Afgørelse i sagen om etablering af en rekreativ sti indenfor strandbeskyttelseslinien ved Vellerup Vig i Lejre Kommune.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afgørelse i sagen om etablering af en rekreativ sti indenfor strandbeskyttelseslinien ved Vellerup Vig i Lejre Kommune."

Transkript

1 NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: Fax: nkn@nkn.dk Web: CVR: maj 2007 NKN inv Afgørelse i sagen om etablering af en rekreativ sti indenfor strandbeskyttelseslinien ved Vellerup Vig i Lejre Kommune. Roskilde Amt har den. 4. maj 2006 meddelt dispensationer fra naturbeskyttelseslovens 15 om strandbeskyttelseslinjen, 18 om fortidsmindebeskyttelseslinjen, 16 om åbeskyttelseslinjen og naturbeskyttelseslovens 3 til etablering af en rekreativ sti langs Vellerup Vig i Bramsnæs Kommune (nu Lejre Kommune). En dispensation fra naturbeskyttelseslovens 15 og 18 omfatter et stiforløb fra Nordmarksvej til Brohusvej (dispensation 1). En anden dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3,15 og 16 omfatter et stiforløb fra Brohusvej til Vejlmølle Å via kystskrænten ved Egholm Skov samt etablering af en bro over Vejlemølle Å (dispensation 2). De to afgørelser efter naturbeskyttelseslovens 15 og afgørelsen efter 18 er påklaget til Naturklagenævnet af Danmarks Naturfredningsforenings lokalkomité i Bramsnæs samt ejeren af ejendommen Frederiksdalsvej 9, hvis ejendom stien gennemløber (dispensation 1). To øvrige lodsejere i området (ejeren af ejendommen Brohusvej 1, matr.nr. 3i og ejerne af sommerhusgrunden matr. nr. 9c og 9d), der bliver naboer til stien, er blevet afvist som følge af manglende klageberettigelse. Det fremgår af sagen, at etableringen af fjordstien ved Vellerup Vig er del af et samlet projekt, som har til formål, at skabe øget offentlig adgang til de to fjorde Isefjord og Roskilde Fjord. Projektet om Fjordstien - en cykel- og vandresti rundt om Roskilde Fjord og Isefjord - blev startet af en lokal organisation i Vestsjællands Amt i begyndelsen af 1990 erne. Siden Regionplan 1997 har Fjordstien indgået i Regionplan for Roskilde Amt med et forløb svarende til det, der nu er dispenseret til. Fjordstiens principper er fjordnærhed og trafiksikkerhed.

2 2 Stien er således udlagt som planlagt regional rekreativ sti i HUR s regionplan Området er endvidere udlagt som område med landskabelig, kulturhistoriske og biologiske værdier. Med det planlagte stiforløb forbindes de allerede eksisterende veje fra enden af Nordmarksvej til Vellerupvej ved Vejlemølle Å. Stien anlægges indenfor strandbeskyttelseslinjen som en natursti for gående og cyklende færdsel, og placeres så vidt muligt i tracéet til en gammel postvej, der blev nedlagt for år siden. Første del af stien er i alt ca. 955 meter lang (dispensation 1). Denne del af stien anlægges på en 835 meter lang strækning over dyrket mark som en 2 meter bred grussti i niveau med terræn. Hvor stien anlægges på kystarealet - ca. 60 meter - etableres en 1½ meter bred grussti, der følger terrænet, således at stien ses mindst muligt i landskabet. I direkte fortsættelse heraf frem til Brohusvej yderligere ca. 60 meter - følger stien den eksisterende græsklædte markvej. Ca. 80 meter fra stiforløbets start og et midlertidigt grusdepot ved Nordmarksvej ligger et beskyttet fortidsminde (gravhøj). Anden del af stien er på i alt ca. 670 meter (dispensation 2). Stien anlægges nedenfor skrænten til Egholm Skov samt på den eksisterende markvej frem til Vejlemølle Å. Stiforløbet nedenfor kystskrænten følger så vidt muligt tracéet til den gamle postvej - et enkelt sted på de tilbageværende rester af betonen. På denne strækning (ca. 370 meter) anlægges stien i niveau med terræn i 1½ meters bredde. På et enkelt sted ved et niveauspring på en meter vil eksisterende kystmateriale dog blive fordelt i sporet over en meter lang strækning. Vækstlag fra det 1½ meter brede stiforløb fordeles langs stiens sider, et stærkt maskenet udlægges, skærver og sten lægges ud, og der afsluttes med fibertex og lergrus. Skærverne tillader, at vandet passerer frit på de steder, hvor der siver vand ud fra skrænten. På den resterende del af forløbet (ca. 300 meter) skal stien følge en 3 meter bred markvej lige nord for Egholm Skov. Vejen renoveres i sin nuværende bredde, da der fortsat skal kunne køres med landbrugs- og skovmaskiner. Rabatten ind mod skoven skal anvendes til ridende færdsel, og til dette formål lægges ind mod skoven ekstra grus til et ca. 1 meter bredt ridespor. Fra markvejen skal stien føres frem til Vejlemølle Å ca. 30 meter gennem Egholm Skov. Stien anlægges i to meters bredde som en grussti i lighed med den øvrige del af stien. Broen over Vejlemølle Å udføres som en to meter bred og plan plankebro. Broen lægges på bredderne til åen, eventuelt på små punktfundamenter.

3 3 Der anlægges midlertidige grusdepoter flere steder på strækningen. Disse arealer er ca. 300 m 2 og anvendes til en skurvogn og grusdepot. Roskilde Amt har som begrundelse for dispensationerne lagt vægt på følgende: Den planlagte sti udgør et meget begrænset indgreb i landskabet, idet stien anlægges i niveau med terrænet og med brug af naturmaterialer. Tillige følger stien for en stor del af strækningen markskel og eksisterende markvej, så den føjer sig ind i landskabet. Formålet med stien er at give offentligheden bedre mulighed for at opleve fjordlandskabet og færdes nær fjorden i overensstemmelse med regionplanen og naturbeskyttelseslovens formål. Da området omkring Kyndeløse Nordmark og Egholm Skov i Regionplan 2005 er udpeget som beskyttelsesområde for landskabs-, natur,- og kulturværdier, har Roskilde Amt lagt vægt på at udforme stianlægget på en sådan måde, at der ikke sker ændringer, der forringer beskyttelsesområdets værdi. Inden for beskyttelsesområderne skal der generelt tilstræbes størst mulig adgang og mulighed for oplevelse og forståelse af landskabet, naturen og kulturværdierne. På strækningen langs kysten mellem Brohusvej og markvejen, findes der ikke arealer omfattet af EFhabitatudpegning, EF-fuglebeskyttelsesområde eller beskyttede naturtyper. Amtet har heller ikke registeret naturskov eller rødlistede arter i området. Fjordstien er med sit forløb ved Kyndeløse Nordmark og Egholm Skov indgået i Regionplan 1997, 2001 og Af planen om Fjordstien 1993 fremgår det, at der som hovedprincip vælges en linieføring langs med og nær kysten, så man så vidt mulig altid har øjenkontakt med vandet og kan opleve de mange forskellige kyst- og fjordstrækninger. Ved stianlægget på kystarealet skal der ikke foretages indgreb i skrænten eller dennes bevoksning, stien skal følge det naturlige terræn langs kysten, og dermed skal der ikke foretages nævneværdige terrænændringer. Der skal ikke etableres rørføringer på de våde steder, hvor der siver vand, muligvis regnvand, ud fra den stejle skrænt, og stien bliver med en anlægsbredde på 1½ meter af yderst begrænset omfang. Stien markerer sig således ikke fra det omgivende kystlandskab ved Vellerup Vig og følger så vidt muligt denne gamle postvejs tracé. Amtet mener, at der gennem de fire år sagen har kørt, er foretaget størst mulige bestræbelser på at tilgodese dels Fjordstiens principper og dels ønsket om frivillighed hos lodsejerne. Det valgte forløb er resultatet af en nøje afvejning af hensynet til natur, lodsejere og almenvellet. Amtet vurderer endvidere, at der ikke bliver tale om et brud i landskabet, og at der ikke sker ændringer af arealanvendelsen i et omfang, der forringer forholdene for plante- og dyrelivet.

