DAGSORDEN for bestyrelsesmødet den 28. august Velkommen og TJEK-IN ILH

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DAGSORDEN for bestyrelsesmødet den 28. august 2011. 14.00 1. Velkommen og TJEK-IN ILH"

Transkript

1 DAGSORDEN for bestyrelsesmødet den 28. august Velkommen og TJEK-IN ILH Godkendelse af dagsorden og valg af ordstyrer ILH Kommentarer til og opfølgning på referat fra bestyrelsesmødet d. 19/06 ILH Opfølgning på Strategiproces a) SUMH er en græsrodsorg. b) Regionerne og handicaprådene c) Forslag til kalendersystem og forum Stærkt eksternt politisk talerør behandles under pkt. 6. Respekt for SUMH behandles under pkt. 10. RS/ TA/SH TH/ Kommende lobby-arbejde valgkampen efteråret 2011 SH Pause Sparring med forkvinden i forhold til pressen udskudt fra sidste bestyrelsesmøde Opfølgning til det kommende frivilligmøde den a) Status på samarbejdsaftalen b) Sovemulighederne c) Kommende kampagner og projekter Kvartalsregnskab mm Projekter mm Middag Strategi ifht. DH Medlemsorganisationerne a) Kontakt til MO erne udenfor Formandsnetværket - udskudt fra sidste bestyrelsesmøde b) Opfølgning på MO erne i øverigt - udskudt fra sidste bestyrelsesmøde Orienteringer (bestyrelsesmedlemmerne bedes forberede eventuelle spørgsmål og kommentarer før mødet) a) Handicappolitikker på uddannelsesinstitutionerne b) Seksualpolitik på specialskoler c) Kampagne- og projektgrupper d) Opfølgning på handleplan e) Opfølgning på fundraising f) Personalesituationen på sekretariatet ILH SH TA TP SH UM Eventuelt ILH TJEK-UD ILH

2 19.30 Afslutning Referat 1. Velkommen og TJEK-IN Alle fortalte lidt 2. Godkendelse af dagsorden og valg af ordstyrer Ordstyrer: Rie Dagsorden godkendt 3. Kommentarer til og opfølgning på referat fra bestyrelsesmødet d. 19/06 Ingen kommentarer 4. Opfølgning på Strategiproces 4a) SUMH er en græsrodsorganisation Der blev diskuteret hvorvidt der skal afholdes et stormøde eller ej, samt hvordan det kunne foregå. Argumenter for et stormøde: Det vil være godt for SUMHs synlighed, Miriam vurderede at det ville koste mellem kr med 50 deltagere. Det skal på budgettet næste år hvis det besluttes. Forslag til hvordan et stormøde kunne afholdes Der blev drøftet følgende forslag til afholdelse af mødet: a) Et stormøde i forbindelse med politikerfesten på Bornholm b) Et stormøde i forbindelse med enten frivilligmødet eller repræsentantskabsmødet Overvejelser for afholdelse af mødet samt målet for afholdelse af mødet: Der blev diskuteret konsekvenser og overvejelser i forbindelse med hvert forslag: Generelt: Målet med et stormøde var at få fat i både (ungdoms)politikere og handicappede. Vi skal satse på de store politikere frem for ungdomspolitikere, da vi derved kan få mere fokus udadtil. Hvis vi skal have fat i dem, skal vi ikke forhaste os men vente til næste år. Hvis vi vil have de tunge politikere med skal det være velovervejet og godt planlagt, samt det bør være et selvstændigt arrangement. Hvis vi skal have folketingspolitikere med, skal vi overveje location meget nøje, da handicappolitik ikke er højprioritet. Der blev argumenteret for at afholdelse af et stormøde med fokus på ændring af mediebilledet alene, er for tyndt et grundlag for et stormøde, da vi ikke kender den politiske debat næste år Forslag a: Ulempen ved dette forslag er de mange aktiviteter, der i forvejen finder sted på Bornholm Derfor kan et frivilligmøde drukne i de mange andre aktiviteter. Fordelen er at der er direkte adgang til at få politikere i tale.

3 Forslag b: Stormødet kunne lægges i forlængelse af enten repræsentantskabsmøde eller frivilligmøde, for at nå begge mål. Der er der dog problemer med hvor det skal ligge vs. pris (Sletten strand billigst, men vi skal overveje hvor flest mennesker lokkes til). Opsamling: Der foreslås at næste år bliver et forsøgsår. Hvis der kommer noget på Bornholm kan vi afholde et møde med politikerne. Dernæst kan vi afholde en dag i forlængelse af frivilligmødet med debat. (derefter kan der evalueres på hvilken model der fungerer fremover til et stormøde) Nedsættelse af arbejdsgruppe: Rasmus, Tim P., Thomas Gruppen skal udarbejder konkrete forslag som bestyrelsen kan tage stilling til: Er der mulighed for at tage til Bornholm? (pris, research etc.) Stormøde hvad vil vi med det, hvor skal det ligge? 4b) Regionerne og handicaprådene Bestyrelsen diskuterede hvorvidt ordlyden SUMH er organiserede i regionerne og i handicaprådene skal ændres til SUMH arbejder strategisk med at sikre at aktiviteter og arrangementer ikke kun finder sted i København. SUMH har et ønske om på lang sigt, når organisationen er større, at etablere regionale afdelinger og i højere grad kunne tilbyde kandidater til DHs afdelinger og handicaprådene Der blev argumenteret for at arbejdsgruppen oprindeligt havde et længere tidsperspektiv (15-20 år), hvorfor regionale afdelinger ikke er realistiske i forbindelse med 2015 planen. Derfor er målet på kort sigt at vi skal være bedre til at holde møder andre steder end København. Konklusion Der er bred enighed om at formuleringen skal laves om nu og at ideen om de regionale afdelinger pt. er for dyr og urealistisk. På næste repræsentantskabsmøde bliver ændringen derfor forslået. Bestyrelsen og udvalg skal sørge for løbende at overveje andre lokaliteter for aktiviteter. Aktiviteter ligger dog tit i forlængelse af hinanden, hvorfor alle kampagnegrupper skal huske på dette tiltag. 4c) Forslag til kalendersystem og forum Der blev diskuteret henholdsvis et kalendersystem og et forum: Kalendersystem: Bestyrelsen diskuterede det fremlagte forslag til et kalendersystem baseret på Google Calender. Som udgangspunkt var der enighed om at det virkede som et godt forslag, både prismæssigt og fordi det kan løse problemet for de fleste. Men da tilgængelighed er ikke overvejet var der enighed om at det skulle undersøges nærmere før det blev vedtaget. Mads og Ulrik tjekker sammen kalendersystemets tilgængelighed. Hvis det er ok, så sættes det op, hvis ikke, skal der findes priser på andre løsninger. De forsøger at nå det til bestyrelsesmailen om 14 dage. Forum: Der er bred enighed om at oprettelse af et forum er Spild af energi og ressourcer, da det næppe vil blive brugt. Facebook er et alternativ, som er gratis og ikke kræver så meget forarbejde. Hvis vi vil lægge op til debat kan vi bruge de platforme, der allerede findes.

4 Tim P overvejer hvilke muligheder der er på facebook til næste bestyrelsesmøde. Isabella og Thomas skal vide inden, om det skal på dagsordenen. 5. Kommende lobby-arbejde valgkampen efteråret 2011 Se bilag 1 til dette referat. Hvad skal vi gøre med lobbyarbejde i denne valgkamp og fremover? Vi leger i grupper og finder på ideer, som kan ligge over de tre ugers valgkamp med ét event pr. uge. Forslag: Uge 1: Vi vil gerne i deltage i et program som Go morgen Danmark eller lignende. Uge 2-3: T-shirts/ Flyer kampagne Den sidste uge af valgkampen: Facebook-tekst om at man skal huske at stemme Overordnet overvejelse for alle forslag: HVAD ER BUDSKABET? Det samme budskab skal strække sig over alle tre uger. Fx 2020-planen og vores holdninger i forhold til dette. Eller overskriften: (Er jeg en) Belastning? Vi kommunikerer ikke parti-mæssigt, men derimod på en ide om et socialt samfund. Arbejdsgruppe: Rasmus, Sif, Tim & Tim. (Skal nedskrive vores budskab og være klar hurtigst muligt til at sende det ud til bestyrelsen til godkendelse) Involver evt. Tina, der har kommunikations-erfaring. 6. Sparring med forkvinden i forhold til pressen udskudt fra sidste bestyrelsesmøde Der blev rejst spørgsmål om, hvordan der skal arbejde med presse fremadrettet? Om der skal tages udgangspunkt i pressestrategien eller om der er andre forslag? Angående pressestrategien blev det nævnt at den er utidssvarende, da SUMH ikke længere har nogen kampagnemedarbejder der arbejder på den. Hvad er målet med en pressestrategi? Formål: At få folk til at tænke anderledes på langt sigt. Der argumenteres for at det ikke at er en god strategi at sætte mål for konkrete antal af læserbreve pr. måned og lignende, men nærmere nedsætte en fast gruppe, som kan reagere på debatter i samfundet efter behov. Pressegruppen skal være klar til at reagere hurtigt, gruppen skal være lille, de skal være indstillet på at sætte sig ind i SUMHs holdninger, meninger og politik. Pressegruppen skal kunne reagere og sparre med hinanden også kl. 7 om morgnen. Pressegruppen: Isabella, Thomas, Mads Gruppen har mandat fra bestyrelsen til at udtale sig og tage beslutninger på vegne af hele bestyrelsen. Hvis der stilles specifikke spørgsmål om bestemte handicap henvises til den pågældende medlemsorganisation. Det understreges at man ikke bør svare på noget man ikke ved noget om. Isabella og Miriam retter pressestrategien og sender den derefter ud til orientering. 7. Opfølgning til det kommende frivilligmøde den Status på de forskellige punkter blev ridset op og diskuteret efter behov. 7a) Status på samarbejdsaftalen Vi har fået pengene til samarbejdsaftale-projektet.

5 Derfor vil der være aktiviteter fredag, lørdag og søndag, hvor det kun er Ugandagruppen der er involveret (i weekenden den oktober). Ved bestyrelsesmødet vil hele bestyrelsen være med ind over samarbejdsaftalen. 7b) Sovemulighederne Forslaget om overnatning på enten Kløverprisvej, hjemme hos hinanden eller på hotel hvis de andre to ikke duer, drøftes kort. Alle er med på den foreslåede model. Esben tager kontakt til dem der bor i Kbh. og hører om deres muligheder for at have overnattende gæster. Ved tilmelding vurderer man selv hvilken mulighed man kan bruge. 7c) Kommende kampagner og projekter Der diskuteres følgende punkter: Skal SUMH have et politisk program eller indsatsområde, som kan danne rammen om kommende kampagner i en fastsat periode? (Se bilaget under Politisk program eller indsatsområde ) Bestyrelsen synes det er en god ide! Desuden er de enige om, at det skal være overordnede emner der rammer alle medlemsorganisationer. Hvis ja, hvem vil være med i arbejdsgruppen, som skal arbejde videre med at formulere indsatsområdet? (Se bilaget under Forslag til proces ) Der er enighed om, at hvis det er den samme arbejdsgruppe som i valgkamp-strategi, er der fare for at det bliver for forhastet. Der nedsættes en specifik gruppe i stedet. Arbejdsgruppen bør lade sig inspirere af valgkampen og formulere nogle rammer, som kan kommunikeres mellem bestyrelsen inden frivilligmøde. (Dvs. der er en måneds arbejdstid) Arbejdsgruppe: Isabella, Tim H, Rie, Miriam Hvad skal det primære formål med frivilligmødet være? (Se bilaget under Frivilligmøde ) Følgende formål blev debatteret: At så mange som muligt involveres i at træffe centrale beslutninger for organisationen (hvilke temaer der skal arbejdes med) At så mange som muligt engageres i SUMHs arbejde, så de får lyst til at blive frivillige At SUMHs kampagner og projekter kvalificeres mest muligt, ved at flest mulige bidrager med deres input At få engageret så mange som muligt samt at få flest ideer på bordet, samt at påpege ressourcer hos de frivillige. Er der andre kommentarer til indholdet i oplægget? Ingen kommentarer det giver god mening. 8. Kvartalsregnskab mm. Alle forslagene godkendes til ændringer godkendes. Det bliver besluttet at der kan bruges penge på valgkampen til valgkampen er fornuftigt. 9. Projekter mm. Bestyrelsen diskuterede følgende punkter:

6 Hvordan skal man fremover arbejde videre med projekter. Indtil nu har sekretariatet taget initiativ derefter godkendelse hos bestyrelsen. Der fremlægges to løsningsmodeller for hvordan det kan foregå fremover. a. sekretariatet kan fortsætte som nu, eller b. Efter frivilligmødet nedsættes projektgruppe(r) Nyt forslag: Kombiløsning, hvor der nedsættes en projektgruppe, der kan støtte sekretariatet. De frivillige får en læringsproces ud af det, samtidig med at sekretariatets kompetencer udnyttes. De frivillige kan derved overtage mere og mere på langt sigt. Miriam foreslår at en projektgruppe består af både frivillige og ansatte. Der spørges til om der skal være én projektgruppe eller en gruppe pr. projekt? Der er enighed om en gruppe pr. projekt Det vigtigste er at projektgrupperne giver indput til hvad sekretariatet skal arbejde med af ansøgninger, da det er dem, der kender behovet. Det handler i første omgang om at de frivillige giver input til sekretariatet. Herefter blev der diskuteret hvilke projektforslag der skal arbejdes videre med: Alle fire forslag fortsættes. Der sendes opslag til nedsættelse af projektgrupperne og så finder bestyrelsen ud af på hvem der skal være med i de forskellige grupper. På frivilligmødet fokuserer vi på kampagnerne og ikke projekterne. 10. Strategi ifht. DH Følgende spørgsmål blev diskuteret: Hvilket scenarie er vi mest interesseret i? Hvilke dele af vores nuværende relation til DH er kardinalpunkter for os? Hvad drømmer vi om i vores relation til DH? Hvilket mandat har SUMHs formandskab i mødet med DH? Er der andre idéer til indholdet? Argumenter for scenariet med selvstændighed: Der er generel utilfredshed med DHs holdning til SUMH. Der er ikke tilslutning til at kalde os DHs ungdomsorganisation, men SUMH vil holde et værdigt og fornuftigt samarbejde med DH. Respekt mellem DH og SUMH skal opbygges, således at SUMH ikke anses som de små. Det lader til at deres interesse for at anvende SUMHs kompetencer er meget personrelateret. Vi er ved at få en sund økonomi, så scenariet med selvstændighed er realistisk. Identiteten: generel utilfredshed med at skulle passe på ikke at træde DH over tæerne. Hvis vi vælger den selvstændige vej, så står det godt med vores profil om at være selvstændige unge mennesker, der er en ressource. Vi kan aftale en 10årsplan med DH, hvor vi arbejder henimod selvstændighed, uden at holde planen hemmeligt. Det forventes at de vil understøtte vores forslag og plan uden at blive fornærmede og trække støtten med det samme. Vi kan føle os frem: Hvorfor giver de os egentlig penge ser de SUMH som deres ungdomsorganisation? Vi skal finde ud af hvad vi vil som organisation og som konsekvens af dette acceptere DHs reaktion på vores ønsker. Argumenter for scenariet hvor SUMH er DHs ungdomsorganisation: Vi kan godt have en selvstændig profil uden at følge alt i DHs holdninger. Pt kører vi ret selvstændigt og får samtidig støtte. Der argumenteres for et ligeværdigt samarbejde idet SUMH er opbygget på en helt anden måde end DH. Ligeværdigt samarbejde Kan medføre at DH trækker støtten over lang tid.

7 Forslag: Rent organisatorisk kan vi arbejde videre som nu, men arbejder hen imod udadtil at virke som en selvstændig organisation. Der er enighed om at SUMH kan give et bud på en langsigtet plan for selvstændighed på mødet den 30. august. Dog efter at man har luftet stemningen for, om DH egentlig anser SUMH som deres ungdomsorganisation og støtter økonomisk på det grundlag. Hvis ikke er der ingen grund til at nævne økonomien, men blot fokusere på selvstændigheden. 11. Medlemsorganisationerne 11a) Kontakt til MO erne udenfor Formandsnetværket - udskudt fra sidste bestyrelsesmøde Der blev diskuteret, hvordan man bedst når ud til de organisationer, der mangler i formandsnetværket. Vi mangler: ULF, FDDB, Hovedtropperne, Epilepsi, DDU, Høreforeningen, MUC Der var enighed om at der skal kommunikeres aktivt ud til de manglende organisatioenr. Især de fem, der er fjernest fra SUMH pt. Den personlige kontakt er vigtig og det, der kan gøre forskellen. Der er stemning for at sekretariatet giver en hånd til formandsnetværket til at komme i gang. Miriam foreslår at formandsnetværket planlægger et møde og derefter kontakter sekretariat de syv organisationer og inviterer til mødet. Desuden spørger sekretariatet om de fjerneste fem organisationer har lyst til at mødes med nogle fra SUMHs bestyrelse. Thomas skriver et brev til dem og laver en doodle. Beslutning om hvem fra bestyrelsen, der skal deltage tages løbende i forhold til praktiske omstændigheder. Dette forslag vedtages. 11b) Opfølgning på MO erne i øvrigt - udskudt fra sidste bestyrelsesmøde Der blev refereret kort fra de forskellige årsmøder, som folk havde deltaget i: DBSU: De fik debatteret en masse ting, som vi ville have gjort anderledes. Stedet var lidt af en labyrint, hvorfor Tim ikke bevægede sig så meget rundt. Mads fortæller at tilgængelighed og sagsbehandling er gentagende emner, der ofte kommer op til debat uden efterfølgende handling. Der blev også talt meget om fundraising, uden de store politiske udspil. Der er meget hygge, debat og sociale arrangementer, men ikke så meget udadvendt handling. De havde nogle spørgsmål der vedrørte SUMH generelt. Frivilligmødet i SUMH er nævnt og bliver positivt mødt med stor interesse. UK: Tim H var ordstyrere, hvilket var meget meget interessant pga. manglende materiale og for mange aktiviteter hos den ansvarlige. Debatten var god og kørte fint, indtil SUMH gik i selvsving. SUMH har efterladt et godt indtryk. Meget social organisation, hvilket også var et veldebatteret emne. 12. Orienteringer (bestyrelsesmedlemmerne bedes forberede eventuelle spørgsmål og kommentarer før mødet) 12a) Handicappolitikker på uddannelsesinstitutionerne Ingen spørgsmål 12b) Seksualpolitik på specialskoler Ingen spørgsmål

8 12c) Kampagne- og projektgrupper Ugandagruppen: Der er arbejdet med spilleregler, idet gruppen fortsætter i ubestemt tidsperspektiv. Derfor skal gruppen årligt genindstilles. Desuden et månedligt nyhedsbrev. Bestyrelsen skal snart tage stilling til kandidaterne i gruppen. 12d) Opfølgning på handleplan Her blev diskuteret, hvordan vi fremover får lavet skema til afrapportering? Det er generelt behov for en gennemgang af alle punkterne for at få overblik. Der er tilslutning til at sætte personer på hvert punkt, men det kunne ikke gøres på dagens møde pga. manglende overblik. Skemaet eksisterer for at minde os selv om opgaverne. opsamling: Isabella og Thomas kigger det igennem og beslutter om et punkt skal på dagsordenen eller ej for at skabe overblik over hvad der sker i SUMH og få sat hængepartier på dagsordenen. Denne model afprøves i forbindelse med at lægge dagsorden for næste møde hvis det ikke fungerer og det er for meget arbejde, må det tages op igen på et bestyrelsesmøde. 12e) Opfølgning på fundraising Ingen spørgsmål 12f) Personalesituationen på sekretariatet Ingen spørgsmål 13. Eventuelt Behandling på tværs 4. oktober i Nyborg kl Skal vi deltage i konferencen og i så fald hvem? Enighed om strategisk deltagelse for at netværke med attak og få dem tættere på SUMH igen, frem for egentlig fokus på konferencens indhold. Attak er ikke så åbne overfor nye og lidt svære at komme ind på livet af. Rie undersøger hvor meget Attak egentlig er med i denne konference og tager kontakt til Ulrik for at opfordre ham til at tage med. Thomas kan også komme med. Thomas har tilmeldt sig DUF-kursus: frivillige med arbejdslederansvar. Isabella nævner at hun skal være med i socialministeriets Inklusions-tænketank. Forskellige mennesker med forskellig baggrund deltager i tænketanken. Pt er det udskudt til efter valget. Derfor vil Isabella gerne vente med input til der kommer en konkret opstart på tænketankens møder. Miriam: Isak er ved at lancerer sig som kandidat til DUF. Han vil gerne have et møde med dem der er interesseret i at involvere sig i dette kandidatur og hvad SUMH vil med DUF. Mødet skal holdes i løbet af efteråret. Der sendes en mail rundt. 14. TJEK-UD Alle takker for et godt og langt møde og glæder sig til efterårets aktiviteter.

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet DAGSORDEN 16.00 1. Velkommen og TJEK-IN IKH 16.15 2. Godkendelse af dagsorden og valg af ordstyrer IKH 16.20 3.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 4. maj

Referat af bestyrelsesmøde 4. maj Referat af bestyrelsesmøde 4. maj Tilstede: Rasmus Storgaard, Isabella Leandri-Hansen, Osman Sari, Rie Lynge Rasmussen, Mads Brix Baulund, Camilla Heide Sørensen, Tim Hansen og Miriam Madsen (referent)

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 14. maj kl. 10-15.30 Bestyrelsesmødet afholdes på Musholm Bugt Feriecenter

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 14. maj kl. 10-15.30 Bestyrelsesmødet afholdes på Musholm Bugt Feriecenter Bestyrelsesmøde i SUMH D. 14. maj kl. 10-15.30 Bestyrelsesmødet afholdes på Musholm Bugt Feriecenter Tilstede: Rie Lynge Rasmussen, Thomas Arpe, Peter Mikkelsen, Tim Pettersson, Ulrik Klintrup Dahl Madsen,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SUMH

Referat af bestyrelsesmøde i SUMH Referat af bestyrelsesmøde i SUMH Tilstede: Isak Kornerup Houe, Rie Lynge Rasmussen, Kristina Ladingkær, Peter Mikkelsen, Ulrik Dahl-Madsen, Miriam Madsen, Danny Nymand Lajer og Tina Langerskov Buchhave

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH

Bestyrelsesmøde i SUMH Til stede: Isak Kornerup Houe, Anne Kristina Ladingkær, Cathrine Jeppesen (Afbud pga. manglende tolkning) Rie Lynge Rasmussen Fra SUMHs sekretariat: Miriam (ordstyrer) og Sif (referent) Bestyrelsesmøde

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Tilstede: Isabella Leandri-Hansen, Mads Brix Baulund, Camilla Heide Sørensen, Rie Lynge Rasmussen og Miriam Madsen (referent) Afbud: Rasmus Storgaard, Tim Hansen og Frederik

Læs mere

DAGSORDEN for den 17. december 2011. 11.00 1. Velkommen og TJEK-IN ILH

DAGSORDEN for den 17. december 2011. 11.00 1. Velkommen og TJEK-IN ILH DAGSORDEN for den 17. december 2011 11.00 1. Velkommen og TJEK-IN ILH 11.10 2. Godkendelse af dagsorden og valg af ordstyrer ILH 11.15 3. Kommentarer til og opfølgning på referat fra bestyrelsesmødet d.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2013

Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2013 Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2013 Tilstede: Mads Brix Baulund, Tim Hansen, Osman Sari, Rie Lynge Rasmussen, Isabella Leandri-Hansen og Miriam Madsen (referent) Under punkt 4-5 desuden: Kim Steimle

Læs mere

3. Kommentarer til og opfølgning på referat fra bestyrelsesmødet d. 15.01.12

3. Kommentarer til og opfølgning på referat fra bestyrelsesmødet d. 15.01.12 Referat af bestyrelsesmøde d. 10. februar 2012 Tilstede: Tim Hansen, Rasmus Storgaard, Rie Rasmussen, Thomas Arpe, Ulrik Klintrup Dahl Madsen, Mads Brix Baulund, Isabella Leandri-Hansen og Miriam Madsen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2014

Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2014 Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2014 Tilstede: Mads, Signe, Sigrid, Louise, Rie, Miriam (referent), Esben (under punkt 11-16), Peter (under punkt 14-16) og Ida (via skype under punkt 14). Afbud:

Læs mere

Anne Mette blev valgt som ordstyrer og Sanne blev valgt som referent.

Anne Mette blev valgt som ordstyrer og Sanne blev valgt som referent. Referat af ungdomsudvalgsmøde Tirsdag den 18. marts 2014 kl. 17 20:00 Høreforeningen, Handicaporganisationernes hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup (Lige ved Høje Tåstrup station, http://handicaporganisationerneshus.dk/)

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SUMH

Referat af bestyrelsesmøde i SUMH Referat af bestyrelsesmøde i SUMH Tirsdag d. 1. september 2009, kl. 16-20, Kløverprisvej, mødelok. 2 Tilstede: Rie Lynge Rasmussen, Peter Mikkelsen, Ulrik Dahl Madsen, Cathrine Jeppesen, Isak Kornerup

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 29. august kl med efterfølgende hygge Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 29. august kl med efterfølgende hygge Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet Bestyrelsesmøde i SUMH D. 29. august kl. 12-17 med efterfølgende hygge Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet DAGSORDEN 12.00 Frokost Ansvar 12.45 1. Velkommen og TJEK-IN IKH 13.00 2. Godkendelse af

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH

Bestyrelsesmøde i SUMH Til stede: Isak Kornerup Houe, Anne Kristina Ladingkær, Cathrine Jeppesen Rie Lynge Rasmussen Fra SUMHs sekretariat: Steffen (ordstyrer),, Benedikte og Sif (referent) Bestyrelsesmøde i SUMH Fredag d. 28.

Læs mere

DAGSORDEN for den 18. maj 2012. 16.00 1. Velkommen og TJEK-IN ILH

DAGSORDEN for den 18. maj 2012. 16.00 1. Velkommen og TJEK-IN ILH Referat af bestyrelsesmøde d. 18. maj 2012 Tilstede: Osman Sari, Camilla Heide Sørensen, Mads Brix Baulund, Isabella Leandri-Hansen (fra punkt 6), Rasmus Storgaard (via skype), Rie Lynge Rasmussen og Miriam

Læs mere

Handleplan 2011. Opbygning Handleplanen er delt i tre afsnit, der søger at styrke organisationen på tre forskellige områder.

Handleplan 2011. Opbygning Handleplanen er delt i tre afsnit, der søger at styrke organisationen på tre forskellige områder. Handleplan 2011 Indledning SUMHs handleplan 2011 er konkrete mål for, hvad SUMH skal gennemføre af tiltag i 2011, samt hvilke tiltag fra forrige år, der skal fortsættes. Kontorets faste opgaver såsom administration

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 31. august 2014

Referat af bestyrelsesmøde 31. august 2014 Referat af bestyrelsesmøde 31. august 2014 Tilstede: Katrine, Mads, Anders, Louise, Sigrid, Fie, Thor (fra punkt 5), Sidsel og Miriam (referent) Dagsorden: 1. Velkommen og TJEK-IN 2. Gennemgang og godkendelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 15. oktober kl. 15-20 med efterfølgende hygge Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 15. oktober kl. 15-20 med efterfølgende hygge Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet Bestyrelsesmøde i SUMH D. 15. oktober kl. 15-20 med efterfølgende hygge Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet DAGSORDEN 15.00 1. Velkommen og TJEK-IN IKH 15.15 2. Godkendelse af dagsorden og valg

Læs mere

2. Kommentarer til og opfølgning på referatet fra bestyrelsesmødet den 12. december 2007.

2. Kommentarer til og opfølgning på referatet fra bestyrelsesmødet den 12. december 2007. Godkendt referat Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Onsdag d. 16. januar kl. 15 18.00 Til stede: Isak næstformand Cathrine Kristina Lars Fra sekretariatet: Steffen (ordstyrer), Miriam og Ditte (referent) Afbud:

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmøde 2013 Fredag d. 5. april 17.30-18.00 18.00-19.00 19.00-19.30 19.30-20.00 20.00-20.20 20.20-20.35

Referat fra repræsentantskabsmøde 2013 Fredag d. 5. april 17.30-18.00 18.00-19.00 19.00-19.30 19.30-20.00 20.00-20.20 20.20-20.35 Referat fra repræsentantskabsmøde 2013 Fredag d. 5. april 17.30-18.00 Introduktion af nye repræsentanter 18.00-19.00 Aftensmad 19.00-19.30 Velkomst Valg af dirigent, valg af referent og stemmetællere Isak

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 11. marts

Referat af bestyrelsesmøde 11. marts Referat af bestyrelsesmøde 11. marts Dagsorden: 1. Velkommen og TJEK-IN 2. Godkendelse af dagsorden og valg af ordstyrer 3. Kommentarer til og opfølgning på referat fra bestyrelsesmødet d. 10.02.12 4.

Læs mere

REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017

REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017 REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017 Deltagere: Sofie, Anders, Ann-Cathrine (AC), Alice, Mads, Nicolaj, Kim (ref.) 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden Sofie byder velkommen. Der er ingen kommentarer til

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 29. november 2014

Referat af bestyrelsesmøde 29. november 2014 Referat af bestyrelsesmøde 29. november 2014 Tilstede: Thor, Sigrid, Fie, Sidsel, Anders, Mads, Louise (fra punkt 6) og Miriam (referent). Katrine var desværre syg. Dagsorden: 1. Velkommen og TJEK-IN 2.

Læs mere

Der mangler stadigt at blive holdt møder med de organisationer der ikke deltog i repræsentantskabsmødet.

Der mangler stadigt at blive holdt møder med de organisationer der ikke deltog i repræsentantskabsmødet. Referat fra bestyrelsesmødet, tirsdag, d. 28. april 2009 kl.17-20.30 på sekretariatet Tilstede: Isak K. Houe, Rie Rasmussen, Ninna Engelbrecht, Peter Mikkelsen, Miriam Madsen (sekretariatet) og Sif Holst

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 14. december 2013

Referat af bestyrelsesmøde d. 14. december 2013 Referat af bestyrelsesmøde d. 14. december 2013 Tilstede: Trine, Sigrid, Nicolai (under punkt 4), Rie, Sidsel, Signe, Mads, Louise (fra punkt 5) og Miriam (referent). Afbud: Oliver Dagsorden: 1. Velkommen

Læs mere

Journalistisk referat

Journalistisk referat Journalistisk referat Mødet i dag havde som hovedfokus at skabe overblik over de forskellige udvalg og deres arbejde, opdatere udvalgende, samt at diskutere strukturen for Studenterhuset herunder også

Læs mere

Mission. Når vi har nået dette, når vi har fået et kompenserende, inkluderende og fordomsfrit samfund, kan og vil vi nedlægge os selv.

Mission. Når vi har nået dette, når vi har fået et kompenserende, inkluderende og fordomsfrit samfund, kan og vil vi nedlægge os selv. Handleplan 2010 Mission Sammenslutningen af Unge Med Handicap arbejder helt grundlæggende for et samfund, hvor man er ung frem for handicappet. Vi arbejder for et samfund, hvor man som ung med en funktionsnedsættelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH

Bestyrelsesmøde i SUMH Til stede: Isak Kornerup Houe, Kristina Ladingkær, Rie Lynge Rasmussen Fra SUMHs sekretariat: Steffen (ordstyrer), Miriam og Ditte (referent) Bestyrelsesmøde i SUMH Tirsdag d. 17. oktober kl. 12.00 17.00

Læs mere

Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere Referat til bestyrelsesmøde fredag d. 25.maj 2018 Afholdt Buchwaldsgade 48 i Odense

Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere Referat til bestyrelsesmøde fredag d. 25.maj 2018 Afholdt Buchwaldsgade 48 i Odense Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere Referat til bestyrelsesmøde fredag d. 25.maj 2018 Afholdt Buchwaldsgade 48 i Odense Dagsorden 1. Tjek ind (Bordet rundt) / 50 min 2. Valg af ordstyrer (Ea) / 5

Læs mere

*Visioner for Høreforeningens ungdomsarbejde*

*Visioner for Høreforeningens ungdomsarbejde* Referat af ungdomsudvalgsmøde Tirsdag den 8. januar 2014 kl. 17 20:00 Høreforeningen, Handicaporganisationernes hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup (Lige ved Høje Tåstrup station, http://handicaporganisationerneshus.dk/)

Læs mere

BESTYRELSESWEEKEND I SUMH REFERAT APRIL 2016

BESTYRELSESWEEKEND I SUMH REFERAT APRIL 2016 BESTYRELSESWEEKEND I SUMH REFERAT 23.-24. APRIL 2016 Tilstede bestyrelse: Sigrid, Fie, Mette, Frederik, Niels, Mads, Anders (skype & sidst på mødet) Tilstede sekretariat: Nina, Karen 1. VELKOMMEN Sigrid

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde 3-4. oktober 2014 Tilstede: Louise, Mads, Anders, Sigrid, Fie, Katrine, Thor (fra punkt 8), Sidsel og Miriam (referent). Dagsorden: 1. Velkommen og TJEK-IN 2. Gennemgang og godkendelse

Læs mere

Indholdsfortegnelse... 2. Indledning og læs-let resumé... 3. Forkvindens beretning... 4. Status på Strategi 2015... 5. Kapacitetsopbygning...

Indholdsfortegnelse... 2. Indledning og læs-let resumé... 3. Forkvindens beretning... 4. Status på Strategi 2015... 5. Kapacitetsopbygning... Årsberetning 2011 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning og læs-let resumé... 3 Forkvindens beretning... 4 Status på Strategi 2015... 5 Kapacitetsopbygning... 6 Kommunikation... 6 Frivillige...

Læs mere

Thomas oplæste traditionerne og Peter oplæste koncepterne.

Thomas oplæste traditionerne og Peter oplæste koncepterne. Referat fra OI-regionsmøde søndag d. 25. maj 2008 Tilstede: Thomas (Midtjylland), Peter/Kim/Sofie (Nordjylland), Anita (Syddanmark) og Karsten (OIK). Afbud: Louise (SOV) og Johnny (KBH). Ad.1. Karsten

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse Kommunalvalg 2017 Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse 1 Det kan du finde i materialet 1. Kommunalvalg i Friluftsrådets kredse 2. Idékatalog med eksempler på mærkesager 3. Guide og værktøjer

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 2. februar 2014

Referat af bestyrelsesmøde d. 2. februar 2014 Referat af bestyrelsesmøde d. 2. februar 2014 Tilstede: Sigrid, Mads, Signe, Sidsel, Rie og Miriam (referent) Afbud: Louise, Trine og måske Oliver Dagsorden: 1. Velkommen og TJEK-IN 2. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

REFERAT FRA REGIONSMØDE Lørdag den 13. september 2014 kl. 10.00 Tinghuset Østergade 9, 1 sal 8740 Brædstrup

REFERAT FRA REGIONSMØDE Lørdag den 13. september 2014 kl. 10.00 Tinghuset Østergade 9, 1 sal 8740 Brædstrup REFERAT FRA REGIONSMØDE Lørdag den 13. september 2014 kl. 10.00 Tinghuset Østergade 9, 1 sal 8740 Brædstrup 01 Velkomst. Formanden bød velkommen, formålsparagraffen blev læst og der blev holdt et øjebliks

Læs mere

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem REFERAT Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia: a. Velkomst b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer:

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6,

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Torsdag den 17. juni 2010 på Experimentarium kl. 15.00 18.00 Deltagere: Nils O. Andersen, Randi Brinckmann Wencke, Claus Hviid Christensen og Wenche Erlien, Gitte Bailey

Læs mere

Referat til bestyrelsesmøde den 2. december 2014

Referat til bestyrelsesmøde den 2. december 2014 Referat til bestyrelsesmøde den 2. december 2014 Til stede: Jane Brøndum (JB), Jeppe Vestenaa (JV), Lisa Vogel (LV), Jannick Jakobsen (JJ), Dan Olvhøj (DO), Anders Gadkjær (AG), Coilin Jeritslev (CJ),

Læs mere

TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG

TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG KORT OM FASEN I denne fase skal der skabes et grundigt fundament for at træffe de rigtige beslutninger for udviklingen i jeres afdeling. I skal også have planlægt og

Læs mere

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde Fremtidsseminar 2013 Definition af frivilligt arbejde Et stykke arbejde, der er kendetegnet ved: - Ikke lønnet, dog med mulighed for kompensation - Er frivilligt, dvs. at det udføres uden fysisk, retsligt

Læs mere

Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom (Sammenslutningen af Unge med Handicap) Onsdag d. 23. april kl. 16.30 19.30

Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom (Sammenslutningen af Unge med Handicap) Onsdag d. 23. april kl. 16.30 19.30 Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom (Sammenslutningen af Unge med Handicap) Onsdag d. 23. april kl. 16.30 19.30 Til stede: Isak Kornerup Houe Kristina Ladingkær Rie Lynge Rasmussen Rebecca Delfs DSI-Ungdoms sekretariat;

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

12.01.2012. Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Marjanne den Hollander, Karen Kochen, Merethe Fehrend

12.01.2012. Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Marjanne den Hollander, Karen Kochen, Merethe Fehrend Referat Referat af møde i: Regionsbestyrelsesmøde i region sjælland Dato for møde: 12.01.2012 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 07.02.2012 Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen,

Læs mere

REFERAT 28. NOVEMBER 2015 KL

REFERAT 28. NOVEMBER 2015 KL REFERAT 28. NOVEMBER 2015 KL. 10.30-15.45 Tilstedeværende: Mads, Sigrid, Jonas, Mads, Mette (går tidligt), Niels, Fie (går tidligt), Louise (ankommer kl 12) Nina, Karen, 1. VELKOMMEN & CHECK IN (10 MIN)

Læs mere

Ung Frivillig Weekend

Ung Frivillig Weekend 29. september 1. oktober 2017 Ung Frivillig Weekend 5 Dronningens Ferieby Du er inviteret 5 Dronningens Ferieby 29. september 1. oktober 2017 Ung Frivillig Weekend Ung Frivillig Weekend er en gratis weekend

Læs mere

VORES PERSONALEPOLITIK. Guide BUPL BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND

VORES PERSONALEPOLITIK. Guide BUPL BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND VORES PERSONALEPOLITIK Guide BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND Introduktion En personalepolitik kan laves på mange måder, men den bedste personalepolitik skabes, når alle i institutionen bliver

Læs mere

Organisationsudvikling

Organisationsudvikling Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 14. august 2018 kl. 10:00-16:00 Sted: Kolding Musikskole, Riis Toft 12A, 6000 Kolding Punkt Indhold Bilag 1. 10.00-10.05 Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt med

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap 1. NAVN Stk. 1 Organisationens navn er: Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Stk. 2 Foreningens bopæl er adressen på Sammenslutningen af Unge med Handicaps

Læs mere

Kampagnemanual for Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Forår 2010

Kampagnemanual for Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Forår 2010 Kampagnemanual for Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Forår 2010 Indholdsfortegnelse Indledning I kampagneplanlægningen er der mange forskellige ting, der skal tænkes igennem inden man gennemfører

Læs mere

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden)

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Dagsorden til Ungdomsudvalgsmøde Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Forberedelse: Emne Formål Hvad skal vi udrette? Behandling Hvad er processen? Tid

Læs mere

Udvalget for mangfoldighed og ligestilling

Udvalget for mangfoldighed og ligestilling Råd og Nævn HR og Jura HR og Organisation Referat Udvalget for mangfoldighed og ligestilling 17-09-2018 17:00 17-09-2018 19:00 Dato: Tid: Sted: Deltagere: 17. september 2018 17:00-19:00 Aids Fondet, Østergade

Læs mere

Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere. Referat fra bestyrelsesmøde onsdag d

Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere. Referat fra bestyrelsesmøde onsdag d Beslutningsreferat fra bestyrelsesmøde Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere Referat fra bestyrelsesmøde onsdag d. 04.10.2017 Mødet afholdes hos DS Århus, Søren Frichs Vej 42H, 1th 12, Århus, kl. 10-17

Læs mere

Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen

Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen Det er stort at være medlem af FDB Gør hverdagen bedre Brugsforeningsbestyrelsens arbejde Bestyrelsen for en brugsforening har ansvar for brugsforeningens drift og

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde. Dato: Torsdag d. 27. november 2014 Tid:

Skolebestyrelsesmøde. Dato: Torsdag d. 27. november 2014 Tid: Møde: Skolebestyrelsesmøde Dato: Torsdag d. 27. november 2014 Tid: 18.30-20.30 Deltagere: Skolebestyrelsen, Dorthe Lykkegaard deltog som suppleant for Nina Holm. Afbud: Nina Holm, Stine Helgstrand, Tina

Læs mere

Bestyrelsesmøde Alternativet Storkreds Sjælland 16. Nov. 2015, hos Jeppe kl Godkendelse af bestyrelsesmøde referatet fra den

Bestyrelsesmøde Alternativet Storkreds Sjælland 16. Nov. 2015, hos Jeppe kl Godkendelse af bestyrelsesmøde referatet fra den Bestyrelsesmøde Alternativet Storkreds Sjælland 16. Nov. 2015, hos Jeppe kl. 19.00-21.00 Dagsorden: 1 Valg af referent og ordstyrer 2 Velkommen til Birte fra Sekretariatet 3 Godkendelse af bestyrelsesmøde

Læs mere

REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014

REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014 REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014 Deltagere: Amalie, Simon, Mathias, Vibeke, Morten, Ilija, Henriette og Cecilie Afbud: Mieke og Christian Pkt. 1 Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt Pkt.

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Side 1/5 Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Før selve referatet

Læs mere

Referat brugerbestyrelsesmøde onsdag den 31. august 2016, kl

Referat brugerbestyrelsesmøde onsdag den 31. august 2016, kl Referat brugerbestyrelsesmøde onsdag den 31. august 2016, kl. 13.30 15.00 Tilstede: Allan, Mia, Michael K., Nikolai, Daniel, Thomas, Lars A Fraværende: Per F, Bjarne Referent: Thomas Ordstyrer (Vælges

Læs mere

REFERAT Hovedbestyrelsesmøde

REFERAT Hovedbestyrelsesmøde REFERAT Hovedbestyrelsesmøde Dato: 24. april 2018 Tid: Kl. 13.00 14.30 Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, lokale S-06 Deltagere: Per Røner, Steen Vinderslev, Henrik Kruse, Rie Perry,

Læs mere

MØDEINDKALDELSE. Skolebestyrelsesmøde. Børn og Unge - Uddannelse og Læring - Højen Skole. 19.august 2014 19.00. Personalerummet 16.30.

MØDEINDKALDELSE. Skolebestyrelsesmøde. Børn og Unge - Uddannelse og Læring - Højen Skole. 19.august 2014 19.00. Personalerummet 16.30. Emne: Skolebestyrelsesmøde Mødedato 19.august 2014 Mødested/lokale Personalerummet Mødetidspunkt kl. 16.30 Forventet sluttidspunkt kl. 19.00 Deltagere Evt. afbud bedes meddelt til Kontoret Direkte telefonnr.

Læs mere

26. 10 2012 kl. 9.00 til 27. 10 2012 kl. 12.00. Marie Trads Studentermedarbejder

26. 10 2012 kl. 9.00 til 27. 10 2012 kl. 12.00. Marie Trads Studentermedarbejder Dagsorden Dagsorden for møde i: Regionsbestyrelsen i Region Midtjylland Dato for møde: 26. 10 2012 kl. 9.00 til 27. 10 2012 kl. 12.00 Sted Viborg Vandrehjem (Danhostel) Vinkelvej 36 8800 Viborg Ordstyrer:

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

Online Landsbestyrelsen 2019 Bestyrelsesmøde

Online Landsbestyrelsen 2019 Bestyrelsesmøde FORMALIA: Hvor: Referent: Frederikke Ordstyrer: Deltagere: Alle (,,, Nynne, Tilde,, Frederikke og Sabina) Ikke tilstede: Ingen 1): Godkendelse af dagsorden: Godkendt Tidsperspektiv for mødet: 2 timer 2):

Læs mere

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN. Ledelsesmøde: Tirsdag d. 11. november 2014, kl I Studiestræde 24, 2. sal

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN. Ledelsesmøde: Tirsdag d. 11. november 2014, kl I Studiestræde 24, 2. sal Ledelsesmøde: Tirsdag d. 11. november 2014, kl. 16.30 18.30 I Studiestræde 24, 2. sal REFERAT Til stede Fra Regionsledelsen: Gunna, Niels Peter, Stig, Anette og Henrik. Fra RR-gruppen: Marianne og Susanne

Læs mere

Dagsorden til 4Hs Landsmøde

Dagsorden til 4Hs Landsmøde Til: Postmodtager I 4H klubber, 4H områdeformænd, IFYE, 4H konsulenter og 4Hs landsledelse Cc: Sven-Aage Steenholdt Århus, den 7. april 2016 Dagsorden til 4Hs Landsmøde 4H afholder Landsmøde lørdag den

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den januar 2019 Kvæsthuset Kl. 10:00-15:00

Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den januar 2019 Kvæsthuset Kl. 10:00-15:00 Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den 23-24. januar 2019 Kvæsthuset Kl. 10:00-15:00 Onsdag d. 23. januar 2019 Kl. 10:00-11.15 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde

Læs mere

BESTYRELSESWEEKEND I SUMH

BESTYRELSESWEEKEND I SUMH BESTYRELSESWEEKEND I SUMH DAGSORDEN 6.-7. MAJ 2017 Bestyrelse: Anders, Alice, Mette, Nicolaj, Sofie, Frederik (kun søndag) Sekretariat: Nina, Karen (Lørdag), Cecilie (Søndag) Sofie og Nina bød velkommen

Læs mere

Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Lørdag den 8. december kl. 13. til 18.00, på DSI-Ungdoms kontor på Kløverprisvej.

Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Lørdag den 8. december kl. 13. til 18.00, på DSI-Ungdoms kontor på Kløverprisvej. Referat fra bestyrelsesmødet den 8. december: Til stede: Ditte Guldbrand Christensen Isak Kornerup Houe Lars Holm Sørensen Kristina Ladingkær Cathrine Jeppesen (punkt 1-4c) Ditte Heering Holt Steffen Møller

Læs mere

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde 21. maj 2013 Klokken 10.00-17.00 Imperial Hotel Vester Farimagsgade 9 1606 København V

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde 21. maj 2013 Klokken 10.00-17.00 Imperial Hotel Vester Farimagsgade 9 1606 København V Dagsorden Deltagelse: Referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden FreelanceGruppen bestyrelsesmøde 21. maj 2013 Klokken 10.00-17.00 Imperial Hotel Vester Farimagsgade 9 1606 København V Referat Mødt:

Læs mere

Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden

Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden Tidspunkt 7. april kl. 18.00 21.00 Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden Sted ÅUF Sankt Nicolaus Gade 2, 8000 Aarhus C Indbudte Afbud Tilstede Ikke til Navn stede X Cecilie Hansen, formand

Læs mere

VÆR MED PÅ HOLDET TIL ATTER AT GENVINDE NØGLERNE TIL STATS- MINISTERIET MOBILISERING AF FRIVILLIGE TIL FOLKETINGSVALGET OPSLAG MED PROFILER

VÆR MED PÅ HOLDET TIL ATTER AT GENVINDE NØGLERNE TIL STATS- MINISTERIET MOBILISERING AF FRIVILLIGE TIL FOLKETINGSVALGET OPSLAG MED PROFILER VÆR MED PÅ HOLDET TIL ATTER AT GENVINDE NØGLERNE TIL STATS- MINISTERIET MOBILISERING AF FRIVILLIGE TIL FOLKETINGSVALGET OPSLAG MED PROFILER FORORD Med færre end 300 dage til folketingsvalget skal alle

Læs mere

Afbud: Rie Lynge Rasmussen, Rebecca Delfs Hvidovre den 16. december Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Torsdag d. 29. maj kl

Afbud: Rie Lynge Rasmussen, Rebecca Delfs Hvidovre den 16. december Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Torsdag d. 29. maj kl Til stede: Isak Kornerup Houe Kristina Ladingkær Cathrine Jeppesen Sif Holst DSI-Ungdoms sekretariat: Steffen Møller Fjordside (ordstyrer), Miriam Madsen, Ditte Holt (referent) Afbud: Rie Lynge Rasmussen,

Læs mere

Derfor tænkes vores organisationsår således fremover:

Derfor tænkes vores organisationsår således fremover: VI VIL EUROPA! Følgende dokument skal ses som forretningsudvalgets tanker om fremtidens Europabevægelse og dermed også som motivation for de vedtægtsændringer, som er stillet af forretningsudvalget på

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 19. november 2017: Opsamling fra evalueringsmøde den 7. november 2017 mødeleder Gregers.

Bestyrelsesmøde den 19. november 2017: Opsamling fra evalueringsmøde den 7. november 2017 mødeleder Gregers. Bestyrelsesmøde den 19. november 2017: Opsamling fra evalueringsmøde den 7. november 2017 mødeleder Gregers. 1. Velkomst ved Bestyrelsen (Øjvind) Øjvind bød velkommen. Info om vintertræning 2017-2018 (1/10

Læs mere

Der er stadig vi kan bruge der arrangeres derfor yderligere for sektionens medlemmer i forbindelse med julefrokost-bestyrelsesmødet.

