Sportsplan for paradressur

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sportsplan for paradressur"

Transkript

1 Sportsplan for paradressur Introduktion Sportsplanens formål er at danne udgangspunkt og retningslinjer for paradressur, samt bidrage til at udvikle et program, som gør de bedste bedre, udvikler flere ryttere til at kunne begå sig på topniveau og tilrettelægger de sportslige målsætninger imod høje placeringer ved EM, VM, PL og evt. NM. Der skelnes i sportsplanen mellem landshold og bruttotrup. Hver sæson starter med en bruttotrup på maksimalt 12 ekvipager. Fra bruttotruppen udtages landsholdet, som består af de ekvipager, der udtages til NM, EM, VM og/eller PL. Udtagelse sker som udgangspunkt efter DM og meldes ud offentligt på mail. Udtagelse sker på baggrund af nedenfor opstillede kriterier, hvoraf ingen kan stå alene. Udtagelse til landshold og bruttotrup kvalitetssikres i dialog mellem landstræner, holdleder, dyrlæge, fysioterapeut, elitestab og eventuelt andre, men landstræner har den endelige beslutning. Det er som rytter muligt at få en begrundelse for, hvorfor og på hvilken baggrund man er/ikke er blevet udtaget. Sportsplanen revideres løbende. Udtagelseskriterier til bruttotrup/landshold Nedenfor følger en række generelle udtagelseskriterier til bruttotruppen/landsholdet. Specifikke udtagelseskrav til EM, VM, PL og evt. NM vil blive meldt ud i forbindelse med givne mesterskab. Udtagelse tager udgangspunkt i: Rytterens kvalifikationer, erfaring på højt niveau og aktuelle niveau. Hestens kvalitet, potentiale og aktuelle form. Ekvipagens resultatmæssige stabilitet og bundniveau ved de i samarbejde med landstræneren udvalgte stævner. I forbindelse med vurderingen af ekvipagens resultater medtages stævnets sværhedsgrad og konkurrencemæssige kvalitet som bedømmelsesfaktorer. Derudover kræves det, at: Ekvipagen deltager ved DM. Ekvipagen som minimum kan indplaceres som atlet i Parasport Danmarks elitekoncept (verdensklasse, eliteatlet og atlet). Rytteren er internationalt klassificeret. Rytteren har egen hest eller kontrakt på sponsorhest. Rytteren laver målsætningsarbejde og handleplaner. Forventninger til bruttotrup/landshold Rytteren opfylder krav formuleret i Håndbog for landsholdsudøvere. Rytteren står til rådighed for arrangementer, events eller kampagner for Parasport Danmark og DRF, dog sådan at rytteren har ret til at tage forbehold for trænings- og konkurrenceplanlægning.

2 Ryttere og heste Som led i at opnå den sportslige målsætning om høje placeringer ved EM, VM, PL og evt. NM defineres den gode rytter og den gode hest ud fra følgende kriterier: Den gode rytter Har lyst og energi til at træne. Har stor vilje i både medgang og modgang. Har forståelse for, at vi har med levende dyr at gøre. Kan tackle modgang på professionel vis, og kan rejse sig igen. Har grundlæggende god kondition og prioriterer at udvikle sin fysiske form og sundhed. Forstår at sætte mål og holde sig til en plan. Har et system og et godt set-up i ryggen også i modgang. Er positivt tænkende og forstår at man som eliterytter er i fokus også som rollemodel. Evner med sit team at strukturere og planlægge ekvipagens forventede toppræstationer. Har forståelsen for vigtigheden i at give tilbagemeldinger på relevante mails. Forstår at bruge de optimerende tilbud som fysisk træning, mentaltræning osv. Er ansvarlig i forhold til at holde landstræneren informeret om hestens sundhedstilstand. Den gode hest Har taktfaste, rummelige gangarter. Passer til den grad, man er klassificeret i. Er ridelig og kan gå for lette hjælpere. Har energi og lyst til at arbejde for sin rytter. Har evnen til at gå i selvbæring. Arbejder let og ubesværet i sit eksteriør, så elegancen fremmes. Er sund og fit. Udtagelsesstævner Senest på årets første træningssamling offentliggøres årets udtagelsesstævner i forhold til internationale mesterskaber. Det aftales med landstræner/holdleder, hvilke udtagelsesstævner ekvipagen skal deltage i for at komme i betragtning til mesterskaberne. Træningsplanlægning Træningsplanlægning omfatter en helhedsplan for hver ekvipage i bruttotruppen, som udarbejdes årligt i samarbejde med daglig træner og landstræner. Træningsplanen skal som minimum indeholde: 1. En langsigtet målsætning (årlig). 2. En kortsigtet målsætning (handleplan). 3. En stævneplan. 4. En fysisk træningsplan.

3 Træningssamlinger med hest Der efterstræbes 3 samlinger pr. år. Den første og sidste samling i året er for hele bruttotruppen, mens den anden kun er for landsholdet. For at holde en rød tråd for ekvipagen og fremme kommunikation og samarbejde mellem daglig træner og landstræner opfordres til, at daglig træner deltager ved disse samlinger. Samlinger med hest kan indeholde træningspas, teori og præstationsudviklende aktiviteter. Hver rytter kan medbringe én hest til træningssamlingerne (den hest man regner med skal deltage til stævnerne i indeværende sæson). Efter aftale med landstræner kan reservehest medbringes, hvis førstehesten ikke er klar. Hjemmebesøg Der vil efter behov blive arrangeret hjemmebesøg, hvor landstræner vil overvære træning med daglig træner. Derudover vil hjemmebesøget indebære en fælles evaluering, snak om målsætninger og stævneplaner samt kig på kommende heste. Dyrlægetjek af hest Ved EM, VM og PL laver Parasport Danmarks landsholdsdyrlæge sundhedstjek på hesten. Evaluering af bruttotrup Bruttotruppen evalueres af landstræner efter behov og minimum efter sæsonens afslutning. Evalueringerne skrives ind i rytterprofilerne. Parasport Danmarks ydelser til bruttotrup/landshold Elitedefinitioner og støttetildeling Samarbejdet mellem Parasport Danmark og ekvipager udtaget til bruttotrup/landshold indeholder en række rettigheder og forpligtigelser for atleter, trænere, ledere, elitestab og eliteudvalget, der er omfattet af det fælles elitearbejde. Parasport Danmark opererer med definitioner på eliteudøvere opdelt i tre forskellige niveauer: Parasport Verdensklasseatleter, Parasport Eliteatleter og Parasport Atleter, hvilke ligger til grund for Parasport Danmarks tildeling af støtte og ressourcer. Det er væsentligt at pointere, at indplaceringen sker på baggrund af ekvipagens præstationer og ikke rytteren alene. Landstræner indstiller ekvipager til Eliteudvalget. Kategoriseringen af ekvipager finder sted en gang årligt og følger kalenderåret. Parasport Verdensklasseatleter Parasport Verdensklasseatleter omfatter som udgangspunkt ekvipager, der er blandt den absolutte top af verdenseliten og har opnået medaljeplaceringer ved seneste VM eller PL. De repræsenterer som udgangspunkt Danmark ved EM, VM og PL.

