Status om Signalprogrammet November 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Status om Signalprogrammet November 2018"

Transkript

1 Status om Signalprogrammet November 2018

2 Milepæl 1: Vi har taget teststrækningen i Nordjylland i brug! Den 21. oktober 2018 blev det nye signalsystem taget i brug mellem Lindholm og Frederikshavn. 21 tog er udrustet med ERTMS 84 km skinner er installeret med ERTMS 10 overkørsler har fået installeret ERTMS 7 stationer har fået installeret ERTMS Hele ledelsessystemet er godkendt (primære problem hos Letbanen) Nordjyskes ledelse og lokofører udtrykker tilfredshed med det nye system Det nye system fungerer tilfredsstillende!

3 Togpunktlighed på 2:59 min. Påvirkning fra ERTMS Hvordan er det så gået i Nordjylland? 120% 100% 80% 60% 40% 20% 0% Udvikling i togpunktlighed på dagsniveau 20% 18% 16% 14% 12% 10% 8% 6% 4% 2% 0% ERTMS andel NJ Togpunktlighed 4. kvt (Højre søjle) (Venstre søjle)

4 Milepæl 2: Ibrugtagningstilladelse til IC3 IC3-toget fra Langå har fået ibrugtagningstilladelse. Toget har gennemført den første pålidelighedstest dog med restriktioner i forhold til at overgå i kommerciel drift - væsentligst relateret til STM-fejl og udskiftning af kabler. Det forløb som forventet, og som forventet blev der fundet mindre forhold, der skal løses. Nu skal de sidste tilpasninger implementeres, så serieudrustningen kan starte forventelig juni 2019.

5 Andre resultater fra 2018 Der er udrustet 11 Arriva-tog. Alstoms ERTMS-system er udrullet på hele Den nye bane København-Ringsted med undtagelse af stationerne. Systemet er testet og virker. Vi har sat danmarksrekord og testet med 250 km/t! Det peger på, at leverandøren af signalløsningen i Østdanmark, Alstom, har et funktionsdygtigt infrastruktur-system, men skal endeligt bekræftes i EDL. Design af IR4 er i fuld gang, så man kan træffe beslutning om serieudrustning i 2019.

6 Opsummering af strategien

7 Strategi for ikke-elektrificerede strækninger

8

9 Status på den overordnede strategi Alstom har udarbejdet en ny og langt mere realistisk plan. Banedanmark har sammen med Deloitte simuleret ombordudrustningsplanen baseret på erfaringerne fra 2018 (samme tjek som i 2017). På baggrund af den nye simulering, hidtil høstede erfaringer samt mulige mitigerende handlinger vurderes det, at: De 96 IC3 tog forventes fortsat at være udrustet i Øvrige togtyper vil være klar som planlagt, jf. Banedanmarks afrapportering til forligskredsen i oktober Der er fortsat en solid buffer på de fleste togtyper. Der er fortsat risici forbundet med ombordudrustningen af IC3 og Abs. Derfor er en plan B fortsat relevant.

10 Plan B: Immunisering Forligskredsen besluttede den 15. November 2017: At Roskilde-Holbæk skal immuniseres Det gør det muligt at installere kørestrøm, inden det nye signalsystem installeres. At Banedanmark skal undersøge en plan B Planen betyder, at fire øvrige strækninger forberedes (immuniseres), så de kan elektrificeres uden det nye signalsystem: o Fredericia-Aarhus o Aarhus-Aalborg o Næstved-Nykøbing Falster o Holbæk-Kalundborg

11 Immunisering er en svær vej Sikringsanlæggene, som styrer spor og signaler, er både meget forskellige og bygget i meget gammel teknologi, hvorfor det er svært og tager langt tid at bygge om i dem. Validering (kvalitetssikring af at anlægget virker som det skal) tager tid, og der er stor mangel på arbejdskraft. Ressourcerne vil blive taget fra andre projekter i Danmark. Validering handler om at en uafhængig ekspert kvalitetssikrer ændringer i jernbaneinfrastrukturen for at undgå uheld. Ibrugtagning af jernbanen kan ikke ske før en validator har godkendt at en ændring lever op til gældende regler og normer. Det tager (3-4 år) at uddanne/sidemandsoplære validatorer. Banedanmark planlægger at overtage styring af alle ressourcer i markedet. Uanset indsatsen vil der mangle validatorressourcer. Ekspertisen er knyttet til de enkelte (mange forskellige) sikringsanlægstyper. Omkostningerne til immunisering er høje. Godkendelse af helt nye komponenter: Der skal typegodkendelse helt nye anlæg til den danske jernbane, der ikke tidligere har været brugt. Giver en markant risiko for forsinkelser og fordyrrelser.

12 Sådan ser jernbanen ud i dag Denne tegning illustrerer i grove træk, hvad der ligger ude langs sporet: Skinner Overkørsel med tilhørende skab/hytte styrer hvornår bommene skal gå op og ned Lyssignaler viser lokomotivføreren om han må køre Ledningen langs banen er strækningkablet, der forbinder alt det udstyr der kræver strøm, herunder signaler, sporskiftedrev, sporisolationer mv. Sporisolationer inddeler jernbanen i blokafsnit, der bruges af sikringsanlægget til at bestemme hvor togene er. Sikring/blokanlæg (hytte) som indeholder sikringsanlægget, der styrer signalerne og sporskiftedrevene på stationerne

13 Immunisering I forbindelse med immunisering, så skal der ske følgende: Akseltællere erstatter sporisolationer, fordi sporisolationer er meget vanskelige at immunisere. Overkørsler og skab/hytte skal ombygges, for at undgå at bommene og lamper mv. går op og ned uhensigtsmæssigt Lyssignalerne skal ombygges, for at undgå at der vises forkerte eller ugyldige signaler. Elledningen langs banen skal ombygges, for at undgå at tilsluttede udstyr forstyrres eller at personalet får stød. Sikring/blokanlæggene skal ombygges for at undgå at der vises forkert eller ugyldige signaler.

