Fraværende: Ingen, alle mødt. Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden: Godkendt. Pkt. 2: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet 29.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fraværende: Ingen, alle mødt. Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden: Godkendt. Pkt. 2: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet 29."

Transkript

1 Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø Varde Onsdag den 2. december 2015 kl på Hjerting Badehotel, Strandvejen 1, Hjerting, 6710 Esbjerg V Fraværende: Ingen, alle mødt. Dagsorden: Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden: Beslutning: Godkendt. Pkt. 2: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet 29. september 2015: Godkendt. Referatet er tidligere udsendt pr. mail til bestyrelsen. Pkt. 3: Gensidig orientering siden sidst. Nyt fra formanden Afholdt møde med Erhvervsstyrelsen Formændene er indbudt til møde med Erhvervs og vækstminister Troels Lund Poulsen tirsdag den 8. december i København. Borgmestrene er ligeledes indbudt til mødet. Årsmøde for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer er under planlægning i Erhvervsstyrelsen Taget til orientering med følgende bemærkninger: Nyt fra formanden: Problemet med disponering af tilbageløbsmidlerne tages med til mødet i København. Der arbejdes for at LAG erne kan genanvende de LAG midler, der kommer tilbage fra ikke gennemførte indstillede projekter. Medlemsarrangementer: Der var enighed om, at de to møder om fundraising og projektstyring var en succes. Derfor forsøges det gentaget i løbet af programperioden. Vel gennemførte medlemsarrangementer om fundraising og projektstyring.

2 Nyt fra bestyrelsesmedlemmer Møde med Region Syds LAG Forum i starten af 2016 for drøftelse af den vedtagne Regionale Udviklingsplan. Nyt fra koordinatorerne Vi afventer dato for mødet med Region Syds LAG Forum. Preben Friis Hauge gjorde opmærksom på, at Danske Regioner har rettet henvendelse til Erhvervsog Vækstminister Troels Lund Poulsen angående anvendelse af FLAG restmidler fra De afventer svar. Søren Vinding orienterede om, at TV Syd har oprettet en ny lokalredaktion for de fire Vadehavskommuner. Lokalredaktør Finn Grahndin kan kontaktes på Orientering om budgetændring af projekt fra første ansøgningsrunde. Pkt. 4: Udkast til nye bekendtgørelser vedrørende de lokale aktionsgrupper under hav og fiskeriudviklingsprogrammet og under landdistriktsprogrammet for perioden Bestyrelsen fik den 16. november tilsendt høringsmaterialet vedr. ovennævnte nye bekendtgørelser. Vedhæftet dagsordenen er forslag til fælles høringssvar fra LAG Fanø Varde samt Fanø Kommune og Varde Kommune. For overskuelighedens skyld er høringssvaret opdelt i to dele, hvor brevet indeholder en række overordnede betragtninger til de nye bekendtgørelser, mens bilaget indeholder en oversigt over kommentarer til de konkrete paragraffer i bekendtgørelserne. Der førtes en drøftelse, hvorefter det fælles høringsbrev fra LAG Fanø Varde, Fanø Kommune og Varde Kommune blev underskrevet af formanden. Brevet er 3. december sendt til Erhvervsstyrelsen bilagt oversigten over kommentarer til de konkrete paragraffer i bekendtgørelserne. Vi imødeser nye reviderede bekendtgørelser. Der var enighed om, at der på nuværende tidspunkt, ikke var grund til at splitte LAG Fanø Varde op igen i to selvstændige aktionsgrupper. De enkelte aktionsgrupper ville ikke komme til at råde over flere midler af den grund. Det fremgår af Erhvervs og vækstminister Troels Lund Poulsens brev til LAG er og borgmestre, at der åbnes for muligheden for, at sammenlagte LAG områder kan dele sig, og dermed dække mindre afgrænsede LAG områder svarende til kommunegrænserne. Selv om der både fra Varde og Fanøs side, ved oprettelsen af LAG erne i denne periode, blev kæmpet for, at der skulle etableres selvstændige LAG er i de to områder, er det koordinatorernes vurdering, at der på nuværende tidspunkt ikke er grund til at skulle bruge ressourcer

3 på at splitte den sammenlagte LAG op igen, hvilket er angivet i forslaget til høringsbrevet. Idet høringsfristen er den 3. december, kører der en parallel godkendelse af høringsbrevet i de to kommuner, hvorfor borgmestre og kommunaldirektører har fået brevet tilsendt til godkendelse. Til drøftelse med henblik på godkendelse af høringssvaret og underskrift af brevet. Pkt. 5: Generalforsamlingen 2016 På sidste bestyrelsesmøde blev det besluttet, at afholde generalforsamling tirsdag den 12. april kl i Varde Kommune. Vi er efterfølgende blevet opmærksomme på det uhensigtsmæssige i den beslutning, idet der er ansøgningsfrist 14. marts med behandling af ansøgninger fra første ansøgningsrunde den 19. april. Det betyder, hvis vi fastholder generalforsamlingen 12. april, og der er udskiftning af bestyrelsesmedlemmer, vil eventuelt nye medlemmer ikke kunne nå at få en introduktion til PROMIS og projektprioriteringsværktøjet således at de på lige fod med den øvrige bestyrelse vil kunne behandle ansøgningerne den 19. april. Det foreslås i stedet, at generalforsamlingen fremrykkes til afholdelse allerede onsdag den 9. marts kl et sted i Varde Kommune. Da der ikke er aftalt flere bestyrelsesmøder før afholdelsen af generalforsamlingen er der behov for en drøftelse af formalia. I henhold til vedtægternes 7 skal ordinær generalforsamling afholdes inden udgangen af april måned. Det blev besluttet, at afholde ordinær generalforsamling for LAG Fanø Varde tirsdag den 8. marts 2016 kl et sted i Varde Kommune. Sted vil fremgå af dagsordenen. Dagsordenen for den ordinære generalforsamling blev gennemgået. Ad 1): Kommunaldirektør Mogens Pedersen, Varde Kommune blev foreslået som dirigent. Ad 5 og 6): Bestyrelsesmedlem Knud Erik Madsen forelægger årsregnskabet og revisionsberetningen samt forslag til drifts og likviditetsbudget for Ad 8): Valg af bestyrelsesmedlemmer, suppleanter og formand, jf. 9: Følgende er på valg i 2016 med mulighed for genvalg: Arme Haahr Hansen, Varde (formand) Knud Erik Madsen, Varde Gorm Siggaard, Fanø Jørgen Müller, Fanø Generalforsamlingen indkaldes med højst 4 og mindst 2 ugers varsel ved annoncering i lokale aviser og på hjemmesiden og ved udsendelse til

