Regeludvalgets arbejde i 2008/2009. Generalforsamling. Grundejerforeningen Kålmarken onsdag den 22. april 2009

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regeludvalgets arbejde i 2008/2009. Generalforsamling. Grundejerforeningen Kålmarken onsdag den 22. april 2009"

Transkript

1 Generalforsamling Grundejerforeningen Kålmarken onsdag den 22. april 2009 En præsentation af Regeludvalgets arbejde

2 Agenda Regeludvalgets kommissorium og arbejde. Intentionen bag etableringen af bebybggelsen i Kålmarken. Gældende regler og faktuelle aftaler. Afdække tiltag, som allerede er etableret/ igangsat på området. Få tydeliggjort forventningerne til den fremtidige struktur for bebyggelsen i Kålmarken. Bestyrelsens mulighed for at håndhæve/sanktionere overtrædelser.

3 Kommissorium: På den ordinære generalforsamlingen i april 2008 besluttede generalforsamlingen at nedsætte et Lov og Ordensudvalg (i det følgende kaldet Regeludvalget) med følgende kommissorium:

4 Der er stillet forslag om et Lov- og Ordensudvalg, der skal komme med forslag til generalforsamlingen om, hvordan området skal udvikle sig med hensyn til den enkelte grundejers frihed til selv at vælge hegn, højde på hegn og hæk, etablere låger, stier til parkeringsområder, opførelse af skure mv. på grunden samt grundejerforeningens muligheder for at håndhæve og sanktionere vedtægtsbestemmelser og andre interne ordensregler. Efter en livlig diskussion vedtog generalforsamlingen at nedsætte et Lov- og Ordensudvalg, der alene kan tage emner op til behandling og nærmere undersøgelse, for herefter at fremsætte forslag til den kommende generalforsamling og lade det være op til generalforsamlingen at træffe endelig beslutning om eventuelle forslag. Interesserede deltagere kan henvende sig til formanden.

5 Følgende har henvendt sig til formanden med ønske om at deltage i Regeludvalgets arbejde: Anders Terkelsen Anker Terndrup (udtrådt og erstattet af Hanne Rosfort) Carsten Møller Christensen Dorte Christensen Helle Hasling (udtrådt) Jacob Albinussen Lars Bundgaard (udtrådt) Søren Henkel (på møder repræsenteret ved Yvonne Henkel)

6 Det er Regeludvalgets opfattelse vurderet ud fra det givne kommissorium og ud fra drøftelserne på generalforsamlingen at der synes behov for: 1. En gennemgang af de lokalplaner og den vedtægt, der er gældende for området, for på den måde at få klarhed over, hvad intentionen var med etableringen af bebyggelsen Kålmarken. Også for at få klarhed over, hvad er gældende regler og, hvad der faktuelt er aftalt mellem grundejerforeningen Kålmarken og Dragør Kommune samt Sydstranden ApS. 2. At afdække tiltag der allerede er etableret/ igangsat på området. 3. Mere præcist - at skaffe overblik over og tydeliggøre de forventninger, som grundejerforeningens medlemmer har til den fremtidige struktur for bebyggelsen i Kålmarken, herunder at afdække uhensigtsmæssigheder, som alene kan etableres efter en samlet plan godkendt af Dragør Kommune og Sydstranden ApS. 4. At afdække grundejerforeningens muligheder for at håndhæve og sanktionere vedtægtsbestemmelser og evt. andre interne ordensregler.

7 Regeludvalgets kommissorium kan herefter sammenfattes som følger: 1. Hvad var intentionen med etableringen af bebyggelsen i Kålmarken. 2. Hvad er gældende regler og, hvad er der faktuelt aftalt mellem grundejerforeningen Kålmarken, Dragør Kommune samt Sydstranden ApS. 3. At afdække tiltag (etableringer), der er etableret/igangsat på området. 4. At skaffe overblik over og tydeliggøre de forventninger, som grundejerforeningens medlemmer har til den fremtidige struktur og indretning af bebyggelsen i Kålmarken, herunder afdække uhensigtsmæssigheder, som alene vil kunne etableres efter en samlet plan godkendt af Dragør Kommune og Sydstranden ApS. 5. At afdække grundejerforeningens muligheder for at håndhæve og sanktionere vedtægtsbestemmelser og evt. andre interne ordensregler.

8 Regeludvalgets arbejdsmetode: Regeludvalget har afholdt 6 møder. Regeludvalget har ingen forretningsorden men regeludvalget har truffet den overordnet beslutning, at regeludvalget holder møde på hverdage, ikke i weekender. Alle grundejerforeningens medlemmer er velkommen til at sende skriftlige input til udvalgets sekretær forud for møderne. Evt. indlæg vil blive drøftet på næstkommende møde. Beslutninger træffes på møder og ikke i forbindelse med udsendelse af mødereferat. Der har været udsendt beslutningsreferater fra møderne.

9 Regeludvalgets arbejdsmetode (fortsat): Regeludvalget har til afdækning af ønsker omkring hegning (hegn/hæk) - i efteråret 2008 rundsendt spørgeskema og bedt medlemmerne - ganske uforpligtigende - give et praj, om hvilken af følgende modeller, de ville foretrække: 1. Hæk i alle skel den tilstræbte højde: 1,5 m. 2. Hæk i alle skel den tilstræbte højde: 1,8 m. 3. Hæk i alle skel, dog kan der etableres plankeværk i skel mod nabo, hvis enighed herom naboerne imellem. Hæk den tilstræbte højde: 1,5 m. Plankeværk farve- og materialevalg: som skuret den tilstræbte højde: 1,5 m bredde: hele skellets længde. 4. Hæk i alle skel, dog kan der etableres plankeværk i skel mod nabo, hvis enighed herom naboerne imellem. Hæk den tilstræbte højde: 1,5 m. Plankeværk farve- og materialevalg: som skuret den tilstræbte højde: 1,5 m bredde: 3m. 5. Hæk i alle skel, dog kan der etableres plankeværk i skel mod nabo, hvis enighed herom naboerne imellem. Hæk den tilstræbte højde: 1,8 m. Plankeværk farve- og materialevalg: som skuret den tilstræbte højde: 1,8 m bredde: hele skellets længde. 6. Hæk i alle skel, dog kan der etableres plankeværk i skel mod nabo, hvis enighed herom naboerne imellem. Hæk den tilstræbte højde: 1,8 m. Plankeværk farve- og materialevalg: som skuret den tilstræbte højde: 1,8 m bredde: 3m. Tilbagemeldingerne på spørgeskemaundersøgelsen gav ikke et entydigt svar på en foretrukken løsningsmodel

10 Regeludvalget har behandlet en ansøgning: Efter henvendelse fra grundejerforeningens bestyrelsen har Regeludvalget behandlet en ansøgning om isætning af ekstra tagvinduer. Regeludvalgets udtalelse fremgår af vedlagte Drejebog. Regeludvalget har behandlet ansøgning om isætning af ekstra tagvinduer på sit møde den 17. november Regeludvalget skal udtale: Det er udvalgets opfattelse, at der bør gives tilladelse til at der kan isættes de ansøgte ekstra tagvinduer. Udvalget har navnlig lagt til grund, at bebyggelsens ydre fremtræden bør være i nøje overensstemmelse med de overordnede retningslinier for området herunder også 3.3 i vedtægterne for Grundejerforeningen Kålmarken. Udvalget lægger derfor stor vægt på, at tilladelsen kun bør gives under forudsætning af, at vinduerne har samme størrelse, er udført i samme materiale, har samme farve m.v., som eksisterende vinduer i badeværelset på 1. sal. Ligeledes lægger udvalget stor vægt på, at vinduerne vertikal placeres over eksisterende badeværelsesvindue og/eller soveværelsesvinduer, ligesom de horisontalt placeres på en sådan måde, at tagfladen fremtræder som en helhed. Det er ansøgerens ansvar, at lade udarbejde målfast tegning med beskrivelse af materialer til godkendelse, før der bør gives tilladelse. Finder grundejerforeningens bestyrelse, at isætningen af de ansøgte ekstra vinduer strider mod vedtægtens 3.3, er det udvalgets opfattelse, at bestyrelsen bør sikre, at der kan gives dispensation.

11 Kommissoriets punkt 1: Hvad var intentionen med etableringen af området Kålmarken?

12 Notat af mødet med bygningskonstruktør/ arkitekt, Stig Christensen, mandag den 30. marts 2009, vedlægges. Notatet behandler følgende emner: Formål Fra start Stræderne Hegning Ydre rammer Harmoni og eksklusivt præg Skærme Du må godt, når Den røde næse Et rækkehus Påtale/sanktionering

13 Kommissoriets punkt 2: Hvad er gældende regler, og hvad er der aftalt mellem grundejerforeningen Kålmarken, Dragør Kommune samt Sydstanden ApS?

14 Hvad er gældende? Æstetik: Rammelokalplan 59 og Kommuneplantillæg 4 Det tilstræbes, at det nye byområde, med sin arkitektur, sin åbenhed, og sin tilgængelighed, i sammenhæng med det tilstødende naturområde, vil tilføre de omgivende boligområder og Dragør by som sådan en ny bymæssig kvalitet. Målsætning, side 7. Rammelokalplanen foreskriver en ekstensiv (ikke rationel udnyttelse) bebyggelsesstruktur bestående at 3 markerede byggefelter, adskilt af 2 åbne, beplantede og i princippet ubebyggelige, parkagtige kiler. Bebyggelsesstruktur side 9. De parkagtige kiler indeholder de fælles parkeringsarealer, foruden en række forskellige arealtyper til leg, ophold og rekreation. Bebyggelsesstruktur side 9. Kilerne udgør et sammenhængende bånd, der kan knytte enkelte etaper sammen i udbygningsforløb, der ikke forudsætter identisk arkitektur og bebyggelsesstruktur. Åbne kiler side 9. Der kan opføres fritliggende bygninger i kilerne. Dette under forudsætning af, at de alene anvendes til lokale, fælles formål, og at de, efter Kommunalbestyrelsens særskilte vurdering og godkendelse, i omfang og fremtræden, kan indpasses harmonisk i det samlede bebyggelses- og landskabsbillede. Punkt 3. 6., side 21. Der skal udarbejdes beplantnings- og belægningsprincipper for bebyggelsens fællesarealer og de åbne kiler, til godkendelse. Punkt 3. 7., side 21.

15 Hvad er gældende? Æstetik (fortsat): Lokalplan 60 (1. etape) samt Lokalplan 64 (2. og 3. etape) Kilerne kan rumme forskellige rekreative anlæg for leg og ophold, og beplantningen er relativ åben, med solitære (enkeltstående/fritstående) træer og trægrupper. Åbne kiler side 5. Et af lokalplanens formål er at sikre, at den nye bebyggelse, sammen med de åbne parkarealer, fremtræder som en afsluttet og homogen enhed. Punkt 1. 1., side 7. På alle fællesarealer skal der anvendes lokale hjemmehørende løvfældende træer og buske. Punkt 6. 6., side 10.

16 Hvad er gældende? Bebyggelsens ydre fremtræden: Vedtægter for Grundejerforeningen Kålmarken, 3.3., side 4 Må i forhold til det oprindelige byggeri ikke ændres i farve og materialevalg. Lokalplan 60 (1. etape) samt Lokalplan 64 (2. og 3. etape) Småbygninger, skærme eller halvtage til cykelparkering, bilparkering, affaldssortering m.v. skal godkendes ud fra en samlet plan, og udføres i materialer og farver, så der opnås en god helhedsvirkning i forhold til den omkringliggende bebyggelse. Punkt 5. 3., side 9. Solfangere skal opsættes direkte på facader og tagkonstruktioner og skal være integreret i bygninger, således at synlige fritstående opskalkede konstruktioner undgås. Punkt 5. 4., side 9.

