1. ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * lajla@projektcare.dk *

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk"

Transkript

1 Til ESB-netværkets kontaktpersoner på SOSU-skoler Erhvervsskoler August 2010 Opsamling fra VTU-2010 præsentationsmøde den 26. august 2010 kl på Syddansk Erhvervsskoles kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ kl Kaffe og velkomst v. Anette Halvgaard (AH), ESB-netværket AH bød velkommen til mødet VTU er gennemført fire gange i ESBnetværkets regi. Desværre har kun 11 institutioner målt denne gang men der er en formodning om, at institutionerne afventer ressourceregnskabet. kl Præsentation af virksomhedstilfredshedsundersøgelsen 2010 v /Morten Hvideland-Olsen (MHN), Ennova MHN præsenterede VTU-2010 rapporten nedenstående blev blandt andet nævnt: Datagrundlaget o 1800 svar ud af 6000 mulige svarprocent på ca. 30 % Hovedresultater Score: o Over 70 er en meget god vurdering o middel til god vurdering o lav til middel vurdering o Under 50 meget lav vurdering o Generel konklusion er, at der er stort potentiale for benchlearning institutionerne imellem blandt andet i forhold til tilfredshed o Loyalitet der er en svag nedadgående tendens o Virksomhedens størrelse afhænger af, hvor stor tilfredsheden er det samme er kendetegnende i forhold til loyalitet. o Udfordringen består i at højne tilfredshed/loyalitet hos de helt små virksomheder og de helt store. Indsatsområder Tilfredshed o Information, form og indhold: vurdering ligger i middelområdet ift. tilfredsheden institutionerne er ganske gode på det punkt. o Eleven/læringen på arbejdspladsen: vurdering ligger i den høje ende af tilfredsheden o Sammenligning til 2008 og 2006 bør primært foregå på spørgsmålsni- 1.

2 veau pga. modelændringer fra Betydning o Image har fortsat den største betydning herefter information, form og indhold og til sidst eleven/lærlingen på arbejdspladsen. o Synlighed i praktikperioden ligger på et meget lavt niveau det er her, der skal sættes fokus på. o De virksomhedsrepræsentanter, der bruger institutionernes hjemmesider er ganske godt tilfredse blot er det stadig størstedelen, der ikke bruger institutionernes hjemmeside. o Eleven/lærlingen på arbejdspladsen på nogle institutioner får eleven skole/praktikvejledning en gang om ugen, og der er fokus herpå. o Der stilles også mål op for eleverne personlige kompetencer. Opsummering o Fremgang fra fastholdes, men der er fortsat plads til forbedringer o Udfordringen består især i at højne tilfredsheden blandt repræsentanter fra de små virksomheder. o Positiv sammenhæng mellem kontaktgraden og tilfredsheden. o Vurdering af skolernes image - herunder særlig det at være på forkant med udviklingen, har størst betydning for tilfredshed og loyalitet o Information, form og indhold har næststørst betydning / vurderes relativt lavt Synlighed i praktikperioderne (besøg, telefonisk og orientering) og mere information om regler/formelle krav til den praktiske oplæring udgør to specifikke områder, som fortjener særlige opmærksomhed Hjælp til papirarbejdet er et eksempel på et område som det (siden 2006) er lykkedes at forbedre! o Stort potentiale for benchlearning skolerne imellem. Input/forslag til videreudvikling af VTU o Synlig i praktikperioden blev drøftet, da det har en meget lav score og der blev stillet forslag om at ændre spørgsmålet til: Er skolerne tilstrækkelig synlig i praktikperioden eller også skal der specifikt spørges til praktikvejledernes synlighed. o Spørgsmålene peger mange gange tilbage til én selv, og derfor svarer man nok mere positivt. o Eleven lærlinge på arbejdspladsen - spørgsmålet kunne ændres til: Skolen ruster mine elever til at samarbejde / skolen støtter eleverne til at samarbejde o Image hvis man går i dybden inden for bestemte branche- og ud- 2.

3 dannelsesretninger bliver begrebet image ofte meget mere nærværende og der er en generel positiv imageopfattelse. Den generelle samfundsmæssige opfattelse af erhvervsuddannelser skal indtænkes i spørgeskemaet. Der tegnes ofte et negativt billede af erhvervsuddannelserne i medierne. o Virksomhederne skal have mulighed for at svare på spørgsmål om underviserne Det er ikke underviserne, der har den direkte kontakt til praktikvirksomhederne men praktikvejlederne. o Skolerne kan gå sammen og kigge på de skolespecifikke spørgsmål, der stilles for at benchmarke på dette område. o Benchlearning mellem private og offentlige virksomheder kunne være en idé. o I forhold til SOSU skal der måske gennemføres fokusgruppeinterviews ved udvikling af ny VTU spørgeramme o Det er forskelligt hvilke tiltag institutionerne gør i forhold til undersøgelsens svarprocent? Dataindsamlingsmetoden er meget forskellig. Det skal overvejes, om det er hensigtsmæssigt at inddrage call-centre i VTU-undersøgelsen. En institution har meget gode erfaringer hermed. På den måde bliver konceptet ens for alle deltagende institutioner. o Kigge på problemstillingen med at nogle små virksomheder ikke bruger IT. kl Hvilke forventninger og ønsker har praktikvirksomhederne til samarbejdet med erhvervsskolerne? v /Konsulent Jesper Juul Sørensen (JJS), Dansk Byggeri Kvaliteten i uddannelserne skal kobles til kvalitet i brancherne og branchens produkter. Det er vigtigt, at virksomhederne opfatter institutionerne som videncentrene, hvor kompetencer og viden hele tiden udvikles. Fokus på erhvervsuddannelsernes omdømme, og der skal synlighed på forkonkurrencer til DM for hele institutionen her er et indsatsområde. Virksomhederne forventer en styrkelse af kommunikationen mellem institution, virksomhed og lærling. Undervisningen skal være relevant og kompetent, ligesom undervisning og materialer skal være af høj kvalitet. Fokus på hjemmearbejde ligesom i andre ungdomsuddannelser Uddannelsesplaner og logbog/uddannelseshåndbog skal anvendes systematisk i hele uddannelsen. Lærernes efteruddannelse skal styrkes nytænkning og innovation skal prioriteres. 3.