4 aktionsgruppens medlemmer pr. mail. Forslag som ønskes behandlet på generalforsamlingen skal være formanden eller sekretariatet i hænde senest 8 dage før generalforsamlingen. Dagsorden for den ordinære generalforsamling skal indeholde: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af stemmetællere 4. Forelæggelse af bestyrelsens beretning om den lokale aktionsgruppes virksomhed i det forløbne år samt beslutning om godkendelse heraf. 5. Forelæggelse af årsregnskab og revisionsberetning for 2015 samt beslutning om godkendelse af resultatopgørelse og balance. 6. Forelæggelse af drifts og likviditetsbudget for det kommende år samt beslutning om godkendelse heraf. 7. Indkomne forslag fra bestyrelse eller medlemmer. 8. Valg af bestyrelsesmedlemmer, suppleanter og formand, jf Valg af revisor 10. Eventuelt Der var samtidig enighed om, at invitere en oplægsholder, med et relevant emne, til afslutning på generalforsamlingen. Forslag sendes til koordinator Hanne Jespersen på haje@varde.dk der efterfølgende kontakter oplægsholderen. Til drøftelse i bestyrelsen: Vi skal have forslag til dirigent og forslag til sted til afholdelse af generalforsamlingen. Samtidig ønskes en drøftelse af, hvem aflægger regnskab og budget for det kommende år. Og endelig bør det overvejes, hvorvidt vi skal invitere en oplægsholder med et relevant emne til afslutning på generalforsamlingen. Da der ikke allerede er aftalt et møde for godkendelse af regnskabet og revisionsprotokollen for 2015, indstilles det samtidig at bestyrelsen afholder et kort møde i februar måned for drøftelse af generalforsamlingens enkelte punkter, samt ovennævnte godkendelser.

5 Forslag til mødedato: Pkt. 6: Forslag til drifts og likviditetsbudget for 2016 Vedhæftet forslag til Drifts og likviditetsbudget for LAG Fanø Varde Der afholdes bestyrelsesmøde torsdag den 3. marts 2016 kl på Fanø. På mødet godkendes regnskab og revisionsprotokol samt drøftelse af oplæg til beretning og forberedelserne til generalforsamlingen. Godkendt til fremlæggelse på generalforsamlingen 8. marts Til godkendelse og efterfølgende fremlæggelse på generalforsamlingen. Pkt. 7: Kontoudtog Det fremgår af vejledningen om tilskud til drift og administration, at bestyrelsen skal have fremlagt et ajourført regnskab og et kontoudtog, der viser pengestrømmen. Kontoudtog printet pr. 27. november 2015 blev fremlagt til bestyrelsens orientering. Koordinatorerne tager et print med af kontoudtoget til brug for ovenstående fremlæggelse. Til efterretning. Pkt. 8: Tilsagnsbrevet for drifts og projektrammen Erhvervsstyrelsen, LAG Sekretariatet har den 11. november meddelt LAG Fanø Varde tilsagn om tilskud for 2016 til drift af den lokale aktionsgruppe og ramme til indstilling af projekter til tilskud. Tilsagnsbeløb for 2016 drift af den lokale aktionsgruppe: Tilsagnet må anvendes til at dække udgifter forbundet med at drive den lokale aktionsgruppe og gennemføre den lokale udviklingsstrategi. Tilsagnet for 1. januar 31. december 2016 er kr. Projektramme for 2016 ramme til indstilling af projekter til tilskud.

6 Rammen til indstilling af projekter til tilskud for 1. januar 31. december 2016 er kr. Uforbrugte og annullerede danske midler, der ikke er genanvendt i 2016, bortfalder ved finansårets udløb pr. 31. december 2016, jf. budgetloven. Budgettet består af 80 % EU midler kr. og 20 % danske midler fra Erhvervs og Vækstministeriet kr. I brevet er der beskrevet en lang række betingelser for tilsagn om tilskud i 2016, og bestyrelsen erklærer ved sin underskrift, at aktionsgruppen ønsker at modtage dette tilsagn om tilskud på de anførte betingelser. Til orientering og underskrift af formanden og to bestyrelsesmedlemmer. Bestyrelsen erklærede med sin underskrift at den er indforstået med de vilkår, der er nævnt i tilsagnet J.nr Det underskrevne tilsagn er 3. december sendt til Netværkscentret. Pkt. 9: Forlængelse af de indgåede driftsaftaler med Fanø og Varde Kommune. LAG Fanø Varde indgik primo 2015 en driftsaftale med de to kommuner. Af aftalerne fremgår, at: LAG Fanø Varde betaler de to kommuner kr. /år for varetagelsen af sekretariatsbistand, i første omgang fældende for 2015, hvorefter ny forhandling imødeses når aktionsgruppen kender budgettet til drift og administration for Bestyrelsen udtrykte stor tilfredshed med organiseringen af LAG arbejdet i Fanø og Varde Kommune. Det blev besluttet, at anmode Fanø Kommune og Varde Kommune om forlængelse af driftsaftalerne. Vi imødeser bekræftelse på forlængelse af driftsaftalerne. Budgettet kender vi nu jf. pkt. 8, og det indstilles derfor til bestyrelsen, at de indgåede driftsaftaler med Fanø og Varde Kommune forlænges. Betalingen fra LAG Fanø Varde inkluderer omkostninger til løn, kontorhold, telefon, it og lokaler til funktionen. LAG Fanø Varde afregner hvert kvartal kr. til henholdsvis Fanø Kommune og Varde Kommune. Aftalen er gældende indtil anden aftale herom.

