Opdatering i tabellen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opdatering i tabellen"

Transkript

1 Opdatering i tabellen Sæson 2 - Lektion 10

2 Sidste uge Sidste uge gennemgik jeg hvordan jeg kunne løse opgaven om at tiden i vores model skulle initieres til 0:00, og hvordan i kan huske at eksperimentere med koden i en playground til i finder de vise sten I lærte at designe en custom celle så vi kunne vise vores data fra vores tidsregistreringer på listeform (tabelview) I lærte om BAR (bjælker hvor man kan putte knapper og ikoner på) I lærte om at tilføje en UIButtonBarItem til vores navigation så vi kan få et + ikon i toppen af vores navigation BAR til oprettelse af en ny registrering I lærte at tilføje knappen i visual builder, eller i kode Og det betød at vi opdagede nogle ting der skal rettes i vores tidsregistreringsmodel, så det fik i som opgave til i dag.

3 Agenda for i aften Jeg viser jer hvordan i kunne løse opgaverne, hvilke tanker der går bag løsningerne. Jeg kan godt forstå hvis i har haft svært ved opgave 9.2 Så ser vi hvad der skal til for at vi kan rette en registrering Og hvordan vi kan slette en registrering i vores tabel view. Det kan være vi går lidt under i aften. (Ved jeg har sagt det før, nu får vi at se)

4 Husk at række hånden op 1. Skriv dit spørgsmål. 2. Ræk hånden op 3. Jeg holder flere spørge pauser undervejs

5 Opgave 9.1 Vi fandt ud af, efter vi kunne oprette flere tidsregistreringer, at beskrivelsen ikke blev gemt. Det tyder på at vi ikke får opdateret modellen med data fra vores outlet når vi er færdige med at taste beskrivelsen. Der er 2 ting i det, for vi ønsker ikke at man skal slette DESCRIPTION når man taster, og samtidig skal vi gemme vores data i vores model. Det ser vi på i xcode.

6 Hvad så vi i xcode omkring opg 9.1 Det med at vi skulle slette DESCRIPTION kunne rettes simpelt i Interface Builder ved at vi skiftede fra at feltet havde værdien til at vi brugte en Placeholder. Vores TimeEntryViewController, var lidt rodet så jeg fik ryddet op i den og placerede outlets, actions mm i grupper med //MARK: så det var nemmere at finde koden i oversigten. Jeg lavede en funktion som opdaterede alle tekst felter i modellen Jeg fandt alle de steder hvor tastaturet blev skjult, og sikrede mig at den kaldte updatetextfieldsinmodel funktionen som jeg lige havde lavet..

7 Spørgsmål til opgave 9.1 Aftenskole i programmering

8 Opgave 9.2 Vi fandt ud af at hvis vi trykkede start så vi start tiden i appen. Tiden skal vise 0:00 indtil den enten er indtastet eller vi har trykket stop, så vi har målt tiden. Den tid der skal vises skal være den MÅLTE eller tastede tid, og det er det ikke nu, og problemet ligger tydeligvis i Modellen for det er den der er ansvarlig for forretningslogikken altså reglerne for hvad der må og skal vises.

9 Problemet er at Tid = En dato Da vi valgte at lave valg af tid, fandt vi ud af at det var nemmere at bruge en Date end at arbejde med tiden alene fordi Date funktionerne bruger typen Date Men vi har designet vores model efter at kunne spørge på tiden (TimeInterval), så det skal vi have designet om. Vi er kommet til at bruge entrydate, men det er jo start dato/tid og den bør vi ikke ændre når vi ændre tiden.

10 Problemerne listet op entrydate må kun ændres når vi opretter instansen, og når vi ændrer datoen. time, bruger vi til at returnere tiden som sekunder, men vi sætter den aldrig ud fra sekunder. Vi sætter tiden ud fra en Date, fordi det er det UIDatePicker bruger. Der er ikke noget galt med modellen som sådan, men vi bruger den forkert, i viewcontrolleren fordi vi har haft brug for at få en Dato til vores UIDatePickerView Vi har i modellen taget hensyn til at man kan gå over flere dage i en registrering, dvs vi starter en given dato og arbejder 28 timer eksempel. 28 timer kan vi ikke indtaste i en UIDatePicker med mode =.time

11 Hvordan kan vi løse det? Vi skal stoppe vores viewcontroller fra at ændre entrydate når vi ændre tiden. Vi kan beslutte at vi maks tillader at registrere 24 timer (23:59) og hvis vi går over må vi lave en registrering manuelt mere eks. Version 2 kan så måske ændres til at håndtere automatisk registrering over flere dage. Hvis vi tager forudsætningen at vi ikke kan registrere over et døgn i samme registrering, kan vi udvide modellen med en logedtimeasdate property Det laver vi i xcode.

