Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. oktober 2009

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. oktober 2009"

Transkript

1 Referat fra møde i onsdag den 21. oktober 2009 Mødet startede kl. 19:00 i mødelokalet hos Osted Idrætsforening, Ostedhallen, Langetoften 25, Osted. Gert Rosenkrantz Fuglsang

2 Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden FOU - Orientering FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening - Foreningen Fortællinger i Lejre FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening - Hvalsø Alternativ Forening FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - Klatreklubben Giraffen FOU - Tilskud til den frivillige folkeoplysende voksenundervisning for FOU - Revidering af retningslinjer for tilskud til den folkeoplysende voksenundervisning FOU - Folkeoplysningsudvalg FOU - Drøftelse af foreningsarrangement FOU - Meddelelser til pressen FOU - Eventuelt... 19

3 Side 3 1. FOU - Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: 08/28292 Beslutning den Godkendt.

4 Side 4 2. FOU - Orientering Sagsnr.: 08/28257 Resumé: A. Formandsbeslutning i sag vedrørende: Ansøgning om tilskud fra aftenskolernes tilbagebetalinger På baggrund af aftenskolernes afregninger for kalenderåret 2008 var der tilgået budgettet for tilskud til den folkeoplysende voksenundervisning for 2009 i alt kr. Beløbet vedrørte tilskudstilsagn fra 2008, som aftenskolerne ikke havde kunnet udnytte fuldt ud. I møde den 20. maj 2009 besluttede at indbyde aftenskolerne til en ny afsøgningsrunde. Ansøgningerne skulle indeholde en detaljeret beskrivelse af, hvilke tilbud man ville etablere ud over det allerede planlagte program. Administrationen havde modtager ansøgninger fra: Kreativskolen v/ Stig Nielsen Midtsjællande Vævekreds v/ Hanne Doile LOF v/ Pernille Kapler Andersen Beslutning Da mødet blev aflyst har formanden truffet en formandsbeslutning, hvorefter ekstra tilskud bevilges til de ansøgninger, der opfylder de af stillede krav, jf. administrationens vurdering. Beslutning den Taget til efterretning.

5 Side 5 3. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening - Foreningen Fortællinger i Lejre. Sagsnr.: 09/20124 Resumé: Foreningen Fortællinger i Lejre fremsender ansøgning, af den 1. oktober 2009, om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening i Lejre Kommune. Sagsfremstilling: Af Foreningen Fortællinger i Lejre s vedtægter fremgår det, at foreningens formål er: at medvirke til at udvikle dansk fortællekunst og udbrede kendskabet til historiefortællingen. at virke som netværk for udøvende historiefortællere og andre der interesserer sig for historiefortælling. at medvirke til at samle praktiske og/eller økonomiske ressourcer til afvikling af en fortællerfestival i Lejre Forsøgscenter hvert år i pinsen samt andre fortællerarrangementer. Følgende forudsætninger skal opfyldes for at blive godkendt som frivillig folkeoplysende forening: Foreningen skal bygge på et aktivt medlemskab og bestå af mindst 5 betalende medlemmer. Foreningen skal som hovedreglen være åben for alle og være hjemmehørende i Lejre Kommune. Foreningen skal være demokratisk opbygget. Foreningen skal have vedtægter hvoraf det fremgår: Formålet med foreningsdannelsen, hvordan bestyrelsen vælges, procedure ved vedtægtsændringer, hvem der har tegningsretten, hvem der sker med foreningens overskud ved ophør for foreningen samt beskrivelse af formue og regnskabsforhold. skal på baggrund af en samlet vurdering af oplysningerne tage stilling til om betingelserne er opfyldt og om foreningen har en sådan tilknytning til kommunen, at den er hjemmehørende her. skal endvidere kategorisere foreningen med henblik på eventuel tilskud efter principper i retningslinjer for aktivitetstilskud. Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at der i vedtægterne bør præciseres hvad midlerne går til ved evt. ophør af foreningen. Administrationen vurderer herefter, at foreningen opfylder betingelserne for at blive godkendt som frivillig folkeoplysende forening, samt at foreningen kategoriseres som forening, kultur med faktor 0,32. Økonomi og finansiering: Ingen. Beslutningskompetence:.