7 Pkt. 10: Temadrøftelse: Bestyrelsens arbejde i forhold til udviklingsstrategiens mål herunder opsummering af indstillede projekter i Emnet er en fortsættelse af drøftelsen af nye ansøgnings og prioriteringsværktøj herunder procedure for indstilling af ansøgninger, fra bestyrelsesmødet 29. september. Som udgangspunkt for drøftelsen er vedhæftet opsummering af indstillede projekter fra de to ansøgningsrunder i Derudover har følgende været foreslået: a) Drøftelse af om diverse tilladelser, såsom landzonetilladelser og byggetilladelser skal være på plads før vi behandler ansøgningen. b) Fordeling af midlerne mellem Fanø og Varde 2016 og fremover. En formel beslutning om, at hver kommune har sine egne penge. c) Drøftelse af referater fra punktet om indstilling af projekter til tilsagn og de projekter, der må nøjes med et afslag. Hvor meget skal fremgå af referaterne, der alene er beslutningsreferater. Skal den nuværende form fra 2015 fortsætte eller ønsker bestyrelsen yderligere formulering af begrundelserne for afslag på projektansøgninger. Udviklingsstrategien: Er der nogle af områderne i udviklingsstrategien vi gerne vil forfølge i 2016? F.eks. klima og miljøprojekter, samarbejds og netværksaktiviteter, der tager udgangspunkt i Vadehavet eller noget helt tredje. Af vores vision fremgår, LAG Fanø Varde ønsker at bidrage til, at området til stadighed udvikles og at det gode liv kan leves i vores byer, landsbyer og landdistrikter. Vi ønsker at styrke rammerne for et godt og sundt liv med adgang til job, boliger, servicetilbud, kulturog fritidstilbud samt med gode muligheder for iværksætteri og lokal erhvervsudvikling. LAG Fanø Varde ønsker at bidrage til vækst og Den samlede oversigt over indstillede projekter i 2015 blev drøftet. Det er glædeligt, at LAG Fanø Varde er tæt på målet om fordeling af midlerne på de 3 indsatsområder. Derfor ser bestyrelsen ikke et behov for at ændre den nuværende udviklingsstrategi for Vi holder linjen og der foretages en midtvejsevaluering i løbet af Ad de enkelte punkter: a) Koordinatorerne opfordres til at tage kontakt til de respektive kommuner for at høre om det er muligt at et projekt kan opnå diverse tilladelser før bestyrelsen behandler ansøgningen. Søren Vinding ønskede følgende særstandpunkt ført til protokol: Er af den overbevisning, at vi ikke skal indstille projekter til tilsagn før tilladelserne er i hus. b) Det blev besluttet, at hver kommune har sine egne penge, dog således, i det tilfælde den ene kommune ikke modtager nok relevante ansøgninger om tilskud, da kan den anden kommune anvende beløbet til indstilling af projekter til tilsagn fra den anden kommune. Fokus er på projekter, der er med til at realisere de opstillede mål i Udviklingsstrategien. Det fremgår af det nye tilsagn for 2016 til indstilling af projekter til tilskud, at LAG Fanø Vardes ramme i alt er på kr. Heraf disponerer Fanø på 40 % og Varde på 60 % af beløbet, hvilket giver følgende til hver kommune: Fanø: kr. i 2016 Varde: kr. i 2016 Beløbene fordeles på to ansøgningsrunder, som besluttet på bestyrelsesmødet 29. september c) Det er vigtigt, at begrundelserne for afslag tydeligt fremgår af afslagsbrevene til projektsøgerne. Til gengæld fortsættes den nuværende linje med korte beslutningsreferater, da disse referater er offentligt tilgængelige på LAG

8 fastholdelse i forhold til både bosætning og erhvervsudvikling. For at leve op til den ovenstående vision, har bestyrelsen udpeget tre overordnede indsatsområder: Fanø Vardes hjemmeside og dermed tilgår en bred kreds. Koordinator Helle Andersen er ved at undersøge om begrundelserne for afslag skal fremgå af referatet. Bestyrelsen orienteres derom på næste bestyrelsesmøde. 1. Fastholde og øge antallet af arbejdspladser og iværksættere (55 % af de samlede tilskudsmidler = kr. i 2016) 2. Det gode liv (35 % af de samlede tilskudsmidler = kr. i 2016) 3. Samarbejds og netværksprojekter (10 % af de samlede tilskudsmidler = kr. i 2016) Under de enkelte indsatsområder, er der igen en under opdeling af midlerne, jf. udviklingsstrategien. Til drøftelse i bestyrelsen, hvad skal der satses på i det næste års tid og udmeldes til kommende ansøgere. Pkt. 11: Eventuelt Intet at bemærke. Pkt. Næste møde for godkendelse af regnskab og drøftelse af generalforsamlingens enkelte punkter. Næste møde afholdes torsdag den 3. marts kl på Fanø. Fastlæggelse af dato og mødested: Sagsnr Dok.nr /15 haje

Afbud fra: Torben Haahr. Søren Vinding og Gorm Sigaard var fraværende under punktet Godkendt

Afbud fra: Torben Haahr. Søren Vinding og Gorm Sigaard var fraværende under punktet Godkendt Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde torsdag den 3. marts 2016 kl. 17.00 ca. 20.00 på Fanø Rådhus, Skolevej 5-7, Nordby, Fanø (Færge fra Esbjerg kl. 16.30) Afbud fra: Torben Haahr Dagsorden: Pkt.

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl ca Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl ca Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl. 18.30 ca. 20.00 Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby (Bemærk besøg i Nyttehaven inden bestyrelsesmødet færge fra Esbjerg

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde torsdag den 26. februar 2015 kl i Mødelokale, Hodde-Tistrup Hallen, Lærkevej, 6862 Tistrup.

Referat bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde torsdag den 26. februar 2015 kl i Mødelokale, Hodde-Tistrup Hallen, Lærkevej, 6862 Tistrup. Referat bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde torsdag den 26. februar 2015 kl. 17.00 i Mødelokale, Hodde-Tistrup Hallen, Lærkevej, 6862 Tistrup. Fraværende: Der er afbud fra Torben Haahr, Preben Friis-Hauge,

Læs mere

Tilsagn om tilskud for 2014 til oprettelse af den lokale aktionsgruppe og udvikling af den lokale udviklingsstrategi

Tilsagn om tilskud for 2014 til oprettelse af den lokale aktionsgruppe og udvikling af den lokale udviklingsstrategi LAG Bornholm Jørgen Hammer, LAG Formand jh@nyker.dk C.C. hjj@lag-bornholm.dk erhverv@naturerhverv.dk Dato: 4. december 2014 Kontor: Landdistriktskontor Netværkscenteret Sagsnr.: 2014-2918 Sagsbeh.: SYKJ

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde onsdag den 22. august 2018 kl ca Blue Water Arena, Gl. Vardevej 82, 6700 Esbjerg.

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde onsdag den 22. august 2018 kl ca Blue Water Arena, Gl. Vardevej 82, 6700 Esbjerg. Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde onsdag den 22. august 2018 kl. 17.30 ca. 21.30. Blue Water Arena, Gl. Vardevej 82, 6700 Esbjerg. Afbud fra: Fraværende: Dagsorden: Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Vedtægter for LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern

Vedtægter for LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern Vedtægter for LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern 1. Navn Aktionsgruppens navn er LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern. 2. Hjemsted (Område) Aktionsgruppens hjemsted er Lemvig og Ringkøbing-Skjern Kommuner. 3. Formål

Læs mere

Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 20. februar 2018 kl ca Fåborg Kro, Krosvinget 1, 6818 Årre.

Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 20. februar 2018 kl ca Fåborg Kro, Krosvinget 1, 6818 Årre. Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 20. februar 2018 kl. 17.30 ca. 21.30. Fåborg Kro, Krosvinget 1, 6818 Årre. Ingen afbud Dagsorden: Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden: Pkt. 2: Godkendelse

Læs mere

I. Navn, hjemsted og formål. 2. Hjemsted (Område). Den lokale aktionsgruppes hjemsted er Esbjerg, Ringkøbing-Skjern, Holstebro og Lemvig kommuner.

