REFERAT. Referat: Mehrsad Sadjadi og Thomas Klimek bød velkommen til mødet, hvorefter deltagerne præsenterede sig.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT. Referat: Mehrsad Sadjadi og Thomas Klimek bød velkommen til mødet, hvorefter deltagerne præsenterede sig."

Transkript

1 REFERAT 1. Velkomst og præsentation af mødets deltagere (kl. 17:00-17:10) Som initiativtager til mødet åbner formanden for Integrationsrådet mødet, men mødet ledes i øvrigt af formand for Arbejdsmarkedsudvalget og formand for Integrationsrådet i fællesskab. Mehrsad Sadjadi og Thomas Klimek bød velkommen til mødet, hvorefter deltagerne præsenterede sig. 2. Drøftelse af den kommende nye integrationspolitik (kl. 17:10 17:20) Punkt indstillet af Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget. Thomas Klimek og Per Hyldig uddyber på mødet. Thomas Klimek orienterede om, at der er nedsat en arbejdsgruppe bestående af formandskaberne for hhv. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget og Integrationsrådet vedr. en revision af Hjørring Kommunes integrationspolitik. Den nuværende integrationspolitik er fra 2013 og siden da er der sket meget på integrationsområdet. Det er derfor nødvendigt at kigge på, om den nuværende integrationspolitik skal opdateres. Det forventes, at den reviderede integrationspolitik vil blive præsenteret for Integrationsråd og Byråd i første kvartal af Drøftelse af en mere kvalificeret tilgang til uddannelse og job for integrationsborgere, herunder en særskilt indsats for kvindelige integrationsborgere (kl. 17:20 17:40) Punkt indstillet af Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget. Thomas Klimek og Per Hyldig uddyber på mødet. Thomas Klimek fortalte, at det går rigtigt godt med at få integrationsborgere i beskæftigelse eller uddannelse. Arbejdsmarkedsforvaltningen har stor succes med at tilrettelægge målrettede, skræddersyede opkvalificeringsforløb til fx landbrug og fiskeindustri, hvor en stor del af borgerne efterfølgende tilbydes ordinær beskæftigelse. Endvidere er flere integrationsborgere kommet i uddannelse. Det er dog primært mandlige integrationsborgere, som er kommet i beskæftigelse eller uddannelse. Kun ca. hver femte kvindelige integrationsborger er i beskæftigelse eller

2 uddannelse. Dette er ikke kun en lokal udfordring i Hjørring, men en udfordring man ser i alle landets kommuner. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget vil i 2019 have fokus på, hvorledes det kan lykkes at få flere kvindelige integrationsborgere i beskæftigelse. I denne sammenhæng vil udvalget gerne i dialog med Integrationsrådet. Herefter fulgte en kort drøftelse af, hvilke barrierer, der kan være for de kvindelige integrationsborgere. Mehrsad Sadjadi tilkendegav, at Integrationsrådet er meget interesserede i at indgå i et samarbejde med Udvalget vedr. en særskilt indsats for de kvindelige integrationsborgere. Integrationsrådet har allerede taget hul på emnet i rådets arbejde og ser frem til at arbejde videre med problemstillingen. 4. Muligheden for at fremme integrationen ved at inddrage kulturinstitutioner, herunder betydningen af foreningsforståelse og tilknytning (kl. 17:40-18:00) Punkt indstillet af Økonomiudvalget. Laila Zielke og Jørgen Bing uddyber på mødet. Laila Zielke og Jørgen Bing orienterede om, at der er mange kulturinstitutioner i Hjørring Kommune, som kan bidrage til integrationsindsatsen. Via kulturinstitutionerne kan nye borgere få et indtryk af den danske historie og kultur og dermed få en bedre forståelse af Danmark. Laila Zielke og Jørgen Bing fremhævede fem kulturinstitutioner, som gerne vil og allerede bidrager til integrationsindsatsen: Hjørring Bibliotek: Biblioteket arbejder målrettet med integrationsindsatsen og afvikler hver onsdag en sprogcafe, hvor alle der har lyst til at øve det danske sprog er velkommen. Biblioteket har også frivillige ambassadører med anden etnisk baggrund end dansk tilknyttet biblioteket. Disse frivillige ambassadører introducerer bibliotekets tilbud for nye borgere. Biblioteket kan også tilbyde at samle bogpakker på dansk eller andre sprog om emner, som enten Sprogskole eller den enkelte borger kan arbejde videre med. Vendsyssel Kunstmuseum: Kunstmuseet har et glimrende samarbejde med Sprogskolen og øvrige sprogaktører og vil gerne videreudvikle samarbejdet. Museet vil gerne invitere grupper fra Sprogskolen til at besøge museet og derigennem medvirke til at give integrationsborgerne en forståelse af den danske kultur.

