Naturbeskyttelse, naturforvaltningsprojekter, drift. Korrigeret årsbudget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Naturbeskyttelse, naturforvaltningsprojekter, drift. Korrigeret årsbudget"

Transkript

1 Naturbeskyttelse, naturforvaltningsprojekter, drift Udgifter Indtægter Netto Omfatter udgifter til pleje af fortidsminder, naturpleje af privat fredede arealer og vedligeholdelse af 30 km offentlige stier. Stierne indgår flere steder, som en del af de fredede arealer. Endvidere er der afsat beløb til videreførelse af mindre og mellemstore naturgenopretningsprojekter samt naturinformation. Arbejdet med naturforvaltningen udføres af personale ansat i Teknik og Byg, og udgifter til dette personale, de maskiner der anvendes samt materialer overføres til denne funktion. Fortidsminder Kommunen har overtaget plejen af 666 registrerede fortidsminder fra det tidligere Nordjyllands Amt. Der er indgået aftale om pleje af 19 stk. Fra det gamle Århus Amt blev overtaget 400 fortidsminder, hvor der er indgået aftale om pleje af 65 stk. Der er således i alt fortidsminder, hvoraf der er indgået aftale om pleje af 84 stk. Der er udført førstegangspleje for de fleste af de 84, hvor der er indgået aftale. En førstegangspleje koster ca kr. pr. fortidsminde. Naturpleje af private fredede arealer Størrelsen af de enkelte fredninger varierer fra få ha op til ha, som er Lille Vildmose fredningen (Tofte Skov). Der er i alt ha privatejede fredede arealer i kommunen. Hovedparten af udgifterne på området kr. eller ca. 68 % - er i 2009 anvendt til dette. Hovedopgaven har i 2009 været naturgenopretning i Onsild Å-dal. Staten betaler en del af disse udgifter, men de resterende indtægter på projektet kommer først i Naturpleje af kommunalt ejede 3-arealer Kommunen har plejepligt på sammenlagt 201 ha kommunalt ejede naturarealer, beskyttet efter naturbeskyttelseslovens 3. Behovet for naturpleje er varierende og vurderes ved tilsyn på arealerne. Naturgenopretning Egenfinansiering af kommende EU støttede projekter, der muliggør at der kan hjemsøges eksterne midler til naturprojekter, der kan understøtte frilufts-, turist-, sundheds- og naturstrategi. Udgifterne hertil har i 2009 været kr.

2 2 Information Udgift til udgivelse af pjecer, afholdelse af naturture, vandretursfoldere, afmærkning af naturstier samt vedligeholdelse og nyopsætning af informationstavler og kortborde. Der er i 2009 afholdt udgifter for kr. til naturinformation. Kommunens udgifter til Grønt råd føres også på denne funktion. De har i 2008 været kr. I 2009 gav byrådet en tillægsbevilling på kr. til afholdelse af en lokal klimakonference. Der er anvendt kr. til formålet, men der foregår stadig aktiviteter, og ikke alle udgifter nåede at blive betalt i 2009, så de resterende udgifter forventes anvendt i 2010.

3 Naturbeskyttelse, fredningserstatninger, drift Udgifter Indtægter Netto Omfatter udgifter til fredningserstatninger. Der afsættes årligt et mindre beløb til fredningserstatninger. Der arbejdes med en ny stor fredning af Alstrup Krat, hvor det vurderes, at der kan blive tale om en kommunal andel af erstatninger i størrelsesordenen ca kr. Der har ikke i 2009 været afholdt udgifter til fredningserstatninger. Kommunens andel af finansieringen afholdes først ved et projekts afslutning, og større fredningsprojekter er flerårige. Restbeløbet overføres til 2010 til finansiering af ovennævnte erstatning.

4 Vandløbsvæsen, drift Udgifter Indtægter Netto Området omfatter udgifter til vedligeholdelse af de offentlige vandløb. Området omfatter udgifter i forbindelse med oprensning og vedligeholdelse i henhold til vandløbsregulativerne af kommunens offentlige vandløb med en samlet længde på ca. 321 km. Nogle af de offentlige vandløb oprenses ikke, men henligger som naturvandløb. Andre vandløb oprenses en til flere gange pr. sæson. Oprensningen af vandløbene foretages fortrinsvis ved fremmed entreprenør i henhold til indgåede kontrakter, der har forskellige udløbsperioder, dog vedligeholdes størstedelen af de vandløb, der er overtaget fra amtet, af eget mandskab. Den administrative opgave med syn m.v. varetages primært af forvaltningen. Udgifterne til området blev i kr. mindre end det korrigerede budget. Hovedparten af udgifterne kr. eller ca. 60 % - af udgifterne er afholdt til den ordinære grødeskæring i vandløbene. Der har i 2009 kun været afholdt udgifter på ca kr. til ekstraordinær grødeskæring og vedligeholdelse. Desuden er anvendt kr. til opmåling af vandløb, kr. til kontroludstyr og kr. til beregninger, rådgivning m.v. Denne rådgivning vedrører tilsyn med dambrug, registrering af vandløb, overvågning af effekter ved grødeskæring m.v. Disse udgifter har været større end de budgetterede, men det opvejes af mindreudgifter på grødeskæring og oprensning. Endelig er der betalt kr. til Rebild, Viborg og Randers kommuner for betaling af Mariagerfjord Kommunes andel for vandløb, der løber gennem begge kommuner, men hvor de andre kommuner foretager vedligeholdelsen. Mariagerfjord Kommune har opkrævet kr. ved andre kommuner for same opgave.

