Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 8. februar Kl. 17:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 8. februar 2011. Kl. 17:00 i Mødelokale 2, Allerslev"

Transkript

1 Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 8. februar 2011 Kl. 17:00 i Mødelokale 2, Allerslev

2 Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden BU - Temadrøftelse BU - Orientering BU - Handleplaner for genopretning af skolernes økonomi (efter høring) BU - Tilsyn med undervisningen på opholdssteder og dagbehandlingstilbud BU - Tilsyn med private opholdssteder BU - Ansøgning om ændring af egnethedsgodkendelse BU - Økonomisk handleplan for Lærkereden BU - Statistik 0-6 årige børn i BU - Renovering af køkken i Lærkereden og Såby Børnehave BU - Handleplan sårbare børn og unge: Forslag til serviceniveau for fast kontaktperson BU - Sager til kommende udvalgsmøder BU - Eventuelt Person - BU - Lukket orientering BU - Anlægspulje til specialtilbud...29

3 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side 1 1. BU - Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: 10/24018 Resumé: Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Indstilling: Beslutning Udvalget for Børn & Ungdom den : Dagsorden godkendt.

4 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side 2 2. BU - Temadrøftelse Sagsnr.: 11/57 Resumé: Udbygning af Lejre Kommunes Tandpleje Som forventet er der et stigende antal brugere af den kommunale tandklinik. Det medfører et behov for mere behandlingskapacitet. Baggrunden er Kommunalbestyrelsens beslutning om, at alle tandreguleringsbehandlinger samt "almindelig" tandpleje skal tilbydes alle Lejre Kommunes børn og unge (0-15-årige) i den kommunale tandklinik. Den nuværende behandlingskapacitet forventes at kunne klare efterspørgslen indtil Lederen af tandklinikken har udarbejdet en kort beskrivelse af 3 modeller for udbygning af klinikkapaciteten (bilag). Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Indstilling: Bilag: 1. Notat udbygning af den kommunale tandpleje Areal- og udstyrsbehov, udbygning tandklinik Beslutning Udvalget for Børn & Ungdom den : Administrationen udarbejder oplæg til beslutning vedr. konsekvenser og muligheder for udbygning af Lejre Kommunes Tandpleje.

5 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side 3 3. BU - Orientering Sagsnr.: 10/24015 Resumé: A. Region Sjællands projekt "Rekruttering og kompetenceudvikling af medarbejdere til mad i daginstitutioner" som Lejre Kommune har deltaget i, har meddelt at projektet lukkes, idet kun to kommuner (Lejre og Roskilde) etablerer frokostmåltid. I de øvrige deltagende kommuner: Ringsted, Vordingborg og Kalundborg har forældrene ikke ønsket frokostmåltidet. Projektet blev påbegyndt i efteråret 2009 og Regionen havde bevilget kr. Projektet blev ledet af Uddannelsescenteret i Roskilde. B. Redegørelse om Kirke Hyllinge Skoles udskoling C. Handleplan for udsatte børn og unge D. Tilbud til børn med kommunikative vanskeligheder E. Loft over tabt arbejdsfortjeneste F. Analyse af det specialiserede børne- og ungeområde. Jfr. bestilling afgivet i budgetaftalen for budgettet har direktionen indgået aftale med KLK om analyse af det specialiserede børne- og ungeområde. Analysen forventes afsluttet i juni KLK s tilbud og projektbeskrivelse fremgår af bilag. Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Indstilling: Bilag: 1. (Person bilag) 2. Redegørelse for situationen på Kr. Hyllinge Skole 3. Handleplan udsatte børn og unge 4. Tilbud til børn med kommunikative vanskeligheder 5. Loft over tabt arbejdsfortjeneste 6. (Lukket bilag) Beslutning Udvalget for Børn & Ungdom den :

6 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side 4 Taget til orientering.

7 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side 5 4. BU - Handleplaner for genopretning af skolernes økonomi (efter høring) Sagsnr.: 10/24607 Resumé: I forbindelse med behandlingen af Skoleplan 2011 besluttede Kommunalbestyrelsen den 20. december 2010 at sende handleplanerne for genopretning af skolernes økonomi til høring med høringsfrist den 20. januar Sagsfremstilling: Administrationen har som opfølgning på FR iværksat udarbejdelse af nye handleplaner for afvikling af underskud for de skoler der samlet set (undervisning + SFO) har forventninger om negative overførsler til Skolelederne ved de 6 skoler (Allerslev Skole, Bramsnæsvigskolen, Hvalsø Skole, Kirke Hyllinge Skole, Kirke Saaby Skole og Sæby-Gershøj Skole), der har forventninger om negative overførsler til 2011, udarbejdede derfor i september 2010 et udkast til handleplan med konkrete mål for nedbringelsen af gælden over maximalt 3 år. Skoleledernes udkast er udarbejdet med udgangspunkt i det teknisk-administrative budgetforslag for Handleplanerne blev behandlet af Udvalget for Børn & Ungdom på deres møde den 5. oktober Udvalget besluttede at bede om, at afviklingen af skolernes underskud indgår som et element i det forslag til skoleplan, som administrationen fremlægger senest i december måned, idet gennemførelse af handleplanerne efter udvalgets opfattelse ikke harmonerer med udvalgets ønsker til tilbuddet og kvaliteten i folkeskolen. Udvalget ønskede i stedet, at der ses på større bæredygtighed i skolerne, således at kvaliteten i undervisningen kan fastholdes og styrkes. Udtalelser: Der er ved høringsfristens udløb indkommet høringssvar fra skolebestyrelser og lokaludvalg ved de berørte 6 skoler. Der er desuden kommet høringssvar fra Lejre Lærerforening. Allerslev Skole: Allerslev Skole har fremsendt en revideret handleplan, idet skolens underskud er afviklet. Lokaludvalget har taget den reviderede handleplan til efterretning. Bramsnæsvigskolen: Skolebestyrelse og lokaludvalg kan ikke anbefale planen for afvikling af skolens underskud. Skolebestyrelsen fremhæver, at forslaget har stor betydning for fremtiden og udviklingen af skolen, lærerne og ikke mindst børnene, der får mindre og dårligere service i form af undervisning. Skolebestyrelsen frygter at flere elever vil fravælge folkeskolen og vælge privatskolerne. Hvalsø Skole: Skolebestyrelse og lokaludvalg kan ikke anbefale planen for afvikling af skolens underskud. Skolebestyrelsen konkluderer, at der er behov for at lade Hvalsø Skole afvikle dette underskud på en anden måde. Enten over længere tid eller i en form, der ikke skærer til benet og forringer Hvalsø Skole dramatisk, mærkbart og langvarigt. Skolebestyrelsen henstiller til, at kommunalbestyrelsen som minimum afventer udfaldet af behandlingen af skoleplanen, før der træffes nogen beslutning om Hvalsø Skoles underskud.

8 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side 6 Skolebestyrelsen vil som skolebestyrelse gerne bidrage til en fair og visionær løsning af Hvalsø Skoles økonomiske situation, men skolebestyrelsen opfatter ikke den fremlagte handleplan som hverken fair eller visionær. Kirke Hyllinge Skole: Skolebestyrelse og lokaludvalg kan ikke anbefale planen for afvikling af skolens underskud. Skolebestyrelsen udtaler, at alt hvad der vedrører besparelser på børnenes undervisning er en forringelse, og kan ikke tiltrædes af bestyrelsen. Det er desuden skolebestyrelsens opfattelse, at besparelserne er et dårligt udgangspunkt for implementering af ny skoleplan i kommunen. Kirke Saaby Skole: Skolebestyrelse og lokaludvalg er bekymret for konsekvenserne af den forelagte handleplan. Derudover udtrykker skolebestyrelsen stor bekymring omkring skolens økonomiske situation i de kommende år, idet de bemærker, at holdtimer, der ikke læses, er med til at belaste undervisningsmiljøet i klasser med mange elever og når der er reduceret i specialundervisningen, må der nødvendigvis være elever, der ikke får den særlige hjælp, de har brug for. Skolebestyrelsen har revideret skolens principper for vikardækning, således at der læses meget færre vikartimer i dette skoleår, og vil i deres næste møde evaluere effekten af disse principper, idet de kan være bekymrede for vores børns faglige udbytte, når timer aflyses pga. lærerfravær. Skolebestyrelsen er klar til at tage deres del af ansvaret for skolens økonomi på sig, men understreger, at skolen er meget klemt økonomisk. Sæby-Gershøj Skole: Skolebestyrelse og lokaludvalg kan ikke anbefale planen for afvikling af skolens underskud. Skolebestyrelse konkluderer, at det godt kan være, at man mener at skoleplanen løser alle problemer ved at nedlægge skoler, men den mistede undervisning for de ramte elever kommer aldrig tilbage og vil følge dem resten af deres skoletid. Skolebestyrelsen synes derfor, at man skal udskyde handleplanen til man ved hvad der overhovedet skal ske med vores skolevæsen, således at alle elever i Lejre kommune sikres samme vilkår for undervisning. Lejre Lærerforening opfordrer til, at handleplanerne tages af bordet og at underskuddet ses som en følgevirkning af den mangelfulde økonomistyring på området. Foreningen udtaler desuden, at det fremover bør sikres, at den lærerløn som tildeles skolerne i Lejre Kommune, svarer til skolens lønudgift i forhold til det udmeldte timetal. Administrationens vurdering: Administrationen anbefaler at skolernes handleplaner godkendes, idet det for Allerslev Skoles vedkommende er den reviderede handleplan, der godkendes. Økonomi og finansiering: Ingen Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen Indstilling: Direktionen indstiller:

9 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side 7 1. at skolernes handleplaner godkendes, idet det for Allerslev Skoles vedkommende er den reviderede handleplan, der godkendes. Bilag: 1. Høringssvar vedr. handleplan for genopretning af Allerslev Skoles økonomi - Lokaludvalget 2. Høringssvar vedr. handleplan for genopretning af Allerslev Skoles økonomi - Skolebestyrelsen 3. Høringssvar vedr. handleplan for genopretning af Bramsnæsvigskolens økonomi - Lokaludvalget 4. Høringssvar vedr. handleplan for genopretning af Bramsnæsvigskolens økonomi - Skolebestyrelsen 5. Høringssvar vedr. handleplan for genopretning af Hvalsø Skoles økonomi - Lokaludvalget 6. Høringssvar vedr. handleplan for genopretning af Hvalsø Skoles økonomi - Skolebestyrelsen 7. Høringssvar vedr. handleplan for genopretning af Kirke Hyllinge Skoles økonomi - Lokaludvalget 8. Høringssvar vedr. handleplan for genopretning af Kirke Hyllinge Skoles økonomi - Skolebestyrelsen 9. Høringssvar vedr. handleplan for genopretning af Kirke Saaby Skoles økonomi - Lokaludvalget 10. Høringssvar vedr. handleplan for genopretning af Kirke Saaby Skoles økonomi - Skolebestyelsen 11. Høringssvar vedr. handleplan for genopretning af Sæby-Gershøj Skoles økonomi - Lokaludvalget 12. Høringssvar vedr. handleplan for genopretning af Sæby-Gershøj Skoles økonomi - Skolebestyrelsen 13. Høringssvar vedr. handleplan for genopretning af skolernes økonomi - Lejre Lærerkreds 14. Handleplan for afvikling af underskud Allerslev Skole 15. Revideret handleplan for afvikling af underskud Allerslev Skole 16. Handleplan for afvikling af underskud Bramsnæsvigskolen 17. Handleplan for afvikling af underskud Hvalsø Skole 18. Handleplan for afvikling af underskud Kirke Hyllinge Skole 19. Handleplan for afvikling af underskud Kirke Saaby Skole 20. Handleplan for afvikling af underskud Sæby-Gershøj Skole 21. Redegørelse for afvikling af underskud på Allerslev Skole efteråret 2010 Beslutning Udvalget for Børn & Ungdom den : Udvalget anmoder Økonomiudvalget om et fællesmøde vedr. sagen.

10 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side 8 5. BU - Tilsyn med undervisningen på opholdssteder og dagbehandlingstilbud Sagsnr.: 10/6899 Resumé: Lejre Kommune fører tilsyn med undervisningen på de dagbehandlingstilbud og opholdssteder for børn og unge, der har undervisningsoverenskomst med kommunen. Lejre Kommunes tilsyn er udført af konsulent Peter Schultz efter gældende regler herunder "Manual for tilsyn med undervisning". Der gennemføres i henhold til undervisningsoverenskomsterne 4 årlig tilsynsbesøg, 2 anmeldte og 2 uanmeldte. Tilsynsrapporter fra det første tilsyn i 2010 blev taget til efterretning af Udvalget for Børn & Ungdom på møder den 7. april 2010 og den 1. juni Sagsfremstilling: Opholdsstedet Boholmskolen Der har været afholdt anmeldt tilsyn med undervisningen på Boholmskolen den 2. november 2010 og uanmeldt tilsyn den 10. juni og den 7. december 2010 Tilsynets konklusion: "På baggrund af overværet undervisning, undervisningsrettede aktiviteter og møde med skoletilbuddets leder kan dette tilsyn bekræfte at Boholmskolen lever op til undervisningsoverenskomsten med Lejre Kommune." Dagbehandlingstilbuddet Specialskolen Bramsnæsvig Der har været afholdt anmeldt tilsyn med undervisningen på Specialskolen Bramsnæsvig den 6. oktober og uanmeldt tilsyn den 25. juni og den 13. december 2010 Tilsynets konklusion: 25. juni: "På baggrund af overværet undervisning, møde med skoleleder og demonstration af undervisningsmetoder og undervisningsrettet behandling kan dette tilsyn bekræfte at Specialskolen Bramsnæsvig lever fuldt ud op til undervisningsoverenskomsten med Lejre Kommune." 6. oktober: "På baggrund af overværet undervisning, møde med skoleleder og overværet undervisning, kommunikation og samvær med elever samt personale kan dette tilsyn bekræfte at Specialskolen Bramsnæsvig lever fuldt ud op til undervisningsoverenskomsten med Lejre Kommune." 13. december: "På baggrund af overværet undervisning, kommunikation og samvær med elever samt personale kan dette tilsyn bekræfte at Specialskolen Bramsnæsvig lever op til undervisningsoverenskomsten med Lejre Kommune." Dagbehandlingstilbuddet Dagskolen i Karleby Der har været afholdt anmeldt tilsyn med undervisningen på Dagskolen i Karleby den 8. oktober og uanmeldt tilsyn den 8. juni og den 9. december Tilsynets konklusion: "På baggrund af overværet undervisning, møde med skoleleder og demonstration af undervisningsmetoder og undervisningsrettede aktiviteter kan dette tilsyn bekræfte at Dagskolen i Karleby lever op til undervisningsoverenskomsten med Lejre Kommune." Dagbehandlingstilbuddet Fjordskolen Øst

11 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side 9 Der har været afholdt uanmeldt tilsyn med undervisningen på Fjordskolen Øst den 31. maj Tilsynet med Fjordskolen Øst er efter aftale med Holbæk Kommune overgået til Holbæk Kommune fra og med 1. august Tilsynets konklusion: "Dette uanmeldte tilsynsbesøg overværer ingen undervisning og kun i et begrænset omfang undervisningsrettet aktivitet. Tilsynet kan på baggrund af samvær med skoletilbuddets elever og tre medarbejdere samt møde med "Fjordskolen Øst" leder hverken bekræfte eller rejse tvivl om hvorvidt skoletilbuddets undervisningsoverenskomst overholdes." Opholdsstedet Gjeddesgaard Der har været afholdt anmeldt tilsyn med undervisningen på Gjeddesgaard den 1. november og uanmeldt tilsyn den 18. juni og den 15. december 2010 Tilsynets konklusion: 18. juni og 1. november: "På baggrund af overværet undervisning og møde med skoletilbuddets leder kan dette tilsyn bekræfte at Ungdomscentret Gjeddesgaard lever fuldt ud op til undervisningsoverenskomsten med Lejre Kommune." 15. december: "På baggrund af dette tilsyn bekræftes det, at Ungdomscentret Gjeddesgaard lever fuldt ud op til undervisningsoverenskomsten med Lejre Kommune." Himmelev Der har været afholdt anmeldt tilsyn med undervisningen på den interne skole på Himmelev den 11. november 2010 og uanmeldt tilsyn den 16. december 2010 Tilsynets konklusion: 11. november: "Der er tale om det første gennemførte tilsyn jf. undervisningsoverenskomsten med Lejre Kommune. På baggrund af et møde med skolens leder, en udførlig rundvisning på skolen (og denne første gang også i beboelsesafdelingen), overværet undervisning, kommunikation med elever og personale kan dette tilsyn bekræfte at "Den interne skole på Himmelev" lever op til nævnte overenskomst med Lejre Kommune." 16. december: "På baggrund af dette uanmeldte tilsynsbesøg, hvor undertegnede har holdt et møde med skolelederen, fulgt undervisning/undervisningsrettede aktiviteter og talt med såvel elever som personale, kan det bekræftes at Den interne skole på Himmelev lever op til undervisningsoverenskomsten med Lejre Kommune." Administrationens vurdering: Administrationen anbefaler, at tilsynsrapporterne tages til efterretning. Økonomi og finansiering: Ingen Beslutningskompetence: Udvalget for Børn & Ungdom Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at tilsynsrapporterne tages til efterretning

12 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side 10 Beslutning Udvalget for Børn & Ungdom den : Indstillingen tiltrådt.