14 Totalentreprise på immunisering Roskilde-Holbæk Banedanmark har lavet totalentreprise på immunisering af Roskilde-Holbæk. Det sket fordi markedet oplyste, at hvis Banedanmark gav leverandørerne større ansvar kunne immunisering gennemføres hurtigere og billigere. Banedanmark har betalt leverandørerne for at gennemgå strækningerne, så entreprenørerne havde bedst mulig viden om strækningen. Første runde tilbud viser en prisstigning på 138 pct. ift. BDKs forventning. Prisen forventes reduceret i forhandlingerne. Endvidere trækker leverandørerne på de samme valideringsressourcer, som Banedanmark bruger til andre projekter. Der er således et markant ressourceproblem, der kan påvirke andre Banedanmark-projekter (Ringsted-Femern, Aalborg lufthavnsbase, Signalprogrammet, hastighedsopgradering mv.). Der er store udfordringer ved at gennemføre immunisering af Roskilde-Holbæk. Der modtages endeligt tilbud på Roskilde-Holbæk i januar 2019.

15 Programfaserapport om immunisering Banedanmark har i 2018 udarbejdet et uddybende bud på en teknisk løsning for immunisering. Rapporten viser, at: det er urealistisk at gennemføre immunisering af alle strækninger, da der mangler valideringsressourcer, hvilket Rambøll er enig i. at det bliver markant dyrere at immunisere strækningerne (i størrelsesorden 1,8 mia. kr.) og at der er meget store risici forbundet hermed. Der skal f.eks. introduceres helt nye komponenter, der skal indpasses på det danske jernbanenet. Samlet vurderer Banedanmark ikke at traditionel immunisering er en reel plan B for Fredericia-Aarhus-Aalborg. Banedanmark indstiller, at der kun arbejdes videre med immunisering af Roskilde-Holbæk. Rambøll har ekstern kvalitetssikret Banedanmarks programfaserapport, og er enig i Banedanmarks vurdering i ikke, at igangsætte immunisering af alle strækninger. Endvidere er Rambøll enig med Banedanmark i, at det kun er strækningen Roskilde-Holbæk, der bør gås videre med. Derfor er det Banedanmarks vurdering, at der bør arbejdes med en ny alternativ plan B.

16 Alternativ plan B Grundtanken i denne idé er i videst muligt omfang, at gøre brug af/genbruge det Signalprogrammets leverandører allerede laver i dag. Overkørslerne og skab/hytte skal udskiftes med nye sikringsskabe som er født immune over for elektrificeringen. Lyssignalerne ombygges for at undgå at der vises forkerte eller ugyldige signaler. Sporisolatorer erstattes af akseltællerne, der er født immune over for elektrificering. Elledningen langs banen bliver erstattet med et fiberkabel som er født immunt over for elektrificeringen. Det lokale sikrings/blokanlæggene erstattes af et mindre antal områdesikringsanlæg, der er født immune over for elektrificering. Banedanmarks idé er altså i en overgangsfase at skifte alle grundkomponenterne, men at fastholde de ydre signaler og dansk ATC. Det bliver forventeligt dyrere, giver større risici og mindre reduktion af tog-forsinkelser end ERTMS-systemet, men ift. traditionel immunisering vurderes risici og pris at være langt lavere. Dette skal dog testes med leverandørerne.

17 ERTMS-løsningen Sådan kommer jernbanen til at se ud som følge af Signalprogrammet: De ydre signaler forsvinder, og erstattes af såkaldte faste mærker, der viser blokinddelingen. Der tilføjes flere akseltællere, der gør det muligt at køre flere tog tættere på hinanden. Med ERTMS vil der komme mindre udstyr i sporet, hvorfor der er mindre der kan gå i stykker, og medføre forsinkelser. I forhold til den alternative Plan B, så vil udstyret i sporet blive tilbage, og de faste mærker vil erstatte de ydre signaler.

18 Signalprogrammet er stadig Plan A Fremdriften for Signalprogrammet forløber tilfredsstillende. Der er over det sidste år sket markante fremskridt men fortsat risici. Således er bufferen reduceret som følge af realistisk produktionsplan. Immuniseringsløsningen er næppe realiserbar - derfor behov for en ny nødplan. Behovet for en alternativ plan B undersøges udelukkende ud fra et forsikrings-princip. Den indebærer flere risici og er dyrere. Den nye nødplan skitserer kun de indledende overvejelser, og kompleksitet, økonomi, tid og risici er ikke undersøgt. Dette vil vi gerne give en nærmere status på i marts På sigt skal der indføres ERTMS på de elektrificerede strækninger, jf. EU-regulering herom. Den nye plan B er altså en overgangsløsning til ERTMS.

19 Banedanmarks anbefalinger: Signalprogrammet bør fortsat følge aftalte udrulningsstrategi. Programfasearbejdet for immunisering udvides med en indledende screening af et muligt alternativ til immunisering Udbudsprocessen for totalentreprisen Roskilde-Holbæk afsluttes i januar Der gives en status på arbejdet med immunisering i marts 2019 med henblik på at beslutte den videre vej frem ift. immunisering. Næste fasegodkendelse af Signalprogrammet sker i november 2019.

20 Backup

21 Status på ombordudrustningsprojektet DSB MQ: Det forventes, at de første 12 tog er klar i april 2019 og dermed i tide til ibrugtagning af Roskilde-Køge i 2. kvartal Der er en middel risiko for en forsinkelse på 3-4 måneder (målt imod ibrugtagning i maj 2019). Det er forventningen, at de resterende otte tog, der skal bruges på Odense-Svendborg, vil være klar til ibrugtagning primo Lokaltog Lint 41: Der er indgået en politisk aftale om udskyde overdragelsen af trafikken til Region Sjælland med et år. DSB s Abs er: Det forventes at DSB s ABs er vil være klar til ibrugtagning af Køge-Næstved i Der er en buffer på 9 måneder til de påkrævede 12 tog forventes at være udrustet til de skal sættes i drift mellem Køge-Næstved. Arriva Lint41: Serieudrustningen af Arrivas Lint41 fortsætter og forløber planmæssigt. 11 tog er nu udrustet. Udrustningen er blevet gennemført indenfor det antal dage, som var aftalt på forhånd. De første 15 tog forventes klar i januar 2019, og dermed i tide til, at Struer-Thisted sættes i drift. Øresundstogene: Udrustningen af Øresundstogene er under afklaring i Øresundstogenes ejerkreds (DSB og de svenske operatører). Der er taget kontakt til Skånetrafikken for at drøfte, hvordan de dansk- og svenskejede Øresundstogsæt sikres rettidigt ombygget.

