Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud"

Transkript

1 Side 1/8 Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud Værdigrundlag for forældrebestyrelser Forældrebestyrelsen er et centralt forum, som sikrer forældrene stor indflydelse på børnenes hverdag, både i det daglige samarbejde med institutionens ledelse og i samarbejdet mellem forældre og Byråd. Vedtægt for forældrebestyrelsen vægter demokratisk indflydelse til forældrene på deres børns institutioner under størst mulig hensyntagen til lokale forhold. 1. Mål og rammer Holstebro Byråd fastsætter de overordnede mål og rammer for daginstitutioner og landsbyordninger (samdrift mellem skole og dagtilbud) i kommunen. Hver forældrebestyrelse fastsætter sin egen forretningsorden i overensstemmelse med vedtægterne. Forretningsordenen præciserer bestemmelserne i vedtægterne, og tilpasser dem til de lokale forhold, som gør sig gældende for den enkelte institution. 2. Afgrænsning Hver kommunal daginstitution og Landsbyordning i Holstebro Kommune skal have en forældrebestyrelse, således at der er en forældrebestyrelse, hvor der er en institutionsledelse. Forældrebestyrelsen varetager opgaver, der vedrører institutionens arbejdsområde. Dagplejen indgår i vedtægterne som en enkeltstående institution i det følgende. 3. Forældrebestyrelsens sammensætning Forældrerepræsentanter skal udgøre et flertal af medlemmerne i forældrebestyrelsen. Stemmeret Institutionens leder deltager i møderne og fungerer som sekretær. Lederen har ikke stemmeret. Stemmeberettigede i forældrebestyrelsen er de forældrevalgte og medarbejderrepræsentanterne.

2 Side 2/8 Ved Landsbyordninger har de 2 elevrepræsentanter stemmeret, dog undtaget forhold, der alene vedrører dagtilbuddet. Der henvises til Styrelsesvedtægt for skolebestyrelser i Holstebro Kommune 1. stk. 4. I tilfælde af stemmelighed har forældrebestyrelsens formand den udslagsgivende stemme. Medarbejdere med ledelsesfunktioner kan ikke vælges som medarbejderrepræsentant. Medarbejdere kan ikke vælges som forældrerepræsentant. Den enkelte forældrebestyrelse kan vælge at inddrage lokale interessenter i forældrebestyrelsens arbejde, eksempelvis frivillige foreninger, uddannelsesinstitutioner eller erhvervslivet. Dette beskrives nærmere i forældrebestyrelsens forretningsorden. 3.1 Landsbyordninger Til forældrebestyrelsen vælges i alt 7 forældrerepræsentanter med 4 fra skolen og 3 fra dagtilbuddet. Bemærk folkeskolelovens 24a: Beslutninger, der alene har betydning for dagtilbuddets ( ) virksomhed, træffes af de medlemmer af den fælles bestyrelse, der er repræsentanter for dagtilbuddet ( ). Forældrerepræsentanter for dagtilbuddet ( ) skal udgøre flertallet ved sådanne beslutninger. Beslutninger, der alene har betydning for skolens virksomhed, træffes af de medlemmer af den fælles bestyrelse, der er repræsentanter for skolen. Forældrerepræsentanter for skolen skal udgøre flertallet ved sådanne beslutninger. Formanden for Fællesbestyrelsen i Landsbyordninger vælges blandt skolens valgte forældrerepræsentanter. Der vælges 2 medarbejderrepræsentanter til den fælles bestyrelse, én fra skoledelen og én fra dagtilbuddet. Der vælges 2 elevrepræsentanter til den fælles bestyrelse. Den fælles bestyrelses repræsentant i bestyrelsesrådet (jf. pkt. 8) vælges blandt de 3 forældrerepræsentanter fra dagtilbuddet. Der vælges 2 suppleanter til dagtilbudsdelen i Fællesbestyrelsen hvert år. 3.2 Fællesledede daginstitutioner Det samlede antal stemmeberettigede medlemmer af forældrebestyrelsen (jf. pkt. 3) er enten 7 eller 9.

3 Side 3/8 Der vælges 2 medarbejderrepræsentanter til forældrebestyrelsen. Der vælges 2 suppleanter til forældrebestyrelsen hvert år. Sammensætningen i den enkelte forældrebestyrelse beskrives nærmere i forældrebestyrelsens forretningsorden. 3.3 Enkeltstående daginstitutioner Det samlede antal stemmeberettigede medlemmer af forældrebestyrelsen (jf. pkt. 3) er enten 7 eller 9. Der vælges 2 medarbejderrepræsentanter til forældrebestyrelsen. Der vælges 2 suppleanter til forældrebestyrelsen hvert år. Sammensætningen i den enkelte forældrebestyrelse beskrives nærmere i forældrebestyrelsens forretningsorden. 4. Valg til forældrebestyrelsen Valgperioden for forældrerepræsentanter er 2 år. Forældrerepræsentanter beholder deres mandat i forældrebestyrelsen i hele valgperioden, uafhængigt af, hvornår forældrebestyrelsesmedlemmets barn udmeldes fra institutionen. Udtrædelse af forældrebestyrelsen En forældrerepræsentant udtræder af forældrebestyrelsen, hvis forældrebestyrelsesmedlemmet flytter til en anden kommune, eller hvis forældrerepræsentanten selv ønsker at træde ud. Suppleanten indtræder i stedet. En medarbejderrepræsentant udtræder af bestyrelsen, hvis arbejdsforholdet ophører. Suppleanten indtræder i stedet. Stemmeret Stemmeberettigede er personer, som har forældremyndigheden over et barn i institutionen på dagen for valget til bestyrelsen. Der kan afgives én stemme pr. barn i institutionen. Der kan ikke stemmes ved fuldmagt, men der kan undtagelsesvis stilles op til valg ved skriftlig fuldmagt. Valget foretages ved simpelt stemmeflertal. Ved stemmelighed afholdes omvalg mellem de pågældende kandidater. Såfremt én forældre ønsker skriftlig afstemning, skal dette imødekommes.