12 Hvad så vi i xcode om opgave 9.2 Jeg lavede en egenskab på modellen der kunne returnere og sætte tiden som en Date, for det skal vi bruge i vores UIDatePicker s Jeg ændrede delegate protokollen, så vi også havde funktioner for dato og tid. Jeg implementerede delegate protokol metoderne på TimeEntryViewController Jeg ændrede DateEditViewController til at kalde de forskellige delegate metoder afhængig af parameter typen. Herunder viewdidload så dato og tid bliver initialiseret. Jeg ændrede metoden updateui på TimeEntryViewController, til at bruge LogTimeAsDate Jeg ændrede metoden updateui på TimeEntryViewController, til at udfylde description fra modellen også. Og det samme ændrede jeg i vores custom cell, for ellers kommer det ikke tilbage til vores visning. Dermed viste det sig også at de andre værdier i modellen som status mm også blev sat

13 Kan i huske den her. Software udvikling er en process hvor vi hele tiden bliver klogere og retter og laver det om. Se den fulde video på youtube

14 Er der plads til forbedringer Det korte svar er JA. Modellen var ok, men for at viewcontrolleren måtte fungere måtte vi tage den beslutning at vi for nu ikke kan håndtere arbejdsdage over 24 timer. Der bør kigges på at man indtaster timer som 0-99 eks og minutter i eks 15,30,45,60 minutters intervaller. Hvis timer > 24 så skal der automatisk laves en ekstra registrering med samme oplysninger men over 2 dage. eks. Skal man det eller skal man holde fast i begrænsningen om maks 24 timer? Forbedringer i UI, Autolayout, mere polish, osv osv osv.

15 Spørgsmål til opgaven? Aftenskole i programmering

16 Rette en tidsregistrering Det kan laves på mange måder, men siden vi allerede har en viewcontroller hvor vi retter en registrering er et oplagt at bruge den. Når vi dapper på en celle skal vi kunne rette registreringen, ved at vi skifter til vores redigerings view. Det skal vi se på i xcode

17 Hvad så vi i xcode Jeg lavede en segue fra prototype cellen til TimeEntry tidsregistrering viewet. Jeg rettede prepare for segue på TimeLogTableViewController Først testede vi på segue navnet Så tog vi fat i sender (som jo må være cellen) og forsøgte at typecaste den til en TimeLogEntryViewCell Så spurgte vi TabelViewet om at give os indexpath for den celle vi havde fat i Til sidst slog vi op i vores Model på indexpath.row værdien for at få fat i vores tidsregistrering som vi så gav vores destinationvc som parameter.

18 Spørgsmål til opdatering af en tidsregistrering

19 Sletning af en registrering Det er blevet normalt at man slider en celle til venstre når man vil slette At slette har noget med data at gøre og en UITableViewController har 2 protokoller UITableViewDelegate og UITableViewDataSource Insert update og delete knytter sig til data sourcen, derfor kan det være gavnligt at se på hvad der står i online dokumentationen, så det gør vi og søger på UITableViewDataSource.

20 Fra dokumentationen Der er en metode der sletter med et swipe på UITableViewDataSource, som kan vise en slet knap. Men først skal vi have implementeret en sletning i vores model, så når jeg kommer med en indexpath.row kan jeg slette posten under. Det ser vi på i xcode.

21 Hvad så vi xcode Jeg lavede 2 funktioner på vores TimeLog candeleterow(atindex: int) deleterow(atindex: int) På den måde kan jeg teste om jeg kan slette et index, før jeg sletter (det burde ikke være et problem) Og det ser vi på nu i xcode..

22 Hvad så vi i xcode Vi så at vores skabelon allerede havde en slet funktion indbygget. Vi skulle bare udkommentere funktionen og implementere sletning i modellen på det index vi kommer med. Der er også funktioner til redigering af rækkefølge mm. Men det er creme og det kan altid ændres.

23 Status Vi kan oprette en tidsregistrering. (Insert) Vi kan rette en tidsregistrering. (Update) Vi kan slette en tidsregistrering. (Delete) Vi mangler at kunne gemme data Vi mangler at kunne lave et uge View for en given uge, men det kræver at vi kan søge i gemt data (lave et opslag i en database)

24 Spørgsmål til sletning? Aftenskole i programmering

25 Vi har set på: Modeller, Date, DateFormatter, DateComponents, Calendar, ViewControllere, Delegates, Protocols, Segues, DatePickers, NavigationBar, NavigationController, TabelController, TableCell, BarButton osv osv. Alt sammen komponenter vi har bygget på for at kunne registrere en eller flere tider. Vi skal have set på hvordan vi kan gemme data og det starter vi på i næste uge.

26 Til næste uge Prøv at programmere det jeg har vist jer. Har i ikke kunnet løse opgaverne så prøv at løse det med det i har set i aften.

27 I næste uge Det handler kun om at kunne gemme data. Der kommer en del teori i næste uge, som er nødvendigt for at forstå nogle grundprincipper omkring at gemme data.

28 Spørgsmål på falderebet? Aftenskole i programmering

29 Vi ses i næste uge. Aftenskole i programmering

Aftenskole i programmering sæson Flere registreringer. Sæson 2 - Lektion 8

Aftenskole i programmering sæson Flere registreringer. Sæson 2 - Lektion 8 Flere registreringer Sæson 2 - Lektion 8 I sidste uge Vi så hvordan vi kan navigere med en UINavigationController Vi så hvordan vi lavede nogle hjælpe klasser med funktioner vi skulle bruge flere steder

Læs mere

Aftenskole i programmering sæson Watch Me. Sæson 2 - Lektion 19

Aftenskole i programmering sæson Watch Me. Sæson 2 - Lektion 19 Watch Me Sæson 2 - Lektion 19 I sidste uge I sidste uge tog vi en lille maraton, for at få lavet version 0.5 af ugesedel appen, og lektionen blev 2.5 timer lang. Undskyld! Vi brugte tiden på: At lave en