13 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side BU - Tilsyn med private opholdssteder Sagsnr.: 10/6868 Resumé: Lejre Kommune fører tilsyn med de private opholdssteder for børn og unge, der er beliggende i Lejre Kommune. Tilsynet føres i henhold til retssikkerhedslovens 16 og servicelovens 143 med tilhørende bekendtgørelse om godkendelse af og tilsyn med private opholdssteder. Der afholdes normalt 2 årlig tilsyn - et anmeldt og et uanmeldt. Tilsynet gennemføres af tilsynskonsulenterne Marie Winther og Henrik Volmer. Tilsynsrapporter fra det første tilsyn i 2010 blev taget til efterretning af Udvalget for Børn & Ungdom på deres møde den 7. april Sagsfremstilling: Opholdsstedet Boholm Der har været afholdt uanmeldt tilsyn med Opholdsstedet Boholm den 19. august Tilsynets vurdering: Det er tilsynets vurdering, at opholdsstedet Boholm ved det uanmeldte tilsyn fremstår velfungerende i forhold til organisering og struktur. Ud fra samtale med en ung beboer er det tilsynets vurdering, at pågældende unge trives med at bo på opholdsstedet. Ved dette uanmeldte tilsyn er det samtidig tilsynets vurdering, at opholdsstedet Boholm fortsat er præget af en opstartsfase. Der er ikke ved det uanmeldte tilsyn observationer der giver anledning til alvorlig bekymring. Opholdsstedet Dueslaget Der har været afholdt uanmeldt tilsyn med Opholdsstedet Dueslaget den 8. juni Tilsynets vurdering: Det er tilsynets vurdering, at der er overensstemmelse med oplysninger, observationer og vurderinger fra det anmeldte tilsyn og ved det uanmeldte tilsyn. Tilsynet vurderer, at opholdsstedet Dueslaget ved uanmeldt tilsyn fremstår som et velfungerende og velorganiseret tilbud som lever op til Godkendelsesgrundlaget, de beskrevne målsætninger og den pædagogiske praksis. Opholdsstedet Gjeddesgaard Der har været afholdt anmeldt tilsyn med Ungdomscenteret Gjeddesgaard den 20. september Tilsynets vurdering: Tilsynet vurderer, ud fra observationer og samtaler, at Opholdstedet Gjeddesgaard generelt er et velfungerende og veldrevet tilbud, og at opholdsstedet overordnet lever op til kravene i godkendelsen. Tilsynet anbefaler:

14 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side 12 at lederen skærper opmærksomheden på kravet om, at børnene/de unge skal orienteres om reglerne for magtanvendelse ved indflytningen jf. Bekendtgørelse om magtanvendelse over for børn og unge. at lederen skærper opmærksomheden på, at der ikke må opbevares håndkøbsmedicin som fællesmedicin at opholdsstedet beskriver den konsekvenspædagogiske praksis, herunder hvilke typer af handlinger, der udløser hvilke typer af konsekvenser. at lederen og personalet udarbejder en praksisbeskrivelse, hvor det klart fremgår, hvad de unge har selvbestemmelse til, hvad de har indflydelse på og hvad de ikke har indflydelse på. Opholdsstedet Kærnen Der har været afholdt uanmeldt tilsyn med Opholdsstedet Kærnen den 1. juni Tilsynets vurdering: Det er tilsynets vurdering, at der overensstemmelse med oplysninger, observationer og vurderinger fra det anmeldte tilsyn og ved det uanmeldte tilsyn. Det er tilsynets vurdering, at Opholdsstedet Kærnen fortsat lever op til godkendelsens vilkår og forudsætninger. Kærnen fremstår som et lille familieplejelignende opholdssted, med trygge og forudsigelige rammer, hvor børnene mødes kærligt og omsorgsfuldt, af troværdige voksne. Opholdsstedet Østergård Der har været afholdt uanmeldt tilsyn med Opholdsstedet Østergård den 18. august Tilsynets vurdering: Det er tilsynet vurdering, at opholdsstedet Østergård ved uanmeldt tilsyn fremstår som et velfungerende opholdssted, som formår at skabe trygge og udviklende rammer for de børn der er indskrevet. Af samtalen med leder og medarbejder fremgår det, at de har fokus på børnenes behov, og gør sig mange overvejelser om børnenes trivsel og udvikling. Under hele tilsynsbesøget var der en rolig og venlig stemning i huset. Leder og medarbejder fastholdt, trods tilsynsbesøg, fokus på børnene, og fulgte den almindelige dagsrytme i huset, og de pædagogiske planer der var lagt for aftenen. Ved det uanmeldte tilsyn fremstår børnene glade, trygge og tillidsfulde. Opholdsstedet TAO Der har været afholdt anmeldt tilsyn med Opholdsstedet TAO den 6. september Tilsynets vurdering: Det er tilsynets samlede vurdering, at opholdsstedet TAO fremstår som et professionelt, velfungerende og veldrevet behandlingstilbud for målgruppen, og at der er overensstemmelsen mellem opholdsstedets godkendelsesgrundlag og praksis. Ledelsen har fulgt op på tilsynets tidligere anbefalinger og har udviklet retningslinjer og politikker i forhold til brugerindflydelse, magtanvendelse og forebyggelse af seksuelle

15 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side 13 overgreb. Det er tilsynets vurdering, at børnene på opholdsstedet Tao generelt er i trivsel og udvikling og har gavn af den strukturerede miljøterapeutiske behandlingsramme. Tilsynet anbefaler: at lederen sikrer, at alle medarbejdere kender og er fortrolige med reglerne for medicinhåndtering. Det anbefales, at en enkelt medarbejder gøres ansvarlig for sikring af medicinhåndtering. at ledelsen undersøger, om forældrearrangementer kan planlægge på andre tidspunkter, så forældre med arbejde ikke forhindres i at deltage. Aflastningskolonien Karlsvognen Der har været afholdt anmeldt tilsyn med Aflastningskolonien Karlsvognen den 27. august 2010: Tilsynets vurdering: Det er tilsynets vurdering, at Aflastningskolonien Karlsvognens praksis ved anmeldt tilsyn fremstår i overensstemmelsen med godkendelsen, dog med tre undtagelser, som fremgår af tilsynets anbefalinger. Medarbejderne fremstår engagerede i forhold til udviklingen af aflastningskolonien Karlsvognen pædagogik og er reflekterende i forhold til egen praksis. Børnene udtrykker begejstring og trivsel, både over de mange aktiviteter, og den omsorg og tilgang medarbejderne praktiserer. De fysiske rammer giver mulighed for mange aktiviteter. Tilsynet anbefaler: at Lejre kommune henstiller, at bestyrelsen ansætter en leder til Aflastningskolonien Karlsvognen. (Dette er efterfølgende afklaret) at den pædagogiske leder sikrer, at alle medarbejdere har kendskab til regler og retningslinjer for magtanvendelse (Er efterfølgende blevet taget til efterretning og rettet op) at medarbejderstabens kompetencer bringes i overensstemmelse med godkendelsesgrundlaget inden antallet af børn er fuldtalligt. (Der er efterfølgende ansøgt om ændring af godkendelsesgrundlaget) Specialskolen Bramsnæsvig Der har været afholdt uanmeldt tilsyn med Specialskolen Bramsnæsvig den 4. oktober Tilsynets vurdering: Tilsynet har ved det uanmeldte tilsyn på Specialskolen Bramsnæsvig intet at bemærke. Der er god overensstemmelse mellem beskrivelser, observationer og vurderinger fra det anmeldte tilsyn 2010 og det uanmeldte tilsyn.

16 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side 14 Tilsynet observerede en rolig stemning på hele skolen og en omsorgfuld kontakt imellem de voksne og eleverne. Medarbejderne gav udtryk for et fagligt engagement, stor arbejdsglæde og en positiv tilgang til arbejdet med målgruppen. Tilsynet anbefaler: at Lejre Kommune afklarer, hvorvidt der skal føres tilsyn med Specialskolen Bramsnæsvigs aflastningstilbud. at Specialskolen Bramsnæsvig under alle omstændigheder indretter aflastnings værelserne mere hyggeligt og indbydende. Dagskolen i Karleby Der har været afholdt uanmeldt tilsyn med Dagskolen i Karleby den 27. september Tilsynets vurdering: Tilsynet har ved det uanmeldte tilsyn på Dagbehandlingstilbuddet Karleby intet at bemærke. Der er god overensstemmelse mellem oplysninger, observationer og vurderinger ved det anmeldte tilsyn og det uanmeldte tilsyn. Tilsynet observerede generelt en rolig stemning under tilsynsbesøget og børnene fremstod trygge og glade. Medarbejderne udtrykte engagement og arbejdsglæde. Det er ved uanmeldt tilsyn fortsat uklart for tilsynet, præcist hvilke behandlingsmetoder der praktiseres. Tilsynet anbefaler: at Dagskolen Karleby systematisk beskriver de pædagogiske metoder og den pædagogiske praksis. Administrationens vurdering: Administrationen anbefaler, at tilsynsrapporterne tages til efterretning. Økonomi og finansiering: Ingen Beslutningskompetence: Udvalget for Børn & Ungdom Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at tilsynsrapporterne med deres anbefalinger tages til efterretning. Beslutning Udvalget for Børn & Ungdom den : Indstillingen tiltrådt.

17 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side 15 Administrationen forelægger en sag vedr. tilsyn med Specialskolen Bramsnæsvigs aflastningstilbud.

