Samarbejdsaftale om kompetenceudvikling. i Midtklyngen. Mellem Hospitalsenhed Midt Viborg Kommune Skive Kommune Silkeborg Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Samarbejdsaftale om kompetenceudvikling. i Midtklyngen. Mellem Hospitalsenhed Midt Viborg Kommune Skive Kommune Silkeborg Kommune"

Transkript

1 Samarbejdsaftale om kompetenceudvikling i Midtklyngen Mellem Hospitalsenhed Midt Viborg Kommune Skive Kommune Silkeborg Kommune

2 Udveksling af sygeplejersker og terapeuter i primær/sekundær sektor INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0. Indledning 2.0. Resumé/konklusion 3.0. Koordination/ansøgning 4.0. Studiebesøg 4.1. Målsætning 4.2. Emneindlæg 4.3. Pædagogiske overvejelser 4.4. Praktikforløb 4.5. Økonomiske konsekvenser 4.6. Hvordan ansøges? 5.0. Studiepraktik 5.1. Målsætning 5.2. Emneindlæg 5.3. Pædagogiske overvejelser 5.4. Praktikforløb 5.5. Økonomiske konsekvenser 5.6. Hvordan ansøges? 6.0. Længevarende praktikophold 6.1. Målsætning 6.2. Emneindlæg 6.3. Pædagogiske overvejelser 6.4. Økonomiske konsekvenser 6.5. Hvordan ansøges?

3 1.0 Indledning I forbindelse med ønsket om at understøtte/tilgodese erfarne sygeplejerskers/terapeuters behov for kontinuerlig udvikling/ajourføring af faglig viden sektorerne imellem, samt skabe muligheder for videns- og erfaringsdeling, blev det på møde i oktober 2015 i Kontaktgruppen for behandling, pleje, træning og rehabilitering besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe mhp. at imødekomme dette behov. Udveklingen mellem sektorerne vil være med til at fremme gensidig forståelse og indsigt i hinandens arbejdsområde og forbedre dialogen i samarbejdet for på den måde at skabe sammenhængende patientforløb. Arbejdsgruppen med repræsentanter fra primær- og sekundærsektor er kommet med følgende oplæg til videns- og erfaringsdeling samt mulighed for kontinuerlig udvikling/ajourføring:

4 2.0 Resumé/konklusion Arbejdsgruppen med repræsentanter fra primær- og sekundærsektor, som er kommet med oplæg til videns- og erfaringsdeling samt mulighed for kontinuerligt udvikling/ajourføring, er kommet frem til følgende forslag: Tre typer af besøg/ophold: - Studiebesøg 1-3 dage - Studieophold 1-2 uger - Længerevarende praktikophold 3-6 måneder Emneområderne skal disponeres som følger: - Målsætning for begge sektorer - Emneindlæg - Pædagogiske overvejelser, fælles for sektorerne - Praktikforløb - Økonomiske konsekvenser for begge sektorer Det forudsættes, at de tre emneområder beskrives for begge sektorer. Ved studiebesøg og studieophold skal sygeplejersken/terapeuten efter samtale med nærmeste leder udfylde et ansøgningsskema, hvor der bl.a. angives begrundelse for studiebesøg/studieophold. Ansøgning sendes til gatekeeperen for området, som formidler videre til gatekeeperen for det ønskede område. Med hensyn til længevarende praktikophold af 3-6 måneders varighed sender den enkelte medarbejderske en åben ansøgning, efter at have drøftet det med nærmeste overordnede, til strategisk leder af det kommunale område/ oversygeplejersken, som det ønskede ophold hører under. De ansøgninger går ikke i første omgang til gatekeeperen. Omtalte forslag kan træde i kraft 1. august 2016 og vil blive evalueret et år efter ordningens start. Arbejdsgruppen er sammen med de 4 gatekeeper ansvarlig for evalueringen.

5 3.0 Koordination/ansøgning For at tilgodese alle, der ønsker at benytte denne ordning, er det nødvendigt, at der bliver etableret en tilgængelig og hurtig ekspeditionsindgang til alle parter f. eks en gatekeeper. Dette aftales nærmere når ordningen går i gang. De 4 gatekeeperes opgaver bliver: - Kontakt én gang månedligt - At gennemgå alle ansøgninger - Formidle kontakt til afdelinger/lokalområder, hvor der ønskes ophold og indgå endelig aftale for opholdet - Besvare ansøgningerne med tidsangivelse, navn på afdeling/lokalområde, evt. afslag - Medvirker ved evaluering af ordningen og beskrive status 1 år efter ordningens start Ansøgningsskema kan rekvireres hos egen leder, og det anbefales, at lederen og ansøgeren gennemgår det udfyldte skema sammen, inden ansøgningen sendes. Dette for at tilgodese samarbejdet leder og medarbejder imellem med implementering af den erhvervede nye viden efter opholdet.

6 4.0 Studiebesøget varighed 1-3 dage 4.1 Målsætning Formål med studiebesøget: - At give medarbejderne indsigt i hinandens arbejdsopgaver i de to sektorer - Indsigt i hinandens hverdag og hvilke problemer, der let kan opstå pga. uvidenhed om hinandens arbejdsrytme - Fremme dialogen mellem sygeplejerskerne/terapeuterne i primær/sekundær sektor - Medvirke til at skabe et bedre samarbejde mellem primær/sekundær sektor. 4.2 Emneindlæg Ud fra de pædagogiske overvejelser er det muligt for den enkelte medarbejder, der ønsker et studiebesøg, at vælge ud fra nedenstående områder. Den koordinerende instans aftaler så opholdet med den afdeling/lokalområde, som har mulighed for at afvikle studiebesøget. Studiebesøget afvikles på: o Alle afdelinger ved Hospitalsenhed Midt o Alle lokalområder i Silkeborg, Skive og Viborg Kommune 4.3 Pædagogiske overvejelser Motivation, lyst og interesse for emnet er faktorer, der er styrende for det enkelte menneskes faglige udvikling. Disse faktorer udvikles og øges i samspil med omgivelser i en aktiv proces, hvor den enkelte medarbejders erfaringer sætter dagsordenen for de spørgsmål, der ønskes besvaret. Studiebesøget skal derfor rumme mulighed for, at den enkelte sygeplejerske/terapeut får mulighed for drøftelse med et tværfagligt team bestående af medarbejderens nærmeste samarbejdspartnere på stedet. Dette set i lyset af, at den koordinerende instans på stedet og beslutningerne omkring de enkelte patientforløb ofte træffes tværfagligt. Målrettet virksomhed er en forudsætning for, at den enkelte medarbejder får et udbytte af Studiebesøget. Sygeplejersken/terapeuten skal have en kontaktperson på stedet, som er ansvarlig for afviklingen af perioden i overensstemmelse med programmet.

