Nimtofte brevsamlingssteds dåbsattest

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nimtofte brevsamlingssteds dåbsattest"

Transkript

1 Nimtofte Nimtofte brevsamlingssted (BRS) blev oprettet og underlagt Grenaa den 1/ Efter omlægningen af landevejen og åbningen af jernbanen Grenaa Randers, blev brevsamlingsstedet den 26/ nedlagt. Den 1/ blev det igen oprette nu underlagt Ryomgaard, og i forbindelse med åbningen af Ryomgaard Gjerrild banen blev det 1/ omdannet til JBS. det blev senere igen underlagt Grenaa. Nimtofte får sit første stempel, et STJ II leveret 23/ Landsporto brev af 1 vægtklasse sendt fra Nimtofte til Rudkøbing 12/ Brevet der er frankeret med 4 R.B.S. Thiele III, er først blevet afstemplet ved afsendelsen Kopi af datering fra Grenaa, da Nimtofte først fik tildelt et stempel i Frimærket er annulleret med NUM 22-2 og sidestemplet med GRENAA ANT III 13/ Takstperiode 1/ / Postsag sendt fra Randers til det Kongelige Postcontoir i Grenaa Nimtofte brevsamlingssteds dåbsattest. I brevet står bl.a. følgende: I Medsvar af det Mig af Generalpostderecteuren overdragne Hverv at oprette brevsamlingssterer i Jylland har jeg ikke skullet undlade herved tjenstlig at tilstille det Kongelige Postcontoir et Exemplar af den med Væver Jens Holst afsluttede Contract om at Brevsamlingsstedet oprettes i Nimtofte fra 1ste Juni d. aa. Af hvilken behageligst vil erfares, at det nævnte Brevsamlingssted er underlagt det Kongelige Postcontoirs specielle tilsyn, og at der er tillagt Brevsamleren en aarlig Godtgjørelse af 20 rdl. som bedes ham udbetalt med 5 rdl. Qvartalsvis. Angaaende Maaden hvorpaa Expeditionen af Posterne ehj ville kunne finde Sted indeholdes Oplysning om i den Contracten medpostede Weiledning. Brevet der i nederste venstre hjørne påtegnet Postsag fra, er afstemplet med RANDERS ANT III 24/

2 Nimtofte Kontrakt mellem Grenaa postkontor og brevsamleren ved Nimtofte brevsamlingssted Kontrakt indgået 21/ mellem Grenaa postkontor og gårdejer Peter Grouleff, efter hvilken han til en årlig godtgørelse af 30 Rd. R. M. den 1/ ansættes som brevsamler ved Nimtofte brevsamlingssted.

3 Nimtofte 1864 brev og værdibrev. Brev sendt fra Mogenstrup ved Nimtofte til Herredskontoret i Grenaa den 3/ I Jylland var postbesørgelsen i perioden 24//7 til 31/8 overtaget af det preussiske feldtpostvæsen. Brevet burde ifølge Post-Direkteur Zumbusch skrivelse Kopi af afsender af 4/ havde været indleveret til det preussiske feldtpostkontor i Nimtofte, men da det ingen postale påtegninger bære, er formentlig i stedet blevet privatbefordret/smuglet til Grenaa Værdibrev på 200,00 kr. sendt fra Nimtofte til Randers Brevet der er frankeret med 2x10 og 1x5 øre Frederik VIII 1907 udg. er annulleret med NIMTOFTE STJ og sidestemplet med RYOMGAARD BRO Ia E og på bagsiden ankomststemplet med RANDERS BRO Ia F. Takstperiode Landsporto brev af 1 vægtklasse 1/ / = 10 øre Værditillæg indtil 1000 kr. 1/ / = 15 øre

4 Nimtofte Post-Anmeldelse Post-Anmeldelse om ankomne sager til arbejdsmand N. Boje Ramten Mark. Forsendelsen er anmeldt fra Nimtofte 22/ (Ramten fik først selv et Brevsamlingssted ved åbningen af Ryomgård Gjerrild banen i 1912). Anmeldelsen er stemplet med Nimtofte STJ II (leveret den 23/ og kendes brugt fra 22/ /1 1911). Tidligst kendte dato for Nimtofte STJ II.

5 Tirstrup Brevsamlingsstedet (BRS) i Tirstrup blev oprettet den 8/ , efter at den nye landevej mellem Grenaa og Aarhus var blevet indviet i 1856 og efter at postruten mellem Grenaa og Aarhus var henlagt hertil i stedet for over Ebeltoft. Brevsamlingsstedet der fra starten var underlagt Ebeltoft ændrede 29/ status til BSA og blev 1/ underlagt Trustrup. Den 15/ blev det ændret til BRS, og som sådan blev det den 1/ underlagt Grenaa. Tirstrup fik sit første stempel, et ESR leveret den 1/ Tjenestebrev sendt fra Tirstrup til Grenaa. Brevet der er afstemplet med Tirstrup ESR (leveret 1/ og kendes brugt 30/ /7 1877), er ikke blevet ankomststemplet ved ankomsten til Grenaa. Landsportobrev 1 vægtklasse sendt fra Tirstrup til København 1872 (indvendig datering). Brevet er frankeret med 4 sk. tofarvet 1870 udg. Der er annulleret med THRST ESR og transitstemplet med AARHUS LAP IVa 20/12 9E-SF og ankomststemplet med KØBENHAVN 21/12. Takstperiode 1/ /

6 Tirstrup Tirstrups to stjernestempler THIRSTRUP og TIRSTRUP. Landsporto brevkort sendt fra Tirstrup til Aarhus Brevkortet er frankeret med 5 øre Frederik VIII 1907 udg. annulleret med THIRSTRUP STJ II-1 (leveret 2/ og kendes brugt 8/ / ) og sidestemplet med TRUSTRUP BRO Ia F. Takstperiode 1/ / Landsporto brev 1 vægtklasse sendt fra Tirstrup til Grenaa Frankeret med Chr. X 20 øre 1921 udg., annulleret med TIRSTRUP STJ II-2 (leveret 22/ og kendes brugt 24/ /2 1928) og ved ankomsten til Grenaa sidestemplet med GRENAA BRO IIb Takstperiode 1/ / Ved lov af 19. juni 1920 (gældende fra 1. juli s. å.) blev lokalportoområdet indskrænket til at omfatte et posthus ( Et postkontor, en postekspedition eller et brevsamlingssted) med tilhørende omdelingsdistriekt.

7 Trustrup Trustrup brevsamlingssted (BRS) blev oprettet og underlagt Grenaa den 1/ Brevsamlingsstedet blev ved åbningen af jernbanen i mellem Grenaa og Randers den 26/ flyttet til jernbanestationen. Den 1/ blev det omdannet til et selvstændig regnskabsførende PXP, og som sådan blev det den 1/ igen underlagt Grenaa. Trustrup fik sit første stempel et STJ II i Landsporto brev af 1 vægtklasse sendt fra Obdrupgaarden ved Trustrup til Randers 23/ Brevet der er frankeret med 4 R.B.S Ferslew, er bragt til Grenaa med privat Kopi af datering bud/landpost, og herfra sendt til Randers. Frimærket er annulleret med STU I og sidestemplet med GRENAAE ANT III 23/ Brevsamlingsstedet i Trustrup blev først oprettet den 1/ Takstperiode 1/ / K.T. brev sendt fra Herredskontoret i Grenaa til Forstanderskabet for Lyngby Pastorat Adr. Hr. Kammeraad Vestergaard til Lykkesholm (v. Trustrup) den 18/ I brevet anmodes forstanderskabet om Kopi af afsender behagelig her paategnet at meddele om hvorvidt det for Politikassens regning anskaffede Redningsetui, der opbevares i Saldrup, endnu er i brugbar stand. Brevet er den 27/ videresendt til sogneforstanderskabet i Lyngby og Søby med pålæg om at efterse og bedømme brugbarheden af det communen tilhørende i Saldrup bevarede Redningsetui (et redningssæt). Brevet er den 2/ returneret fra Saldrup med følgende påtegning, Ved eftersyn af det communen tilhørende, for Gaardejer Søren Peter Muurmand i Saldrup opbevarede redningsetui haver vi fundet i fulkommen god og brugbar stand. Brevet der er mærket K.T., bære ingen postale påtegninger, og er formentlig bragt fra Grenaa til Lykkesholm med privat bud/landpost. Brevet er sendt inden udtørringen af Kolindsund og Saldrup ligger på kanten af det daværende Kolindsund.

