Debatmøde. Projektgruppen arbejder på at afholde et offentligt debatmøde om forløbet af Bilfri Dag.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Debatmøde. Projektgruppen arbejder på at afholde et offentligt debatmøde om forløbet af Bilfri Dag."

Transkript

1 Bilag 3 Oversigt over aktiviteter under Miljøtrafikugen 2004 Bilfri Dag fysiske foranstaltninger Bilfri Dag afholdes den onsdag 22. september mellem kl , under forudsætning af Justitsministeriets godkendelse. Bilfri Dag afholdes i overensstemmelse med beslutningen i Borgerrepræsentationen den 13. maj. I samarbejde med politiet er der udpeget 17 faste lukkede porte ind til området og 8 bemandede. Politiet vil være repræsenteret ved de bemandede porte og vil sammen med Miljøtrafikuge personale informere bilister, fodgængere og andre trafikanter om Den Bilfri dag, samt sikre at der kun er adgang for: Varekørsel indtil kl. 11, den samme ordning der i forvejen gælder for Strøget. Nødkørsel, dvs. brand, rør- og kabelbrud mv. (godkendes evt. fra sag til sag) Sygetransport dvs. udrykningskøretøjer, og sygetransport (skal dokumenteres ved brug af taxi) Personer med bopæl og indregistreret bil i området kan henvende sig sekretariatet for at få en kørselstilladelse. Offentlige transportmidler (hovedsagelig linie 6A) Demonstrations køretøjer (El-biler mv.) arrangeret af projektgruppen Der er budget sat ,- kr. til fysiske foranstaltninger. Aktiviteter den Bilfri Dag, på initiativ af forvaltningerne Åbne Gårde, Under sidste års Bilfri Dag åbnede en række beboere i middelalderbyen deres private gårde for offentligheden. I forbindelse med arrangementet var der en guidet tur rundt til alle gårdene.. Forvaltningerne har rettet henvendelse til de samme beboere, m.h.p. at gentage arrangementet efter samme model under dette års Bilfri Dag. Udsmykning af porte. forvaltningerne har i samarbejde med FAF rettet henvendelse til 37 børneinstitutioner i Indre by med en opfordring til at hjælpe med at udsmykke portene indtil det bilfrie område med malerier om trafik og miljø. Elbiler. Projektgruppen arbejder for at der afholdes Elbil udstilling og interesserede får mulighed for at prøve en tur i en Elbil. Der arrangeres desuden et antal Elbiler som kan assistere med varetransport i det bilfri område. Debatmøde. Projektgruppen arbejder på at afholde et offentligt debatmøde om forløbet af Bilfri Dag. Brug af offentlige transportmidler. Som et led i informationsindsatsen vil 1000 bilpendlere til middelalderbyen få mulighed for at modtage et gratis allezoners klippekort med to klip. HUR støtter dette initiativ. Bycyklen. Projektgruppen arbejder for at der opstilles et antal bycykler ved portene indtil det bilfrie område.

2 Aktiviteter den Bilfri Dag, på initiativ af lokale aktører og andre Stjerneløb i Indre By. Miljøtjenesten afholder et arrangement for 4 11 årige børn.( jvf meddelelsen fra PerQuaade i går, så er der skåret i aldersgruppen i begge ender ) Børnene skal lære om trafiksikkerhed ved at bevæge sig mellem et antal poster. Selve posterne skal give børnene oplevelser og erfaringer, der kan hjælpe dem til af færdes bedre i trafikken. Profilering af Bilfri Dag. 40 Rickshaw cykeltaxaer vil i ugerne op til Bilfri Dag reklamere for arrangementet og dele pjecer og programmer ud. Gratis cykeltaxa. På den Bilfri Dag vil 30 Rickshaw cykeltaxaer i 10 timer tilbyde gratis transport indenfor området. Cykeltaxaerne vil på dagen få baser ved strategiske knudepunkter f.eks. ved Nørreport Station. Vandreture i middelalderbyen Dansk vandrelaug arrangerer vandreture Jan E. Janssen arrangerer vandretur og fortæller om indvandrernes København gennem tiderne Teaterforestilling: 04 Nørrebro festival arrangerer en teaterforestilling om trafikadfærd Forestillingen skal vises udendørs. Udover at forestillingen vises på Bilfri Dag bliver den ligeledes vist på Nørrebro. Trafikforsøg på initiativ af forvaltningerne Nørrebrogade. I samarbejde med politiet har forvaltningerne udviklet et trafikforsøg i Nørrebrogade der skal styrke forholdende for cyklister og fremme busfremkommeligheden. Konkret etableres der følgende tiltag: Udvidede cykelstier i begge retninger fra Fælledvej til Dr. Louises Bro. Grøn bølge for cyklister Standsningsforbud i eksisterende busbaner Udvidelse af fortov på en delstrækning Trafikforsøg, på initiativ af lokale aktører Sortedams Dosseringen som stillevej. Der etableres 40 km zone i området mellem Blegdamsvej, Nørrebrogade og Læssøegade. Forsøget forløber i hele Miljøtrafikugen. Forskønnelse af Stengade. Der etableres 40 km zone i Stengade og der afholdes en lokal idékonkurrence om bedre sammenhæng fra boligområdet til Folkets Park. Forsøget skal forløbe i hele Miljøtrafikugen. Bedre sammenhæng på tværs af Peder Lykkes Vej. For at forbedre sammenhængen af boligområderne på hver side af Peder Lykkes Vej etableres der 2 midterheller, der skal virke som støttepunkter for forgængere. Forsøget skal forløbe i hele Miljøtrafikugen.