Læs mere

Aftenskole i programmering sæson Core Data del 2. Sæson 2-13

Aftenskole i programmering sæson Core Data del 2. Sæson 2-13 Core Data del 2 Sæson 2-13 Sidste uge I sidste uge lavede vi en ny simpel app til brug for at lære Core Data Vi brugte kun elementer i har lært så i burde kunne lave den selv og skulle også helst lave

Læs mere

Aftenskole i programmering sæson Registrering af tid. Sæson 2 - Lektion 5

Aftenskole i programmering sæson Registrering af tid. Sæson 2 - Lektion 5 Registrering af tid Sæson 2 - Lektion 5 Før jul Vi har designet og bygget en model til håndtering af en timeregistrering Vi har kigget på hvordan vi håndterer fejl Vi har kopieret koden over i Bents x-code

Læs mere

DMX styring med USB-interface

DMX styring med USB-interface DMX styring med USB-interface Introduktion...2 DMX bibliotek...3 Programmering af kanaler...7 Sådan skabes et show/en lyssekvens...11 Introduktion DMX LightPlayer er en avanceret men meget brugervenlig

Læs mere

TIDSREGISTRERING VERSION 2.0. R2PTRACKING APS Nørregade 13, 4100 Ringsted

TIDSREGISTRERING VERSION 2.0. R2PTRACKING APS Nørregade 13, 4100 Ringsted 2017 TIDSREGISTRERING VERSION 2.0 R2PTRACKING APS Nørregade 13, 4100 Ringsted INDHOLD Om Tidsregistrering... 2 Opsætning i webtour... 2 Typer til tidsregistrering... 2 Chauffør opsætning... 2 Tidsregistrering

Læs mere

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 19.12.2013 Indhold 1 Indledning... 5 1.1

Læs mere

DOKUMENTATION OG VEJLEDNING

DOKUMENTATION OG VEJLEDNING DOKUMENTATION OG VEJLEDNING VERSION 2 Registrering af oplysninger på personalet Denne vejledning beskriver, hvordan der registreres oplysninger om personalet. Vejledningen er delt op i 2 dele. - Opdatering

Læs mere

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Forfatter:

Læs mere

8.0 Distriktshjemmesider

8.0 Distriktshjemmesider 8.0 Distriktshjemmesider Indhold Login... 2 Forside... 3 Distriktsside opbygning...4 Rediger på en side... 5 Upload filer til mediebibliotek... 8 Kontroller links på filer... 12 Indsæt billeder... 13 Slet

Læs mere

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual Brugermanual 1 INDHOLD 1. Navigation 2. Dashboard 3. 4. Support 2 NAVIGATION 1 På forsiden finder du dine installerede moduler i LinkGRC løsningen og du kan her vælge hvilket modul du ønsker at arbejde

Læs mere

Vejledning. Excel-skabelon. til oprettelse af kalendere. Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_06.xls

Vejledning. Excel-skabelon. til oprettelse af kalendere. Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_06.xls Vejledning Excel-skabelon til oprettelse af kalendere Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_06.xls 20-03-2017 Out of date Vejledningen til makrosikkerhed er nok noget forældet i forhold til nyere versioner

Læs mere

Lav din egen forside i webtrees

Lav din egen forside i webtrees Lav din egen forside i webtrees Du behøver ikke at kunne kode eller gøre noget advanceret for at designe din helt egen forside i webtrees. Alt du skal gøre er bare at gøre brug af den indbygget editor.

Læs mere

Ny forbedret version

Ny forbedret version // Visma ServiceSuite Ny forbedret version Version 4.14.1 Nyheder i Visma ServiceSuite 1. Generer tjeklister som pdf i ServiceSuite Online 2. Vis hvilken medarbejder der har udfyldt en tjekliste 3. Sletning

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Vejledning. Excel-skabelon. til oprettelse af kalendere. Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_01.xls

Vejledning. Excel-skabelon. til oprettelse af kalendere. Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_01.xls Vejledning Excel-skabelon til oprettelse af kalendere Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_01.xls 18-03-2017 Out of date Vejledningen til makrosikkerhed er nok noget forældet i forhold til nyere versioner

Læs mere

Alle tekstbokser er generelle informationer og ikke en del af selve step by step guiden.

Alle tekstbokser er generelle informationer og ikke en del af selve step by step guiden. Step by step guide til InfoScreens Indhold Log ind... 1 Oprette slide... 1 Offentliggøre slide...5 Se infoskærm... 6 Rediger et slide... 7 Fjerne slide fra skærm... 7 Ændre rækkefølge på slide på skærm...