17 Hvad er gældende? Hække/Hegn: Vedtægter for Grundejerforeningen Kålmarken 3.2., side 3 Hække på foreningsarealer og de enkelte medlemmers matrikler i skel mod nabo på og uden for foreningen skal være bøgehække. Lokalplan 60 (1. etape) samt Lokalplan 64 (2. og 3. etape) Der kan mellem hver terrasse/have opsættes en 1,5 meter høj og 3 meter bred skærm, når det sker efter en samlet plan, godkendt af Kommunalbestyrelsen. Punkt 6. 2., side 11. Hegning af de private arealer, mod de parkaktive friarealer skal udføres som ensartede, levende hegn, i overensstemmelse med karakteren af den øvrige beplantning på friarealerne. Punkt 6. 7., side 10. Hegning mod torve og stræder, internt i byggefelterne skal udføres i samme materialer som i bebyggelsen eller hækbeplantning, hvis art og pleje skal være fælles for hele bebyggelsen. Hegningen kan gies en højde på max 1,5 meter. Punkt 6. 8, side 11 Øvrig hegning foretages med levende vækster, efter fælles forskrifter, der særskilt skal godkendes som stemmende med bebyggelsens arkitektoniske helhedspræg. Punkt 6. 9., side 11. Der kan ved levende hegning opsættes midlertidigt støttehegn i form at trådhegn, i en max højde på 1,25 meter. Punkt , side 11. Hegning og beplantning må ikke medføre i fysisk opdeling af de fælles friarealer, i strid med arealernes sammenhængende karakter. Punkt , side 11.

18 Hvad er gældende? Tekniske forhold: Rammelokalplan 59 og Kommuneplantillæg 4 Ny bebyggelse skal tilsluttes naturgas. Punkt 3. 11, side 21 Lokalplan 60 (1. etape) samt Lokalplan 64 (2. og 3. etape) Ude for byggefelterne kan der, efter særskilt godkendelse, opføres mindre tekniske anlæg, affaldsgård, redskabsskur og lignende, til fælles brug for bebyggelsens drift, foruden bygninger til fælles formål (beboerhus o.l.) Punkt 4. 5., side 9. Der kan tillades lette overdækninger af parkeringsarealer, såfremt det sker efter en samlet plan, der skal godkendes særskilt. Punkt 4. 6., side 9. Udestuer (lukkede overdækninger) eller åbne overdækninger må ikke opføres eller opsættes. Punkt 4. 7., side 9. Affaldsbeholdere i forbindelse med den enkelte bolig må ikke være synlig fra offentlige arealer, men skal afskærmes efter fælles retningslinier. Punkt 9. 1., side 12.

19 Hvad er gældende? Sprøjte og bekæmpelsesmidler: Vedtægter for Grundejerforeningen Kålmarken, 3.4., s. 4 Det er kun tilladt at gøre brug af sprøjte og bekæmpelsesmidler, der er optaget på Miljøstyrelsens oversigt over godkendte bekæmpelsesmidler. Rammelokalplan 59 og Kommuneplantillæg 4 Ifølge Kommunens miljøpolitiske målsætning, skal de befæstede arealer vedligeholdes, og de grønne arealer plejes, uden brug af sprøjtemidler. Miljøpolitik side 5.

20 Hvad er gældende? Individuelle udendørsantenner eller paraboler: Vedtægter for Grundejerforeningen Kålmarken, 3.5., s. 4 Der må ikke opsættes individuelle antenner eller paraboler. Rammelokalplan 59 og Kommuneplantillæg 4 Der må ikke opsættes individuelle udendørs antenner eller paraboler på bygningers tag eller facader. Punkt , side 23.

21 Hvad er gældende? Påtaleberettiget/dispensationer i forhold til vedtægterne: Vedtægter for Grundejerforeningen Kålmarken, , side 10 Grundejerforeningen er påtaleberettiget. Udvalget er bekendt med, at Dragør kommune i et enkelt tilfælde uopfordret - skriftligt har tolket vedtægterne. Det skal dog anføres, at eventuelle vedtægtsændringer skal godkendes af Dragør kommune og Dragør Sydstranden ApS (Investeringsselskab), 7. 5., side 6. Rammelokalplan 59 og Kommuneplantillæg 4 Kommunalbestyrelsen kan meddele dispensation til mindre væsentlige ændringer af lokalplanens bestemmelser under forudsætning af, at dispensationen ikke er i strid med principperne i planen. Dispensation, side 23. Lokalplan 60 (1. etape) samt Lokalplan 64 (2. og 3. etape) Kommunalbestyrelsen kan meddele dispensation til mindre væsentlige ændringer af lokalplanens bestemmelser under forudsætning af, at dispensationen ikke er i strid med principperne i planen. Dispensation, side 13.

22 Hvad er der aftalt? Drejebog, vedlægges.

23 Kommissoriets punkt 3 og 4: At afdække tiltag (etableringer), der er etableret/igangsat på området. At skaffe overblik over og tydeliggøre de forventninger, som grundejerforeningens medlemmer har til den fremtidige struktur og indretning af bebyggelsen i Kålmarken, herunder afdække uhensigtsmæssigheder, som alene vil kunne etableres efter en samlet plan godkendt af Dragør Kommune og Sydstranden ApS.

24 På hvilke områder er der krav om en samlet plan? Æstetik: Rammelokalplan 59 og Kommuneplantillæg 4 Der skal udarbejdes beplantnings- og belægningsprincipper for bebyggelsens fællesarealer og de åbne kiler, til godkendelse. Punkt 3. 7., side 21. (Foreslås indarbejdet i Drejebogen )

25 På hvilke områder er der krav om en samlet plan? Bebyggelsens ydre fremtræden: Lokalplan 60 (1. etape) samt Lokalplan 64 (2. og 3. etape) Småbygninger, skærme eller halvtage til cykelparkering, bilparkering, affaldssortering m.v. skal godkendes ud fra en samlet plan, og udføres i materialer og farver, så der opnås en god helhedsvirkning i forhold til den omkringliggende bebyggelse. Punkt 5. 3., side 9. (Se forslag)

26 På hvilke områder er der krav om en samlet plan? Hække/Hegn: Lokalplan 60 (1. etape) samt Lokalplan 64 (2. og 3. etape) Der kan mellem hver terrasse/have opsættes en 1,5 meter høj og 3 meter bred skærm, når det sker efter en samlet plan, godkendt af Kommunalbestyrelsen. Punkt 6. 2., side 11. Hegning mod torve og stræder, internt i byggefelterne skal udføres i samme materialer som i bebyggelsen eller hækbeplantning, hvis art og pleje skal være fælles for hele bebyggelsen. Hegningen kan gies en højde på max 1,5 meter. Punkt 6. 8, side 11 Hegning og beplantning må ikke medføre i fysisk opdeling af de fælles friarealer, i strid med arealernes sammenhængende karakter. Punkt , side 11. (Se forslag)

27 Forslag 1 Isætning af terrassedør i gavl Beskrivelse af hændelse: I forbindelse med Regeludvalgets gennemgang af området har udvalget konstateret, at der i et enkelt tilfælde er isat terrassedør i sydvendt gavl (lav bebyggelse). Visualisering: Se næste dias. Hvad er gældende: Regeludvalget tager ikke konkret stilling til problematikken. Regeludvalget konstaterer: Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken Regeludvalget konstaterer, at der er foretaget bygningsmæssige ændringer, der er omfattet af Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken, Bebyggelsens ydre fremtræden må i forhold til det oprindelige byggeri ikke ændres i farve og materialevalg. Ved hel eller delvis udskiftning og/eller vedligeholdelse af facader, gavle, tagudhæng, vinduesrammer, dørkarme, tagbelægning med tagrender og nedløbsrør, udhuse m.v. skal anvendes samme materiale og farvevalg som ved det, der udskiftes og/eller vedligeholdes. Lokalplanen: Lokalplanen regulerer ikke forholdet. Lokalplanens formål er blandt andet at sikre, at den nye bebyggelse, sammen med de åbne parkarealer, fremtræder som en afsluttet og homogen enhed. Punkt 1.1., side 7, Lokalplan 60 og 64. Samlet plan: Grundejerforeningen Kålmarken har ikke udarbejdet en samlet plan for isætning af terrassedør.

28 Forslag 1 Isætning af terrassedør i gavl Opsummering: Skal der i vedtægten for Grundejerforeningen Kålmarken være hjemmel til at isætte terrassedør i gavl, som foretaget, krævet det en vedtægtsændring, ligesom der synes behov for at udarbejde en samlet plan for at sikre, at den ydre bebyggelse fremtræder som en homogen enhed. Indstilling: Regeludvalget skal indstille, at Generalforsamlingen træffer beslutning om, hvorvidt der ved bestyrelsens foranstaltning bør udarbejdes en samlet plan for isætning af terrassedør i de lave bebyggelser, herunder udførelse, størrelse, materialevalg, farve samt placering, så der opnås en god helhed i forhold til den omkringliggende bebyggelse (homogenitet). Afstemning: Der stemmes om, hvorvidt indstillingen (udarbejdelse af en samlet plan) skal indgå i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Stemmer generalforsmalingen Ja vil der ved bestyrelsens foranstaltning blive udarbejdet en samlet plan for isætning af terrassedør i gavl på de lave bebyggelser En plan, der indgår i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Stemmer generalforsamlingen Nej, bortfalder forslaget og indgår ikke i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Forslag 1 - Stemmeseddel Ja: Nej:

29 Forslag 2 Fliser/sten på fællesarealer Beskrivelse af hændelse: I forbindelse med Regeludvalgets gennemgang af området har udvalget konstateret, at der i flere tilfælde er lagt fliser/sten på fællesarealet. Visualisering: Se næste dias. Hvad er gældende: Regeludvalget tager ikke konkret stilling til problematikken. Regeludvalget konstaterer: Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken Vedtægten regulerer ikke forholdet. Lokalplanen: Lokalplanen regulerer forholdet. Der skal udarbejdes beplantnings- og belægningsprincipper for bebyggelsens fællesarealer og de åbne kiler, til godkendelse. Punkt 3. 7., side 21, Lokalplan 59. Lokalplanens formål er blandt andet at sikre, at den nye bebyggelse, sammen med de åbne parkarealer, fremtræder som en afsluttet og homogen enhed. Punkt 1.1., side 7, Lokalplan 60 og 64. Samlet plan: Grundejerforeningen Kålmarken har ikke udarbejdet en samlet plan for individuel flise/ sten-belægning på fællesarealer.

