Principper Højvangskolen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Principper Højvangskolen"

Transkript

1 Principper Højvangskolen Vedtaget i Skolebestyrelsen

2 Indholdsfortegnelse: Højvangskolens slogan og værdier... 3 Principper for klassedannelse ved skolestart... 5 Principper for klassedeling/klassesammenlægning... 6 Principper for organisering og arbejdets fordeling... 7 Principper for skemalægning... 8 Principper for særligt tilrettelagt undervisning... 9 Principper for skole-hjem-samarbejdet Samarbejde Skole-hjem-samtaler Forældremøder Kontaktforældre Forældrebesøg på skole Kommunikation MinUddannelse Støtte til læring Principper for digital kommunikation Princip for digitale medier Principper for lejrskoler og skolerejser Formål Varighed, destination og beløbsramme Ordensregler på lejrskole / skolerejse Principper for forældrebetaling Principper for sponsorering Principper for SFO - Hovedskolen Centerklasserne Principper for SFO - Centerklasser... 18

3 Højvangskolens slogan og værdier Højvangskolen Høj faglighed - fordi vi har flotte resultater Høje ambitioner - fordi vi vil lære endnu mere Højt til loftet fordi vi har plads til alle På Højvangskolen har vi fokus på kernebegreberne læring, trivsel og mestring. Eleverne går i skole for at opnå optimal læring, og det gør man kun, når man samtidigt er i trivsel og i mestring. Omvendt trives man også kun i skolen, når man er i læring. Der er således en klar indbyrdes sammenhæng mellem de tre kerneværdier. Med læring forstår vi, at alle elever opnår et optimalt fagligt udbytte ud af deres skoleforløb, og at de opnår kompetencer til at begå sig i et senere uddannelses og livsforløb. Trivsel betyder, at eleverne befinder sig i et flow, hvor eleverne trives individuelt og sammen. Ingen elever skal føle sig isoleret fra fællesskabet uden at opleve en indsats fra skolens side. Mestring indebærer, at vi understøtter den enkelte elevs personlige udvikling, ressourcer og udviklingsområder. Mestring betyder også, at eleven har gåpåmod, drive og ambitioner på egne vegne og bevarer og udvikler lysten til at lære og blive

4 dygtigere. Eleven lærer at mestre (skole)livets udfordringer og den nødvendige modgang. Moderat modgang modner og skaber stærke børn og senere voksne. Kernebegreberne understøttes af vores særlige fokus på Udfordringer for alle i ét eller flere fællesskaber. Den umiddelbare modsætning mellem at give individuelle udfordringer til alle og satse på fællesskabet er i virkeligheden hinandens forudsætninger. Individ og fællesskab er ikke hinandens modsætninger, men forudsætninger. Vi tror på, at vi ved at udfordre og støtte alle elever individuelt i nærmeste udviklingszone rent faktisk skaber mere overskud til fællesskabet, og et stærkt fællesskab styrker den enkeltes udvikling. Fællesskab betyder også, at vi: Har højt til loftet og plads til alle elever Tager et socialt ansvar for hinanden Har respekt for hinanden, personalet og skolens inventar Taler pænt til hinanden, lytter og giver støtte og kritik

5 Principper for klassedannelse ved skolestart Daginstitutioner Midlertidig Skolen samarbejder med de afleverende daginstitutioner og Tværgående Enhed for Læring med henblik på overdragelse af eleverne. Klassedannelsen foretages i forbindelse med Den røde tråd inden skolestart. Den endelige klassedannelse kan i særlige tilfælde ændres frem til efterårsferien. Lige vilkår i klasserne Lige store klasser Samme pige/dreng fordeling Dannelse af homogene klasser Geografi Særlige hensyn Flerlinger Ønsker Hver klasse indeholder børn fra flere af skoledistriktets geografiske områder. Dog tages der hvert år stilling til, om gruppen af børn, der bruger skolebussen, kan deles i forhold til deres bopæl. Der tages hensyn til, at visse børn kan have behov for placering i en bestemt klasse. I tilfælde af flerlinger foretages en pædagogisk begrundet vurdering af det enkelte barn i forhold til klasseplacering i samarbejde med forældrene. Særlige og velbegrundede forældreønsker angående klasseplacering imødekommes i den udstrækning, gennemførelsen af ovennævnte principper tillader.

6 Principper for klassedeling/klassesammenlægning Princip Deling af klasser og klassesammenlægning kan ske af pædagogiske og resursemæssige grunde. Ved deling eller sammenlægning af klasser foretages en fuldstændig rekonstruktion af alle klasser på årgangen. Dannelsen af nye klasser/sammenlægning af klasser sker som udgangspunkt i forbindelse med et skoleårsskift. Lige vilkår i klasserne Lige store klasser Ligelig fordeling af drenge/piger Dannelsen af homogene klasser Geografi Ønsker For indskolingen gælder, at hver klasse indeholder børn fra flere af skoledistriktets geografiske områder. Dog tages der hensyn til, om gruppen af børn, der bruger skolebussen, kan deles i forhold til deres bopæl. Særlige og velbegrundede elev og forældreønsker angående klasseplacering imødekommes i den udstrækning, gennemførelsen af ovennævnte principper tillader.

7 Principper for organisering og arbejdets fordeling Arbejdets fordeling Årgangsteam Fagteam Møder Undervisningen Eleverne skal møde medarbejdere med relevante, alderssvarende og opdaterede faglige kvalifikationer allerhelst med linjefag eller lignende kompetencer. I indskolingen undervises eleverne af så få medarbejdere som muligt, på mellemtrin og i overbygningen undervises eleverne primært af medarbejdere med linjefagskompetencer. Årgangens lærere og pædagoger udgør et team, der samarbejder om alt vedr. årgangen og de enkelte klasser. Lærerne samarbejder i de enkelte fag / faggrupper på tværs af årgangene. Der udarbejdes ved skoleårets start en grundplan over medarbejdermøder struktur, form og indhold, der tilgodeser dels medarbejdernes behov for overskuelighed og planlægning dels tager hensyn til en dynamisk og fleksibel skoleudvikling. Undervisningen organiseres og tilrettelægges fleksibelt, så man både tilgodeser de enkelte elever og fællesskabet.