4 4 Angående broen over Vejlemølle Å vurderer Roskilde Amt, at den planlagte bro ikke vil forringe levevilkårene for plante- og dyrelivet i vandløbet. Den pågældende del af vandløbet er i Regionplan 2001 (og i Regionplan 2005) generel målsat (B1) som gyde- og opvækstvand for laksefisk. Klagerne DN har indledningsvist bemærket, at det er foreningens opfattelse, at Fjordstiprojektet er af afgørende betydning for offentlighedens uhindrede adgang til naturen og de to fjorde Isefjord og Roskilde Fjord. Foreningen støtter derfor, at projektet gennemføres, men har påklaget amtets dispensationer efter naturbeskyttelseslovens 15 og 18, idet den af amtet valgte stiføring vil skade naturværdierne i området. DN har til støtte herfor beskrevet området på sydsiden af Vellerup Vig som et område, der i dag ikke er belastet af sommerhuse eller trafikårer. De landskabelige værdier er netop kendetegnet ved fravær af veje langs kysten. Et nyanlæg af en funderet gang- og cykelsti vil i sig selv være et indgreb i landskabet. DN mener i den forbindelse ikke, at det er et gyldigt argument, at der for mere end 50 år siden har gået en postvej, hvor stien anlægges. Vejen er nu forsvundet og har efterladt det nuværende varierende kystlandskab med åbne marker til kysten, strand, strandeng og strandsump med usivende kildevæld, hvor anlægsarbejderne til stien vil nødvendiggøre udjævning af terrænforskelle på op til 1,5 meter. DN anfører endvidere, at anlæg af en regional cykelsti ikke kan undgå, at medføre en kraftig belastning af områdets planteliv, fugleliv og øvrige dyreliv. Foreningen mener, at amtet kun i et meget begrænset omfang har foretaget undersøgelse af forekomsten af truede arter indenfor det påtænkte anlægsområde. Foreningen har selv konstateret en enestående forekomst af den fredede orkidé Ægbladet Fliglæbe i Egholm Skov. DN henviser endvidere til, at der er meddelt afslag på tidligere ansøgninger om etablering af diverse anlæg til bl.a. fritidsaktiviteter i området. Ansøgninger, der alle er kendetegnet ved en øget trafikbelastning af området. Områdets naturværdier blev i den forbindelse vurderet og det fremgik, at der er tale om et fredningsværdigt, værdifuldt naturområde, der bør beskyttes mod yderligere trafikbelastning. Foreningen er på den baggrund bekymrede for, at dispensation til stiforløbet vil skabe præcedens for meddelelse af nye projekter til støtte for friluftslivet som f.eks. anlægsbroer. Endelig klager DN over, at foreningen ikke i henhold til forvaltningsloven er blevet inddraget i processen om fastlæggelsen af stiforløbet. Klagen fra lodsejeren (Frederiksdalsvej 9) er på mange punkter sammenfaldende med DN s klage. Lodsejeren har derudover gjort gældende, at hensynet til offentlighedens adgang til naturen

5 5 ikke kan begrunde den af amtet valgte linieføring med den deraf følgende naturforringelse - der er allerede fuld og let adgang til naturen i hele området langs Vellerup Vig. Sagens mange argumenter af landskabelig, kulturhistorisk, naturvidenskabelig og ikke mindst biologisk og ornitologisk art peger på, at områdets naturværdier er intakte netop fordi der er tale om et område uden gennemgående trafik. De omfattende anlægsarbejder vil endvidere på længere strækninger ændre områdets karakter. Endelig gør klageren gældende, at amtets linieføring savner en saglig begrundelse i forhold til formålet med Fjordstiprojektet, set i lyset af de mulige alternativer, som ikke indebærer de beskrevne ulemper og belastning af naturen. Amtets bemærkninger til klageren Roskilde Amt til klagerne bemærket, at den aktuelle del af Fjordstien er en lille smal grussti, der følger eksisterende skel, hegn og småveje gennem landskabet. Stien etableres på en måde, der tager behørigt hensyn til naturværdierne i området. Stien henvender sig til vandrere og cyklister og vil blive afmærket som sådan. Der er ifølge amtet på ingen måde tale om et omfattende indgreb i naturen eller en intensiv eller kommerciel anvendelse, men en sti, der giver offentligheden adgang til oplevelser af kystlandskabet såvel cykelturister som lokalbefolkning og sommerhusbeboere i området. Roskilde Amt og Bramsnæs Kommune anser stien for en meget værdifuld landskabelig forbindelse mellem Ejby- og Kyndeløseområdet, Egholm Skov og kysten nord for Vellerup Vig. Roskilde Amt og Bramsnæs Kommune startede realiseringen af den del af Fjordstien, der skal følge Isefjorden i Kyndeløse Nordmark. Der blev taget kontakt til de berørte lodsejere med henblik på at søge stien gennemført ved frivillige aftaler. Amtet har i sin planlægning af fjordstitracéet tilstræbt så vidt muligt at minimere nyanlæg ved at koble eksisterende mark- og skovveje sammen med eventuelle nyanlagte strækninger til et fjordnært forløb med adgang og oplevelser af fjordens forskellige kystlandskaber. I Kyndløse Nordmark har amtet således valgt at koble en lille smal asfaltvej ud mod kysten, Nordmarksvej, sammen med en markvej nord for Egholm skov via et nyanlæg langs kysten ved Vellerup Vig. Gamle kort, som amtet altid anvender i stiplanlægningen, viser, at der her har gået en tidligere postrute. Ved kontakter og møder igennem 4 år har amtet og kommunen forsøgt at opnå forlig om forløbet. Lodsejere og naboer viste sig imidlertid ikke interesserede i en sti, og andre forslag og dermed lodsejere blev involveret. 6 alternative forløb var i spil, herunder et forløb 1-1,5 km fra kysten, hvorom der blandt lodsejerne, men ikke hos amt og kommune, kunne skabes opbakning. Dette forløb viste sig senere ikke at være det foretrukne forløb hos en afgørende lodsejer, Eg-

6 6 holm Gods. Enighed blandt lodsejerne kunne kun opnås ved et forløb langs Vellerupvej, en vej der løber inde i landet uden sammenhæng til kysten, og som i sommermånederne er ret trafikeret på grund af de nord for liggende sommerhusområder og Orøfærgen. Ejeren af Egholm Gods tilkendegav på et større lodsejermøde i foråret 2004 sin sympati for det fjordnære forløb, og meddelte amtet i foråret 2005, at han for den del af stien, der løb over hans ejendom nedenfor skrænten ved Egholm Skov, ville stille sin jord til rådighed. I slutningen af 2005 traf Roskilde Amt og Bramsnæs Kommune beslutning om at ekspropriere arealer til hele det fjordnære forløb ved Vellerup Vig på de 3 ejendomme, som er berørt af stien. For så vidt angår de konkrete klagepunkter henviser amtet til, at kystområdet ved Vellerup Vig i Regionplanen 2005 er udpeget som beskyttelsesområde, hvor tilstanden ikke må ændres, hvis det forringer områdernes værdi. Generelt skal der tilstræbes størst mulig adgang og mulighed for oplevelse af disse områder. Amtet og kommunen har foretaget en nøje afvejning af interesserne i området, herunder almenvellets, og har vurderet, at der med det foreslåede stiforløb ikke vil ske en forringelse af områdets værdier. Stistrækningen langs kysten vil efter amtets vurdering ikke på nogen måde gribe ind i kystskrænten neden for Egholm Skov, og vil sikre passage for de kildevæld, der siver ud fra skrænten. Roskilde Amt medgiver DN, at der i skoven lige syd for Vejlemølle Å er forekomster af den fredede orkidé Ægbladet Fliglæbe og amtet vil derfor tilrettelægge stiforløbet i skoven, så disse planter ikke berøres. Der er ikke påvist plantearter på strand, skrænter eller i væld, der kræver særlig hensyntagen. Såfremt Roskilde Amt får kendskab til sådanne arter inden projektet realiseres, vil der naturligvis blive søgt taget de nødvendige hensyn. Amtet finder ikke, at etablering af et stiforløb på nogen måde kan sammenlignes med tidligere projekter om etablering af fritidscenter med bådudlejning, hestestutteri, rideskole samt telt- og ridelejre. Amtet medgiver, at det har været betænkelig ved et tidligere projekt om anlæg af en sti neden for skrænten ved Egholm Skov. Projektet omfattede imidlertid anlæg af et pæledæk på grund af fugtige partier langs kysten. Men på baggrund af rådslagning med en entreprenørvirksomhed, der beskæftiger sig med anlæg af den slags stier, fandt amtet, at en løsning med en smal grussti anlagt som beskrevet i dispensationen, ville tage de nødvendige hensyn til landskabet og naturforholdene i området. Klagernes supplerende bemærkninger

7 7 DN mener ikke, at det stiforløb, der er skitseret i regionplanen er det forløb der er givet dispensation til. Stiforløbet tager heller ikke hensyn til alle principperne for Fjordstien, der udover kystnærhed og trafiksikkerhed også omhandler mindst muligt indgreb i landskabet, hensyntagen til sårbar natur, frivillighed ved afståelse, samt hensynet til de lokale beboere. DN er bekymrede for, at stiforløbet vil danne en genvej, der forbinder de to sommerhusområder i Kyndeløse Nordmark og Vellerup. Da den nye trafikåre skal være åben for nattetrafik og (ulovlig) knallertkørsel må påregnes - vil den kunne medføre større forstyrrelser af specielt dyrelivet jo tættere på strandkanten den placeres. Vellerup Vig er kendetegnet ved store forekomster af rastende fugle (blishøns, ænder og svaner), der især i nattetimerne finder ro langs vigens sydside, fordi der langs nordsiden forløber en vej i strandkanten. Her er Fjordstien i øvrigt placeret således, at de cyklende brugere af stien i rigt mål får tilgodeset behovet for fjordnærhed langs Vellerup Vig. For så vidt angår amtets bemærkninger om, at anlæggelse af stien nedenfor kystskrænten langs Egholm Skov på ingen måde griber ind i kystskrænten anfører DN, at der er tale om terrænspring i traceet, visse steder på 1½ meter, som ifølge amtet skal udjævnes. Det vil endvidere være nødvendigt at hæve stien over terræn på en lang strækning, da de lavere dele af traceet, herunder stederne med kildevæld og små strandsøer, ligger under niveauet for regelmæssig højvande. Dette anskueliggøres også af at den nævnte postvej, før den blev skyllet væk, på dette sted lå betydelig over det nuværende strandterræn. Ansamlingerne af vand fra kildevældet ved foden af skrænten påtænkes ifølge amtet dækket med skrævelag. Herved ødelægges pytterne for stedse. Selv om det udstrømmende vand vil kunne passere stiens fundament og dermed ikke vil underminere stien, vil den for sådanne væld særegne flora og fauna forsvinde. Endelig har DN fundet det bemærkelsesværdigt, at Roskilde Amt til trods for de centrale myndigheders anbefalinger - helt undlader at medinddrage de forventede vandstandsstigninger som følge af klimaforandringer i beslutningsprocessen. Et anlæg som amtet påtænker anlagt i vandkanten vil allerede med den nuværende vandstand i Isefjorden med jævne mellemrum komme til at lide betydelig skade som følge af erosion, når nordvestenstormen fejer hen over fjorden. Lodsejeren (Frederiksdalsvej 9) har gentaget, at der har været enighed om et alternativt stiforløb og at han gerne vil stille sin jord til rådighed for Fjordstien, hvis det kunne placeres på et sted, hvor den ikke ødelægger hans ejendom. Lodsejeren stiller sig uforstående over amtets henvisning til ejeren af Egholm Gods som den afgørende lodsejer, idet langt det største indgreb ifølge dispensationerne sker på hans ejendom. DN tilslutter sig dette synspunkt.

8 8 Samlet set finder klageren, at det ikke er saglige hensyn til naturen, der ligger bag dispensationerne, hvorfor disse bør ophæves. Naturklagenævnet har den 20. april 2007 foretaget en besigtigelse af området, hvor dele af stien ønskes anlagt. I mødet deltog sagens parter, omboende til stiforløbet samt Lejre Kommune og Miljøcenter Roskilde. Parterne gentog i det væsentligste de synspunkter, som fremgår af de skriftlige indlæg i sagen. Deltagerne ved besigtigelsen fulgte det planlagte stiforløb fra enden af Brohus til Vejlemølle Å (dispensation 2) og en del af stiforløbet mellem Brohusvej og Frederiksdalsvej (dispensation 1). Der blev under besigtigelsen konstateret forekomst af orkideen Ægbladet Fliglæbe på arealet mellem skovvejen og Vejlemølle Å, hvor broen over åen påtænkes anlagt. Afgørelse I sagens behandling har deltaget alle Naturklagenævnets 10 medlemmer: Per Schou Christiansen (formand), Ole Pilgaard Andersen, Marie-Louise Andreasen, Martin Glerup, Leif Hermann, Anders Stenild, Inger Støjberg, Poul Søgaard og Jens Vibjerg. Naturklagenævnet skal udtale: Efter forvaltningslovens 19 må en myndighed ikke træffe afgørelse i en sag, hvis den er i besiddelse af oplysninger vedrørende en sags faktiske omstændigheder af væsentlig betydning for sagens før myndigheden har gjort parten bekendt med oplysningerne og givet denne lejlighed til at fremkomme med en udtalelse. Der gælder ikke ud over forvaltningslovens almindelige krav om partshøring særlige procedurekrav i forbindelse med amtets behandling af sager om dispensation efter naturbeskyttelseslovens 65. DN s lokalkomitee kan ikke anses for part i sagen, og der kan derfor ikke gives foreningen medhold i, at amtet har været forpligtet til at inddrage foreningen forud for meddelelserne af dispensationerne til stiforløbet ved Vellerup Vig. Efter naturbeskyttelseslovens 15, stk. 1, 1. pkt. gælder der et generelt forbud mod ændringer i tilstanden af strandbredder og andre kyststrækninger, der ligger i en afstand af 300 m fra begyndelsen af den sammenhængende landvegetation. Hovedformålet med bestemmelsen er at sikre en generel friholdelse af kystområderne mod indgreb, der ændrer den nuværende tilstand og anvendelse. Efter naturbeskyttelseslovens 18, stk. 1, må der ikke foretages ændringer i tilstanden af arealer inden for 100 m fra fortidsminder, der er beskyttet efter bestemmelserne i museumsloven. For-

9 9 målet med beskyttelseslinien er at sikre fortidsmindernes værdi som landskabselementer. Både indsyn til og udsyn fra fortidsminderne skal sikres med bestemmelsen. Samtidig skal bestemmelsen sikre de arkæologiske lag i området omkring fortidsminderne, idet der ofte er særlig mange kulturhistoriske levn i områderne tæt ved de fredede fortidsminder. Amtet kan i særlige tilfælde dispensere fra forbuddene i 15 og 18 mod tilstandsændringer, jf. naturbeskyttelsesloven 65, stk. 3. Strandbeskyttelseslinjen har siden dens indførelse i 1937 været administreret restriktivt. Af hensyn til de nationale interesser, der er knyttet til kystområderne, dispenseres der derfor kun, når der foreligger en særlig begrundelse herfor og når dispensationen vil være uden konsekvenser for den fremtidige administration af strandbeskyttelseslinjen. Det fremgår af lovbemærkningerne til ændring af naturbeskyttelsesloven i 1994 kystloven at det i overensstemmelse med hidtidig praksis vil være muligt at etablere mindre foranstaltninger til støtte for friluftslivet og dermed til fremme af turismen. Der vil således som hidtil kunne tillades opstilling af toiletbygninger, informationstavler og skilte samt andre, til opfyldelse af friluftsfunktionen nødvendige, beskedne opholdsfaciliteter. Ifølge vejledningen sigtes der endvidere til bl.a. stier og mindre parkeringsarealer. Der forudsættes, at anlægget placeres og udføres under hensyntagen til den omgivende natur. Hensynet til naboer ikke er en del af naturbeskyttelseslovens formål og kan således ikke tillægges særlig vægt ved vurderingen af, om der bør gives dispensation fra lovens formål. Naturklagenævnet finder, at etablering af en rekreativ sti rundt om Isefjord og Roskildefjord efter principperne om fjordnærhed og trafiksikkerhed udgør en særlig begrundelse jf. naturbeskyttelseslovens 65, stk. 3, forudsat, at placering og udformning af stien kan ske under passende hensyntagen til natur og landskab. Amtet har samlet set vurderet, at det planlagte stiforløb fra Nordmarksvej til Brohusvej (dispensation 1) udgør et meget begrænset indgreb i landskabet, idet stien anlægges i niveau med terrænet og med brug af naturmaterialer. Stien følger for en stor del af strækningen markskel og eksisterende markvej, så den føjer sig ind i landskabet. Naturklagenævnet kan tilslutte sig amtets vurdering af, at stiforløbet på denne strækning udgør et mindre indgreb i landskabet, idet den visuelle påvirkning af kystlandskabet ved etableringen af den 2 meter brede sti på dette sted anses for at være yderst begrænset. Anlægget af stien (og det midlertidige grusdepot) ca. 80 fra gravhøjen findes efter nævnets opfattelse endvidere ikke at indebære et i forhold til beskyttelseshensynet væsentligt indgreb i fortidsmindebeskyttelseslini-

10 10 en. Naturklagenævnet finder på den baggrund, at der er grundlag for at meddele dispensation fra forbudene i naturbeskyttelseslovens 15 og 18 til etablering af en sti på denne strækning. For så vidt angår den del af stiforløbet, der skal anlægges fra Brohusvej frem til Vejlemølle Å (dispensation 2) har amtet som begrundelse for dispensation bl.a. lagt vægt på, at der ikke foretages indgreb i kystskrænten nedenfor Egholm Skov eller dennes bevoksning. Stien skal følge det naturlige terræn langs kysten, og der skal ikke etableres rørføringer. Stien bliver ifølge amtet, med en anlægsbredde på 1½ meter, af yderst begrænset omfang. Det er nævnets opfattelse, at etablering af en sti på denne strækning vil medføre en væsentlig ændring af kystlandskabet. Stranden er visse steder meget smal og stiforløbet vil således ligge meget tæt på vandkanten. Kyststrækningen vil ændre karakter fra en uberørt smal stenstrand med bevoksning af tagrør og anden for området typisk vegetation afgrænset af den stejle kystskrænt, til en overvejende kultiveret strækning med begrænset bevoksning mellem sti og skrænt. Naturklagenævnet finder på den baggrund ikke, at der bør meddeles dispensation fra strandbeskyttelseslinjen til dette stiforløb. Nævnet ophæver derfor amtets dispensation til denne del af stiforløbet (dispensation 2). Naturklagenævnets afgørelse går herefter ud på, at Roskilde Amts dispensation af 4. maj 2006 fra naturbeskyttelseslovens 15 og 18 til etablering af en rekreativ sti på matr.nr. 13 bk, Kyndeløse By, Kirke Hyllinge, matr.nr. 9a Nr. Hyllinge By, Kirke Hyllinge og matr.nr. 3k Egholm Hgd. Søby (fra Nordmarksvej til Brohusvej) stadfæstes og at Roskilde Amts dispensation fra naturbeskyttelseslovens 15 til etablering af en rekreativ sti samt bro over Vejlemølle Å på matr.nr. 3k Egholm Hgd., Sæby (fra Brohusvej til Vejlemølle Å) ophæves. Dispensationen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt, eller ikke har været udnyttet i tre på hinanden følgende år, jf. naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. På Naturklagenævnets vegne Isabelle Navarro Vinten Afgørelsen er endelig og kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed, jf. naturbeskyttelseslovens 82. Eventuel retssag til prøvelse af afgørelsen skal være anlagt inden 6 måneder, jf. lovens 88, stk. 1.

Afgørelse i sagen om dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinien for en gravhøj til opførelse af en carport og en flagstang i Odder Kommune

Afgørelse i sagen om dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinien for en gravhøj til opførelse af en carport og en flagstang i Odder Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 15. marts 2004 J.nr.: 03-132/700-0020 BIS Afgørelse i sagen

Læs mere

Afgørelse i sagen om opstilling af en antennemast i Basballe, Ebeltoft Kommune.

Afgørelse i sagen om opstilling af en antennemast i Basballe, Ebeltoft Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 17. november 2006 NKN-31-00094 (03-31/700-0250) mam Afgørelse i sagen

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af lagerhal ved Ilskov i Herning Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af lagerhal ved Ilskov i Herning Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 28. september 2004 J.nr.: 03-31/650-0054 og 03-132/650-0018

Læs mere

Afgørelse i sagen om dispensation fra strandbeskyttelseslinjen til opførelse af et sommerhus ved Dyndby Strand i Odder Kommune

Afgørelse i sagen om dispensation fra strandbeskyttelseslinjen til opførelse af et sommerhus ved Dyndby Strand i Odder Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk J.nr.: 03-132/700-0009 kpa Afgørelse i sagen om dispensation

Læs mere

Tilladelsen meddeles på vilkår af, at saunaen fjernes fra området i perioden fra den 1. maj til den 31. august hvert år.

Tilladelsen meddeles på vilkår af, at saunaen fjernes fra området i perioden fra den 1. maj til den 31. august hvert år. 04. maj 2017 Sagsnr. NMK-500-00700 KlageID: 100422 LTP-NMKN AFGØRELSE i sag om en mobil sauna i Odder Kommune MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af et nyt sommerhus på et hedeareal, Varde Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af et nyt sommerhus på et hedeareal, Varde Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 16. april 2007 J.nr.: NKN-131-00055 mgi Afgørelse i sagen om

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET. 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR

NATURKLAGENÆVNET. 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR

Læs mere

AFGØRELSE i sag om dispensation til plantning af juletræer indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen i Bornholms Regionskommune

AFGØRELSE i sag om dispensation til plantning af juletræer indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen i Bornholms Regionskommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 13. september 2013 J.nr.: NMK-503-00059 Ref.: bemad AFGØRELSE i sag om dispensation til plantning af juletræer indenfor

Læs mere

Afgørelse i sagen om opfyldning med byggeaffald og jord i mose og indenfor åbeskyttelseslinje i Syddjurs Kommune

Afgørelse i sagen om opfyldning med byggeaffald og jord i mose og indenfor åbeskyttelseslinje i Syddjurs Kommune Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 12. november 2009 J.nr. NKN-131-00343 NKN-1322-00095 AUP Afgørelse i sagen om opfyldning

Læs mere

Afgørelse i sagen om etablering af en ny badestrand i Nysted Kommune.

Afgørelse i sagen om etablering af en ny badestrand i Nysted Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 19. juni 2006 J.nr.: 03-132/350-0033 LER Afgørelse i sagen om

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af ældreboliger inden for kirkeomgivelsesfredningen ved Vejby Kirke i Gribskov Kommune

Afgørelse i sagen om opførelse af ældreboliger inden for kirkeomgivelsesfredningen ved Vejby Kirke i Gribskov Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 19. november 2008 NKN-121-00130 jav Afgørelse i sagen om opførelse

Læs mere

Afgørelse i sagen om tilbygning til en institution i Kolding Kommune.