8 De underlagte posthuse Trustrup Kontrakt med den første brevsamler i Trustrup. Kontrakt hvori Høker Frants Andersen fra den 1/ antages som den første brevsamler i Trustrup. Kontrakten er underskrevet af postmester Skjerbek i Grenaa og Frans Andersen den 27/ Allerede den 27/ bliver der skrevet kontrakt med H. J. Staack om at overtage hvervet som brevsamler i Trustrup den 1/ Både Frants Andersen og H. J. Staack fik en årlig godtgørelse på 40 Rd. som udbetaltes med 10 Rd. hvert kvartal.

9 Trustrup Trustrup STJ II i sort og blå farve. Kopi af datering Befalet Beretning sendt fra Sognefogeden i Lyngby til Herredskontoret i Grenaa den 11/ Brevet er privatbefordret fra Lyngby til Trustrup. I Trustrup er brevet afstemplet med Trustrup STJ. II i sort farve, og herfra er brevet befordret med postvæsenet til Grenaa. Brevet er i nederste venstre hjørne påtegnet Befaled Beretning af Sognefogeden i Lyngby og med rødkridt påtegnet 4 (4 skilling). Befalede indberetninger kunne på lige med N.P. breve sendes ufranko til almindelig takst. Takstperiode 1/ / Trustrup STJ II blev leveret 3/ og kendes brugt 11/ / Til dato eneste kendte afstempling med Trustrup STJ. II i skillingsperioden, kun få kendte med sort stempelfarve. Kendes normalt med blå stempelfarve. Befalet indberetning: Ufrankeret tjenestebrev med påtegningen Befalet Indberetning sendt for almindelig porto i årene Øvrighedspersoner, der ikke havde tjenestefrimærker til rådighed, kunne indsende officielle papirer (indberetninger) ufrankeret. Modtager betalte i disse tilfælde kun enkelt porto - ikke efterporto. Kopi af datering Landsporto brevkort sendt fra Trustrup til København 12/ Brevkortet, et 8 øre helsags brevkort EB 4, er annulleret med TRUSTRUP STJ II i blå farve og sidestemplet med bureaustemplet GRENAA JERNB LAP VIIIa. Takstperiode 1/ /

10 Trustrup Trustrup STJ II og NUM stempler Kopi af datering Landsportobrev af 1 vægtklasse, sendt fra Trustrup til Sangstrup pr. Grenaa den 3/ Brevet der frankeret med 2x 4 øre 1875 udg., er annulleret med TRUSTRUP STJ II og sidestemplet med GRENAA LAP VIIa-1 5/3 1 POST. Takstperiode 1/ / Til dato seneste kendte dato for Trustrup STJ II Adressebrev for pakke på 11,5 pund, sendt fra Trustrup til St. Jørgensbjerg, Roskilde. Brevet er i nederste venstre hjørne påtegnet hermed en Kasse mærket adressen. Ved ankomsten til Roskilde manglede pakken hvilket er påtegnet brevet med blåkridt mgl (mangler). Da kassen endelig dukker op i Roskilde og påtegningen mgl overstreges med rødkridt, er indholdet formentlig blevet ubrugeligt. Trustrup på registreringsetiketten overstreges og brevet påskrives med blæk nyt registreringsnummer 320 og 11u. 5 qvint og returneres til Trustrup. Frimærkerne 7x8 øre og 1x4 øre 1875 udg., er annulleret med NUM 252 (TIL 1/ kendes kun brugt 30/ /9 1883) og sidestemplet med Trustrup LAP VIIb 21/12 6 POST(TIL 1/ kendes brugt 30/ /3 1889) Takstperiode 1/ / øre i grundtakst + 4 øre for hvert pund (12 øre + 12 gange 4 øre = 60 øre). Trustrup BRS omdannes 1/ til et selvstændigt regnskabsførende PXP og får samme dato tildelt NUM 252 og LAP VIIb. Den 1/ underlægges Trustrup PXP igen Grenaa.

11 Trustrup Anbefalet brev og værdibrev Anbefalet brev sendt fra Trustrup til Randers Brevet en 4 øre helsagskonvolut KV 21 opfrankeret med 4 og16 øre tofarvet 1895 udg., begge med omv. ramme. Annulleret med TRUSTRUP BRO Ia E, (LEV 25/ kendes brugt 3/ /1 1909). På bagsiden ankomststemplet med RANDERS BRO Ia F. Taks for brev af 1 vægtklasse 1/ / = 8øre Takst for rekommandationsgebyr 1/ / = 16 øre Værdibrev på 80,00 kr. sendt fra Trustrup til Himmelbjerggaarden pr. Ry Station Brevet der er frankeret med 2 stk Chr. IX 1904 udg. Er annulleret med TRUSTRUP BRO BRI Ia E (LEV 11/ kendes brugt 22/ /3 1926). Brevet er på bagsiden ankomststemplet med RY BRO Ia E. Grundtakst 1/ / = 10 øre Værdigebyr kr. 1/ / = 10 øre

12 Trustrup Landsportobrev og adressebrev Landsportobrev af 1 vægtklasse, sendt fra Trustrup til Horsens Brevet en 5 øre (KV 23) helsagskonvolut er opfrankeret med 2x1øre våbrntype1902 udg. og 1x3 øre tofarvet 1902 udg. og annulleret med TRUSTRUP BRO Ia og på bagsiden ankomststemplet med HORSENS BRO Ia Takstperiode 1/ / Adressebrev for pakke på 4 kg. sendt fra Trustrup til Hellerup Frankeret med 3x10 Chr. X 1913 udg. Og annulleret med TRUSTRUP BRO IIIb (kendes brugt 29/ /7 1930), og på bagsiden ankomststemplet med HELLERUP BRO IIIb Ved ankomsten til Hellerup har pakken manglet og adressekortet er derfor stemplet HELLERUP PK. Mgl.10/10 II OMB. Takstperiode for pakker 2½ - 5 kg. 1/ /

13 Glesborg Brevsamlingsstedet (BRS) i Glesborg blev oprettet i 15/ og blev fra starten underlagt Grenaa. Det blev, efter Ryomgård Gjerrild banens åbning 5/ , den 1/ ændret til JBS og 1/ til PXP. Glesborg første stempel et STJ II leveres 31/ Franko brev sendt fra Glesborg til Hr. Capitain Joseas Boendes i Tolbod Gade i N o 71 eller 72 i Kiøbenhavn 17/ Brevet er i første omgang noteret som porto brev og på bagsiden påtegnet 9-10 (karte nr.-porto Kopi af datering fra Randers til København) 10 er senere overstreget og på forsiden i øverste højre hjørne erstattet med 12 (porto i Lbsk. fra Grenaa til København som er betalt af afsenderen), og i nederste venstre hjørne Franco til Kiøbenhavn. Takstperiode 1/ / Landsporto brevkort sendt fra Glesborg til København 13/ Brevkortet et 8 øre helsags brevkort EB 4 er annulleret med GLÆSBORG STJ II og sidestemplet med GRENAA LAP Ia 13/7 og på bagsiden ankomststemplet med KØBENHAVN OMB-1 14/7 103/4-12M. GLÆSBORG ST II (leveret 31/ og kendes brugt 13/ /5 1911). Takstperiode 1/ / Den 8/ blev der oprettet en landpostrute 3 gange ugentlig fra Grenaa til Glesborg. Til dato tidligst kendte dato for GLÆSBORG STJ II.