30 Forslag 2 Fliser/sten på fællesarealer Opsummering: Skal der i vedtægten for Grundejerforeningen Kålmarken være hjemmel til individuel sten/flise-belægning på fællesarealerl som foretaget, krævet det en vedtægtsændring, ligesom der synes behov for at udarbejde en samlet plan for at sikre, at den ydre bebyggelse fremtræder som en homogen enhed. Indstilling: Regeludvalget skal indstille, at Generalforsamlingen træffe beslutning om, hvorvidt der ved bestyrelsens foranstaltning bør udarbejdes en samlet plan for individuel sten/flisebelægning på fællesarealer, herunder udførelse, størrelse, materialevalg, farve samt placering, så der opnås en god helhed i forhold til den omkringliggende bebyggelse (homogenitet). Afstemning: Der stemmes om, hvorvidt indstillingen (udarbejdelse af en samlet plan) skal indgå i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Stemmer generalforsmalingen Ja vil der ved bestyrelsens foranstaltning blive udarbejdet en samlet plan for individuel sten/flisebelægning på fællesarealer En plan, der indgår i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Stemmer generalforsamlingen Nej, bortfalder forslaget og indgår ikke i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Forslag 1 - Stemmeseddel Ja: Nej:

31 Forslag 3 Småbygninger (legehus, drivhus m.v.), skærme, halvtage m.v.? Beskrivelse af hændelse: I forbindelse med Regeludvalgets gennemgang af området har udvalget konstateret, at der i flere tilfælde er etableret småbygninger, skærme eller halvtage til cykelparkering m.v. Visualisering: Se næste dias. Hvad er gældende: Regeludvalget tager ikke konkret stilling til problematikken. Regeludvalget konstaterer: Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken Vedtægten regulerer ikke forholdet. Lokalplanen: Lokalplanen regulerer forholdet. Småbygninger, skærme eller halvtage til cykelparkering, bilparkering, affaldssortering m.v. skal godkendes ud fra en samlet plan, og udføres i materialer og farver, så der opnås en god helhedsvirkning i forhold til den omkringliggende bebyggelse. Punkt 5. 3., side 9. Lokalplanens formål er blandt andet at sikre, at den nye bebyggelse, sammen med de åbne parkarealer, fremtræder som en afsluttet og homogen enhed. Punkt 1.1., side 7, Lokalplan 60 og 64. Samlet plan: Grundejerforeningen Kålmarken har ikke udarbejdet en samlet plan for etablering af småbygninger m.v.

32 Forslag 3 Skærme m.v. Opsummering: Skal der i vedtægten for Grundejerforeningen Kålmarken være hjemmel til at etablering småbygninger, skærme eller halvtage til cykelparkering, bilparkering, affaldssortering m.v., kræver det en vedtægtsændring, ligesom der synes behov for at udarbejde en samlet plan for at sikre, at den ydre bebyggelse fremtræder som en homogen enhed. Indstilling: Regeludvalget skal indstille, at Generalforsamlingen træffe beslutning om, hvorvidt der ved bestyrelsens foranstaltning bør udarbejdes en samlet plan for etablering småbygninger, skærme eller halvtage til cykelparkering, bilparkering, affaldssortering m.v., herunder udførelse, størrelse, materialevalg, farve samt placering, så der opnås en god helhed i forhold til den omkringliggende bebyggelse (homogenitet). Afstemning: Der stemmes om, hvorvidt indstillingen (udarbejdelse af en samlet plan) skal indgå i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Stemmer generalforsmalingen Ja vil der ved bestyrelsens foranstaltning blive udarbejdet en samlet plan for etablering småbygninger, skærme eller halvtage til cykelparkering, bilparkering, affaldssortering m.v., En plan, der indgår i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Stemmer generalforsamlingen Nej, bortfalder forslaget og indgår ikke i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Forslag 1 - Stemmeseddel Ja: Nej:

33 Forslag 4 Postkasse Beskrivelse af hændelse: I forbindelse med Regeludvalgets gennemgang af området har udvalget konstateret, at der i et enkelt tilfælde er opsat en anden postkasse, end den postkasse, som bebyggelsen Kålmarken er født med. Visualisering: Se næste dias. Hvad er gældende: Regeludvalget tager ikke konkret stilling til problematikken. Regeludvalget konstaterer: Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken Vedtægten regulerer ikke forholdet. Lokalplanen: Lokalplanen regulerer forholdet. Lokalplanens formål er blandt andet at sikre, at den nye bebyggelse, sammen med de åbne parkarealer, fremtræder som en afsluttet og homogen enhed. Punkt 1.1., side 7, Lokalplan 60 og 64. Samlet plan: Grundejerforeningen Kålmarken har ikke udarbejdet en samlet plan for opsætning af anden postkasse, end netop den postkasse, som bebyggelsen Kålmarken er født med.

34 Forslag 4 Postkasse Opsummering: Skal der i vedtægten for Grundejerforeningen Kålmarken være hjemmel til at opsætte anden postkasse, end netop den postkasse, som bebyggelsen Kålmarken er født med, kræver det en vedtægtsændring, ligesom der synes behov for at udarbejde en samlet plan for at sikre, at den ydre bebyggelse fremtræder som en homogen enhed. Indstilling: Regeludvalget skal indstille, at Generalforsamlingen træffe beslutning om, hvorvidt der ved bestyrelsens foranstaltning bør udarbejdes en samlet plan for opsættelse af anden postkasse, end netop den postkasse, som bebyggelsen er fød med, herunder størrelse, materialevalg, farve samt placering, så der opnås en god helhed i forhold til den omkringliggende bebyggelse (homogenitet). Afstemning: Der stemmes om, hvorvidt indstillingen (udarbejdelse af en samlet plan) skal indgå i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Stemmer generalforsmalingen Ja vil der ved bestyrelsens foranstaltning blive udarbejdet en samlet plan for opsættelse af anden postkasse end den postkassen, som bebyggelsen Kålmarken er født med. En plan, der indgår i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Stemmer generalforsamlingen Nej, bortfalder forslaget og indgår ikke i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Forslag 1 - Stemmeseddel Ja: Nej:

35 Forslag 5 Havelåge Beskrivelse af hændelse: I forbindelse med Regeludvalgets gennemgang af området har udvalget konstateret, at der i flere tilfælde er isat havelåge i skel mod torve og stræder og/eller i skel mod de parkagtige kiler/fællesarealer. Visualisering: Se næste dias. Hvad er gældende: Regeludvalget tager ikke konkret stilling til problematikken. Regeludvalget konstaterer: Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken Vedtægten regulerer ikke forholdet Lokalplanen: Lokalplanen regulerer forholdet. Lokalplanens formål er blandt andet at sikre, at den nye bebyggelse, sammen med de åbne parkarealer, fremtræder som en afsluttet og homogen enhed. Punkt 1.1., side 7, Lokalplan 60 og 64. Samlet plan: Grundejerforeningen Kålmarken har ikke udarbejdet en samlet plan for isætning af havelåge.

36 Forslag 5 Havelåge Opsummering: Skal der i vedtægten for Grundejerforeningen Kålmarken være hjemmel til at isætte havelåge i skel mod torve og stræder og/eller i skel mod de parkagtige kiler/fællesarealer, ligesom der synes behov for at udarbejde en samlet plan for at sikre, at den ydre bebyggelse fremtræder som en homogen enhed. Indstilling: Regeludvalget skal indstille, at Generalforsamlingen træffe beslutning om, hvorvidt der ved bestyrelsens foranstaltning bør udarbejdes en samlet plan for isætning af havelåge i skel mod torve og stræder og/eller i skel mod de parkagtige kiler/fællesarealer, herunder størrelse, materialevalg, farve samt placering, så der opnås en god helhed i forhold til den omkringliggende bebyggelse (homogenitet). Afstemning: Der stemmes om, hvorvidt indstillingen (udarbejdelse af en samlet plan) skal indgå i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Stemmer generalforsmalingen Ja vil der ved bestyrelsens foranstaltning blive udarbejdet en samlet plan for etablering af havelåge i skel mod torve og stræder og/eller i skel mod de parkagtige kiler/fællesarealer En plan, der indgår i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Stemmer generalforsamlingen Nej, bortfalder forslaget og indgår ikke i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Forslag 1 - Stemmeseddel Ja: Nej:

37 Forslag 6 Opsætning af paraboler m.v. Beskrivelse af hændelse: I forbindelse med Regeludvalgets gennemgang af området har udvalget konstateret, at der i et enkelt tilfælde er opsat parabol. Visualisering: Intet foto. Hvad er gældende: Regeludvalget tager ikke konkret stilling til problematikken. Regeludvalget konstaterer: Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken Regeludvalget konstaterer, at der er foretaget bygningsmæssige ændringer, der er omfattet af Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken, 3.5, hvorefter der ikke må opsættes individuelle antenner eller paraboler. Lokalplanen: Der må ikke opsættes individuelle udendørs antenner eller paraboler på bygningers tag eller facader Lokalplanen regulerer forholdet, jf. punkt 3.12, s. 23:. Lokalplanens formål er blandt andet at sikre, at den nye bebyggelse, sammen med de åbne parkarealer, fremtræder som en afsluttet og homogen enhed. Punkt 1.1., side 7, Lokalplan 60 og 64.

38 Forslag 6 Opsætning af paraboler m.v. Opsummering: Skal der i vedtægten for Grundejerforeningen Kålmarken være hjemmel til at opsættes individuelle antenner eller paraboler., ligesom der synes behov for at udarbejde en samlet plan for at sikre, at den ydre bebyggelse fremtræder som en homogen enhed. Indstilling: Regeludvalget skal indstille, at Generalforsamlingen træffe beslutning om, hvorvidt der ved bestyrelsens foranstaltning bør udarbejdes en samlet plan for opsætning af individuelle antenner eller paraboler, herunder størrelse, materialevalg, farve samt placering, så der opnås en god helhed i forhold til den omkringliggende bebyggelse (homogenitet). Afstemning: Der stemmes om, hvorvidt indstillingen (udarbejdelse af en samlet plan) skal indgå i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Stemmer generalforsamlingen Ja vil der ved bestyrelsens foranstaltning blive udarbejdet en samlet plan for opsætning af individuelle antenner eller paraboler En plan, der indgår i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Stemmer generalforsamlingen Nej, bortfalder forslaget og indgår ikke i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Forslag 1 - Stemmeseddel Ja: Nej:

39 Forslag 7 Hegn/hæk i videre omfang Beskrivelse af hændelse: I forbindelse med Regeludvalgets gennemgang af området har udvalget konstateret, at der i flere tilfælde er etableret hegn/hæk i videre omfang, end de gældende regler tillader. Hvad er gældende: Regeludvalget tager ikke konkret stilling til problematikken. Regeludvalget konstaterer: Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken Regeludvalget konstaterer, at der er foretaget ændringer, der er omfattet af Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken, 3.2., hvorefter hække på foreningsarealer og de enkelte medlemmers matrikler i skel mod nabo på og uden for foreningen skal være bøgehække. Lokalplanen Lokalplanen regulerer forholdet. Der kan mellem hver terrasse/have opsættes en 1,5 meter høj og 3 meter bred skærm, når det sker efter en samlet plan, godkendt af Kommunalbestyrelsen. Punkt 6. 2., side 11. Hegning af de private arealer, mod de parkaktive friarealer skal udføres som ensartede, levende hegn, i overensstemmelse med karakteren af den øvrige beplantning på friarealerne. Punkt 6. 7., side 10. Hegning mod torve og stræder, internt i byggefelterne skal udføres i samme materialer som i bebyggelsen eller hækbeplantning, hvis art og pleje skal være fælles for hele bebyggelsen. Hegningen kan gies en højde på max 1,5 meter. Punkt 6. 8, side 11 Øvrig hegning foretages med levende vækster, efter fælles forskrifter, der særskilt skal godkendes som stemmende med bebyggelsens arkitektoniske helhedspræg. Punkt 6. 9., side 11. Der kan ved levende hegning opsættes midlertidigt støttehegn i form at trådhegn, i en max højde på 1,25 meter. Punkt , side 11. Lokalplanens formål er blandt andet at sikre, at den nye bebyggelse, sammen med de åbne parkarealer, fremtræder som en afsluttet og homogen enhed. Punkt 1.1., side 7, Lokalplan 60 og 64. Samlet plan: Grundejerforeningen Kålmarken har ikke udarbejdet en samlet plan etablering af hæk/hegn.