Afgørelse i sagen om tilbygning til en institution i Kolding Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk Den 10.april 2006 J.nr.: 03-31/600-0101 LTP Afgørelse i sagen

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af et helårshus og en carport på en ejendom ved Vrold, Skanderborg Kommune

Afgørelse i sagen om opførelse af et helårshus og en carport på en ejendom ved Vrold, Skanderborg Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 25. august 2004 J.nr.: 03-31/700-0111 03-132/700-0035 KPA Afgørelse

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af fritliggende gyllebeholder i Hvalsø Kommune

Afgørelse i sagen om opførelse af fritliggende gyllebeholder i Hvalsø Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 19. maj 2005 J.nr.: 03-31/250-0021 KBP/MIF Afgørelse i sagen

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af sommerhus i Hals Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af sommerhus i Hals Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 11. april 2005 J.nr.: 03-31/800-0121 KBP Afgørelse i sagen om

Læs mere

Afgørelse i sagen om lokalplan for et nyt sommerhusområde ved Nørre Kettingskov i Sønderborg Kommune

Afgørelse i sagen om lokalplan for et nyt sommerhusområde ved Nørre Kettingskov i Sønderborg Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 17. september 2008 NKN-33-01466 sni Afgørelse i sagen om lokalplan

Læs mere

Vores afgørelse Vi har ikke grundlag for at tilsidesætte Lemvig Kommunes afgørelse af 23. oktober 2015, om at ekspropriere 220 m 2 fra din ejendom.

Vores afgørelse Vi har ikke grundlag for at tilsidesætte Lemvig Kommunes afgørelse af 23. oktober 2015, om at ekspropriere 220 m 2 fra din ejendom. Dato 29. april 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 15/16555-24 Side 1/6 Ekspropriation af en del af matr. nr. 76e Vadskærgård Hgd, Tørring Vejdirektoratet

Læs mere

Afgørelse i sagen om udstykning og etablering af nyt stuehus, stald og garage på indenfor strandbeskyttelseslinjen i Juelsminde Kommune.

Afgørelse i sagen om udstykning og etablering af nyt stuehus, stald og garage på indenfor strandbeskyttelseslinjen i Juelsminde Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 20. marts 2006 J.nr.: 03-132/600-0022 inv Afgørelse i sagen

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 26a, stk. 3.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 26a, stk. 3. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 22. september 2014 J.nr.: NMK-512-00086 Ref.: LTP-NMKN AFGØRELSE i sag om nedlæggelse af en sti i Faxe Kommune Natur- og

Læs mere

at højden på de trin, der fortsat er synlige hæves med ca. 15 cm, og således at højden på gelænderet langs trappen hæves tilsvarende.

at højden på de trin, der fortsat er synlige hæves med ca. 15 cm, og således at højden på gelænderet langs trappen hæves tilsvarende. Grundejerforeningen 126 Tornby v/ Poul Erik Pedersen email: pepkir90@gmail.com Aalborg natur J.nr. NST-4122-860-00047 Ref. anand Den 1. juli 2011 Dispensation fra klitfredningen til at til renovere trappen

Læs mere

Afgørelse i sagen om udstykning af 4 grunde fra en ejendom i Gimming i Randers Kommune.

Afgørelse i sagen om udstykning af 4 grunde fra en ejendom i Gimming i Randers Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 Den 27. marts 2007 NKN-31-00405 Afgørelse i sagen om udstykning af

Læs mere

Ekspropriation af del af matr. nr. 200

Ekspropriation af del af matr. nr. 200 Dato 13. juni 2014 Dokument 13/15078 Side Ekspropriation af del af matr. nr. 200 Du har i brev af 4. juli 2013 på vegne af T klaget til Vejdirektoratet over Kommunens beslutning af 10. juni 2013, om ekspropriation

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af et erhvervsområde i Ikast-Brande Kommune

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af et erhvervsområde i Ikast-Brande Kommune Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 19. maj 2009 J.nr. NKN-261-00104 MHE Afgørelse i sagen om miljøvurdering af et erhvervsområde

Læs mere

Afgørelse i sagen om en 13,5 m høj kornsilo inden for beskyttelseszonen omkring Krummerup Kirke i Fuglebjerg Kommune.

Afgørelse i sagen om en 13,5 m høj kornsilo inden for beskyttelseszonen omkring Krummerup Kirke i Fuglebjerg Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 19. august 2003 J.nr.: 03-132/300-0009 bol Afgørelse i sagen

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes tilladelse til udeservering i Gudhjem

AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes tilladelse til udeservering i Gudhjem Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 5. november 2012 J.nr.: NMK-503-00048 og NMK-31-00650 Ref.: MARMA AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes tilladelse

Læs mere

Afgørelse i sagen om nedlæggelse af en markvej i Varde Kommune

Afgørelse i sagen om nedlæggelse af en markvej i Varde Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 16. december 2009 NKN-133-00096 RTS Afgørelse i sagen om nedlæggelse

Læs mere

Afgørelse i sagen om opsætning af pæle på strandbredden på en ejendom i Rudersdal Kommune

Afgørelse i sagen om opsætning af pæle på strandbredden på en ejendom i Rudersdal Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 25. marts 2008 J.nr. NKN-1321-00153 inv Afgørelse i sagen om opsætning

Læs mere

Afgørelse i sagen om udskiftning af sommerhus på Læsø, Nordjyllands Amt

Afgørelse i sagen om udskiftning af sommerhus på Læsø, Nordjyllands Amt NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 29. juni 2004 J.nr.: 03-132/800-0008 AGS Afgørelse i sagen om

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Line G. og Martin Vædele Dr Schadsvej 35 4500 Nykøbing Sj (Sendt som e-mail til nn@kullegaard.dk) Den 10. september 2014 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Odsherred Kommune har modtaget din ansøgning

Læs mere

Envina Naturårsmøde 2016 Advokat Mads Kobberø

Envina Naturårsmøde 2016 Advokat Mads Kobberø Envina Naturårsmøde 2016 Advokat Mads Kobberø 1 Temaer 1. Passivitet 2. Retlig lovliggørelse 3. 3 4. Dispensationer 2 2 Passivitet/indrettelsessynspunktet 3 Indrettelse/passivitet NKO 334: Det er dog i

Læs mere

Afgørelse i sagen om opstilling af husstandsvindmølle i Ulfborg.

Afgørelse i sagen om opstilling af husstandsvindmølle i Ulfborg. Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 11. november 2009 J.nr. NKN-31-01632 marma Afgørelse i sagen om opstilling af husstandsvindmølle

Læs mere

Afgørelse i sagen om Københavns Amts afslag til reklamebærende buslæskærm på Skodsborg Strandvej.

Afgørelse i sagen om Københavns Amts afslag til reklamebærende buslæskærm på Skodsborg Strandvej. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 16. maj 2006 J.nr.: 03-132/150-0024 Skr Afgørelse i sagen om

Læs mere

Afgørelse. i sagen om indretning af lager, kontor og/eller feriebolig i maskinhus på en landbrugsejendom ved Resendal i Silkeborg Kommune.

Afgørelse. i sagen om indretning af lager, kontor og/eller feriebolig i maskinhus på en landbrugsejendom ved Resendal i Silkeborg Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 31. marts 2003 J.nr.: 03-121/700-0004 BEJ Afgørelse i sagen om indretning

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommune, landzonetilladelse fodboldgolfbane, Kattesletsvejen

AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommune, landzonetilladelse fodboldgolfbane, Kattesletsvejen Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 25. maj 2012 J.nr.: NMK-31-00522 Ref.: MILMA AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommune, landzonetilladelse fodboldgolfbane,

Læs mere

Afgørelse i sagen om etablering af en privat landingsbane, Ry Kommune.