Læs mere

Formular modul. Sitecore Foundry juli Version 1.0

Formular modul. Sitecore Foundry juli Version 1.0 Sitecore Foundry 3.0 Formular modul 15. juli 2011 - Version 1.0 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Opsætning af 60 dags regel

Opsætning af 60 dags regel 2015 Opsætning af 60 dags regel Indhold... 0 Guide til opsætning af 60-dags regel i Autolog Klienten... 1 Hvad er forskellen mellem den Automatiske og Manuelle opsætning af 60-dags reglen?... 2 Hvordan

Læs mere

Vejledning til Blackboards portfolio værktøj

Vejledning til Blackboards portfolio værktøj Vejledning til Blackboards portfolio værktøj Brug denne vejledning, når du skal udarbejde din undervisningsportfolio i Blackboards portfolio værktøj. Ved at følge alle trinene nedenfor får du udarbejdet

Læs mere

Log ind. Opret fortælling. Skriv tekst. Upload billeder. Indsæt billeder. Indsæt links. Indsæt citat. Indsæt grå boks

Log ind. Opret fortælling. Skriv tekst. Upload billeder. Indsæt billeder. Indsæt links. Indsæt citat. Indsæt grå boks Indhold Log ind Opret fortælling Skriv tekst Upload billeder Indsæt billeder Indsæt links Indsæt citat Indsæt grå boks Indsæt youtube video Indsæt google map via iframe Opret og indsæt galleri Opret og

Læs mere

Programmering for begyndere Lektion 2. Opsamling mm

Programmering for begyndere Lektion 2. Opsamling mm Lektion 2 Opsamling mm God tone Der er indlagt spørge sessioner Lektion 2 - Agenda Programmering for Lidt ændringer til teknikken, herunder hvordan du genser en lektion Lidt generelle tilbagemeldinger

Læs mere

Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider

Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider Introduktion HB Bus App er et system til at indberette din arbejdstid til lønafdelingen. HB Bus App en ligger på din mobiltelefon og holdes automatisk

Læs mere

Velkommen. I gang med Ondisplay

Velkommen. I gang med Ondisplay Velkommen I gang med Ondisplay Log ind på Ondisplay Tast den URL du har fået af Ondisplay. Det kan være: http://admin.ondisplay.dk eller http://ditfirmanavn.ondisplay.dk (Bemærk: ingen www) På logon-siden

Læs mere

1. Du bliver mødt af denne boks. Klik på Gem, og gem filen et sted hvor du kan finde den igen.

1. Du bliver mødt af denne boks. Klik på Gem, og gem filen et sted hvor du kan finde den igen. Ewido hed programmet tidligere, nu hedder det AVG Antispyware og er et program, som først og fremmest skal holde trojanske heste ude fra din maskine. Derudover, beskytter programmet dig mod en hel del

Læs mere

Rapport generator til Microsoft C5

Rapport generator til Microsoft C5 Generelt Rapportgeneratoren til C5 kan benyttes sammen med alle versioner af C5 og kræver INGEN tillægsmoduler eller tilkøb af C5. Den kører på: C5 version 1.5x, 1.6x, 2.x, 3.x, 4.x, 2008, 2010 og 2012.

Læs mere

Gennemgang af ios app

Gennemgang af ios app Gennemgang af ios app Log ind Log ind skærmen er det første du møder når du starter app en. Her kan du vælge at oprette en ny konto eller logge ind i en eksisterende. Husk at vælge et sikkert password,

Læs mere

TID registrering generelt

TID registrering generelt TID registrering generelt Generelt Inden registrering I denne vejledning gennemgås skærmbilledet til tidsregistrering, samt principper der er knyttet til registrering i TID. For at der kan registreres

Læs mere

Vejledning til læreren. MG/FG - Skoleportalen

Vejledning til læreren. MG/FG - Skoleportalen 1 Vejledning til læreren MG/FG - Skoleportalen Indholdsfortegnelse Kom godt i gang... 3 Opret en prøve der er taget på papir med netscoring... 4 Indtastning... 5 Internetudgave... 7 Internetudgave med

Læs mere

Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider

Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider Introduktion HB Bus App er et system til at indberette din arbejdstid til lønafdelingen. HB Bus App en ligger på din mobiltelefon og holdes automatisk

Læs mere

LinkGRC. Dokumenter. Brugermanual

LinkGRC. Dokumenter. Brugermanual Brugermanual 1 INDHOLD 1. Navigation 2. Dashboard 3. 4. Support 2 NAVIGATION 1 På forsiden finder du dine installerede moduler i LinkGRC løsningen og du kan her vælge hvilket modul du ønsker at arbejde

Læs mere

Hvilke maskiner kan komme med på nettet.

Hvilke maskiner kan komme med på nettet. Maskiner på DMiBrugt Det er muligt at få både nye og brugte maskiner med på DMiBrugt. Der dannes en xml fil der overføres til DMiBrugt, som så opdaterer deres internet side over maskiner til salg. Hvilke

Læs mere

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1 DigiMatch Elektronisk Kamprapport 1 Procedure før kampstart... 3 DigiMatch download... 3 Registerniveau... 7 Indstillinger... 9 Login... 9 Tilpas knapperne... 10 Kampregistrering...

Læs mere

Statistikmodul i WinPLC

Statistikmodul i WinPLC Juni 2018 Statistikmodul i WinPLC Indlæs patientfortegnelse fra sundhed.dk Inden du benytter statistikmodulet i WinPLC, er det en god ide at indlæse en opdateret patientfortegnelse fra sundhed.dk. Denne

Læs mere

Vejledning. Excel-skabelon. til oprettelse af kalendere. Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 04.xls

Vejledning. Excel-skabelon. til oprettelse af kalendere. Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 04.xls Vejledning Excel-skabelon til oprettelse af kalendere Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 04.xls 12-03-2017 Out of date Vejledningen til makrosikkerhed er nok noget forældet i forhold til nyere versioner

Læs mere

Special Ops Live. Dansk Quick Guide. Kamera indstillinger ved Foto mode. Nu kan du styre dit kamera live via sms