40 Forslag 7 Hegn/hæk i videre omfang Opsummering: Skal der i vedtægten for Grundejerforeningen Kålmarken være hjemmel til at etableret hæk i videre omfang, end de gældende regler tillader, kræver det en vedtægtsændring, ligesom der synes behov for at udarbejde en samlet plan for at sikre, at den ydre bebyggelse fremtræder som en homogen enhed. Indstilling: Regeludvalget skal indstille, at Generalforsamlingen træffe beslutning om, hvorvidt der ved bestyrelsens foranstaltning bør udarbejdes en samlet plan for etableret hæk i videre omfang, end de gældende regler tillader, herunder størrelse (højde, bredde) samt placering, så der opnås en god helhed i forhold til den omkringliggende bebyggelse (homogenitet). Afstemning: Der stemmes om, hvorvidt indstillingen (udarbejdelse af en samlet plan) skal indgå i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Stemmer generalforsmalingen Ja vil der ved bestyrelsens foranstaltning blive udarbejdet en samlet plan for i etableret hæk i videre omfang, end de gældende regler tillader. En plan, der indgår i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Stemmer generalforsamlingen Nej, bortfalder forslaget og indgår ikke i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Forslag 1 - Stemmeseddel Ja: Nej:

41 Forslag 8 Hegn/hæk i mindre omfang Beskrivelse af hændelse: I forbindelse med Regeludvalgets gennemgang af området har udvalget konstateret, at der i flere tilfælde er etableret hæk i mindre omfang, end de gældende regler tillader. Hvad er gældende: Regeludvalget tager ikke konkret stilling til problematikken. Regeludvalget konstaterer: Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken Regeludvalget konstaterer, at der er foretaget ændringer, der er omfattet af Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken, 3.2., hvorefter hække på foreningsarealer og de enkelte medlemmers matrikler i skel mod nabo på og uden for foreningen skal være bøgehække. Lokalplanen Lokalplanen regulerer forholdet. Der kan mellem hver terrasse/have opsættes en 1,5 meter høj og 3 meter bred skærm, når det sker efter en samlet plan, godkendt af Kommunalbestyrelsen. Punkt 6. 2., side 11. Hegning af de private arealer, mod de parkaktive friarealer skal udføres som ensartede, levende hegn, i overensstemmelse med karakteren af den øvrige beplantning på friarealerne. Punkt 6. 7., side 10. Hegning mod torve og stræder, internt i byggefelterne skal udføres i samme materialer som i bebyggelsen eller hækbeplantning, hvis art og pleje skal være fælles for hele bebyggelsen. Hegningen kan gies en højde på max 1,5 meter. Punkt 6. 8, side 11 Øvrig hegning foretages med levende vækster, efter fælles forskrifter, der særskilt skal godkendes som stemmende med bebyggelsens arkitektoniske helhedspræg. Punkt 6. 9., side 11. Der kan ved levende hegning opsættes midlertidigt støttehegn i form at trådhegn, i en max højde på 1,25 meter. Punkt , side 11. Lokalplanens formål er blandt andet at sikre, at den nye bebyggelse, sammen med de åbne parkarealer, fremtræder som en afsluttet og homogen enhed. Punkt 1.1., side 7, Lokalplan 60 og 64. Samlet plan: Grundejerforeningen Kålmarken har ikke udarbejdet en samlet plan en reduceret etablering af hæk.

42 Forslag 8 Hæk i mindre omfang Opsummering: Skal der i vedtægten for Grundejerforeningen Kålmarken være hjemmel til at etableret hæk i mindre omfang, end de gældende regler tillader, kræver det en vedtægtsændring, ligesom der synes behov for at udarbejde en samlet plan for at sikre, at den ydre bebyggelse fremtræder som en homogen enhed. Indstilling: Regeludvalget skal indstille, at Generalforsamlingen træffe beslutning om, hvorvidt der ved bestyrelsens foranstaltning bør udarbejdes en samlet plan for etableret hæk i mindre omfang, end de gældende regler tillader, herunder størrelse (højde, bredde) samt placering, så der opnås en god helhed i forhold til den omkringliggende bebyggelse (homogenitet). Afstemning: Der stemmes om, hvorvidt indstillingen (udarbejdelse af en samlet plan) skal indgå i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Stemmer generalforsmalingen Ja vil der ved bestyrelsens foranstaltning blive udarbejdet en samlet plan for i etableret hæk i mindre omfang, end de gældende regler tillader. En plan, der indgår i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Stemmer generalforsamlingen Nej, bortfalder forslaget og indgår ikke i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Forslag 1 - Stemmeseddel Ja: Nej:

43 Forslag 9 Etablering af legehus Beskrivelse af hændelse: I forbindelse med Regeludvalgets gennemgang af området har udvalget konstateret, at der i flere tilfælde er etableret småbygninger i form af legehuse. Visualisering: Se næste dias. Hvad er gældende: Regeludvalget tager ikke konkret stilling til problematikken. Regeludvalget konstaterer: Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken Vedtægten regulerer ikke forholdet. Lokalplanen: Lokalplanen regulerer forholdet. Småbygninger, skærme eller halvtage til cykelparkering, bilparkering, affaldssortering m.v. skal godkendes ud fra en samlet plan, og udføres i materialer og farver, så der opnås en god helhedsvirkning i forhold til den omkringliggende bebyggelse. Punkt 5. 3., side 9. Lokalplanens formål er blandt andet at sikre, at den nye bebyggelse, sammen med de åbne parkarealer, fremtræder som en afsluttet og homogen enhed. Punkt 1.1., side 7, Lokalplan 60 og 64. Samlet plan: Grundejerforeningen Kålmarken har ikke udarbejdet en samlet plan for etablering af legehuse.

44 Forslag 9 Etablering af legehus Opsummering: Skal der i vedtægten for Grundejerforeningen Kålmarken være hjemmel til etablere legehuse, som foretaget, kræver det en vedtægtsændring, ligesom der synes behov for at udarbejde en samlet plan for at sikre, at den ydre bebyggelse fremtræder som en homogen enhed. Indstilling: Regeludvalget skal indstille, at Generalforsamlingen træffe beslutning om, hvorvidt der ved bestyrelsens foranstaltning bør udarbejdes en samlet plan for etablering af legehuse, herunder udførelse, størrelse, materialevalg, farve samt placering, så der opnås en god helhed i forhold til den omkringliggende bebyggelse (homogenitet). Afstemning: Der stemmes om, hvorvidt indstillingen (udarbejdelse af en samlet plan) skal indgå i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Stemmer generalforsmalingen Ja vil der ved bestyrelsens foranstaltning blive udarbejdet en samlet plan for etablering af legehuse En plan, der indgår i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Stemmer generalforsamlingen Nej, bortfalder forslaget og indgår ikke i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Forslag 1 - Stemmeseddel Ja: Nej:

45 Forslag 10 Etablering af drivhus Beskrivelse af hændelse: I forbindelse med Regeludvalgets gennemgang af området har udvalget konstateret, at der i flere tilfælde er etableret småbygninger i form af drivhuse. Visualisering: Se næste dias. Hvad er gældende: Regeludvalget tager ikke konkret stilling til problematikken. Regeludvalget konstaterer: Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken Vedtægten regulerer ikke forholdet. Lokalplanen: Lokalplanen regulerer forholdet. Småbygninger, skærme eller halvtage til cykelparkering, bilparkering, affaldssortering m.v. skal godkendes ud fra en samlet plan, og udføres i materialer og farver, så der opnås en god helhedsvirkning i forhold til den omkringliggende bebyggelse. Punkt 5. 3., side 9. Lokalplanens formål er blandt andet at sikre, at den nye bebyggelse, sammen med de åbne parkarealer, fremtræder som en afsluttet og homogen enhed. Punkt 1.1., side 7, Lokalplan 60 og 64. Samlet plan: Grundejerforeningen Kålmarken har ikke udarbejdet en samlet plan for etablering af drivhuse.

46 Forslag 10 Etablering af drivhus Opsummering: Skal der i vedtægten for Grundejerforeningen Kålmarken være hjemmel til etablere drivhuse, som foretaget, kræver det en vedtægtsændring, ligesom der synes behov for at udarbejde en samlet plan for at sikre, at den ydre bebyggelse fremtræder som en homogen enhed. Indstilling: Regeludvalget skal indstille, at Generalforsamlingen træffe beslutning om, hvorvidt der ved bestyrelsens foranstaltning bør udarbejdes en samlet plan for etablering af drivhuse, herunder udførelse, størrelse, materialevalg, farve samt placering, så der opnås en god helhed i forhold til den omkringliggende bebyggelse (homogenitet). Afstemning: Der stemmes om, hvorvidt indstillingen (udarbejdelse af en samlet plan) skal indgå i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Stemmer generalforsmalingen Ja vil der ved bestyrelsens foranstaltning blive udarbejdet en samlet plan for etablering af drivhuse En plan, der indgår i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Stemmer generalforsamlingen Nej, bortfalder forslaget og indgår ikke i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Forslag 1 - Stemmeseddel Ja: Nej:

47 Forslag 11 Vindue/ovenlysvindue i skur Beskrivelse af hændelse: I forbindelse med Regeludvalgets gennemgang af området har udvalget konstateret, at der i et enkelt tilfælde er isat vindue i skur. Visualisering: Se næste dias. Hvad er gældende: Regeludvalget tager ikke konkret stilling til problematikken. Regeludvalget konstaterer: Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken Regeludvalget konstaterer, at der er foretaget bygningsmæssige ændringer, der er omfattet af Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken, Bebyggelsens ydre fremtræden må i forhold til det oprindelige byggeri ikke ændres i farve og materialevalg. Ved hel eller delvis udskiftning og/eller vedligeholdelse af facader, gavle, tagudhæng, vinduesrammer, dørkarme, tagbelægning med tagrender og nedløbsrør, udhuse m.v. skal anvendes samme materiale og farvevalg som ved det, der udskiftes og/eller vedligeholdes. Lokalplanen: Lokalplanen regulerer ikke forholdet. Lokalplanens formål er blandt andet at sikre, at den nye bebyggelse, sammen med de åbne parkarealer, fremtræder som en afsluttet og homogen enhed. Punkt 1.1., side 7, Lokalplan 60 og 64. Samlet plan: Grundejerforeningen Kålmarken har ikke udarbejdet en samlet plan for isætning af vindue/ovenlysvindue i skur.

48 Forslag 11 Vindue/ovenlysvindue i skur Opsummering: Skal der i vedtægten for Grundejerforeningen Kålmarken være hjemmel til at isætte vindue/ovenlysvindue i skur, som foretaget, kræver det en vedtægtsændring, ligesom der synes behov for at udarbejde en samlet plan for at sikre, at den ydre bebyggelse fremtræder som en homogen enhed. Indstilling: Regeludvalget skal indstille, at Generalforsamlingen træffer beslutning om, hvorvidt der ved bestyrelsens foranstaltning bør udarbejdes en samlet plan for isætning af vindue/ovenlysvindue i skur, herunder udførelse, størrelse, materialevalg, farve samt placering, så der opnås en god helhed i forhold til den omkringliggende bebyggelse (homogenitet). Afstemning: Der stemmes om, hvorvidt indstillingen (udarbejdelse af en samlet plan) skal indgå i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Stemmer generalforsmalingen Ja vil der ved bestyrelsens foranstaltning blive udarbejdet en samlet plan for isætning vindue/ovenlysvindue i skur En plan, der indgår i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Stemmer generalforsamlingen Nej, bortfalder forslaget og indgår ikke i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Forslag 1 - Stemmeseddel Ja: Nej:

49 Forslag 12 Privat brug af fællesareal Beskrivelse af hændelse: I forbindelse med Regeludvalgets gennemgang af området har udvalget konstateret, at der i et enkelt tilfælde er sket inddragelse af fællesareal til privat have. Visualisering: Se næste dias. Hvad er gældende: Regeludvalget tager ikke konkret stilling til problematikken. Regeludvalget konstaterer: Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken Vedtægten regulerer ikke forholdet. Lokalplanen: Lokalplanen regulerer forholdet. Hegning og beplantning må ikke medføre i fysisk opdeling af de fælles friarealer, i strid med arealernes sammenhængende karakter. Punkt , side 11. Lokalplanens formål er blandt andet at sikre, at den nye bebyggelse, sammen med de åbne parkarealer, fremtræder som en afsluttet og homogen enhed. Punkt 1.1., side 7, Lokalplan 60 og 64. Samlet plan: Grundejerforeningen Kålmarken har ikke udarbejdet en samlet plan for inddragelse af fællesareal til privat have o.lign..

