1. Hovedbestyrelsens ansvarsområder og kompetencer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Hovedbestyrelsens ansvarsområder og kompetencer"

Transkript

1 Vedtaget i forbindelse med opfølgningen på HBM Hovedbestyrelsens forretningsorden Formål Formålet med denne forretningsorden er overordnet at samle og fastholde rammer og regelsæt for hovedbestyrelsens (HB) virke og dermed være bestyrelsens arbejdsgrundlag og guideline for HBmedlemmerne. Formålet er endvidere at sikre åbenhed og transparens udadtil. 1. Hovedbestyrelsens ansvarsområder og kompetencer a. Det er HB s ansvar at lede foreningen i overensstemmelse med foreningens formålsparagraf og de af landsmødet trufne beslutninger. b. HB varetager foreningens overordnede politiske og strategiske ledelse. c. Det er HB s ansvar at være policyskabende og at fastlægge de generelle linjer for arbejdet i dansk afdeling. d. HB s politiske ledelse, governance, finder sted i tæt samspil med sekretariatets operationelle ledelse, management, og med respekt for den arbejdsdeling. e. Det er HB s ansvar at vedtage fundraisingplan, politik for finansiel forvaltning og budget. f. Det er HB s ansvar at fastlægge prioriteringerne for menneskerettighedsindsatsen for det kommende år. g. Det er HB s ansvar at holde sig orienteret om Amnesty Internationals (AI) politik og bidrage til udviklingen af det internationale foreningsarbejde, både økonomisk, demokratisk og organisatorisk. h. Det er HB s ansvar at opretholde kontakt og dialog med aktive medlemmer og medlemmerne i øvrigt for at sikre en demokratisk udvikling i foreningen. Dette sikres bl.a. ved HB s tilstedeværelse på landsmødet og det årlige aktivtræf. i. HB indkalder til landsmøde i februar måned via foreningens medlemsblad og via foreningens hjemmeside. AI s vision, mission og kerneværdier skal i HB s danske oversættelse være vedhæftet foreningens vedtægter. j. Det er HB s ansvar forud for landsmødet at sikre landsmødedeltagerne nem adgang til at kunne orientere sig om HB s aktuelle kvalifikationsprofil og mulige kvalifikationsgab i

2 forbindelse med det forestående valg samt om HB s værdicharter og nærværende forretningsorden. k. Foreningen forpligtes ved underskrift af 3 medlemmer af HB i forening. HB kan dog meddele prokura. 2. Konstituering og særlige opgaver for HB medlemmer Konstituering a. På første møde efter afholdelse af landsmøde eller et ekstraordinært landsmøde, hvorunder der er sket ændringer i HB s sammensætning konstituerer HB sig med: formand, næstformand og kasserer, som tilsammen udgør forretningsudvalget. På næste ordinære møde fordeles eksterne poster for det følgende år. Særlige opgaver Formanden b. Det er formandens særlige opgave at lede HB s arbejde, møder og afstemninger. c. Det er desuden formandens særlige opgave at involvere og orientere næstformanden i en tilstrækkelig grad til, at næstformanden vil kunne overtage formandens forpligtelser i dennes fravær. d. Yderligere er det formandens opgave at afholde årlige lederudviklingssamtaler med foreningens generalsekretær. e. Offentlig udtalelse på HB s vegne varetages af formanden, med mindre andet er aftalt. Det er formandens opgave at aflægge HB s mundtlige beretning på landsmødet. f. I tilfælde af formandens fravær overtages dennes forpligtelser af næstformanden, og det er derfor begges ansvar at holde sig orienteret om AI s politik internationalt såvel som nationalt. Næstformanden g. Det er næstformandens særlige opgave at fungere som sparringspartner for formanden. h. Næstformanden bør sikre, at nye bestyrelsesmedlemmer gives en grundig introduktion til bestyrelsesmedlemmers opgaver, pligter og ansvar i relation til AIDA - herunder reglerne om ledelsesansvar, ansvar for regnskabsaflæggelse samt ansvar i relation til AI, IEC og ICM.

3 i. Næstformanden har det primære ansvar for at sikre, at der er etableret det antal arbejdsgrupper og netværk, der er behov for, samt at sikre, at disse er funktionsdygtige. Kassereren: j. Det er kassererens særlige opgave at lede den økonomiske del af beslutningsprocesserne, budgetopfølgning og regnskab samt at samarbejde med sekretariatets administrationschef i denne henseende. k. Det er desuden kassererens særlige opgave at varetage den primære kontakt til Fundraising- og Økonomiudvalget og at aflægge det reviderede regnskab på Landsmødet. Repræsentanter på eksterne poster: l. Det er HB s repræsentanter på eksterne posters særlige opgave at repræsentere foreningens vision, mission og kerneværdier i eksterne sammenhænge samt at holde resten af HB orienteret om repræsentantskabet. m. Eksterne repræsentanter kan alene på baggrund af et mandat fastlagt af HB træffe beslutninger på vegne af HB. Forretningsudvalget: n. Forretningsudvalget (FU) består af formand, næstformand og kasserer. o. På FU-møder deltager generalsekretæren og vicegeneralsekretæren, og yderligere kan sekretariatets ledergruppe deltage for at rådgive og yde sekretariatsbistand. p. Forretningsudvalget er beslutningsdygtigt, når halvdelen af medlemmerne deltager på mødet. q. Dagsordenen til FU møder udarbejdes og udsendes af generalsekretæren senest en uge før mødet. r. Forretningsudvalget træffer beslutninger i mindre sager herunder om deltagelse i møder i udlandet. s. Der er ingen formel grænse for hvor store beløb FU kan bevillige, men FU kan kun træffe beslutninger indenfor godkendte budgetter og i overensstemmelse med fastlagt politik. t. HB kan bemyndige FU til at træffe endelige beslutninger i sager, der ikke er færdigbehandlet i HB.