7 En beskrivelse af den enkelte afdelings/områdes profil, herunder standarder/procedurer m.m. for specifikke handlinger, vil være et godt redskab som supplerende materiale til opholdet. Ifølge målsætningen for studiebesøget er det ikke den enkelte afdelings/områdes speciale, der er afgørende for valget, men primært det at få kendskab til den anden sektor. Dette giver den koordinerende instans større og flere muligheder inden for det valgte område at tilrettelægge studiebesøget. 4.4 Praktikforløb Studiebesøget kan indeholde følgende elementer: o Organisation af lokalområdet/afdelingen o Daglige rutiner/procedurer o Aktuelle tilbud til patienterne o Undervisningstilbud til personalet o Drøftelse med tværfaglige samarbejdspartnere o Udfordringer i implementering af sundhedsaftale 3 o Procedurer/standarder for planlægning af udskrivningskonferencer En profilbeskrivelse af det enkelte afsnit/distrikt vil være udmærket at udlevere til medarbejderen, som er på studiebesøg. 4.5 Økonomiske konsekvenser Studiebesøget har ikke økonomiske omkostninger i forhold til honorering af undervisere, transport m.m. Den pågældende medarbejders arbejdsplads skal undvære arbejdskraften i den periode, som medarbejderen er fraværende. Stedet, hvor studiebesøget afvikles, skal bruge ressourcer på planlægningen, kontaktspersonfunktion, udfærdigelse af skriftligt materiale samt evaluering af forløbet. 4.6 Hvordan ansøges? Medarbejderen aftaler sammen med sin leder, hvornår et studiebesøg vil være hensigtsmæssigt at afvikle i forhold til medarbejderen og arbejdsbyrden på arbejdsstedet. Derefter udfylder sygeplejersken/terapeuten et ansøgningsskema, som attesteres af afdelings-/distriktsledelsen og sender det til gatekeeperen inden den 15. i måneden. Oversigt over hvem der skal ansøges til fremgår af side 10. Når gatekeeperen har behandlet ansøgningen, vil lederen og medarbejderen få tilbagemelding om tidspunkt og i hvilken afdeling/lokalområde, studiebesøget kan tilbydes.

8 5.0 Studiepraktik varighed 1-2 uger 5.1 Målsætning Formål med studiepraktik: - At give sygeplejersken/terapeuten øget indsigt, forståelse og handleberedskab i planlægningen, udøvelsen og evalueringen af specifikke sundhedshandlinger. - At give medarbejderen mulighed for faglig udvikling med udgangspunkt i egne erfaringer, viden og handleberedskab. - At give medarbejderen indsigt i, hvorledes nye forskningsresultater implementeres i den daglige pleje og behandling af patienter indenfor valgte afdelings/lokalområdes speciale. - At give afdelingen/lokalområdet mulighed for at fastholde dygtige medarbejdere ved at give mulighed for personlig og faglig udvikling. - At få tilført afdelingen/lokalområdet specifik ny viden og herved medvirke til afdelingens/lokalområdets faglige udvikling. - Medvirke til at skabe et bedre samarbejde mellem primær og sekundær sundhedssektor. 5.2 Emneindlæg I ansøgningen skal medarbejderen formulere forventninger til opholdet samt beskrive hvilke procesmål hun/han vil arbejde med. Medarbejderen skal ligeledes gøre opmærksom på, om studiepraktikken ønskes afviklet på en bestemt afdeling/lokalområde inden for det valgte område og begrunde dette valg. Studiepraktikken afvikles på: o Alle afdelinger ved Hospitalsenhed Midt o Alle lokalområder i Silkeborg, Skive og Viborg Kommune 5.3 Pædagogiske overvejelser Den enkelte medarbejders motivation, interesse og erfaringsgrundlag er af afgørende betydning for planlægningen af den faglige udvikling. Målrettet uddannelse med udgangspunkt i procesmål, som er udarbejdet af medarbejderen er en kvalitativ forudsætning for udbyttet af studiepraktikophold. En beskrivelse af afdelingens/lokalområdets profil, herunder standarder/procedurer m.m. for specifikke sundhedshandlinger vil være et godt redskab som supplerende materiale til opholdet.

9 Henvisning til relevant litteratur og forskningsrapporter kan fremgå. Der skal udarbejdes et program for studiepraktikken udfra sygeplejerskens/terapeutens forventninger og afdelingens/lokalområdets tilbud. Medarbejderen skal have en kontaktperson, som i samarbejde med medarbejderen er ansvarlig for praktikforløbet. På studiepraktikkens første dag skal kontaktperson og kursist gennemgå programmet og aftale tidspunkter for evaluering af studiepraktikken. For at tilgodese implementeringen af medarbejderens nye viden i egen praksis er lederen ansvarlig for sammen med medarbejderen at lave en handleplan for, hvorledes dette skal foregå i praksis. Det kan fx gøres udfra følgende: o Ændring af procedurebeskrivelser o Undervisning af det øvrige personale o Udfærdigelse af instrukser og vejledninger 5.4 Praktikforløb Studiepraktikken skal indeholde følgende elementer: Introduktion: Kort gennemgang af: o Organisationen af afdelingen/lokalområdet o Gennemgang af døgnrytme i netop den afdeling/det lokalområde o Tværfaglige samarbejdspartnere o Aktuelle tilbud til patienter/brugere o Deltagelse i undervisningstilbud på stedet Praktikforløb: Fokus på det af praktikantens beskrevne procesmål. Arbejdstiden vil være den på stedet gældende og i overensstemmelse med den enkeltes ansættelsesbrøk. 5.5 Økonomiske konsekvenser Muligheden for studiepraktik sidestilles med anden kursusvirksomhed og prioriteres i henhold hertil. Den pågældende medarbejders arbejdsplads skal undvære arbejdskraften i den periode, medarbejderen er fraværende. Stedet, hvor studiepraktikken afvikles, skal bruge ressourcer på planlægningen, afsætte tid til kontaktpersonfunktion samt evaluering.

