Dansk Skytte Union, Idrættens Hus, DK-2605 Brøndby Telefon: , Fax: , SÆRLIGE TEKNISKE REGLER FOR TRAP

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dansk Skytte Union, Idrættens Hus, DK-2605 Brøndby Telefon: 4326 2626, Fax: 4326 2355, e-mail: info@skytteunion.dk SÆRLIGE TEKNISKE REGLER FOR TRAP"

Transkript

1 fs ISSF International Shooting Sport Federation Internationaler Schiess-Sportverband e.v. Fédération Internationale de Tir Sportif Federación Internacional de Tiro Deportivo ISSF Bavariaring 21 D München Germany Phone: Fax: internet: Dansk Skytte Union, Idrættens Hus, DK-2605 Brøndby Telefon: , Fax: , SÆRLIGE TEKNISKE REGLER FOR TRAP DOBBELT TRAP SKEET AUTOMATISK TRAP Udgivet 2005 (første udgave, 01/2005) Gyldig fra 1 januar Oversat af Kai Vangsgaard

2 INDHOLDSFORTEGNELSE 9.1 Generelt. 9.2 Sikkerhed. 9.3 Bane- og duespecifikationer. 9.4 Udstyr og ammunition. 9.5 Dommere og andre officials 9.6 Skydningens afvikling og konkurrenceregler. 9.7 Konkurrenceforberedelser (lodtrækning). 9.8 Funktionsfejl. 9.9 Regler for skytters og lederes opførsel 9.10 Duerne, (Korrekt, ukorrekt, ramt, forbier etc.) 9.11 Resultatføring Samme antal træffere Overtrædelse af regler, sanktioner, protester og appel Regler for trap 9.15 Regler for aut. trap 9.16 Regler for dobbelt trap 9.17 Regler for skeet 9.18 Finaler i de olympiske discipliner Tegninger og tabeller 9.20 Stikordsregister. BEMÆRK: Hvor figurer og tabeller indeholder konkrete informationer, har disse den samme gyldighed som de nummererede regler.

3 9.1.0 GENERELT Disse regler er en del af ISSF's generelle tekniske regler, og vedrører alle lerduedisciplinerne Alle skytter, holdledere og konkurrenceledere skal være fortrolige med ISSF reglerne, og skal sikre, at disse regler overholdes. Det er den enkelte skyttes ansvar at overholde reglerne Når en regel refererer til en højrehånds skytte, henviser den modsatte sideangivelse til en venstrehånds skytte Med mindre en regel specifikt henviser til herre konkurrencen eller kvindekonkurrencen er den gældende for begge kategorier SIKKERHED SIKKERHEDEN ER AF ALLER HØJESTE VIGTIGHED SIKKERHEDSREGLER ISSF's regler angiver kun de særlige sikkerhedskrav, som stilles af ISSF ved ISSF mesterskaber. Sikkerheden på en skydebane afhænger i vid udstrækning af de lokale forhold, og organisationskomiteen kan opstille yderligere sikkerhedsregler. Organisationskomiteen skal kende til principperne for skydebanesikkerhed, og skal tage de nødvendige skridt for at få dem overholdt. Organisationskomiteen bærer ansvaret for sikkerheden. Holdledere og skytter skal orienteres om alle særlige foranstaltninger Skytternes, officials og tilskuernes sikkerhed kræver uafbrudt og omhyggelig opmærksomhed ved håndtering af våben, og forsigtighed ved færdsel på banen. Det anbefales kraftigt, alt personel som arbejder foran skyttelinien bærer tydeligt synlige overtøj. Det er påkrævet at alle udviser den nødvendige selvdisciplin. Hvor sådan selvdisciplin ikke er til stede, er det baneofficials pligt at påse at disciplinen håndhæves, og det er skytternes og holdledernes pligt at hjælpe med til en sådan håndhævelse Et jurymedlem eller en baneofficial kan, af hensyn til sikkerheden, til enhver tid standse skydningen. Skytter og holdledere skal øjeblikkeligt informere dommere eller jurymedlemmer om enhver situation der kan være farlig, eller som kan medføre en ulykke Ingen, med undtagelse af banedommere, chef banekommandør eller jurymedlemmer, må berøre en skyttes udstyr, inkl. geværet, uden dennes tilladelse, og i så tilfælde kun i skyttens nærværelse og dennes viden.

4 Under skydningen er dommeren og hjælpedommerne, under juryens kontrol, ansvarlige for at sikkerhedsreglerne efterleves og den korrekte ledelse af den enkelte serie VÅBENSIKKERHED Transport af geværer Af hensyn til sikkerheden skal alle geværer, dette gælder også afladte geværer, altid håndteres med største forsigtighed Almindelige dobbeltløbede geværer skal bæres afladte og knækkede Halvautomatiske geværer skal bæres afladte og med tilbagetrukket bundstykke og løbsmundingen pegende i en sikker retning, opad mod himlen eller nedad mod jorden Geværer som ikke er i brug Geværer som ikke er i brug skal opbevares i et geværstativ, aflåst geværkuffert, våbenopbevaringsrum eller andet sikkert sted Ladning af gevær Alle geværer skal være afladte undtagen på standpladsen og da kun efter kommandoen eller signalet START er givet Patroner må ikke placeres i nogen del af geværet før skytten står på standpladsen med ansigtet mod kastemaskinerne og geværet pegende mod skydeområdet og efter at banedommeren har givet sin tilladelse Våbenbetjening Skytten må ikke vende sig på standpladsen før hans gevær er åbnet og afladt. Når skydningen afbrydes, skal geværet åbnes og aflades Efter sidste skud er afgivet og inden skytten forlader standpladsen samt inden geværet stilles i stativ, våbenopbevaring el. lign. skal skytten sikre sig, og dommeren skal bekræfte, at der ikke er patroner i kammer eller magasin.

5 Betjening af et lukket gevær er forbudt, hvis personer befinder sig foran skyttelinien SIGTNING Sigteøvelser Sigteøvelser er tilladt, men kun med dommerens tilladelse og kun på de udpegede standpladser, eller de dertil beregnede områder Forbud mod sigtning Sigtning eller skydning mod en anden skyttes due er ikke tilladt Bevidst sigtning eller skydning mod levende fugle eller andre dyr er ikke tilladt Sigtning på andre steder end de i regel nævnte er ikke tilladt RELEASE AFTRÆKKER Enhver skytte som har i sinde at anvende et gevær udstyret med enhver type af release aftrækkermekanisme skal: Ved bekræftelsen af tilmeldingen Informere organisationskontoret herom Inden hver serie informere banedommeren herom Minde banedommeren om at geværet er udstyret med denne type aftræk inden skytten overgiver geværet til dommeren for nærmere undersøgelse Hvis det forlanges af juryen skal skytten have forsynet geværet med et tydeligt synligt mærke på baskylen, som angiver release aftrækket SKYDNING Skud må kun afgives når det er skyttens tur og duen er kastet Prøveskud Med dommerens tilladelse er prøveskydning (højst 2 (to) skud) tilladt for hver skytte på hver konkurrencedag umiddelbart inden skyttens første serie på dagen Prøveskydning af gevær er også tilladt for hver skytte inden finalen eller omskydning før eller efter finalen.

6 Prøveskud må ikke afgives mod jorden inden for skydearealet Prøveskydning efter geværreparation Prøveskydning af et repareret gevær skal aftales med banedommeren eller chef banekommandøren STOP KOMMANDOEN Når kommandoen STOP gives skal skydningen standse øjeblikkeligt. Alle skytter skal aflade deres geværer og sikre dem ( knække dem) Intet gevær må efterfølgende lukkes før ordren til at fortsætte er givet Skydningen må kun genoptages på den korrekte ordre eller signal Enhver skytte, som uden dommerens tilladelse betjener et lukket gevær efter kommandoen STOP er afgivet, kan diskvalificeres ANDRE KOMMANDOER Alle kommandoer ved ISSF overvågede konkurrencer skal afgives på engelsk Banedommerne eller andre ansvarlige officials er ansvarlig for afgivelsen af kommandoerne START, STOP og andre nødvendige kommandoer. Banedommerne skal derefter sikre sig at kommandoerne adlydes og at alle geværer betjenes sikkert HØREVÆRN Alle skytter og andre personer i umiddelbar nærhed af standpladserne tilskyndes til at bære ørepropper, ørekopper eller lignende velegnede høreværn. Høreværn indeholdende nogen form for elektronisk modtageudstyr er ikke tilladt ØJENBESKYTTELSE Alle skytter tilskyndes at bære splintfri skydebriller eller lignende øjenbeskyttelse BANE- OG DUESPECIFIKATIONER Detaillerede specifikationer for skydebaner (trap, dobbelt trap, automatisk trap, og skeet) og lerduer findes i reglerne , og til UDSTYR OG AMMUNITION

7 9.4.1 GENERELT Alle hjælpemidler, ammunition eller udstyr, som ikke er nævnt i disse regler, eller som er i modsætning til ånden i ISSF's forordninger og regler er ikke tilladte Udstyrskontrol Juryen skal organisere en procedure for kontrol af geværer og beklædning Juryen har ret til, at undersøge enhver del af skyttens udstyr incl. beklædning Holdlederne holdes på samme vis ansvarlige for deres holdmedlemmers passende brug af udstyr i henhold til disse regler GEVÆRER Alle typer af glatløbede haglgeværer, inklusive halvautomatiske, må anvendes, forudsat størrelsen ikke overskrider kal. 12. Geværer mindre end kal. 12 må anvendes Remme Remme eller stropper på geværet er forbudt Geværer med magasin Geværer med magasin skal have magasinet blokeret på en sådan måde, at der kun kan være 1 (en) patron i magasinet Udskiftning af geværer Det er ikke tilladt at skifte et korrekt fungerende gevær eller dele af geværet inklusive chokes inden for en serie Kompensatorer Kompensatorer eller lignende udstyr fastgjort på geværløbene, er tilladt i skeet men forbudt i trap, dobbelt trap og automatisk trap Gennemborede (portede) løb Gennemborede (portede) løb er tilladte forudsat at skytten har fået dem undersøgt af juryen inden konkurrencens start og de overholder ISSF forskrifterne.

8 Optiske sigtemidler Alt udstyr fastgjort til geværet med forstørrende, lyskoncentrerende, angivelse af foranhold, eller visuelt tydeliggørelse af lerduen er forbudt AMMUNITION Patronspecifikationer Patroner som kan tillades i ISSF konkurrencer skal opfylde følgende specifikationer: Hylsterlængden må efter afskydning ikke overstige 70mm Patronladningen må ikke overstige 24,5g Haglene skal være kugleformede Haglene skal være fremstillet af bly, blylegering eller et andet materiale godkendt af ISSF Haglene må maksimalt være 2,6mm i diam Haglene må være overtrukket med andet materiale Sortkrudt-, lysspor-, brandpatroner eller andre specialpatroner er forbudt Ændring af spredeevne Der må ikke laves nogen indvendige ændringer, som giver ekstra eller speciel spredevirkning (spredepatroner), som f. eks. omvendt ladning af komponenterne, krydsanordninger el. lign Patronundersøgelse Banedommeren eller et medlem af juryen må fjerne en uaffyret patron fra skyttens gevær for nærmere undersøgelse Juryen skal tilrettelægge en patronundersøgelsesprocedure som må forårsage mindst mulig gene for skydningen og skytterne under konkurrencen. Imidlertid må et jurymedlem eller banedommeren på et hvilket som helst tidspunkt medens skytten er på skydebanen udtage en patron til undersøgelse Hvis en skytte bruger geværer eller ammunition som ikke er i overensstemmelse med regel og kan juryen beslutte at alle duer beskudt med et sådant gevær eller ammunition kan registreres som TABT.