8 Principper for skemalægning Modulordning Modulordningen skal understøtte fagenes forskellige pædagogiske og tidsmæssige behov. Modulordningen skal sikre optimal udnyttelse af skolens fysiske rammer. Følgende tilstræbes: Jævn fordeling af klassens timetal på ugens dage. Klasse/kontaktlæreren har klassen så mange dage som muligt. Samarbejdsfag parallellægges, hvis det er muligt. Praktisk/musiske fag fordeles hen over ugens dage, så der skabes størst mulig variation i skoledagen. Der skabes mulighed for forskellige former for holddannelse og andre former for strukturel differentiering. Den supplerende undervisning skemalægges, så den dels sikres stor fleksibilitet, dels griber så lidt ind i børnenes skemaer som muligt. Skemaet lægges, så der i så stor udstrækning som muligt er adgang til relevante faglokaler. Der tages hensyn til medarbejdernes skemaønsker, når dette er muligt og ikke medfører forringelser af elevskemaer.

9 Principper for særligt tilrettelagt undervisning Overordnet Forebygge Mindsteindgreb Kursus Særligt tilrettelagt undervisning organiseres dynamisk og fleksibelt for at tilgodese alle elevers læringsbehov, dvs. både elever, der er i udfordringer, og elever, der mangler udfordringer. Via holddannelse med skiftende elevsammensætning, udvalgte hold med særligt fokus og differentieret undervisning i klassen skal alle elever på skolen være i læring i nærmeste udviklingszone. Den supplerende undervisning skal tilrettelægges, så den forebyggende virkning bliver så stor som mulig, især ved tidlig indsats og tæt samarbejde med forældrene og normalundervisningens medarbejdere. Den supplerende undervisning tilrettelægges, så barnets sociale situation belastes så lidt og så kortvarigt som muligt og placeres således i understøttende undervisning, lektiecafé eller før skolehverdagens begyndelse. Supplerende undervisning gennemføres som tidsbegrænsede kursusforløb, der tilrettelægges efter en individuel undervisningsplan.

10 Principper for skole-hjem-samarbejdet Formål Formålet med skole-hjem-samarbejdet er at skabe god kontakt mellem skole og hjem, så alle børn på Højvangskolen får en god, tryg og udbytterig skolegang. Kontaktlæreren er den primære kontaktperson mellem elev, forældre og skolen. Samarbejde Samarbejdet bygger på: Gensidig tillid og respekt Konstruktiv problemløsning Dialog og kendskab til forventninger Forældre kan forvente at kontaktlæren tager kontakt, hvis det anses for vigtigt i forhold til elevens læring, udvikling og trivsel. Ligeledes forventer skolen, at forældre tager kontakt til kontaktlærerne (eller skolens ledelse), hvis der er informationer om eleven, som det kunne være hensigtsmæssigt for kontaktlæren at kende til. Dette indebærer, at forældrene støtter skolen ved at undlade at forstyrre eleverne i skoletiden, samt at støtte at konflikter løses, hvor de opstår og ikke bringes uden for skolen. Skole-hjem-samtaler Der afholdes samtaler på forældrenes foranledning efter behov. Forældrene har indflydelse på hvilken/hvilke lærere/pædagoger der deltager. Konklusionen af samtalen skal fremgå af elevens udviklingsplan i MinUddannelse. Samtalerne tager udgangspunkt i elevens standpunkt, læring herunder aktuelle testresultater og faglig status, elevens trivsel og mestring eller andre på forhånd aftalte emner. Skolen indkalder forældrene til minimum én skole-hjemsamtale om året, hvis der ikke er blevet afholdt samtaler. Skolen kan indkalde forældrene til skole hjem-samtale efter behov. Forældremøder Der afholdes vedkommende og involverende forældremøder, hvor lærerne informerer om elevernes skolehverdag, læring og trivsel. Kontaktforældre har i samarbejde med lærerne forberedt forældrepunkt vedr. klassens sociale trivsel, fx fødselsdage, sociale arrangementer, sengetider, lommepenge, alkoholaftaler mm. Det forventes, at forældre deltager i forældremøderne. Et medlem af skolebestyrelsen deltager i årets første forældremøde på alle årgange.

11 Skolens ledelse deltager i udvalgte årganges forældremøder og altid på 0., 1., 6. og 7. årgangs forældremøder. Her præsenteres blandt andet skolens forventninger til elever og forældre. Kontaktforældre I hver klasse vælges 3-5 forældre for et skoleår ad gangen. Valget finder sted på det første forældremøde i hvert skoleår. Så mange forældre som muligt bør i løbet af skoletiden prøve at være kontaktforældre. Kontaktforældre har til opgave at: Deltage i planlægningen af forældremøder. Planlægge arrangementer, der kan styrke fællesskabet i klassen Samarbejde med skolebestyrelsen Forældrebesøg på skole Forældre er velkomne til at besøge skolen og deltage aktivt i deres barns skoledag efter aftale. Kommunikation Højvangskolens primære kontaktform er elektronisk. Forældrene forventes at holde sig løbende orienteret via ForældreIntra og MinUddannelse. MinUddannelse MinUddannelse er en dynamisk, digital platform, der giver et samlet overblik over elevens udvikling ift. læring, mestring og trivsel. Den indeholder status samt en opfølgningsdel, der lægger op til dialog, feedback og opfølgning. Eleven inddrages løbende i sin egen udvikling gennem dialog om planer og mål. Elevens udvikling, lærings- og kompetencemål drøftes og korrigeres løbende gennem elevsamtaler og de løbende skole-hjem samtaler. Støtte til læring Forældrene forventes at støtte eleverne i forhold til skolearbejdet og lektier.

12 Principper for digital kommunikation Princip for digitale medier På Højvangskolen anses digitale medier for værende en naturlig del af hverdagen. Højvangskolen arbejder målrettet med digitale medier i undervisningen i forhold udvikling, læring og social dannelse. Digitale medier dækker over mange områder f.eks.: Kommunikation o MinUddannelse o Skoleintra o Mail Undervisningsmidler o Læringsportaler o E-bøger o Ordbøger o Leksika Digitale platforme o Gaming sites o Facebook o Twitter o Snap chat På Højvangskolen foregår den primære kommunikation digitalt via Skoleintra. Digital kommunikation kan ikke stå alene, men følges i vurderet omfang op med møder og samtaler. Gennem daglig vejledet anvendelse af digitale medier udvikles elevernes sociale dannelse. Vejledningen tilgodeser forebyggelse af digital mobning og anden form for digital misbrug. Eleverne opnår kompetencer i forhold til sikker anvendelse af digitale platforme. Anvendelse af digitale undervisningsmidler tilsikrer, at materialet altid er opdateret og aktuelt. Højvangskolen anbefaler at alle elever fra 4. årgang har adgang til en computer, både i undervisningen samt i hjemmet. For de elever, som ikke har adgang til egen computer, stiller Højvangskolen udstyr til rådighed i skoletiden.