4 Parasport Verdensklasseatleter indstiller tilværelsen på de krav, som eliteidræt stiller, og relaterer alt hvad man foretager sig efter dette herunder træningsmængde, konkurrenceaktivitet og ernæring. Parasport Verdensklasseatleter skal opfylde alle formelle krav formuleret i Håndbog for landsholdsudøvere for at opnå økonomisk støtte af Parasport Danmark. Parasport Verdensklasseatleter får betalt startgebyr, egen indkvartering, samt tilskud til transport ved udtagelsesstævner, NM, EM, VM og PL. Ved EM, VM og PL gives ligeledes tilskud til egen groom. Ved afmelding til et stævne efter endelig tilmelding betaler atleten selv udgifter forbundet med stævnet/mesterskabet, hvis der ikke kan fremvises en gyldig lægeerklæring eller dyrlægeerklæring. Parasport Verdensklasseatleter har mulighed for at få dækket udgiften til overnatning i forbindelse med træningssamlinger, der strækker sig over flere dage. Parasport Eliteatleter Parasport Eliteatleter er blandt verdenseliten. Ekvipagen repræsenterer som udgangspunkt Danmark ved EM, VM og PL. Ekvipagen skal have et sportsligt niveau og udviklingspotentiale, der gør, at den kan nå den absolutte verdenselite. For Parasport Eliteatleter er idrætten det primære indhold i tilværelsen. Parasport Eliteatleter skal opfylde alle formelle krav formuleret i Håndbog for landsholdsudøvere for at opnå økonomisk støtte af Parasport Danmark. Parasport Eliteatleter får betalt startgebyr, egen indkvartering, samt tilskud til transport og egen groom ved EM, VM og PL. Ved udtagelsesstævner og NM får Parasport Eliteatleter udelukkende betalt startgebyr. Ved afmelding til et stævne efter endelig tilmelding betaler atleten selv udgifter forbundet med stævnet/mesterskabet, hvis der ikke kan fremvises en gyldig lægeerklæring eller dyrlægeerklæring. Parasport Atleter Parasport Atleter har potentialet til at komme i verdenseliten. Resultatmæssigt kan ekvipagen placere sig lige under verdenseliten. Ekvipagen kan deltage ved NM, EM, VM og PL, men gør det ikke nødvendigvis. Parasport Atleter er ikke nødvendigvis fast tilknyttet bruttotruppen og deres træningsmængde og træningsmetoder kan forøges og optimeres. Deres indstilling er seriøs, men fokus i tilværelsen er ikke tilstrækkeligt målrettet idrætten på nuværende tidspunkt. Parasport Atleter får betalt startgebyr, egen indkvartering, samt tilskud til transport og egen groom ved EM, VM og PL. Derudover får Parasport Atleter udelukkende betalt startgebyr ved NM. Ved afmelding til et stævne efter endelig tilmelding betaler atleten selv udgifter forbundet med stævnet/mesterskabet, hvis der ikke kan fremvises en gyldig lægeerklæring eller dyrlægeerklæring. Unge atleter Unge atleter med et særligt potentiale for at opnå internationale topresultater på seniorniveau, såkaldte super-talenter, vil kunne søge ekstra støtte fra en særlig pulje.

5 Generelle ydelser til atleter Parasport Danmarks landstræner og holdleder deltager ved udvalgte internationale stævner og træningssamlinger samt EM, VM, PL og evt. NM Fysioterapeut deltager ved udvalgte internationale stævner og træningssamlinger efter behov samt EM, VM og PL. Ryttere kan søge løbende rådgivning og vejledning hos landstræner og holdleder. Parasport Danmarks landsholdsdyrlæge deltager ved træningssamlinger og EM, VM og PL. Alle ryttere i bruttotruppen deltager i træningssamlinger arrangeret af landstræner/holdleder. Omkostninger til træning, hal- og boksleje samt forplejning til rytter dækkes af Parasport Danmark. Ekvipager i bruttotruppen har fortrinsret i forbindelse med udtagelse til øvrige internationale stævner. Ryttere i bruttotruppen kan sparre med landstræner ved DM. Muligheder for Team Danmark-støtte Ligesom Parasport Danmark differentierer Team Danmark sine ydelser til Team Danmark-godkendte atleter efter tre forskellige niveauer: Team Danmark Verdensklasseatleter, Team Danmark Eliteatleter og Team Danmark Bruttogruppeatleter. Det er væsentligt at understrege, at man på trods af navnesammenfaldet med Parasport Danmarks kategorisering af atleter ikke nødvendigvis indplaceres på samme niveau i Team Danmark-systemet som i Parasport Danmark-systemet om end dette ofte vil være tilfældet. Ligesom i Parasport Danmarks kategorisering sker indplaceringen på baggrund af ekvipagens præstationer og ikke rytteren alene. Indplaceringen i én af de tre atletkategorier er gældende for ét bevillingsår. Team Danmark Verdensklasseatleter Består som udgangspunkt af ekvipager, der har opnået individuelle medaljer ved seneste VM eller PL, og som har resultatperspektiv til at opnå medaljer ved kommende VM og PL. Team Danmark Verdensklasseatleter har direkte adgang til Team Danmarks ekspertsupport (fysisk træning, sportspsykologi, præstationsanalyse, sportsernæring, testning og sportsmedicin) og øvrige servicetilbud (dual career, bolig- og spiseordninger, fysiske træningsfaciliteter m.v.). Team Danmark Eliteatleter Består som udgangspunkt af ekvipager, der har opnået minimum top 5 ved seneste VM, minimum top 8 ved seneste PL eller vundet individuelle medaljer ved seneste EM, og som har resultatperspektiv til at opnå medaljer ved VM og PL. Desuden består denne atletkategori af udvalgte talenter, der har et særligt potentiale og udviklingsperspektiv i forhold til internationale seniorresultater på højeste niveau. Team Danmark Eliteatleter har adgang til Team Danmarks ekspertsupport (fysisk træning, sportspsykologi, præstationsanalyse, sportsernæring, testning og sportsmedicin) og øvrige servicetilbud (dual career, bolig- og spiseordninger, fysiske træningsfaciliteter m.v.). Team Danmark Bruttogruppeatleter Kan bestå af både ungdoms- og senioratleter.