4 Virksomhedernes forventninger og ønsker o Eleverne skal møde til den aftalte tid Institutionerne og virksomhederne har et fælles ansvar for eleven. Det er holdningen blandt mange, at skoleopholdet er en slags ferie for eleverne. o Eleverne skal have gå-på-mod o Eleverne skal lære at lytte o Eleverne skal gøre, hvad der bliver sagt Styrke den oplevede kvalitet i erhvervsuddannelserne o Uddannelsesplaner og logbog/uddannelseshåndbog anvendes systematisk i hele uddannelsen o Afholde møde med virksomhederne o Fokus på skole, lærlinge og virksomhedssamtaler o Fokus på praktikuddannelsen i virksomheden herunder virksomhedernes håndtering af lærlinge. o Institutionerne skal benytte kontakten med virksomhederne til at sælge efteruddannelse til virksomhederne o Institutionerne skal blive bedre til at fortælle om de gode historier og ikke kun om svage elever og frafald, som udgør ca. 10 % - men tilbage resterer 90 % som gør det virkelig godt. Det handler blot om en telefonsamtale eller indkaldelse til forskellige arrangementer. o Hvis institutioner viser, hvad de er gode til, vil institutionernes image også stige. kl Spørgsmål til og debat med Jesper Juul Sørensen Elevplan kunne være et redskab / IT-system som en fælles platform/forum imellem virksomheder/institutioner o Virksomhedernes opfattelse er, at Elevplan er for tungt at arbejde med. Det skal være enkelt og overskueligt. o Hotel og restaurantbranchen har lært at bruge Elevplan, og der er stor succes nogle steder med brugen. o Dansk Byggeri skal måske støtte mere op omkring, at det også er virksomhedernes ansvar at bruge IT i hverdagen. Som organisation kan Dansk Byggeri være med til, at mestrene påvirkes til at bruge IT herunder Elevplan. o De nye praktikvirksomheder, som er godkendt i år er bedre til at bruge de digitale medier. Vi er måske i en overgangsfase. Det formelle redskab ml. virksomhed/institutioner er pt. Praktikplads+ Logbogen kan også være et fremtidigt redskab til kommunikationen mellem virksomhederne og institutionerne. Kravene som stilles til elever/lærlinge er også krav, som kan stilles til virksomhederne. Tidspunktet for VTU-undersøgelsen skal måske flyttes til først på året, idet virksomhederne har travlt i det tidlige forår. Institutionerne foretager også interne benchmarkingundersøgelser, fordi re- 4.

5 sultaterne er forskelligt fra afdeling til afdeling. Dansk Byggeri er glad for VTU- og ETU-tilfredshedsundersøgelserne. Brancheorganisationer opfordres til at gøre opmærksom på vigtigheden af, at virksomhederne deltager i VTU-undersøgelserne måske på hjemmeside eller i nyhedsbreve. Det er vigtigt at kvalificere indkaldelsesbreve og information på institutionerne. Uddannelsesparathedsbegrebet erhvervsskolerne skal være med til at bedømme uddannelsesparathed ved den enkelte elev, således at det ikke kun foregår i UU-vejledningen. o Det bliver folkeskolen som i sidste ende skal bedømme elevernes uddannelsesparathed. o Det er uddannelsesparathed generelt, der bedømmes og ikke om en elev er egnet til en bestemt uddannelse. Det er en god ide at tilknytte medierne i det lokale område så de gode historier skrives og kommer ud lokalt. UVM oplever også at den lokale presse er sulten efter nyheder på lokalt plan. Der skal en holdningsændring til for at fokusere på gennemførelsesprocenterne i stedet for på frafaldsprocenterne. kl Hvordan kan erhvervsskolerne konkret arbejde på, at leve op til praktikvirksomhedernes forventninger og ønsker til samarbejdet v /Morten Bisgaard, (MB) Ennova MB præsenterede eftermiddagens program o Oplæg til diskussion: Deltagerne opdeles i to gruppe o Scenarie: Hvordan ser resultaterne i 2012 ud? resultatet er strålende - der er markant fremgang på virksomhedernes tilfredshed med samarbejdet med institutionerne og institutionernes image er væsentligt forbedret.. Kommunikationen mellem virksomheder og institutioner er forbedret. Deltagerne skal nu diskutere ovenstående ud fra nedenstående spilleregler: Tag udgangspunkt i dig selv Deltag aktivt Fokuser på det, I kan gøre noget ved. Det I ikke kan gøre noget ved parkér det Gør noget for fremtiden 5.

6 Opsamling fra gruppedrøftelserne: (Nedenstående er de noter som blev opsamlet på mødet samt noter fra gruppernes sekretærer ) Hvad er det vi gør i den måde vi samarbejder med virksomhederne på, som er helt unik? Bevidstgjort rollerne hvad er virksomheden og skolens rolle Fremhæve nødvendigheden af hinanden Forventningsafstemning og tydeliggørelse af rolle Elevens læringsproces er den vigtigste eleven er i fokus Skole/hjem samtale er der specielle behov Meddelelsessystem er fastlagt og oplysningerne er ajour Der er skabt tid og rum til besøg i praktikvirksomhederne Praktikvirksomhederne inviteres til besøg på skolen Der er skabt tillid og respekt til skolen og det er kun i fællesskab vi når målet Der er skabt tid og rum til at besøge eleverne i praktivirksomheden Praktikvirksomhederne inviteres til deltagelse i skolerne arbejde Forpligtende information mellem skole og virksomhed Vi udnytter hinandens ressourcer, og praktikvirksomhederne inviteres med i relevante arbejdsgrupper Praktikum en ny (teoretisk og praktisk) opgave udarbejdet af virksomhederne og skolen o Praktikum kan tænkes ind i alle uddannelser rammerne er fastsat i uddannelsesordningen o Praktikum tager afsæt i en teoretisk problemstilling Vi er gode til at formidle, hvad eleverne lærer på skolen Virksomhederne er gode til at respektere den merviden, eleverne kommer med eksempelvis arbejdsmiljøloven Der er udarbejdet en kontaktbrochure både i papir og i elektronisk form Skolerne er gode til at formidle den gode historie. Events Hvad er det vi gør i den måde vi kommunikerer med virksomhederne på, som er helt unik? Arbejdet organiseres og der lægges strategier ift. ressourcer og kompetencer Handlingsplan er udarbejdet - o Besøg i virksomhederne o Ud af huset mødet o Praktikplads + o Information i form af brev med praktiske oplysninger o Konkurrence årets elevteam o Møde med virksomheder trepartsmøde fokusgruppemøde o Forkonkurrencer til DM er igangsæt og der er sponseret gevinster i form af rejser Nyhedsbreve som er brancherettede Den lokale presse / lokale journalist inviteres Praktikpladskonsulenter deltager i kursusforløb Forventningsafstemninger ift. uddannelsesaftaler Fokusgruppeinterview (forældre / elever / lærere) 6.