Special Ops Live. Dansk Quick Guide. Kamera indstillinger ved Foto mode. Nu kan du styre dit kamera live via sms Dansk Quick Guide Nu kan du styre dit kamera live via sms Når du modtager dit kamera pakkes det ud, du finder 12 Stk. NYE batterier, finder dit Sandisk SD Kort og dit nye simkort fra det teleselskab du

Læs mere

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte:

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte: Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt er der se-adgang til arbejdspladsbrugsanvisningerne. Hvis der skal tilføjes eller fjernes produkter, og hvis

Læs mere

Formular modul. Sitecore Foundry januar Version 1.0

Formular modul. Sitecore Foundry januar Version 1.0 22. januar 2015 - Version 1.0 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Opret en ny formular... 4 Skjult

Læs mere

Vejledning Lønindberetning. Opdateret 14. februar 2012

Vejledning Lønindberetning. Opdateret 14. februar 2012 Vejledning Lønindberetning Opdateret 14. februar 2012 Indhold Forudsætninger... 3 Indberetningsmappe... 3 TF-koder... 3 Lærernes aktiviteter... 4 Forud-oprettelse... 4 Bagud-oprettelse... 4 Indstillinger...

Læs mere

Dannelse af PDF dokumenter

Dannelse af PDF dokumenter Dannelse af PDF dokumenter Indhold Dannelse af PDF-dokumenter i Phd Planner... 2 Valg af vedhæftninger i PDF dokumentet... 2 Valg af skabelon for PDF dokumentet... 3 Når PDF filen er dannet... 5 Gem PDF

Læs mere

The Boerboel Pedigree

The Boerboel Pedigree The Boerboel Pedigree The Boerboel Pedigree er opdelt i tre applikationer - (a) Visning af stamtavle (b) Indtastning af nye hunde i The Boerboel Pedigree. (c) Administration af indtastede hunde, opdrættere

Læs mere

Dannelse af PDF-dokumenter

Dannelse af PDF-dokumenter Dannelse af PDF-dokumenter Indhold Generere PDF-dokumenter... 2 Håndtering af PDF-dokumentet... 8 Hvordan indsætter man sidetal i PDF-dokumentet?... 8 Hvordan laver man bookmarks i PDF-dokumentet?... 8

Læs mere

Online-timeseddelregistrering

Online-timeseddelregistrering Online-timeseddelregistrering Denne vejledning giver dig et overblik over, hvordan du kommer i gang med at foretage registrering af dine timesedler i vores online-tidsregistreringssystem, som hedder AXP.

Læs mere

BRUGERMANUAL FLEXSCREEN

BRUGERMANUAL FLEXSCREEN BRUGERMANUAL FLEXSCREEN INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...3 Login...3 Ændre password for en infoskærm...4 Ret tekst på siden...5 Indsæt et billede på siden...6 Opdel skærmen i kasser/bokse...8 Tilføj slide...10

Læs mere

UNI-labels i Open- og LibreOffice

UNI-labels i Open- og LibreOffice UNI-labels i Open- og LibreOffice Print labels til dine elever med UNI login-oplysninger Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er UNI-Label?...4 Få fat på data!...5 Registrer dine data!...8 Lav

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner..

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner.. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Zoom funktioner.. 6 Panorere på skærmen. 7 Information om grafikken.... 8-10 Print et udsnit.....

Læs mere

Spots og komponenter. Sitecore Foundry februar Version 1.0

Spots og komponenter. Sitecore Foundry februar Version 1.0 Sitecore Foundry 4.0 Spots og komponenter 23. februar 2013 - Version 1.0 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Denne vejledning beskriver kort anvendelsen af Kørebog for Pocket PC version 3.0 Programmet giver mulighed for registrering af den daglige kørsel. Registreringen

Læs mere

Projekter. Startvejledning

Projekter. Startvejledning Projekter Startvejledning Hold styr på dine opgaver En opgaveliste på SharePoint er praktisk til at holde styr på alt det, der skal gøres i et projekt. Du kan tilføje start- og forfaldsdatoer, tildele

Læs mere

Indhold Windows Phone 8... 1

Indhold Windows Phone 8... 1 Windows Phone 8 Her er en guide til softwareopdatering af Windows Phone 8, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås. Indhold

Læs mere

ON!Track Mobil brugermanual

ON!Track Mobil brugermanual ON!Track Mobil brugermanual Indhold Hvad er ON!Track?... 2 Hvordan downloades ON!Track fra App Store?... 3 Hvordan navigeres i ON!Track Mobile App?... 8 Hvordan tilføjes et generisk aktiv?... 17 (a) Tilføj

Læs mere

Vejledning i brugen af regneark til TOP-CUP, Vest

Vejledning i brugen af regneark til TOP-CUP, Vest Vejledning i brugen af regneark til TOP-CUP, Vest Formål med regnearket At tilbyde et enkelt system til oprettelse af stævner og registrering af stamoplysninger og indtastning af data, samt til udskrift

Læs mere

Sådan bruges kontaktpersongrupper (private distributionslister)

Sådan bruges kontaktpersongrupper (private distributionslister) Sådan bruges kontaktpersongrupper (private distributionslister) I adressekartoteket i Outlook er der en række fælles distributionslister, der styres af registreringer på de enkelte personer i SIS, f.eks.

