Global 2007 Tegningsperiode: 11. september september 2002

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Global 2007 Tegningsperiode: 11. september - 24. september 2002"

Transkript

1 Global 2007 Tegningsperiode: 11. september september 2002

2 PLUS

3 PLUS - en sikker investering Verdens investeringsmarkeder har i den seneste tid været kendetegnet af ustabilitet. PLUS Invest er en investeringsmulighed, der imødekommer ønsket om større sikkerhed. Med PLUS Invest kan du investere dine penge med lav risiko og samtidig få øget mulighed for et godt afkast. PLUS Global 2007 PLUS Global 2007, der er det første produkt fra PLUS Invest, kombinerer netop mulighed med sikkerhed. Denne investering er i stand til at samle det bedste fra to produkter; obligationens sikkerhed og stabilitet samt aktiens mulighed for et højt afkast. Hører du til dem, der gerne vil kombinere mulighed med sikkerhed, er PLUS Global 2007 en unik løsning, der kominerer det bedste fra to verdener; en aktieindekseret obligation. Obligation + option = aktieindekseret obligation En aktieindekseret obligation er en obligation, hvor afkastet er knyttet til udviklingen i udvalgte aktieindeks. På den den måde er du som investor minimum sikret obligationens værdi på udløbstidspunktet, og samtidig får du del i en eventuel stigning i de tilknyttede aktieindeks. En aktieindekseret obligation består af to elementer; en obligation og en option. Obligationen sikrer, at du som minimum får din hovedstol tilbage, når obligationen udløber. Optionen er en ret - men ikke en pligt - til at købe et eller flere aktieindeks til en aftalt kurs på et aftalt tidspunkt (udløb). Optionen giver dig mulighed for at få del i afkastet på de aktieindeks, som optionen er knyttet til. PLUS det bedste fra to verdener Sammenlignet med de mere gængse værdipapirer, obligationer og aktier, er PLUS Global 2007 en stærk kombination: En obligation med et større afkastpotentiale end traditionelle obligationsinvesteringer En aktie med en større sikkerhed end traditionelle aktieinvesteringer Bag PLUS Global 2007 Tegningssteder for PLUS Global 2007 er en kreds af lokale og regionale danske pengeinstitutter fordelt over hele landet. Hos dem kan du få rådgivning om dine investeringsmuligheder.

4 Hele verden i din hånd PLUS Global 2007 Med PLUS Global 2007 får du mulighed for at få hele verden i din hånd. PLUS Global 2007 er en global investering, der dækker de store aktiemarkeder USA, Europa og Japan. Obligationen din sikkerhed Som sikkerhed for, at du får din hovedstol igen ved investeringens udløb, ligger en solid dansk realkreditobligation. Over 800 af verdens toneangivende aktier Optionen i PLUS Global 2007, en kurv bestående af fire førende aktieindeks, følger udviklingen på verdens finansmarkeder. Der er tale om store, veletablerede selskaber, der hver især er toneangivende inden for deres felt. Tilsammen indeholder de fire indeks over 800 af verdens største aktier: Standard & Poor s 500 (S&P 500) består af 500 store amerikanske aktier spredt på forskellige sektorer. Indekset er designet til at afspejle udviklingen i den amerikanske økonomi. Indekset indeholder store selskaber som General Electric, Microsoft, Pfizer og Citigroup. Dow Jones Eurostoxx 50 (Eurozone) består af de 50 største europæiske aktier i eurozonen. Aktierne udvælges efter sektor, omsætning og markedsværdi. Indekset tæller kendte virksomheder som Royal Dutch (Shell), Siemens, Deutsche Bank og Philips. Indekskurven i PLUS Global 2007 har overvægt af europæiske selskaber. Det er ikke en tilfældighed. Økonomien i virksomhederne er stærk som aldrig før, og de europæiske selskaber klarer sig godt i den internationale konkurrence. Derfor er der grund til at tro på gode afkast på europæiske aktier i de kommende år. Swiss Market Index (SMI) består af de 27 største aktier noteret på den schweiziske børs. Aktierne udvælges efter omsætning og markedsværdi. Indekset tæller store virksomheder som Novartis, Nestlé, UBS og Credit Suisse Group. Nikkei 225 Stock Average består af de 225 største japanske aktier fra et bredt udsnit af sektorer. Indekset rummer virksomheder som Sony, TDK, Honda og Canon. Hvert indeks vægter med 25% på udstedelsestidspunktet. Afkastet bliver målt i lokal valuta, og derfor bliver dit afkast ikke påvirket af udsving på dollar, euro, schweizerfranc og yen.