5 Øvrige miljøforanstaltninger, drift Årsbudget Udgifter Indtægter Netto Omfatter udgifter til kontrol af badevand og til forureningsforsikring og miljømateriel. Der er afsat midler til badevandundersøgelser for kr., kr. til forureningsforsikring og kr. til miljømateriel. Udgifterne til badevandskontrol har været kr., kr. mere end budgetteret, og udgiften ventes at fortsætte på dette niveau. Merudgiften opvejes af, at der ikke på funktionen har været afholdt udgifter til forureningsforsikring.

6 Miljøtilsyn - virksomheder Årsbudget Udgifter Indtægter Netto Omfatter udgifter til kontrol af virksomheder. Arbejdet udføres dels af eget personale ansat på konto 6 og dels af eksterne virksomheder. Midler på funktion er i 2009 anvendt til ekstern konsulentbistand til miljøgodkendelser af husdyrbrug og til miljøgodkendelser m.v. af industrivirksomheder. Mindre forbrug i 2008 var tiltænkt anvendt til dækning af lovbundne opgaver indenfor Kvalitetsstyringsloven. Regningen herfra blev imidlertid først fremsendt marts 2009 og udgiften er således blevet afholdt på budget 2009, og der blev overført midler til formålet.

7 Øvrig planlægning, undersøgelser, tilsyn m.v. Årsbudget Udgifter Indtægter Netto Omfatter udgifter og indtægter til indsatsplanlægning på grundvandsområdet. Området er oprindeligt nettobudgetteret, idet det var forudsat brugerfinansieret. Der blev ultimo 2007 ansat personale til den kommunale del af arbejdet. Aflønning sker på konto 6, og de relevante udgifter er derefter overført til fenne funktion. Området blev overført til kommunalt regi i I 2007 blev der opkrævet finansiering på ca. 2,6 mio.kr. hvoraf halvdelen var statens andel. I 2008 er finansieringen reduceret. I 2009 er der igen sket ændring i finansiering, idet det ikke længere er kommunerne der forestår opkrævningen. Denne overgik til Skat, og kommunerne blev i stedet tilført midler fra DUT. Ved Økonomivurderingen pr blev funktionen tillagt kr., der var Mariagerfjord Kommunes andel af DUT-midlerne. Forbruget i 2009 har delvist været overførsel af udgifter til personale aflønnet på konto 6 og dels eksterne rådgivere. På funktionen var endvidere afsat kr. til Kvalitetsstyringscertificering. De faktiske udgifter til dette har i 2009 været kr.

8 Skadedyrsbekæmpelse, drift Udgifter Indtægter Netto Omfatter udgifter og indtægter til skadedyrsbekæmpelse. Området er fuldt ud brugerfinansieret. Der er udover rottebekæmpelse udgifter til bekæmpelse af vildkatte. Udgiften til rottebekæmpelse m.v. var budgetteret til kr. og til bekæmpelse af andre skadedyr var afsat kr. Der har i 2009 været afholdt fornyet udbud på rottebekæmpelsen i samarbejde med Rebild kommune. Indtægten opkræves som 0,04 promille af ejendomsværdien. De faktiske udgifter til rottebekæmpelse har i 2009 været ca kr. Udgifter vedr. andre skadedyr har været ca kr. Over tid skal udgifter og indtægter balancere, så den budgetterede og realiserede merindtægt skal senere tilbagebetales ved opkrævning af mindre gebyrer.

9 9 Natur og Miljø Spildevandsanlæg Tømningsordninger, drift Udgifter Indtægter Netto Omfatter udgifter og indtægter ved tømningsordninger. Området er fuldt brugerfinansieret og skal over tid hvile i sig selv. Der er p.t ejendomme i det åbne land, der er tilsluttet kommunal tømningsordning. Tømningsordninger vedr. septiktanke i det åbne land vedrører indtil videre de tidligere Mariager, Hobro, Nørager og Arden kommuner og vil i blive udvidet til også at omfatte Hadsund området. Omfanget af tømningsordninger og deraf følgende udgifter og indtægter - er stigende, hvilket er korrigeret i budgettet. Resultatet er en nettoindtægt på kr kr. mere end budgetteret. Mariagerfjord Kommune deltager i et udviklingsprojekt; Innovation under overfladen der har til formål at forbedre håndteringen og formidlingen af spildevandsrensningen i det åbne land.

10 Affaldshåndtering Udgifter Indtægter Netto Området omfatter samtlige udgifter til affald, d.v.s. dagrenovation, drift af genbrugspladser, deponier, farligt affald, indsamlingsordninger m.v. Området er brugerfinansieret og skal over tid hvile i sig selv. Med vedtagelse af regulativ for bortskaffelse af dagrenovation og farligt affald fra private husholdninger er der lagt op til et uændret - og inden for visse områder en udvidelse af - serviceniveauet inden for affaldsområdet. Det vedtagne serviceniveau forventes ikke at medføre væsentlige ændringer i de samlede udgifter inden for området. Der er indgået en kontrakt med MiljøTeam A/S for perioden 1. april 2007 til 31. marts Med hensyn til tilknytning til affaldsselskaber er der igangsat et udredningsarbejde med henblik på en afklaring af dette, idet de gamle Mariager og Hobro Kommuner har I/S Fællesforbrænding til at varetage en række opgaver med behandling af affald, herunder også visse administrative funktioner. De gamle Hadsund og Arden Kommuner leverer brændbart affald til Reno- Nord og her varetager Mariagerfjord Kommune selv administrationen af området, samt driften af genbrugspladser. Fra det brugerfinansierede område forventes der årligt leveret ca ton dagrenovation til forbrænding, samt en ikke pt. opgjort mængde brændbart affald fra genbrugspladser. Der forventes årligt leveret ca ton til deponi. Heri indgår en del erhvervsaffald, som tilføres deponier uden for kommunen, og som dermed ikke indgår i ovenstående økonomi. Der er en ordning med indsamling af farligt affald i miljøkasser. Der er indregnet administrationsudgifter for ca. 2,9 mio. kr. Udgifterne er ca. 1,2 mio.kr. større end budgetteret, mens indtægterne er 3,3 mio. kr. større end budgetteret. Der har også de tidligere år været større indtægter end udgifter, og der blev derfor i 2009 vedtaget, at taksterne fra skulle nedsættes for at eliminere de årlige overskud.

11 11 Udgifterne fordeler sig på de enkelte områder: Dagrenovation: Ordninger for storskrald og haveaffald Ordninger for glas, papir og pap Ordninger for farligt affald Genbrugsstationer kr kr kr kr kr. Der er 5 genbrugsstationer i Mariagerfjord Kommune, hvoraf kommunen selv forestår driften af pladserne i Hadsund og Rostrup. I/S Fællesforbrændingen forestår driften af pladserne i Hobro, Mariager og Gunderup. I 2009 er endvidere startet drift af en genbrugsplads i Øster Hurup i sommermånederne. Der er foretaget opsparing indenfor renovationsområdet blandt andet med henblik på renovering af genbrugspladser i Hadsund og Rostrup og med henblik på igangsætning af eventuelle nye initiativer som følge af den forestående affaldsplanlægning.

12 12

Naturbeskyttelse, naturforvaltningsprojekter, drift

Naturbeskyttelse, naturforvaltningsprojekter, drift 00.38.50 Naturbeskyttelse, naturforvaltningsprojekter, drift Udgifter 1.534 Indtægter 0 Netto 1.534 Omfatter udgifter til pleje af fortidsminder, naturpleje af privat fredede arealer. Endvidere er der

Læs mere

TEKNIK- OG MILJØUDVALG (NATUR OG MILJØ) BEMÆRKNINGER

TEKNIK- OG MILJØUDVALG (NATUR OG MILJØ) BEMÆRKNINGER TEKNIK- OG MILJØUDVALG (NATUR OG MILJØ) BEMÆRKNINGER 1 00.38.50 Naturbeskyttelse, naturforvaltningsprojekter, drift Udgifter 1.633 Indtægter 0 Netto 1.633 Omfatter udgifter til pleje af fortidsminder,

Læs mere

TEKNIK- OG MILJØUDVALG (NATUR OG MILJØ) BEMÆRKNINGER

TEKNIK- OG MILJØUDVALG (NATUR OG MILJØ) BEMÆRKNINGER TEKNIK- OG MILJØUDVALG (NATUR OG MILJØ) BEMÆRKNINGER 1 00.38.50 Naturbeskyttelse, naturforvaltningsprojekter, drift Udgifter 1.533 Indtægter 0 Netto 1.533 Omfatter udgifter til pleje af fortidsminder,

Læs mere

TEKNIK- OG MILJØUDVALG (NATUR OG MILJØ) BEMÆRKNINGER

TEKNIK- OG MILJØUDVALG (NATUR OG MILJØ) BEMÆRKNINGER TEKNIK- OG MILJØUDVALG (NATUR OG MILJØ) BEMÆRKNINGER 1 00.38.50, Naturbeskyttelse, naturforvaltningsprojekter og 03852, Fredningserstatninger, drift Udgifter 1.645 Indtægter 0 Netto 1.645 Omfatter udgifter

Læs mere

Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter set over en periode skal balancere.

Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter set over en periode skal balancere. Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af alle udgifter og indtægter i forbindelse med affaldshåndtering og rottebekæmpelse. Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Pr. ultimo oktober 2015 Teknik- og Miljøudvalget Tillægsbevillinger Omplaceringer s procent 73.959-1.012 0 72.947 42.217 57,9 71.389-1.558 0 Natur og miljø 16.644-1.020 0 15.624 12.457 79,7 14.066-1.558

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Budgetkontrol pr. 1. oktober 217 Politikområde Natur, vand og Miljø i 1. kr. 217 1 Naturbeskyttelse: 2 - Naturforvaltningsprojekter 1.25 297 1.55-15 3 - Sandflugt 58 58 58 4 Vandløbsvæsen: 5 - Fælles formål

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 4 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 5 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget 10.26 Renovation mv. 10.30 Trafik, infrastruktur og fritidsområder 10.31 Miljøforanstaltninger mv. - 1 - TEKNIK-

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Pr. ultimo oktober 2016 Teknik- og Miljøudvalget Tillægs- Om- Forbrug Forbrugs Anmodning Anmodning bevillinger placeringer procent om- placeringer tillægsbev. 68.110 1.972 0 70.082 31.161 44,5 69.599-483

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget 10.26 Renovation mv. 10.30 Trafik, infrastruktur og fritidsområder 10.31 Miljøforanstaltninger mv. - 2 - TEKNIK-

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 3 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 4 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604

NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604 NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2016 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2016 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : 15 Natur, Vand og Miljø I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 10.957

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 16 Affald og Rotter I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning -669-1.484

Læs mere

1. Beskrivelse af området

1. Beskrivelse af området 1. Beskrivelse af området Miljø- og teknikudvalgets budget er fordelt på 2 bevillingsområder: det skattefinansierede og det brugerfinansierede. På det brugerfinansierede område er der udgifter for i alt

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 3 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 4 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 15 Natur, Vand og Miljø I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 10.503

Læs mere

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Den 16. august 2014 Init. MOG Sagsnr. 14-01083 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2015 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold til

Læs mere

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab Tillægsbevillinger. Omplaceringer

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab Tillægsbevillinger. Omplaceringer Sektorbeskrivelse for miljø- og teknikudvalget (note X) 1.000 kr., netto Oprindeligt budget 2012 Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret budget 2012 Regnskab 2012 Afvigelse til korr. budget 2012* Sekretariat

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Renovation

Budgetopfølgning 2 Renovation Budgetopfølgning 2 Pr. 31. maj Det brugerfinansierede område Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2 mio. kr. Mindreforbrug = - Merforbrug = + Over- /underskud Afv. øvrig drift I 1000 kr. Opr. budget Korr. budget

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2014 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald fra

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. august 2018

Budgetkontrol pr. 1. august 2018 Politikområde Natur, vand og Miljø 1 Naturbeskyttelse 6.442 394 1.442-5.000 2 Vandløbsvæsen 6.111 2.437 6.011-100 3 Miljøbeskyttelse 4.128 1.777 4.128 0 Natur, Vand og Miljø i alt 16.681 4.608 11.581-5.100

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : 16 Affald og Rotter I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 55-907 -1.602-1.602

Læs mere

13. Udvalget for Natur, Miljø og Klima

13. Udvalget for Natur, Miljø og Klima 13. Udvalget for Natur, Miljø og Klima overslag Regn skab 2012 Udvalget for Natur, Miljø og Klima 7.934 14.652 14.197 14.195 14.152 14.152 Planlægning 91 101 101 101 101 101 Natur og miljø 12.50 3 14.155

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2014-2017 pr. politikområde : 16 Affald og Rotter I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2014-priser 2014 2015 2016 2017 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 6.908 6.552

Læs mere

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Til TMU Affaldsgebyr 2012 - supplerende oplysninger TMU har på mødet den 14-11-2011 ønsket et notat med en række supplerende oplysninger

Læs mere

Regnskab Aalborg Renovation

Regnskab Aalborg Renovation Aalborg Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2017 1 Sektor Aalborg Renovation - sektor Aalborg Renovation Beløb i 1.000 kr. Oprindeligt Afvigelse Brugerfinansierede udgifter Udgifter 264.483 276.174

Læs mere

Nærværende notat forholder sig til status på takstområdet med udgangen af september 2012 og det forventede regnskab.

Nærværende notat forholder sig til status på takstområdet med udgangen af september 2012 og det forventede regnskab. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Bilag 9 - Takstfinansieret drift Baggrund Bevillingen Takstfinansieret drift ligger i 2012 under bevillingstypen Efterspørgselsstyrede

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2014-2017 pr. politikområde : 15 Natur, vand og miljø I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2014-priser 2014 2015 2016 2017 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 7.749

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 3 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 4 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1. ens primære opgaver Primære aktiviteter De primære aktiviteter for affaldshåndteringen omfatter: o Administration af affaldsordningerne for private og erhverv o Dagrenovationsordningen o Ordningen for

Læs mere

De seks første funktioner ( ) administreres af CAG, mens den sidste funktion ( ) består af KMC.

De seks første funktioner ( ) administreres af CAG, mens den sidste funktion ( ) består af KMC. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Ressourser NOTAT Bilag 9 - Takstfinansieret drift Indledning Notatet omhandler den takstfinansierede drift i Center for Affald og Genbrug (CAG)

Læs mere

Regnskab Aalborg Renovation

Regnskab Aalborg Renovation Aalborg Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2016 1 Sektor Aalborg Renovation -sektor Aalborg Renovation Beløb i1.000 kr. Oprindeligt Afvigelse Serviceudgifter Udgifter 483 0 0 0 Brugerfinansierede udgifter

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Pr. 28. februar Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr.

