DII Stennehøjen. Værd at vide Når dit barn starter...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DII Stennehøjen. Værd at vide Når dit barn starter..."

Transkript

1 DII Stennehøjen Værd at vide Når dit barn starter...

2 Modtagelse af børn Inden jeres barn starter i institutionen, sender vi jer et brev med en invitation til at kontakte os om et opstartsmøde. Det er kontaktpædagogen, der aftaler mødet med jer i vuggestuen eller børnehaven. Dagsordnen for mødet er, at høre om jeres barn, tale om forventninger og indkøring af jeres barn. I får samtidig forskellig information om Stennehøjen. Hvis I har materiale fra jeres barns tidligere pasning såsom Barnets Bog, en kuffert, SUSmateriale fra forældremøde, Tras o.l. vil vi opfordre jer til at medbringe dette. Kontaktpædagogen er særligt opmærksom på jeres barns trivsel og vil være den, som fremover inviterer jer til forældresamtaler. Den daglige kontakt vil være med hele personalegruppen på stuen. Når I første gang kommer i institutionen, vil vi vise jer huset og legepladsen. Vi syntes, det er vigtigt, at I ser hele huset, da vores børn kan bevæge sig rundt mellem stuerne og vælge aktiviteter. De to børnehavegrupper har rum med forskellige funktioner og forskelligt legetøj. Afhængigt af tidspunktet på dagen er der perioder, hvor vi vurderer, at børnene i vuggestuen skal blive på stuen, derfor har vi lågen, mens de på andre tidspunkter kan bevæge sig rundt i huset. Børn fra vuggestuen skal i børnehave, når de er 2,11 år, men kan starte fra de er 2,6 år. Når vi flytter et barn videre i børnehaven, tager vi udgangspunkt i det enkelte barn. I vil blive informeret af kontaktpædagogen fra vuggestuen om vores overvejelser. Børn som flyttes i børnehave fra vuggestuegruppen, tilbydes en overleveringssamtale med kontaktpædagogen fra vuggestuen og kontaktpædagogen fra børnehaven. Dagsordenen tager udgangspunkt i SUS materiale, som bruges af institutioner i Aarhus Kommune. Ved Status Udviklings Samtalen laver forældre og personale sammen en vurdering af barnets udviklingsniveau. Vi vurderer hvordan vi i fællesskab støtter barnet i dets udvikling og trivsel. Sammen laver vi en handleaftale. Inden børn fra vuggestuen starter i børnehave, inviterer børnehavegruppen barnet til at komme på besøg enten alene eller med en voksen fra vuggestuen.

3 Søvn I vuggestuen: Barnets søvn er vigtig for dets udvikling og trivsel og derfor prioriterer vi børnenes søvn højt. Når barnet starter i vuggestuegruppen har det sin egen søvnrytme. Denne rytme vil følge barnet. Vi putter børnene, når de er trætte. Det er vigtigt, barnet får lov til at sove til det vågner af sig selv. Hvis I har ønske om at ændre barnets søvnrytme, er det vigtigt, det gøres i samarbejde med personalet. Vi vil selvfølgelig være imødekommende, men vi holder ikke trætte børn vågne og vi vækker ikke børn, som ikke er klar til det. Vi har krybber og sovevogne, som vi putter børnene i. Hvis I har ønske om, at jeres barn skal sove i egen barnevogn, skal det være en barnevogn med en fast lukket kasse og barnet skal være iført en godkendt sele. Vi putter aldrig i klapvogne/ combivogne. Vi vugger så vidt muligt ikke børnene i søvn. Fra børnene er 2-2,5 år gamle kommer de ind og sover på en madras. Hvert enkelt barn bliver puttet og den voksne ønsker barnet en god søvn. Oftest synger den voksne en sang eller læser en historie. Der er en voksen ved børnene til de sover. Børnene må gerne have egne sovedyr eller lign. med. Søvn I børnehaven: I børnehaven er der mulighed for en middagssøvn, ved behov, mellem kl.12 og 14. Børn som ikke er faldet i søvn efter 1/2 time tages op igen med mindre barnet nyder et hvil. Vi vækker aldrig børn, som har sovet mindre end en time. Nogle børn har brug for at sove hver dag, mens andre sover ved behov. Nedtrapning af søvn skal som i vuggestuen foregå i samarbejde forældre og personale. Renlighed. Barnet tilbydes at sidde på toilettet, når det viser en begyndende interesse for det. Det sker ofte, når barnet oplever, at de større børn går på toilet. Afhængigt af barnets alder, motivation og modenhed opfordres barnet til at sidde på toilet/ potte både i vuggestuen og når det kommer videre i børnehave, hvis ikke barnet er renligt. Når jeres barn skal have bleen af er det vigtigt, at det foregår i et samarbejde - ud fra en fælles holdning til barnets parathed. Det vil oftest kræve en indsats fra begge sider. Vær særligt opmærksom på rigeligt skiftetøj. Det er vigtigt at sætte ind, når barnet viser interesse og parathed.

4 Vuggestuen holder samling omkring kl. 9, hvor børnene spiser frugt og synger. Her samles de omkring en kuffert med div. effekter, som symboliserer en sang. Formen på samlingen afhænger af børnegruppen. Til mange af sangene bruger børnene deres motorik til at lave fagter, og de må op og bevæge sig. Børnene skiftes til at vælge en sang. Der er meget personlig og social læring i samlingen når børnene øver sig i at vente på tur, i at vælge, se på og lytte til hinanden. Børnehavegruppen holder samling dagligt og varigheden er ca min. Indholdet af børnehavegruppernes samling kan være meget forskelligt: Børnene kan udvikle personlige kompetencer ved på skift at være på med en historie, en oplevelse eller ved at fortælle om en bog. Der kan fortælles historier, tales om forskellige emner, leges med sproget - med rim og remser og ikke mindst synges sange. Samlingen er stuernes mulighed for at få en dialog om fællesoplevelser, samt at få og give beskeder af og til børnene. Der foregår samme sociale læring som i vuggestuegruppen i forhold til at vente på tur, tilsidesætte egne behov, se på og lytte til andre. Der er plads og tid til fælles hygge. Fælles-samling Vi holder samling for hele institutionen fredag formiddag kl i fællesrummet. I sommerperioden holdes samlingen evt. på legepladsen. Når vi holder fælles samling synger vi sange, og ind imellem optræder nogle af børnene med gymnastik, dans eller en sang, de har øvet sig på. Det kræver mod at optræde for de andre børn og vi oplever, at de små børn lærer meget af de større, ved at se og lytte til dem. Vi samles om en fælles oplevelse og det giver fællesskabsfølelse.