Afgørelse i sagen om etablering af en privat landingsbane, Ry Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk Den 28. september 2004 J.nr.: 03-33/700-0159 THA Afgørelse i

Læs mere

27-10-2014 14/7155. Frede Schmidt Arnkilsøre 13 6400 Sønderborg frede@afrugt.dk

27-10-2014 14/7155. Frede Schmidt Arnkilsøre 13 6400 Sønderborg frede@afrugt.dk 27-10-2014 14/7155 Frede Schmidt Arnkilsøre 13 6400 Sønderborg frede@afrugt.dk Lovliggørende landzonetilladelse til tilbygninger mv. på ejendommen matr.nr. 111 Kær, Ulkebøl, der ligger på Arnkilsøre 13,

Læs mere

Dispensation til anlæg af sø inden for åbeskyttelseslinjen på ejendommen Gl. Skovvej 128, Sdr. Jernløse.

Dispensation til anlæg af sø inden for åbeskyttelseslinjen på ejendommen Gl. Skovvej 128, Sdr. Jernløse. AMPHI CONSULT V. MARTIN HESSELSØE ApS Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst HOLBÆK KOMMUNE Dato: 10. juni 2016 Sagsb.: Morten Holme Sagsnr.: 16 / 13020 Dir.tlf.: 72366291 E-mail: moho@holb.dk Dispensation

Læs mere

Den ansøgte carport med udhus opføres i en afstand af ca. 90 meter fra fortidsmindet.

Den ansøgte carport med udhus opføres i en afstand af ca. 90 meter fra fortidsmindet. Ejer Sag: 01.05.02-P25-86-18 6. september 2018 Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18 Gribskov

Læs mere

Dispensationen vedrører alene strandbeskyttelsen. Andre tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendige.

Dispensationen vedrører alene strandbeskyttelsen. Andre tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendige. Klaus Andersson Anhøj 20 8700 Horsens Kystdirektoratet J.nr. 17/01000-16 Ref. Jacob Hansen Rye 05-07-2019 Afgørelse om forhold inden for strandbeskyttelseslinjen, matr. 1n, Stensballegård Hgd. Vær, Elbækskovvej

Læs mere

Afgørelse i sagen om ændret placering og udformning af et stuehus i Bornholms Regionskommune.

Afgørelse i sagen om ændret placering og udformning af et stuehus i Bornholms Regionskommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 13. april 2005 J.nr.: 03-132/400-0003 BOL Afgørelse i sagen

Læs mere

Det ansøgte ønskes anlagt inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen, som udløses af de beskyttede fortidsminder nr og nr

Det ansøgte ønskes anlagt inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen, som udløses af de beskyttede fortidsminder nr og nr Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til tilbygning af halvtag til maskinhus Du har søgt om fornyet tilladelse til, at anlægge tilbygning af halvtag til maskinhus på matr. nr. 4a, Klink By,

Læs mere

Dispensationen vedrører alene strandbeskyttelseslinjen. Andre tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendige.

Dispensationen vedrører alene strandbeskyttelseslinjen. Andre tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendige. Naturstyrelsen - Kronjylland Vasevej 7 8900 Randers Att: Jan Grundtvig Højland, JGH@nst.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/02686-6 Ref. Thomas Kristian Kjellerup 28-10-2016 Dispensation fra strandbeskyttelseslinjen

Læs mere

Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa. Stiforløb 1. Indledning

Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa. Stiforløb 1. Indledning Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Codex Advokater P/S Damhaven 5 B 7100 Vejle 25. maj 2015 Journalnr.: 205828 Advokat: Mads Kobberø Sekretær: Lene Fjord Hocksdahl/MKO lfh@codexlaw.dk Direkte: +45

Læs mere

De ansøgte informationstavler opstilles i varierende afstand fra fortidsmindet, se bilag 1.

De ansøgte informationstavler opstilles i varierende afstand fra fortidsmindet, se bilag 1. Naturstyrelsen, Nordsjælland, Ostrupgård Gillelejevej 2 B 3230 Græsted Att.: Skovfoged Søren Agerlund Rasmussen Sag: 01.05.02-P25-2319- 18 18. marts 2019 Dispensation til at opstille tre informationstavler

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 26 om offentlighedens adgang på veje og stier i det åbne land.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 26 om offentlighedens adgang på veje og stier i det åbne land. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 16. december 2013 J.nr.: NMK-512-00081 Ref.: LTP-NMKN AFGØRELSE i sag om offentlighedens adgang i Silkeborg Kommune Natur-

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af et sommerhus ved Sømarken ved Aakirkeby på Bornholm

Afgørelse i sagen om opførelse af et sommerhus ved Sømarken ved Aakirkeby på Bornholm Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 22. december 2010 J.nr. NKN-31-02045 mtj Afgørelse i sagen om opførelse af et sommerhus

Læs mere

Materialevalg, som beskrevet i ansøgningen i et farvevalg, der kan indpasses i naturen.

Materialevalg, som beskrevet i ansøgningen i et farvevalg, der kan indpasses i naturen. Sønderborg Kommune Projektkontoret for Spejdernes Lejr 2017 Perlegade 53 6400 Sønderborg Landzonetilladelse og dispensation fra sø- og åbeskyttelseslinjen til at etablere et handicapvenligt fugleskjul

Læs mere

AFGØRELSE i sag om dispensation til byggeri inden for den reducerede åbeskyttelseslinje ved Nebel- Lønne Bæk i Varde Kommune.

AFGØRELSE i sag om dispensation til byggeri inden for den reducerede åbeskyttelseslinje ved Nebel- Lønne Bæk i Varde Kommune. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 06. maj 2013 J.nr.: NMK-501-00086 Ref.: mtj AFGØRELSE i sag om dispensation til byggeri inden for den reducerede åbeskyttelseslinje

Læs mere

Afgørelse i sagen om dispensation til indretning af beboelse i et tidligere maskinhus ved Sletterhage Fyr i Syddjurs Kommune.

Afgørelse i sagen om dispensation til indretning af beboelse i et tidligere maskinhus ved Sletterhage Fyr i Syddjurs Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 11.september 2007 NKN-1321-00109 LER Afgørelse i sagen om dispensation

Læs mere

Afgørelse i sagen om udstykning og indretning af bolig i en tidligere driftsbygning på en ejendom i Trehøje Kommune

Afgørelse i sagen om udstykning og indretning af bolig i en tidligere driftsbygning på en ejendom i Trehøje Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 26. april 2004 J.nr.: 03-31/650-0050 TGA Afgørelse i sagen om

Læs mere

Afgørelse i sagen om anvendelsen af ejendommen Vojensvej 11 i Hvidovre Kommune

Afgørelse i sagen om anvendelsen af ejendommen Vojensvej 11 i Hvidovre Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 14. februar 2005 J.nr.: 03-33/150-0266 ARS Afgørelse i sagen

Læs mere

Afgørelse i sagen om bibeholdelse af et voldanlæg på en ejendom i Fanø Kommune.

Afgørelse i sagen om bibeholdelse af et voldanlæg på en ejendom i Fanø Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 12. juni 2007 NKN-33-00429 LER Afgørelse i sagen om bibeholdelse

Læs mere

Afgørelse i sagen om opstilling af en mobilantennemast i Ebeltoft Kommune

Afgørelse i sagen om opstilling af en mobilantennemast i Ebeltoft Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 17. november 2006 NKN-31-00045 LER Afgørelse i sagen om opstilling

Læs mere

Afgørelse i sagen om Ishøj Kommunes tilladelse til udstykning af 5 byggegrunde.

Afgørelse i sagen om Ishøj Kommunes tilladelse til udstykning af 5 byggegrunde. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 10. oktober 2003 J.nr.: 03-31/150-0018 SKR Afgørelse i sagen

Læs mere

Afgørelse i sagen om nedrivning af Kvægtorvet i Aalborg Kommune.