3 Vendsyssel Historiske Museum: På Vendsyssel Historiske Museum kan nye borgere få en forståelse af den lokale historie og den udvikling, som det danske samfund har været igennem. Vendsyssel Historiske Museum vil gerne invitere til et samarbejde med Integrationsrådet og Sprogskolen. Vendsyssel Teater: Teateret er åbent for alle i tidsrummet mellem kl :00. Der foregår mange aktiviteter på teateret, herunder også aktiviteter målrettet integration. Som eksempel kan fremhæves Nabo-arrangementer eller Kulturfrikadellen, hvor integrationsborgere kan mødes med danskere. Der arrangeres også gratis koncerter, som er åbne for alle. Endvidere er alle velkomne til at henvende sig til teateret, hvis man har et forslag til et arrangement. Hjørring Musiske skole: Hjørring Musiske skole har fokus på integration, bl.a. med orkesteret Youngcare. Herefter fulgte en drøftelse af, hvorledes kulturlivet kan bidrage til Integrationen. Det blev blandt andet foreslået, at Integrationsrådet flytter nogle af sine møder ud på de enkelte kulturinstitutioner med henblik på at få en bedre forståelse af, hvad de enkelte organisationer kan tilbyde. Der var enighed om, at kultur- og foreningslivet kan spille en stor rolle for integrationen. Det er dog ikke alle integrationsborgere, der kender til den danske tradition for foreningsdeltagelse, og det er derfor vigtigt, at nye borgere bliver informeret om dette, samt evt. får hjælp af en frivillig til at blive en del af foreningslivet. Børne og Undervisningsforvaltningen har en forebyggelsespulje, hvor integrationsborgere med få midler kan søge støtte til deres børns fritidsaktiviteter. 5. Drøftelse af problematik vedr. manglende mulighed for at købe pendlerkort til offentlig transport i Hjørring Kommune (kl. 18:00 18:20) Punkt indstillet af Integrationsrådet. Mehrsad Sadjadi uddyber på mødet. Mehrsad Sadjadi orienterede om, at det ikke længere er muligt at købe pendlerkort til offentlig transport ved personligt fremmøde i Hjørring Kommune. Alle der skal have pendlerkort i dag skal enten købe kortet i Frederikshavn, Aalborg eller online. Dette giver store udfordringer for kommunens nye integrationsborgere, som ofte ikke har de sprogkompetencer, som kræves for at bestille pendlerkortet på nettet, og for hvem rejsen til Aalborg kan have stor udgiftsmæssig betydning.