5 Måltider. Kl spiser vuggestuen frokost og kl. 11 spiser børnehavegrupperne. Vi er tilknyttet en frokostordning, hvor vi får mad udefra. Mandag til torsdag får vi rugbrød med varieret pålæg og grønt. Fredag får børnene en varm ret. Ugens menu hænger på opslagstavlen ved siden af køkkendøren. Frokostmåltidet indtager børnene på deres stue. Vi prioriterer børnenes venskaber på tværs af huset og ind i mellem laver børnene aftaler om at spise i en anden gruppe. Eftermiddagsmad medbringer børnene selv. Vi opfordrer til sund mad, der giver børnene energi til resten af dagen. Indholdet i madpakker, har været drøftet i forældreråd og på et forældremøde efterår Her blev besluttet, at madpakker ikke må indeholde slik/ chokolade og at vi i Stennehøjen serverer drikkevarerne til alle måltiderne. Kage o.a må serveres til fødselsdage og særlige anledninger, dog ønsker vi ikke, at børnene får sodavand og godteposer. Ved måltidet lægger vi vægt på ro og god stemning. Den voksne lærer børnene om bordskik og er rollemodel for hvordan vi spiser og taler til hinanden ved bordet. Under måltidet taler vi bl.a.om maden, smagsoplevelser sødt/ surt og mange andre ting som børnene er optagede af. Børnene opfordres til at smage på nye ting, med små smagsprøver. Børn og voksne har faste pladser ved frokostmåltidet og personalet på stuen laver nye spisegrupper med mellemrum. Det giver ro og tryghed for barnet, når det ved hvor det skal sidde. Personalet placerer børnene ud fra overvejelser og mål for børnegruppen. Selvhjulpenhed: barnet lærer at spise med kniv og gaffel, det øser mad op, smører sin mad og hælder mælk/ vand op. Efter måltidet rydder barnet af efter sig selv. Social færdighed/ opmærksomhed: Børnene venter på tur, sender maden videre til hinanden og sidder ved bordet til de fleste er færdige. I vuggestuen vurderer personalet i situationen om børnene kan vente på hinanden.

6 Aktiviteter I Stennehøjen prioriterer vi legen højt. Det er i legen, at barnet lærer ved at bearbejde oplevelser og erfaringer. I legen lærer børn bl.a.: At nå til enighed At vise hensyn At skiftes At løse konflikter At omgås hinanden og knytte venskaber Der er lege, hvor barnet bruger både fin og grov motorik, men også lege som udfordrer barnets evne til at forhandle og indgå kompromisser. Ved planlagte aktiviteter tilbyder den voksne en aktivitet til børnegruppen, som er tilpasset alder, udviklingsniveau og husets traditioner som f.eks. højtiderne. Børnehaven har en aktivitetsplan som ligger på intra for en uge ad gangen. Vuggestuens aktivitetsplan hænger på tavlen ved stuen. I vuggestuen foregår der både impulsive og planlagte aktiviteter. For at give børnene mulighed for fordybelse foregår aktiviteten i et rum med få forstyrrelser eller på et tidspunkt, hvor der er ro på stuen. Varigheden er afhængig af gruppen. I børnehaven planlægges både stue og aldersopdelte aktiviteter, hvor vi er opmærksomme på, at vi når omkring alle børnene. Den voksnes opgave er at være igangsætter og inspirator. Den primære opgave i leg, i impulsive og planlagte aktiviteter er, at skabe ro og rammer for børnene, så de kan fordybe sig. Samtidig er den voksne altid opmærksom på børnenes indbyrdes relationer og sociale kompetencer. Vi har en kælder som bruges til især fysiske aktiviteter. Her løbes, kravles, klatres, danses, synges, spilles musik og bold.

7 Fødselsdage I vuggestuen fejrer vi fødselsdage ved, at personalet pynter op på stuen sammen med børnene. Hvis jeres barn har søskende i børnehaven, kan de inviteres med til fest. Til festen har vi en kultur og nogle traditioner med sange og lege. I børnehaven modtager vi gerne invitation til hjemmefødselsdag. Det er muligt at invitere hele stuen, men også aldersopdelte grupper på tværs af de to børnehavegrupper. Det er personalet der vurderer, hvem der hører til i gruppen. Vi kan også fejre fødselsdag for barnet i børnehaven. Her foregår festen på barnets stue, i forbindelse med samling og frokost. Vi laver en lille ting til jeres barn, og vi fejrer med sange og lege. Til fødselsdage i institutionen må I gerne medbringe frugt, kage eller andet mad, som jeres barn gerne vil fejres med. Vi ønsker ikke, at børnene får slikposer, det er usundt og kan påvirke børnenes aktivitetsniveau på en uhensigtsmæssig måde. Når vi kommer hjem til jer, vil vi opfordre til, at børnene får et sundt og mættende måltid, sammen med hvad i ellers måtte ønske at servere. Middagsstunden/ legepladsen. Vi prioriterer udelivet i Stennehøjen og børnehavebørnene er ude hver dag i middagsstunden. Vuggestuebørnene er ude om formiddagen, afhængigt af vejret og af børnenes behov. Når vejret er til det, bruger vi legepladsen på alle tider af dagen. Vi anser det for vigtigt, at det er en god oplevelse, at være på legepladsen uanset vejret. Derfor er det vigtigt, at børnene har tøj med til al slags vejr. Varme og tørre børn leger bedst. På legepladsen er der mere rum og plads til den enkelte, der er højere til loftet og plads til store armbevægelser eks løb, her spilles fodbold og bruges kræfter og krop på en helt anden måde end man kan inde. Her er gode gemmesteder, og passende udfordringer til alle aldersgrupper. Den voksne guider, anviser og støtter barnet i dets leg og aktiviteter. Det er ikke tilfældigt at legepladsen kan se lidt rodet ud. Vi har nemlig erfaringer med, at børnene lidt hurtigere og mere kreativt bruger bildæk, mælkekasser, rafter, stegepander og lignende, når tingene ligger fremme og flyder. Vi har et udendørs bålsted, hvor vi kan lave mad og bage snobrød. I det lille træhus på legpladsen har vi 2 kaniner Ninka og Ninus - som børnene er med til at passe. De fodres, snakkes med, der skal muges ud og der er rigtigt mange spørgsmål, der skal besvares. Her lærer børnene noget om dyrene og deres livsbetingelser. De lærer at drage omsorg for et levende væsener. Dyrene skal tilses i weekender og ferier og der bliver I som forældre inddraget i pasningen.