9 Hvis juryen skønner at skytten bevidst har begået en sådan regelovertrædelse, kan den diskvalificere ham. Hvis, imidlertid, juryen skønner, at skytten ikke med rimelighed kunne være klar over fejlen, og at han, på grund af fejlen, ikke har opnået nogen væsentlig fordel, kan juryen beslutte ikke at idømme en straf DOMMERE OG ANDRE OFFICIALS GENERELT Alle som er udpeget til at fungere som tilforordnet ved ISSF konkurrencer skal besidde fornøden kvalifikation afhængig af konkurrencens niveau JURY Før konkurrencens start Juryen skal sikre sig at følgende svarer til ISSF s forskrifter: Skydebanerne Lerduernes flugtbaner Konkurrencens organisation Under konkurrencen Juryens funktion er at: Føre tilsyn med konkurrencen Rådgive og assistere organisationskommitteen Sikre den korrekte efterlevelse af reglerne Kontrollere skytternes geværer, ammunition og udstyr Kontrollere lerduernes flugtbaner efter kastemaskinefejl Behandle protester som er korrekt afgivet Håndhæve reglerne for Sponsorater og reklamer, Kommercielle mærker på skytters tøj og udstyr og Særlige regler for kommerciel markedsføring på skytters beklædning og udstyr (se afsnit 4.2.0, og 4.4.0) Træffe afgørelser angående idømmelse af straffe

10 Iværksætte sanktioner hvor det er påkrævet Træffe afgørelser i enhver situation der ikke er taget højde for i reglerne, eller er i modstrid med ånden i disse regler CHEFBANEKOMMANDØREN Chef Banekommandøren udpeges af organisationskomiteen. Han bør normalt være i besiddelse af en gyldig ISSF dommerlicens eller jurylicens. Han bør have god erfaring i lerdueskydning og særlig kendskab til haglgeværer og skydebaneudstyr. Han er ansvarlig for alle tekniske og praktiske spørgsmål vedrørende forberedelse af og korrekt afvikling af en konkurrence Chef banekommandøren forestår de opgaver som er nævnt i Regel i tæt samarbejde med den tekniske delegerede, juryen og organisationskommitteen, hoveddommeren, administrationskontoret og den øvrige stab Chef banekommandørens hovedopgaver er følgende: At vejlede ved og overvåge klargøringen af skydebanerne så de er i overensstemmelse med sikkerheds- og tekniske bestemmelser relevante for lerduekonkurrencer, beskrevet i ISSF s Tekniske Regler At give retningslinier for og overvåge etablering af ekstra faciliteter så som våben og ammunitionsopbevaring, teknisk assistance, kommunikationssystemer mellem banerne, teknisk hjælpepersonale etc at vejlede i og overvåge anskaffelsen og opbevaring af velegnede lerduer til træning og konkurrence Dette gælder også de specielle duer, som er fyldt med farvepulver, og som anvendes i finalerne At kontrollere at kastemaskinerne er indstillet i overensstemmelse med dagens programmer At kontrollere at alle nødvendige banefunktioner virker tilfredsstillende At kontrollere at alt baneudstyr er på plads på alle baner (resultattavle, stole til sidedommere, faciliteter til skytter og tavlefører etc At sørge for en metrisk decimalvægt til kontrol af haglmængde og lerduer At sørge for måleudstyr til kontrol af lerduernes, patronernes og haglenes dimensioner.

11 At assistere arrangørerne med tilrettelæggelsen af såvel træningsafviklingen som afviklingen af selve konkurrencen At assistere arrangørerne med at forberede det tekniske møde mellem officials og holdlederne At tage beslutninger, med juryens billigelse, vedrørende ændringer af tidsskemaet for konkurrencens afvikling, banefordelingen samt afbrydelser af skydningen på de enkelte baner, af sikkerhedshensyn eller andre grunde At instruere hjælpepersonale i betjeningen af kastemaskiner og udkaldssystem med særlig vægt på sikkerheden HOVEDDOMMEREN Hoveddommeren skal udpeges af arrangørerne. Han skal være i besiddelse af en gyldig ISSF lerdue dommerlicens eller en gyldig ISSF jurylicens og skal have et vidtgående kendskab til lerdueskydning og haglgeværer samt ISSF reglerne vedrørende den pågældende konkurrence Hoveddommerens væsentlige opgaver er følgende: at assistere arrangørerne med udvælgelsen af banedommerne at kontrollere banedommere og hjælpedommere At instruere og informere banedommerne og hjælpedommerne At forberede banefordeling og turnusordning for banedommerne At træffe beslutninger i samarbejde med juryen angående hvornår og på hvilke baner en skytte må fuldføre sin serie efter at have forladt sit skydehold for at reparere en fejlfunktion ved geværet, eller være blevet erklæret FRAVÆRENDE / ABSENT (se Regel ) At holde Chef Banekommandøren orienteret om enhver fejl eller uregelmæssighed på banerne BANEDOMMERE Banedommerne skal udpeges af arrangørerne i samarbejde med hoveddommeren Alle banedommere skal være i besiddelse af en gyldig ISSF dommerlicens for lerdueskydning og skal have stor erfaring med lerdueskydning samt

12 indgående kendskab til haglgeværer og ISSF regler vedrørende den pågældende konkurrence. Alle banedommere skal have det påkrævede synscertifikat (se S.6.0 i Retningslinier for licenser for dommere i lerdueskydning) Banedommernes væsentlige opgave er at træffe øjeblikkelig beslutning vedrørende: RAMT due TABT due (og at give et tydeligt hørbart og synligt signal ved alle TABTE duer) NO BIRD gentagelse af due ukorrekt due mangelfulde geværer eller fejlfunktioner andre afvigelser fra reglerne Hvis muligt skal banedommeren råbe NO BIRD eller give et andet signal før skytten afgiver skud. Ukorrekte duer kræver en øjeblikkelig og meget sikker beslutning fra banedommeren Banedommerne er også ansvarlige for overholdelsen af sikkerhedsreglerne og for den korrekte ledelse af konkurrencen på banerne I alle tvivlsomme tilfælde skal banedommeren rådføre sig med hjælpedommerne inden den endelige afgørelse træffes Advarsler Banedommeren kan give advarsler for regelbrud (gult kort) og skal notere sådanne advarsler på det officielle skydekort. (se Reglerne ) Sanktioner Banedommerne må ikke tildele sanktioner eller diskvalifikationer, som falder ind under juryens ansvarsområde PROTEST MOD EN BANEDOMMERS BESLUTNING Der kan protesteres mod banedommerens afgørelser i tilfælde vedrørende fortolkning og anvendelse af reglerne.

13 Banedommerens afgørelse er endelig og kan ikke appelleres i sager angående TRÆF, TABT eller UKORREKT due HJÆLPEDOMMERE Banedommerne skal assisteres af 2 (to) eller 3 (tre) hjælpedommere (se reglerne , og ) som sædvanligvis udpeges efter tur blandt skytterne på det foregående skydehold Alle skytter skal deltage i denne funktion efter udpegelse (se regel ) Arrangørerne kan udpege supplerende kvalificerede hjælpedommere, hvis hoveddommeren anmoder om det Banedommeren kan acceptere erfarne vikarer Arbejdsopgaver De væsentlige opgaver for en hjælpedommer er: at iagttage alle udkastede duer omhyggeligt at se efter om en due er beskadiget før der afgives skud umiddelbart efter skudafgivelse at give signal, hvis han mener duen er TABT hvis påkrævet, at føre det officielle skydekort i henhold til banedommerens afgørelser hvis adspurgt, at rådgive banedommeren om hvad som helst vedrørende duerne Hjælpedommerne skal placeres således, at de kan overskue hele skydearealet Fraværd Hvis en skytte er udpeget som hjælpedommer, men ikke personligt giver en gyldig grund for at undlade at fungere som hjælpedommer eller skaffe en acceptabel vikar, skal han af juryen straffes med fradrag af 1 (en) due i sit slutresultat for hvert sådant fraværd (se regel ) Gentagne fraværd kan medføre diskvalifikation fra konkurrencen (se regel )

14 Rådgivning af banedommeren Banedommeren skal altid selv træffe den endelige afgørelse. Hvis en hjælpedommer er uenig i en afgørelse, skal han ved at løfte sin arm eller på anden måde påkalde sig banedommerens opmærksomhed. Banedommeren skal derefter træffe sin endelige afgørelse SKYDNINGENS AFVIKLING OG KONKURRENCEREGLER AFVIKLING Discipliner Haglskydningsdisciplinerne i større konkurrencer er: Trap, Dobbelt trap og Skeet (Automatisk trap kan skydes som en selvstændig konkurrence eller i forbindelse med de andre haglgeværkonkurrencer) TRÆNING Officiel træning Der skal tilbydes officiel træning for hver disciplin dagen før starten af den egentlige konkurrence på de samme baner og med samme fabrikat og farve på lerduerne, som bruges i konkurrencen. Træningen skal fordeles ligeligt mellem de deltagende nationer således at ingen gives særlige fordele Uofficiel træning Al ledig banekapacitet før den officielle træning er arrangørernes ansvarsområde. De skal sikre at træning i disse tidsrum ikke er til nogen gene for afviklingen af konkurrencerne. Al sådan ekstra træning skal så vidt det på nogen måde er muligt fordeles ligeligt mellem de deltagende nationer således at ingen gives særlige fordele AFVIKLING AF SKYDNINGERNE Afvikling af de enkelte discipliner: Antal duer Disciplin Herrer indiv.damer indiv. Trap i serier af finale 75 + finale Aut. trap i serier af Skeet i serier af finale 75 + finale

15 9.6.4 FORDELING Trap, aut. trap og skeet Dobb. Trap i serier af finale Dobb. Trap i serier af Dobbelt Trap Individuelt Herrer Juniorer herrer: 2 dage eller duer 3 dage eller eller duer Individuelt Kvinder - Juniorer kvinder: 1 dag 75 duer 2 dage eller duer Individuelt Herrer Juniorer herrer: 1 dag 150 duer 2 dage eller duer Individuelt Kvinder Juniorer kvinder: 1 dag 120 duer 2 dage eller duer ENSARTEDE KONKURRENCEFORHOLD For at tilstræbe ensartet afvikling af konkurrencen skal arrangørerne sammen med juryen organisere skydeholdene på en sådan måde, at de så vidt muligt skyder på: De enkelte baner det samme antal gange De enkelte maskinindstillinger det samme antal gange ANDEN AFVIKLING AF KONKURRENCER Hvis foranstående konkurrenceafvikling på grund af et meget stort deltagerantal eller en hvilken som helst anden grund ikke skønnes velegnet til anvendelse i en konkurrence, skal arrangørerne søge om ISSF s godkendelse af en alternativ afvikling i god tid inden konkurrencens afvikling KONKURRENCEFORBEREDELSER (lodtrækning)