Læs mere

Call Recorder Apresa Brugermanual

Call Recorder Apresa Brugermanual Call Recorder Apresa Brugermanual Version. 1.100.11 Vidicode Pleje og vedligeholdelse: CR Apresa må ikke blive våd. Hvis den bliver våd, tør den omgående af med en blød, ren klud. Væsker kan indeholde

Læs mere

1-1 Usability evaluering af den simple udgave

1-1 Usability evaluering af den simple udgave BILAG 1 s. 2 af 19 Bilag 1 1-1 Usability evaluering af den simple udgave...5 1-2 Heuristisk inspektion af den simple udgave...6 1-3 Usability evaluering af den avancerede udgave...8 1-4 Heuristisk inspektion

Læs mere

Indhold. Nyheder og vejledninger. 2. maj 2016 Manuel tilpasning af investeringsbevisnote

Indhold. Nyheder og vejledninger. 2. maj 2016 Manuel tilpasning af investeringsbevisnote 2. maj 2016 Manuel tilpasning af investeringsbevisnote Indhold Manuel tilpasning af investeringsbevisnote... 2 Rettelse af summer fælles... 2 Rettelse af summer person 1... 5 Rettelser af summer person

Læs mere

Document Capture for Microsoft Dynamics NAV. Ændringslog og opgraderingsnoter version 3.01

Document Capture for Microsoft Dynamics NAV. Ændringslog og opgraderingsnoter version 3.01 Document Capture for Microsoft Dynamics NAV Ændringslog og opgraderingsnoter version 3.01 INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle ændringer... 3 Klassisk Klient... 5 Rollebaseret klient & server... 6 Webgodkendelse...

Læs mere

Vejledning og beskrivelse til kørselsappen Min Kørsel

Vejledning og beskrivelse til kørselsappen Min Kørsel Kort beskrivelse Det er muligt via en ios, Android eller Windows baseret app, for medarbejderen at foretage indberetning af egen kørsel. Kørsel kan registreres direkte fra medarbejderens smartphone eller

Læs mere

SMARTair trådløs. Trin-for-trin guide

SMARTair trådløs. Trin-for-trin guide SMARTair trådløs Trin-for-trin guide Indholdsfortegnelse Hvordan opretter man et trådløst system... 3 Nulstille HUB en (Reset).... 3 Klargøring af hub version 5.0x... 4 Klargøring af hub version 6.0x...

Læs mere

portal.microsoftonline.com

portal.microsoftonline.com Office Online og OneDrive Office Online er et supplement til Officepakken, som du har liggende på computeren. Office Online ligger i skyen og åbnes i din webbrowser på adressen: portal.microsoftonline.com

Læs mere

Tacho Online: Vognkort

Tacho Online: Vognkort 2019 Tacho Online: Vognkort TACHO ONLINE: VOGNKORT VERSION 1.3 TUNGVOGNSSPECIALISTEN APS Københavnsvej 265, DK-4000 Roskilde INDHOLD Om Tacho Online s Vognkortet... 2 Nyt Design... 2 Nyt features... 4

Læs mere

Svendeprøve Projekt Tyveri alarm

Svendeprøve Projekt Tyveri alarm Svendeprøve Projekt Tyveri alarm Påbegyndt.: 8/2-1999 Afleveret.: 4/3-1999 Projektet er lavet af.: Kasper Kirkeby Brian Andersen Thomas Bojer Nielsen Søren Vang Jørgensen Indholds fortegnelse 1. INDLEDNING...3

Læs mere

KOMPONENT BESKRIVELSE

KOMPONENT BESKRIVELSE Beskrivelse : PC-program 714014 Program som kommunikerer med trykprøve stationer via. T-net/E-net. Fra programmet er det muligt at indstille parametre i de tilkoblede stationer. Programmet gemmer data

Læs mere

#AlleKanKode. Lektion 3 - Operatorer

#AlleKanKode. Lektion 3 - Operatorer #AlleKanKode Lektion 3 - Operatorer Disclaimer / Ansvarsfraskrivelse Alt du deler og siger mm bliver optaget. Lad være med at dele privat oplysninger, adgangskoder, kreditkort oplysninger osv. Andre vil

Læs mere

Kvik guide Mitel MC Klient iphone

Kvik guide Mitel MC Klient iphone 1 Kvik guide Mitel MC Klient iphone Indhold Installation af Klient software Side 2 Installation af ny konfiguration/funktioner/lcr filer Side 3-4 Beskrivelse af faste funktioner Side 5 Beskrivelse af menuer

Læs mere

WorldTrack Elektronisk Kørebog QUICKGUIDE (AUGUST 2018)

WorldTrack Elektronisk Kørebog QUICKGUIDE (AUGUST 2018) 2018 WorldTrack Elektronisk Kørebog QUICKGUIDE (AUGUST 2018) WORLDTRACK Ejby industrivej 2, 2600 Glostrup Indhold Indledning... 2 PC Version... 2 Login... 2 Kladder...5 Setup... 6 Køretøjer... 6 SKAT kørselssatser...