7 Takkekort er udsendt efter VTU-undersøgelsen er gennemført Konkurrence for at få kunderne til at bruge hjemmesiden Elevplan skal være et afgørende værktøj i kommunikationen mellem skole og virksomheder. Alt vedrørende eleverne ligger der. Ligeledes udmøntning af uddannelsesmål og uddannelsesplaner. Virksomhederne går ofte ind og kigger i Elevplan. Der afholdes informationsmøder om Elevplan for virksomhederne for at klæde dem på til at anvende værktøjet. Der foretages online fraværsregistrering i Elevplan, hvilket skaber aktualitet for virksomhederne. Faglærere frikøbes til virksomhedskontakt/-besøg. Der sendes brev ud til virksomhederne ved afslutning af en skoleperiode på hovedforløb med tilbud om at virksomheden kan kontakte skolen, hvis der er behov for info vedr. lærlingen og info om lærlingens næste skoleperiode Der indføres selvstyrende teams og en rolle i teamet er at være ansvarlig for virksomhedskontakten at være temaets virksomhedskonsulent. Der afholdes et kursusforløb for virksomhedskonsulenterne for at kompetenceudvikle dem til funktionen/opgaven. Der kan evt. søges støtte til dette fra kompetencefonden. Hvis der sidder praktikansvarlige i stabsfunktioner, som salg og/eller vejledning, skal disse samles og opgaverne integreres, så de kan varetage al virksomhedskontakten. Der skal etableres én indgang for virksomhederne til skolen dvs. at virksomheden har én kontaktperson, som de kan kontakte om alt (kontaktpersonen kan evt. hjælpe vedkommende videre til andre, hvis nødvendigt). Skolerne skal i højere grad bistå virksomhederne i udvælgelse af elever. Der gøres et arbejde for at matche elev og virksomhed. Virksomheden tilbydes færre elever, der til gengæld på forhånd vurderes at opfylde virksomhedernes ønsker/behov. Der skal være fokus på at fortælle de gode historier både i den lokale presse og i direkte nyhedsbreve til virksomhederne. Historierne skal fremhæve både elever og praktikpladser. Der ansættes en journalist til at opsøge og formidle de gode historier på hjemmesiden og servere. Journalisten arrangerer desuden events, hvor eleverne formidler deres succesfulde kunnen for virksomheder og andre. I skole/elev/virksomheds samtaler fokuseres der på elevernes styrker (frem for eventuelle mangler). For at højne brugen af skolens hjemmeside udloddes en præmie (fx en tur til Paris) for dem, der går ind på hjemmesiden. Hjemmesiden er brugervenlig, overskuelig og hele tiden opdateret med relevant information og med nyheder/gode historier. Der lægges videoklip ind på hjemmesiden for alle uddannelser, hvor en elev fortæller om sit udbytte af uddannelsen. Der afholdes fokusgruppeinterviews med forskellige kundegrupper (virksomheder, elever, forældre, folkeskoler/uu-vejledere) for at afdække deres behov for information på hjemmesiden. Gennem partnerskabsaftaler med virksomhederne afstemmes forventningerne til hinanden. Der arbejdes for at skabe mulighed for større faglig identitet allerede på grundforløbene gennem større virksomhedskontakt og praktikforløb indlagt i grunduddannelserne. For også at sikre fokus på de stærke elever bør UVM belønne, når skolerne opnår særligt flotte faglige resultater, fx for antallet af medaljer. Der bør arbejdes for, at flere lærlinge tager en videregående uddannelse som overbygning på sin EUD uddannelse. Der skal arbejdes for at gøre EUX til en succes. Karriereveje med EUD som udgangspunkt skal synliggøres fx ved at vise rollemodeller: Hvordan andre har gjort, og hvad det har ført til. Den gode historie: Alle har en chance for at blive til noget. I stedet for at se eleverne som kunder og undervisning som varen, bør skolerne se virksomhederne som kunder, eleverne som en vare, der skal sælges til virksomhederne, og undervisningen som en del af det produktionsapparat, der former varen. Det giver et andet strategisk fokus på virksomhedernes betydning. 7.

8 Virksomhedskontakten skal prioriteres strategisk, og der skal udarbejdes en strategi herfor. Uddannelsesaftalerne bør ses som en juridisk bindende aftale mellem elev og virksomhed (som et lånedokument med banken). Skolen er blot leverandør af viden og know how, som støtter parterne i at nå deres fælles mål. Programmet Praktikplads+ bør bruges til systematisering og dokumentation for det praktikpladsopsøgende arbejde. Virksomhedskonsulenterne skal involveres/tænkes med i 3-parts-samtalerne (skole, elev, virksomhed) evt. blot til at tage imod virksomheden og have en kort snak. Virksomhedsbesøg skal prioriteres. Alle elever bør få besøg af skolen, mens de er i praktik. Virksomhederne skal inviteres til at komme ind og se, hvad deres elever kan præstere. Der arbejdes med elev-team-konkurrencer i en skoleperiode. Eleverne arbejder sammen to og to. Virksomhederne kommer ind på skolen og er dommere. Det bedste elevteam vinder en præmie (fx en rejse eller et lækkert redskab/værktøj). Der arbejdes med praktikum i en skoleperiode: en opgave der er stillet af virksomheden, fx en teoretisk opgave om en praktisk opgave, der er løst i praktikken. (Se pjece fra UVM). Efter deltagelse i VTU udsendes der et lækkert trykt takkekort som opfølgning med markering af, hvilke handlinger der iværksættes. Virksomhederne kan inviteres med i arbejdsgrupper på skolen. Et spørgeskema ændrer i sig selv intet men det er først ved handling og opfølgning, der sker forandringer! Referent: Lajla Pedersen ESB-sekretariatet 31. august

Handlingsplan for VTU Herningsholm Erhvervsskole

Handlingsplan for VTU Herningsholm Erhvervsskole Handlingsplan for VTU 2017 Herningsholm Erhvervsskole 2 Virksomhedstilfredshedsundersøgelsen (VTU) 2017 er gennemført blandt Herningsholms Erhvervsskoles virksomheder, som har en aktiv uddannelsesaftale

Læs mere

Handlingsplan for VTU Herningsholm Erhvervsskole

Handlingsplan for VTU Herningsholm Erhvervsskole Handlingsplan for VTU 2017 Herningsholm Erhvervsskole 2 Virksomhedstilfredshedsundersøgelsen (VTU) 2017 er gennemført blandt Herningsholms Erhvervsskoles virksomheder, som har en aktiv uddannelsesaftale

Læs mere

VTU 2012 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2012 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 12 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse ESB-Netværket Samlet Svarprocent: 3% (2249 besvarelser ud af af 1 mulige) Benchmarkrapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og datagrundlag Tilfredshed

Læs mere

VTU 2013 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2013 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 213 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Teknisk Erhvervsskole Center Svarprocent: 44% (97 besvarelser ud af af 222 mulige) Skolerapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og datagrundlag Tilfredshed

Læs mere

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 14 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse SOSU C Svarprocent: 69% (43 besvarelser ud af 62 mulige) Skolerapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og datagrundlag Tilfredshed og Det fremtidige

Læs mere

Analyse af VTU-undersøgelsen 2017 i erhvervsuddannelserne på NEXT

Analyse af VTU-undersøgelsen 2017 i erhvervsuddannelserne på NEXT marts 2018 Analyse af VTU-undersøgelsen 2017 i erhvervsuddannelserne på NEXT Generelt har NEXT en gennemsnitligt score i virksomhedstilfredsheden på 64. Det er statistisk set ikke noget ringe resultat

Læs mere

VTU 2012 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2012 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 212 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse SOSU C Svarprocent: 59% (36 besvarelser ud af af 61 mulige) Skolerapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og datagrundlag Tilfredshed og Loyalitet

Læs mere

Virksomhedstilfredshedsundersøgelse, VTU. SOSU-uddannelserne 2013.