6 Denne atletkategori har som udgangspunkt ikke adgang til Team Danmarks ekspertsupport (fysisk træning, sportspsykologi, præstationsanalyse, sportsernæring, testning og sportsmedicin), men kan benytte Team Danmarks øvrige servicetilbud (dual career, bolig- og spiseordninger, fysiske træningsfaciliteter m.v.). Beklædning Landsholdet er sponseret af Kingsland, som leverer beklædning til ryttere og udstyr til heste. Bruttotruppen har mulighed for at købe en specialpakke fra Kingsland til -65%, der indeholder: 1 polo T-shirt, 1 striktrøje, 1 softshelljakke, 1 dunjakke, 2 stævneunderlag, 1 træningsunderlag og 1 fleecetæppe.

Sportsplan for paradressur

Sportsplan for paradressur Sportsplan for paradressur Introduktion Sportsplanens formål er at danne udgangspunkt og retningslinjer for paradressur, samt bidrage til at udvikle et program, som gør de bedste bedre, udvikler flere

Læs mere

Parasport Danmarks elitekoncept

Parasport Danmarks elitekoncept Parasport Danmarks elitekoncept 2017-2020 Udarbejdet af Parasport Danmarks Eliteidrætsudvalg Parasportens elitekoncept 2017-2020 Nærværende elitekoncept er udarbejdet af Eliteudvalget og er gældende frem

Læs mere

DHIF s støttekoncept udarbejdet af DHIF s Eliteidrætsudvalg

DHIF s støttekoncept udarbejdet af DHIF s Eliteidrætsudvalg DHIF s støttekoncept 2013-2016 udarbejdet af DHIF s Eliteidrætsudvalg DHIF s støttekoncept 2013-2016 Nærværende støttekoncept er udarbejdet af Eliteudvalget og er gældende frem til De Paralympiske Lege,

Læs mere

SPORTSPLAN FOR MILITARY 2019 Pony

SPORTSPLAN FOR MILITARY 2019 Pony side 1 af 7 Indhold Indhold 2 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Fremtidens ryttere 4 Sportslige mål og vigtige datoer 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Dato for udtagelse

Læs mere

SPORTSPLAN FOR MILITARY 2019 Senior

SPORTSPLAN FOR MILITARY 2019 Senior side 1 af 7 Indhold Indhold 2 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Fremtidens ryttere 4 Sportslige mål og vigtige datoer 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 5 Dato for udtagelse

Læs mere

SPORTSPLAN FOR DRESSUR! 2014! PONY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SPORTSPLAN FOR DRESSUR! 2014! PONY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2014 PONY side af 1 7 SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2014 PONY Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Datoer

Læs mere

SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2016 Senior

SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2016 Senior 1 af 7 Introduktion 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Evaluering af landshold og bruttogrupperne 5 Træningsplanlægning 5 Træningssamlinger

Læs mere

SPORTSPLAN FOR SPRINGNING 2015 JUNIOR- OG UNGRYTTERE

SPORTSPLAN FOR SPRINGNING 2015 JUNIOR- OG UNGRYTTERE side 1 af 7 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Evaluering af landshold og bruttogrupperne 5 Træningsplanlægning 5 Træningssamlinger

Læs mere

SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2018 PONY

SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2018 PONY side 1 af 9 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelse til landsholdstruppen 4 Datoer for udtagelser 5 Evaluering af landshold og bruttogrupperne 6 Træningsplanlægning

Læs mere

Sportsplan for springning 2019 Senior

Sportsplan for springning 2019 Senior Sportsplan for springning 2019 Senior Indhold Introduktion 2 Værdier 2 Formål 2 Normer for landsholdene 2 Fremtidens ryttere 3 Udtagelsesdatoer 3 Evaluering af landshold og bruttotrupperne 3 Trænings/stævne-planlægning

Læs mere

IDRÆTSPOLITIK - I.H. AALBORG Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg

IDRÆTSPOLITIK - I.H. AALBORG Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg IDRÆTSPOLITIK - I.H. AALBORG Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg 1 SIDE 1 SIDE 2 SIDE 3 MÅLSÆTNING KATEGORISERING I.H. AALBORG TILBYDER UDØVERENS FORPLIGTIGELSER MÅLSÆTNING Målet med I.H. Aalborgs

Læs mere

SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2018 JUNIOR- OG UNGRYTTERE

SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2018 JUNIOR- OG UNGRYTTERE side 1 af 9 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Det langsigtede mål for DRF s Talentudvikling 4 Sportslige mål 4 Udtagelse til landsholdstruppen 4 Fremtidens ryttere og heste 5

Læs mere

SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2019 PONY

SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2019 PONY side 1 af 9 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Det langtidssigtede mål for DRF's talentudvikling 4 Sportslige mål 4 Udtagelse til landsholdstruppen 4 Fremtidens ryttere og ponyer

Læs mere

SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2017 JUNIOR- OG UNGRYTTERE

SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2017 JUNIOR- OG UNGRYTTERE side 1 af 9 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Det langsigtede mål for DRF s Talentudvikling 4 Sportslige mål 4 Udtagelse til landsholdstruppen 4 Evaluering af landshold og bruttogrupperne

Læs mere

SPORTSPLAN FOR CHILDREN 2016

SPORTSPLAN FOR CHILDREN 2016 side 1 af 7 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Evaluering af landshold og bruttogrupperne 5 Træningsplanlægning 5 Træningssamlinger

Læs mere

SPORTSPLAN FOR TALENTHOLD, DISTRIKT 9, 2016 JUNIOR- OG UNGRYTTERE

SPORTSPLAN FOR TALENTHOLD, DISTRIKT 9, 2016 JUNIOR- OG UNGRYTTERE Sportslige mål De store sportslige højdepunkter er. Sydjysk Mesterskab, SJM Holdmesterskab Juniore/ungryttere Sydjysk Mesterskab, SJM (P) Holdmesterskab Ungryttere Sydjysk Mesterskab, SJM Individuelt Juniore/ungryttere

Læs mere

SPORTSPLAN FOR DRESSUR JUNIOR- OG UNGRYTTERE

SPORTSPLAN FOR DRESSUR JUNIOR- OG UNGRYTTERE side 1 af 9 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Det langsigtede mål for DRF s Talentudvikling 4 Sportslige mål 4 Udtagelse til landsholdstruppen 4 Evaluering af landshold og bruttogrupperne