4 Leif Johannes Jensen orienterede om, at sagen har været drøftet i Nordjyllands Trafikselskabs bestyrelse og Kommunaldirektørkredsen (KDK). Det fremgår af referat fra Kommunaldirektørkredsens møde d. 2. marts 2018, at Kommunaldirektørkredsen har godkendt indstilling om, at Borgerservice skal indgå i samarbejde med Nordjyllands Trafikselskab omkring pendlerkortet. Aftalen betyder, at borgere, som ikke kan ansøge om pendlerkortet elektronisk, kan få hjælp i Borgerservice til at få udfyldt ansøgningsskemaet, som efterfølgende skal indsendes til Nordjyllands Trafikselskab. Forinden Borgerservice kan hjælpe, skal borger dog selv have forsøgt, enten elektronisk eller ved at ringe til Nordjyllands Trafikselskab. 6. Drøftelse af behov og ønsker til fremtidens plejebolig (kl. 18:20 18:35) Punkt indstillet af Sundheds-, Ældre- og Handikapudvalget. Chelina Bagger og Lone Olsen uddyber på mødet. SÆH-udvalget er aktuelt i gang med at udarbejde Plejeboligplan Plejeboligplanen vil komme i høring starten af Det blev påpeget, at der blandt mange integrationsborgere er en tradition for, at man passer familiens ældre i hjemmet. Denne kultur kan dog blive udfordret, idet det forventes at flere kvindelige integrationsborgere kommer i beskæftigelse. Fremadrettet kan der derfor komme en større søgning fra ældre borgere med etnisk minoritetsbaggrund. Integrationsrådet ser frem til at modtage Plejeboligplan 2030 i høring og at arbejde videre med emnet. 7. Tværfagligt samarbejde om børn og unge samt forældresamarbejde (kl. 18:35 18:55) Punkt indstillet af Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Mai-Britt Beith og Tim Jensen uddyber på mødet. Mai-Britt Beith orienterede om, at de kommunale skoler oplever udfordringer i forhold til at få et godt forældresamarbejde med familier med etnisk minoritetsbaggrund. Udvalget ønskede derfor at få Integrationsrådets ideer til, hvorledes skolerne kan skabe et godt forældresamarbejde med de pågældende familier. Integrationsrådet påpegede, at det er et problem, som har været kendt i mange år. Integrationsrådet vurderede, at det ikke handler om manglende interesse fra forældrenes side, men at forældrene måske ikke ved, hvordan de skal forholde sig til samarbejdet med skolen.

5 Der kan derfor være behov for målrettet information til forældrene om, hvordan forældre forventes at interagere med børnenes skole i Danmark. En mulighed kunne være at sætte fokus på medforældre-ansvar, fx via en dialog med klassens øvrige forældre om at være inkluderende og sørge for at få alle med i forældresamarbejdet. Integrationsrådet vil meget gerne indgå i et samarbejde med Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget med henblik på at styrke rammerne for forældresamarbejdet. 8. Eventuelt (kl. 18:55 19:00) Der var intet til dette punkt. Bilagsoversigt: Baggrundsmateriale: 1. Bilag 1: Udvikling på flygtningeområdet pr. 1. november 2018 Deltagere til mødet: Integrationsråd Mehrsad Sadjadi (Formand) Marta Yepes (Næstformand.) Hasan Mahmoud Yasmeen Aljalloud Loukman Hassan Niels Rosenbom (Frivilligområdet) Inge Nielsen (A2B) Annemarie Steffensen (Børne- og kulturområdet) Ole Bendix (Integrationsteam) Forvaltning Leif Johannes Jensen (Økonomi- og Arbejdsmarkedsdirektør) Michael Duus Nielsen (Arbejdsmarkedschef) Rikke Ishøy (Sekretær for Integrationsrådet) Arbejdsmarkedsudvalg Thomas Klimek Per Hyldig Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Mai-Britt Beith Tim Jensen Fritid-, Kultur- og Bosætningsudvalget Ib Rævdal Per Bach Nielsen Sundhed-, Ældre- og Handicapudvalget Chelina Bagger Lone Olsen Økonomiudvalget Laila Zielke Jørgen Bing Afbud (Integrationsråd): James Kong Hagos Yemane Le Hong Nguyen Souha Raad Rabah Almoussa Mihaela Stefanuca Mogens Bjerre (Erhverv Hjørring og LO Vendsyssel) Børge Bech (Fritids- og Folkeoplysningsudvalg)

6

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 222, Hjørring Rådhus Deltagere:

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:10 Mødested: Mødelokale 222, Hjørring

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 16:40 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

REFERAT. Referat: Ivan Leth bød velkommen, efterfulgt af en kort præsentationsrunde.