3 Etablering af plads foran Sjællandsgades Skole. Pladsen foran Sjællandsgades Skole udvides med ca. 2 meter, mens der på selve gadearealet markeres en overgang for forgængere. Forsøget skal forløbe i hele Miljøtrafikugen. Ændring af ensretning i Studiestræde. For at imødegå uønsket gennemkørende trafik, særlig i nattetimerne, ændres ensretningen på en del af Studiestræde. Forsøget skal forløbe i hele Miljøtrafikugen. Sikre Skoleveje. Der er indkommet 3 ansøgninger til sikre skoleveje. Der etableres støttepunkt i Skellet og der fjernes tre parkeringspladser for sikre bedre overskuelighed for cyklister. På Gadelandet etableres der to støttepunkter. Alsgade lukkes for gennemkørende trafik og der etableres fremrykkede fortove i Matthæusgade. Forsøgene skal forløbe i hele Miljøtrafikugen. Trianglen. På Trianglen afspærres det sydlige vejben efter samme model som i Forsøget udvides med en hverdag så det forløbet fra lørdag den 25. september til og med mandag den 27. september. Byrummet omkring Nørrebro St. Der afspærres en del af Ørnevej for gennemkørende trafik. Forsøget skal forløbe i hele Miljøtrafikugen. Ydre Nørrebro. Der er indkommet en samlet ansøgning fra Ydre Nørrebro i overensstemmelse med denne etableres der en lukning af et vejben på Borups Plads, herudover bliver Nordbanegades udgang til Hillerødgade lukket. Der etableres 40 km zone i Julius Bloms Gade og fremrykkede fortove der skal markerer kryds. Krydset Esromsgade og Fredensborggade markeres. Nørrebro Cykelrutes overgang af Nørrebrogade markeres. Forsøgene skal forløbe i hele Miljøtrafikugen. Aktiviteter på initiativ af lokale aktører Grøn cykelrute til det blå. Der gives støtte til en guidet cykeltur for Nørrebro til havnen på Østerbro. Turen vil forløbe ad en rekreativ rute. Debatmøde. Der gives støtte til afholdelse af et debatmøde på Nørrebro efter Miljøtrafikugen. Mødet er en del af evaluering af de afholdte forsøg på Nørrebro. Pr fremstød på Blågårds Plads. Der gives støtte til PR for Miljøtrafikugen under Nørrebro festival. Trafikkultur på Nørrebro. Der gives støtte til udvikling af en trafikadfærdsregulerende kampagne samt kampagnemateriale. Aktiviteter på Sct. Hans Torv. Der gives støtte til diverse aktiviteter på Sct. Hans Torv. Byudvikling i Partnerskabet. I forbindelse med trafikforsøg på Peder Lykkes Vej, gives der støtte til udarbejdelse af informationsmateriale og afholdelse af debatmøde mm. Ændring af ensretning i Studiestræde. I forbindelse med trafikforsøg i Studiestræde gives der støtte til udarbejdelse af informationsmateriale til husstande.

4 Sikker Skolevej. Der gives støtte til anskaffelse af undervisningsmateriale om trafiksikkerhed og fordrag til DIA skolen. Sikker skolevej. I forbindelse med trafikforsøg på Skellet gives der støtte til afholdelse af konkurrence blandt skoleelever og udarbejdelse af materiale. Sikker skolevej. I forbindelse med trafikforsøg på Gadelandet gives der støtte til afholdelse af offentlig møde og udarbejdelse af infomateriale. Etablering af plads foran Sjællandsgades Skole. I forbindelse med trafikforsøg gives der støtte til udarbejdelse af infomateriale og leje af bænke. Ydre Nørrebro. I forbindelse med trafikforsøgende på Ydre Nørrebro gives der støtte til udarbejdelse af informationsmateriale og udstilling. Trianglen. I forbindelse med trafikforsøg gives der støtte til aktiviteter og leje af telte. Byrummet omkring Nørrebro st. Der gives støtte til informationsmøde samt underholdning i Glentehaven. Mere cykelparkering på Kongens Nytorv. Der gives støtte til plancheudstilling om cykelparkering og cykelklokkeorkester på Kongens Nytorv. Metrostationer på en ny linie. Der gives støtte til reklame og PR fremstød for ønsket om en ny metrolinie gennem de nordvestlige dele af København. Erfarings og idéudvikling af miljørigtige transportformer og muligheder. Der gives støtte til at sejle i rute med en solcelledreven rutebåd samt demonstration af en call a bike ordning. Ansøger vil forsøge at leje solcellebåden til den 22. september. Kampagne for cykelruter. Der gives støtte til en kortlægning af nuværende og planlagt cykelruter på Amager samt cykelture ud i det grønne. Fokus på partikelforurening og miljøzoner. der gives støtte til artikelserie og plancher om partikelforurening og miljøzoner i de lokale medier, set fra cyklistens synsvinkel. Cykelkurser for voksende og børn der ikke har lært at cykle. Der er indkommet tre ansøgninger om cykelkurser. Disse kurser vil blive støtte med en koordinerende funktion og skal forløbe over et år. Der gives samtidig støtte til indkøb af cykler, undervisningsmateriale samt undervisning mm. Delebiler. Der gives støtte til udarbejdelse af informationsmateriale om Københavns Delebiler, samt udstilling og prøvetur i delebiler på fire centrale pladser i løbet af Miljøtrafikugen. Kampagne. Samkørselsordning. Der laves en kampagne målrettet virksomheder i Nordhavnen samt Københavns Kommunes egene ansatte. Det overvejes desuden pt. om kampagnen skal udvides til en eller flere lokalområder i København.

5 Målet med kampagnen er at introducere så mange som muligt til muligheden for samkørsel i forbindelse med Miljøtrafikugen. Sammen med informationsmateriale og gode råd om samkørsel, vil de ansatte i Nordhavnen og i Københavns Kommune blive præsenteret for muligheden for at blive tilmeldt det landsdækkende Pendlernet ( Pendlernet hjælper med at matche de enkeltes transportbehov for derigennem at finde sammen som samkørende. Københavns Kommune bliver i den forbindelse tilmeldt Pendlernettet. Kampagnen indeholder desuden en konkurrence der præmierer pendlere som melder sig som samkørende i kampagneperioden.

