BILAG: Vurdering af behov og muligheder for bred sammensat børne/elev-gruppe i og uden for boligområder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BILAG: Vurdering af behov og muligheder for bred sammensat børne/elev-gruppe i og uden for boligområder"

Transkript

1 Skole og Børnesekretariatet Sagsnr Brevid Ref. CHBJ Dir. tlf BILAG: Vurdering af behov og muligheder for bred sammensat børne/elev-gruppe i og uden for boligområder 29. august 2018 Baggrund Æblehaven/ Rønnebærparken er en stor almen boligbebyggelse fra den sidste halvdel af 1970 erne. Det er to separate boligafdelinger under Boligselskabet Sjælland. Der er i alt 810 boliger og ca beboere. Æblehaven/Rønnebærparken optræder som et udsat boligområde på Infrastrukturlisten, pr. 1. december Infrastrukturlisten offentliggøres årligt af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen på baggrund af data på fem udvalgte kriterier. Æblehaven/Rønnebærparken opfylder flg. to kriterier: Andelen af beboere i alderen år, der er uden tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelse, overstiger 40 % som gennemsnit over de seneste 2 år (Gennemsnit for : 41,6 %) Andelen af beboere i alderen år, der alene har en grundskoleuddannelse, overstiger 60 % (Pr. 1. januar 2018: 62,5 %) Som led i arbejdet med Roskilde Kommunes nye, ambitiøse boligpolitik, har den politiske følgegruppe den 11. juni 2018 afgivet en række bestillinger til fagudvalgene. Bestillingerne omfatter undersøgelser og redegørelser, der skal underbygge arbejdet med udformning af boligpolitikken og bidrage til at understøtte boligpolitikkens formål om, at alle områder i kommunen er i social balance. Følgegruppen har anmodet Skole- og Børneudvalget om følgende: 1. At vurdere behovet og muligheden for, at skoler og øvrige tilbud til børn placeret i og omkring Æblehaven/ Rønnebærparken kan tiltrække en bredt sammensat børnegruppe bestående af såvel børn fra området, som børn fra de omkringliggende boligområder 2. At vurdere behovet og muligheden for, at børn boende i Rønnebærparken/Æblehaven søger mod dagtilbud og skoler uden for eget område. Sammenfatning I dette notat redegøres for, hvilke tilbud til børn, der ligger i og omkring af boligområdet Æblehaven/ Rønnebærparken og som mange af børnene fra boligområdet går i. Endvidere gennemgås det eksisterende grundlag for at regulere indskrivning af børn til dagtilbud, skole, SFO og klub i Roskilde Kommune. Herunder også lovforslag om en bedre fordeling af børn i dagtilbud, som fremsættes i Folketinget til oktober 2018 og som vil medføre ændringer i indskrivningsregler til dagtilbud. De ændrede regler ventes at få betydning både for børn, der bor i og udenfor et udsat boligområde.

2 Side2/9 I forhold til det første spørgsmål om behov og muligheder for, at de forskellige tilbud til børn i og omkring boligområdet, kan tiltrække børn fra omkringliggende områder, fremgår det bl.a. at omkring 2/3 af de indmeldte børn i dagtilbuddene Bullerby og Mælkebøtten ikke bor i Æblehaven/ Rønnebærparken at godt 80 % af børnene på Tjørnegårdsskolen og i SFO Tjørnegårdsskolen ikke bor i Æblehaven/ Rønnebærparken Det foreslås, at udvalget drøfter: om der ved udmøntning af den forventede kommende lovgivning om en bedre fordeling af børn i daginstitutioner, skal lægges op til en lavere procentsats end de 30 % børn fra udsatte boligområder, som lovgivningen vil indebære om der skal prioriteres særlige fysiske og pædagogiske tiltag og aktiviteter i Børnehuset Mælkebøtten og Børnehuset Bullerby, der kan bidrage til at tiltrække børn, der er bosat uden for boligområdet om der skal arbejdes for, at Tjørnegårdsskolen får en særlig profil I forhold til det andet spørgsmål om behov og muligheder for, at børn, der bor i Æblehaven/Rønnebærparken søger mod dagtilbud og skole udenfor eget boligområde, foreslås det, at udvalget drøfter: om forvaltningen skal vende tilbage med konkret bud på mulighederne for at opnå mere bredt sammensatte børnegrupper i dagtilbuddene, herunder hvilke børn, der i så fald vil være omfattet og hvordan de kan identificeres Dagtilbud, skole, SFO og klub i og omkring Æblehaven/Rønnebærparken Som det fremgår af illustrationen nedenfor ligger der en række skoler og institutioner i og omkring Æblehaven/ Rønnebærparken. Disse præsenteres kort nedenfor.

3 Side3/9 Kort 1. På kortet er boligkarreerne i Æblehaven og Rønnebærparken markeret med sort, mens placering af skoler, dagtilbud mv. er markeret med rød. OBS. Den grønne sti er en illustration af et forslag til, hvordan en fremtidig sti, der forbinder boligområdet med tilbuddene i nærheden, kunne se ud. Kortet er udarbejdet af Roskilde Kommune. Dagtilbud Børnehuset Mælkebøtten er beliggende i Æblehaven 76 i det lille center, der adskiller de to boligafdelinger. Institutionen er normeret til i alt 69 børn (vuggestue- og børnehavebørn). Pr. 1. august 2018 er der indmeldt 38 børn i dagtilbuddet, som dermed har 31 ledige pladser. 12 af de 38 indskrevne børn bor i Æblehaven/ Rønnebærparken, svarende til 31,6 % af børnene. Dermed kommer 68,4 % af børnene i institutionen fra andre boligområder. I Ejboparken, lige ved siden af Æblehaven/Rønnebærparken, ligger Børnehuset Bullerby, der er normeret til 96 børn (vuggestue- og børnehavebørn). Pr. 1. august 2018 er der indmeldt 89 børn i Bullerby, heraf er 32 børn bosiddende i Æblehaven/Rønnebærparken. Bullerby har dermed 7 ledige pladser. 36 % af de indmeldte børn i Bullerby er fra Æblehaven/Rønnebærparken, mens 64 % af børnene kommer fra andre boligområder. Både Mælkebøtten og Bullerby ligger i pasningsdistrikt Midtvest. Midtvest er et geografisk område, der grænser op til jernbanen mod øst, fjorden mod nord og Svogerslev mod Vest. Distriktet omfatter således Roskilde centrum, Sankt Jørgensbjerg, Boserup, Sankt Hans området, Hyrdehøj, Sønderlund, Sønderlund Huse samt området rundt om Æblehaven/Rønnebærparken. Dagtilbud, der i øvrigt ligger tæt på Æblehaven/ Rønnebærparken, er bl.a. Børnehuset Hyrdehøj, Vuggestuen Solgården og Børnehuset Wiemosen.

4 Side4/9 Kort 1. Pasningsdistrikt Midtvest er markeret med grå. Af kortet fremgår desuden dagtilbud i og lige uden for distriktet. Placering af Børnehuset Mælkebøtten er markeret med rød. Tjørnegårdsskolen og SFO Tjørnegården Æblehaven/Rønnebærparken ligger i Tjørnegårdsskolens skoledistrikt. Tjørnegårdsskolen er beliggende i Hyrdehøj og skolens distrikt omfatter forskellige boligområder og kvarterer rundt om skolen. Distriktet er afgrænset af Svogerslev mod vest, jernbanen mod øst og strækker sig et stykke syd for motorvejen. Mod nordøst afgrænses distriktet Holbækvej og dækker mod nordvest Sønderlundskvarteret og Margrethehøj. Skolens distrikt omfatter dermed forskellige boligformer, med både ejer-, leje- og almennyttige boliger, og både lejligheder, rækkehuse og parcelhuse.