REFERAT. Referat: Ivan Leth bød velkommen, efterfulgt af en kort præsentationsrunde. REFERAT 1. Velkomst v. Arbejdsmarkedsudvalgets formand, Ivan Leth Ivan Leth bød velkommen, efterfulgt af en kort præsentationsrunde. 2. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Godkendelse

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Byrådssalen, Hjørring

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:15 Mødested: Mødelokale 222, Hjørring

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18.50 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Vendsyssel Teater, Banegårdspladsen

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Bemærkninger Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Onsdag den 15. maj 2019 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Onsdag den 15. maj 2019 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Onsdag den 15. maj 2019 kl. 17.30 til 19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Medlemmer

Læs mere

ÅRSBERETNING 2018 ... 2... 2... 2... 3... 4... 5... 5... 6... 7... 7... 8... 9... 10... 11... 12... 12... 13... 13 1 2 3 4 5 6 Integrationsrådet anser foreningslivet for at være en vigtig aktør i integrationsprocessen,

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:50 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122, Hjørring

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 22-04-2015 16:00 Medborgerhuset, sal D Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig)

Læs mere

Integrationsrådet December 2017 ÅRSBERETNING 2017

Integrationsrådet December 2017 ÅRSBERETNING 2017 Integrationsrådet December 2017 ÅRSBERETNING 2017 Indhold 1. Forord... 3 2. Rådets aktiviteter i 2017... 3 2.1. Temaaften vedr. Integration i foreningslivet... 3 2.2. Hjørring Kommunes Integrationsdage

Læs mere

Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet

Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Rådhuset, lokale 329 Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Deltagere

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2018-2021 Hjørring Kommune Side 1. Borgmesterkontoret Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:45 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

Da der kun var 3 fremmødte medlemmer af Integrationsrådet, blev det vedtaget kun at behandle de første 2 punkter på dagsordenen.

Da der kun var 3 fremmødte medlemmer af Integrationsrådet, blev det vedtaget kun at behandle de første 2 punkter på dagsordenen. Dagsorden Dato: 26-05-2016 18:00:00 Udvalg: Integrationsrådet Sted: Mødelokale 4, Bakkedraget 1, 8362 Hørning 1 Godkendelse af dagsorden - Da der kun var 3 fremmødte medlemmer af Integrationsrådet, blev

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:00 Mødested: Mødelokale 049,

Læs mere

Dialogforum for integration BESLUTNINGSREFERAT

Dialogforum for integration BESLUTNINGSREFERAT Dialogforum for integration BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokalet Viden Djurs Århusvej 49 8500 Grenaa Dato: Mandag den 10. oktober 2016 Start kl.: 15:00 Slut kl.: 17:15 Medlemmer: Fraværende: Jens Højlund

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Formandens forord til Årsberetning 2017

Formandens forord til Årsberetning 2017 Årsberetning 2017 Formandens forord til Årsberetning 2017 Det forgangne år har været præget af, at det var integrations-, kommune- og regionsvalgår. I erkendelse af at valgdeltagelsen hos etniske minoriteter

Læs mere

Referat. til mødet den kl med ældrerådet. Mødet afholdes i kursuslokalet i kælderen, Jobcenter Thisted, Skolegade 4D, Thisted.

Referat. til mødet den kl med ældrerådet. Mødet afholdes i kursuslokalet i kælderen, Jobcenter Thisted, Skolegade 4D, Thisted. Referat til mødet den kl. 14.00 med ældrerådet. Mødet afholdes i kursuslokalet i kælderen, Jobcenter Thisted, Skolegade 4D, Thisted. Medlemmer: Elsebeth Nielsen, Ida Pedersen, Jørgen Østerby Pedersen,

Læs mere

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Fællescenter HR og Udvikling Journalnr: 00.00.00-A00-6 Ref.: Charlotte Grøn Andersen Telefon: 99889432 E-mail: acga@rebild.dk Dato: 25-06-2015 Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Følgende

Læs mere

ÅRSBERETNING 2016 I N T E G R A T I O N S R Å D E T I S Ø N D E R B O R G K O M M U N E. Sønderborg Kommune. Borger, Beskæftigelse og Sundhed

ÅRSBERETNING 2016 I N T E G R A T I O N S R Å D E T I S Ø N D E R B O R G K O M M U N E. Sønderborg Kommune. Borger, Beskæftigelse og Sundhed ÅRSBERETNING 2016 I N T E G R A T I O N S R Å D E T I S Ø N D E R B O R G K O M M U N E Sønderborg Kommune Borger, Beskæftigelse og Sundhed Januar 2017 Godkendt i Integrationsrådet den 26. januar 2017