6 Side 6 Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at Foreningen Fortællinger i Lejre godkendes som frivillig folkeoplysende forening og kategoriseres som foreninger, kultur med faktor 0,32. Bilag: Ansøgning Vedtægt Beslutning den Indstillingen godkendt.

7 Side 7 4. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening - Hvalsø Alternativ Forening Sagsnr.: 09/19793 Resumé: Hvalsø Alternativ Forening fremsender ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening i Lejre Kommune. Sagsfremstilling: Af Hvalsø Alternativ Forenings vedtægter fremgår det, at foreningens formål er: at udbrede kendskabet til mangfoldigheden i et alternativt liv og selvudvikling, via kurser, foredrag og workshops. at inspirere og støtte andre i deres selvudviklingsproces, og derfor tilbyder foreningen åbne aktiviteter af oplysende og undervisningsmæssig karakter, - således at harmoni, tolerance og ansvarlighed bliver en større del af eget liv både i foreningen og i samfundet. Foreningen ønsker at benytte kommunale lokaler til aktiviteten. Følgende forudsætninger skal opfyldes for at blive godkendt som frivillig folkeoplysende forening: Foreningen skal bygge på et aktivt medlemskab og bestå af mindst 5 betalende medlemmer. Foreningen skal som hovedreglen være åben for alle og være hjemmehørende i Lejre Kommune. Foreningen skal være demokratisk opbygget. Foreningen skal have vedtægter hvoraf det fremgår: Formålet med foreningsdannelsen, hvordan bestyrelsen vælges, procedure ved vedtægtsændringer, hvem der har tegningsretten, hvad der sker med foreningens overskud ved ophør for foreningen samt beskrivelse af formue og regnskabsforhold. skal på baggrund af en samlet vurdering af oplysningerne tage stilling til om betingelserne er opfyldt og om foreningen har en sådan tilknytning til kommunen, at den er hjemmehørende her. skal endvidere kategorisere foreningen med henblik på eventuel tilskud efter principper i retningslinjer for aktivitetstilskud. Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at der i vedtægterne bør præciseres hvad midlerne går til ved evt. ophør af foreningen. Såfremt vurderer, at Hvalsø Alternativ Forening kan godkendes som frivillig folkeoplysende forening, skal foreningen kategoriseres under "foreninger - kultur" med faktor 0,32 Økonomi og finansiering: Ingen. Beslutningskompetence:.

8 Side 8 Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at sagen drøftes. Bilag: Ansøgning Vedtægter Beslutning den Foreningen inviteres til s næste møde med henblik på at redegøre for foreningens formål.

9 Side 9 5. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - Klatreklubben Giraffen Sagsnr.: 09/19809 Resumé: Administrationen har modtaget en ansøgning, af den 31. august 2009, fra Klatreklubben Giraffen, om økonomisk støtte til udvidelse af klatrevæg i Hvalsø, kr. Sagsfremstilling: Klatreklubben Giraffen er en lille lokal klub med ca. 50 medlemmer, fortrinsvis unge. Giraffen satser primært på at tiltrække bredden frem for eliten, men klubben har også unge udøvere på højt niveau. I klubben er der helt ned til 5-6 årige og voksen/barn træning, hvor forældrene og børn er sammen på en anderledes, sjov og en tillidsfuld måde. Klubben oplyser, at de ofte må afvise børn og unge fordi der ikke er plads på klatrevæggen. Hidtil har klubben selv udbygget væggen i små etaper med økonomisk støtte fra Hvalsø Hallerne og lokale erhvervsdrivende samt medlemskontingenter. Ud over at tilbyde klatring for klubbens medlemmer samarbejder klubben ofte med andre institutioner i kommunen. Blandt andet har klubben de sidste år haft en række uformelle specialarrangementer for elevgruppen med henblik på at fremme trivsel og eliminere mobning, samt mere formelt stillet væg til rådighed for skoler og SFO er i Lejre Kommune. Administrationens vurdering: I henhold til retningslinjer for tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde, anvendes 8% af budgetbeløbet til en pulje til særlige formål, som kan søges af den enkelte forening eller foreninger i fællesskab til: Nye initiativer Udviklingsarbejder for børn og unge Andre særlige formål, der efter s skøn berettiger til ekstra støtte. Administrationen vurderer, at ansøgningen opfylder kriterier for tilskud fra pulje til særlige formål. Økonomi og finansiering: Foreningen søger om kr. til klatrevæg. Budget for projektet: Forventet udgift til udvidelse af klatrevæg Tilskudstilsagn Spar Nord i Hvalsø: Egenfinansiering (kontingent/medbyg): Rest udgift: kr kr kr kr. Til finansiering af restudgifterne er foreningen i dialog med Lokale- og Anlægsfonden. Endvidere har foreningen sendt ansøgning til Dansk Klatreforbund, Tuborgfonden, banker og lokale firmaer med henblik på sponsorering. Beslutningskompetence:.

10 Side 10 Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at sagen drøftes. Bilag: Ansøgning Økonomisk oversigt - puljen Beslutning den Der ydes tilskud på kr.

11 Side FOU - Tilskud til den frivillige folkeoplysende voksenundervisning for 2010 Sagsnr.: 09/19466 Resumé: I henhold til Folkeoplysningslovens 6 fastsætter Kommunalbestyrelsen en beløbsramme til den folkeoplysende voksenundervisning. fordeler budgetrammen i henhold til folkeoplysningslovens 7-13 samt de retningslinjer, der er gældende for tilskud til den folkeoplysende voksenundervisning i Lejre Kommune. Sagsfremstilling: Administrationen har modtaget ansøgninger fra Bramsnæs Aftenskole, Familielandbruget, FOF Hvalsø, FOF Midtsjælland, Kreativskolen, Lejreegnens Husholdningsforenings Aftenskole, LOF, Midtsjællands Vævekreds samt Tolstrupkoret. For 2010 er afsat kr. Det fremgår af retningslinjerne, at der ydes tilskud til de samlede udgifter til lærer/lederløn med maximalt: 1/3 til almen undervisning, studiekredse og foredrag. 1 foredrag tæller 6 undervisningstimer. 8/9 til undervisning af handicappede i relation til et konkret emne. 5/7 af de samlede udgifter til lærer/leder for instrumental. Den budgetramme, der er til rådighed, fordeles forholdsmæssigt på grundlag af den enkelte aftenskoles maksimale løntilskudsmulighed i det seneste kendte afsluttede kalenderår, hvilket er Aftenskolerne kan ansøge om at større tilskud, hvis det forventede aktivitetsniveau varierer væsentligt i forhold til det sidst afsluttede kalenderår. En skriftlig begrundelse skal i givet fald vedlægges ansøgningen. Aftenskolerne kan vælge at anvende 40% af tilskudstilsagnet til fleksible tilrettelæggelsesformer, hvortil der ydes tilskud med 1/3. Aftenskolerne bortset fra Kreativskolen melder uændret aktivitetsniveau i forhold til Kreativskolen anmoder om tilskud på grundlag af 932 undervisningstimer, svarende til ca kr. Administrationens vurdering: Administrationen har fordelt budgettet i henhold til retningslinjerne, jf. vedlagte oversigt. Det bemærkes at Kreativskolens anmodning indfris på grundlag af skolens aktivitetsniveau i Økonomi og finansiering: Tilskud finansieres af budgettet for tilskud til den folkeoplysende voksenundervisning. Beslutningskompetence:.

12 Side 12 Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at budgetrammen fordeles i henhold til retningslinjerne. Bilag: Fordeling af budgetrammen 2010 Beslutning den Indstillingen tiltrådt.

13 Side FOU - Revidering af retningslinjer for tilskud til den folkeoplysende voksenundervisning Sagsnr.: 09/16749 Resumé: I henhold til Folkeoplysningslovens 11, stk. 5, jf. 34, stk. 4 fastsætter Kommunalbestyrelsen regler for tilskud til den folkeoplysende voksenundervisning. besluttede på møde den 20. maj 2009 at nedsætte en arbejdsgruppe, der skulle gennemgå retningslinjerne for tilskud til den folkeoplysende voksenundervisning med henblik på revidering. havde særlig fokus på anvendelse af aftenskolernes tilbagebetalingsmidler. Sagsfremstilling: Arbejdsgruppen har efterfølgende drøftet retningslinjerne af henholdsvis december 2006 og tillæg februar 2007 (fleksible tilrettelæggelsesformer) og opnået konsensus om at fokusere på tilbagebetalingsmidlerne. Retningslinjerne i øvrigt, bortset fra små-justeringer, samt indarbejdelse af retningslinjerne for tilskud til fleksible tilrettelæggelsesformer, behøver nødvendigvis ikke ændringer. I henhold til Folkeoplysningslovens 8, stk. 1 ydes tilskud til aflønning af lærere og ledere inden for den folkeoplysende voksenundervisning. Aftenskolerne modtager tilskud på grundlag af tidligere års maksimale tilskudsmulighed (aktivitetsniveau). Tilskud der ikke er anvendt i overensstemmelse med retningslinjerne skal tilbagebetales. Aftenskolernes økonomi har været under pres siden tilskudsbrøken for så vidt angår den almene undervisning faldt fra 2/3 til 1/3 af lærer-/lederlønsudgifterne. Det betød højere deltagerbetaling og færre elever. Samtidig er der ikke reserveret budgetmidler til eksempelvis materialeanskaffelser, lokaleleje, kurser, o. lign. inden for voksenundervisningen, hvilket aftenskolerne har vanskeligheder ved selv at finansiere. Endvidere er der ikke mulighed for at yde tilskud til dækning af underskud til aftenskoler, der har kunnet udnytte et større tilskudstilsagn i tilfælde af, at aftenskolens aktivitetsniveau har ligget over tidligere års aktivitetsniveau. De nugældende retningslinjer af december 2006 åbner alene mulighed for at omfordele ubrugte midler til undervisning. Arbejdsgruppen foreslår, at retningslinjerne suppleres med et afsnit om tilbagebetalingsmidler med følgende formulering: "Aftenskolernes tilbagebetalingsmidler kan anvendes til dækning af underskud til aftenskoler, der har kunnet udnytte et større tilskudstilsagn. Endvidere kan tilbagebetalingsmidler anvendes til andre formål end undervisning, f.eks. materialeanskaffelse, lokaleleje, kurser o. lign. træffer afgørelse. Eventuelle restmidler indgår i næste års tilskudsramme under hensyn til de generelle bestemmelser om overførselsadgang mellem årene."

14 Side 14 Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at forslaget er i overensstemmelse med Folkeoplysningslovens, 8, stk.1, idet der alene er mulighed for tilskud andre formål end undervisning i det omfang, der forekommer tilbageløbsmidler. Økonomi og finansiering: Udgiften afholdes inden for budgetrammen for tilskud til den folkeoplysende voksenundervisning. Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen. Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at sagen drøftes. Bilag: Forslag til reviderede retningslinjer Beslutning den Arbejdsgruppens forslag til supplering af retningslinjerne med et afsnit om tilbagebetalingsmidler, herunder formuleringen anbefales. Endvidere anbefales de øvrige justeringer som forelagt.

15 Side FOU - Folkeoplysningsudvalg Sagsnr.: 09/13995 Resumé: I henhold til Folkeoplysningsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 535 af 14. juni 2004, 34, stk. 1 kan Kommunalbestyrelsen nedsætte et Folkeoplysningsudvalg. Et nedsat Folkeoplysningsudvalgs sammensætning og valgprocedure fremgår af Folkeoplysningsloven 34 og 35. Et nedsat Folkeoplysningsudvalgs kompetencer og pligter fremgår af Folkeoplysningsloven Sagsfremstilling: Hvis Kommunalbestyrelsen beslutter, at der fortsat skal være et Folkeoplysningsudvalg i Lejre Kommune, skal valg til finde sted snarest muligt efter kommunevalget og senest 1. april Det nuværende Folkeoplysningsudvalg fungerer indtil udgangen af den måned, hvor nyt Folkeoplysningsudvalg er valgt. skal have mindst 7 medlemmer, hvoraf flertallet skal bestå af folkeoplysningens brugere og mindretallet af kommunalbestyrelsesmedlemmer. Medlemstallet skal være ulige og der er ikke noget loft for antallet af medlemmer. De nærmere regler om s sammensætning, om valg af medlemmer samt om udvalgets virksomhed fastsættes i en vedtægt. Den nugældende vedtægt af januar 2007 kan med enkelte justeringer samt tilførelse af bestemmelser i henhold til Ligestillingsloven genanvendes. Konkret skal der tages stilling til: om der skal nedsættes et Folkeoplysningsudvalg, og i givet fald: antallet af medlemmer. medlemmernes sammensætning. om der skal vælges tilforordnede. vedtægten i øvrigt. Det nuværende Folkeoplysningsudvalg består af 13 medlemmer og har følgende sammensætning: 2 repræsentanter for Kommunalbestyrelsen 4 repræsentanter for den folkeoplysende voksenundervisning (aftenskolerne) 7 repræsentanter for det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde, hvoraf 5 repræsenterer idrætten og 2 de øvrige foreninger. Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at uanset at det er den nyvalgte Kommunalbestyrelse, der skal tage stilling til, om der skal nedsættes et Folkeoplysningsudvalg eller ej, vil det være hensigtsmæssigt at have et forslag til vedtægter parat, som alene mangler endelig politisk beslutning. Dette vil i givet fald afkorte tiden til et nyt valg kan finde sted.

16 Side 16 Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen. Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at spørgsmålet om, hvorvidt der skal nedsættes et Folkeoplysningsudvalg drøftes. I givet fald drøftes: 2. antallet af medlemmer i folkeoplysningsudvalget. 3. medlemmernes sammensætning. 4. om der skal vælges tilforordnede. 5. vedtægten i øvrigt. Bilag: Notat - vedtægt for FOU Forslag til revideret vedtægt. Beslutning den anbefaler: 1. at der fortsat skal være et Folkeoplysningsudvalg i Lejre Kommune. 2. at fortsat skal bestå af 13 medlemmer 3. at sammensætningen er uændret 4. at der ikke skal vælges tilforordnede. 5. at vedtægtens pkt. 2 afsnit 3 og 4 sidste sætning ændres til: Jf. dog Ligestillingsloven.

17 Side FOU - Drøftelse af foreningsarrangement Sagsnr.: 09/10665 Resumé: besluttede i 2008 at udsætte Kultur- og Fritidsmessen til 2009 og søge arrangementet afviklet i samarbejde med erhvervslivet, idet der blev arbejdet på et projekt omkring etablering af en Kultur- og Erhvervsmesse. Kultur og Erhvervsmessen skulle finansieres dels af s udviklingspulje og dels af midler fra oplevelsespuljen. Da Kultur- og Erhvervsmessen efter al sandsynlighed først kunne afvikles i 2010, blev s fortsatte medvirken i projektet drøftet på ny på mødet den 17. juni 2009, hvor det blev besluttet at afvente et foreningsarrangement, til der var sikkerhed for finansiering. Sagsfremstilling: Nye meldinger i sagen viser imidlertid, at projektet for så vidt angår Erhvervslivets engagement muligvis indtager nye dimensioner, idet noget kan tyde på, at projektet mere tangerer hen imod konferencer. Dette giver anledning til en fornyet forelæggelse for med henblik på drøftelse af etablering af et evt. knapt så ambitiøst foreningsarrangement suppleret med uddeling af s lederpris. Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at et foreningsarrangement vil kunne finde sted i januar Økonomi og finansiering: s start- og udviklingspulje for 2009 udgør kr. Beslutningskompetence:. Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at sagen drøftes. Beslutning den Sagen genoptages på novembermødet, idet der arbejdes videre med en "nytårskur". Foreningerne anmodes om indstilling til lederpris.

18 Side FOU - Meddelelser til pressen Sagsnr.: 08/28292 Beslutning den Referatet.

19 Side FOU - Eventuelt Sagsnr.: 08/28290 Beslutning den Næste møde den 18. november 2009 holdes i Osted/Lejre Skytteforening.

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 10. oktober 2013

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 10. oktober 2013 Referat torsdag den 10. oktober 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Peter Walsøe Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. april 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. april 2009 Referat fra møde i onsdag den 22. april 2009 Mødet fandt sted hos Missionsforbundets Børn og Unge, Missionskirken, Hovedvejen 219, Osted, kl. 19.00. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2014 Referat onsdag den 21. maj 2014 Kl. 18:00 i Kantinen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007 Referat fra møde i onsdag den 22. august 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden den 22.08.2007.... 3 2. FOU - Efterretningssager 22.08.07....

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. oktober 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. oktober 2011 Referat torsdag den 27. oktober 2011 Kl. 18:00 Bramsnæs Sejlklub, Nagels Rende, Ejby Strand, 4070 Kr. Hyllinge. Parkering på Ejby Strandvej. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2.

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009 Referat fra møde i onsdag den 17. juni 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2 på Rådhuset i Allerslev. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU - Orientering... 4 3. FOU

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009 Referat fra møde i onsdag den 20. maj 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Osted/Lejre Skytteforening i klublokalet, Lejrevej 1, 4320 Lejre. Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007 Referat fra møde i onsdag den 21. marts 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Efterretningssager... 1 2. FOU - DGI Roskilde... 2 3. FOU - Godkendelse af Forældreforeningen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. marts 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. marts 2010 Referat onsdag den 17. marts 2010 Kl. 18:30 i Kulturhuset, Hvalsø Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Evaluering af Nytårskur...3

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 16. december 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 16. december 2009 Referat fra møde i onsdag den 16. december 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Allerslev Rådhus Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...3 2. FOU - Orientering...4 3. FOU - Tider

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, Rådhuset Allerslev Dato: Torsdag den 11. oktober 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 26. april 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 26. april 2012 Referat torsdag den 26. april 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 25. august 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 25. august 2011 Referat torsdag den 25. august 2011 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Afregninger og statistik for den folkeoplysende

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007 Referat fra møde i onsdag den 13. juni 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Knud Mortensen Gitte Ketelsen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 13.06.07... 3 2. FOU

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Referat fra møde i onsdag den 12. december 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 12.12.07... 3 2. FOU - Efterretninger 12.12.07... 4

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. april 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. april 2007 Referat fra møde i onsdag den 25. april 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Fuglsang Jesper Fischer mødte for. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 25.04.07... 3 2. FOU

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Retningslinier for tilskud til Den Folkeoplysende Voksenundervisning i Lejre Kommune.

Retningslinier for tilskud til Den Folkeoplysende Voksenundervisning i Lejre Kommune. Retningslinier for tilskud til Den Folkeoplysende Voksenundervisning i Lejre Kommune. 1. Folkeoplysende foreninger, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning. Følgende krav skal opfyldes for at modtage

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. august 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. august 2012 Referat torsdag den 23. august 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. januar Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. januar Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat torsdag den 24. januar 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter.