Virksomhedstilfredshedsundersøgelse, VTU. SOSU-uddannelserne 2013. Virksomhedstilfredshedsundersøgelse, VTU. SOSU-uddannelserne 2013. Randers Social- og Sundhedsskole. Denne VTU er foretaget i november 2013 blandt praktikvejledere på praktiksteder, der har socialog sundhedshjælperelever

Læs mere

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 14 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse ESB-Netværket Samlet Svarprocent: 42% (2935 besvarelser ud af 6966 mulige) Benchmarkrapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og datagrundlag Tilfredshed

Læs mere

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 14 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Hansenberg, Tjener Svarprocent: 55% (6 besvarelser ud af 11 mulige) Områderapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og datagrundlag Tilfredshed og Det

Læs mere

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 14 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Hansenberg, VVS Svarprocent: 26% (14 besvarelser ud af 53 mulige) Områderapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og datagrundlag Tilfredshed og Det

Læs mere

VID Erhvervsuddannelser

VID Erhvervsuddannelser VID Erhvervsuddannelser Reformimplementering og obligatoriske indsatsområder Hvert forår udarbejder Viden Djurs en handlingsplan, der fastlægger de udviklings- og forandringsbehov, som uddannelserne under

Læs mere

VTU 2012 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2012 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 12 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Skive Tekniske Skole Svarprocent: 42% (66 besvarelser ud af af 156 mulige) Skolerapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og datagrundlag Tilfredshed

Læs mere

Erhvervsskoler gruppe 1 - Evaluering af ETU 2010

Erhvervsskoler gruppe 1 - Evaluering af ETU 2010 Til Deltagerne på ETU-2010 præsentationsmødet den 19. januar 2011 Opsamling fra ETU-2010 præsentationsmøde den 19. januar 2011 kl. 10.00 13.30 på Syddansk Erhvervsskoles kursuscenter, Munkerisvej 161,

Læs mere

Hvem er erhvervsskolens kunde - eleven eller virksomheden? Hanne Koblauch Christensen Virksomhedskonsulent

Hvem er erhvervsskolens kunde - eleven eller virksomheden? Hanne Koblauch Christensen Virksomhedskonsulent Hvem er erhvervsskolens kunde - eleven eller virksomheden? Hanne Koblauch Christensen Virksomhedskonsulent Siden 2006 har HANSENBERG's indsatsteori blandt andet været at arbejde systematisk og strategisk

Læs mere

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 14 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Hansenberg, Personvognsmekaniker Svarprocent: 31% (16 besvarelser ud af 52 mulige) Områderapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og datagrundlag Tilfredshed

Læs mere

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 14 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse EUC Nord Svarprocent: 43% (15 besvarelser ud af 349 mulige) Skolerapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og datagrundlag Tilfredshed og Det fremtidige

Læs mere

Handlingsplan for VTU Herningsholm Erhvervsskole

Handlingsplan for VTU Herningsholm Erhvervsskole Handlingsplan for VTU 2017 Herningsholm Erhvervsskole 2 Virksomhedstilfredshedsundersøgelsen (VTU) 2017 er gennemført blandt Herningsholms Erhvervsskoles virksomheder, som har en aktiv uddannelsesaftale

Læs mere

Uddannelsescentret i Roskilde - Slagteriskolen

Uddannelsescentret i Roskilde - Slagteriskolen VTU 1 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Uddannelsescentret i Roskilde - Slagteriskolen Svarprocent: 56% (61 besvarelser ud af 18 mulige) Skolerapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning Indledning,

Læs mere

SOSU C. Svarprocent: 55% (33 besvarelser ud af 60 mulige) Skolerapport

SOSU C. Svarprocent: 55% (33 besvarelser ud af 60 mulige) Skolerapport VTU 1 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse SOSU C Svarprocent: 55% (33 besvarelser ud af mulige) Skolerapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning Indledning, datagrundlag og konklusion Tilfredshed

Læs mere

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 14 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Social- og sundhedsskolen Silkeborg Svarprocent: 84% (26 besvarelser ud af 31 mulige) Skolerapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og datagrundlag

Læs mere

Referat af FU-møde den 19. august 2009 på Selandia CEU, Bredahlsgade 1, 4200 Slagelse bestyrelseslokalet

Referat af FU-møde den 19. august 2009 på Selandia CEU, Bredahlsgade 1, 4200 Slagelse bestyrelseslokalet Deltagere: ESB-netværkets forretningsudvalg o Anette Halvgaard (AH) o Michael Kaas-Andersen (MKA) o Mogens Schlüter (MS) ESB-sekretariatet o Lajla Pedersen (LAP) Afbud: o Kent W. Kristensen (KWK) August

Læs mere

VTU 2012 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2012 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 212 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Roskilde Tekniske Skole Svarprocent: 23% ( besvarelser ud af af 252 mulige) Skolerapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og datagrundlag Tilfredshed

Læs mere

Side 1 af 10 10/21/2013 infonyt Uddannelsen til personvognsmekaniker Efterår 2013 Indledning Mekanikeruddannelsen vil gerne knytte tættere kontakt til branchen, og derfor vil vi fremover udsende et nyhedsbrev

Læs mere

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 14 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Herningsholm Erhvervsskole Svarprocent: 49% (52 besvarelser ud af 129 mulige) Skolerapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og datagrundlag Tilfredshed

Læs mere

Virksomhedstilfredshedsundersøgelse. MS Oktober 2016

Virksomhedstilfredshedsundersøgelse. MS Oktober 2016 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse 2016 MS Oktober 2016 1 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Side Metode og dataindsamling 4 Konklusion på undersøgelsen 4 Præsentation af resultaterne 6 Virksomhedstilfredshedsevaluering

Læs mere

Resultatet af ETU & VTU-2017

Resultatet af ETU & VTU-2017 Opsamling fra præsentationsmøde den 16. januar 2019 1. Velkomst v/ Ebbe S. Hargbøl ESH bød velkommen og gennemgik kort dagens program, som tager udgangspunkt i rapportens highlights fra trivselsundersøgelser