Læs mere

SPORTSPLAN FOR JUNIOR- & UNGRYTTERE 2018, SPRINGNING

SPORTSPLAN FOR JUNIOR- & UNGRYTTERE 2018, SPRINGNING SPORTSPLAN FOR JUNIOR- & UNGRYTTERE 2018, SPRINGNING Indhold Introduktion 2 Værdier 2 Formål 2 Normer for landsholdene 2 Fremtidens ryttere 3 Udtagelsesdatoer 3 Evaluering af landshold og bruttotrupperne

Læs mere

SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2017 Senior

SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2017 Senior side 1 af 10 Introduktion 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål og vigtige stævner 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Brutto Grupper 5 Evaluering af landshold og bruttogrupperne

Læs mere

SPORTSPLAN FOR SPRINGNING 2017 JUNIOR- OG UNGRYTTERE

SPORTSPLAN FOR SPRINGNING 2017 JUNIOR- OG UNGRYTTERE _ side 1 af 7 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Fremtidens ryttere 5 Udtagelsesdatoer 5 Evaluering af landshold og

Læs mere

SPORTSPLAN FOR PONY & CHILDREN 2018, SPRINGNING

SPORTSPLAN FOR PONY & CHILDREN 2018, SPRINGNING SPORTSPLAN FOR PONY & CHILDREN 2018, SPRINGNING Indhold Introduktion 2 Værdier 2 Formål 2 Normer for landsholdene 2 Sportslige mål 3 Udtagelseskriterier 3 Ryttergrupper 4 Udtagelsesstævner og udtagelser

Læs mere

SPORTSPLAN FOR PONYSPRING 2015

SPORTSPLAN FOR PONYSPRING 2015 side 1 af 8 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Evaluering af landshold og bruttogrupperne 6 Træningsplanlægning 6 Træningssamlinger

Læs mere

SPORTSPLAN FOR SPRINGNING PONY OG CHILDREN

SPORTSPLAN FOR SPRINGNING PONY OG CHILDREN side 1 af 9 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Ryttergrupper 5 Udtagelsesstævner/udtagelse 2017 5 Evaluering af landshold

Læs mere

SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2015 Senior

SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2015 Senior 1 af 7 Introduktion 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Evaluering af landshold og bruttogrupperne 5 Træningsplanlægning 5 Træningssamlinger

Læs mere

SPORTSPLAN FOR. side 1 af 7

SPORTSPLAN FOR. side 1 af 7 side 1 af 7 Introduktion Sportsplanen danner udgangspunkt for værdier og retningslinjer i dansk voltigering. Den er udarbejdet med inspiration fra dressurudvalgets sportsplaner for junior/yr/senior. Planen

Læs mere

SPORTSPLAN FOR. side 1 af 7

SPORTSPLAN FOR. side 1 af 7 SPORTSPLAN FOR side 1 af 7 Introduktion Sportsplanen danner udgangspunkt for værdier og retningslinjer i dansk voltigering. Den er udarbejdet med inspiration fra dressurudvalgets sportsplaner for junior/yr/senior.

Læs mere

SPORTSPLAN FOR. side 1 af 7

SPORTSPLAN FOR. side 1 af 7 side 1 af 7 Introduktion Sportsplanen danner udgangspunkt for værdier og retningslinjer i dansk voltigering. Den er udarbejdet med inspiration fra dressurudvalgets sportsplaner for junior/yr/senior. Planen

Læs mere

Håndbog for Landstrænere

Håndbog for Landstrænere Kære Landsholdstrænere Velkommen ombord! Vi er glade for at du vil medvirke til at udvikle DDI s landsholdsudøvere, og bidrage til at vi i fremtiden kan fortsætte med at skabe resultater for dansk handicap

Læs mere

XXXXXXX HOVEDLINJER

XXXXXXX HOVEDLINJER XXXXXXX HOVEDLINJER 2021-2024 VI STÅR BAG DE DANSKE ATLETER Team Danmark Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Telefon: +45 43 26 26 26 Telefax: +45 43 26 25 55 E-post: post@teamdanmark.dk Internet:

Læs mere

Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi

Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi 2019-2024 Opdateret d. 1.1.2019 Gældende d. 1.1.2019 Formål Dansk Taekwondo Forbunds sportslige strategi har til formål at beskrive de definitioner, målsætninger

Læs mere

SPORTSPLAN FOR DISTANCE/Senior 2017

SPORTSPLAN FOR DISTANCE/Senior 2017 SPORTSPLAN FOR DISTANCE/Senior 2017 Introduktion Sportsplanen skal danne udgangspunkt for værdier og retningslinjer i Dansk Distancesport. Planen er gældende for 1. januar 2017 og vil blive revideret frem

Læs mere

Mad Nærmere information følger kort efter tilmeldingsfristen. Der vil være egenbetaling.

Mad Nærmere information følger kort efter tilmeldingsfristen. Der vil være egenbetaling. Åben invitation Aarhus, 29. november 2013 Drømmer du om at komme på landsholdet? Har du ambitioner om at være en del af landsholdet? Vil du være den bedste bueskytte, du kan blive? Nu har du muligheden

Læs mere

SPORTSPLAN FOR DISTANCE/Senior 2019

SPORTSPLAN FOR DISTANCE/Senior 2019 SPORTSPLAN FOR DISTANCE/Senior 2019 Introduktion Sportsplanen skal danne udgangspunkt for værdier og retningslinjer i Dansk Distancesport. Planen er gældende fra 1. januar 2019, og revideres fremover hvert

Læs mere

SPORTSPLAN FOR DISTANCE/Senior 2018

SPORTSPLAN FOR DISTANCE/Senior 2018 SPORTSPLAN FOR DISTANCE/Senior 2018 Introduktion Sportsplanen skal danne udgangspunkt for værdier og retningslinjer i Dansk Distancesport. Planen er gældende for 1. januar 2018 (opdateret den 17. november

Læs mere

Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi

Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi 2019-2024 Opdateret d. 1.1.2019 Glædende d. 1.1.2019 Formål Dansk Taekwondo Forbunds sportslige strategi har til formål at beskrive de definitioner, målsætninger

Læs mere

DANSK GOLF UNION. Vejen til landsholdet

DANSK GOLF UNION. Vejen til landsholdet DANSK GOLF UNION Vejen til landsholdet H O V E D S P O N S O R DGUs eliteudvikling juli 2008 1 Fra drøm til virkelighed Langt og kort spil Dansk Golf Union (DGU) har som vision at skabe golfspillere amatører

