen for It og Læring Læsevejledning Følgende ikoner benyttes i vejledningen Link til yderligere information Indhold Indledning Kom i gang med UNI-Login 1. Oprette sig som udbyder 2. Oprette tjenesten 3. Opsætning af tjeneste 4. Implementere af tjeneste Beskrivelse af UNI-Login Login (autentificering) Rettighedsstyring (autorisation) Relevant grunddata Grunddata Webservices Administrative systemer Andre forhold om UNI-Login Systemhåndtering af løsningen Support Sikkerhed Roadmap for UNI-Login Henvisning til online værktøj Kort relevant information Forudsætninger Formålet med denne introduktion er at hjælpe udbydere af online tjenester, infrastruktur eller administrative systemer til at forstå hvordan UNI-Login kan indgå i deres tjenester. Der refereres undervejs til områder, hvor der kan læses mere om UNI-Login. Det forventes at læseren har (eller har adgang til) en vis form for teknisk forståelse i forhold til integration til servicebaserede komponenter. Indledning UNI-Login er en brugervenlig, fleksibel og sikker adgang til den digitale skole stillet til rådighed af Styrelsen for IT og Læring (Efterfølgende benævnt STIL) Løsningen bruges til adgangsstyring i forbindelse med skytjenester, læremidler, læringsplatforme, lokale netværk, lokalt Wi-Fi, hvor brugerne skal sikres nem adgang. UNI-Login er en del af Brugerportalsinitiativet. Læs mere her: Om Brugerportalinitiativet Ved at benytte UNI-Login opnås følgende fordele: Udbredelse af sikre digitale løsninger i sektoren understøttes på en ensartet måde for både nationale og lokale løsninger Brugerne får let adgang til den digitale skole Forældre og institutionens personale (lærere og administration) kan tilgå data om elever/studerende sikkert Institutionerne bidrager som dataansvarlige Data om brug af digitale løsninger gøres tilgængelige på en sikker og ensartet måde Med UNI-Login anvender brugerne kun et login til tjenester og systemer tilknyttet UNI-Login. Det er forskelligt, hvilke oplysninger tjenesterne autoriserer ud fra. Det kan fx være brugertype (lærer/ elev), institutionsnummer, cpr-nummer, klassetrin eller klasse/hold.

2 Brugeroplysningerne er afgørende for, hvad brugeren kan få adgang til. Mere end en million børn, unge og ansatte er registrerede brugere med cpr-nummer i UNI-Login. Kom i gang med UNI-Login Som tjenesteudbyder, der vil tilbyde UNI-Login i en tjeneste skal der gennemføres 4 trin. Figur 1 - De 4 trin Se Proces - kom igang som tjenesteudbyder for en udvidet procesbeskrivelse. 1. Oprette sig som udbyder For at anvende UNI-Login i sin løsning skal tjenesteudbyderen oprette sig hos STIL ved at udfylde formularen Bestilling af UNI-Login Brugeradministration og tilslutning til UNI-Login SSO og webservices. På denne formular bestilles adgang til UNI-Login Brugeradministration og tilslutning til UNI-Login SSO. For at komme i gang med UNI-Login behøver tjenesteudbyderen ikke bestille "Services" på denne formular. Det er til avanceret brug. I stedet bestilles "UNI-Login med autorisation med GivAdgang" på formularen Be stilling af UNI-Login for producenter. Læs mere om oprettelse og vilkår for abonnement på Bestil 2. Oprette tjenesten Når en tjenesteudbyder er oprettet er det muligt at registrere tjenesten på GivAdgang. Tjenesten registreres med en tjenestekode, og et navn, som vises til brugere med adgang til tjenesten på bl.a Mit UNI-Login. Derudover er det muligt at registrere et link til tjenesten eller til en side, hvor brugerne kan få mere information om tjenesten. Endelig er det muligt at registrere en reference til tjenestens metadata på Materialeplatformen. 3. Opsætning af tjeneste Når tjenesten er oprettet er det muligt at give adgang til tjenesten. En adgang gives til en institution, således at de kan tilgå tjenesten. Tjenesteudbyderen kan styre licenserne på GivAdgang Adgang til tjenesten tildeles under "Adgange" på GivAdgang. Udbyderen kan her tildele og fratage adgang for grupper og brugere på en institution. For at give en hel institution rettighed tildeles adgang til gruppen "Alle". Det er også muligt at tildele adgang til hvert enkelt elevtrin, fx "Elevtrin-9". 4. Implementere af tjeneste Fra tjenesterne viderestilles der til UNI-Logins loginside, hvor brugeren efter login sendes tilbage til en side hos tjenesten sammen med et bevis for, at brugeren er logget ind og har adgang til tjenesten. Tjenesten tjekker beviset og giver brugeren adgang. Hvis brugeren ikke har adgang sendes brugeren fra UNI-Logins loginside til en fejlside hos tjenesteudbyderen, så tjenestenudbyderen kan informerer brugeren om, hvorfor der ikke er adgang og hvordan brugeren kan få adgang.

3 Læs mere om den tekniske implementering på Minimalløsning til implementering af UNI-Login i en tjeneste Beskrivelse af UNI-Login UNI-Login består af: Login Rettighedsstyring Grunddata om elever De tre komponenter arbejder sammen i STILs systemlandskab for at sikre at tjenesteudbyderen kan tilbyde institutionerne adgang til de tjenester som de udbyder. F.eks. et online læremiddel eller adgang til skolens Wi-Fi. Figur 2 - UNI-login i STILs systemlandskab I nedenstående eksempel arbejder de 3 komponenter sammen for at logge en elev ind og kontrollere om eleven har adgang til tjenesten.