18 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side BU - Ansøgning om ændring af egnethedsgodkendelse Sagsnr.: 09/11069 Resumé: Fonden "Sjællands Weekendkolonier" har den 17. november 2010 ansøgt Lejre Kommune om ændring af egnethedsgodkendelsen af aflastningskolonien "Karlsvognen" beliggende på Egegården, Glædesbjergvej 9, 4330 Hvalsø. Sagsfremstilling: Udvalget for Børn & Ungdom egnethedsgodkendte den 13. august 2009 aflastningskolonien "Karlsvognen" jf. egnethedsgodkendelse af 14. august 2009 (bilag). Fonden "Sjællands Weekendkolonier" har ansøgt om følgende ændringer i egnethedsgodkendelsen: Under punkt 4 tilføjes der til sætningen "Der er altid 1 medarbejder til 5 børn" følgende:"dog i nattetimerne 22:00-09:00 ned til 3 medarbejdere sovende på stedet." Under punkt 9 tilføjes der til sætningen "Normeringen er 1 medarbejder til 5 børn" følgende: "dog i nattetimerne 22:00-09:00 ned til 3 medarbejdere sovende på stedet." Sætningen under punkt 9: "Alle medarbejdere, der deltager i pågældende koloni, sover på stedet" slettes. Uddannelseskravene til timelønnede 2 timelønnede pædagogiske medarbejdere (punkt 9 sidste bullet) ønskes ændret fra: "Flere års pædagogisk erfaring med børn/unge med psykosociale problemstillinger." til: "Evner og personlig erfaring som fagligt eller omsorgsmæssigt udviser modenhed, personlig overskud, forståelse, og kvaliteter som skønnes egnet til at bidrage børnenes trivsel, udvikling og tilstedeværelse under ophold på kolonien." Der tilføjes følgende til godkendelsen: "I samarbejde og med godkendelse af barnets forældre, den visiterende sagsbehandler samt de visiterende medarbejdere fra Fonden, kan de skriftligt indgåaftale om at modtage børn der falder udenfor aldersgrænsen, hvis det skønnes at det er i barnet bedste interesse på både kort og langt sigt.dekan ligeledes skriftligt i samarbejde med den visiterende sagsbehandler gives samtykke til at pålægge en merbetaling hvis det skønnes i barnets bedste interesse, f.eks. til en ekstra normering i en opstartsfase hvis det på forhånd skønnes at opstarten kan blive besværlig men at der på sigt vil være grobund for trivsel og udvikling på lige vilkår med de øvrige børn. Lejre kommune vil altid straks blive skriftligt orienteret med oplysninger om barnets og den visiterende sagsbehandlers identitet samt begrundelserne for afvigelserne når der foreligger en kontrakt med dispenserende vilkår." Administrationen har behandlet ansøgningen med ekstern bistand fra tilsynskonsulenterne Marie Winther og Henrik Volmer. Administrationens vurdering:

19 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side 17 Administrationen har med bistand af tilsynskonsulenterne Marie Winther og Per Dreibøl behandlet fonden Sjællands Weekendkoloniers ansøgning og anbefaler godkendelse af de 4 første punkter. Ansøgningen om at sagsbehandlere, forældre og medarbejdere i fællesskab kan beslutte at omgå den godkendte aldersgrænse (6-13 år) kan ikke anbefales godkendt. Det foreslås i stedet, at Sjællands Weekendekolonier ansøger Lejre Kommune om dispensation fra aldersgrænsen i konkrete tilfælde. Denne dispensation kan gives administrativt på baggrund af en konkret vurdering hos kommunens eksterne tilsynskonsulenter, når der foreligger en begrundet ansøgning. Økonomi og finansiering: Ingen Beslutningskompetence: Udvalget for Børn & Ungdom Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at fonden "Sjællands Weekendkolonier"s ansøgning om ændring af nat-bemanding og krav til pædagogiske medarbejdere (4 første punkter) godkendes. 2. at fonden "Sjællands Weekendkolonier"s ansøgning om selv at kunne dispensere fra den godkendte aldersgrænse afslås (punkt 5). Bilag: 1. Egnethedsgodkendelse Karlsvognen Beslutning Udvalget for Børn & Ungdom den : Indstillingen tiltrådt.

20 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side BU - Økonomisk handleplan for Lærkereden 2011 Sagsnr.: 11/1260 Resumé: Lederen af børnehaven Lærkereden har udarbejdet handleplan for afvikling af underskud til godkendelse. Handleplanen indebærer etablering af flekspladser i Lærkereden. Der gives en status for etabelering af flekspladser samt evt. alternativt håndtering af underskud. Sagsfremstilling: Lærkereden har i perioden oparbejdet et underskud på i alt kr. Årsagen til underskuddet er dels øgede udgifter i forbindelse med lederskift i 2008 og faldende børnetal i årene 2009 og På baggrund af det faldende børnetal og en forventning om at børnetallet ikke stiger i de næste år, er der i forbindelse med budget 2011 truffet beslutning om at etablere flekspladser i institutionen i Lederen af Lærkereden vurderer, at personalenormeringen p.t. ikke kan sættes ned, hvis institutionen skal bemandes forsvarligt. Dette betyder, at underskuddet vokser løbende. Lederen vurderer, at etablering af flekspladser er en forudsætning for nedbringelse af underskuddet, og at dette vil kunne nedbringes med ca kr. pr. år efter etablering af pladserne. På grund af usædvanligt arbejdspres i Team Kommunale Ejendomme (TKE), er det p.t. ikke muligt at påbegynde etableringen af flekspladser. TKE kan ikke oplyse, hvornår arbejdet kan iværksættes. Som følge her af vurderes det, at nedbringelse af underskuddet i Lærkereden p.t. ikke kan påbegyndes. Administrationen vurderer, at der bør tages stilling til Lærkeredens situation og hvorvidt der skal findes alternative løsninger til nedbringelse af merforbruget og fremlægger følgende muligheder: A. Lukning af Lærkereden Lukning af Lærkereden vil medføre, at underskuddet ikke vokser. Børnene, som p.t. er indskrevet i Lærkereden samt det nødvendige personale kan fordeles til andre institutioner i Lejre Kommune. Som ventelisterne ser ud d.d. forventes der ikke at være tilstrækkelig plads til Lærkeredens børn i institutionerne i Osted, Allerslev og Gevninge. Der forventes at være tilstrækkelig plads til Lærkeredens børn, hvis pladser i Lejre Kommunes øvrige institutioner tages i brug. Der skal efterfølgende tages stilling til finansiering af det akkumulerede underskud - dette kan evt. finansieres ved overførsel af overskud fra øvrige institutioner. Fordel: Underskuddet øges ikke yderligere. Ulempe: Lærkereden er den eneste institution i Øm. En lukning betyder, at institutionen ikke selv vil have mulighed for at indhente underskuddet efterfølgende, men at der skal findes finansiering til underskuddet andetsteds. B. Samlet budget - Lærkereden og Egebjerget Lærkereden og Egebjerget har fra 2008 haft fælles ledelse med hver sit budget, og Egebjerget har et overskud på ca kr. Ved at sammenlægge Egebjergets og Lærkeredens budgetter, vil det samlede underskud reduceres, og mulighederne for at reducere underskuddet vil blive bedre. Der udarbejdes ny handleplan. Fordel: En større institution har større finansiel stabilitet og dermed bedre mulighed for indhentning af underskud. Ulempe: Samling af de to institutioners budgetter vil være en ændring i forhold til de oprindelige betingelser, som fællesledelses-projektet mellem Egebjerget og Lærkereden

21 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side 19 er godkendt under. Det bør derfor overvejes at høre forældrebestyrelserne inden endelig beslutning. C. Fælles finansiering af Lærkeredens underskud Lærkeredens underskud kan finansieres af overskud på kommunens øvrige institutioner. Fordel: Underskuddet hentes hurtigt ind, fordi det dermed fordeles på mange enheder. Ulempe: Dette vil være et brud med hidtidig praksis. Det bør overvejes at høre forældrebestyrelserne inden endelig beslutning. D. Etablering af flekspladser afventes Der etableres flekspladser, når Team Kommunale Ejendomme får mulighed for det - Lærkereden fortsætter den nuværende drift og øger underskuddet, hvilket vil betyde, at det ikke er muligt at nedbringe underskuddet i 2011, men forventeligt fra 2012 og derefter. Fordel: Institutionen får mulighed for selv at indhente underskuddet over en årrække. Ulempe: Der vil fortsat blive akkumuleret underskud i 2011, og afviklingen kan først begynde i Udtalelser: Administrationens vurdering: Økonomi og finansiering: Ved løsning B sammenlægges Lærkeredens og Egebjergets budgetter - underskuddet nedbringes. Ved løsning C flyttes overskud fra øvrige institutioner. Beslutningskompetence: Løsning A og D: Udvalget for Børn & Ungdom Løsning B og C: Kommunalbestyrelsen Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at model B godkendes, dvs. at Egebjergets og Lærkeredens budgetter sammenlægges, hvilket vil medføre, at det samlede underskud reduceres, og mulighederne for at reducere underskuddet vil blive bedre. Der udarbejdes ny handleplan. Bilag: 1. Økonimisk handleplan for Lærkereden januar 2011 Beslutning Udvalget for Børn & Ungdom den : Udvalget anmoder om der forelægges en sag i marts 2011 vedr. plan for Lærkeredens udvikling, som omfatter udbygning på kort sigt og længere sigt, overvejelse om antal flekspladser / vuggestuepladser og antal børnehavepladser. Udvalget anmoder om der forelægges en sag i marts 2011 hvor der redegøres for den forventede stigning i merforbruget.

22 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side BU - Statistik 0-6 årige børn i 2011 Sagsnr.: 11/876 Resumé: Administrationen er i gang med at udarbejde statistikker over forventet antal indskrevne 0-6 årige børn i Lejre Kommunes dagtilbud i I 1. kvartal 2011 er udarbejdet statistik over 3-6 årige. I 2. kvartal forventes at være udarbejdet statistik over både 0-2 årige og 3-6 årige. Det foreslås, at statistikkerne fremover udarbejdes til orientering for Udvalget for Børn & Ungdom 4 gange om året. Sagsfremstilling: Administrationen er i gang med at udarbejde statistikker over forventet antal indskrevne børn i Lejre Kommunes dagtilbud - hhv. 0-2 årige og 3-6 årige 0-6 årige. Der er udarbejdet en færdig statistik over 3-6 årige for 1. kvartal, og statistikken er udarbejdet ud fra ventelisterne til dagtilbud i denne aldersgruppe. Det forventede antal indskrevne antal børn i denne aldersgruppe er forbundet med relativ stor sikkerhed, idet størstedelen af børnene er registreret i kommunens institutionssystem allerede fra 0-2 års alderen. Statistikkerne over de 0-2 årige er naturligt forbundet med en større usikkerhed, idet en del af disse børn først registreres 3-6 mdr. før de indskrives i dagplejen. Derudover viser erfaringen, at en del af børnene på venteliste til dagplejen bliver passet i private ordninger. Administrationen arbejder p.t. med at forfine og kvalitetssikre statistikkerne manuelt, idet det ikke er muligt at trække færdige lister i systemet og forventer at have de første klar i 2. kvartal. Pladserne i den kommunale dagpleje visiteres løbende - og typisk 1-2 mdr. før barnet starter i dagplejen. Pladsanvisningen visiterer vuggestue- og børnehavepladser ca. 4 gange om året og 2-5 mdr. før børnene starter i institutionen. Administrationens vurdering: I perioderne ind imellem visiteringerne, ændrer antallet af børn sig kun i begrænset omfang. Administrationen anbefaler derfor, at der udarbejdes statistikker 4 gange om året - i forbindelse med at der visiteres til institutionerne. Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Udvalget for Børn & Ungdom Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at der udarbejdes statistikker over forventet antal indskrevne børn og børn på venteliste i hhv. dagpleje og børnehaver ca 4 gange om året, og at disse også fremlægges til orientering for Udvalget for Børn & Ungdom. Bilag: kv år prognose Beslutning Udvalget for Børn & Ungdom den :

23 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side 21 Indstillingen tiltrådt, idet det desuden skal fremgå hvilket antal børn der er på venteliste til de enkelte vuggestuer.

24 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side BU - Renovering af køkken i Lærkereden og Såby Børnehave Sagsnr.: 09/23568 Resumé: Lejre Kommunes tilbud om et sundt frokostmåltid herunder den takst som forældrene skal betale, har været forelagt forældrebestyrelserne/forældrene med henblik på at få deres bindende svar på, hvorvidt de på baggrund af det oplyste fravælger frokostmåltidet i deres dagtilbud. Alle kommunale og selvejende dagtilbud har svaret. Af besvarelserne fremgår, at 2 dagtilbud (Såby Børnehave og Lærkereden) ønsker frokostmåltid. I de øvrige dagtilbud fravælger forældrene frokostmåltidet. I budget 2011 er der afsat 3 mio. kr. til renovering af køkkener i dagtilbud. Der er desuden afsat 1 mio. kr. i Behovet for renovering af køkken, i de to dagtilbud der ønsker Lejre Kommunes frokostmåltid er afdækket, og sagen forelægges med henblik på at bemyndige administrationen til, at indhente 3-4 tilbud på renoveringsopgaven. Sagsfremstilling: En ekstern konsulent har i samarbejde med administrationen vurderet køkkenernes renoveringsbehov. Følgende principper ligger til grund for vurderingen: køkkenerne skal kunne godkendes af relevante myndigheder herunder Fødevarestyrelsen til tilberedning af frokostmåltid til dagtilbuddets målgrupper. køkkenerne skal kunne producere "Smør selv med lune retter. De lune retter tilberedt fra bunden", til det antal børn dagtilbuddet er indrettet til af rumme. Frokostordningen træder i kraft den 1. august Administrationens vurdering: Administrationen anbefaler, at der indhentes 3-4 tilbud, hvorefter sagen igen forelægges til politisk behandling med henblik på stillingtagen til, hvilket tilbud der skal vælges til at udføre opgaven. De renoverede køkkener skal leve op til principperne nævnt oven for i afsnittet sagsfremstilling. Renoveringsopgaven omfatter nødvendig ombygning, malerarbejde, indkøb og opsætning af køkkenelementer og hårde hvidevarer. Økonomi og finansiering: Administrationen vurderer, at renoveringen af de to køkkener andrager ca. 1,2-1,3 mio. kr. Renoveringen af de to køkkener kan derfor holdes indenfor anlægsbevillingen for Udgiften til projektering dækkes af den allerede bevilgede anlægsbevilling: "Frigivelse af midler til konsulentbistand dagtilbudskøkkener", sagsnr. 09/22540, på oprindelig kr.

25 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side 23 I henhold til den indgåede driftsoverenskomst mellem Lejre Kommune og den selvejende Såby Børnehave skal udgifter som kommunen udreder til ekstraordinær vedligeholdelse samt til ekstraordinær anskaffelser af inventar, betragtes som lån, der skal sikres ved pant i ejendom eller, hvis dette ikke er muligt, ved gældsbrev underskrevet af institutionens samlede bestyrelse. Det vurderes derudover ikke, at der er afledte driftsudgifter forbundet med renoveringen af de to køkkener. Beslutningskompetence: Udvalget for Børn & Ungdom Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at administrationen bemyndiges til at iværksætte projektering og tilbudsindhentning vedrørende renovering af køkkener i Lærkereden og Såby Børnehave. Beslutning Udvalget for Børn & Ungdom den : Indstillingen tiltrådt vedr. Såby Børnehave. Igangsætning af projekt for renovering af køkken afventer den samlede plan for Lærkereden.

26 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side BU - Handleplan sårbare børn og unge: Forslag til serviceniveau for fast kontaktperson Sagsnr.: 11/1632 Resumé: I forhold til området for udsatte børn og unge tages en række initiativer for at sikre den samlede budgetrammes overholdelse. Sagen vedrører forslag til serviceniveauet for faste kontaktpersoner til børn og unge, herunder unge i efterværn til det 23. år jænvfør Servicelovens 52 stk. 3 nr. 6. Sagsfremstilling: Vanskeligt stillede børn og unge, som mangler en solid voksenkontakt kan i henhold til Servicelovens 52 stk. 3 nr. 6 bevilges støtte fra en fast kontaktperson. En fast kontaktperson skal forholde sig til hele barnets eller den unges livssituation og kan også være kontaktperson for hele familien. F.eks. børn/unge: hvis forældre ikke har de fornødne ressourcer til selv at yde barnet/den unge en fornøden støtte børn/unge med svære sociale belastninger, som begyndende kriminalitet og misbrugsadfærd børn/unge, der har svært ved at indgå i sociale sammenhænge børn/unge, der har brug for en rollemodel Formålet med foranstaltningen er, at barnet/den unge via en stabil voksenkontakt støttes til en positiv udvikling. Handleplanen præciserer udviklingspunkterne. Den faste kontaktpersons tidsmæssige indsats vil variere efter forholdene i hvert tilfælde. En bevilling af en fast kontaktperson forudsætter, at der er foretaget en børnefaglig undersøgelse i henhold til Servicelovens 50 og uarbejdet handleplan jvf. 140 og herunder opfølgning jvf. 70 senest 3 måneder efter iværksættelse og herefter min. hver 6 måned. Det er muligt, at kombinere denne foranstaltningstype med et pålæg til forældrene efter Servicelovens 57a og/eller den unge efter 57b. Udtalelser: Familiesagsbehandlerne har været inddraget i forslag til fastlæggelse af serviceniveau på en temadag om emnet og er enige i forslaget. Administrationens vurdering: Administrationen foreslår, at der som vejledende serviceniveau gives 3-5 timers kontaktperson om ugen. I særligt vanskelige sager, f.eks. unge kriminelle eller behandlingskrævende unge, bevilges som udgangspunkt max. 10 timer pr. uge. Handleplanen skal ved 10 timer pr. uge specifikt præcisere timeforbrugets anvendelse samt evalueres hver 3. måned f.eks. ved en statusrapport. En fast kontaktperson vil oftest være en voksen fra barnets/den unges nærmiljø eller en voksen med forudsætninger for det pædagogiske arbejde.

27 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side 25 Der kan i helt særlige tilfælde købes kontaktpersonordninger hos private udbydere, hvor det er nødvendigt med en indsats i væsentligt større omfang, eller der er behov for specialviden, og indsatsen dermed kan forebygge en anbringelse uden for hjemmet. Timeprisen afhænger af opgavens indhold samt kontaktpersonens kompetencer men kan max. udgøre 250 kr. alt inkl. Ved specialopgaver med en pris udover 250 kr. drøftes prisen med visitationschefen. Økonomi og finansiering: Udgifterne finansieres inden for rammen af forebyggende foranstaltninger til børn og unge. Der er i budget 2011 budgetteret med en besparelse på 5% i forhold til forbruget i Pt. har Familieafdelingen 17 støtteforhold etableret, hvoraf de 7 har en pris udover de foreslåede 250 kr. pr. time. Disse sager vil ved vedtagelse af et vejledende serviceniveau blive vurderet indholdsmæssigt i forhold til prisen ved de enkelte sagers næste opfølgning. Ingen af de verserende støtteforhold har et omfang ud over 10 timer pr. uge. Beslutningskompetence: Udvalget for Børn & Ungdom Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at forslag til vejledende serviceniveau for fast kontaktperson i henhold til Servicelovens 52 stk. 3 nr. 6 godkendes 2. at det ny serviceniveau evalueres efter ca. 1 år med udgangspunkt i en kvantitativ sammenligning af regnskab 2010 og 2011 Bilag: 1. Bilag til forslag om serviceniveau Beslutning Udvalget for Børn & Ungdom den : Indstillingen tiltrådt.

28 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side BU - Sager til kommende udvalgsmøder Sagsnr.: 11/2016 Resumé: A. Etablering af flekspladser i dagtilbud (konkrete projekter) B. Legepladspulje - konkrete ansøgninger C. Dagplejen: håndtering af gæstedagplejen D. Dagplejen: fremtidig styringsmodel/ledelsesinformation E. Skoleårets planlægning (klassedannelse skoleåret 2011/2012) F. Skoleplan - endelige godkendelse Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Indstilling: Beslutning Udvalget for Børn & Ungdom den : Der ønskes en børneplan udarbejdet og politisk behandlet inden udgangen af Administrationen anmodes om at forelægge en tids- og procesplan.

29 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side BU - Eventuelt Sagsnr.: 10/24017 Resumé: Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Indstilling: Beslutning Udvalget for Børn & Ungdom den : Intet.

30 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side Person - BU - Lukket orientering Sagsnr.: 10/24015

31 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side BU - Anlægspulje til specialtilbud Sagsnr.: 09/21271 Resumé: På investeringsoversigten var i budget 2010 afsat 7 mio. kr. til etablering af specialtilbud for sårbare børn og unge. Puljen på investeringsoversigten var møntet på etablering og udvidelse af kommunens undervisningstilbud i folkeskolen. Dette blev i praksis til oprettelsen af Firkløverskolen. Det var en forudsætning, at de nye specialtilbud skulle være klar til ibrugtagning ved skoleårets start 1. august Sagsfremstilling: Den samlede pulje på 7 mio. kr. blev disponeret af Kommunalbestyrelsen den 25. maj 2010, og Kommunalbestyrelsen frigav samtidig en anlægsbevilling på i alt 5.4 mio. kr. til forskellige delprojekter. Det er nu konstateret, at anlægsprojektet har et forventet forbrug på kr. Dette merforbrug i forhold til den frigivne anlægsbevilling på kr. Der er i de vedlagte bilag nærmere redegjort baggrunden for overskridelserne af budgettet samt for projektstyringen. Det kan konstateres, at der i projektet ikke er fulgt de fastlagte regler for styring af anlægsprojekter idet - der er igangsat aktiviteter ud over den afsatte anlægsbevilling, - der er igangsat aktiviteter, som ikke var forudsat, da Kommunalbestyrelsen godkendte anlægsprojektet, - der er ikke afholdt møder i styregruppe efter projektet er godkendt af Kommunalbestyrelsen, hvorfor der ikke foreligger beslutninger om prioritering af de uforudsete forhold og nye ønsker, - der foreligger ikke skriftlige aftalesedler, hvorfor der for alle tillægsarbejder og aftaler om ydelser ud over hovedentreprenørens oprindelige tilbud er indgået mundtligt aftaler at henholdsvis intern og ekstern byggerådgiver, samt andre involveret i projektet, - den eksterne rådgiver har forudsat, at hele bevillingen samt den afsatte sum til uforudsete udgifter kunne anvendes til håndværkerudgifter og rådgivning, og samtidig har den interne byggerådgiver og andre i projektet disponeret indenfor samme bevilling. Administrationens vurdering: Administrationen vurderer at: - Der er sket ledelsessvigt, idet projektet ikke har været organiseret og styret som forventet. - Der er medarbejdere, der har overtrådt deres beføjelser eller som ikke har fulgt retningslinjer for projektstyringen - Kommunikationen med den eksterne rådgiver har været uklar, - Der har ikke været klare aftaler om økonomistyring. Direktionen har taget skridt til at iværksætte nødvendige ansættelsesretlige skridt, der følger af den utilstrækkelige ledelse og styring af sagen. Direktionen vil øjeblikkeligt tage initiativ til at der udarbejdes de nødvendige retningslinjer for styring af anlægsprojekter, der snarest forelægges til politisk godkendelse, og disse vil blive implementeret i forbindelse med igangværende og nye anlægsprojekter.

32 Lejre Kommune Udvalget for Børn & Ungdom Side 30 Økonomi og finansiering: Anlægsprojektet har et forventet merforbrug på i alt kr. Dette kan delvist dækkes af det afsatte beløb på kr., som var forudsat anvendt til uforudsete udgifter. Der har i projektet været en række tekniske udfordringer, herunder (her skal nævnes eksempler vægge, installationer af dårlig kvalitet m.v.) som berettiger til at der gives en anlægsbevilling på dette beløb. Der vil der ud over være behov for en tillægsbevilling på kr. til dækning af de øvrige udgifter vedr. det gennemførte projekt. Disse kan finansieres af det resterende rådighedsbeløb på kr. Dette betyder, at arbejdet med at forberede projekt for PPR og I-klasser på Osted skole skal stoppes, og der skal tages stilling til om der i budget 2012 er behov for at afsætte et nyt rådighedsbeløb til dette formål. Det betyder, at der i alt anbefales, at der meddeles en anlægsbevilling på kr. til dækning af merforbruget, og at denne tillægsbevilling finansieres af det resterende rådighedsbeløb på kr. vedr. etablering af specialtilbud til sårbare børn og unge - samt kr. finansieret ved en nedskrivning af rådighedsbeløbet vedr. pulje til ekstraordinær vedligeholdelse. Som konsekvens af ovenstående er projekterne for PPR og Osted Skoles I-klasser ikke gennemført. Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at der meddeles anlægsbevilling på kr. finansieret af det resterende rådighedsbeløb på kr. vedr. etablering af specialtilbud til sårbare børn og unge - samt kr. finansieret ved en nedskrivning af rådighedsbeløbet vedr. pulje til ekstraordinær vedligeholdelse, 2. at de ikke gennemførte projekter på Osted Skole og i PPR revurderes i forhold til de aktuelle og fremtidige behov. Eventuelle anlægsprojekter vedrørende disse projekter forelægges i forbindelse med budget 2012, 3. at der udtales kritik af styringen, 4. at det tages til efterretning at Direktionen har foretaget de nødvendige ansættelsesretslige skridt, der er en konsekvens af utilstrækkelig styring og ledelse af projektet, 5. at reviderede retningslinjer for styring af anlægsprojekter snarest forelægges til politisk godkendelse. Bilag: 1. Anlæg af specialtilbud 2. Notat vedr. byggeprocessen på Firkløverskolerne 3. Kommissorium for styring af anlægspulje til etablering af specialtilbud for sårbare børn og unge i Procedure for byggesager Beslutning Udvalget for Børn & Ungdom den :

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Østergård. Anmeldt tilsyn den 27. januar 2010. Gennemført af

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Østergård. Anmeldt tilsyn den 27. januar 2010. Gennemført af Plus-2 Tilsynsrapport For Opholdsstedet Østergård Anmeldt tilsyn den 27. januar 2010 Gennemført af Marie Winther, tilsynskonsulent Henrik Volmer, tilsynskonsulent Indledning Tilsynskonsulenter Marie Winther

Læs mere

Referat Økonomiudvalget onsdag den 21. december 2011

Referat Økonomiudvalget onsdag den 21. december 2011 Referat onsdag den 21. december 2011 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Afbud: Grethe N. Saabye (C) Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Budgettildelingsmodeller til skoleområdet...2

Læs mere

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Tao

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Tao Tilsynsrapport For Opholdsstedet Tao Anmeldt tilsyn den 7. februar 2011 Gennemført af Marie Winther, tilsynskonsulent Henrik Volmer, tilsynskonsulent Indledning Tilsynskonsulenter Marie Winther og Henrik

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 5. april 2011. Kl. 17:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 5. april 2011. Kl. 17:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat tirsdag den 5. april 2011 Kl. 17:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering...2 3. BU - Skoleplan 2011 (efter høring)...3 4. BU -

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 26. marts 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Firkløverskolens fremtidige placering...2 3. ØU - Udlejning og bebyggelse

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Dueslaget

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Dueslaget Tilsynsrapport For Opholdsstedet Dueslaget Uanmeldt tilsyn den 1. marts 2013 Gennemført af Marie Winther, tilsynskonsulent Henrik Volmer, tilsynskonsulent Indledning Tilsynskonsulenter Marie Winther og

Læs mere

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet TAO

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet TAO Tilsynsrapport For Opholdsstedet TAO Uanmeldt tilsyn den 15.september 2012 Gennemført af Marie Winther, tilsynskonsulent Henrik Volmer, tilsynskonsulent Indledning Tilsynskonsulenter Marie Winther og Henrik

Læs mere

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Gjeddesgaard

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Gjeddesgaard w Tilsynsrapport For Opholdsstedet Gjeddesgaard Uanmeldt tilsyn den 28. september 2011 Gennemført af Marie Winther, tilsynskonsulent Henrik Volmer, tilsynskonsulent Indledning Tilsynskonsulenter Marie

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Afbud: Connie B. Jensen (A) Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 15. januar 2013

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 15. januar 2013 Referat tirsdag den 15. januar 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Afbud: Asta Rasmussen (B) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering jan. 2013...2 3. KB - Vision

Læs mere

Tilsynsrapport. For. Specialskolen Bramsnæsvig. Uanmeldt tilsyn den 5. september 2011. Gennemført af

Tilsynsrapport. For. Specialskolen Bramsnæsvig. Uanmeldt tilsyn den 5. september 2011. Gennemført af Henrik Volmer 26. Mar '10, 09.59 Tilføjet: Billede Tilsynsrapport For Specialskolen Bramsnæsvig Uanmeldt tilsyn den 5. september 2011 Gennemført af Marie Winther, tilsynskonsulent Henrik Volmer, tilsynskonsulent

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010 Referat tirsdag den 2. november 2010 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Bemærk at tidspunktet for mødet er rykket til kl. 18.00. Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering...2

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 8. marts 2011

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 8. marts 2011 Referat tirsdag den 8. marts 2011 Kl. 17:00 i Mødelokale 2, Allerslev Afbud: Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering...2 3. BU - Skoleplan 2011

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 4. februar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 4. februar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat tirsdag den 4. februar 2014 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Til orientering februar...2 3. BU - Dagtilbud, de fire områdeinstitutioners

Læs mere

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Østergård

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Østergård Tilsynsrapport For Opholdsstedet Østergård Anmeldt tilsyn den 28.1.2011 Gennemført af Marie Winther, tilsynskonsulent Henrik Volmer, tilsynskonsulent Indledning Tilsynskonsulenter Marie Winther og Henrik

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse...2 3. KF - Orientering...3 4.

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 12. juni 2017

Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 12. juni 2017 Referat mandag den 12. juni 2017 Kl. 16:45 i Mødelokale 5, Rådhuset Allerslev Afbud: Henning Nielsen (V) Julie Hermind (F) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU Udlændingestyrelsens

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 14. december 2015

Referat Økonomiudvalget mandag den 14. december 2015 Referat mandag den 14. december 2015 Kl. 16:30 i Mødelokale 5, Allerslev Afbud: Carsten Rasmussen (A) Ole Blickfeldt (O) Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Driftsøkonomisk

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 9. april 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 9. april 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat tirsdag den 9. april 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering apr. 2013...2 3. BU - Temadrøftelse på Dagtilbudsområdet...3

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et mindreforbrug på 0,3 mio. kr. ekskl. overførsler fra regnskab 2014. Der er

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Referat onsdag den 12. november 2014 Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Status på handleplan i Center for Social og Familie...2 3. BU - Eventuelt...7

Læs mere

HVORDAN GODKENDER OG FØRER MAN TILSYN MED PRIVATE OPHOLDSTEDER? Børne- og ungeområdet

HVORDAN GODKENDER OG FØRER MAN TILSYN MED PRIVATE OPHOLDSTEDER? Børne- og ungeområdet HVORDAN GODKENDER OG FØRER MAN TILSYN MED PRIVATE OPHOLDSTEDER? L Æ S H E R E K S E M P L E R, E R F A R I N G E R, S Y N S P U N K T E R M. M. F R A A M T E R O G K O M M U N E R Børne- og ungeområdet

Læs mere

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Gjeddesgaard. Anmeldt tilsyn den 20.september 2010. Gennemført af

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Gjeddesgaard. Anmeldt tilsyn den 20.september 2010. Gennemført af Plus-2 Tilsynsrapport For Opholdsstedet Gjeddesgaard Anmeldt tilsyn den 20.september 2010 Gennemført af Marie Winther, tilsynskonsulent Henrik Volmer, tilsynskonsulent Indledning Tilsynskonsulenter Marie

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 5. februar 2013

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 5. februar 2013 Referat tirsdag den 5. februar 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering febr. 2013...2 3. BU - Frigivelse af anlægsmidler til

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på -11,5 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

Retningslinjer for det personrettede tilsyn

Retningslinjer for det personrettede tilsyn September 2013 Retningslinjer for det personrettede tilsyn 2. udgave Indledning og formål Jf. Lov om Social Service, 148, skal Frederikssund Kommune føre løbende tilsyn med barnets eller den unges forhold

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Referat mandag den 20. september 2010 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Til orientering...2 3. TM - Cykelsti Kr. Sonnerup - Dyvelslyst...3

Læs mere

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet TAO

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet TAO Tilsynsrapport For Opholdsstedet TAO Uanmeldt tilsyn den 1.maj 2013 Gennemført af Marie Winther, tilsynskonsulent Henrik Volmer, tilsynskonsulent Indledning Tilsynskonsulenter Marie Winther og Henrik Volmer

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Kvalitetsstandard for anbringelser. Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef

Kvalitetsstandard for anbringelser. Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef Familie og Børn Notat Til: Udvalget for Familie og Børn Sagsnr.: 2011/04413 Dato: 11-05-2011 Sag: Sagsbehandler: Kvalitetsstandard for anbringelser Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

Undervisningsoverenskomst mellem. Lolland Kommune. XXOpholdssted

Undervisningsoverenskomst mellem. Lolland Kommune. XXOpholdssted Undervisningsoverenskomst mellem Lolland Kommune og XXOpholdssted 1. Overenskomstens grundlag Denne undervisningsoverenskomst er jfr. Folkeskolelovens 20 stk. 5 indgået imellem Lolland Kommune og opholdsstedet/anbringelsesstedet

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på 9,4 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Dato 21-03-2013. Journalnummer. Dato for Tilsynsbesøg 21-03-2013. Mødedeltagere. Fra tilbuddet deltog Leder Medarbejder Andre

Dato 21-03-2013. Journalnummer. Dato for Tilsynsbesøg 21-03-2013. Mødedeltagere. Fra tilbuddet deltog Leder Medarbejder Andre Tilsynsrapport Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier Tilbuddets navn og målgruppe Opholdsstedet Rosenvej er godkendt til 4 døgnpladser for børn og unge i alderen 6 til 18 år. Journalnummer

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer,

Læs mere

Regnskabsbemærkninger

Regnskabsbemærkninger Regnskabsbemærkninger Udvalget for familie og institutioner Udvalget for familie og institutioner har i 2018 en samlet bevilling til drift på netto 660,5 mio. kr., hvortil der er givet tillægsbevillinger

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 21. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 21. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat tirsdag den 21. januar 2014 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Valg af formand...2 3. BU - Valg af næstformand...3 4. BU - Til

Læs mere

Emne. Familie og Børn. Dato. Familieplejeafsnittet og rådgivere

Emne. Familie og Børn. Dato. Familieplejeafsnittet og rådgivere Familie og Børn Familieplejeafsnittet og rådgivere Emne Procedure for det personrettede tilsyn med anbragte børn og unge i plejefamilier, netværksfamilier, socialpædagogiske opholdssteder, døgninstitutioner,

Læs mere

Retningslinjer for det personrettede tilsyn med børn anbragt på døgninstitutioner, opholdssteder, kost- og efterskoler og anbragte på eget værelse.

Retningslinjer for det personrettede tilsyn med børn anbragt på døgninstitutioner, opholdssteder, kost- og efterskoler og anbragte på eget værelse. Retningslinjer for det personrettede tilsyn med børn anbragt på døgninstitutioner, opholdssteder, kost- og efterskoler og anbragte på eget værelse. Ansvar Det personrettede tilsyn er anbringende kommunes

Læs mere

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013 Center for Børn og Undervisning 16. juli 2013 Frokostordning til børnehavebørn 2014 Som en del af budgetaftalen for 2013 blev det aftalt, at der udarbejdes oplæg til frokostordninger til børnehavebørn.

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget vedtog de ændrede rammer.

Børne- og Undervisningsudvalget vedtog de ændrede rammer. Behandlet Punkt Sag Beslutning Status 1801-16 2 Beredskabsplan vedrørende viden eller mistanke om overgreb mod børn og unge Byrådet vedtog beredskabsplanen. Planen er implementeret. 1801-16 4 Ændrede rammer

Læs mere

Henriette Hansen Gershøjvej 14 A 4070 Kirke Hyllinge dato 2009

Henriette Hansen Gershøjvej 14 A 4070 Kirke Hyllinge dato 2009 Henriette Hansen Gershøjvej 14 A 4070 Kirke Hyllinge dato 2009 Udkast Egnethedsgodkendelse af opholdsstedet Østergaard, Gershøjsvej 14 A, 4070 Kirke Hyllinge, i henhold til lov om social service 142, stk.