13 Principper for lejrskoler og skolerejser Omfang Hovedskolen: Lejrskole 3. årgang / 3 dage primo maj Lejrskole 5. årgang / 3 dage primo maj Lejrskole 7. årgang / 5 dage ultimo august / primo september Skolerejse 9. årgang / 4 eller 5 dage primo september Omfang Centerklasserne: Udskolingen / hvert andet år / 3 dage Formål At give elever og lærere mulighed for at opleve hinanden i andre situationer end i skolehverdagen og dermed styrke det sociale sammenhold i klassen eller på årgangen. At give eleverne oplevelser og inspiration til undervisningen hjemme på skolen. At bidrage til at udvide elevernes historiske, kulturelle og mellemfolkelige bevidsthed. At bidrage til uden for skolens og hjemmets rammer at flytte personlige, sociale eller fysiske grænser. Varighed, destination og beløbsramme Hovedskolen: Lejrskole i klasse har som udgangspunkt et omfang svarende til 3 til 5 skoledage. Centerklasserne: Lejrskole i udskolingen. Hvert andet år, over 3 dage. Lejrskoles forældrebetalte beløbsramme kan ligge inden for følgende kategorier: kr. pr dag. Beløbet dækker måltider på turen.

14 Skolerejsen i 9. klasse på Hovedskolen har som udgangspunkt et omfang svarende til 5 skoledage. Skolerejsens forældrebetalte beløbsramme kan ligge inden for følgende kategorier: kr. Beløbet dækker sammen med skolens bidrag pr. elev rejse, ophold, transport, de primære aktiviteter og evt. 1-2 måltider på turen (afhængig af valgt destination). Ordensregler på lejrskole / skolerejse På skolerejser og lejrskoler repræsenterer deltagerne Højvangskolen. Derfor forventes der en generel god opførsel af alle. Skolens ordensregler gælder også på lejrskoler og skolerejser. Ud over disse regler kan der være opsat særlige regler under hensyn til rejsens karakter. Disse regler meldes tydeligt ud til elever og forældre Enhver form for besiddelse og indtag af alkoholiske drikke og andre rusmidler er strengt forbudt. Gentagen eller grov enkeltstående overtrædelse af de gældende ordensregler eller udmeldte normer for god opførsel kan medføre hjemsendelse. En eventuel hjemsendelse sker på forældrenes regning. Et eventuelt overskud efter endt lejrskole/skolerejse fordeles på de 3 klasser på årgangen efter antal elever i klassen, og indgår i disses klassekasser.

15 Principper for forældrebetaling Disse principper vedrører kun udgifter til aktiviteter, der ligger udenfor det undervisningsmæssige formål for skolearrangementer. Skolen vil fortsat kunne opkræve betaling til forplejning: Enhver forældrebetaling til et skolearrangement skal være af så moderat størrelse, at alle børn kan deltage i arrangementet. Enhver forældrebetaling skal være accepteret af alle forældre. Principper for sponsorering Sponsorering og donationer har til formål: At fremme skolens pædagogiske målsætning At øge elevernes og personalets trivsel og muligheder for oplevelser Sponsorering kan ske i forbindelse med konkrete nyanskaffelser til skolen eller ved gennemførelse af projekter til gavn for hele skolen eller hele afdelinger af skolen. Der kan som hovedregel ikke gives ydelser til enkeltelever, enkelte klasser eller årgange. Sponsorvirksomhedens image og produkter må ikke stride imod skolens grundholdninger og værdier. Alle aftaler om sponsorering skal aftales med skolens ledelse og ved alle beslutninger og aftaler om sponsorering, skal skolebestyrelsen informeres. Markedsføring i form af ophængning af plakater, fremlæggelse af brochurer og andet materiale må kun finde sted efter godkendelse fra skolens ledelse. Indtægterne ved sponsorering skal indgå som et tilskud til skolen og regnskabsmæssigt klart fremgå som en særlig indtægt. Der må ikke forekomme modydelser eller forventninger om modydelser i forbindelse med modtagelse af gaver eller lignende.

16 Principper for SFO - Hovedskolen Organisering Højvangskolens SFO består af et fritidstilbud for Højvangskolens elever fra børnehaveklasse til og med 3. årgang. Tilbuddet har åbent fra kl til fredag dog til På skoledage er der lukket mellem kl og SFO en er lukket 3 uger i sommerferien, mellem jul og nytår og fredagen efter Kr. Himmelfartsdag. Højvangskolens SFO 2 består af et fritidstilbud for Højvangskolens elever i 4. og 5. årgang. SFO 2 har åbent efter skoletid indtil kl fredag til og samme tid som SFO 1 på skolefridage. Pædagogik I Højvangskolens SFO ser vi hele barnet: De daglige aktiviteter styrker barnets alsidige udvikling. Aktiviteterne tilgodeser samlet set børnenes forskellige behov. Det pædagogiske arbejde i SFO en skal danne ramme for en meningsfuld og indholdsrig fritid med udgangspunkt i børnenes behov, interesser og erfaring Vi lægger særlig vægt på at aktiviteterne: Kan være både voksenstyrede og selvstyrede Tilbydes, så de er synlige for både børn og forældre Styrker børnenes interesse for fysiske aktiviteter og udendørs liv Sammensætning af elever Sammensætning af pædagoger Der dannes grupper i forhold til klassen på de yngste årgange. 2. og 3. årgang dannes grupper årgangsvis. Der tilknyttes en primær pædagog til alle grupper, der har til opgave at varetage skole-hjem samarbejdet plus samarbejdet til undervisningsdelen. Begge køn er repræsenteret i SFO en. Pædagogerne har de samme børn i SFO og skolen i børnehaveklassen.