4 u. FU skal endvidere tage sig af opgaver, som sekretariatet ikke skal stå alene med ansvaret for, og som ikke kan afvente et HB møde. v. FU er således det eneste besluttende og bevilligende forum i dansk afdeling udover HB og landsmødet. 3. Relationer til generalsekretæren a. HB ansætter og afskediger generalsekretæren, fastsætter pågældendes løn- og ansættelsesforhold. Ved ansættelsen af en ny generalsekretær i dansk afdeling skal en person, som er nomineret af den internationale generalsekretær, involveres i rekrutteringsprocessen på en måde, som hovedbestyrelsen og den internationale generalsekretær er kommet til enighed om. Den nominerede kan være en generalsekretær fra en anden afdeling eller en person med erfaring fra den internationale bevægelse. Dog vil beslutningen om, hvem der ansættes som generalsekretær, altid ligge hos den danske hovedbestyrelse. Inden en ansættelse skal hovedbestyrelsen nøje overveje, om kandidaten til posten som generalsekretær udgør en risiko for Amnesty Internationals uafhængighed, upartiskhed, globale image og troværdighed. b. Generalsekretæren kan uddelegere en række af sine opgaver til såvel ledergruppen som til andre medarbejdere i sekretariatet. c. Vicegeneralsekretæren overtager generalsekretærens opgaver i tilfælde af dennes fravær. d. HB s governancerolle (jfr. beskrivelse heraf under punkt 1) kontra generalsekretærens managementrolle indebærer, at HB træffer beslutninger om hvilke opgaver, sekretariatet skal udføre, men ikke involverer sig i sekretariatets måde at udføre de aftalte arbejdsopgaver på. e. HB udøver sit kontrolansvar via dialog med generalsekretæren samt via aftalte evalueringsog rapporteringsprocedurer. f. Generalsekretæren er ansvarlig for at sikre, at bestyrelsen modtager alle væsentlige oplysninger. g. I samspil med generalsekretæren overvåger HB mulige risikomomenter i forhold til lovgivning, økonomi, sikkerhed samt foreningens omdømme, og træffer de fornødne foranstaltninger til i videst mulig omfang at afværge konsekvenserne af disse.

5 h. Generalsekretæren udøver sin rådgivnings- og sekretærfunktion overfor HB såvel løbende som under HB-møderne, hvor han deltager og har ret til at udtale sig, ligesom sekretariatets ledergruppe oftest deltager som specialister under HB-møderne, alle dog uden stemmeret. i. HB foretager årligt en vurdering af generalsekretærens arbejdsindsats, ligesom generalsekretærens jobbeskrivelse revurderes hvert andet år. 4. Relationer til foreningens aktive og medlemmer i øvrigt a. Med henblik på at understøtte demokrati i dansk afdeling og styrke den lokale aktivisme samt sikre dialog og konsultation mellem aktive og HB deltager HB i møder med de aktive, jfr. HB s retningslinjer for aktivisme. b. På det årlige landsmøde afvikler HB i samspil med generalsekretæren - beretning om årets arbejdsindsats og det reviderede regnskab for det forgangne år samt giver orientering om det godkendte budget for indeværende år, både ved en skriftlig beretning, udsendt til landsmødedeltagerne forinden, samt ved en mundtlig fremstilling under selve landsmødet. c. Det sikres, at landsmødedeltagerne har mulighed for at stille spørgsmål til beretningen og dermed komme i dialog med HB. 5. Samspillet mellem HB og det globale Amnesty ICM a. Amnesty Internationals internationale generalforsamling (ICM) afholdes hvert 2. år, og det er HBs ansvar at nedsætte en delegation, der forbereder og tager til ICM. b. Af dansk afdelings delegation hvis størrelse fastsættes af ICM skal HB udgøre mindst halvdelen. Formanden, kassereren og generalsekretæren er fødte medlemmer. c. Sekretariatsmedarbejdere er ikke ekskluderet fra at blive udpeget til delegationen, og de har i givet fald stemmeret på lige fod med de øvrige delegerede. d. Herudover er det hele HBs ansvar, at sætte sig ind i de resolutionsforslag til ICM, der måtte komme, samt at drøfte disse med delegationsdeltagerne ved HB møder eller ved delegationsmøderne, som vil være åbne for alle HB medlemmer. e. Med mindre landsmødet har pålagt HB et bundent forhandlingsmandat på udvalgte områder, giver HB ICM-delegationen et åbent forhandlingsmandat under hensyntagen til holdningstilkendegivelser på landsmødet samt aftalte HB-holdninger.

6 f. Under ICM-forløbet holder delegationen dagligt fællesmøder, og såfremt der under disse måtte opstå uenighed i delegationen, anvendes tilsvarende afstemningsregler som under HBmøder. g. ICM beslutter hvert 6. år menneskerettighedsprioriteringer for hele organisationen, og det er den danske bestyrelses ansvar at sikre, at dansk afdeling arbejder indenfor disse prioriteter. h. Det er HBs ansvar at sikre, at beslutninger, der træffes på ICM, effektueres. Chairs Assembly i. Det er formandens ansvar at deltage på Chairs Assembly (CA), som er et årligt møde for formænd fra alle afdelinger, for her at blive orienteret om det internationale arbejde, og på HB s vegne at påvirke IEC og andre afdelingers formænd samt at styrke samarbejde på tværs af sektioner. Internationalt samarbejde for kasserer j. Det er kassererens ansvar at deltage i internationale møder for kasserere. Det er desuden kassererens ansvar, i samarbejde med resten af HB, at tage stilling til spørgsmål om frivillige ekstra bidrag til det internationale arbejde, når dette er muligt ud fra dansk afdelings økonomi, og at meddele dette til den internationale kasserer, så snart det er muligt i det pågældende finansår. Internationalt samspil i øvrigt k. HB-medlemmer deltager efter aftale i andre sektioners landsmøder, i internationale youthmøder og andre internationale møder med henblik på at bygge relationer og samarbejde mellem sektionerne internationalt. 6. HB`s arbejdsform a. På HB s konstituerende møde aftales datoer for samtlige HB-møder i den indeværende valgperiode. b. På det førstkommende møde efter konstitueringen gennemgår formanden for den øvrige HB mødeplanen for den indeværende valgperiode. c. Gennemgangen indebærer, at de væsentligste beslutninger, der ventes at skulle træffes på hvert møde, skitseres sammen med en oversigt over hvilke eksterne gæster, der eventuelt