14 Glesborg Befalet Indberetning fra Laen ved Glesborg og landsporto brevkort. Landsporto brev af 1 vægtklasse sendt som befalet indberetning fra Sognefoged H. Christoffersen i Laen ved Glesborg, til Herredskontoret i Grenaa Brevet har ikke været inde over brevsamlingsstedet i Glesborg, men er afleveret til landposten på vej til Grenaa. I Grenaa er brevet blevet afstemplet med GRENAA LAP VIIa-1 20/3 og med rødkridt påtegnet 8 (8 øre) i porto. Brevet er i nederste venstre hjørne påtegnet Befalet Indberetning fra Sognefoged H. Christoffersen Laen Takstperiode 1/ / Landsporto brevkort sendt fra Glesborg til Ommestrup pr. Mørke Brevkortet der er frankeret med 5 øre Chr. X 1913 udg. er afstemplet med GLÆSBORG BRO IIa E (kendes brugt 3/ / ) Takstperiode 1/ /

15 Kolind Kolind brevsamlingssted (BRS) blev oprettet og underlagt Grenaa samme dato som åbningen af Randers- Ryomgaard-Grenaa den 26/ Det blev fra 1/ underlagt Trustrup og 17/11 ændret til BSB og 1/ til PXP og 1/ blev det underlagt Ryomgaard, for senere igen at blive underlagt Grenaa. Kolinds første stempel, et LAP IIb bliver tildelt 1/ Landsporto brevkort sendt fra Kolind til Århus Brevkortet (EB 17) er annulleret med KOLIND LAB IIb 6/5 3POST (TIL 1/ kendes brugt 8/ /2 1897), og ankomststemplet på bagsiden AARHUS BRO Ia F. Takstperiode 1/ / Værdibrev på 134 kr.35 øre sendt fra Kolind til København Brevet der er frankeret med 5 øre bølgelinie 1912 udg., og 2x 10 Chr. X 1913 udg., er annulleret med KOLIND BROIa E ((GRA 28/ og kendes brugt 17/ / ) og ankomststemplet KØBENHAVNS PENGEPOSTKONTOR 7-APR Omb. Takstperiode brev af 1 vægtklasse 1/ / = 10 øre Værditillæg indtil 1000 kr. 1/ / = 15 øre

16 Kolind Anbefalet brev og postindkassering. Anbefalet brev sendt fra Kolind til Knarreborg St Brevet er frankeret med 10 øre bølgelinie 1930 udg., og 2x15 øre karavel 1927 udg. og annulleret med KOLIND BRO Ic (kendes brugt 10/ /5 1938). Takstperiode brev af 1 vægtklasse 1/ / = 15 øre Anbefalingsgebyr 1/ / = 25 øre Uindløst postindkassering på 6 kr. 90 øre sendt fra Viborg til Kolind. Indkasseringen er frankeret med 30 Chr. X 1918 udg. Der er annulleret med VIBORG BRO IIc og ankomststemplet med KOLIND BRO Ia F ( Kendes brugt 6/ /3 1928). Indkasseringen er returneret ,efter henliggefristens udløb. Takstperiode 0 25 kr. 1/ /

Bentzon Teglværk, Gjerrild

Bentzon Teglværk, Gjerrild Gjerrild Brevsamlingsstedet (BRS) i Gjerrild blev oprettet den 1/8 1880 og blev fra starte underlagt Grenaa. Efter Ryomgård Gjerrild banens åbning den 5/12 1911 blev det den 1/1 1912 ændret til JBS og

Læs mere

Peter Blechinberg Tiltrådt som postekspeditør i Grenaa fra 1. maj 1877, postmester fra den 1.oktober 1889 og fratrådt den 30. september 1908.

Peter Blechinberg Tiltrådt som postekspeditør i Grenaa fra 1. maj 1877, postmester fra den 1.oktober 1889 og fratrådt den 30. september 1908. Peter Blechinberg Tiltrådt som postekspeditør i fra 1. maj 1877, postmester fra den 1.oktober 1889 og fratrådt den 30. september 1908. Brev af 1 vægtklasse sendt fra Skærvad til Consul A. K. Carøe i Liverpool

Læs mere

Peter Blechinberg Tiltrådt som postekspeditør i Grenaa fra 1. maj 1877, postmester fra den 1.oktober 1889 og fratrådt den 30. september 1908.

Peter Blechinberg Tiltrådt som postekspeditør i Grenaa fra 1. maj 1877, postmester fra den 1.oktober 1889 og fratrådt den 30. september 1908. Peter Blechinberg Tiltrådt som postekspeditør i fra 1. maj 1877, postmester fra den 1.oktober 1889 og fratrådt den 30. september 1908. Brev af 1 vægtklasse sendt fra Skærvad til Consul A. K. Carøe i Liverpool

Læs mere

De underlagte posthuse. Anholt

De underlagte posthuse. Anholt I tiden før 1815 blev posten til og fra afsendt ved skibslejlighed, dels via Helsingør, Aarhus og Grenaa. Dem der ønskede at sende brev enten til eller fra måtte altså selv sørge for skibslejlighed til

Læs mere

Påtegnet K. T. m. Att med og uden attest nummer

Påtegnet K. T. m. Att med og uden attest nummer Tjenestepost / b Påtegnet K. T. m. Att med og uden attest nummer K.T. m. Att. sendt fra Nakskov Byfogedkontor til By og Herredsskrivercontoiret i 4/3 1859. Brevet der er en forespørgsel om en straffeattest,

Læs mere

Bærepenge og uleveringsgebyr.

Bærepenge og uleveringsgebyr. Bærepenge og uleveringsgebyr. Udateret brev sendt til Frøken Augusta Bellmeyir paa Wedøe pr.. Brevet er sendt franco hvilket er påtegnet med Betalt i nederste venstre hjørne. Herefter er i med rødkridt

Læs mere

Bærepenge og uleveringsgebyr.

Bærepenge og uleveringsgebyr. Bærepenge og uleveringsgebyr. Udateret brev sendt til Frøken Augusta Bellmeyir paa Wedøe pr.. Brevet er sendt franco hvilket er påtegnet med Betalt i nederste venstre hjørne. Herefter er i med rødkridt

Læs mere

Danmarks tjenestefrimærker og tjenesteforsendelser 1871-1924. Foredrag på Den Filatelistiske Højskole i Mørke 2. marts 2013

Danmarks tjenestefrimærker og tjenesteforsendelser 1871-1924. Foredrag på Den Filatelistiske Højskole i Mørke 2. marts 2013 Danmarks tjenestefrimærker og tjenesteforsendelser 1871-1924 Foredrag på Den Filatelistiske Højskole i Mørke 2. marts 2013 KT før tjenestefrimærker KT før tjenestefrimærker Tekst Portofrihedens afskaffelse

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER Jernbanen Roskilde - Korsør åbnes 27.4.1856, og tages straks i brug af postvæsenet. Afgående poster Ankommende poster BORUP LAP IIa, k84 1 POST Tog 12 ladepost til Roskilde, Tog 2 Tog 1 2 POST Tog 5, Tog

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER POSTMESTRENE 1.7.1814 Schaarup Opsynsmand 12.1822 1.4.1823 Chr. Frederik Baadsgaard Apoteker 19.1.1854 24.5.1854 Erik Poulsen Bech postfm 27.6.1865 29.6.1865 Johan Gerhard Thiel Husum 30.9.1877 Afsked

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER KØBENHAVN VALBY 2500 (Vby) POSTMESTRENE 1.7.1878 Marie Sophie Amalie Korup 31.10.1899 Afsked 1.1.1900 Christian Emil Victor Emanuel Andersen posteksp 31.5.1930 Afsked 1.6.1930 Carl Frederik Andersen ktr

Læs mere

Grenaas Posthistorie Fra selvstændig Brevpostkontor 1810 til indførelsen af stålstik frimærkerne 1933.