Læs mere

VTU Virksomhedstilfredshedsundersøgelse forår 2006

VTU Virksomhedstilfredshedsundersøgelse forår 2006 VTU Virksomhedstilfredshedsundersøgelse forår 6 Baseret på svar fra 69 virksomhedsrepræsentanter Inspektørområderapport Indledning og konklusion Tilfredshed og Loyalitet Overordnede faktorer Specifikke

Læs mere

VTU 2012 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2012 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 12 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Selandia CEU Svarprocent: 18% (1 besvarelser ud af af 943 mulige) Skolerapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og datagrundlag Tilfredshed og Loyalitet

Læs mere

VTU 2012 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2012 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 12 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse CELF Svarprocent: % (4 besvarelser ud af af 5 mulige) Skolerapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og datagrundlag Tilfredshed og Loyalitet Overordnede

Læs mere

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Skive Tekniske Skole Svarprocent: 52% (116 besvarelser ud af 225 mulige) Skolerapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og datagrundlag Tilfredshed

Læs mere

Virksomhedstilfredshedsundersøgelse (VTU) for PAU 2015

Virksomhedstilfredshedsundersøgelse (VTU) for PAU 2015 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse (VTU) for PAU 2015 Side 1/18 Indhold Grundlag for analysen... 4 Skema 1: Fordelinger af besvarelser i VTU en 2015... 5 Tabel 1: Hvornår har din arbejdsplads senest haft

Læs mere

VTU Udvikling af praktiksamarbejde. ESB Benchmarkrapport. Svarprocent: 42% (7203/17203)

VTU Udvikling af praktiksamarbejde. ESB Benchmarkrapport. Svarprocent: 42% (7203/17203) VTU 2017 - Udvikling af praktiksamarbejde ESB Benchmarkrapport Svarprocent: 42% (7203/17203) Indhold Introduktion I Sammenfatning af undersøgelsens resultater II Elevernes præstation, Samarbejde og Information

Læs mere

VTU 2012 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2012 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 12 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle Svarprocent: 18% (256 besvarelser ud af af 1 mulige) Skolerapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og datagrundlag

Læs mere

DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE. Anbefalinger til de involverede aktører. Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse

DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE. Anbefalinger til de involverede aktører. Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE Anbefalinger til de involverede aktører Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse 1 INDHOLD Forord...3 Rammer for uddannelsen...4 Elevens samarbejdspartnere

Læs mere

VEJLEDNING TIL DE LOKALE UDDANNELSES- UDVALG. De lokale uddannelsesudvalgs ansvar for deres elever i skolepraktik

VEJLEDNING TIL DE LOKALE UDDANNELSES- UDVALG. De lokale uddannelsesudvalgs ansvar for deres elever i skolepraktik VEJLEDNING TIL DE LOKALE UDDANNELSES- UDVALG De lokale uddannelsesudvalgs ansvar for deres elever i skolepraktik August 2018 Kære Lokale Uddannelsesudvalg! De faglige udvalg har udarbejdet denne vejledning

Læs mere

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 14 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Hansenberg Svarprocent: 38% (31 besvarelser ud af 786 mulige) Skolerapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og datagrundlag Tilfredshed og Det fremtidige

Læs mere

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Hansenberg, Mediegrafiker Svarprocent: 49% (21 besvarelser ud af 43 mulige) Områderapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og datagrundlag Tilfredshed

Læs mere

VIRKSOMHEDSTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2014 OPSAMLING SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FREDERICIA-VEJLE-HORSENS

VIRKSOMHEDSTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2014 OPSAMLING SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FREDERICIA-VEJLE-HORSENS VIRKSOMHEDSTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2014 OPSAMLING SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FREDERICIA-VEJLE-HORSENS 1 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse 2014 - opsamling Introduktion Som et led i Social- og Sundhedsskolen

Læs mere

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Hansenberg, Dyrepasser Svarprocent: 63% (38 besvarelser ud af mulige) Områderapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og datagrundlag Tilfredshed

Læs mere

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 214 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Hansenberg, Fitnessinstruktør Svarprocent: 51% (23 besvarelser ud af 45 mulige) Områderapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og datagrundlag Tilfredshed

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, UUV Køge Bugt, Roskilde Tekniske Skole, EUC Sjælland & Solrød Kommune

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, UUV Køge Bugt, Roskilde Tekniske Skole, EUC Sjælland & Solrød Kommune Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, UUV Køge Bugt, Roskilde Tekniske Skole, EUC Sjælland & Solrød Kommune Indledning Solrød Kommune, Dansk Byggeri, UUV Køge Bugt, EUC Sjælland og Roskilde Tekniske

Læs mere

EUD samlet. Svarprocent: 30% (1847 besvarelser ud af 6147 mulige) Netværksrapport

EUD samlet. Svarprocent: 30% (1847 besvarelser ud af 6147 mulige) Netværksrapport VTU 1 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse EUD samlet Svarprocent: 3% (1847 besvarelser ud af 47 mulige) Netværksrapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning Indledning, datagrundlag og konklusion

Læs mere

Elektriker. Svarprocent: 30% (205 besvarelser ud af 674 mulige)

Elektriker. Svarprocent: 30% (205 besvarelser ud af 674 mulige) VTU 8 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Elektriker Svarprocent: 3% (5 besvarelser ud af 674 mulige) Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning, datagrundlag og konklusion Tilfredshed og Loyalitet Overordnede

Læs mere

Organisering af Brugerservice. Hanne Koblauch Christensen Virksomhedskonsulent

Organisering af Brugerservice. Hanne Koblauch Christensen Virksomhedskonsulent Organisering af Brugerservice Hanne Koblauch Christensen Virksomhedskonsulent Siden 2006 har HANSENBERGs indsatsteori blandt andet været at arbejde systematisk og strategisk med opsøgende arbejde i virksomhederne

Læs mere

VTU 2012 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2012 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 12 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse HANSENBERG Svarprocent: 38% (338 besvarelser ud af af 89 mulige) Skolerapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og datagrundlag Tilfredshed og Loyalitet

Læs mere

HANSENBERG. Svarprocent: 39% (400 besvarelser ud af 1014 mulige) Skolerapport

HANSENBERG. Svarprocent: 39% (400 besvarelser ud af 1014 mulige) Skolerapport VTU 1 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse HANSENBERG Svarprocent: 39% ( besvarelser ud af 114 mulige) Skolerapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning Indledning, datagrundlag og konklusion Tilfredshed

Læs mere

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Hansenberg, Gastronom Svarprocent: 65% (30 besvarelser ud af 46 mulige) Områderapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og datagrundlag Tilfredshed

Læs mere

VTU 2008 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2008 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 28 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Teknisk designer Svarprocent: 42% (5 besvarelser ud af 12 mulige) Områderapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og konklusion Tilfredshed og Loyalitet