I. Navn, hjemsted og formål. 2. Hjemsted (Område). Den lokale aktionsgruppes hjemsted er Esbjerg, Ringkøbing-Skjern, Holstebro og Lemvig kommuner. Den 27. marts 2015 Forslag til: Vedtægter for den lokale aktionsgruppe FLAG Vestjylland. 1. Navn Aktionsgruppens navn er FLAG Vestjylland. I. Navn, hjemsted og formål 2. Hjemsted (Område). Den lokale aktionsgruppes

Læs mere

Afbud fra: Jørgen Müller Fraværende: Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden: Pkt. 2: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet 23.

Afbud fra: Jørgen Müller Fraværende: Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden: Pkt. 2: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet 23. Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde onsdag den 22. marts 2017 kl. 15.30 ca. 20.30. Mødelokalet, Hodde-Tistrup Hallen, Lærkevej 23, 6862 Tistrup. Afbud fra: Jørgen Müller Fraværende: Dagsorden:

Læs mere

Udviklingsstrategi for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden 2014 2020. februar 2015

Udviklingsstrategi for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden 2014 2020. februar 2015 Udviklingsstrategi for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden 2014 2020 februar 2015 1 Indhold Kort resumé af strategien... 2 Formalia... 2 Strategiens vision og handlingsplan, mål,

Læs mere

Dirigenten konstaterede, at der er indkaldt rettidigt til generalforsamlingen via annonce i Stevnsbladet.

Dirigenten konstaterede, at der er indkaldt rettidigt til generalforsamlingen via annonce i Stevnsbladet. Referat af ordinær generalforsamling i Udvikling Stevns 2015 Tirsdag d. 14. april kl 20.00, Tinghuset, Algade 8 i Store Heddinge Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af stemmetællere

Læs mere

2014 Forslag til vedtægter for LAG-Sydsjælland

2014 Forslag til vedtægter for LAG-Sydsjælland 2014 Forslag til vedtægter for LAG-Sydsjælland Fremlagt på stiftende generalforsamling for LAG-Sydsjælland 25-08-2014 Vedtægter for LAG-Sydsjælland Side 1 Vedtægter for LAG-Sydsjælland I. Navn, hjemsted

Læs mere

Skabelon til årlig beretning fra lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020

Skabelon til årlig beretning fra lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020 Skabelon til årlig beretning fra lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020 Bemærk - alle oplysninger under punkt A, B, C og G skal udfyldes

Læs mere

Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe. Vedtægter for LAG Lysnet (forslag) I. Navn, hjemsted og formål

Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe. Vedtægter for LAG Lysnet (forslag) I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er LAG Lysnet Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe Vedtægter for LAG Lysnet (forslag) I. Navn, hjemsted og formål 2. Hjemsted (Område) Den lokale aktionsgruppes hjemsted

Læs mere

Udviklingsstrategi. for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden November 2017

Udviklingsstrategi. for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden November 2017 Udviklingsstrategi for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden 2014 2020 November 2017 Indhold Kort resumé af strategien... 2 Formalia... 2 Strategiens vision og handlingsplan, mål,

Læs mere

Vedtægter for LAG-NORD. I. Navn, hjemsted og formål

Vedtægter for LAG-NORD. I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er LAG NORD Vedtægter for LAG-NORD I. Navn, hjemsted og formål 2. Hjemsted (Område) Den lokale aktionsgruppes hjemsted er Frederikshavn, Brønderslev og Frederikshavn Kommune

Læs mere

Forslag til Vedtægter for Landudvikling Slagelse

Forslag til Vedtægter for Landudvikling Slagelse Forslag til Vedtægter for Landudvikling Slagelse I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er Landudvikling Slagelse 2. Hjemsted (Område) Aktionsgruppens hjemsted er Slagelse Kommune 3.

Læs mere

2014 Vedtægter for LAG-Sydsjælland

2014 Vedtægter for LAG-Sydsjælland 2014 Vedtægter for LAG-Sydsjælland Vedtaget på stiftende generalforsamling for LAG-Sydsjælland 25-08-2014 Vedtægter for LAG-Sydsjælland Side 1 I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er;

Læs mere

VEDTÆGTER. for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK

VEDTÆGTER. for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK VEDTÆGTER for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK Indholdsfortegnelse 1. Foreningens navn, hjemsted, virke og formål... 3 2. Medlemskab... 3 3. Bestyrelsen... 4 4. Årsmødet... 4 5. Udmeldelse og eksklusion...

Læs mere

Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe. Vedtægter for LAG Randers-Favrskov. I. Navn, hjemsted og formål

Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe. Vedtægter for LAG Randers-Favrskov. I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er LAG Randers-Favrskov Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe Vedtægter for LAG Randers-Favrskov I. Navn, hjemsted og formål 2. Hjemsted (Område) Den lokale aktionsgruppes

Læs mere

Vedtægter for lokal aktionsgruppe Ikast-Brande

Vedtægter for lokal aktionsgruppe Ikast-Brande Vedtægter for lokal aktionsgruppe Ikast-Brande I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er Landdistriktsgruppen LAG (lokal aktions gruppe) Ikast-Brande. 2. Hjemsted Aktionsgruppens hjemsted

Læs mere

Den lokale Aktionsgruppe i Middelfart Kommune

Den lokale Aktionsgruppe i Middelfart Kommune Vedtægter 1. Navn I. DEN LOKALE AKTIONSGRUPPE Aktionsgruppens navn er Den lokale Aktionsgruppe i Middelfart Kommune 2. Hjemsted Aktionsgruppens hjemsted er Middelfart Kommune. 3. Formål Foreningens formål

Læs mere

Bestyrelsesmøde i LAG Aabenraa torsdag d. 10. april 2008, kl. 16.30. Udviklingspark Aabenraa, Bjerggade 4K, 1. sal, 6200 Aabenraa

Bestyrelsesmøde i LAG Aabenraa torsdag d. 10. april 2008, kl. 16.30. Udviklingspark Aabenraa, Bjerggade 4K, 1. sal, 6200 Aabenraa Bestyrelsesmøde i LAG Aabenraa torsdag d. 10. april 2008, kl. 16.30 Udviklingspark Aabenraa, Bjerggade 4K, 1. sal, 6200 Aabenraa Dagsorden: 1. Orientering ved formanden 2. Behandling af ansøgninger 3.

Læs mere

LAG Midt-Nordvestsjælland

LAG Midt-Nordvestsjælland VEDTÆGTER FOR FORENINGEN LAG MIDT-NORDVESTSJÆLLAND I. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. 1. Navn. Aktionsgruppens navn er LAG Midt-Nordvestsjælland. 2. Hjemsted (Område). Den lokale aktionsgruppes hjemsted er Odsherred,

Læs mere

Vedtægter for Landsforening Team Succes

Vedtægter for Landsforening Team Succes Vedtægter for Landsforening Team Succes 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND 1.1 Foreningens navn er Foreningen Team Succes. 1.2 Foreningen har hjemsted i Vejle Kommune. 1.3 Foreningen er en landsdækkende, almennyttig

Læs mere

Vedtægter for Aktionsgruppen Jammerbugt Vesthimmerland.

Vedtægter for Aktionsgruppen Jammerbugt Vesthimmerland. Vedtægter for Aktionsgruppen Jammerbugt Vesthimmerland. I. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. 1. Navn Aktionsgruppens navn er LAG-Jammerbugt-Vesthimmerland af 2014 2020. 2. Hjemsted (Område) Den lokale aktionsgruppes

Læs mere

Skabelon til årlig beretning fra lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020

Skabelon til årlig beretning fra lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020 Skabelon til årlig beretning fra lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020 Bemærk - alle oplysninger under punkt A, B, C og G skal udfyldes

Læs mere

Vedtægter for LAG Halsnæs-Gribskov

Vedtægter for LAG Halsnæs-Gribskov 2014 Vedtægter for LAG Halsnæs-Gribskov Vedtaget på stiftende generalforsamling for LAG Halsnæs-Gribskov Halsnæs Kommune 17-09-2014 I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er LAG Halsnæs-Gribskov

Læs mere

Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe

Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe Vedtægter for LAG Skive-Viborg I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er Den Lokale Aktionsgruppe LAG Skive-Viborg 2. Hjemsted (Område) Den

Læs mere

Grundejerforeningen Thorup Strand Øst

Grundejerforeningen Thorup Strand Øst Bestyrelsesmøde 1/3-2015 hos Niels Jørgen Deltagere: Hans, Jørgen, Jeppe, Niels Jørgen, Peter Afbud: HP Dagsorden: 1. Bemærkninger til sidste referat 2. Økonomi, herunder forslag til kontingent for 2016

Læs mere

Torslunde-Ishøj Idrætsforenings Støtteforening afholder bestyrelsesmøde torsdag den 8. januar 2015 kl. 17.00 i klubhuset på Torbens Vænge 10.

Torslunde-Ishøj Idrætsforenings Støtteforening afholder bestyrelsesmøde torsdag den 8. januar 2015 kl. 17.00 i klubhuset på Torbens Vænge 10. Torslunde-Ishøj Idrætsforenings Støtteforening afholder bestyrelsesmøde torsdag den 8. januar 2015 kl. 17.00 i klubhuset på Torbens Vænge 10. Fremmødte: Keld, Erik, Vibeke, Ole, Gerner, Peter og Ivan.

Læs mere

Kreds Vest ordinær generalforsamling, 31. marts 2017

Kreds Vest ordinær generalforsamling, 31. marts 2017 Kreds Vest ordinær generalforsamling, 31. marts 2017 Bilag til pkt. 5a. Forslag fra bestyrelsen - Ændringsforslag til vedtægter for Kreds Vest Nuværende bestemmelse Forslag Bemærkninger 4. stk. 1. Kredsens

Læs mere

Mundtlig beretning til brug for LAG Fanø-Vardes generalforsamling tirsdag den 8. marts 2016 kl. 19.00 i Hodde-Tistrup Hallen.

Mundtlig beretning til brug for LAG Fanø-Vardes generalforsamling tirsdag den 8. marts 2016 kl. 19.00 i Hodde-Tistrup Hallen. Mundtlig beretning til brug for LAG Fanø-Vardes generalforsamling tirsdag den 8. marts 2016 kl. 19.00 i Hodde-Tistrup Hallen. Fremlægges af formanden Arne Haahr Hansen 15-14817 26791/16 haje LAG Fanø-Varde

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus

Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus Århus, den 10. december 2008 Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus Introduktion Valg til bestyrelsen sker hvert år på boligkontorets repræsentantskabsmøde. Valgperioden er højst 2 år.

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR»

Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR» Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR» Dato: 16. april 2015 Sted: Varde Fritidscenter, Lerpøtvej 55, 6800 Varde Dagsorden for generalforsamlingen: 1. Valg

Læs mere

Referatet fra bestyrelsesmødet i december 2015 blev godkendt og underskrevet.

Referatet fra bestyrelsesmødet i december 2015 blev godkendt og underskrevet. Bestyrelsesmøde i LAG-Himmerland 2014-2020 Dato: 2. februar 2016 Tidspunkt: 19.00-22.00 Sted: Kærvej 34, Onsild 9500 Hobro Deltagere: Fra bestyrelsen: Vagn Bach, Jacob Ellemann, Annie Borgersen, Allan

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N

V E D T Æ G T E R. for. F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N V E D T Æ G T E R for F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N Formål: 1. (1) Foreningens formål er at tilrettelægge og gennemføre Kulturnatten i København. Hensigten med Kulturnatten

Læs mere

OPLEVELSESSTIENS VENNER

OPLEVELSESSTIENS VENNER Vedtægter godkendt på den Stiftende Generalforsamling den 28. november 2013 OPLEVELSESSTIENS VENNER Vedtægter for Foreningen Oplevelsesstiens Venner CVR-nummer/SE-nummer: 35 32 41 78 I. Navn, hjemsted

Læs mere

Aktionsgruppens hjemsted er Aalborg, Rebild, Mariagerfjord, Vesthimmerland, Viborg og Brønderslev Kommuner.

Aktionsgruppens hjemsted er Aalborg, Rebild, Mariagerfjord, Vesthimmerland, Viborg og Brønderslev Kommuner. Vedtægter for foreningen Fiskeri-LAG Midt/Nord I. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. 1. Navn Aktionsgruppens navn er Fiskeri-LAG Midt/Nord. 2. Hjemsted (Område) Aktionsgruppens hjemsted er Aalborg, Rebild, Mariagerfjord,

Læs mere

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet.

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. Vedtægter for Spejderne i Ringsted 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. 2: FORMÅL Samrådets formål er at varetage de tilsluttede enheders

Læs mere

DVB FYN LANGELAND Generalforsamlingen

DVB FYN LANGELAND Generalforsamlingen DVB FYN LANGELAND Generalforsamlingen Referat fra ordinær generalforsamling tirsdag den 30. juni 2015, kl. 18.00 hos Boligkontoret Danmark, Sivlandvænget 27B, 5260 Odense S. Tilstede: Bestyrelsen: Afdelingerne:

Læs mere

3. Bilag 3 affattes som bilag 1 til denne bekendtgørelse. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. januar Erhvervsstyrelsen, den 21.

3. Bilag 3 affattes som bilag 1 til denne bekendtgørelse. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. januar Erhvervsstyrelsen, den 21. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om oprettelse og drift af lokale aktionsgrupper under hav- og fiskeriudviklingsprogrammet og under landdistriktsprogrammet for perioden 2014-2020 1 I bekendtgørelse

Læs mere

Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 26. februar 2019 kl ca på Fanø Rådhus, Skolevej 5-7, 6720 Fanø.

Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 26. februar 2019 kl ca på Fanø Rådhus, Skolevej 5-7, 6720 Fanø. Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 26. februar 2019 kl. 17.15 ca. 21.00 på Fanø Rådhus, Skolevej 5-7, 6720 Fanø. Der afgår en færge fra Esbjerg kl. 16.50, som ankommer til Nordby

Læs mere

Det Danske Saunaselskabs Gamle vedtægter

Det Danske Saunaselskabs Gamle vedtægter Grøn overstregning = tilføjelse/ændring. Gul overstregning = kommentar, som ikke skal med i selve vedtægterne. Rød overstregning = bortfalder. 1 NAVN OG HJEMSTED Det Danske Saunaselskabs Gamle vedtægter

Læs mere

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer 2016

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer 2016 Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer 016 1 ) Der stemmes samlet om de mærkede ændringer i 3 stk.1 og 3 stk. 5 ) Der stemmes samlet om de mærkede ændringer i 5 stk. 1, 5 stk. og 6 stk. 3 pkt. 6c Gældende

Læs mere

at koble medlemmernes erfaringer med foreningens erfaringer på miljøområdet til gavn for både miljøet og foreningens medlemmer.

at koble medlemmernes erfaringer med foreningens erfaringer på miljøområdet til gavn for både miljøet og foreningens medlemmer. VEDTÆGTER FOR GREENET Esbjerg d. 1. august 2013 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er GREENET. Foreningens hjemsted er Esbjerg Kommune. 2. Formål Formålet med GREENET er på almennyttig og non-profit

Læs mere

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig.

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. Nuværende vedtægt Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. 1.2. Foreningen har hjemsted i den kommune, hvor sekretariatet har adresse. 2.

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde, tirsdag 4. februar 2013 kl. 18:00, på Blovstrød Skole, lokale 35.

Referat af ordinært bestyrelsesmøde, tirsdag 4. februar 2013 kl. 18:00, på Blovstrød Skole, lokale 35. Andelsboligforeningen Lundegaard Bestyrelse Referat -møde den 4. februar 2014 kl.18:00 Referat af ordinært bestyrelsesmøde, tirsdag 4. februar 2013 kl. 18:00, på Blovstrød Skole, lokale 35. Deltagere:

Læs mere

197-176166 AHJ/aje VEDTÆGTER. for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK. Advokatfirma

197-176166 AHJ/aje VEDTÆGTER. for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK. Advokatfirma 197-176166 AHJ/aje VEDTÆGTER for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK Advokatfirma Indholdsfortegnelse 1. Foreningens navn, hjemsted, virke og formål... 3 2. Medlemskab... 3 3. Repræsentantskabet... 4 4. Bestyrelsen...

Læs mere

Vedtægter for Horsens-egnens Lokale Aktionsgruppe

Vedtægter for Horsens-egnens Lokale Aktionsgruppe Vedtægter for Horsens-egnens Lokale Aktionsgruppe I. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. 1. Navn Aktionsgruppens navn er Horsens-egnens Lokale Aktionsgruppe. 2. Hjemsted (Område) Aktionsgruppens hjemsted er Horsens

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Konstituering og afholdelse af bestyrelsesmøder: 1 Umiddelbart efter afholdelse af en ordinær generalforsamling eller en ekstraordinær generalforsamling,

Læs mere

Afbud fra: Bodil Sørensen og Jørgen Müller Fraværende: Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden:

Afbud fra: Bodil Sørensen og Jørgen Müller Fraværende: Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden: Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde torsdag den 23. februar 2017 kl. 17.30 ca. 20.00 (forvent evt. længere tid, idet der er mange ansøgninger) på Kellers Badehotel, Strandvejen 48, 6720 Fanø.

Læs mere

Årsrapport for lokale aktionsgrupper

Årsrapport for lokale aktionsgrupper Årsrapport for lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020 Årsrapport til indsendelse samtidig med driftsafregning 1. marts (opdateret 24.01.2018)

Læs mere

Vedtægter. for RANDERS ARBEJDERES BYGGEFORENING AF 1874

Vedtægter. for RANDERS ARBEJDERES BYGGEFORENING AF 1874 Vedtægter for RANDERS ARBEJDERES BYGGEFORENING AF 1874 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1 Boligorganisationens navn er Randers Arbejderes Byggeforening af 1874. Stk. 2. Boligorganisationen har hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Teleforeningen af 2003 for medlemmer af NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL

VEDTÆGTER. for. Teleforeningen af 2003 for medlemmer af NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL VEDTÆGTER for Teleforeningen af 2003 for medlemmer af Dansk Metal Tele Afdeling Øst. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Foreningens navn er: Teleforeningen af 2003 for medlemmer af Dansk Metal Tele Afdeling Øst.

Læs mere

Vedtægter for Integreret LAG Halsnæs-Gribskov

Vedtægter for Integreret LAG Halsnæs-Gribskov 2016 Vedtægter for Integreret LAG Halsnæs-Gribskov 27-01-2016 I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er Integreret LAG Halsnæs-Gribskov. 2. Hjemsted (Område) Den lokale aktionsgruppes

Læs mere

Vedtægter for Toksværd Badminton Klub. Stk. 1. Klubbens navn er: Toksværd Badminton Klub. I forkortet form: TBK.

Vedtægter for Toksværd Badminton Klub. Stk. 1. Klubbens navn er: Toksværd Badminton Klub. I forkortet form: TBK. Vedtægter for Toksværd Badminton Klub 1. Navn & hjemsted. Klubbens navn er: Toksværd Badminton Klub. I forkortet form: TBK. Klubben har registreret domænet: Stk. 3. Klubben er hjemmehørende i Næstved Kommune,

Læs mere

Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål

Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Arbejdernes Boligforening Odense Stk. 2. Organisationen

Læs mere

Fællesrepræsentation af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune. Vedtægter Fællesrepræsentationen af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune

Fællesrepræsentation af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune. Vedtægter Fællesrepræsentationen af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune Fællesrepræsentation af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune Vedtægter Fællesrepræsentationen af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune 1. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Foreningens navn

Læs mere

Vedtægter for Lejerbo Stevns Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål

Vedtægter for Lejerbo Stevns Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Vedtægter for Lejerbo Stevns Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Lejerbo Stevns Stk. 2. Boligorganisationen har hjemsted i Stevns kommune. 2. Boligorganisationen er organiseret

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen tirsdag den 16. februar 2012 kl på Hotel Maribo Søpark

Referat fra generalforsamlingen tirsdag den 16. februar 2012 kl på Hotel Maribo Søpark Referat fra generalforsamlingen tirsdag den 16. februar 2012 kl. 19.00 på Hotel Maribo Søpark Til stede: 104 stemmeberettigede 1. Valg af dirigent. Tina Høpfner, der konstaterede at generalforsamlingen