5 Side5/9 Kort 2. Tjørnegårdsskolens skoledistrikt er markeret med grå. Blyanten i midten af kortet, markerer placeringen af Tjørnegårdsskolen, mens de øvrige blyanter viser placering af naboskoler. Placeringen af Æblehaven/Rønnebærparken er markeret med rød. Ud af Tjørnegårdsskolens knap 500 elever, bor 18 % i Æblehaven/Rønnebærparken. Dermed er 82 % af skolens elever fra andre boligområder. 19,2 % af børnene i SFO Tjørnegården har adresse i Æblehaven/ Rønnebærparken. 29,2 % af eleverne på Tjørnegårdsskolen har et andet modersmål end dansk, hvilket er næsten tre gange højere end gennemsnittet for folkeskolerne i Roskilde Kommune, som ligger på 10,2 %. Tjørnegårdsskolen præsterer på eller over gennemsnit på en række centrale parametre: Karaktergennemsnit i bundne prøvefag i 9. klasse Andel elever med mindst karakteren 2 i både dansk og matematik Andel elever, der er i gang med en ungdomsuddannelse 15 mdr. efter 9. klasse Tjørnegårdsskolen Gennemsnit for alle skoler i Roskilde Kommune 7,5 (skoleår 16/17) 7,6 (skoleår 16/17) 95,8 % (skoleår 16/17) 93,7 % (skoleår 16/17) 92,9 % (skoleår 14/15) 91,7 % (skoleår 14/15) Social trivsel 4,1 (skoleår 16/17) 4,1 (skoleår 16/17) Faglig trivsel 3,8 (skoleår 16/17) 3,8 (skoleår 16/17) Kilde: Kvalitetsrapport, Roskilde Kommune, skoleåret 2016/17

6 Side6/9 Klub Arena Klub Arena er klubben for klasseeleverne på Tjørnegårdsskolen. Klub Arena er én af seks afdelinger i Klub Roskilde Midt. Klub Arena har adresse i Ejboparken, lige ved siden af Æblehaven/Rønnebærparken. 15,4 % af børnene i Klub Arena, har adresse i Æblehaven og Rønnebærparken. Ved siden af Klub Arena ligger Klub Arena Basis, som er et klubtilbud for unge med særlige behov og kommer primært fra specialklasserne på Tjørnegårdsskolen. Klub Arena og Klub Arena Basis er i alt normeret til 225 børn. Der er pr. 1. august indmeldt 149 børn i Klub Arena og 37 børn i Klub Arena Basis. I alt 186 børn. Eksisterende regler for indskrivning i dagtilbud, skole, SFO og klub Nedenfor beskrives kort de muligheder, der er for fordeling af børn i de nuværende regler, herunder lovforslag om en bedre fordeling i daginstitutioner. Optagelse i dagtilbud Børns optagelse i dagtilbud er fastsat i dagtilbudsloven. Det følger af dagtilbudslovens 27, at kommunalbestyrelsen fastsætter retningslinjer for optagelse af børn i dagtilbud. Retningslinjerne fastsættes ud fra lokale forhold og kan inden for rammerne af pasningsgarantien bl.a. tage hensyn til f.eks. sammensætningen af børnegrupperne med hensyn til alder, køn og etnicitet. Af Roskilde Kommunes visitationsregler fremgår det, at tildelingsprincippet i forhold til en plads i et dagtilbud på baggrund af en konkret vurdering kan fraviges, hvis et barn af særlige sociale eller pædagogiske grunde har behov herfor. Eksempler på behov, der kan begrunde en overspringelse på ventelisten, kan være, at et tosproget barn af hensyn til dets muligheder for at blive integreret i et dagtilbud har behov for et bestemt dagtilbud. Derudover er der efter visitationsreglerne også mulighed for, at kommunen kan fravige princippet om tildeling af konkrete institutionspladser, hvis sammensætningen af børnegrupperne i institutionen med hensyn til alder, køn og etnicitet taler herfor. Det fremgår videre af visitationsreglerne, at det af hensyn til integrationsindsatsen og tosprogede børns bedst mulige tilegnelse af dansk, tilstræbes, at det gennemsnitlige antal indmeldte tosprogede børn i samme institution ikke overstiger 30 pct. Det er dog en forudsætning, at fravigelsen ikke medfører en overskridelse af pasningsgarantien, ligesom det skal tilstræbes, at et barn, der står for tur til den næste ledige plads, kun kan overspringes én gang. Lov om bedre fordeling i daginstitutioner Det bemærkes, at der i maj måned er indgået en politisk aftale om en bedre fordeling i daginstitutioner, der nu er udmøntet i et lovforslag, der skal forelægges Folketinget i oktober Aftalen er én af en række initiativer til at forebygge og nedbryde parallelsamfund. Lovforslaget indebærer, at der maksimalt må nyoptages 30 % børn med adresse i et udsat boligområde til hvert dagtilbud. Lovforslaget indebærer også, at et barn med bopæl uden for et udsat boligområde, der tilbydes plads i en institution i et udsat boligområde, samtidig skal tilbydes en alternativ plads i et andet dagtilbud udenfor det udsatte boligområde. Hvis lovforslaget bliver vedtaget, vil det forventeligt medføre konsekvenser for Børnehuset Mælkebøtten, der er beliggende i Æblehaven og for Børnehuset Bullerby, der ligger lige ved siden af Æblehaven/ Rønnebærparken.

7 Side7/9 Begge institutioner har aktuelt mere end 30 % indmeldte børn fra Æblehaven/ Rønnebærparken. Pr. 1. august 2018 har 36 % af de indmeldte børn i Bullerby adresse i Æblehaven/Rønnebærparken, mens det samme gælder for 31,6 % af de indmeldte børn i Mælkebøtten. Lovforslaget forventes fremsat i Folketinget i oktober 2018 med forventet ikrafttræden den 1. januar Der henvises i øvrigt til orienteringssag om betydningen af indgåede politiske aftaler til at modvirke parallelsamfund, der forelægges Skole- og Børneudvalget den 4. september Indskrivning i skole og SFO Børns indskrivning i skolen er fastsat efter reglerne i folkeskolelovens 36, stk. 2 og 3, som beskriver forældres ret til, at deres barn optages på skolen i det distrikt, hvor barnet bor eller opholder sig. De har dog også mulighed for at vælge en anden skole i Roskilde Kommune eller en anden kommune under forudsætning af, at det kan ske inden for de rammer, som kommunalbestyrelsen har fastsat (frit skolevalg). Roskilde Kommunes retningslinjer for frit skolevalg er fastsat i bilag til styrelsesvedtægten for skolevæsenet i Roskilde Kommune. Det fremgår heraf, at elever har ret til at blive optaget på en anden skole end distriktsskolen, hvis der gennemsnitligt er mindre end 24 elever i klasserne på det pågældende klassetrin. Alle elever i klasse har krav på plads i skolefritidsordningen (SFO en) på den skole, hvor de er indskrevet, såfremt der er oprettet SFO ved den pågældende skole. Pladsgarantien sikrer således alle elever plads i skolens SFO. Reglerne om frit skolevalg giver dermed ikke Kommunalbestyrelsen mulighed for at flytte børn fra den distriktsskole og SFO, som de tilhører, til et andet skoletilbud i kommunen. Eneste mulighed er, hvis Kommunalbestyrelsen træffer afgørelse om at ændre på skoledistrikterne. Som udgangspunkt vil en distriktsændring dog alene have virkning ved optagelse af nye elever i 0. klasse. Det følger af 7 i bekendtgørelse om folkeskolens undervisning i dansk som andetsprog, at tosprogede elever efter kommunalbestyrelsens beslutning, kan henvises til en anden skole end distriktsskolen, hvis det ved optagelsen vurderes, at eleven har et ikke uvæsentligt behov for sprogstøtte i form af dansk som andetsprog, og det vurderes at være pædagogisk påkrævet at henvise eleven til en anden skole end distriktsskolen. Henvisningen til en anden skole end distriktsskolen kan opretholdes, så længe eleven har et ikke uvæsentligt behov for sprogstøtte. I Roskilde Kommune anvendes denne mulighed til at henvise nyankomne tosprogede børn primært børn med flygtningebaggrund til et af kommunens modtagetilbud. Indskrivning i klub og Klub Ung Børn fra klasse får tilbud om at gå i klub. Der er pladsgaranti til en klub i det skoledistrikt, hvor barnet bor. Hensynet til en sammenhængende dag for børn og unge betyder, at der er et princip om én skole - én klub, således, at børn og unge følges ad med kammerater fra skolen og til klub. Forældre kan tilvælge en anden klub, end den der hører til distriktsskolen, under forudsætning af, at der er plads i den ønskede klub.