Grenaas Posthistorie Fra selvstændig Brevpostkontor 1810 til indførelsen af stålstik frimærkerne 1933. Grenaas Posthistorie Fra selvstændig Brevpostkontor 1810 til indførelsen af stålstik frimærkerne 1933. Sigtet med eksponatet er at vise et bredt uddrag af Grenaas posthistorie i perioden, fra 1810 hvor

Læs mere

Søren Jacobsen Schmidt Tiltrådt som postmester i Grenaa fra 1. juli 1837 og fratrådt 30. september 1851

Søren Jacobsen Schmidt Tiltrådt som postmester i Grenaa fra 1. juli 1837 og fratrådt 30. september 1851 Tjenestepost / a Søren Jacobsen Schmidt Tiltrådt som postmester i fra 1. juli 1837 og fratrådt 30. september 1851 K.T. brev sendt fra Generalpostdirektionen til Postmester Schmidt i e den 2den September

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER POSTMESTRENE 1.8.1883 Carl Julius Jørgensen postfm 30.6.1889 Løkken 1.7.1889 Frederik E. Chr. F. Schmidt postfm 31.3.1912 Afsked 1.4.1912 R.L.Nielsen posteksp 30.4.1913 kst 1.5.1913 Christen Enevoldsen

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER POSTMESTRENE 1.7.1875 Martin Olesen Due ass rev.kt. 27.8.1885 Afsked 1.10.1885 Carl P. R. Kofoed Schøning posteksp 31.10.1919 Afsked 1.12.1919 Axel Thorvald Mørch ktr 30.11.1927 Viborg 1.12.1927 Jørgen

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER POSTMESTRENE 1711 Hans Adolph Thomassen Carl 1717 17.1.1718 Jens Hansen 1718 24.10.1718 Johan Beverlin 8.1750 11.9.1750 Poul Frausing 4.1759 18.5.1759 Hans Andersen Langhoff 10.5.1776 5.6.1776 Peter Andreas

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER FREDERIKSVÆRK 3300 (Fvk) (907), (Frv) POSTMESTRENE 805 Larsen 3.2.8 82 Sandberg 83 26.2.83 Larsen?.7.845 Sigfred Christian Frederik Hjort Birkedommer 30.9.846 Herredsfoged..847 Christian Johannes Hanson

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER BIRKERØD 3460 (Bi) POSTMESTRENE 1.8.1886 N. J. Johansen Stationsforst. 30.4.1898 1.5.1898 S. C. Ibsen Stationsforst. 31.12.1900 1.2.1901 T. A. Kaarsberg Stationsforst. 30.4.1917 1.5.1917 Georg Valdemar

Læs mere

Grenaas Posthistorie Fra selvstændig Brevpostkontor 1810 til indførelsen af stålstik frimærkerne 1933.

Grenaas Posthistorie Fra selvstændig Brevpostkontor 1810 til indførelsen af stålstik frimærkerne 1933. s Posthistorie Fra selvstændig Brevpostkontor 1810 til indførelsen af stålstik frimærkerne 1933. Sigtet med eksponatet er at vise et bredt uddrag af s posthistorie i perioden, fra 1810 hvor bliver selvstændig

Læs mere

Banen er en af de 4 private baner, der havde udgangspunkt i Horsens

Banen er en af de 4 private baner, der havde udgangspunkt i Horsens Den private jernbane Horsens - Juelsminde og de landsbyer der på baggrund af jernbanens oprettelse fik posthuse. Banen er en af de 4 private baner, der havde udgangspunkt i Horsens Af Finn Skriver Laursen

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER POSTMESTRENE 20.9.1799 Søren Jespersen Gæstgiver 4.11.1803 Afsked 4.11.1803 Christian Schandorf Gæstgiver 1812 1.1.1813 Jens Nicolai Boserup 25.11.1819 1.4.1820 Anders Jensen Schou Organist 24.11.1834

Læs mere

Artiklen er skrevet af Mogens Andersen.

Artiklen er skrevet af Mogens Andersen. Posten i Ydby Brevsamlingsstedet i Ydby etableres i 1854, hvor Meinert i Ydby kan underskrive kontrakten med postvæsenet. Det bliver postmester Wilhelm Herholdt fra Thisted, der på etatens vegne underskriver

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER POSTMESTRENE 17.6.1879 A. E. Edsberg Stationsforst. 1.12.1892 1.1.189 C. S. Bender Stationsforst. 0.4.1902 1.6.1902 G. W. Staun Stationsforst. 1..1917 1.5.1917 Olaf Viggo Vald. Nielsen Stationsforst. 1.7.1927

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER KØBENHAVN N. 2200 (N) POSTMESTRENE 15.7.1862 Thomas Herman Lange 31.8.1865 Posteksped. 1.9.1865 Johan Christian Hansen Vesterbro 30.9.1908 Afsked 1.11.1908 Axel Peter Frants Alexander Sørensen Avispkt

Læs mere

B U L B R O E. Bolbro. Postekspedition

B U L B R O E. Bolbro. Postekspedition B U L B R O E B U L B R O E Bolbro Postekspedition 2018 BOLBRO Postekspedition Odense V. Torben G. Rasmussen Igennem den har der været posthuse / postekspedioner i BOLBRO, her lidt historie om disse posthuse.

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER NEKSØ 3730 (Nx) POSTMESTRENE 1828 Hans Frederik Heggelund Toldbetjent 1834 Toldkass. 1834 Christian Heiberg Jespersen Toldbetjent 5.1841 1845? Dominicus Braag Winther Apoteksbestyrer 2.4.1869 1.5.1869

Læs mere

I sne og slud skal posten ud Erik Kann

I sne og slud skal posten ud Erik Kann I sne og slud skal posten ud Erik Kann Indledning herunder om foredragets to hovedtemaer Disposition Lidt posthistorie Postarkivalier på det genealogiske landkort Hvornår? Hvordan arbejder jeg med kildematerialet?

Læs mere

Det traditionelle eksponat Af: Henrik Mouritsen

Det traditionelle eksponat Af: Henrik Mouritsen Det traditionelle eksponat Af: Henrik Mouritsen Grundet den positive respons jeg har fået fra andre samlere og udstillere i forbindelse med min artikel i DFT kaldet Vejen til Guld, synes der at være interesse

Læs mere

I sne og slud skal posten ud Erik Kann

I sne og slud skal posten ud Erik Kann I sne og slud skal posten ud Erik Kann Disposition Indledning herunder om foredragets to hovedtemaer Lidt om kildematerialet Lidt posthistorie Hvor finder vi relevant kildemateriale? Arkivalier om ansatte

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER København-Helsingør startede som en enkelt bureaulinie, men da Kystbanen åbnede blev det to linier med fælles endestationer (i København dog to forskellige, (Kystbanen kørte til 1917 normalt til Østerport

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER POSTMESTRENE 20.7.1764 Johan Kohl 7.3.1676 Begravet 9.9.1686 Hans Peitersen 11.6.1690 Begravet Rasmus Nielse (Mule) 5.8.1711 Begravet 10.9.1715 Johan Rasmussen (Mule) 28.6.1737 Begravet 26.7.1737 Birgitte

Læs mere

BOLBRO Postekspedion Odense V.