7 skal deltage på møderne. d. HB-medlemmer kan på et HB-møde foreslå ændringer eller tilføjelser til den skitserede mødeplan - herunder vedrørende mødetidspunkter, væsentlige beslutninger til dagsorden og deltagelse af eksterne gæster. Sådanne ændringer vil kunne godkendes, hvis de støttes af et flertal i HB. e. Formanden vedligeholder i overensstemmelse med punkt c løbende mødeplanen, der bruges som arbejdsredskab og grundlag for udarbejdelse af dagsorden, mødeforberedelse, opfølgning, invitation af gæster og lignende. f. Generalsekretæren sørger for, at der udarbejdes referat af HB-møder. Referatet godkendes af FU snarest efter mødet, så det kan udsendes til HB, samt offentliggøres på hjemmesiden senest 2 uger efter mødet. På førstkommende ordinære HB møde godkendes referatet endeligt. Eventuelle rettelser indføjes i referatet for det møde, hvor godkendelsen finder sted. g. Referater fra møder i FU udarbejdes ligeledes af generalsekretæren og godkendes af FU, hvorefter det udsendes til HB til orientering, senest 2 uger efter FU mødet. h. For at sikre rettidig korrespondance HB indbyrdes, bør tilgåede s normalt besvares inden en uge. i. HB-arbejdet er ulønnet, men HB-medlemmers rejse- og opholdsudgifter refunderes i fuldt omfang idet det tilstræbes, at den billigste rejseform anvendes. Vilkår for arbejdsgrupper j. Et flertal i bestyrelsen kan beslutte, at der skal nedsættes arbejdsgrupper med henblik på at belyse, drøfte eller løse en problemstilling i en detaljeringsgrad, som ikke hensigtsmæssigt vil kunne gennemføres på et HB-møde. k. Under gruppearbejdet tilstræbes der konsensus. I forbindelse med afrapporteringer og indstillinger til HB for så vidt angår eventuelle uoverensstemmelser af principiel karakter medtages alle væsentlige synspunkter. l. I forbindelse med nedsættelsen af en arbejdsgruppe skal bestyrelsen give denne et navn, et kommissorium, udpege deltagere i arbejdsgruppen - herunder evt. deltagere, som ikke sidder i HB, udnævne en ansvarlig formand/tovholder, som rapporterer tilbage til HB samt sætte en tidsfrist for færdiggørelse af gruppens arbejde. m. HB kan lade arbejdsgruppen vælge sin egen formand/tovholder.

8 n. Et flertal i HB kan til enhver tid opløse en nedsat arbejdsgruppe. Beslutningsdygtighed o. HB er beslutningsdygtig, når der deltager tilstrækkelig mange stemmeberettigede medlemmer af HB på et lovligt indkaldt HB-møde til, at der kan mønstres et almindeligt flertal i forbindelse med stemmeafgivning. Tilsvarende regel er gældende, hvor HB-medlemmer måtte deltage i mødet pr. telefon eller via internettet. p. Et møde er lovligt indkaldt, når det er besluttet af et flertal i HB i forbindelse med udarbejdelse eller revision af mødeplanen (ordinært HB-møde), eller når det er indkaldt af formanden eller tre HB-medlemmer med mindst 10 dages varsel (ekstraordinært HB-møde). q. Et medlem af HB kan ikke deltage i stemmeafgivning om en beslutning, når denne ville være at finde som inhabil i spørgsmålet efter Forvaltningslovens 3. Hovedbestyrelsen tager affære, såfremt den opdager brud på habilitetsreglerne. Konflikttackling og værdicharter r. Det påhviler HB at sikre, at der i skriftlig form findes gældende retningslinjer for håndtering af opståede konflikter for HB, og at disse retningslinjer er offentligt tilgængelige. s. Det påhviler HB at sikre, at der i skriftlig form findes et gældende charter for HB s fælles værdier, og at dette er offentligt tilgængeligt. Værdichartret revurderes en gang årligt. Suppleanten og stemmeret t. En suppleant arbejder på lige fod med de øvrige medlemmer af HB bortset fra i spørgsmålet om stemmeafgivning - og deltager således også i alle HB-møder. u. En suppleant i HB har alene stemmeret i forbindelse med en beslutning på et lovligt indkaldt HB-møde i stedet for et ordinært medlem, når dette er forhindret i at deltage i en afstemning jfr. 6, punkt m eller fordi den pågældende ikke kan være til stede. v. Når suppleanten stemmer i stedet for formanden, har dette ikke afgørende vægt i tilfælde af stemmelighed. Den afgørende vægt tilfalder i stedet næstformanden eller kassereren, såfremt næstformanden ligeledes måtte være forhindret i at stemme.

9 7. HB`s mødekultur Dagsorden og materialeudsendelse a. Formanden og generalsekretæren udarbejder på baggrund af mødeplanen dagsorden for HB s ordinære møder, som udsendes til HB senest en måned før mødedatoen. b. HB medlemmer kan sende forslag til dagsordenpunkter til formanden. c. Enhver dagsorden skal som det første punkt indeholde Godkendelse af dagsorden. d. Generalsekretæren har ansvaret for at udsende dagsorden og øvrigt materiale til HB s medlemmer e. Det tilstræbes, at materiale til HB-møderne er medlemmerne i hænde senest om fredagen en uge før et ordinært møde. f. HB-medlemmer har ret til at modtage mødemateriale i trykt form på anmodning. Mødeledelse og mødekultur g. Formanden varetager mødeledelsen og sørger for, at punkterne på dagsordenen gennemgås og der træffes de fornødne beslutninger under hensyntagen til, at alle HB-medlemmer får lejlighed til at tilkendegive deres standpunkt og stille de fornødne spørgsmål. h. Det tilstræbes, at beslutninger kan træffes i enighed. Alternativt træffes beslutninger ved almindeligt flertal med formandens stemme som den udslaggivende ved stemmelighed. i. Et flertal i HB kan beslutte at indskrænke den offentlige adgang til behandlingen af et bestemt punkt på dagsordenen. j. HB-medlemmer har tavshedspligt om forhold, der af et flertal i HB afgøres til at være fortrolige. k. Værdicharteret ligger i øvrigt til grund for HB s mødekultur. 8. HB`s kompetenceudvikling Kvalifikationsprofil a. HB skal sikre, at den til enhver tid besidder de fornødne kompetencer til at varetage sine opgaver. b. Det påhviler HB løbende at vedligeholde en oversigt over hvilke kvalifikationer, HB behøver for at varetage sit arbejde. c. Forud for det første møde efter konstitueringen udfylder HB-medlemmer hver et

10 spørgeskema, hvor de vurderer deres egne kvalifikationer i forhold til ovenstående oversigt. Besvarelserne aggregeres af generalsekretæren, så den giver et overblik over HB s samlede kvalifikationsprofil. d. På baggrund af HB s samlede kvalifikationsprofil udarbejdes der en strategi for opkvalificering af HB. e. Forud for landsmødet anvendes kvalifikationsprofilen endvidere til at vurdere hvilke kvalifikationer, HB i særlig grad står over for at miste som følge af medlemmer, der ikke kan forventes at fortsætte. f. HB vil aktivt søge at opfordre kandidater til at stille op til HB, hvis de vurderes til at have særlige kvalifikationer på de områder, som HB jævnfør kvalifikationsprofilen står over for at miste eller i øvrigt være i underskud på. g. HB vil endvidere aktivt søge at opfordre kandidater til at stille op, hvis de i øvrigt besidder egenskaber, der vurderes at kunne bidrage til HB s repræsentativitet i forhold til medlemsskaren, herunder eksempelvis i forhold til køn, alder, etnicitet, geografisk tilhørsforhold med mere. h. HB vil alene opfordre kandidater til at stille op, såfremt de taler og skriver dansk, bidrager til HB s kvalifikationsprofil og kan føre dialog via . i. Nye medlemmer i HB tilbydes at deltage i et introduktionsforløb, som klæder dem på til at bestride deres hverv. Evalueringshjul j. Forud for hvert HB-møde udfylder HB-medlemmerne et evalueringshjul, som udsendes af generalsekretæren. k. Resultaterne af evalueringen gennemgås som et punkt på dagsordenen af formanden i samråd med medlemmerne og der reflekteres over, hvad man kan gøre bedre på baggrund af evalueringen.