8 Side8/9 Klub Ung er klubbernes tilbud til årige unge. Klub Ung er gratis og målgruppen kan komme i alle afdelinger i kommunen, hvilket de i stigende grad benytter sig af. Klubberne har aktiviteter på tværs, og har opsøgende medarbejdere i hele kommunen. Mulighed for en bred sammensat børnegruppe i tilbud i og uden for Æblehaven/Rønnebærparken Muligheder for, at dagtilbud, skoler mv. i og omkring Æblehaven/Rønnebærparken kan tiltrække en bredt sammensat børnegruppe af børn fra området og fra de omkringliggende boligområder På dagtilbudsområdet vil lovforslag om en bedre fordeling i daginstitutioner medføre, at der fremadrettet bliver mulighed for at fordele børn med adresse i et udsat boligområde. Som der er redegjort for ovenfor, er der aktuelt to dagtilbud i kommunen, hvor der aktuelt er mere end 30 % af de indmeldte børn, der bor i Æblehaven/ Rønnebærparken: Børnehuset Mælkebøtten og Børnehuset Bullerby. Med de nye regler vil mindst 70 % af de nyindskrevne børn, skulle komme fra andre områder end Æblehaven/Rønnebærparken. Forvaltningen foreslår, at udvalget drøfter om der skal lægges op til en lavere procentsats for Børnehusene Mælkebøtten og Bullerby end de 30 % børn fra udsatte områder. Forvaltningen foreslår også, at udvalget drøfter, om der skal prioriteres særlige fysiske og pædagogiske tiltag og aktiviteter i børnehusene, som kan medføre en større søgning af børn bosiddende i andre områder. På skoleområdet er der i notatet redegjort for bl.a. elevsammensætning og udvalgte faglige resultater for Tjørnegårdsskolen. Tjørnegårdsskolen er distriktsskole for børn bosiddende i Æblehaven/Rønnebærparken. Forvaltningen foreslår, at udvalget drøfter om der skal arbejdes for, at Tjørnegårdsskolen i højere grad kan tiltrække en bredt sammensat elevgruppe af børn fra eget og andre distrikter. Der kunne eksempelvis arbejdes for, at Tjørnegårdsskolen får en særlig profil, som kan have betydning for, at skolen tilvælges af forældre med mange forskellige baggrunde. Der er gode eksempler fra fx Himmelev Skole, der i dag har idrætsklasser, og Østervangsskolen, der har musikklasser. Muligheder for, at børn, der bor i Æblehaven/Rønnebærparken søger mod dagtilbud, skoler mv. uden for boligområdet Der er i de eksisterende regler ikke muligheder for at fordele børn til bestemte dagtilbud og skoler alene på baggrund af børnenes adresse i eller udenfor Æblehaven/ Rønnebærparken. På dagtilbudsområdet vil dette dog også have sammenhæng til lovforslaget om, at der maksimalt må nyindskrives 30 % børn fra udsatte boligområder til hvert dagtilbud, og de drøftelser som forvaltningen foreslår til første spørgsmål. Som redegjort for ovenfor, fremgår det af Roskilde Kommunes visitationsregler for tildeling af dagtilbudspladser, at der kan tages højde for sammensætningen i børnegruppen med hensyn til bl.a. etnicitet, samt for et tosproget barns muligheder for at blive integreret. Mulighederne anvendes ikke i kommunens visitationspraksis i dag, udover til fordeling af flygtningebørn. Hvis mulighederne for en mere bredt sammensat børnegruppe, skal udnyttes systematisk, skal der tages politisk stilling til en række forhold, bl.a.: at det er ikke lovligt at registrere børn på baggrund af etnicitet, hvilket vanskeliggør en fordelingspraksis, der tager udgangspunkt i etnicitet

9 Side9/9 Forvaltningen foreslår, at udvalget drøfter om forvaltningen skal vende tilbage med konkret bud på mulighederne for at opnå mere bredt sammensatte børnegrupper i dagtilbuddene, herunder hvilke børn, der i så fald vil være omfattet og hvordan de kan identificeres. Det bemærkes, at Kommunalbestyrelsen ved fastsættelse af retningslinjer for optagelse i dagtilbud, skal sikre, at tildelingsprincipperne er i overensstemmelse med forvaltningsretslige principper, herunder lighedsprincipper. Også ved den konkrete anvisning af plads skal der ske ligebehandling. Kommunen skal administrere optagelsen efter lovlige kriterier, hvilket indebærer, at kriterierne ikke må diskriminere visse grupper af børn. På skoleområdet vil det kræve ændringer af skoledistrikterne, at flytte børn, der bor i Æblehaven/Rønnebærparken til en anden skole end Tjørnegårdsskolen. En ændring af Tjørnegårdsskolens distrikt vil medføre ændringer for flere andre skoledistrikter også. Det bemærkes, at der ved eventuelle ændringer af pasningsdistrikter og skoledistrikter, skal tages højde for, hvad det kan have af følgevirkninger for andre distrikter. Der er således risiko for, at der kan ske en flytning af udfordringer fra dagtilbud og skole i ét område til et andet.