BOLBRO Postekspedion Odense V. BOLBRO Postekspedion Odense V. Igennem den har der været posthuse / postekspedioner i BOLBRO, her lidt historie om disse posthuse. Bolbro er dligere en lille lokalitet som ligger vest for Odense og har

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER POSTMESTRENE 1695 Hans Lund 1711 Knud Jørgensen 1712 10.9.1712 Johan Frederik v. Wahren Kontrollør 12.8.1779 12.8.1779 Hans Junghans Borgmester 31.12.1808 Afsked 1.1.1802 Peder Limschau 14.6.1850 1.1.1851

Læs mere

Danmarks sjældneste helsag

Danmarks sjældneste helsag Danmarks sjældneste helsag Af Lars Engelbrecht Prædikatet Danmarks sjældneste helsag er ofte og yderst velfortjent givet en bestemt type af de tidlige, smalle konvolutter. Konvolutten har et blå værdistempel

Læs mere

Cape of Good Hope 1652 1853

Cape of Good Hope 1652 1853 Cape of Good Hope 1652 1853 1652: Den 6. april gik Jan van Riebeek i land på det sted, hvor Cape Town senere opstod 1853: Den 1. september udkom de første frimærker Lidt om mig Johnny Barth (66 år) Cand.

Læs mere

Fredag den 22. maj 2015 kl. 10:00 AUKTIONSPROGRAM. Tjeneste-, Porto-, Avisporto- & Reklamemærker AUKTIONSHUSET.COM

Fredag den 22. maj 2015 kl. 10:00 AUKTIONSPROGRAM. Tjeneste-, Porto-, Avisporto- & Reklamemærker AUKTIONSHUSET.COM FRIMÆRKEAUKTION NR. 1 Fredag den 22. maj 2015 kl. 10:00 AUKTIONSPROGRAM Klassiske Udgaver Tofarvede Udgaver Bogtrykte Udgaver Stålstukne Udgaver Tjeneste-, Porto-, Avisporto- & Reklamemærker Helsager &

Læs mere

BILLEDER FRA DET GAMLE THORSAGER: BYEN

BILLEDER FRA DET GAMLE THORSAGER: BYEN BILLEDER FRA DET GAMLE THORSAGER: BYEN Thorsager bymidte omkring 1905, forsamlingshuet til venstre, bag det præstegården. Til højre Kr. Jacobsens gård. Thorsager hovedgade ca. 1905, købmandsgården til

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER AUGUSTENBORG POSTMESTRENE..853 Georg Emil Birch Aktuar 29.6.864 Fordrevet Den. Januar 853 oprettedes en mindre Postekspedition her, og samtidig oprettedes en Forbindelse mellem Nordborg og Sønderborg over

Læs mere

Danmarks helsagsbrevkort med de tofarvedes tegning 1871-1879

Danmarks helsagsbrevkort med de tofarvedes tegning 1871-1879 Danmarks helsagsbrevkort med de tofarvedes tegning 1871-1879 Artikel 2: Værdistemplerne og typer i rammegruppe 2 Af: Lars Engelbrecht Dette er anden artikel om de første danske helsagsbrevkort i størrelse

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER AARHUS C. 8000 (Ar) DANMARKS POSTSTEMPLER POSTMESTRENE 1711 Hans Bendixen Harding 1712 22.8.1712 Henrik Weigner 4.1731 11.5.1731 Henrik Wegner Skuespiller 20.11.1733 Arkivar 20.11.1733 Marie Weigner 10.1744

Læs mere

I sne og slud skal posten ud Erik Kann

I sne og slud skal posten ud Erik Kann I sne og slud skal posten ud Erik Kann Indledning herunder om foredragets to hovedtemaer Disposition Lidt posthistorie Postarkivalier på det genealogiske landkort Hvornår? Hvordan arbejder jeg med kildematerialet?

Læs mere

Side. 1. Tavlhøjcenteret

Side. 1. Tavlhøjcenteret Side. 1 21 Tavlhøjcenteret Side. 2 Det første forsøg på et postvæsen vi ser herhjemme, er i Chr. II's verdslige lov fra 1522. Det blev dog aldrig til noget. Ideen blev senere taget op af Christian IV,

Læs mere

Odenses Posthistorie Ved Carsten Bjerg. Djurslands Filatelistiske Højskole 5. April 2014.

Odenses Posthistorie Ved Carsten Bjerg. Djurslands Filatelistiske Højskole 5. April 2014. Odenses Posthistorie Ved Djurslands Filatelistiske Højskole 5. April 2014. 1 Disposition Historie Postmestre Privat befordring før 1851 Kongelig Tjeneste Post Stempler før 1851 April breve 1851 Post til

Læs mere

Stensballes postbesørgelse i gammel tid.

Stensballes postbesørgelse i gammel tid. Stensballes postbesørgelse i gammel tid. Samt noget om persontransporten og andre små historier fra det gamle Stensballe. Finn Skriver Laursen Den første post man hører om er Frands Mogensen (1731-1812)

Læs mere

STAD. Kannikegade. Tryk: Lystryk. Udgiver: Stenders Forlag Eneberettiget 21803. Fotograf: Ukendt. (ubrugt) B2

STAD. Kannikegade. Tryk: Lystryk. Udgiver: Stenders Forlag Eneberettiget 21803. Fotograf: Ukendt. (ubrugt) B2 GRENAA GAMLE STAD Kannikegade B2 Kannikegade ca. år 1910, nærmest ses bindingsværkshuset nr. 12 snedker Sofus Carlsens, nr. 14 er maler Oluf Carlsens, begge huse er i dag revet ned i forbindelse med reguleringen

Læs mere

Lot o/x/xx Beskrivelse Værdi Limit 1 Tilbehør Leuchtturm A4 med Kasette og 25 sider. Sort? 100 2 Tilbehør Leuchtturm A4 med Kasette og 25 sider. Blå?

Lot o/x/xx Beskrivelse Værdi Limit 1 Tilbehør Leuchtturm A4 med Kasette og 25 sider. Sort? 100 2 Tilbehør Leuchtturm A4 med Kasette og 25 sider. Blå? Lot o/x/xx Beskrivelse Værdi Limit 1 Tilbehør Leuchtturm A4 med Kasette og 25 sider. Sort? 100 2 Tilbehør Leuchtturm A4 med Kasette og 25 sider. Blå? 100 3 Tilbehør Leuchtturm A4 med Kasette og 25 sider.

Læs mere

Det posthistoriske eksponat af Henrik Mouritsen

Det posthistoriske eksponat af Henrik Mouritsen Det posthistoriske eksponat af Henrik Mouritsen Som lovet i min artikel om det traditionelle eksponat, hermed en kort artikel om, hvad der karakteriserer den posthistoriske klasse, og hvordan den bedømmes.