8 Sygdom/ fravær. Hvis jeres barn er syg eller holder fri, skal I skrive det på intra, så tidligt som muligt. Vi tager ikke temperatur på børnene, hvor vidt barnet kan være i institutionen vurderes ud fra barnets almene tilstand. Barnet skal kunne deltage i dagens aktiviteter inde som ude. Vi giver som udgangspunkt ikke børnene medicin. Men ved kroniske lidelser, der kræver medicin i dagtimerne, vil vi gerne være behjælpelige. Medicinen skal være lægeordineret og i original emballage. Praktiske oplysninger Det er vigtigt, at der hver dag er overtøj til al slags vejr i garderoben, hjemmesko samt skiftetøj. Legetøj Børnene har ofte lyst til at tage legetøj med hjemmefra. Det må de gerne under følgende forudsætninger: Husk navn på Legetøj medbringes på eget ansvar. Børnenes medbragte legetøj, tøj og lign. effekter er ikke omfattet af nogen forsikring. Personalet leder ikke efter forsvundet legetøj legetøj kan blive væk Legetøj skal kunne deles Legetøj med batterier skal være med låst kappe. Aflevering og afhentning Om morgenen åbner vi institutionen i fællesrummet fra kl til kl og vi afslutter dagen sammen i fællesrummet. Vi tilbyder morgenmad fra kl og indtil kl Det er vigtigt, at i kontakter en fra personalet, når i afleverer og henter jeres barn, så vi ved, at jeres barn er kommet eller gået, og så vi sammen med barnet kan få sagt ordentligt farvel, når i går herfra. Hvis jeres barn har brug for at blive afleveret til en voksen, modtager vi barnet siddende, barnet kan sidde på skødet af den voksne - ikke på arm - da de mange løft slider på kroppen. Bliver jeres barn hentet af andre, skal det skrives på intra, hvem der henter. Jeres barns garderoberum er jeres ansvar, sammen med barnet. Ved afhentning skal alle jeres barns ting samles i rummet, så vi får ryddet op i garderoben. Samtidig får I mulighed for at få et overblik over hvad barnet har og mangler af overtøj/ skiftetøj. Husk at tømme garderoberne hver fredag, så rummet kan blive rengjort. At jeres barn bliver selvhjulpen og selv mestrer at tage tøj på og af, prioriterer vi højt. Barnet udvikler selvtillid og robusthed, ved at øve sig og bøvle eks med at få alle fem tæer ud gennem buksebenet eller ved selv at kunne lyne lynlåsen i jakken. Vi ser det som en pædagogisk aktivitet, når vi er i garderoben med jeres barn. Her guider og hjælper vi barnet. For at skabe den nødvendige ro, vælger vi ofte, at børnene kommer ind i garderoben i små hold, når de kommer fra legepladsen.

Når dit barn starter

Når dit barn starter Når dit barn starter Modtagelse af børn Inden jeres barn starter i institutionen, sender vi jer et brev med en invitation til at kontakte os om et opstartsmøde. Det er kontaktpædagogen, der aftaler mødet

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 1 Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 2 Den daglige pædagogiske praksis i Vuggestueafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den

Læs mere

Velkommen i. Hjemmeside: Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Mail:

Velkommen i. Hjemmeside:  Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Mail: Velkommen i Hjemmeside: www.askevaenget.ltk.dk Adresse: Askevænget nummer 2 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00 Fredag: 7:00-16:0 Hvem er vi? Vi er

Læs mere

Velkommen til vuggestuen i Solskin

Velkommen til vuggestuen i Solskin Velkommen til vuggestuen i Solskin En ny tid begynder for jeres barn og for jer. Der vil være mange indtryk med nye voksne, nye venner og forventninger børn og voksne imellem. Vuggestuen i Solskin hedder

Læs mere

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN Solsikken: 49284352 Klokkeblomsten: 49284354 Anemonen 49284353 Leder David Seebach: 49282451 Souschef: Bjørg Ødegård: 49281297 Med denne velkomstfolder vil vi byde dig og dit barn

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside: Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside:   Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Vesthuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Geels plads 44 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00

Læs mere

Velkommen. Børnehuset Digterparken

Velkommen. Børnehuset Digterparken Velkommen til Børnehuset Digterparken Dr.Holst Vej 52, 8230 Åbyhøj Tlf: 87138205 www.digterparken.dagtilbud-aarhus.dk S. 1 S. 2 Kære forældre Vi er glade for at kunne byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

Vuggestuen Heimdalsvej

Vuggestuen Heimdalsvej Velkommen til Vuggestuen Heimdalsvej Heimdalsvej 5 8230 Åbyhøj Tlf: 87 13 81 51 Kære. og forældre. Vi glæder os til, at du skal starte her hos os i vuggestuen Du skal gå på.. stue. De voksne på din stue