VEDTÆGTER, Amnesty International, dansk afdeling

VEDTÆGTER, Amnesty International, dansk afdeling VEDTÆGTER, Amnesty International, dansk afdeling Som vedtaget på landsmødet den 5. maj 2013 1 Foreningens navn Foreningens navn er Amnesty International, dansk afdeling (i det følgende kaldet foreningen).

Læs mere

Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold

Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold Greve Fodbold Bestyrelsens Forretningsorden Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold 1. Formål 1.1 Nærværende forretningsorden fastlægger rammerne for Greve Fodbolds bestyrelses ageren under iagttagelse

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Landsforeningen Natur & Ungdom, forkortet N&U. Foreningen er hjemmehørende i den kommune hvor foreningens sekretariat

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B

F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af Boligforeningen 3B og dens afdelinger

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Konstituering og afholdelse af bestyrelsesmøder: 1 Umiddelbart efter afholdelse af en ordinær generalforsamling eller en ekstraordinær generalforsamling,

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N

F O R R E T N I N G S O R D E N F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsorganisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af Boligforeningen

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Nordfyns Gymnasium

Forretningsorden for bestyrelsen for Nordfyns Gymnasium Forretningsorden for bestyrelsen for Nordfyns Gymnasium Nærværende forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser mv. og 14 i

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Regionskredsens navn er Landsforeningen SIND, Regionskreds Sjælland I daglig tale anvendes betegnelsen "SIND Sjælland eller "SIND Region Sjælland Stk.

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen på Haderslev Handelsskole

Forretningsorden for bestyrelsen på Haderslev Handelsskole Forretningsorden for bestyrelsen på I henhold til 14, stk. 1 i institutionens vedtægter fastsættes følgende forretningsorden: 1. Bestyrelsens opgaver og ansvar Bestyrelsesmedlemmer skal tilsammen bidrage

Læs mere

Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg

Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg FIOLSTRÆDE 44, 1. TH 1171 KØBENHAVN K TLF. +45 33 36 98 00 WWW.DKUNI.DK Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg 9. MAJ 2018 J.NR. TKS SIDE 1/6 Formål for Uddannelsespolitisk udvalg 1: Udvalget

Læs mere

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede.

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede. VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Patienter. Foreningens hjemsted er København. 2 Formål Danske Patienters formål er: At sikre patienter bedst mulige vilkår i behandlingssystemet.

Læs mere

Vedtægter for. Seniorrådet i Skanderborg Kommune

Vedtægter for. Seniorrådet i Skanderborg Kommune Vedtægter for Seniorrådet i Skanderborg Kommune 1.NAVN 1. Seniorrådet er valgt efter reglerne i Lov om retssikkerhed og Administration på det Sociale område. 2. FORMÅL 1. Seniorrådet er et samarbejdsorgan

Læs mere

Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden, jf. foreningens vedtægter 30 stk. 3.

Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden, jf. foreningens vedtægter 30 stk. 3. Forretningsorden for bestyrelsen i A/B Ingolf - Juni 2012 Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden, jf. foreningens vedtægter 30 stk. 3. Formål Formålet med bestyrelsens arbejde er at varetage

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I medfør af 4, stk. 2, i lov nr. 553 af 18. juni 2012 om Institut for Menneskerettigheder Danmarks Nationale Menneskerettighedsinstitution, hvorefter institutionens bestyrelse

Læs mere

Forretningsorden for. Hovedbestyrelsen i Scleroseforeningen

Forretningsorden for. Hovedbestyrelsen i Scleroseforeningen Forretningsorden for Hovedbestyrelsen i Scleroseforeningen 1 1.1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden oprettes i henhold til foreningens vedtægter 10. 1.2. Tiltrædelse af forretningsordenen

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N

F O R R E T N I N G S O R D E N F O R R E T N I N G S O R D E N Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af Boligforeningen 3B og dens afdelinger

Læs mere

1.2 Foreningen skal have hjemsted i region Hovedstaden, Danmark

1.2 Foreningen skal have hjemsted i region Hovedstaden, Danmark Vedtægter for Foreningen Plastic Change 1. Navn og tilhørsforhold 1.1 Foreningens navn er Foreningen Plastic Change 1.2 Foreningen skal have hjemsted i region Hovedstaden, Danmark 1.3 Bestyrelsen kan til

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol

Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol 6.2 Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol 16. juni 2010 I henhold til 14 i Vedtægt for Professionshøjskolen Metropol fastsættes herved følgende forretningsorden for professionshøjskolens

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N

F O R R E T N I N G S O R D E N F O R R E T N I N G S O R D E N Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af Boligforeningen 3B og dens afdelinger

Læs mere

1 Universitetsdirektørudvalget vælger ud af sin midte en formand og en næstformand for en periode på 3 år.

1 Universitetsdirektørudvalget vælger ud af sin midte en formand og en næstformand for en periode på 3 år. 25. februar 2011 J.nr. 2011-4001-01 MD Forretningsorden for Universitetsdirektørudvalget Formandskab 1 Universitetsdirektørudvalget vælger ud af sin midte en formand og en næstformand for en periode på

Læs mere

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 HOVEDBESTYRELSEN I. Hovedbestyrelsens rolle 1. Hovedbestyrelsen udgør sammen med kongressen Dansk Magisterforenings

Læs mere

Forretningsorden for Ældrerådet i Aarhus Kommune

Forretningsorden for Ældrerådet i Aarhus Kommune Forretningsorden for Ældrerådet i Aarhus Kommune Gældende fra 7. feb. 2017 Denne forretningsorden er forankret i Ældrerådets Vedtægt 7 stk. 1. 1 Konstituering: Stk. 1. Ældrerådet konstituerer sig med formand,

Læs mere

Ringkjøbing Landbobank A/S. Kommissorium for Nomineringsudvalget. Kommissorium for Nomineringsudvalget

Ringkjøbing Landbobank A/S. Kommissorium for Nomineringsudvalget. Kommissorium for Nomineringsudvalget 1 1. Anvendelsesområde og formål 1.1 I henhold til Lov om Finansiel Virksomhed 80a samt bestyrelsens forretningsorden punkt 1.6 er der nedsat et Nomineringsudvalg (i det følgende benævnt Udvalget) under

Læs mere

Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol

Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol Studenterforum Metropol Afdeling for studenterpolitisk aktivitet Sigurdsgade 26 2200 København N www.phmetropol.dk Godkendt på Studenterforum

Læs mere

VEDTÆGTER FOR PÅRØRENDERÅDET PÅ KILDEHAVEN.