17 Centerklasserne Centerklasserne er en del af Højvangskolen og ligger derfor under de samme principper. Centerklasserne adskiller sig dog under følgende principper: Organisering Mestring Pædagogisk princip Centerklasserne er et helhedstilbud hvor skole og SFO huses i de samme bygninger. Undervisningen ligger i tidsrummet: Indskoling: Alle dage Mellemtrinet: Man., tir., ons og tors., fre Udskoling: Alle dage Centerklasserne organiserer sig via selvstyrende team, typisk 2 lærere og 1 pædagog. Eleverne undervises på hold med gennemsnitlig 8 elever. Ud over den faglige læring og trivsel arbejder Centerklasserne med udvikling af elevens sociale/personlige kompetencer. Fokus er på det, at gøre eleverne selvhjulpne set i perspektivet af læring og mestring. Centerklasserne arbejder med målstyret og synlig læring samt feedback og Teacch pædagogik. Forældresamarbejde Elevernes pædagoger og lærere har hyppig kontakt med forældrene. Netværksmøderne tager udgangspunkt i aktuel handleplan, evaluering og opfølgning. Derudover indskrives nye mål samt fremadrettede aftaler/ tiltag. Principper for klassedannelse Der fortages revisitation én gang årligt samt evt. ny klassedannelse. De klasser der fungerer godt, bevares så vidt muligt gennem flere år. Dog er der visitation til Centerklasserne flere gange årligt, hvorfor der kan være behov for justeringer midt i et skoleår også. Eleverne sammensættes i indskoling, mellemtrin, udskoling, men sammensættes efter individuelle behov, funktions og fagligt niveau fremfor eksakt klassetrin. Den endelige beslutning af klassedannelsen ligger hos ledelsen efter dialog med personalet. Her vil faktorer, der fremgår af klassekonferencerne, tages i betragtning. Der tilstræbes færrest mulige klasseskift.

18 Principper for teamdannelse Integration til hovedskolen Lærere/pædagoger indgår i teamet. Begge køn er repræsenteret i teamet. Få-lærerprincippet prioriteres i indskoling og på mellemtrinnet. Faglærerprincippet prioriteres i udskolingen. Centerklasseeleverne kan, for dem det skønnes relevant, til enhver tid integreres i Højvangskolens normalundervisning som en kortvarig prøve eller som en længerevarende foranstaltning. Integrationen kan foregå i én eller flere ugl. lektioner i ét eller flere fag. Principper for SFO - Centerklasser Centerklassernes SFO Organisering Pædagogik Skolefritidstilbuddet (SFO) i centerklasserne skal danne et sammenhængende, meningsfyldt og lærende supplement til undervisningen i centerklasserne. Tilbuddet har åbent fra kl til fredag dog til På skoledage er der lukket mellem kl og SFO en er lukket 3 uger i sommerferien, mellem jul og nytår og fredagen efter Kr. Himmelfartsdag. SFO en er opdelt i to afdelinger. I Højvangskolens SFO ser vi hele barnet: De daglige aktiviteter styrker barnets alsidige udvikling. Aktiviteterne tilgodeser samlet set børnenes forskellige behov. Det pædagogiske arbejde i SFO en skal danne ramme for en meningsfuld og indholdsrig fritid med udgangspunkt i børnenes behov, interesser og erfaring. Sammensætning af elever Børnene i I-huset går i SFO i I-huset med start hver dag klokken Børnene fra M-huset og S-huset går i SFO i M-huset med start hver dag klokken 15.

Principper for Højvangskolens virksomhed

Principper for Højvangskolens virksomhed Principper for Højvangskolens virksomhed Vedtaget i Skolebestyrelsen 03.02.2011 Rev. 15-04-2013 1 Indhold: Indhold:... 2 Højvangskolens motto... 3 Overordnede, pædagogiske principper... 3 Principper for

Læs mere

Indhold. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune... 1

Indhold. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune... 1 Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune Indhold Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune... 1 Principper for undervisningens organisering... 2 Principper for skolens arbejde med elevernes udvikling

Læs mere

Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen

Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen Indholdsfortegnelse Princip for klassedannelse ved skolestarten... 2 Princip for fællesarrangementer for eleverne i skoletiden... 3 Princip for ekskursioner

Læs mere

1. Princip om skolen som et fælles projekt

1. Princip om skolen som et fælles projekt 1. Princip om skolen som et fælles projekt Alle elever, lærer og forældre deltager aktivt i at gøre skolen til et fælles projekt for at understøtte at alle elever trives og føler sig som en vigtig del

Læs mere

Indskolingen Næsby Skole 2014/2015

Indskolingen Næsby Skole 2014/2015 Indskolingen Næsby Skole 2014/2015 Indskolingens læringssyn Læring er individets bestræbelser på at forstå og mestre verden. Børn og læring ser vi som en dynamisk proces, der involvere børn og voksne.

Læs mere

Princip for undervisningens organisering:

Princip for undervisningens organisering: Brændkjærskolen. Princip for undervisningens organisering: Formål Undervisningens organisering skal skabe rammer, der giver eleverne de bedste muligheder for at tilegne sig kundskaber og færdigheder, der

Læs mere

Velkommen på mellemtrinnet 4. og 5. klasse på Højvangskolen

Velkommen på mellemtrinnet 4. og 5. klasse på Højvangskolen Velkommen på mellemtrinnet 4. og 5. klasse på Højvangskolen Høj faglighed, Høje ambitioner, Højt til loftet Højvangskolen er en velfungerende og attraktiv folkeskole beliggende i den sydøstlige udkant

Læs mere

Princip for Undervisningens organisering

Princip for Undervisningens organisering Princip for Undervisningens organisering Status: Dette princip omhandler flere forhold vedrørende undervisningens organisering. Mål: Det er målet at dette princip rammesætter skolens arbejde med de forhold,

Læs mere

Principper for Bording Skole Marts 2019

Principper for Bording Skole Marts 2019 Principper for Bording Skole Marts 2019 Principper for skole-hjemsamarbejdet revideret på bestyrelsens dag 2019 03 02 Princip om kost og sundhed revideret på bestyrelsens dag 2019 03 02 Principper for

Læs mere

Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen

Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen Sdr. Vang Skole Dato: 19. marts 2018 Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen GRUPPE A: REGNSKAB OG BUDGET Fagudvalgene udarbejder budgetønsker, som afleveres i december. I begyndelsen

Læs mere

Alle nuværende principper er vedtaget i skolebestyrelsen den 18. juni 2012. De evalueres og revideres løbende.

Alle nuværende principper er vedtaget i skolebestyrelsen den 18. juni 2012. De evalueres og revideres løbende. Skolebestyrelsen ved Torslev Skole består af 7 forældrevalgte, skolens leder, souschef, afdelingsleder, 2 medarbejderrepræsentanter og 2 elevrådsrepræsentanter. Skolebestyrelsen holder møde ca. 1 gang

Læs mere

Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse:

Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse: Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse: Hindsholmskolen ønsker, at eleverne i løbet af deres skoletid oplever ture/ ekskursioner i den omgivende verden. I skoleforløbet tilstræbes, at der planlægges

Læs mere

Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang

Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang Formål: Forældrenes deltagelse i barnets skolegang skal sikre, at skolen og forældrene i samarbejde tager ansvar

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Skolebestyrelsens principper 1. Princip for arbejde med elevernes læring 2. Princip for information mellem skole og hjem 3. Princip for kost og måltider 4. Princip for overgange 5. Princip for skole-hjem

Læs mere

Jægerspris Skole. Skolebestyrelsens principper

Jægerspris Skole. Skolebestyrelsens principper Jægerspris Skole Skolebestyrelsens principper Indhold Undervisningens organisering... 2 Adgang til at opfylde undervisningspligten ved at deltage i undervisning i den kommunale musikskole eller ved eliteidrætsudøvelse

Læs mere

PRINCIPPER FOR FORÆLDRESAMARBEJDE på Allerslev skole

PRINCIPPER FOR FORÆLDRESAMARBEJDE på Allerslev skole PRINCIPPER FOR FORÆLDRESAMARBEJDE på Allerslev skole Et godt forældresamarbejde er grundlaget for en god skolegang. Forældresamarbejdet på Allerslev Skole skal være præget af gensidig respekt, forståelse

Læs mere

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Kære elever og forældre I denne folder kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen i indskolingen på Haldum-Hinnerup Skolen. Vi

Læs mere

Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole

Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole Inspiration til arbejdet i klasseforældrerådet fra skolebestyrelsen September 2012. Velkommen i klasseforældrerådet... 2 Hvad er et klasseforældreråd?... 3

Læs mere

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER Kære forældre I denne pjece kan I læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn i en specialklasse på Skæring Skole. Vi håber, at vi på denne måde

Læs mere

Principper. for. undervisningens. organisering

Principper. for. undervisningens. organisering UDDANNELSE OG ARBEJDSMARKED Principper for undervisningens organisering Side 1 af 7 Princippet omfatter: Timefordelingsplanen/timetal Skoledagens længde Lejrskoler - hytteture Fag - og opgavefordeling

Læs mere

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Revideret d. 14. marts 2017 Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis Indhold Holbæk By Skole vil være kendetegnet ved... 2 Holbæk By Skoles ambitioner... 2 Vores

Læs mere

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg Princip om samarbejde mellem skole og hjem PRINCIPPET: I henhold til folkeskoleloven forventes et tæt og konstruktivt samarbejde mellem skole og hjem. Et samarbejde, der er præget af dialog, medansvar,

Læs mere

Velkommen på Hældagerskolen. Informationsfolder til nye forældre

Velkommen på Hældagerskolen. Informationsfolder til nye forældre Velkommen på Hældagerskolen Informationsfolder til nye forældre Kære forældre At starte i skole er et kæmpe skridt både for dit barn, men også for dig som forælder. Vi har derfor lavet denne folder, da

Læs mere

Vedtagne principper i Skolebestyrelsen, Distrikt Syd.

Vedtagne principper i Skolebestyrelsen, Distrikt Syd. Vedtagne principper i Skolebestyrelsen, Distrikt Syd. 1. Kontinuitetsprincip Alle nugældende principper, vedtaget af de 3 skolebestyrelser før august 2016, er gældende efter juli 2016, indtil der vedtages

Læs mere

Antimobbestrategi for Lindebjergskolen

Antimobbestrategi for Lindebjergskolen Antimobbestrategi for Lindebjergskolen Lindebjergskolen har som ambition at alle skal opleve tryg og fælles læring i deres hverdag. Trygge og tolerante fællesskaber er det bedste middel mod mobning, og

Læs mere

Principper for Virum Skole

Principper for Virum Skole Principper for Virum Skole Vedtaget af Virum Skoles bestyrelse Principper for undervisningens organisering Formålet med organiseringen er at danne dynamiske, kompetente og fleksible team. 1. Der udarbejdes

Læs mere

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER Kære forældre I denne pjece kan I læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn i en specialklasse på Skæring Skole. Der er fra skoleåret 2019-2020

Læs mere

Principperne for skole-hjem samarbejdet tager sit udgangspunkt i Folkeskoleloven:

Principperne for skole-hjem samarbejdet tager sit udgangspunkt i Folkeskoleloven: Dronninggårdskolen Principper for skole-hjem samarbejdet 1. Formål med skole-hjem samarbejdet Skole-hjem samarbejdet har til formål at skabe en tæt kontakt mellem skole og hjem, således at der etableres

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Indledning... 2 Skolens drift... 3 1. Undervisningens organisering... 3 2. Dækning af undervisning ved undervisers fravær... 3 3. Skolens arbejde med elevernes læringsmål... 4 4. SFO og Puk... 4 5. Arbejdets

Læs mere

Antimobbestrategi Gedved Skole

Antimobbestrategi Gedved Skole Antimobbestrategi Gedved Skole Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker at vedblive et miljø, hvor man kan udvikle sig, som er præget af tryghed, respekt, omsorg tolerance. Vores antimobbestrategi

Læs mere

Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole

Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole Principper Vi mødes i de forskellige fora, når det er relevant og efter behov. Som udgangspunkt afholder vi forældremøde og skole-hjemsamtale

Læs mere

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis.

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis. 29. november 2016 Indhold Holbæk By Skole vil være kendetegnet ved... 2 Holbæk By Skoles ambitioner... 2 Vores hverdag...

Læs mere

Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen

Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen Sdr. Vang Skole Dato: 28. januar 2015 Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen GRUPPE A: REGNSKAB OG BUDGET Fagudvalgene udarbejder budgetønsker, som afleveres i december. I begyndelsen

Læs mere

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail:

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail: Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf. 6190 3500. Mail: holmegaardsskolen@hvidovre.dk Februar 2018 Princip: Undervisningens organisering Formål: Undervisningens organisering skal skabe rammer,

Læs mere

Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole. Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse

Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole. Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse August 2011 Vissenbjerg Skoles værdigrundlag Vissenbjerg Skole ønsker at være en god og tryg skole - en skole

Læs mere

Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler

Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler Vore værdier Med eleven i centrum sætter vi fokus på samarbejdet mellem skole og hjem, på Funder og Kragelund skoler.

Læs mere

Lundergårdskolen Lundergårdskolens værdigrundlag

Lundergårdskolen Lundergårdskolens værdigrundlag Lundergårdskolen Lundergårdskolens værdigrundlag Lundergårdskolens værdigrundlag. Skolens værdigrundlag fungerer som pædagogisk fundament for skolens virke. Værdigrundlaget er blevet til i et tæt og konstruktivt

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Skolebestyrelsens principper Principper for forældresamarbejde: Skole og forældre samarbejder i overensstemmelse med skolens værdier for Det gode skole hjemsamarbejde, regler i henhold til Folkeskoleloven

Læs mere

Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår.

Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår. Kære forældre Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår. Som vi skrev ud før ferien, så vil vi for fremtiden jævnligt sende informationsbreve

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Informationsfolder om ny model for 0. årgang på Overlund Skole. Skoleåret

Informationsfolder om ny model for 0. årgang på Overlund Skole. Skoleåret Informationsfolder om ny model for 0. årgang på Overlund Skole Skoleåret 2014-2015 Baggrund for den nye model. Skolen har i mange år haft et tæt og konstruktivt samarbejde med børnehaverne i forbindelse

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet i udskolingen på Sølvgades Skole 1 Velkommen til udskolingen på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

SE MIG! jeg er på vej. Skoledistrikt Vest. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest

SE MIG! jeg er på vej. Skoledistrikt Vest. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest SE MIG! jeg er på vej Skoledistrikt Vest En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole. De er spændte

Læs mere

Værdigrundlag og principper

Værdigrundlag og principper 10-03-2019 Lemtorpskolen Værdigrundlag og principper Skolebestyrelsen INDHOLDSFORTEGNELSE Lemtorpskolens værdigrundlag og principper for organisering, undervisningen, trivsel og samarbejde... 2 Værdigrundlag...

Læs mere

MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE

MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE Grundlæggende holdninger. Folkeskolen er et forpligtende fællesskab for både børn, forældre og personale. Det betyder, at alle parter på hver

Læs mere

Værdiregelsæt og anti-mobbestrategi

Værdiregelsæt og anti-mobbestrategi Værdiregelsæt og anti-mobbestrategi Vision Parkvejens Skole skal være et sted hvor det er godt at lære og godt at være. ne skal blive dygtige, handlekraftige, livsduelige og motiverede for livslang læring.

Læs mere

Nyhedsbrev Vestre Skole 13. august, 2018

Nyhedsbrev Vestre Skole 13. august, 2018 Nyhedsbrev Vestre Skole 13. august, 2018 Velkommen tilbage efter sommerferien Efter en fantastisk sommer med masser af sol og varme, så kneb det lidt med solstrålerne, da vi mandag kl. 9.00 bød alle elever

Læs mere

Evaluering af den samlede undervisning på Østerbro lilleskole

Evaluering af den samlede undervisning på Østerbro lilleskole Evaluering af den samlede undervisning på Østerbro lilleskole På Østerbro Lilleskole har vi en bred evalueringskultur som udføres i vekselvirkning mellem den skriftlige og mundtlige dialog. Evaluering

Læs mere

Alle børn skal lære mere

Alle børn skal lære mere Skolereformen Kontaktforældremøde 5. maj 2014 Alle børn skal lære mere Skolebestyrelsesformand Birgit Bach-Valeur Program 19.00 Velkomst v/ skolebestyrelsens formand Birgit Bach-Valeur 19.05 Valg til skolebestyrelsen

Læs mere

Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik)

Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik) Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik) Klostermarksskolens værdigrundlag Hjerne og hjerte Vi vil være en god og dynamisk skole for elever og personale

Læs mere

Vedtagne principper i Skolebestyrelsen, Distrikt Syd.

Vedtagne principper i Skolebestyrelsen, Distrikt Syd. Vedtagne principper i Skolebestyrelsen, Distrikt Syd. 1. Kontinuitetsprincip Alle nugældende principper, vedtaget af de 3 skolebestyrelser før august 2016, er gældende efter juli 2016, indtil der vedtages

Læs mere

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Formålet med skole hjem-samarbejdet på Gerbrandskolen er at skabe den bedst mulige kontakt mellem skole og hjem til

Læs mere

Principper for Virum Skole

Principper for Virum Skole Principper for Virum Skole Vedtaget af Virum Skoles bestyrelse Principper for undervisningens organisering 1. Formålet med organiseringen er at danne dynamiske, kompetente og fleksible team. 1. Der udarbejdes

Læs mere

NOTAT. Princip for skole-/hjemsamarbejde. Forældres deltagelse i skolens liv og barnets skolegang.

NOTAT. Princip for skole-/hjemsamarbejde. Forældres deltagelse i skolens liv og barnets skolegang. Princip for skole-/hjemsamarbejde Dette princip indeholder Forældres deltagelse i skolens liv og barnets skolegang Kommunikation mellem skole og hjem Underretning om elevens udbytte af undervisningen Forældremøder

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for, at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

SKOLEBESTYRELSENS PRINCIPPER

SKOLEBESTYRELSENS PRINCIPPER SKOLEBESTYRELSENS PRINCIPPER Indhold Ansættelse af pædagogisk personale... 1 Skemalægning... 1 Sponsorering til Sct. Jørgens Skole... 1 Anvendelse af evt. overskud/opsparing... 2 Budgetlægning... 2 Timefordeling...

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning skoleåret 2013/2014. Af Skolebestyrelsesformand Birgit Bach-Valeur

Skolebestyrelsens årsberetning skoleåret 2013/2014. Af Skolebestyrelsesformand Birgit Bach-Valeur Skolebestyrelsens årsberetning skoleåret 2013/2014 Af Skolebestyrelsesformand Birgit Bach-Valeur Indhold årsberetning 13/14 1. Folkeskolereformen på skolen og i kommunen 2. Skolebestyrelsens arbejde 2013/14

Læs mere

Rullende skolestart og aldersintegrerede grupper

Rullende skolestart og aldersintegrerede grupper Eksempel på et klasseskema (1. halvår): Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 8:00-8:10 Morgenmøde a Morgenmøde a Morgenmøde a Morgenmøde a Morgenmøde a 8:10-8:30 Læsebånd a Læsebånd a Læsebånd a Læsebånd

Læs mere

Principper vedtaget af Gl. Lindholm skoles skolebestyrelse

Principper vedtaget af Gl. Lindholm skoles skolebestyrelse Principper vedtaget af Gl. Lindholm skoles skolebestyrelse Emneoversigt: - Inklusion - Sponsorering - Trivselscentret - Elevplaner - Vikardækning - Evaluering af elever - Holddannelse - Socialpædagogisk

Læs mere

Antimobbestrategi. Skovvejens Skole

Antimobbestrategi. Skovvejens Skole Antimobbestrategi Skovvejens Skole 2017 FORORD Skovvejens Skole har i løbet af skoleåret 2016-17 uarbejdet denne antimobbestrategi. Skolens lærere og pædagoger har arbejdet struktureret med opgaven og