22 S-banen Arbejdet med at undersøge mulighederne for at afslutte projektet i 2021 som forudsat pågår fortsat. Banedanmark er i tæt dialog med Siemens, og vurderer at der er stor sandsynlighed for at udrulningen bliver forsinket til Den næste strækning der sættes i drift er Jægersborg/Klampenborg-Ryparken/Svanemøllen. Ibrugtagning forventes i maj Den første operationelle test blev gennemført i uge 43 den sidste planlægges til primo 2019.

23 Udenlandske eksperters vurdering af Signalprogrammet I forbindelse med TRU og Statsrevisorernes besøg om Signalprogrammet den september 2018 gennemgik tre udenlandske eksperter deres vurdering af det danske Signalprogram. Deres væsentligste konklusioner var: Danmark er ikke alene om at udrulle nyt signalsystem efter den fælleseuropæiske standard, og de udfordringer vi oplever i Danmark går igen i mange andre europæiske lande. ETCS er gået fra at bestå af mange nationale og særegne prototypevarianter til nu at være en decideret fællesstandard. Danmark er ikke alene med at indfase ERTMS, men er først i den bølge, som kommer nu. Det kan give fordele i forhold til at have adgang til specialister. Den danske tilgang med en totaludskiftning af de eksisterende signaler giver mulighed for et besparelsespotentiale. Den nye strategi for Signalprogrammet, som blev præsenteret sidste efterår, forekommer langt mere realistisk i den forstand, at tidshorisonten for færdiggørelse i højere grad svarer til erfaringerne fra andre leverede ERTMS-projekter. Det rullende materiel er nøglen til succesfuld migration, men udgør også den største risiko for ikke at komme i mål med gennemførelsen af Signalprogrammet. Leverandørerne og deres evne til at levere er afgørende for, at den nye strategi bliver en succes. Derfor er det også positivt, at der lader til at være sket en udvikling til det bedre for så vidt angår leverandørperformance. Som det tidligere har været fremført, er der tegn på, at kontrakterne til det danske signalprogram har været lidt for gode for os.

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del - Bilag 342 Offentligt. Status om Signalprogrammet Marts 2019

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del - Bilag 342 Offentligt. Status om Signalprogrammet Marts 2019 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del - Bilag 342 Offentligt Status om Signalprogrammet Marts 2019 Status for åbning af Den nye bane København-Ringsted Indvielse af Den nye bane København-

Læs mere

Banedanmarks anbefaling til forligskredsen mhp. fasegodkendelse af Signalprogrammet november 2018

Banedanmarks anbefaling til forligskredsen mhp. fasegodkendelse af Signalprogrammet november 2018 Notat 16. november 2018 Banedanmarks anbefaling til forligskredsen mhp. fasegodkendelse af Signalprogrammet november 2018 På forligskredsmødet den 15. november 2017 blev forligskredsen bag aftale om En

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del - Bilag 281 Offentligt. Status om Signalprogrammet Januar 2019

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del - Bilag 281 Offentligt. Status om Signalprogrammet Januar 2019 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del - Bilag 281 Offentligt Status om Signalprogrammet Januar 2019 1 Punktlighed på ERTMS-strækningen i Nordjylland 2 Status for IC3 IC3-toget fra

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del - Bilag 310 Offentligt. Forligskredsmøde om Signalprogrammet Marts 2019

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del - Bilag 310 Offentligt. Forligskredsmøde om Signalprogrammet Marts 2019 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del - Bilag 310 Offentligt Forligskredsmøde om Signalprogrammet Marts 2019 Opfølgning fra forligskredsmødet i november 2018 På forligskredsmødet den

Læs mere

Review af Signalprogrammet

Review af Signalprogrammet Review af Signalprogrammet 1 Ombordudstyr Udrustning er forsinket, men Deloittes kategorisering af togtypernes kompleksitet Der er forskel på, hvor svært det er, at udruste tog. Første Nordjyske tog ombordudrustet

Læs mere

Signalprogrammet. Rapportering pr. 28. februar 2018 (opgjort midt februar)

Signalprogrammet. Rapportering pr. 28. februar 2018 (opgjort midt februar) Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 207 Offentligt Signalprogrammet Rapportering pr. 28. februar 2018 (opgjort midt februar) 1 1 Signalprogrammet Forligskredsen bag Signalprogrammet

Læs mere

Signalprogrammet. Statusrapport til forligskredsen (opgjort medio april 2018)

Signalprogrammet. Statusrapport til forligskredsen (opgjort medio april 2018) Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 304 Offentligt Signalprogrammet Statusrapport til forligskredsen (opgjort medio april 2018) 1 Signalprogrammet Fjernbanen Forligskredsen

Læs mere

Signalprogrammet. Statusrapport til forligskredsen 19. april 2018 (opgjort medio marts)

Signalprogrammet. Statusrapport til forligskredsen 19. april 2018 (opgjort medio marts) Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 281 Offentligt Signalprogrammet Statusrapport til forligskredsen 19. april 2018 (opgjort medio marts) 1 Signalprogrammet Forligskredsen

Læs mere

Signalprogrammet. Statusrapport til forligskredsen (opgjort medio maj 2018)

Signalprogrammet. Statusrapport til forligskredsen (opgjort medio maj 2018) Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 338 Offentligt Signalprogrammet Statusrapport til forligskredsen (opgjort medio maj 2018) 1 Signalprogrammet Fjernbanen Forligskredsen bag

Læs mere

Signalprogrammet. Statusrapport til forligskredsen (Status opgjort medio marts 2019)

Signalprogrammet. Statusrapport til forligskredsen (Status opgjort medio marts 2019) Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del - Bilag 342 Offentligt Signalprogrammet Statusrapport til forligskredsen (Status opgjort medio marts 2019) 1 Itroduktio til Sigalprograet Den

Læs mere

Signalprogrammet. Statusrapport til forligskredsen (Status opgjort medio oktober 2018)

Signalprogrammet. Statusrapport til forligskredsen (Status opgjort medio oktober 2018) Signalprogrammet Statusrapport til forligskredsen (Status opgjort medio oktober 2018) 1 Introduktion til Signalprogrammet Forligskredsen bag Signalprogrammet (forligskredsen bag aftalerne om en grøn transportpolitik:

Læs mere

Signalprogrammet. Statusrapport til forligskredsen (opgjort medio juni 2018)

