Ligestillingsrapport 2013 fra Kulturministeriet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ligestillingsrapport 2013 fra Kulturministeriet"

Transkript

1 1 Ligestillingsrapport 2013 fra Kulturministeriet Indledning Ligestillingsrapporten giver en overordnet status på indsatsen for ligestilling på Kulturministeriets område i perioden Ligestillingsrapporten er indberettet på baggrund af de ligestillingsredegørelser, der er indberettet af kulturinstitutioner, styrelser og departement på Kulturministeriets område. Pr. 1. december 2013 er der i alt 17 statsinstitutioner under 21, Kulturministeriet, der har mere end 50 ansatte og derfor er omfattet af indberetningspligten. De 17 statsinstitutioner er: Den danske Filmskole Det danske Filminstitut Det Jyske Musikkonservatorium Det Kongelige Bibliotek Det Kongelige Danske Musikkonservatorium Det Kongelige Teater Kulturministeriets departement Kulturstyrelsen Nationalmuseet NOTA Rytmisk Musikkonservatorium Statens Arkiver Statens Museum for Kunst Statens Scenekunstskole Statsbiblioteket Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme Syddansk Musikkonservatorium og Skuespilskole De indberetninger, som departementet har modtaget, gengiver kun respondenternes svar vedr. en status på indsatsen og ikke eventuelle fremtidige initiativer og prioriteringer, der kan være planlagt lokalt på de enkelte institutioner. 1. Status over ministeriets ligestillingsindsats på personaleområdet 1.1. Politikker på personaleområdet Størstedelen af Kulturministeriets institutioner har en ligestillingspolitik (71 %), og 75 % har målsætninger for arbejdet med ligestilling på personaleområdet.

2 Handlinger på personaleområdet I forhold til initiativer til fremme af ligestillingen i forbindelse med rekruttering, indberetter 35 % af institutionerne, at de i høj grad har taget initiativer og 65 % indberetter, at de i nogen grad har taget initiativer. I forbindelse med rekruttering til lederstillinger har 35 % i høj grad taget initiativer til fremme af ligestillingen, 53 % har i nogen grad og 12 % angiver, at de i ringe grad har taget initiativer. Med hensyn til brug af kønsopdelte data på personaleområdet i forhold til løn, tillæg og orlovsordninger indberetter ca. ¼ del, at de bruger kønsopdelte data i høj grad, ca. ¼ del i nogen grad, ca. 1/4 i ringe grad og ca. 1/4 bruger ikke kønsopdelte data. I forhold til at bruge kønsopdelte data i forbindelse med bevilling og/eller tildeling af kursus- og uddannelsestilbud indberetter 12 %, at det gør de i høj grad, 29 % i nogen grad, 24 % i ringe grad og 35 % gør det slet ikke. 18 % bruger i meget høj grad kønsopdelte data i forbindelse med interne evalueringer og medarbejderundersøgelser. 6 % gør det i høj grad, 24 % i nogen grad, 12 % i ringe grad og 41 % gør det slet ikke. Generelt betragtet tager størstedelen af Kulturministeriets institutioner initiativer til at fremme ligestilling i rekrutteringsarbejdet, mens det er ca. en 1/3, der inddrager kønsopdelte data på personaleområdet i øvrigt Resultater på personaleområdet Kulturministeriet har samlet set en ligelig fordeling af antallet af kvindelige og mandlige ansatte (50,0 % kvinder og 50,0 % kvinder). Dette var også tilfældet i 2005, 2007, 2009 og En målsætning på personaleområdet for hele ministerområdet er at fastholde den ligelige fordeling af antallet af mandlige og kvindelige ansatte. På ledelsesniveau er der en lige fordeling af mænd og kvinder i lønramme (51,7 % mænd og 48,3 % kvinder), og det har ikke ændret sig siden I lønramme er der en markant ulige fordeling af mænd og kvinder, som heller ikke har ændret sig siden 2011 (73,5 % mænd og 26,5 % kvinder). Fremadrettet er det derfor relevant at gøre en indsats for at få flere kvinder i ledelse på chefniveau (lønramme 37-38). Se tabellen neden for. Stillingsniveau Antal Procentfordeling Mænd Kvinder Begge Mænd % Kvinder % Øvrige (Udenfor lønramme) ,3 50,7 Ledere og specialister (Lønramme 35-36) ,7 48,3 Chefer (Lønramme 37-38) ,5 26,5 Topchefer (Lønramme 39-42) ,4 28,6 I alt ,0 50,0 Kilde: ISOLA, 3 kvartal 2013.