5 En langsigtet investering PLUS Global 2007 er som investeringsmulighed en ideel løsning for investorer med en længere tidshorisont. Obligationen har en løbetid på 4 år og 3 måneder. Salg før tid PLUS Global 2007 har en fast løbetid, men du kan godt sælge dine aktieindekserede obligationer før tid. Det kan du enten gøre ved at sælge dine PLUS Global 2007 obligationer på børsen (PLUS Global 2007 er børsnoteret), eller du kan vælge at bruge PLUS Invests særlige indfrielsestilbud. Som service tilbyder PLUS Invest, at du kan indfri dine aktieindekserede obligationer på fire fastsatte dage om året. Indfrielse før udløb kan være relevant, hvis aktiekurserne f.eks. stiger meget, mens der stadig er tid til udløb, eller hvis du af andre årsager har brug for at sælge. Ønsker du indfrielse, så tal med dit lokale pengeinstitut. Note: Pricing day er den dato, hvor deltagelsesgraden endeligt fastsættes. Fra den dato kan du finde den endelige deltagelsesgrad på Hvis der ikke kan opnås en deltagelsesgrad på minimum 75% aflyses udstedelsen.

6 Afkast

7 Det får du Afkastet på PLUS Global 2007 er bestemt af to faktorer: En kursstigning på de aktieindeks, som optionen er knyttet til, samt en deltagelsesgrad: kursstigning på aktieindeks x deltagelsesgrad = afkast Hvis aktieindeksene i gennemsnit er faldet har optionen ingen værdi. Du får dog stadig din oprindelige hovedstol udbetalt: Eksempel: Opskriften på en aktieindekseret obligation: Du tager 105 kr. For dem køber du en obligation, som garanterer kurs 100 på udløbstidspunktet. Den koster ca. 80 kr. i dag. For restbeløbet køber du en aktieoption. Når løbetiden er gået, opgøres begge dele. Til den tid vil obligationens afkast have sikret dig de oprindelige 100 kr. tilbage, mens optionen vil kunne udnyttes, hvis de underliggende aktieindeks er steget. Sådan beregnes kursstigning på aktieindeks Aktieindeksenes værdi opgøres som et gennemsnit af kurserne på følgende 4 datoer; 1. oktober 2006, 1. november 2006, 1. december 2006 og 22. december På den måde undgår du, at en dårlig kursdag, der uheldigvis falder tæt på udløbsdagen, ødelægger dit afkast. Sådan beregnes deltagelsesgraden Efter køb af obligationselementet anvendes restbeløbet til køb af optionen. Prisen på optionen bestemmer den endelige deltagelsesgrad. Eksempel: Hvis overskuddet (den rest som bliver tilbage, når obligationselementet er købt og omkostningerne afholdt) er 20 kr., og prisen for en option er 22 kr., bliver deltagelsesgraden 0,91 (20/22) svarende til 91%. Hvis overskuddet er større end optionsprisen, vil deltagelsesgraden tilsvarende være over 100%.

8 Afkast Sikkerhed fra starten Den overvejende fordel ved aktieindekserede obligationer er, at du på forhånd er sikret mod tab. Hovedstolsgarantien sikrer dig, at der er bund i investeringen. Det kan aldrig gå værre end, at du får din oprindelige hovedstol tilbage, hvis du beholder investeringen til udløb. Det sørger den underliggende obligation for. Sælger du derimod dine aktieindekserede obligationer inden udløbstidspunktet, skal du være opmærksom på, at den underliggende obligation ikke vil have nået kurs 100. Forskellen kan dog være udlignet af optionens værdi på grund af en stigning i de underliggende aktieindeks, så du stadig ender med en gevinst. Du giver afkald på alternativ-renten Selvom der ikke er en egentlig tabsrisiko ved aktieindekserede obligationer, er sikkerheden ikke helt gratis. Som investor giver du afkald på de renter, du ellers kunne have fået ved at investere i almindelige obligationer, mod til gengæld at få muligheden for en aktiegevinst.

9

10 Skat

11 Sådan beskattes du Investering i PLUS Global 2007 betragtes i skattesammenhæng på lige fod med andre nulkuponobligationer. Papirerne er underlagt følgende skatteregler: Frie midler, privatpersoner Kursgevinsten beskattes som kapitalindkomst. Der er ikke mulighed for at modregne eventuelle tab. Pensionsmidler, privatpersoner Den årlige værdiforøgelse beskattes som pensionsafkast (15%). Tab kan modregnes i en tilsvarende værdiforøgelse i depotet. Bemærk, at max. 20% af midlerne i en kapital- eller ratepensionsordning må være placeret i PLUS Global 2007, dog minimum 1 års indskud. Børneopsparingsmidler Kursgevinsten er skattefri. Selskaber Kursgevinsten beskattes som selskabsindkomst. Eventuelle tab er fradragsberettigede. Virksomhedsskatteordninger Midler i en virksomhedsskatteordning må ikke investeres i PLUS Global 2007.