Signalprogrammet. Statusrapport til forligskredsen (opgjort medio juni 2018) Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 418 Offentligt Signalprogrammet Statusrapport til forligskredsen (opgjort medio juni 2018) 1 Signalprogrammet Fjernbanen Forligskredsen

Læs mere

Signalprogrammet. Statusrapport til forligskredsen (Status opgjort medio september 2018)

Signalprogrammet. Statusrapport til forligskredsen (Status opgjort medio september 2018) Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del Bilag 17 Offentligt Signalprogrammet Statusrapport til forligskredsen (Status opgjort medio september 2018) 1 Itroduktio til Sigalprograet Forligskredsen

Læs mere

Signalprogrammet. Statusrapport til forligskredsen (Status opgjort medio november 2018)

Signalprogrammet. Statusrapport til forligskredsen (Status opgjort medio november 2018) Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del - Bilag 133 Offentligt Signalprogrammet Statusrapport til forligskredsen (Status opgjort medio november 2018) 1 Itroduktio til Sigalprograet Den

Læs mere

Signalprogrammet. Statusrapport til forligskredsen (Status opgjort medio februar 2019)

Signalprogrammet. Statusrapport til forligskredsen (Status opgjort medio februar 2019) Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del - Bilag 310 Offentligt Signalprogrammet Statusrapport til forligskredsen (Status opgjort medio februar 2019) 1 Itroduktio til Sigalprograet Den

Læs mere

Signalprogrammet. Statusrapport til forligskredsen. (Status opgjort medio august 2018)

Signalprogrammet. Statusrapport til forligskredsen. (Status opgjort medio august 2018) Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del Bilag 2 Offentligt Signalprogrammet Statusrapport til forligskredsen (Status opgjort medio august 2018) 1 Itroduktio til Sigalprograet Forligskredsen

Læs mere

Signalprogrammet. Statusrapport til forligskredsen (Status opgjort medio maj 2019)

Signalprogrammet. Statusrapport til forligskredsen (Status opgjort medio maj 2019) Transport- og Boligudvalget 2018-19 (2. samling) TRU Alm.del - Bilag 14 Offentligt Signalprogrammet Statusrapport til forligskredsen (Status opgjort medio maj 2019) 1 Itroduktio til Sigalprograet Den 22.

Læs mere

Signalprogrammet. Statusrapport til forligskredsen (Status opgjort medio januar 2019)

Signalprogrammet. Statusrapport til forligskredsen (Status opgjort medio januar 2019) Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del - Bilag 281 Offentligt Signalprogrammet Statusrapport til forligskredsen (Status opgjort medio januar 2019) 1 Itroduktio til Sigalprograet Den

Læs mere

Banedanmarks infrastrukturportefølje Togfondsforligskredsmøde d. 14/11-16

Banedanmarks infrastrukturportefølje Togfondsforligskredsmøde d. 14/11-16 Transport- og Bygningsudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 75 Offentligt Banedanmarks infrastrukturportefølje 2018-2023 Togfondsforligskredsmøde d. 14/11-16 1 Hovedprincipper i re-planlægning af strækninger

Læs mere

Signalprogrammet - resultat af replanlægning oktober 2016

Signalprogrammet - resultat af replanlægning oktober 2016 Transport- og Bygningsudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 15 Offentligt Signalprogrammet - resultat af replanlægning oktober 2016 Præsentation for Transport- og Bygningsudvalget 11.10.2016 1 Tidslinie 2005

Læs mere

Fremtiden på jernbanen. Jan Albrecht Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Jernbanesikkerhedskonference Januar 2019

Fremtiden på jernbanen. Jan Albrecht Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Jernbanesikkerhedskonference Januar 2019 Fremtiden på jernbanen Jan Albrecht Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Jernbanesikkerhedskonference Januar 2019 Overblik: Væksten på jernbanen Overblik: besluttede projekter nov. 17 Åbningsdatoer ændres

Læs mere

Monte Carlo simulering af. Onboard-projektets udrustningsplan

Monte Carlo simulering af. Onboard-projektets udrustningsplan Monte Carlo simulering af Onboard-projektets udrustningsplan Signalprogrammet SP PMO 29.10.2018 Indhold 1 Resumé... 3 2 Indledning... 5 3 Baggrund om Deloittes 2017-monte carlo simulering... 6 3.1 Deloittes

Læs mere

Med afsæt i ovenstående har Deloitte i oktober 2018 gennemgået Banedanmarks anvendelse af simuleringsmodellen. Gennemgangen har vist, at:

Med afsæt i ovenstående har Deloitte i oktober 2018 gennemgået Banedanmarks anvendelse af simuleringsmodellen. Gennemgangen har vist, at: Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon: 36102030 Fax: 36102040 www.deloitte.dk 30. oktober 2018 Notat Resumé Transport-,

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 6 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 6 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del Bilag 6 Offentligt Signalprogrammet set med udenlandske øjne Carsten Trog (SIGNON Berlin) 21. september 2018 Min baggrund og erfaringer 1992/93

Læs mere

Statslig trafikplan

Statslig trafikplan Statslig trafikplan 2017-2032 Banebranchen 19. maj 2017 Indhold i trafikplan 2017-2032 - Opdatering af sidste plan - Formål: fælles vidensramme - Beskriver forventet udvikling 2017-2032: - Gennemgang af

Læs mere

Banedanmarks Anlægsplan 2030

Banedanmarks Anlægsplan 2030 Banedanmarks Anlægsplan 2030 Opdatering juni 2019 Banedanmarks Anlægsplan 2030 Økonomi & Planlægning Telefon banedanmark@bane.dk Opdatering juni 2019 Strategisk Planlægning 8234 0000 banedanmark.dk Version

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 234 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 234 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 234 Offentligt Notat 13.03.2017 Status til departementet for væsentlige problemstillinger i Signalprogrammet, februar 2017 Dette notat giver

Læs mere

ERTMS baserede signalsystemer på lille syd

ERTMS baserede signalsystemer på lille syd ERTMS baserede signalsystemer på lille syd IDA Mechanical 2015, Haslev 05.11.2015 Præsenteret af Jens Holst Møller 1 Indhold 1.Udrulning og rollen for lille syd 2.Overordnet system forståelse 3.Fjernstyring

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 416 Offentligt

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 416 Offentligt Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 416 Offentligt Afrapportering Fjern- og Regionaltog, 2. kvartal 2014 1. Antallet af rejser I 2. kvartal 2014 blev der foretaget 12,7 mio. rejser med DSB's fjern-