Læs mere

Mål for Ringsted Kommunes integrationspolitik Godkendt af Byrådet den 14. maj 2001

Mål for Ringsted Kommunes integrationspolitik Godkendt af Byrådet den 14. maj 2001 Mål for Ringsted Kommunes integrationspolitik Godkendt af Byrådet den 14. maj 2001 Ringsted Kommune April 2001 Indholdsfortegnelse 1. Ringsted Kommunes overordnede mål med integrationspolitikken er:...3

Læs mere

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Mandag den 18. marts 2019 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Mandag den 18. marts 2019 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Mandag den 18. marts 2019 kl. 17.30 til 19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Medlemmer

Læs mere

Referat. Integrationsrådet. Møde i Integrationsrådet Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30. Amtstue Alle Ringsted

Referat. Integrationsrådet. Møde i Integrationsrådet Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30. Amtstue Alle Ringsted Referat Integrationsrådet Møde nr.: Møde i Integrationsrådet Mødedato: onsdag den 02-11-2011 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: Gråt mødelokale Amtstue Alle 71 4100 Ringsted Medlemmer Johnny Dahlgaard

Læs mere

Referat af. ekstraordinært møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Tirsdag den 10. april 2018 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 3607

Referat af. ekstraordinært møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Tirsdag den 10. april 2018 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 3607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af ekstraordinært møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Tirsdag den 10. april 2018 kl. 19.00 21.30 Gladsaxe Rådhus, lokale

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 18:35 Mødested: Konstituerende byrådsmøde, Hjørring

Læs mere

Dagsorden for Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration

Dagsorden for Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Dagsorden for Integrationsrådets møde den 06.10.2014 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Afbud: Punkter på åben dagsorden 44. Godkendelse af dagsorden... 2 45. Referat fra sidste møde... 3 46.

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge Mødetidspunkt 06-01-2016 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse A & B Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 21:10 Tilstede:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 11. oktober 2016

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 11. oktober 2016 Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 11. oktober 2016 SÆH-udvalget finder at det er et godt og inspirerende udkast til s mad- og måltidspolitik. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 31. oktober 2016

Læs mere

Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet

Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Hjørring Rådhus, lokale 329 Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Referat af Integrationsrådets møde den 03.11.2014 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Tilstedeværende: Jan Rasmussen (. ) Jens Elender Nielsen (. ) Jørn Rasmussen (. ) Kaj Schmidt (. ) Keld Bruno

Læs mere

Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet

Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Hjørring Rådhus, lokale 329 Følgende sager behandles: Pkt. Tekst 1 Deltagere

Læs mere

Referat. Integrationsrådet

Referat. Integrationsrådet Referat Integrationsrådet Møde nr.: Integrationsrådet Dannet den: Onsdag den 01-02-2012 Mødedato: Onsdag den 25-01-2012 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: - Gråt mødelokale, ved kantinen. Social og Sundhedsforvaltningen

Læs mere

Referat af møde i integrationsrådet 3. februar , Kanalstræde 2, mødecentret

Referat af møde i integrationsrådet 3. februar , Kanalstræde 2, mødecentret Referat af møde i integrationsrådet 3. februar 2016 19-21, Kanalstræde 2, mødecentret Til stede: Christel, Jean, Christina, Susanne, Mahad, Erdogan, Ann-Katrine, Ann-Cherie, Hristina, Gitte (referent)

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben referat Lægekommunekontaktudvalget

Åben referat Lægekommunekontaktudvalget Åben referat Lægekommunekontaktudvalget Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Rådhuset, lokale 329 Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet

ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet Dato: 08. 02.2018 J.nr.: Sagsid: Sagsbeh.: Khalil Ahmad Direkte tlf.: 4631 7958 E-mail: khalila@roskilde.dk Forretningsorden for Integrationsrådet

Læs mere

Integrationsområdet i Skanderborg Kommune. Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 15. august 2018