Læs mere

Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger i Haderslev Kommune

Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger i Haderslev Kommune Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger i Haderslev Kommune Indledning Det er et lovmæssigt krav, at Haderslev kommune forud for godkendelse af en pasningsaftale skal orientere forældrene

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget Netto Børne- og Skoleudvalget 409.363 407.691-1.672-2.708 Anden undervisning og kultur 11.962 11.962 0 0 Dagtilbud til børn og unge 96.808 97.086 278 278 Folkeskolen 166.266 166.498

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 17. februar 2010

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 17. februar 2010 Referat onsdag den 17. februar 2010 Kl. 17:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Laila Torp Madsen (V) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering...2 3. BU - Tilsyn med undervisningen

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse psykologbetjening på skole og institutioner mv, børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning

Læs mere

Tillægsdagsorden Økonomiudvalget tirsdag den 24. marts 2015. Kl. 17:00 i Kultursalen, Skolevej 12, Hvalsø

Tillægsdagsorden Økonomiudvalget tirsdag den 24. marts 2015. Kl. 17:00 i Kultursalen, Skolevej 12, Hvalsø Tillægsdagsorden Økonomiudvalget tirsdag den 24. marts 2015 Kl. 17:00 i Kultursalen, Skolevej 12, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Frigivelse af anlægsmidler til

Læs mere

Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn Krisecentret i Randers

Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn Krisecentret i Randers Randers Kommune - Familieafdelingen Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Krisecentret i Randers 2008 November 2008 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1. FORMÅL MED TILSYN...3 2. METODE...3 3. TILSYNSBESØG PÅ KRISECENTRET...3

Læs mere

Kvalitetsstandard for fast kontaktperson for barnet, den unge eller hele familien. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015

Kvalitetsstandard for fast kontaktperson for barnet, den unge eller hele familien. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 2 Kvalitetsstandard for fast kontaktperson for barnet, den unge eller hele familien Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau.

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Tølløse Børne- og Ungdomspension, Københavns Kommune. Mandag den 14. december 2009 fra kl

Anmeldt tilsyn på Tølløse Børne- og Ungdomspension, Københavns Kommune. Mandag den 14. december 2009 fra kl TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Tølløse Børne- og Ungdomspension, Københavns Kommune Mandag den 14. december 2009 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 27. januar 2015

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 27. januar 2015 Referat tirsdag den 27. januar 2015 Kl. 16:30 i Mødelokale 1,Lyndby Afbud: Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Udmøntning af kapacitetstilpasninger på dagtilbudsområdet...2

Læs mere

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde Status for handleplan for det specialiserede børne-familieområde August 2019 Kommunalbestyrelsen har i april 2019 tiltrådt indstillingen om en handleplan for det specialiserede børne-familieområde. Handleplanen

Læs mere

Referat af Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 28. okt kl

Referat af Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 28. okt kl Referat af Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 28. okt. 2008 kl. 18.30 Til stede: Elevrådsrepræsentanterne deltager til og med pkt. 5 Palle Mogensen (PM), Lisbeth Rønnow (LR), Lisbeth Pontoppidan (PO), Karen

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 15:30 Sted: Mødelokale 2A på rådhuset i Støvring 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Forslag til et sammenhængende decentralt tilbud

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 7. september 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

At der er foretaget en analyse af gengangere i reduceret skema, herunder inddragelse af fraværskonsulenterne.

At der er foretaget en analyse af gengangere i reduceret skema, herunder inddragelse af fraværskonsulenterne. Punkt 5. Orientering om analyse vedrørende elever i fortsat reduceret skema og som modtager ydelser efter Serviceloven, og evaluering af kendskabet til handlevejledningen for bekymrende fravær 2016-007738

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn ved Fonden Bethesda

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn ved Fonden Bethesda Aarhus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn ved Fonden Bethesda 10. september 2013 Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Fonden Bethesda Tilbudstype og form

Læs mere

Udvalg for dagtilbud og familier

Udvalg for dagtilbud og familier Beslutning: Tilpasning af ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet. Sagsnr. i ESDH: 18/14065 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget for dagtilbud og familier skal beslutte at indstille til

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Dagsorden åben Mødedato 14. januar 2013 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse B. Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap

Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap Bilag 1 Den 12. februar 2019 Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap Baggrund for opstart af arbejdet Borgercenter Handicap indleder arbejdet med at beskrive

Læs mere

Oversigt over underskud over 5% af budget eller over 1 mio. kr.

Oversigt over underskud over 5% af budget eller over 1 mio. kr. Oversigt over underskud over 5% af budget eller over 1 mio. kr. Underskud i alt Underskud over 5% Netto 1.000 kr. Samlet -2.778 Uddannelse, Børn og Familie -2.729 Områdeinstitution Vissenbjerg -1.447-671

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 1. november 2018 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Mads Vinterby, Ali Qais, Dorthe Hecht,

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 3410

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 6. december 2011. Kl. 17:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 6. december 2011. Kl. 17:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 6. december 2011 Kl. 17:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering...2 3. BU - Økonomistyring

Læs mere

1. Hvad er proceduren for børn der skal visiteres til specialtilbud hos eksterne aktører?

1. Hvad er proceduren for børn der skal visiteres til specialtilbud hos eksterne aktører? Kasper Johansen, MB Dato 27. juni 2011 Sagsnr. 2011-83204 Kære Kasper Johansen Dokumentnr. 2011-433764 Tak for din henvendelse af 16. juni 2011, hvor du stiller følgende spørgsmål til Børne- og Ungdomsforvaltningen

Læs mere

Mange af de 0-6-årige børn spiser 80 % af dagens måltider i daginstitutionen, det stiller krav til madens kvalitet.

Mange af de 0-6-årige børn spiser 80 % af dagens måltider i daginstitutionen, det stiller krav til madens kvalitet. NOTAT Fakta om køkkenombygninger og frokostordninger Siden Folketingets første beslutning i november 2008 om, at alle børn skulle have et sundt frokostmåltid, har udviklingen omkring børnemaden ikke stået

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Vurderingen er lige nu et lille merforbrug særlige behov ungeområde

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 24. november 2016 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Afbud: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen,

Læs mere

Ny struktur for dagtilbud og skoler

Ny struktur for dagtilbud og skoler FAQ 2 om: Ny struktur for dagtilbud og skoler Børne- og Kulturforvaltningen d. 7. december 2010 I anden halvdel af høringsperioden har Børne- og Kulturforvaltningen svaret på følgende spørgsmål: Dagtilbudsområdet

Læs mere

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen.

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen. Udvalget for Børn Budgetrevision 3 September Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 11. august 2015

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 11. august 2015 Referat tirsdag den 11. august 2015 Kl. 16:30 i Mødelokale 1,Lyndby Afbud: Julie Hermind (F) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering - august 2015...2 3. BU - Evaluering

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15 Fraværende: Ingen Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 56 2. Godkendelse af kommunal redegørelse

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. november 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. november 2011 Referat mandag den 7. november 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA - Tema, Beskæftigelsesindsatser

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Kvalitetsstandard for aflastning på børn- og ungeområdet. Høringsmateriale juni 2015

Kvalitetsstandard for aflastning på børn- og ungeområdet. Høringsmateriale juni 2015 3 Kvalitetsstandard for aflastning på børn- og ungeområdet Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau. Den beskriver indholdet

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 15.00 Mødested: Vestervangsvej 4A Mødenr.: 15 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 92 Udvidelse af kapaciteten på dagtilbudsområdet efteråret 2007

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets og vurdering af om tilbuddet fortsat har den

Læs mere

Overlevering af opgaver til nye udvalg

Overlevering af opgaver til nye udvalg Overlevering af opgaver til nye udvalg Nr Emne Historik Opgave der venter/tidshorisont Politik og strategier 1 Udarbejdelse af nye handleplaner for udmøntning af strategierne for Fremtidens Dagtilbud og

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Skabelon for standard for sagsbehandling

Skabelon for standard for sagsbehandling Skabelon for standard for sagsbehandling Standard for sagsbehandling vedrørende: Den tidlige indsats, herunder hvordan kommunen sikre, at skoler, dagtilbud m.v. foretager de nødvendige underretninger,

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehuset Honningkrukken og Rudersdal Kommune

Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehuset Honningkrukken og Rudersdal Kommune Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehuset Honningkrukken og Rudersdal Kommune Driftsoverenskomst mellem Rudersdal Kommune og bestyrelsen for Børnehuset Honningkrukken beliggende

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007 Referat fra møde i onsdag den 22. august 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden den 22.08.2007.... 3 2. FOU - Efterretningssager 22.08.07....

Læs mere

Oplæg 7. april 2011. Lars Traugott-Olsen. 7. april 2011 Lars Traugott-Olsen

Oplæg 7. april 2011. Lars Traugott-Olsen. 7. april 2011 Lars Traugott-Olsen Oplæg 7. april 2011 Lars Traugott-Olsen Hvad gennemgår vi? Den skærpede underretningspligt i SEL 153 SSD-samarbejdet i SEL 49a Hvis vi når det et par udvalgte ændringer fra Barnets Reform Hovedtræk af

Læs mere