4 Figur 3 - Proces for elev login og adgang til tjeneste Ud over de 3 komponenter i grundpakken er det muligt som tjenesteudbyder, at få tilsluttet en komponent til passwordsynkronisering, hvis der tilbydes adgang til infrastruktur. Det kan blandt andet være styring af Wi-Fi adgang på skolerne. Login (autentificering) Login sikrer den digital identitet hos brugeren. Når brugeren logger på en tjeneste med sit UNI-Login, bliver hun autentificeret, dvs. UNI-Login dokumenterer over for tjenesten, at brugeren er den, hun siger, hun er. Brugeren skal blot huske et brugernavn og en adgangskode for at autentificere sig med UNI-Login (1-faktor authentificering). Brugeren kan også benytte NemID til at logge ind. Læs om snitfladebeskrivelser på UNI-Login snitflader til login og autentificering Brugerne administreres via de skole- og studieadministrative systemer eller via ba.emu.dk Læs mere om brugeradministration på UNI Login for it- og brugeradministratorer Rettighedsstyring (autorisation) Igennem rettighedsstyring kan institutionerne anmode om adgang til en tjeneste og tjenesteudbydere kan tildele adgang. Her ses en skoleleder der indgår en aftale om adgang til en tjeneste igennem en tjenesteudbyde. En underviser på skolen efterfølgende kan tilgå tjenesten, og tildele den til et hold (en klasse).

5 Figur 4 - Proces for institutions adgang til tjeneste Relevant grunddata Grunddata i UNI-Login er en samling af grunddata om elever, personale og forældre, som sikrer at elever kan identificeres entydigt på tværs af de digitale løsninger, der benyttes i sektoren. Grunddata De oplysninger, der behandles i UNI-Login, er alene identifikationsoplysninger: Stamdata om eleverne - disse oplysninger er globale for eleven: brugerid, cpr-nummer, navn (ved første oprettelse) Institutionsdata om eleven Kontaktdata som navn, adresse, telefonnummer, m.m. Disse oplysninger er ejet og indberettet af institutionen Institutionstilknytning - elev, ansat, kontaktperson (typisk forældre) Lokale grupper, hold, klasser for eleven På UNI login Importformat Feltdefinitioner ses, hvilke data en skole potentielt kan overføre til UNI-Login Data tilgås igennem webservices, som STIL stiller til rådighed. Webservices For at anvende webservices, kræves både en tilslutningsrettighed til selve webservicen og en dataaftalerettighed de institutioner, der kontraktligt er indgået dataaftale med. Tilslutningsrettigheden tildeles af STIL og dataaftalerettigheden tildeles af den konkrete institution. Webservices i infotjenesten kan opdeles i de overordnede kategorier: Institutioner og brugere - brugernes tilknytning til institutioner og deres stamdata på de enkelte institutioner Bruger til bruger - information om kontaktpersoner Licenser/Adgange og grupper - oprettelse af projektgrupper og tildeling af licenser/adgange til både lokale grupper og projektgrupper

6 Detaljeret beskrivelse af Webservices kan ses på UNI-Login Webservice API Der kan bestilles adgang til Webservices på formularen Bestilling af UNI-Login Brugeradministration og tilslutning til UNI-Login SSO og webservices Administrative systemer De administrative systemer på institutionerne spiller en central rolle i at få registreret data, og er derfor underlagt krav fra myndighederne i forhold til hvordan data registreres. Læs mere om klassifikation, ansvar, indsamling og kontrol af data på Følgende figur illustrerer de administrative systemers rolle i forhold til UNI-Login. Figur 5 - Dataflow i UNI-Login Andre forhold om UNI-Login Systemhåndtering af løsningen STIL er ansvarlig for support, administration og udvikling af løsningen. Driften håndteres af Statens IT. Support De enkelte services er tilgængelige 24 timer i døgnet 365 dage om året.

7 Ændringer med stor betydning for tilsluttede tjenesteudbydere varsles minimum seks måneder i forvejen. Ændringer med mindre betydning for tilsluttede tjenesteudbydere varsles minimum tre måneder i forvejen. Se supportrelateret information på Kontakt Support Sikkerhed Der gennemføres årligt et sikkerhedseftersyn af UNI-Login, for at sikre at løsningen fortsat overholder gældende lovgivning omkring datasikkerhed. Sikkerhedseftersynet gennemføres af STILs Kontor for It-sikkerhed og Databeskyttelse, og resultatet offentliggøres på årligt på styrelsens hjemmeside fra efteråret Roadmap for UNI-Login UNI-Login er løbende under udvikling og forbedring. STIL har ansvar for den løbende videreudvikling af UNI-Login i overensstemmelse med det vedtagne roadmap. Se roadmap og releaseplan for UNI-Login på Roadmap og Releaseplan

Beskrivelse af UNI-login rettet mod kommuner og skoler

Beskrivelse af UNI-login rettet mod kommuner og skoler Beskrivelse af UNI-login rettet mod kommuner og skoler Beskrivelse af UNI-login rettet mod kommuner og kommunale institutioner Styrelsen for It og Læring Læsevejledning Følgende ikoner benyttes i vejledningen

Læs mere

UNI Login. For udbydere af online læremidler. Ole Windeløv, Steen Lindén og Kristian Johnsen UNI C. 26-02-2013 Side 1

UNI Login. For udbydere af online læremidler. Ole Windeløv, Steen Lindén og Kristian Johnsen UNI C. 26-02-2013 Side 1 UNI Login For udbydere af online læremidler Ole Windeløv, Steen Lindén og Kristian Johnsen UNI C Indsæt note og kildehenvisning via Header and Footer 26-02-2013 Side 1 Program 13.00-14.00 Velkomst og info

Læs mere

Administration af UNI-Login i forbindelse med Biblo

Administration af UNI-Login i forbindelse med Biblo Administration af UNI-Login i forbindelse med Biblo Alle børn og børnebibliotekarer skal bruge det landsdækkende UNI-Login for at oprette en profil på www.biblo.dk. Langt de fleste skolebørn i DK har fra

Læs mere

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Forfatter:

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning til Brugeradministratorer

Netprøver.dk. Brugervejledning til Brugeradministratorer Netprøver.dk Brugervejledning til Brugeradministratorer 8. marts 2016 Indhold 1 Introduktion... 3 2 Login... 4 3 Brugeradministration... 5 3.1 Tilføj bruger... 7 3.2 Tilføj mange brugere... 8 4 På prøvedagen:

Læs mere

Test- og prøvesystemet. Folkeskolens digitale prøver

Test- og prøvesystemet. Folkeskolens digitale prøver Test- og prøvesystemet Folkeskolens digitale prøver Vejledning til forberedelse af booking til vinterprøver (syge- og semesterprøver) 2018 Test- og prøvesystemet Folkeskolens digitale prøver, 2018 Version

Læs mere

Tips & Tricks nr. 87 UNI-Login via LUDUS Web

Tips & Tricks nr. 87 UNI-Login via LUDUS Web LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 Tips & Tricks nr. 87 UNI-Login via LUDUS Web Den 11. marts

Læs mere

Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra KMD Elev

Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra KMD Elev Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra KMD Elev 1 Indhold 1 Indledning... 3 2 Importer brugerdata... 4 2.1 Automatisk import... 4 2.2 Manuel import... 5 3 Når du har importeret, sker der følgende...

Læs mere

SIKKERHEDSPROJEKT PÅ TVÆRS AF BPI

SIKKERHEDSPROJEKT PÅ TVÆRS AF BPI KOMMUNERNES IT-ARKITEKTURRÅD, DEN 6. SEPTEMBER 2016 BRUGERPORTALSINITIATIVET SIKKERHEDSPROJEKT PÅ TVÆRS AF BPI Kommunernes it-arkitekturråd, den 6. september 2016 v/ Kit Roesen Anskaffelse af læringsplatforme

Læs mere

Brugervejledning. Optagelse.dk. Opret medarbejder på grundskole

Brugervejledning. Optagelse.dk. Opret medarbejder på grundskole Brugervejledning Optagelse.dk Opret medarbejder på grundskole 8. juli 2012 1 INDLEDNING... 4 1.1 MÅLGRUPPE... 4 1.2 HVAD SKAL JEG LÆSE... 5 1.3 VEDR. OPTAGELSE.DK 2012... 5 1.4 BEMÆRKNINGSFELT... 5 2

Læs mere

Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra Dansk Skoledata

Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra Dansk Skoledata Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra Dansk Skoledata 1 Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Oprettelse og eksport af xml-fil i Dansk Skoledata... 3 2 Importer brugerdata... 6 3 Når du har importeret,

Læs mere

ARKITEKTURARBEJDET FOR BRUGERPORTALINITIATIVET

ARKITEKTURARBEJDET FOR BRUGERPORTALINITIATIVET ARKITEKTURARBEJDET FOR BRUGERPORTALINITIATIVET ARKITEKTURARBEJDET FOR BRUGERPORTALINITIATIVET Nikolaj Malkov, KL Chefkonsulent/forretningsarkitekt ARKITEKTURARBEJDET FOR BRUGERPORTALINITIATIVET Status

Læs mere

Konference om digital læringsplatform og samarbejdsplatform

Konference om digital læringsplatform og samarbejdsplatform Konference om digital læringsplatform og samarbejdsplatform Én indgang til dagtilbud og skole Martin Hovbakke Sørensen Side 1 UNI Login 1.2 mio. personer loggede ind i 2013 120.000 UNI-Login (web-sso

Læs mere

BEK nr 529 af 02/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juni Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 529 af 02/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juni Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 529 af 02/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juni 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for It og Læring, j.nr. 18/13045 Senere ændringer til

Læs mere

UNI Login brugeradministration

UNI Login brugeradministration UNI Login brugeradministration - administration via XML-import 2. udgave, maj 2010 UNI C 2010 Vermundsgade 5 2100 København Ø Tlf: 35 87 88 89 1 Hvem kan bruge denne vejledning?... 2 1.1 Hvordan eksporteres

Læs mere

Guide til integration med NemLog-in / Brugeradministration

Guide til integration med NemLog-in / Brugeradministration Guide til integration med NemLog-in / Brugeradministration Side 1 af 9 21. januar 2013 TG Denne guide indeholder en kort beskrivelse af, hvorledes man som itsystemudbyder (myndighed eller it-leverandør)

Læs mere

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 19.12.2013 Indhold 1 Indledning... 5 1.1

Læs mere

Skolemedarbejder 9. og 10.klasse. Brugervejledning Optagelse.dk

Skolemedarbejder 9. og 10.klasse. Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder 9. og 10.klasse Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder 9. og 10.klasse Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen for It og Læring Styrelsen for

Læs mere

Vejledning til oprettelse af UUmedarbejder. Brugervejledning Optagelse.dk

Vejledning til oprettelse af UUmedarbejder. Brugervejledning Optagelse.dk Vejledning til oprettelse af UUmedarbejder Brugervejledning Optagelse.dk Vejledning til oprettelse af UU-medarbejder Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen Styrelsen for It og Læring

Læs mere

UNI-VPN Brugeradministration

UNI-VPN Brugeradministration UNI-VPN Brugeradministration Version 1.1 Af Jesper Skou Jensen 1 Indledning 1 1 Indledning I denne vejledning gennemgås hvordan UNI-VPN-brugere administreres. UNI- VPN er baseret på UNI Login, der er fælles

Læs mere

Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra NP Privatskole

Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra NP Privatskole Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra NP Privatskole 1 Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Oprettelse og eksport af xml-fil i NP Privatskole... 3 2 Importer brugerdata... 5 3 Når du har importeret, sker

Læs mere

Brugerhåndtering i WebUntis - 1

Brugerhåndtering i WebUntis - 1 Brugerhåndtering i WebUntis For at kunne logge på WebUntis, skal man være oprettet som bruger i WebUntis. I WebUntis kan du importere undervisere og studerende til menuen Stamdata. Det at en underviser

Læs mere

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v3

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v3 Indledning Dette dokument er en introduktion til brugerstyringssystemet SEB. Dokumentet tager udgangspunkt i en brugeradministrators opgaver. SEB består overordnet af to dele 1) Et brugeradministrationssystem