Læs mere

Handlingsplan for DPF s eliteudvalg

Handlingsplan for DPF s eliteudvalg Handlingsplan for DPF s eliteudvalg 2013-2014 Vision At højne niveauet i den danske petanquesport At skabe stadig bedre resultater for Danmark og stabilisere sig i Europas top 10 Eliten skal være DPF s

Læs mere

Spor 2: Bedre talentmiljøer og udvikling af sportsligt setup Talent og elitearbejde

Spor 2: Bedre talentmiljøer og udvikling af sportsligt setup Talent og elitearbejde Hvilket strategisk spor vedrører disse mål og indsatser: Spor 2: Bedre talentmiljøer og udvikling af sportsligt setup Talent og elitearbejde Uddybning: - Med bedre talentmiljøer menes, at klubberne i højere

Læs mere

Elite/landsholdskoncept 2013 2020 Dansk Skytte Union

Elite/landsholdskoncept 2013 2020 Dansk Skytte Union Elite/landsholdskoncept 2013 2020 Dansk Skytte Union Resultatmål 1 medalje til OL 2016 (5 skytter) 1 medalje + 2 finalpladser VM 2014 1 medalje+1 finaleplads EM 2014 2 finalepladser EM 2013 Prioriteringer

Læs mere

Fra defensiv til offensiv. - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år

Fra defensiv til offensiv. - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år Fra defensiv til offensiv - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år Fra defensiv til offensiv talentudvikling Fra at værne talenter mod eliteidræt, til at guide talenterne ind i eliteidrætten

Læs mere

Sportsplan for Young Rider i Danmark

Sportsplan for Young Rider i Danmark Sportsplan for Young Rider i Danmark 2015-2020 Side 1 af 6 Introduktion Sportsplanen danner udgangspunkt for den videre satsning og talentudvikling inden for Young Rider/Distance i Danmark. Ansvarlig for

Læs mere

Der sker udvikling og formidling af sportsvidenskab om talentrekruttering, talentidentifikation

Der sker udvikling og formidling af sportsvidenskab om talentrekruttering, talentidentifikation 1. juli 2013 Notat om rolle- og ansvarsfordeling mellem Danmarks Idrætsforbund, specialforbund og Team Danmark vedr. talentrekruttering, -identifikation og - udvikling. 1. Indledning og baggrund International

Læs mere

TeamGym-landsholdenes vej mod EM 2020

TeamGym-landsholdenes vej mod EM 2020 TeamGym-landsholdenes vej mod EM 2020 Indholdsfortegnelse Formål 3 Vision 3 Definitioner 4 Målsætning 4 Organisationen bag TeamGym-landsholdene 5 Bruttotrupper og efterudtagelse hertil 6 Fokuspunkter 6

Læs mere

Strategi for DPF s Eliteudvalg

Strategi for DPF s Eliteudvalg Strategi for DPF s Eliteudvalg 2019-2020 Strategisk spor: Talentudvikling Vi vil skabe træningsmiljøer, hvor vores talenter får de bedst mulige betingelser for at nå deres fulde potentiale og i sidste

Læs mere

DCUF ELITESTRATEGI 2018

DCUF ELITESTRATEGI 2018 DCUF ELITESTRATEGI 2018 August 2013 Roller & opgaver Eliteudvalget: Strategier (elitestrategi, talentudviklingsstratgi, mentalstrategi mv.) Tildeling af støtte Referater og opfølgning fra eliteudvalgsmøder

Læs mere

Handlingsplan for DPF s eliteudvalg

Handlingsplan for DPF s eliteudvalg Handlingsplan for DPF s eliteudvalg 2015-2016 Vision At højne niveauet i den danske petanquesport At skabe stadig bedre resultater for Danmark og stabilisere sig i Europas top 10 Eliten skal være DPF s

Læs mere

KIFs støtteordning 2013. KIFs støtteordning

KIFs støtteordning 2013. KIFs støtteordning KIFs støtteordning Formålet med støtteordningen er at skabe så gode forhold som muligt for den enkelte aktive i tilrettelæggelsen af den daglige træning og frem mod konkurrencer, så flest mulige kan etablere

Læs mere

Dansk Skytte Unions Talentudviklingsstrategi

Dansk Skytte Unions Talentudviklingsstrategi Dansk Skytte Unions Talentudviklingsstrategi Indledning I Dansk Skytte Union arbejder vi for at skabe et professionelt træningsmiljø for skytter, der ønsker at dygtiggøre sig og har ambitioner om at konkurrere

Læs mere

Handlingsplan for DPF s eliteudvalg

Handlingsplan for DPF s eliteudvalg Handlingsplan for DPF s eliteudvalg 2011-2012 Tilpasning af handlingsplanen Eliteudvalget har tilpasset handlingsplanen, da tilskudsordningen i fremtidens ændres af DIF, så tilskud bliver mere orienteret

Læs mere

ELITE SPORT GREENLAND STRATEGI 2020

ELITE SPORT GREENLAND STRATEGI 2020 STRATEGI 2020 2 ELITE SPORT GREENLAND STRATEGI 2020 3 INDLEDNING Elite Sport Greenland (ESG) er en selvejende institution til fremme af grønlandsk eliteidræt og har til formål at fremme internationaliseringen

Læs mere

KLIK FOR AT SKRIVE EN TITEL KLIK FOR EVT AT SKRIVE EN UNDERTITEL

KLIK FOR AT SKRIVE EN TITEL KLIK FOR EVT AT SKRIVE EN UNDERTITEL KLIK FOR AT SKRIVE EN TITEL KLIK FOR EVT AT SKRIVE EN UNDERTITEL Team Danmarks hovedopgave Team Danmark har til formål at udvikle dansk eliteidræt på en socialt og samfundsmæssig forsvarlig måde. Team

Læs mere

DTriF elitesetup 2014 =>

DTriF elitesetup 2014 => DTriF elitesetup 2014 => Version 20. december 2013 Indhold Vision:... 1 Strategi: Miljø, miljø og atter miljø... 1 Tri Team SDU... 1 Organisatorisk Elitesetup:... 2 Ad.1. Talent rekruttering og udvikling

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 FORORD Hvidovre Kommune har stolte idrætstraditioner. Sådan skal det også være i fremtiden, fordi eliteidræt skaber sammenhængskraft, stolthed og gode oplevelser.

