Høringsnotat. til BL 9-25, Bestemmelser om servicemål for ventetid i sikkerhedskontrol, 1. Indledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringsnotat. til BL 9-25, Bestemmelser om servicemål for ventetid i sikkerhedskontrol, 1. Indledning"

Transkript

1 Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax info@tbst.dk Høringsnotat Bestemmelser om servicemål for ventetider i sikkerhedskontrol 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har den 31. august 2018 sendt udkast til BL 9-25, Bestemmelser om servicemål for ventetid i sikkerhedskontrol, 1. udgave herefter benævnt udkastet - i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bestemmelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen. Høringsfristen udløb den 21. september 2018, og høringssvarene er tillige offentliggjort på høringsportalen. Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger: IATA (International Air Transport Association) på vegne af: o Lufthansa o Swiss o Brussels Airlines o Austrian Airlines o Emirates o Finnair o LOT o CSA Forbrugerombudsmanden Danske Regioner Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra: Københavns Lufthavne A/S Erhvervsflyvningens Sammenslutning Side 1 (8)

2 Thomas Cook Airlines SAS I det følgende afsnit opsummeres først de overordnede betragtninger i de indkomne høringssvar. Herefter refereres og kommenteres de mere specifikke bemærkninger i de modtagne høringssvar opdelt efter relevante emner. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer til de enkelte emner følger efter i kursiv. De modtagne høringssvar afspejler, at reguleringsmodellen på nuværende tidspunkt alene finder anvendelse på Københavns Lufthavne A/S (herefter CPH). 2. Overordnede betragtninger Overordnet set finder høringsparterne, at de foreslåede servicemål er acceptable, og at BL 9-25 repræsenterer en praktisk tilgang til fastsættelsen af servicemål. CPH støtter styrelsens tiltag i BL 9-25 og ønsket om på politisk niveau at sikre, at ventetiden i sikkerhedskontrollen i CPH er lav og forudsigelig for de mange rejsende, som bruger lufthavnen hvert år. Luftfartsselskaberne finder, at det er relevant, at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen indfører servicemål for ventetider i sikkerhedskontrollen, da det ifølge luftfartsskaberne er velkendt, at unødig ventetid i sikkerhedskontrollen i lufthavne påvirker passagerernes tilfredshed negativt, ligesom lang ventetid kan give afledte negative operative effekter for luftfartsselskaberne. Luftfartsselskaberne finder ligeledes, at det er vigtigt, at de foreslåede servicemål for ventetid i sikkerhedskontrol ikke medfører øgede omkostninger for lufthavnsbrugerne. Lufthavnsbrugerne finder således, at et øget omkostningsniveau bør finansieres af lufthavnens kommercielle forretningsområde. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen skal hertil bemærke, at de foreslåede servicemål for ventetider i sikkerhedskontrol vurderes ikke at medføre væsentligt øget omkostningsniveau i forhold til den aktuelle situation. Side 2 (8)

3 3. Emneopdelte høringssvar Herunder besvares de enkelte høringssvar opdelt på følgende emner: Definition af ventetid... 3 Opgørelse af ventetider... 3 Undtagelse af tidsintervaller... 4 Transparente ventetider... 5 Ikrafttrædelse... 6 Øvrige bemærkninger... 6 Definition af ventetid CPH og SAS anbefaler, at definitionen af ventetid ændres til: Den tid der går fra, at en passager stiller sig i kø til sikkerhedskontrollen til, at passageren når frem til sikkerhedskontrolsporet. Dette anbefales på baggrund af nuværende praksis i CPH, hvor passagerens ventetid opgøres efter denne målemetode. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen skal hertil bemærke, at styrelsen med BL 9-25 tilstræber at udstede generiske regler, som er gældende for de flyvepladser der både nu - og i fremtiden - står åbne for offentligheden og er af vital betydning for Danmarks nationale og international trafikforbindelser. Flyvepladser og tilhørende sikkerhedskontroller kan variere i indretning, herunder længde af sikkerhedskontrolspor, hvorfor ventetiden ikke altid vil slutte, når passageren når frem til sikkerhedskontrolsporet, hvis dette f.eks. er meget langt eller uhensigtsmæssigt indrettet. Styrelsen finder det på denne baggrund mest hensigtsmæssigt, at den konkrete målemetode fastlægges i forbindelse med godkendelse af ventetidsmålesystemet, og vurderer således ikke, at høringssvarene giver anledning til ændringer i udkastets pkt Opgørelse af ventetider CPH og SAS finder, at formuleringerne af udkastets punkter og 4.2 kan give anledning til nogen usikkerhed, da man ifølge pkt skal sikre, at 98 pct. af passagererne har en ventetid på under 15 minutter, hvorimod pkt. 4.2 angiver, at servicemålene, herunder 98 pctkravet, skal opgøres på baggrund af 5 minutters intervaller. CPH og SAS anbefaler i stedet, at formuleringen af pkt ændres til: Over en kalenderuge skal mindst 98 pct. af tidsintervallerne have en gennemsnitlig ventetid på 15 minutter eller derunder Side 3 (8)

4 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen skal hertil bemærke, at formålet med BL 9-25, som beskrevet i pkt. 1.2, er at sikre de samfundsmæssige gevinster ved lave og forudsigelige ventetider i sikkerhedskontrollen. Dette gøres ved at sikre, at flest mulige passagerer oplever lave og forudsigelige ventetider. Styrelsen vurderer, at forslaget fra CPH og SAS ikke lever op til formålet, da dette ligestiller ventetiden i et interval i peak med et interval (f.eks. midt om natten), hvor der er meget få passagerer. Styrelsen vurderer, at gennemsnittet i intervaller kan benyttes som proxy for passagerernes ventetid i det pågældende interval, hvis intervaller med få passagerer udtages af analysen. I praksis vil dette typisk gøres ved kun at medtage intervaller i et bestemt tidsrum, hvor den pågældende sikkerhedskontrol er åben og benyttes. Dette vil dog være en vurdering, der foretages ved godkendelse af ventetidsmålssystemet i den enkelte sikkerhedskontrol. På den baggrund vurderer Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, at høringssvarene ikke giver anledning til ændringer i udkastet. CPH og SAS foreslår, at servicemålene opgøres på baggrund af den gennemsnitlige ventetid i 15 minutters intervaller. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen imødekommer og indarbejder ændringsforslaget til pkt i udkastet. Undtagelse af tidsintervaller Thomas Cook finder at pkt. 4.4 skal ændres til: Koncessionshaveren skal i ventetidsrapporteringen oplyse til Trafik, Bygge og Boligstyrelsen og begrunde, hvilke tidsintervaller, der er undtaget efter pkt. 4.3 Koncessionshaveren skal godtgøre, at ventetiden i de pågældende tidsintervaller skyldtes usædvanlige omstændigheder, som ikke kunne være undgået, selvom alle forholdsregler, der med rimelighed kunne træffes af koncessionshaveren, faktisk var blevet truffet. Som usædvanlige omstændigheder anses navnlig: Ekstreme vejrforhold Længerevarende uforudsete afbrydelser af trafikforbindelser, herunder af bus, metro, tog, vej, broforbindelser, m.m Uforudsete sikkerhedssituationer Signifikante og uforudsete flyforsinkelser Uanmeldte strejker Naturkatastrofer Strømafbrydelser Side 4 (8)

5 Thomas Cook finder ikke at IT og tekniske nedbrud generelt kan anses, som en fritagelsesgrund og dermed betragtes som en usædvanlig omstændighed, da flyvepladsen bør have et beredskab, som tager sig af sådanne nedbrud, ligesom Thomas Cook finder, at koncessionshaveren skal begrunde, hvilke tidsintervaller, der undtages. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen skal hertil bemærke, at de foreslåede bestemmelser påkræver, at koncessionshaveren godtgør, at de undtagne ventetider skyldes usædvanlige omstændigheder, som ikke kunne være undgået, selvom alle forholdsregler, der med rimelighed kunne træffes af koncessionshaveren, faktisk var blevet truffet. Denne godtgørelse skal omfatte en begrundelse, ligesom den hvis det fremgår af begrundelsen, at undtagelsen skyldes IT og tekniske nedbrud skal indeholde en forklaring på, hvorfor det i den specifikke situation ikke var inden for flyvepladsens kontrol at afhjælpe situationen. På den baggrund vurderer Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, at høringssvaret ikke giver anledning til ændringer i udkastets pkt. 4.4 og pkt Thomas Cook foreslår, at følgende tilføjes, som et nyt pkt. 4.9: De angivne eksempler på mulige usædvanlige omstændigheder i afsnit har alene betydning i forhold til lufthavnens rapporteringspligt til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og indskrænker således ikke pligter og ansvar som lufthavnen måtte have i anden sammenhæng. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen skal hertil bemærke, at de i pkt angivne usædvanlige omstændigheder alene relaterer sig til situationen i sikkerhedskontrollen, og således udelukkende anses som usædvanlige omstændigheder i forbindelse med denne BL. Styrelsen tilføjer ikke et nyt pkt. 4.9, men laver følgende ændring til pkt. 4.4: Som udsædvanlige omstændigheder anses ved denne BL navnlig: Transparente ventetider Thomas Cook foreslår, at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen skal tilsikre, at informationen gøres offentlig tilgængelig, herunder skal de godkendte undtagelser til rapporteringen anføres. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen skal hertil bemærke, at BL 9-25 fastsætter krav til servicemål for ventetider i servicekontrollen samtidig med, at styrelsen tilsikres håndhævelsesmuligheder i form af kontrol og sanktioner. Styrelsens tilsynsforpligtigelse giver således sikkerhed for, at der følges op på evt. manglende overholdelse af servicemål for ventetider i sikkerhedskontrollen. Side 5 (8)

6 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vurderer derfor ikke, at data nødvendigvis skal gøres offentlig tilgængelige. Styrelsen finder desuden, at det i så fald er den enkelte flyveplads, som skal offentliggøre data. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er bekendt med, at CPH allerede deler disse data med luftfartsselskaber, som en del af deres SLA-regime. På den baggrund vurderer Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, at høringssvarene ikke giver anledning til ændringer i udkastet. Ikrafttrædelse CPH opfordrer til, at lade BL 9-25 træde i kraft samtidig med ikrafttrædelse af den kommende takstaftale vedrørende lufthavnstakster for benyttelse af flyvepladsen, som forventes at træde i kraft den 1. april Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen skal hertil bemærke, at idet BL 9-25 anses som en erhvervsrettet regulering, skal BL en følge de fælles ikrafttrædelsesdatoer, herunder 1. januar eller 1. juli. På den baggrund vurderer Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen ikke, at høringssvarene giver anledning til ændringer til ikrafttrædelsesdatoen i udkastet. Øvrige bemærkninger Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER) vurderer, at bekendtgørelsesudkastet medfører administrative konsekvenser under 4 mio. kr. årligt for erhvervslivet. De bliver derfor ikke kvantificeret yderligere. TER har i forbindelse med præhøringen af BL 9-25 afgivet bemærkninger til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens vurdering af efterlevelsen af principperne for agil erhvervsrettet regulering. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har vurderet, at BL 9-25 er i overensstemmelse med princip 2 og princip 3, mens de øvrige principper ikke vurderes relevante for BL TER har ingen yderligere bemærkninger hertil. Side 6 (8)

7 Bilag 1 Aalborg Lufthavn Aarhus Lufthavn Airport Council International (ACI) Air Alsie Air Greenland Austrian Airlines Billund Lufthavn Bornholms Lufthavn Brancheforeningen Dansk Luftfart Brussels Airlines Czech Airlines (CSA) Danish Air Transport (DAT) Dansk Erhverv Dansk Industri (DI) Danske Regioner EasyJet Emirates Erhvervsflyvningens sammenslutning Erhvervsministeriet Erhvervsstyrelsen Esbjerg Lufthavn Forbrugerombudsmanden Finnair International Airlines Group (IAG) International Air Transport Association (IATA) Jet Time Kommunernes Landsforening (KL) KLM Royal Dutch Airlines Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Side 7 (8)

8 Københavns Lufthavne A/S LOT Polish Airlines Lufthansa Midtjyllands Lufthavn Norwegian Ryanair Scandinavian Airlines (SAS) Sønderborg Lufthavn Swiss International Airlines Thomas Cook Airlines Side 8 (8)

Hermed fremsendes Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens udkast til BL 9-25 om servicemål for ventetider i sikkerhedskontrol, 1. udgave, i høring.

Hermed fremsendes Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens udkast til BL 9-25 om servicemål for ventetider i sikkerhedskontrol, 1. udgave, i høring. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Til høringsparterne Høring over udkast til BL 9-25 Hermed fremsendes Trafik-, Bygge-

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over udkast til BL 9-15

Til høringsparterne. Høring over udkast til BL 9-15 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat TS31200-00312 03-07-2017 Til høringsparterne Høring over udkast til BL 9-15 Hermed fremsendes Trafik-,

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Ændring af BL 3-10, Bestemmelser om luftfartshindringer, hvor bilag 1 erstattes af et nyt bilag 1. Indledning

Læs mere

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer. og afgifter på luftfartsområdet m.v.

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer. og afgifter på luftfartsområdet m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelser om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. For Danmark:

Læs mere

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter:

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk J. nr. TS30302-00084 J. nr. TS30302-00089 Høringsnotat BL der vedrører EU-forordning nr. 376/2014 om indberetning

Læs mere

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv.

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om kompensation til pendlere inden for trafikselskabet på Sjællands geografiske område

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat 25. august 2016 TS31711-00001 Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering

Læs mere

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer

Læs mere

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Sagsnr.: BO0103-00036 Dato: 14-12-2018 Sagsbehandler: jhan Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v.

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelser om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. 1. Indledning

Læs mere

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 8. maj 2017 Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige

Læs mere

- BL 7-14, Bestemmelser om procedurer for tale-radiokommunikation, - BL 7-100, Bestemmelser, der supplerer SERA-forordningen, 2 udgave.

- BL 7-14, Bestemmelser om procedurer for tale-radiokommunikation, - BL 7-100, Bestemmelser, der supplerer SERA-forordningen, 2 udgave. Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 pers@tbst.dk www.tbst.dk Høring over udkast til BL-ændringer om lufttrafikregler og procedurer for tale-radiokommunikation

Læs mere

Høring over bekendtgørelse om havneforordningen

Høring over bekendtgørelse om havneforordningen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Høring over bekendtgørelse om havneforordningen Høringsbrev Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen sender hermed

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 cabi@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS20000-00062 Dato 7. maj 2015 LIHI Bekendtgørelse om betingelser for

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Sagsnr.: TS2010000-00047 Dato 29. november 2017 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Pulje til kollektiv trafik i yderområder. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Pulje til kollektiv trafik i yderområder. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0251 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om Pulje til kollektiv trafik i yderområder 1. Indledning Trafik-, Bygge- og

Læs mere

brændstoffer i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen.

brændstoffer i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00160 Dato: 16-04-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brugerinformation hos motorkøretøjsforhandlere

Læs mere

Punktlighed for november 2017 pr. flyselskab

Punktlighed for november 2017 pr. flyselskab for november 2017 pr. flyselskab Afgange rute **) er med mindre end 10 operationer. Adria 21 21 0 100% 5 76% 40 Aegean S.A. Aeroflot Russian 16 16 0 100% 3 81% 26 60 60 0 100% 8 87% 26 Air Baltic 86 86

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om mærkning af demensegnede plejeboliger. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om mærkning af demensegnede plejeboliger. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat BO0106-00036 29-09-2017 Bekendtgørelse om mærkning af demensegnede plejeboliger 1. Indledning

Læs mere

Punktlighed for november 2018 pr. flyselskab

Punktlighed for november 2018 pr. flyselskab for november 2018 pr. flyselskab Afgange rute **) er med mindre end 10 operationer. Aegean S.A. Aeroflot Russian 21 21 0 100% 4 81% 31 60 60 0 100% 5 92% 24 Air Baltic 86 86 0 100% 3 97% 58 Air Canada

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2060600-00013 Dato: 20-06-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra

Læs mere

Punktlighed for oktober 2017 pr. flyselskab

Punktlighed for oktober 2017 pr. flyselskab for oktober 2017 pr. flyselskab Afgange rute **) er med mindre end 10 operationer. Adria 22 22 0 100% 5 77% 33 Aegean S.A. Aeroflot Russian 29 29 0 100% 7 76% 26 62 62 0 100% 9 85% 24 Air Baltic 89 89

Læs mere

Punktlighed for februar 2016 pr. flyselskab

Punktlighed for februar 2016 pr. flyselskab for februar 2016 pr. flyselskab Afgange rute Adria 53 53 0 100% 3 94% 35 Aer Lingus 16 16 0 100% 3 81% 24 Aeroflot Russian 58 58 0 100% 9 84% 27 Air Baltic 66 66 0 100% 2 97% 21 Air Berlin 166 166 0 100%

Læs mere

Bestemmelser om betaling for benyttelse af lufthavne (lufthavnstakster)

Bestemmelser om betaling for benyttelse af lufthavne (lufthavnstakster) Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS30302-00026 Dato 14. november 2013 JN Bestemmelser om betaling for

Læs mere

Punktlighed for januar 2015 pr. flyselskab

Punktlighed for januar 2015 pr. flyselskab for januar 2015 pr. flyselskab Afgange rute Aegean S.A. 14 14 0 100% 4 71% 40 Aer Lingus 25 24 1 96% 3 88% 41 Aeroflot Russian 62 62 0 100% 6 90% 25 Air Baltic 78 77 1 99% 6 92% 25 Air Berlin 174 168 6

Læs mere

Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning

Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72 21 88 00 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning med droner Trafik-, Bygge-

Læs mere

Høringsnotat. Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier. 1. Indledning

Høringsnotat. Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 Pda@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier 1. Indledning

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Dansk Byggeri og Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Dansk Byggeri og Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om udgiftsrammer til byfornyelse og kommunernes brug af indberetningssystemer Bekendtgørelse

Læs mere

Punktlighed for marts 2014 pr. flyselskab

Punktlighed for marts 2014 pr. flyselskab for marts 2014 pr. flyselskab Afgange rute Aer Lingus 30 30 0 100% 2 93% 68 Aeroflot Russian 63 62 1 98% 1 98% 19 Air Baltic 73 72 1 99% 1 99% 19 Air Berlin 167 167 0 100% 10 94% 41 Air Canada 13 13 0

Læs mere

Trafik- og Byggestyrelsen har den 2. september 2016 sendt udkast til

Trafik- og Byggestyrelsen har den 2. september 2016 sendt udkast til Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat BL om drift af lufttrafiktjenesteenheder på Færøerne og i Grønland og

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Dato: 05-09-2018 Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs 1. Indledning

Læs mere

Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger til udkastet:

Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger til udkastet: Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om fastsættelse af Københavns Havns søområde 1. Indledning Trafik-, Bygge-

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra BL, Danmarks Lejerforeninger, Danske Studerendes Fællesråd, Datatilsynet,

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra BL, Danmarks Lejerforeninger, Danske Studerendes Fællesråd, Datatilsynet, Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Høringssvar fra Dansk Erhverv:

Høringssvar fra Dansk Erhverv: Høringssvar fra Dansk Erhverv: Høringssvar fra Danske Regioner: Høringssvar fra DSB: Høringssvar fra Esbjerg Kommune: Høringssvar fra Movia: Høringssvar fra Erhvervsstyrelsen: 23. november 2018 TEAM JURA

Læs mere

Punktlighed for september 2014 pr. flyselskab

Punktlighed for september 2014 pr. flyselskab Afgange rute for september 2014 pr. flyselskab **) er med mindre end 10 operationer. Adria 16 16 0 100% 1 94% 22 Aegean S.A. 13 13 0 100% 10 23% 27 Aer Lingus 26 26 0 100% 4 85% 33 Aeroflot Russian 60

Læs mere

Punktlighed for april 2016 pr. flyselskab

Punktlighed for april 2016 pr. flyselskab for april 2016 pr. flyselskab Afgange rute **) er med mindre end 10 operationer. Adria 60 57 3 95% 4 93% 25 Aegean S.A. Aeroflot Russian 21 20 1 95% 2 90% 25 60 60 0 100% 6 90% 28 Air Baltic 81 81 0 100%

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 9. maj 2018 2018-1089 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning Sorsigvej DE 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20703-00060 Dato: 21-05-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning

Læs mere

Punktlighed for marts 2018 pr. flyselskab

Punktlighed for marts 2018 pr. flyselskab for marts 2018 pr. flyselskab Afgange rute **) er med mindre end 10 operationer. Adria 25 24 1 96% 8 68% 25 Aegean S.A. Aeroflot Russian 16 16 0 100% 4 75% 36 62 62 0 100% 8 87% 35 Air Baltic 89 88 1 99%

Læs mere

Punktlighed for juni 2014 pr. flyselskab

Punktlighed for juni 2014 pr. flyselskab for juni 2014 pr. flyselskab Afgange rute **) er med mindre end 10 operationer. Adria 17 17 0 100% 4 76% 32 Aegean S.A. 12 12 0 100% 9 25% 39 Aer Lingus 30 30 0 100% 10 67% 34 Aeroflot Russian 60 60 0

Læs mere

Punktlighed for juni 2016 pr. flyselskab

Punktlighed for juni 2016 pr. flyselskab for juni 2016 pr. flyselskab Afgange rute **) er med mindre end 10 operationer. Adria 58 55 3 95% 4 93% 25 Aegean S.A. Aeroflot Russian 33 33 0 100% 5 85% 23 60 60 0 100% 7 88% 24 Air Baltic 82 82 0 100%

Læs mere

Lufthansa 249 248 1 100% 40 84% 32. Luxair 51 51 0 100% 9 82% 51. Qatar Airways 62 62 0 100% 4 94% 58. Ryanair Ltd 514 514 0 100% 170 67% 44

Lufthansa 249 248 1 100% 40 84% 32. Luxair 51 51 0 100% 9 82% 51. Qatar Airways 62 62 0 100% 4 94% 58. Ryanair Ltd 514 514 0 100% 170 67% 44 for januar 2016 pr. flyselskab Afgange rute **) er med mindre end 10 operationer. Adria 52 52 0 100% 9 83% 41 Aegean S.A. 11 11 0 100% 5 55% 34 Aer Lingus 19 19 0 100% 1 95% 33 Aeroflot Russian 62 62 0

Læs mere

Datatilsynet og Rigsrevisionen har meddelt, at de ikke har bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet.

Datatilsynet og Rigsrevisionen har meddelt, at de ikke har bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet. HØRINGSNOTAT Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk I. Høringen Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har den 18. juni 2018 sendt

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat TS10901-00016 29-08-2016 Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet

Læs mere

Punktlighed for marts 2017 pr. flyselskab

Punktlighed for marts 2017 pr. flyselskab for marts 2017 pr. flyselskab Afgange rute **) er med mindre end 10 operationer. Adria 11 11 0 100% 1 91% 24 Aegean S.A. Aeroflot Russian 13 13 0 100% 4 69% 21 62 62 0 100% 7 89% 33 Air Baltic 92 92 0

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra DTL-Danske Vognmænd, Chiptuning.nu og AutoConsult.

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra DTL-Danske Vognmænd, Chiptuning.nu og AutoConsult. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00080 Dato: 03-05-2016 Høringsnotat Bekendtgørelse om forbud mod udførelse, salg og markedsføring af

Læs mere

Høringsnotat. 1. Indledning

Høringsnotat. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om godkendelse af og tilsyn med trafikledelsesordninger på offentlige flyvepladsers

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Høringsnotat. Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om luftfart

HØRINGSNOTAT. Høringsnotat. Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om luftfart HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 26. februar 2018 2017-5407 Høringsnotat Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om luftfart Transport-, Bygnings- og Boligministeriet hørte

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00189 Dato: 04-12-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme 1. Indledning

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 25. januar 2018 2017-6159 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt tilgængelig infrastruktur

Læs mere

Skatteudvalget L 45 Bilag 3 Offentligt

Skatteudvalget L 45 Bilag 3 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 45 Bilag 3 Offentligt 16. november 2015 J.nr. 15-1432243 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Flyniki 70 69 1 99% 14 80% 29. Gulf Air 19 19 0 100% 4 79% 17. Iberia 30 29 1 97% 8 73% 36. Icelandair 84 83 1 99% 5 94% 57

Flyniki 70 69 1 99% 14 80% 29. Gulf Air 19 19 0 100% 4 79% 17. Iberia 30 29 1 97% 8 73% 36. Icelandair 84 83 1 99% 5 94% 57 Afgange rute for september 2012 pr. flyselskab Adria 25 25 0 100% 2 92% 72 Aeroflot Russian Aerosvit 45 45 0 100% 4 91% 31 27 27 0 100% 7 74% 63 Air Baltic 90 90 0 100% 14 84% 25 Air Berlin 148 148 0 100%

Læs mere

Punktlighed for juli 2013 pr. flyselskab

Punktlighed for juli 2013 pr. flyselskab for juli 2013 pr. flyselskab Afgange rute Adria 21 21 0 100% 2 90% 23 Aer Lingus 27 26 1 96% 9 67% 34 Aeroflot Russian 62 62 0 100% 17 73% 23 Air Baltic 89 88 1 99% 7 92% 32 Air Berlin 218 218 0 100% 31

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over nye regler om trafikledelsesordninger på offentlige

Til høringsparterne. Høring over nye regler om trafikledelsesordninger på offentlige Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 mmo@tbst.dk www.tbst.dk Høring over nye regler om trafikledelsesordninger på offentlige flyvepladser Trafik-

Læs mere

Fødevarestyrelsen skal venligst anmode om at modtage eventuelle høringssvar senest mandag den 19. november 2018 kl

Fødevarestyrelsen skal venligst anmode om at modtage eventuelle høringssvar senest mandag den 19. november 2018 kl Til høringsparter Dyresundhed J.nr. 2017-14-31-00336 Ref. AJK Dato: 26-10-2018 Høring over udkast til bekendtgørelse om ikke-kommerciel flytning af selskabsdyr, ind- og udførsel af visse levende dyr, samt

Læs mere

25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser

25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser 25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser 1. Indledning Et udkast til bekendtgørelsen har i perioden

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet

Læs mere

Høringsnotat. Forslag til lov om ændring af lov om leje og lov om leje af almene boliger (Fremme af digital kommunikation i boliglejeforhold)

Høringsnotat. Forslag til lov om ændring af lov om leje og lov om leje af almene boliger (Fremme af digital kommunikation i boliglejeforhold) Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om leje og lov om leje af almene boliger (Fremme af digital kommunikation

Læs mere

AM, A1, A2, A, B, B/E, C, C/E, C1, C1/E, D, D/E, D1

AM, A1, A2, A, B, B/E, C, C/E, C1, C1/E, D, D/E, D1 Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat - SANI Sagsnr.: TS2100201-00020 Dato: 07-12-2017 Notat Høringsnotat Bekendtgørelser om undervisningsplaner for køreuddannelsen

Læs mere

Punktlighed for marts 2012 pr. flyselskab

Punktlighed for marts 2012 pr. flyselskab for marts 2012 pr. flyselskab Afgange rute **) er med mindre end 10 operationer. Adria 16 16 0 100% 5 69% 33 Aeroflot Russian Aerosvit 35 34 1 97% 4 89% 32 10 10 0 100% 6 40% 24 Air Baltic 93 93 0 100%

Læs mere

Høringsnotat. Høringsfristen udløb den 13. september 2017, og høringssvarene blev offentliggjort på høringsportalen den 29. september 2017.

Høringsnotat. Høringsfristen udløb den 13. september 2017, og høringssvarene blev offentliggjort på høringsportalen den 29. september 2017. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bestemmelser om betaling for benyttelse af lufthavne (lufthavnstakster) 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Finanstilsynet Att.: Marianne Majbrink Rosenbeck E-mail: mmr@ftnet.dk. Høringssvar til bekendtgørelse om ledelse og styring af pengeinstitutter m.fl.

Finanstilsynet Att.: Marianne Majbrink Rosenbeck E-mail: mmr@ftnet.dk. Høringssvar til bekendtgørelse om ledelse og styring af pengeinstitutter m.fl. Finanstilsynet Att.: Marianne Majbrink Rosenbeck E-mail: mmr@ftnet.dk Høringssvar til bekendtgørelse om ledelse og styring af pengeinstitutter m.fl. Overordnede bemærkninger takker for muligheden for igen

Læs mere

Høringsnotat. om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort. 1. Indledning

Høringsnotat. om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS21101-00031 Dato: 07-02-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort

Læs mere

Dato 8. december 2017 Høringsliste J. nr. 2017-5407 Høringsliste for lovforslag om ændring af lov om luftfart ACI Air Alsie Advokatsamfundet Air Greenland Airline Operators Committee for Denmark (AOC)

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v.

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BO0103-00038 07-03-2019 Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, SJ og DSB.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, SJ og DSB. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af love om ændring af lov om luftfart

Forslag. Lov om ændring af love om ændring af lov om luftfart 2007/2 LSF 94 (Gældende) Udskriftsdato: 2. marts 2017 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Fremsat den 12. marts 2008 af transport og energiministeren (Carina Christensen) Forslag til Lov om

Læs mere

Erhvervsregulering J.nr Ref. MAESA/LISVI Den 13. august Til høringsparterne

Erhvervsregulering J.nr Ref. MAESA/LISVI Den 13. august Til høringsparterne Til høringsparterne Erhvervsregulering J.nr. 2018-8806 Ref. MAESA/LISVI Den 13. august 2018 Høring over udkast til ændret husdyrgødningsbekendtgørelse (tilladelse til ammoniakbehandling af halm og til

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om samarbejde ved koordinering og planlægning af offentlig servicetrafik m.v. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om samarbejde ved koordinering og planlægning af offentlig servicetrafik m.v. 1. Indledning Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 lije@tbst.dk www.tbst.dk Notat Sagsnr. TS50000-00017 Dato 16. september 2015 Høringsnotat Bekendtgørelse om samarbejde ved koordinering og planlægning

Læs mere

Til høringsparterne. Den nye bekendtgørelse om bygningsreglement 2018 (BR18) indeholder derudover ændringer, der:

Til høringsparterne. Den nye bekendtgørelse om bygningsreglement 2018 (BR18) indeholder derudover ændringer, der: Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Til høringsparterne Notat BS0400-00248 07-10-2019 Høring over udkast til bekendtgørelse om bygningsreglement

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om kompensation for rabatter til bestemte passagergrupper i fjernbustrafikken i yderområder. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om kompensation for rabatter til bestemte passagergrupper i fjernbustrafikken i yderområder. 1. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om kompensation for rabatter til bestemte passagergrupper i fjernbustrafikken i yderområder

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Til høringsparterne Sagsnr.:TS2060100-00070 Dato: 15-04-2019 Sagsbehandler: SAJF Høring over udkast til bekendtgørelse om

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Høringssvarene har berørt følgende punkter:

HØRINGSNOTAT. Høringssvarene har berørt følgende punkter: HØRINGSNOTAT Kontor/afdeling Center for tele Dato 7. januar 2016 J nr. 2015-5739 Opdateret høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af lov om radiofrekvenser og om ophævelse af lov

Læs mere

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig servicetrafik

Høringsnotat. Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig servicetrafik Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0255 Fax 7262 6790 nzj@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig servicetrafik i trafikselskaber og hos jernbanevirksomheder

Læs mere

Nye konstruktions- og brandklasser Overførsel af driftsmæssige bestemmelser for hoteller mv., plejeinstitutioner,

Nye konstruktions- og brandklasser Overførsel af driftsmæssige bestemmelser for hoteller mv., plejeinstitutioner, Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat 04-05-2017 Til høringsparterne Høring over udkast til bygningsreglement 2018 og bekendtgørelse om certificeringsordning

Læs mere

Bekendtgørelse om havneforordningen. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra:

Bekendtgørelse om havneforordningen. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Høringsnotat Bekendtgørelse om havneforordningen 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation)

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation) Erhvervs- og Vækstministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Sendt til: om2@evm.dk Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk

Læs mere

Den 14. december 2011 til den 11. januar 2012 sendte Energistyrelsen et udkast til en revideret

Den 14. december 2011 til den 11. januar 2012 sendte Energistyrelsen et udkast til en revideret HØR ING SN OT AT EK ST ERNE HØR INGSPART ER 25. Juni 2012 J.nr. 2110/1181-0208 Ref. spo Skriftlig høring om udkast til bekendtgørelse om teknisk godkendelsesordning for konstruktion, fremstilling, opstilling,

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2100101-00062 Dato: 28-11-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat. 3 bekendtgørelser samt revisionsinstruks - effektivisering af den almene boligsektor. 1. Indledning

Høringsnotat. 3 bekendtgørelser samt revisionsinstruks - effektivisering af den almene boligsektor. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat 3 bekendtgørelser samt revisionsinstruks - effektivisering af den almene boligsektor 1. Indledning

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelser om arbejdsmiljø i luftfartøjer (Kun ændringer for Færøerne og Grønland)

Høring over udkast til bekendtgørelser om arbejdsmiljø i luftfartøjer (Kun ændringer for Færøerne og Grønland) Til: - Færøernes Landsstyre - Grønlands Selvstyre Cc: - Rigsombudsmanden for Færøerne - Rigsombudsmanden for Grønland Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 pers@tbst.dk www.tbst.dk

Læs mere

FM 2019/19. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

FM 2019/19. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 30-01-2019 FM 2019/19 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget har dels til formål at bringe den grønlandske og den danske version af Inatsisartutlovens 6 i overensstemmelse

Læs mere

Høringssvar til bekendtgørelse om gebyrer på byggeområdet fastsat af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen - j.nr. TS

Høringssvar til bekendtgørelse om gebyrer på byggeområdet fastsat af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen - j.nr. TS 19. november 2018 Høringssvar til bekendtgørelse om gebyrer på byggeområdet fastsat af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen - j.nr. TS00108-00091 SMVdanmark takker for den modtagne høring. SMVdanmark mener,

Læs mere

1. Indledning I dette notat gennemgås de høringssvar, der er modtaget til lovforslaget.

1. Indledning I dette notat gennemgås de høringssvar, der er modtaget til lovforslaget. Arbejdsmarkedsudvalget L 73 - Bilag 2 Offentligt Notat Resumé af de modtagne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om arbejdsskadesikring (Fastsættelse af erstatning for tab af erhvervsevne

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om Trafik-, Byggeog Boligstyrelsens gebyrer og afgifter på vejtransportområdet

Høring over udkast til bekendtgørelse om Trafik-, Byggeog Boligstyrelsens gebyrer og afgifter på vejtransportområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høring over udkast til bekendtgørelse om Trafik-, Byggeog Boligstyrelsens gebyrer og afgifter på vejtransportområdet

Læs mere

Hermed høringssvar fra Byggeriets Kvalitetskontrol til udkast til to bekendtgørelser vedrørende godkendelse af KLS systemer og af kontrolinstanser.

Hermed høringssvar fra Byggeriets Kvalitetskontrol til udkast til to bekendtgørelser vedrørende godkendelse af KLS systemer og af kontrolinstanser. From: Klaus Ising Hansen Sent: 17. oktober 2018 09:32 (UTC +01) To: Sikkerhedsstyrelsen Hovedpostkasse (SIK);Mathilde Horsman Jensen Subject: Høringsvar af 2 bek. Journal nr. 715-10-00031 Til Sikkerhedsstyrelsen

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om landsbyfornyelse. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om landsbyfornyelse. 1. Indledning Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Sagsnr.: BO0302-00008 Bekendtgørelse om landsbyfornyelse 1. Indledning Trafik-, Bygge- og

Læs mere

3. Bemærkninger til enkeltelementer i bekendtgørelsesudkastet

3. Bemærkninger til enkeltelementer i bekendtgørelsesudkastet Høringsnotat over ændring af bekendtgørelse nr. 131 af 7. februar 2013 om regnskab og revision af Undervisningsministeriets puljemidler m.v., som ændret ved bekendtgørelse nr. 14 af 7. januar 2014 1. Indledning

Læs mere

DI Bygs kommentarer til j.nr. TS udkast til bekendtgørelse om gebyrer på byggeområdet fastsat af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

DI Bygs kommentarer til j.nr. TS udkast til bekendtgørelse om gebyrer på byggeområdet fastsat af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen 28. november 2017 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Sendt til info@tbst.dk Kopi til rshj@tbst.dk DI Bygs kommentarer til j.nr. TS00108-00074 - udkast til bekendtgørelse

Læs mere

Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget L 64 Bilag 1, L 64 A Bilag 1, L 64 B Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget L 64 Bilag 1, L 64 A Bilag 1, L 64 B Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget 2017-18 L 64 Bilag 1, L 64 A Bilag 1, L 64 B Bilag 1 Offentligt 26. september 2017 J.nr. 2017-3508 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om supplerende nationalt tilskud til kvælstofreducerende virkemidler

Høring over udkast til bekendtgørelse om supplerende nationalt tilskud til kvælstofreducerende virkemidler Til høringsparterne på vedlagte liste J.nr. 19-1224-000001 Ref. KBK Den 3. april 2019 Høring over udkast til bekendtgørelse om supplerende nationalt tilskud til kvælstofreducerende virkemidler Hermed sender

Læs mere

Høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om begrænsning af udslip af dampe ved benzinpåfyldning af motorkøretøjer

Høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om begrænsning af udslip af dampe ved benzinpåfyldning af motorkøretøjer Miljøteknologi MST-5201-00056 Ref. EVNST Den 26. september 2016 Høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om begrænsning af udslip af dampe ved benzinpåfyldning af motorkøretøjer Et udkast til bekendtgørelsen

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00031 Dato 8. juli 2015 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

Høringsnotat vedr. bekendtgørelse om beredskab i oliesektoren

Høringsnotat vedr. bekendtgørelse om beredskab i oliesektoren Høringsnotat vedr. bekendtgørelse om beredskab i oliesektoren Kontor Center for Forsyning Dato 6. april 2018 J nr. 2017-1546 /MMO/JCV/SMT Et udkast til bekendtgørelse om beredskab i oliesektoren har været

Læs mere

Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse

Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse Dato 1. november 2016 Side 1/5 Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om parkeringsskiver Høringen Et udkast til bekendtgørelse om parkeringsskiver har i perioden fra den 26. juli til 23. august

Læs mere

På baggrund af den afsluttede høring kan det konkluderes, at der ikke er udtrykt kritik af lovforslaget.

På baggrund af den afsluttede høring kan det konkluderes, at der ikke er udtrykt kritik af lovforslaget. Høringsnotat til Folketingets Grønland s- udvalg 17. marts 2016 Høringsnotat vedrørende forslag til lov for Grønland om kontrol med eksport af produkter med dobbelt anvendelse - Lxx 1. Indledning Lovforslaget

Læs mere