50 Forslag 12 Privat brug af fællesareal Opsummering: Skal der i vedtægten for Grundejerforeningen Kålmarken være hjemmel til inddragelse af fællesareal til privat have o.lign., som foretaget, krævet det en vedtægtsændring, ligesom der synes behov for at udarbejde en samlet plan for at sikre, at den ydre bebyggelse fremtræder som en homogen enhed. Indstilling: Regeludvalget skal indstille, at Generalforsamlingen træffe beslutning om, hvorvidt der ved bestyrelsens foranstaltning bør udarbejdes en samlet plan for inddragelse af fællesareal til privat have o.lign. herunder udførelse, størrelse, materialevalg, farve samt placering, så der opnås en god helhed i forhold til den omkringliggende bebyggelse (homogenitet). Afstemning: Der stemmes om, hvorvidt indstillingen (udarbejdelse af en samlet plan) skal indgå i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Stemmer generalforsmalingen Ja vil der ved bestyrelsens foranstaltning blive udarbejdet en samlet plan for inddragelse af fællesareal til privat have o.lign. En plan, der indgår i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Stemmer generalforsamlingen Nej, bortfalder forslaget og indgår ikke i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Forslag 1 - Stemmeseddel Ja: Nej:

51 Forslag 13 Opsætning af tørrestativ Beskrivelse af hændelse: I forbindelse med Regeludvalgets gennemgang af området har udvalget konstateret, at der i et enkelt tilfælde er opsat et permanent tørrestativ. Visualisering: Se næste dias. Hvad er gældende: Regeludvalget tager ikke konkret stilling til problematikken. Regeludvalget konstaterer: Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken Vedtægten regulerer ikke forholdet. Lokalplanen: Lokalplanen regulerer forholdet. Lokalplanens formål er blandt andet at sikre, at den nye bebyggelse, sammen med de åbne parkarealer, fremtræder som en afsluttet og homogen enhed. Punkt 1.1., side 7, Lokalplan 60 og 64. Samlet plan: Grundejerforeningen Kålmarken har ikke udarbejdet en samlet plan for opsætning af permanente tørrestativer.

52 Forslag 13 Opsætning af tørrestativ Opsummering: Skal der i vedtægten for Grundejerforeningen Kålmarken være hjemmel til at opsætte et permanent tørrestativ, ligesom der synes behov for at udarbejde en samlet plan for at sikre, at den ydre bebyggelse fremtræder som en homogen enhed. Indstilling: Regeludvalget skal indstille, at Generalforsamlingen træffe beslutning om, hvorvidt der ved bestyrelsens foranstaltning bør udarbejdes en samlet plan for etablering af permanente tørrestativer, herunder størrelse, materialevalg, farve samt placering, så der opnås en god helhed i forhold til den omkringliggende bebyggelse (homogenitet). Afstemning: Der stemmes om, hvorvidt indstillingen (udarbejdelse af en samlet plan) skal indgå i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Stemmer generalforsmalingen Ja vil der ved bestyrelsens foranstaltning blive udarbejdet en samlet plan for opsætning af permanente tørrestativer. En plan, der indgår i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Stemmer generalforsamlingen Nej, bortfalder forslaget og indgår ikke i det videre arbejde med henblik på udarbejdelse af Ny Vedtægt for Grundejerforeningen Kålmarken. Forslag 1 - Stemmeseddel Ja: Nej:

53 Kommissoriets punkt 5: At få afdækket og præciseret grundejerforeningens muligheder for at håndhæve og sanktionere vedtægtsbestemmelser og evt. andre interne ordensregler.

54 Håndhævelse og sanktionsmuligheder Gældende regler (grundejerforeningens muligheder): Vedtægter for Grundejerforeningen Kålmarken, , side 10 Grundejerforeningen er påtaleberettiget. Udvalget er bekendt med, at Dragør kommune i et enkelt tilfælde uopfordret - skriftligt har tolket vedtægterne. Det skal dog anføres, at eventuelle vedtægtsændringer skal godkendes af Dragør kommune og Dragør Sydstranden ApS (Investeringsselskab), 7. 5., side 6. Rammelokalplan 59 og Kommuneplantillæg 4 Kommunalbestyrelsen kan meddele dispensation til mindre væsentlige ændringer af lokalplanens bestemmelser under forudsætning af, at dispensationen ikke er i strid med principperne i planen. Dispensation, side 23. Lokalplan 60 (1. etape) samt Lokalplan 64 (2. og 3. etape) Kommunalbestyrelsen kan meddele dispensation til mindre væsentlige ændringer af lokalplanens bestemmelser under forudsætning af, at dispensationen ikke er i strid med principperne i planen. Dispensation, side 13.

55 Indstilling: Regeludvalget indstiller til grundejerforeningens bestyrelse at drage omsorg for følgende: At bestyrelsen evt. efter indstilling fra relevant udvalg påtaler overtrædelser af Vedtægter for Grundejerforeningen Kålmarken og/eller Ordensreglement (Drejebog). At bestyrelsen ved overtrædelse af lokalplan(er) skriftlig at orienterer Dragør Kommune. At bestyrelsen sørger for, at det kommer til at fremgå af Drejebogen (såfremt der er tilslutning hertil, alternativt anden informationskilde), at et medlem af grundejerforeningen altid kan indbringe en påtale for generalforsamlingen (ordinær eller ekstraordinær) til endelig beslutning. At bestyrelsen sørger for, at det kommer til at fremgå af Drejebogen (såfremt der er tilslutning hertil, alternativt anden informationskilde), at bestyrelsen ved fortsatte eller gentagende overtrædelser efter at have forelagt sagen for en generalforsamling kan indlede civilt søgsmål, når det efter juridisk vurdering synes at have substans og relevans for bebyggelsen. Den valgte fremgangsmåde har til formål at skabe grundlag for, at en generalforsamling gennem bestyrelsen samt udvalgene vil blive orienteret om forhold, der evt. vil medføre ændringer af vedtægt og/eller ordensreglement ( Drejebog ).

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 60. for den 1. etape af en ny boligbebyggelse ved Store Magleby Strandvej ("Kålmarken")

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 60. for den 1. etape af en ny boligbebyggelse ved Store Magleby Strandvej (Kålmarken) DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 60 for den 1. etape af en ny boligbebyggelse ved Store Magleby Strandvej ("Kålmarken") INDHOLD PLANREDEGØRELSE side 5 Baggrunden for lokalplan 60 LOKALPLANBESTEMMELSER side 7

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 64. for den 2. og 3. etape af en ny boligbebyggelse ved Store Magleby Strandvej ( Kålmarken )

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 64. for den 2. og 3. etape af en ny boligbebyggelse ved Store Magleby Strandvej ( Kålmarken ) DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 64 for den 2. og 3. etape af en ny boligbebyggelse ved Store Magleby Strandvej ( Kålmarken ) 1 2 INDHOLD PLANREDEGØRELSE side 5 Baggrunden for lokalplan 64 LOKALPLANBESTEMMELSER

Læs mere

Nøddeboparken. Retningslinier for ændringer og vedligeholdelse af bebyggelsen.

Nøddeboparken. Retningslinier for ændringer og vedligeholdelse af bebyggelsen. 1 Retningslinier for ændringer og vedligeholdelse af bebyggelsen. er en rækkehusbebyggelse med 4431 boliger, opført 1977-1979. Bebyggelsesplanen er fastlagt i byplanvedtægt nr. 11. endvidere er området

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN KÅLMARKEN

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN KÅLMARKEN J.nr.: 65-38847 MØDERET FOR HØJESTERET Mæglergaarden Frederiksgade 1 5700 Svendborg Laurahus Kompagnistræde 20A, 1. 1208 København K Tlf. 70 25 21 15 VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN KÅLMARKEN Foreningens

Læs mere

Resultater fra spørgeskemaundersøgelse - vedrørende ny lokalplan for sommerhusområdet vest for Vellerup by

Resultater fra spørgeskemaundersøgelse - vedrørende ny lokalplan for sommerhusområdet vest for Vellerup by Resultater fra spørgeskemaundersøgelse - vedrørende ny lokalplan for sommerhusområdet vest for Vellerup by På borgermødet den 29. oktober 15 udfyldte deltagerne et spørgeskema. Spørgeskemaet har derudover

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN KÅLMARKEN. Referat af ordinær generalforsamling 2011

GRUNDEJERFORENINGEN KÅLMARKEN. Referat af ordinær generalforsamling 2011 D00050-1/ GRUNDEJERFORENINGEN KÅLMARKEN Referat af ordinær generalforsamling 2011 År 2011 den 30. april kl. 13.00 afholdtes ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Kålmarken. Formanden, Hanne Rosfort,

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN BAKKETOPPEN BESTYRELSEN

GRUNDEJERFORENINGEN BAKKETOPPEN BESTYRELSEN Kommunalbestyrelsen 14. marts 2013 Høringssvar vedrørende forslag til lokalplan 242 for Bakketoppen Grundejerforeningen Bakketoppen holdt den 7. marts 2013 ekstraordinær generalforsamling for at drøfte

Læs mere

EIVIND F. KRAMME ADVOKAT (H) D E K L A R A T I O N. for. Haveforeningen Nordre Vang

EIVIND F. KRAMME ADVOKAT (H) D E K L A R A T I O N. for. Haveforeningen Nordre Vang EIVIND F. KRAMME ADVOKAT (H) D E K L A R A T I O N for Haveforeningen Nordre Vang Underskrevne ejer af matr. nr. 15C, 15D og 15 E Skelgårde, Tårnby, beliggende Viberupstræde 5, 2770 Kastrup, der siden

Læs mere

Til beboerne Drøftelse af lokalplanen

Til beboerne Drøftelse af lokalplanen Til beboerne Drøftelse af lokalplanen Som nævnt i formandens beretning ved generalforsamlingen den 20. marts 2018 tog kommunen i november 2017 initiativ til en drøftelse af lokalplanen. Kommunen har efterfølgende

Læs mere

I forbindelse med nybygning og ændringer af eksisterende bygninger er der en række regler man skal være opmærksom på.

I forbindelse med nybygning og ændringer af eksisterende bygninger er der en række regler man skal være opmærksom på. I forbindelse med nybygning og ændringer af eksisterende bygninger er der en række regler man skal være opmærksom på. De overordnede regler er beskrevet i Ballerup kommunes LOKALPLAN NR: 059, der gælder

Læs mere

Himmerland Boligforening, afdeling 15

Himmerland Boligforening, afdeling 15 «Bruger_Initial» Charlottehøj Himmerland Boligforening, afdeling 15 Udendørs råderet udvendige forbedringer og forandringer Udendørs råderet I denne folder har vi samlet en række eksempler på udvendige

Læs mere

Endelig vedtagelse af Lokalplan 127 - Bevarende bestemmelser for rækkehusene Kløverprisvej 15-61 og 24-70 634071

Endelig vedtagelse af Lokalplan 127 - Bevarende bestemmelser for rækkehusene Kløverprisvej 15-61 og 24-70 634071 Pkt.nr. 7 Endelig vedtagelse af Lokalplan 127 Bevarende bestemmelser for rækkehusene Kløverprisvej 1561 og 2470 634071 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget, at anbefale

Læs mere

Lokalplan for Solbjærget & Soldraget

Lokalplan for Solbjærget & Soldraget Lokalplan for Solbjærget & Soldraget Baggrunden for arbejdet med lokalplanen er at vi ønsker at kunne fastholde kvarterets helhedsindtryk. Dette fremgår også af vores servitut, men grundet de beslutninger

Læs mere

Indsigelser og bemærkninger

Indsigelser og bemærkninger 1 Birte Schultz- Lorentzen, Hegnsvej 185, 2850 Nærum. Birte Schultz-Lorentzen fremfører, at det er upraktisk og forældet at foreskrive i 7.3, at der skal anvendes trækarme og rammer, ligesom den oprindelige

Læs mere

Lokalplanen indeholder, som vist på kortbilaget, mulighed for opførelse af yderligere 5 pavillionbygninger, hvis dette bliver nødvendigt.