Læs mere

DSB s trafikale vej mod 2030

DSB s trafikale vej mod 2030 DSB s trafikale vej mod 2030 Aalborg Trafikdage 26. august 2019 Morten Johnsen, Langsigtet planlægning Et årti med transition for jernbanen Kunder Infrastruktur Nyt elmateriel Transitionsperiode 2 Kunder

Læs mere

Elektrificering af banenettet

Elektrificering af banenettet Elektrificering af banenettet Strategisk analyse 09.05.2012 Oplæg på Banebranchens konference ved Martin Munk Hansen, Områdechef i Banedanmark Dagens program Strategisk analyse af elektrificering Politiske

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 338 Offentligt. Nedlæggelse og sikring af overkørsler

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 338 Offentligt. Nedlæggelse og sikring af overkørsler Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 338 Offentligt Nedlæggelse og sikring af overkørsler 1 3 Politiske aftaler En grøn transportpolitik af 29. januar 2009 Nye initiativer som

Læs mere

Fremtidsperspektiver på banen Lokalbanerne på Sjælland. Oplæg på Movias Trafikbestillerkonference, 11. maj 2012

Fremtidsperspektiver på banen Lokalbanerne på Sjælland. Oplæg på Movias Trafikbestillerkonference, 11. maj 2012 Fremtidsperspektiver på banen Lokalbanerne på Sjælland Oplæg på Movias Trafikbestillerkonference, 11. maj 2012 Vicedirektør Ove Dahl Kristensen, DSB Baggrund: Vedtagelse af En grøn transportpolitik p Den

Læs mere

ERTMS introduktion. Den Danske Banekonference 2015. 07.05.2015 Præsenteret af Jens Holst Møller og Tommy Gade Jensen

ERTMS introduktion. Den Danske Banekonference 2015. 07.05.2015 Præsenteret af Jens Holst Møller og Tommy Gade Jensen ERTMS introduktion Den Danske Banekonference 2015 07.05.2015 Præsenteret af Jens Holst Møller og Tommy Gade Jensen 1 Indhold 1. Formål 2. Hvem er foredragsholderne 3. Overordnet system forståelse 4. Fjernstyring

Læs mere

Jernbanen nord for Århus

Jernbanen nord for Århus Jernbanen nord for Århus Elektrificering af jernbanenettet i Aalborg Trafikdage 2010 24. august 2010 Tommy O. Jensen, Atkins Danmark Tommy O. Jensen / Atkins Danmark 1 Jernbanenettet i Hirtshals Skagen

Læs mere

Dette notat er udarbejdet for at Region Sjælland får et første samlet overblik over investeringsbehovet på lokalbanerne i perioden 2016 2025.

Dette notat er udarbejdet for at Region Sjælland får et første samlet overblik over investeringsbehovet på lokalbanerne i perioden 2016 2025. Notat Til: Region Sjælland Kopi til: PEG + Regionstog Sagsnummer Sagsbehandler TFR Direkte +45 36 13 16 00 Fax - TFR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9. marts 2015 Investeringsbehov

Læs mere

Signalprogrammets to jernbaner

Signalprogrammets to jernbaner Signalprogrammets to jernbaner S-bane og Fjernbane 17.05.2016 Præsenteret for Banebranchen af Jens Holst Møller 1 Agenda Erfaringer fra forberedelse til udrulning af projekterne Etablering af nye trafiktårne

Læs mere

Dobbelt op i 2030. Historiske store investeringer i både skinner og tog vil give de rejsende flere, hurtigere og mere rettidige tog

Dobbelt op i 2030. Historiske store investeringer i både skinner og tog vil give de rejsende flere, hurtigere og mere rettidige tog Dobbelt op i 2030 Historiske store investeringer i både skinner og tog vil give de rejsende flere, hurtigere og mere rettidige tog 1 Ove Dahl Kristensen, Trafikteknik Dobbelt op i 2030 (på 20 år) Bredt

Læs mere

Movia Mobilitetsplan 2021 Arbejdspapir: Samdrift mellem statslige og regionale jernbaner

Movia Mobilitetsplan 2021 Arbejdspapir: Samdrift mellem statslige og regionale jernbaner Movia Mobilitetsplan 2021 Arbejdspapir: Samdrift mellem statslige og regionale jernbaner Udkast 1 Indholdsfortegnelse 1. Status... 3 2. Udviklingsmuligheder... 5 3. Scenarier... 7 Fra Trafikplan til Mobilitetsplan

Læs mere

Banedanmarks Anlægsplan

Banedanmarks Anlægsplan Opdatering Juni 2018 Opdatering Juni 2018 Version Rapportskabelon 1.0 Økonomi & Planlægning Telefon salr@bane.dk Strategisk Planlægning banedanmark.dk Amerika Plads 15 Direkte 2100 København Ø Revideret

Læs mere

Trafikdata til grundlag for støjberegninger 2014 og 2030

Trafikdata til grundlag for støjberegninger 2014 og 2030 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780333 Fax 7262 6790 rjas@tbst.dk www.tbst.dk Notat Trafikdata til grundlag for støjberegninger 2014 og 2030 Trafik- og Byggestyrelsen udarbejder jernbanedata,

Læs mere

Jernbanen nord for Århus

Jernbanen nord for Århus Jernbanen nord for Århus af jernbanenettet Præsentation for Region 15. december 2009 Tommy O. Jensen Jernbanenettet i Hirtshals Skagen Lidt jernbane geografi: Århus-Aalborg (2 spor) Aalborg-Frederikshavn

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del - Bilag 144 Offentligt. Banedanmarks Anlægsplan 2030

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del - Bilag 144 Offentligt. Banedanmarks Anlægsplan 2030 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del - Bilag 144 Offentligt Opdatering december 2018 Økonomi & Planlægning Telefon banedanmark@bane.dk Opdatering december 2018 Strategisk Planlægning

Læs mere

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K MINISTEREN Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K Dato J. nr. 3. april 2017 2017-1012 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71 27 00 Vedr. Statsrevisorernes

Læs mere

Jeg har derfor bedt DSB s bestyrelsesformand såvel som Banedanmark om et bidrag til redegørelsen.