Læs mere

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget n Ordinært møde Dato 6. december 2011 Tid 14:30 Sted Fasanvej 1, udvalgslokalet NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer John Christensen (V) - Formand Pia Karlsen

Læs mere

Korrigeret Budget. Forbrug Forventet Regnskab

Korrigeret Budget. Forbrug Forventet Regnskab Pr. ultimo oktober 2018 Teknik- og miljøudvalget - drift 60.561 59.739 28.580 59.136-1.425-603 Natur og miljø 16.001 13.819 16.458 19.394 3.393 5.575 Infrastruktur og beredskab 44.560 45.942 30.175 43.942-618

Læs mere

Bagudrettet afvigelse Fremadrettet afvigelse Samlet afvigelse Januar - Juni Juli - December 2016 i alt. Afvigelse mellem forventning og budget

Bagudrettet afvigelse Fremadrettet afvigelse Samlet afvigelse Januar - Juni Juli - December 2016 i alt. Afvigelse mellem forventning og budget Juni Bilag 1 Teknik- og Miljøudvalget Korrigeret Realiseret forbrug realiseret forbrug og korrigeret Budget og forbrug fordelt på rammer Samlet afvigelse Januar - Juni Juli - December 216 i alt Prognosepræcision

Læs mere

Vandforsyning For vandforsyning fra Tjele Vestre Vandforsyning er følgende indarbejdet i budgetforslaget:

Vandforsyning For vandforsyning fra Tjele Vestre Vandforsyning er følgende indarbejdet i budgetforslaget: Fastsatte bidrag for 2008 (forsyning) Vandforsyning For vandforsyning fra Tjele Vestre Vandforsyning er følgende indarbejdet i budgetforslaget: Der er p.t. tilsluttet 79 ejendomme. Der er indgået såkaldte

Læs mere

Regnskab Aalborg Renovation

Regnskab Aalborg Renovation Aalborg Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2018 1 Sektor Aalborg Renovation Regnskab - sektor Aalborg Renovation Beløb i 1.000 kr. Oprindeligt Regnskab Korrigeret Afvigelse Brugerfinansierede udgifter

Læs mere

Regnskab Aalborg Renovation

Regnskab Aalborg Renovation Aalborg Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2015 1 Sektor Aalborg Renovation -sektor Aalborg Renovation Beløb i1.000 kr. Oprindeligt Afvigelse Serviceudgifter Udgifter 637 637 637 0 Brugerfinansierede

Læs mere

OVERFØRSEL FRA 2017 TIL 2018

OVERFØRSEL FRA 2017 TIL 2018 OVERFØRSEL FRA 2017 TIL 2018 Udvalg Drift Sammendrag Funktion Tekst Vedtaget budget Tillægsbev. Omplaceringer. Genbevillinger. Korr. Budget Resultat Afvigelse. Søges overført. Servicedriftsudgifter 182.142.000

Læs mere

Udvalget for Natur, Miljø og Klima 72 Planlægning

Udvalget for Natur, Miljø og Klima 72 Planlægning 72 Planlægning 302 Udvalget for Natur, Miljø og Klima 66.912.809-54.494.161 13.013.000-1.569.000 51.424.000-52.535.000 72 Planlægning.. bev. 292.170 101.000 202.000 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Læs mere

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2013 U dvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillings område 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2013 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald

Læs mere

NOTAT Teknisk Udvalg

NOTAT Teknisk Udvalg NOTA 18. maj 2011 Teknisk Udvalg Teknisk Udvalg har ansvaret for ca. 170 km kommunale veje, 160 km private fællesveje, 120 km cykelstier og 150 km fortove og gangstier. Derudover varetager Teknisk Udvalg

Læs mere

Godkendelse af Budget 2017 og takstændringer og tillægsbevilling

Godkendelse af Budget 2017 og takstændringer og tillægsbevilling Punkt 2. Godkendelse af Budget 2017 og 2018 - takstændringer og tillægsbevilling 2017-019232 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender, at der til det brugerfinansierede drifts- og

Læs mere

Budget. Natur og miljø , Infrastruktur ,

Budget. Natur og miljø , Infrastruktur , Pr. ultimo september 217 Teknik- og miljøudvalget - drift Tillægsbevillinger Omplaceringer sprocent Anmodning Anmod -ning 56.52 1.74 57.598 15.95 27,6 53.89-3.78-8 4 Natur og miljø 16.61-1.62 14.459 11.941

Læs mere

Handleplan for implementering af Affaldsplan

Handleplan for implementering af Affaldsplan Handleplan for implementering af Affaldsplan 2014-2018 25. september 2015 1. Affaldsplan 2014-2018 Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune har godkendt Affaldsplan 2014-2024 den 30. marts 2015. Forinden vedtagelse

Læs mere

Bekendtgørelse om affald

Bekendtgørelse om affald Fornyet høring over tilmeldeordning for virksomhedernes adgang til genbrugspladser samt nye gebyrbestemmelser Bekendtgørelse om affald. Etablering af og krav til visse ordninger for virksomheder 39. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Udvalgsmedlemmer. Udvalget for Teknik. Udvalget for Teknik består fra 1. januar 2018 af følgende 5 medlemmer: Lene Tingleff (V) Formand

Udvalgsmedlemmer. Udvalget for Teknik. Udvalget for Teknik består fra 1. januar 2018 af følgende 5 medlemmer: Lene Tingleff (V) Formand Udvalgsmedlemmer Udvalget for består fra 1. januar 2018 af følgende 5 medlemmer: Lene Tingleff (V) Formand Steen Christensen (A) Næstformand Lars Poulsen (V) Jeppe Mouritsen (V) Ove Kjærskov Nielsen (O)

Læs mere

Miljø- og Energiforvaltningen

Miljø- og Energiforvaltningen - og Energiforvaltningen Drifts- og anlægsramme for - og Energiforvaltningen Beløb i 1.000 kr. Drift 2015 Anlæg 2015 Udgift Indtægt Udgift Indtægt Aalborg Forsyning, Gas 14.401 14.571 Aalborg Forsyning,

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 Bevilling: 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2012 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2012 har der været kontinuerlig bortskaffelse af alle former for affald fra borgere

Læs mere

NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr

NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr. 16-00290 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2017 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2017 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold

Læs mere

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger.

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter konto 01.38 og vedrører indsamling, transport og

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT 2011. Indholdsfortegnelse

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT 2011. Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Indholdsfortegnelse Administration, bolig... 2 Administration, erhverv... 3 Dagrenovation, bolig... 4 Dagrenovationslignende affald, erhverv... 5 Storskrald

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø revision 3 September Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

Budgetrevision 2014-2015, tillægsbevillinger/takstjusteringer

Budgetrevision 2014-2015, tillægsbevillinger/takstjusteringer Punkt 3. Budgetrevision 2014-2015, tillægsbevillinger/takstjusteringer 2014-15714 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der til drifts- og anlægsbudgettet for 2014 gives tillægsbevillinger

Læs mere

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder FORSLAG TIL AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

BILAG TEKNIK- OG MILJØUDVALGET TAKSTER I 2016

BILAG TEKNIK- OG MILJØUDVALGET TAKSTER I 2016 TAKSTER I Administration, bolig 1309 af 18/12/2012, Kapitel 8. Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal disse gebyrindtægter dække udgifterne på funktion 1.38.60 Generel administration

Læs mere

AFFALDSPLAN

AFFALDSPLAN AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder Ishøj Kommune 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab 2011

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab 2011 Sektorbeskrivelse for Miljø- og teknik udvalget (note X) 1.000 kr., netto Oprindeligt budget 2011 Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret budget 2011 Regnskab 2011 Afvigelse til korr. budget 2011 *

Læs mere

Budgetoverblik. Teknik- og Miljøudvalg DRIFT OG STATSREFUSION. 15. december 2016

Budgetoverblik. Teknik- og Miljøudvalg DRIFT OG STATSREFUSION. 15. december 2016 Budgetoverblik Teknik- og Miljøudvalg 15. december 2016 DRIFT OG STATSREFUSION Vedtaget budget Teknik- og Miljøudvalg 172.363.563 169.173.008 167.798.630 167.133.020 Trafik og Park 79.781.976 78.713.087

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 30/4 2015

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 30/4 2015 Månedlig budgetopfølgning Vejen Kommune Forbrug pr. 3/4 215 7-5-215 2 - månedlig budgetopfølgning Forbrugsoversigt Opr. Budget Tillægsbev. og omplac. Korr. budget Forbrug ultimo sidste mdr. Forbrugsprocent

Læs mere

Affaldsgebyrer Kursus i kalkulation. København den 17. juni 2010

Affaldsgebyrer Kursus i kalkulation. København den 17. juni 2010 Affaldsgebyrer Kursus i kalkulation København den 17. juni 2010 Agenda 09.30-09.40 Velkomst Anders Christiansen, KL 09.40-10.30 Organisationsformer Line Markert, HORTEN 10.30-11.15 Kalkulation og håndtering

Læs mere

Godkendelse af Efterårsbudgetrevision Miljø- og Energiforvaltningen

Godkendelse af Efterårsbudgetrevision Miljø- og Energiforvaltningen Punkt 3. Godkendelse af Efterårsbudgetrevision 2018 - Miljø- og Energiforvaltningen 2018-028720 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender, at der til det brugerfinansierede drifts-

Læs mere

227. Godkendelse af dagsorden

227. Godkendelse af dagsorden Dagsorden til mødet i Byrådet den 6. oktober 2011 kl. 18:00 i Byrådssalen, Hadsund Rådhus Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 22 Godkendelse af dagsorden 228 Kirkens budget 2012 229 Budgetforslag for 2012

Læs mere

Norddjurs Kommune halvårsregnskab opgjort pr. 30. juni Tillægsbevillinger 1+2

Norddjurs Kommune halvårsregnskab opgjort pr. 30. juni Tillægsbevillinger 1+2 Sektorbeskrivelse for Miljø- og teknikudvalget. 1.000., netto Oprindeligt budget Sekretariat Miljø og teknik 1. 2. 3. 4. 5. 6. Tillægsbevillinger Korrigeret Halvårs- budget regnskab regnskab * 1+2 afvigelse

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2017 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det forventede regnskab for 2017. 1 Indhold Indledning...