4 Side 4/8 Valg af medarbejderrepræsentanter Medarbejderrepræsentanter og suppleanter vælges ved, at institutionens leder indkalder samtlige faste medarbejdere, der er ansat på institutionen, til en fælles valghandling. Alle fastansatte medarbejdere uden ledelsesfunktioner er valgbare som medarbejderrepræsentanter. Hver medarbejder har én stemme. Medarbejdere, der har fået flest stemmer, er valgt. Suppleanter vælges efter samme fremgangsmåde. Valgperioden for medarbejderrepræsentanter og suppleanter er 2 år. Suppleanter indtræder i den rækkefølge de er valgt. Tidspunktet for valg af medarbejderrepræsentanter beskrives nærmere i forældrebestyrelsens forretningsorden. Forældrebestyrelsens konstituering På Forældrebestyrelsens første møde, som institutionens leder indkalder til, vælger de stemmeberettigede medlemmer henholdsvis formand og næstformand blandt forældrerepræsentanterne. Der indkaldes til konstituerende møde senest 14 dage efter valget. Én af forældrerepræsentanterne vælges som forældrebestyrelsens repræsentant i Bestyrelsesrådet. 4.1 Valg af forældrerepræsentanter i enkeltstående og fællesledede daginstitutioner Valghandlingen til valg af forældrerepræsentanter foretages i september eller oktober måned. Institutionens leder indkalder til første møde senest 14 dage efter valghandlingen, hvor forældrebestyrelsen konstitueres. Der afholdes valg til forældrebestyrelsen hvert år, hvor halvdelen af forældrerepræsentanterne er på valg. I lige år vælges et lige antal forældrerepræsentanter, og i ulige år vælges et ulige antal. Der vælges 2 suppleanter til forældrebestyrelsen hvert år. Suppleanter for forældrebestyrelsesmedlemmer fra dagtilbud vælges for 1 år ad gangen. Suppleanter indtræder i forældrebestyrelsen i den rækkefølge de er valgt. Det kan fremgå af den enkelte forældrebestyrelses forretningsorden, hvor vidt suppleanterne har ret til at deltage i møder i forældrebestyrelsen, dog uden stemmeret. 4.2 Valg af forældrerepræsentanter i Landsbyordninger Folkeskolelovens bestemmelser om valg af repræsentanter til skolebestyrelsen gælder ved valg af repræsentanter for folkeskolen til den fælles bestyrelse.

5 Side 5/8 Valghandlingen til valg af forældrerepræsentanter foretages i foråret. Institutionens leder indkalder til første møde senest 14 dage efter valget, hvor Fællesbestyrelsen konstitueres. Den nye bestyrelse tiltræder d. 1. august. For valg til skolens forældrerepræsentanter til Fællesbestyrelsen henvises til Styrelsesvedtægten for Skolebestyrelser i Holstebro Kommune. Der afholdes valg til Fællesbestyrelsen hvert år for de forældrerepræsentanter, som er valgt blandt dagtilbuddets forældre. Halvdelen af dagtilbuddets pladser i Fællesbestyrelsen er på valg årligt. I lige år vælges 1forældrerepræsentant, og i ulige år vælges 2 forældrerepræsentanter. Der vælges 2 suppleanter til dagtilbuddets pladser i Fællesbestyrelsen hvert år. Suppleanter for dagtilbuds medlemmer af Fællesbestyrelsen vælges for 1 år af gangen. Suppleanter indtræder i Fællesbestyrelsen i den rækkefølge de er valgt. Det kan fremgå af den enkelte Fællesbestyrelses forretningsorden, hvor vidt suppleanterne har ret til at deltage i møder i forældrebestyrelsen uden stemmeret. 5. Mødevirksomhed Forældrebestyrelsens møder holdes for lukkede døre. Forældrebestyrelsen afholder mindst fire møder årligt fra forældrebestyrelsens tiltrædelse. Forældrebestyrelsen kan indbyde eksterne deltagere til møderne. Bestyrelsen beskriver principper herfor i forretningsordenen. Eksterne mødedeltagere har ikke stemmeret. Eksterne mødedeltagere må ikke deltage i drøftelser, som vedrører enkeltpersoner eller sager som er omfattet af tavshedspligten i medfør af Forvaltningsloven 27. Elevrepræsentanter må ikke deltage i drøftelser eller afstemninger, som vedrører enkeltpersoner. Herfra dog undtaget valghandlinger på det konstituerende møde. Forældrebestyrelsen afholder møde på formandens initiativ, eller når mindst en tredjedel af medlemmerne ønsker det med angivelser af punkter til dagsorden. Forældrebestyrelsens medlemmer er omfattet af reglerne for tavshedspligt i medfør af Forvaltningsloven 27. Formanden for forældrebestyrelsen fastsætter tid og sted for møderne. Formanden for forældrebestyrelsen indkalder til møde med mindst 14 dages varsel.

6 Side 6/8 I særlige tilfælde kan formanden indkalde til møde i forældrebestyrelsen med kortere varsel. Formanden skal i sådanne tilfælde, så vidt det er muligt, på forhånd underrette forældrebestyrelsens medlemmer om de sager, der skal behandles. Formanden for forældrebestyrelsen fastsætter dagorden for mødet og fremsender dagorden og eventuelle bilag senest fire hverdage inden mødet. Såfremt et forældrebestyrelsesmedlem ønsker et punkt sat på dagsordenen, skal det meddeles formanden senest otte dage inden mødet. Der ydes ikke diæter for mødevirksomhed. Beslutninger Forældrebestyrelsen er beslutningsdygtig, når mere end halvdelen af forældrebestyrelsens medlemmer er til stede. Forældrerepræsentanterne skal dog udgøre mere end halvdelen af de stemmeberettigede. Stemmeafgivning kan kun foretages ved personligt fremmøde. Alle beslutninger træffes ved simpelt flertal. Ved stemmelighed er formandens stemme udslagsgivende. Referat Der skrives beslutningsreferat ved møder i forældrebestyrelsen, hvoraf det fremgår, hvilke beslutninger der er truffet i henhold til dagsordenen, samt hvem der har deltaget i mødet. Beslutningsreferatet godkendes senest på næstkommende møde. Ethvert medlem af forældrebestyrelsen kan forlange personlige særstandpunkter ført ind i beslutningsreferatet og anført i bestyrelsens udtalelser og beslutninger. Mødevirksomhed for forældrebestyrelsen beskrives nærmere i forældrebestyrelsens forretningsorden. 6. Forældrebestyrelsens beføjelser Forældrebestyrelsen udøver sin virksomhed inden for de mål og rammer, der er fastsat af Byrådet. Forældrebestyrelsen fastsætter principper for institutionens virksomhed, inden for hvilke institutionens leder administrerer institutionen, herunder: 1. Det pædagogiske arbejde 2. Samarbejde med forældre 3. Indstillingsret samt ret til deltagelse ved ansættelsen af ledelsen 4. Anvendelse af institutionens personaleressourcer, herunder personaleudvikling 5. Alle øvrige forhold af betydning for driften af institutionen

7 Side 7/8 Institutionens leder udarbejder forslag til budget inden for de rammer, der er fastlagt af Byrådet. Efterfølgende skal budgetforslaget godkendes af forældrebestyrelsen. I Landsbyordningerne skal budgetforslaget for dagtilbuddet godkendes af de medlemmer af Fællesbestyrelsen, der er repræsentanter for dagtilbuddet. Institutionens leder har ansvaret for driften af institutionen, herunder udmøntningen af budgettet. Forældrebestyrelsen fører tilsyn med udmøntningen af budgettet. Forældrebestyrelsens tilsyn erstatter ikke Byrådets tilsynspligt i henhold til Dagtilbudsloven 16 samt Folkeskolelovens 44. Forældrebestyrelsen afgiver indstilling til institutionens leder i forbindelse med ansættelse af personale, bortset fra ansættelser af kortere varighed. Forældrebestyrelsen kan afgive udtalelse og stille forslag om alle forhold vedrørende institutionens virksomhed. Forældrebestyrelsen skal afgive udtalelse i alle spørgsmål, som den forelægges af byrådet. 7. Institutionslederens kompetencer Institutionens leder har ansvaret for den administrative, den personalemæssige og den pædagogiske ledelse af institutionen. Institutionens leder udmønter de af forældrebestyrelsen fastsatte principper, ved at opstille mål for hele institutionens virksomhed. Lederen er kommunens stedlige repræsentant, og har derfor ansvaret for den daglige personaleledelse. Lederen kan meddele opsættende virkning (midlertidig suspension af en beslutning indtil der er truffet afgørelse af en højere instans) for en beslutning truffet af forældrebestyrelsen, hvis der er tvivl om lovligheden eller gyldigheden heraf. 8. Bestyrelsesråd Bestyrelsesrådet har til formål at indgå i dialog med Udvalget for Børn og Unge om status på daginstitutionernes område samt fremtidige initiativer på området. Bestyrelsesrådet består af forældrerepræsentanter fra alle forældrebestyrelser inden for Dagtilbudsområdet i Holstebro Kommune. Bestyrelsesrådet fastsætter sin egen forretningsorden.

8 Side 8/8 9. Ændring af vedtægt for forældrebestyrelsen Vedtægten er godkendt af Holstebro Kommunes Byråd. Ændring af vedtægten kan kun foretages af Byrådet efter forudgående indhentet udtalelse fra forældrebestyrelserne. Byrådet kan ændre vedtægten med 3 måneders varsel. Ændringer med kortere varsel kan ske, hvis forældrebestyrelserne og Byrådet er enige herom.

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud Side 1/8 Forældrebestyrelser i Dagtilbud Skolebestyrelser (kommende Landsbyordninger) Fælles-MED Børn og Unge BUPL Midt- og Vestjylland FOA Holstebro Kommune DLF Vestjysk Lærerforening Handicaprådet Dato:

Læs mere

Holstebro Byråd fastsætter de overordnede mål og rammer for daginstitutioner og Landsbyordninger (samdrift mellem skole og dagtilbud) i kommunen.

Holstebro Byråd fastsætter de overordnede mål og rammer for daginstitutioner og Landsbyordninger (samdrift mellem skole og dagtilbud) i kommunen. Side 1/12 Forældrebestyrelser i Dagtilbud Skolebestyrelser (kommende Landsbyordninger) Fælles-MED Børn og Unge BUPL Midt- og Vestjylland FOA Holstebro Kommune DLF Vestjysk Lærerforening Handicaprådet Dato:

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Varde kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Varde kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Varde kommune Styrelsesvedtægten for forældrebestyrelserne i dagtilbud er senest revideret i forbindelse med indførelse af ny struktur på dagtilbudsområdet pr.

Læs mere

Styrelsesvedtægt. Daginstitutioner i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt. Daginstitutioner i Assens Kommune Styrelsesvedtægt Daginstitutioner i Assens Kommune Af 18.9.2007 Revideret 1.12.2008 Revideret 1.8.2011 Formåll Styrelsesvedtægten fastlægger rammerne for forældrebestyrelsesarbejde i dagtilbud jf. Dagtilbudslovens

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud Foto: Colin Seymour Styrelsesvedtægt Nærværende reviderede for styrelsesvedtægt er godkendt af Varde Byråd den xx (Erstatter vedtægt fra 2015 doknr. 138939-15)

Læs mere

Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud (børnehaver) ved Langeland Kommune

Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud (børnehaver) ved Langeland Kommune Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud (børnehaver) ved Langeland Kommune Lovgrundlag 1 I henhold til Dagtilbudsloven nr. 748 af 20. juni 2016 skal der oprettes forældrebestyrelser ved samtlige kommunale

Læs mere

Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune

Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune Juni 2011 Kapitel 1 Kommunalbestyrelsen / Familieudvalget 1 Stk. 1 Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for de kommunale daginstitutioner og

Læs mere

VEDTÆGTER FOR STYRELSEN AF NORDFYNS KOMMUNES DAGINSTITUTIONER SAMT DEN KOMMUNALE DAGPLEJE

VEDTÆGTER FOR STYRELSEN AF NORDFYNS KOMMUNES DAGINSTITUTIONER SAMT DEN KOMMUNALE DAGPLEJE VEDTÆGTER FOR STYRELSEN AF NORDFYNS KOMMUNES DAGINSTITUTIONER SAMT DEN KOMMUNALE DAGPLEJE 1 Kapitel 1 Kommunalbestyrelsen / Familieudvalget 1 Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for de kommunale

Læs mere

Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje ved Langeland Kommune.

Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje ved Langeland Kommune. Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje ved Langeland Kommune. Lovgrundlag 1 I henhold til dagtilbudsloven af 1. august 2007 skal der oprettes forældrebestyrelser ved samtlige kommunale dagtilbud etableret

Læs mere

Denne styrelsesvedtægt er gældende fra den 1. august 2015 og omfatter dagplejen i Hjørring Kommune efter 21, stk. 2 i dagtilbudsloven.

Denne styrelsesvedtægt er gældende fra den 1. august 2015 og omfatter dagplejen i Hjørring Kommune efter 21, stk. 2 i dagtilbudsloven. Hjørring Kommune Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje I henhold til dagtilbudsloven 16, stk. 1 skal byrådet fastsætte en vedtægt for styrelsen af den kommunale dagpleje. Denne styrelsesvedtægt er

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældreråd og områdebestyrelseni Dagtilbud under De kommunale Børnehuse, Hørsholm Kommune.

Styrelsesvedtægt for forældreråd og områdebestyrelseni Dagtilbud under De kommunale Børnehuse, Hørsholm Kommune. Styrelsesvedtægt for forældreråd og områdebestyrelseni Dagtilbud under De kommunale Børnehuse, Hørsholm Kommune. 1. Forældreråd og forældrebestyrelse Stk. 1. Hvert dagtilbud i De kommunale Børnehuse har

Læs mere

Styrelsesvedtægt for De Kommunale Dagtilbud i Langeland Kommune

Styrelsesvedtægt for De Kommunale Dagtilbud i Langeland Kommune Styrelsesvedtægt for De Kommunale Dagtilbud i Langeland Kommune Lovgrundlag 1 I henhold til Dagtilbudsloven nr. 748 af 20. juni 2016 skal der oprettes forældrebestyrelser ved samtlige kommunale dagtilbud

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD

SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i dagtilbud i Solrød kommune 1 Overordnede mål og rammer Byrådet har det overordnede ansvar for de kommunale dagtilbud og fastsætter

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune Denne vedtægt dækker følgende typer kommunale dagtilbud: Vuggestuer, dagplejer, børnehaver og integrerede 0-6-års-institutioner. KOMPETENCEFORDELING

Læs mere

Styrelsesvedtægten for skolebestyrelser

Styrelsesvedtægten for skolebestyrelser Styrelsesvedtægten for skolebestyrelser 1 Sammensætning af skolebestyrelser Stk. 1. Alle skoler skal oprette en skolebestyrelse. Skolebestyrelsen sammensættes forskelligt alt efter skolens type. I Jammerbugt

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i. klubberne i Roskilde Kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i. klubberne i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i klubberne i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i de kommunale klubber i Roskilde Kommune er revideret i forbindelse med indførelsen

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER OG KOMMUNAL DAGPLEJE I SORØ KOMMUNE. Lov om dagtilbud Formål:

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER OG KOMMUNAL DAGPLEJE I SORØ KOMMUNE. Lov om dagtilbud Formål: STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER OG KOMMUNAL DAGPLEJE I SORØ KOMMUNE Lov om dagtilbud 14. 1. Formål: Sorø kommunes mål med børnenes ophold i kommunale dagtilbud er at yde tilbud om pasning

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Revideret af Lotte Tangaa Tjalve d. 29.10.18 Sagsnr.: 18/22118 Indhold Formål... 3 Kapitel 1... 3 1. Byrådet... 3 Kapitel 2... 4 2. Bestyrelsens

Læs mere

Forslag til ny. Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i. klubberne i Roskilde Kommune

Forslag til ny. Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i. klubberne i Roskilde Kommune Forslag til ny Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i klubberne i Roskilde Kommune (Ændringer er markeret med gult og der er indsat bemærkningsfelter, som forklarer baggrunden for ændringerne) Styrelsesvedtægt

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune Formål I følge lov om dagtilbud skal forældre med børn i et kommunalt eller selvejende eller privat dagtilbud og i den kommunale dagpleje have adgang til

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i. dagtilbud i Solrød kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i. dagtilbud i Solrød kommune SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i dagtilbud i Solrød kommune 1 Overordnede mål og rammer Byrådet har det overordnede ansvar for de kommunale dagtilbud og fastsætter

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune Formål I følge lov om dagtilbud fra juni 2007 skal forældre med børn i en kommunal eller selvejende dagtilbud og i kommunal dagpleje have adgang til at få

Læs mere

Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud i Svendborg Kommune

Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud i Svendborg Kommune Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud i Svendborg Kommune Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Lovgrundlag... 3 Forældrebestyrelsen... 3 Valg til forældrebestyrelsen... 4 Valgbarhed og valgret...

Læs mere

Vedtægt for forældrebestyrelserne

Vedtægt for forældrebestyrelserne Vedtægt for forældrebestyrelserne Den overordnede vedtægt gælder for følgende institutioner: Dagplejen, Børnehuset Bakskuld, Odden og Fanø fritidshjem. Forældrebestyrelsens arbejde og vedtægten har til

Læs mere

VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016

VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016 VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016 INDHOLD 1 Formål... 2 2 Forældrebestyrelsen... 2 3 Valg til bestyrelsen... 3 4 Valgbarhed og valgret... 4 5 Udtrædelse af bestyrelsen...

Læs mere

Udkast til. Styrelsesvedtægt for daginstitution med forældrebestyrelser og afdelingsråd i Ringsted Kommune

Udkast til. Styrelsesvedtægt for daginstitution med forældrebestyrelser og afdelingsråd i Ringsted Kommune Udkast til Styrelsesvedtægt for daginstitution med forældrebestyrelser og afdelingsråd i Ringsted Kommune Forældrebestyrelsen 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Forældrebestyrelsen består af formændene

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Dagplejen

Styrelsesvedtægt for Dagplejen Styrelsesvedtægt for Dagplejen Styrelsesvedtægt for Billund Kommunes Dagpleje Styrelsesvedtægterne er udarbejdet i overensstemmelse med dagtilbudslovens 14, 15 og 16. Forældrebestyrelsens sammensætning

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Vejle Kommunes skolevæsen.

Styrelsesvedtægt for Vejle Kommunes skolevæsen. Styrelsesvedtægt for Vejle Kommunes skolevæsen. I henhold til Lov om folkeskolen 41, Vejledning om udarbejdelse af vedtægt for styrelsen af kommunens skolevæsen (VEJ nr. 169 af 08/11/1999) samt valgforordningen

Læs mere

Styrelsesvedtægter. for forældrebestyrelser i dagtilbud. Juni 2019

Styrelsesvedtægter. for forældrebestyrelser i dagtilbud. Juni 2019 Styrelsesvedtægter for forældrebestyrelser i dagtilbud Juni 2019 1 Sammensætning af forældrebestyrelser Stk. 1 Alle kommunale dagtilbud har som udgangspunkt selvstændige forældrebestyrelser og MED-udvalg.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje i Næstved Kommune.

Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje i Næstved Kommune. Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje i Næstved Kommune. Lovgrundlag. I henhold til dagtilbudslovens 14 skal der ved alle kommunale daginstitutioner og den kommunale dagpleje oprettes en bestyrelse

Læs mere

Styrelsesvedtægt for afdeling Dagtilbud i Albertslund Kommune

Styrelsesvedtægt for afdeling Dagtilbud i Albertslund Kommune Styrelsesvedtægt for afdeling Dagtilbud i Albertslund Kommune 1 Formål Albertslund Kommunes mål med børnenes ophold i de kommunale institutioner er fastlagt af Kommunalbestyrelsen. 2 Institutionsbestyrelsen

Læs mere

Vedtægt for forældrebestyrelser for Dagtilbud 2017 Godkendt i Byråd 27/4 2017

Vedtægt for forældrebestyrelser for Dagtilbud 2017 Godkendt i Byråd 27/4 2017 Vedtægt for forældrebestyrelser for Dagtilbud 2017 Godkendt i Byråd 27/4 2017 1. Formål Lolland Kommunes dagtilbud tilbyder pædagogisk, stimulerende og udviklende dagpasning til børn i alderen fra 0 år

Læs mere

Overordnet retningslinje for Styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner med dagtilbudsledelse i Mariagerfjord Kommune

Overordnet retningslinje for Styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner med dagtilbudsledelse i Mariagerfjord Kommune Overordnet retningslinje for Styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner med dagtilbudsledelse i Mariagerfjord Kommune Dagtilbudsledelse Dagtilbudsledelse er når der oprettes fælles ledelse af børnehuse

Læs mere

Overordnet retningslinje for Styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner med dagtilbudsledelse i Mariagerfjord Kommune.

Overordnet retningslinje for Styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner med dagtilbudsledelse i Mariagerfjord Kommune. Overordnet retningslinje for Styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner med dagtilbudsledelse i Mariagerfjord Kommune. Overgang til dagtilbudsledelse. Dagtilbudsledelse er når der oprettes fælles

Læs mere

Styrelsesvedtægter Klubområdet

Styrelsesvedtægter Klubområdet Styrelsesvedtægter Klubområdet Vedtaget af uddannelsesudvalget d.xx.marts 2016 Denne vedtægt dækker klubtilbud i henhold til dagtilbudsloven 1, 65 samt 3 om sammenhængende børnepolitik KOMPETENCEFORDELING

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Vordingborg Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Vordingborg Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Vordingborg Kommune Juli 2013 Styrelsesvedtægt for dagtilbud Udgivet af Vordingborg Kommune 2013 Udarbejdet af: Annie Røn/Mette Juhl Rasmussen Fotos: Colourbox Vordingborg

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Styrelsesvedtægt. for dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune Styrelsesvedtægt for dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune Faaborg-Midtfyn Kommune er organiseret efter principper om decentral ledelse og central styring, som udmøntes gennem dialogbaseret aftalestyring.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). 1: Formål Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes

Læs mere

Forældreindflydelse. Dagtilbud. Styrelsesvedtægt for bestyrelse og forældreråd. Godkendt af Kommunalbestyrelsen d. 21.

Forældreindflydelse. Dagtilbud. Styrelsesvedtægt for bestyrelse og forældreråd. Godkendt af Kommunalbestyrelsen d. 21. Forældreindflydelse Dagtilbud Styrelsesvedtægt for bestyrelse og forældreråd 2017 Godkendt af Kommunalbestyrelsen d. 21. december 2017 1. Formål Dagtilbuddet i Bornholms Regionskommune drives i henhold

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelsen i den kommunale Dagpleje i Roskilde Kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelsen i den kommunale Dagpleje i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelsen i den kommunale Dagpleje i Roskilde Kommune (Oversigt over indholdsmæssige ændringer (markeret med gult)) 1. Forældrebestyrelsens opgaver Byrådet i Roskilde kommune

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT. Den kommunale dagpleje

STYRELSESVEDTÆGT. Den kommunale dagpleje STYRELSESVEDTÆGT Den kommunale dagpleje Indhold 1 Byrådets mål og opgaver for dagplejen... 3 2 Forældrebestyrelsen... 4 3 Valgbarhed og valgret... 4 4 Valg til bestyrelsen... 5 5 Udtrædelse af bestyrelsen....

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER

STYRELSESVEDTÆGT KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER I henhold til Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven). Formål 1 1. Ved hver daginstitution oprettes en forældrebestyrelse. 2. Forældrebestyrelsen skal i samarbejde med

Læs mere

Forretningsorden for Specialinstitutionen Solen, Vejle Kommune 2016/2017

Forretningsorden for Specialinstitutionen Solen, Vejle Kommune 2016/2017 Forretningsorden for Specialinstitutionen Solen, Vejle Kommune 2016/2017 Forretningsordenen følger Vejle Kommunes styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner samt de kommunale fritids- og ungdomsklubber,

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT for børnehuse i Greve Kommune

STYRELSESVEDTÆGT for børnehuse i Greve Kommune GREVE KOMMUNE STYRELSESVEDTÆGT for børnehuse i Greve Kommune 1. F0RMÅL Formålet med børnehusene er, at være et dagtilbud for børn i alderen 0-6 år. Formålet er endvidere at fremme børnenes udvikling, trivsel

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 13. september 2018 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Herlev Kommune Styrelsesvedtægten refererer

Læs mere

Forretningsorden Dagtilbud Højvangen

Forretningsorden Dagtilbud Højvangen Forretningsorden Dagtilbud Højvangen 1. Valg til bestyrelsen 2. Bestyrelsens konstituering 3. Bestyrelsens møder 4. Kompetencer og ansvar 5. Ændring af forretningsorden 6. Udlevering af forretningsorden

Læs mere

Styrelsesvedtægt for fritidsklubberne i Frederikssund Kommune.

Styrelsesvedtægt for fritidsklubberne i Frederikssund Kommune. Styrelsesvedtægt for fritidsklubberne i Frederikssund Kommune. Denne vedtægt dækker klubtilbud i henhold til dagtilbudsloven 1, 65 samt 3 om sammenhængende børnepolitik KOMPETENCEFORDELING. Byrådet har

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune Styrelsesvedtægter Vedtægter gældende fra år 2009 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Forældrebestyrelsen består af mellem 5 og 8 repræsentanter

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune. Bøgehaven og Nøddehøj

Styrelsesvedtægt. for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune. Bøgehaven og Nøddehøj Styrelsesvedtægt for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune Bøgehaven og Nøddehøj Faaborg-Midtfyn Kommune er organiseret efter principper om decentral ledelse og central styring, som udmøntes gennem

Læs mere

Målsætning. Styrelsesvedtægt. den kommunale dagpleje, de kommunale og de selvejende daginstitutioner

Målsætning. Styrelsesvedtægt. den kommunale dagpleje, de kommunale og de selvejende daginstitutioner Målsætning og Styrelsesvedtægt den kommunale dagpleje, de kommunale og de selvejende daginstitutioner Indholdsfortegnelse FORORD... 3 OVERORDNET POLITISK MÅLSÆTNING... 4 STYRELSESVEDTÆGT... 5 1: FORMÅL...

Læs mere

Institutionens formål er at drive børnehave i samarbejde med børnenes hjem og sognekirken.

Institutionens formål er at drive børnehave i samarbejde med børnenes hjem og sognekirken. 1 - Vedtægter Skovlunde sogns menighedsbørnehave 12091 Hører til journalnummer: 28.03.04-G00-2-16 Vedtægter for institutionsbestyrelsen og forældrebestyrelsen ved Skovlunde sogns menighedsbørnehave, Torvevej

Læs mere

Denne styrelsesvedtægt er gældende fra den 1. august 2015 og omfatter Hjørring Kommunes dagtilbud oprettet efter 19 stk. 2 i dagtilbudsloven.

Denne styrelsesvedtægt er gældende fra den 1. august 2015 og omfatter Hjørring Kommunes dagtilbud oprettet efter 19 stk. 2 i dagtilbudsloven. Styrelsesvedtægt for dagtilbudsområdet I henhold til dagtilbudsloven 16, stk. 1 skal byrådet efter indhentet udtalelse fra forældrebestyrelserne fastsætte en vedtægt for styrelsen af de kommunale dagtilbud.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i kommunale daginstitutioner i Roskilde Kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i kommunale daginstitutioner i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i kommunale daginstitutioner i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i kommunale daginstitutioner i Roskilde Kommune er revideret i forbindelse

Læs mere

KAPITEL 1 Forældrebestyrelsens sammensætning og valg

KAPITEL 1 Forældrebestyrelsens sammensætning og valg KAPITEL 1 Forældrebestyrelsens sammensætning og valg 1 Ved alle kommunens dagtilbud (børnehaver og vuggestuer) vælges en forældrebestyrelse, jf. Dagtilbudsloven. Stk. 2 En forældrebestyrelse består af:

Læs mere

Overordnet retningslinje for Styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner med fællesledelse/områdeledelse i Mariagerfjord Kommune.

Overordnet retningslinje for Styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner med fællesledelse/områdeledelse i Mariagerfjord Kommune. Overordnet retningslinje for Styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner med fællesledelse/områdeledelse i Mariagerfjord Kommune Forældrebestyrelsen: Sammensætning og valg 1 Der vælges én forældrebestyrelse

Læs mere

Forretningsorden for børnehaven Karla Grøn Vejle kommune Forretningsordenen følger Vejle kommunes styrelsesvedtægt Vedtaget af byrådet marts 2015

Forretningsorden for børnehaven Karla Grøn Vejle kommune Forretningsordenen følger Vejle kommunes styrelsesvedtægt Vedtaget af byrådet marts 2015 Forretningsorden for børnehaven Karla Grøn Vejle kommune Forretningsordenen følger Vejle kommunes styrelsesvedtægt Vedtaget af byrådet marts 2015 Godkendt af forældrebestyrelsen den 11.5.15 Sammensætning

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT. Ikast-Brande Kommunes daginstitutioner

STYRELSESVEDTÆGT. Ikast-Brande Kommunes daginstitutioner STYRELSESVEDTÆGT Ikast-Brande Kommunes daginstitutioner Indhold 1 Hvem omfatter Styrelsesvedtægten?... 3 2 Formål for dagtilbud.... 3 3 Mål og rammer... 3 4 Bestyrelsens sammensætning... 4 5 Valg til bestyrelsen...

Læs mere

Forretningsorden for forældrebestyrelsen. DANSK TYSK BØRNEHUS ApS

Forretningsorden for forældrebestyrelsen. DANSK TYSK BØRNEHUS ApS Forretningsorden for forældrebestyrelsen DANSK TYSK BØRNEHUS ApS 1. Bestyrelsens sammensætning 1.1 Det er forældrebestyrelsens opgave at varetage opgaver, som fremgår af kompetencefordelingsmodellen (bilag

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT for Ikast-Brande Kommunes daginstitutioner

STYRELSESVEDTÆGT for Ikast-Brande Kommunes daginstitutioner STYRELSESVEDTÆGT for Ikast-Brande Kommunes daginstitutioner Indholdsfortegnelse 1 Hvem omfatter Styrelsesvedtægten?... 3 2 Formål for dagtilbud... 3 3 Mål og rammer... 3 5 Valg til bestyrelsen... 3 6 Udtrædelse

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud 1 Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune Stk. 1: Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune består af dagtilbud for børn fra 0 til 6 år, der

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 28.09.16-P24-1-15 Dato:27.4.2016 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT for kommunale distrikter på 0 til 6 års området i Greve Kommune

STYRELSESVEDTÆGT for kommunale distrikter på 0 til 6 års området i Greve Kommune STYRELSESVEDTÆGT for kommunale distrikter på 0 til 6 års området i Greve Kommune 1. FORMÅL Formålet med Greve Kommunes daginstitutioner for 0 til 6 årige er at fremme børnenes udvikling, trivsel og selvstændighed,

Læs mere

Styrelsesvedtægter. for forældrebestyrelsen i Dagplejen

Styrelsesvedtægter. for forældrebestyrelsen i Dagplejen Styrelsesvedtægter for forældrebestyrelsen i Dagplejen Juni 2019 1 Sammensætning af forældrebestyrelsen Stk. 1 Ved den kommunale dagpleje i Jammerbugt vælges en samlet forældrebestyrelse, hvis kompetence

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. Aabenraa Kommunes Skolevæsen Hellevad Børneunivers august 2011

Styrelsesvedtægt. for. Aabenraa Kommunes Skolevæsen Hellevad Børneunivers august 2011 Styrelsesvedtægt for Aabenraa Kommunes Skolevæsen Hellevad Børneunivers august 2011 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Styrelsesvedtægt for Hellevad Børneunivers Side 2-9 Bilagsafdeling: Bilag A Side 11, 12. 2 Styrelsesvedtægt

Læs mere

På skoler, som har specialklasser på mindst 3 klassetrin, skal forældrerepræsentationen for specialklasserne udgøre mindst 1.

På skoler, som har specialklasser på mindst 3 klassetrin, skal forældrerepræsentationen for specialklasserne udgøre mindst 1. 1 of 6 Styrelsesvedtægt for Syddjurs Kommunes Skolevæsen Kapitel 1 Skolebestyrelsen 1 Ved hver skole oprettes en skolebestyrelse bestående af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter og 2

Læs mere

Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud i Svendborg

Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud i Svendborg Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud i Svendborg Lovgrundlag 1 I henhold til Dagtilbudsloven af 1. august 2007 skal der oprettes forældrebestyrelser ved samtlige kommunale dagtilbud etableret i

Læs mere

Notat. Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Albertslund Kommune. Rammer, regler og bestemmelser for hvordan vi inddrager forældrene i dagtilbuddets drift.

Notat. Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Albertslund Kommune. Rammer, regler og bestemmelser for hvordan vi inddrager forældrene i dagtilbuddets drift. Notat Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Albertslund Kommune Dato: 9. august 2018 Sags nr.: 28.06.00-A26-1-18 Sagsbehandler: LDQ Rammer, regler og bestemmelser for hvordan vi inddrager forældrene i dagtilbuddets

Læs mere

Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes arbejde.

Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes arbejde. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune 1. Formål Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes arbejde. Vedtægten er gældende for alle dagtilbud i Horsens Kommune. 2.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Faxe Kommunes skoler

Styrelsesvedtægt for Faxe Kommunes skoler Styrelsesvedtægt for Faxe Kommunes skoler 2016 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse Styrelsesvedtægt... 1 for... 1 Faxe Kommunes skoler... 1 Formål... 3 Kapitel 1.... 3 Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner i Mariagerfjord Kommune.

Styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner i Mariagerfjord Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner i Mariagerfjord Kommune. Forældrebestyrelsen: Sammensætning og valg. 1. Ved hver kommunal vuggestue, børnehave og daginstitution vælges en forældrebestyrelse.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Hjørring UngdomsCenter 2018

Styrelsesvedtægt for Hjørring UngdomsCenter 2018 Styrelsesvedtægt for Hjørring UngdomsCenter 2018 Side 1 af 6 Styrelsesvedtægten for Hjørring UngdomsCenter De nærmere regler om Hjørring Kommunes styrelse af Hjørring UngdomsCenter fremgår af denne styrelsesvedtægt.

Læs mere

Forslag til styrelsesvedtægt for dagtilbudsområdet (0-6 år)

Forslag til styrelsesvedtægt for dagtilbudsområdet (0-6 år) Forslag til styrelsesvedtægt for dagtilbudsområdet (0-6 år) Denne vedtægt er gældende for 0-6 års området (dagtilbud) i Frederikssund Kommune. Frederikssund Kommunens kommunale børnehuse er opdelt i 5

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud 1 Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune Stk. 1: Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune består af dagtilbud for børn fra 0 til 6 år, der

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud for 0 6 årige børn

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud for 0 6 årige børn Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud for 0 6 årige børn 10 1 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud for 0 6 årige børn i Høje Taastrup Kommune Disse vedtægter er besluttet af Byrådet 08.11.2011 og

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Frederikshavn Kommunes skolevæsen.

Styrelsesvedtægt for Frederikshavn Kommunes skolevæsen. Styrelsesvedtægt for Frederikshavn Kommunes skolevæsen. Indhold Indledning... 2 Skolebestyrelsen... 2 Sammensætning... 2 Valg til skolebestyrelserne... 3 Forældrerepræsentanter... 3 Medarbejderrepræsentanter...

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Kristian Helverskov Petersen 21. december 2018 Dokument nr. 480-2018-284464 Sags nr. 480-2018-14756 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...2

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2015-332757 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune Side 1 af 6 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune Styrelsesvedtægten udgør, sammen med relevante bilag, rammen for drift af kommunale dagtilbud i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2016-3377 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR REBILD KOMMUNES UNGDOMSSKOLE

STYRELSESVEDTÆGT FOR REBILD KOMMUNES UNGDOMSSKOLE STYRELSESVEDTÆGT FOR REBILD KOMMUNES UNGDOMSSKOLE Revideret november 2013. KAPITEL 1. Ungdomsskolebestyrelsen Bemærkninger: Sammensætning og valg. 1. Ungdomsskolebestyrelsen består af 9 medlemmer. 2 medlemmer

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen Skoleafdelingen 1 Kapitel 1 Skolebestyrelsen Sammensætning og valg 1 Skolebestyrelsen består af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Skolebestyrelsen Sammensætning og valg 1. Skolebestyrelsen består af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter, 2 elevrepræsentanter og

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER OG KOMMUNAL DAGPLEJE I SORØ KOMMUNE. Lov om dagtilbud Formål:

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER OG KOMMUNAL DAGPLEJE I SORØ KOMMUNE. Lov om dagtilbud Formål: 1 STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER OG KOMMUNAL DAGPLEJE I SORØ KOMMUNE Lov om dagtilbud 14 1. Formål: Formålet med de kommunale dagtilbud i Sorø Kommune er i overensstemmelse med dagtilbudslovens

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud 3 6 år

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud 3 6 år Dagpasningsområdet Dato: 03. juni 2009 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud 3 6 år Indledning og lovgrundlag Nærværende styrelsesvedtægt omfatter såvel kommunale som selvejende dagtilbud i Brønderslev

Læs mere

Vedtægt for styrelsen af Svendborg Kommunens Folkeskoler

Vedtægt for styrelsen af Svendborg Kommunens Folkeskoler Vedtægt for styrelsen af Svendborg Kommunens Folkeskoler August 2007 KAPITEL 1 Skolebestyrelsen Sammensætning og valg. 1. Skolebestyrelse ved hver skole består af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Varde Kommune. Vedtaget i Byrådet den 27. marts 2007

Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Varde Kommune. Vedtaget i Byrådet den 27. marts 2007 Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Varde Kommune. Vedtaget i Byrådet den 27. marts 2007 Denne styrelsesvedtægt er udarbejdet i henhold til Dagtilbudsloven og Vejledningen om forældrebestyrelser i dagtilbud

Læs mere

Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud i Svendborg Kommune

Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud i Svendborg Kommune Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud i Svendborg Kommune Indholdsfortegnelse Indledning...3 Lovgrundlag...3 Forældrebestyrelsen...3 Valg til forældrebestyrelsen...4 Valgbarhed og valgret...5 Udtrædelse

Læs mere

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune Næstved Kommune Center for Uddannelse 2014 Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune 1 I henhold til Lov om folkeskolen samt Vejledning om udarbejdelse af vedtægt for styrelsen af kommunens skolevæsen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune Næstved Kommune Center for Uddannelse August 2016 Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune 1 I henhold til Lov om folkeskolen samt Vejledning om udarbejdelse af vedtægt for styrelsen af kommunens

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Struer Kommune Struer den 10. oktober 2012

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Struer Kommune Struer den 10. oktober 2012 Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Struer Kommune Struer den 10. oktober 2012 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Der vælges en bestyrelse med et flertal af forældre. Til bestyrelsen vælges

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune

Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune Styrelsesvedtægten for folkeskoleområdet I henhold til folkeskolelovens 41 skal byrådet, efter indhentet udtalelse fra skolebestyrelserne, fastsætte

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i kommunale daginstitutioner i Roskilde Kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i kommunale daginstitutioner i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i kommunale daginstitutioner i Roskilde Kommune (Oversigt over indholdsmæssige ændringer (markeret med gult)) 1 Ledelse og kompetence Byrådet i Roskilde Kommune

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Forældrebestyrelser i børnehaverne Jammerbugt Kommune.

Styrelsesvedtægt for Forældrebestyrelser i børnehaverne Jammerbugt Kommune. Styrelsesvedtægt for Forældrebestyrelser i børnehaverne Jammerbugt Kommune. Sammensætning og valg Bestyrelsens sammensætning. 1. Ved hver Kommunal Børnehave vælges en forældrebestyrelse. Hvis der er flere

Læs mere

Styrelsesvedtægt. For. Aabenraa Kommunes skolevæsen. Januar 2015

Styrelsesvedtægt. For. Aabenraa Kommunes skolevæsen. Januar 2015 Styrelsesvedtægt For Aabenraa Kommunes skolevæsen Januar 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Styrelsesvedtægt for Aabenraa Kommunes Skolevæsen... 3 KAPITEL 1... 3 KAPITEL 2... 4 KAPITEL 3... 6 KAPITEL 4... 6 KAPITEL

Læs mere

Overordnet retningslinje for Styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner med fællesledelse/områdeledelsedagtilbudsledelse i Mariagerfjord Kommune.

Overordnet retningslinje for Styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner med fællesledelse/områdeledelsedagtilbudsledelse i Mariagerfjord Kommune. Overordnet retningslinje for Styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner med fællesledelse/områdeledelsedagtilbudsledelse i Mariagerfjord Kommune Overgang til dagtilbudsledelse Dagtilbudsledelse er

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGTILBUD I STRUER KOMMUNE

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGTILBUD I STRUER KOMMUNE STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGTILBUD I STRUER KOMMUNE Godkendt af Struer Byråd d. 28. maj 2019 1 Indhold Dagtilbudsloven og formålsbestemmelsen... 4 Byrådets beføjelser... 5 Forældrebestyrelsens sammensætning

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR DEN KOMMUNALE DAGPLEJE

STYRELSESVEDTÆGT FOR DEN KOMMUNALE DAGPLEJE STYRELSESVEDTÆGT FOR DEN KOMMUNALE DAGPLEJE Godkendt af Byrådet den 23-10-2006 1 Indholdsfortegnelse 1. Byrådets mål og opgaver for dagplejen 3 2. Forældrebestyrelsen 3 3. Valgbarhed og valgret 4 4. Valg

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune (Ændringer er markeret med gult) Skolebestyrelsen Sammensætning og valg 1. Skolebestyrelsen består af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for. Folkeskolen i Stevns Kommune

Styrelsesvedtægt for. Folkeskolen i Stevns Kommune Styrelsesvedtægt for Folkeskolen i Stevns Kommune Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Side 3 Skolebestyrelsen Side 3 Sammensætning og valg Side 3 Kapitel 2 Side 5 Mødevirksomhed Side 5 Andre forhold Side 6 Kapitel

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Skolebestyrelsen Sammensætning og valg 1. Skolebestyrelsen består af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter, 2 elevrepræsentanter og

Læs mere