Læs mere

Skifte vedr. Niels Jørgensen Gravsen og Maren Christensdatter

Skifte vedr. Niels Jørgensen Gravsen og Maren Christensdatter Skifte vedr. Niels Jørgensen Gravsen og Maren Christensdatter Aar 1847 den 23. juli blev Øster Han skifteret holden på herredskontoret paa Skerpinggaard af kammerjunker herredsfoged Lillienskiold i overværelse

Læs mere

1873-17. Hasle og Freersløv Sogneraad Den 22. Juni 1873

1873-17. Hasle og Freersløv Sogneraad Den 22. Juni 1873 1873-17 Hasle og Freersløv Sogneraad Den 22. Juni 1873 Efterat have modtaget den med det ærede Udvalgs behagelige Skrivelse af 17de April d.a. fulgte Farsøes Udskrift undlader man ikke herved at anerkjende

Læs mere

212 | Randers - Auning - Ryomgård - Kolind - Ebeltoft | Gyldig 30~06~19 | MIDTTRAFIK

212 | Randers - Auning - Ryomgård - Kolind - Ebeltoft | Gyldig 30~06~19 | MIDTTRAFIK Midttrafik Kundecenter Tlf. 70 210 230 212 Randers - Auning - Ryomgård - Kolind - Ebeltoft Zone Randers Busterminal af Romalt Blvd./Grenåvej Assentoft/Storegade Slyngborg Fausing Auning Pindstrup Ryomgård

Læs mere

bruun rasmussen frimærker

bruun rasmussen frimærker katalog 75 dkk au kt io n 7 75 j un i 2 0 07 frimærker bruun rasmussen frimærker auktion 775 frimærker posthistorie og postkort auktion lørdag 16. juni kl. 12 6000-6736 eftersyn fredag 8. juni kl. 10-17

Læs mere

Danmarks Poststempler

Danmarks Poststempler Danmarks Poststempler Indholdsfortegnelse Forord... III Stempeltyperne ANT antikvastempler... VII Stempeltyperne LAP lapidarstempler... X Stempeltyperne BRO brotypestempler... XII Stempeltyperne BMS båndmaskinstempler...

Læs mere

Er det dog så svært?

Er det dog så svært? Er det dog så svært? Det var ikke meget respons på mit indlæg i Pincetten nr. 1. 2004 vedrørende POSTFÆRGE-FRAGTBREVE, overfor mig var det kun Richard Schmidt, der reagerede, men havde dog ikke svaret

Læs mere

Se kopi af original købekontrakt og skøde 1907 Se kopi af Karen Sofie Hansdatters dødsattest 1914

Se kopi af original købekontrakt og skøde 1907 Se kopi af Karen Sofie Hansdatters dødsattest 1914 Se kopi af original købekontrakt og skøde 1907 Se kopi af Karen Sofie Hansdatters dødsattest 1914 Nærværende Stykke Stempelpapir til I alt 24 Kroner med paaklæbede Stempelmærker til Taxt 29 Kr. 55 Øre

Læs mere

Nr. 2 - ESBJERG FILATELISTKLUB - 2015

Nr. 2 - ESBJERG FILATELISTKLUB - 2015 Nr. 2 - ESBJERG FILATELISTKLUB - 2015 Postkort fra DVD én med Esbjerg Postkort I dette nummer omtale af hvad der er sket på klubmøder samt foredrag. Artikelserien om Legi onærudgaven 1919 fortsættes. 2

Læs mere

BILAG til trafikplan for Syddjurs Kommune: Kortmateriale og ruteoversigt 2008

BILAG til trafikplan for Syddjurs Kommune: Kortmateriale og ruteoversigt 2008 BILAG til trafikplan for Syddjurs Kommune: Kortmateriale og ruteoversigt 2008 Indholdsfortegnelse: Side 1: Kort 1: Overblik Side 2: Kort 2: Jernbane, X bus og regionale ruter Side 3: Tabel 1 og 2: Ruteoversigt

Læs mere

Kursus Kirkegård Kirkebakken 9 7400 Herning

Kursus Kirkegård Kirkebakken 9 7400 Herning Vangen 297 Gravsted: K 1 3 003 Gravstedsbrev Gravstedsrettens indehaver(e): Vangen 297 Indehavers cprnr.: 150842-1542 Gravstedsretten er erhvervet den, med fornyelse den 13. juli 1996, og udløber den 31.

Læs mere

Byrådssag 1871-52. Frederikshavn 16 Decbr. 1871

Byrådssag 1871-52. Frederikshavn 16 Decbr. 1871 Byrådssag 1871-52 Frederikshavn 16 Decbr. 1871 Foranlediget af en under 14 de ds. modtagen Skrivelse fra Byfogedcentoiret, hvori jeg opfordres til uopholdeligen at indbetale Communeskat for 3 die Qvt.

Læs mere

214 | Randers - Auning - Ryomgård - Grenaa | Gyldig 30~06~19 | MIDTTRAFIK

214 | Randers - Auning - Ryomgård - Grenaa | Gyldig 30~06~19 | MIDTTRAFIK 5.42 5.50 5.52 5.59 6.04 6.09 6.22 5.58 6.06 6.10 6.16 6.19 6.26 6.33 6.45 6.53 6.55 7.02 7.07 7.12 7.25 6.51 6.59 7.03 7.09 7.12 7.26 7.35 7.35 7.43 7.53 8.05 8.21 8.00 8.14 8.19 8.25 8.28 8.35 8.42 8.51

Læs mere

Russisk Postal censur i Finland, Torneå af Jon Iversen

Russisk Postal censur i Finland, Torneå af Jon Iversen Russisk Postal censur i Finland, 1914-1918 Torneå af Jon Iversen Jeg synes, at noget af det mest spændende ved posthistorie er, når man kan finde en præcis beskrivelse af behandlingen af en forsendelse

Læs mere

DANSK FRAGT- OG BANEMÆRKEKLUB

DANSK FRAGT- OG BANEMÆRKEKLUB Rutebilstationen Holland og den tidlige trafik i Nykøbing F. Af Kristian Klitgaard, Jens Birch og Jens S. Nielsen. Ruter: Rundt på Falster og Østlolland. Årstal: ca. 1929-1962/63. Rutebilstationen Holland.

Læs mere

Fag: Kommunikation & IT Skrevet af: Natacha Fri s Emne: Designmanual Afleveret d. 09-12- 2011 Designmanual

Fag: Kommunikation & IT Skrevet af: Natacha Fri s Emne: Designmanual Afleveret d. 09-12- 2011 Designmanual Designmanual Celf s logo: Jeg har valgt at designe mit logo for celf således: Jeg har valgt bogstaverne N E G, som så står for Nakskov Erhvervs Gymnasium. Men Det store N kan også bruges til Nykøbing Erhvervs

Læs mere

Det Danske Petroleums Aktieselskabs Salgsagentur v/ Valdemar Lützen, Thorshavn, Færøerne Lidt mere herom under afsnittet Fortsættelsen

Det Danske Petroleums Aktieselskabs Salgsagentur v/ Valdemar Lützen, Thorshavn, Færøerne Lidt mere herom under afsnittet Fortsættelsen Det Danske Petroleums Aktieselskabs Salgsagentur v/ Valdemar Lützen, Thorshavn, Færøerne Med til firmaets historie hører naturligvis også, ikke at forglemme, denne lille niche, firmaets engagement som

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER POSTMESTRENE 31.3.1674 Christian Pipper 1711 Anders Knudsen 13.3.1716 Susp. 18.6.1717 Hans Peder Gyrsting Byskriver 1719 12.6.1719 Lewe Elias Lewesen Agende post 5.1731 27.6.1731 Christopher Høeg Byskriver

Læs mere

Brevstemmeafgivning i udlandet til Europa-Parlamentsvalget og folkeafstemningen om patentdomstolen den 25. maj 2014

Brevstemmeafgivning i udlandet til Europa-Parlamentsvalget og folkeafstemningen om patentdomstolen den 25. maj 2014 Udenrigsministeriet Att.: Tina Rosendahl Nielsen tironi@um.dk, um@um.dk 1 bilag Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Telefon 72 28 24 00 Fax 72 28 24 01 valg@oim.dk valg.oim.dk Sagsnr. 2014-13009 Doknr.