Læs mere

NR. 87 UNI-Login via LUDUS Web DEN 11. MARTS 2013

NR. 87 UNI-Login via LUDUS Web DEN 11. MARTS 2013 NR. 87 UNI-Login via LUDUS Web DEN 11. MARTS 2013 Adgang til LUDUS Web via UNI Login Opsætning i LUDUS og LUDUS Web Kørslen Indsend brugeroplysninger til UNI Login i LUDUS Web Hent UNI Login oplysninger

Læs mere

Informationsmøder om Netprøver.dk Jan Hauerslev, Styrelsen for It og Læring Steffen Møllegaard Iversen, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

Informationsmøder om Netprøver.dk Jan Hauerslev, Styrelsen for It og Læring Steffen Møllegaard Iversen, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Informationsmøder om Netprøver.dk 2017 Jan Hauerslev, Styrelsen for It og Læring Steffen Møllegaard Iversen, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Program I. Om Netprøver.dk hvad, hvorfor og hvordan?

Læs mere

Læringsplatform - Brugerportalsinitiativet

Læringsplatform - Brugerportalsinitiativet Introduktion Læringsplatform - Brugerportalsinitiativet Gitte Stoltenberg (KL) 7/10 2015 Park-Inn, København Eksterne digitale læremidler Introduktion Fællesoffentlig samarbejdsplatform med UNI-Login (bla.

Læs mere

Vi indsamler dine personlige oplysninger, når du tilmelder dig og/eller bruger tjenesterne.

Vi indsamler dine personlige oplysninger, når du tilmelder dig og/eller bruger tjenesterne. Privacy Policy Side 1/5 Denne privatlivspolitik indeholder en forklaring på, hvordan vi behandler de personlige data, vi indsamler fra dig, når du bruger vores websteder, apps, platforme og tjenester -

Læs mere

UNI Login brugeradministration

UNI Login brugeradministration UNI Login brugeradministration - administration via central import 2. udgave, september 2010 UNI C 2010 Vermundsgade 5 2100 København Ø Tlf: 35 87 88 89 1 Hvem kan bruge denne vejledning?... 2 1.1 Hvordan

Læs mere

Guide til login på DA Barsel

Guide til login på DA Barsel Guide til login på DA Barsel 19. marts 2019 Dok ID: 134653 Adgang til DA Barsel For at kunne tilgå DA Barsels selvbetjening skal man have tilknyttet sin NemID medarbejdersignatur til Arbejdsgivernes Fælles

Læs mere

Skolemedarbejder 8. klasse. Optagelse.dk

Skolemedarbejder 8. klasse. Optagelse.dk Skolemedarbejder 8. klasse Optagelse.dk Skolemedarbejder 8. klasse Optagelse.dk Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen for It og Læring Styrelsen for It og Læring, 12.12.2016 Indhold 1 Indledning...

Læs mere

DIGITAL SAMMENHÆNG FOR BØRN OG UNGE

DIGITAL SAMMENHÆNG FOR BØRN OG UNGE DIGITAL SAMMENHÆNG FOR BØRN OG UNGE Kirsten Jørgensen, Chefkonsulent Kontoret for Børn og Folkeskole Kit Roesen, Programchef BPI Leverancer i den fælleskommunale digitale handlingsplan 4.1 Bedre sammenhæng

Læs mere

Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner

Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner Indhold 1. Introduktion... 2 2. Hvem kan benytte indmeldelsesportalen?... 2 3. Sådan opretter du dig på indmeldelsesportalen... 2 1.

Læs mere

Skolemedarbejder. Brugervejledning Optagelse.dk

Skolemedarbejder. Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen for It og Læring Styrelsen for It og Læring, 05.01.2015 Indhold

Læs mere

Den samlede erhvervsløsning i næste generation af NemID og NemLog-in3

Den samlede erhvervsløsning i næste generation af NemID og NemLog-in3 Notat 21. februar 2017 Den samlede erhvervsløsning i næste generation af NemID og NemLog-in3 Dette notat giver en overordnet konceptuel fremstilling af, hvordan erhvervsområdet forventes håndteret samlet

Læs mere

Servicemål. Indhold. Servicemål for UNI-login. Læsevejledning. Ændringer. 1 - Indledning. Styrelsen for It og Læring.

Servicemål. Indhold. Servicemål for UNI-login. Læsevejledning. Ændringer. 1 - Indledning. Styrelsen for It og Læring. Servicemål Servicemål for UNI-login Styrelsen for It og Læring Læsevejledning Følgende ikoner benyttes i vejledningen Link til yderligere information Henvisning til online værktøj Kort relevant information

Læs mere

Vejledning til oprettelse af medarbejdere. Brugervejledning til oprettelse af medarbejdere på alle institutioner. Optagelse.dk

Vejledning til oprettelse af medarbejdere. Brugervejledning til oprettelse af medarbejdere på alle institutioner. Optagelse.dk Vejledning til oprettelse af medarbejdere Brugervejledning til oprettelse af medarbejdere på alle institutioner. Optagelse.dk Vejledning til oprettelse af medarbejdere Forfatter: Tobias Thisted Styrelsen

Læs mere

Ansøgning om udbetaling af tilskud foregår via et elektronisk indberetningssystem, der tilgås via

Ansøgning om udbetaling af tilskud foregår via et elektronisk indberetningssystem, der tilgås via Den 1. maj 2017 Indberetning af indkøb af tilskudsberettigede digitale læremidler I 2017 udmøntes yderligere 45 millioner kroner fra puljen til digitale læremidler. Kommuner kan få udbetalt tilskud fra

Læs mere

Nyt i SkoleIntra 5.10

Nyt i SkoleIntra 5.10 Nyt i SkoleIntra 5.10 Sidst ændret den 13 10 2015 Ny loginside Med SkoleIntra 5.10 introduceres et nyt fælles login, som giver single sign on mellem det nye SkoleIntra, det klassiske SkoleIntra og itslearnings