Evaluering af Miljøtrafikugen og Bilfri Dag

Evaluering af Miljøtrafikugen og Bilfri Dag UDKAST DIGITAL PRINT Evaluering af Miljøtrafikugen og Bilfri Dag 2004 KØBENHAVNS KOMMUNE Evaluering af Miljøtrafikuge og Bilfri Dag 2004 KØBENHAVNS KOMMUNE Bygge- og Teknikforvaltningen Miljø- og Forsyningsforvaltningen

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen

Teknik- og Miljøforvaltningen Indre By Lokaludvalg Rådhuspladsen 77, 4. 1550 København V indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 33 66 54 41 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen

Læs mere

Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Trafiktiltag i Mimersgadekvarteret

Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Trafiktiltag i Mimersgadekvarteret Nørrebro Lokaludvalg Nørrebrogade 208 2200 København N Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Trafiktiltag i Mimersgadekvarteret Nørrebro Lokaludvalg vil gerne takke Trafik- og Miljøudvalget

Læs mere

Ravnsborggade Kvarteret

Ravnsborggade Kvarteret Trafiksanering i Ravnsborggade Kvarteret Indsigelse til trafiksanering 01.12.2004 Luftfoto af Ravnsborggade kvarter N Indsigelse Hermed fremsendes uddybelse af den indsigelse, der er udarbejdet i et samarbejde

Læs mere

Solbjergskolens Trafikpolitik

Solbjergskolens Trafikpolitik Solbjergskolens Trafikpolitik Forord Trafikpolitikken opstiller mål for både færdselsundervisning og sikker skolevej på Solbjergskolen. Trafikpolitikken omhandler retningslinjer og forudsætninger for,

Læs mere

Sager til beslutning. Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender,

Sager til beslutning. Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender, Bygge- og Teknikudvalget DAGSORDEN for ordinært møde onsdag den 4. december 2002 Sager til beslutning 13. Evaluering af de trafikale forhold på Indre Nørrebro BTU 594/2002 J.nr. 0616.0016/02 INDSTILLING

Læs mere

Side 1. Mobilitet, trafiksikkerhed og kollektiv trafik

Side 1. Mobilitet, trafiksikkerhed og kollektiv trafik Side 1 Mobilitet, trafiksikkerhed og kollektiv trafik SKANDERBORG KOMMUNES TRAFIKPOLITIK 2016 Trafikpolitik 2016 // Skanderborg Kommune Side 3 Indledning Skanderborg Kommune har vokseværk. Især flytter

Læs mere

Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde

Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde Hvorfor trafikforsøg i Vestergade

Læs mere

Lokalisering af P-Anlæg

Lokalisering af P-Anlæg Agenda 21 Center Indre Nørrebro Blegdamsvej 4B, 2200 København N. 35 30 19 24 Debat@norrebro.nu - www.norrebro.nu Lokalisering af P-Anlæg Indre Nørrebro Lokale parkeringsanlæg i Københavns indre brokvarterer

Læs mere

Forsøget Information om trafikforsøg i Guldbergsgade/ Møllegade

Forsøget Information om trafikforsøg i Guldbergsgade/ Møllegade Forsøget Information om trafikforsøg i Guldbergsgade/ Møllegade INDHOLD Indhold 1. Baggrund for forsøget Eksisterende ruter i området Baggrund trafiktællinger 2. Forsøget Overordnet: Formål, forventede

Læs mere

På vej til skole. Sikker skolevej et fælles ansvar

På vej til skole. Sikker skolevej et fælles ansvar På vej til skole Sikker skolevej et fælles ansvar Ny skolevej Sikker skolevej og sunde børn færre bilister - flere børn der cykler eller går Færre og færre børn går eller cykler til skole. Flere og flere

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Antal besvarelser i alt: 1964. Borgerpanelundersøgelsen har været

Læs mere

Kendte til Lokaludvalget i forvejen

Kendte til Lokaludvalget i forvejen Samlet data fra bydelsplanundersøgelse i Østerbro Borgerpanel Spørgeskemabesvarelserne er indsamlet gennem Østerbro Borgerpanel i perioden 2.-24. januar 217 (5 dage). Spørgeskemaet er blevet sendt ud på

Læs mere

Vi har derudover sendt mails og haft telefonkontakt til fritidshjem og fritidsklubber i bydelen, samt bydelens tre kulturhuse og biblioteker.

Vi har derudover sendt mails og haft telefonkontakt til fritidshjem og fritidsklubber i bydelen, samt bydelens tre kulturhuse og biblioteker. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling SKEMA Hvilke typer af borgerinddragelsesaktiviteter har Lokaludvalget gennemført i forbindelse med udpegning af utrygge steder i bydelen?

Læs mere

Dagsorden. Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik

Dagsorden. Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik Dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik Orientering om omverdensindragelsen Evt. Ca. 25 uheld Nordre Frihavnsgade Ca. 17

Læs mere

Trafik- og byrumsplan sikre skoleveje til skolen i Sjællandsgade. Vejforum d Ved Filip Zibrandtsen og Anne Sophie Hjermind

Trafik- og byrumsplan sikre skoleveje til skolen i Sjællandsgade. Vejforum d Ved Filip Zibrandtsen og Anne Sophie Hjermind Trafik- og byrumsplan sikre skoleveje til skolen i Sjællandsgade Vejforum d. 6.12.2007 Ved Filip Zibrandtsen og Anne Sophie Hjermind Geografisk afgrænsning Områdefornyelse og Kvarterløftområde Aktive borgere

Læs mere

Nørrebrogade. 2 spor samt cykelsti i begge sider og buslomme ved stoppested.

Nørrebrogade. 2 spor samt cykelsti i begge sider og buslomme ved stoppested. Grøn bølge for cyklister i København Nicolai Ryding Hoegh Trafikingeniør Københavns Kommune - Center for Trafik nicols@tmf.kk.dk I Københavns Kommune er der et stort politisk fokus på dels at få flere

Læs mere

Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts 2011. Cykelregnskab 2009

Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts 2011. Cykelregnskab 2009 Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts 11 Cykelregnskab 9 INDHOLD 1. Forord....3 2. Indledning...4 3. Transportvaner....5 4. Cykeltællinger....8 5. Trafiksikkerhed...9 6. Brug af cykelhjelm... 7. Vedligeholdelse

Læs mere

Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig.

Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig. Røde og fra interessentmøde den 2. juni 2008 Essensen fra 1. møde i interessentgruppen: Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig. Ellers kan følgende

Læs mere

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik UDKAST v. 04.04.2019 Det skal være nemt og sikkert at komme frem Mobilitets- og Infrastrukturpolitik 2018 2021 Godkendt af Byrådet den xx august 2019 En ny politik for Mobilitet og Infrastruktur Vi er

Læs mere

HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ?

HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ? HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ? - MULIGE EFFEKTER VED REDUKTION AF BILTRAFIK I GADERUM - - MULIGE EFFEKTER VED REDUKTION AF OFFENTLIG PARKERING I GADERUM -

Læs mere

Foretræde for TMU 25/ vedr. genbehandling af trafikplan for Indre Nørrebro

Foretræde for TMU 25/ vedr. genbehandling af trafikplan for Indre Nørrebro Foretræde for TMU 25/1 2019 vedr. genbehandling af trafikplan for Indre Nørrebro Reto Hummelshøj, Beboer i Korsgade 8, Ingeniør i COWI, (beboer i 32 år, medl. af hurtiggruppen og Wesselsgade karreens gårdlaug)

Læs mere

Vi vil skabe løsninger gennem en god og reel inddragelse af borgerne i tilvejebringelse af disse løsninger.

Vi vil skabe løsninger gennem en god og reel inddragelse af borgerne i tilvejebringelse af disse løsninger. Trafikpolitik 2016 Skanderborg Kommune er en bosætningskommune i vækst med mange unge familier og meget pendling ind og ud af kommunen. Kommunens indbyggere bor i fire centerbyer og en hovedby samt i en

Læs mere

Sikre Skoleveje - Trafikanalyse, Amagersammenlægning 18-10-2010. Sagsnr. 2010-147261

Sikre Skoleveje - Trafikanalyse, Amagersammenlægning 18-10-2010. Sagsnr. 2010-147261 Sikre Skoleveje - Trafikanalyse, Amagersammenlægning Notatet redegør for trafikale forhold ved den planlagte sammenlægning af 4 skoler på Amager. Analysen er udarbejdet ift. de tre opstillede modeller:

Læs mere

Trafikpolitik Sct. Jørgens Skole, Holstebro

Trafikpolitik Sct. Jørgens Skole, Holstebro Trafikpolitik Sct. Jørgens Skole, Holstebro Mål for Sct. Jørgens Skoles trafikpolitik At samarbejde med forældrene om at gøre børnene i stand til at færdes sikkert i trafikken. At gøre børnenes vej til

Læs mere

Udbygning af den kollektive trafik i København

Udbygning af den kollektive trafik i København 28. august 2012 Udbygning af den kollektive trafik i København Peter Bønløkke // Økonomiforvaltningen // Center for Byudvikling // pb@okf.kk.dk edoc Disposition Baggrund Screeningsfasen (2011) Scenarier

Læs mere

Randers Cykelby COWI A/S

Randers Cykelby COWI A/S Randers Cykelby COWI A/S Forfattere: Birgit Berggrein, ingeniør, Randers Kommune bibe@randers.dk Karen Marie Lei, sektionsleder og civilingeniør, COWI A/S, klei@cowi.dk Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Århus

Læs mere

Trafikforsøg med trafikalfredeliggørelse af Nørrebrogade

Trafikforsøg med trafikalfredeliggørelse af Nørrebrogade Trafikforsøg med trafikalfredeliggørelse af Nørrebrogade Arkitekt/projektleder Klaus Grimar Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik Trafikforsøget på Nørrebrogade afholdes som

Læs mere

Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret. - Opsummering -

Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret. - Opsummering - Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret - Opsummering - Om mødet Mødet blev afholdt tirsdag d. 15. september kl. 16.30-18.30 på Borups Højskole, Frederiksholms Kanal. Indre By Lokaludvalg

Læs mere

Borgermøde 6.juni 2017

Borgermøde 6.juni 2017 Borgermøde 6.juni 2017 Program 6.juni kl. 19-21 19.00 - Velkommen - ved rådmand Hans Henrik Henriksen 19.10 - Afsløring af vinder Instachallenge - ved Hans Henrik Henriksen 19.15 - Oplæg fra Midtbyens

Læs mere

Skoleveje Kirstinebjergskolen

Skoleveje Kirstinebjergskolen Notat Skoleveje Kirstinebjergskolen Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Kirstinebjergskolen med undervisning på 4 skoler: Bøgeskov Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Egumvejens

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere

KOM RUNDT I ODENSE. Guide til din hverdag

KOM RUNDT I ODENSE. Guide til din hverdag KOM RUNDT I ODENSE Guide til din hverdag Du kan komme rundt i Odense på mange måder. Nogle gange er det lettest i bil, andre gange på cykel, til fods eller med offentlig transport. Vi har samlet en række

Læs mere

Input til Budget 2019

Input til Budget 2019 Input til Budget 2019 Udvikling af Nørrebro Stationsområde Nørrebro Station bliver ét af de største trafikknudepunkter i Hovedstadsområdet, når Metro Cityringen åbner i 2019. Byrummene omkring stationen

Læs mere

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 bilag 7 Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 I forbindelse med planlægningen af de Bilfri Dage i 2005 har der været nedsat en arbejdsgruppe

Læs mere

Sammenfatning af den nationale cykelstrategi 2014: Danmark op på cyklen!

Sammenfatning af den nationale cykelstrategi 2014: Danmark op på cyklen! 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 Sammenfatning af den nationale cykelstrategi 2014: Danmark op på cyklen! Side 1/6

Læs mere

Trafikpolitik ved Bogense Skole

Trafikpolitik ved Bogense Skole Trafikpolitik ved Bogense Skole Bogense Skole vil arbejde for, at alle elever får gode forudsætninger og muligheder for at færdes sikkert i trafikken, hvorfor skolen aktivt arbejder for, at så mange elever

Læs mere

KOM RUNDT I ODENSE. Guide til din hverdag

KOM RUNDT I ODENSE. Guide til din hverdag KOM RUNDT I ODENSE Guide til din hverdag Du kan komme rundt i Odense på mange måder. Nogle gange er det lettest i bil, andre gange på cykel, til fods eller med offentlig transport. Vi har samlet en række

Læs mere

Cykeltrafik i forbindelse med ny bro over havnen

Cykeltrafik i forbindelse med ny bro over havnen Cykeltrafik i forbindelse med ny bro over havnen Program kl. 19.00 Velkommen v/ Bent Lohmann, formand for Indre By Lokaludvalg kl. 19.05 til 19.35 Oplæg fra Realdania og Teknik- og Miljøforvaltningen kl.

Læs mere

Opsamling på workshop for lokaludvalgene om

Opsamling på workshop for lokaludvalgene om KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Til Lokaludvalgene Opsamling på workshop for lokaludvalgene om Cykelstiplan 2017-2025 Afholdt mandag den 5. september 2016 fra kl.

Læs mere

Der udpeges en gruppeansvarlig for hver arbejdsgruppe, som skal være fra kommissionen.

Der udpeges en gruppeansvarlig for hver arbejdsgruppe, som skal være fra kommissionen. Kommission for reduktion af trængsel og luftforurening samt modernisering af infrastrukturen i hovedstadsområdet NOTAT Dato J. nr. 20. juni 2012 2012-732 Forslag til temaer og arbejdsgrupper I forbindelse

Læs mere

Svinninge Skole og SFO Hovedgaden 76 F. 4520 Svinninge Tlf. 7236 7690 E-mail: svinningeskole@holb.dk

Svinninge Skole og SFO Hovedgaden 76 F. 4520 Svinninge Tlf. 7236 7690 E-mail: svinningeskole@holb.dk Trafikpolitik ved Svinninge skole Svinninge skole vil arbejde for, at alle elever får gode forudsætninger og muligheder for at færdes sikkert i trafikken, hvorfor skolen aktivt arbejder for, at alle elever

Læs mere

Bilag 4 til indstilling om hastighedsdæmpende foranstaltninger i byrummet terrorsikring

Bilag 4 til indstilling om hastighedsdæmpende foranstaltninger i byrummet terrorsikring KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydækkende Strategier NOTAT Bilag 4 til indstilling om hastighedsdæmpende foranstaltninger i byrummet terrorsikring Lukning af middelalderbyen

Læs mere

FORSØGSPROJEKT: FREDELIGGØRELSE AF AHLGADE BILAG C: ALTERNATIV PRINCIPSKITSE MED SKRÅPARKERING

FORSØGSPROJEKT: FREDELIGGØRELSE AF AHLGADE BILAG C: ALTERNATIV PRINCIPSKITSE MED SKRÅPARKERING FORSØGSPROJEKT: FREDELIGGØRELSE AF AHLGADE BILAG C: ALTERNATIV PRINCIPSKITSE MED SKRÅPARKERING BAGGRUND Der blev i efteråret 208 udarbejdet et skitseforslag til forsøgsprojektet, som blev behandlet på

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere

Strategi for DELEBILER I KØBENHAVN Tanja Ballhorn, Københavns Kommune

Strategi for DELEBILER I KØBENHAVN Tanja Ballhorn, Københavns Kommune Strategi for DELEBILER I KØBENHAVN 2017-2020 Tanja Ballhorn, Københavns Kommune Delebiler i Danmark forskellige muligheder Delebiler med fast stamplads Delebiler uden fast stamplads Nabo-til-nabo biler

Læs mere

Arbejde-Bolig-Cykel-projektet i Aalborg Kommune. Civilingeniør Henrik Nyrup, Aalborg Kommune

Arbejde-Bolig-Cykel-projektet i Aalborg Kommune. Civilingeniør Henrik Nyrup, Aalborg Kommune Arbejde-Bolig-Cykel-projektet i Aalborg Kommune. Civilingeniør Henrik Nyrup, Aalborg Kommune Indledning. I Regeringens Transporthandlingsplan fra 1993 "Trafik 2005" fremhæves cyklen som et miljøvenligt

Læs mere

Opsamling på dialogmøde med nøglepersoner

Opsamling på dialogmøde med nøglepersoner Opsamling på dialogmøde med nøglepersoner Dialogmødet blev afholdt med 8 nøglepersoner den 5. december 2016 kl. 19-21.30. Efterfølgende har der været en opfølgning med en nøgleperson, der ikke kunne deltage

Læs mere

Byfortætning og bæredygtig mobilitet Mobilitetsplanlægning i Roskilde Bymidte Jakob Høj, Tetraplan A/S, jah@tetraplan.dk

Byfortætning og bæredygtig mobilitet Mobilitetsplanlægning i Roskilde Bymidte Jakob Høj, Tetraplan A/S, jah@tetraplan.dk Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603 9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

PRODUKTKATALOG BULLETINS

PRODUKTKATALOG BULLETINS PRODUKTKATALOG BULLETINS 6 7 13 Vibenhus Runddel Nørrebro st. Nordhavn 11 5 Adobe Reader / browser Østerport Jagtvej/Åboulevarden Går til skrevne placering 1 3 CBS/Frb. Centret For optimal visning: 10

Læs mere

Vores vej til en sikker skoletrafik Dyssegårdsskolen Trafikpolitik

Vores vej til en sikker skoletrafik Dyssegårdsskolen Trafikpolitik Vores vej til en sikker skoletrafik Dyssegårdsskolen Trafikpolitik Introduktion Dyssegårdsskolens trafikpolitik sætter rammerne for, hvordan vi afvikler trafikken omkring skolen bedst muligt og sikrer

Læs mere

Velkommen til informationsmøde om anlægsarbejde i Hjallese. 23. august Hjalleseskolen

Velkommen til informationsmøde om anlægsarbejde i Hjallese. 23. august Hjalleseskolen Velkommen til informationsmøde om anlægsarbejde i Hjallese 23. august 2017 Hjalleseskolen Indhold VELKOMST OG INTRODUKTION TIL AFTENEN v/ Rune Bager, Odense Letbane P/S ANLÆGSARBEJDE I HJALLESE v/ Claus

Læs mere

Parkeringsstrategi 2010 - Paper til trafikdage 2010

Parkeringsstrategi 2010 - Paper til trafikdage 2010 04-08-2010 Parkeringsstrategi 2010 - Paper til trafikdage 2010 Poul Sulkjær Chefplanlægger Teknik- & Miljø Københavns Kommune Københavns P-strategi 2010 beskriver den samlede parkeringsstrategi for Indre

Læs mere

Velkommen til informationsmøde om anlægsarbejde på Rismarksvej og Højstrupvej. 12. september Tarup Bibliotek

Velkommen til informationsmøde om anlægsarbejde på Rismarksvej og Højstrupvej. 12. september Tarup Bibliotek Velkommen til informationsmøde om anlægsarbejde på Rismarksvej og Højstrupvej 12. september 2017 Tarup Bibliotek Indhold VELKOMST OG INTRODUKTION TIL AFTENEN v/ Rune Bager, Odense Letbane P/S ANLÆGSARBEJDE

Læs mere

Trafikpolitik Sebber Landsbyordning, Regnbuen og Sebber Skole

Trafikpolitik Sebber Landsbyordning, Regnbuen og Sebber Skole Trafikpolitik Sebber Landsbyordning, Regnbuen og Sebber Skole Sebber Landsbyordning, Regnbuen og Sebber Skole Gl. Skolevej 1 A+B Tlf. 98 35 54 62 www.sebberskole.dk 9240 Nibe sebberskole@aalborg.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

AALBORG CYKELBY. Nordjyske Planlæggere 21/1-2010. Civilingeniør. Malene Kofod Nielsen. Teknik- og Miljøforvaltningen

AALBORG CYKELBY. Nordjyske Planlæggere 21/1-2010. Civilingeniør. Malene Kofod Nielsen. Teknik- og Miljøforvaltningen AALBORG CYKELBY Nordjyske Planlæggere 21/1-2010 Civilingeniør Malene Kofod Nielsen Teknik- og Miljøforvaltningen Fakta for Aalborg 196.000 indbyggere 1.144 km2 450 km cykelsti StorAalborg: 120.000 indbyggere

Læs mere

Region Hovedstaden Mobilitetsplaner Hovedrapport

Region Hovedstaden Mobilitetsplaner Hovedrapport Region Hovedstaden Mobilitetsplaner Hovedrapport 14. marts 2014 TVO/IH INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 3 PILOTPROJEKTET... 4 POTENTIALER OG UDFORDRINGER... 5 OVERFLYTNING TIL CYKEL... 6 OVERFLYTNING

Læs mere

Trafikpolitik. på Frederiksborg Byskole

Trafikpolitik. på Frederiksborg Byskole Trafikpolitik på Frederiksborg Byskole Trafikpolitik Frederiksborg Byskole ønsker, at skolens elever kan færdes sikkert i trafikken, hvorfor skolen arbejder for, at alle elever er selvtransporterende til

Læs mere

Trafikpolitik 2014. Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen

Trafikpolitik 2014. Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen Trafikpolitik 2014 Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen Trafikpolitik for Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen Denne trafikpolitik er udarbejdet af Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen i samarbejde

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole

Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Denne politik er udarbejdet i et samarbejde mellem bestyrelsen og skolen.

Denne politik er udarbejdet i et samarbejde mellem bestyrelsen og skolen. Trafikpolitik Politikken ønsker, at skolens elever kan færdes sikkert i trafikken, hvorfor skolen arbejder for, at alle elever er selvtransporterende til og fra skolen. Trafikvanerne dannes tidligt, og

Læs mere

Finansieres gennem rammen til cykelstiprojekter. Der er. indtil 2019 er ca. 1,06 mio. kr. pr. år. indtil 2019 afsat omkring 1,06 mio. kr. pr. år.

Finansieres gennem rammen til cykelstiprojekter. Der er. indtil 2019 er ca. 1,06 mio. kr. pr. år. indtil 2019 afsat omkring 1,06 mio. kr. pr. år. Projekt 2016 2017 2018 2019 Finansiering Cykelparkering Der vil løbende blive foretaget vurderinger af hvor der er behov for etablering af yderligere cykelparkering i Randers centrum, centerbyerne og lokalbyerne,

Læs mere

Havnegade. Stadsgraven/Christmas Møllers Plads. Nyhavn / Mindeankeret. Til Teknik- og Miljøudvalget. Sagsnr

Havnegade. Stadsgraven/Christmas Møllers Plads. Nyhavn / Mindeankeret. Til Teknik- og Miljøudvalget. Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Anlæg og Udbud BILAG 2 Til Teknik- og Miljøudvalget Drikkevandsfontæner - placering af fontæner Teknik- og Miljøudvalget ønskede at godkende

Læs mere

3. Nørrebro. Nørrebro, Bydelskortlægning

3. Nørrebro. Nørrebro, Bydelskortlægning 3. Nørrebro Resultaterne fra kortlægningen på Nørrebro præsenteres på følgende sider. Kortlægningen indeholder et oversigtskort med de udpegede tilgængelighedsruter og rejsemål i bydelen, som fx tog- og

Læs mere

KOMMUNALVALG 2017 OG CYKELPOLITIK

KOMMUNALVALG 2017 OG CYKELPOLITIK KOMMUNALVALG 2017 OG CYKELPOLITIK Publiceret af Trine Stig Mikkelsen RESULTATER SAMLET KOMMUNALVALG 2017 OG CYKELPOLITIK Publiceret af Trine Stig Mikkelsen Hvilket parti stiller du op for? 10 6,3% Alternativ

Læs mere

Ældres sikkerhed på Frederikssundsvej. - et trafikpuljeprojekt. Af Claus Rosenkilde, sektionsleder. Vej & Park, Københavns Kommune

Ældres sikkerhed på Frederikssundsvej. - et trafikpuljeprojekt. Af Claus Rosenkilde, sektionsleder. Vej & Park, Københavns Kommune Ældres sikkerhed på Frederikssundsvej - et trafikpuljeprojekt Af Claus Rosenkilde, sektionsleder Vej & Park, Københavns Kommune Før ombygning Efter ombygning Frederikssundsvej er Københavns Kommunes længste

Læs mere

TØF Mobilitet mere end transport og infratruktur 16. juni 2009 Gustav Friis

TØF Mobilitet mere end transport og infratruktur 16. juni 2009 Gustav Friis TØF Mobilitet mere end transport og infratruktur 16. juni 2009 Gustav Friis Aalborg i tidligere internationale projekter The CIVITAS Award for New Mobility Culture Leadership ARCHIMEDES Konsortiet 6

Læs mere

TRAFIKPLAN INDRE NØRREBRO. Resumé - oktober 2018

TRAFIKPLAN INDRE NØRREBRO. Resumé - oktober 2018 TRAFIKPLAN INDRE NØRREBRO Resumé - oktober 08 INDHOLD BAGGRUND TRAFIKPLANEN KORT Dette resumé sammenfatter trafikplanens hovedgreb. Målet er at give overblik over trafikplanens indhold dd. inkl. justeringer

Læs mere

BELYSNING LÆSSEZONER GRØNNE CYKELRUTER

BELYSNING LÆSSEZONER GRØNNE CYKELRUTER BELYSNING LÆSSEZONER GRØNNE CYKELRUTER CYKELSUPERSTIER BREDERE CYKELSTIER GÅRUTER CYKELPARKERING SIKRE SKOLEVEJE BYGADER METROSTATIONER TRAFIKPLAN - inviterer vi dig og andre eksperter til workshop om

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Skolevejsundersøgelse for Hareskov Skole. 0. 1. Skolevejsundersøgelse for Haresk

Indholdsfortegnelse. 1. Skolevejsundersøgelse for Hareskov Skole. 0. 1. Skolevejsundersøgelse for Haresk Indholdsfortegnelse 1. Skolevejsundersøgelse for Hareskov Skole...1 1.1 Beskrivelse af undersøgelsen...1 1.2 Besvarelsesprocenter...2 1.3 Transportmiddelvalg...3 1.4 Elevernes rutevalg...5 1.4.1 Ruter

Læs mere

Stigende problemer med at krydse gaderne

Stigende problemer med at krydse gaderne Fodgængere Fodgængerne udgør en betydelig del af transporten At gå er en både sund, billig og oplevelsesrig form for transport. Den gående trafik er blevet prioriteret højt i de seneste årtiers trafikplanlægning

Læs mere

Rådet for Sikker Trafik anbefaler, at en trafikpolitik indeholder emnerne:

Rådet for Sikker Trafik anbefaler, at en trafikpolitik indeholder emnerne: Trafikpolitik Trafikpolitik anbefaler, at en trafikpolitik indeholder emnerne: På vej Undervisning Rollemodeller Samarbejde. Skolens trafikpolitik skal være: klar og enkel forankret i ledelsen, blandt

Læs mere

Forslag til opgradering af Langmarksvej

Forslag til opgradering af Langmarksvej Forslag til opgradering af Langmarksvej Forord Horsens vokser år for år, og det betyder flere biler på vores veje. For at vejnettet ikke skal sande til, vedtog Horsens Byråd i 2017 en ambitiøs trafikplan,

Læs mere

En ny Cykelpolitik. Thomas Lykke Pedersen Borgmester i Fredensborg Kommune. Lars Simonsen Formand for Plan-, Miljø og Klimaudvalget

En ny Cykelpolitik. Thomas Lykke Pedersen Borgmester i Fredensborg Kommune. Lars Simonsen Formand for Plan-, Miljø og Klimaudvalget Cykelpolitik En ny Cykelpolitik Det er med glæde at vi på Byrådets vegne kan præsentere Fredensborg Kommunes nye Cykelpolitik. En Cykelpolitik som fortæller, hvad vi mener om cykling i Fredensborg Kommune,

Læs mere

Cityringen binder byen sammen

Cityringen binder byen sammen Allerede få år efter, at den eksisterende metro slog dørene op i 2002, begyndte forarbejdet til Cityringen, som blev vedtaget ved lov i 2007. Hovedstaden vokser med cirka 10.000 indbyggere hvert år, og

Læs mere

Tryg i trafikken ved Hornslet Skole Efterår 2011

Tryg i trafikken ved Hornslet Skole Efterår 2011 Tryg i trafikken ved Hornslet Skole 1 Tryg i trafikken ved Hornslet Skole Efterår 2011 --Mobilitetsplan-- Af: civilingeniør, trafikplanlægger Maria Thrysøe Krogh-Mayntzhusen Rambøll Danmark A/S mtm@ramboll.dk

Læs mere

Allerød Kommune. Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD

Allerød Kommune. Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE

NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE INDHOLD 1. Trafikmålsætninger i Københavns Kommune 2. Trafikplanlægning og strøggader 3. Et strategisk vejnet med forskellige definitioner

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget. Sagsnr Dokumentnr

Teknik- og Miljøudvalget. Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Teknik- og Miljøudvalget Orientering vedr. midtvejsevaluering af trafikforsøget i Guldbergsgade/Møllegade Teknik- og Miljøforvaltningen

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget. NOTAT: Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte

Teknik- og Miljøudvalget. NOTAT: Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte Teknik- og Miljøudvalget Plan og Udvikling Sagsnr. 96895 Brevid. 1219799 Ref. MOKP Dir. tlf. 4631 3549 monakp@roskilde.dk NOTAT: Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte 4. april 2011 Parkeringsstrategien

Læs mere

METRO, BRT OG LETBANEPLANER I KØBENHAVN

METRO, BRT OG LETBANEPLANER I KØBENHAVN METRO, BRT OG LETBANEPLANER I KØBENHAVN TØF 2.10.12 Søren Elle Center for Byudvikling Københavns Kommune Københavns langsigtede trafikpolitiske vision MINDST 1/3 CYKLER MINDST 1/3 KOLLEKTIV TRAFIK HØJST

Læs mere

Hvilke problemer vedr. parkering opleves i området, som det er nu?

Hvilke problemer vedr. parkering opleves i området, som det er nu? Workshop, p-møde (Grøn er dem, der er markeret som mest vigtige) Hvilke problemer vedr. parkering opleves i området, som det er nu? - Beboere kan ikke parkere i eget område - Eksisterende parkeringsmuligheder

Læs mere

BYUDVIKLINGSPULJEN ANSØGNINGSSKEMA. Gennemlæs vejledning før skemaet udfyldes PROJEKTETS TITEL. Fornyelse af Peter Fabers Gade

BYUDVIKLINGSPULJEN ANSØGNINGSSKEMA. Gennemlæs vejledning før skemaet udfyldes PROJEKTETS TITEL. Fornyelse af Peter Fabers Gade Bygge- og Teknikforvaltningen Vej & Park, Byrumskontoret Tlf.: 33 66 34 09, Fax: 33 66 71 91, E-mail: bypulje@btf.kk.dk Hjemmeside: www.vejpark.kk.dk/byudviklingspuljen BYUDVIKLINGSPULJEN ANSØGNINGSSKEMA

Læs mere

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk NOTAT Projekt Skolevejsundersøgelser i Aarhus Kommune Kunde Aarhus Kommune Notat nr. 33. Møllevangskolen Dato 2011.03.23 Deltagere Majbritt Jensen Møllevangskolen Anne Vinter Trafik & Veje, Aarhus Kommune

Læs mere

1 Velkomst ved Hans Kjær, Esbjerg Kommune

1 Velkomst ved Hans Kjær, Esbjerg Kommune MØDEREFERAT TITEL Workshop om Esbjerg Trafik- og Mobilitetsplan DATO 20. juni 2012 STED Esbjerg Vandrerhjem, Gl. Vardevej 80, 6700 Esbjerg REFERENT Nikolaj Berg Petersen, COWI (nbpt@cowi.dk) 29. juni 2012

Læs mere

STRATEGI. Prioriterede indsatser. Bedre forbindelser for bløde trafikanter

STRATEGI. Prioriterede indsatser. Bedre forbindelser for bløde trafikanter Prioriterede indsatser STRATEGI Bedre forbindelser for bløde trafikanter NORDREFASANVEJ.FREDERIKSBERG.DK FACEBOOK.COM/NORDREFASANVEJKVARTERET INSTAGRAM.COM/NORDREFASANVEJKVARTERET 1 2 Strategi - Bedre

Læs mere

Alminde-Viuf Fællesskoles trafikpolitik 2011.

Alminde-Viuf Fællesskoles trafikpolitik 2011. Alminde-Viuf Fællesskoles trafikpolitik 2011. Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. PÅ

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget Til Økonomiudvalget. Sagsnr Dokumentnr

Til Teknik- og Miljøudvalget Til Økonomiudvalget. Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Til Økonomiudvalget Holdepladser for turistbusser i det centrale København I Budget 2017 (H15) fremgår at terrorsikringen

Læs mere

Trafikpolitik Gl. Lindholm Skole

Trafikpolitik Gl. Lindholm Skole Trafikpolitik Gl. Lindholm Skole Indholdsfortegnelse Gl. Lindholm Skole Forord Side 4 Skolevejsanalyse. 5 Den trafiksikre skolevej.. 6 Skolens trafikpolitik.. 7 På vej.. 8 Undervisning. 11 Rollemodel..

Læs mere

CYKELPOLITIK for første gang

CYKELPOLITIK for første gang CYKELPOLITIK for første gang Planlægger Niels Jensen og planlægger Maria Helledi Streuli, Plankontoret, Vej&Park, Københavns Kommune. (nijen@btf.kk.dk/maste@btf.kk.dk). Københavns Kommune udgav i 2002

Læs mere

(Hedebygadekarréen) Campingpladser - Amager Fælled og Bellahøj Delreperationer af Langebro (delprojekt)

(Hedebygadekarréen) Campingpladser - Amager Fælled og Bellahøj Delreperationer af Langebro (delprojekt) KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT 11. september 2018 Bilag 2 Indstilling om styring af anlægsmåltal 2019 Dette bilag indeholder to tabeller med de projekter som tidligere

Læs mere

Sikre Skoleveje. Projektpakke 2010-IV

Sikre Skoleveje. Projektpakke 2010-IV Sikre Skoleveje Projektpakke 2010-IV Anlægsprojekter for følgende skoler: Vigerslev Alle Skole Hillerødgade Skole Rådmandsgade Skole Utterslev Skole Frejaskolen Peder Lykke Skolen Den Classenske Legatskole

Læs mere

Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering

Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering Bethesda, Rømersgade 17, torsdag d. 5. februar 2015 kl. 17-19 Cirka 30 borgere og interessenter deltog i mødet. Pointer om ønsker og behov ift. parkering

Læs mere

Til. Bilag 1: Vurdering af ændringer i trafikforsøget. Sammenfatning og anbefalinger Teknik- og Miljøudvalget. Sagsnr.

Til. Bilag 1: Vurdering af ændringer i trafikforsøget. Sammenfatning og anbefalinger Teknik- og Miljøudvalget. Sagsnr. Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 1: Vurdering af ændringer i trafikforsøget På Teknik- og Miljøudvalgets møde d. 17. december 2008 (2008-141328) blev det besluttet at Teknik- og Miljøforvaltningen skulle

Læs mere

Bilag 2 Sagens forløb i forhold til terrortruslen og regulering af biltrafik i middelalderbyen

Bilag 2 Sagens forløb i forhold til terrortruslen og regulering af biltrafik i middelalderbyen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 11. februar 2019 Bilag 2 Sagens forløb 2017-2019 i forhold til terrortruslen og regulering af biltrafik i middelalderbyen Sagsnr.

Læs mere

f f: fcykelpolitikken2012-20

f f: fcykelpolitikken2012-20 -20 f f: fcykelpolitikken2012-20 Forord Cykling er ikke alene godt set ud fra økonomiske og sundheds- og miljøperspektiver. Cykling er en ideel transportform, som medfører uafhængighed for den enkelte

Læs mere

Fokus på aktiv transport blandt børn og unge

Fokus på aktiv transport blandt børn og unge Fokus på aktiv transport Sundheds- og Forebyggelsesudvalget besluttede i september 2011 at sætte fokus på aktiv transport og sikre skoleveje for børn og unge i Svendborg Kommune. Det overordnede formål

Læs mere

The Roof, København V. The Tower Nord, Lyngbyvej. The Tower Syd, Lyngbyvej. The Crown, Lyngbyvej. M1, Kongens Nytorv

The Roof, København V. The Tower Nord, Lyngbyvej. The Tower Syd, Lyngbyvej. The Crown, Lyngbyvej. M1, Kongens Nytorv LIVE IMPACT The Roof, København V The Tower Nord, Lyngbyvej The Tower Syd, Lyngbyvej The Crown, Lyngbyvej M1, Kongens Nytorv LIVE IMPACT - KØBENHAVN Tower Nord Tower Syd The Roof The Crown M1 - Kongens

Læs mere

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Indhold Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2 Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Side 5 - beskrivelse af projekter i prioritet 1 og 2 1 Projekter prioritet 1 og 2 kategori Lokalitet

Læs mere

Velkommen til informationsmøde om anlægsarbejde på Ørbækvej Nord. 30. maj 2017 kl Ejerslykkeskolen

Velkommen til informationsmøde om anlægsarbejde på Ørbækvej Nord. 30. maj 2017 kl Ejerslykkeskolen Velkommen til informationsmøde om anlægsarbejde på Ørbækvej Nord 30. maj 2017 kl. 18 20 Ejerslykkeskolen Fakta om Odense Letbane Længde: 14,4 km Antal stationer: 26 Køretid: Op til otte afgange i timen

Læs mere