12 Faktaarket indeholder oplysninger om historiske afkast og allokeringer, simulerede afkast samt prognoser, hvilke ikke kan anvendes som pålidelige indikatorer for fremtidige afkast eller allokeringer. Afkast kan endvidere blive formindsket eller forøget som følge af udsving i valutakurserne. Det anbefales desuden altid at søge professionel vejledning om varierende, individuelle skatteforhold, der influeres af den aktuelle investering. Der tages forbehold for trykfejl, produktændringer, fejl i priser, kurser og lignende.

Attraktivt afkast med høj sikkerhed

Attraktivt afkast med høj sikkerhed Attraktivt afkast med høj sikkerhed PLUS 5 Index Basis 2008 PLUS 5 Index Super 2008 Tegningsperiode: 11. september - 1. oktober 2003 For at få den fulde information om produkterne henviser vi til prospektet,

Læs mere

Jutlander Bank s beskrivelse af værdipapirer

Jutlander Bank s beskrivelse af værdipapirer Jutlander Bank s beskrivelse af værdipapirer Indledning I banken kan du som udgangspunkt frit vælge, hvordan du vil investere dine penge. En begrænsning er dog f.eks. gældende lovregler om pensionsmidlernes

Læs mere

O P L Y S N I N G E R O M H A N D E L M E D V Æ R D I P A P I R E R Gælder fra marts 2012

O P L Y S N I N G E R O M H A N D E L M E D V Æ R D I P A P I R E R Gælder fra marts 2012 O P L Y S N I N G E R O M H A N D E L M E D V Æ R D I P A P I R E R Gælder fra marts 2012 I det følgende kan du læse om, hvad du bør være opmærksom på, når du investerer, og hvilke overvejelser du bør

Læs mere

SEB FinansAktier (USD)

SEB FinansAktier (USD) SEB FinansAktier (USD) 2017 GARANTI INVEST» for en sikkerheds skyld SEB FinansAktier (USD) 2017» 1 Scankoden kodenmed meddin din Scan smartphoneog oghør hør smartphone mereom omobligationen. obligationen.

Læs mere

Kursets indhold. Dit udbytte. Side 1 á 19 sider

Kursets indhold. Dit udbytte. Side 1 á 19 sider Side 1 á 19 sider Kursets indhold I løbet af fire lektioner giver vi dig muligheden for at tilegne dig viden om pensionsinvestering. Vi gør dig ikke til investeringsekspert, men vi giver dig mulighed for

Læs mere

Futures. Futures 1. Q09-0195 Futures Brochure_0806b_fnl.indd 1 8/6/09 12:27:32 PM

Futures. Futures 1. Q09-0195 Futures Brochure_0806b_fnl.indd 1 8/6/09 12:27:32 PM Futures Optioner og futures opfattes ofte som relativt komplekse, finansielle instrumenter. Derfor har NASDAQ OMX udarbejdet pjecerne Værd at vide om optioner, Værd at vide om futures samt Beskatning af

Læs mere

Derfor skal du investere

Derfor skal du investere Derfor skal du investere Investering er ofte lig med store kursudsving og mange bekymringer. Er det ikke bedre blot at spare op og undgå risiko? Nej, for hvis du ikke investerer, mister du penge hver dag,

Læs mere

Afkast op til. - over 3 år. Invester med sikkerhed Skandinaviske Aktier er investering i aktier med sikkerhedsnet.

Afkast op til. - over 3 år. Invester med sikkerhed Skandinaviske Aktier er investering i aktier med sikkerhedsnet. 58 Afkast op til % - over 3 år Invester med sikkerhed Skandinaviske Aktier er investering i aktier med sikkerhedsnet. De penge, man investerer, er man sikker på at få igen og samtidig få en pæn gevinst,

Læs mere

nærvær er MERE værd struktureret indlån med kapitalbeskyttelse

nærvær er MERE værd struktureret indlån med kapitalbeskyttelse EuropæiskE AktiEr 2017 struktureret indlån med kapitalbeskyttelse for et bonusafkast på 25% selv ved uændrede kurser eller små stigninger Mulighed i udvalgte europæiske aktier Invester med kapitalbeskyttelse