Lokalplanen indeholder, som vist på kortbilaget, mulighed for opførelse af yderligere 5 pavillionbygninger, hvis dette bliver nødvendigt. Formålet med denne lokalplan er, at sikre det planmæssige grundlag for en udvidelse af Dansk Rød Kors asylcenter på Sanholmlejren, til brug for rigspolitiets sagsbehandling i forbindelse med modtagelse

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling

Ekstraordinær generalforsamling Ekstraordinær generalforsamling Jvf. vedtægterne indkalder grundejerforeningens bestyrelsen til ekstraordinær generalforsamling: Dagsorden: Onsdag den 15. juni 2016, kl. 19.00 ved skuret 1. Valg af dirigent

Læs mere

1. Gavle tilbygning mod vest Nuværende pkt /bilag 2 og 6 Rettelse af pkt /bilag 2 og 6

1. Gavle tilbygning mod vest Nuværende pkt /bilag 2 og 6 Rettelse af pkt /bilag 2 og 6 Ændringsforslag til Lokalplanforslag 244 for / Fornyet høring fra 8. december- 5. januar 2019 1. Gavle tilbygning mod vest Nuværende pkt. 6.2.1/bilag 2 og 6 Rettelse af pkt. 6.2.1/bilag 2 og 6 Enderækkehuse

Læs mere

AB Merlegårdsparken II

AB Merlegårdsparken II Loftsrum: AB Merlegårdsparken II Husorden Loftsrummene må ikke benyttes som opholds- eller soverum, og der må ikke opbevares brandbare væsker. Brug af ild eller anden adfærd, der kan beskadige andelsforeningens

Læs mere

Lokalplan nr. 129 for et areal i Stenhusstræde, Østerhøj

Lokalplan nr. 129 for et areal i Stenhusstræde, Østerhøj Lokalplan nr. 129 for et areal i Stenhusstræde, Østerhøj I henhold til Planloven (Lovbekendtgørelse nr. 937 af 24. september 2009) fastsættes følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område i Stenhusstræde,

Læs mere

Afgørelse i sagen om Aabenraa Kommunes afslag på dispensation til plastvinduer i sommerhuse ved Sandskær.

Afgørelse i sagen om Aabenraa Kommunes afslag på dispensation til plastvinduer i sommerhuse ved Sandskær. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 4. juli 2005 J.nr.: 03-33/500-0091 Skr Afgørelse i sagen om

Læs mere

G/F Øresundsparken Nivå

G/F Øresundsparken Nivå Generelt Ordensreglementet er vedtaget på ordinær generalforsamling (17. marts 2009) og udarbejdet med henvisning til Vedtægter for Grundejerforeningen Øresundsparken 3, stk. 1, b, samt den tinglyste deklaration

Læs mere

OMEGNENS FRITIDSHAVEFORENING

OMEGNENS FRITIDSHAVEFORENING OMEGNENS FRITIDSHAVEFORENING KVISTGÅRD Deklaration Undertegnede grundejerforening O.F. - Omegnens Fritidshaveforening - deklarerer herved, som ejer af matr. nr. 5 a Munkegårde, Tikøb med virkning for

Læs mere

Rammer for hvad der må bygges i haven

Rammer for hvad der må bygges i haven Rammer for hvad der må bygges i haven Kære beboer i Kongshvileparken I denne informationsfolder tager bestyrelsen fat på et af de problemer, der gentagende gange er blevet drøftet på beboermøderne, og

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING. Lokalplan nr. 339. Rødkilde Skole. Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur. Vanløse

KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING. Lokalplan nr. 339. Rødkilde Skole. Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur. Vanløse KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING Lokalplan nr. 339 Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur Skole Vanløse Bevaring, udbygning m.v. Offentlige formål Juni 2001 Københavns Kommune Planorientering

Læs mere

Behandling af høringssvar og emner fra borgermøde

Behandling af høringssvar og emner fra borgermøde Teknik og Miljø Plan og Byggesag Planafsnittet Sagsnr. 86665 Brevid. 1072876 Ref. SOAN Dir. tlf. 46 31 35 06 soerena@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 596 for boliger

Læs mere

1. Lokalplanområdets forhold til omgivelserne og de tilstødende arealer og bebyggelser.

1. Lokalplanområdets forhold til omgivelserne og de tilstødende arealer og bebyggelser. ØVRIGE OPLYSNINGER Beskrivende tekst suppleres så vidt muligt med angivelser på målfaste kortbilag. Se i øvrigt vejledningen på side 6-8, vedrørende ansøgningens indhold og udformning. A. Basisoplysninger:

Læs mere

Husorden for. Ejerforeningen Ejbyhave

Husorden for. Ejerforeningen Ejbyhave Husorden for Ejerforeningen Ejbyhave Version juni 2015 Version 4. maj 2011 Side 1 af 6 Ejbyhave baggrund Ejbyhave består af i alt 45 rækkehuse med tilhørende udhuse. Ejbyhave er dækket af lokalplan EL

Læs mere

Havereglement for Tornegården

Havereglement for Tornegården Havereglement for Tornegården Indhold Hegn mellem lejemål... 2 Hæk omkring lejemål... 2 Græsarealer på lejemål... 2 Markise... 2 Drivhuse... 3 Udestuer... 4 Afskærmning af altaner... 4 Regnvands tønder...

Læs mere

Charlottehøj. Himmerland Boligforening, afdeling 15. Udendørs råderet udvendige forbedringer og forandringer

Charlottehøj. Himmerland Boligforening, afdeling 15. Udendørs råderet udvendige forbedringer og forandringer Charlottehøj Himmerland Boligforening, afdeling 15 Udendørs råderet udvendige forbedringer og forandringer Udendørs råderet I denne folder har vi samlet en række eksempler på udvendige forbedringer/forandringer,

Læs mere

Havereglement for Hastrup Huse

Havereglement for Hastrup Huse Havereglement for Hastrup Huse INDHOLD Hegn mellem lejemål.. 2 Hæk omkring lejemål.. 2 Græsarealer på lejemål.. 3 Markise. 3 Drivhuse 3 Udestuer.. 4 Afskærmning af altaner. 6 Højde på træer og buske..

Læs mere

Afsender Høringssvarets indhold og forslag Forvaltningens vurdering Konsekvens for lokalplan

Afsender Høringssvarets indhold og forslag Forvaltningens vurdering Konsekvens for lokalplan Notat om høringssvar om forslag til Lokalplan 70.9 for et boligområde ved Regimentsvej på Farum Kaserne Forslag til Lokalplan 70.9 for et boligområde ved Regimentsvej på Farum Kaserne har været i offentlig

Læs mere

G/F Øresundsparken Nivå

G/F Øresundsparken Nivå Generelt Ordensreglementet er vedtaget på ordinær generalforsamling (17. marts 2009) og udarbejdet med henvisning til Vedtægter for Grundejerforeningen Øresundsparken 3, stk. 1, b, samt den tinglyste deklaration

Læs mere

Du Kan - Du Må. Den. Køge Boligselskab Boskovparken

Du Kan - Du Må. Den. Køge Boligselskab Boskovparken Du Kan - Du Må Den udvendige råderet i Køge Boligselskab Boskovparken I modsætning til Den Attraktive Råderet (se Du kan Du må ), som kun gælder indendørs, skal udvendig råderet altid godkendes på et beboermøde.

Læs mere

LOKALPLAN NR. 89 STØVRING KOMMUNE - VEGGERBYVEJ, SULDRUP BOLIGOMRÅDE HOBROVEJ 88, 9530 STØVRING. TLF

LOKALPLAN NR. 89 STØVRING KOMMUNE - VEGGERBYVEJ, SULDRUP BOLIGOMRÅDE HOBROVEJ 88, 9530 STØVRING. TLF LOKALPLAN NR. 89 BOLIGOMRÅDE - VEGGERBYVEJ, SULDRUP STØVRING KOMMUNE HOBROVEJ 88, 9530 STØVRING. TLF. 98-371388 INDHOLDSFORTEGNELSE: RedegØrelse: Indledning side 2 Beskrivelse af lokalplanområdet 3 Forhold

Læs mere

Stevns Kommune Teknik & Miljø Hovedgaden 46 4652 Hårlev

Stevns Kommune Teknik & Miljø Hovedgaden 46 4652 Hårlev Stevns Kommune Teknik & Miljø Hovedgaden 46 4652 Hårlev Maelskifterne 50, 4673 Rødvig Stevns Telefon: 5652 8868 * 4019 2991 Mail: randrup@rotboell.dk Att.: Plankonsulent Bjørn Søeborg Journal nr. 05/403

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden.

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden. DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51 for et område ved Wiedergarden. INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning side 3 Lokalplanens redegørelse side 4 Lokalplanområdet Lokalplanens indhold Forholdet til anden planlægning Lokalplanens

Læs mere

Vallø kommune - Lokalplan Lokalplan for et område til boligbebyggelse i Strøby

Vallø kommune - Lokalplan Lokalplan for et område til boligbebyggelse i Strøby Vallø kommune - Lokalplan 4-06 Lokalplan for et område til boligbebyggelse i Strøby Indhold Lokalplanens redegørelse Lokalplanens indhold 3 Lokalplanens forhold tilanden kommunal planlægning 3 Kommuneplan

Læs mere

for ejendommen på hjørnet af Rosenvej og Hortensiavej

for ejendommen på hjørnet af Rosenvej og Hortensiavej Lokalplan GL 55 for ejendommen på hjørnet af Rosenvej og Hortensiavej Indholdsfortegnelse: PLANREDEGØRELSE Lokalplanens baggrund side 3 Lokalplanens område side 3 Lokalplanens formål side 4 Lokalplanens

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation fra lokalplanen til opsætning af informationsskilte

AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation fra lokalplanen til opsætning af informationsskilte Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 6. december 2013 J.nr.: NMK-33-02023 Ref.: HO-NMKN AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation fra lokalplanen

Læs mere

AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning end forudsat i lokalplanen på Gåsemurevej 8 i Stevns Kommune

AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning end forudsat i lokalplanen på Gåsemurevej 8 i Stevns Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 20. marts 2014 J.nr.: NMK-33-02145 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning

Læs mere

Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan Boliger på P.U. Bruuns Vej, Faaborg

Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan Boliger på P.U. Bruuns Vej, Faaborg Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan 2017-2 Boliger på P.U. Bruuns Vej, Faaborg Høringsperiode: 16. maj 18. juli 2017 Sag nr. 01.02.05-P16-4-17 Der er indkommet 4 høringssvar i den offentlige

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN KÅLMARKEN

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN KÅLMARKEN J.nr.: 65-38847 MØDERET FOR HØJESTERET Mæglergaarden Frederiksgade 1 5700 Svendborg Laurahus Kompagnistræde 20A, 1. 1208 København K Tlf. 70 25 21 15 VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN KÅLMARKEN Foreningens

Læs mere

ORDINÆR GENERALFORSAMLING GRUNDEJERFORENINGEN KÅLMARKEN 2010.