3 3 Størstedelen af Kulturministeriets institutioner drøfter ligestillingsarbejdet på personaleområdet i formelle fora fx i samarbejdsudvalg mv. 6 % drøfter altid, 6 % drøfter ofte, 71 % drøfter af og til og 18 % drøfter sjældent. Med hensyn til at indsamle information om ligestilling på personaleområdet fx i form af statistikker vedr. fordeling af tillæg, orlov mv. er det også størstedelen af institutionerne, der gør en indsats her: 12 % angiver altid, 12 % angiver ofte og 47 % angiver, at de af og til indsamler information. 1/3 af institutionerne formidler information om ligestilling på personaleområdet fx i nyhedsbreve og på intranettet. I forhold til om arbejdet med ligestilling på personaleområdet samlet set giver resultater, vurderer 24 % af institutionerne, at arbejdet i høj grad giver resultater, 52 % vurderer i nogen grad, 18 % vurderer i ringe grad og 6 % vurderer slet ikke. Generelt vurderet er ligestilling på dagsordenen på personaleområdet i langt de fleste af Kulturministeriets institutioner. Procedurer, systematik og metoder varierer en del fra institution til institution men vurderes at give resultater. Et mindre antal institutioner (24 %) vurderer dog, at arbejdet med ligestilling på personaleområdet i ringe grad eller slet ikke giver resultater. En yderligere styrkelse af ligestillingsindsatsen på personaleområdet vil skulle ske via erfaringsudveksling og samarbejde på tværs af ministerområdet, da ansvaret for personale- og ledelsesudvikling er forankret i den enkelte institution. 2. Status over ligestillingsindsatsen på ministeriets fagområder/kerneydelser 2.1. Politikker på fagområder/kerneydelser Ud af 17 institutioner har 4 en politik for arbejdet med ligestilling i kerneydelserne, og en institution har en politik for ligestilling på udvalgte ressortområder. I alt 12 institutioner indberetter, at de ingen politik har for ligestillingsarbejdet i kerneydelserne. Med hensyn til målsætninger for arbejdet med ligestilling generelt eller på udvalgte områder, har 6 institutioner formuleret målsætninger. Af eksempler på politikker bliver fx nævnt, at ligestilling er et prioriteret indsatområde i rammeaftaler med de tre idrætsorganisationer på foreningsområdet, og at Kulturministeriet løbende bidrager til Europarådets arbejde om ligestilling bl.a. inden for idrættens område. Et eksempel på en målsætning er inden for rytmisk musik er, at der arbejdes med at ændre en skæv kønsfordeling. Et andet eksempel er målsætningen om at fremme litteratur/læsning for drenge på 8-12 år for at understøtte de drenges indlæring, der ellers fravælger fysiske lektiecaféer. Kulturministeren har i år uddelt en ny drengelitteraturpris, som har fokus på litteratur, der får drenge til at læse mere.