Læs mere

DAF AktieSkole Ny på aktiemarkedet. Ny på aktiemarkedet. DAF Aktieskole. Velkommen til Dansk Aktionærforenings kursus: Ny på aktiemarkedet

DAF AktieSkole Ny på aktiemarkedet. Ny på aktiemarkedet. DAF Aktieskole. Velkommen til Dansk Aktionærforenings kursus: Ny på aktiemarkedet 1 Ny på aktiemarkedet DAF Aktieskole Velkommen til Dansk Aktionærforenings kursus: Ny på aktiemarkedet Dette kursus vil forklare om aktier og aktiemarkedet og om hvordan man som privat investor kan blive

Læs mere

flexinvest forvaltning

flexinvest forvaltning DANSkE FORVALTNING flexinvest forvaltning aktiv investeringspleje og MuligHed for Højere afkast Professionel investeringspleje for private investorer Når værdipapirer plejes dagligt, øges muligheden for,

Læs mere

Aktiekonto - 12 Asiatiske Aktier 2016 - investér i aktier uden risiko for kurstab

Aktiekonto - 12 Asiatiske Aktier 2016 - investér i aktier uden risiko for kurstab - Vilkår for Aktiekonto Aktiekonto - 12 Asiatiske Aktier 2016 - investér i aktier uden risiko for kurstab 1. Aktiekonto Kunden bør kun indgå aftale om indskud på kontoen "Aktiekonto - 12 Asiatiske Aktier

Læs mere

Anbefalinger om aktieinvesteringer

Anbefalinger om aktieinvesteringer Anbefalinger om aktieinvesteringer Udarbejdet af: Tom Engsted, professor, Århus Universitet Bjarne Graven Larsen, fondsdirektør, ATP Michael Møller, professor, CBS 8 januar 2011 Denne rapport er udarbejdet

Læs mere

Exchange Traded Funds Mere end blot et benchmark

Exchange Traded Funds Mere end blot et benchmark Exchange Traded Funds Mere end blot et benchmark Exchange Traded Funds, bedre kendt som ETF er, har igennem det seneste halve år tiltrukket stadig større opmærksomhed fra private og professionelle investorer.

Læs mere

Pres på kronen årsager og konsekvenser

Pres på kronen årsager og konsekvenser Pres på kronen årsager og konsekvenser Af Peter Rixen Senior Porteføljemanager peter.rixen@skandia.dk Det har været en meget begivenhedsrig start på det danske obligationsmarked i 20. Den Europæiske Centralbank

Læs mere

Aktiekonto. Globale Aktier 2018

Aktiekonto. Globale Aktier 2018 Aktiekonto Globale Aktier 2018 2 // Aktiekonto - Globale aktier 2018 Aktiekonto Globale Aktier 2018 Sæt aktier på kontoen Aktiekonto med 4 års bindingsperiode Mulighed for et ubegrænset afkast hvis aktiekurserne

Læs mere

Jyske Invest. Globale Ejendomsaktier. Investér i ejendomme på verdens bedste adresser med udsigt til højt udbytte.

Jyske Invest. Globale Ejendomsaktier. Investér i ejendomme på verdens bedste adresser med udsigt til højt udbytte. Jyske Invest Globale Ejendomsaktier Investér i ejendomme på verdens bedste adresser med udsigt til højt udbytte Jyske Invest Globale Ejendomsaktier Jyske Invest Globale Ejendomsaktier Den nemme vej til

Læs mere

Danske Invest og skatten. Forår 2009

Danske Invest og skatten. Forår 2009 09 Danske Invest og skatten Forår 2009 Investeringsforeningen Danske Invest Specialforeningen Danske Invest Strødamvej 46 2100 København Ø Telefon 33 33 71 71 E-mail: danskeinvest@danskeinvest.com www.danskeinvest.dk

Læs mere

Formue. Safe. Sådan undgår Formuepleje tab. Følg den globale jagt på afkast. Fejrer 25 års jubilæum

Formue. Safe. Sådan undgår Formuepleje tab. Følg den globale jagt på afkast. Fejrer 25 års jubilæum Aktionærmagasin fra formueplejeselskaberne // 2. kvartal 2013 // 28. årgang Formue Sådan undgår Formuepleje tab Følg den globale jagt på afkast Safe Fejrer 25 års jubilæum Det var Claus Hommelhoff (foto)

Læs mere

Låntyper og forretningsbetingelser Privat

Låntyper og forretningsbetingelser Privat Låntyper og forretningsbetingelser Privat Gælder fra den 10. februar 2015 Side 1 af 31 Velkommen i Realkredit Danmark Vi ønsker at give dig det bedst mulige grundlag for at vælge, hvordan du vil finansiere

Læs mere

Hvad er en aktie? Hvad er en investeringsforening? Hvad sker der på Fondsbørsen? Hvem er Dansk Aktionærforening? Hvilke råd skal jeg følge?