Afgørelse i sagen om nedrivning af Kvægtorvet i Aalborg Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 14. august 2003 J.nr.: 03-33/800-0102 INV Afgørelse i sagen

Læs mere

Afgørelse i sagen om ændring af status for 2 sommerhuse til helårshuse på 2 ejendomme i landzone i Skævinge Kommune

Afgørelse i sagen om ændring af status for 2 sommerhuse til helårshuse på 2 ejendomme i landzone i Skævinge Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 20. august 2004 J.nr.: 03-31/200-0077 03-31/200-0078 TGA Afgørelse

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 18 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 18 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til Aabenraa Kommune Drift og Vedligehold Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Att: Mikkel Bigum Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 27. juli 2017 Sagsnr.: 17/19516 Ejendomsnr.: 19151 Kontakt: Lis Bækkelund

Læs mere

Dispensation til oprensning af søer og ny sø på ejendommen Have Borupvej 141, Kr. Eskilstrup

Dispensation til oprensning af søer og ny sø på ejendommen Have Borupvej 141, Kr. Eskilstrup PALUDAN ApS Hesnæsvej 71 Hesnæs 4850 Stubbekøbing HOLBÆK KOMMUNE Dato: 29. januar 2016 Sagsb.: Morten Holme Sagsnr.: 16 / 3338 Dir.tlf.: 72366291 E-mail: moho@holb.dk Dispensation til oprensning af søer

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet stadfæster herved kommunens afgørelse af 9. februar 2012 på de anførte vilkår og afgørelsen står således ved magt.

Natur- og Miljøklagenævnet stadfæster herved kommunens afgørelse af 9. februar 2012 på de anførte vilkår og afgørelsen står således ved magt. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 26. november 2012 J.nr.: NMK-31-00598 Ref.: mtj AFGØRELSE i sag om udstykning og opførelse af en helårsbolig på Bornholm

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 26 a.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 26 a. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 26. marts 2015 J.nr.: NMK-512-00116 Ref.: LTP AFGØRELSE i sag om nedlæggelse af passage/sti i Silkeborg Kommune Natur- og

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport I har søgt om tilladelse til, at etablerer en 5,21m x 4,16m stor carport på matr. 12cu Hejnsvig By, Hejnsvig. Matriklen er tilknyttet

Læs mere

Naturstyrelsen meddeler samtidigt afslag i medfør af naturbeskyttelseslovens 65, stk. 1, jf. 15, til etablering af grønt hegn.

Naturstyrelsen meddeler samtidigt afslag i medfør af naturbeskyttelseslovens 65, stk. 1, jf. 15, til etablering af grønt hegn. Snaptun Kajakklub Formand Stig Josefsen stig@fof-rr.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-766-00085 Ref: mackj Den 27. november 2014 Dispensation til opførelse af klubhus til kajakklub inden for strandbeskyttelseslinjen

Læs mere

22. september 2005 J.nr.: 03-33/600-0150 SNI. Delafgørelse i sagen om regionplantillæg nr. 36 Varehus i Horsens i Horsens Kommune

22. september 2005 J.nr.: 03-33/600-0150 SNI. Delafgørelse i sagen om regionplantillæg nr. 36 Varehus i Horsens i Horsens Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 22. september 2005 J.nr.: 03-33/600-0150 SNI Delafgørelse i

Læs mere

Skovrejsningen ønskes udført inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen, som udløses af det beskyttede fortidsminde nr. 256 rundhøj.

Skovrejsningen ønskes udført inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen, som udløses af det beskyttede fortidsminde nr. 256 rundhøj. Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til plantning af skov Du har søgt om tilladelse til, at rejse skov på matr. nr. 16a, Vorbasse By, Vorbasse. Matriklen er tilknyttet Hovborgvej 23, 6623 Vorbasse.

Læs mere

Afgørelse i sagen om udskiftning og udvidelse af et sommerhus ved Fuglsø Strand, Ebeltoft Kommune

Afgørelse i sagen om udskiftning og udvidelse af et sommerhus ved Fuglsø Strand, Ebeltoft Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 10. oktober 2003 J.nr.: 03-121/700-0012 03-132/700-0012 kpa

Læs mere

13-12-2010 10/43032. Alssund Golfklub Gundstrup 2 6440 Augustenborg v/ Sven-Erik Vad

13-12-2010 10/43032. Alssund Golfklub Gundstrup 2 6440 Augustenborg v/ Sven-Erik Vad 13-12-2010 10/43032 Alssund Golfklub Gundstrup 2 6440 Augustenborg v/ Sven-Erik Vad Dispensation fra sø- og åbeskyttelseslinjen samt landzonetilladelse til etablering af 4 vandhuller samt ændring i terrænet

Læs mere

Det åbne land J.nr. NST-4132-400-00102 Ref: lanth Den 17. december 2014. Naturstyrelsen Bornholm. Sendes pr. mail: bon@nst.dk

Det åbne land J.nr. NST-4132-400-00102 Ref: lanth Den 17. december 2014. Naturstyrelsen Bornholm. Sendes pr. mail: bon@nst.dk Naturstyrelsen Bornholm Sendes pr. mail: bon@nst.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-400-00102 Ref: lanth Den 17. december 2014 Dispensation til opførelse af multihus inden for strandbeskyttelseslinjen på

Læs mere

Afgørelse i sagen om produktion af genbrugsstabil i en grusgrav i Høje-Taastrup Kommune

Afgørelse i sagen om produktion af genbrugsstabil i en grusgrav i Høje-Taastrup Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 17. marts 2004 J.nr.: 03-31/150-0015 KPA Afgørelse i sagen om

Læs mere

Pay and play golfbane ved Lindum

Pay and play golfbane ved Lindum Tillæg nr. 67 til Regionplan 2000-2012 Pay and play golfbane ved Lindum Viborg Amtsråd September 2004 VIBORG AMT - Miljø og Teknik 1 J.nr. 8-52-6-2-511-02 Tillæg nr.67 til Regionplan 2000-2012 er udarbejdet

Læs mere

Klagerne har et sommerhus på en ejendom, der ligger sydøst for det nyopførte hus. De har i 2000

Klagerne har et sommerhus på en ejendom, der ligger sydøst for det nyopførte hus. De har i 2000 NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dkE-mail: nkn@nkn.dk 11. februar 2003 J.nr.: 03-31/700-0004 kpa i sagen om anmodningen

Læs mere

Afgørelse i sagen om Aabenraa Kommunes afslag på dispensation til plastvinduer i sommerhuse ved Sandskær.

Afgørelse i sagen om Aabenraa Kommunes afslag på dispensation til plastvinduer i sommerhuse ved Sandskær. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 4. juli 2005 J.nr.: 03-33/500-0091 Skr Afgørelse i sagen om

Læs mere

A F G Ø R E L S E. i sagen om ophævelse af fredskovspligt ved plejehjem i Hjørring Kommune

A F G Ø R E L S E. i sagen om ophævelse af fredskovspligt ved plejehjem i Hjørring Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 23. november 2005 J.nr.: 03-51/NJ-0002 AGS A F G Ø R E L S E

Læs mere

Opførelse af den nye bolig forudsætter landzonetilladelse efter planlovens 35 stk. 1. Middelfart Kommune er landzonemyndighed.

Opførelse af den nye bolig forudsætter landzonetilladelse efter planlovens 35 stk. 1. Middelfart Kommune er landzonemyndighed. Natur- og Miljøafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Kit La Cour Bentzon og Jens Ole Andersen Tværgade 4 5500 Middelfart klc@estate.dk Jens.andersen@fredericia.dk

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Schou, Birkendorf arkitekter ApS Havnegade 4, 1. sal 4300 Holbæk Att: Jens Tolstrup (sendt som e-mail til jens@sb-arkitekter.dk) Den 3. januar 2014 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Odsherred Kommune

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet ophæver herved kommunens tilladelse og hjemviser sagen til kommunen til fornyet behandling som 1. instans.

Natur- og Miljøklagenævnet ophæver herved kommunens tilladelse og hjemviser sagen til kommunen til fornyet behandling som 1. instans. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 26. november 2012 J.nr.: NMK-31-00716 Ref.: mtj AFGØRELSE i sag om udstykning og opførelse af en helårsbolig i Lemvig kommune

Læs mere

Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Allerød Kommune har vedtaget lokalplan nr Teglværkskvarteret syd for Sortemosevej.

Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Allerød Kommune har vedtaget lokalplan nr Teglværkskvarteret syd for Sortemosevej. 10. maj 2017 Sagsnr. NMK-33-03550 KlageID: 93904 CLARI-NMKN AFGØRELSE i sag om Allerød Kommunes vedtagelse af lokalplan 1-135 - Teglværkskvarteret syd for Sortemosevej Planklagenævnet har modtaget en klage

Læs mere

Dispensation til gangbro 3 natur og 16 søbeskyttelseslinje

Dispensation til gangbro 3 natur og 16 søbeskyttelseslinje Postadresse: Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars Sendes til lel@vesthimmerland.dk Tel.: +45 99 66 70 00 post@vesthimmerland.dk www.vesthimmerland.dk

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Holstebro Kommunes forslag til kommuneplantillæg samt lokalplanforslag for et boligområde.

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Holstebro Kommunes forslag til kommuneplantillæg samt lokalplanforslag for et boligområde. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 14. april 2008 NKN-261-00029 trmas Afgørelse i sagen om miljøvurdering

Læs mere

Afgørelse i sagen om byggeri på Tunø i Odder Kommune.

Afgørelse i sagen om byggeri på Tunø i Odder Kommune. NATURKLAGENÆVNET 12. juni 2007 NKN-121-00061 bej Afgørelse i sagen om byggeri på Tunø i Odder Kommune. Fredningsnævnet for Århus Amt har den 26. november 2006 efter naturbeskyttelseslovens 50, stk. 1,

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinje til at placere fem borde- og bænkesæt.

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinje til at placere fem borde- og bænkesæt. Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinje til at placere fem borde- og bænkesæt. Der er søgt om tilladelse til, at placere 5 borde- og bænkesæt på matr. 1co, Billund By, Grene. Matriklen er tilknyttet

Læs mere

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Dusgårdvej 2 i Lemvig Kommune

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Dusgårdvej 2 i Lemvig Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 25. september 2014 J.nr.: NMK-31-01281 Ref.: BIBIS AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Dusgårdvej 2 i

Læs mere

Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune

Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune Dispensation til

Læs mere

Afgørelse i sagen om kirkebyggelinje omkring Egedal Kirke i Karlebo Kommune.

Afgørelse i sagen om kirkebyggelinje omkring Egedal Kirke i Karlebo Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 26. oktober 2006 J. nr. NKN-1321-00022 Tidl. J.nr.: 03-132/200-0106

Læs mere

Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18

Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18 Ejer Sag: 01.05.02-P25-87-18 5. september 2018 Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18 Gribskov

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Poul Erik Christensen Jenslev Gade 4 4070 Kirke-Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Birgitte Uhrbrand Tlf. direkte: 4646

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Business College Syd Att. Rikke Mikkonen Holm Sendt pr. e-mail: RH@bcsyd.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-540-00240 Ref. narhe Den 08. juli 2014 Dispensation til etablering af highrope bane inden for strandbeskyttelseslinjen

Læs mere

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Ringvej 46 i Lemvig Kommune

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Ringvej 46 i Lemvig Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 25. september 2014 J.nr.: NMK-31-01285 Ref.: BIBIS-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Ringvej 46

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af to 11,5 m høje kornsiloer indenfor beskyttelseszonen omkring Alsted Kirke i Sorø Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af to 11,5 m høje kornsiloer indenfor beskyttelseszonen omkring Alsted Kirke i Sorø Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 19. februar 2003 J.nr.: 97-132/300-0057 bol Afgørelse i sagen

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til anlæg af grussti

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til anlæg af grussti Odsherred kommune Nyvej 22 4573 Højby Den 25. oktober 2017 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til anlæg af grussti Odsherred Kommune vil omlægge en grussti mellem Søhusvej og Vallekildevej,

Læs mere

Dispensationen vedrører alene strandbeskyttelsen. Andre tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendige.

Dispensationen vedrører alene strandbeskyttelsen. Andre tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendige. Aalborg Kommune Park og Natur Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Att.: Mia Nordow Kystdirektoratet J.nr. 19/01863-8 Ref. Johanne Raakjær Nielsen 19-09-2019 Delafgørelse 1 Dispensation til opgradering

Læs mere

Til dig, der bor ved kysten. - regler og love for kystområdet

Til dig, der bor ved kysten. - regler og love for kystområdet Til dig, der bor ved kysten - regler og love for kystområdet 2012 Forord Kysten i Fredericia Kommune er i særklasse, fordi kystlandskabet rummer store og meget forskellige natur- og landskabsværdier. Det

Læs mere

18 Dispensation til opførelse af nyt stuehus nær gravhøj nr på matr. nr. 3f Sjøstrup By, Aars, beliggende Aggersundvej 25, 9600 Aars.

18 Dispensation til opførelse af nyt stuehus nær gravhøj nr på matr. nr. 3f Sjøstrup By, Aars, beliggende Aggersundvej 25, 9600 Aars. John René Jensen Dr. Christines Vej 12 9600 Aars Dato: 15. november 2018 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.05.02-P00-11-18 18 Dispensation til opførelse af nyt

Læs mere

STADFÆSTELSE af afslag på lovliggørende dispensation i sag om fjernelse af diger i Assens Kommune

STADFÆSTELSE af afslag på lovliggørende dispensation i sag om fjernelse af diger i Assens Kommune 4. oktober 2018 Sagsnr. NMK-600-00162 KlageID: 180425 EBRAU-NMKN AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET STADFÆSTELSE af afslag på lovliggørende dispensation i sag om

Læs mere

Afgørelse i sagen om ekspropriation til byudvikling i Vind i Trehøje Kommune

Afgørelse i sagen om ekspropriation til byudvikling i Vind i Trehøje Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 18. september 2003 J.nr.: 03-32/650-0001 SNI Afgørelse i sagen

Læs mere

AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i Rudersdal Kommune

AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i Rudersdal Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 5. december 2011 J.nr.: NMK-31-00444 Ref.: MARMA AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i

Læs mere

Afgørelse i sagen om den mulige anvendelse af et areal inden for et sommerhusområde i Syddjurs Kommune

Afgørelse i sagen om den mulige anvendelse af et areal inden for et sommerhusområde i Syddjurs Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 13. maj 2008 NKN-33-01821 mje Afgørelse i sagen om den mulige anvendelse

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET NATURKLAGENÆVNET

NATURKLAGENÆVNET NATURKLAGENÆVNET NATURKLAGENÆVNET NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 15. maj 2008 J.nr.: NKN-31-00875 BIBIS Afgørelse i sagen om etablering af socialpædagogisk

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Dispensation til vejviserskilt og skilt ved Maglehøjsgruppen

Natur, Miljø og Trafik Dispensation til vejviserskilt og skilt ved Maglehøjsgruppen GHB Landskabsarkitekter A/S Carl Jacobsensvej 16, opg 6 2500 Valby - Sendt som e-mail til ghb@ghb-landskab.dk Den 4. maj 2015 Natur, Miljø og Trafik Dispensation til vejviserskilt og skilt ved Maglehøjsgruppen

Læs mere

Afgørelse i sagen om Ribe Amts VVM-screening af udvidelse af Hvidbjerg Strand Camping i Blåvandshuk Kommune.

Afgørelse i sagen om Ribe Amts VVM-screening af udvidelse af Hvidbjerg Strand Camping i Blåvandshuk Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 22. oktober 2003 J.nr.: 03-33/550-0022 SKR Afgørelse i sagen

Læs mere

Hedensted Golfklub Rindbækvej Hedensted Att. Niels Jørgen Søndergaard

Hedensted Golfklub Rindbækvej Hedensted Att. Niels Jørgen Søndergaard Hedensted Golfklub Rindbækvej 6 8722 Hedensted Att. Niels Jørgen Søndergaard Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Kofoed Dir: +4579755628 Mob: +4551724602 e-mail: Lene.Kofoed @Hedensted.dk Sagsnr. 01.05.08-P19-2-15

Læs mere