Læs mere

Målsætninger og retningslinier for elite- og talentudviklingen i DSqF

Målsætninger og retningslinier for elite- og talentudviklingen i DSqF 2007-10-28 1 af 7 ver.3 Nedenfor er beskrevet målsætninger og retningslinier for elite- og talentudviklingen i DSqF. Aktuelle mål DSqF har et internationalt eliteperspektiv og vil være blandt de bedste

Læs mere

Talentcentre og kraftcentre

Talentcentre og kraftcentre Talentcentre og kraftcentre 1.0 Indledning Team Danmark anser talentcentre og kraftcentre som en hjørnesten i en langsigtet udvikling af dansk eliteidræt. Formålet med talentcentrene og kraftcentrene er

Læs mere

Danmarks Brydeforbund- Eliteplan

Danmarks Brydeforbund- Eliteplan Danmarks Brydeforbund- Eliteplan 2016-2020 1. Indledning Danmarks Brydeforbund har en målsætning om hvert år at have brydere i medaljekampe ved EM, VM og OL (top 6). I den nuværende situation har vi 1

Læs mere

Dette oplæg skitserer de krav og muligheder, der er i at blive udviklingscenter. Det er både sportsligt, organisatorisk og økonomisk.

Dette oplæg skitserer de krav og muligheder, der er i at blive udviklingscenter. Det er både sportsligt, organisatorisk og økonomisk. KONCEPT FOR UDVIKLINGSCENTRE I DANSK TAEKWONDO FORBUND INDLEDNING Etablering af udviklingscentre er et af de første skridt i implementering af DTaFs talent- og elitestrategi, som blev færdiggjort i juni

Læs mere

Aqua Clinic Dansk Svømmeunion Billund 13.9.2014. Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk Tlf: 51 26 60 62

Aqua Clinic Dansk Svømmeunion Billund 13.9.2014. Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk Tlf: 51 26 60 62 Aqua Clinic Dansk Svømmeunion Billund 13.9.2014 Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk Tlf: 51 26 60 62 Team Danmarks hovedopgave Team Danmark har til formål at udvikle dansk eliteidræt på en socialt

Læs mere

Tekniklandsholdet v/ Mark Lee Larsen

Tekniklandsholdet v/ Mark Lee Larsen Mød DTaF s Landsholdstrænere Tekniklandsholdet v/ Mark Lee Larsen Spiseseddel Hvem er jeg? Hvorfor landsholdstræner? Visioner? Hvad er gjort i praksis? Dagligdagen på TLH? Udtagelseskriterier? Hvad byder

Læs mere

Elitestrategi for TTC 2014-2015

Elitestrategi for TTC 2014-2015 Elitestrategi for TTC 2014-2015 Vision TTC ønsker at være det foretrukne træningsfællesskab for københavnske elitetriatleter baseret på et stærkt fællesskab, der løfter det enkelte individs niveau og sikrer

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund 1

Dansk Sportsdykker Forbund 1 Målsætninger og retningslinjer for Undervandsrugby under Dansk Sportsdykker Forbund April 2004 FORMÅL MED LANDSHOLDSGRUPPERNE At udvikle spillerne træningsmæssigt, primært i form af taktiske oplæg der

Læs mere

Regler for Eliteudvalget under DSF

Regler for Eliteudvalget under DSF Regler for Eliteudvalget under DSF Indhold: 1. Sammensætning 2. Arbejdsopgaver 3. Regler for udtagelse af løftere til landshold og internationale stævner 4. Budget og økonomi 5. Adfærdskodeks 6. Landsholdssamlinger

Læs mere

Hovedlinjer. i Team Danmarks støttekoncept 2013-2016

Hovedlinjer. i Team Danmarks støttekoncept 2013-2016 Hovedlinjer i Team Danmarks støttekoncept 2013-2016 indholdsfortegnelse 1. Beslutningsproces og høring...3 2. Sammenhængen mellem lovgrundlaget og støttekonceptet...4 3. Tendenser i international eliteidræt...6

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april 2019 Ledelsesresumé Rammer og vilkår Team Danmarks uddannelse Det personlige lederskab i elitesport blev igangsat d. 21-23. marts i Aarhus. Der deltager

Læs mere

Referat Elite og Talentudvalg

Referat Elite og Talentudvalg Referat Elite og Talentudvalg TID: Tirsdag den 29. maj 2018 17.00 21.30 STED: Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby DELTAGERE: Linda Andersson(LA), Jakob Buch Østergaard(JBØ), Kim Laurberg(KL),

Læs mere

Elite 2650 Ansøgningsvejledning

Elite 2650 Ansøgningsvejledning Elite 2650 Ansøgningsvejledning Elite 2650 er en økonomisk pulje, hvis formål er at støtte og udvikle idrætten på eliteplan. Puljen kan søges af kommunale idrætsklubber og -foreninger, og sigter mod at

Læs mere

Elitearbejdet i Dansk Orientering-Forbund

Elitearbejdet i Dansk Orientering-Forbund Elitearbejdet i Dansk Orientering-Forbund 1 Rammerne for landsholdsarbejdet Hovedbestyrelsen har vedtaget Eliteplan 2013-16 Eliteplan 2013-16 Målsætninger for landsholdsarbejdet Struktur for elitearbejdet

Læs mere

6.1:Team Copenhagens Støttekoncept

6.1:Team Copenhagens Støttekoncept 6.1:Team Copenhagens Støttekoncept Team Copenhagens Støttekoncept Team Copenhagen arbejder for at gøre København til det bedste sted i Norden at dyrke eliteidræt i. Dette skal bl.a. realiseres ved, at

Læs mere

Tilskudsregler Atletikafdelingen 2017

Tilskudsregler Atletikafdelingen 2017 Tilskudsregler Atletikafdelingen 2017 Atletikudvalget har revideret klubbens tilskudsregler, så den enkelte aktive uanset niveau kan se, hvad den pågældende kan forvente sig af klubben, men i lige så høj

Læs mere

Bilag 5.1: Sekretariatets indstilling om tilsagn på de fremkomne ansøgninger

Bilag 5.1: Sekretariatets indstilling om tilsagn på de fremkomne ansøgninger Bilag 5.1: Sekretariatets indstilling om tilsagn på de fremkomne ansøgninger Indstillingsnr: 1 Indstilling: Tilsagn Indstillet beløb: 150.000 kr. Københavns Trampolinklub Trampolin 150.000 kr. Københavns

Læs mere

Information om sæsonen Samarbejdet med Team Danmark 2015 og forventninger til Team Danmark støttede atleter 2

Information om sæsonen Samarbejdet med Team Danmark 2015 og forventninger til Team Danmark støttede atleter 2 Allan B. Grønkjær Sportschef www.bueskydningdanmark.dk sportschef@bueskydningdanmark.dk Version 22.01.2016 Information om sæsonen 2016 - senior bruttolandsholdene for recurve og compound Indhold side Information

Læs mere

Værdisættet udgør en ramme for dansk talentudvikling og skal være ledestjerne for udviklingen af talenter i Danmark.