Læs mere

Vejledninger til Brugeradministrator

Vejledninger til Brugeradministrator Vejledninger til Brugeradministrator 1. Udgave, Maj 2006 FirstClass version 8.005, dansk UNI C SkoleKom Vermundsgade 5 2100 København Ø Tlf. 35878889 Opret bruger... 2 Elev... 2 Lærer... 3 Klasse... 3

Læs mere

ROLLEKATALOG - BPI BRUGERPORTALSINITIATIVET ROLLEKATALOG BRUGERAKTØRER OG BRUGERROLLER

ROLLEKATALOG - BPI BRUGERPORTALSINITIATIVET ROLLEKATALOG BRUGERAKTØRER OG BRUGERROLLER ROLLEKATALOG BRUGERAKTØRER OG BRUGERROLLER BRUGERPORTALSINITIATIVET ROLLEKATALOG - BPI til brug i folkeskole og dagtilbud Rollekatalog Side 2 af 9 Indholdsfortegnelse 1. Indledning, formål og scope...3

Læs mere

Tips & tricks for den avancerede bruger af SkoleIntra

Tips & tricks for den avancerede bruger af SkoleIntra Tips & tricks for den avancerede bruger af SkoleIntra Ole Windeløv Oversigt Et par gode råd UNI-Login for forældre Integration til bookingsystemer Besked systemet eksterne beskeder SMS fra andre systemer

Læs mere

Arkitekturarbejdet for brugerportalinitiativet. Dialogforum 22. April 2015 Nikolaj Malkov, KL Chefkonsulent/forretningsarkitekt

Arkitekturarbejdet for brugerportalinitiativet. Dialogforum 22. April 2015 Nikolaj Malkov, KL Chefkonsulent/forretningsarkitekt Arkitekturarbejdet for brugerportalinitiativet Dialogforum 22. April 2015 Nikolaj Malkov, KL Chefkonsulent/forretningsarkitekt Status pt. for arkitektur og standarder Fællesoffentlig standardiseringsgruppe

Læs mere

Test og prøvesystemet De nationale test

Test og prøvesystemet De nationale test Test og prøvesystemet De nationale test Brugervejledning for kommuner Version 1 (marts 2016) Styrelsen for It og Læring, 14.03.2016 Test og prøvesystemet De nationale test Brugervejledning for DNT Kommunevejledning

Læs mere

KOM GODT I GANG MED ENAO

KOM GODT I GANG MED ENAO VEJLEDNING KOM GODT I GANG MED ENAO Senest revideret 11. februar 2015 ENERGITILSYNET KOM GODT I GANG MED ENAO Side 1/1 INDHOLD HVAD ER ENAO?... 1 INDBERETNINGER I ENAO... 1 HVORDAN FÅR MAN ADGANG TIL

Læs mere

Vejledning i tildeling af rettigheder til VandData. Vejledningen henvender sig til Vandselskabers Nem Log-in Administratorer og beskriver, hvordan

Vejledning i tildeling af rettigheder til VandData. Vejledningen henvender sig til Vandselskabers Nem Log-in Administratorer og beskriver, hvordan Vejledning i tildeling af rettigheder til VandData. Vejledningen henvender sig til Vandselskabers Nem Log-in Administratorer og beskriver, hvordan brugere af VandData tildeles rettigheder til systemet

Læs mere

SkoleKomNet Administrationsvejledning

SkoleKomNet Administrationsvejledning Om vejledningen...2 Introduktion...2 Oversigt over tjenesten...3 Sportalen...3 Brugeradministrator...4 Tildeling af rettigheder...4 Ajourførte klasse- eller holdlister...5 SkoleKomNet administrator...5

Læs mere

Brugervejledning. Optagelse.dk. Opret medarbejder på UU-centret

Brugervejledning. Optagelse.dk. Opret medarbejder på UU-centret Brugervejledning Optagelse.dk Opret medarbejder på UU-centret 8. juli 2012 1 INDLEDNING... 4 1.1 MÅLGRUPPE... 4 1.2 HVAD SKAL JEG LÆSE... 5 1.3 VEDR. OPTAGELSE.DK 2012... 5 1.4 BEMÆRKNINGSFELT... 5 2

Læs mere

Tilslutning til Digital Post Administrationsportalen

Tilslutning til Digital Post Administrationsportalen Tilslutning til Digital Post Administrationsportalen Denne vejledning beskriver hvordan en myndighed tilslutter sig Digital Post Administrationsportalen Version: 1.1 Udarbejdet: juli 2015 Udarbejdet af:

Læs mere

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Ønsker du vejledning til en specifik område, kan du gå direkte til det ved at klikke på det i listen nedenfor. Generelt om fuldmagter... 2 Fuldmagt på virk.dk...

Læs mere

Tildeling af rettigheder. VandData. Vejledning

Tildeling af rettigheder. VandData. Vejledning Tildeling af rettigheder i VandData Vejledning Marts 2019 Tildeling af rettigheder i VandData Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk

Læs mere

Vejledning Lærerlogin

Vejledning Lærerlogin Vejledning Lærerlogin Opdateret 15. april 2013 Indhold Indledning... 3 Opsætning på ungdomsskolens hjemmeside... 4 Integrering i selve hjemmesiden... 4 Link... 5 Tildeling af adgangskoder... 6 Indhold...