Antal indmeldte børn i alt pr. 1. aug. 2018

Antal indmeldte børn i alt pr. 1. aug. 2018 Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 307636 Brevid. 2875343 Ref. CHBJ Dir. tlf. 4631 4578 charlottebj@roskilde.dk BILAG: Redegørelse for betydningen af indgåede politiske aftaler om at modvirke parallelsamfund

Læs mere

Bedre fordeling i daginstitutioner

Bedre fordeling i daginstitutioner Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 307636 Brevid. 3039863 Ref. CHBJ Dir. tlf. 4631 4578 charlottebj@roskilde.dk Bedre fordeling i daginstitutioner 28. februar 2019 I dette notat beskrives forslag til

Læs mere

BILAG: Mere mangfoldige skoler og dagtilbud i Roskilde - forslag til handleplan til en boligpolitik i social balance

BILAG: Mere mangfoldige skoler og dagtilbud i Roskilde - forslag til handleplan til en boligpolitik i social balance Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 307636 Brevid. 3043114 Ref. CHBJ Dir. tlf. 4631 4578 charlottebj@roskilde.dk BILAG: Mere mangfoldige skoler og dagtilbud i Roskilde - forslag til handleplan til en boligpolitik

Læs mere

2. Pladser i dagtilbud i Roskilde Kommune Der kan søges om plads i dagplejen, vuggestuer, børnehaver og børnehuse.

2. Pladser i dagtilbud i Roskilde Kommune Der kan søges om plads i dagplejen, vuggestuer, børnehaver og børnehuse. Retningslinjer for tildeling af pladser til børn i dagtilbud i Roskilde Kommune Disse retningslinjer er udarbejdet i henhold til dagtilbudsloven og er gældende for den måde, der tildeles plads i kommunale

Læs mere

Forvaltningen foreslår, at denne opsøgende indsats i forhold til forældrene sker inden for rammerne af allerede eksisterende aktiviteter.

Forvaltningen foreslår, at denne opsøgende indsats i forhold til forældrene sker inden for rammerne af allerede eksisterende aktiviteter. Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 307636 Brevid. 3039480 Ref. CHBJ Dir. tlf. 4631 4578 charlottebj@roskilde.dk Obligatorisk læringstilbud til 1-årige børn i udsatte boligområder 13. februar 2019 I dette

Læs mere

Orientering om ændring af dagtilbudsloven lov 1528 af 18. december 2018 om bedre fordeling i daginstitutioner

Orientering om ændring af dagtilbudsloven lov 1528 af 18. december 2018 om bedre fordeling i daginstitutioner Til alle kommuner m.fl. Holmens Kanal 22 1060 København K Telefon 33 92 93 00 sm@sm.dk www.socialministeriet.dk Sagsnr. 2018-3611 Doknr. 638763 Dato 21-12-2018 Orientering om ændring af dagtilbudsloven

Læs mere

Dagpleje- og vuggestuepladser tilbydes børn i alderen 26 uger til barnet fylder tre år.

Dagpleje- og vuggestuepladser tilbydes børn i alderen 26 uger til barnet fylder tre år. UDKAST Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 310265 Brevid. 2959976 31. oktober 2018 Retningslinjer for tildeling af pladser til børn i dagtilbud i Roskilde Kommune Disse retningslinjer er udarbejdet i henhold

Læs mere

Projektkommissorium. Bedre fordeling af børn i daginstitutioner. Pia Elgetti, Centerleder i Center for Børn og Læring

Projektkommissorium. Bedre fordeling af børn i daginstitutioner. Pia Elgetti, Centerleder i Center for Børn og Læring Bedre fordeling af børn i daginstitutioner Projektkommissorium Projektejer Pia Elgetti, Centerleder i Center for Børn og Læring Projektleder Udviklingskonsulent, CBL Revideret 9.7. 2018 Gitte Hæsum Version

Læs mere

Ud over de 697 ansøgere, er der seks omgængere fra skoleåret 2015/2016. Det svarer til niveauet ved sidste års indskrivning.

Ud over de 697 ansøgere, er der seks omgængere fra skoleåret 2015/2016. Det svarer til niveauet ved sidste års indskrivning. GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse Bilag 1, Indskrivning til børnehaveklassen 2016/2017 NOTAT Dato: 7. marts 2016 Indhold Antal indskrevne børn 2016/2017... 1 Lovgivningens regler for indskrivning til

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 30. maj 2005 via Magistraten PRIORITERET SAG Tlf.

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 310265 Brevid. 2985068 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar 28. november 2018 Skole- og Børneudvalget besluttede den

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse NOTAT. Antal indskrevne børn 2018/2019. Bilag 1, Indskrivning til børnehaveklassen 2018/2019.

GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse NOTAT. Antal indskrevne børn 2018/2019. Bilag 1, Indskrivning til børnehaveklassen 2018/2019. GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse Bilag 1, Indskrivning til børnehaveklassen 2018/2019 NOTAT Dato: 11.03.2018 Indhold Antal indskrevne børn 2018/2019... 1 Lovgivningens regler for indskrivning til børnehaveklassen...

Læs mere

NOTAT: Kapicitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2019

NOTAT: Kapicitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2019 Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 318587 Brevid. 3140509 NOTAT: Kapicitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2019 23. april 2019 På baggrund af den seneste befolkningsprognose for Roskilde Kommune fra

Læs mere

Ud over de 687 ansøgere, er der seks omgængere fra skoleåret 2016/2017. Det svarer til niveauet ved sidste og forrige års indskrivning.

Ud over de 687 ansøgere, er der seks omgængere fra skoleåret 2016/2017. Det svarer til niveauet ved sidste og forrige års indskrivning. GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse Bilag 1, Indskrivning til børnehaveklassen 2017/2018 NOTAT Dato: 05.03.2017 Indhold Antal indskrevne børn 2017/2018... 1 Lovgivningens regler for indskrivning til børnehaveklassen...

Læs mere

Indledning. NOTAT: Evaluering af områdestruktur

Indledning. NOTAT: Evaluering af områdestruktur Velfærdssekretariatet Sagsnr. 278329 Brevid. 2273661 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Evaluering af områdestruktur 13. februar 2016 Indledning Som en del af budgetvedtagelsen i

Læs mere

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2018

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2018 Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 303266 Brevid. 2775965 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Kapacitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2018 17. april 2018 På baggrund af den seneste

Læs mere

Notat. BSU - Skoleindskrivning 15/16, Elev- og klassetal; høring Sags nr.: 14/16311 Sagsforløb: BSU - (ØU - KB) Sagen afgøres i: Kommunalbestyrelsen

Notat. BSU - Skoleindskrivning 15/16, Elev- og klassetal; høring Sags nr.: 14/16311 Sagsforløb: BSU - (ØU - KB) Sagen afgøres i: Kommunalbestyrelsen Notat Modtager(e): Børne- og udvalget Dato: 4. december 2014 Sags nr.: Sagsbehandler: ASC BSU - indskrivning 15/16, Elev- og klassetal; høring Sags nr.: 14/16311 Sagsforløb: BSU - (ØU - KB) Sagen afgøres

Læs mere

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2017

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2017 Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 291060 Brevid. 2544583 NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2017 26. april 2017 På baggrund af den seneste befolkningsprognose fra foråret 2017 har forvaltningen

Læs mere

Klassedannelsesprincip Byskovskolen

Klassedannelsesprincip Byskovskolen Klassedannelsesprincip Byskovskolen Lovgrundlag/baggrund Folkeskolelov: 17. Elevtallet i grundskolens klasser må normalt ikke ved skoleårets begyndelse overstige 28. Kommunalbestyrelsen kan dog i særlige

Læs mere

Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune. Indholdsfortegnelse

Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune. Indholdsfortegnelse Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Indholdsfortegnelse Oversigt 2 Målsætninger for skolevæsenet 2 1. Skolepolitik og målsætninger for skolevæsenet 2 Skolestruktur og indhold

Læs mere

Princip for klassedannelse

Princip for klassedannelse Overordnet mål At gøre klassedannelsen gennemskuelig og give et arbejdsgrundlag, der sikrer dette, på Byskovskolen én skole, med ét skoledistrikt og to afdelinger. Princip Klasser på Byskovskolen dannes

Læs mere

Godkendelse af Servicetjek af integrationen i dagtilbud

Godkendelse af Servicetjek af integrationen i dagtilbud Punkt 4. Godkendelse af Servicetjek af integrationen i dagtilbud 2017-007152 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie-og Socialudvalget godkender, at indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse NOTAT. Indskrivning til børnehaveklassen 2015/2016

GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse NOTAT. Indskrivning til børnehaveklassen 2015/2016 GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse Indskrivning til børnehaveklassen 2015/2016 NOTAT Dato: 27.februar 2015 Indhold Antal indskrevne børn 2015/2016... 1 Lovgivningens regler for indskrivning til børnehaveklassen...