VEDTÆGTER FOR PÅRØRENDERÅDET PÅ KILDEHAVEN. Pårørenderådets formål er: 1 Pårørenderådets formål repræsentere beboer/pårørende om tilrettelæggelsen af arbejdet med at opnå de bedst mulige forhold for beboerne rådgive Kildehavens ledelse og bestyrelse

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC

FORRETNINGSORDEN. Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC FORRETNINGSORDEN Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC FORRETNINGSORDEN Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC Forretningsorden for Professionshøjskolen UCC's bestyrelse I medfør af 14 i vedtægt for

Læs mere

Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C

Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C I henhold til Vedtægternes 14 fastsætter bestyrelsen forretningsorden og instrukser for sit virke. Forretningsorden skal sikre, at bestyrelsen gennem sit arbejde

Læs mere

generalforsamlingen ) 3. lokalafdelingsbestyrelsens beretning om lokalafdelingens virksomhed i det forløbne år fremlægges til debat og godkendelse.

generalforsamlingen ) 3. lokalafdelingsbestyrelsens beretning om lokalafdelingens virksomhed i det forløbne år fremlægges til debat og godkendelse. SIND Ringsted / Sorø Lokalafdelingsvedtægter 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1 lokalafdelingens navn er SIND, Ringsted / Sorø lokalafdelingen stk. 2 lokalafdelingens hjemsted er formandens

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen på

Forretningsorden for bestyrelsen på Århus Friskole Bilag til Vedtægter for Århus Friskole 1. Indkaldelse af generalforsamling Formanden indkalder til generalforsamlinger i henhold til skolens vedtægter. 2. Afholdelse af generalforsamling

Læs mere

Stk. 4. Regionskredsen kan jfr. 10 varetage specifikke opgaver på vegne af lokalafdelinger

Stk. 4. Regionskredsen kan jfr. 10 varetage specifikke opgaver på vegne af lokalafdelinger Forslag til vedtægter for SIND, Regionskreds Midtjylland NAVN OG HJEMSTED 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning Stk. 1. Regionskredsens navn er Landsforeningen SIND, Regionskreds Midtjylland. I

Læs mere

Forretningsorden for Kontaktudvalget for Arbejdsmarkedets Interessenter (KAI) i Ikast-Brande Kommune

Forretningsorden for Kontaktudvalget for Arbejdsmarkedets Interessenter (KAI) i Ikast-Brande Kommune Forretningsorden for Kontaktudvalget for Arbejdsmarkedets Interessenter (KAI) i Ikast-Brande Kommune Uddrag for kommissorium Det Lokale Beskæftigelsesråd i Ikast-Brande har i forbindelse med offentliggørelsen

Læs mere

Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol

Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol (Godkendt på Studenterrådet Metropols stiftende generalforsamling d. 8. oktober 2009, senest ændret på ordinær generalforsamling

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus

Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus Århus, den 10. december 2008 Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus Introduktion Valg til bestyrelsen sker hvert år på boligkontorets repræsentantskabsmøde. Valgperioden er højst 2 år.

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Afdelingsbestyrelsen kan jf. BABs vedtægter 19 stk.10, fastlægge en forretningsorden for udførelsen af sit hverv. Afdelingsbestyrelsen holder møde

Læs mere

VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN

VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN 1. Navn Institutionens navn er: Den selvejende institution IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN 2. Hjemsted Institutionens hjemsted er Vesthimmerlands kommune. 3. Formål Idrætscenter

Læs mere

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER INDHOLDSFORTEGNELSE 1 NAVN OG FORMÅL... 3 2 MEDLEMMER... 3 3 MYNDIGHEDER... 4 4 LANDSMØDE... 4 5 EKSTRAORDINÆRT LANDSMØDE... 6 6 VALG AF BESTYRELSE... 7 7 BESTYRELSEN...

Læs mere

Vedtægter for Dansk Forum for Mikrofinans

Vedtægter for Dansk Forum for Mikrofinans Vedtægter for Dansk Forum for Mikrofinans 1 - Navn Foreningens navn er Dansk Forum for Mikrofinans. 2 Formål Dansk Forum for Mikrofinans har til formål at bidrage til at øge kvaliteten og omfanget af den

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE. Kapitel 1. Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver

FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE. Kapitel 1. Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE Kapitel 1 Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver 1. Det Lokale Beskæftigelsesråd skal rådgive kommunen og skal samordne og

Læs mere

Forslag til foreningslove for KFUM og KFUK i Viborg

Forslag til foreningslove for KFUM og KFUK i Viborg Forslag til foreningslove for KFUM og KFUK i Viborg 1 Navn KFUM og KFUK i Viborg Stiftet år og dato: Fællesforening 01.01.1962 KFUM 21.11.1902 KFUK 02.01.1884 Hjemstedskommune: Viborg Distrikt: Distrikt

Læs mere

V E D T Æ G T E R. Foreningen Liv i Landsbyen

V E D T Æ G T E R. Foreningen Liv i Landsbyen V E D T Æ G T E R for Foreningen Liv i Landsbyen - et socialøkonomisk projekt ALKEN * BJEDSTRUP * BOES * ILLERUP * SVEJSTRUP Foreningens navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Foreningen Liv i Landsbyen

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. PTO s bestyrelse & forretningsudvalg

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. PTO s bestyrelse & forretningsudvalg F O R R E T N I N G S O R D E N for PTO s bestyrelse & forretningsudvalg Nedenstående reguleringsgrundlag for PTO s forretningsorden omfatter såvel forretningsudvalget (FU), som bestyrelsen. Under det

Læs mere

Forretningsorden. Stk. 2. Det lokale Beskæftigelsesråd består af følgende medlemmer: 1 fra Center for Erhvervsuddannelser Lolland Falster (CELF)

Forretningsorden. Stk. 2. Det lokale Beskæftigelsesråd består af følgende medlemmer: 1 fra Center for Erhvervsuddannelser Lolland Falster (CELF) Formål 1. Det lokale Beskæftigelsesråd har til formål at rådgive de ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen i jobcenteret og at samordne og udvikle den lokale forebyggende indsats for personer, der har

Læs mere

Forretningsorden for Kodas bestyrelse

Forretningsorden for Kodas bestyrelse 17. september 2014 Forretningsorden for Kodas bestyrelse 1. Bestyrelsens konstituering 1.1. Konstituering og sammensætning Bestyrelsen konstituerer sig på første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen.