Læs mere

MAGLEGÅRDSSKOLEN. Skolebestyrelsens arbejdsprogram 2006-2010

MAGLEGÅRDSSKOLEN. Skolebestyrelsens arbejdsprogram 2006-2010 Skolebestyrelsens arbejdsprogram 2006-2010 Den Røde tråd Med følgende Røde tråd ønsker vi at beskrive skolens struktur og nogle af de elementer som går igen fra hjemområde til hjemområde. Værdier Læringsgrundlag

Læs mere

Holme skoles specialklasser. - en naturlig del af skolen

Holme skoles specialklasser. - en naturlig del af skolen Holme skoles specialklasser - en naturlig del af skolen Profil for Holme Skoles specialklasser Kære forældre I denne pjece kan du læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Skolebestyrelsens principper Indhold Indledning... 3 Skolens drift... 3 1. Undervisningens organisering... 3 2. Dækning af undervisning ved undervisers fravær... 4 3. Skolens arbejde med elevernes læringsmål...

Læs mere

Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet

Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet [princip 1] Princip for kommunikation mellem skole og hjem Formål: Princippet for kommunikation mellem skole og hjem skal sikre, at skolen og forældrene

Læs mere

Princip for undervisningens organisering

Princip for undervisningens organisering Princip for undervisningens organisering Formål Undervisningens organisering skal skabe rammer, der sikrer hver enkel elev bedst mulig læring, dannelse og trivsel. Indhold Elevernes undervisningstimetal

Læs mere

Nr. 2. Skole-hjem samarbejdet RO.

Nr. 2. Skole-hjem samarbejdet RO. Nr. 2 Skole-hjem samarbejdet RO. Skole-hjem samarbejdet bygger på gensidig respekt mellem skolen og hjemmet gennem en åben og fordomsfri dialog, så børnene oplever, at de voksne samarbejder om at give

Læs mere

Principper: Forældresamarbejdet

Principper: Forældresamarbejdet Principper: Forældresamarbejdet Principper - Skolebestyrelsen Besluttet af: Skolebestyrelsen Oktober 2007 Skole-hjem-samarbejdet er et bærende princip på Asgård Skole. Der lægges vægt på dialog mellem

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet på mellemtrinet på Sølvgades Skole 1 Velkommen til mellemtrinet på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

INDSKOLINGEN UTTERSLEV SKOLE. I frikvarterne kan man besøge vores dyr i Darwin.

INDSKOLINGEN UTTERSLEV SKOLE. I frikvarterne kan man besøge vores dyr i Darwin. I frikvarterne kan man besøge vores dyr i Darwin. Utterslev Skole Skoleholdervej 20 2400 København NV mail@utterslevskole.kk.dk 33 66 92 00 INDSKOLINGEN 1. udgave 1. oplag 2014-06-19 Redaktion: Anne Jul,

Læs mere

SE MIG! ...jeg er på vej i skole. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd

SE MIG! ...jeg er på vej i skole. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd SE MIG!...jeg er på vej i skole En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole de er spændte på,

Læs mere

VELKOMMEN TIL ÅLHOLM SKOLE

VELKOMMEN TIL ÅLHOLM SKOLE Side 2 VELKOMMEN TIL ÅLHOLM SKOLE Børn er forskellige og de skal udfordres på forskellig måde. Det gør vi i s indskoling. Her er plads til alle, både når det gælder læring, og når det handler om at have

Læs mere

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Amager Fælled Skole er en skole med en vilje til at møde elever og forældre med respekt og en vilje til at dyrke mangfoldigheden. Men også en

Læs mere

Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole

Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole Inspiration til arbejdet i klasseforældrerådet fra skolebestyrelsen Juni 2011. Velkommen i klasseforældrerådet...2 Hvad er et klasseforældreråd?...2 Skolebestyrelsen...3

Læs mere

Gældende fra den 1/ FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Sikre trivsel hos børn og voksne BEGREBER. Hvad forstår vi ved trivsel?

Gældende fra den 1/ FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Sikre trivsel hos børn og voksne BEGREBER. Hvad forstår vi ved trivsel? Antimobbestrategi for Firkløverskolen Gældende fra den 1/1-2017 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Sikre trivsel hos børn og voksne BEGREBER Hvad forstår vi ved trivsel? Firkløverskolen skal

Læs mere

Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for C afdelingen:

Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for C afdelingen: Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for C afdelingen: at eleverne undervises i folkeskolens fagrække og at de, i den udstrækningen de har forudsætningerne, kan gå til Folkeskolens

Læs mere

Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen

Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen Sdr. Vang Skole Dato: 8. juni 2016 Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen GRUPPE A: REGNSKAB OG BUDGET Fagudvalgene udarbejder budgetønsker, som afleveres i december. I begyndelsen

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelser SFO Kongevejens Skole

Mål- og indholdsbeskrivelser SFO Kongevejens Skole Mål- og indholdsbeskrivelser SFO Kongevejens Skole Pædagogiske vision. Vi ønsker at udfordre børnene. Vi vil stimulere og støtte børnenes læring, dvs. deres tilegnelse af kundskaber, færdigheder og musisk/kreative

Læs mere

Kontaktklasserne. Arden Skole

Kontaktklasserne. Arden Skole Kontaktklasserne Arden Skole 1 Målgruppe Kontaktklasserne med tilhørende SFO er en del af Mariagerfjord Kommunes undervisningstilbud til elever med vanskeligheder indenfor Autismespektret og tilgrænsende

Læs mere

Integration på Enghøjskolen 2011/12

Integration på Enghøjskolen 2011/12 1 Mål 2 Baggrund 3 Handleplan 4 Måling Hvad vil vi? Hvorfor vil vi det? Hvordan vil vi gøre det? Hvordan kan det måles/vises, at målet nås? Lektiecafe Målet med lektiecafeen er, at give eleverne mulighed

Læs mere

Faglighed, der giver eleven en basisviden, som kan danne grundlag for videre læring

Faglighed, der giver eleven en basisviden, som kan danne grundlag for videre læring Side 1 af 8 Sammenlignelig brugerinformation Kjellerup Skole Profil og undervisning Pædagogiske principper Skolens målsætning Kjellerup Skole - På vej... På Kjellerup Skole anerkender vi, at tryghed for

Læs mere

Antimobbestrategi for

Antimobbestrategi for Antimobbestrategi 2016- Antimobbestrategi for Ullerup Bæk Skolen, Fredericia Gældende fra den Skoleåret 2016-17 og frem FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil arbejde målrettet for, at

Læs mere

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Gældende fra den September 2012 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil skabe og vedligeholde et miljø, hvor eleverne kan udvikle sig, og som er præget

Læs mere

Indholdsfortegnelse 2018/19

Indholdsfortegnelse 2018/19 #BREVFLET# Indholdsfortegnelse 2018/19 Principper vedrørende fællesskabet Principper for trivsel...s. 2 Principper for sponsorater...s. 2 Principper vedr. skole-/hjemsamarbejdet Principper for forældresamarbejdet.s.

Læs mere

Mål og indholdsbeskrivelse af Korning SFO 2014-15

Mål og indholdsbeskrivelse af Korning SFO 2014-15 Mål og indholdsbeskrivelse af Korning SFO 2014-15 1 Indholdsfortegnelse 1) Beskrivelse af Korning SFO... 3 2) Helhed for barnet brobygning fra børnehave skole SFO... 4 Mål for brobygning... 4 Metoden til

Læs mere

I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik

I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik Hvem Organisering Hvad kan de? Hvordan deltager jeg? Skolebestyrelsen Bestyrelsesmøder (10 årlige) Arbejdsgrupper & udvalg Sætte mål, lave principper,

Læs mere

Bækkegårdsskolen. Skole, elever og forældre - hvad kan vi forvente af hinanden?

Bækkegårdsskolen. Skole, elever og forældre - hvad kan vi forvente af hinanden? Bækkegårdsskolen Den 18.12.2007 Skole, elever og forældre - hvad kan vi forvente af hinanden? Bækkegårdsskolen Bækkegårds Plads 2 3650 Ølstykke Vi ønsker alle, at vores børn får en positiv og udviklende

Læs mere

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel.

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. Søndre Skole På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller

Læs mere

Kirkeby Skole Telefon: 62261276 Assensvej 18 Fax: 62261274 5771 Stenstrup Taki: 62263819 den april 2007

Kirkeby Skole Telefon: 62261276 Assensvej 18 Fax: 62261274 5771 Stenstrup Taki: 62263819 den april 2007 Kirkeby Skole Telefon: 62261276 Assensvej 18 Fax: 62261274 5771 Stenstrup Taki: 62263819 den april 2007 Udviklingsplan Kirkeby Skole Maj. 2007. Sammenhæng. Kirkeby Skole er en skole fra 0. til 7. klassetrin

Læs mere

Skolestart. Skoleåret 2018/2019 HØJVANGSKOLENS NYHEDSBREV. Billedet er fra sommersang i skolegården den 29. juni

Skolestart. Skoleåret 2018/2019 HØJVANGSKOLENS NYHEDSBREV. Billedet er fra sommersang i skolegården den 29. juni HØJVANGSKOLENS NYHEDSBREV Skolestart Skoleåret 2018/2019 Billedet er fra sommersang i skolegården den 29. juni Nyhedsbrev skolestart 2018 Et nyt skoleår Mandag morgen åbnede Højvangskolen dørene for endnu

Læs mere

&Trivsel. Team- samarbejde. Kære forældre. NYHEDSBREV # 4 FRA BØRNE- OG KULTURFORVALTNINGEN, juni 2016

&Trivsel. Team- samarbejde. Kære forældre. NYHEDSBREV # 4 FRA BØRNE- OG KULTURFORVALTNINGEN, juni 2016 Team- samarbejde &Trivsel Kære forældre I Børne- og Kulturforvaltningen sætter vi i denne udgave af nyhedsbrevet fokus på teamsamarbejde blandt skolens pædagogiske personale og elevtrivsel og gør status

Læs mere

Principper og retningslinjer for skole-hjemsamarbejde på Stavnsholtskolen

Principper og retningslinjer for skole-hjemsamarbejde på Stavnsholtskolen Principper og retningslinjer for skole-hjemsamarbejde på Stavnsholtskolen Et godt og forpligtende samarbejde mellem skole og hjem er en grundlæggende forudsætning for, at eleverne får en god skolegang.

Læs mere

Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune

Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune Indhold INDLEDNING... 2 FORMÅL... 2 BAGGRUND... 3 RAMMEN... 4 TEMAERNE... 4 DEN LOKALE PROCES... 5 FRIST FOR UDARBEJDELSE... 6 1 INDLEDNING Med vedtagelse

Læs mere

215 Planlægning og forældresamarbejde

215 Planlægning og forældresamarbejde Denne side indeholder en opsamling af spørgsmål og svar i relation til Aarhusaftalen pr. 1. august 2017. Parterne bag Aarhusaftalen er enige om svarene og om, at indholdet på denne side er bindende for

Læs mere

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde Hurup Skoles skole-hjemsamarbejde 16-03-2016 Skole-hjemsamarbejde Skolen anser et gensidigt forpligtende skole-hjemsamarbejde for at være den vigtigste forudsætning for, at eleven trives i skolen og opnår

Læs mere

Princip for den sammenhængende dag og undervisningens organisering på Søborg Skole

Princip for den sammenhængende dag og undervisningens organisering på Søborg Skole Princip for den sammenhængende dag og undervisningens organisering på har læring i sigte. Vi er optagede af skabe det bedst mulige læringsmiljø, hvor eleverne lærer så meget de kan, og hvor den enkelte

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Birkhovedskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole.

Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole. Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole. Vi vægter, at: Vores skole er et sted, hvor samarbejde, åbenhed, tillid, mangfoldighed og engagement er basis for, at alle trives. Trivsel og ansvar at vi

Læs mere

Mellemtrin. indhold og fakta 2016/2017 R Ø E N L O N B Æ

Mellemtrin. indhold og fakta 2016/2017 R Ø E N L O N B Æ Mellemtrin indhold og fakta R Ø E N 2016/2017 N B Æ S L O Rønbækskolens kerneværdier I denne pjece vil vi fortælle dig om Rønbækskolens mellemtrin. Du vil kunne læse om vores pædagogiske værdigrundlag,

Læs mere

Mobbehandleplan at forebygge, foregribe og gribe ind i tilfælde af mobning på Kirkebjerg Skole

Mobbehandleplan at forebygge, foregribe og gribe ind i tilfælde af mobning på Kirkebjerg Skole Mobbehandleplan at forebygge, foregribe og gribe ind i tilfælde af mobning på Kirkebjerg Skole Børn og unge skal være i trivsel Trivsel går på tre ben: det relationelle, det personlige og det faglige.

Læs mere