Læs mere

Halsnæs Ny Boligselskab

Halsnæs Ny Boligselskab Halsnæs Ny Boligselskab Endelig indkaldelse ordinært repræsentantskabsmøde onsdag den 14. marts 2018 kl. 18.00 i fælleslokalet beliggende Vognmandsgade 16, kld., 3300 Frederiksværk Dagsorden Side 1 Valg

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Enhedslisten Varde. Foreningen er en lokalafdeling af foreningen Enhedslisten De Rød-Grønne. Foreningens hjemsted er Varde

Læs mere

Vedtægter for Smede-og Maskinarbejdernes Andelsboligforening

Vedtægter for Smede-og Maskinarbejdernes Andelsboligforening 1 Vedtægter for Smede-og Maskinarbejdernes Andelsboligforening Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Smede- og Maskinarbejdernes Andelsboligforening. Stk. 2. Organisationen

Læs mere

Vedtægter. for den almene administrationsorganisation. Domea.dk

Vedtægter. for den almene administrationsorganisation. Domea.dk Vedtægter for den almene administrationsorganisation Domea.dk Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Administrationsorganisationens navn er Domea.dk. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Høje-Taastrup

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 8. april 2007 Side 1 af 6 Referat fra generalforsamling 28. marts 2007 Mødested KAD i Karrebæksminde Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Overtagelse af fællesarealer

Læs mere

Favrskov Forsyning A/S

Favrskov Forsyning A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale Administrationsbygningen i Hammel, mødelokale 1 Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 1. - Årsregnskab 2013 - ÅBENT 2 2. - Budgetopfølgning pr. 28.2.2014

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution Herning Krisecenter

Vedtægter for den selvejende institution Herning Krisecenter Vedtægter for den selvejende institution Herning Krisecenter 1. Herning Krisecenter er en selvejende institution med hjemsted i Herning. 2. Formål Herning Krisecenters formål er at være boform for voldsramte

Læs mere

Vedtægter for Boligforeningen Kristiansdal

Vedtægter for Boligforeningen Kristiansdal 1 Vedtægter for Boligforeningen Kristiansdal Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen Kristiansdal. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Odense Kommune. 2. Boligorganisationen

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland

Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland Dokumentdato: 27.03.2008 Dokumentansvarlig: MIC 1 Konstituering Bestyrelsen består af 14 medlemmer, der udpeges

Læs mere

Kulturelt Samråd for Viborg Kommune

Kulturelt Samråd for Viborg Kommune Kulturelt Samråd for Viborg Kommune Vedtægter 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Kulturelt Samråd, Viborg Kommune. Foreningen har hjemsted i Viborg Kommune, med adresse i Kulturforvaltningen. 2.

Læs mere

BBFS skolebestyrelsernes forretningsorden

BBFS skolebestyrelsernes forretningsorden BBFS skolebestyrelsernes forretningsorden Indhold Skolebestyrelsens arbejdsopgaver:... 2 Hvad kendetegner en god skolebestyrelse:... 2 Møder:... 2 Dagsorden:... 3 Beslutningsdygtighed:... 3 Valg af nye

Læs mere

for den selvejende institution Herning Krisecenter for voldsramte kvinder 1. Herning Krisecenter er en selvejende institution med hjemsted

for den selvejende institution Herning Krisecenter for voldsramte kvinder 1. Herning Krisecenter er en selvejende institution med hjemsted Vedtægter for den selvejende institution Herning Krisecenter for voldsramte kvinder 1. Herning Krisecenter er en selvejende institution med hjemsted i Herning. I henhold til 109-110 i lov om social service

Læs mere

1 Boligorganisationens navn er Den Almene Andelsboligforening Eskemosepark. I det følgende Eskemosepark.

1 Boligorganisationens navn er Den Almene Andelsboligforening Eskemosepark. I det følgende Eskemosepark. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1 Boligorganisationens navn er Den Almene Andelsboligforening Eskemosepark. I det følgende Eskemosepark. Boligorganisationen har hjemsted i Birkerød, Rudersdal Kommune.

Læs mere

Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø

Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø INGENIØRFORENINGEN I DANMARK 1. Navn og område Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø Stk. 1. Stk. 2. Stk. 3. Selskabets navn er IDA Arbejdsmiljø. IDA Arbejdsmiljø er et landsdækkende, fagteknisk selskab oprettet

Læs mere

VEDTÆGTER. for ODENSE SOCIAL-FILANTROPISKE BOLIGSELSKAB

VEDTÆGTER. for ODENSE SOCIAL-FILANTROPISKE BOLIGSELSKAB VEDTÆGTER for ODENSE SOCIAL-FILANTROPISKE BOLIGSELSKAB Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er ODENSE SOCIAL-FILANTROPISKE BOLIG- SELSKAB. Stk. 2. Boligorganisationen har hjemsted

Læs mere

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet:

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er JORD - ARBEJDE - KAPITAL - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse forkortet: Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet: "JAK DANMARK". 2 Hjemsted Foreningens hjemsted er JAK

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N

F O R R E T N I N G S O R D E N F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsorganisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af Boligforeningen

Læs mere

Vedtægter af 10 marts 2015 DANSK KVALITETSSIKRINGSGRUPPE. D K G Danish Quality Assurance Group

Vedtægter af 10 marts 2015 DANSK KVALITETSSIKRINGSGRUPPE. D K G Danish Quality Assurance Group Vedtægter af 10 marts 2015 DANSK KVALITETSSIKRINGSGRUPPE D K G Danish Quality Assurance Group 1 NAVN Gruppens navn er "DANSK KVALITETSSIKRINGSGRUPPE". Navnet forkortes DKG. Gruppen er stiftet 09. oktober

Læs mere

Jens Hallqvist overtog herefter ledelsen af generalforsamlingen

Jens Hallqvist overtog herefter ledelsen af generalforsamlingen LAG - Sydsjælland LAG LOKALE AKTIONS GRUPPER Referat af generalforsamlingen Mandag den 19. marts 2018, Danhostel Faxe Formand for LAG Sydsjælland Ivan Tolborg bød velkommen til generalforsamlingen. Der

Læs mere

Vedtægter. for. Foreningen Skagens Venner

Vedtægter. for. Foreningen Skagens Venner Vedtægter for Foreningen Skagens Venner 1 Indholdsfortegnelse Side 1. Foreningens navn, hjemsted, virke og formål 3 2. Medlemskab.. 3 3. Ledelse.. 3 4. Udmeldelse og eksklusion 4 5. Finansiering og kontingent..

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BRUGERBESTYRELSEN PÅ AKTIVITESCENTRET SOPHIELUND HØRSHOLM KOMMUNE. 1 Navn Aktivitetscentret Sophielund, Sophielund 25, 2970 Hørsholm.

VEDTÆGTER FOR BRUGERBESTYRELSEN PÅ AKTIVITESCENTRET SOPHIELUND HØRSHOLM KOMMUNE. 1 Navn Aktivitetscentret Sophielund, Sophielund 25, 2970 Hørsholm. 20.04.2017 VEDTÆGTER FOR BRUGERBESTYRELSEN PÅ AKTIVITESCENTRET SOPHIELUND HØRSHOLM KOMMUNE 1 Navn Aktivitetscentret Sophielund, Sophielund 25, 2970 Hørsholm. 2 Formål Aktivitetscentret Sophielund har til

Læs mere

Vedtægter for foreningen FrivilligCenter Næstved.

Vedtægter for foreningen FrivilligCenter Næstved. Vedtægter for foreningen FrivilligCenter Næstved. 1. Foreningens navn, formål og hjemsted Foreningens navn er FrivilligCenter Næstved. Hjemsted er Næstved Kommune. Foreningens formål er at skabe de bedst

Læs mere

Vedtægter for. Cigrés danske nationalkomite

Vedtægter for. Cigrés danske nationalkomite Dok. ansvarlig: JSC Sekretær: - Sagsnr: s2018-038 9. januar 2019 Vedtægter for Cigrés danske nationalkomite 1. Navn, selskabsform og hjemsted 1.1. Cigrés danske nationalkomite er en forening. 1.2. Foreningen

Læs mere

Vedtægter for Idrætsforeningen "Skjold" Skævinge Tilsluttet DGI som 32. Kreds, samt medlem af DIF

Vedtægter for Idrætsforeningen Skjold Skævinge Tilsluttet DGI som 32. Kreds, samt medlem af DIF Vedtægter for Idrætsforeningen "Skjold" Skævinge Tilsluttet DGI som 32. Kreds, samt medlem af DIF Foreningens Navn 1 stk. 1 Foreningens navn er: Idrætsforeningen "SKJOLD" Skævinge. Foreningens hjemsted

Læs mere

s1. for foreningen VEDTÆGTER United World Colleges Danmark 23. juni 1981 til støtte og fremme for United World Colleges (UWC).

s1. for foreningen VEDTÆGTER United World Colleges Danmark 23. juni 1981 til støtte og fremme for United World Colleges (UWC). HENRIK WEDELLWEDELLSBORG ADVOKAT HJEJLE GERSTED MOGENSEN AMAGERTORV 24 DK1160 KØBENHAVN K 10. april 2008 VEDTÆGTER for foreningen United World Colleges Danmark Den Danske Nationalkomité for United World

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014

Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014 Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014 1. Valg af dirigent og referent 2. Fremlæggelse af medlemsopgørelse og registrering af fremmødte medlemmer 3. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Tirsdag 10. marts klokken 17.00

Tirsdag 10. marts klokken 17.00 Mødedato: Tirsdag 10. marts klokken 17.00 Mødested: Thorum Gamle Købmandsgård Guldkysten 12 7870 Roslev Deltagere: Bestyrelsesmedlemmer: Lone Frandsen Karsten Villadsen Anne Berggreen Federer Henrik Gaarde

Læs mere

Vedtægter. Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017

Vedtægter. Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017 Vedtægter Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er NIBE Elforsynings Fond og juridisk er den en

Læs mere

Svinninge Modeljernbaneklub

Svinninge Modeljernbaneklub Svinninge Modeljernbaneklub Formand/daglig leder Referant Referat fra Allan Risgård Jensen Svend Windeleff ordinær generalforsamling 21 43 56 03 Dato: 20/2-2014 Referat fra Ordinær generalforsamling onsdag

Læs mere

Vedtægter for. Foreningen Veteranhjem København

Vedtægter for. Foreningen Veteranhjem København Vedtægter for Foreningen Veteranhjem København 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Foreningen Veteranhjem København. 1.2 Foreningens hjemsted er Frederiksberg Kommune. 2 Formål 2.1 Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for Andelsselskabet Almenbo

Vedtægter for Andelsselskabet Almenbo Vedtægter for Andelsselskabet Almenbo Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Almenbos navn er Almenbo. Stk. 2. Almenbo har hjemsted i Ballerup Kommune. 2. Administrationsorganisationen (herefter kaldet

Læs mere

at styrke medlemmernes faglige stilling og erfaringsudveksling, samt i samfundet som helhed, at markere den kommunale park- og naturforvaltning.

at styrke medlemmernes faglige stilling og erfaringsudveksling, samt i samfundet som helhed, at markere den kommunale park- og naturforvaltning. 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Kommunale Park- og Naturforvaltere (Municipal Park and Nature Managers). Foreningens hjemsted er foreningens sekretariatsadresse, der er placeret hos formanden.

Læs mere

Den selvejende almene ungdomsboliginstitution, Startbo

Den selvejende almene ungdomsboliginstitution, Startbo Vedtægter for CVR 3517 8953 Den selvejende almene ungdomsboliginstitution, Startbo Navn, hjemsted og formål 1. Den selvejende almene ungdomsboliginstitutions navn er: Startbo Stk. 2. Ungdomsboliginstitutionen

Læs mere

Vedtægter. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Hundested Handelsstandsforening Foreningens hjemsted er Hundested og dens adresse er formandens.

Vedtægter. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Hundested Handelsstandsforening Foreningens hjemsted er Hundested og dens adresse er formandens. Vedtægter 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Hundested Handelsstandsforening Foreningens hjemsted er Hundested og dens adresse er formandens. 2. Formål. Foreningens formål er at virke til fremme

Læs mere

Vedtægter for Danske Vandværker Region Syd 1 NAVN Foreningens navn er Danske Vandværker Region Syd. Regionens hjemsted er formandens adresse.

Vedtægter for Danske Vandværker Region Syd 1 NAVN Foreningens navn er Danske Vandværker Region Syd. Regionens hjemsted er formandens adresse. Vedtægter for Danske Vandværker Region Syd 1 NAVN Foreningens navn er Danske Vandværker Region Syd. Regionens hjemsted er formandens adresse. Foreningen er stiftet den 30. januar 1944. Region Syd er stiftet

Læs mere

Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA)

Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA) Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA) Vedtægter revideret ved DARMA s Ekstraordinære Generalforsamling d. 20. november 2018, på Copenhagen Business School (CBS) i København.

Læs mere

VEDTÆGTER. for Mino Danmark 1 / 8

VEDTÆGTER. for Mino Danmark 1 / 8 VEDTÆGTER for Mino Danmark 1 / 8 1 FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED... 3 2 FORENINGENS FORMÅL OG AKTIVITETER:... 3 3 MEDLEMSKREDS OG KONTINGENT... 3 4 EKSKLUSION... 4 5 GENERALFORSAMLING... 4 6 EKSTRAORDINÆR

Læs mere

Vedtægt for IDA Global Development

Vedtægt for IDA Global Development Vedtægt for IDA Global Development 1. Navn og område Selskabets navn er IDA Global Development. IDA Global Development er et fagteknisk selskab oprettet i henhold til Lov og vedtægter for IDA. Selskabets

Læs mere