Læs mere

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Learnmark Horsens Svarprocent: 33% (121 besvarelser ud af 362 mulige) Skolerapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og datagrundlag Tilfredshed og

Læs mere

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2014 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 214 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Hansenberg, Træfagenes byg Svarprocent: 3% (25 besvarelser ud af 83 mulige) Områderapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og datagrundlag Tilfredshed

Læs mere

VTU Virksomhedstilfredshedsundersøgelse forår 2006

VTU Virksomhedstilfredshedsundersøgelse forår 2006 VTU Virksomhedstilfredshedsundersøgelse forår 6 Erhvervsskolernes Benchmarkingnetværk Svarprocent: 27% (3.181 besvarelser ud af 11.692 mulige) VTU forår 6 Indledning og konklusion Tilfredshed og Loyalitet

Læs mere

Social- og sundhedsuddannelsen

Social- og sundhedsuddannelsen Social- og sundhedsuddannelsen VI TROR PÅ, AT ALLE KAN. Handlingsplan for elevtrivselsundersøgelse 2015 UC Diakonissestiftelsen Jeg er en person, der godt kan lide at kende til og lære nye ting Jeg lærer

Læs mere

VTU 2008 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2008 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 28 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse EUC Lillebælt Svarprocent: 42% (34 besvarelser ud af 81 mulige) Skolerapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning Indledning og konklusion Tilfredshed

Læs mere

VTU Virksomhedstilfredshedsundersøgelse TECHCOLLEGE

VTU Virksomhedstilfredshedsundersøgelse TECHCOLLEGE VTU Virksomhedstilfredshedsundersøgelse TECHCOLLEGE Campus Uddannelser: proces Elektriker Industrioperatør Bygningsmaler Murer byggeuddannelse VVS kommunikation Grafisk tekniker Mediegrafiker Indledning

Læs mere

VTU Virksomhedstilfredshedsundersøgelse TECHCOLLEGE. Afdelinger: Agri Auto Construction Dental Food Media Metal Style & Wellness Technology

VTU Virksomhedstilfredshedsundersøgelse TECHCOLLEGE. Afdelinger: Agri Auto Construction Dental Food Media Metal Style & Wellness Technology VTU Virksomhedstilfredshedsundersøgelse TECHCOLLEGE Afdelinger: Agri Auto Construction Dental Food Media Metal Wellness Technology 1 Indledning Virksomhedstilfredshedsundersøgelsen er gennemført blandt

Læs mere

VTU Virksomhedstilfredshedsundersøgelse TECHCOLLEGE

VTU Virksomhedstilfredshedsundersøgelse TECHCOLLEGE VTU Virksomhedstilfredshedsundersøgelse TECHCOLLEGE Campus Uddannelser: Landbrug Industritekniker Smed Teknisk designer Lastvognsmekaniker Personvognsmekaniker Indledning Virksomhedstilfredshedsundersøgelsen

Læs mere

Syddansk Erhvervsskole

Syddansk Erhvervsskole VTU 1 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Syddansk Erhvervsskole Svarprocent: % (212 besvarelser ud af 137 mulige) Skolerapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning Indledning, datagrundlag og konklusion

Læs mere

Kort og godt. om de lokale bestyrelsers opgaver efter globaliseringsaftalen GLOBALISERINGSAFTALEN

Kort og godt. om de lokale bestyrelsers opgaver efter globaliseringsaftalen GLOBALISERINGSAFTALEN Kort og godt om de lokale bestyrelsers opgaver efter globaliseringsaftalen GLOBALISERINGSAFTALEN 1 Indledning Aftalen om globaliseringspuljen i forbindelse med Finanslov 2010 udløste mange midler til erhvervsuddannelserne.

Læs mere

VTU 2008 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2008 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 8 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Københavns Tekniske Skole Svarprocent: 28% (434 besvarelser ud af 1.529 mulige) Skolerapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning Indledning og konklusion

Læs mere

VTU 2008 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2008 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 8 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse ESB-Netværket Samlet Svarprocent: 31% (3.854 besvarelser ud af 12.518 mulige) Netværksrapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning Indledning, datagrundlag

Læs mere

Dental College Aalborg

Dental College Aalborg VTU Virksomhedstilfredshedsmåling 2012 Via spørgeskemaundersøgelse Uddannelser: Tandklinikassistent 57,0 77,0 62,0 Administration og information Rekruttering af elever 68,3 61,5 Skoleperiodernes indhold

Læs mere

Februar VTU-gennemgang v/ Henrik Madsen Raben, Ennova:

Februar VTU-gennemgang v/ Henrik Madsen Raben, Ennova: Deltagere: ESB-kontaktpersoner Sanne Sandal, SOSU Sjælland Anette Fuglkjær, Rybners Marie Houmann Lyngs, NEXT København Lea Bergstedt, Roskilde TS Ennova Henrik Madsen Raben ESB-sekretariatet Ebbe S. Hargbøl

Læs mere

RESUMÉ Evaluering af korte uddannelsesaftaler i erhvervsuddannelserne. Relevans, faglig kontekst og målgruppe

RESUMÉ Evaluering af korte uddannelsesaftaler i erhvervsuddannelserne. Relevans, faglig kontekst og målgruppe RESUMÉ Evaluering af korte uddannelsesaftaler i erhvervsuddannelserne Denne rapport afdækker, hvordan korte uddannelsesaftaler påvirker kvaliteten af praktikoplæringen på erhvervsuddannelserne. Danmarks

Læs mere

VTU 2008 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2008 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 8 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Murer Svarprocent: 23% (26 besvarelser ud af 114 mulige) Områderapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og konklusion Tilfredshed og Loyalitet Overordnede

Læs mere

Referat af ESB-styregruppemøde den 13. december 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ

Referat af ESB-styregruppemøde den 13. december 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Karin Rosenmejer o Kirsten Habekost o Mia Rasmussen o Mogens Schlüter o Yvonne Andersen o Anne Birthe Mortensen (suppleant) ESB-sekretariatet: o Anette Halvgaard

Læs mere

Et nyt skoleår er startet, og vi har budt både nye og gamle elever velkommen.

Et nyt skoleår er startet, og vi har budt både nye og gamle elever velkommen. 1 of 6 10/08/2013 Efterår 2013 Et nyt skoleår er startet, og vi har budt både nye og gamle elever velkommen. Ny underviser Vi har ansat en ny underviser, Søren Birkholm Jensen. Søren har en baggrund fra

Læs mere

VTU 2008 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2008 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 8 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Elektriker Svarprocent: 24% (11 besvarelser ud af 46 mulige) Områderapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og konklusion Tilfredshed og Loyalitet Overordnede

Læs mere

VTU Virksomhedstilfredshedsundersøgelse. Campus 1

VTU Virksomhedstilfredshedsundersøgelse. Campus 1 VTU Virksomhedstilfredshedsundersøgelse 0 Campus Uddannelser: Smed Industritekniker Data- og kommunikation Murer Træfagenes byggeuddannelse VVS-energi Elektriker Grafisk tekniker Mediegrafiker Teknisk

Læs mere

yderligere ressourcer til det merkantile område af skolepraktikken Styrke skolepraktikelevernes praktikpladsøgning

yderligere ressourcer til det merkantile område af skolepraktikken Styrke skolepraktikelevernes praktikpladsøgning VID Praktikcenter Handlingsplan 2014 To gange om året gennemfører vi tilfredshedsundersøgelser blandt vores studerende i skolepraktikken. Med afsæt i resultaterne derfra og andre tilbagemeldinger fra studerende,

Læs mere

Få succes i de lokale uddannelsesudvalg

Få succes i de lokale uddannelsesudvalg Få succes i de lokale uddannelsesudvalg forord De lokale uddannelsesudvalg (LUU) har med reformen i 2007 fået en større rolle, fordi reformen indebar en højere grad af decentralisering af uddannelserne.

Læs mere

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013. Resultater, konklusioner og perspektiver

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013. Resultater, konklusioner og perspektiver Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013 Resultater, konklusioner og perspektiver Håndværksrådet har i 2013 fået svar fra mere end 3.000 små og mellemstore virksomheder på spørgsmål om

Læs mere

VTU. Metal College. Virksomhedstilfredshedsmåling 2014 Via spørgeskemaundersøgelse

VTU. Metal College. Virksomhedstilfredshedsmåling 2014 Via spørgeskemaundersøgelse VTU Virksomhedstilfredshedsmåling 2014 Via spørgeskemaundersøgelse Uddannelser: Industriteknikerudd. Tilfredshed 65,0 Loyalitet 81,6 52,8 Administration og information Rekruttering af elever 54,0 67,8

Læs mere

Virksomhedstilfredshed 2004 Erhvervsskoler

Virksomhedstilfredshed 2004 Erhvervsskoler Virksomhedstilfredshed 04 Erhvervsskoler KVU & MVU - Benchmarkingrapport Rapporten er baseret på besvarelser fra i alt 129 samarbejdende virksomheder Deltagende skoler: Århus Tekniske Skole Odense Tekniske

Læs mere

TIL VIRKSOMHEDER VIL DU HA LIDT EKSTRA? TAG EN EUX-ELEV BYGGERI OG HÅNDVÆRK

TIL VIRKSOMHEDER VIL DU HA LIDT EKSTRA? TAG EN EUX-ELEV BYGGERI OG HÅNDVÆRK N I N G g praktik N Y O P BrgYi G mellem teori o mere syne TIL VIRKSOMHEDER VIL DU HA LIDT EKSTRA? TAG EN EUX-ELEV BYGGERI OG HÅNDVÆRK ER SVENDEBREV OG GYMNASIALT NIVEAU I EN UDDANNELSE HVAD ER EN EUX?

Læs mere

VTU 2008 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2008 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 8 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Bygningsmaler Svarprocent: 18% (9 besvarelser ud af 51 mulige) Områderapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning og konklusion Tilfredshed og Loyalitet

Læs mere

SKOLEVEJLEDNING. Til undervisere og praktikvejledere. - samarbejde mellem skole og praktik PÆDAGOGISK ASSISTENT

SKOLEVEJLEDNING. Til undervisere og praktikvejledere. - samarbejde mellem skole og praktik PÆDAGOGISK ASSISTENT Links - læser du vejledningen online, kan du komme direkte til de sider og dokumenter, der henvises til. Til undervisere og praktikvejledere VEJLEDNING - samarbejde mellem skole og praktik PÆDAGOGISK ASSISTENT

Læs mere

VTU 2010 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse

VTU 2010 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse VTU 1 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Inspektørområde - Sukkertoppen Svarprocent: 38% (5 besvarelser ud af 13 mulige) Områderapport Introduktion Indholdsfortegnelse Indledning Indledning, datagrundlag

Læs mere

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2016 TECHCOLLEGE

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2016 TECHCOLLEGE ETU Elevtrivselsundersøgelse 06 TECHCOLLEGE TECHCOLLEGE Samlet: Grundforløb Grundforløb Hovedforløb Indledning Elevtrivselsundersøgelsen 06 er gennemført blandt TECHCOLLEGEs elever på grundforløb og hovedforløb

Læs mere

1. Velkommen til de nye styregruppemedlemmer ESH bød velkommen til de nye styregruppemedlemmer.

1. Velkommen til de nye styregruppemedlemmer ESH bød velkommen til de nye styregruppemedlemmer. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, VUC Nordsjælland (SGY) o Sanne Sandal,

Læs mere

NY OPBYGNING. mere synergi mellem teori og praktik TIL VIRKSOMHEDER VIL DU HA LIDT EKSTRA? TAG EN EUX-ELEV BYGGERI OG HÅNDVÆRK

NY OPBYGNING. mere synergi mellem teori og praktik TIL VIRKSOMHEDER VIL DU HA LIDT EKSTRA? TAG EN EUX-ELEV BYGGERI OG HÅNDVÆRK NY OPBYGNING mere synergi mellem teori og praktik TIL VIRKSOMHEDER VIL DU HA LIDT EKSTRA? TAG EN EUX-ELEV BYGGERI OG HÅNDVÆRK HVAD ER EN EUX? EUX Byggeri og håndværk er en uddannelse, der kombinerer håndværk

Læs mere

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2016 TECHCOLLEGE

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2016 TECHCOLLEGE ETU Elevtrivselsundersøgelse TECHCOLLEGE Campus 2 - Hovedforløb Uddannelser: Frisør Kosmetiker Tandklinikassistent Gastronom Tjener Side 1 af 26 Indledning Elevtrivselsundersøgelsen er gennemført blandt

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Hotel- og Restaurantskolen

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Hotel- og Restaurantskolen December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 95% (556 besvarelser ud af 584 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 82 82 82 83 78 84 86 80 Elevtrivsel

Læs mere

Kvartalsrapport 3. kvartal 2017

Kvartalsrapport 3. kvartal 2017 Kvartalsrapport 3. kvartal 2017 1 Indhold Indledning... 3 Flere skal vælge en erhvervsuddannelse... 4 Flere elever skal fuldføre en erhvervsuddannelse... 5 Afsluttede Grundforløb fra 01.01-17 30.09.17...