16 9.7.1 SKYDERÆKKEFØLGE Skytter og holdledere skal informeres om konkurrencens nøjagtige starttidspunkt, skyderækkefølge, banefordeling og standpladsfordeling inden for det enkelte skydehold senest 2 (to) timer efter det tekniske møde dagen før konkurrencestart Skytter og holdledere skal orienteres om fordelingen af baner til den officielle træning senest kl. 18:00 dagen før Hvis det af en hvilken som helst grund bliver nødvendigt at ændre skemaerne for afvikling af skydningen, skal holdlederne øjeblikkeligt informeres herom Erstatning af skytte Hvis en skytte har afgivet et skud i konkurrencen og derefter må udgå, må han ikke erstattes af en anden skytte. Denne regel gælder også hvis konkurrencen består af flere dele eller afholdes over flere dage AFBRYDELSER Når først konkurrencen er påbegyndt skal den fortsætte uden afbrydelse i henhold til programmet og må kun afbrydes af sikkerhedsgrunde, tekniske fejl, dårlige lysforhold, ekstreme vejrforhold eller andre påtvungne grunde, som alvorligt vil indvirke på en fair afvikling af konkurrencen Kun hoveddommeren må med juryens godkendelse afbryde konkurrencen i tilfælde af stærk regn, stormvejr eller lyn/torden LODTRÆKNING Holdsammensætning Et skydehold skal bestå af 6 (seks) skytter, undtagen hvis lodtrækningen (se Regel ) ikke tillader en helt lige fordeling Skydehold under 5 (fem) deltagere er ikke tilladt i ISSF overvågede konkurrencer, med undtagelse af hvis en skytte er blevet erklæret fraværende ved påbegyndelse af en serie eller hvis en skytte må forlade holdet af en hvilken som helst grund Opfyldningsskytter Hvis skydeholdet i en ISSF konkurrence efter lodtrækningen består af færre end 5 (fem) skytter, skal det fyldes op med ikke konkurrerende skytter af tilfredsstillende kvalitet.

17 Disse opfyldningsskytter skal have deres resultater ført på normal vis på resultattavlen på skydebanen og på den officielle resultattavle for at sikre kontinuiteten. Imidlertid må deres navne og nationalitet ikke anføres Holdinddeling I ISSF konkurrencer skal holdinddelingen i kvalifikationsserierne foretages på en sådan måde, at intet skydehold har mere end 1 (en) skytte fra hver deltagende nation (undtagen World Cup Finalen og hvis nødvendigt Olympiske Lege) Fordelingen af skytter på skydeholdene og internt på holdet, skal afgøres ved lodtrækning under kontrol af den/de tekniske delegat(er). Lodtrækningen kan foretages ved hjælp af et til dette formål velegnet computerprogram Banerotationen skal udarbejdes under tilsyn af den/de tekniske delegat(er) Ændringer på skydeholdene Juryen kan i samarbejde med organisationskomiteen og den/de tekniske delegat(er)s accept foretage korrektioner i lodtrækningen, men kun for at sikre at bestemmelserne i Reglerne og følges Skyderækkefølge Skyderækkefølgen for holdene og skytternes interne rækkefølge på holdet skal være forskellig fra dag til dag. Dette organiseres af organisationskomiteen under juryens tilsyn. Skydeholdene og skytterne kan skyde i omvendt rækkefølge eller der kan deles over på midten FUNKTIONERINGSFEJL LØBSRÆKKEFØLGE Når en skytte anvender et dobbeltløbet haglgevær, forudsættes det, at skytten affyrer det underste løb (eller det højre løb i et side-by-side gevær) først, med mindre skytten inden hver serie over for dommeren angiver noget andet PROCEDURE I TILFÆLDE AF FEJLFUNKTION VED GEVÆR ELLER AMMUNITION I tilfælde af fejlfunktion ved gevær eller ammunition, hvad grunden end måtte være, skal skytten holde geværet pegende mod duernes flyveområde

18 holde geværet lukket ikke berøre sikringsknappen informere dommeren hvis geværet har release aftræk på opfordring på en sikker måde overgive geværet til dommeren for nærmere undersøgelse besvare alle spørgsmål fra dommeren FEJLFUNKTIONER PÅ GEVÆRER MED RELEASE AFTRÆK I sikkerhedens interesse skal dommeren, inden hver serie påbegyndes og hver gang geværet undersøges, informeres af skytten om at geværet er forsynet med et release aftrækssystem (se Regel 9.2.4) FEJLBEHÆFTEDE GEVÆRER OG FEJLFUNKTIONER Beslutninger vedrørende fejlbehæftede geværer eller fejlfunktioner skal træffes af banedommeren Et gevær skal betragtes som fejlbehæftet hvis: Det ikke kan affyres sikkert Andet skud ikke kan afgives på grund af funktionsfejl Det af hvilken som helst anden grund ikke kan bruges Følgende anses ikke som fejlfunktioner: Fejlagtig betjening af skytten, Manglende patron i det rigtige løbskammer FEJLFUNKTION AF AMMUNITION Beslutninger vedrørende fejlfunktion af ammunition skal træffes af dommeren Følgende anses for fejlfunktion af ammunition, hvis der er tydeligt mærke af slagstift på fænghætten og: krudtladningen ikke antændes kun fænghætten affyres

19 krudtladningen mangler Dele af ladningen er forblevet i løbet Patroner i forkert størrelse anses ikke for at udgøre en ammunitionsdefekt. (Indsættelse af en patron i kal. 20 eller 16 i et kal. 12 gevær er farligt, og kan medføre en straf for skødesløs geværhåndtering til den pågældende) PROCEDURER EFTER FUNKTIONSFEJL ER ERKLÆRET Hvis dommeren har besluttet, at det ubrugelige gevær, eller at funktionsfejlen ved gevær eller ammunition, ikke er skyttens fejl, og at geværet ikke kan repareres hurtigt nok, må skytten anvende et andet godkendt gevær, hvis det kan fremskaffes inden 3 minutter efter geværet er erklæret ubrugeligt. ELLER skytten må, efter at have opnået dommerens tilladelse, forlade skydeholdet og afslutte seriens tilbageværende duer på et tidspunkt fastsat af hoveddommeren Procedurer for afslutning af afbrudt serie Trap Skytten som er blevet tildelt tid og bane med korrekt program, skal stille sig bag standpladsen hvorfra skydningen skal påbegyndes og må se en korrekt due fra hver maskine i den pågældende gruppe, hvorefter dommeren skal afgive kommandoen START. Skytten skal derefter stille sig på standpladsen og skyde på normal vis. Efterfølgende skal han skyde fra de resterende standpladser og således fuldføre serien Automatisk Trap Skytten som er blevet tildelt tid og bane med korrekt program, skal stille sig bag standpladsen hvorfra skydningen skal påbegyndes og må se en korrekt due, hvorefter dommeren skal afgive kommandoen START. Skytten skal derefter stille sig på standpladsen og skyde på normal vis. Efterfølgende skal han skyde fra de resterende standpladser og således fuldføre serien Dobbelt Trap Skytten som er blevet tildelt tid og bane med korrekt program, skal stille sig bag standpladsen hvorfra skydningen skal påbegyndes og må se en korrekt double, hvorefter dommeren skal afgive kommandoen START. Skytten skal derefter stille sig på standpladsen og skyde på normal vis.

20 Skeet Efterfølgende skal han skyde fra de resterende standpladser og således fuldføre serien Skytten som er blevet tildelt tid og bane med korrekt indstillede maskiner, skal stille sig bag standpladsen hvorfra skydningen skal påbegyndes og må se en korrekt due fra højt og lavt tårn, hvorefter dommeren skal afgive kommandoen START. Skytten skal derefter stille sig på standpladsen og skyde på normal vis til de påkrævede duer. Efterfølgende skal han skyde fra de resterende standpladser og således fuldføre serien Erstatningsserie - resultatregistrering Dommeren skal derefter sikre sig at resultaterne fra den afbrudte serie og erstatningsserien er korrekt talt sammen og underskrevet af skytten og dommeren før skydekortet bringes til resultatkontoret Hvis der ved korrekte duer i denne serie forekommer yderligere fejlfunktioner ved gevær eller ammunition, skal duen / duerne dømmes TABT hvad enten skytten har skudt eller ikke REGLER FOR OPFØRSEL - Skytters, lederes og officials GENERELT Disse ordensregler omfatter den forventede og nødvendige opførsel af alle holdledere, trænere og skytter, som deltager i ISSF overvågede konkurrencer HOLDLEDERE Hvert hold skal have en holdleder. Hvis nødvendigt kan en skytte vælges som holdleder Holdlederen skal til enhver tid samarbejde med baneofficials angående sikkerhed, effektiv afvikling af konkurrencen og god sportsånd Holdledere skal have indgående kendskab til reglerne og det officielle trænings- og konkurrenceprogram En holdleder er ansvarlig for: At opretholde disciplinen inden for holdet,

21 Alle officielle anliggender vedrørende holdet, At skytterne i tide er til stede på standpladsen med alt nødvendigt udstyr At udfylde de nødvendige tilmeldingsformularer med fyldestgørende informationer og overgive dem til rette officials inden for de påbudte tidsgrænser At kontrollere skytternes resultater, At formulere skriftlige protester på holdets vegne, At kontrollere foreløbige og officielle meddelelser, resultater, informationer og spørgsmål og give dem videre til holdmedlemmerne RÅDGIVNING AF SKYTTER Rådgivning af skytter er ikke tilladt i ISSF overvågede konkurrencer medens skytten befinder sig på skydeområdet Trænere og andre holdledere må ikke befinde sig på skydeområdet. Dog kan juryen indbyde en holdleder til at tage plads i et særligt indrettet areal inde på skydeområdet, men kun under en finale eller en omskydning efter en finale Hvis en holdleder ønsker at tale med en skytte under skydningen må han ikke kontakte skytten direkte eller tale til skytten. Holdlederen skal opnå tilladelse af banedommeren eller et jurymedlem, som vil kalde skytten udenfor skydeområdet SKYTTER Beklædning Det er konkurrencedeltagerens ansvar at fremtræde på skydebanerne påklædt på en værdig måde, passende for en offentlig begivenhed Konkurrencebenklæder, træningsbukser og jakker til herrer og damer og tilsvarende konkurrencebluser, nederdele og jakker til damer er tilladte Shorts hvor den nedre kant højst er 15 cm fra midten af knæskallen er tilladte Skjorter, T-shirts og lignende beklædning uden ærmer er ikke tilladte.