Læs mere

Vedtægter for Biografforeningen Sofarækken

Vedtægter for Biografforeningen Sofarækken Vedtægter Vedtægter for Biografforeningen Sofarækken Som vedtaget den 13/3-2016 1 Navn og hjemsted Stk. 1: Foreningens navn er Biografforeningen Sofarækken. Stk. 2: Biografforeningen Sofarækken har hjemsted

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN BØRNESKOLEN BIFROST

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN BØRNESKOLEN BIFROST FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN BØRNESKOLEN BIFROST 1 Forretningsordenens hjemmel Nærværende forretningsorden oprettes i henhold til Undervisningsministeriets standardvedtægt for frie grundskoler (januar

Læs mere

Vedtægter for Kalaallit Røde Korsiat Landsforeningen

Vedtægter for Kalaallit Røde Korsiat Landsforeningen Vedtægter for Kalaallit Røde Korsiat Landsforeningen 1. KALAALLIT RØDE KORSIAT OG RØDE KORS BEVÆGELSEN Foreningen Kalaallit Røde Korsiat er en selvstændig organisation under Røde Kors i Danmark. Kalaallit

Læs mere

Transvestitforeningen i Danmark TiD

Transvestitforeningen i Danmark TiD Vedtægt for Transvestitforeningen i Danmark TiD I. Navn 1. Foreningens navn er Transvestitforeningen i Danmark forkortet TiD. Stk. 2. Foreningen skal være registreret i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Læs mere

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER INDHOLDSFORTEGNELSE 1 NAVN OG FORMÅL... 3 2 MEDLEMMER... 3 3 MYNDIGHEDER... 4 4 LANDSMØDE... 4 5 EKSTRAORDINÆRT LANDSMØDE... 6 6 VALG AF BESTYRELSE... 7 7 BESTYRELSEN...

Læs mere

Forslag til Vedtægter for Prostatakræftforeningen PROPA

Forslag til Vedtægter for Prostatakræftforeningen PROPA Bilag til dagsorden til Landsmødet d. 27. april 2019 Forslag til Vedtægter for Prostatakræftforeningen PROPA 1 Navn og hjemsted Foreningens formelle navn er Prostatakræftforeningen. Foreningen anvender

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen ved Det kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.

Forretningsorden for bestyrelsen ved Det kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering. Philip de Langes Allé 10 Tlf. 3268 6000 1435 København K Fax 3268 6111 Danmark info@kadk.dk Journalnr.: 002380 Enhed: Ledelsessekretariatet 15. august 2011 Initialer: MM Forretningsorden for bestyrelsen

Læs mere

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt 1. Navn: Landsorganisationens navn er Dansk Skoleidræt med hjemsted i Nyborg. 2. Formål: 1. Dansk Skoleidræt har som mål at fremme folkesundheden ved:

Læs mere

Landsforeningen SIND. Vedtægter for. Roskilde-Lejre Lokalafdeling

Landsforeningen SIND. Vedtægter for.   Roskilde-Lejre Lokalafdeling Landsforeningen SIND www.sind.dk Vedtægter for Roskilde-Lejre Lokalafdeling Februar 2014 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Roskilde - Lejre lokalafdeling.

Læs mere

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse 1 Navn Kredsens navn er: Epilepsiforeningen Kredsen er stiftet den under navnet: Kredsens geografiske område er kommuner Kredse under Epilepsiforeningen er

Læs mere

VEDTÆGTER. Foreningen Dansif CVR nr

VEDTÆGTER. Foreningen Dansif CVR nr VEDTÆGTER for Foreningen Dansif CVR nr. 33 63 63 85 Side 2 af 7 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Dansif. 1.2 Dansif er en frivillig forening. 1.3 Foreningens hjemsted er Region Hovedstaden. 2

Læs mere

Bestyrelsens forretningsorden

Bestyrelsens forretningsorden marts 2010/jca Bestyrelsens forretningsorden 1. Hjemmel Iht. vedtægter 6 stk. 6a : Bestyrelsen fastlægger selv sin forretningsorden dog under hensyn til stk. 6b.6e. Henvisningerne i stk. 6b..6e er indarbejdet

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen Formål med forretningsorden Vedtægterne fastlægger de overordnede spilleregler for ejerforeningens virke og visse regler for bestyrelsens arbejde. Forretningsordenen er

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Lederforeningen i TDC

VEDTÆGTER. for. Lederforeningen i TDC VEDTÆGTER for Lederforeningen i TDC Lederforeningen i TDC er tilsluttet hovedorganisationen Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF) Vennemindevej 39, 2100 København Ø Telefon: 39 27 00 57 Fax:

Læs mere

VEDTÆGTER, Red Barnet. Save the Children Denmark Stiftet 14. marts 1945

VEDTÆGTER, Red Barnet. Save the Children Denmark Stiftet 14. marts 1945 VEDTÆGTER, Red Barnet Save the Children Denmark Stiftet 14. marts 1945 Navn, m.v. 1 Navn, formål, Save the Children og logo Stk.1. Landsorganisationen Red Barnet formål er at hjælpe, direkte og indirekte,

Læs mere

Vedtægter for SIND Vestjylland Lokalafdeling

Vedtægter for SIND Vestjylland Lokalafdeling Vedtægter for SIND Vestjylland Lokalafdeling NAVN OG HJEMSTED 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Vestjylland afdeling. I daglig tale anvendes betegnelsen»sind

Læs mere

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN Udvalget For Kultur og Fritid Forretningsorden for fagudvalgene i Rebild Kommune 1. januar 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Konstituering...3 Udvalgets møder...3 Dagsorden, fremlæggelse...3

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelserne for Grakom og Grakom Arbejdsgivere

Forretningsorden for bestyrelserne for Grakom og Grakom Arbejdsgivere 21.06.2019 Forretningsorden for bestyrelserne for Grakom og Grakom Arbejdsgivere I medfør af vedtægterne fastsættes forretningsorden for bestyrelsen for Grakom 1. Forretningsorden 1.1. Forretningsordenens

Læs mere

Vedtægter for. SIND-København. lokalafdeling

Vedtægter for. SIND-København. lokalafdeling Vedtægter for SIND-København lokalafdeling 2018 Seneste justeringer vedtaget af SIND-Københavns generalforsamling den 8. februar 2018 Side 1 ud af 6 sider 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1. Lokalafdelingens navn

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap 1. NAVN Stk. 1 Organisationens navn er: Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Stk. 2 Foreningens bopæl er adressen på Sammenslutningen af Unge med Handicaps

Læs mere

Foreningen arbejder for, at Investor Relations i Danmark er på højeste internationale niveau.