Jeg har derfor bedt DSB s bestyrelsesformand såvel som Banedanmark om et bidrag til redegørelsen. MINISTEREN Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K (ministersvar@ft.dk) Dato J. nr. 2. februar 2018 2016-5694 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71

Læs mere

Afgjort den 3. juni Tidligere fortroligt aktstykke I ( ). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af

Afgjort den 3. juni Tidligere fortroligt aktstykke I ( ). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af Aktstykke nr. 69 Folketinget 2012-13 Afgjort den 3. juni 2010 Tidligere fortroligt aktstykke I (2009-10). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 25.02.2013. Transportministeriet. København,

Læs mere

TØF konference 12. marts 2003 Investeringer på jernbanen. Jens Andersen

TØF konference 12. marts 2003 Investeringer på jernbanen. Jens Andersen TØF konference 12. marts 2003 Investeringer på jernbanen Jens Andersen Regeringens plan for trafikinvesteringer 2003 Oversigt over projekterne - igangværende som nye Infrastrukturens betydning Vigtigt

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om togenes punktlighed

Rigsrevisionens notat om beretning om togenes punktlighed Rigsrevisionens notat om beretning om togenes punktlighed Marts 2018 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 3/2017 om togenes punktlighed

Læs mere

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Baggrund Hvad er Lokaltog A/S? Lokaltog A/S blev dannet i 2015 gennem en fusion af de to daværende lokalbaneselskaber

Læs mere

Punkt 2: Antallet af kørte tog. Transportudvalget (Omtryk Yderligere materiale vedlagt) TRU Alm.del Bilag 201 Offentligt (01)

Punkt 2: Antallet af kørte tog. Transportudvalget (Omtryk Yderligere materiale vedlagt) TRU Alm.del Bilag 201 Offentligt (01) Transportudvalget 2013-14 (Omtryk - 12-03-2014 - Yderligere materiale vedlagt) TRU Alm.del Bilag 201 Offentligt (01) Punkt 2: Antallet af kørte tog 4. kvartal 2013 Strækning Planlagt Realiseret Realiseret

Læs mere

Genudbud af togtrafikken i Midt- og Vestjylland m.v.

Genudbud af togtrafikken i Midt- og Vestjylland m.v. Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om: Genudbud af togtrafikken

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Notat Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27 1220 København K Afrapportering Fjern- og Regionaltog, 3. kvartal 2014 Sekretariat & jura 1.

Læs mere

Bilag 1. Antallet af kørte tog. Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt

Bilag 1. Antallet af kørte tog. Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Bilag 1 Antallet af kørte tog 3. kvartal 2014 Strækning Planlagt Realiseret Realiseret % Planlagt København H - Kbh Lufthavn 5.830 5.577 95,7%

Læs mere

Plan for Udviklingsstrategi for Jernbanen i Danmark 2015-2020

Plan for Udviklingsstrategi for Jernbanen i Danmark 2015-2020 Notat 06.11.2015 Plan for Udviklingsstrategi for Jernbanen i Danmark 2015-2020 1. Indledning Banedanmarks plan for udviklingsstrategi for jernbanen 2015-2020 er udarbejdet med henblik på at rammesætte

Læs mere

brug af ny anlægsbudgettering

brug af ny anlægsbudgettering Oktober 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om brug af ny anlægsbudgettering i projektet Den nye bane København-Ringsted Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om brug af ny anlægsbudgettering

Læs mere

Banedanmarks reviderede anlægsplan for perioden

Banedanmarks reviderede anlægsplan for perioden Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 128 Offentligt Notat 22-12-2016 Banedanmarks reviderede anlægsplan for perioden 2018-2026 Der skal de kommende år gennemføres en lang række

Læs mere

Mål og resultatplan 2018

Mål og resultatplan 2018 Mål og resultatplan 2018 mellem Banedanmark og Transport-, Bygnings- og Boligministeriets departement 2. 1 Strategisk målbillede 1.1 Transport-, Bygnings- og Boligministeriets mission, vision og strategiske

Læs mere

Nordjyske Jernbaner A/S. Velkommen videre

Nordjyske Jernbaner A/S. Velkommen videre Nordjyske Jernbaner A/S Velkommen videre Fusion af 2 traditionsbundne privatbaner i 2001 Hovedaktionær Den danske Stat Skagensbanen A/S Etableret 1890 Hirtshalsbanen A/S Etableret 1925 Hovedaktionær NT/Region

Læs mere

Notat. Elektrificering Køge Nord Næstved og en evt. hastighedsopgradering til 160 km/t Påvirkning af arealer ved Herfølge Boldklub i anlægsfasen

Notat. Elektrificering Køge Nord Næstved og en evt. hastighedsopgradering til 160 km/t Påvirkning af arealer ved Herfølge Boldklub i anlægsfasen Notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Elektrificering Køge Nord Næstved og en evt. hastighedsopgradering til 160 km/t Påvirkning af arealer ved Herfølge

Læs mere

ERTMS versioner, funktionalitet og forenelighed

ERTMS versioner, funktionalitet og forenelighed Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 338 Offentligt ERTMS versioner, funktionalitet og forenelighed 19.06.2018 Præsenteret af Jens Holst Møller 1 Hovedkonklusion Problemstilling:

Læs mere

Retningslinjer for anvendelse og omfang af - Kortvarige Sporspærringer Jævnfør SR

Retningslinjer for anvendelse og omfang af - Kortvarige Sporspærringer Jævnfør SR Retningslinjer for anvendelse og omfang af - Kortvarige Sporspærringer Jævnfør SR 73 4.8.1 Det Trafikale Driftansvar Retningslinjer for anvendelse og omfang af - Kortvarige Spor-spærringer Jævnfør SR 73

Læs mere

Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane

Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane Geoteknisk Forening 19.03.2015 Præsenteret af anlægschef Klaus S. Jørgensen, Ringsted-Femern Banen 1 Banedanmark hvem

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Afrapportering DSB S-tog 3. kvartal 2014 1. Antallet af rejser I 3. kvartal 2014 blev der foretaget 26,2 mio. rejser på S-banen, hvilket er en

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt. Til transportminister Ole Birk Olesen og transportudvalget.