10 5.6 Hvordan ansøges? Sygeplejersken/terapeuten aftaler sammen med sin leder, hvornår et studiepraktikophold vil være hensigtsmæssig at afvikle i forhold til medarbejderen og arbejdsbyrden på arbejdsstedet. Derefter udfylder medarbejderen et ansøgningsskema, som attesteres af afdelings-/områdeledelsen og sender det til gatekeeperen inden den 15. i måneden. Oversigt over hvem der skal ansøges til fremgår af side 10. Når gatekeeperen har behandlet ansøgningen, vil lederen og medarbejderen få tilbagemelding om tidspunkt og i hvilken afdeling/lokalområde, studiepraktikken finder sted/tilbydes.

11 6.0 Længerevarende praktikophold varighed 3-6 måneder 6.1 Målsætning Formål med længerevarende praktikophold: o At give medarbejderen mulighed for at fremme personlig og faglig udvikling o At give medarbejderen mulighed for ajourføring af faglig viden inde for specifikt område o Medvirke til at skabe et bedre samarbejde mellem primær og sekundær sektor o Medvirke til at fremme gensidig forståelse og indsigt for hinandens arbejdsområde o Styrke afdelingens/områdets faglige udvikling til gavn for de involverede patienter/brugere 6.2 Emneindlæg I ansøgningen skal sygeplejersken/terapeuten formulere forventninger til opholdet samt beskrive hvilke procesmål, hun vil arbejde med. Længerevarende praktikophold kan tilbydes på: o Alle afdelinger ved Hospitalsenhed Midt o Alle lokalområder i Silkeborg, Skive og Viborg Kommune 6.3 Pædagogiske overvejelser Den enkelte medarbejders motivation, interesse og erfaringsgrundlag er af afgørende betydning for planlægningen af den faglige udvikling. Målrettet uddannelse med udgangspunkt i procesmål, som er udarbejdet af sygeplejersken/terapeuten er en kvalitativ forudsætning for udbyttet af praktikopholdet. En beskrivelse af afdelingens/lokalområdets profil, herunder standarder/procedurer m.m. for specifikke sundhedshandlinger, vil være et godt redskab som supplerende materiale til opholdet. Henvisning til relevant litteratur og forskningsrapporter kan fremgå. Det er vigtigt for medarbejderen, at nuværende stilling stadig er der efter endt praktikophold.

12 6.4 Økonomiske konsekvenser Den enkelte medarbejdere søger orlov uden løn i sin nuværende stilling for den pågældende periode og indgår herefter som normal arbejdskraft på den valgte afdeling/lokalområde på lige fod med andre nyansatte. 6.5 Hvordan ansøges? Den enkelte medarbejder fremsender ansøgning til den valgte afdeling/lokalområde og skaber herefter en kontakt mhp. en aftale om praktikophold. Herefter vil normal ansættelsesprocedure træde i kraft. Ansøgning skal indeholde begrundelse for den valgte afdeling/område. Den enkelte afdeling/lokalområde giver ved aftale om praktikophold besked til gatekeeper. Dette af hensyn til registrering af interessen og behovet for en sådan ordning. Alle ansøgninger til studiebesøg en til tre dage og studiepraktik varighed en til to uger sendes pr. mail til Gatekeeperen i egen kommune/ afdeling: Hospitals enhed Midt: Inge Pinholt inge.pinholt@midt.rm.dk Skive Kommune: Else Marie Hansen emha@skivekommune.dk Silkeborg Kommune: Ida Høgh Ida.Hoeg@silkeborg.dk Viborg Kommune: aag@viborg.dk Leder af sygepleje og træning Anne-Marie Agerskov

Samarbejdsaftale om sikring af tværsektoriel opgaveflytning

Samarbejdsaftale om sikring af tværsektoriel opgaveflytning Samarbejdsaftale om sikring af tværsektoriel opgaveflytning Proces: Opdateret maj 2016 tilrettet december 2016 Den Tværsektorielle Grundaftale Samarbejdsaftale om Sikring af tværsektoriel opgaveflytning

Læs mere

Indledning. Godkendt af Sundhed- og omsorgschef Kirstine Markvorsen efter høring i HMU den 11.09.2013. Revision foregår mindst hvert andet år.

Indledning. Godkendt af Sundhed- og omsorgschef Kirstine Markvorsen efter høring i HMU den 11.09.2013. Revision foregår mindst hvert andet år. 1 Indledning Stilling som Social- og sundhedshjælper og Social- og sundhedsassistent beskriver faggruppernes opgaver og ansvarsområder i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune. Stillingsbeskrivelserne er struktureret

Læs mere

Bilag. Ad 1: Fysioterapeuternes opgaver

Bilag. Ad 1: Fysioterapeuternes opgaver Bilag Høringssvar med kommentar til oplæg om serviceniveau for den fysio- og ergoterapeutiske indsats til børn og unge med vidtgående funktionsnedsættelser Høringssvarene fremgår af oversigten med tilhørende

Læs mere

FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE

FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE Indledning Fagprofilen for ergo- og fysioterapeuter i Ikast-Brande Kommunes træningsområde er et samarbejdsredskab. Den danner

Læs mere

Implementering af samtaleredskabet Spillerum. Et inspirationskatalog til ledere i dagtilbud

Implementering af samtaleredskabet Spillerum. Et inspirationskatalog til ledere i dagtilbud Implementering af samtaleredskabet Spillerum Et inspirationskatalog til ledere i dagtilbud Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 1.1 Hvad er inspirationskataloget for ledere 1 1.2 Kort om Spillerum 2 2.

Læs mere

Retningslinjer for. Praktik. på Datamatikeruddannelsen

Retningslinjer for. Praktik. på Datamatikeruddannelsen Retningslinjer for Praktik på Datamatikeruddannelsen Baggrund På datamatikeruddannelsens 5. semester skal de studerende gennemføre et praktikophold i en eller flere virksomheder. Praktikken er normeret

Læs mere

Program for tværsektorielle kompetenceudviklingstilbud. i Region Hovedstaden

Program for tværsektorielle kompetenceudviklingstilbud. i Region Hovedstaden Program for tværsektorielle kompetenceudviklingstilbud i Region Hovedstaden Baggrunden for det tværsektorielle kompetenceudviklingsprogram Region Hovedstadens tværsektorielle kompetenceudviklingsprogram

Læs mere

Information om Modul 13 - Valgmodul Uge

Information om Modul 13 - Valgmodul Uge Information om Modul 13 - Valgmodul Uge 35-40 2012 Udarbejdet af arbejdsgruppe med kliniske repræsentanter og repræsentanter fra Sygeplejerskeuddannelsen i Aarhus Juni 2012 1 Overordnet om Valgmodul Valgmodulet

Læs mere

Studieforløb med fokus på: Ledelse af sygepleje Kvalitets- og udviklingsarbejde

Studieforløb med fokus på: Ledelse af sygepleje Kvalitets- og udviklingsarbejde Forløb for modul12 studerende i Sektion for Brystkirurgi afsnit 3103 og 3104 Studieforløb med fokus på: Ledelse af sygepleje Kvalitets- og udviklingsarbejde 22-11-2012 Rigshospitalet Udarbejdet af klinisk

Læs mere

Overgange i patientens/borgerens forløb i uddannelsen til social- og sundhedsassistent

Overgange i patientens/borgerens forløb i uddannelsen til social- og sundhedsassistent Overgange i patientens/borgerens forløb i uddannelsen til social- og sundhedsassistent Et idékatalog til forløb på tværs i det sammenhængende sundhedsvæsen - inspiration til tilrettelæggelse af 3. praktik

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Retningslinjer for interne kombinationsaftaler

Retningslinjer for interne kombinationsaftaler UNIVERSITY COLLEGE LILLEÆLT Retningslinjer for interne kombinationsaftaler HSU 14. december 2015, revideret september 2016. HR og Kommunikation University College Lillebælt s værdier: Vi samarbejder Vi

Læs mere

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper Kommissorium for Klyngestyregruppe for Midtklyngen 2016 [AS 2. UDKAST] Baggrund Med Sundhedsaftalen 2015-2018 er der sat en fælles politisk retning for udviklingen af det sammenhængende og nære sundhedsvæsen

Læs mere

Information om Modul 13 - Valgmodul Uge

Information om Modul 13 - Valgmodul Uge Information om Modul 13 - Valgmodul Uge 35-40 2011 Udarbejdet af arbejdsgruppe med kliniske repræsentanter og repræsentanter fra Sygeplejerskeuddannelsen i Århus Juni 2011 1 Overordnet om Valgmodul Valgmodulet

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Årsberetning 2010. Samarbejdsgruppen Gør et godt samarbejde bedre Vestklyngen, Region Midtjylland

Hospitalsenheden Vest. Årsberetning 2010. Samarbejdsgruppen Gør et godt samarbejde bedre Vestklyngen, Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest Årsberetning 2010 Samarbejdsgruppen Gør et godt samarbejde bedre Vestklyngen, Region Midtjylland Staben Kvalitet og Udvikling Januar 2011 Indhold Side Baggrund... 3 Formål med samarbejdsgruppen

Læs mere

Kompetenceudviklingspolitik for Danmarks Domstole

Kompetenceudviklingspolitik for Danmarks Domstole Domstolsstyrelsen Uddannelses- og udviklingssektionen Kompetenceudviklingspolitik for Danmarks Domstole Overordnet vision Danmarks Domstole er en højt respekteret og tillidsskabende organisation, der løser

Læs mere

Kommissorium for Midtklyngen

Kommissorium for Midtklyngen Sundhedsstyregruppen Klyngestyregruppe Kontaktgrupper Kommissorium for Midtklyngen 1 Kommissorium for klyngestyregruppen i Midtklyngen Baggrund Det fremgår af Sundhedslovens 205, at regionsrådet og kommunalbestyrelserne

Læs mere

Klinisk periode Modul 4

Klinisk periode Modul 4 Klinisk periode Modul 4 2. Semester Sydvestjysk Sygehus 1 Velkommen som 4. modul studerende På de næste sider kan du finde lidt om periodens opbygning, et skema hvor du kan skrive hvornår dine samtaler

Læs mere

Retningslinjer. UCSF FORSKERKURSUS For Sundhedsfaglige Professionsbachelorer

Retningslinjer. UCSF FORSKERKURSUS For Sundhedsfaglige Professionsbachelorer Retningslinjer UCSF FORSKERKURSUS For Sundhedsfaglige Professionsbachelorer 2019-2020 1. Formål, målsætning og ansøgning UCSF udbyder årligt et forskerkursus. Målgruppen er klinisk sundhedsfaglige professionsbachelorer

Læs mere

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013 Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 013 Institution: Dixensminde Nr. Målsætning Handleplan (indikator/aktivitet/handling) Direktionens mål 3. At Dixensminde arbejder Institutionens MED udvalg udarbejder

Læs mere

Uddannelsen er udviklet i et samarbejde mellem UMV og ledende sygeplejersker på Rigshospitalet.

Uddannelsen er udviklet i et samarbejde mellem UMV og ledende sygeplejersker på Rigshospitalet. Ungdomsmedicinsk Videnscenter Rigshospitalet, Blegdamsvej 9 2100 Kbh. Ø Afsnit 4101 Tlf: 35454433 www.ungdomsmedicin.dk Mail: ungdomsmedicin.rigshospitalet@regionh.dk eller pernille.hertz@regionh.dk Ungeambassadør

Læs mere

M U S. Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide

M U S. Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide Indhold HVORFOR MUS?....................... 4 STRATEGISK KOMPETENCEUDVIKLING............... 4 HVAD ER MUS?....................... 5 RAMMER FOR SAMTALEN 5 LØN

Læs mere

Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense

Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense University College Lillebaelt 1 TS-dok.nr. 343531 13. januar 2014 Formålet med den beskrevne mødevirksomhed

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Medicinsk afdeling M, OUH Svendborg Sygehus 1

Indholdsfortegnelse. Medicinsk afdeling M, OUH Svendborg Sygehus 1 Indholdsfortegnelse Forord... 2 Formål med funktionsbeskrivelsen relateret til kompetencer... 2 Social- og sundhedsassistent - Novice - niveau 1... 4 Social- og sundhedsassistent - Avanceret nybegynder

Læs mere

Nyborg kommunes evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen.