Værdisættet udgør en ramme for dansk talentudvikling og skal være ledestjerne for udviklingen af talenter i Danmark. Værdisættet udgør en ramme for dansk talentudvikling og skal være ledestjerne for udviklingen af talenter i Danmark. Når værdier og handlinger smelter sammen, bliver der skabt gode rammer for en stærk

Læs mere

SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2016 JUNIOR- OG UNGRYTTERE

SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2016 JUNIOR- OG UNGRYTTERE side 1 af 9 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelse til landsholdstruppen 4 Evaluering af landshold og bruttogrupperne 5 Træningsplanlægning 6 Træningssamlinger

Læs mere

SPORTSPLAN FOR SPRINGNING 2016 JUNIOR- OG UNGRYTTERE

SPORTSPLAN FOR SPRINGNING 2016 JUNIOR- OG UNGRYTTERE _ side 1 af 7 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Evaluering af landshold og bruttogrupperne 5 Træningsplanlægning 5

Læs mere

FLOORBALL. Talentprojekt. Dansk Floorball Unions. Hæftet er udviklet i samarbejde mellem:

FLOORBALL. Talentprojekt. Dansk Floorball Unions. Hæftet er udviklet i samarbejde mellem: FLOORBALL Talentprojekt Dansk Floorball Unions Hæftet er udviklet i samarbejde mellem: Baggrund for talentprojektet Floorballsporten har gennem de seneste 5 år oplevet en markant medlemstilgang af spillere

Læs mere

Orientering sport & natur

Orientering sport & natur Eliten 2012 Elitekoncept og retningslinjer for Dansk Orienterings Forbunds elitegrupper sæson 2012. Indplacering foretages efter ansøgning fra den enkelte atlet på baggrund af det udarbejdede ansøgningsskema

Læs mere

!!!!!!!!!!! Allan!B.!Grønkjær! Sportschef!!!!!!!!! www.bueskydningdanmark.dk! sportschef@bueskydningdanmark.dk!

!!!!!!!!!!! Allan!B.!Grønkjær! Sportschef!!!!!!!!! www.bueskydningdanmark.dk! sportschef@bueskydningdanmark.dk! AllanB.Grønkjær Sportschef www.bueskydningdanmark.dk sportschef@bueskydningdanmark.dk BueskydningDanmark Elite4ogtalentudvikling201542020 BeskrivelseafindsatsogstrategiforBueskydningDanmarkfrastorsamlingtillandshold

Læs mere

Målsætninger Beskriv hvordan der arbejdes videre med eksisterende og/eller nye målsætninger

Målsætninger Beskriv hvordan der arbejdes videre med eksisterende og/eller nye målsætninger Handleplan for EGIF Badminton Klubudvikling Centrale spørgsmål: Hvad gør Fe. Organisation Beskriv klubbens organisation, der synliggør klubbens ledelse og ansvarsområder (vedlæg evt. organisationsdiagram)

Læs mere

Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver

Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver Fredericia 5. november 2014 Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk 51 26 60 62 Team Danmarks

Læs mere

STØTTEKONCEPT

STØTTEKONCEPT STØTTEKONCEPT 2017 2020 INDHOLD INDLEDNING, BESLUTNINGSPROCES OG HØRING...3 TEAM DANMARKS STRATEGISKE AFSÆT FOR 2017 2020...4 TENDENSER I INTERNATIONAL ELITEIDRÆT...5 MÅLSÆTNING...6 INDSATSOMRÅDER OG MÅL...8

Læs mere

14.02.2005 1. HareTris elitestruktur

14.02.2005 1. HareTris elitestruktur HareTris elitestruktur 1 Baggrund HareTri har valgt at definere en ny elitestruktur, som forsøger at tilgodese alle, som er aktive for klubben såvel sportsligt som socialt. Reglerne skal være synlige for

Læs mere

Anbefalinger til sportsfysiologiske kvalifikationskrav i forbindelse med ansættelse af ernæringsfaglige konsulenter i elitekommuner

Anbefalinger til sportsfysiologiske kvalifikationskrav i forbindelse med ansættelse af ernæringsfaglige konsulenter i elitekommuner Anbefalinger til sportsfysiologiske kvalifikationskrav i forbindelse med ansættelse af ernæringsfaglige konsulenter i elitekommuner Følgende kvalifikationskrav kan anvendes ved ansættelse af ernæringsfaglige

Læs mere

SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2016 PONY

SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2016 PONY 1 af 9 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelse til landsholdstruppen 4 Datoer for udtagelser 5 Evaluering af landshold og bruttogrupperne 5 Træningsplanlægning

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 6. november 3. december Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 6. november 3. december Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 6. november 3. december 2018 Ledelsesresumé Dual Career Team Danmark har udpeget 41 Team Danmark-uddannelsespartnere blandt 57 modtagne ansøgninger fra ungdomsuddannelsesinstitutioner

Læs mere

Seminar om forskningsog udviklingsprojekter. Onsdag den 31. oktober 2012 Idrættens Hus Brøndby

Seminar om forskningsog udviklingsprojekter. Onsdag den 31. oktober 2012 Idrættens Hus Brøndby Seminar om forskningsog udviklingsprojekter Onsdag den 31. oktober 2012 Idrættens Hus Brøndby 1 Målsætninger for 2013-2016 Bedre sportslige resultater ved EM, VM og OL - samtidigt med at Danmark som minimum

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 FORORD Hvidovre Kommune har stolte idrætstraditioner. Sådan skal det også være i fremtiden, fordi eliteidræt skaber sammenhængskraft, fællesskab og gode oplevelser.