Læs mere

Læringsplatform og elevens plan - En del af skole/hjem samarbejdet

Læringsplatform og elevens plan - En del af skole/hjem samarbejdet Læringsplatform og elevens plan - En del af skole/hjem samarbejdet Indhold Læringsplatform og elevens plan i Ikast-Brande kommune... 2 Læringsplatformen MOMO... 2 Elevens plan:... 2 Elevplanen er et fælles

Læs mere

Administration af brugere vha. sammenhængende log-in

Administration af brugere vha. sammenhængende log-in Formål Formålet med beskrivelsen er at skabe et overblik over sammenhængende log-in, som en nem og enkel måde at administrere brugere på. Denne pjece er henvendt til de partnere af Danmarks Miljøportal,

Læs mere

ERFARINGER MED BRUGERPORTALS- INITIATIVET OG AULA

ERFARINGER MED BRUGERPORTALS- INITIATIVET OG AULA 23 APRIL 2018 ERFARINGER MED BRUGERPORTALS- INITIATIVET OG AULA v. Chefkonsulent/arkitekt Erling Hansen, KOMBIT og Chefkonsulent/arkitekt Gerner Zinglersen, KL Agenda Brugerportalsinitiativet formål og

Læs mere

XMedicus Systems ApS. Lægekontakt. Brugervejledning. 31. maj 2018 Version 1.1

XMedicus Systems ApS. Lægekontakt. Brugervejledning. 31. maj 2018 Version 1.1 XMedicus Systems ApS Lægekontakt Brugervejledning 31. maj 2018 Version 1.1 XMedicus Systems ApS Brugervejledning 1 Introduktion Lægekontakt er vejen til kommunikation mellem behandler og patient. Kommunikationen

Læs mere

Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger

Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger Undersøgelse af kompetencedækning i folkeskolen 2018 Styrelsen for It og Læring Side 2 af 7 Indhold SKOLER

Læs mere

Import-vejledning Fra Tabulex TEA til UNI Login

Import-vejledning Fra Tabulex TEA til UNI Login Import-vejledning Fra Tabulex TEA til UNI Login - For UNI Login brugeradministratorer 4. udgave, januar 2007 UNI C 2007 Vermundsgade 5 2100 København Ø Tlf: 35 87 88 89 1 Bestil data fra Tabulex TEA...

Læs mere

Import-vejledning Fra KMD Elev til UNI Login

Import-vejledning Fra KMD Elev til UNI Login Import-vejledning Fra KMD Elev til UNI Login - For UNI Login brugeradministratorer 6. udgave, juli 2008 UNI C 2008 Vermundsgade 5 2100 København Ø Tlf: 35 87 88 89 1 Bestil data fra KMD Elev... 2 2 Indlæsning

Læs mere

Tildeling af rettigheder i NEMLOG-IN

Tildeling af rettigheder i NEMLOG-IN Tildeling af rettigheder i NEMLOG-IN GÆLDENDE FRA 1. FEBRUAR 2015 FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. 4171 5400 post@forsyningstilsynet.dk www.forsyningstilsynet.dk Side 2/19 FORSYNINGSTILSYNET

Læs mere

Test- og prøvesystemet De nationale test Brugervejledning for kommuner

Test- og prøvesystemet De nationale test Brugervejledning for kommuner Test- og prøvesystemet De nationale test Brugervejledning for kommuner Indledning Teststatus Testresultater Årsresultater version 1 (januar 2015) Test og prøvesystemet De nationale test Brugervejledning

Læs mere

Figur 1 Tidsramme for udrulningen

Figur 1 Tidsramme for udrulningen Artikel 9 Aula Udrulningstrin 1 Indledning til udrulningen Udrulningen i Aula er planlagt til at vare 8 uger. Herudover er der afsat 2 uger som buffer. Nogle kommuner kan hurtigt gennemføre udrulningen,

Læs mere

It arkitektur- og sikkerhedskrav Løn og personalesystemsudbud. Region Midtjylland 2010.

It arkitektur- og sikkerhedskrav Løn og personalesystemsudbud. Region Midtjylland 2010. It arkitektur- og sikkerhedskrav Løn og personalesystemsudbud Region Midtjylland 2010. 1 1 Indledning 1.1 Versionshistorie Version Dato Ansvarlig Status Beskrivelse 1.0 2010-05-04 HENSTI Lukket Definition

Læs mere

SUP-specifikation, version 2.0. Bilag 9. SUP-Styregruppen. Sikkerhed og samtykke. Udkast af 12. juni Udarbejdet for

SUP-specifikation, version 2.0. Bilag 9. SUP-Styregruppen. Sikkerhed og samtykke. Udkast af 12. juni Udarbejdet for SUP-specifikation, version 2.0 Bilag 9 Sikkerhed og samtykke Udkast af 12. juni 2003 Udarbejdet for SUP-Styregruppen Uddrag af indholdet kan gengives med tydelig kildeangivelse Indholdsfortegnelse 1 Introduktion...

Læs mere

UNI Login. Licens webservice. ws-03

UNI Login. Licens webservice. ws-03 UNI Login Licens webservice ws-03 UNI Login Licens webservice 5.0 Licens webservice 1 Indhold 1 Licens webservice... 2 1.1 Informationsmodel... 2 1.2 Entiteter og attributter... 2 Projekt... 2 Gruppe...

Læs mere

Drøftelse af principper for brugen af læringsplatformen Minuddannelse på skolerne

Drøftelse af principper for brugen af læringsplatformen Minuddannelse på skolerne Punkt 5. Drøftelse af principper for brugen af læringsplatformen Minuddannelse på skolerne 2018-015332 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget drøfter, efter anmodning fra Per Clausen, brugen af

Læs mere

Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner

Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner Indhold 1. Introduktion... 2 2. Hvem kan benytte indmeldelsesportalen?... 2 3. Sådan opretter du dig på indmeldelsesportalen... 2 1.

Læs mere

Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger

Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger Undersøgelse af kompetencedækning i folkeskolen 2017 Styrelsen for It og Læring Side 2 af 6 Indhold SKOLER

Læs mere

Velkommen. 10. maj 2016

Velkommen. 10. maj 2016 Velkommen 10. maj 2016 Dagsorden 10. maj 2016 Velkommen Præsentation af MeeBook Anbefalinger Kommunikationsplan Indskolingen - Stian Rasmussen Praktik og spørgsmål Tema eftermiddag den 23. maj Afslutning

Læs mere

Vejledning til Min side - Fødevarestyrelsen

Vejledning til Min side - Fødevarestyrelsen Vejledning til Min side - Fødevarestyrelsen - Særligt til kæder eller virksomheder med flere p-enheder og kontrolobjekter under det samme CVR-nummer For at kunne få adgang til Min side, skal følgende være

Læs mere

Skolemedarbejder. Brugervejledning Optagelse.dk

Skolemedarbejder. Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 27.11.2013 1 Indledning... 5 1.1 Målgruppe... 5 1.2 Bemærkningsfelt...