Nyborg kommunes evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen. Nyborg kommunes evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen. Indholdsfortegnelse Organisering af det kliniske i Nyborg Kommune s. 3 Formål s. 3 Overordnet ramme for etablering

Læs mere

Aftagerundersøgelse 2013

Aftagerundersøgelse 2013 Aftagerundersøgelse 2013 For Sygeplejerskeuddannelsen i University College Lillebælt Undersøgelsen foretaget i august 2013 Ansvarlig for undersøgelse og bearbejdning af data: Birgitte Knygle Hansen, Lektor,

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Afsnit M2 er organisatorisk placeret under Region Midtjylland, Aarhus Universitets Hospital, Risskov, Afdeling M. Afdeling

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Kompetenceprofiler på SC/HN

Kompetenceprofiler på SC/HN Silkeborg Centralsygehus/Hammel Neurocenter, Løn- og personaleafdelingen Vedtaget på HMU den 7. juni 2005 Kompetenceprofiler på SC/HN 1. Indledning Kompetence er evnen til at omsætte kvalifikationer til

Læs mere

Initiativer vedr. arbejdstilrettelæggelse i psykiatrien

Initiativer vedr. arbejdstilrettelæggelse i psykiatrien Psykiatri og Social Administrationen Til Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Sekretariat, kommunikation og HR Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Samarbejdsaftale på stomiområdet

Samarbejdsaftale på stomiområdet Samarbejdsaftale på stomiområdet Samarbejdsaftale under Sundhedsaftalen Region Midtjylland og de 19 midtjyske kommuner 9. september 2019 Samarbejdsaftale på stomiområdet 2 3 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Praktik. i social- og sundhedsuddannelsen. Maj 2015

Praktik. i social- og sundhedsuddannelsen. Maj 2015 Praktik i social- og sundhedsuddannelsen Maj 2015 2 Forord Social- og sundhedsuddannelsen er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske og praktiske undervisning sammen med praktikuddannelsen

Læs mere

MOTIVATION. Når samarbejdet starter

MOTIVATION. Når samarbejdet starter MOTIVATION Når samarbejdet starter SAMARBEJDSAFTALE OM DIT UDDANNELSESFORLØB Samarbejdsaftalen med din kliniske vejleder og dig er en forudsætning for, at I sammen får et fælles ansvar og forståelse

Læs mere

Ledelse af det tværsektorielle samarbejde omkring den psykiatriske patient / Reportage fra ledernetværksmøderne

Ledelse af det tværsektorielle samarbejde omkring den psykiatriske patient / Reportage fra ledernetværksmøderne Ledelse af det tværsektorielle samarbejde omkring den psykiatriske patient / Reportage fra ledernetværksmøderne Indholdsfortegnelse: 1) Ledernetværksmøde 1, kick-off: at styrke et allerede velfungerende

Læs mere

GRUNDLAG FOR PLC-TEAMETS SAMARBEJDE 1. JANUAR 2016

GRUNDLAG FOR PLC-TEAMETS SAMARBEJDE 1. JANUAR 2016 SKOLENS NAVN: Hedevang Med funktionsbeskrivelsen og model for teamorganisering for Roskilde Kommunes pædagogiske læringscentre PLC (2015) sættes en overordnet vision for PLC-teamets arbejde: PLC-TEAMET

Læs mere

Ansøgningsskema. Ansøgningsvejledning til pulje for udvikling og afprøvning af kurser med henblik på at forbedre plejen for demente patienter

Ansøgningsskema. Ansøgningsvejledning til pulje for udvikling og afprøvning af kurser med henblik på at forbedre plejen for demente patienter Servicestyrelsen, Skibhusvej 52 B, 5000 Odense C Ansøgningsskema Ansøgningsvejledning til pulje for udvikling og afprøvning af kurser med henblik på at forbedre plejen for demente patienter 1 Ansøger:

Læs mere

Region Midtjylland Sundhedsuddannelser Koncern HR Regionshuset Viborg Skottenborg Viborg Att.: Ulla Gottlieb Kirkegård

Region Midtjylland Sundhedsuddannelser Koncern HR Regionshuset Viborg Skottenborg Viborg Att.: Ulla Gottlieb Kirkegård Hospitalsenheden Vest HR Region Midtjylland Sundhedsuddannelser Koncern HR Regionshuset Viborg Skottenborg 26 8800 Viborg Att.: Ulla Gottlieb Kirkegård Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000

Læs mere

Tværsektorielt Kompetenceudviklingskursus i Geriatri

Tværsektorielt Kompetenceudviklingskursus i Geriatri En beskrivelse af Tværsektorielt Kompetenceudviklingskursus i Geriatri Dette materiale indeholder en beskrivelse af: 1. Baggrunden for at afholde kurset 2. Målgruppen for kurset 3. Kursets indhold og opbygning

Læs mere

U- koncept: Udvikling, planlægning, samarbejde og kompetence. U- konceptet erstatter MUS og GRUS. U- konceptet CSB

U- koncept: Udvikling, planlægning, samarbejde og kompetence. U- konceptet erstatter MUS og GRUS. U- konceptet CSB U- koncept: Udvikling, planlægning, samarbejde og kompetence. U- konceptet erstatter MUS og GRUS U- konceptet CSB bevægelse og sammenhæng - en forudsætning for udvikling CSB udvikler sig gennem sine medarbejdere.

Læs mere

Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse

Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse Forudsætninger for at deltage i klinisk undervisning modul 12 At den studerende har bestået ekstern og intern

Læs mere

Bedømmelseskriterier trin 2 Indhold

Bedømmelseskriterier trin 2 Indhold Bedømmelseskriterier trin 2 Indhold Bedømmelseskriterier for farmakologi og medicinhåndtering (avanceret niveau)... 2 Bedømmelseskriterier for forebyggelse og rehabilitering (avanceret niveau)... Bedømmelseskriterier

Læs mere

Bilag 1. Oplæg til vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler

Bilag 1. Oplæg til vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler Dato 09-11-2017 NCHO/NIVG/ELSD Sagsnr. 4-1010-336/1 Bilag 1. Oplæg til vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler Dette oplæg danner baggrund for arbejdsgruppens drøftelser på 2. workshop

Læs mere

Politik for rekruttering og ansættelse af nye medarbejdere. 22. februar 2005

Politik for rekruttering og ansættelse af nye medarbejdere. 22. februar 2005 Politik for rekruttering og ansættelse af nye medarbejdere 22. februar 2005 INDHOLDSFORTEGNELSE OVERORDNET MÅLSÆTNING... 2 DELMÅL... 2 GENTOFTE KOMMUNE SOM ARBEJDSPLADS UDADTIL... 2 ANNONCERING... 3 ANSÆTTELSESPROCEDURE...

Læs mere

Kompetencestrategi. inkl. administrative retningslinjer 2014-2015

Kompetencestrategi. inkl. administrative retningslinjer 2014-2015 Kompetencestrategi inkl. administrative retningslinjer 2014-2015 Kompetencestrategi og administrative retningslinjer 2014-15 1 Godkend på MIO-møde den 22. januar 2014 Godkendt på bestyrelsesmøde den 27.