Læs mere

Lovgivningens regler for indskrivning til børnehaveklassen

Lovgivningens regler for indskrivning til børnehaveklassen GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse Notat om indskrivningen til børnehavene 2014/2015 NOTAT Dato: 31. marts 2014 Indhold indskrevne børn 2014/2015... 1 Lovgivningens regler for indskrivning til børnehaven...

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. Notat 3. februar 2016 Sagsbeh.haag01 J.nr.: 17.02.04-G01-1-16 Skoleafdelingen Oprettelse af 0. klasser 2016/17 Ifølge styrelsesvedtægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det Kommunalbestyrelsen,

Læs mere

Visitation og dagpleje. - Notat om kommunernes visitationspraksis og om efterspørgslen efter dagplejere

Visitation og dagpleje. - Notat om kommunernes visitationspraksis og om efterspørgslen efter dagplejere Visitation og dagpleje - Notat om kommunernes visitationspraksis og om efterspørgslen efter dagplejere Februar 2017 Hovedresultater FOA har bedt Bureau 2000 om at gennemføre en kortlægning blandt de kommunale

Læs mere

12. marts Sagsnr Obligatoriske sprogprøver på skoler med 30% (eller flere) børn fra udsatte boligområder

12. marts Sagsnr Obligatoriske sprogprøver på skoler med 30% (eller flere) børn fra udsatte boligområder KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 12. marts 2019 Obligatoriske sprogprøver på skoler med 30% (eller flere) børn fra udsatte boligområder På baggrund af en bred politisk

Læs mere

Prognose årige Befolkningsprognosen tager udgangspunkt i flyttemønstre og den planlagte udbygning af kommunen.

Prognose årige Befolkningsprognosen tager udgangspunkt i flyttemønstre og den planlagte udbygning af kommunen. Velfærdssekretariatet Sagsnr. 269715 Brevid. 2088172 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2015 23. april 2015 På baggrund af den seneste

Læs mere

Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune

Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Indholdsfortegnelse Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune (Ændringer er markeret med gult) Oversigt 2 Målsætninger for skolevæsenet 2 1. Skolepolitik og målsætninger for skolevæsenet

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. Notat 22. februar 2017 Sagsbeh.:HPA J.nr.: 17.02.04-G01-2-17 Skoleafdelingen Oprettelse af 0. klasser 2017/18 Ifølge styrelsesvedtægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det Kommunalbestyrelsen,

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. Notat 1. marts 2018 Sagsbeh.:HPA J.nr.: 17.02.04-G01-1-18 Skoleafdelingen Notat - oprettelse af 0. klasser 2018-19 Ifølge Styrelsesvedtægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det Kommunalbestyrelsen,

Læs mere

Fastsættelse af dispensationsadgang fra nye regler om bedre fordeling i daginstitutioner

Fastsættelse af dispensationsadgang fra nye regler om bedre fordeling i daginstitutioner Til alle høringsparter Holmens Kanal 22 1060 København K Telefon 33 92 93 00 sm@sm.dk www.socialministeriet.dk Sagsnr. 2018-5658 Doknr. 623762 Dato 9-11-2018 Høringsbrev vedr. ændringer af bekendtgørelse

Læs mere

Bilag 3 Erfaringer fra Århus og København

Bilag 3 Erfaringer fra Århus og København Bilag 3 Erfaringer fra Århus og København I denne del af analysen ser vi på nogle relevante erfaringer fra Århus og København kommuner, som evt. kan inspirere i den videre udvikling af tosprogsområdet

Læs mere

Godkendelse af servicetjek af tosprogsområdet for Skolevæsenet i Aalborg Kommune

Godkendelse af servicetjek af tosprogsområdet for Skolevæsenet i Aalborg Kommune Punkt 12. Godkendelse af servicetjek af tosprogsområdet for Skolevæsenet i Aalborg Kommune 2017-006385 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender rapporten Servicetjek af af tosprogsområdet for Skolevæsenet

Læs mere

Flersprogede børn og unge fælles ansvar - kommissorium for arbejdsgruppe

Flersprogede børn og unge fælles ansvar - kommissorium for arbejdsgruppe BM/marts 2016 Flersprogede børn og unge fælles ansvar - kommissorium for arbejdsgruppe 1. Baggrund De lovgivningsmæssige rammer for basisundervisning for tosprogede elever findes aktuelt i folkeskolelovens

Læs mere

Rammer, tidsfrister og retningslinjer for frokostordning i daginstitutioner i Ringsted Kommune

Rammer, tidsfrister og retningslinjer for frokostordning i daginstitutioner i Ringsted Kommune Rammer, tidsfrister og retningslinjer for frokostordning i daginstitutioner i Ringsted Kommune Loven om fleksible frokostordninger træder i kraft d. 1. januar 2011. Lover giver kommunerne pligt til at

Læs mere

I henhold til dagtilbudslovens 4 skal kommunen sikre, at der er det nødvendige antal pladser i dagtilbud til børn.

I henhold til dagtilbudslovens 4 skal kommunen sikre, at der er det nødvendige antal pladser i dagtilbud til børn. Anvisningsregler Generel information Dagtilbudsstruktur Venteliste til kommunalt dagtilbud Pasningsgaranti Anvisning af plads til 0-2 årige Anvisning af plads til 3-5 årige Udmeldelse (0-5 årige) Fravigelse

Læs mere

Svar fra Undervisningsministeriet den 3. april 2019

Svar fra Undervisningsministeriet den 3. april 2019 Notat 15. april 2019 Sagsbeh.:GBA J.nr.: 17.02.04-G01-2-18 Skoleafdelingen Spørgsmål og svar fra Undervisningsministeriet Svar fra Undervisningsministeriet den 3. april 2019 Kære Gorm Bagger Andersen Frederiksberg

Læs mere

Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune

Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune Ifølge dagtilbudsloven skal Greve Kommune fastsætte og offentliggøre retningslinjer for ansøgning om optagelse i et dagtilbud. Nedenstående optagelsesregler

Læs mere

Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Skoleåret 2018/2019

Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Skoleåret 2018/2019 Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Skoleåret 2018/2019 Bilag 1 i skolernes styrelsesvedtægt, pkt. 9. Vedtaget i Kommunalbestyrelsen d. 15. september

Læs mere

NOTAT: Strategi for fremme af trivsels- og læringsmiljø i dagtilbud med opdateret rækkefølgeplan 2019

NOTAT: Strategi for fremme af trivsels- og læringsmiljø i dagtilbud med opdateret rækkefølgeplan 2019 Side1/5 Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 314469 Brevid. 3036031 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Strategi for fremme af trivsels- og læringsmiljø i dagtilbud med opdateret rækkefølgeplan

Læs mere

NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven

NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 306054 Brevid. 2822261 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven 17. maj 2018 I juni 2017 indgik regeringen

Læs mere

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoleområdet 2019

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoleområdet 2019 Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 318587 Brevid. 3136344 NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoleområdet 2019 10. april 2019 På baggrund af den seneste befolkningsprognose for Roskilde Kommune fra foråret