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Skive College (tidl. Skive Tekniske Skole)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Skive College (tidl. Skive Tekniske Skole) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 89% (348 besvarelser ud af 389 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 85 85 83 82 82 78 89 86 Elevtrivsel

Læs mere

Referat af FU-møde den 1. februar 2012 kl på Syddansk Erhvervsskoles Skolehjem og Kursuscenter, Blangstedgårdsvej 1 B, 5220 Odense SØ

Referat af FU-møde den 1. februar 2012 kl på Syddansk Erhvervsskoles Skolehjem og Kursuscenter, Blangstedgårdsvej 1 B, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets FU Mogens Schlüter, SOSU Esbjerg Mia Rasmussen, Aarhus Tech Morten Holst Nielsen, TEC ESB-sekretariatet Ebbe S. Hargbøl Lajla Pedersen Afbud: Karin Rosenmejer, København VUC Februar

Læs mere

Virksomhedstilfredshed 2010

Virksomhedstilfredshed 2010 Virksomhedstilfredshed 2010 Spørgeskema Tekniske Skoler Sådan udfylder du spørgeskemaet Du bedes besvare spørgeskemaet med udgangspunkt i de oplevelser og erfaringer, du har med elever/lærlinge inden for

Læs mere

Notat om VTU 2014. Notat: VTU 2014. Hovedadministration Lillelundvej 21 DK-7400 Herning +45 7213 4500 www.herningsholm.dk

Notat om VTU 2014. Notat: VTU 2014. Hovedadministration Lillelundvej 21 DK-7400 Herning +45 7213 4500 www.herningsholm.dk Notat om VTU 2014 1 1. Baggrund Skolen har gennem flere år pågået arbejdet med at øge og forbedre samarbejdet med virksomhederne ude i de enkelte uddannelsesområder for at øge fastholdelsen af elever i

Læs mere

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2016 TECHCOLLEGE

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2016 TECHCOLLEGE ETU Elevtrivselsundersøgelse TECHCOLLEGE Campus 3 - Hovedforløb Uddannelser: Landbrug Lastvognsmekaniker Personvognsmekaniker Industritekniker Smed Teknisk Designer Side 1 af 26 Indledning Elevtrivselsundersøgelsen

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. CELF - Center for erhvervsrettede uddannelser Lolland-Falster

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. CELF - Center for erhvervsrettede uddannelser Lolland-Falster December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 87% (630 besvarelser ud af 721 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 80 [-3] 82 81 [-3] 83 83 [-3] 86 75

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Campus Bornholm. Svarprocent: 80% (169 besvarelser ud af 210 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Campus Bornholm. Svarprocent: 80% (169 besvarelser ud af 210 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 80% (169 besvarelser ud af 210 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 80 [+2] 82 82 [+3] 83 83 [+2] 86 75

Læs mere

Style og Wellness College

Style og Wellness College VTU Virksomhedstilfredshedsmåling 201 Via spørgeskemaundersøgelse Uddannelser: 72,6 6,9 Administration og information Rekruttering af elever 67,5 Skoleperiodernes indhold Motivation 73,6 76,6 Elevens kompetencer

Læs mere

Partnerskabsaftale 10. juni 2010

Partnerskabsaftale 10. juni 2010 Partnerskabsaftale 10. juni 2010 Partnerskabsaftale Herlev til Herlev mellem Dansk Byggeri, Københavns tekniske skole (Herlev afdeling), UU-Nord og Herlev kommune i perioden 1.8.2010 til 31.12.2012 Baggrund

Læs mere

VEJLEDNING TIL DE LOKALE UDDANNELSESUDVALG. e lokale uddannelsesudvalgs AUB-projekter

VEJLEDNING TIL DE LOKALE UDDANNELSESUDVALG. e lokale uddannelsesudvalgs AUB-projekter VEJLEDNING TIL DE LOKALE UDDANNELSESUDVALG D e lokale uddannelsesudvalgs AUB-projekter Marts 2017 De lokale uddannelsesudvalgs AUB-projekter AUB er en forkortelse for Arbejdsgivernes UddannelsesBidrag.

Læs mere

DAGSORDEN. Skole-praktikforum møde. D. 16. september 2015 kl på Social- og Sundhedsskolen. Referat

DAGSORDEN. Skole-praktikforum møde. D. 16. september 2015 kl på Social- og Sundhedsskolen. Referat Skole-praktikforum møde D. 16. september 2015 kl. 9-12 på Social- og Sundhedsskolen TIL STEDE: NINA JEXEN, ILSE SØRENSEN, INGE MARIE KRISTIANSEN, KAREN M LUND, ULLA LAURSEN, ANNE HØYRUP, EVA PEDERSEN,

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALE mellem Dansk Byggeri, Københavns Tekniske Skole (Tæbyvej), UU:center Syd og Brøndby Kommune

PARTNERSKABSAFTALE mellem Dansk Byggeri, Københavns Tekniske Skole (Tæbyvej), UU:center Syd og Brøndby Kommune PARTNERSKABSAFTALE mellem Dansk Byggeri, Københavns Tekniske Skole (Tæbyvej), UU:center Syd og Brøndby Kommune Indledning Parterne bag denne aftale ønsker at etablere et samarbejde, der skal bidrage til

Læs mere

VTU Udvikling af praktiksamarbejde. Social- og Sundhedsskolen Fyn. Skolerapport. Svarprocent: 84% (32/38)

VTU Udvikling af praktiksamarbejde. Social- og Sundhedsskolen Fyn. Skolerapport. Svarprocent: 84% (32/38) VTU 2017 - Udvikling af praktiksamarbejde Skolerapport Social- og Sundhedsskolen Fyn Svarprocent: 84% (32/38) Indhold Introduktion I Sammenfatning af undersøgelsens resultater II Elevernes præstation,

Læs mere

Kvalitet i praktik. - kvalitet i praktik uddannelsen for social og sundhedselever og pædagogiske assistenter

Kvalitet i praktik. - kvalitet i praktik uddannelsen for social og sundhedselever og pædagogiske assistenter Kvalitet i praktik - kvalitet i praktik uddannelsen for social og sundhedselever og pædagogiske assistenter Udarbejdet af det Lokale UddannelsesUdvalg (LUU) for social og sundhedsuddannelsen og pædagogisk

Læs mere

Rapport Elevtrivsel EUD

Rapport Elevtrivsel EUD Rapport Elevtrivsel EUD 20. december 2017 Elevtrivsel EUD 2017 Side 1 af 6 Elevtrivsel 2017 1.1 Indledning Denne rapport viser elevers tilfredshed med deres uddannelse på EUC Nordvest. 1.2 Formål Brugertilfredshed

Læs mere

VTU Udvikling af praktiksamarbejde SOPU. Skolerapport. Svarprocent: 67% (107/159)

VTU Udvikling af praktiksamarbejde SOPU. Skolerapport. Svarprocent: 67% (107/159) VTU 2017 - Udvikling af praktiksamarbejde Skolerapport SOPU Svarprocent: 67% (107/159) Indhold Introduktion I Sammenfatning af undersøgelsens resultater II Elevernes præstation, Samarbejde og Information

Læs mere