Læs mere

Evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen. Nordfyns Kommune

Evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen. Nordfyns Kommune Evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen. Nordfyns Kommune Forfatter: Christina Askholm Nissen Revideret den 6-01- 2015 Godkendt af: Gitte Lauersen, Drifschef for Aktiv Pleje

Læs mere

ENERGI VIBORG A/S FOKUS PÅ MUS. Kompendium fra temadag den 31. oktober 2007

ENERGI VIBORG A/S FOKUS PÅ MUS. Kompendium fra temadag den 31. oktober 2007 ENERGI VIBORG A/S FOKUS PÅ MUS Kompendium fra temadag den 31. oktober 2007 Program Velkomst v/mette Urup med gennemgang af gennemførte tiltag siden medarbejderudviklingsdagen den 1. juni 2006, herunder:

Læs mere

Kvalitetsstandard for voksenspecialundervisning

Kvalitetsstandard for voksenspecialundervisning Kvalitetsstandard for voksenspecialundervisning - VSU Udarbejdet af: Job og Aktiv Dato: 1. oktober 2012 Sagsid.: std Version nr.: 6 Kvalitetsstandard for Område Specialundervisning for voksne Kompenserende

Læs mere

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeindkaldelse Mødeforum: Overordnet samarbejdsorgan for klinisk undervisning Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30 Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Bodil Primsø Tove

Læs mere

Politik for grunduddannelse på Aarhus Universitetshospital

Politik for grunduddannelse på Aarhus Universitetshospital Politik for grunduddannelse på Aarhus Universitetshospital Aarhus Universitetshospital Uddannelsesrådet Indholdsfortegnelse Politik for grunduddannelsesområdet Aarhus Universitetshospital... 1 Formål med

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedets navn og adresse Lokalcenter Præstehaven Vestervej 3,5 og 7 8362 Hørning 87948700 Organisatorisk placering Præstehaven i Hørning er en del af Ældreområdet i Skanderborg

Læs mere

Power Point vedhæftet som fil (fremsendes senere).

Power Point vedhæftet som fil (fremsendes senere). Referat af KSS møde den 8. april 2015, kl. 12.00 18.00 i Kirurgisk konferencelokale (det gamle køkken ), Nykøbing F. Sygehus. Implementering af den ny sundhedsaftale 2015 2018. Strategimøde Til stede:

Læs mere

Indledning...3. Lovgrundlag...3. Definition på frivilligt socialt arbejde...3. Målgrupper i det frivillige sociale arbejde...4

Indledning...3. Lovgrundlag...3. Definition på frivilligt socialt arbejde...3. Målgrupper i det frivillige sociale arbejde...4 Social og Sundhed Frivillighedspolitik for Assens Kommune Indledning...3 Lovgrundlag...3 Definition på frivilligt socialt arbejde...3 Målgrupper i det frivillige sociale arbejde...4 Eksempler på frivillighedsarbejde:...4

Læs mere

Lokalaftale om opfølgning og koordination efter indlæggelse

Lokalaftale om opfølgning og koordination efter indlæggelse UDKAST 18-12-2018 Lokalaftale om opfølgning og koordination efter indlæggelse 1 Grundlag og tema for aftalen Denne aftale er indgået i Praksisplanudvalget i Region Syddanmark og indgår som en del af den

Læs mere

Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune

Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune 2018-2019 Angiver grundlaget for fælles administration og forståelse af arbejdet med lærernes og børnehaveklasseledernes (efterfølgende

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Ortopædkirurgisk, Øre-næse-hals og reumatologisk afdeling 262 Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35 6700 Esbjerg Afd. 262: 7918

Læs mere

Baggrund. Ansøger: Lyngby Taarbæk Kommune. Kontaktperson: Træningsenheden Marianne Thomasen Bauneporten 20 2800 Lyngby mth@ltk.dk tlf.

Baggrund. Ansøger: Lyngby Taarbæk Kommune. Kontaktperson: Træningsenheden Marianne Thomasen Bauneporten 20 2800 Lyngby mth@ltk.dk tlf. Ansøgning om økonomisk tilskud fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets pulje til styrket genoptræning/ rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden 2011-2014 Ansøger: Lyngby Taarbæk Kommune

Læs mere

Mus for medarbejdere 2004/2005 i Uddannelses- og Ungdomsforvaltningens Centralforvaltning og serviceinstitutioner (CI, CV, SPC, PPR og CU)

Mus for medarbejdere 2004/2005 i Uddannelses- og Ungdomsforvaltningens Centralforvaltning og serviceinstitutioner (CI, CV, SPC, PPR og CU) Mus for medarbejdere 2004/2005 i Uddannelses- og Ungdomsforvaltningens Centralforvaltning og serviceinstitutioner (CI, CV, SPC, PPR og CU) Københavns Kommune Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen Intern

Læs mere

Retningslinjer for tilskud i DK-USA programmet 2017

Retningslinjer for tilskud i DK-USA programmet 2017 Styrelsen for Forskning og Uddannelse Bredgade 40 1260 København K Januar 2017 Retningslinjer for tilskud i DK-USA programmet 2017 1. DK-USA programmet DK-USA programmet udspringer af en samarbejdsaftale

Læs mere

Videndelingsmodellen. Sundhed & Omsorg marts Sundhed & Omsorg Esbjerg Kommune

Videndelingsmodellen. Sundhed & Omsorg marts Sundhed & Omsorg Esbjerg Kommune Videndelingsmodellen Sundhed & Omsorg marts 2012 Sundhed & Omsorg Esbjerg Kommune Det er afgørende for en dynamisk organisation som Sundhed & Omsorg hele tiden at være i stand til at opsamle og dele viden.