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund...3 2 Datakilder...3 2.1 Husholdningsaffald...3 2.2 Erhvervsaffald...3 2.3 Import og eksport...3 3 Husholdningsaffald...4

Læs mere

Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8

Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8 Bilag 1: Forslag til takster på affaldsområdet i Administration, bolig fastsættelsen følger Miljøstyrelsens bekendtgørelser, hvorfor taksten Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal

Læs mere

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger.

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 1.26 Renovation mv. Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter konto 1.38 og vedrører indsamling, transport og

Læs mere

Beløb i kr p/l 2019-p/l

Beløb i kr p/l 2019-p/l Sektor Aalborg Forsyning, Renovation Budget - Sektor Aalborg Forsyning, Renovation Beløb i 1.000 kr. 2018-p/l 2019-p/l 2018 2019 2020 2021 2022 Brugerfinansieret drift Udgifter 265.630 293.962 286.633

Læs mere

Redegørelse/indstilling

Redegørelse/indstilling Sagsnr.: 2009/02983 Dato: 01-12-2009 Sag: Affaldsgebyrer for erhverv 2010 Sagsbehandler: Per Hauge Teksten i kursiv er identisk med teksten i sagsfremstillingen Sagens kerne Ny lovgivning betyder, at der

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT 2014

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT 2014 Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Miljø Administration, bolig Skal sammen med Administration, erhverv over en årrække dække omkostningerne på funktion 1.38.60 Fælles formål. Bygnings- og Boligregistret

Læs mere

Benævnelse: Administration, bolig Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8

Benævnelse: Administration, bolig Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8 BILAG 1b Takster på affaldsområdet og etablering af lille innovativt affaldsanlæg Benævnelse: Administration, bolig Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal disse gebyrindtægter

Læs mere

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 1 - Introduktion NOTAT Dato: 9. maj 2011 Af: Gorm Falk Miljøudvalget 26.05.2011 Sag nr. 38, bilag 1 Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling

Læs mere

3. november 2004: Åbning af genbrugsstationerne for erhvervslivet og ny finansieringsmodel for affaldsordninger for erhvervslivet i Århus.

3. november 2004: Åbning af genbrugsstationerne for erhvervslivet og ny finansieringsmodel for affaldsordninger for erhvervslivet i Århus. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 9. november 2006 Fastsættelse af affaldsgebyrer for erhvervsvirksomheder i 2007 1. Resume Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø anbefaler, at affaldsgebyrerne

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 Økonomivurdering 1. kvartal 2019 Side 1 af 10 Økonomivurdering pr. 1. kvartal 2019 Samlet Af ovenstående tabel fremgår at, vi forventer merforbrug på 8,2 mio. kr. på drift og et mindreforbrug på 58,1 mio.

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag Kortlægning af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag Kortlægning af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport... 3 3 Husholdningsaffald...

Læs mere

Aftale mellem Byrådet og Randers Affaldsterminal 2017 og 2018

Aftale mellem Byrådet og Randers Affaldsterminal 2017 og 2018 Aftale mellem Byrådet og Randers Affaldsterminal 2017 og 2018 Indholdsfortegnelse: 1. Formål med aftalen...3 2. Politiske visioner, mål og krav...3 Lovgrundlag...3 Målgruppe...3 Vision 2021...4 Politiske

Læs mere

Opgavebeskrivelse og aktivliste for Forbrændingsopgaver, Deponeringsopgaver og Genanvendelsesopgaver

Opgavebeskrivelse og aktivliste for Forbrændingsopgaver, Deponeringsopgaver og Genanvendelsesopgaver Opgavebeskrivelse og aktivliste for Forbrændingsopgaver, Deponeringsopgaver og Genanvendelsesopgaver gældende for Randers og Rebild kommuner Bilagets dækningsområde I dette bilag fastlægges de opgaver,

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Trafik og Grønne områder

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Trafik og Grønne områder Politikområdet består af udgifter til veje og grønne områder, herunder udgifter til offentlige toiletter, Park og Vej s driftsbygninger og pladser, parkering, vejbelægninger, vintervedligeholdelse og kollektiv

Læs mere

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet Fokusområder På politikområdet Plan, natur og miljø er der følgende fokus i budgetåret 2013: Naturpolitik Byrådets konstitueringsaftale har fastlagt, at der skal udarbejdes en naturpolitik. Politikken

Læs mere

Bilag 3. Den økonomiske situation i Affaldsområdet i dag

Bilag 3. Den økonomiske situation i Affaldsområdet i dag KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 3. Den økonomiske situation i Affaldsområdet i dag Baggrund Jf. bilag 1, Affaldsområdets udvikling,