Integrationsområdet i Skanderborg Kommune. Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 15. august 2018 Integrationsområdet i Skanderborg Kommune Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 15. august 2018 Integrationspolitikken i Skanderborg Kommune Strategispor: En differentieret integrationsindsats Fælles

Læs mere

Årsberetning Integrationsrådet

Årsberetning Integrationsrådet Årsberetning 2017 Integrationsrådet ÅRSBERETNING 2017 Integrationsrådet FORORD 3 VISIONEN 2014-2017 4 INTEGRATIONSRÅDETS MØDER I 2017 4 AKTIVITETER I 2017 5 INTEGRATIONSRÅDETS MEDLEMMER 2014 2017 9 2 FORORD

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol Det Lokale Beskæftigelsesråd Beslutningsprotokol Dato: 25. september 2008 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 15:00-16:00 Jytte Thisted, Formand Carsten Jespersgaard Jørgen Kruse

Læs mere

Referat dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 27. februar 2015 Rådhus Allé Frederikshavn

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 27. februar 2015 Rådhus Allé Frederikshavn Tovholdergruppemøde Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark Den 27. februar 2015 Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Deltagere Ole Bendix Hjørring Kommune Michael Christensen Mariagerfjord

Læs mere

Dagsorden Integrationsrådet

Dagsorden Integrationsrådet Dagsorden Integrationsrådet : Tirsdag den 01. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Azubuike Ukumadu (Direkte valgt) Carol Pimer

Læs mere

Integrationspolitik

Integrationspolitik Furesø Kommune Integrationspolitik 2018-2021 Høring FORORD Furesø Kommune skal være kendetegnet ved stærke fællesskaber, hvor vi som borgere tager ansvar og involverer os. Det er helt afgørende, at vi

Læs mere

Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet

Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Hjørring Rådhus, lokale 329 Følgende sager behandles: Pkt. Tekst 1

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

forandring og forankring

forandring og forankring DE KOMMUNALE PRAKTIKER- OG LEDERNETVÆRK OM INTEGRATION BYDER VELKOMMEN TIL FÆLLESMØDE OM: forandring og forankring MIDDELFART - 28. MARTS 2019 forandring og forankring LANDSDÆKKENDE NETVÆRKSMØDE OM FASTHOLDELSE

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 22-02-2017 16:15 Medborgerhuset, sal C Afbud fra:. Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig)

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration, Tigervej 39, 4600 Køge

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration, Tigervej 39, 4600 Køge Referat af Integrationsrådets møde den 16.06.2014 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration, Tigervej 39, 4600 Køge Tilstedeværende: Anna Papiewska (. ) Anton Dimauicius (. ) Dorte Corydon (. ) Jan Rasmussen

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Referat af Integrationsrådets møde den 06.10.2014 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Tilstedeværende: Anna Papiewska (. ) Dorte Corydon (. ) Jan Rasmussen (. ) Jens Elender Nielsen (. ) Jørn Rasmussen

Læs mere

Formandens forord til Årsberetning 2015

Formandens forord til Årsberetning 2015 Årsberetning 2015 Formandens forord til Årsberetning 2015 Odsherred Kommune har oplevet virkningen af den stigende flygtningestrøm i landet, hvor der til stadighed kommer flere flygtninge, især fra det

Læs mere

Integrationsrådet April 2017 ÅRSBERETNING 2016

Integrationsrådet April 2017 ÅRSBERETNING 2016 Integrationsrådet April 2017 ÅRSBERETNING 2016 Indhold 1. Forord... 2 2. Rådets aktiviteter for at opnå mere synlighed... 2 2.1. Borgmesterdag... 2 2.2: Integrationspris 2016... 3 2.3. Temaaften: Integration

Læs mere

Referat Kultur- og Fritidsudvalget

Referat Kultur- og Fritidsudvalget Referat Kultur- og Fritidsudvalget 2018-2021 Ordinært møde Mødetidspunkt: 10-01-2018 16:00 Mødeafholdelse: mødelokale 027 NB Tilstede: Anders Broholm (V) - formand Asger Mortensen (V) Bjarke Dyhr Lynnerup

Læs mere

Samarbejdsaftale om integration af etniske minoriteter i kultur- og fritidstilbud i 2007

Samarbejdsaftale om integration af etniske minoriteter i kultur- og fritidstilbud i 2007 Samarbejdsaftale om integration af etniske minoriteter i kultur- og fritidstilbud i 2007 1. Parterne Aftalen vedrører Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen, hvor

Læs mere

Notat. Emne: Økonomiudvalgsmøde d. 9/12-2013 Orientering vedr. inddragelse af etniske minoriteter. Den 2. december 2013 Aarhus Kommune

Notat. Emne: Økonomiudvalgsmøde d. 9/12-2013 Orientering vedr. inddragelse af etniske minoriteter. Den 2. december 2013 Aarhus Kommune Notat Emne: Økonomiudvalgsmøde d. 9/12-2013 Til: Orientering vedr. inddragelse af etniske minoriteter Den 2. december 2013 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Inddragelse af etniske minoriteter i de

Læs mere

Repræsentationslokale 1, Boulevarden 13, Indgang i gården

Repræsentationslokale 1, Boulevarden 13, Indgang i gården #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Møde Møde i Integrationsrådet Tid 2. februar 2015 kl. 16.30 Sted Repræsentationslokale 1, Boulevarden 13, Indgang i gården Direktørens Sekretariat

Læs mere

Til Socialudvalget. Konkretisering af Velkomstarrangement for flygtninge SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE

Til Socialudvalget. Konkretisering af Velkomstarrangement for flygtninge SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Til Socialudvalget Konkretisering af Velkomstarrangement for flygtninge Side 1 af 5 Baggrund Byrådet drøftede den 15. april 2015 en indstilling fra MSB vedr. Velkomstarrangement for flygtninge i Aarhus.

Læs mere

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Torsdag den 24. maj 2018 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 2608

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Torsdag den 24. maj 2018 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 2608 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Torsdag den 24. maj 2018 kl. 17.30 19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2608 Medlemmer Farrukh

Læs mere

Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:15 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested:

Læs mere

Referat. Integrationsrådet

Referat. Integrationsrådet Referat Den, kl. 18:00 holdt ordinært møde i Multietnisk Kulturhus, Lille Madsegade 32, Rønne. Mødet slut kl. 18,47 Fraværende med anmeldt forfald: Carl Ilsøe, Beata A. Hansen, Trine Rasmussen Fraværende

Læs mere

Med udgangspunkt i beskrivelsen vil arbejdsgruppen slutteligt i notatet opstille tre scenarier for Integrationsrådets fremtidige virke:

Med udgangspunkt i beskrivelsen vil arbejdsgruppen slutteligt i notatet opstille tre scenarier for Integrationsrådets fremtidige virke: Vedrørende: Notat om organisering Integrationsråd Sagsnavn: Integrationsrådet- Status og det fremadrettee arbejde Skrevet af: Christian Forchhammer Foldager E-mail: Christian.Forchhammer.Foldager@randers.dk

Læs mere

Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet

Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Hjørring Rådhus, lokale 329 Følgende sager behandles: Pkt. Tekst 1

Læs mere

Dagsorden Integrationsrådet

Dagsorden Integrationsrådet Dagsorden : Tirsdag den 01. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Azubuike Ukumadu (Direkte valgt) Carol Pimer Krogstrup (Direkte

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015 Referat torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale

Læs mere

Indhold. Forord... 3 Uddannelse... 5 Job/Erhvervsmuligheder... 6 Bosætning... 7 Mødet med andre medborgere... 8 Mødet med det danske system...