Læs mere

Dagligdagen i Minihøj

Dagligdagen i Minihøj Dagligdagen i Minihøj Der er naturligvis ikke to dage, der er ens, men for alligevel at give jer et indtryk af en normal dags forløb, har vi beskrevet en sådan med ca. tidspunkter. 06.30 Institutionen

Læs mere

Hvem er vi. En god start

Hvem er vi. En god start BØRNEHAVEN BAVNEHØJ Velkommen til Børnehaven Bavnehøj Herluf Trolles Gade 6 8200 Aarhus N. tlf.: 20354620 Pædagogisk Leder: Jane Iversen kontakt mail: jai@aarhus.dk Hvem er vi Vi er en børnehave med plads

Læs mere

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Anemonevej 12, 8410 Rønde Tlf. 87535180 Åbningstider: Mandag Torsdag kl.6.30 17.00 Fredag kl. 6.30 16.00 Leder: Birte Rask Pedersen Med denne pjece vil personalet i Vigen,

Læs mere

Velkommen. Kristrup vuggestue.

Velkommen. Kristrup vuggestue. Velkommen Kristrup vuggestue i Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.20 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.29 Mål og Værdier:

Læs mere

Velkommen til Skæringhus. Skæring Hedevej Egå Telefon: Pædagogisk Leder: Annette Aude. Mail: anau aarhus.dk

Velkommen til Skæringhus. Skæring Hedevej Egå Telefon: Pædagogisk Leder: Annette Aude. Mail: anau aarhus.dk Velkommen til Skæringhus Skæring Hedevej 18-26 8270 Egå Telefon: 20 53 37 49 Pædagogisk Leder: Annette Aude Mail: anau aarhus.dk Velkommen i Skæringhus J Nu nærmer tiden sig, hvor dit barn skal begynde

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Spentrup/Tjørnesvinget

Velkommen til Børnehuset Spentrup/Tjørnesvinget Velkommen til Børnehuset Spentrup/Tjørnesvinget Børnehuset Spentrup/Tjørnesvinget er en kombineret institution med 13 vuggestue børn og 37 børnehavebørn. Børnehuset Tjørnesvinget har én vuggestuegruppe

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (områdeleder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Østhuset. Hjemmeside: Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Østhuset. Hjemmeside:   Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Østhuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Askevænget nummer 2 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag:

Læs mere

Velkommen til. Børnehaven i D.I.I. Byleddet. Byleddet 22a, 8220 Brabrand. Telefon

Velkommen til. Børnehaven i D.I.I. Byleddet. Byleddet 22a, 8220 Brabrand. Telefon Velkommen til Børnehaven i D.I.I. Byleddet Byleddet 22a, 8220 Brabrand Telefon 87 13 83 28 Velkommen til børnehaven i Byleddet Med denne lille pjece vil vi gerne byde jeres barn og jer forældre velkommen

Læs mere

i Kristrup vuggestue

i Kristrup vuggestue i Kristrup vuggestue Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.22 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.00 Hverdagen ser nogenlunde sådan

Læs mere

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Forældrepjece Dagtilbud Nordvest Velkommen til Børnehuset Spentrup/Naturbørnehaven Bane Alle Naturbørnehaven har omkring 46 børn i alderen 3-6 år. Naturbørnehaven

Læs mere

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 51 VUGGESTUEN TLF. 29 34 71 08 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: MANDAG TIL OG MED TORSDAG FRA KL. 6.00 TIL 16.30 FREDAG FRA

Læs mere

Velkommen til. Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf:

Velkommen til. Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf: Velkommen til Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf: 72 57 82 60 www.aabybroskole.dk Indhold Indhold... 2 Velkommen i Ulveskov Børnehave... 3 Ulveskov Børnehave... 3 Personale...

Læs mere

Velkommen til Børneoasen Lind

Velkommen til Børneoasen Lind Velkommen til Børneoasen Lind Børnehaven Toftegården Mellemtoften 14, Lind Start i børnehaven Inden et barn starter i børnehaven snakker vi med de andre børn om, at der kommer et nyt barn, så både børn

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Sjælsø

Velkommen i Børnehuset Sjælsø Velkommen i Børnehuset Sjælsø Informationsmappe 2010 Oversigt: Velkommen til Børnehuset Sjælsø o Praktiske oplysninger o Pædagogiske aktiviteter o Lukkedage o Dagsrytme Velkommen i vuggestuen o Indkøring

Læs mere

Hverdagen i dit barns daginstitution

Hverdagen i dit barns daginstitution Hverdagen i dit barns daginstitution 2 Indhold Hverdagen i dit barns daginstitution... 1 Hvad er en daginstitution?... 3 Derfor er det vigtigt at gå i daginstitution... 3 Hverdagen i daginstitutionen...

Læs mere

Børnehuset Hørhaven. Forældrepjece

Børnehuset Hørhaven. Forældrepjece Børnehuset Hørhaven Forældrepjece Velkommen til Børnehuset Hørhaven Børnehuset Hørhaven er en kombineret institution med to vuggestuegrupper og to børnehavegrupper Dit barn skal starte på De voksne her

Læs mere

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi?