ORDINÆR GENERALFORSAMLING GRUNDEJERFORENINGEN KÅLMARKEN 2010. ORDINÆR GENERALFORSAMLING GRUNDEJERFORENINGEN KÅLMARKEN 2010. Den 17. april 2010 kl. 13.00 afholdtes ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Kålmarken. Formanden Hanne Rosfort bød velkommen. 1.

Læs mere

Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse af byggefelt på Amager Strandvej 122

Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse af byggefelt på Amager Strandvej 122 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning 29-09-2017 Sagsnr. 2017-0249573 Dokumentnr. 2017-0249573-1 Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse

Læs mere

Sagsfremstilling Center for Teknik og Miljø modtager i stigende grad henvendelser om opsætning af anlæg til solfangere og solcelleanlæg.

Sagsfremstilling Center for Teknik og Miljø modtager i stigende grad henvendelser om opsætning af anlæg til solfangere og solcelleanlæg. Principielle retningslinjer for opsætning af solfangere/celleanlæg Sagsfremstilling Center for Teknik og Miljø modtager i stigende grad henvendelser om opsætning af anlæg til solfangere og solcelleanlæg.

Læs mere

Byggebestemmelser / Vurderinger

Byggebestemmelser / Vurderinger Byggebestemmelser / Vurderinger 1. Ved ændringer af bebyggelser samt nybyggeri, skal der indhentes en byggetilladelse hos vurderingsudvalget i kontorvagten, medbringende en skitsetegning over byggeriet.

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling. Grundejerforening Terrasserne. Onsdag d. 11. april kl i Fælleshuset nr. 5.

Referat af ekstraordinær generalforsamling. Grundejerforening Terrasserne. Onsdag d. 11. april kl i Fælleshuset nr. 5. Referat af ekstraordinær generalforsamling Grundejerforening Terrasserne Onsdag d. 11. april kl. 19.00 i Fælleshuset nr. 5. Dagsorden: 1) Valg af dirigent Rasmus valgt som Dirigent af forsamlingen. Dirigenten

Læs mere

Carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning

Carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning Carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning Carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning Skal du opføre en carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning, er der en række regler og forhold,

Læs mere

En kolonihaveforening på Vestegnen. Brøndby den 01.08.2015. Byggefolder. Byggebestemmelser / Vurderinger / Salg

En kolonihaveforening på Vestegnen. Brøndby den 01.08.2015. Byggefolder. Byggebestemmelser / Vurderinger / Salg Byggefolder 2015 Side 1/10 Byggefolder Byggebestemmelser / Vurderinger / Salg 1. Ønsker du at lave en ny, til eller ombygning af dit kolonihavehus, skal der ansøges om en byggetilladelse. Ved ansøgning

Læs mere

Notat Nye ønsker til lokalplanlægning

Notat Nye ønsker til lokalplanlægning 10. august 2011 / hm sag. nr. 01.00.05-P15-1-07 Notat Nye ønsker til lokalplanlægning Kildetoften Faaborg... 2 Hjemly Fri- og Idrætsefterskole, Hillerslev... 3 Allerupvej, Brobyværk... 4 Platan Alle, Ringe...

Læs mere

LOKALPLANFOLDER. Uddrag af Københavns kommunes Lokalplan nr. 299 Bekendtgjort 24. September 1998

LOKALPLANFOLDER. Uddrag af Københavns kommunes Lokalplan nr. 299 Bekendtgjort 24. September 1998 LOKALPLANFOLDER Uddrag af Københavns kommunes Lokalplan nr. 299 Bekendtgjort 24. September 1998 Bestyrelsen ønsker med denne lokalplanfolder er at tydeliggøre den del af lokalplanen, som vedrører Hvidkildehusene.

Læs mere

Husorden afdeling 14 - Tuestensvej

Husorden afdeling 14 - Tuestensvej Fælles spilleregler giver fair play. Det betyder også, at der er en række love, vedtægter og regler, som skal overholdes, når man bor i et alment boligselskab. I din afdeling er der desuden af beboerne

Læs mere

Projekt fra Kristiansdal

Projekt fra Kristiansdal Projekt fra Kristiansdal Samlet vurdering Projektet er et væsentligt positivt bidrag til byen og stedet. Projektet beskrives som en områdefornyelse af ejendommene Bredgade 62-66 samt Sanggårds Plads, hvilket

Læs mere

Kommende 3 områder Af lokalplanens afsnit om Ubebyggede arealer fremgår: Citat:

Kommende 3 områder Af lokalplanens afsnit om Ubebyggede arealer fremgår: Citat: Evaluering af generalforsamlingens reaktion den 23.05.09 på bestyrelsens ændringsforslag til ordensreglement i henhold til dagsordenens pkt. 5 - samt bestyrelsens videre tiltag i forbindelse med håndhævelsen

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr. 4-11. for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr. 4-11. for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 4-11 for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 9. september 2004. INDHOLD Redegørelse 3 Indledning 3 Lokalplanområdet

Læs mere

Godkendelse af principper for Lokalplan 218, bevarende lokalplan for Phønixhusene langs Brostykkevej, og varsling af 14-forbud 342631

Godkendelse af principper for Lokalplan 218, bevarende lokalplan for Phønixhusene langs Brostykkevej, og varsling af 14-forbud 342631 Pkt.nr. 8 Godkendelse af principper for Lokalplan 218, bevarende lokalplan for Phønixhusene langs Brostykkevej, og varsling af 14forbud 342631 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og

Læs mere

Ordensregler for Afdeling 10. Lærkevej 37-81 & 42-56 Mågevej 3-9

Ordensregler for Afdeling 10. Lærkevej 37-81 & 42-56 Mågevej 3-9 «Lejekontrakt_Navn» Ordensregler for Afdeling 10 Lærkevej 37-81 & 42-56 Mågevej 3-9 Generelt Der skal ansøges om tilladelse til væsentlige ændringer ved boligen/haven, samt opsætning af væsentligt udstyr

Læs mere

Når jeg skal opføre et udhus. eller lignende bygning. på højst 10 m²

Når jeg skal opføre et udhus. eller lignende bygning. på højst 10 m² Når jeg skal opføre et udhus eller lignende bygning på højst 10 m² -billede af et udhus på op til 10 m²- Kontaktoplysninger til Guldborgsund Kommune Byggeri: Tlf.: 5473 2500 Mailadresse: byggeri@guldborgsund.dk

Læs mere

Kompetenceplan for byggesagsområdet

Kompetenceplan for byggesagsområdet Kultur, Miljø og Vækst Kompetenceplan for byggesagsområdet Gældende fra 1. januar 2016 Indhold YGGELOVEN/PLANLOVEN... 3 PLANLOVEN... 5 YGNINGSFREDNINGSLOVEN 18... 7 Organisatorisk enhed: Plan- og Miljøafdelingen,

Læs mere

Til interesseorganisationer

Til interesseorganisationer Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 10-01-2018

Læs mere

Byggebestemmelser / Vurderinger 2017

Byggebestemmelser / Vurderinger 2017 Byggebestemmelser / Vurderinger 2017 1. Ved ændringer af bebyggelser samt nybyggeri, skal der indhentes en tilladelse til byggeri hos vurderingsudvalget i kontorvagten, medbringende en skitsetegning over

Læs mere

Råderetskatalog og haveregulativ

Råderetskatalog og haveregulativ Råderetskatalog og haveregulativ EMBLASGADE AFD. 35-26 Haveregulativet er et supplement til afdelingsmødets gældende vedligeholdelseskatalog, råderetskatalog og husorden. Indhold Råderetskatalog og haveregulativ...

Læs mere

Indkaldelse til generalforsamling i Grundejerforeningen Kålmarken

Indkaldelse til generalforsamling i Grundejerforeningen Kålmarken Indkaldelse til generalforsamling i Grundejerforeningen Kålmarken Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Kålmarken, der afholdes: Lørdag den 30. april kl. 13:00 16:00 På Dragør

Læs mere

Vi har modtaget din skrivelse af 17. maj 2016 med naboorientering i h.t. planlovens 20 og forvaltningslovens 19.

Vi har modtaget din skrivelse af 17. maj 2016 med naboorientering i h.t. planlovens 20 og forvaltningslovens 19. Page 1 of 2 From: Alice og Ole Pedersen Sent: 22-05-2016 18:58:55 To: Gunnar Frandsen Subject: Ansøgning fra Peter Byskov, Neriehaven 6, Ringkøbing om tilladelse til udskiftning asf ligusterhæk med støjhegn

Læs mere

nr. Afsender Hovedindhold Bemærkninger 1 Indsender

nr. Afsender Hovedindhold Bemærkninger 1 Indsender Lokalplan 230 Boliger ved Søbjergvej Haralsted Sø. Indsigelser og ændringsforslag Dette er et kort sammendrag af hovedindholdet i de indkomne indsigelser og ændringsforslag. For den fulde ordlyd henvises

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3

Kommuneplantillæg nr. 3 Kommuneplantillæg nr. 3 Plannavn Kommuneplantillæg nr. 3 Område bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Elementbyen og Kunstnerbyen 24. juni 2010 Høringen starter 1. juli 2010 Høringen

Læs mere

Foreløbig helhedsvurdering

Foreløbig helhedsvurdering 1 - Foreløbig Helhedsvurdering TEKNIK OG MILJØ Foreløbig helhedsvurdering Vedr.: Ejendommen Østre Kirkevej 25A, 7400 Herning. Matrikel nr.: 547H, Herning Bygrunde Sagsnr.: 02.34.02-P19-583-16 Byggeri,

Læs mere

Sagsnr Hørhusene 52, 4000 Roskilde tilbygning Oversigt over relevante byggesager

Sagsnr Hørhusene 52, 4000 Roskilde tilbygning Oversigt over relevante byggesager Indledning Dette notat indeholder en gennemgang af tidligere og nuværende byggesager for ejendommene Hørhusene 52 og 54 samt andre byggesager, der kan bruges som reference i dialogen med kommunen. En oversigt

Læs mere

Udskiftning af døre. Opsætning af nye lofter. Råderetskatalog. Gældende for Afdeling 90 Skovfyrvej

Udskiftning af døre. Opsætning af nye lofter. Råderetskatalog. Gældende for Afdeling 90 Skovfyrvej Udskiftning af døre Opsætning af nye lofter Råderetskatalog Gældende for Afdeling 90 Skovfyrvej Godkendt på afdelingsmøde d. 22 september 2016 Indhold Indhold... 2 Om råderet... 3 Råderet Hvad betyder

Læs mere

Begrænset muligheder for energioptimering og vedligeholdelsesfri materialer

Begrænset muligheder for energioptimering og vedligeholdelsesfri materialer Behandling af indkomne bemærkninger Lokalplan 102-L04 (Svanelundskvarteret) Begrænset muligheder for energioptimering og vedligeholdelsesfri materialer Bemærkninger til forslag til lokalplan nr. 102-L04

Læs mere

Haveguide for Kantorparken

Haveguide for Kantorparken Haveguide for Kantorparken 2011 Denne guide skal bruges af alle, der har fået stillet en have til rådighed. Når du har fået en have, er der nogle forpligtigelser, der skal overholdes - derfor denne guide.