Indhold. Forord... 3 Uddannelse... 5 Job/Erhvervsmuligheder... 6 Bosætning... 7 Mødet med andre medborgere... 8 Mødet med det danske system... Integrationspolitik 2016 Indhold Forord... 3 Uddannelse... 5 Job/Erhvervsmuligheder...... 6 Bosætning... 7 Mødet med andre medborgere... 8 Mødet med det danske system... 9 2 Godkendt af Kerteminde Byråd

Læs mere

Årsberetning. Esbjerg Kommune Borger & Arbejdsmarked, Sekretariat. Godkendt i Integrationsrådet den

Årsberetning. Esbjerg Kommune Borger & Arbejdsmarked, Sekretariat. Godkendt i Integrationsrådet den Årsberetning 2011 Esbjerg Kommune Borger & Arbejdsmarked, Sekretariat Godkendt i Integrationsrådet den 8.02.2012 Indhold Sammenfatning... 3 Aktiviteter... 3 Møder... 3 Deltagelse i andre mødefora... 4

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Referat af Integrationsrådets møde den 03.03.2014 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Tilstedeværende: Hasan Bahadir (. ) Johnny Jensen (. ) Kadir Ünver (. ) Katrine M. Harrekilde (. ) Meena G.

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Juni 2008 Indledning Denne aftale er et katalog over samarbejdsmuligheder mellem Rådet for Etniske Minoriteter,

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge Mødetidspunkt 02-12-2015 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse A & B Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 21:10 Tilstede:

Læs mere

Referat. Integrationsrådet

Referat. Integrationsrådet kl. 18:00 Side 50 af 59 Referat Den, kl. 18:00 holdt ordinært møde i Multietnisk Kulturhus, Lille Madsegade 32, Rønne. Mødet slut kl. 19,25 Fraværende med anmeldt forfald: Fraværende uden anmeldt forfald:

Læs mere

Økonomiudvalget. Politisk organisation. Administrationen. HJØRRING KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger - Økonomiudvalget

Økonomiudvalget. Politisk organisation. Administrationen. HJØRRING KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger - Økonomiudvalget Økonomiudvalget Med et budget på 468,5 mio. kr. udgør Økonomiudvalgets område 12 % af Hjørring Kommunes samlede driftsbudget. Udvalget skal sikre, at den administrative driftsvirksomhed er i overensstemmelse

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Medborgerskab i Næstved Kommune. Medborgerskabspolitik

Medborgerskab i Næstved Kommune. Medborgerskabspolitik Medborgerskab i Næstved Kommune Medborgerskabspolitik 1 MOD PÅ MEDBORGERSKAB Næstved Kommune har mod på medborgerskab, og det er jeg som Borgmester stolt af Vi har i Næstved Kommune brug for, at alle er

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Torsdag den 30. august 2018 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Torsdag den 30. august 2018 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Torsdag den 30. august 2018 kl. 17.30 til 20.00 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Medlemmer

Læs mere

17. juni Dato 17. juni Tid 16:30. Sted. Parallelvej 27, 1. sal, mødelokalet ved kantinen NB. Fraværende. Ingen.

17. juni Dato 17. juni Tid 16:30. Sted. Parallelvej 27, 1. sal, mødelokalet ved kantinen NB. Fraværende. Ingen. Referat Integrationsråd 17. juni 2008 Dato 17. juni 2008 Tid 16:30 Sted Parallelvej 27, 1. sal, mødelokalet ved kantinen NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Elizaveta Zhukova Wilhelmsen () - Formand

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 04-03-2015 16:00 Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig) Godkendelse af dagsorden3

Læs mere

Dialogforum for integration REFERAT

Dialogforum for integration REFERAT Dialogforum for integration REFERAT Sted: Viden Djurs Århusvej 49-51 Grenaa Dato: Mandag den 5. november 2018 Start kl.: 15:00 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Fraværende: Jens Højlund (Uddannelsesinstitutionerne;

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Hjørring Kommune Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Omprioriteringer indenfor rammen 9. august 2016 Indholdsfortegnelse SERVICEOMRÅDE, HALLER OG BYGNINGER...3 Forslag nr. 1 Rammebesparelse Hjørring

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

Partnerskabsaftale. Fælles indsats omkring integrationen i Aalborg Kommune

Partnerskabsaftale. Fælles indsats omkring integrationen i Aalborg Kommune Partnerskabsaftale Fælles indsats omkring integrationen i Aalborg Kommune Indhold PARTNERSKABSAFTALEN ER INDGÅET MELLEM... 3 BAGGRUNDEN FOR PARTNERSKABSAFTALEN... 3 PARTNERSKABETS FORMÅL... 4 KONKRETE

Læs mere