22 Under præmieoverrækkelsen eller andre ceremonier påhviler det de aktive at være klædt i deres officielle nationale uniform eller træningsdragt. Alle delegationsmedlemmer skal være klædt på ens Amatør- og Ordensregler ALLE SKYTTERS FREMTRÆDEN SKAL OGSÅ VÆRE I OVERENSSTEMMELSE med ISSF s Amatør- og Ordensregler og reglerne for sponsorstøtte (Afsnit 4 i den officielle vedtægts- og regelsamling). Dette afsnit omhandler reglerne for deltagelse i ISSF overvågede konkurrencer vedrørende emblemer, sponsorstøtte, reklamer og kommerciel mærkning af beklædning samt kontrol og sanktioner desangående Startnummer Et startnummer skal under deltagelse i såvel officiel træning som konkurrence bæres af alle skytter på ryggen over taljen. Hvis startnummeret ikke bæres kan skytten nægtes deltagelse. Cifrene i startnummeret skal være så store som muligt og ikke mindre end 20 mm i højden IOC s nationsforkortelse og skyttens efternavn og forbogstav i fornavn skal være påført skyttens yderbeklædning (nationsforkortelsen øverst) på ryggen mellem skuldrene og over startnummeret Skyklapper påsat hatten, brillerne eller et pandebånd af højst 40 mm bredde er tilladte. Disse skyklappers forkant må ikke være foran pandens midtpunkt

23 Klargøring til skydning Det er skyttens ansvar at være til stede på den rigtige standplads på rette tidspunkt med alt nødvendigt udstyr og ammunition og være klar til at skyde Mobiltelefoner Brugen af mobiltelefoner, walkie-talkies eller lignende udstyr af skytter, trænere og holdledere inden for skydebaneområdet eller i høreafstand af konkurrencearealet er forbudt. Alle mobiltelefoner skal være AFBRUDTE Elektronisk udstyr Kun lydreducerende udstyr må anvendes. Radio, båndafspiller, eller enhver anden form for lydfrembringende kommunikationssystemer er i høreafstand af konkurrencearealet forbudt under konkurrencen og den officielle træning Rygning Rygning er forbudt på skydebanerne og på de officielle tilskuerområder DUERNE Korrekte Ukorrekte Knækket Ramt Tabt No bird KORREKT DUE En korrekt due er en hel due udkaldt af skytten og kastet i henhold til reglerne En korrekt double er 2 (to) hele duer udkaldt af skytten og kastet samtidigt i henhold til reglerne UKORREKT DUE En ukorrekt due er en due der ikke er kastet i henhold til reglerne En ukorrekt doublé forekommer når: (en) eller begge duer er ukorrekt, Duerne ikke kastes samtidigt, Kun 1 (en) due kastes, En af duerne er knækket

24 KNÆKKET DUE En knækket due er enhver due som ikke nøje overholder bestemmelserne i Reglerne og En knækket due er en NO BIRD og skal altid gentages RAMT DUE En due dømmes "RAMT", når en korrekt due er kastet og ramt i følge reglerne, og mindst 1 (et) synligt stykke slås af den inden for skudgrænserne. En due som kun støver og hvor intet synligt stykke slås af er ikke RAMT Hvor der anvendes flash (pulverfyldte) duer skal en due dømme RAMT når der er synligt udslip af pulver efter et skud er afgivet Alle beslutninger vedrørende RAMT, TABT, UKORREKT eller NO BIRD er i sidste ende banedommerens. Bemærk: Det er ikke tilladt at samle en lerdue op fra nedfaldsområdet for at afgøre om den er ramt eller ikke TABT(E) DUE(R) En due skal dømmes TABT når: Den ikke er ramt i flugten inden for skudgrænserne, Den kun støver og intet synligt stykke slås af, Skytten ikke skyder på en korrekt due som han har kaldt på, og der ikke er nogen mekanisk eller anden ude fra kommende påvirkning, som har forhindret skytten i at skyde, Skytten ikke afgiver skud, af en hvilken som helst grund, som skytten selv er ansvarlig for, Skytten ikke kan afgive skud fordi han ikke har afsikret, sikringsknappen er forskudt i sikret stilling eller har glemt at lade, Hvor der anvendes halvautomatisk gevær og skytten ikke har udløst spærringen i magasinet, Hvis skytten, efter en funktionsfejl ved gevær eller ammunition, åbner geværet eller berører sikringen før dommeren har undersøgt geværet, Det er den tredie eller efterfølgende fejlfunktion i samme serie.

25 Flere regler med relation til TABT due Trap: se Regel og Automatisk trap: Se Regel og Dobbelt trap: Se Regel og Skeet: Se Regel og NO BIRD En NO BIRD er konkurrencen uvedkommende og skal altid gentages Banedommeren skal, hvis det er muligt råbe NO BIRD før skytten afgiver skud, men hvis han råber NO BIRD efter skytten har skudt, skal der dømmes NO BIRD uanset om duen var ramt eller ikke Efter NO BIRD er dømt må skytten åbne geværet og indtage ny klarstilling Flere regler med relation til NO BIRD Trap: Se Regel , og Automatisk trap: Se Regel , og Dobbelt trap: Se Regel , og Skeet: Se Regel , og TILRETTELÆGGELSE AF RESULTATFORMIDLING RESULTATKONTORET Det påhviler resultatkontoret forud for konkurrencen at: Udarbejde skydekort for hvert skydehold, Sikre at det rigtige skydekort følger det relevante skydehold på den korrekte bane Det er resultatkontorets pligt efter hver serie at: Modtage og kontrollere sammentællingen af de ramte duer og kontrollere resultatets rigtighed.

26 Skemaføre resultaterne Angive de foreløbige resultater på en frit tilgængelig resultattavle hurtigst muligt Hvis noget resultat er uafgjort på grund af en protest, skal sådanne resultater udelades midlertidigt og de øvrige resultater anføres Det påhviler resultatkontoret hver dag efter endt skydning at: Sammentælle de officielle resultater hurtigst muligt, Udarbejde en korrekt foreløbig resultatliste til omdeling blandt pressen, holdledere, jury og tekniske delegater, Udarbejde og publicere en korrekt slutresultatliste hurtigst muligt, Efter udløb af enhver aktuel protestfrist snarest muligt at udarbejde en korrekt endelig resultatliste (Denne skal indeholde efternavn, alle fornavne uden forkortelser, startnummer og IOC s nationsforkortelse for hver skytte) Det er resultatkontorets pligt på afslutningsdagen af hver disciplin pr. fax eller at sende 1 (en) kopi af det officielle resultat til ISSF s sekretariat umiddelbart efter resultatet er blevet kontrolleret Det er resultatkontorets pligt senest 3 (tre) dage efter konkurrencens afslutning at sende 3 (tre) kopier af de kontrollerede officielle resultatlister for hver disciplin til ISSF s sekretariat. Bemærk: Organisationskommitteen skal opbevare skydekortene, som viser resultaterne af hvert enkelt skud i 12 måneder efter afslutningen af konkurrencen RESULTATFØRING Resultaterne føres officielt på hver bane for hver serie på 25 duer (Dobbelt trap 25 doubléer for mænd eller 20 doubléer for kvinder) Ved ISSF overvågede konkurrencer skal de individuelle resultater føres af 2 (to) personer på hver bane. De er sædvanligvis de udpegede hjælpedommere som fungerer som sidedommere Den ene person skal føre et endeligt officielt skydekort Den anden person skal betjene en synlig manuel resultattavle. Hvis der på banen er installeret en synlig elektronisk resultattavle skal denne betjenes af banedommeren (se Reglerne og ).

27 SYNLIGE RESULTATTAVLER Baner med elektroniske synlige resultattavler Banedommeren skal styre betjeningen af den synlige elektroniske resultattavle (to) eller 3 (tre) personer skal udpeges som hjælpedommere med følgende opgaver: Den ene, sædvanligvis en hjælpedommer, skal placeres på et egnet sted bag standpladserne og udfylde det endelige officielle skydekort Den anden, ligeledes en hjælpedommer, skal placeres nær den elektroniske resultattavle og fungere som sidedommer, samt sikre at resultaterne vises korrekt og øjeblikkeligt orientere banedommeren hvis et resultat ikke vises korrekt Fejl ved elektroniske synlige resultattavler Hvis den elektroniske synlige resultattavle på noget tidspunkt viser et ukorrekt resultat, skal banedommeren stoppe skydningen og med mindst mulig forsinkelse udføre de nødvendige tiltag for at korrigere det Hvis det af nogen grund ikke er muligt at korrigere displayet skal følgende procedurer udføres: Det officielle skydekort skal kontrolleres indtil det resultat som den elektroniske tavle viser forkert Derefter, hvis muligt, stilles hurtigt en manuelt betjent synlig resultattavle op og resultaterne indtil det fejlagtige resultat markeres, hvorefter serien fortsættes (se Regel , , eller ) Hvis det ikke er muligt at opstille en manuelt betjent synlig resultattavle skal der føres et ekstra skydekort de kontrollerede resultater indføres på dette og serien fortsættes derefter. Det ekstra resultatkort skal føres af en kvalificeret person, som udpeges af hoveddommeren Hvis der er en forskel mellem resultaterne på de to kort er det kort som føres af den af hoveddommeren udpegede person gældende Baner med manuelle synlige resultattavler (tre) personer skal udpeges som hjælpedommere med følgende opgaver:

28 Den ene skal placeres på et egnet sted bag standpladserne og udfylde det endelige officielle skydekort Den anden skal fungere som sidedommer og føre den manuelle synlige resultattavle, Den tredje skal fungere som sidedommer på den modsatte side af resultattavlen samt kontrollere at resultaterne bliver ført korrekt på tavlen Hver resultatfører skal føre kort eller tavle uafhængigt og efter banedommerens anvisninger Ved afslutningen af hver serie skal resultaterne sammenlignes og de korrekte resultater skrives på det officielle skydekort før det afleveres til resultatkontoret Hvis der er en forskel mellem resultaterne på kort og tavle som ikke kan løses er den synlige resultattavle gældende RESULTATBEKRÆFTELSE Når en serie er fuldført og resultaterne er blevet sammenlignet og læst højt, skal dommeren og hver skytte underskrive eller signere skydekortet så det hurtigt kan videregives til resultatkontoret Undladelse af at underskrive skydekortet før det forlader banen, medfører fortabelse af enhver ret til protest mod resultatet, udover sammentællingseller afskrivningsfejl fra skydekortet RESULTATER Individuelle konkurrencer Hver skyttes resultat af hver serie skal føres tydeligt på officielle skydekort Ved afslutningen af konkurrencen skal det totale antal duer, den individuelle skytte har ramt i kvalifikationsserierne, finalen og eventuelle omskydninger noteres, og resultaterne skal indrangeres i faldende orden (i tilfælde af ENS RESULTATER se Reglerne ) Holdkonkurrence Resultaterne for hver skytte på holdet skal noteres og resultatet af hver serie i kvalifikationsrunden for hele holdet lægges sammen. Holdenes resultater indrangeres i faldende orden (I tilfælde af ENS RESULTATER se Regel ).

29 Den officielle endelige resultatliste skal indeholde følgende: Resultaterne af hver enkelt kvalifikationsserie, Summen af alle kvalifikationsserierne, De opnåede resultater i finalerne, Summen af kvalifikationsserierne + resultaterne fra finalerne, hvis de afholdes, De opnåede resultater i eventuelle omskydninger, disse må ikke lægges sammen med totalerne ENS RESULTATER og OMSKYDNINGER KONKURRENCER MED FINALER Ens resultater i olympiske discipliner for mænd og kvinder (se detaljer i afsnit 3.2 Generelle Regler) og andre konkurrencer med finaler skal afgøres efter følgende regler Ens resultater før finalerne Hvis der blandt de første 6 (seks) skytter er 2 (to) eller flere med samme resultat efter kvalifikationsserierne skal Tæl baglæns reglen (se Regel ) anvendes for at afgøre skyderækkefølgen i finalen Hvis rækkefølgen ikke kan afgøres ved Tæl baglæns reglen (se Regel ) dvs. 2 (to) eller flere skytter har ramt samtlige duer, skal juryen afgøre skyderækkefølgen ved lodtrækning Når der er flere end 6 (seks) skytter kvalificeret til finalen på grund af ens resultat, dvs. flere skytter end der kan deltage i finalen, skal der udskilles i en omskydning efter Reglerne og (Trap), (Automatisk Trap), (Dobbelt Trap) eller (Skeet) Hvis det på nogen måde er muligt bør omskydningen inden finalen finde sted på en anden bane end finalebanen En omskydning hvor de 6 (seks) deltagere i finalen findes, bestemmer også placeringen af de øvrige skytter i omskydningen. Hvis nogen blandt disse øvrige skytter har samme resultat i omskydningen afgøres deres placering efter Tæl baglæns reglen (se Regel ) Individuelle resultater som giver placering som nr. 7 eller lavere og ikke er afgjort ved omskydning (se Regel ) skal noteres i rækkefølge efter

30 resultatet af kvalifikationsserierne. Hvis 2 (to) eller flere skytter har samme resultat skal deres placering afgøres ved Tæl baglæns reglen Ens resultater efter finalen Alle ens resultater efter finalen skal for de første 6 pladsers vedkommende afgøres ved omskydning efter følgende regler: Skyderækkefølgen afgøres af juryen ved lodtrækning Når flere skytter er i omskydning om flere placeringer, f. eks. 2 (to) om 2. pladsen (pladserne 2 og 3) og 2 skytter om 5. pladsen (pladserne 5 og 6), skal de alle skyde på samme bane for at afgøre placeringerne, Der skydes først om den laveste placering, efterfulgt af den næstlaveste indtil alle placeringer er afgjort Imidlertid, hvis 4 (fire) eller flere skytter skal skyde om flere end 1 (en) placering, (dvs. 4 (fire) skyder om pladserne 2, 3, 4 og 5) og 2 (to) eller flere af disse skytter skyder forbi deres respektive due(r), skal disse skytter stå stand by og skal forlade standpladsen og vente med deres geværer (afladte og knækkede ) på et område angivet af banedommeren De tilbageværende skytter med ens resultater skal fortsætte deres omskydning om den højeste placering indtil placeringen er afgjort Først når denne omskydning er afsluttet må de skytter som er på stand by skyde om den næste lavere placering Denne procedure skal om nødvendigt gentages til bestemmelse af de følgende placeringer I det tilfælde hvor 1 (en) skytte blandt de omskydende skytter vinder omskydningen, skal han tildeles den højeste placering og trække sig ud. De resterende omskydende skytter fortsætter omskydningen indtil alle placeringer er afgjort En skytte som ikke er på sin tildelte plads og parat til at skyde på det programmerede tidspunkt må ikke deltage i omskydningen og skal automatisk tildeles den laveste placering, som der skydes om. I resultatlisten anføres hans resultat i kvalifikationsserierne og finalen Kvotapladser til OL Hvis der kan opnås kvotapladser til OL og 2 (to) eller flere skytter har samme resultat skal deres placering afgøres efter reglerne og

31 TÆL BAGLÆNS REGEL Alle ens resultater som afgøres på denne måde skal behandles således: Resultaterne af den sidste serie på 25 duer (Dobbelt trap 25 doubleer for mænd eller 20 doubleer for kvinder) sammenlignes. Vinderen er den skytte som har opnået højest resultat i denne serie Hvis der herved ikke fremkommer en afgørelse sammenlignes den næstsidste serie, hvis stadig ingen afgørelse sammenlignes den forudgående og så fremdeles Hvis resultatet af alle serierne er ens afgøres placeringen ved at tælle fremad fra den første due i den sidste serie (og hvis nødvendigt den næstsidste serie osv.) indtil et 0 (nul) findes. Skytten med flest træffere i rækkefølge før nullet tildeles den højeste placering KONKURRENCER UDEN FINALE Ens resultater - individuelt Placering efter samme antal træffere i ikke olympiske konkurrencer og andre konkurrencer uden finaleskydning afgøres på følgende måde: Skytterne har ramt alle duer Der vil ikke blive afholdt nogen omskydning. Alle skytterne placeres på 1. pladsen og et tilsvarende antal efterfølgende placeringer besættes ikke. Efternavnene skal anføres i alfabetisk (latinske) rækkefølge Indplacering på de 6 første pladser Disse skal afgøres ved omskydning Skyderækkefølgen afgøres af juryen ved lodtrækning, Når flere skytter er i omskydning om flere placeringer, f. eks. 2 (to) om 2. pladsen (pladserne 2 og 3) og 2 skytter om 5. pladsen (pladserne 5 og 6), skal de alle skyde på samme bane for at afgøre placeringerne, Der skydes først om den laveste placering, efterfulgt af den næstlaveste indtil alle placeringer er afgjort (se dog reglerne til ). Skytterne med samme resultater placeres i henhold til udfaldet af omskydningen Indplacering som nr. 7 og lavere

DANSK SKYTTE UNION Idrættens Hus, DK-2605 Brøndby Telefon: 4326 2626 - e-mail: info@skytteunion.dk

DANSK SKYTTE UNION Idrættens Hus, DK-2605 Brøndby Telefon: 4326 2626 - e-mail: info@skytteunion.dk DANSK SKYTTE UNION Idrættens Hus, DK-2605 Brøndby Telefon: 4326 2626 - e-mail: info@skytteunion.dk DSkyU REGLEMENT FOR JAGTSKYDNING ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Internationaler Schiess-Sportverband e.v. Fédération Internationale de Tir Sportif FLUGTREGLEMENT FOR TRAP DOBBELT TRAP SKEET

Internationaler Schiess-Sportverband e.v. Fédération Internationale de Tir Sportif FLUGTREGLEMENT FOR TRAP DOBBELT TRAP SKEET International Shooting Sport Federation I S S F Internationaler Schiess-Sportverband e.v. Fédération Internationale de Tir Sportif FLUGTREGLEMENT FOR TRAP DOBBELT TRAP SKEET Udgave 2013 (Første oplag,

Læs mere

DANSK SKYTTE UNION Idrættens Hus, DK-2605 Brøndby Telefon:

DANSK SKYTTE UNION Idrættens Hus, DK-2605 Brøndby Telefon: DANSK SKYTTE UNION Idrættens Hus, DK-2605 Brøndby Telefon: 4326 2626 - e-mail: info@skytteunion.dk DSkyU GENNERELLE KONKURRENCEBESTEMMELSER ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

FLUGTREGLER FOR TRAP DOBBELT TRAP SKEET MIXED TEAM TRAP

FLUGTREGLER FOR TRAP DOBBELT TRAP SKEET MIXED TEAM TRAP International Shooting Sport Federation Internationaler Schiess-Sportverband e.v. Fédération Internationale de Tir Sportif FLUGTREGLER FOR TRAP DOBBELT TRAP SKEET MIXED TEAM TRAP Udgave 2017 (Andet oplag,

Læs mere

Vejledende regler for åbne stævner og indledende skydninger til Internetskydning. Pistol 15 m

Vejledende regler for åbne stævner og indledende skydninger til Internetskydning. Pistol 15 m Vejledende regler for åbne stævner og indledende skydninger til Internetskydning Pistol 15 m Pistol 15 m Opdateret september 2014 Generelle bestemmelser 1. Tilmeldelse 1.1. Deltagerberettigede er alle,

Læs mere

8.20 10 m Fem-skuds luftpistol

8.20 10 m Fem-skuds luftpistol 8.20 10 m Fem-skuds luftpistol 8.20.1 10 m Fem-skuds luftpistol Enhver kaliber 4,5 mm (.177") komprimeret luft eller gaspistol må anvendes Den pistol, der anvendes til 10 m fem-skuds luft disciplinen skal

Læs mere

200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT

200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 1. Om skydningen 1.01 Koncept - Under afholdes 200 M Kombiriffel-skydninger efter nedenstående regler. 1.02 Formål - Skytten skal i 200 M Kombiriffel

Læs mere

15 and 50 M Kombiriffel Reglement

15 and 50 M Kombiriffel Reglement 15 and 50 M Kombiriffel Reglement 1. Om skydningen 15 og 50 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 1.01 Koncept - Under afholdes 15/50 M Kombiriffel-skydninger efter nedenstående regler. 1.02 Formål - Skytten skal i

Læs mere

KOMBI RIFFEL REGLEMENT

KOMBI RIFFEL REGLEMENT KOMBI RIFFEL REGLEMENT KOMBIRIFFEL REGLEMENT 1. Om skydningen 1.01 Koncept - Under Dansk Sportsskytte Forbund afholdes Kombiriffel-skydninger efter nedenstående regler. 1.02 Formål - Skytten skal i Kombiriffel

Læs mere

Instruks for haglskydeprøve 2015

Instruks for haglskydeprøve 2015 Instruks for haglskydeprøve 2015 Udarbejdet af Danmarks Jægerforbund for Nurstyrelsen 1. Almindelige bestemmelser 1.1 Miljøministeriets gældende bekendtgørelse om jagttegn skal følges. Det er den prøvesagkyndiges

Læs mere

Sikkerhedsbestemmelser for flugtskydning med haglgevær under Danmarks Jægerforbund (DJ) Januar 2015

Sikkerhedsbestemmelser for flugtskydning med haglgevær under Danmarks Jægerforbund (DJ) Januar 2015 Sikkerhedsbestemmelser for flugtskydning med haglgevær under Danmarks Jægerforbund (DJ) Januar 2015 Indhold KAPITEL 1 - ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 3 KAPITEL 2 - SIKKERHEDSBESTEMMELSER FOR DEN ENKELTE

Læs mere

2.06 Uklassificerede - Uklassificerede skytter skyder i den for I.P.S.C. gældende klasse ved førstegangsdeltagelse

2.06 Uklassificerede - Uklassificerede skytter skyder i den for I.P.S.C. gældende klasse ved førstegangsdeltagelse STEEL CHALLENGE REGLEMENT 1. Om skydningen 1.01 Koncept - Under Dansk Sportsskytte Forbund afholdes Steel Challenge-skydninger efter regler der er udarbejdet på baggrund af de regler der er gældende for

Læs mere

SPORTS ACROBATIK TEKNISKE REGLER

SPORTS ACROBATIK TEKNISKE REGLER SPORTS ACROBATIK TEKNISKE REGLER 2010-2011 TEKNISKE REGLER SIDE 1 ARTIKEL 1 1.1 DOMMERKOMITÉENS FUNKTIONER. 1.1.1 Dommerkomitéen er ansvarlig for definitionen af reglerne. Komitéen vedligeholder de tilstedeværende

Læs mere

Officielle regler. 1. Regler

Officielle regler. 1. Regler Officielle regler 1. Regler Den europæiske ungdom Academy Football League spilles i overensstemmelse med gældende dele af FIFA 's regler. I spørgsmål om fortolkninger af FIFA 's regler, den engelske tekst

Læs mere

REGLER JAGTSKYDNING GENERELLE KONKURRENCEBETINGELSER Alle discipliner. Generelt

REGLER JAGTSKYDNING GENERELLE KONKURRENCEBETINGELSER Alle discipliner. Generelt REGLER JAGTSKYDNING GENERELLE KONKURRENCEBETINGELSER Alle discipliner KODEKS FOR OPFØRSEL Alle discipliner Oprindelig 1.1.1997 Revideret og gældende fra 1.1.2011 Generelt Alle skytter og holdledere tilkendegiver

Læs mere

6. KREDS NÆSTVED. Næstved Skytteforening s 150 år s Jubilæumsstævne. King Size Skydning Jubilæumsskydning Finaleskydning

6. KREDS NÆSTVED. Næstved Skytteforening s 150 år s Jubilæumsstævne. King Size Skydning Jubilæumsskydning Finaleskydning 6. KREDS Næstved Skytteforening s 150 år s Jubilæumsstævne 4.- 10. november Gevær: luft og cal 22 Pistol: luft og cal 22 Præmier for over 25.000 kr. King Size Skydning Jubilæumsskydning Finaleskydning

Læs mere

Vedtægter for Vejle Amts Holdskydning

Vedtægter for Vejle Amts Holdskydning Vedtægter for Vejle Amts Holdskydning Vedtaget på stiftende generalforsamling 21-10-1997 27.10.15 Revideret på generalforsamling 25.10.2000 / 22.10.2012. Tilføjet 2.11.2012-21.10.2013 20.2.2014-27.10.2014

Læs mere

TEKNISKE REGLER 2013-2014

TEKNISKE REGLER 2013-2014 TEKNISKE REGLER 2013-2014 TEKNISKE REGLER SIDE 1 ARTIKEL 1 1.1 DOMMERKOMITÉENS FUNKTIONER. 1.1.1 Dommerkomitéen er ansvarlig for definitionen af reglerne. Komitéen vedligeholder de tilstedeværende regelsæt

Læs mere

Februar Sikkerhedsbestemmelser. enkelte skytte. - Hvad skal du som skytte overholde? - Transport af våben

Februar Sikkerhedsbestemmelser. enkelte skytte. - Hvad skal du som skytte overholde? - Transport af våben Februar 2018 Sikkerhedsbestemmelser for den enkelte skytte - Hvad skal du som skytte overholde? - Transport af våben webhenvisning - Opbevaring af - våben også med i hjemmet bold 2 Hvad skal du som skytte

Læs mere

Due//Matic A/S Mejlgårdsvej 2 Version: 721044.03 8930 Randers NØ Danmark Tel.: +45 8640 5888

Due//Matic A/S Mejlgårdsvej 2 Version: 721044.03 8930 Randers NØ Danmark Tel.: +45 8640 5888 Due//Matic A/S Mejlgårdsvej 2 Version: 721044.03 8930 Randers NØ Danmark Tel.: +45 8640 5888 Due//Matic OL-computer / Sporting-computer type 220034 for operatørkort BETJENINGSVEJLEDNING OL-Trap Sporting

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010 RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010 Generelle retningslinjer for Referees/referee assistenten der virker ved turneringer hvor der spilles kampe spillet uden dommer:

Læs mere

FINA REGLER FOR SVØMNING I ÅBENT VAND 2001-2002 INDHOLDSFORTEGNELSE

FINA REGLER FOR SVØMNING I ÅBENT VAND 2001-2002 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE REGEL EMNE SIDE Indholdsfortegnelse 01 OWS 1 Åbent vand svømning 02 OWS 2 Officials 03 OWS 3 Officials pligter 04-11 OWS 4 Starten 12-13 OWS 5 Konkurrenceområdet 14-15 OWS 6 Løbet 16-18

Læs mere

2 Arrangøren har ret til at begrænse antallet af deltagere. En sådan begrænsning skal dog meddeles, når arrangøren udpeges.

2 Arrangøren har ret til at begrænse antallet af deltagere. En sådan begrænsning skal dog meddeles, når arrangøren udpeges. FORMÅLET MED MESTERSKABET Formålet med et nationalt eller internationalt mesterskab i langtidspiberygning er at lade enkeltpersoner og/eller hold konkurrere om at ryge længst muligt på en pibe uden at

Læs mere

World BBQ Association Danmark DET OFFICIELLE REGELSÆT

World BBQ Association Danmark DET OFFICIELLE REGELSÆT World BBQ Association Danmark DET OFFICIELLE REGELSÆT 1 DELTAGERNE 1.01 Alle deltagende hold dyster på lige vilkår. Der gøres ikke forskel på professionelle og amatører. 1.02 Et hold består af maksimum

Læs mere

Januar Version 3. Sikkerhedsbestemmelser. enkelte skytte. - Hvad skal du som skytte overholde? - Transport af våben

Januar Version 3. Sikkerhedsbestemmelser. enkelte skytte. - Hvad skal du som skytte overholde? - Transport af våben Januar 2019 - Version 3 Sikkerhedsbestemmelser for den enkelte skytte - Hvad skal du som skytte overholde? - Transport af våben webhenvisning - Opbevaring af - våben også med i hjemmet bold 2 Hvad skal

Læs mere

TEKNISKE REGLER FOR ALLE SKYDEDISCIPLINER

TEKNISKE REGLER FOR ALLE SKYDEDISCIPLINER International Shooting Sport Federation Internationaler Schiess-Sportverband e.v. Fédération Internationale de Tir Sportif Federación Internacional de Tiro Deportivo TEKNISKE REGLER FOR ALLE SKYDEDISCIPLINER

Læs mere

Idrættens Hus 2605 Brøndby - Tlf.: 4326 2626 - Fax: 4326 2355 Email: info@skytteunion.dk - www.skytteunion.dk REGLEMENT FOR SKYDNING

Idrættens Hus 2605 Brøndby - Tlf.: 4326 2626 - Fax: 4326 2355 Email: info@skytteunion.dk - www.skytteunion.dk REGLEMENT FOR SKYDNING Dansk Skytte Union DSkyU Idrættens Hus 2605 Brøndby - Tlf.: 4326 2626 - Fax: 4326 2355 Email: info@skytteunion.dk - www.skytteunion.dk REGLEMENT FOR SKYDNING I DANSK SKYTTE UNION Udgave 2006 (Første tryk,

Læs mere

300 M SKYDNING REGLEMENT

300 M SKYDNING REGLEMENT 300 M SKYDNING REGLEMENT 300 M SKYDNING REGLEMENT 1. Om skydningen 1.01 Koncept - Under afholdes 300 M Skydning efter nedenstående regler. 1.02 Formål - Skytten skal i 300 M Skydning skyde præcisionsskydning

Læs mere

Svar (regel) Spørgsmål

Svar (regel) Spørgsmål 1. Hvor høje skal netstolperne være: A. 1,5 m? B. 1,524 m? C. 1,55 m? 2. Hvilken farve skal nettet have: A. Mørkt? B. Hvidt? C. Mørkt og hvidt? 3. Hvor er afprøvningsmærkerne til boldhastighed placeret

Læs mere

Dart skydning. Dobbelt finale

Dart skydning. Dobbelt finale Dart skydning Der er to sæt spille kort. Det ene sæt indeholder kortene 7 10 og det andet indeholder kortene Es til Dame. Der trækkes et kort fra hver bunke. Kortene i bunken med værdien 7-10 fortæller,

Læs mere

LOVE FOR CRICKET. 12.udgave. (2017-lovbogen 2. udg.) RETTELSESBLADE

LOVE FOR CRICKET. 12.udgave. (2017-lovbogen 2. udg.) RETTELSESBLADE LOVE FOR CRICKET 12.udgave (2017-lovbogen 2. udg.) RETTELSESBLADE Forord Følgende dokument er rettelsesblade i forhold til 11. udgave (2017-lovbogen 1. udg.) MCC har pr. 1. april 2019 ændret en række love.

Læs mere

Konkurrence regler Heelwork to Music

Konkurrence regler Heelwork to Music Konkurrence regler Heelwork to Music Generelle regler Hunde skal være vaccineret og forsikret i henhold til DKKs regler for deltagelse i udstilling, agility eller lydighed. Deltagende hunde skal være mindst

Læs mere

World BBQ Association Danmark DET OFFICIELLE REGELSÆT

World BBQ Association Danmark DET OFFICIELLE REGELSÆT World BBQ Association Danmark DET OFFICIELLE REGELSÆT 1 DELTAGERNE 1.1 Alle deltagende hold dyster på lige vilkår. Der gøres ikke forskel på professionelle og amatører. 1.2 Et hold består af maksimum 4

Læs mere

Harboe Cup 2014. Tera Sport, Tera Pro og Feva XL Sjællandsmesterskab for Feva XL. Skælskør Amatør-Sejlklub 27.-28. september 2014

Harboe Cup 2014. Tera Sport, Tera Pro og Feva XL Sjællandsmesterskab for Feva XL. Skælskør Amatør-Sejlklub 27.-28. september 2014 Harboe Cup 2014 Tera Sport, Tera Pro og Feva XL Sjællandsmesterskab for Feva XL Skælskør Amatør-Sejlklub 27.-28. september 2014 SEJLADSBESTEMMELSER Bane I 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Finale. Tennisskydning KONKURRENCETRÆNING KONKURRENCETRÆNING

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Finale. Tennisskydning KONKURRENCETRÆNING KONKURRENCETRÆNING Nr.10248 Nr.10247 Tennisskydning omskydning og skulle konkurrere med en enkelt modstander. Finale stresse skytten. To skytter skyder mod hinanden et skud ad gangen. Den med den højeste pointværdi, vinder

Læs mere

Dansk Skytte Union udtagelsesregler for ISSFdiscipliner

Dansk Skytte Union udtagelsesregler for ISSFdiscipliner Dansk Skytte Union udtagelsesregler for ISSFdiscipliner 1. Generelt a. Nærværende regelsæt danner grundlag for Dansk Skytte Unions (DSkyU) skydeudvalgs (SKUD) og Dansk Skytte Union sportschef (SPC) udtagelse

Læs mere

Dansk Håndbold Forbund

Dansk Håndbold Forbund 1 2 3 4 Hvornår begynder udvisningstiden for en udvist spiller? Når dommeren har vist Når den udviste spiller Når dommeren fløjter for dommertegn nr. 14 har passeret sidelinien og genoptagelse af spillet.

Læs mere

Nordisk veteranmesterskab i København - Danmark

Nordisk veteranmesterskab i København - Danmark Nordisk veteranmesterskab i København - Danmark 1. 3. juli 2011 Dansk Skytte Union indbyder alle nordiske veteran riffelskytter velkommen Forord København er Danmarks hovedstad og er med 1.181.239 indbyggere

Læs mere

Regler for Bordtenniskampe, dvs. materialer, borde, bat osv.

Regler for Bordtenniskampe, dvs. materialer, borde, bat osv. ITTF's Bordtennislove I dette dokument finder du den danske bordtennis unions oversættelse af ITTF's bordtennislove. Her kan du finde alt om, hvilke regler der er når man spiller en bordtenniskamp. ---

Læs mere

De væsentlige ændringer og nye regler per 1. juli 2014.

De væsentlige ændringer og nye regler per 1. juli 2014. Område Beskrivelse Regel Kampområdet Der er nu mulighed for at bruge en Oktogon-form Artikel 3 Kampområdet (Ottekantet-form) bane til stævnerne. Punkt 1.2 og 2.2 Kampområdet Sekundanterne skal sidde udenfor

Læs mere

Goalball Gældende fra 1. september 2000

Goalball Gældende fra 1. september 2000 1. Alment om goalball. 1.1. En kamp spilles af 2 hold, som hver består af tre(3) spillere, og med et maksimum af tre(3) udskiftningsspillere på hvert hold. Der spilles i en sportshal/gymnastiksal på en

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE

Indholdsfortegnelse. 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE 1 Indholdsfortegnelse 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE 1.1. Plove 2 1.2. Typer af pløjejord 2 1.3. Afsætning af pløjestykker 2 1.4. Pløjetid 4 1.5. Furestørrelse 5 1.6. Forseelser fradrag

Læs mere

SIKKERHED ved pistolskydning/våbenbetjening

SIKKERHED ved pistolskydning/våbenbetjening SIKKERHED ved pistolskydning/våbenbetjening Tekst og fotos ved Knud Erik Poulsen. I alt 5 sider 1. Generelt Som skytte er det din pligt at kende og følge de generelle sikkerhedskrav for den skydning du

Læs mere

Skoleskydning medio august 2013 Dauglykke Skytteforening. Skoleskydning 2013. - Et tilbud til alle 5. Klasserne.

Skoleskydning medio august 2013 Dauglykke Skytteforening. Skoleskydning 2013. - Et tilbud til alle 5. Klasserne. Skoleskydning 2013 - Vind 8.000,00 kr. Til din klasse. - Et tilbud til alle 5. Klasserne. - Den eneste betingelse er, at eleverne danner hold på 4 skytter fra samme klasse. Skytteforeningen sørger for

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 RØD 7 har en oplagt målchance, da HVID 3 løber ind på banen som overtallig spiller. Hvad skal der dømmes? 2 Hvornår er en Time Out obligatorisk? Der skal træffes en fælles Bolden skal skiftes til reservebolden.

Læs mere

Reglement for 9. HK's holdturnering

Reglement for 9. HK's holdturnering Reglement for 9. HK's holdturnering Reglement for 9. Hovedkreds holdturnering (Fra og med turneringen 2015/16) 1 Deltagere Skakklubber der er tilmeldt Dansk Skak Union gennem 9. hovedkreds kan deltage

Læs mere

Harboe Cup 2014. Sjællandsmesterskab Optimist A og Zoom 8. Ranglistestævne Optimist A. Skælskør Amatør-Sejlklub 27.-28.

Harboe Cup 2014. Sjællandsmesterskab Optimist A og Zoom 8. Ranglistestævne Optimist A. Skælskør Amatør-Sejlklub 27.-28. Harboe Cup 2014 Sjællandsmesterskab Optimist A og Zoom 8 Ranglistestævne Optimist A Skælskør Amatør-Sejlklub 27.-28. september 2014 SEJLADSBESTEMMELSER Bane E 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne

Læs mere

Historisk pistol og riffel

Historisk pistol og riffel DANSK SKYTTE UNION Idrættens Hus 2605 Brøndby - Tlf.: 4326 2626 Email: info@skytteunion.dk - www.skytteunion.dk REGLEMENT FOR SKYDNING Historisk pistol og riffel Udgave 2016 (version 150616) REGLEMENT

Læs mere

Dansk Militært Idrætsforbund AUG 2014 DMI BST MILITÆR FEMKAMP

Dansk Militært Idrætsforbund AUG 2014 DMI BST MILITÆR FEMKAMP MILITÆR FEMKAMP 1. DISCIPLINER Militær Femkamp omfatter følgende discipliner: - Geværskydning (200 m, præcisions-/hurtigskydning) - Forhindringsbaneløb - Forhindringssvømning (50 m) - Håndgranatkast (præcision

Læs mere

200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT

200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 1. Om skydningen 200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 1.01 Koncept - Under afholdes 200 M Kombiriffel-skydninger efter nedenstående regler. 1.02 Formål - Skytten skal i 200 M Kombiriffel

Læs mere

SUPPLERENDE STÆVNEREGLEMENT

SUPPLERENDE STÆVNEREGLEMENT INDHOLDSFORTEGNELSE PUNKT EMNE 1. Generelt 2 2. Indbydelse og propositioner 2 3. Anmeldelse 2 4. Startlisten/programmet 3 5. Resultatlisten 3 6. Tidtagning 4 7. Præmier 4 8. Reklamer på badetøj 4 9. Reklamer

Læs mere

Sejladsbestemmelser Bane B/C. Harboe Cup 2011

Sejladsbestemmelser Bane B/C. Harboe Cup 2011 Harboe Cup 2011 Hobie 16 Danish Open Nationals A-cat Sjællandsmesterskab for Hobie 16 Spi. Danmarksmesterskab for RS:X, Kona og Formula Se også DBO-sejladsbestemmelser for RS:X og Formula Skælskør Amatør-Sejlklub

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 Målmand RØD 1 befinder sig ude på spillepladsen, da HVID 8 opfanger bolden og kaster den mod RØDT holds tomme mål. Rød 5 har imidlertid opdaget faren og løber på tværs af feltet for at stoppe bolden.

Læs mere

Harboe Cup 2015. Venskabsstævne Optimist B og Optimist C. Skælskør Amatør-Sejlklub 26.-27. september 2015

Harboe Cup 2015. Venskabsstævne Optimist B og Optimist C. Skælskør Amatør-Sejlklub 26.-27. september 2015 Harboe Cup 2015 Venskabsstævne Skælskør Amatør-Sejlklub 26.-27. september 2015 SEJLADSBESTEMMELSER Bane B/C 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne definerede regler incl. Nordisk Sejler-forbunds

Læs mere

Holdturnering Reglement. Reglementet er gældende for holdturneringen i DGI Fyn Skydning.

Holdturnering Reglement. Reglementet er gældende for holdturneringen i DGI Fyn Skydning. DGI Fyn Skydning Holdturnering Reglement Generelle bestemmelser 1 Reglement Reglementet er gældende for holdturneringen i DGI Fyn Skydning. 2 Inddeling Skytterne opdeles i grupper i henhold til DGI Skydnings

Læs mere

J/80 DS-DM 2015 Dragør 14 16. august 2015

J/80 DS-DM 2015 Dragør 14 16. august 2015 SEJLADSBESTEMMELSER 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne definerede regler incl. Nordic Sailing Federations og Dansk Sejlunions forskrifter. 1.2 Desuden gælder Dansk Sejlunions statutter

Læs mere

Falling Targets Pistol

Falling Targets Pistol DANSK SKYTTE UNION Falling Targets Pistol 0.22 0.38 Reglement Sidst revideret 16. april 2003 2 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Reglement, generelle regler 3 1.1 Formål og principper 3 1.2 Klasser 3 1.3 Afvikling

Læs mere

Retningslinjer for observatører

Retningslinjer for observatører Retningslinjer for observatører 1. Principper DHF s dommerudvalg påsætter observatører til alle kampe i Dame- og Herre Håndboldligaen, samt til landspokalkampe landsdækkende runder, kampe i 1. division

Læs mere

Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe

Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe Advarsel 16:1 En advarsel er den passende straf for: a) forseelser, der skal straffes progressivt (8:3, sammenlign dog 16:3b og 16:6d); b) usportslig opførsel,

Læs mere

Udtagelseskriterier 2017

Udtagelseskriterier 2017 Udtagelseskriterier 2017 1. fase - Udtagelse til WC 1, 2 og 3 Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK 2605 Brøndby Tlf.: +45 43 26 27 28 Fax: +45 43 26 27 29 Hjemmeside: www.bueskydningdanmark.dk E-mail: info@bueskydningdanmark.dk

Læs mere

Danmarks Jægerforbund

Danmarks Jægerforbund Danmarks Jægerforbund GENERELLE KONKURRENCEBETINGELSER FOR ALLE HAGLDISCIPLINER SAMT REGLER FOR: JAGTSKYDNING JÆGERSPORTING JÆGERTRAP Gældende fra 1. oktober 2016 1 Generelle konkurrencebetingelser for

Læs mere

Reglement for Fyns Skak Unions pokalturnering.

Reglement for Fyns Skak Unions pokalturnering. Reglement for Fyns Skak Unions pokalturnering. 1 Pokalturneringen og dens ledelse Pokalturneringen er en holdturnering arrangeret af Fyns Skak Union. Pokalturneringen spilles efter cup-systemet, dvs. at

Læs mere

I. Fodtennis - kategorier og discipliner... 3. 0. Kategorier og discipliner... 3. II. Reglement gældende for alle kategorier og discipliner...

I. Fodtennis - kategorier og discipliner... 3. 0. Kategorier og discipliner... 3. II. Reglement gældende for alle kategorier og discipliner... Fodtennis reglement Oversættelse af UNIFs reglement udarbejdet ved ekstraordinær kongres i Venaco, Frankrig, d. 7. oktober 2011. Oversat i et samarbejde mellem KFIF og DBU København. 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Afvikling af Boulder DM

Afvikling af Boulder DM Dansk Klatreforbund Afvikling af Boulder DM Indhold: 1. Indledning... 2 2. Konkurrencens format... 2 3. Dommere... 2 4. Forberedelse og planlægning... 3 5. Point... 3 6. Program... 4 7. Tilmelding... 4

Læs mere

DTF Beach Tennis Tour Stævnereglement

DTF Beach Tennis Tour Stævnereglement DTF Beach Tennis Tour Stævnereglement Indhold: Spilleregler o Matchlængde o Score i sæt o Score i partier o Tie-break o Serven o Serve-rotation o Sideskift o Linjerne o Boldafvikling o Tvivlstilfælde og

Læs mere

Instruktionsmanual Luftvåben

Instruktionsmanual Luftvåben Instruktionsmanual Luftvåben VIGTIGT: LÆS VENLIGST DENNE INSTRUKTIONSMANUAL, FØR DU TAGER PRODUK- TET I BRUG 1999 Industrias El Gamo, S.A. 1 2 1. Sigtekorn 2. Munding 3. Løb 4. Visier 5. Manuel sikring

Læs mere

TILLÆGSREGLER KLUBMESTERSKAB NISSERINGEN

TILLÆGSREGLER KLUBMESTERSKAB NISSERINGEN TILLÆGSREGLER KLUBMESTERSKAB 2015 PÅ NISSERINGEN TILLÆGSREGLER TIL KM PÅ NISSERINGEN I 2015 (U/ PUBLIKUM) ARRANGØR: Næstved Motor Klub`s Autoafdeling LØBSLEDELSE: Bjarne Christensen DELTAGERE: Medlemmer

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 Målmand RØD 1 befinder sig oppe ved HVIDT holds frikastlinje, da HVID 8 opfanger bolden og vil kaste den mod RØDT holds tomme mål. Rød 5 har imidlertid opdaget faren og når lige at berøre HVID 8 ganske

Læs mere

Special Olympics - Svømning

Special Olympics - Svømning ARTIKEL2-SVØMNING De officielle sportsregler for Special Olympics Sommerlege vil gælde for alle Special Olympics konkurrencer i svømning. Special Olympics har lavet disse regler baseret på Federation International

Læs mere

SKALLEBØLLESTÆVNE. 13.-15. august 2010. Der er tilmelding via www.skydetid.dk. Nyhed: nu også sommerbiatlon. 25 m, 50m, 200m, 300m og NM-Program.

SKALLEBØLLESTÆVNE. 13.-15. august 2010. Der er tilmelding via www.skydetid.dk. Nyhed: nu også sommerbiatlon. 25 m, 50m, 200m, 300m og NM-Program. SKALLEBØLLESTÆVNE 25 m, 50m, 200m, 300m og NM-Program. Nyhed: nu også sommerbiatlon. Husk tilmelding FØR du går på sommerferie! 13.-15. august 2010 Der er tilmelding via www.skydetid.dk 1 Skallebøllestævnet

Læs mere

Scoring Et hold scorer mål, ved at en spiller kaster disc en til en medspiller, som griber den i modstandernes målzone.

Scoring Et hold scorer mål, ved at en spiller kaster disc en til en medspiller, som griber den i modstandernes målzone. Bilag 1: Kort regelsæt: Ultimate Holdspillet Ultimate bygger på fair play og et regelsæt, som bl.a. betyder, at kampe spilles uden dommere. Hvert hold består af 7 spillere, og i rigtige kampe spiller man,

Læs mere

BEDØMMELSESREGLEMENT 2015-2016

BEDØMMELSESREGLEMENT 2015-2016 BEDØMMELSESREGLEMENT 2015-2016 BEDØMMELSESREGLEMENT SIDE 1 ARTIKEL 1 MÅL OG HENSIGT: 1.1 Formålet med dette bedømmelsesreglement er: 1.1.1 At tilvejebringe en objektiv og ensartet vurdering af alle Sports

Læs mere

HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4

HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4 HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4 Dette holdturneringsreglement gældende for Serie 2, 3 og 4. Det er enhver klub og holdleders pligt at sætte sig grundigt ind i turneringsreglementet,

Læs mere

Etiske regler for trænere, holdledere og

Etiske regler for trænere, holdledere og . DANMARK Idrættens Hus DK-260S Brøndby Bank 221-' 8390'3333 CVR 13693315 Etiske regler for trænere, holdledere og tekniske officials 1. I forhold til dette regelsæt er en træner / holdleder enhver, der

Læs mere

Foreningen Fortællinger i Lejre. FortællerSlam

Foreningen Fortællinger i Lejre. FortællerSlam Foreningen Fortællinger i Lejre FortællerSlam Afholdelse af Danmarksmesterskabet i fortællerslam følger de nordiske regler, der er aftalt Nordgruppen 1, og som mesterskaberne i Norge og Sverige samt de

Læs mere

1.1 Koncept - Under Dansk Sportsskytte Forbund afholdes Tjenestepistol-skydninger efter nedenstående regler.

1.1 Koncept - Under Dansk Sportsskytte Forbund afholdes Tjenestepistol-skydninger efter nedenstående regler. 1. Om skydningen 1.1 Koncept - Under Dansk Sportsskytte Forbund afholdes Tjenestepistol-skydninger efter nedenstående regler. 1.2 Formål - Skytten skal i Tjenestepistol skyde præcisionsskydning samt genlade

Læs mere

Internationale Flag Football Regler 2003 EFAF. Dansk udgave

Internationale Flag Football Regler 2003 EFAF. Dansk udgave Internationale Flag Football Regler 2003 EFAF Dansk udgave EFAF Flag Football Internationale Konkurrence regler Opfundet af NFL Reglerne DENNE SPORT ER UDEN KONTAKT. BLOKERINGER OG TAKLINGER ER IKKE TILLADTE.

Læs mere

Rangliste stævne for OK-joller

Rangliste stævne for OK-joller Rangliste stævne for OK-joller Sejlklubben Ebeltoft Vig 15 16 Sep. 2018 SEJLADSBESTEMMELSER 1 Regler 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne definerede regler inkl. Nordic Sailing Federation s

Læs mere

DHK s regler for kvalifikationskonkurrencer sæson 2018/2019

DHK s regler for kvalifikationskonkurrencer sæson 2018/2019 DHK s regler for kvalifikationskonkurrencer sæson 2018/2019 1. Kvalifikationskonkurrencer 1.1 Konkurrencerne afholdes efter gældende ISDS-regler. 1.2 Reglerne gælder for kvalifikationskonkurrencer, der

Læs mere

Folkerace SPORTSLIGT REGLEMENT. 1.1.1 Folkerace er en hastighedskonkurrence, der køres på permanente og provisoriske baner.

Folkerace SPORTSLIGT REGLEMENT. 1.1.1 Folkerace er en hastighedskonkurrence, der køres på permanente og provisoriske baner. Folkerace SPORTSLIGT REGLEMENT 1. GENERELT 1.1 TITEL 1.1.1 Folkerace er en hastighedskonkurrence, der køres på permanente og provisoriske baner. 1.2 OFFICIALS Arrangørklubberne udpeger løbsledelse og alle

Læs mere

REGLEMENT FOR SKYDNING

REGLEMENT FOR SKYDNING DANSK SKYTTE UNION Idrættens Hus 2605 Brøndby - Tlf.: 4326 2626 Email: info@skytteunion.dk - www.skytteunion.dk REGLEMENT FOR SKYDNING Generelle regler Udgave 2016 (version 150616) Forord: Formålet med

Læs mere

Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe

Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe Der må ikke skrives på opgavearket Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe 1 2 3 4 5 6 HVID 8 foretager et indkast direkte mod mål få sekunder før 1. halvleg er slut. Lige inden bolden passerer mållinjen,

Læs mere

Skoleskydning ultimo august 2011 Dauglykke Skytteforening. Skoleskydning Et tilbud til alle 5. Klasserne.

Skoleskydning ultimo august 2011 Dauglykke Skytteforening. Skoleskydning Et tilbud til alle 5. Klasserne. Skoleskydning 2011 - Vind 7.000,00 kr. Til din klasse. - Et tilbud til alle 5. Klasserne. - Den eneste betingelse er, at eleverne danner hold på 4 skytter fra samme klasse. Skytteforeningen sørger for

Læs mere

Midlertidige skydebaner

Midlertidige skydebaner Midlertidige skydebaner En vejledning til jagttegnslærere og flugtskydningsinstruktører 1 Formål Jagttegnslærere og flugtskydningsinstruktører må til brug for instruktion oprette midlertidige skydebaner

Læs mere

3 HOLDSTØRRELSE I M og A består hvert hold af 8 spillere. I B, C og en eventuel juniorklasse består hvert hold af 4 spillere.

3 HOLDSTØRRELSE I M og A består hvert hold af 8 spillere. I B, C og en eventuel juniorklasse består hvert hold af 4 spillere. REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING som senest ændret på 9. hovedkreds generalforsamling den 1. april 2009 og på hovedkredsens bestyrelsesmøde den 29. august 2009. (Nye regler er anført i teksten

Læs mere

Pistol 15 m. 1. Tilmeldelse 1.1. Dansk Firmaidrætsforbunds Idræt & Motion kan under særlige forhold begrænse tilmeldingen til DMstævner.

Pistol 15 m. 1. Tilmeldelse 1.1. Dansk Firmaidrætsforbunds Idræt & Motion kan under særlige forhold begrænse tilmeldingen til DMstævner. Pistol 15 m Opdateret august 2009 Generelle bestemmelser 1. Tilmeldelse 1.1. Dansk Firmaidrætsforbunds Idræt & Motion kan under særlige forhold begrænse tilmeldingen til DMstævner. 1.2. Deltagerberettigede

Læs mere

1.01 Koncept - Under Dansk Sportsskytte Forbund afholdes PPC-skydninger efter nedenstående regler.

1.01 Koncept - Under Dansk Sportsskytte Forbund afholdes PPC-skydninger efter nedenstående regler. PPC SKYDNING REGLEMENT 1. Om skydningen 1.01 Koncept - Under Dansk Sportsskytte Forbund afholdes PPC-skydninger efter nedenstående regler. 1.02 Formål - Skytten skal i PPC skyde præcisionsskydning på begrænset

Læs mere

FODTENNIS REGLEMENT. Fodtennis Danmark. August 2017

FODTENNIS REGLEMENT. Fodtennis Danmark. August 2017 FODTENNIS REGLEMENT Fodtennis Danmark August 2017 Oversat med udgangspunkt i det internationale regelsæt fremsat af FIFTA Federation International Footballtennis Assocciation Indhold I. Fodtennis kategorier

Læs mere

SENIOR. Indbydelse DM udendørs 2015. Riffel. UNG/SEN/ÅKL/VET 50-200 og 300 meter 300 meter Nordisk Program

SENIOR. Indbydelse DM udendørs 2015. Riffel. UNG/SEN/ÅKL/VET 50-200 og 300 meter 300 meter Nordisk Program Indbydelse DM udendørs 2015 SENIOR Riffel UNG/SEN/ÅKL/VET 50-200 og Nordisk Program DGI Vingsted Skovvej 1 7182 Bredsten Tlf. 7940 4040 CVR: 4001 1218 info@dgi.dk www.dgi.dk Konkurrencer DM Senior Riffel:

Læs mere

Harboe Cup Venskabsstævne Optimist B og Optimist C. Skælskør Amatør-Sejlklub september 2014

Harboe Cup Venskabsstævne Optimist B og Optimist C. Skælskør Amatør-Sejlklub september 2014 Harboe Cup 2014 Venskabsstævne Skælskør Amatør-Sejlklub 27.-28. september 2014 SEJLADSBESTEMMELSER Bane B/C 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne definerede regler incl. Nordic Sailing

Læs mere

SCX Digital Scale Racing sportsreglement 2017

SCX Digital Scale Racing sportsreglement 2017 1. Titel 1.1. Seriens/klassens navn Seriens navn er SCX Digital Scale Racing (SDSR) og tilrettelægges af promotor Dansk Mini Racing Union (DMRU). 1.2. Mesterskaber Serien afvikles som et åbent dansk mesterskab,

Læs mere

OPBEVAR ALTID DENNE INSTRUK- TIONSMANUAL SAMMEN MED VÅBEN- ET, OG VIDEREGIV DEN SAMMEN MED VÅBENET, HVIS VÅBENET VIDERE- SÆLGES.

OPBEVAR ALTID DENNE INSTRUK- TIONSMANUAL SAMMEN MED VÅBEN- ET, OG VIDEREGIV DEN SAMMEN MED VÅBENET, HVIS VÅBENET VIDERE- SÆLGES. INSTRUKTIONSMANUAL OPBEVAR ALTID DENNE INSTRUK- TIONSMANUAL SAMMEN MED VÅBEN- ET, OG VIDEREGIV DEN SAMMEN MED VÅBENET, HVIS VÅBENET VIDERE- SÆLGES. ADVARSEL: Før GunPod tages i brug skal du sikre dig,

Læs mere

REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13)

REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13) REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13) 1 DELTAGERE Skakklubber der er tilmeldt Dansk Skak Union gennem 9. hovedkreds kan deltage med et eller flere hold. Hold tilmeldt

Læs mere

REGLEMENT FOR SKYDNING

REGLEMENT FOR SKYDNING DANSK SKYTTE UNION Idrættens Hus 2605 Brøndby - Tlf.: 4326 2626 Email: info@skytteunion.dk - www.skytteunion.dk REGLEMENT FOR SKYDNING Generelle regler Udgave 2018 (version 01-01-2018) Forord: Formålet

Læs mere

ALLE SKYDEDISCIPLINER

ALLE SKYDEDISCIPLINER .mm.mm I S S F International Shooting Sport Federation Internationaler Schiess-Sportverband e.v. Fédération Internationale de Tir Sportif Federación Internacional de Tiro Deportivo TEKNISKE REGLER FOR

Læs mere