Læs mere

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Arbejde i faner Google Apps arbejder i faner, derfor er det vigtigt, du er bekendt med det. Mappen

Læs mere

Kom i gang med... Kapitel 12 Arbejde med skabeloner. OpenOffice.org

Kom i gang med... Kapitel 12 Arbejde med skabeloner. OpenOffice.org Kom i gang med... Kapitel 12 Arbejde med skabeloner OpenOffice.org Rettigheder Dette dokument er beskyttet af Copyright 2005 til bidragsyderne som er oplistet i afsnittet Forfattere. Du kan distribuere

Læs mere

LegalOffice BRANCHEINDSIGT I SYSTEM CAPTO.DK

LegalOffice BRANCHEINDSIGT I SYSTEM CAPTO.DK LegalOffice 1 Indhold Indledning... 3 LegalOffice Journaliser fra stifinder... 3 LegalOffice Journaliser fra Outlook og de øvrige Office produkter... 3 Visning af gemt mail på sag eller klient... 5 Gem

Læs mere

Håndtering af timepriser. Lær om timepriser, prisgrupper og prislister Solvejg la Cour Andersen

Håndtering af timepriser. Lær om timepriser, prisgrupper og prislister Solvejg la Cour Andersen Håndtering af timepriser Lær om timepriser, prisgrupper og prislister Solvejg la Cour Andersen 03 Indhold Indledning... Adgang til Timepriser... Brugergrænsefladen på hovedsiden for timepriser... Typer

Læs mere

JAR Øvelse nr. 7. JAR-Manual, Version 1.0. Matrikler i JAR. Regionsvejledning

JAR Øvelse nr. 7. JAR-Manual, Version 1.0. Matrikler i JAR. Regionsvejledning JAR Øvelse nr. 7 Matrikler i JAR Regionsvejledning JAR-Manual, Version 1.0 Øvelse ID: 7 Øvelsesemne: Stamdata for matrikler Øvelsesbeskrivelse: Giver dig et overblik over oplysninger omkring matrikel i

Læs mere

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0 My booking Version 9.0 System til at lave online bookinger, med mulighed for opdeling i grupper, forskellige booking typer, ændre layout indstillinger, status styring, sprogvalg samt en del mere, detaljer

Læs mere

Sådan kommer du i gang med boldnettet

Sådan kommer du i gang med boldnettet Sådan kommer du i gang med boldnettet Man skal yde før man kan nyde... Sådan er det også med boldnettet. Jeres fodboldside er som start en skabelon hvor i skal fylde informationer i for at få glæde af

Læs mere

DOKUMENTATION OG VEJLEDNING

DOKUMENTATION OG VEJLEDNING DOKUMENTATION OG VEJLEDNING VERSION 2 Opdatering af oplysninger på eksisterende køretøjer og registrering af nye køretøjer. Denne vejledning beskriver, hvordan der registreres oplysninger om køretøjer.

Læs mere

Netkatalog upload. Forord: Formål:

Netkatalog upload. Forord: Formål: Netkatalog upload Forord: De data, I indsender som e-katalog, genbruges af SKI s kunder i de ordre, der sendes tilbage til Jer. Det er derfor vigtigt, både for kundes efterfølgende fakturakontrol; men

Læs mere

Sådan laver du en animationsfilm

Sådan laver du en animationsfilm Sådan laver du en animationsfilm i Animtoon Først skal du åbne Animtoon. I start menuen trykker du på Film Værkstedetikonet, som er billedet af et ben der går, se figur 1. Figur 1: Film Værkstedetikonet.

Læs mere

Guide til oprettelse/redigering af events på bornholm.info

Guide til oprettelse/redigering af events på bornholm.info Guide til oprettelse/redigering af events på bornholm.info Trin Login Beskrivelse 1. Login på hjemmesiden: URL: http://bornholm.info/wp-admin/ Brugernavn: se mailen Adgangskode: se mailen Opret event 1.

Læs mere

Brugerinterfacet er blevet delt op i vinduer så der senere kan tilføjes mulighed for åbne flere lister samtidig, i en fremtidig version.

Brugerinterfacet er blevet delt op i vinduer så der senere kan tilføjes mulighed for åbne flere lister samtidig, i en fremtidig version. Produktbeskrivelse: Program for vedligeholdelse af styklister. Programmet bygger på en Microsoft Access database. I denne Version, har vi optimeret strukturen så der kan være flere leverandører (linier)

Læs mere

Fremtidige ønsker til DANSDASTV

Fremtidige ønsker til DANSDASTV Fremtidige ønsker til DANSDASTV - ALT viser gemte bemærkninger (Disse 10 bem. Gemmes i egen fil) (Alfa. sortering) (Højreklik på Bemærkningsboksen og vælg tilføj/sortering m.m.) - ALT+F1..F9 = Flere genvejstaster

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

Introduktion. Formål Manualen giver omfattende retningslinjer og trin for trin instruktioner til at arbejde med appen

Introduktion. Formål Manualen giver omfattende retningslinjer og trin for trin instruktioner til at arbejde med appen Introduktion Formål Manualen giver omfattende retningslinjer og trin for trin instruktioner til at arbejde med appen Hvem er manualen til? Manualen er skrevet til slutbrugere som bruger appen. For opsætning

Læs mere

Vejledning PROPHIX 11. Brug af cellekommentarer i Prophix. Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen

Vejledning PROPHIX 11. Brug af cellekommentarer i Prophix. Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen PROPHIX 11 Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Vejledning Opdateret: September 2016 Version: 5 1.