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø -18 Præsentation varetager en alsidig vifte af opgaver indenfor miljø, natur, vand, energi, affald, veje og grønne områder. Arbejdet omfatter udarbejdelse af en række planer til myndighedsbehandling efter

Læs mere

Godkendelse af Miljø- og Energiforvaltningen, Forårsbudgetrevision 2016

Godkendelse af Miljø- og Energiforvaltningen, Forårsbudgetrevision 2016 Punkt 12. Godkendelse af Miljø- og Energiforvaltningen, Forårsbudgetrevision 2016 2016-018662 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der til drifts- og anlægsbudgettet for 2016 gives

Læs mere

Sagsnr Bilag 4. Det takstfinansierede område. Dokumentnr Indledning

Sagsnr Bilag 4. Det takstfinansierede område. Dokumentnr Indledning KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Ressourcer NOTAT 24-10-2013 Bilag 4 Det takstfinansierede område Indledning Notatet omhandler det takstfinansierede område i Center for Affald

Læs mere

Miljø- og Energiudvalget

Miljø- og Energiudvalget Miljø- og Energiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012 1. Resume Drift I 1.000 kr. Oprindelig uden over-/underskud Forventet resultat uden over- /underskud Afvigelse Drift i alt 851 9.146 3.995

Læs mere

januar 2010 Af Jacob Brandt

januar 2010 Af Jacob Brandt januar 2010 Af Jacob Brandt A F FA L D S G E B Y R E R EFTER DEN REVIDEREDE AFFALDSBEKENDTGØRELSE Med den nye affaldsbekendtgørelse er der indført en mere detaljeret regulering af de kommunale affaldsgebyrer,

Læs mere

Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt

Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt BUDGETOPFØLGNING PR. UDVALGET FOR TRAFIK, TEKNIK OG MILJØ Tekst Jordforsyning 0-1 0 Faste ejendomme 2.877 36 3.077 200 Fritidsområder, fritidsfaciliteter, natur og miljø 5.424 986 5.377-47 Redningsberedskab

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 9. Takstoversigt, affaldsgebyrer

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 9. Takstoversigt, affaldsgebyrer Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 9. Takstoversigt, affaldsgebyrer Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Miljø Administration, bolig Skal sammen med Administration, erhverv over en

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2019

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 Økonomivurdering 2. kvartal 2019 Side 1 af 10 Økonomivurdering pr. 2. kvartal 2019 Samlet Af ovenstående tabel fremgår at, vi forventer merforbrug på 9,0 mio. kr. på drift og et mindreforbrug på 54,7 mio.

Læs mere

Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet

Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet Bilag 1 Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet Indhold Indledning... 1 Husholdningsaffald... 1 Dagrenovation... 2 Restaffald... 2 Madaffald... 2 Dispensationsmulighed for ejendomme som i dag har 14

Læs mere

3. forventet regnskab - Serviceudgifter

3. forventet regnskab - Serviceudgifter 3. forventet regnskab - Serviceudgifter skema Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo september 3. FR Afvigelse By- og Miljøudvalget

Læs mere

Hovedoverskrifter for overdragelsesprocessen.

Hovedoverskrifter for overdragelsesprocessen. Hovedoverskrifter for overdragelsesprocessen. 1. Fastlæggelse af opgavegrænse mellem myndighed og drift Hvilke opgaver og funktioner overdrages, hvilke bliver tilbage i kommunen (herunder også politisk/strategiske

Læs mere

Generelle bemærkninger til regnskab 2015

Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Regnskabet overholder de fire overordnede målsætninger: Regnskab 2015 viser overordnet et godt resultat. Det overholder de fire overordnede økonomiske mål for den

Læs mere

Det samlede budget til at varetage opgaver på politikområdet Natur & Miljø udgør følgende:

Det samlede budget til at varetage opgaver på politikområdet Natur & Miljø udgør følgende: 4.2 Natur & Miljø Det samlede budget til at varetage opgaver på politikområdet Natur & Miljø udgør følgende: Udgifter: Indtægter: 9.997.700 kr. -1.903.300 kr Opgaver/målsætninger: Hovedopgaverne indenfor

Læs mere

TAKSTOVERSIGT Teknik og Miljø

TAKSTOVERSIGT Teknik og Miljø TAKSTOVERSIGT Teknik og Miljø I budgettet for 2011 er der indregnet følgende takster for ydelser til borgerne: Teknik og Byg (ikke momsregistreret virksomhed) Byggesagsbehandling Kategori 1 Simple konstruktioner:

Læs mere

Punkt 7: Budget 2017 og takster for tømningsordningerne for samletanke og septiktanke til godkendelse

Punkt 7: Budget 2017 og takster for tømningsordningerne for samletanke og septiktanke til godkendelse 23. oktober 2015 Punkt 7: Budget 2017 og takster for tømningsordningerne for samletanke og septiktanke til godkendelse 1 Indstilling Alle beløb i denne indstilling er ekskl. moms. Indstillingen er udarbejdet

Læs mere