Der er stadig vi kan bruge der arrangeres derfor yderligere for sektionens medlemmer i forbindelse med julefrokost-bestyrelsesmødet. Referat af bestyrelsesmøde i Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere Afholdt fredag d. 26.oktober 2018 fra kl. 9 15 på Buchwaldsgade 48, 5000 Odense C Afbud: Tommy Dagsorden 1. Tjek ind (Bordet rundt)

Læs mere

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Deltagere: Sakarine, Karl, Ivalo, Gerth, Bent og David (Fra sekretariat Nancy og Tobias) Ordstyrer: Nancy Referent: Tobias

Læs mere

Beboerforeningen Morbærhaven Dagsorden AB møde

Beboerforeningen Morbærhaven Dagsorden AB møde Afdelingsbestyrelsesmøde Tid og sted: Tor. 4. januar 2018 klokken 19:00 på beboerkontoret Kategorier for dagsordenspunkter Debat: Det primære i dette punkt er at skabe en debat. Orientering: Punktet er

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde fredag d kl

Referat fra bestyrelsesmøde fredag d kl Beslutningsreferat fra bestyrelsesmøde Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere Referat fra bestyrelsesmøde fredag d. 10.11.2017 kl. 9.30 15.30 Mødet afholdes på Sinatur Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73,

Læs mere

Dialogmøde om TrivselOP - alt hvad du skal bruge

Dialogmøde om TrivselOP - alt hvad du skal bruge Dialogmøde om TrivselOP - alt hvad du skal bruge Denne manual kan bruges af lederen eller arbejdsmiljøgruppen, alt efter hvordan I fordeler opgaven. Indholdsfortegnelse Før dialogmødet: Tjekliste til din

Læs mere

Referat. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 25. november 2013 Referatet blev godkendt og underskrevet.

Referat. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 25. november 2013 Referatet blev godkendt og underskrevet. Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 punkter. Et orienteringspunkt om tidligere indsamling af statistik på produktionsskoleområdet. 2. Godkendelse af referat

Læs mere

Evaluering af besigtigelsesturen lørdag den 11. oktober 2014 skal vi gentage arrangementet (altså bare andre afdelinger)?

Evaluering af besigtigelsesturen lørdag den 11. oktober 2014 skal vi gentage arrangementet (altså bare andre afdelinger)? Selskabsbestyrelsesmøde Sjællandsvænget 1, 3. sal, 4000 Roskilde Kl. 18.00 Deltagere: Selskabsbestyrelsen Afbud: Henriette Larsen, Jens Frederiksen, Richard Jensen Gæst: Francisco Ortega under pkt. 2.

Læs mere

Til stede: Vibe, Flemming, Nanna, Tine, Josephine, Katrin, Sanne, Lasse Jacob er på orlov.

Til stede: Vibe, Flemming, Nanna, Tine, Josephine, Katrin, Sanne, Lasse Jacob er på orlov. Referat af møde i Magistra Vitaes bestyrelse 16. juni 2015 Til stede: Vibe, Flemming, Nanna, Tine, Josephine, Katrin, Sanne, Lasse Jacob er på orlov. 1) Formalia 2) Siden sidst 3) Efterårets program/opfølgning

Læs mere

i. Intern fordeling af ansvarsområder (f.eks. høringssvar) formel forretningsgang 2. Muligt fælles projekt (evt. i samarbejde med DSR?

i. Intern fordeling af ansvarsområder (f.eks. høringssvar) formel forretningsgang 2. Muligt fælles projekt (evt. i samarbejde med DSR? Referat: 17. september 2012 14. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 3. september, 2012 kl. 10.00 16.00 Sted Mødeleder Referent Lindhardt Leanne Dansk Sygeplejeråd Sankt Annæ

Læs mere

Nye veje til lokale succeser - øget styrke via samarbejde

Nye veje til lokale succeser - øget styrke via samarbejde Nye veje til lokale succeser - øget styrke via samarbejde DANSK ERHVERVSFREMMES ÅRSMØDE 2019 København, den 31.10 1.11.2019 Velkommen til Årsmødet 2019 Siden seneste årsmøde er der sket rigtig meget i

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

Bestyrelsesmøde. 7. september 2010 kl 16-20 på RUC. Dagsorden og bilag, 4. september 2010. Dagsorden 2

Bestyrelsesmøde. 7. september 2010 kl 16-20 på RUC. Dagsorden og bilag, 4. september 2010. Dagsorden 2 Bestyrelsesmøde 7. september 2010 kl 16-20 på RUC Dagsorden og bilag, 4. september 2010 Indhold Dagsorden 2 Referat af bestyrelsesmøde d. 10. august 2010 3 Bilag 1: Budget for efterårets kampagne 6 Dagsorden

Læs mere

Notat om borgerinddragelse

Notat om borgerinddragelse 13. maj Sagsbeh.:PS J.nr.: 00.15.10-G01-11-17 Vej Park og Miljø Notat om borgerinddragelse Som en del af arbejdet med at udforme en handlingsplan for, hvordan Frederiksberg skal integrere FNs verdensmål

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

- Generalforsamling afklaring og fordeling af opgaver Herunder to punkter: mobilisering og praktisk

- Generalforsamling afklaring og fordeling af opgaver Herunder to punkter: mobilisering og praktisk Referat for bestyrelsesmøde KaJ, medie- og journaliststuderende Dato: Søndag d. 14/02 klokken 15-18 Sted: DJ s lokaler på Fiskergade, Aarhus C Tilstede: Anders (skype), Mie, Philip, Daniel, Kristian, Freja,

Læs mere

Referat Hovedbestyrelsesmøde

Referat Hovedbestyrelsesmøde Referat Hovedbestyrelsesmøde Dato: 30. august 2017 Tid: Kl. 08.30 10.00 Sted: Deltagere: Afbud: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, lokale 1-03, ligger på første sal, til højre for lokalet hvor

Læs mere

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder Ungeråd KBH - Forretningsorden 1 - Kontakt og dialog mellem møder 1.0 Kommunikation i Ungerådets arbejdsgrupper 1.1 Der nedsættes en koordinationsgruppe med repræsentanter fra arbejdsgrupperne, Talspersonerne

Læs mere

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund.

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund. Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 14. marts 2017 For referat: Dato for referat: Karen Fischer-Nielsen 28. marts 2017 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Charlotte Larsen (CL),

Læs mere

DTLAa Kommunale dagtilbudsledere i Aarhus

DTLAa Kommunale dagtilbudsledere i Aarhus Referat af bestyrelsesmøde Onsdag den 7. Januar 2015 Klokken 13.00-16.00 Høgevej 25 B Hos Claus 1. Nyt fra Formanden: Kristine er inviteret til møde omkring indkøbsaftaler sammen med Stefan fra Skolelederforeningen.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Mødekreds Bestyrelsen + Erik, Jeef, Kim (medarbejderrepræsentant) og Maiken (referent) Tid 16. maj 2017 kl. 13.15-18.00 Sted Indkaldere Mødetype Forplejning CISU, Klosterport

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I BCF

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I BCF REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I BCF 18. JUNI 2018 // KL. 10.00-15.00 // KULTURØEN I MIDDELFART Til stede: Pia Henriette Friis, Erik Thorlund, May-Britt Diechmann og Henrik Zacho, Jakob Heide Petersen Afbud:

Læs mere

FU-appendiks til BM 11-13/01 [Skriv undertitlen på dokumentet]

FU-appendiks til BM 11-13/01 [Skriv undertitlen på dokumentet] FU-appendiks til BM 11-13/01 [Skriv undertitlen på dokumentet] Indhold Dagsorden for FU-møde... 2 Dagsorden Januar BM 11. - 13 Januar... 3 Økonomi... 3 ES... 6 Referat af FU-møde d. 22. december 2012...

Læs mere