Læs mere

Import-vejledning Fra regneark til UNI Login

Import-vejledning Fra regneark til UNI Login Import-vejledning Fra regneark til UNI Login - For UNI Login brugeradministratorer 4. udgave, januar 2007 UNI C 2007 Vermundsgade 5 2100 København Ø Tlf: 35 87 88 89 1 Oprettelse af regneark med persondata...

Læs mere

Baggrundsbeskrivelse for installation af føderation i partnerorganisationer til Danmarks Miljøportal. Baggrund. 1. Hvad er føderation

Baggrundsbeskrivelse for installation af føderation i partnerorganisationer til Danmarks Miljøportal. Baggrund. 1. Hvad er føderation Baggrundsbeskrivelse for installation af føderation i partnerorganisationer til Danmarks Miljøportal. Miljøportalsekretariatet Ref.: jejnb Den 22. november 2007 Baggrund I forbindelse med strukturreformen

Læs mere

Vejledning til NemLog-in

Vejledning til NemLog-in Vejledning til NemLog-in Marts 2016 SIDE 1 MARTS 2016 Vejledning til NemLog-in Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Forsyningssekretariatet Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. +45 41 71 50 00 E-mail:

Læs mere

Version 2 - juni 2019/BMB KLAR TIL AULA. KMD Educa, Brugeradministrationen Skoleintra Aula

Version 2 - juni 2019/BMB KLAR TIL AULA. KMD Educa, Brugeradministrationen Skoleintra Aula KLAR TIL AULA KMD Educa, Brugeradministrationen Skoleintra Aula Version 2 Juni 2019 1 Indhold Formål... 3 Ansvar... 3 Sammenhæng mellem KMD Educa Personale (PULS) og KMD Elev og Uni-login/AULA... 3 Brugeroprettelse

Læs mere

Let i gang med NemRefusion for selvstændige

Let i gang med NemRefusion for selvstændige Let i gang med NemRefusion for selvstændige Digital indberetning af syge- og barseldagpenge på Virk.dk Denne lille guide giver dig en introduktion til, hvordan du kan indberette syge- og barseldagpenge

Læs mere

Introduktion til NemID og Tjenesteudbyderpakken

Introduktion til NemID og Tjenesteudbyderpakken Nets DanID A/S Lautrupbjerg 10 DK 2750 Ballerup T +45 87 42 45 00 F +45 70 20 66 29 info@danid.dk www.nets-danid.dk CVR-nr. 30808460 Introduktion til NemID og Tjenesteudbyderpakken DanID A/S 12. oktober

Læs mere

Vejledning til tildeling af rettigheder i VandData

Vejledning til tildeling af rettigheder i VandData Vejledning til tildeling af rettigheder i VandData Januar 2018 SIDE 1 Vejledning til tildeling af rettigheder i VandData Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Forsyningssekretariatet Carl Jacobsens Vej 35

Læs mere

Udvidet brug af personligt NemID i erhvervssammenhæng

Udvidet brug af personligt NemID i erhvervssammenhæng Udvidet brug af personligt NemID i erhvervssammenhæng Side 1 af 10 16. juni 2016 TG Baggrund Digitaliseringsstyrelsen planlægger i samarbejde med Erhvervsstyrelsen at gennemføre nogle ændringer i NemLog-in

Læs mere

Single sign-on til statens systemer. April 2019 version 5

Single sign-on til statens systemer. April 2019 version 5 Single sign-on til statens systemer April 2019 version 5 Velkommen Formålet med i dag er, at I skal vide, hvad der kræves at tilslutte sig MODST SSO hvornår I bliver berørt af MODST SSO Agenda for dagen

Læs mere

Adgang til NIV. Nyt system til indberetning af forventede ventetider. Version 1.2

Adgang til NIV. Nyt system til indberetning af forventede ventetider. Version 1.2 Adgang til NIV Nyt system til indberetning af forventede ventetider Version 1.2 Kolofon Adgang til NIV Udgiver: Sundhedsdatastyrelsen Ansvarlig institution: Sundhedsdatastyrelsen Design: Sundhedsdatastyrelsen

Læs mere

Brugervejledning. Optagelse.dk. Brugeroprettelse Første login for medarbejdere

Brugervejledning. Optagelse.dk. Brugeroprettelse Første login for medarbejdere Brugervejledning Optagelse.dk Brugeroprettelse Første login for medarbejdere 16. november 2011 1 INDLEDNING... 4 1.1 VEDR. OPTAGELSE.DK 2012... 4 1.1.1 Medarbejder NemID... 4 1.2 BEMÆRKNINGSFELT... 4

Læs mere

Vejledning i at give autorisation til Ejerbogen, Ejerregisteret eller andre indberetninger til det offentlige via Virk.dk

Vejledning i at give autorisation til Ejerbogen, Ejerregisteret eller andre indberetninger til det offentlige via Virk.dk 1. Log-in på www.virk.dk ved at bruge administrator-medarbejdersignaturen til selskabet. Det skal være selskabets administrator for nem-id, der logger på, tilsvarende den administratorsignatur, der anvendes

Læs mere

Administration af brugere vha. sammenhængende log-in

Administration af brugere vha. sammenhængende log-in Hvad er sammenhængende log-in? Danmarks Miljøportal Ref.: jejnb 21. august 2012 Formål Formålet med beskrivelsen er at skabe et overblik over sammenhængende log-in, som en nem og enkel måde at administrere

Læs mere

KMD Elev klar til AULA - Vejledning til skolens registrering af medarbejder, elever og forældre / værger i KMD Elev.