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund s. 2 Lokalplanændring s. 2 Lokalplanens formål s. 3 Lokalplanens indhold s. 3 Lokalplanens forhold til s. 4 anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger

Læs mere

LOKALPLAN Sivvej, boliger

LOKALPLAN Sivvej, boliger LOKALPLAN 4-08.8 Sivvej, boliger KØGE KOMMUNE 1986 LOKALPLAN 4-08.8 BOLIGER VED SIVVEJ TILLÆG TIL RAMMELOKALPLAN 4-08 Indholdsfortegnelse: Lokalplanens baggrund...s. 3 Lokalplanens formål... 3 Lokalplanens

Læs mere

NOTAT. 1. Deltagerne på mødet blev præsenteret. 2. Gennemgang af planlovens rammer for hvad der kan optages bestemmelser for i en lokalplan.

NOTAT. 1. Deltagerne på mødet blev præsenteret. 2. Gennemgang af planlovens rammer for hvad der kan optages bestemmelser for i en lokalplan. NOTAT Deltagere: Martin Løbel, Skibsegen 102 Sigurd Nielsen, Skibsegen 77, repræsentant Grundejerforeningen Skibsegen Helene Kreutzfeldt, P. W. Tegners Vej, repræsentant Grundejerforeningen Borupgård Vest

Læs mere

Dagsordenens punkt 7.3 Ved Strandgaarden: Forslag om håndhævelse af regler. Forslag fra bestyrelsen om håndhævelse af regler

Dagsordenens punkt 7.3 Ved Strandgaarden: Forslag om håndhævelse af regler. Forslag fra bestyrelsen om håndhævelse af regler Forslag fra bestyrelsen om håndhævelse af regler Som det fremgår at dagsordenspunktet Forslag fra Keld Boeck, Fjordvej om gennemgang af servitutter, så har dette resulteret i følgende forslag til generalforsamlingsbeslutning

Læs mere

Uddrag af Lokalplan 224 for den nordlige del af Hjortekær

Uddrag af Lokalplan 224 for den nordlige del af Hjortekær Uddrag af Lokalplan 224 for den nordlige del af Hjortekær Dette uddrag fra Lokalplan 224 fra maj 2011 omfatter de forhold der er gældende for AAB Afdeling 39 Delområde 3 Elementbyen Der findes både rækkehuse

Læs mere

RAMMELOKALPLAN NR. H.9.5.

RAMMELOKALPLAN NR. H.9.5. HOLMEGAARD KOMMUNE RAMMELOKALPLAN NR. H.9.5. for nyt boligområde i Holme-Olstrup Landevejen Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej H.9.3 H.9.1

Læs mere

Referat af borgermøde tirsdag den 23. maj 2006 på Strandvejsskolen, Sionsgade 1 vedrørende lokalplanforslaget Svanevænget.

Referat af borgermøde tirsdag den 23. maj 2006 på Strandvejsskolen, Sionsgade 1 vedrørende lokalplanforslaget Svanevænget. Teknik- og Miljøforvaltningen Plan & Arkitektur Bilag 1 Til: Fra: Vedr.: Til sagen Christina Lund Referat af borgermøde tirsdag den 23. maj 2006 på Strandvejsskolen, Sionsgade 1 vedrørende lokalplanforslaget

Læs mere

Disse retningslinier er en orientering og vejledning især for nye ejere og afspejler omtalte forhold pr. november 2014.

Disse retningslinier er en orientering og vejledning især for nye ejere og afspejler omtalte forhold pr. november 2014. Generelle retningslinier November 2014 GRUNDEJERFORENINGEN NORDBO Disse retningslinier er en orientering og vejledning især for nye ejere og afspejler omtalte forhold pr. november 2014. Eventuelle juridiske

Læs mere

LEJRE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 7 FOR ET BOLIGOMRADE I ALLERSLEV. VEDTAGET marts 1979 i

LEJRE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 7 FOR ET BOLIGOMRADE I ALLERSLEV. VEDTAGET marts 1979 i LEJRE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 7 FOR ET BOLIGOMRADE I ALLERSLEV VEDTAGET marts 1979 i Lokalplanens retsvirkninger Efter kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendomme,

Læs mere

GENERALFORSAMLINGSREFERAT I EJERFORENINGEN MØLDALSPARKEN

GENERALFORSAMLINGSREFERAT I EJERFORENINGEN MØLDALSPARKEN GENERALFORSAMLINGSREFERAT I EJERFORENINGEN MØLDALSPARKEN År 2013, mandag den 18. marts, afholdtes ordinær generalforsamling i ejerlejlighedsforeningen matr. nr. 11 h Vridsløselille By, Herstedvester. Generalforsamlingen

Læs mere

Ordensreglement For Andelsboligforeningen Nørre Torp, Gjellerup

Ordensreglement For Andelsboligforeningen Nørre Torp, Gjellerup Ordensreglement For Andelsboligforeningen Nørre Torp, Gjellerup Formålet med reglementet er at gøre opholdet så behageligt som muligt samt at bevare områdets grønne udseende, og dette bør tages i betragtning,

Læs mere

HUSORDEN Rækkehuse og fritliggende huse

HUSORDEN Rækkehuse og fritliggende huse HUSORDEN Rækkehuse og fritliggende huse Afdeling 312 - Markvænget Godkendt på afdelingsmødet den 08.09.2015 Side 2 af 5 Indholdsfortegnelse Fælles ordensregler... 3 Forurening... 3 Musik... 3 Parabol/antenne...

Læs mere

Bestyrelsen indkalder hermed til ekstraordinær generalforsamling, jf. vedtægternes 6, der afholdes i

Bestyrelsen indkalder hermed til ekstraordinær generalforsamling, jf. vedtægternes 6, der afholdes i 31. marts. 2017 OXFORD HAVE Til grundejerne i Oxford Have G/F Oxford Have 2300 København S v/ Charlotte Kyvsgaard- Nielsen Oxford Have 99 INDKALDELSE TIL EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 2017 Bestyrelsen

Læs mere

Høringssvar Indsigelse og bemærkninger Forvaltningens bemærkninger Ændringer

Høringssvar Indsigelse og bemærkninger Forvaltningens bemærkninger Ændringer 1. Henrik Sørensen, Moshusevej 20 Anmodning om at søge strandbeskyttelseslinjen ophævet for hele lokalplanområdet. Ved nr. 20 og 22 er en del af loddet pålagt strandbeskyttelse. Det er uhensigtsmæssigt

Læs mere

Kollektiv råderet 2015 Afdeling 9

Kollektiv råderet 2015 Afdeling 9 Kollektiv råderet 2015 Afdeling 9 Jyttevej, Lundsgaardsgade og Heimdalsgade Godkendt den 20. august 2014 Revideret den 23. september 2015 Om råderet Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger.

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR \rn\ TERKEVEI

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR \rn\ TERKEVEI ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 139 a \rn\ TERKEVEI ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan 139 for et boligområde syd for Egegårdsvej REDEGØRELSE FOR LOKALPLANEN Lokalplanens formål Lokalplanens formål er at fastlægge

Læs mere

Håndhævelse af regler vedtaget på generalforsamlingen 9. april 2017

Håndhævelse af regler vedtaget på generalforsamlingen 9. april 2017 Håndhævelse af regler vedtaget på generalforsamlingen 9. april 07 Formålet med denne vedtagelse er at skabe større gennemsigtighed / ensartethed i hvem der gør hvad i relation til håndhævelse af reglerne

Læs mere

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg INDHOLDSFORTEGNELSE side Lokalplanen... 2 Afgrænsning... 3 Zonestatus... 3 Formål... 3 BESTEMMELSER 1 Anvendelse... 5 2 Afgrænsning

Læs mere

Beboermøde om. Åbrinkens fremtidige udvikling og lokalplan

Beboermøde om. Åbrinkens fremtidige udvikling og lokalplan Åbrinkens Grundejerforening Beboermøde om Åbrinkens fremtidige udvikling og lokalplan Den 30. oktober 2017 kl. 19.30 21.30 i Geels Kirkesal Pbv. Lokalplanudvalget 1 Åbrinkens fremtidige udvikling og lokalplan

Læs mere

Landzonetilladelse til ridehal på Himmelev rideskole på Herregårdsvej 61, matr.nr. 11bk Himmelev By, Himmelev

Landzonetilladelse til ridehal på Himmelev rideskole på Herregårdsvej 61, matr.nr. 11bk Himmelev By, Himmelev Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Landzonetilladelse til ridehal på Himmelev rideskole på Herregårdsvej

Læs mere

Kollektiv råderet 2016 Afdeling 9

Kollektiv råderet 2016 Afdeling 9 Kollektiv råderet 2016 Afdeling 9 Jyttevej, Lundsgårdsgade og Heimdalsgade Godkendt den 20. august 2014 Revideret den 17. august 2016 Om råderet Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det

Læs mere

HUSORDEN GRUNDEJERFORENINGEN GÆNGEHAVEN

HUSORDEN GRUNDEJERFORENINGEN GÆNGEHAVEN HUSORDEN GRUNDEJERFORENINGEN GÆNGEHAVEN 1. FORMÅL Denne husorden har til formål at udstikke nogle fælles retningslinjer, således at unødige tvister om, hvorvidt noget er tilladt eller ej, undgås i videst

Læs mere

Lokalplan nr. 025 Parkalle I, Tarm

Lokalplan nr. 025 Parkalle I, Tarm Lokalplan nr. 025 Parkalle I, Tarm Teknik & Miljø Toften 6 6880 Tarm 96 48 48 48 e-mail: teknisk@egvadkom.dk Beskrivelse af lokalplanens retdvirkninger. Efter kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse

Læs mere

Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999. Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole.

Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999. Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole. Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999 Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole. Videbæk Kommune Tillæg nr. 4 til Videbæk Kommuneplan 1997 Lokalplan nr. 51.tillæg nr. 1

Læs mere

Bemærkninger og ændringsforslag til Forslag til Lokalplan Nr. Dato Fra Bemærkning Kommentarer Ændringer i lokalplan

Bemærkninger og ændringsforslag til Forslag til Lokalplan Nr. Dato Fra Bemærkning Kommentarer Ændringer i lokalplan Bemærkninger og ændringsforslag til Forslag til Lokalplan 19-014 Nr. Dato Fra Bemærkning Kommentarer Ændringer i lokalplan 1 3/7-18 Lise Lybæk og Michael Knudsen 1) Ønsker at deres ejendom ikke medtages

Læs mere

Indsendt af: Indsigelse/bemærkninger Forvaltningens vurdering Ændringsforslag til lokalplan

Indsendt af: Indsigelse/bemærkninger Forvaltningens vurdering Ændringsforslag til lokalplan Hvidbog med høringssvar til forslag til lokalplan nr. 9.7, Landsby og kommuneplantillæg nr. 11 til Kommuneplan 2013. Der er modtaget i alt 5 høringssvar til forslag til lokalplan nr. 9.7, Landsby og kommuneplantillæg

Læs mere

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen 1 Februar 2017 Oversigt over høringssvar til Lokalplan 44 Boliger ved Kongeskrænten og kommuneplantillæg 8 Høringssvar nr. Afsender: Navn og adresse Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger

Læs mere

Vedtægt for boligforeningen Maltevang

Vedtægt for boligforeningen Maltevang Vedtægt for boligforeningen Maltevang 1. Foreningens navn er boligforeningen Maltevang, dens hjemsted er Hillerød, og dens område er matr. nr. ne 1 fg, 1 kf, 1 kg, 1 kh, 1 ki, 1 kk, 1 kl 1 km,1 kn, 1 ko,

Læs mere

GODE TIPS FØR DU BYGGER 2. Carporte Garager Udhuse Overdækkede terrasser/arealer

GODE TIPS FØR DU BYGGER 2. Carporte Garager Udhuse Overdækkede terrasser/arealer GODE TIPS FØR DU BYGGER 2 Carporte Garager Udhuse Overdækkede terrasser/arealer Vejledning nr. 2 Februar 2005 Tjek hvilke bestemmelser der gælder Et godt sted at starte er, at undersøge om der på din ejendom

Læs mere