Læs mere

Evaluering af LBR projekt

Evaluering af LBR projekt Projektstatus - Evalueringsskema Vejledning til årsevaluering - Års- og slutevalueringsskemaet er grundlaget for LBR s evaluering af projektet - Samtlige af skemaets punkter skal udfyldes. - Tag udgangspunkt

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester Akut Sengeafsnit, ASA Regionshospitalet Herning Gl. Landevej 61, 7400 Herning Tlf: 78432000 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan

Læs mere

Introduktion til klinisk undervisning på Hospitalsenhed Midt for sygeplejestuderende

Introduktion til klinisk undervisning på Hospitalsenhed Midt for sygeplejestuderende Introduktion til klinisk undervisning på Hospitalsenhed Midt for sygeplejestuderende Hospitalsenhed Midt HR, uddannelse Sygeplejerskeuddannelsen Klinisk undervisning og introduktion I dine kliniske undervisningsperioder

Læs mere

De Gode Overgange. Dagpleje/vuggestue børnehave. Skive det er RENT LIV SKIVE.DK

De Gode Overgange. Dagpleje/vuggestue børnehave. Skive det er RENT LIV SKIVE.DK De Gode Overgange Dagpleje/vuggestue børnehave Skive det er RENT LIV Indledning Forskning i børns liv og udvikling peger på at samarbejdet mellem de voksne omkring barnet, mellem forældre og fagprofessionelle

Læs mere

IMPLEMENTERING AF KLINISK RETNINGSLINJE

IMPLEMENTERING AF KLINISK RETNINGSLINJE IMPLEMENTERING AF KLINISK RETNINGSLINJE Maja Bugge Hansen // Træningscenter Vanløse IMPLEMENTERING AF KLINISK RETNINGSLINJE Maja Bugge Hansen // Træningscenter Vanløse BAGGRUND Indsatsområder Hverdagsrehabilitering

Læs mere

Forebyggelsesmodel for den fælles målgruppe af psykiatriske borgere/patienter mellem kommuner og Psykiatri

Forebyggelsesmodel for den fælles målgruppe af psykiatriske borgere/patienter mellem kommuner og Psykiatri Forebyggelsesmodel for den fælles målgruppe af psykiatriske borgere/patienter mellem kommuner og Psykiatri Dette notat beskriver forslag til en forebyggelsesmodel for den fælles målgruppe af psykiatriske

Læs mere

Individuel studieplan

Individuel studieplan Individuel studieplan Navn studerende: Navn klinisk vejleder: Klinisk uddannelsessted: Dato: Klinisk vejleder: Studerende: 1 Deltagerne i samtalen forbereder sig individuelt og skriftligt inden den første

Læs mere

Bedømmelse af lægefaglige kompetencer for ansøger til stilling som speciallæge i Region Midtjylland

Bedømmelse af lægefaglige kompetencer for ansøger til stilling som speciallæge i Region Midtjylland Bedømmelse af lægefaglige kompetencer for ansøger til stilling som speciallæge i Region Midtjylland (ansøger bedes udfylde alle felter på nær rubrikker forbeholdt den lægefaglige bedømmelse) Stillingen

Læs mere

De studerendes evaluering af 3926-F15 Studieophold på apotek

De studerendes evaluering af 3926-F15 Studieophold på apotek D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T De studerendes evaluering af 3926-F15 Studieophold på apotek 2015 Lotte Stig Nørgaard og Mette

Læs mere

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne.

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne. Notat Juli 2017 Kommissorium udviklingen af akutområdet 2018 Indledning I udviklingen af det borgernære sundhedsvæsen spiller akutområdet og udviklingen af indsatserne og samspillet med hospital, almen

Læs mere

PRAKSISPULJEN Afrapporteringsskabelon

PRAKSISPULJEN Afrapporteringsskabelon PRAKSISPULJEN Afrapporteringsskabelon Afrapporteringen er et led i Ergoterapeutforeningens dokumentation af, hvad Praksispuljens midler anvendes til. Informationerne går i første omgang til Bevillingsudvalget.

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Regionshospital Randers Akut Afdeling 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag

Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag 5/12/2015 Til kommunal forvaltning April 2016 Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Til kommunal forvaltning Redaktion:

Læs mere

Arbejdsrehabilitering til Hjerneskadede d. 18. juni 2015 Hjerneskadecentret - Bomi

Arbejdsrehabilitering til Hjerneskadede d. 18. juni 2015 Hjerneskadecentret - Bomi Arbejdsrehabilitering til Hjerneskadede d. 18. juni 2015 Hjerneskadecentret - Bomi Lis Damsbo, ergoterapeut Program Hvordan er vores forløb opbygget Hvad er speciel for de unge Den tværfaglige tilgang

Læs mere

Københavns Amts. Kommunikationspolitik

Københavns Amts. Kommunikationspolitik Københavns Amts Kommunikationspolitik INDHOLD Indledning 3 Principper for god kommunikation i Københavns Amt 4 1. Vi vil være synlige og skabe indsigt i de opgaver, amtet løser 5 2. Vi vil skabe god ekstern

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet

Ansøgte midler til løft af ældreområdet Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Statusnotat Styrk din hverdag K O L D I N G K O M M U N E 2014

Statusnotat Styrk din hverdag K O L D I N G K O M M U N E 2014 93 Statusnotat Styrk din hverdag K O L D I N G K O M M U N E 2014 Styrk din hverdag Mennesker vil allerhelst klare sig selv. Det ønske gælder hele livet. Når vi kan selv, får vi det bedre både fysisk og

Læs mere

Implementeringsplan for Kræftrehabilitering og palliation i Region Sjælland

Implementeringsplan for Kræftrehabilitering og palliation i Region Sjælland Implementeringsplan for Kræftrehabilitering og palliation i Region Sjælland 1. Indledning Cirka 50 procent af de borgere, som rammes af kræft (herefter kræftpatienter eller patienter), bliver i dag helbredt

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1

Indholdsfortegnelse. Side 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 5 Dataindsamling og databehandling... 5 Er du på studieophold på primær eller sekundær apotek?... 5 Dagligt apoteksarbejde... 6 Hvad er dit tidsforbrug til dagligt apoteksarbejde?...

Læs mere

Pædagogisk assistentuddannelse - PAU. Retningslinjer for. praktikuddannelsen ... ...