Læs mere

Opgørelse af kundehenvendelser for perioden

Opgørelse af kundehenvendelser for perioden Opgørelse af kundehenvendelser for perioden 1.7.12 30.9.12 Antal henvendelser: Henvendelser Antal Ansøgninger om økonomisk kompensation eller henvendelser der har udmundet i økonomisk kompensation (herunder

Læs mere

Vedrørende stemmemodtagere i udlandet og brevstemmeafgivning til Europa-Parlamentsvalget

Vedrørende stemmemodtagere i udlandet og brevstemmeafgivning til Europa-Parlamentsvalget Departementet, Holmens Kanal 22, 1060 København K Tlf. 3392 9300, Fax. 3392 9441, E-mail valg@vfm.dk J.nr. 2009-742 Forsvarsministeriet fmn@fmn.dk, lsn@fmn.dk cc.: ALA@gl.stm.dk Dato: 20. februar 2009

Læs mere

Af Grenaas tingbog fremgår, at der den 2. februar 1714 blev oplæst en kongelig forordning, der gik ud på, at intet brev måtte sendes til noget sted

Af Grenaas tingbog fremgår, at der den 2. februar 1714 blev oplæst en kongelig forordning, der gik ud på, at intet brev måtte sendes til noget sted Grenaa posthistorie Af Erik Sørensen og Bent Klim Johansen De fleste kender Grenaas turistslogan Grenaa byen ved vandet centrum i landet fra et tidligere brugt poststempel, men de færreste har kendskab

Læs mere

nyt for virksomheder på genbrugsstationerne i 2012 husk at tilmelde dig

nyt for virksomheder på genbrugsstationerne i 2012 husk at tilmelde dig nyt for virksomheder på genbrugsstationerne i 2012 husk at tilmelde dig velkommen på genbrugsstationerne men husk at tilmelde dig først Fra 1. januar 2012 er det valgfrit for virksomheder, om de ønsker

Læs mere

så man skal forestille sig en noget mindre kasse formodentlig

så man skal forestille sig en noget mindre kasse formodentlig Horsens Bypost. En kort beskrivelse samt et forsøg på at vise de oprindelige adresser, hvor byposten havde postkasser ophængt. Desværre er jeg ikke i stand til at vise et billede af en ægte bypostkasse

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER KALUNDBORG 4400 (Kb) POSTMESTRENE 1711 Lorentz Bras 1.1719 10.3.1719 Bagge Lauesen Roed Borgmester 21.9.1742 Begravet 16.11.1742 Johan Otto Weygaard Gæstgiver 17.4.1785 13.5.1785 Hans Steenfeldt Gæstgiver

Læs mere

Brevstemmeafgivning til Europa-Parlamentsvalget og folkeafstemningen om patentdomstolen den 25. maj 2014 samt udpegning af stemmemodtagere i udlandet

Brevstemmeafgivning til Europa-Parlamentsvalget og folkeafstemningen om patentdomstolen den 25. maj 2014 samt udpegning af stemmemodtagere i udlandet Forsvarsministeriet Att: Lene Sylvest lsn@fmn.dk, fmn@fmn.dk 2 bilag Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Telefon 72 28 24 00 Fax 72 28 24 01 valg@oim.dk valg.oim.dk Sagsnr. 2014-13009 Doknr. 199116 Dato

Læs mere

Odder Frimærkehandel

Odder Frimærkehandel Odder Frimærkehandel Odde Jørn Jensen Odder KØB OG OG SALG AF AF FRIMÆRKER SALGSKATALOG NUMMER NUMMER 102 87 93-95 - SEPTEMBER - JANUAR - MAJ 2014 2013 2014 2015 SE NR. 18970406 Afa 67m Afa 81w Afa 1Ia

Læs mere

BYTTE- OG BØRSDAGEN. ** = postfrisk * = ubrugt O = stemplet = klip B = kort og breve. Realisation PNI

BYTTE- OG BØRSDAGEN. ** = postfrisk * = ubrugt O = stemplet = klip B = kort og breve. Realisation PNI BYTTE- OG BØRSDAGEN Anvisningssalg af frimærker og tilbehør, uden salær, i Borgerforeningens hus, Nørrevoldgade 63, 5800 Nyborg, søndag den 17. april 2016, kl. 14.30, eftersyn fra ca. kl. 11.00. ** = postfrisk

Læs mere

En historie fra det virkelige liv i Eskerod år 1891

En historie fra det virkelige liv i Eskerod år 1891 Fra en korrespondance mellem gårdejer Peder Nielsen, Grønnemark og Rougsø m.fl. Herreders Politiret. Sagen handler om Peder Nielsens besøg hos svogeren urmager Søren Johansen, Eskerod og Peders oplevelse

Læs mere

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del)

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del) Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del) Tekster N.M. Schaiffel-Nielsen Postkortene N.M. Schaiffel-Nielsens arkiv Postkortene er primært fremstillet af gårdejer, køb- og kromand Søren L.

Læs mere

en hjemmeside, et netblad, en mailruppe og en blog

en hjemmeside, et netblad, en mailruppe og en blog enhjemmeside,etnetblad, enmailruppeogenblog Bagenhvertilfreds modeljernbanemandstår entålmodigkvinde. Enmor,ensøster,en veninde,enkæreste,en koneellerendatter MBPnetbladnr.27,vinter2010 Tidligeredobbelthus,hvordetenehuserrevetnedfornylig.

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER Denne midterste jyske tværbane startede som en sidebane til den østjyske længdebane fra Skanderborg til Silkeborg. Den var drevet af DSB (der dengang hed De jydsk-fynske Statsbaner). I tidligere fremstillinger

Læs mere

BILAG til trafikplan for Norddjurs Kommune: Kortmateriale og ruteoversigt 2008

BILAG til trafikplan for Norddjurs Kommune: Kortmateriale og ruteoversigt 2008 BILAG til trafikplan for Norddjurs Kommune: Kortmateriale og ruteoversigt 2008 Indholdsfortegnelse: Side 1: Kort 1: Overblik Side 2: Kort 2: Jernbane, X bus og regionale ruter Side 3: Tabel 1 og 2: Ruteoversigt

Læs mere

Reglement for bedømmelse af helsager

Reglement for bedømmelse af helsager Reglement for bedømmelse af helsager 1. Udstillinger med konkurrenceklasse I overensstemmelse med artikel 1.4 i F.I.P s. generelle reglement for bedømmelse af eksponater i konkurrenceklassen på F.I.P.

Læs mere

RSD for BF Erik Sangild Ternevej Frederiksværk BROTHERHOOD FUND-UDVALGET 2015 / 2016 August 2015

RSD for BF Erik Sangild Ternevej Frederiksværk BROTHERHOOD FUND-UDVALGET 2015 / 2016 August 2015 RSD for BF Erik Sangild Ternevej 9 3300 Frederiksværk 4777 2190-4095 6909 sangild@vip.cybercity.dk BROTHERHOOD FUND-UDVALGET 2015 / 2016 August 2015 Lige som KFUM-bevægelsen er international udtrykker

Læs mere

Indholdsfortegnelse Søgning på kunde:... 1

Indholdsfortegnelse Søgning på kunde:... 1 Indholdsfortegnelse Søgning på kunde:... 1 Søgning på hjul:... 2 Finde kundens hjul:... 3 Oprette en ny debitorkunde (fra AS400):... 4 Tilføje en ny kunde til debitornr. (fra AS400):... 6 Oprette en ny

Læs mere

Det Danske Petroleums Aktieselskabs Salgsagentur v/ Valdemar Lützen, Thorshavn, Færøerne Lidt mere herom under afsnittet Fortsættelsen

Det Danske Petroleums Aktieselskabs Salgsagentur v/ Valdemar Lützen, Thorshavn, Færøerne Lidt mere herom under afsnittet Fortsættelsen Det Danske Petroleums Aktieselskabs Salgsagentur v/ Valdemar Lützen, Thorshavn, Færøerne Med til firmaets historie hører naturligvis også, ikke at forglemme, denne lille niche, firmaets engagement som