Læs mere

Vejledning i allergiskema

Vejledning i allergiskema Marts 2017 Vejledning i allergiskema Denne vejledning handler om tilføjelsen og anvendelsen af allergiskemaer i WinPLC. Det nye allergiskema Som noget nyt kan man nu registrere patienters tilhørsforhold

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

Nota App på telefonen

Nota App på telefonen Nota App på telefonen I denne vejledning kan du læse om hvordan du henter Nota App til din iphone eller Android smartphone og om hvordan du bruger app'en. Find App'en i App Store eller Google Play. Appens

Læs mere

Daglig brug af Jit-klient

Daglig brug af Jit-klient Daglig brug af Jit-klient Indholdsfortegnelse Opret person...3 Alternativ oprettelse...3 Søgning af personer...4 Send besked...5 Vælg besked...6 Opret mappe...6 Opret skabelon...6 Slet mapper og skabeloner...6

Læs mere

PID2000 Archive Service

PID2000 Archive Service PROLON CONTROL SYSTEMS Herstedvesterstræde 56 DK-2620 Albertslund Danmark Tlf.: (+45) 43620625 Fax: (+45) 43623125 PID2000 Archive Service Bruger vejledning Juni 2002 Denne manual beskriver brugen af softwaren

Læs mere

Indhold Opstart af Walk 200b Opretning af ny patient Opstart af test Importering af Data: Ikoner...

Indhold Opstart af Walk 200b Opretning af ny patient Opstart af test Importering af Data: Ikoner... Indhold Indhold... 2 Opstart af Walk 200b.... 3 Opretning af ny patient... 4 Opstart af test.... 5 Importering af Data:... 9 Ikoner.... 13 Retning af Testprofil.... 14 Oprettelse af en ny profil.... 16

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-10-12 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Søgning i dokumentationen... 3 4 Åbning af ""...

Læs mere

Breve Fraser Makroer m.m.

Breve Fraser Makroer m.m. Koncern IT Anvendelse og udvikling Breve Fraser Makroer m.m. Oprettelse af brevprofiler (margintekst) 2 Anvendelse af brevmodul 4 Funktionsfelter i notatmodulet 6 Fremhævet tekst i notater 8 Standardtekster

Læs mere

DataFraGraf menuen 17.1

DataFraGraf menuen 17.1 DataFraGraf menuen 17.1 17. DATA FRA GRAF Forord Data fra Graf modtager adresser fra Graf til viderebehandling i FAS, hvor der for disse adresser i FAS kan Sendes SMS Sendes e-mail Udskrives breve Flyttes

Læs mere

Tilpasning af din tastaturgenveje

Tilpasning af din tastaturgenveje Tilpasning af din tastaturgenveje Gary Rebholz Everybody's workflow er anderledes. Selvom mange af de opgaver, vi alle udfører i vores video eller lyd redigeringsfunktioner er de samme som de opgaver alle

Læs mere

Oktober Dokumentpakker

Oktober Dokumentpakker Oktober 2017 Dokumentpakker Dokumentpakkerne er et værktøj til at udskrive dynamiske breve, som har en standardtekst i brevet, og hvor der automatisk sættes blandt andet patientens navn, adresse og aftaletid

Læs mere

CapLegal Quick Guide - Sagsbehandling

CapLegal Quick Guide - Sagsbehandling CapLegal Quick Guide - Sagsbehandling Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Rollecenter... 3 Oprettelse af sag... 5 Sagsguiden... 5 Trin 1 - sagsoplysninger... 6 Trin 2 Vælg klient(er)... 6 Trin 3 Vælg parter...

Læs mere

Bemærk! Et PHP script har kun brug for at forbinde én gang til databaseserveren. Det kan så sagtens udføre flere kommandoer vha. denne forbindelse.

Bemærk! Et PHP script har kun brug for at forbinde én gang til databaseserveren. Det kan så sagtens udføre flere kommandoer vha. denne forbindelse. Mysqli Webintegrator Når vi arbejder med server-side scripting ( i vort tilfælde PHP), har vi ofte behov for at kunne tilgå data, som vi opbevarer i en database. Det kan f.eks. dreje sig om nyhederne i

Læs mere

Advanced Word Template Brugermanual

Advanced Word Template Brugermanual Advanced Word Template Brugermanual Forord: Advanced Word Template er et værktøj, der anvendes sammen med Microsoft Word til at opbygge ensartet beskrivelser på en mere intelligent måde end Copy and Paste

Læs mere

Her kan man oprette et nyt slideshow ved at trykke på kassen med "Opret nyt slideshow". Dette fører en til "Rediger slideshow".

Her kan man oprette et nyt slideshow ved at trykke på kassen med Opret nyt slideshow. Dette fører en til Rediger slideshow. Hjælp til Praksisskærm Redigering i Praksisskærm Redigeringsdelen består af 2 sider. Den ene side - "Oversigt over slideshows" indeholder oversigten over ens slideshows. Den anden - "Rediger slideshow"

Læs mere

Manual til Kundekartotek

Manual til Kundekartotek 2016 Manual til Kundekartotek ShopPlanner Customers Med forklaring og eksempler på hvordan man håndterer kundeoplysninger www.obels.dk 1 Introduktion... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Anvendelse... 3 2 Referencer...

Læs mere

Indholdsoversigt. Emne. Side

Indholdsoversigt. Emne. Side Indholdsoversigt Emne o Log-in på din Idify Tidslinje Åben Idify Timeline på din ipad Indtast dine log-in oplysninger o Navigation af din tidslinje Tidslinjens oversigt Åbne Favorit erindring Navigér og

Læs mere