Læs mere

NOTAT: Deltidspladser til børn af forældre på barsels- eller forældreorlov

NOTAT: Deltidspladser til børn af forældre på barsels- eller forældreorlov Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 309331 Brevid. 2915737 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Deltidspladser til børn af forældre på barsels- eller forældreorlov 20. august 2018 I

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 30.50 Dagtilbud til 0-5 årige Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter udgifter og indtægter vedrørende dagtilbud til børn i form af en

Læs mere

Forslag til ændringer af distriktsgrænsen mellem Klostermarksskolen og Hedegårdenes Skole

Forslag til ændringer af distriktsgrænsen mellem Klostermarksskolen og Hedegårdenes Skole Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 316005 Brevid. 3241191 Forslag til ændringer af distriktsgrænsen mellem Klostermarksskolen og Hedegårdenes Skole 9. august 2019 Med budget 2019 blev det besluttet, at

Læs mere

KIK. Klub i klubben. Visitationsprocedure. Beskrivelse af procedurer i forbindelse med visitation af børn til KIK klubberne

KIK. Klub i klubben. Visitationsprocedure. Beskrivelse af procedurer i forbindelse med visitation af børn til KIK klubberne KIK Klub i klubben Visitationsprocedure Beskrivelse af procedurer i forbindelse med visitation af børn til KIK klubberne Januar 2017 Indholdsfortegnelse Hele vejen rundt om KIK...2 Administrativ visitationsprocedure...

Læs mere

Bilag B til styrelsesvedtægten. Indhold. Styrelsesvedtægt for folkeskolen i Greve Kommune, Bilag B

Bilag B til styrelsesvedtægten. Indhold. Styrelsesvedtægt for folkeskolen i Greve Kommune, Bilag B Bilag B til styrelsesvedtægten Styrelsen af de kommunale folkeskoler er i folkeskoleloven fastsat ved en række bestemmelser om kompetencefordelingen mellem henholdsvis Byrådet, skolebestyrelsen og skolens

Læs mere

NOTAT: Kapacitetsnotat til budget 2018

NOTAT: Kapacitetsnotat til budget 2018 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 290528 Brevid. 2541060 Ref. BTL Dir. tlf. briantl@roskilde.dk NOTAT: Kapacitetsnotat til budget 2018 30. marts 2017 Med henblik på budgetdrøftelser til budget 2018, er der

Læs mere

Visitationsregler for optagelse af børn i dagtilbud 0-5 år i. Albertslund Kommune. Dato: GENERELT

Visitationsregler for optagelse af børn i dagtilbud 0-5 år i. Albertslund Kommune. Dato: GENERELT Visitationsregler for optagelse af børn i dagtilbud 0-5 år i Albertslund Kommune GENERELT Dato: 12.02.2019 Pasningsgaranti Ifølge Dagtilbudslovens 23 og 27 er der pasningsgaranti for alle børn, der er

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af dagtilbudsloven (Bedre fordeling i daginstitutioner)

Forslag. Lov om ændring af dagtilbudsloven (Bedre fordeling i daginstitutioner) Lovforslag nr. L 0 Folketinget 2018/2019 Fremsat den xx. oktober 2018 af børne- og socialministeren (Mai Mercado) Forslag til Lov om ændring af dagtilbudsloven (Bedre fordeling i daginstitutioner) 1 I

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. Notat 25. februar 2019 Sagsbeh.:HPA J.nr.: 17.02.04-G01-2-19 Skoleafdelingen Notat - oprett 0. klasser 2019-20 Ifølge Styrelsestægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det Kommunalbestyrelsen, der

Læs mere

3. Resultatet af indskrivning til børnehaveklasse 2009/10

3. Resultatet af indskrivning til børnehaveklasse 2009/10 3. Resultatet af indskrivning til børnehaveklasse 2009/10 Sagsnr.: 1253-63488 Dok.nr: 1253-407176 B7/01.10.08 Baggrund Den 1. oktober 2008 godkendte Børne-og Ungeudvalget administrationens oplæg og kapacitet

Læs mere

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Sagsnr. 16/17444 Resumé Børne- og Skoleudvalget principgodkendte den 14.09.2016 to modeller til ændring af styrelsesvedtægten

Læs mere

.Bilag 1. De lovgivningsmæssige rammer for det obligatoriske læringstilbud og udmøntningen i København

.Bilag 1. De lovgivningsmæssige rammer for det obligatoriske læringstilbud og udmøntningen i København KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 26. april 2019.Bilag 1. De lovgivningsmæssige rammer for det obligatoriske læringstilbud og udmøntningen i København I dette notat

Læs mere

Bilag 3: Skolestruktur

Bilag 3: Skolestruktur Bilag 3: Skolestruktur Bilag 3: Skolestruktur Rebild kommunes skolevæsen består pr. 1. august 2017 af 8 folkeskoler og en specialskole. Skolens navn Klassetrin SFO, Samdrift ml. skole og børnehave Specialklasser

Læs mere

Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune

Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune Ifølge dagtilbudsloven skal Greve Kommune fastsætte og offentliggøre retningslinjer for ansøgning om optagelse i et dagtilbud. Nedenstående optagelsesregler

Læs mere

NOTAT: Strategi for fremme af lærings- og trivselsmiljø i dagtilbud med opdateret rækkefølgeplan december 2016.

NOTAT: Strategi for fremme af lærings- og trivselsmiljø i dagtilbud med opdateret rækkefølgeplan december 2016. Velfærdssekretariatet Sagsnr. 287054 Brevid. 2450085 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Strategi for fremme af lærings- og trivselsmiljø i dagtilbud med opdateret rækkefølgeplan december

Læs mere

Ansøgning om dispensation fra regler om bedre fordeling i dagtilbud for Fyrtårnet Byparkens Vuggestue og Fyrtårnet Børnegården Byparken

Ansøgning om dispensation fra regler om bedre fordeling i dagtilbud for Fyrtårnet Byparkens Vuggestue og Fyrtårnet Børnegården Byparken Ansøgning om dispensation fra regler om bedre fordeling i dagtilbud for Fyrtårnet Byparkens Vuggestue og Fyrtårnet Børnegården Byparken I notatet er angivet den tekst, der indberettes via Børne- og Socialministeriets

Læs mere

Notat ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET 2011

Notat ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET 2011 Notat ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET 2011 1 Optagelse af børn i dagtilbud i Favrskov Kommune I henhold til Dagtilbudsloven 23 og 27 skal kommunen tilbyde pasningsgaranti for alle børn, fra de er

Læs mere

Skoleindskrivning 2017 Information og praktiske oplysninger

Skoleindskrivning 2017 Information og praktiske oplysninger Skoleindskrivning 2017 Information og praktiske oplysninger Holstebro Kommune Skoleafdelingen Side 1 of 8 Kære forældre Et nyt skoleår venter forude og som forældre til kommende skolebørn skal I indskrive

Læs mere

Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune

Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Skoleåret 2017/2018 Bilag 1 i skolernes styrelsesvedtægt, pkt. 9. Vedtaget i Kommunalbestyrelsen d. 15. september

Læs mere

Regler for optagelse af børn i Hørsholm kommunes dagtilbud

Regler for optagelse af børn i Hørsholm kommunes dagtilbud Regler for optagelse af børn i Hørsholm kommunes dagtilbud Indholdsfortegnelse PASNINGSMULIGHEDER I HØRSHOLM...2 1. DAGTILBUD TIL BØRN FRA 0 6 ÅR...2 2. TILSKUDSORDNINGER...2 PROCEDURE VED OPSKRIVNING