Hvad er en aktie? Hvad er en investeringsforening? Hvad sker der på Fondsbørsen? Hvem er Dansk Aktionærforening? Hvilke råd skal jeg følge? Ny på aktiemarkedet? AktieSkole Hvad er en aktie? Hvad er en investeringsforening? Hvad sker der på Fondsbørsen? Hvem er Dansk Aktionærforening? Hvilke råd skal jeg følge? OM AKTIER Hvad er en aktie? En

Læs mere

SAXOINVESTOR FULDAUTOMATISK PORTEFØLJEPLEJE

SAXOINVESTOR FULDAUTOMATISK PORTEFØLJEPLEJE SAXOINVESTOR FULDAUTOMATISK PORTEFØLJEPLEJE Test selv din risiko og vælg blandt flere porteføljer Vælg mellem aktive og passive investeringer Til både pension og frie midler SAXOINVESTOR SaxoInvestor er

Læs mere

Skandinaviske Aktier 2012. Invester i skandinaviske aktier med fuld kapitalbeskyttelse

Skandinaviske Aktier 2012. Invester i skandinaviske aktier med fuld kapitalbeskyttelse Faktaboks 2: De ti underliggende aktier Faktaboks 3: Omkostninger Aktie 1 A.P. Møller Mærsk B, Bloomberg Ticker: MAERSKB DC, ISIN: DK0010244508 AP Møller-Maersk A / S er en global virksomhed der beskæftiger

Læs mere

Kapital beviser. 8,75 % p.a. på kapitalbeviser. Op til 50.000.000 kr. børsnoterede kapitalbeviser i form af hybrid kernekapital...

Kapital beviser. 8,75 % p.a. på kapitalbeviser. Op til 50.000.000 kr. børsnoterede kapitalbeviser i form af hybrid kernekapital... Kapital beviser 8,75 % p.a. på kapitalbeviser Op til 50.000.000 kr. børsnoterede kapitalbeviser i form af hybrid kernekapital... Tegningsperiode 29. april til 12. maj 2011 www.oeb.dk www.oeb.dk Derfor

Læs mere

Gældspleje og finansielle instrumenter

Gældspleje og finansielle instrumenter Gældspleje Gældspleje og finansielle instrumenter Gældspleje og finansielle instrumenter 1 Gældspleje og finansielle instrumenter Gældspleje betyder, at virksomheden hele tiden er klar over de finansielle

Læs mere

KVARTALSNYT. 2. kvartal 2010. Side 1. 2. kvartal 2010

KVARTALSNYT. 2. kvartal 2010. Side 1. 2. kvartal 2010 2. kvartal 2010 KVARTALSNYT 2. kvartal 2010 Side 1 Om Investeringsforeningen LD Invest 2. kvartal 2010 Kvalitet, enkelthed og købmandskab Investeringsforeningen LD Invest har som mål at levere et godt

Læs mere

NÅR DU INVESTERER SELV

NÅR DU INVESTERER SELV NÅR DU INVESTERER SELV Her kan du læse om de muligheder, du har i Lægernes Pensionsbank, og de overvejelser, du skal gøre dig, hvis du selv vil investere din opsparing. 115/04 14.05.2013 I Lægernes Pensionsbank

Læs mere

xxxxx Danske Invest Mix-afdelinger

xxxxx Danske Invest Mix-afdelinger Maj 2010 xxxxx Danske Invest Mix-afdelinger Fire gode alternativer til placering af overskudslikviditet eller værdipapirinvesteringer Henvender sig til aktie- og anpartsselskaber samt erhvervsdrivende

Læs mere

SEB s aktieopsparingsordning 2008

SEB s aktieopsparingsordning 2008 SEB s aktieopsparingsordning 2008 SEB s aktieopsparingsordning 2008: Alle SEB-medarbejdere kan opspare op til fem procent af deres månedlige bruttoløn før skat til indkøb af SEB-aktier. Opsparingen fratrækkes

Læs mere

investeringsstrategi og beholdning af værdipapirer pr. 31. december

investeringsstrategi og beholdning af værdipapirer pr. 31. december Industriens Pension investeringsstrategi og beholdning af værdipapirer pr. 31. december Bag en strategi ligger en filosofi Side 4 Investeringsstrategi Side 6 Afkast og risiko Side 6 Begrænsninger Side

Læs mere