Læs mere

TeamGym-landshold 2015-2016

TeamGym-landshold 2015-2016 TeamGym-landshold 2015-2016 Indholdsfortegnelse Forpligtelse 3 Vision 3 Målsætning 3 Begrebsafklaring 3 Organisering 4 Landshold og Juniorlandshold 4 Elitesektionen (TG-ES) 4 Prioritering af hold 4 Økonomi

Læs mere

Indholdsfortegnelse Forpligtelse Vision Målsætning Begrebsafklaring Organisering Prioritering af hold Økonomi Vidensdeling Kommunikation

Indholdsfortegnelse Forpligtelse Vision Målsætning Begrebsafklaring Organisering Prioritering af hold Økonomi Vidensdeling Kommunikation TeamGym-landshold 2015-2016 Indholdsfortegnelse Forpligtelse 3 Vision 3 Målsætning 3 Begrebsafklaring 4 Organisering 4 Landshold og Juniorlandshold 4 Elitesektionen (TG-ES) 5 Prioritering af hold 5 Økonomi

Læs mere

Rammeaftalen mellem Kulturministeriet og Team Danmark (TD) fastlægger mål for TD s virksomhed i aftaleperioden og de vilkår, der gives herfor.

Rammeaftalen mellem Kulturministeriet og Team Danmark (TD) fastlægger mål for TD s virksomhed i aftaleperioden og de vilkår, der gives herfor. RAMMEAFTALE Team Danmark 2013-2016 19. juni 2013 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet og Team Danmark (TD) fastlægger mål for TD s virksomhed i aftaleperioden og de vilkår, der gives herfor. Målene drøftes

Læs mere

Bilag 1. DDBU Talent- og Elitecentre. Organisering og opgaver Rollefordeling Sportslig ledelse

Bilag 1. DDBU Talent- og Elitecentre. Organisering og opgaver Rollefordeling Sportslig ledelse Bilag 1 DDBU Talent- og Elitecentre Organisering og opgaver Rollefordeling Sportslig ledelse Formål DDBU Talent- og Elitecentre etableres i en sammenhæng mellem DIF Strategiplanen 2018-2021 (Spor 2) og

Læs mere

Elitekoncept, version: 2.2, nov. 2015. Elitekoncept 2016 AGF Atletik

Elitekoncept, version: 2.2, nov. 2015. Elitekoncept 2016 AGF Atletik koncept, version: 2.2, nov. 2015 koncept 2016 AGF Atletik 1 koncept, version: 2.2, nov. 2015 1. INDLEDNING 3 2. FORMÅL 3 2.1. ORGANISATORISK OPBYGNING 3 2.2. FORDELING AF ELITEMIDLER I AGF 3 3. GENERELLE

Læs mere

Sportsplan for Young Rider i Danmark

Sportsplan for Young Rider i Danmark Sportsplan for Young Rider i Danmark 2015 2020 Amanda Kalmeyer / Cargash Du er ung - og en som vil noget! Dit talent rækker desværre ikke til deltagelse i hverken X-Factor eller Vild med dans. Derimod

Læs mere

FREDERICIA ELITEIDRÆT HJÆLPER DIG PÅ VEJ

FREDERICIA ELITEIDRÆT HJÆLPER DIG PÅ VEJ FREDERICIA ELITEIDRÆT HJÆLPER DIG PÅ VEJ ADGANG TIL TRÆNING I TALENTCENTER OG MORGENTRÆNING TALENTCENTER Fredericia Eliteidræt træner idrætstalenter mellem 13-20 år i et tværgående miljø én gang ugentligt

Læs mere

Information om sæsonen 2015 - senior- og ungdomsbruttolandshold for recurve og compound

Information om sæsonen 2015 - senior- og ungdomsbruttolandshold for recurve og compound Allan B. Grønkjær Sportschef www.bueskydningdanmark.dk sportschef@bueskydningdanmark.dk Revideret 2.12.2014 Information om sæsonen 2015 - senior- og ungdomsbruttolandshold for recurve og compound Indhold

Læs mere

Information om sæsonen Samarbejdet med Team Danmark 2015 og forventninger til Team Danmark støttede atleter 2

Information om sæsonen Samarbejdet med Team Danmark 2015 og forventninger til Team Danmark støttede atleter 2 Allan B. Grønkjær Sportschef www.bueskydningdanmark.dk sportschef@bueskydningdanmark.dk Version 31.03.2016 Information om sæsonen 2016 - senior bruttolandsholdene for recurve og compound Indhold side Information

Læs mere

Long Track Speed Skating

Long Track Speed Skating Long Track Speed Skating Talentudvikling og elitesatsning DANSK SKØJTE UNION 2015-2016 Opdateret August 2015 Indhold 1.0 Formålet med dokumentet... 2 2.0 Baggrund... 2 3.0 DIF projekt... 2 3.1 DIF Junior...

Læs mere

TALENT- OG ELITESTRUKTUR FOR GYMDANMARK 2 FORMÅL 2 ELITE 3 TALENT 4 VÆRDIER FOR TALENT- OG ELITEARBEJDE I GYMDANMARK 6 STRUKTUR 8

TALENT- OG ELITESTRUKTUR FOR GYMDANMARK 2 FORMÅL 2 ELITE 3 TALENT 4 VÆRDIER FOR TALENT- OG ELITEARBEJDE I GYMDANMARK 6 STRUKTUR 8 Indholdsfortegnelse TALENT- OG ELITESTRUKTUR FOR GYMDANMARK 2 FORMÅL 2 ELITE 3 INTERNATIONAL ELITE 3 NATIONAL ELITE 3 FORENINGSELITE 3 TALENT 4 TALENT 4 ET TALENT 4 TALENTUDVIKLING 4 TALENTUDVIKLINGSMILJØER

Læs mere

Silkeborg Kajakklub indstiller cheftræner Finn Pape til Silkeborg Kommunes Idrætslederpris 2014.

Silkeborg Kajakklub indstiller cheftræner Finn Pape til Silkeborg Kommunes Idrætslederpris 2014. Indstilling til Silkeborg Kommunes Idrætslederpris 2014. Silkeborg Kajakklub indstiller cheftræner Finn Pape til Silkeborg Kommunes Idrætslederpris 2014. 1 Da Finn i 1974, for første gang satte sig i en

Læs mere

Team Danmarks støttekoncept 2013-2016

Team Danmarks støttekoncept 2013-2016 Team Danmarks støttekoncept 2013-2016 indhold 1.0 Indledning 3 1.1 Lovgrundlag for dansk eliteidræt 3 1.2 Tendenser i international eliteidræt 4 1.3 Team Danmarks støttekoncept 2013-2016 5 1.4 Særlige

Læs mere

DIF OG TEAM DANMARKS ELITETRÆNER UDDANNELSE

DIF OG TEAM DANMARKS ELITETRÆNER UDDANNELSE Idrættens Træner Akademi DIF OG TEAM DANMARKS ELITETRÆNER UDDANNELSE Bliv en bedre og mere målrettet træner. Lær at optimere dine idrætsudøveres præstation og få viden om, hvordan du udvikler elite- og

Læs mere