4 Handlinger på fagområder/kerneydelser Vedr. interne rutiner til fremme af ligestilling i kerneydelserne Konsekvent inddragelse af kønsperspektivet i kerneydelserne, når der udarbejdes evalueringer, brugerundersøgelser eller lignende foregår hos størstedelen af institutionerne. (4 institutioner gør det i meget høj grad/høj grad og 7 gør det i nogen grad). Det er også størstedelen af institutionerne, der bruger kønsopdelte data på relevante områder for at identificere målgruppens fordeling på mænd og kvinder, piger og drenge inden for et givent fagfelt. Et eksempel er projekt Danmark Læser. Projektet handler om, hvordan vi når ud til danskere, der ikke læser, og her spiller kønsdimensionen i høj grad ind i projektets målformulering og initiativer. Desuden er der i udarbejdelsen af rammeaftaler med alle producerende kulturinstitutioner altid fokus på publikumsudvikling og målsætninger og overvejelser mht. kønsperspektivet i forhold til, hvordan den enkelte institution når ud til nye målgrupper. Kulturstatistikker er i de seneste år blevet udviklet i samarbejde med Danmarks Statistik for at lette adgangen til data og formidlingen af data, herunder data for køn på kulturområdet. Det er et fåtal af institutionerne (24 %), der systematisk giver medarbejdere og ledere indsigt og viden til at ligestillingsvurdere kerneydelserne generelt fx ved at have nedskrevne procedurer eller tilbyde kurser. Vedr. i hvilket omfang der arbejdes med ligestillingsvurdering af kerneydelserne Halvdelen af institutionerne overvejer målgruppens køn i vurdering af kommunikations- og oplysningsmaterialer. Et godt eksempel er publikationen Danske Museer i tal, der synliggør den kønsmæssige fordeling blandt museernes bestyrelsesmedlemmer. Med publikationen synliggør Kulturstyrelsen data om kønsfordeling blandt brugerne af alle statslige og statsanerkendte museer i Danmark samt en række større kunsthaller, universitetsmuseer og andre støttede udstillingssteder, så museerne kan arbejde målrettet med at rette op på skæv kønsfordeling blandt deres brugere. Et andet eksempel er fokus på ligestilling på Scenekunstudvalgets seminardage og opfordring til ansøgere til scenekunstprojekter om at gøre rede for diversitet, herunder køn, i deres ansøgninger. Med hensyn til at medtage overvejelser om målgruppens køn, når der fordeles midler til aktiviteter på ressortområdet indberetter 5 institutioner, at de altid og ofte gør dette. Det svarer til det antal af institutioner (styrelser og departement), der har bemyndigelse til at administrere tilskud, puljer og tipsmidler m.m. Et eksempel på ovenstående er, når Kulturstyrelsen vurderer, om der gives forholdsmæssigt antal tilskud til mænd i Børnelitteraturpuljen (som primært søges af kvinder), og om der gives forholdsmæssigt antal tilskud til kvinder i Den faglitterære pulje (som primært søges af mænd). Der vurderes, om der er relation mellem tilskud og ansøgerfelter.

5 5 Ca. halvdelen af institutionerne angiver, at målgruppens køn medtages i forbindelse med andre faglige aktiviteter. Af eksempler på dette kan nævnes: - Musikskolestatistik: Registrering af musikskoleelever og MGK-elever på køn, så sammenhængen mellem fag, instrumentvalg og fastholdelsesgrad og køn - dvs. fødekæden - kan kortlægges og påvirkes. - Der arbejdes på maksimal presseomtale og målrettet formidling af publikationen Danske Museer i tal og Den nationale brugerundersøgelse på museumsområdet, der begge indeholder vigtige data om køn. Dermed giver vi museerne redskaber til at analysere og tilrettelægge deres aktiviteter, så de tager højde for kønsaspektet. - Et initiativ i Musikhandlingsplanen er Kvinder i musikken. Kønsbalancen i rytmisk musik er kortlagt, og på den baggrund er projektet Popkollo undervejs med inspiration fra det svenske Popkollo-projekt, hvor formålet er at lære pigerne at spille instrumenter og at udvikle en identitet som artister med inspiration fra aktive kvindelige musikere. Vedr. arbejdet med lovforslag Arbejdet med lovforslag foregår i Kulturministeriets departement og styrelser, hvor der i den generelle ministervejledning er indarbejdet en vejledning til ligestillingsvurdering og relevanstest af lovforslag. Vejledningen til ligestillingsvurderingen bliver gennemgået på introkurser og årligt på lovteknikkursus for medarbejdere med ansvar for aktuelle lovforslag. Kvalificering af arbejdet med ligestillingsvurdering af lovforslag er forankret i det juridiske netværk på tværs af styrelser og departement, som rådgiver de faglige enheder i lovarbejdet. Det juridiske netværk har netop deltaget i en juridisk workshop om ligestillingsvurdering af lovforslag for at sikre højere kvalitet i rådgivningen. Workshoppen var et tilbud fra Ligestillingsafdelingen og blev afholdt den I 2012 og 2013 er samtlige af kulturministeriets lovforslag relevanstestet. Ingen af de relevanstestede lovforslag blev vurderet til at have væsentlige ligestillingsmæssige konsekvenser Resultater på fagområder/kerneydelser 75 % af institutionerne har i høj grad (25 %) og i nogen grad (50 %) oplevet resultater med ligestilling af de faglige initiativer. De forskellige tidligere nævnte eksempler på initiativer og rutiner, der medtager overvejelser om målgruppens køn i forbindelse med kommunikationsmaterialer, fordeling af midler og tilrettelæggelse af faglige projekter og initiativer, vidner om, at arbejdet med ligestilling på Kulturministeriets område i høj grad giver vigtige resultater, der tager højde for kønsaspektet.