Læs mere

Analyse af tosprogsområdet i skolevæsnet. - Orientering om status for arbejdet

Analyse af tosprogsområdet i skolevæsnet. - Orientering om status for arbejdet Analyse af tosprogsområdet i skolevæsnet - Orientering om status for arbejdet Statistisk del af analysen Vi undersøger tosprogsområdet med udgangspunkt i eksisterende data om eleverne i folkeskolerne:

Læs mere

NOTAT: Evaluering af ny organisering af modtagelsestilbud til nyankomne børn med flygtninge- og indvandrerbaggrund

NOTAT: Evaluering af ny organisering af modtagelsestilbud til nyankomne børn med flygtninge- og indvandrerbaggrund Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 281730 Brevid. 2922411 Ref. SU NOTAT: Evaluering af ny organisering af modtagelsestilbud til nyankomne børn med flygtninge- og indvandrerbaggrund 12. oktober 2018 Indledning

Læs mere

Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud og fritidsklubber

Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud og fritidsklubber DRAGØR KOMMUNE 10. juli 2012 Social, Børn og Kultur Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud og fritidsklubber I dette regelsæt beskrives Dragør Kommunes retningslinjer og administrative praksis i

Læs mere

NOTAT: Strategi for fremme af trivsels- og læringsmiljø i dagtilbud med opdateret rækkefølgeplan februar 2018.

NOTAT: Strategi for fremme af trivsels- og læringsmiljø i dagtilbud med opdateret rækkefølgeplan februar 2018. Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 296834 Brevid. 2653886 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Strategi for fremme af trivsels- og læringsmiljø i dagtilbud med opdateret rækkefølgeplan

Læs mere

Administrationsgrundlag for anvisning af pladser til dagpleje og daginstitutioner. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen 2017

Administrationsgrundlag for anvisning af pladser til dagpleje og daginstitutioner. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen 2017 Administrationsgrundlag for anvisning af pladser til dagpleje og daginstitutioner Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen 2017 Indhold 1. Pasningsgaranti i Aalborg Kommune 3 1.1 Lovgrundlaget 4 2. Optagelsesregler..

Læs mere

Der sker og er sket en betydelig udbygning i de tre først nævnte områder.

Der sker og er sket en betydelig udbygning i de tre først nævnte områder. SKOLE- OG BØRNEFORVALTNINGEN Skole- og børnesekretariatet Brevid. 455509 Afsnit: Ref. OM Dir. tlf. 46314121 ovem@roskilde.dk NOTAT: Skoledistrikter fra skoleåret 2008/2009 22. juni 2007 Skole- og Børneforvaltningen

Læs mere

NOTAT: Kombinationstilbud til familier med skæve arbejdstider

NOTAT: Kombinationstilbud til familier med skæve arbejdstider Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 305600 Brevid. 2810528 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Kombinationstilbud til familier med skæve arbejdstider 27. august 2018 I dette notat

Læs mere

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET SKOLE- OG BØRNEUDVALGET Skole- og Børneudvalget består af følgende delområder: Daginstitutioner og dagpleje Folkeskoler og ungdomsskole PPR og specialundervisning Skolefritidsordninger Tilskud til privat-

Læs mere

REGLER FOR OPTAGELSE AF BØRN I DAGTILBUD 0-5 år I ALBERTSLUND KOMMUNE

REGLER FOR OPTAGELSE AF BØRN I DAGTILBUD 0-5 år I ALBERTSLUND KOMMUNE 1 Albertslund Kommune Børne- og Ungeforvaltningen 3. september 2012 Institutionsafdelingen GENERELT REGLER FOR OPTAGELSE AF BØRN I DAGTILBUD 0-5 år I ALBERTSLUND KOMMUNE Pasningsgaranti Ifølge Dagtilbudslovens

Læs mere

Optagelse på en skole i Frederiksberg Kommune når, bopælskommunen er en anden end Frederiksberg:

Optagelse på en skole i Frederiksberg Kommune når, bopælskommunen er en anden end Frederiksberg: NOTAT Oprettelse af 0. klasser til skoleåret 2013/14 7. januar 2013 Sagsbehandler: HPA Dok.nr.: 2013/0000488-1 Skoleafdelingen Ifølge styrelsesvedtægten for Frederiksberg Skolevæsen er det Kommunalbestyrelsen,

Læs mere

Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud, fritidshjem/sfo og fritidsklubber

Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud, fritidshjem/sfo og fritidsklubber DRAGØR KOMMUNE 10. juli 2012 Social, Børn og Kultur Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud, fritidshjem/sfo og fritidsklubber I dette regelsæt beskrives Dragør Kommunes retningslinier og administrative

Læs mere

Skoledistrikter. - Prognose for nye skoledistrikter

Skoledistrikter. - Prognose for nye skoledistrikter Skoledistrikter - Prognose for nye skoledistrikter Udarbejdet af Tenna Arevad Larsen og Stine Dam Udgivelsesdato: 26-01-2018 Kontakt Stine Dam Analysekonsulent sda@horsholm.dk Direkte tlf. 4849 1273 Center

Læs mere

Orientering om omsætning af lovændring om bedre fordeling i dagtilbud og obligatorisk læringstilbud til 1-årige i udsatte boligområder

Orientering om omsætning af lovændring om bedre fordeling i dagtilbud og obligatorisk læringstilbud til 1-årige i udsatte boligområder Punkt 2. Orientering om omsætning af lovændring om bedre fordeling i dagtilbud og obligatorisk læringstilbud til 1-årige i udsatte boligområder 2018-043153 Familie- og Socialudvalget fremsender til byrådets

Læs mere

Orientering om ny bekendtgørelse om dagtilbud

Orientering om ny bekendtgørelse om dagtilbud Til alle kommuner m.fl. Holmens Kanal 22 1060 København K Telefon 33 92 93 00 sm@sm.dk www.socialministeriet.dk Sagsnr. 2018-5658 Doknr. 640637 Dato 21-12-2018 Orientering om ny bekendtgørelse om dagtilbud

Læs mere

Visitationsregler for Pladsanvisning til dagtilbud i Hvidovre

Visitationsregler for Pladsanvisning til dagtilbud i Hvidovre Visitationsregler for Pladsanvisning til dagtilbud i Hvidovre Kommune. Visitationskriterierne er udarbejdet i henhold til Lov nr. 501 af 6. juni 2007 Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og

Læs mere

Drøftelse af grundlag for en fordelingsmodel for sprogligt udfordrede elever

Drøftelse af grundlag for en fordelingsmodel for sprogligt udfordrede elever Punkt 6. Drøftelse af grundlag for en fordelingsmodel for sprogligt udfordrede elever 2018-030078 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets drøftelse, grundlaget for en fordelingsmodel for sprogligt

Læs mere

NOTAT. Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur

NOTAT. Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur NOTAT Børne og Uddannelsesforvaltningen Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Kort resume og hovedkonklusion I 2014 og 2015, hvor inklusionsprocenten var meget høj,

Læs mere

mmer for sprogarbejde i dagtilbud i Rudersdal Kommune

mmer for sprogarbejde i dagtilbud i Rudersdal Kommune Side 1 af 5 Børneområdet 31.10.2011 (revideret okt.2012) Mål og ramme r mmer for sprogarbejde i dagtilbud i Rudersdal Kommune Ifølge dagtilbudsloven har kommunalbestyrelsen ansvaret for, at der gennemføres