Foreningen arbejder for, at Investor Relations i Danmark er på højeste internationale niveau. VEDTÆGTER 1. Navn Foreningens navn er Dansk Investor Relations Forening. Navnet forkortes DIRF. Foreningens engelske navn er Danish Investor Relations Association. 2. Formål Foreningens formål er at fremme

Læs mere

SIND. Landsforeningen for psykisk sundhed. Vedtægter for. SIND- Hovedstadens Regionskreds

SIND. Landsforeningen for psykisk sundhed. Vedtægter for. SIND- Hovedstadens Regionskreds SIND Landsforeningen for psykisk sundhed Vedtægter for SIND- Hovedstadens Regionskreds 2014 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1 Regionskredsens navn er SIND-Hovedstadens Regionskreds. Stk. 2 Regionskredsens hjemsted

Læs mere

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget Regler for Folkeoplysningsudvalgets virke i Københavns Kommune er fastlagt i folkeoplysningslovens 34-39

Læs mere

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet.

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. Vedtægter for Spejderne i Ringsted 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. 2: FORMÅL Samrådets formål er at varetage de tilsluttede enheders

Læs mere

Etablering af Dansk EvalueringsSelskab. Vedtægter. Dato Navn og hjemsted

Etablering af Dansk EvalueringsSelskab. Vedtægter. Dato Navn og hjemsted Dato 03.09.2015 Etablering af Dansk EvalueringsSelskab Vedtægter 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Dansk EvalueringsSelskab Foreningens navn forkortes DES. Foreningens internationale navn er Danish

Læs mere

Vedtægter for Ældrerådet 2014.

Vedtægter for Ældrerådet 2014. Punkt 5. Vedtægter for Ældrerådet 2014. 2014-913. Det tidligere Ældreråd har udarbejdet forslag til reviderede vedtægter for Ældrerådet i Aalborg Kommune. Forslaget har været til 1. behandling i Ældrerådet

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ORGANISATIONEN GAME

VEDTÆGTER FOR ORGANISATIONEN GAME VEDTÆGTER FOR ORGANISATIONEN GAME 1. Navn og Formål 1.1 Organisationen er en forening 1.2 Organisationens navn er GAME stiftet 26. oktober 2002. 1.3 Organisationen er hjemmehørende i Københavns Kommune.

Læs mere

Dansk Cøliaki Forening

Dansk Cøliaki Forening Dansk Cøliaki Forening Forretningsorden 1. Indledning I dette dokument fastlægger bestyrelsen mandat samt beføjelser for: - Bestyrelsen - Forretningsudvalget - Sekretariatslederen med sekretariat - Aktivgrupper

Læs mere

Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling. Marts 2018

Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling. Marts 2018 Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling Marts 2018 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Slagelse lokalafdeling. I daglig tale anvendes betegnelsen Sind Slagelse.

Læs mere

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 1. marts Dagsordenspunkt: Forretningsorden for bestyrelsen.

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 1. marts Dagsordenspunkt: Forretningsorden for bestyrelsen. Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 1. marts 2007 Punkt. 3 Dagsordenspunkt: Forretningsorden for bestyrelsen. Sagsfremstilling: Bestyrelsens forretningsorden fastsættes i

Læs mere

Stk. 1. Generalforsamlingen er udvalgets højeste myndighed.

Stk. 1. Generalforsamlingen er udvalgets højeste myndighed. Vedtægter SAND Fyn 1 Navn Stk. 1. Foreningens navn er SAND Fyn Stk. 2. SAND udvalget er medlem af SAND De hjemløses landsorganisation, og er forpligtet til at arbejde inden for rammerne af de vedtægter,

Læs mere

Ny vedtægt for SIND, HOLBÆK-ODSHERRED-KALUNDBORG

Ny vedtægt for SIND, HOLBÆK-ODSHERRED-KALUNDBORG Ny vedtægt for SIND, HOLBÆK-ODSHERRED-KALUNDBORG 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, HOLBÆK-ODSHERRED-KALUNDBORG Stk. 2. Lokalafdelingens hjemsted er formandens

Læs mere

LOVE. STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug

LOVE. STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug LOVE og STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug Dansk Vandrelaug, Kultorvet 7, 1., 1175 København K Tlf: 33 12 11 65 E-mail: dvl@dvl.dk Hjemmeside: www.dvl.dk Love for Dansk Vandrelaug Almindelige bestemmelser

Læs mere

Stk. 2. Lokalafdelingens hjemsted er formandens postadresse. Stk. 3. Lokalafdelingen er en del af Landsforeningen SIND, Regionskreds Midtjylland.

Stk. 2. Lokalafdelingens hjemsted er formandens postadresse. Stk. 3. Lokalafdelingen er en del af Landsforeningen SIND, Regionskreds Midtjylland. NAVN OG HJEMSTED 1. Navn, hjemsted og organisationstilknytning Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Favrskov Lokalafdeling. I daglig tale anvendes betegnelsen»sind Favrskov«. 1 Stk. 2. Lokalafdelingens

Læs mere

Vedtægter for Den selvejende Institution. Ændringsforslag: X-Huset. i Vester Hæsinge. 1 Navn og hjemsted:

Vedtægter for Den selvejende Institution. Ændringsforslag: X-Huset. i Vester Hæsinge. 1 Navn og hjemsted: Vedtægter for Den selvejende Institution X-Huset Ændringsforslag: i Vester Hæsinge 1 Navn og hjemsted: Den selvejende institutions navn er: X-Huset. Den har hjemsted i Vester Hæsinge, Faaborg-Midtfyn Kommune.

Læs mere

Vedtægter for Foreningen NORDEN

Vedtægter for Foreningen NORDEN Vedtægter for Foreningen NORDEN 1 Formål Foreningen NORDEN, dansk forening for nordisk samarbejde, har til formål på alle områder at styrke og udvikle de nordiske folks samarbejde indadtil og udadtil.