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt. Til transportminister Ole Birk Olesen og transportudvalget. Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt Optimal omfordeling af Desiro togsæt, homogenisering af materielfla derne, fremskaffelse af tilstrækkeligt materiel til Midtjyske

Læs mere

Perspektiver for udviklingen af. med bane i Danmark. Kontorchef Tine Lund Jensen

Perspektiver for udviklingen af. med bane i Danmark. Kontorchef Tine Lund Jensen Perspektiver for udviklingen af den intermodale godstransport med bane i Danmark Kontorchef Tine Lund Jensen Side 2 Hvorfor skal vi overhovedet tale om intermodalitet? Samspillet mellem transportformerne.

Læs mere

Trafikplan for den jernbanetrafik der udføres som offentlig servicetrafik på kontrakt med staten

Trafikplan for den jernbanetrafik der udføres som offentlig servicetrafik på kontrakt med staten Trafikplan 2012-2027 for den jernbanetrafik der udføres som offentlig servicetrafik på kontrakt med staten Trafikdage 2012 Vi har en PLAN Den statslige jernbane de kommende år Overblik over udviklingen:

Læs mere

Status for anlægs- og byggeprojekter

Status for anlægs- og byggeprojekter Transport- og Boligudvalget 2018-19 (2. samling) TRU Alm.del - Bilag 6 Offentligt for anlægs- og byggeprojekter 1. halvår 2019 for anlægs- og byggeprojekter 1. halvår 2019 Indhold 3. for anlægs- og byggeprojekter,

Læs mere

Fremtidens jernbanetrafik i Danmark Hastighedsopgradering af Regional- og Fjernbaner i Danmark

Fremtidens jernbanetrafik i Danmark Hastighedsopgradering af Regional- og Fjernbaner i Danmark Fremtidens jernbanetrafik i Danmark Hastighedsopgradering af Regional- og Fjernbaner i Danmark Leif Brandt, COWI 1 Fremtidens jernbanetrafik i Danmark 2 Fremtidens jernbanetrafik i Danmark "Hovedelementer

Læs mere

Indkaldelse af ideer og forslag

Indkaldelse af ideer og forslag Indkaldelse af ideer og forslag VVM for ændring af hastigheden på banestrækningen Køge -Næstved Januar 2014 Kolofon Titel: VVM for ændring af hastigheden på banestrækningen Køge - Næstved Emneord: Jernbanestrækning,

Læs mere

Banedanmark elektrificerer

Banedanmark elektrificerer Banedanmark elektrificerer Se, hvordan vi elektrificerer store dele af det danske jernbanenet I de kommende år elektrificerer Banedanmark cirka 820 kilometer af det statslige jernbanenet. Samlet bliver

Læs mere

Status for anlægs- og byggeprojekter. 1. halvår 2019

Status for anlægs- og byggeprojekter. 1. halvår 2019 for anlægs- og byggeprojekter 1. halvår 2019 for anlægs- og byggeprojekter 1. halvår 2019 Indhold 3. for anlægs- og byggeprojekter, 1. halvår 2019 Udgivet af: Transport- og Boligministeriet Frederiksholms

Læs mere

1. kvartal 2010. 2. kvartal 2010. 3. kvartal 2010

1. kvartal 2010. 2. kvartal 2010. 3. kvartal 2010 Trafikudvalget -11 TRU alm. del Bilag 98 Offentligt Notat Afrapportering Fjern- og Regionaltog, 3. 1. Antallet af rejser I 3. blev der foretaget ca. 12,8 mio. rejser med DSB's fjern- og regionaltog. Dette

Læs mere

Teknisk gennemgang af FFL19

Teknisk gennemgang af FFL19 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 217-18 TRU Alm.del Bilag 48 Offentligt Teknisk gennemgang af FFL19 3. september 218 Side 1 Bevillingsniveau FFL19, mio. kr. 3. 25.936 26.14 25.12 24.217 25. 4.328

Læs mere

Anlægsbeskrivelse. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Anlægsbeskrivelse. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Anlægsbeskrivelse Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 19. maj 2008 3 Anlægsbeskrivelse Baneteknik Baneteknik Nybygningsløsningen af jernbanestrækningen København- Ringsted vil være en moderne

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om:

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Trafikområdet (4. november 2005) Aftaler om Finansloven for 2006 November 2005 75 Aftale

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af IC4- og IC2-tog. Januar 2012

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af IC4- og IC2-tog. Januar 2012 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af IC4- og IC2-tog Januar 2012 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større undersøgelse

Læs mere

SAMMENFATNINGSNOTAT. Undersøgelse af samdrift i togtrafikken på Sjælland. Baggrund

SAMMENFATNINGSNOTAT. Undersøgelse af samdrift i togtrafikken på Sjælland. Baggrund SAMMENFATNINGSNOTAT Dato J. nr. Undersøgelse af samdrift i togtrafikken på Sjælland Baggrund Der er mellem Region Sjælland og Transportministeriet aftalt en undersøgelse af eventuelle samdriftsmuligheder

Læs mere

Notat om GSM-R på privatbanerne December 2009

Notat om GSM-R på privatbanerne December 2009 Notat om GSM-R på privatbanerne December 2009 Indholdsfortegnelse 1.0 Arbejdsgruppens anbefaling... 2 2.0 Notat om Banedanmark s udbud af GSM-R... 3 2.1 GSM-R projektet... 3 3.0 Baggrund for indstillinger...

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del Bilag 1 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del Bilag 1 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 1 Offentligt Notat 2.10.2015 Status for Signalprogrammet Formål og resumé Signalprogrammet forsinkes både på fjernbanen og på S-banen i forhold

Læs mere

Signalprogrammet ultimo september 2016

Signalprogrammet ultimo september 2016 Transport- og Bygningsudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 11 Offentligt 06.10.2016 Signalprogrammet ultimo september 2016 Dette notat beskriver status for Banedanmarks Signalprogram med særligt fokus på

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 29/2017 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted 08.11.2017 Gyldig fra: 08.11.2017 Gyldig til: 30.09.2018 SSB 28/2017 ophæves TIB 4, Roskilde-Køge. Kørsel med prøvetog 1. Baggrund 1.1. Formål og

Læs mere

God tilgængelighed til den kollektive trafik

God tilgængelighed til den kollektive trafik UDKAST God tilgængelighed til den kollektive trafik Ved Chefkonsulent Per Skrumsager Hansen, Center for Erhverv og Analyse Billede af gode forbindelser i den kollektive trafik vil være ændret om 10-15

Læs mere

Udviklingen af de nordjyske lokalbaner. Udfordringer i den nuværende betjening på hovednettet i Nordjylland Vision for en Nordjysk