KMD Elev klar til AULA - Vejledning til skolens registrering af medarbejder, elever og forældre / værger i KMD Elev. KMD Elev klar til AULA - Vejledning til skolens registrering af medarbejder, elever og forældre / værger i KMD Elev. Formål... 3 Ansvar for registrering i KMD Elev... 3 Sammenhæng mellem KMD Elev og UNI-Login

Læs mere

Digital post er ikke det samme som almindelig e-mail. Digital post er modsat e-mails en sikker digital forsendelsesform.

Digital post er ikke det samme som almindelig e-mail. Digital post er modsat e-mails en sikker digital forsendelsesform. Digital Post Vejledning til foreninger m.fl. Center for Kultur, Idræt og Sundhed September 2013 Indledning Slagelse Kommune ønsker at hjælpe foreninger m.fl. godt på vej med Digital Post. Derfor har vi

Læs mere

NB! Ved afholdelse af nærværende oplæg ved

NB! Ved afholdelse af nærværende oplæg ved 1 NB! Ved afholdelse af nærværende oplæg ved konferencen d. 28. og 29. september 2015 blev det tydeligt, at navnet RKV giver anledning til misforståelser og forvirring. Systemet der orienteres om her vedr.

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK. Indholdsfortegnelse. Kontaktoplysninger... 2

PERSONDATAPOLITIK. Indholdsfortegnelse. Kontaktoplysninger... 2 PERSONDATAPOLITIK Indholdsfortegnelse Kontaktoplysninger... 2 1) Generelt om databeskyttelse... 2 Gennemsigtighed og samtykke... 2 Videregivelse af personoplysninger... 2 Som registreret har du ret til:...

Læs mere

VEJLEDNING TIL ETABLERING AF HANDELSLØSNING MED/UDEN DIBS OG NEMID AFTALER

VEJLEDNING TIL ETABLERING AF HANDELSLØSNING MED/UDEN DIBS OG NEMID AFTALER VEJLEDNING TIL ETABLERING AF HANDELSLØSNING MED/UDEN DIBS OG NEMID AFTALER Juni 2015 v.1.3 Side 1 af 9 Indhold Oprettelse og indretning af handelsløsning til Bedemænd... 3 Oprettelse - informationer...

Læs mere

Brugervejledning til anmelder

Brugervejledning til anmelder Version 0.8 ERHVERVSSTYRELSEN ANMELDELSE AF TJENESTEYDELSER I RUT Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING...3 2 ADGANG TIL RUT...3 2.1 Login...4 2.1.1 Login med brugernavn og password...5 2.1.2 Oprettelse af

Læs mere

Leverandørmøde 20/

Leverandørmøde 20/ Leverandørmøde 20/11-2015 Aino Olsen og Mai-Britt Brun Schor Indsæt note og kildehenvisning via Header and Footer Side 1 Dagsorden 1. Velkomst v. STIL, DG og DE: 9.30-9.35 2. Introduktion til markedsgørelsen,

Læs mere

Forord... 1. Formål... 2. Beskrivelse af ØSC Lønportalen... 3. Vejledning til ØSC Lønportalen... 5. Brugeradministration... 10

Forord... 1. Formål... 2. Beskrivelse af ØSC Lønportalen... 3. Vejledning til ØSC Lønportalen... 5. Brugeradministration... 10 ØSC Lønportalen 24. august 2015 ØSC Løn/MRH Forord Oversendelsen af lønordrer fra kunderne til ØSC Løn sker via en blanketløsning, hvor de forskellige blankettyper kan tilgås. Adgangen til blanketløsningen

Læs mere

Brugerportalinitiativet

Brugerportalinitiativet Brugerportalinitiativet Konference om digital læringsplatform og samarbejdsplatform d. 23. april 2015 Afdelingschef Ralf Klitgaard og projektchef Kit Roesen Agenda 1. Brugerportalinitiativet den politiske

Læs mere

Vejledning om avanceret afhentning. i Digital Post på Virk.dk.

Vejledning om avanceret afhentning. i Digital Post på Virk.dk. Vejledning om avanceret afhentning og sortering i Digital Post på Virk.dk. Denne vejledning beskriver, hvordan virksomheder, foreninger m.v. med et CVR-nummer kan modtage Digital Post, herunder hvordan

Læs mere

Snitfladebeskrivelser for UNI Login til Brugerportalinitiativet

Snitfladebeskrivelser for UNI Login til Brugerportalinitiativet Snitfladebeskrivelser for UNI Login til Brugerportalinitiativet Foreløbig udgave, december 2015 Snitfladebeskrivelser for UNI Login til Brugerportalinitiativet Indledning og formål... 5 SAML snitfladebeskrivelse

Læs mere

End-to-end scenarier for fuldmagtsløsningen

End-to-end scenarier for fuldmagtsløsningen End-to-end scenarier for fuldmagtsløsningen Side 1 af 6 15. januar 2013 TG Dette notat beskriver en række end-to-end scenarier for fuldmagtsløsningen. Formålet er at illustrere sammenhænge og forløb på

Læs mere

Brugeradministration i Netbank

Brugeradministration i Netbank Via Adgang og sikkerhed Brugeradministration i netbank, har du mulighed for at oprette, ændre og slette brugere i virksomhedens og evt. fuldmagtsgiveres netbank. Allerede oprettede brugere fremgår af Brugeroversigten

Læs mere

Løsningsbeskrivelse for log-in og signering med NemID. Valg af målgruppe og navigation omkring NemID på jeres tjeneste.

Løsningsbeskrivelse for log-in og signering med NemID. Valg af målgruppe og navigation omkring NemID på jeres tjeneste. Løsningsbeskrivelse for log-in og signering med NemID Valg af målgruppe og navigation omkring NemID på jeres tjeneste. Om dette dokument Indhold I dette dokument kan du finde en overordnet løsningsbeskrivelse

Læs mere

Guide til Brugerstyring - Løn

Guide til Brugerstyring - Løn Guide til Brugerstyring - Løn Guide til brugeradministrator i institutioner/fællesskaber Forord Denne guide er målrettet de medarbejdere, der er udpeget som brugeradministrator for brugerstyring Løn. Der

Læs mere