Læs mere

Auktionskatalog storauktion 4. marts 2019

Auktionskatalog storauktion 4. marts 2019 Auktinskatalg strauktin 4. marts 2019 ltnr land katnr eksnr /*/ beskrivelse katalgpris startpris 1 1 4 RBS chkladebrun, Ferslew tryk. Flt stumt stempel. 0 1 2 3 2 sk blå, 1854. 0 3 5 8 sk grøn 1854. 0

Læs mere

HOFI anvisningssalg 20150311. Lot nr. indlev lbnr Beskrivelse Opråb

HOFI anvisningssalg 20150311. Lot nr. indlev lbnr Beskrivelse Opråb Lot nr. indlev lbnr Beskrivelse Opråb 1 701 2 indstiksbøger DK mange mærker 100 2 702 4 pæne indstiksbøger 50 3 703 UK årsbog 1988 9pund + tom 1990 50 4 704 Schweiz hængslet og PF 75 5 705 Lille Leuchturm

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune

Ringkøbing-Skjern Kommune 8370 Hadsten 8472 Sporup 8850 Bjerringbro 8380 Trige 8881 Thorsø 8641 Sorring 8450 Hammel 8860 Ulstrup 8382 Hinnerup 8471 Sabro 8870 Langå 8940 Randers SV 8960 Randers SØ 8882 Fårvang 7100 Vejle 7171 Uldum

Læs mere

- Der må ikke forekomme tekster, tegninger eller billeder udvendigt på breve og pakker til udsendte soldater, der kan virke anstødelige.

- Der må ikke forekomme tekster, tegninger eller billeder udvendigt på breve og pakker til udsendte soldater, der kan virke anstødelige. KFOR Opdateret: 06. APR. 2017 Denne side indeholder: Generelle retningslinjer for brev- og pakkepost til KFOR. Postens vej. Adresser. Posttakster. Kvittering for forsendelser fra Danmark. Efterlysning/Undersøgelse

Læs mere

MINUSMA (MALI) http://www.postdanmark.dk/da/privat/priser_og_forretningsbetingelser/forretningsbeti ngelser/sider/home.aspx

MINUSMA (MALI) http://www.postdanmark.dk/da/privat/priser_og_forretningsbetingelser/forretningsbeti ngelser/sider/home.aspx Opdateret: 10. november 2015 MINUSMA (MALI) Denne side indeholder: Generelle retningslinjer for brev- og pakkepost til MINUSMA (MALI). Postens vej. Adresser. Posttakster. Kvittering for forsendelser fra

Læs mere

Breve Udland. POST Greenland Forretningsbetingelser pr. 1. maj 2019

Breve Udland. POST Greenland Forretningsbetingelser pr. 1. maj 2019 Breve Udland POST Greenland Forretningsbetingelser pr. 1. maj 2019 Nærværende forretningsbetingelser gælder for forsendelse af Breve Udland. I tillæg til forretningsbetingelserne gælder tillige reglerne

Læs mere

afa 197 ** 4-blok (måske lidt nus i gummi) afa 41x * ʘ 2 mindre plancher med 63 mærker med lux-stempler

afa 197 ** 4-blok (måske lidt nus i gummi) afa 41x * ʘ 2 mindre plancher med 63 mærker med lux-stempler Vestegnsklubbernes Fællesstorauktion Afholdes på Rødovregård, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre Torsdag d. 10. marts 2016 - kl. 19.15 EFTERSYN FRA KL. 18.00 Mininums pris kr. 50 Budene er kr. 5 (50-100) kr.

Læs mere

TJENESTE SF - PORTO. 421 422 ex.423 424 425

TJENESTE SF - PORTO. 421 422 ex.423 424 425 409 410 411 412 409 b 6/8 øre type 1 på brevstk. med Dr. Alexandrine... 262a,+ 250 410 o 10 øre Rundetårn med variant: "Bombe"... 273x 150 411 ** 30+5 øre Ungarnshjælpen med forskudt overtryk... 369 150

Læs mere

De til dato kendte Kjøbenhavnske Bypostmærker perforeret med perfin

De til dato kendte Kjøbenhavnske Bypostmærker perforeret med perfin De til dato kendte Kjøbenhavnske Bypostmærker perforeret med perfin Ved gennemgang af mine mange chartek omhandlende perfin fandt jeg blandt disse en mail fra den 12. november 2013 hvortil der var vedhæftet

Læs mere

Særlige postforsendelser i forbindelse med folketingsvalget torsdag den 18. juni 2015

Særlige postforsendelser i forbindelse med folketingsvalget torsdag den 18. juni 2015 -- AKT 235937 -- BILAG 1 -- [ Dag 1 - brev 10 - Postdanmark ] -- Post Danmark jesper.bremholm@post.dk morten.buur@post.dk anker.overgaard@post.dk Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Telefon 72 28 24

Læs mere

STEMPELINFORMATION NR

STEMPELINFORMATION NR POSTNORD FRIMÆRKER CARSTEN NIEBUHRS GAD E 4 1577 KØBENHAVN V TLF 7070 7605 WWW.POSTNORD.DK/FILATELI SEPTEMBER 2016 STEMPELINFORMATION NR. 4 2016 1. Den centrale stempling flytter PostNord har indgået en

Læs mere

Skøde 1942 til Christian Carl Christiansen. Købers Bopæl: Ulse Olstrup Pr. Rønnede. Stemplet d. 11/2 1942 med i alt 153 Kr.

Skøde 1942 til Christian Carl Christiansen. Købers Bopæl: Ulse Olstrup Pr. Rønnede. Stemplet d. 11/2 1942 med i alt 153 Kr. Matr.nr. 2b m.fl. Frenderup By Dalby Sogn Købers Bopæl: Ulse Olstrup Pr. Rønnede Stemplet d. 11/2 1942 med i alt 153 og 60 Øre Anmelder: Poul Opstrup Landsretssagfører Haslev Undertegnede Se kopi af originalt

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 14. august 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 14. august 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 14. august 2015 Sag 217/2014 Jens J. Kold Antonsen (selv) mod SEB Ejendomme I A/S (advokat Anne Louise Husen) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i

Læs mere

Forsendelsestiden for breve kan variere i forhold til hvornår der er transport til. hele taget manglende transportmuligheder til og fra, samt i Irak.

Forsendelsestiden for breve kan variere i forhold til hvornår der er transport til. hele taget manglende transportmuligheder til og fra, samt i Irak. Opdateret: 10. november 2015 IRAQ Denne side indeholder: Generelle retningslinjer for brev- og pakkepost Postens vej r Posttakster Kvittering for forsendelser fra Danmark Efterlysning/Undersøgelse vedrørende

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 11. januar 2013 (J.nr. 2012-0032408) Afgift som

Læs mere

Til interesserede. Den 31. marts 2012. Arealudvikling Aarhus. Salgsmateriale for 7 sommerhuse ved Bønnerup strand

Til interesserede. Den 31. marts 2012. Arealudvikling Aarhus. Salgsmateriale for 7 sommerhuse ved Bønnerup strand Til interesserede Den 31. marts 2012 Arealudvikling Aarhus Teknik og Miljø Aarhus Kommune Salgsmateriale for 7 sommerhuse ved Bønnerup strand Vedlagt dette brev er salgsmaterialet for sommerhusene ved

Læs mere

VEJLEDNING I Lokaleansøgning

VEJLEDNING I Lokaleansøgning På disse sider beskrives processen for lokaleansøgning via Foreningsportalen. Ansøgningsprocessen kan beskrives kort med nedenstående punkter: Kladder udfyldes Ansøgning sendes afsted Behandles i diverse

Læs mere