Læs mere

Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening

Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening Stiftet 24. oktober 1924 Navn, hjemsted og bomærke 1. Foreningens navn er Rødovre og Omegns Gymnastikforening. Hjemstedet er Rødovre Kommune. Foreningens

Læs mere

Forretningsorden for Haderslev Jægerforening. Denne forretningsorden supplerer Haderslev Jægerforenings vedtægter. 1 Konstituering 1.1 Umiddelbart efter generalforsamlingen, afholder bestyrelsen møde for

Læs mere

VEDTÆGTER FOR PÅRØRENDERÅDET PÅ FJORDSTJERNEN. Pårørenderådets formål

VEDTÆGTER FOR PÅRØRENDERÅDET PÅ FJORDSTJERNEN. Pårørenderådets formål VEDTÆGTER FOR PÅRØRENDERÅDET PÅ FJORDSTJERNEN. 1 Pårørenderådets formål Pårørenderådets formål er: repræsentere beboer/pårørende om tilrettelæggelsen af de bedst mulige forhold for beboerne rådgive Fjordstjernens

Læs mere

Forretningsorden for VA s bestyrelse Juni 2010

Forretningsorden for VA s bestyrelse Juni 2010 Forretningsorden for VA s bestyrelse Juni 2010 Kap. 1. Organisationsbestyrelsens beføjelser 1. Bestyrelsens sammensætning Bestyrelsen består at 7 medlemmer. Ethvert medlem er stemmeberettiget. Derudover

Læs mere

SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016

SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016 SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016 1. Navn og adresse: SAND De hjemløses landsorganisation Sundholmsvej 34, st. 2300 København S 2. Formål: SANDs formål er at modvirke årsagerne til og virkningerne af

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne

Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne 1. BESTYRELSENS SAMMENSÆTNING Bestyrelsen består af 18 medlemmer og 5 suppleanter, som er blevet valgt på Danske Erhvervsskoler

Læs mere

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes handicapråd 1 Handicaprådet i Hjørring Kommune er nedsat efter reglerne i Lov om Retssikkerhed og Administration på det Sociale Område 37

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN ... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER

FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN ... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER SILKEBORG BOLIGSELSKAB FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen forestår den overordnede

Læs mere

Forretningsorden for URK s landsstyrelse

Forretningsorden for URK s landsstyrelse Forretningsorden for URK s landsstyrelse 2011-2012 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen er på

Læs mere

Forretningsorden for fællesledelsen for Socialdemokratiet i Aarhus kommune 2011

Forretningsorden for fællesledelsen for Socialdemokratiet i Aarhus kommune 2011 Forretningsorden for fællesledelsen for Socialdemokratiet i Aarhus kommune 2011 Indholdsfortegnelse: Forside Side 1 Indholdsfortegnelse Side 2 1 Fællesledelsen Side 3 2 Beslutningsdygtighed Side 3 3 Partiets

Læs mere

For Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende

For Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende Vedtægter For Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende Kapitel 1 Navn og medlemmer 1 Foreningens navn er Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende, forkortet SDS. Stk. 2 Foreningens

Læs mere

af Cyklistforbundet. Lyngby-Taarbæk/Rudersdal lokalafdeling Vedtægter for lokalafdelingen Forslag pr. 23. februar 2017

af Cyklistforbundet. Lyngby-Taarbæk/Rudersdal lokalafdeling Vedtægter for lokalafdelingen Forslag pr. 23. februar 2017 Cyklistforbundet Lyngby-Taarbæk/Rudersdal lokalafdeling Vedtægter for lokalafdelingen Forslag pr. 23. februar 2017 Gammel tekst Ny tekst 1 Dansk Cyklist Forbund, Lyngby- Taarbæk/Rudersdal afdeling er en

Læs mere

Ringkjøbing Landbobank A/S. Kommissorium for Aflønningsudvalget. Kommissorium for Aflønningsudvalget

Ringkjøbing Landbobank A/S. Kommissorium for Aflønningsudvalget. Kommissorium for Aflønningsudvalget 1 1. Anvendelsesområde og formål 1.1 I henhold til Lov om Finansiel Virksomhed 77c samt bestyrelsens forretningsorden punkt 1.6 er der nedsat et Aflønningsudvalg (i det følgende benævnt Udvalget) under

Læs mere

Vedtægter for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne

Vedtægter for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne Maj 2016 Vedtægter for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne. Foreningens hjemsted er København. Foreningen

Læs mere

Vedtægter for. Indhold 1... 2. hjemsted, Navn og. Hovedbestyrelsen,

Vedtægter for. Indhold 1... 2. hjemsted, Navn og. Hovedbestyrelsen, Vedt ægt erf or Fr i efunk t i onær er Vedtægter for Frie Funktionærer Indhold Navn og hjemsted, 1... 2 Formål, 2... 2 Medlemmer, 3... 2 Medlemsrettigheder og pligter, 4-7... 3 Regionsvedtægt, 8-9... 3

Læs mere

Forretningsorden for Hovedbestyrelsens virksomhed

Forretningsorden for Hovedbestyrelsens virksomhed Forretningsorden for Hovedbestyrelsens virksomhed 1 Hovedbestyrelsens opgaver Ansvaret for samtlige driftsmæssige opgaver er jf. lovenes 18 henlagt til Badminton Danmarks direktør, og Hovedbestyrelsens

Læs mere

Vedtægter for Danske Naturister København

Vedtægter for Danske Naturister København Vedtægter for Danske Naturister København Revideret 5.03.2006 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Naturister København, forkortet DN-KBH. Foreningens hjemsted er København Kommune. Foreningen

Læs mere

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse Bestyrelsesmøde nr. 93, d. 30. januar 2018 Pkt. 4. Bilag 1 Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse I medfør af 176, stk. 2 i vedtægt for Københavns Universitet fastsættes herved følgende

Læs mere

Forretningsorden for SOSU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg

Forretningsorden for SOSU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg Forretningsorden for SOSU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg Side 1 af 5 Indholdsfortegnelse: Forretningsorden for SOSU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg:... Baggrund... 2 Formål... 2 Sammensætning,

Læs mere

Studentermenigheden i København

Studentermenigheden i København Studentermenigheden i København Vedtægt af 19. april 2017 Side 1 af 15 1 Grundlag 2 Formål 3 Ordinær Generalforsamling 4 Ekstraordinær Generalforsamling 5 Bestyrelsen 6 Bestyrelsens præsidium 7 Bestyrelsesmøder

Læs mere