Udviklingen af de nordjyske lokalbaner. Udfordringer i den nuværende betjening på hovednettet i Nordjylland Vision for en Nordjysk NORDJYSKE JERNBANER SELVSTÆNDIGT REGIONALTOGSSYSTEM I NORDJYLLAND Udviklingen af de nordjyske lokalbaner. Udfordringer i den nuværende betjening på hovednettet i Nordjylland Vision for en Nordjysk regionaltogsbetjening

Læs mere

Banedanmark elektrificerer

Banedanmark elektrificerer Banedanmark elektrificerer Fra 2014 2026 elektrificerer vi store dele af det danske jernbanenet Frem til 2026 elektrificerer Banedanmark ca. 820 km af det statslige jernbanenet. I alt elektrificerer vi

Læs mere

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål E om genudbud i Midt- og Vestjylland. Samrådsspørgsmål E

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål E om genudbud i Midt- og Vestjylland. Samrådsspørgsmål E Transport- og Bygningsudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 114 Offentligt TALEMANUSKRIPT Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål E om genudbud i Midt- og Vestjylland Side 1 af 12

Læs mere

Teknisk gennemgang af FFL18

Teknisk gennemgang af FFL18 Finansudvalget 2016-17 L 216 Bilag 3 Offentligt Teknisk gennemgang af FFL18 31. august 2017 Side 1 Nye initiativer på FFL18 Nye Anlægsprojekter 195,8 mio. kr. til etablering af kørsel i nødspor på vestfynsk

Læs mere

Elektrificering i Danmark. Alex Landex

Elektrificering i Danmark. Alex Landex Elektrificering i Danmark - er vi tæt på? Alex Landex Trafikinvesteringsplanen Nye signaler i hele landet København Ringsted Ringmetro i København Dobbeltspor Lejre Vipperød Vamdrup Vojens Vordingborg

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 27/2018 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted 01.11.2018 Gyldig fra: 02.12.2018 Gyldig til: 17.01.2019 TIB 4, Roskilde-Køge. Kørsel med prøvetog 1. Generelt 1.1. Formål og afgrænsninger 1.2.

Læs mere

Møde mellem DSB og Transportog Bygningsudvalget

Møde mellem DSB og Transportog Bygningsudvalget Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 289 Offentligt Møde mellem DSB og Transportog Bygningsudvalget 1 Dagsorden, Møde mellem DSB og Transport- og Bygningsudvalget DAGSORDEN 1. Status

Læs mere

Banedanmarks arbejde i Lundby

Banedanmarks arbejde i Lundby Banedanmarks arbejde i Lundby Ringsted-Femern Banen 04.10.2017 1 Dagsorden Banedanmark ved Klaus Jørgensen og Lene Tørnæs Helbo 1. Ringsted-Femern Banen 2. Broarbejde og hvad det medfører (Lene for MT

Læs mere

Idéfasehøring Elektrificering og hastighedsopgradering Roskilde - Kalundborg

Idéfasehøring Elektrificering og hastighedsopgradering Roskilde - Kalundborg Idéfasehøring Elektrificering og hastighedsopgradering Roskilde - Kalundborg December 2015 Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk Naturstyrelsen VVM Haraldsgade 53 2100

Læs mere

Netredegørelse 2018 Bilag 3.5A. Netredegørelse bilag 3.5A v5 1

Netredegørelse 2018 Bilag 3.5A. Netredegørelse bilag 3.5A v5 1 z Netredegørelse 2018 Bilag 3.5A Netredegørelse 2018 - bilag 3.5A v5 1 Bilag 3.5A Indhold side 1 Indledning 1.1 Om bilag 3.5A 3 1.2 Principper i forbindelse med infrastrukturarbejder og kapacitetsindskrænkninger

Læs mere

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Elektrificering Køge Nord - Næstved

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Elektrificering Køge Nord - Næstved Idéfasehøring - Debatoplæg Elektrificering Køge Nord - Næstved Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-184-4 Forord Som led i et større elektrificeringsprogram

Læs mere

Elektrificering på Sjælland og i Jylland

Elektrificering på Sjælland og i Jylland Banebranchenskonference: Jernbaneni MEGA vækst? Elektrificering på Sjælland og i Jylland 11. maj 2011 Svend Poulsen Projektchef Indhold Forhistorien Fra damp til el i Europa Elektrificeringsprojektet i

Læs mere

En attraktiv jernbane. nu og i fremtiden

En attraktiv jernbane. nu og i fremtiden En attraktiv jernbane nu og i fremtiden 1 Vi forbinder danskerne I Banedanmark sørger vi for, at der kan køre tog i Danmark Vi arbejder hver dag året rundt for, at togtrafikken kan afvikles smidigt og

Læs mere

Signalprogrammets faser: Fra udvikling til drift

Signalprogrammets faser: Fra udvikling til drift Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 421 Offentligt 13. september 2018 Transport-, bygnings- og boligministerens program for Transport-, Bygnings- og Boligudvalgets (TRU) og

Læs mere

Togfonden DK. Ved kontorchef Lasse Winterberg

Togfonden DK. Ved kontorchef Lasse Winterberg Togfonden DK Ved kontorchef Lasse Winterberg 28,5 mia. kr. til historisk modernisering af jernbanen Regeringen indgik d. 14. januar en aftale med Dansk Folkeparti og Enhedslisten om Togfonden DK. Togfonden

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 303 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 303 Offentligt Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 303 Offentligt det forudsatte i den politiske aftale fra 2009. I forhold til de indgåede kontrakter er der tale om en forsinkelse på tre år

Læs mere

Borgermøde på Glumsø Kro

Borgermøde på Glumsø Kro Borgermøde på Glumsø Kro Ringsted-Femern Banen 17.08.2017 1 Agenda Borgermøde på Glumsø Kro 1. Baggrund for Ringsted-Femern Banen 2. Siden sidst (2014) i Ringsted-Femern Banen 3. Hvad sker der i Glumsø

Læs mere

En jernbane i vækst - debatoplæg. 23. September 2009

En jernbane i vækst - debatoplæg. 23. September 2009 En jernbane i vækst - debatoplæg 23. September 2009 Mål for jernbanen Den kollektive trafik skal løfte det meste af fremtidens trafikvækst Jernbanen skal levere attraktiv transport med kunden i centrum

Læs mere