6 6 3. Afsluttende vurdering af ministeriets ligestillingsindsats Departementet vurderer, at arbejdet med ligestilling i kerneydelserne har et tilfredsstillende niveau set i lyset af den store variation med hensyn til opgavefelt, institutionstyper og -størrelser på Kulturministeriets område. De aktuelle eksempler på ligestillingsarbejde på forskellige kulturområder viser, at der arbejdes seriøst med at have kønsperspektivet integreret i forvaltningen og udvikling af ny politik og initiativer, hvor det er relevant. Det tyder på, at der på ministerområdet er en stigende opmærksomhed på at indarbejde ligestillingsperspektivet i kerneydelserne. Da langt fra alle områder på Kulturministeriets område er borgernære, kræver det dybdegående analyser at identificere, hvor det er særlig relevant at have yderligere fokus på ligestilling og køn. Fremadrettet kan ligestillingsarbejdet styrkes ved at prioritere nye analyser på udvalgte områder på Kulturministeriets ressort, hvor kønsaspektet kan spille en afgørende rolle. Fx i forhold til mandlige og kvindelige kunstneres uddannelses- og støttemuligheder. I forhold til kulturens brugere og ikke brugere kan det også være relevant at understøtte analyser, der afdækker forskellige forbrugs- og livsmønstre i forhold til kvinder og mænds, drenge og pigers adgang til og deltagelse i kunst- og kulturlivet. Departementet og styrelserne har i et samarbejdet skærpet ligestillingsvurderingerne af lovforslag. Det betyder, at vi i dag har styrket vores rutiner og rådgivningskvalitet med hensyn til ligestillingsvurdering af lovarbejdet på ministerområdet. På personaleområdet arbejder størstedelen af institutionerne målrettet med ligestilling i forhold til rekruttering, løn, fordeling af tillæg og uddannelse. 75 % har politik og målsætninger for at fremme ligestillingen, hvilket er på niveau med situationen på personaleområdet i (Skemaet kan udvides efter behov)

Ligestillingsrapport 2015 fra. Kulturministeriet

Ligestillingsrapport 2015 fra. Kulturministeriet Ligestillingsrapport 2015 fra Indledning Ligestillingsrapporten for giver en overordnet status på indsatsen for ligestilling på s område i perioden 2013 2015. Rapporteringen sker på baggrund af de ligestillingsredegørelser,

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Civilstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse i ulige

Læs mere

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium Det Kongelige Danske Musikkonservatorium Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Tinglysning Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse i ulige

Læs mere

Statens Museum for Kunst

Statens Museum for Kunst Statens Museum for Kunst Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Styrelsen for IT og Læring

Styrelsen for IT og Læring Styrelsen for IT og Læring Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Professionshøjskolen University College Lillebælt Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Professionshøjskolen University College Nordjylland Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte

Læs mere

Professionshøjskolen UCC

Professionshøjskolen UCC Professionshøjskolen UCC Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Nationalmuseet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse i ulige

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Geodatstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 SIMAC Svendborg Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Nationalmuseet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5

Læs mere

Professionshøjskolen University College Nordjylland

Professionshøjskolen University College Nordjylland Professionshøjskolen University College Nordjylland Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette

Læs mere

Den Danske Filmskole

Den Danske Filmskole Den Danske Filmskole Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Styrelsen for It og Læring Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Skatteankestyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Finanstilsynet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Professionshøjskolen UCC Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Patent- og varemærkestyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Indkvartering og underhold af.. (Dansk Røde Kors)

Indkvartering og underhold af.. (Dansk Røde Kors) Indkvartering og underhold af.. (Dansk Røde Kors) Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette

Læs mere

Erhvervsakademi Dania

Erhvervsakademi Dania Erhvervsakademi Dania Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Statsministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Miljøstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5

Læs mere

Erhvervs- og Vækstministeriets departement

Erhvervs- og Vækstministeriets departement Erhvervs- og Vækstministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Den Danske Scenekunstskole Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Hjemmeværnskommandoen

Hjemmeværnskommandoen Hjemmeværnskommandoen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Danmarks Medie og Journalisthøjskole Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter

Læs mere

EVA - Danmarks Evalueringsinstitut

EVA - Danmarks Evalueringsinstitut EVA - Danmarks Evalueringsinstitut Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Energistyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Kulturministeriets departement

Kulturministeriets departement Kulturministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Designskolen Kolding Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Danmarks Statistik Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Professionshøjskolen Metropol

Professionshøjskolen Metropol Professionshøjskolen Metropol Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Patent- og Varemærkestyrelsen

Patent- og Varemærkestyrelsen Patent- og Varemærkestyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Energinet.dk Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette

Læs mere

Designskolen Kolding

Designskolen Kolding Designskolen Kolding Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen

NaturErhvervstyrelsen NaturErhvervstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Professionshøjskolen University College VIA Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Ankestyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Ankestyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse i ulige

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Statens museum for Kunst Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Energistyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse i ulige

Læs mere

Københavns Erhvervsakademi

Københavns Erhvervsakademi Københavns Erhvervsakademi Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Erhvervsministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Kofoed Skole Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette

Læs mere

Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme

Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Sikkerhedsstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Syddansk Musikkonservatorium Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Sikkerhedsstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Patientombuddet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse i ulige

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Fredericia Maskinmesterskole Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Statsforvaltningen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Dansk Dekommissionering Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Erhvervsakademi Midtvest

Erhvervsakademi Midtvest Erhvervsakademi Midtvest Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Cphbusiness - Copenhagen Business Academy

Cphbusiness - Copenhagen Business Academy Cphbusiness - Copenhagen Business Academy Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Retterne Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Bygningsstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Skatteministeriets departement

Skatteministeriets departement Skatteministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Statens Administration Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) 1 Indhold Status om ligestilling fra Det Kongelige Danske Kunstakademis

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Energi-, Forsynings- og Klimaministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte

Læs mere

Statens Administration

Statens Administration Statens Administration Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen 1 Indhold Status om ligestilling fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for Konkurrence-

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Finansministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Det Nationale Forskningscenter for arbejdsmiljø Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Styrelsen for Internartional rekruttering og Integration Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Økonomi- og Indenrigsministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal

Læs mere

Miljø- og Fødevareministeriets departement det tidligere FVM s departement

Miljø- og Fødevareministeriets departement det tidligere FVM s departement Miljø- og Fødevareministeriets departement det tidligere FVM s departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Erhvervsakademiet Dania 1 Indhold Status om ligestilling fra Erhvervsakademiet Dania 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for Erhvervsakademiet Dania Vores gode

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris departement LIGESTILLINGSREDEGØRELSE 1 Indhold Status om ligestilling fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Justitsministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Statsforvaltningen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Domstolsstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Socialstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Direktoratet for kriminalforsorgen

Direktoratet for kriminalforsorgen Direktoratet for kriminalforsorgen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Erhvervsstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 SKAT 1 Indhold Status om ligestilling fra SKAT 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for SKAT Vores gode eksempler for SKAT 6 P E R S O N A L E O M R Å D E T Hvad

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Københavns Erhvervsakademi 1 Indhold Status om ligestilling fra Københavns Erhvervsakademi 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for Københavns Erhvervsakademi Vores

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Arbejdstilsynet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Udlændinge- og Integrationsministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Digitaliseringsstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Det Kongelige Bibliotek

Det Kongelige Bibliotek Det Kongelige Bibliotek Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters departement 1 Indhold Status om ligestilling fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters departement 3 Ligestillingsindekset

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Aarhus Universitet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Kulturstyrelsen 1 Indhold Status om ligestilling fra Kulturstyrelsen 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for Kulturstyrelsen Vores gode eksempler for Kulturstyrelsen

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Søfartsstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse i

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Lolland Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Landbrug- og Fiskeristyrelsen (NaturErhvervstyrelsen) Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Patent- og Varemærkestyrelsen 1 Indhold Status om ligestilling fra Patent- og Varemærkestyrelsen 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for Patent- og Varemærkestyrelsen

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Det Kongelige Bibliotek Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Fødevarestyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse i

Læs mere

Finansministeriets departement

Finansministeriets departement Finansministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 University College Nordjylland 1 Indhold Status om ligestilling fra University College Nordjylland 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for University College Nordjylland

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Fødevarestyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Dansk Meteorologisk Institut (DMI) Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere