MÅLSÆTNINGS PROGRAM 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MÅLSÆTNINGS PROGRAM 2017"

Transkript

1 MÅLSÆTNINGS PROGRAM 2017

2 ØSTJYSK BOLIG Søren Frichs Vej Aarhus C østjyskbolig.dk info@ojba.dk Målsætningsprogrammet udgives af Østjysk Boligs Organisationsbestyrelse

3 INDHOLD INDLEDNING 04 OPGAVEN 05 VÆRDIERNE 06 BEBOERDEMOKRATIET 08 KOMMUNIKATIONEN 10 SERVICEN 12 DET BOLIGSOCIALE 14 MILJØET 16 VÆKSTEN 18 AFSLUTNING 20

4 INDLEDNING Velkommen til Østjysk Boligs målsætningsprogram. Det er lovpligtigt for enhver boligorganisation at have et målsætningsprogram, og for os er det desuden et vigtigt arbejdsredskab, som vi løbende måler os op imod og arbejder efter. Det første målsætningsprogram for Østjysk Bolig, som dengang hed Boligselskabet Præstehaven, blev udarbejdet i 1998, og heri var det et erklæret mål at holde målsætningsdebatten i gang. Derfor reviderer vi målsætningsprogrammet hvert andet år. God læselyst! Organisationsbestyrelsen i Østjysk Bolig

5 ØSTJYSK BOLIGS MÅLSÆTNINGSPROGRAM OPGAVEN Østjysk Boligs opgave er at bygge, vedligeholde, drive og administrere almene boliger og hertil knyttet virksomhed. Vi i Østjysk Bolig lægger særlig vægt på: at bygge almene boliger, der er attraktive for alle samfundsgrupper. at skabe tryghed og trivsel i alle vores afdelin- ger store som små. at give beboere og boligsøgende god service og en god oplevelse, hver gang de er i kon- takt med os. at højne forståelsen for og interessen for be - boerdemokratiet så vi altid har velorientere de og velfungerende afdelingsbestyrelser. at bygge bæredygtigt og energirigtigt både når vi bygger nyt og når vi renoverer eksiste- rende. at effektivisere vores drift, så vi altid sørger for, at huslejen er så lav som muligt for vores beboere.

6 06 ØSTJYSK BOLIGS MÅLSÆTNINGSPROGRAM 2017 VÆRDIERNE I Østjysk Bolig arbejder vi ud fra grundværdierne: udvikling engagement dialog ansvarlighed Vi tror på, at almene boliger er og skal være den bedste og mest fleksible dækning af boligbehov over et livsforløb og dets omskifteligheder. Man skal kunne se sig selv bo hos os i alle livets faser.

7 Vi ønsker, at beboerdemokratiet markerer sin indflydelse både internt (i afdelingerne og i boligorganisationerne) og eksternt (i den almene boligbevægelse, i kommunale samarbejdsrelationer og i boligpolitiske fora). Derfor ønsker vi fokus og forbedring på følgende indsatsområder: BEBOERDEMOKRATI KOMMUNIKATION MANGFOLDIGE BOLIGTILBUD BÆREDYGTIGHED PERSONALEPOLITIK BYGGERI OG RENOVERING DRIFTS- OG ADMINISTRATIV SERVICE

8 08 ØSTJYSK BOLIGS MÅLSÆTNINGSPROGRAM 2017 BEBOER I en boligorganisation er det beboerdemokratiet, der bestemmer derfor er det vigtigt, at vi engagerer beboerne i det. Vi kan blandt andet gøre følgende for at sikre, at beboerne tager beboerdemokratiet til sig: Beboerdemokraterne giver os deres engagement, og som tak skal vi give dem frihed og medbestemmelse. Sørge for, at afdelingsbestyrelserne kender deres afdelinger godt. De opfordres til at deltage aktivt i de årlige markvandringer og budgetmøder, så de altid er godt informeret om kommende tiltag i afdelingen. Være bedre til at inddrage beboerne aktivt i afdelingernes budgetter. Klæde afdelingerne på til at være så selvkørende som muligt i forhold til afdelingsmøder. Opfordre afdelingsbestyrelserne til at udarbejde en velkomstfolder til nye beboere, der sikrer, at alle tilflyttere orienteres om beboerdemokratiet på en hensigtsmæssig måde. Opfordre afdelingsbestyrelserne til at arbejde aktivt på at informere beboerne om, hvordan deres adfærd og vaner har stor indflydelse på afdelingens miljø, vedligeholdelse og standard og dermed også på huslejen. Sørge for, at husordner og andre regler ajourføres i takt med udviklingen. Afdelingsbestyrelsen opfordres til løbende at stille forslag til afdelingsmødet til revidering af husordenen og til at informere beboerne om relevante ændringer. Organisationsbestyrelsen skal tage initiativ til et samarbejde med afdelingsbestyrelserne om modernisering af afdelingsmødernes afvikling for eksempel med digital afstemning samt udbredelse af forståelse for mødernes indhold. Organisationsbestyrelsen og afdelingsbestyrelserne skal på en årlig repræsentantskabsdag debattere væsentlige boligpolitiske spørgsmål på grundlag af kvalificerede oplæg. De beboerdemokratiske fællesskaber i almene boligafdelinger bør anerkendes som foreninger, der på linje med det øvrige foreningsliv i samfundet er berettiget til støtte fra kommunale tilskudsordninger og puljer.

9 DEMOKRATIET Vi skal derudover opfordre afdelingsbestyrelserne til at overveje sammenlægning med andre afdelinger, der hvor det kan give mening i forhold til for eksempel beboerdemokratiets udvikling og overlevelse.

10 KOMMUNIKATION Vi i Østjysk Bolig skal kommunikere godt og fyldestgørende internt (med beboere og medarbejdere) såvel som eksternt (med samarbejdspartnere og andre interessenter). Internt skal organisationen have fokus på god formidling omkring ting, der har betydning for medarbejdernes og beboernes nærmiljø og hverdag renoveringer, nybyggerier, servicetilbud, rettigheder, pligter og så videre. Desuden skal organisationens medarbejdere altid føle sig velinformeret om, hvad der foregår i alle afdelinger. Vi skal sikre os, at alle skrivelser, der sendes ud til beboere, er velskrevne, utvetydige, korrekte og udsendt i god tid, så beboerne altid føler sig velinformeret i forhold til, hvad der foregår i deres afdelinger. Vi skal desuden sørge for, at vores hjemmeside er up to date og lettilgængelig.

11 ØSTJYSK BOLIGS MÅLSÆTNINGSPROGRAM EN Eksternt skal organisationen arbejde på at gøre navnet Østjysk Bolig mere kendt i Aarhus, Skanderborg, Ry og omegn blandt for eksempel lokalpolitikere, potentielle kommende beboere og andre boligorganisationer. Vi skal være kendt for de ting, vi er bedst til for eksempel at bygge fleksible boliger, at bygge bæredygtigt, at bygge til forskellige samfunds- og aldersgrupper og så videre. Vi skal også være synlige i de mere generelle debatter, der har med den almene boligsektor at gøre det kunne handle om sektorens værdier og udvikling og i andre relevante debatter; for eksempel om manglen på ungdomsboliger og almene boliger i landets største byer. Vi skal løbende kommunikere og samarbejde med vores lokalområders andre aktører og interessenter, så vi sammen kan skabe endnu bedre resultater og forhold for vores beboere. Endelig skal vi støtte afdelingsbestyrelserne i deres kommunikation med beboerne, og opfordre dem til at være gode til at informere om diverse tiltag, arrangementer, beslutninger og så videre.

12 SERVICEN

13 ØSTJYSK BOLIGS MÅLSÆTNINGSPROGRAM Vi vil være en boligorganisation, der er kendetegnet ved, at alle beboere og medarbejdere er tilfredse med deres dagligdag. Trivslen skal være i højsædet, og det stiller krav til os alle. Vi kan blandt andet gøre følgende for at højne serviceniveauet i organisationen: Vi skal sætte vores beboere i centrum. Det betyder, at de ansatte skal levere et højt serviceniveau til beboerne. De ansatte skal være lydhøre og imødekommende, så alle, der henvender sig, føler sig godt behandlet. Der skal være gensidig respekt mellem beboerne og de ansatte. Beboerne skal gives en ensartet, men fleksibel, behandling. Personalet skal løbende videreuddannes og superviseres, så servicen er tidssvarende og optimal. Personalets kompetencer på serviceområdet skal modsvare niveauet for den service, vi ønsker at levere. Vi skal tilpasse vores drift og organisering, således at beboerne får den bedste service for de færreste midler. Samdrift og effektivisering er nøgleord. Vi skal løbende blive endnu bedre til at udnytte og udbygge de teknologiske muligheder for kundebetjening. Organisationen skal løbende udvikles, så det er en attraktiv arbejdsplads med gode indflydelses- og efteruddannelsesmuligheder.

14 DET BOLIGSOCIALE At være en almen boligorganisation indebærer et særligt ansvar. Østjysk Bolig har pligt til at løfte en boligsocial opgave, og vores hovedmål med det arbejde er at skabe tryghed i og omkring vores boligområder store som små. Vi kan blandt andet gøre følgende i den forbindelse: Vi skal fortsat bygge forskellige boliger vi skal både bygge til folk, som har svært ved at bo andre steder, og til dem, der gerne vil klare sig mest muligt selv. Vi skal bygge til alle livets stadier, og vi skal lave boliger, der kan tilpasses livets aktuelle behov. Vi skal medvirke til at styrke de sociale netværk og derved forebygge sociale problemers opståen. derne her har mange års erfaring. Ved at styrke samarbejdet med det lokale erhvervs- og foreningsliv skal vi skabe mulighed for, at beboerne kan tage aktivt del i det eksisterende foreningsliv. Vi skal gøre vores beboerhuse til aktiver i lokalområdet og sikre et økonomisk grundlag for at sætte nye projekter i gang. Vi skal samarbejde med kommune og nærpoliti om de udfordringer, afdelingerne må stå overfor. Vi skal lave politiske indlæg og debatter og aktivt indgå i politiske diskussioner om emnet. I forbindelse med boligsociale problemer og udfordringer i afdelingerne, skal vi bruge den knowhow, Trivselhuset i Bispehaven har, da medarbej- Vi skal lægge pres på kommune, regering og folketing med henblik på, at disse instanser øger deres fokus på området.

15 ØSTJYSK BOLIGS MÅLSÆTNINGSPROGRAM

16 MILJØET Østjysk Bolig ønsker at være kendt som en miljøbevidst organisation. Vi vil gå foran som et godt eksempel på miljøområdet og inspirere vores beboere til at gennemføre miljøforbedringer. Miljøhensynet skal i beslutningsprocesser indgå på lige fod med overvejelser om økonomi, kvalitet og så videre. Vi ønsker, at alle vores afdelinger bliver vedligeholdt uden brug af sprøjtemidler. Desuden skal der være et minimum af vedligeholdelse ved anlæg af nye udearealer.

17 ØSTJYSK ØSTJYSKBOLIGS BOLIGSMÅLSÆTNINGSPROGRAM MÅLSÆTNINGSPROGRAM Desuden kan vi gøre følgende for at tage hensyn til miljøet: Vi skal reducere affaldsmængden og styrke genbruget. Vi skal arbejde mod grønne regnskaber, der synliggør beboernes forbrug af el, vand og varme. Vi skal udarbejde beboervejledninger til miljøvenlig vedligeholdelse af boligen.

18 Vi ønsker at være en boligorganisation i kontinuerlig vækst. Væksten tilfører organisationen dynamik og sikrer, at vi også i fremtiden kan matche markedets behov. Væksten kan både ske gennem nybyggeri og ved køb af eksisterende byggeri og kan for eksempel realiseres ved hjælp af følgende tiltag: Men vi skal ikke vækste bare for vækstens skyld. Væksten skal ske med omtanke, og nye afdelinger skal skabes med henblik på at dække specifikke behov, samfundet har. Vi skal øge nybyggeriet af almene boliger, og der skal bygges fleksibelt og visionært. Kommende generationers boligbehov og nye typer af beboergrup- per skal imødekommes, så boligerne passer til beboerens livscyklus og løben- de kan indrettes efter, hvor beboeren er henne i sit boligbehov. Vi skal være åbne over for nye udvidelsesmuligheder. Den potentielle byggeho- risont skal udvides til også at gælde mere perifere områder herunder områder uden for Aarhus og Skanderborg kommuner. Vi skal indgå partnerskaber med henblik på at udvikle boligområder med blan- dede bolig- og ejerformer. Vi skal opføre, drive og informere om de blandede boligområder, der kan omfatte både almene boliger, medejerboliger og andels- boliger. Vi skal samarbejde med kommunen og andre om at etablere støttede boformer, for eksempel skæve huse, opgangsfælleskaber og bofællesskaber. Det kan ske både i nybyggeri og ved udlejningsaftaler i eksisterende afdelinger.

19 VÆKSTEN Vi skal tilstræbe at etablere netværksboliger, seniorbofælleskaber mm. i såvel nybyggeri som i eksisterende boligområder. Vi skal give beboerne mulighed for til- og fravalg af konkrete dele i nybyggeri. I det hele taget skal vi styrke beboerinddragelsen i byggefasen. Vi skal ajourføre byggeprogrammer løbende i forhold til krav om funktion, fleksi- bilitet, fremtidsudsigter, arkitektur, tilgængelighed, økologi og økonomi i over- ensstemmelse med indsamlede erfaringer. Altaner, haver og gode udearealer, der kan give liv mellem boligerne, skal prio- riteres højt. Vi skal tilstræbe løbende at finde nye, relevante samarbejdspartnere, som kan tilføre nye ideer og nytænkning til organisationen.

20 AFSLUTNING I en stor og dynamisk organisation som Østjysk Bolig udvikler tingene sig hurtigt. For at vi kan være på forkant med udviklingen, må der kontinuerligt være en målsætningsdebat i gang. Vi skal løbende holde øje med, hvor langt vi er i forhold til de ambitioner, vi har for organisationen. Vi skal undersøge sammenhængen mellem vores mål, vores serviceydelser og vores ressourcer. Derfor revideres dette målsætningsprogram igen i løbet af 3. kvartal Organisationsbestyrelsen i Østjysk Bolig

INDHOLD. Indledning Opgaven Værdierne Beboerdemokratiet Kommunikationen Servicen Det boligsociale Miljøet Væksten Afslutning. Redaktion Østjysk Bolig

INDHOLD. Indledning Opgaven Værdierne Beboerdemokratiet Kommunikationen Servicen Det boligsociale Miljøet Væksten Afslutning. Redaktion Østjysk Bolig 02 MÅLSÆTNINGSPROGRAM 2015 ØSTJYSK BOLIG INDHOLD 4 5 6 8 9 11 12 13 14 15 Indledning Opgaven Værdierne Beboerdemokratiet Kommunikationen Servicen Det boligsociale Miljøet Væksten Afslutning Udgiver Organisationsbestyrelsen

Læs mere

MÅLSÆTNINGSPROGRAM

MÅLSÆTNINGSPROGRAM MÅLSÆTNINGSPROGRAM 2018-2021 Målsætningsprogrammet er delt op i de værdier, som Bomidtvest driver virksomhed efter, samt en række målsætninger, som skal gøre det attraktivt at være lejer og ansat i Bomidtvest.

Læs mere

Målsætningsprogram for Herlev Boligselskab

Målsætningsprogram for Herlev Boligselskab Målsætningsprogram for 2017 2021 Herlev Boligselskab Herlev Boligselskab www.herlev boligselskab.dk v/kab Vester Voldgade 17 1552 København V Målsætningsprogram 2016 2020 1 Indledning Herlev Boligselskab

Læs mere

Målsætningsprogram for BO-VEST 2009 til 2014

Målsætningsprogram for BO-VEST 2009 til 2014 Målsætningsprogram for BO-VEST 2009 til 2014 Efter en udfordrende og spændende etablering af det nye administrationsfællesskab i BO-VEST er det nu tid til at udstikke en fælles kurs for det fremtidige

Læs mere

BEBOERNE I CENTRUM. fordi det handler om menneskers hjem. Målsætningsprogram frem mod 2015

BEBOERNE I CENTRUM. fordi det handler om menneskers hjem. Målsætningsprogram frem mod 2015 BEBOERNE I CENTRUM fordi det handler om menneskers hjem Målsætningsprogram frem mod 2015 BEBOERNE I CENTRUM fordi det handler om menneskers hjem Fordi vores boligområder handler om menneskers hjem, skal

Læs mere

MÅLSÆTNINGSPROGRAM

MÅLSÆTNINGSPROGRAM MÅLSÆTNINGSPROGRAM 2016 2020 Mission vision - værdier for Klik her! - og indsæt forsidefoto 1 INDHOLD Mission - Vision - Værdier MISSION... 3 VISION... 3 VÆRDIER... 3 VIBOs værdier RUMMELIGHED... 4 TRYGHED...

Læs mere

MÅLSÆTNINGSPROGRAM Mission - vision - værdier for Boligforeningen VIBO

MÅLSÆTNINGSPROGRAM Mission - vision - værdier for Boligforeningen VIBO MÅLSÆTNINGSPROGRAM 2016-2020 Mission - vision - værdier for Boligforeningen VIBO INDHOLD Mission - Vision - Værdier Mission.... 3 Vision... 3 Værdier.... 3 VIBOs værdier Rummelighed.... 4 Tryghed.... 4

Læs mere

Målsætningsprogram 2005-2007

Målsætningsprogram 2005-2007 Målsætningsprogram 2005-2007 KAB bygger på fællesskab Forord 3 KAB s mission 5 KAB s vision 6 Grundlaget for indsatsen 7 Profil 1: Samfundsmæssige og politiske målsætninger 9 Profil 2: Byggemålsætninger

Læs mere

Målsætningsprogram 2014-2018 Fredensborg Boligselskab Et godt sted at bo

Målsætningsprogram 2014-2018 Fredensborg Boligselskab Et godt sted at bo Målsætningsprogram 2014-2018 Fredensborg Boligselskab Et godt sted at bo Fredensborg Boligselskab Målsætningsprogram 2014-2018 Udgiver: Fredensborg Boligselskab, juni 2014 www.fbbs.dk Redaktion: Annette

Læs mere

Målsætningsprogram 2016-2020 Arresø Boligselskab

Målsætningsprogram 2016-2020 Arresø Boligselskab Målsætningsprogram 2016-2020 Arresø Boligselskab Målsætningprogram 2016-2020 Indledning Arresø Boligselskab blev stiftet den 1. januar 2011, efter en sammenlægning mellem Ølsted Andelsboligforening og

Læs mere

Sammen kan vi mere. Målsætningsprogram 2009-2015 NÆRVÆR MANGFOLDIGHED FÆLLESSKAB ENGAGEMENT NÆRVÆR MANGFOLDIGHED FÆLLE ENGAGEMENT

Sammen kan vi mere. Målsætningsprogram 2009-2015 NÆRVÆR MANGFOLDIGHED FÆLLESSKAB ENGAGEMENT NÆRVÆR MANGFOLDIGHED FÆLLE ENGAGEMENT Målsætningsprogram 2009-2015 Boligkontoret Danmark Sammen kan vi mere NÆRVÆR MANGFOLDIGHED FÆLLESSKAB ENGAGEMENT NÆRVÆR MANGFOLDIGHED FÆLLE ENGAGEMENT Målsætningsprogrammet er vedtaget på Boligkontoret

Læs mere

Strategi. Version 2017

Strategi. Version 2017 Strategi 2020 Version 2017 Boligselskabet Sjælland vil være det bedste boligselskab i landet Det betyder at vi skal være: - Et boligselskab der sikrer trivsel og de bedst tænkelig rammer for beboerne -

Læs mere

BEBOERNE I CENTRUM. fordi det handler om menneskers hjem

BEBOERNE I CENTRUM. fordi det handler om menneskers hjem BEBOERNE I CENTRUM fordi det handler om menneskers hjem Målsætningsprogram frem mod 2019 BEBOERNE I CENTRUM fordi det handler om menneskers hjem Glostrup Boligselskabs boligafdelinger er attraktive. Velplaceret

Læs mere

BSM_S1 MÅLSÆTNINGSPROGRAM

BSM_S1 MÅLSÆTNINGSPROGRAM MÅLSÆTNINGSPROGRAM MÅLSÆTNINGSPROGRAM INDHOLD VÆRDIGRUNDLAG FOR BOMIDTVEST MÅLSÆTNING, OVERORDNET MÅLSÆTNING, NYBYGGERI MÅLSÆTNING, RENOVERING OG OMBYGNING MÅLSÆTNING, AFDELINGENS DRIFT OG VEDLIGEHOLDELSE

Læs mere

Vision 2020 er udarbejdet i efteråret 2008. Layout og grafisk produktion: Aakjærs a/s

Vision 2020 er udarbejdet i efteråret 2008. Layout og grafisk produktion: Aakjærs a/s vision 2020 2 Vision 2020 er udarbejdet i efteråret 2008. Layout og grafisk produktion: Aakjærs a/s VISION 2020 3 "Vi er lejernes første valg!"...sådan siger omverdenen om AAB, når vi kigger dybt i krystalkuglen

Læs mere

AB mod Mission, Vision og Værdigrundlag

AB mod Mission, Vision og Værdigrundlag AB mod 2020 Mission, Vision og Værdigrundlag Arbejdernes Boligforening AB mod 2020 AB har siden 1917 arbejdet målrettet på at sørge for gode boliger til alle. Denne mission er stadig gældende for os både

Læs mere

STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP

STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP Danske FunktionæresBoligafdelings afdelinger i Høje-Taastrup Charlottegården Gadehavegård Sportorno Charlottegården Opførelsesår: 1975 405

Læs mere

Målsætningsprogram Frederikshavn Boligforening

Målsætningsprogram Frederikshavn Boligforening Målsætningsprogram 2018-2021 Frederikshavn Boligforening Forord. Frederikshavn Boligforening er en almen boligorganisation, beliggende i Frederikshavn kommune. Boligforeningen administrerer familieboliger,

Læs mere

100 år er ingen alder

100 år er ingen alder Strategi 2015-2018 100 år er ingen alder 100 år er ingen alder AAB nærmer sig de 100 år, men det er ingen alder. Kompetente medarbejdere og beboervalgte, har skabt en udviklingsorienteret og værdibaseret

Læs mere

STRATEGI. MÅL og frem mod BO-VEST

STRATEGI. MÅL og frem mod BO-VEST STRATEGI MÅL og frem mod 2022 BO-VEST STRATEGI OG MÅL FREM MOD 2020 Det strategiske fundament for BO-VESTs arbejde er vores mission, vision og værdier. Mission Vores mission, det som BO-VEST er sat i verden

Læs mere

Visioner for. Bovia AAB Kolding Billund Boligforening

Visioner for. Bovia AAB Kolding Billund Boligforening Visioner for Bovia AAB Kolding Billund Boligforening 2013-2017 Indledning Det er stadig en større udfordring at samarbejde med moderne ledelse af virksomheder, og i den forbindelse er en boligforening

Læs mere

Afdelingsbestyrelsens arbejde. Bo42 Kursus for afdelingsbestyrelser Lørdag d. 2. april 2016

Afdelingsbestyrelsens arbejde. Bo42 Kursus for afdelingsbestyrelser Lørdag d. 2. april 2016 Afdelingsbestyrelsens arbejde Bo42 Kursus for afdelingsbestyrelser Lørdag d. 2. april 2016 1 1 Emnerne i dagens program Hvem bestemmer hvad? Ansvar og opgaver i Bo42 Afdelingsbestyrelsens opgaver Hvad

Læs mere

Værdigrundlag og målsætninger

Værdigrundlag og målsætninger Værdigrundlag og målsætninger 1 2 Indholdsfortegnelse Værdigrundlag for Boligforeningen ØsterBO side 4 Indledning side 5 Målsætninger side 5 Trygge bovilkår iht. drift og vedligeholdelse side 6 Trygge

Læs mere

Notat. KAB s trivselsstrategi Baggrund. Hvad er god trivsel i boligområderne? DIR 2015/05 #6.01. Notat til: Direktionen

Notat. KAB s trivselsstrategi Baggrund. Hvad er god trivsel i boligområderne? DIR 2015/05 #6.01. Notat til: Direktionen Notat DIR 2015/05 #6.01 Notat til: Direktionen Kontaktoplysninger Per Faurby Boligsocial koordinator T 38 38 18 86 F 33 63 10 11 @kab bolig.dk KAB s trivselsstrategi 2015 2018 Baggrund I KAB s målsætningsprogram

Læs mere

Vision & Mission. Vision & Mission

Vision & Mission. Vision & Mission Vision & Mission Vision & Mission 2018-2022 Det gode liv som beboer Vi vil have fokus på det gode liv i afdelingen, social integration samt beboerdemokrati Det gode liv i afdelingen Det gode naboskab

Læs mere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Almene boliger Almene boliger omfatter: Familieboliger Ældreboliger Ungdomsboliger Den historiske baggrund Købehavn vokser 1902: ca. 500.000 indbyggere

Læs mere

STYRINGSDIALOG TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP

STYRINGSDIALOG TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP STYRINGSDIALOG TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP Poppelhaven I, II og III Bygaden Ole Rømers Vej Grønnehaven Nørreby Sønderby

Læs mere

Aftale for Boligselskabet AKB, Taastrup

Aftale for Boligselskabet AKB, Taastrup Aftale for Boligselskabet AKB, Taastrup Parterne aftaler herved Målrettet at arbejde for at opfylde aftalens indhold. Aftaleholderen er ansvarlig for at levere det aftalte indhold samt at opfylde de vedtagne

Læs mere

Handlingsprogram

Handlingsprogram Handlingsprogram 2018-2019 Mest mulig kvalitet for færrest mulige penge Øget serviceniveau for beboere og beboerdemokrater Gode og attraktive boliger og boligområder Vi tager alment samfundsansvar BO-VESTs

Læs mere

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 INDLEDNING Ballerup Kommune er et dejligt sted at bo omgivet af natur, tæt på storbyen, med mange arbejdspladser og et aktivt foreningsliv. Kommunalbestyrelsen har store

Læs mere

MÅLSÆTNINGSPROGRAM

MÅLSÆTNINGSPROGRAM SAB s vision er at realisere brugbare, bekvemmelige og betalelige boliger til familien og singlen. I SAB tager vi fælles ansvar for, at det er en kvalitet at bo sammen. Repræsentantskabet 2014 Vester Voldgade

Læs mere

FORSLAG. Handlingsprogram

FORSLAG. Handlingsprogram FORSLAG Handlingsprogram 2016-2017 HANDLINGSPROGRAM 2015-2016 1 Maj 2016: BO-VESTs handlingsprogram 2016-17 bygger på fire målsætninger: Mest mulig kvalitet for færrest mulige penge, Øget serviceniveau

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE VISION Arbejdstitel: Allerød - det gode liv hele livet, med fællesskaber og bæredygtighed

ALLERØD KOMMUNE VISION Arbejdstitel: Allerød - det gode liv hele livet, med fællesskaber og bæredygtighed ALLERØD KOMMUNE VISION 2031 Arbejdstitel: Allerød - det gode liv hele livet, med fællesskaber og bæredygtighed 1 Indledning til visionen Allerød er en attraktiv kommune at bo i, at drive virksomhed i,

Læs mere

VISIONS- & MÅLSÆTNINGSPROGRAM og god arbejdsplads. En fremsynet og troværdig samarbejdspartner. Et veluddannet beboerdemokrati

VISIONS- & MÅLSÆTNINGSPROGRAM og god arbejdsplads. En fremsynet og troværdig samarbejdspartner. Et veluddannet beboerdemokrati Tidssvarende boliger En effektiv organisation og god arbejdsplads Et veluddannet beboerdemokrati med fokus på analog og digital kommunikation En fremsynet og troværdig samarbejdspartner med lokal interessevaretagelse

Læs mere

3Bs AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP

3Bs AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP 3Bs AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP 1031 Taastrup Torv I og II 1032 Taastrup Torv Plejeboliger Opførelsesår: 2014 33 boliger 1029 Møllegården Opførelsesår: 1975 10 boliger 1028 Kongsgården Opførelsesår: 1975

Læs mere

POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB

POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB Indhold AAB s sociale ansvar - principielt... 1 Respekt for beboerdemokratiet... 2 Fremtidssikring... 2 Nybyggeri... 2 AAB s sociale ansvar - konkrete

Læs mere

Fremtidens mål for SAB. 10 november - Arbejdermuseet

Fremtidens mål for SAB. 10 november - Arbejdermuseet . Koden til internettet er: Stauning Fremtidens mål for SAB 10 november - Arbejdermuseet Konsulenter: Anette Kristensen og Christian Berg Larsen cbl@modusplus.dk Tlf: 22263238 Program 10.00 Velkomst ved

Læs mere

Frivillighedspolitik. Bo42

Frivillighedspolitik. Bo42 Frivillighedspolitik Bo42 Vedtaget på repræsentantskabsmøde afholdt den 4. juni 2013 Forord En af Bo42 s bestyrelses fornemste opgaver er at være med til at skabe og udvikle gode rammer og muligheder for

Læs mere

Handlingsprogram

Handlingsprogram Handlingsprogram 2017-2018 HANDLINGSPROGRAM 2016-2017 1 BO-VESTs handlingsprogram 2017-18 er bygget på de samme fire målsætninger som sidste år: Vores beboere skal have mest mulig kvalitet for færrest

Læs mere

BO-VESTs Frivillighedspolitik

BO-VESTs Frivillighedspolitik BO-VESTs Frivillighedspolitik Indhold BO-VESTs frivillighedspolitik................................................................... 3 Formålet med det frivillige arbejde i BO-VEST.............................................

Læs mere

TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP

TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP Poppelhaven III Opførelsesår: 1960 54 boliger, rækkehuse Ole Rømers Vej Opførelsesår: 1990 9 boliger, rækkehuse Poppelhaven Opførelsesår:

Læs mere

Den almene sektor. Introkursus for boligsociale medarbejdere 22. oktober 2013

Den almene sektor. Introkursus for boligsociale medarbejdere 22. oktober 2013 Den almene sektor Introkursus for boligsociale medarbejdere 22. oktober 2013 2 Hvad skal vi nå inden kl. 14.15? Det lovmæssige grundlag Hvordan hænger det sammen? Hvem bestemmer hvad? Beboerdemokratiet?

Læs mere

Frederiksbergs Frivillighedsstrategi

Frederiksbergs Frivillighedsstrategi Frederiksbergs Frivillighedsstrategi 2 Forord 3 Kære borger, frivillig, medarbejder og samarbejdspartner Frederiksberg er hovedstadens sunde, pulserende og grønne hjerte. Det skyldes ikke mindst byens

Læs mere

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg Kjellerup. O punktsmåling. Gennemført i 2012/2013 frekvens & antal u. tekst

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg Kjellerup. O punktsmåling. Gennemført i 2012/2013 frekvens & antal u. tekst Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg Kjellerup O punktsmåling Gennemført i 2012/2013 frekvens & antal u. tekst Udviklingsafdelingen 04-03-2013 O punksmålingen er gennemført i 2013, hvor der er omdelt spørgeskemaer

Læs mere

Strategiplan Administration og Service

Strategiplan Administration og Service Strategiplan 2019-2022 Administration og Service Udgiver: Miljø- og Energiforvaltningen Administration og Service Udgivelse: 31.05.2018 Sagsnr.: 2018-012993 Dok.nr.: 2018-012993-9 Tekst: Strategiplanlægning

Læs mere

Vivaboligs vision for

Vivaboligs vision for Vivaboligs vision for 2016-2020 - Vi vil gå foran dem, der går forrest - service ud over det forventede Vision Vi går foran de forreste --- Service ud over det forventede Vivaboligs værdier Organisationens

Læs mere

VIBOs AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP

VIBOs AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP VIBOs AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP Charlotteager I Opførelsesår: 1979 182 boliger, etagebyggeri Charlotteager II Opførelsesår: 1981 186 boliger, etagebyggeri Charlottegårdshave Opførelsesår: 1982 71 boliger,

Læs mere

Hvis I ikke er med i Domea.dk, så har vi ikke fremragende almene boliger.

Hvis I ikke er med i Domea.dk, så har vi ikke fremragende almene boliger. Formandens mundtlige beretning Hvis der ikke er blod i årene, så stivner kroppen. Hvis der ikke er benzin i motoren, vil bilen ikke starte. Hvis der ikke er ilt i rummet, så dør flammen. Hvis I ikke er

Læs mere

BL S NYE MÅLSÆTNINGS PROGRAM OG FN'S VERDENSMÅL OG WHATS IN IT FOR ME?

BL S NYE MÅLSÆTNINGS PROGRAM OG FN'S VERDENSMÅL OG WHATS IN IT FOR ME? BL S NYE MÅLSÆTNINGS PROGRAM OG FN'S VERDENSMÅL OG WHATS IN IT FOR ME? Liv Jørgensen og Christina Krog BLs 7. kreds, 2. november 2018 Eftermiddagens videre program FNs Verdensmål og BLs målsætningsprogram

Læs mere

Viborg Kommune i bevægelse

Viborg Kommune i bevægelse Viborg Kommune i bevægelse politik for idræt og motion UDKAST Indhold Indledning....................................................3 Politikkens opbygning....................................... 4 Politikkens

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 20. FEBRUAR 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 20. FEBRUAR 2014 1 Deltagere Boligforeningen VIBO Kaare Vestermann (Boligforeningen VIBO) Anne Merethe Bryder (Boligforeningen VIBO) Tina Kastberg (Boligforeningen VIBO) Henrik Nielsen (Boligforeningen VIBO) Tine Pedersen

Læs mere

opsplitning og social udstødelse.

opsplitning og social udstødelse. By- og Boligministeriet Må først offentliggøres den 1. oktober kl. 9.00 Tale ved det uformelle EU-boligministermøde i Bruxelles og Charleroi den 1.-2. oktober 2001, holdes af kontorchef Charlotte Bro,

Læs mere

EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE

EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE Møde BL s 3. kreds 30. Januar 2016 2016: Lov om effektivisering Der er aftalt, at driften af den almene boligsektor frem mod 2020 skal effektiviseres med 1,5 mia. kr.

Læs mere

Fremtidens mål for SAB

Fremtidens mål for SAB . Fremtidens mål for SAB Første overordnede bud fra konferencen på BLOX 10. juni et godt afsæt der skal tilpasses, udbygges, nuanceres og kvalificeres hen over efteråret Konsulenter: Christian Berg Larsen

Læs mere

Lokal case v. FAB. BL og Almennet ERFA møde 19. marts 2019, Middelfart

Lokal case v. FAB. BL og Almennet ERFA møde 19. marts 2019, Middelfart Lokal case v. FAB BL og Almennet ERFA møde 19. marts 2019, Middelfart FAB Fyns Almennyttige Boligselskab, etableret i 1946 FAB har 95 boligafdelinger med 8.950 boliger 136 411 554 Ca. 110 ansatte: 45 administration,

Læs mere

Styringsreformen og beboerdemokratiet udfordringer for proces og indflydelse? 9. kreds konference LO skolen 3 marts

Styringsreformen og beboerdemokratiet udfordringer for proces og indflydelse? 9. kreds konference LO skolen 3 marts Styringsreformen og beboerdemokratiet udfordringer for proces og indflydelse? 9. kreds konference LO skolen 3 marts Lotte Jensen Professor Institut for Ledelse, Politik og Filosofi, CBS lje.lpf@cbs.dk

Læs mere

Effektiv og nærværende ejendomsadministration

Effektiv og nærværende ejendomsadministration 1 2 Effektiv og nærværende ejendomsadministration 2 3 Arbejdsfelt Vi er en virksomhed, der har stor erfaring i at administrere ejendomme på det private ejendomsmarked. Den private sektor er betydningsfuld

Læs mere

Frederiksbergs Frivillighedsstrategi

Frederiksbergs Frivillighedsstrategi April 2013 Frederiksbergs Frivillighedsstrategi Kære borger, frivillig, medarbejder og samarbejdspartner. Frederiksberg er hovedstadens sunde, pulserende og grønne hjerte. Det skyldes ikke mindst byens

Læs mere

Vision At skabe de bedste rammer for beboerne ved: Boligen, beboerdemokratiet, organisationen, administrationen og arbejdspladsen.

Vision At skabe de bedste rammer for beboerne ved: Boligen, beboerdemokratiet, organisationen, administrationen og arbejdspladsen. Beboerindflydelse på udvikling af tidssvarende boliger Beboerindflydelse på udvikling af tidssvarende boliger Velfungerende beboerdemokrati Fremsynet Velfungerende ved åbenhed beboerdemokrati og samarbejde

Læs mere

notat Boligsocial strategi for fsb Udfordringerne i de udsatte boligområder Hvorfor en boligsocial strategi for fsb?

notat Boligsocial strategi for fsb Udfordringerne i de udsatte boligområder Hvorfor en boligsocial strategi for fsb? notat Boligsocial strategi for fsb Udfordringerne i de udsatte boligområder fsb har i lighed med de øvrige almene boligorganisationer ansvar for at etablere og drive velfungerende boligområder, hvor beboerne

Læs mere

Hedebos afdelinger i Høje-Taastrup

Hedebos afdelinger i Høje-Taastrup Hedebos afdelinger i Høje-Taastrup Græshøjvej Opførelsesår: 1953 12 boliger, etagebyggeri Plejehjem, Vesterled/Valby vej Opførelsesår: 70 boliger, rækkehuse Fløng Byvej Opførelsesår: 1975 5 boliger, rækkehuse

Læs mere

MÅ LSÆTNINGER FOR 2010-2013

MÅ LSÆTNINGER FOR 2010-2013 Målsætningsprogram 2010 2013 1 Overordnede målsætninger for organisationen At synliggøre for organisationen, såvel beboerdemokratiet som organisationens ansatte, hvad der er organisationens overordnede

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv. Aabenraa Kommunes politik for ældre

Det gode og aktive hverdagsliv. Aabenraa Kommunes politik for ældre Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for ældre Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens ældre borgere har mulighed for at leve et godt, aktivt og

Læs mere

OMRÅDE- TILGANG STYRINGS- DIALOG HELHEDS- PLANER BYSTRATEGISK UDVIKLING NYBYGGERI NYBYGGERI BEBOERSAMMEN- SÆTNING

OMRÅDE- TILGANG STYRINGS- DIALOG HELHEDS- PLANER BYSTRATEGISK UDVIKLING NYBYGGERI NYBYGGERI BEBOERSAMMEN- SÆTNING OMRÅDE- TILGANG STYRINGS- DIALOG HELHEDS- PLANER BYSTRATEGISK UDVIKLING BEBOERSAMMEN- SÆTNING NYBYGGERI NYBYGGERI DET BYSTRATEGISKE SPOR DET BOLIGSOCIALE SPOR NYBYGGERI TRYGHED ORGANISERINGS- SPORET..

Læs mere

Grundkursus. for afdelingsbestyrelser

Grundkursus. for afdelingsbestyrelser Grundkursus for afdelingsbestyrelser 1 De almene boliger Boligorganisationerne hovedformål er at opføre, udleje, administrere, vedligeholde og modernisere offentligt støttet boligbyggeri er non profit

Læs mere

Strategi 2019 Århus Omegn

Strategi 2019 Århus Omegn Strategi 2019 Århus Omegn Overordnet mål med Strategi 2019: At sikre en fælles retning for alle i Århus Omegn. Det skal ske gennem kommunikation og åbenhed. 1. Idégrundlag Vi vil skabe gode sunde boliger

Læs mere

Almenboligaftale 2019 mellem Københavns Kommune og BL 1. kreds

Almenboligaftale 2019 mellem Københavns Kommune og BL 1. kreds Almenboligaftale 2019 mellem Københavns Kommune og BL 1. kreds København vokser kraftigt, og i 2030 vil der være ca. 100.000 flere indbyggere end i 2019. Københavns Kommune og BL 1. kreds har set, hvordan

Læs mere

STYRINGSDIALOG HEDEBOALMENE BOLIGSELSKAB

STYRINGSDIALOG HEDEBOALMENE BOLIGSELSKAB STYRINGSDIALOG HEDEBOALMENE BOLIGSELSKAB Hedebosafdelinger i Høje-Taastrup Græshøjvej Legathuset. Præstegårdsvej Plejehjem, Vesterled/Valbyvej Fløng Byvej Græshøjvej Opførelsesår: 1953 12 boliger, etagebyggeri

Læs mere

Vækststrategi midt i en finanskrise

Vækststrategi midt i en finanskrise Vækststrategi midt i en finanskrise Beboerkommunikation & beboerinddragelse 9. november 2017 Mennesker, der bygger for mennesker Henrik Mielke CEO Enemærke & Petersen a/s Hvem er jeg? Rosita Ahmadian Projektleder

Læs mere

En stærk boligorganisation i Århus på vej?

En stærk boligorganisation i Århus på vej? En stærk boligorganisation i Århus på vej? 2019-10-10 Passer ALBOA og Århus Omegn sammen? En stærk boligorganisation i Århus på vej De to bestyrelser i ALBOA og Århus Omegn har i bestyrelsesmøder den 10.

Læs mere

FællesBo 2015-2018 Kursusweekend for afdelingsbestyrelses- og repræsentantskabsmedlemmer 22. februar 2015

FællesBo 2015-2018 Kursusweekend for afdelingsbestyrelses- og repræsentantskabsmedlemmer 22. februar 2015 FællesBo 2015-2018 Kursusweekend for afdelingsbestyrelses- og repræsentantskabsmedlemmer 22. februar 2015 Hvor skal vi hen? Strategisk Overblik, vision, værdier, retning Taktisk Fokusområder, styring,

Læs mere

Fremtidens beboerdemokrati

Fremtidens beboerdemokrati Fremtidens beboerdemokrati Denne publikation henvender sig til beboerdemokrater og andre i den almene boligsektor, der interesserer sig for udviklingen af beboer demokratiet. Den er tænkt som et indspark

Læs mere

Velkommen til KAB - en kundeejet og beboerstyret almen administrationsorganisation

Velkommen til KAB - en kundeejet og beboerstyret almen administrationsorganisation Velkommen til KAB - en kundeejet og beboerstyret almen administrationsorganisation Velkommen til KAB-fælleskabet! Mission, løfte og værdier Mission: Det er KAB s mission at skabe rammer for et godt liv

Læs mere

Boligselskabet Viborg. Grethe Hassing. 10. Maj Fremtidens familie- og boformer

Boligselskabet Viborg. Grethe Hassing. 10. Maj Fremtidens familie- og boformer Boligselskabet Viborg - Fremtidens familie- og boformer Grethe Hassing 10. Maj 2017 1 Hvad er Boligselskabet Viborg 3250 boliger Viborg, Karup, Frederiks, Kølvrå og Bruunshåb Selvstændigt selskab, som

Læs mere

Fælles Husorden. Kære beboer; hjerteligt velkommen! For Hasseris Boligselskab

Fælles Husorden. Kære beboer; hjerteligt velkommen! For Hasseris Boligselskab Fælles Husorden For Hasseris Boligselskab Kære beboer; hjerteligt velkommen! Tak, fordi du har valgt at bo i Hasseris Boligselskab. Vi håber, at du og din husstand må finde sig godt til rette hos os. Det

Læs mere

AABs afdeling i Høje-Taastrup. Afd. 51 Pælestykkerne Opførelsesår: 1966 147 boliger, etagebyggeri

AABs afdeling i Høje-Taastrup. Afd. 51 Pælestykkerne Opførelsesår: 1966 147 boliger, etagebyggeri AABs afdeling i Høje-Taastrup Afd. 51 Pælestykkerne Opførelsesår: 1966 147 boliger, etagebyggeri Baggrund Hvert år i april/maj afholdes et styringsdialogmøde mellem Høje-Taastrup Kommune og de enkelte

Læs mere

STYRINGSDIALOG HØJE-TAASTRUP BOLIGSELSKAB

STYRINGSDIALOG HØJE-TAASTRUP BOLIGSELSKAB STYRINGSDIALOG HØJE-TAASTRUP BOLIGSELSKAB HØJE-TAASTRUP BOLIGSELSKABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP Rådhushaven Thorsgård Engvadgård Fløngvangen Kallerupvang Rådhushaven Opførelsesår: 1946 41 boliger, række-

Læs mere

I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER

I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER BEBOERE ANBEFALER BOLIG- SELSKABET SJÆLLAND SOM

Læs mere

DE ALMENE BOLIGER OG FN S VERDENSMÅL

DE ALMENE BOLIGER OG FN S VERDENSMÅL DE ALMENE BOLIGER OG FN S VERDENSMÅL Fra Verden til de almene boliger FNs verdensmål Regeringens handlingsplan https://www.verden smaalene.dk/fakta/ verdensmaalene Kommunernes munernes udmøntning BLs ARBEJDE

Læs mere

SAB repræsentantskabsmøde 25. januar 2018 Kandidatoversigt

SAB repræsentantskabsmøde 25. januar 2018 Kandidatoversigt SAB repræsentantskabsmøde 25. januar 2018 Kandidatoversigt Valg af formand 2018-2020 John B. Sørensen Jeg er 57 år, uddannet kommunal sagsbehandler og arbejder til daglig som faglig konsulent i HK Kommunal

Læs mere

BERETNING 2016 RAMMEN OM DIT LIV

BERETNING 2016 RAMMEN OM DIT LIV BERETNING 2016 RAMMEN OM LIV DIT BERETNING 2015 ØSTJYSK BOLIG 2 ØSTJYSK BOLIG BERETNING 2016 2015 INDHOLD 5 VELKOMMEN 6 OVERORDNET STATUS 7 BYGGERI OG RENOVERING 8 PERSONALE 9 BOLIGSOCIALT ARBEJDE 12 ØKONOMI

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PRØ RØVEFO VEFOTO Indhold Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for pseronalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Kommunalbestyrelsen godkendte personalepolitikken

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE Indhold Dialog, åbenhed og engagement - personalepolitik i Hvidovre Kommune Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for personalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Du sidder netop nu med

Læs mere

Styrket dialog og fælles løsninger. Rapport fra boligkonferencen den 17. juni 2015

Styrket dialog og fælles løsninger. Rapport fra boligkonferencen den 17. juni 2015 Styrket dialog og fælles løsninger Rapport fra boligkonferencen den 17. juni 2015 1. Styrket dialog og fælles løsninger For andet år i træk afholdte Randers Kommune i samarbejde med RandersBolig en boligkonference

Læs mere

Almene boliger i Aarhus

Almene boliger i Aarhus 13. NOVEMBER 2018 Almene boliger i Aarhus - Aftale mellem BL s 5. kreds og Aarhus Kommune om genhusning og nybyggeri 1. Den blandede by er en fælles opgave BL s 5. kreds og Aarhus Kommune har tradition

Læs mere

AFDELINGSBESTYRELSEN ARBEJDER BO42. Kursus for afdelingsbestyrelser i Bo42 Dorte Hjerrild, BL Danmarks Almene Boliger Lørdag d. 23.

AFDELINGSBESTYRELSEN ARBEJDER BO42. Kursus for afdelingsbestyrelser i Bo42 Dorte Hjerrild, BL Danmarks Almene Boliger Lørdag d. 23. AFDELINGSBESTYRELSEN ARBEJDER BO42 Kursus for afdelingsbestyrelser i Bo42 Dorte Hjerrild, BL Danmarks Almene Boliger Lørdag d. 23. marts 2019 VELKOMMEN Nyd morgenmaden og det gode selskab Noter dit svar

Læs mere

Strategi 2015-2020. - bolig med nærhed

Strategi 2015-2020. - bolig med nærhed Strategi 2015-2020 - bolig med nærhed Indhold Før strategiplan 2015-2020...5 Missionen...6 Om BOLIGNÆSTVED...7 Værdierne Troværdighed...8 Nærvær og engagement...8 Handlekraft...9 Visionen...10 Målsætningerne

Læs mere

Bæredygtighedspolitik. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016.

Bæredygtighedspolitik. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Bæredygtighedspolitik Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Omfang... 2 3. Formål... 2 4. Definition af bæredygtighed...

Læs mere

KLAR TIL NÆSTE SKRIDT?

KLAR TIL NÆSTE SKRIDT? RENOVERING AFD. 3 NR. 1 AUGUST 2015 04 TEKNIKERNES DOM Dårligt isolerede ydervægge er årsagen til fugt- og kuldeproblemer. VIADUKTVEJ - RINGHOLMSVEJ - FRANK RYGÅRDS VEJ STATIONSVEJ - BAKKEVEJ - LINDHOLM

Læs mere

HØJE-TAASTRUP BOLIGSELSKABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP

HØJE-TAASTRUP BOLIGSELSKABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP HØJE-TAASTRUP BOLIGSELSKABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP Rådhushaven Opførelsesår: 1946 41 boliger, række- og parcelhuse Thorsgård Opførelsesår: 1949 30 boliger, etagehuse Engvadgård Opførelsesår: 1973 71

Læs mere

Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen.

Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen. Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen. Servicerammen indeholder fem servicetemaer. Under hvert servicetema

Læs mere

Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Udkast april 2016

Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Udkast april 2016 Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Udkast april 2016 1 1. Forord og vision for politikken Velkommen til Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Som navnet siger, er

Læs mere

Boligsocial profil for AKB, København

Boligsocial profil for AKB, København Boligsocial profil for AKB, København 2015-2020 Vision Formål Vores vision som boligselskab er ikke kun at sikre gode og sunde boliger til rimelige priser. Det er også at være med til at skabe gode rammer

Læs mere

PIXI-UDGAVE: Stærmosegården Boligsocial helhedsplan 2015-2019

PIXI-UDGAVE: Stærmosegården Boligsocial helhedsplan 2015-2019 PIXI-UDGAVE: Stærmosegården Boligsocial helhedsplan 2015-2019 HVORDAN BLIVER EN HELHEDSPLAN TIL? Helt overordnet er det Landsbyggefonden, der bestemmer, hvad en boligsocial helhedsplan skal indeholde.

Læs mere

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Service og kvalitet Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Indledning Service og kvalitet er nøgleordene i Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune.

Læs mere

Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen.

Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen. Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen. Servicerammen indeholder fem servicetemaer. Under hvert servicetema

Læs mere

SLUTRAPPORT. De unge beboerdemokrater hvor er de henne?

SLUTRAPPORT. De unge beboerdemokrater hvor er de henne? line@boliglaboratoriet.dk www.boliglaboratoriet.dk +45 28 56 24 24 CVR: 28 95 73 00 SLUTRAPPORT De unge beboerdemokrater hvor er de henne? 31. marts 2014 Boligkontoret Danmark har af Ministeriet for By,

Læs mere

FORTÆLLINGEN LEJRE MUSIKSKOLE

FORTÆLLINGEN LEJRE MUSIKSKOLE 010-2015 FORTÆLLINGEN LEJRE MUSIKSKOLE LEJRE MUSIKSKOLES MISSION: At give den enkelte elev instrumentale og/eller vokale færdigheder, udvikle et universelt sprog, til personlig musikalsk udfoldelse, individuelt

Læs mere

Ballerup Kommunes kommunikationspolitik

Ballerup Kommunes kommunikationspolitik Ballerup Kommunes kommunikationspolitik 1. Et fælles udgangspunkt for kommunikation Denne kommunikationspolitik sætter den overordnede ramme om kommunikation i Ballerup Kommune og opstiller mål for, hvad

Læs mere

UDSIGT TIL FREMTIDEN OPSAMLING FRA VISIONSAFTEN 24. OKTOBER 2016

UDSIGT TIL FREMTIDEN OPSAMLING FRA VISIONSAFTEN 24. OKTOBER 2016 UDSIGT TIL FREMTIDEN OPSAMLING FRA VISIONSAFTEN 24. OKTOBER 2016 Godt 60 beboerrepræsentanter og ansatte fra ALBOA deltog, da organisationsbestyrelsen havde inviteret til visionsaften, mandag den 24. oktober

Læs mere