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi? Velkommen til Billum Børnehave. Med denne pjece vil vi gerne sige velkommen til jer og jeres barn, samt give en kort introduktion til hverdagen i Børnehaven. I børnehaven lægger vi vægt på: At barnet accepteres,

Læs mere

Thunfiskens ABC. Regler og politikker for Børnehuset Thunfisken. I denne pjece kan du læse om:

Thunfiskens ABC. Regler og politikker for Børnehuset Thunfisken. I denne pjece kan du læse om: Thunfiskens ABC Regler og politikker for Børnehuset Thunfisken I denne pjece kan du læse om: Skiftetøj Fejring af fødselsdage Måltider i institutionen Legetøjsfredag Sygdom Legeaftaler Afleveringstidspunkt

Læs mere

Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue

Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue Overgang fra hjem til vuggestue. Vuggestuen er ofte barnets første rigtige møde med nye og anderledes omgivelser, hvor det indgår i en sammenhæng med andre børn

Læs mere

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside:

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside: Svanen Velkomstfolder Svanen Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: 46 19 10 07 Email: svanen@roskilde.dk Hjemmeside: www.svanen.roskilde.dk Velkommen til Svanen! I denne folder vil vi gerne give jer nye

Læs mere

Velkommen til Barnets Hus Afd. Gårdens Børnehave. Frølundvej Herning

Velkommen til Barnets Hus Afd. Gårdens Børnehave. Frølundvej Herning Velkommen til Barnets Hus Afd. Gårdens Børnehave Frølundvej 49 7400 Herning Gårdens Børnehave: Børnehaven er normeret til 35 børn i alderen 2,9 år - 6 år, Åbningstider: Mandag torsdag: 6.30 16.45 Fredag:

Læs mere

Velkommen til vores vuggestue

Velkommen til vores vuggestue Velkommen til vores vuggestue Med denne folder får du nogle vigtige praktiske informationer om dit barns hverdag i vuggestuen. Heri beskrives, hvad vi tilbyder, og hvad vi forventer af dig i det fremtidige

Læs mere

DesignBørnehuset SanseSlottet

DesignBørnehuset SanseSlottet DesignBørnehuset SanseSlottet Vi vil gerne byde jer velkommen i Designbørnehuset SanseSlottet. SanseSlottet er en afdeling af Børnehusene i Vonsild. Vi håber, denne skrivelse kan give jer et lille indblik

Læs mere

Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen:

Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen: Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen: I vores gruppe er vi 5 dagplejer, Kit, Marianne, Lotte, Anja og Annette P. Vi har tilsammen 20 børn i alderen 0-3 år. Lige nu har vi rigtig mange nye små, som

Læs mere

Sundheds- & kostpolitik for Herslev Flexinstitution 2011-2012

Sundheds- & kostpolitik for Herslev Flexinstitution 2011-2012 Sundheds- & kostpolitik for Herslev Flexinstitution 2011-2012 Sundheds- og kostpolitik for Herslev Flexinstitution I Børnehuset har vi valgt at sætte fokus på børnehavens kost- og trivselspolitik. Dette

Læs mere

Her er vores hverdag

Her er vores hverdag Her er vores hverdag Motorik-børnehaven Rådyrvej Kom og besøg os inden du vælger børnehave I er altid velkommen til at komme på besøg i vores institution. Ring og aftal en tid. For os er det vigtig, at

Læs mere

Børnehaven Lystruplund Lystruplund 36 8520 Lystrup Telefon: 87 13 83 17 Email: hekru@aarhus.dk

Børnehaven Lystruplund Lystruplund 36 8520 Lystrup Telefon: 87 13 83 17 Email: hekru@aarhus.dk Børnehaven Lystruplund Lystruplund 36 8520 Lystrup Telefon: 87 13 83 17 Email: hekru@aarhus.dk 1 Velkommen til børnehaven Lystruplund Børnehaven og dens historie Børnehaven Lystruplund er opført i 1974

Læs mere

Velkommen til Vuggestuen Krible Krable

Velkommen til Vuggestuen Krible Krable Velkommen til Vuggestuen Krible Krable - En del af Dagtilbud Hasle Vuggestuen Krible Krable Kalendervej 5 8210 Hasle Pædagogiske leder Amal El-Awad Telefon 41 87 66 68 mail: amael@aarhus.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

i Kristrup vuggestue

i Kristrup vuggestue i Kristrup vuggestue Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.22 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.00 Mål og Værdier: I Kristrup

Læs mere

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET Her kan du få svar på dine spørgsmål som ny forælder i Møllehuset Velkommen til Møllehuset Formålet med pjecen her er at besvare de spørgsmål, du som ny forælder måtte have til

Læs mere

Velkommen til Humlebien

Velkommen til Humlebien Velkommen til Humlebien Humlebien Sct. Jørgens Park 17 4700 Næstved Tlf. 55 88 75 10 Email:Humlebien@naestved.dk Kære forældre Med denne folder vil vi gerne byde Jer og Jeres barn velkommen i Humlebien.

Læs mere

Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus.

Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus. Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus. Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen i vuggestuen. Vi håber, at nedenstående informationer vil være med

Læs mere

Velkomstfolder til nye børn

Velkomstfolder til nye børn Velkomstfolder til nye børn i Søndermarkens Børnehus - vuggestue Adresse: Søndermarkens Børnehus Teglværksvej 15, 7323 Give Tlf. 76 81 88 10 / sms nummer til DayCare 1276136 Hjemmeside adr.: www.sondermarken.vejle.dk

Læs mere

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie.

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Vi vil gerne have besøg af jer, inden du starter. Så kan I se

Læs mere

Rårup Børnehus - Stærekassen

Rårup Børnehus - Stærekassen Rårup Børnehus - Stærekassen Velkommen til Stærekassen - Vuggestuen i Rårup Børnehus Vi er glade for at kunne byde jer og jeres barn velkommen i Stærekassen. I denne lille folder vil vi fortælle lidt om

Læs mere

Hvem er vi. En god start

Hvem er vi. En god start BØRNEHUSET BAVNEHØJ Velkommen til Børnehuset Bavnehøj Herluf Trolles Gade 6 8200 Aarhus N. tlf.: 20354620 Pædagogisk Leder: Jane Iversen kontakt mail: jai@aarhus.dk Hvem er vi Vi er en integreret institution

Læs mere

Velkommen til Kontaktinformationer:

Velkommen til Kontaktinformationer: Velkommen til Kontaktinformationer: Vuggestuen Krible Krable Kalendervej 5 8210 Hasle tel: 4187 6668 mail: amael@aarhus.dk Pædagogiske leder: Amal El-Awad Kære nye børn og forældre Med denne pjece vil

Læs mere

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken.

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Daginstitutionen Norddalsparken er en aldersintegreret institution med børn i alderen 0-6 år. Lederen er Bente Nielsen, Daglig

Læs mere

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN LARVERNE SKOVHUSET

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN LARVERNE SKOVHUSET VELKOMMEN TIL SKOVHUSETS VUGGESTUE: Med denne velkomstfolder byder vi jer velkommen i Skovhusets vuggestue gruppe Larverne. Vi glæder os til at samarbejde med jer og håber, at I og jeres barn må få en

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN.

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. Vi vil gerne byde dig og din familie velkommen til Kildebækkens Børnehave. Børnehaven er opdelt i 2 stuer, som hedder henholdsvis, Skovhulen og Havhulen. Børnehaven

Læs mere

Velkomstfolder. Underoverskrift SKIVEKOMMUNE. Resen Daycare Furvej 7 7800 Skive www.resendaycare.dk

Velkomstfolder. Underoverskrift SKIVEKOMMUNE. Resen Daycare Furvej 7 7800 Skive www.resendaycare.dk Resen Daycare Furvej 7 7800 Skive www.resendaycare.dk Underoverskrift Velkomstfolder Velkommen til Musik og bevægelsesbørnehaven: SpilLoppen Vi håber, at både du og dit barn bliver glade for og trygge

Læs mere

Sådan vil vi gerne modtage dit barn! Og sådan arbejder vi så kan vi støtte børnene i deres udvikling samtidig med, at vi passer på personalet.

Sådan vil vi gerne modtage dit barn! Og sådan arbejder vi så kan vi støtte børnene i deres udvikling samtidig med, at vi passer på personalet. Sådan vil vi gerne modtage dit barn! Og sådan arbejder vi så kan vi støtte børnene i deres udvikling samtidig med, at vi passer på personalet. Her er lidt om, hvordan vi gør i de praktiske omsorgssituationer

Læs mere

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside:

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside: Svanen Velkomstfolder Svanen Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: 46 19 10 07 Email: svanen@roskilde.dk Hjemmeside: www.svanen.roskilde.dk Velkommen til Svanen! I denne folder vil vi gerne give jer nye

Læs mere

Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen!

Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen! Kære forældre Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen! Dine voksne på vuggestuen er: Laila Rikke Emma Maja Pædagog

Læs mere

Daginstitutionen. - en informationspjece til forældre. Forfattere: Modtagehuset & Egholmgaard

Daginstitutionen. - en informationspjece til forældre. Forfattere: Modtagehuset & Egholmgaard Daginstitutionen - en informationspjece til forældre Forfattere: Modtagehuset & Egholmgaard HVAD ER EN DAGINSTITUTION? 2 DERFOR ER DET VIGTIGT AT GÅ I DAGINSTITUTION? 3 HVERDAGEN I DAGINSTITUTIONEN 3 SAMLING

Læs mere

Åbningstider: Mandag fredag 6:

Åbningstider: Mandag fredag 6: Den Grønne Kile er for 3-6 årige i Hvalsø kommune og kan rumme 40 børnehavebørn. Med denne lille folder får du her kort de vigtigste og praktiske oplysninger samt et lille indtryk af hverdagen i børnehuset.

Læs mere

Velkomstfolder til nye børn

Velkomstfolder til nye børn Velkomstfolder til nye børn i Søndermarkens Børnehus - vuggestue Adresse: Søndermarkens Børnehus Teglværksvej 15, 7323 Give Tlf. 76 81 88 10 / sms nummer til DayCare 1276136 Hjemmeside adr.: www.sondermarken.vejle.dk

Læs mere

Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet

Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet www.omraade1.htk.dk/lindetraet Velkommen Vi vil hermed byde jer velkommen til Børnehuset Lindetræet herunder Lindetræet afd. 2, som

Læs mere

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece Børnehuset Spentrup Forældrepjece Velkommen til Børnehuset Spentrup/Haldvej Børnehaven Haldvej har omkring 50 børnehavebørn i alderen 3-6 år. Børnehaven Haldvej er en del af Spentrup Børnehus som også

Læs mere

Område Sundet: Solsikken Byder velkommen til og familie. Du skal starte på

Område Sundet: Solsikken Byder velkommen til og familie. Du skal starte på Område Sundet: Solsikken Byder velkommen til og familie. Du skal starte på 1 De voksne er fordelt således: Sol-stuen: Nina Susanne W. Måne-stuen: Lena Gitte Charlotte Rune Stjerne-stuen: Grethe Susanne

Læs mere

Velkommen i Øster Højst Børnehus

Velkommen i Øster Højst Børnehus Velkommen i Øster Højst Børnehus Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i Øster Højst Børnehus og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Velkommen til Fredensgård Den XXXXXXXX skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie.

Velkommen til Fredensgård Den XXXXXXXX skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Mette Kære XXXXXX Velkommen til Fredensgård Den XXXXXXXX skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Inden I starter på Fredensgård er I altid velkommen til

Læs mere

Børnehusets åbningstider: Mandag torsdag kl. 6.30-17.00 Fredag kl. 6.30-16.00

Børnehusets åbningstider: Mandag torsdag kl. 6.30-17.00 Fredag kl. 6.30-16.00 Børnehuset Møgelkær havde opstart den 1. april 2008 og er en privat integreret institution. Vi er normeret til 80 børn, 25 vuggestuebørn (0-3 år) og 55 børnehavebørn (3-6 år). I børnehaven er der tre grupper.

Læs mere

Velkommen til. Børnehuset Bakkegården. Børnehuset Bakkegården Risingsvej Odense C

Velkommen til. Børnehuset Bakkegården. Børnehuset Bakkegården Risingsvej Odense C Velkommen til Børnehuset Bakkegården Børnehuset Bakkegården Risingsvej 43 5000 Odense C 63 75 23 80 Kære du og dine forældre ønskes hjertelig velkommen til Børnehuset Bakkegården Du har fået plads i Børnehuset

Læs mere

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset Kære forældre. Det handler om at være tryg, ja nu skulle man måske tro, at vi reklamerer for et forsikringsselskab, men det gør vi absolut ikke. Men ordlyden er god nok, for det handler jo netop om, at

Læs mere

Skovvejens Børnehave er for 3-6 årige i Hvalsø kommune og kan rumme 40 børnehavebørn.

Skovvejens Børnehave er for 3-6 årige i Hvalsø kommune og kan rumme 40 børnehavebørn. Skovvejens Børnehave er for 3-6 årige i Hvalsø kommune og kan rumme 40 børnehavebørn. Med denne lille folder får du her kort de vigtigste og praktiske oplysninger samt et lille indtryk af hverdagen i børnehuset.

Læs mere

Forældrefolder. Børnehuset Elisehaven. Børnehuset Elisehaven. Ranunkelvænget Odense SV Tlf Praktiske oplysninger til forældre

Forældrefolder. Børnehuset Elisehaven. Børnehuset Elisehaven. Ranunkelvænget Odense SV Tlf Praktiske oplysninger til forældre Forældrefolder Børnehuset Elisehaven Børnehuset Elisehaven Ranunkelvænget 84 5250 Odense SV Tlf. 6375 1075 Praktiske oplysninger til forældre Velkommen i Børnehuset Elisehaven Det er vores ønske, at Elisehaven

Læs mere

Kære forældre! Med venlig hilsen Personalet

Kære forældre! Med venlig hilsen Personalet Velkommen til Børnehuset Kære forældre! Velkommen til Pilehaven. Her er nogle praktiske oplysninger om vores hverdag som vi håber, vil være med til at gi en god start i børnehaven. I er altid velkommen

Læs mere

VELKOMSTPJECE BØRNEHUSET ALSVEJ

VELKOMSTPJECE BØRNEHUSET ALSVEJ VELKOMSTPJECE BØRNEHUSET ALSVEJ KÆRE NYE FORÆLDRE TIL BØRN I BØRNEHAVEN! Hermed byder vi rigtig hjertelig velkommen til Børnehuset Alsvejs børnehave. Vi håber, at I og Jeres barn vil få nogle rigtig gode

Læs mere

BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ TLF

BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ TLF BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ DEN INTEGREREDE INSTITUTION TLF. 87 13 81 54 07 Velkommen til Børnegården Dagligdagen i vuggestueafdelingen Glade børn. Glade voksne. God stemning. Børnegården Rundhøj er et selvejende,

Læs mere

Rårup Børnehus - Stærekassen

Rårup Børnehus - Stærekassen Rårup Børnehus - Stærekassen Velkommen til Stærekassen - En integreret gruppe i Rårup Børnehus Vi er glade for at kunne byde jer og jeres barn velkommen i Stærekassen. I denne lille folder vil vi fortælle

Læs mere

H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10

H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10 H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10 Velkommen Vi vil med denne pjece byde nye børn og forældre velkommen til Paletten. Som personale er vi klar over, at I som forældre

Læs mere

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Forældrepjece Dagtilbud Nordvest Velkommen til Børnehuset Spentrup/Naturbørnehaven Bane Alle Børnehaven har plads til 48 børn i alderen 3-6 år og vi er delt

Læs mere

Mad- og måltidspolitik Bakkehuset

Mad- og måltidspolitik Bakkehuset Mad- og måltidspolitik Bakkehuset Forord Bakkehusets mad- og måltidpolitik er tænkt som et arbejdsredskab for at bevidstgøre børn, forældre og personale i forhold til sunde madvaner og livsstil. Igennem

Læs mere

Kostpolitik i Valhalla.

Kostpolitik i Valhalla. Kostpolitik i Valhalla. Kostpolitikken er udarbejdet i tæt samarbejde mellem personale og forældreråd. Kostpolitikken skal sikre os opmærksomhed på madkultur, for de forskellige aldersgrupper, og til de

Læs mere

Velkommen til Børnegården i Ollerup

Velkommen til Børnegården i Ollerup Velkommen til Børnegården i Ollerup Børnegården Ollerup Svendborgvej 3 D 5762 Vester Skerninge Børnegården i Ollerup er en privatejet natur- og idrætsinstitution, som ligger ved Gymnastikhøjskolen i Ollerup.

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Børnehaveafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Børnehaveafdelingen. Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Børnehaveafdelingen. Den daglige pædagogiske praksis i Børnehaveafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den pædagogiske

Læs mere

Børnehuset Freja Afdeling Frejas Have Himmelev Sognevej 115 4000 Roskilde Tlf. nr. 46 31 48 18 www.freja.roskilde.dk

Børnehuset Freja Afdeling Frejas Have Himmelev Sognevej 115 4000 Roskilde Tlf. nr. 46 31 48 18 www.freja.roskilde.dk Børnehuset Freja Afdeling Frejas Have Himmelev Sognevej 115 4000 Roskilde Tlf. nr. 46 31 48 18 www.freja.roskilde.dk 1 Dette er en lille velkomstpjece, med de mest vigtige oplysninger omkring Frejas Have.