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Dagsorden onsdag den 17. december 2014 Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering - December...

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. april 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. april 2010 Referat onsdag den 21. april 2010 Kl. 18:30 i Mødelokale 2 på Allerslev Rådhus, Lejrevej 15, 4320 Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Tider

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. marts 2013

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. marts 2013 Referat torsdag den 14. marts 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. maj 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. maj 2012 Referat torsdag den 24. maj 2012 Kl. 18:00 i Fasaneriet, Ledreborg Alle 2A Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014 Referat onsdag den 17. december 2014 Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering - December...

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 18. marts 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 18. marts 2009 Referat fra møde i onsdag den 18. marts 2009 Mødet startede kl. 19.00 og fandt sted ved Lejre Rideklub i rytterstuen på Ledreborg Alle 18, Lejre. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. november 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. november 2010 Referat onsdag den 17. november 2010 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - s lederpris - nedsættelse af et bedømmelsesudvalg...4

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011 Referat torsdag den 27. januar 2011 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 13. december 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 13. december 2012 Referat torsdag den 13. december 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 21. august 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 21. august 2014 Referat torsdag den 21. august 2014 Kl. 18:00 i TOKE Lejre KFUM Spejderne,Klostergårdsvej 66,Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Besøg hos TOKE Lejre KFUM Spejderne...

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune Initialer: bhh Sag: 306-2012-16511 Dok.: 306-2012-286990 Oprettet: 28. november 2012 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Baggrund Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. august 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. august 2008 Referat fra møde i onsdag den 20. august 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Lena Holm Jensen forlod mødet efter pkt. 9. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Principper for Folkeoplysende voksenundervisning i Svendborg Kommune

Principper for Folkeoplysende voksenundervisning i Svendborg Kommune Principper for Folkeoplysende voksenundervisning i Svendborg Kommune Formålet med folkeoplysende voksenundervisning Med udgangspunkt i undervisningen at øge den enkeltes almene og faglige indsigt og færdigheder

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011 Referat torsdag den 24. november 2011 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Folkeoplysningspolitik... 3 4. FOU

Læs mere

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED KULTUR OG FRITID RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED GODKENDT I BYRÅDET DEN 27. NOVEMBER 2012 1 BAGGRUND Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens 6 en årlig beløbsramme

Læs mere

1 Formål. 2 Virksomhedens omfang

1 Formål. 2 Virksomhedens omfang Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Vallensbæk kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen

Læs mere

Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven Bilag 5 Udkast til Tilskudsregler for voksenundervisning i henhold til Folkeoplysningsloven 2012 Disse tilskudsregler er gældende for godkendte foreninger i Frederikssund Kommune, der ønsker at søge om

Læs mere

Tilskudsregler for folkeoplysende voksenundervisning og debatskabende aktiviteter

Tilskudsregler for folkeoplysende voksenundervisning og debatskabende aktiviteter 1. HVEM KAN FÅ TILSKUD Foreninger der er godkendt af Folkeoplysningsudvalget og som tilbyder folkeoplysende voksenundervisning er tilskudsberettiget og har adgang til lokaler. For at blive godkendt og

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 24. september 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 24. september 2008 Referat fra møde i onsdag den 24. september 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Anne Lauridsen Knud Mortensen Gitte Ketelsen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag den 01. februar 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag den 01. februar 2007 Referat fra møde i torsdag den 01. februar 2007 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Valg af formand og næstformand... 1 2. FOU - Fastsættelse af mødedage og tidspunkt...

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. december 2017

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. december 2017 Referat torsdag den 14. december 2017 Kl. 18:00 i Gershøj Havnevej 22, Kirke Hyllinge Indholdsfortegnelse 1. FOU - