Bulgarien - Kap Kaliakra september 2015.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bulgarien - Kap Kaliakra september 2015."

Transkript

1 Bulgarien - Kap Kaliakra september Bulgarien har altid været et populært rejsemål for ornitologer, og DOF-Travel har haft talrige ture der til. Der er ikke mange rejseselskaber der flyver til Burgas om efteråret, men rejsebureauet Star Tour sender stadig gæster til Sortehavet. Lokalarrangementet var arrangeret af Explorer 2000 ved Julia Stoyanova, og alt klappede som det skulle. Under hele turen blev vi vist rundt og hjulpet af vores lokale guide Ellie som er en dygtig, hyggelig og socialt anlagt rejseleder og ornitolog. Hun har en meget stor viden om de lokale forhold. Specielt hendes efterhånden store ornitologiske kompetence og kendskab til områderne kom os alle til gode. Vi skylder både hende og Julia en meget stor tak for en god og vellykket tur. Alle deltagerne bidrog til en dejlig tur i det bulgarske. Artstotalen blev på hele 187 arter, et relativt højt antal på en uge, i betragtning af, at vi var rimelig stedfaste. Vi havde lagt hovedvægten på Cape Kaliakra, som er en lille halvø, der rager ud i Sortehavet ved Bulgariens nordlige kyststrækning. Tidligere besøg her, har vist et alsidigt fugleliv med primært mange rastende og trækkende småfugle. Rovfugletrækket er mere spredt, da Sortehavets vestlige trækkorridor går længere inde i landet på vej mod Burgas. Turens afslutningsmiddag blev holdt på Pomorie Winery i Nesebar, først med rundvisning samt prøvesmagning og historie af husets vine, en værdig afslutning på en afslappende fugletur til det nordøstlige Bulgarien.

2 DELTAGERE Torkild Kristensen, Henrik Hougaard, Bent Roger Sørensen, Niels Thorbjørn Jensen, Niels C. Nielsen, Gorm V. Jensen, Else Kuhn, Conny Brokholm, Birthe Karpfen, Henrik Mørup-Pedersen, Per Hermansen, Jens Lund, Gundhild Justesen, Anne Gram, Klaus Lund, Jens W. Lind, Anni Demant, Leif Møller, Vicky Knudsen (turleder), René Rantzau (turleder). DAG Alle var mødt op i god tid i Københavns Lufthavn og indtjekningen forløb problemløst, men luftkaptajn og pilot manglede, og derfor blev afgangen forsinket en lille times tid. Det kunne dog ikke tage det gode humør fra os, og det gav alle god tid til at få hilst på hinanden og snakke om forventningerne til turen. Den sene afgang gjorde at vi først ankom til Burgas lidt i ni og den blev da også over ni inden vi endelig fik vores bagage.

3 Ellie Royal Cove Vores Bulgarske guide, Ellie, ventede ved bussen med toast og vand, og så gik turen mod Kavarna og vores hotel Royal Cove, hvor vi skulle bo indtil den 12. september. Klokken blev hen ad midnat før alle var fordelt på de meget flotte og godt beliggende værelser, der for de flestes vedkomne var med en fantastisk udsigt over bugten. Alle aftner fik vi en fin fire-rettes menu med salat, suppe, kødret samt kage. Morgenmaden var europæisk med æg, pølser, bacon, yoghurt, brød, ost, lidt syltetøj og med tilføjelsen kage.

4 Enkeltværelse på Royal Cove DAG , Efter en god nats søvn mødte vi op til morgenmad klokken otte, og ved ni-tiden kørte vi mod Kap Kaliakra. Inden da havde vi fra hotellet kunne observere bl.a.: Middelhavssølvmåge 30, Lille Flagspætte 1, Rødrygget Svale 5, Pirol 2 og Lille Fluesnapper 1.

5 Efter et kvarters kørsel ankom vi til Kappet, hvor vi startede fra p-pladsen kl Flere stenpikkere sås fra det øjeblik vi trådte ud af bussen. Der var både almindelig, Middelhavs- og Nonnestenpikkere samt en enkelt trækkende Hvid Stork. Rødrygget Tornskade og Lille Fluesnapper kunne ses og høres i gode tal sammen med mange af vores almindelige sangere. På klipperne ved vandet sås en del almindelig Skarv og Topskarv, og ude på vandet spottes op til flere Øresvin (Bottle-Nosed Dolphin). De var dog kun lige hurtigt oppe, så det tog et par dage, før alle havde set dem. For enden af Kappet ligger en restaurant og undervejs er der adskillige boder, hvor der kunne nydes en kop kaffe eller en is, imens man nød den flotte udsigt over Sortehavet og iagttog de mange Fjordterner og enkelte Dværgmåger trække forbi. Ligeledes var spidsen af kappet et godt sted for Lille Fluesnapper, og de kunne ses og fotograferes meget fint her.

6 Nonnestenpikker Vi forlod kappet og kørte til en nærliggende kløft. Bussen stoppede på toppen af bakken og vores hotelværter var ankommet med frisklavet frokost. Hver dag blev frokosten kørt ud og serveret i felten. Lunt stegt kød, pommes frites, brød, agurk, tomat samt frugt og chokolade til dessert. Det var ren luksus og en sand fornøjelse. Hver dag sørgede de også for at servere friskepresset juice og vand for os. Udover at Ellie og vores hotelværter var fantastiske, så havde Ellie allieret os med den bedste chauffør man kunne tænke sig. Han stoppede hvis vi skulle se på fugle, kørte aldrig urovækkende og sørgede konstant for at bussen var ren og vores vandflasker var fyldt op forrygende service. Frokosten bliver serveret Udsigten fra kløften var god, og mellem de nærliggende vindmøller ses både Lærkefalk og Aftenfalk samt vores første Lille Skrigeørn, en skøn oplevelse for alle da fuglene var forholdsvis tæt

7 på. Efter frokosten gik turen ned i dalen på gåben langs en lavvandet flod. Dette gav flere nye turarter her i blandt Steppevåge, Ørnevåge og Balkanhøg samt en Dværgskarv der pludselig fløj op helt tæt på. Over vores hoveder var der konstant kald fra Biæder og flere almindelige Spurvehøge fløj også forbi. Herefter gik vi tilbage langs dalen og ned til stranden, hvor der var en fin lille café, hvor alle kunne få slukket tørsten i skyggen med den smukkeste udsigt ud over Sortehavet. Sidste stop var ved et lille steppeområde ca. 5 km. nord for kappet. Foruden mange Biædere var der også nogle trækkende Hvepsevåger og rigtig mange Rødryggede Tornskader (60) samt en ordentlig flok Kornværlinger (ca. 300). Turen hjem til hotellet med et kort indkøbsstop gav to Tyrkerdue samt en enkelt Flagspætte Sp. Ved ankomst til hotellet blev der set 1 Slangeørn + flere Ørnevåger som åbenbart gik til overnatning i skoven på bjergskråningen over for hotellet. Fra altanen på hotellet var der god udsigt til et stort antal fouragerende svaler. Det gav gode kig på Rødrygget Svale og ikke mindst Alpesejler, som kom nærmere og nærmere hotellet i takt med at lyset forsvandt. Andre arter som Ravn og Biæder blev nydt herfra inden aftensmaden. Dag Efter morgenmaden blev der obset ved og omkring hotellet et kvarters tid. Dette gav bl.a. Hærfugl, Alpesejler og Biæder. Denne dag var meget blæsende, så efter et kort besøg på Kappet, kørte vi straks nordpå til søen Shabla Tuzla, med stop undervejs for at se efter rastende Ellekrager, dog uden held, men med to store flokke af rastende Sorthovedet Måger, mere end 1000 stående på en pløjemark langs landevejen. Klokken var blevet halv ti ved ankomst til søen Shabla Tuzla. Her var masser af fugle, og det er jo det vigtigste. Der var en fin udsigt i formiddagssolen med ok lys. Mange ænder rastede på søen her i blandt den sjældne Rustand, samt Atlingænder og en enkelt Hvidøjet And. Adskillige

8 vadefugle sås også bl.a. Stor kobbersneppe, Temmincks- og Almindelig ryle. Herudover sås også blandt andet Silke- og Sølvhejre. På vej til og fra p-pladsen rastede adskillige Små Fluesnappere som kunne ses på ganske kort afstand. Frokosten blev indtaget ved p-pladsen i læ for den kraftige vind, Lille Fluesnapper og Syrisk Flagspætte samt et par Piroler underholdt under frokosten. Et par hundrede meter er der at gå for at nå Sortehavets kyst fra p-pladsen. Her kunne der opleves Ægæerskråpe i store tal over havet, langt ude ganske vist, men til stor begejstring for mange. Sortstrubet Lom, Sorthalset Lappedykker samt en Almindelig Kjove blev blandt andet også set her. Herefter gik turen til et forlystelsespark med skov ala Dyrehavsbakken i byen Albena. Her blev hørt Gråspætte og Grønspætte samt Stor Flagspætte under indtagelse af eftermiddagskaffen. Da vi kom hjem til hotellet var det begyndt at småregne blev, og der blev obset fra altanerne. Ude i bugten sås mange trækkende Dværgmåger og omkring 10 Sorthovedet måger samt en enkelt Topskarv. Shabla Tuzla havobs over Sortehavet Dag Om morgenen, imens vi ventede på bussen, sås en fin gul Pirol og en Hvepsevåge forsvandt bag bjerget. En ny dag på Kappet, hvor vi modsat de første dage, hvor vi startede fra p-pladsen, blev sat af en lille km. før. På vejen mod Kappet blev der som sædvanlig set alm.-, Middelhavs- og Nonnestenpikker foruden en del sangere bl.a. Have-, Høge-, Gærde- og Tornsangere. Lidt rovfugle blev det også til, Aften- og Lærkefalk samt Ørne- og Hvepsevåge. Mange Biæder trak højlydt mod

9 Kappet og en enkelt Hærfugl blev også set. Generelt må man sige at antallet af Biædere på denne tur var imponerende, vi så dem hele tiden, uanset hvor vi var. En fugl man aldrig kan blive træt af. På Kappet blev der set en del trækkende Dværgmåger (mere end 250) flest ungfugle, som nærmest red på bølgerne. Også i dag blev der set Øresvin. Formiddagskaffen blev drukket i grottecaféen hvor der som vanligt var flere Små Fluesnappere at se i buskene på skrænten foran. Herefter gik turen mod Durankulak-søen, men inden da indtog vi vores frokost i vejkrydset ved nedkørslen til kløften 5 km. fra Kappet, som vi også gjorde det den anden dag. Her blev der blandt andet obset Hærfugl, + 50 trækkende Alpesejlere, +75 trækkende Biæder samt en overflyvende Storpiber. Turen til Durankulak var en tur på ca. 50 km. Søen er en ferskvandssø afskåret fra Sortehavet med et bredt dige. Det var umuligt for bussen at køre ned ad den smalle markvej så turen til diget måtte foregå til fods (1-2 km.). På vejen blev der i hegnene bl.a. set en af to fine Hærfugle, mange gule vipstjerter samt en flot Høgesanger. Også her væltede det med små fluesnappere.

10 Fra diget blev der set hele 13 flotte Purpurhejre i en flok og derudover også en flok på 22 Skestorke som trak over vores hoveder. To Rovterner trak over os og mere end 150 Sorthovedet Måger gik til rast på søen hvor Rørhøge ind imellem fik jaget hejrer og ænder op fra rørskoven. Herefter kørte vi hen til en lille café ud til vandet nær Durankulak, hvor vi indtog eftermiddagskaffen og fik fodret en herreløs hund. Her var der en hestefold hvor flere fine Gule Vipstjerter og Bjergvipstjerter rastede. Pludselig var en helt usynlig Tophejre ikke så usynlig mere, og den lod sig beskue på rimelig afstand. På vej til caféen og stranden gik Jens Lind og Rene langs rørskoven, hvor et rullende sanger kald blev hørt mange gange (efterbestemt til Lille Rørsanger). Når man hygger sig går tiden, og den blev da også tæt på syv inden vi ankom til hotellet. Dag Da vi efter morgenmad gik til bussen var himmelen mørk og tung, vejrudsigten havde varslet masser af regn, og det blev som lovet. Vi kørte først op på plateauet oven over hotellet hvor vi opholdt os en lille time. Mange Biædere sås og en Hvepsevåge trak SV. En Engsnarre blev trådt op og en Storpiber blev både set og hørt fint overflyvende foruden to Engpibere der blandede sig med de ca. 40 omkringtrækkende Skovpibere. Herfra kørte vi mod steppeområdet uden for Belgarevo hvor det nu begyndte at småregne. Hurtigt blev Markpiber og Korttået lærke spottet og to Isabellastenpikkere samt min. to Middelhavsstenpikkere. En Rosenbrystet Tornskade og ikke mindst en meget stor flok Kalanderlærker (250) gjorde lykke, inden vi efter en times tid kom tilbage til bussen. Vi kørte derefter mod Steppeområdet ved Karmen Briag hvor regnen var holdt op, og vi kunne i tørvejr gå ud i området mod havet. Vi så bl.a. mange trækkende Rørhøge, 3 Hedehøge, heraf en flot ad. han, Fiskeørn, Aftenfalk, Lærkefalk, Hvepsevåger og mindst 400 Biæder blev noteret. Af rastende fugle var Høgesanger, Korttået lærke, Kalanderlærke, Nonne- og Middelhavsstenpikker

11 samt en flok Kornværlinger (+100) der alle blev set inden frokosten blev spist. De fleste nåede inden frokosten lige at få sig en kop kaffe på den lokale café, efter den stormfulde tur langs kysten.

12 Tilbage ved bussen og efter mindre en km. kørsel, stoppede vi ved en stubbemark, hvor vi så en flok på 110 fouragerende Turtelduer. Udover det flotte syn sås 1 Steppehøg, 3 trækkende Hedehøge samt 1 trækkende Spurvehøg. Fantastisk hvad man kan se ved en stubmark! Herefter gik turen videre mod Shabla Tuzla. Vores andet besøg ved Shabla Tuzla, gav en del nye arter. Heriblandt kan nævnes en flot ung Citronvipstjert samt et sjældent syn af Lille Rørvagtel ved tagrørene i søbredden. Rustand og Hvidøjet and samt Hvidvinget Terne blev sammen med Kaspisk Måge og Sildemåge også set her, både Kaspisk og Sildemåger er ikke almindelige i denne del af Bulgarien, så alt i alt mange sjove obs. Vi gik endnu en gang ned for at se til Ægæerskråperne, som igen kunne skues ud over havet. Denne gang var der åbent i en lille bod, så mange benyttede chancen for at få en tår kaffe. Det blev også til to Almindelige Kjover denne dag over havet. Ved ankomst til hotellet samledes vi på Anni og Leifs altan og så flere Ørnevåger flyve til natlogi, Mest af alt var alle dog dybt imponerede af den enorme sværm af svaler, flest bysvaler, som næsten fløj ind i os. Imponerende var det også at se en lærkefalk dykke rundt efter de mange svaler. Der sås også en del Alpesejlere og en tre-fire Rødryggede Svaler samt en Syrisk Flagspætte og en enkelt Pirol også noteret. Efter Aftensmad og hygge skulle der pakkes for afrejse til hotel Lazur i Burgas den næste morgen.

13 Dag Lille Skrigeørn

14 Det blev flyttedag og efter morgenmad samledes vi ved indgangen til hotellet for at sige farvel til vores fantastiske værter. Der blev dog tid til også at spotte fugle inden afrejse, og to Steppehøge han/hun samt to Hvepsevåger, en Grønspætte samt en Lille Flagspætte blev resultatet inden afgang mod naturreservatet Yatata. På køreturen mellem Kavarna og Burgas sås turens anden Hvide Stork, et meget skuffende resultat, men Ellie oplyser at der er trukket over i August, så det må jo nok være grunden, foruden storken blev to Små Skrigeørne spottet og på en losseplads sås mere end 500 Middelhavssølvmåger. Mest sjov havde vi nok ud af, at vores kære buschauffør nødbremsede, da Birthe råbte STOOOOOOORK, fordi han troede, at der blev råbt stop! Fremme ved Yatata Reservatet fandt vi et udsigtspunkt oppe i 75 meters højde, hvorfra søerne kunne overskues. Sølv-, Silke-, Purpur- og Fiskehejre tog sig en slapper i kanten af rørskoven. Balkanhøg, Dværgørn, Lille Skrigeørn samt både Mus- og Hvepsevåger trak over og sås rigtig godt. I søen lå både Knarand og Hvidøjet And. Derudover sås en enkelt overflyvende Pelikan og en ung Hvidskægget Terne søgte føde langt borte. Derudover havde vi meget sjov ud af, at Conny var som en magnet for knælere, og fik tiltrukket hele to fine eksemplarer med sin vest. Næste stop var Goritza skoven, hvor frokosten blev spist. En blandingsskov med både fyr-, gran- og løvtræer. Vi kom for at se spætter, og både Sort-, Grå-, Grøn-, Lille-, Mellem- og Stor Flagspætte blev noteret. En lidt tricky fugl blev spottet i en lille gran, og efter en del snakken frem og tilbage blev kræet bestemt til Gærdeværling 1k. Vicky og Thorbjørn var blevet tilbage på hovedvejen for at trækobse. Resultat = Lille Skrigeørn 1, Rørhøg 5, Balkanhøg 1 samt Musvåge 8. Tilbage i bussen til en times kørsel mod Vaya Beach. Vi stoppede et par km. før stranden og gik så hen ad vejen mod stranden. Højderyk og skov på begge sider, samt små træer og buske langs vejen gav en del forskellige fugle. Dværgørn, Balkanhøg, Steppevåge og Lærkefalk blev set ganske godt, og de allesteds nærværende Biædere fouragerede lavt over området. I træerne blev både

15 Mellem Flagspætte og Sørgemejse iagttaget samt en Rosenbrystet Tornskade. Det blev også til endnu en ny turart i form af Sangdrossel. Restauranten langs den 4 km. lange badestrand var åben og kaffe øl og muslinger blev indtaget mens Middelhavssølvmåger blev brødfodret. Tilbage i bussen og videre til vores sidste destination i dag, Banya Raptor Watch Point. Banya Raptor Watch point er et tørt område på toppen af en højderyg, 1 rastende Slangeørn og en ditto Lærke/Aftenfalk fouragerede i dalen, på området hvor vi obsede fra, var både Isabellastenpikker, Høgesanger og Toplærke fouragerende. Efter en times obs var det tid for hjemkørsel til vores hotel Lazur.

16 Vel ankommet og indkvarteret blev maden i det gode lune vejr serveret i barområdet ved stranden på den anden side gaden. Dagens strabadser havde gjort, at de fleste efter maden gik tidlig til køjs, da vi havde aftalt at mødes til en gåtur langs stranden tidligt næste morgen. Der blev dog tid til en kort strandtur hvor Sorthovedet måge 1k-2k og adult kunne ses på rimelig tæt hold. Sorthovedet måge 1k.

17 Dag Dagen startede med en gåtur langs stranden ved hotellet. Vi væltede dog ikke i fugle, men en del trækkende Skovpibere, 2 Små Fluesnappere samt Middelhavs- og Sorthovedet måge blev set på den halve times gang inden morgenmaden. Ved otte tiden kørte vi så til Atanasovsko Lakes nordside, hvor vi tæt ved bussen blandt andet så en fin Vendehals. Nogle bulgarske ornitologer ringmærkede i området og havde fanget både Cettisanger og Rødrygget Svale, som de venligt fremviste for os. Det er jo ikke hver dag man får disse to fugle at se håndholdt. Fremme ved søen spottes de første flokke af Pelikaner, der stod rigtig mange på nogle høfter, måske omkring i alt. Stående pelikaner kan være svære at adskille, men en stykker kunne bestemmes til Krøltoppet. En stor overraskelse var det, da der blev opdaget 4 rastende Flamingoer, det er ikke hver dag man ser dem i Bulgarien. En overflyvende Rødstrubet Piber hørtes af nogle deltagere. Tre Pungmejser kaldte fra rørene langs åen ved søen, den ene sås rigtig fint. En stor flok Sortklirer fouragerede (ca. 175) sammen med enkelte Hvidklire og Svaleklire. Efter et par timers obs kørte vi til den anden side af søen. Vinden var for første gang væk fra den kedelige trækvind fra øst og over i en mere nordlig retning, der sammen med vestlig vind er den optimale trækvind her. Der blev obset fra landevejen ved sydøst-siden af søen, og der var gang i rovfugletrækket, men fuglene var forfærdelig højt oppe, populært kaldet prik ornitologi. Mus-, Ørne- og Hvepsevåger sammen med en enkelt Sort Glente kom dog i acceptabel højde, men Små Skrigeørne, Slangeørne og Dværgørne gik utrolig højt. Ude i søen blev de første Tyndnæbbede Måger set og som en kæmpe overraskelse kom en ung Stor Sorthovedet Måge trækkende, de er i Bulgarien om vinteren, men kommer normalt først i november. Mange Hvidskæggede Terner og Fjordterner fouragerede i denne side af søen, så sammenligning af de to arters kendetegn kunne diskuteres. Herefter tog vi ud til et nyt Watch Point. Atanasovsko Watch Point ligger et par km. fra hvor vi obsede. Bussen kørte med nogle af deltagerne dertil, andre gik. Et par timers obs gik her og vi fik også indtaget frokost som vores venlige chauffør havde forberedt. Foruden Skrige-, Slange- og Dværgørne sås også 3 trækkende Skestorke her, alt i mens vi desværre kiggede forgæves efter Kirkeugle. Videre til Poda Naturreservat, tæt ved Burgas Sø, hvor vi tilbragte eftermiddagen i et fantastisk vejr. Vi startede med at se Fiskeørn inden vi nåede ind i formidlingscenteret/observationstårnet, og det blev til rigtig mange arter her. Her var der både vand- og vadefugle samt overflyvende rovfugle at se fra taget af observationsbygningen. Det var muligt at købe både kaffe øl og souvenirs. Min. 50 Silkehejrer, 1 Purpurhejre og 1 Tophejre var nogen af fuglene her. Mest fantastisk var det hvor tæt på fuglene

18 var, så alle fik set både hejrer, terner, skarver og rovfugle helt tæt på. Tre Havørne rastede i området og både Små Skrige- og Dværgørne trak over bygningen. I søen fouragerede mange Sortterner, 15 Hvidskæggede terner og 4 Tyndnæbbede Måger. På vej tilbage til bussen sås en Tyndnæbbet Måge helt tæt på vejen, og nu kunne denne specielle art også studeres på klods hold til manges begejstring. Ved 16-tiden tog vi et hurtigt smut til en af Atanasovskos bredder, hvor vi ikke så det helt store. Dog rastede der blandt andet lidt tyndnæbbede måger, pelikaner og vadefugle. Ved bussen var der en kanal hvor vi så hele to tophejrer samt en meget tillidsfuld og fotogen Grå Fluesnapper. Herefter kørte vi tilbage til hotellet hvor aftensmaden blev serveret. Dag Sølvhejre Så blev det den sidste dag og dermed rejsedag. En halv times gåtur før morgenmad langs stranden ved hotellet gav foruden en Løvsanger også 21 Pelikaner samt 11 Skestorke overflyvende fra natlogi. Vi besøgte igen Atanasovsko Lake NØ side Hvor de Bulgarske ringmærkere var i fuld gang. Oppe på diget kunne vi igen i dag beskue mere end 1000 Hvide Pelikaner på høfterne i midten af søen,

19 rigtig mange hvide hejrer, både Silke- og Sølvhejre fouragerede sammen med en Sort Ibis. En 1k Hedehøg fik ind imellem de mange vadefugle til at flytte position, så mindst 175 Sortklire blev set sammen med Damklire, Hvidklire, Rødben og Svaleklire. Efter et par timers obs gik vi tilbage til bussen, men først skulle vi lige sige farvel og tak for fremvisningerne af ringmærkede fugle til ringmærkerne. René fik den store fornøjelse at fremvise et par indfangede fugle bl.a. Isfugl. Det var stort og en dejlig afsked med denne fuglerige sø. Afskeden blev dog endnu bedre, for da vi kom tilbage til bussen begyndte der pludselig at komme småflokke af Hvide Pelikaner. De små flokke blev til en stor, og lige over os så vi hvordan flere hundrede kæmpe store pelikaner let og elegant skruede sig op på termikvinden og trak væk. Fantastisk syn. Det blev også til både Lille Skrigeørn, Dværgørn og Slangeørn ved bussen. Så gik turen mod igen mod Poda Naturcenter med et kort stop ved Burgas Lake. Mange Taffelænder og en enkelt Hvidøjet And blev obset fra kystområdet 25 meter fra motorvejen. En død Middelhavssølvmåge lå i vandkanten så kendetegn for 2k kunne beses.

20 2k Middelhavssølvmåge Vi kørte videre til Poda Naturcenter hvor vores chauffør igen tryllede frokost frem. Fra Naturcentrets terrasse var der igen i dag masser af hejre og terner at se. Der var dog mere træk, med bl.a. Sort Glente, Hvid Stork, Sort Stork, Lille Skrigeørn og igen nogle eksemplariske Dværgørne. Især de to arter af storke vakte stor glæde, da mange havde sukket efter dem hele ugen. Fra Poda kørte vi mod vores sidste obssted - Pomorie Lakes Nordlige del. En vandretur langs søen gav flere nye arter. Mange hejrer fouragerede i de små laguner sammen med to Sorte Ibiser og en Rødvinget Braksvale. En Sandterne blev set af bagtruppe En overflyvende Vipstjert med et meget rullende kald kunne godt være en Citronvipstjert, men mulighed for at det var lyden af en baltisk Gul Vipstjert kunne ikke afvises. Sidste fuglestop på turen var på Sydsiden af Pomorie. Her er masser af turister - mest russere der bader og smøre sig ind i det sorte mudder, som skulle være meget helsende. De var ikke specielt glade ved vores tilstedeværelse med kikkerter, men Ellie fik

21 forklaret hvad vi foretog os der. Rigtig mange Splitterne, Dværgskarver, Knopsvaner og Toppede Lappedykkere var at se. En Tyndnæbbet Måge rastede på en pæl 75 ude, og en Hvidbrystet Præstekrave søgte føde i søkanten sammen med et par Små Præstekraver. Da vi kom tilbage til hotellet stod den på pakning, og klokken var lidt over fem da vi kørte mod Pomorie Winery i Nesebar for afslutningsmiddag. Vi blev modtaget af en venlig dame som, via tolkning af Ellie, fortalte os om produktion og lagring af deres vin og spiritus inden vi gik til bords for forklaring og prøvesmagning af samme. Maden var god og stemningen var høj, da vi alt for tidelig skulle sige farvel og tak for at køre til lufthavnen. Afsked og tak for en dejlig tur til Ellie og vores chauffør og så ind til indtjekning. Vi var der i god tid, og tiden blev bl.a. brugt til at opdatere den daglige fugleliste som Vicky havde styret hver dag til stor fornøjelse for deltagerne. Flyet lettede lidt over 23 lokaltid og landede over 1 i Kastrup lufthavn. Udlevering af bagage gik forholdsvis hurtigt, og ventetiden blev brugt til indbyrdes at sige tak for en oplevelsesrig tur. Foto.. Vicky, sidste fugle dagsliste bliver gennemgået i lufthavnen før hjemrejse.

22 afslutningsmiddag Pomorie Winery i Nesebar.. DOF TRAVEL Vicky Knudsen & René Rantzau

23 Bulgarien 9/9-15/ /9 Hotellet Kavarna Skarv 5 Middelhavssølvmåge 30 Lille Flagspætte 1 Rødrygget Svale 5 Pirol 2 Lille Fluesnapper 1 Kaliakra, Spidsen Fiskehejre 29 S Topskarv 25 Skarv 5 Hvid Stork 1 Spurvehøg 3 Fiskeørn 1 Sorthovedet Måge 5 Middelhavssølvmåge 500 Dværgmåge 5 Fjordterne 175 Splitterne 25 Biæder 50 Hvid Vipstjert 1 Bjergvipstjert 1 Gul Vipstjert 3 Middelhavsstenpikker 6 Stenpikker 3 Munk 1 Gærdesanger 1 NØ 3 m/s

24 Tornsanger 4 Lille Fluesnapper 4 Rødrygget Tornskade 8 Kaliakra, 1,5 km. længere mod N. Frokost + gåtur i dal Dværgskarv 1 Musvåge 1 Steppevåge 2 Ørnevåge 1 Biæder 70 Spurvehøg 7 Balkanhøg 1 Lille Skrigeørn 1 Aftenfalk 1 Gul Vipstjert 10 Gærdesanger 7 Løvsanger 2 Grå Fluesnapper 1 Stær Gråspurv 2 Kaliakrahalvøen. Stop på steppen ca. 3 km endnu nordligere Spurvehøg 1 Rørhøg 1 Tårnfalk 1 Biæder 35 Skovpiber 4 Gul Vipstjert 7 Bynkefugl 10 Sortstrubet Bynkefugl 1 Middelhavsstenpikker 5

25 Rødrygget Tornskade 60 Bomlærke 300 Kavarna, hotellet Fiskehejre 14 V Slangeørn 1 Alpesejler 3 Moseterne sp. 1 S Ravn 1 Skovskade 1 10/9. Kavarna, hotellet NØ 5 m/s Alpesejler 4 Hærfugl 1 Biæder 8 Skovpiber 1 Fra bussen, lige S f. Shabla Sorthovedet Måge 1700 (2 flokke på pløjemarker) Shabla Tuzla Incl gåtur 300 m. på asfaltvej. Sorthalset Lappedykker 4 Lille Lappedykker 3 Sølvhejre 2 Silkehejre 5 Knopsvane 6 Gravand 3 Rustand 1 Gråand 800

26 Knarand 1 Krikand 6 Atlingand 2 Taffeland 1 Hvidøjet And 1? Musvåge 2 Balkanhøg 1 Lærkefalk 2 Blishøne 250 Sildemåge 3 Sorthovedet Måge 15 Dværgmåge 30 Splitterne 2 Fjordterne 5 Tinksmed 3 Stor præstekrave 6 Stor Kobbersneppe 1 Almindelig Ryle 9 Temmincksryle 1 Syrisk Flagspætte 3 Grå Fluesnapper 2 Lille Fluesnapper 25 Pirol 2 Shabla. Havobs Ø 11 m/s. Sortstrubet lom 3 S Sorthalset Lappedykker 6 Ægæisk Skråpe rst / trk langt ude Almindelig Kjove 2 N Sildemåge 5 Dværgmåge 30 S

27 Sorthovedet Måge 10 Splitterne Sortterne 100+ S 1 S Albena (Spætteskov) Gråspætte 1 h Grønspætte 2 h Stor Flagspætte 1 Biæder 50 Musvit 1 Skovskade 1 Kavarna. Hotellet. Efter småregn Topskarv 1 N Sorthovedet Måge 10 S Dværgmåge 71 trk, flest N Fjordterne 6 N Sortterne 1 N Alpesejler 40 Syrisk Flagspætte 1 Bysvale 250 Allike Husskade Grønirisk 3 11/9. Kavarna. Hotellet Hvepsevåge 1 Syrisk Flagspætte 1 Musvit 1 Pirol 1

28 Kaliakra Ø 7 m/s. Sortstrubet Lom 5 trk Sorthalset Lappedykker 2 Fiskehejre 4 Topskarv 10 Hvepsevåge 3 Ørnevåge 1 Lærkefalk 1 Aftenfalk 2 Hærfugl 1 Biæder 145 trk Sorthovedet Måge 5 Dværgmåge 50 (250 rst, set af andre) Ellekrage 2 Skovpiber 2 Hvid Vipstjert 1 Gul Vipstjert 2 Middelhavsstenpikker 6 Stenpikker 2 Havesanger 1 Høgesanger 1 Gærdesanger 13 Tornsanger 5 Løvsanger 2 Lille Fluesnapper 18 Musvit 1 Rødrygget Tornskade 9 Pirol 1 Bottle-Nosed Dolphin 3 Larve sp. (kæmpe) 1 (Snerresværmer type?)

29 T - krydset. Frokost Spurvehøg 2 Lærkefalk 2 Alpesejler 50 trk Hærfugl 1 Biæder 75 trk Skovpiver 2 Storpiber 1 set & hørt Bomlærke 1 Durankulak Lille Lappedykker 1 Purpurhejer 8 Fiskehejre trk Skestork 22 trk Knopsvane 8 Knarand 4 Pibeand 1 Musvåge 1 Ørnevåge 1 trk Balkanhøg 1 Rørhøg 10 Lærkefalk 1 Fasan 2 Blishøne 1 Sorthovedet Måge 41 trk Rovterne 1 Splitterne 1 Turteldue 2 Hærfugl 2

30 Isfugl 1 Gul Vipstjert 25 Høgesanger 1 Gærdesanger 2 Lille Fluesnapper 7 Rødrygget Tornskade 10 Stær Durankulak (N - siden) Sorthalset Lappedykker 3 Tophejre 1 Rørhøg 5 Sandløber 15 Sorthovedet Måge 10 Fjordterne 1 Isfugl 1 Hvid Vipstjert 1 Bjergvipstjert 2 Gul Vipstjert 20 Rødstjert 1 Lille Rørsanger 1 : Rullende Tornsanger tjærr tjærr, gentaget Grå Fluesnapper 7 Lille Fluesnapper 6 Bogfinke 2 Stillits 3 Skovspurv 50 Gråspurv /9. Kavarna. Hotellet N 6-7 m/s. Småregn. Balkanhøg 1

31 Kavarna. Plateau højt over hotellet Periodevis småregn. Hvepsevåge 1 Engsnarre 1 trådt op Turteldue 2 Biæder 60 Engpiber 2 Skovpiber 40 trk Storpiber 1 set fint i flugt. Kaldte et par gange. Hvid Vipstjert 3 Pirol 3 Tornirisk 1 Steppe ca. 200 m.s f. Balgarevo småregn. Kalanderlærke 300 Korttået Lærke 1 Markpiber 1 Skovpiber 20 Gul Vipstjert 25 Middelhavstenpikker 2 Isabellastenpikker 2 Bynkefugl 2 Rosenbrystet Tornskade 1 Steppeområde ved Kamen Brjag, (+ frokost på café) Hvepsevåge 14 trk Spurvehøg 3 Fiskeørn 2 trk Rørhøg 17 trk

32 Hedehøg 3 (2 1k + 1 ad han) Lærkefalk 3 trk + 1 rst Lærke / Aftenfalk 3 trk Tårnfalk 1 Biæder 360 trk + 50 retur. Formentlig undervurderet. Hærfugl 1 Kalanderlærke 12 Korttået Lærke 3 Gul Vipstjert 25 Skovpiber 15 Nonnestenpikker 1 Middelhavsstenpikker 2 Bynkefugl 1 Tornsanger 1 Gærdesanger 2 Lille Fluesnapper 7 Rødrygget Tornskade 10 Pirol 1 Stillits 3 Bomlærke 100 Stop m. N f. Kamen Brjag. Steppehøg 1 trk Hedehøg 3 trk (2 1k) Turteldue 110 Balkanhøg 1 trk Gråspurv 400

33 Shabla Tuzla Lille Lappedykker 2 Sorthalset Lappedykker 4 Rustand 1 Gråand 700 Skeand 7 krikand 10 Hvidøjet And 1 Taffeland 1 Blishøne 400 Lille Rørvagtel 1 ad. hun Lille Præstekrave 1 Temmincksryle 2 Sorthovedet Måge 50 Stormmåge 1 1k Hættemåge 8 Dværgmåge 60 Fjordterne 5 Hvidvinget Terne Rødstjert 1 Citronvipstjert 1 1k Rørsanger 1 Grå Fluesnapper 2 Lille Fluesnapper 6 Musvit 1 Stillits 5 1 1k 13/9. Kavarna. Hotellet NV 4 m/s. Steppehøg 2 (han + hun) S Hvepsevåge 2

34 Grønspætte 1 Lille Flagspætte 1 Pirol 2 Kavarna - Iata Naturreservat (ca. 90 km). Hvid Stork 1 Lille Skrigeørn 2 Middelhavssølvmåge 500 (Losseplads) Sanglærke 2 Korttået Lærke 5 Gråkrage 3 Iata Naturreservat. Ca. 1 km. Ø f. Beloslav NØ 4 m/s Lille Lappedykker 10 Hvid Pelikan 1 Fiskehejre 35 Purpurhejre 1 Sølvhejre 4 Silkehejre 2 Skestork 1 Dværgskarv 10 Fiskeørn 2 Hvepsevåge 3 Musvåge 1 Spurvehøg 1 Balkanhøg 1 Dværgørn 2 lyse Lille Skrigeørn 1 Vandrikse h Blishøne 75

35 Knarand 4 Hvidøjet And 1 Hættemåge 2 Hvidskægget Terne 1 Ringdue 1 Turteldue 2 Hærfugl 1 Biæder 3 Isfugl 1 Høgesanger 1 h Blåmejse 1 Sumprotte-bæver 1 Goritsa. Spætteskov Ø 4 m/s Rørhøg 5 Balkanhøg 1 Biæder 4 Grønspætte 1-2 h Gråspætte 1 h Stor Flagspætte 2 h Mellemflagspætte 5 (kun 1 set) Lille Flagspætte 1 h Sortspætte 1 h Korttået Træløber 2 Musvit 5 Spætmejse 8 Bogfinke 4 Kærnebider 4 Gærdeværling 1

36 2 km gåtur til Vaya Beach (ca. 6 km. N f. Emine) Musvåge 8 Steppevåge 1 Balkanhøg 1 han Dværgørn 1 lys Lærkefalk 2 Biæder 8 Grønspætte 1 Mellemflagspætte 1 Gul Vipstjert 10 Solsort 1 Sangdrossel 1 Gærdesanger 2 Lille Fluesnapper 2 Sørgemejse 2 Rosenbrystet Tornskade 1 Rødrygget Tornskade 3 Stillits 10 Bogfinke 80 Gråspurv 100 Banya. Højdepunkt Nø 4 m/s Musvåge 5 Spurvehøg 2 Slangeørn 1 rst Lærke / Aftenfalk 1 rst Toplærke 1 Bjergvipstjert 1 Isabellastenpikker 1 Høgesanger 1 h

37 Rødrygget Tornskade 1 14/9. Burgasområdet. Hotel Lazuren. Gåtur Sorthovedet Måge 1 Skovpiber 20 Hvid Vipstjert 1 Gul Vipstjert 5 Gærdesanger 2 Munk 1 Gærdesanger 2 Grå Fluesnapper 1 Lille Fluesnapper 2 Anasosko Sø. NØ - siden NØ 4 m/s. Lille Lappedykker 25 Hvid Pelikan 25 + formentlig Krøltoppet Pelikan 15 Fiskehejre 2 Sølvhejre 30 Silkehejre 10 Flamingo 4 Knopsvane 4 Gravand 50 Gråand 600 Skeand 20 Atlingand 15 Pibeand 10 Musvåge 1 Balkanhøg 1 Hedehøg 1 1k

38 Rørhøg 5 Tårnfalk 1 Blishøne 75 Vibe 40 Hvidklire 2 Sortklire 175 Svaleklire 1 Sortterne 2 Hvidskægget Terne 1 Vendehals 1 Biæder 7 Isfugl 3 Rødrygget Svale 7 (1 RM) Svale sp Rødstrubet Piber 1 h Nattergal l1 h Cettisanger 1 RM Gærdesanger 2 Tornsanger 1 Løvsanger 1 Pungmejse 3 Rødrygget Tornskade 10 Allike 20 Anasovsko Sø. SØ - siden. Trækobs , NØ - Ø 4 Krøltoppet Pelikan 3 Hvid Pelikan 160 Sort Stork 3 Musvåge 10 Ørnevåge 1 Hvepsevåge 18

39 Balkanhøg 6 Sort Glente 1 Rørhøg 1 Dværgørn 1 Slangeørn 6 Fiskeørn 1 Lille Skrigeørn 13 Stor Sorthovedet Måge 1 (1K) SV. Tyndnæbbet Måge 35 rst Hvidskægget Terne 40 rst Fjordterne 30 rst Anasovsko Watch - Point, incl. gåtur og frokost Ø 5-6 m/s Skestork 3 Musvåge 2 Hvepsevåge 5 Balkanhøg 9 Dværgørn 5 Fiskeørn 1 Slangeørn 1 Lille Skrigeørn 5 Podo Naturcenter Toppet Lappedykker 15 Purpurhejre 1 Silkehejre 50 Sølvhejre 8 Tophejre 1 Skarv 150 Dværgskarv 25

40 Knarand 2 Pibeand 1 Musvåge 2 Spurvehøg 2 Balkanhøg 3 Havørn 3 Rørhøg t rst Dværgørn 5 Fiskeørn 3 Lille Skrigeørn 3 Lærkefalk 1 Dobbeltbekkasin 5 Tinksmed 1 Tyndnæbbet Måge 4 Rovterne 1 Sortterne 40 Hhvidskægget Terne 15 Isfugl 3 Drosselrørsanger 1 Ravn 1 21/9. N.f. Burgas. Hotel Lazuren Hvid Pelikan 21 Ø Skestork 11 Ø Løvsanger 1 Anasovsko Sø. NØ - siden , incl. trækobs fra N 2 m/s. Lille Lappedykker 32 Hvid Pelikan Fiskehejre 4

41 Sølvhejre ikke optalt Silkehejre ikke optalt Skestork 17 Sort Ibis 1 Spidsand 4 Knarand 5 Skeand 70 Pibeand 14 Krikand 40 Atlingand 3 Taffeland 5 Hvepsevåge 5 trk Hedehøg 1 1k rst Rørhøg 7 rst, 1 trk Spurvehøg 1 trk Spurvehøg sp. 3 rk Lille Skrigeørn 7 trk Dværgørn 4 trk Slangeørn 5 trk Vandrikse 7 Engsnarre 1 Stor Kobbersneppe 1 Dobbeltbekkasin 1 Sortklire 170 Hvidklire 1 h Rødben 1 h Damklire 7 Svaleklire 1 Ringdue 10 Biæder 40 Isfugl RM

42 Rødrygget Svale 2 Citronvipstjert 1 h? Rørsanger 1 Kærsanger 1 RM Drosselrørsanger 1 Spansk Spurv 60 trk Burgas Sø, Ø - side. Adgang fra motorvej Toppet Lappedykker 10 Pelikan sp. 5 Taffeland 100 Troldand 2 Hvidøjet And 1 Fjordterne 50 Sortterne 2 Hvidskægget Terne 5 Rødrygget Svale 1 Podo Naturcenter. Incl. frokost NØ 3 m/s. Hvid Pelikan 4 Sort Stork 2 trk Hvid Stork 16 trk Tophejre 3 Silkehejre 50 Sølvhejre? Skestork 9 Skarv? Dværgskarv 25 Knarand 7 Krikand 20

43 Pibeand 6 Spurvehøg 6 trk Sort Glente 1 trk Havørn 2 Fiskeørn 2 Rørhøg 2 trk Steppehøg 1 hun trk Dværgørn 3 trk Lille Skrigeørn 5 trk Tyndnæbbet Måge 1 Rovterne 5 Sortterne 40 Isfugl 1 Pomorie Sø. N - del Toppet Lappedykker 5 Lille Lappedykker 7 Fiskehejre 22 Sølvhejre 10 Silkehejre 40 Tophejre 2 Skestork 10 Sort Ibis 2 Dværgskarv 25 Gravand 9 Skeand 20 Rørhøg 1 Fiskeørn 2 Braksvale 1 Lille Præstekrave 1 Stenvender 1

44 Stor Kobbersneppe 2 Sortklire 2 Hvidklire 1 Rødben h Tinksmed 15 Svaleklire 2 Brushane 3 Sandterne 1? (Set senere af andre) Citronvipstjert 1 h? Meget rullende, men måske bare en feldegg. Pungmejse 3 Rødrygget Tornskade 4 Pomorie Sø. S - del Toppet Lappedykker 150 Dværgskarv 210 Knopsvane 150 Knarand 2 Pibeand 4 Hvidbrystet Præstekrave 1 Tyndnæbbet Måge 1 Splitterne 300 Hvidskægget Terne 1

45

Bulgarien 13/9 28/ Erik Kramshøj, Stig E. B. Jensen & Erik Mølgaard DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

Bulgarien 13/9 28/ Erik Kramshøj, Stig E. B. Jensen & Erik Mølgaard DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Bulgarien 13/9 28/9 2008 Erik Kramshøj, Stig E. B. Jensen & Erik Mølgaard DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Forord Fra den 13. 28. september 2008 afholdt DOF Travel atter tur til

Læs mere

Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015

Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015 Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015 Turdeltagere: Flemming Olsen, Gunnar Boelsmand Pedersen. Rene Christensen. Turbeskrivelse: Hovedformålet med turen var, at besøge nogle af de lokaliteter

Læs mere

SPANIEN 17/9 5/10 2013

SPANIEN 17/9 5/10 2013 SPANIEN 17/9 5/10 2013 Forord Denne fugle-ferie blev gennemført som en ekstensiv fugle-tur, dvs. vi har ikke nødvendigvis noteret hver eneste fugl fra start til slut, men i stedet nydt fuglene og efterfølgende

Læs mere

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR Tirsdag d. 14. maj: Gråkragetur til Værnengene og Skjern Å. 15 deltagere vart kørt turen over til Værnengene denne flotte morgen og mødtes ved P-Pladsen ved krydset

Læs mere

Mål og vægt. Artsnavn (dansk) Han Hun (cm) (cm)

Mål og vægt. Artsnavn (dansk) Han Hun (cm) (cm) Mål og vægt Vægt g (angivet hvis kg) Længde Vingefang Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) Knopsvane 8,5-15 kg 6,5-12 kg 125-160 210-240 Sangsvane 7,2-15,5 kg 5,6-13 kg 140-165 205-235 Pibesvane 4,2-8,5 kg 4,1-8,3

Læs mere

(vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ)

(vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) (vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) Vægt g (angivet hvis kg) Længde Vingefang Knopsvane 8,5-15 kg 6,5-12 kg 125-160 210-240 Sangsvane 7,2-15,5 kg 5,6-13 kg 140-165 205-235 Pibesvane

Læs mere

Havørn 1 AD R, Brushane 2 R, Sortklire 2 R, Fjordterne 1 R, Landsvale 600 R. Erik Ehmsen

Havørn 1 AD R, Brushane 2 R, Sortklire 2 R, Fjordterne 1 R, Landsvale 600 R. Erik Ehmsen 30. juni Brændegård Sø (12:40-14:00): Toppet Lappedykker 10 R, Skarv 400 R, Fiskehejre 2 R, Knopsvane 12 R, Grågås 180 R, Gravand 8 AD R, Gravand 14 PUL R, Knarand 4 R, Krikand 3 R, Gråand 30 AD R, Gråand

Læs mere

Scanbird Extremadura 26.4-3.5 2015

Scanbird Extremadura 26.4-3.5 2015 Scanbird Extremadura 26.4-3.5 2015 Fugle-, patterdyr- og orkidéliste Foto: Stor Hornugle i Storke-koloni 30/4-15 Fugleliste Alle registrerede arter er nævnt og selvfølgelig ikke set af alle i gruppen.

Læs mere

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR Mandag d. 17. juni: Gråkragetur til Kølsen-Skals Engsø. Bedre vejr til en tur kan man næppe ønske sig, og der var da også møde 30 deltagere frem denne dag, så parkeringspladsen

Læs mere

BULGARIEN 14. 28. september 2002

BULGARIEN 14. 28. september 2002 BULGARIEN 14. 28. september 2002 INTERNETVERSION Dansk Ornitologisk Forening Københavnsafdelingen BirdLife Denmark Forord Fra den 14. 28. september 2002 afholdt Københavnsafdelingens Ekskursionsudvalg

Læs mere

Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013

Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013 Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013 Torsdag den 25. april Sejltur fra Rønne til Neu Mukran kl. 8.00 11.30. Ederfugl 15 T, Sortand 9 T, Fløjlsand 1 T, Havlit 11 T + 30 R,

Læs mere

Østrig Ungarn 14. til 29. Maj 2007

Østrig Ungarn 14. til 29. Maj 2007 Østrig Ungarn 14. til 29. Maj 2007 Turen Vores tur til Østrig Ungarn i de sidste to uger af Maj måned. Var et længe næret ønske om at få et godt kendskab til den midteuropæiske natur typer, speciel at

Læs mere

SPANIEN 31/3 16/4 2014

SPANIEN 31/3 16/4 2014 SPANIEN 31/3 16/4 2014 Forord Denne fugle-ferie blev gennemført som en ekstensiv fugle-tur, dvs. vi har ikke nødvendigvis noteret hver eneste fugl fra start til slut, men i stedet nydt fuglene og efterfølgende

Læs mere

Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag.

Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag. Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag. Arterne er primært set indenfor Tarup/Davinde I/S s område. Listen bliver løbende opdateret Rødstrubet Lom Sjælden trækgæst: 1 6/10-14.

Læs mere

Rumænien. Scanbird ApS Donau-deltaet med fugle & natur juni. med Mads Bunch

Rumænien. Scanbird ApS  Donau-deltaet med fugle & natur juni. med Mads Bunch Rumænien Donau-deltaet med fugle & natur 5.-12. juni med Mads Bunch Scanbird ApS www.scanbird.com Donau ja bare ordet leder straks tanker hen mod Johan Strauss vidunderlige og berømte An der schönen blauen

Læs mere

Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1

Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1 Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1 Fugleobservationer 2012 L Heltborg, 6091 Bjert. Dato Art Antal Sted Bemærk 24-02-12 Knopsvane Solkær enge Gråand Do Alm. skarv Do Krikand Do Grågæs Do

Læs mere

30. juni. 28. Juni. 27. juni. Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Espe: Blåvinget Pragtvandnymfe 1.

30. juni. 28. Juni. 27. juni. Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Espe: Blåvinget Pragtvandnymfe 1. 30. juni Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Blåvinget Pragtvandnymfe 1. 28. Juni Gøg 1, Tårnfalk 2, Musvåge 1, Ravn 1. Rød glente 1 R. Erik Ehmsen. [Snatur] Øster Hæsinge:

Læs mere

DOF Storstrøms tur til Nationalpark Müritz

DOF Storstrøms tur til Nationalpark Müritz DOF Storstrøms tur til Nationalpark Müritz 10. - 13.6 2019 Nationalpark Müritz ligger i den sydlige del af delstaten Mecklenburg-Vorpommern ca. 125 km. syd for Rostock. Nationalparken er en mosaik af søer,

Læs mere

Bulgarien DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Jan Hjort Christensen

Bulgarien DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Jan Hjort Christensen Bulgarien 12.09 26.09 2010 DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Jan Hjort Christensen Indledning Årets anden DOF-tur til Bulgarien gik til de gode træksteder omkring Kavarna og Burgas.

Læs mere

Scanbird / Politiken Plus: Marokko

Scanbird / Politiken Plus: Marokko Scanbird / Politiken Plus: Marokko 11.3 18.3 2017 Audouinsmåger, sildemåger og ikke mindst eremitibisser ved Tinkertfloden 12.3. Fugleliste Alle registrerede arter er nævnt og flere af de mest bemærkelsesværdige

Læs mere

Oversigt over fuglearter til spillekort

Oversigt over fuglearter til spillekort Oversigt over fuglearter til spillekort 1. Drosselfugle - Smådrosler Rødhals Blåhals Husrødstjert Rødstjert Bynkefugl Sortstrubet bynkefugl Stenpikker - Egentlige drosler Ringdrossel Solsort Sjagger Sangdrossel

Læs mere

Gotland. Fugle og blomster 16/6-23/6 2015. Lilly Sørensen og Niels Bomholt. Närsholmen med blomstrende slangehoved

Gotland. Fugle og blomster 16/6-23/6 2015. Lilly Sørensen og Niels Bomholt. Närsholmen med blomstrende slangehoved Gotland Fugle og blomster 16/6-23/6 2015 Lilly Sørensen og Niels Bomholt Närsholmen med blomstrende slangehoved Gotland ligger lige midt i Østersøen, og er Sveriges største ø. Den har været svensk siden

Læs mere

Bulgarien Kap Kaliakra 2. 9. september 2012

Bulgarien Kap Kaliakra 2. 9. september 2012 Bulgarien Kap Kaliakra 2. 9. september 2012 Slangeørn i hovedhøjde over altanerne Hotel Monaco, Kavarna. Foto: Jakob Hermann DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening 1 Forord: Bulgarien har altid været et

Læs mere

FUGLE VED VÆNGE SØ 2014

FUGLE VED VÆNGE SØ 2014 FUGLE VED VÆNGE SØ 2014 Vænge Sø blev færdigretableret i løbet af 2013 og vandstanden i søen nåede det planlagte niveau omkring årsskiftet. Fuglene er blevet systematisk optalt gennem hele 2014 bortset

Læs mere

Fugleferie på Mallorca

Fugleferie på Mallorca Fugleferie på Mallorca 23.-30. april 2005 Deltagere: Simon Berg Pedersen, Bo Berg og Kim Berg Fotograf: Simon Berg Pedersen Indledning ved Bo Berg Da jeg har været på Mallorca på kombineret fugle-/familieferie

Læs mere

Required species Denmark Number 1, 2 and 3 are required for pictures and sounds No number means not required

Required species Denmark Number 1, 2 and 3 are required for pictures and sounds No number means not required Required species Denmark Number 1, 2 and 3 are required for pictures and sounds No number means not required Species Picture Sounds Rødstrubet Lom 2 3 Sortstrubet Lom 2 3 Islom 3 Hvidnæbbet Lom 3 Lille

Læs mere

Opsamling på atlaslejrene i Thy, Søhøjlandet og Vendsyssel i Af Timme Nyegaard og Michael Fink Jørgensen

Opsamling på atlaslejrene i Thy, Søhøjlandet og Vendsyssel i Af Timme Nyegaard og Michael Fink Jørgensen Opsamling på atlaslejrene i Thy, Søhøjlandet og Vendsyssel i 2017 Af Timme Nyegaard og Michael Fink Jørgensen I 2017 blev der planlagt og gennemført hele 3 atlaslejre fra centralt hold. Formålet med lejrene

Læs mere

Espe: Natugle 1, Husskade 1, Grønirisk 10, Sumpmejse 2, Solsort 5, Gråkrage 6, Stor Flagspætte 1.

Espe: Natugle 1, Husskade 1, Grønirisk 10, Sumpmejse 2, Solsort 5, Gråkrage 6, Stor Flagspætte 1. 30. september Gransanger 1, Hvid Vipstjert 1, Gråkrage 15, Solsort 7, Grønirisk 5. 29. september Brobyværk (10:30): Grågås 500 SØ. Peder Blommegård 28. september Natugle 1, Husskade 1, Grønirisk 10, Sumpmejse

Læs mere

Føde (Hvd; Hvirveldyr - Hvld; Hvirvelløse dyr - Pf; Planteføde)

Føde (Hvd; Hvirveldyr - Hvld; Hvirvelløse dyr - Pf; Planteføde) Føde (Hvd; Hvirveldyr - Hvld; Hvirvelløse dyr - Pf; Planteføde) Artsnavn (dansk) Sommerhalvåret (ynglesæsson)* Vinterhalvåret* Føde/Trofiske niveau** Knopsvane Pf/vand-sumpplanter/rodstængler/alger/vinterafgrøder/raps

Læs mere

Smør- og Fedtmosen. Frank Desting Herlev år 2017

Smør- og Fedtmosen. Frank Desting Herlev år 2017 Herunder beskrivelser af specielt fuglelivet i Herlev lokalområde's fugle- og naturområder, nemlig Smør- og Fedtmosen, Sømosen og Kagsmosen, som alle delvis hører ind under Herlev Kommune. Med link til

Læs mere

UNGARN september 2015

UNGARN september 2015 UNGARN 6. 13. september 2015 Foto s (Gerard Gorman) DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou 1 Forord Fra den 6. til den 13. september afholdt DOFTravel den 1. sensommertur

Læs mere

Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005

Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005 Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005 Af Per Rasmussen Turen til Kreta var ikke mit første besøg på øen, og som tidligere besøg var dette også lagt an på familieferie. Men som fuglekikker vil man jo gerne

Læs mere

BILAG 1: Fredningskort for fredning af Råmosen, Ballerup Kommune jvf. Fredningskendelse af 21. oktober 2005.

BILAG 1: Fredningskort for fredning af Råmosen, Ballerup Kommune jvf. Fredningskendelse af 21. oktober 2005. BILAG 1: Fredningskort for fredning af Råmosen, Ballerup Kommune jvf. Fredningskendelse af 21. oktober 2005. BILAG 2: Ejerforhold 4b 3d 5d 4i 8ac 1bc 5a 4ah 3b 1cx 1cu 5d 4ae 2ae 8at 3s 5i 5b 5h 1a 1h

Læs mere

Lok. Nr. 26 Lokalitetsskema: Fælleskommunalt overvågningsprojekt i Roskilde Fjord 2014

Lok. Nr. 26 Lokalitetsskema: Fælleskommunalt overvågningsprojekt i Roskilde Fjord 2014 Lok. Nr. 26 Lokalitetsskema: Fælleskommunalt overvågningsprojekt i Roskilde Fjord 2014 Lokalitet: Selsø Sø Kommune: Frederikssund Besøgsdatoer: 14.05.2014 og 9.06.2014 Observatører: Erik Mandrup Jacobsen,

Læs mere

Rapport. Extremadura - Spanien. Brian Wielsøe - Mogens Kristensen Palle Rasmussen - Jens Dithmarsen

Rapport. Extremadura - Spanien. Brian Wielsøe - Mogens Kristensen Palle Rasmussen - Jens Dithmarsen Rapport Extremadura - Spanien Brian Wielsøe - Mogens Kristensen Palle Rasmussen - Jens Dithmarsen 26. april - 3. maj 2013 1 Fredag den 26. april 2013 Vi mødtes - Palle, Mogens og Jens - med afgang fra

Læs mere

Billeddagbog. Tranetur 31. marts 1. april 2012 med. Naturhistorisk Forening for Nordsjælland. Traner og gravænder ved Pulken

Billeddagbog. Tranetur 31. marts 1. april 2012 med. Naturhistorisk Forening for Nordsjælland. Traner og gravænder ved Pulken Billeddagbog Traner og gravænder ved Pulken Tranetur 31. marts 1. april 2012 med Naturhistorisk Forening for Nordsjælland Milturt ved Forsakarbäcken Lørdag den 31. marts Turen startede fra Hillerød Station

Læs mere

Ungarn 4-11 maj-2014.

Ungarn 4-11 maj-2014. DOF-Travel Turrapport Ungarn 4-11 maj-2014. Lille Hortobagy. Lars Mogensen. Forord. Fugleuren til Ungarn gennem DOF-Travel blev afholdt i perioden fra den 4 maj og til den 11 maj 2014. Vi ankom til Budapest

Læs mere

Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015.

Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015. Boligbirding i DOF København, 2015 Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015. Perioden startede 1. januar og sluttede den 15. marts. Der var ingen regler for, hvordan en

Læs mere

DOF-Travel tur til Polen og Berlin

DOF-Travel tur til Polen og Berlin DOF-Travel tur til Polen og Berlin 8-11. juni 2017 Dansk Ornitologisk Forening Stefan Stürup og Alex Rosendal FORORD Turen blev gennemført med 14 deltagere og to ledere i to minibusser. Fly til Berlin,

Læs mere

TYRKIET. Istanbul og Bursa 17. 24. september 2005. DOF-TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

TYRKIET. Istanbul og Bursa 17. 24. september 2005. DOF-TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark TYRKIET Istanbul og Bursa 17. 24. september 2005 DOF-TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Forord I perioden 17. til 24.september 2005 afholdt DOF-Travel atter en tur til det nordvestligetyrkiet.

Læs mere

Turberetning fra TRANETUREN den 4.-6. april 2008. Af Ulla Brandt. Fotos: Finn Jensen

Turberetning fra TRANETUREN den 4.-6. april 2008. Af Ulla Brandt. Fotos: Finn Jensen Turberetning fra TRANETUREN den 4.-6. april 2008. Af Ulla Brandt Fotos: Finn Jensen FREDAG den 4. april var vi en flok på 36 personer, der satte kurs mod Sverige for at opleve bl.a. Tranerne ved Hornborgasjön.

Læs mere

30. november. 29. november. 28. november. 27. november. 26. november. Snarup: Musvåge 2. Espe: Musvåge 1, Tårnfalk 1.

30. november. 29. november. 28. november. 27. november. 26. november. Snarup: Musvåge 2. Espe: Musvåge 1, Tårnfalk 1. 30. november Snarup: Musvåge 2. Musvåge 1, Tårnfalk 1. 29. november Sollerup / Arreskov Sø (14:10-16:00): Toppet Lappedykker 8 R, Skarv 2 R, Fiskehejre 4 R, Knopsvane 2 R, Taffeland 1 R, Troldand 70 R,

Læs mere

Polen 2009 En stortur med DOF-København

Polen 2009 En stortur med DOF-København Polen 2009 En stortur med DOF-København Af Leon Berthou Forord Fra den 23. april til den 3 maj 2009 afholdt DOF Travel forårstur til det nordøstlige Polen. Først besøgte vi Bialowieza skovene og den store

Læs mere

Ungarn 4-11 maj 2014.

Ungarn 4-11 maj 2014. Ungarn 4-11 maj 2014. Dag til dag program. Mandag den 5. maj 2014. Morgenmad + madpakker ca. kl. 08.00. Tur fra Farm Lator ad gul rute. Turen er på ca. 6 km. tur/retur. (08.15-14.00.) Vi kommer først gennem

Læs mere

Bird Life Denmark DOF UNGARN MAJ Leon Berthou

Bird Life Denmark DOF UNGARN MAJ Leon Berthou Bird Life Denmark DOF UNGARN 4. 13. MAJ 2006 Leon Berthou Svend Pettersson Forord Fra den 4. maj til den 13. maj 2006 afholdt DOF Travel forårstur til Ungarn. Først besøgte vi Bükk National Park med et

Læs mere

Ynglende fugle ved Skenkelsø Sø Det nye vådområdes betydning for fuglelivet. Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S

Ynglende fugle ved Skenkelsø Sø Det nye vådområdes betydning for fuglelivet. Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S Det nye vådområdes betydning for fuglelivet Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S Rekvirent Egedal Kommune v/rikke Storm-Ringström Rådgiver Orbicon A/S, Ringstedvej 20, DK 4000 Roskilde Projektnummer

Læs mere

U N G A R N OKTOBER 2009

U N G A R N OKTOBER 2009 U N G A R N 17. 24. OKTOBER 2009 Dansk Ornitologisk Forening DOF Travel Leon Berthou og Gerard Gorman 1 Forord Fra den 17. oktober til den 24. oktober 2009 afholdt DOFTravel tur til Ungarn. Først besøgte

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene er optalt ved en lang række besøg igennem ynglesæsonen. Der er fokuseret på de arealer der ejes af Tarup/Davinde I/S, men der er også foretaget optællinger

Læs mere

Tur til Sønderjylland og Nordfriesland maj Skrevet af Lis Eriksen og Helge Mølbach Sørensen. Publiceret 8. august 2016

Tur til Sønderjylland og Nordfriesland maj Skrevet af Lis Eriksen og Helge Mølbach Sørensen. Publiceret 8. august 2016 Tur til Sønderjylland og Nordfriesland 5. 6. maj Skrevet af Lis Eriksen og Helge Mølbach Sørensen. Publiceret 8. august 2016 Bramgæs. Vellykket tur i dejligt solrigt forårsvejr med let til jævn vind fra

Læs mere

Skåne turen 31 marts til 2. april 2017.

Skåne turen 31 marts til 2. april 2017. Skåne turen 31 marts til 2. april 2017. Traner ved Pulken, 7500 traner blev der talt aftenen forinden Tekst: Birgit Winther Foto: Leif Bisschop-Larsen Solen skinnede varmt, og vinden holdt sig væk, da

Læs mere

RUMÆNIEN KARPATERNE DROBROGEA DONAU DELTAET AUGUST SEPTEMBER - 2013

RUMÆNIEN KARPATERNE DROBROGEA DONAU DELTAET AUGUST SEPTEMBER - 2013 RUMÆNIEN KARPATERNE DROBROGEA DONAU DELTAET AUGUST SEPTEMBER - 2013 Foto Torkild Kristensen DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark 1 Turen blev planlagt i samarbejde med www.hobbytours.ro.

Læs mere

KROATIEN 28.april til 5.maj 2014

KROATIEN 28.april til 5.maj 2014 KROATIEN.april til.maj 0 Fotos: Leon Berthou DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou Forord Fra den.april til den.maj 0 afholdt DOFTravel den første tur Kroatien på Balkan.

Læs mere

Dansk Ornitologisk forening, Københavnsafdelingens Ekskursionsudvalg. Polen Det nordvestlige hjørne 4/6-7/

Dansk Ornitologisk forening, Københavnsafdelingens Ekskursionsudvalg. Polen Det nordvestlige hjørne 4/6-7/ Dansk Ornitologisk forening, Københavnsafdelingens Ekskursionsudvalg. Polen Det nordvestlige hjørne 4/6-7/6 1998. Deltagerliste. Rita Ploug, Amager Lean Jørgensen, Amager Inge Grete Hansen, Lyngby My Størup,

Læs mere

31. januar. 30. januar. Klik på billede for stor størrelse. Bukgård v. Egeskov: Blisgås 6 R, Grågås 225 R, Knopsvane 8 R, Sangsvane 36 R, Musvåge 1 R.

31. januar. 30. januar. Klik på billede for stor størrelse. Bukgård v. Egeskov: Blisgås 6 R, Grågås 225 R, Knopsvane 8 R, Sangsvane 36 R, Musvåge 1 R. 31. januar Silkehale Klik på billede for stor størrelse. 30. januar Bukgård v. Egeskov: Blisgås 6 R, Grågås 225 R, Knopsvane 8 R, Sangsvane 36 R, Musvåge 1 R. Sangsvane Klik på billede for stor størrelse.

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Saksfjed - Hyllekrog onsdag den 7. september 2016

Referat af møde i Arbejdsgruppen Saksfjed - Hyllekrog onsdag den 7. september 2016 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Saksfjed - Hyllekrog onsdag den 7. september 2016 Til stede: Arne, Benny, Dines, Helle, Elon, Freddie, Birthe, Hans, Kirsten, Ingelise, Jan, Karin A., Karin B., Lars,

Læs mere

Mallorca, Spanien Maj 2010

Mallorca, Spanien Maj 2010 Mallorca, Spanien Maj 2010 1. - 8. maj 2010 Deltagere: Leif Frederiksen (LFR), Frank Desting (FDE). Fotograf: Frank Desting (FDE). Indledning Hermed følger en turrapport fra en fugleferie på Mallorca fra

Læs mere

KROATIEN 28.april til 5.maj 2014

KROATIEN 28.april til 5.maj 2014 KROATIEN 28.il til 5. 2014 Fotos: Leon Berthou DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou 1 Forord Fra den 28.il til den 5. 2014 afholdt DOFTravel den første tur Kroatien på Balkan.

Læs mere

Sønderjylland April 2010

Sønderjylland April 2010 Sønderjylland April 2010 Bramgæs ved Saltvandssøen (foto: Frank Desting) Deltagere: Leif Frederiksen (LFR), Frank Desting (FDE). Turrapport fra en Sønderjyllandstur fra fredag den 16/4 til søndag den 18/4

Læs mere

Sønderjylland April 2011

Sønderjylland April 2011 Sønderjylland April 2011 LFR ved Sønderstrand, Rømø (foto: Frank Desting) Turrapport fra en Sønderjyllandstur fra mandag den 18. april til tirsdag den 19. april 2011. Deltagere Leif Frederiksen (LFR).

Læs mere

Rügen. 18. 22. oktober 2002 (af Martin Jessen) Fredag d. 18. oktober. Dagens observationer:

Rügen. 18. 22. oktober 2002 (af Martin Jessen) Fredag d. 18. oktober. Dagens observationer: Rügen 18. 22. oktober 2002 (af Martin Jessen) Orla havde i længere tid snakket om at lave en efterårstur til Rügen, for at se på Traner. Han har tidligere besøgt øen, og ville gerne vise den frem for andre.

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2014

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2014 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2014 I lighed med de foregående år er det især vandfuglene og fuglearter der er tilknyttet grusgravssøerne der er optalt. I år er der i forbindelse med Dansk Ornitologisk

Læs mere

Turrapport Sønderjylland August 2010

Turrapport Sønderjylland August 2010 Turrapport Sønderjylland August 2010 Rudbøl Sø (foto: Frank Desting) Vands og Vadere 6.-8. august 2010 Denne måske lettere underlige overskrift dækker over et Feltudprojekt/-træf, hvor vi satser på at

Læs mere

Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat.

Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat. 19. januar 2016 - Gråkragetur til Hollandsbjerg Holme, Voer og Udbyhøj Syd. Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat. Vi samledes ved Aldi i Allingåbro

Læs mere

Checkliste Tyrkiet. Scanbird ApS. Dato: september Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa

Checkliste Tyrkiet. Scanbird ApS. Dato: september Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa Checkliste Tyrkiet Dato: 16.-23. september 2014 Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa Dag 2. Bursa - Manyas NP. - Mudania - Bursa Dag 3. Bursa - Uludag - Bursa Dag 4. Bursa - Sejltur

Læs mere

Kap Verde Øerne. 14/11 20/ Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Kap Verde Øerne. 14/11 20/ Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Kap Verde Øerne 14/11 20/11 2016 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Rejsen var en chartertur købt gennem Star Tur, der undervejs blev omdøbt til Tui. I rejsen til ca. 6.500 kr. var inkluderet

Læs mere

Rumænien. Scanbird ApS www.scanbird.com. Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni. Politiken Plus rejse. med John Frikke

Rumænien. Scanbird ApS www.scanbird.com. Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni. Politiken Plus rejse. med John Frikke Rumænien Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni Politiken Plus rejse med John Frikke Scanbird ApS www.scanbird.com Donau ja bare ordet leder straks tanker hen mod Johan Strauss vidunderlige

Læs mere

Nordjylland Juli 2012

Nordjylland Juli 2012 Nordjylland Juli 2012 Bygholm Vejle 16-7-2012 Turrapport fra en Nordjyllandstur fra søndag den 15. juli til tirsdag den 17. juli 2012. Deltagere Leif Frederiksen (LFR). Frank Desting (FDE). Fotograf: Frank

Læs mere

Kemer, Tyrkiet 7-14 maj 2005

Kemer, Tyrkiet 7-14 maj 2005 Kemer, Tyrkiet 7-14 maj 2005 Af Lisbeth og Jens Dithmarsen Denne lille rapport gennemgår kort de ca. 65 fuglearter, som vi observerede på en kombineret afslapnings- og fugletur til turistbyen Kemer, der

Læs mere

DOF Storstrøm tur til Øland d /5 2017

DOF Storstrøm tur til Øland d /5 2017 DOF Storstrøm tur til Øland d. 11 14/5 2017 Ved Møcklemosen på det tørre Alvaret. Turen er tilrettelagt af DOF Storstrøms turudvalg og Finn Jensen Turledere Benny Steinmeyer og Finn Jensen Foto: Finn Jensen

Læs mere

Bulgarien. DOF Travel. Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark. John Speich og Søren Sørensen

Bulgarien. DOF Travel. Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark. John Speich og Søren Sørensen Bulgarien 15. 22. februar 2008 DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich og Søren Sørensen 2 INDLEDNING En stortur om vinteren til et koldt østeuropæisk vinterland vover man kun,

Læs mere

Duer og hønsefugle Agerhøne

Duer og hønsefugle Agerhøne Duer og hønsefugle Agerhøne Levesteder: Det åbne land Vingefang: 45-48 cm Længde: 28-32 cm Vægt: 350-450 g Maks. levealder: 5 år Kuldstørrelse: 10-20 æg Antal kuld: 1 Rugetid: 23-25 dage Ungetid: 90-100

Læs mere

Ynglende fugle ved Skenkelsø Sø 2013. Det nye vådområdes betydning for fuglelivet. Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S

Ynglende fugle ved Skenkelsø Sø 2013. Det nye vådområdes betydning for fuglelivet. Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S Det nye vådområdes betydning for fuglelivet Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S Rekvirent Egedal Kommune v/rikke Storm-Ringström Rådgiver Orbicon A/S, Ringstedvej 20, DK 4000 Roskilde Projektnummer

Læs mere

Polen En stortur med DOF-København. Af Svend Pettersson og Leon Berthou. Foto:Carl-Erik Mabeck

Polen En stortur med DOF-København. Af Svend Pettersson og Leon Berthou. Foto:Carl-Erik Mabeck Polen 2007 Foto:Carl-Erik Mabeck En stortur med DOF-København Af Svend Pettersson og Leon Berthou 1 Polen april-maj 2007 En DOF Travel tur Forord Fra den 26. april til den 6 maj 2007 afholdt DOF Travel

Læs mere

Fugleliste Rumænien. Scanbird ApS. Dato: 28. maj 4. juni Guide: Jan Hjort. Dag 1. København Bukarest - Tulcea

Fugleliste Rumænien. Scanbird ApS. Dato: 28. maj 4. juni Guide: Jan Hjort. Dag 1. København Bukarest - Tulcea Fugleliste Rumænien Dato: 28. maj 4. juni 2016 Guide: Jan Hjort Dag 1. København Bukarest - Tulcea Dag 2. Donau Deltaet (Tulcea - Crisan) Dag 3. Donau Delteat (Crisan Caroaman - Crisan) Dag 4. Donau Deltaet

Læs mere

UNGARN Oktober 2012

UNGARN Oktober 2012 UNGARN 19. 26. Oktober 2012 Traner (Foto: Torkild Kristensen) DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou 1 Forord Fra den 19. oktober til den 26. oktober 2012 afholdt DOFTravel

Læs mere

Rügen 2003 Arr. af DOF Sønderjylland og OAS.

Rügen 2003 Arr. af DOF Sønderjylland og OAS. Rügen 2003 Arr. af DOF Sønderjylland og OAS. Af Martin Jessen. I uge 42 skulle vi en tur til Rügen for at se på Traner. Turen var en kombineret DOF. og OAS. tur, og var en gentagelse af en privat tur i

Læs mere

Bjørnesafari. Finland

Bjørnesafari. Finland Bjørnesafari til Finland Juni 2008 med Politikken Plus Indledning I perioden 13. 17. juni 2008 var jeg så heldig at få lov at lede en naturrejse til Finland for Politiken Plus, arrangementsafdeling i et

Læs mere

Bulgarien juni. Scanbird ApS Fugle - Natur. med Vicky Knudsen

Bulgarien juni. Scanbird ApS  Fugle - Natur. med Vicky Knudsen Bulgarien 3.-10. juni Fugle - Natur med Vicky Knudsen Scanbird ApS @Scanbird ApS 2016 1 2 Bulgarien er måske bedst kendt for strandene langs Sortehavet, hvor charterselskaberne har arrangeret rejser til

Læs mere

RUMÆNIEN. Karpaterne (Transsilvanske Alper), Dobrogea og Donaudeltaet 29.08 08.09 2009. DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

RUMÆNIEN. Karpaterne (Transsilvanske Alper), Dobrogea og Donaudeltaet 29.08 08.09 2009. DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark RUMÆNIEN Karpaterne (Transsilvanske Alper), Dobrogea og Donaudeltaet 29.08 08.09 2009 DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Jan Hjort Christensen Indledning Der hersker næppe tvivl om,

Læs mere

Müritz Nationalparken

Müritz Nationalparken DOF Sønderjyllands tur til Müritz Nationalparken D. 24. 28. maj 2004 Af Martin Jessen Müritz 2004 (24. 28. maj) Ledere: Martin & Orla Jessen Deltagere: Lisbeth, Inger, Kaj, Anker, Thomas, Gunnar, Flemming,

Læs mere

STORTRAPPETUR Berlin og Havelland 01. - 03.04 2011 René Christensen og Ole Friis Larsen Dansk Ornitologisk Forening DOF-Storstrøm

STORTRAPPETUR Berlin og Havelland 01. - 03.04 2011 René Christensen og Ole Friis Larsen Dansk Ornitologisk Forening DOF-Storstrøm STORTRAPPETUR Berlin og Havelland 01. - 03.04 2011 René Christensen og Ole Friis Larsen Dansk Ornitologisk Forening DOF-Storstrøm Indledning. Efter flere års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret

Læs mere

28 februar. 27. februar. Espe: Halemejse 1, Spætmjse 1, Rødhals 1, Grågås 8 OF. Sjagger og Solsort i kamp. Klik på billede for stor størrelse.

28 februar. 27. februar. Espe: Halemejse 1, Spætmjse 1, Rødhals 1, Grågås 8 OF. Sjagger og Solsort i kamp. Klik på billede for stor størrelse. 28 februar Halemejse 1, Spætmjse 1, Rødhals 1, Grågås 8 OF. Sjagger og Solsort i kamp. Arreskov Sø: Grågås 17, Gravand 1. Erik Ehmsen. 27. februar Stor Skallesluger - Blishøns - Gråand Stor Flagspætte

Læs mere

Valencia. Scanbird ApS april. med John Frikke

Valencia. Scanbird ApS april. med John Frikke Valencia 16. - 23. april med John Frikke Scanbird ApS www.scanbird.com Valencia Valencia provinsen ligger langs østkysten syd for Catalonien. I provinsen ligger bl.a. storbyerne Valencia og Alicante. Langs

Læs mere

TURRAPPORT COTE DONANA SPANIEN

TURRAPPORT COTE DONANA SPANIEN TURRAPPORT COTE DONANA SPANIEN 6-14. marts 2012 Gitte og Allan Kruse, Marta Grun og Henning Skjelborg. DOF Køge. Tekst: Henning Skjelborg. Foto: Allan Kruse Cote Donâna står højt på ønskelisten hos de

Læs mere

Extremadura, Andalusien og La Mancha, Spanien 21-30. april 2014 DOF Travel

Extremadura, Andalusien og La Mancha, Spanien 21-30. april 2014 DOF Travel Forord Etremadura, Andalusien og La Mancha, Spanien 21-30. april 2014 DOF Travel DOF travel har gennem årene haft mange ture til Andalusien og Etremadura, disse to områder blev også besøgt denne gang,

Læs mere

DOF Travel TUNESIEN Marts 2010

DOF Travel TUNESIEN Marts 2010 DOF Travel TUNESIEN Marts 2010 Leon Berthou INDLEDNING Denne stortur for DOF/København 19.-26.marts 2010 var et nummer i en længere række af vellykkede ture til Tunesien. Senere periode i forhold til de

Læs mere

Ynglende fugle ved Skenkelsø Sø 2011

Ynglende fugle ved Skenkelsø Sø 2011 - det nye vådområdes betydning for ynglende fugle Kunde Rådgiver Egedal kommune Rådhustorvet 2 3660 Stenløse Orbicon A/S Ringstedvej 20 4000 Roskilde Telefon: 72 59 73 15 Telefon 46 30 03 10 Telefax 46

Læs mere

Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune

Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune Rønde Kommune 739040... Troldkær vest for Stubbe Sø 739050... Langsø i Skramsø Plantage 739060, 737065... Øjesø og Lillesø i Skramsø

Læs mere

Tirsdag d. 16. januar: Gråkragetur til Skanderborg Søerne

Tirsdag d. 16. januar: Gråkragetur til Skanderborg Søerne Tirsdag d. 16. januar: Gråkragetur til Skanderborg Søerne 16 deltagere var kl. 10.00 mødt frem på arealet bag Skanderborg Festivalklub, hvorfra vi kunne betragte en flok Stillits i træerne oppe ved vejen

Læs mere

Danske ynglefuglebestande (par) og trækforhold Udvikling (DK) Udbredelse og kommentar til DK forhold Vinterkvarter

Danske ynglefuglebestande (par) og trækforhold Udvikling (DK) Udbredelse og kommentar til DK forhold Vinterkvarter Danske ynglefuglebestande (par) og trækforhold Knopsvane YS/VG 5700-6300 2013 (+/-) Hele landet dog mest på øerne, i spredning Nogle spredes til lidt syd for DK 200-300 Sangsvane YS/VG 3 2012 (+)Indvandring

Læs mere

Tur til Sdr. Jylland lørdag d. 10. maj 2014 Skrevet af Inger F. Jensen. Publiceret 12. maj 2014

Tur til Sdr. Jylland lørdag d. 10. maj 2014 Skrevet af Inger F. Jensen. Publiceret 12. maj 2014 Tur til Sdr. Jylland lørdag d. 10. maj 2014 Skrevet af Inger F. Jensen. Publiceret 12. maj 2014 Ingen havde den fjerneste anelse om, at inden dagen var omme, ville begge turledere have fået pulsen op i

Læs mere

Sønderjylland Nov. - Dec. 2010

Sønderjylland Nov. - Dec. 2010 Sønderjylland Nov. - Dec. 2010 LFR ved Blåvands Huk (foto: Frank Desting) Turrapport fra en Sønderjyllandstur fra tirsdag den 30. november til onsdag den 1. december 2010. Deltagere Leif Frederiksen (LFR).

Læs mere

Gl. Hviding Digesø ny perle i den ødelagte marsk Kjeld Hansen DET TABTE LAND sydjylland 1

Gl. Hviding Digesø ny perle i den ødelagte marsk Kjeld Hansen DET TABTE LAND sydjylland 1 Gl. Hviding Digesø ny perle i den ødelagte marsk Marsken fra Esbjerg til den dansktyske grænse er i dag afvandet og intensivt dyrket med afgrøder som raps, majs, byg og wrapgræs. Tidligere tiders vidtstrakte

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015 Ynglesæsonen 2015 var præget af ret usædvanlig vejr, med kulde og megen regn i juni og juli. Hvilken påvirkning det har haft for ynglefuglene er ikke direkte blevet

Læs mere

Fuglene på Filsø. Årsrapport 2012. 01-10-2011 til 15-07-2012. Filsøgruppen. Jens Rye Larsen. Foto: Henning Simonsen

Fuglene på Filsø. Årsrapport 2012. 01-10-2011 til 15-07-2012. Filsøgruppen. Jens Rye Larsen. Foto: Henning Simonsen Fuglene på Filsø Foto: Henning Simonsen Årsrapport 2012 01-10-2011 til 15-07-2012 Filsøgruppen Jens Rye Larsen Baggrund Den 1. oktober 2011 blev Filsø overtaget af Aage V. Jensen Naturfond. Formålet var

Læs mere

Georgien. 24. april - 2. maj. Scanbird ApS med Peter Lafrenz

Georgien. 24. april - 2. maj. Scanbird ApS  med Peter Lafrenz Georgien 24. april - 2. maj med Peter Lafrenz Scanbird ApS www.scanbird.com 9 dages fantastisk fugletur til Georgien. Turen er planlagt med henblik på optimale muligheder for at se nogle af landets specialiteter.

Læs mere

Portugal. Scanbird ApS www.scanbird.com. 23. - 30. april Fugle - Orkidéer - Natur - Kultur. med Stig Jensen

Portugal. Scanbird ApS www.scanbird.com. 23. - 30. april Fugle - Orkidéer - Natur - Kultur. med Stig Jensen Portugal 23. - 30. april Fugle - Orkidéer - Natur - Kultur med Stig Jensen Scanbird ApS www.scanbird.com Portugal bliver af mange glemt som iberisk rejsemål grundet storebror Spaniens størrelse og mange

Læs mere

BELARUS (Hviderusland)

BELARUS (Hviderusland) BELARUS (Hviderusland) 7. til 16.maj 2018 Azurmejse (Kudrychy village Bellarus) Lapugle DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou 1 Forord Fra den 7. til den 16.maj 2018 afholdt

Læs mere