Læs mere

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf Velkommen til Jernbanegade 26 9500 Hobro Tlf.97115160 Velkommen i Jernbanegades børnehus I denne folder vil i finde en række praktiske informationer om mange forskellige ting der er værd at vide når dit

Læs mere

Børnehuset Frydenlund

Børnehuset Frydenlund Børnehuset Frydenlund 1 2 Mærkedage og traditioner Forår Fastelavn i henholdsvis vuggestue og børnehave Storebørnsture i børnehaven Påskehygge i henholdsvis vuggestue og børnehave Forårsdag i børnehaven,

Læs mere

Hjems Børnehaves lille A Å

Hjems Børnehaves lille A Å Hjems Børnehaves lille A Å A Afhentning ; Sig altid farvel til en personale! Skal foregå inden 16.45, hvor døren skal være låst - udefra! Giv besked, hvis det er andre der henter, vi må ellers ikke udlevere

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen. Regnbuens vuggestue. Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: Telefon:

Velkommen til Småfolket / Regnbuen. Regnbuens vuggestue. Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: Telefon: Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: lagu@faxekommune.dk Telefon: 30 51 60 32 Velkommen til Småfolket / Regnbuen Daglig pædagogisk leder Line Stabell Jacobsen Mail: ljaco@faxekommune.dk Telefon:

Læs mere

Velkommen til Magdalene Haven

Velkommen til Magdalene Haven Velkommen til Magdalene Haven Vi er glade for, at I har valgt Magdalene Haven og vi håber at I bliver glade for at have jeres barn her i vores hus. Magdalene Haven er en integreret institution bygget i

Læs mere

Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe

Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe Vuggestuen Institutionens adresse og telefon nummer: Børnehuset Heimdal Ny strandvej 3A 4640 Faxe Tlf.: 56 20 34 90/ 20 45 47 32 Område leder:

Læs mere

Velkommen til Lindetræet

Velkommen til Lindetræet Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet Lindehaven 3, 2630 Taastrup Tlf. 43 35 31 40 www.detgroenneomraade.htk.dk Velkommen Vi vil hermed byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Vores adresse: Tendrup Hovvej 7A, 8543 Hornslet Vores tlf.nr.: 87 53 57 90 Vores åbningstid: mandag torsdag 6.30 17.00, fredag 6.30 16.00 Jeres

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Rydevænget. - En del af Dagtilbud Hasle

Velkommen til Børnehuset Rydevænget. - En del af Dagtilbud Hasle Velkommen til Børnehuset Rydevænget - En del af Dagtilbud Hasle Børnehuset Rydevænget Rydevænget 51 8210 Aarhus V Pædagogisk leder Martin Voldum Telefon 20 33 08 01 Mail: mcvol@aarhus.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

Velkommen til Børnegården i Ollerup

Velkommen til Børnegården i Ollerup Velkommen til Børnegården i Ollerup Børnegården Ollerup Svendborgvej 3 D 5762 Vester Skerninge Børnegården i Ollerup er en privatejet natur- og idrætsinstitution, som ligger ved Gymnastikhøjskolen i Ollerup.

Læs mere

Velkommen til Annemariegården!

Velkommen til Annemariegården! Velkommen til Annemariegården! Annemariegården er en integreret institution med ca. 175 børn i alderen 0-10 år. Vi har tre vuggestuegrupper og tre børnehavegrupper, samt et funktionsopdelt fritidshjem

Læs mere

Velkommen til Bavnebakken.

Velkommen til Bavnebakken. 1 Velkommen til Bavnebakken. Vi ønsker dig og dit barn velkommen til Bavnebakken. Bavnebakken er en integreret institution med 24 vuggestuebørn og 40 børnehavebørn. Vi er en del af Kolt-Hasselager dagtilbud,

Læs mere

Velkommen i Børneoasen Lind. Vuggestuen Koustrupgård Koustrup Allé 3

Velkommen i Børneoasen Lind. Vuggestuen Koustrupgård Koustrup Allé 3 Velkommen i Børneoasen Lind Vuggestuen Koustrupgård Koustrup Allé 3 Start i vuggestuen. Inden Jeres barn skal starte i vuggestuen, vil vi gerne at I kontakter os for et besøg, så vi kan blive klar til

Læs mere

Småfolket/Regnbuen Småfolket/Regnbuen. Sundhedspolitik

Småfolket/Regnbuen Småfolket/Regnbuen. Sundhedspolitik Sundhedspolitik I Småfolkets/ Regnbuens sundhedspolitik kan du læse om institutions politikker vedrørende kost, bevægelse, sygdom, søvn og pauser. For at sikre børnenes sundhed og trivsel er det vigtigt

Læs mere

Folder vuggestuen. Her bor vi:

Folder vuggestuen. Her bor vi: Folder vuggestuen Her bor vi: Børnehuset ligger i et naturskønt område med Krengrupskoven som nærmeste nabo. I skoven er der god mulighed for bevægelse, sansmæssige oplevelser og ro til fordybelse. Velkommen.

Læs mere

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset Kære forældre. Det handler om at være tryg, ja nu skulle man måske tro, at vi reklamerer for et forsikringsselskab, men det gør vi absolut ikke. Men ordlyden er god nok, for det handler jo netop om, at

Læs mere

Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg

Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg Kære Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg Du skal være på Dit mærke er Dine primærvoksne er: Vi glæder os til, du starter i vuggestue. Med venlig hilsen Alle de voksne i Daginstitutionen

Læs mere

Velkommen i. Børnehuset Brillesøen

Velkommen i. Børnehuset Brillesøen Hej Velkommen i Børnehuset Brillesøen Afd. Kærmosen & Tranekæret 1 Du skal gå i De voksne på din stue hedder: 2 Børnehuset Brillesøen www.brillesoen.albertslund.dk Afd. Kærmosen Tranehusene 75 2620 Albertslund

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Vores adresse: Tendrup Hovvej 7A, 8543 Hornslet Vores tlf.nr.: 87 53 57 90 Vores åbningstid: mandag torsdag 6.30 17.00, fredag 6.30 16.00 Jeres

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Molevitten

Velkommen i Børnehuset Molevitten Velkommen i Børnehuset Molevitten BØRNEHAVEN PALETTEN KLATTERNE & TUBERNE Børnehaven er normeret til 40 børn i alderen 2,9 5 år. Børnene er fordelt på 2 stuer, Tuberne og Klatterne, med 20 børn på hver.

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Oasen.

Velkommen til Børnehuset Oasen. Velkommen til Børnehuset Oasen. Hvem er vi? Børnehuset Oasen er en del af landsbyordningen Tre Ege Skolen, det betyder at skoleleder Hanne Ryggard er øverste leder for Landsbyordningen i Ryslinge og Kværndrup.

Læs mere