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af dagtilbudsloven

Forslag. Lov om ændring af dagtilbudsloven Lovforslag nr. L 6 Folketinget 2018-19 Fremsat den 3. oktober 2018 af børne- og socialministeren (Mai Mercado) Forslag til Lov om ændring af dagtilbudsloven (Bedre fordeling i daginstitutioner) 1 I dagtilbudsloven,

Læs mere

Glostrup Kommune tilbyder pt. flere former for dagtilbud for børn i alderen 0 år og til skolestart (SFO start):

Glostrup Kommune tilbyder pt. flere former for dagtilbud for børn i alderen 0 år og til skolestart (SFO start): 01.04.2012 sagnr.:09/8119 Retningslinjer for optagelse af børn i dagtilbud i Glostrup Kommune Retningslinjer for optagelse af børn i dagtilbud i Glostrup Kommune er udarbejdet i henhold til lov nr. 501

Læs mere

DEMOGRAFI- OG KAPACITETSANALYSE 2017

DEMOGRAFI- OG KAPACITETSANALYSE 2017 DEMOGRAFI- OG KAPACITETSANALYSE 2017 Indhold: 0. 1. 2. 3. 4. Demografi- og kapacitetsanalyse indledning Konklusion og opmærksomhedsområder Dagtilbudsområdet Skoleområdet Ældreområdet 1 0. Demografi- og

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver indenfor dagtilbudsområdet

1. Beskrivelse af opgaver indenfor dagtilbudsområdet Bevillingsområde 30.50 Dagtilbud til 0-5 årige Udvalg Børne- og Skoleudvalget 1. Beskrivelse af opgaver indenfor dagtilbudsområdet Bevillingsområdet omfatter udgifter og indtægter vedrørende dagtilbud

Læs mere

NOTAT: Udvikling af Vindinge Skole

NOTAT: Udvikling af Vindinge Skole Skole og Klub Sagsnr. 282192 Brevid. 2504634 Ref. LAFJ Dir. tlf. 46 31 41 15 larsfj@roskilde.dk NOTAT: Udvikling af Vindinge Skole 21. marts 2017 Resume Skole- og Børneudvalget besluttede 6. december 2016,

Læs mere

Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune

Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Gældende for skoleåret 2016/17 samt indskrivning til børnehaveklasse 2017/2018 Bilag 1 i skolernes styrelsesvedtægt,

Læs mere

Gentænk Aarhus Vest. Data om børn og unge, som bor i Gellerup, Tovshøj og Ellekær

Gentænk Aarhus Vest. Data om børn og unge, som bor i Gellerup, Tovshøj og Ellekær Gentænk Aarhus Vest Data om børn og unge, som bor i Gellerup, Tovshøj og Ellekær Metode og data Eksisterende data om børnene og de unge koblet med bopælsoplysninger Som udgangspunkt præsenteres data for

Læs mere

Baggrund. Kort om regler vedrørende garantiventelisten

Baggrund. Kort om regler vedrørende garantiventelisten KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Administrativt Ressourcecenter NOTAT 1. august 2019 Status på pasningsgarantien 1. august 2019 Baggrund Sagsnr. 2017-0070626 Dokumentnr. 2017-0070626-107

Læs mere

REFERAT. for mødet den , kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/ Ændring af skoledistrikter til skoleåret 2020/2021 ( ) 2

REFERAT. for mødet den , kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/ Ændring af skoledistrikter til skoleåret 2020/2021 ( ) 2 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET REFERAT for mødet den 24.04.2019, kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 4. Ændring af skoledistrikter til skoleåret 2020/2021 (2019-0049565) 2 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 4.

Læs mere

REGLER OG RETNINGSLINJER. for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0-6 år

REGLER OG RETNINGSLINJER. for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0-6 år REGLER OG RETNINGSLINJER for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0-6 år Oktober 2014 Forord Du sidder nu med Tønder Kommunes Regler og Retningslinjer for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0 6 år. Som

Læs mere

Svar på 10-dages forespørgsel vedrørende spredning af tosprogede elever i Aarhus Kommune

Svar på 10-dages forespørgsel vedrørende spredning af tosprogede elever i Aarhus Kommune Svar på 10-dages forespørgsel vedrørende spredning af tosprogede elever i Aarhus Kommune Eva Borchorst Mejnertz (R) har stillet følgende to spørgsmål: 1. Hvad kan der gøres for at sikre spredningen af

Læs mere

Ændringsforslag til høring Bilag til Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes Skoler, september

Ændringsforslag til høring Bilag til Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes Skoler, september Nuværende Bilag til Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes Skoler 2017 Ændringsforslag til høring Bilag til Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes Skoler, september 2019 2017 Antal skoler

Læs mere

Hermed fremsættes forslag til en budgetmodel for en decentralisering af ressourcerne til specialundervisning.

Hermed fremsættes forslag til en budgetmodel for en decentralisering af ressourcerne til specialundervisning. Børn og Kultur Børne- og Kultursekretariat Sagsnr. 189730 Brevid. 1138377 Ref. CKL Dir. tlf. 46 31 41 13 conniek@roskilde.dk NOTAT: Decentralisering af specialundervisningen - forslag til budgetmodel 22.

Læs mere

Skoleindskrivning 2018 Information og praktiske oplysninger

Skoleindskrivning 2018 Information og praktiske oplysninger Skoleindskrivning 2018 Information og praktiske oplysninger Holstebro Kommune Skoleafdelingen Side 1 of 8 Kære forældre Et nyt skoleår venter forude og som forældre til kommende skolebørn skal I indskrive

Læs mere

Underbilag til styrelsesvedtægten for Aabenraa Kommunes skolevæsen 2012

Underbilag til styrelsesvedtægten for Aabenraa Kommunes skolevæsen 2012 Underbilag til styrelsesvedtægten for Aabenraa Kommunes skolevæsen 2012 Klassedannelse... 3 Retningslinjer for friere skolevalg... 3 Skoledistrikter... 4 Henvisning til undervisning på en anden skole...

Læs mere

Kommunernes skolestruktur

Kommunernes skolestruktur Kommunernes skolestruktur Ved starten af skoleåret 28/9 var der i de danske kommuner i alt godt 1.6 folkeskoler. Skolestørrelsen varierer fra nogle få til mere end 1. elever per skole. Tre ud af ti skoler

Læs mere

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme Notatark Emne: Bilag 1- Skolernes ramme 25. september 2018 - Sagsnr. 18/13609 - Løbenr. 238334/18 1.1 Retningslinjer for frit skolevalg 1 I henhold til folkeskolelovens 36 er der frit skolevalg således,

Læs mere

Fastsættelse af børnepolitikken B I I. Evaluering og dokumentation af politikkens fremdrift B I I

Fastsættelse af børnepolitikken B I I. Evaluering og dokumentation af politikkens fremdrift B I I Delegationsplan - ørne- og undervisningsudvalget Ringsted Kommune = eslutter, = ndstiller yrådet Økonomiudvalget ørne- og undervisnings-ud valget Generelt Fastsættelse af børnepolitikken Evaluering og

Læs mere

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Skoleindskrivning - Elev- og klassetal 18/19

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Skoleindskrivning - Elev- og klassetal 18/19 Notat Modtager(e): Børne- og udvalget indskrivning - Elev- og klassetal 18/19 Notat til høring De børn, der skal starte i i Albertslund Kommune i 18/19, er nu blevet indskrevet. Dette notat redegør for

Læs mere