Pædagogisk assistentuddannelse - PAU. Retningslinjer for. praktikuddannelsen ... ... Retningslinjer for praktikuddannelsen Pædagogisk assistentuddannelse - PAU Forord Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU) er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske og praktiske undervisning

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Børneafdelingen Regionshospitalet Randers 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Skema til udarbejdelse af praktikplan

Skema til udarbejdelse af praktikplan Bilag 2 Navn Tlf. nr.: VIA mail: Skema til udarbejdelse af praktikplan Hold: Praktikperiode: Praktikinstitution: Afdeling: Adresse: Tlf. nr.: Mail: Afdelingsleder: E-mail: Praktikvejleder: E-mail: Underviser:

Læs mere

Uddannelsesforløb på hjerneskadeområdet

Uddannelsesforløb på hjerneskadeområdet Uddannelsesforløb på hjerneskadeområdet Uddannelsesperiode 2 Diplomuddannelse Uddannelsesforløb på hjerneskadeområdet Information om tilmeldingsprocedure mv. Denne pjece indeholder vigtig information om

Læs mere

DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE. Anbefalinger til de involverede aktører. Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse

DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE. Anbefalinger til de involverede aktører. Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE Anbefalinger til de involverede aktører Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse 1 INDHOLD Forord...3 Rammer for uddannelsen...4 Elevens samarbejdspartnere

Læs mere

Holmstrupgård. Retningslinje for kompetenceudvikling

Holmstrupgård. Retningslinje for kompetenceudvikling Holmstrupgård Retningslinje for kompetenceudvikling Indholdsfortegnelse Formål...3 Holmstrupgårds definition af kvalifikationer og kompetencer...3 Hvad er kompetenceudvikling?...3 Hvorledes foregår kompetenceudvikling

Læs mere

Forberedelse og gennemførsel af MUS Sådan får du MUS med kvalitet, mening og effekt

Forberedelse og gennemførsel af MUS Sådan får du MUS med kvalitet, mening og effekt Forberedelse og gennemførsel af MUS Sådan får du MUS med kvalitet, mening og effekt For at du som leder kan komme godt i gang med årets MUS-runde, får du her en guide til processen. Uanset om du har stor

Læs mere

Funktionsbeskrivelse

Funktionsbeskrivelse Hovedstadens Sygehusfællesskab Bispebjerg Hospital Marts 2001 Medicinsk Center, klinik Y, YREH Funktionsbeskrivelse Beskrivelse af stillingen som afsnittet/enheden er normeret med og som er nødvendig for

Læs mere

Anvendelse af Guided Egen Beslutning i praksis. Patienten for bordenden Vinder af Årets Borgerinddragende Initiativ 2016

Anvendelse af Guided Egen Beslutning i praksis. Patienten for bordenden Vinder af Årets Borgerinddragende Initiativ 2016 PSYKIATRIEN - REGION NORDJYLLAND KLINIK PSYKIATRI NORD Anvendelse af Guided Egen Beslutning i praksis Patienten for bordenden Vinder af Årets Borgerinddragende Initiativ 2016 Kathe Kjær Lyng Konst. Afsnitsledende

Læs mere

Grundlæggende undervisningsmateriale

Grundlæggende undervisningsmateriale EFTERUDDANNELSESUDVALGET FOR DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE OG SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET - Grundlæggende undervisningsmateriale - til inspiration Tværfagligt samarbejde om plejebarnet 45313 Udviklet af: Irene

Læs mere

Skrift til ledere om Medarbejder Udviklings Samtale (MUS), herunder Kompetencevurdering

Skrift til ledere om Medarbejder Udviklings Samtale (MUS), herunder Kompetencevurdering Skrift til ledere om Medarbejder Udviklings Samtale (MUS), herunder Kompetencevurdering Indledning Da Skejby ønsker at være et attraktivt arbejds- og uddannelsessted, er udviklingen af MUS et vigtigt udviklings-

Læs mere

DE STUDERENDES EVALUERING AF 3926-F17 STUDIEOPHOLD PÅ APOTEK Holmquist, Mette ; Nørgaard, Lotte Stig

DE STUDERENDES EVALUERING AF 3926-F17 STUDIEOPHOLD PÅ APOTEK Holmquist, Mette ; Nørgaard, Lotte Stig university of copenhagen Københavns Universitet DE STUDERENDES EVALUERING AF 3926-F17 STUDIEOPHOLD PÅ APOTEK Holmquist, Mette ; Nørgaard, Lotte Stig Publication date: 2017 Citation for published version

Læs mere

Job Shadow aktivitet i England, Finland, Island, Norge eller Sverige

Job Shadow aktivitet i England, Finland, Island, Norge eller Sverige Vi skal ud at flyve Implementering af handleplanen via læring i praksis. Global House sender 30 pædagoger i job shadowaktivitet for midler fra Erasmus + Job Shadow aktivitet i England, Finland, Island,

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering i Odder er en del af s Ældreservice. I kommunens ældreservice indgår to plejecentre Stenslund og Bronzealdervej, hjemmeplejen

Læs mere

BUA 2010 for Akutafdelingen

BUA 2010 for Akutafdelingen for Akutafdelingen FOKUSOMRÅDE: 1. Faglig kvalitet 1.1. Dokumenteret faglig kvalitet, gennem monitorering af patientforløb og journalaudit Akutafdelingens primære undersøgelse, dvs. plan for det videre

Læs mere

Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed)

Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed) Gør tanke til handling VIA University College Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed) Slides kan findes på: Praktik.via.dk

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Regionshospitalet Randers Akutafdeling 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Notat vedrørende Fast tilknyttede læger på plejecentre i Vejen Kommune Indstillinger Konsultation Undervisning/rådgivning

Notat vedrørende Fast tilknyttede læger på plejecentre i Vejen Kommune Indstillinger Konsultation Undervisning/rådgivning Notat vedrørende Fast tilknyttede læger på plejecentre i Vejen Kommune Udarbejdet af arbejdsgruppe bestående af Tina Jensen, Lene Storgaard og Bo Smith er Konsultation Sygeplejerskerne har den koordinerende

Læs mere

Delpolitik om Seniorinitiativer

Delpolitik om Seniorinitiativer Delpolitik om Seniorinitiativer 1. Formålet med seniorinitiativerne Gentofte Kommune ønsker at være en attraktiv arbejdsplads for alle. Vi har brug for ældre medarbejderes erfaring, viden, engagement og

Læs mere

To hovedmål vedr. arbejdstid

To hovedmål vedr. arbejdstid To hovedmål vedr. arbejdstid Uddannelsesforbundet arbejde vedrørende arbejdstid har to overordnede formål: 1. At sikre kvalitet i undervisningen for eleverne 2. At sikre et godt arbejdsmiljø for lærerne

Læs mere

Strategi for udvikling af sygeplejen. på Sygehus Thy-Mors

Strategi for udvikling af sygeplejen. på Sygehus Thy-Mors Strategi for udvikling af sygeplejen på Sygehus Thy-Mors 2 Indledning Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Strategi for udvikling af sygeplejen på Sygehus Thy-Mors... 4 At udføre sygepleje... 4 At lede

Læs mere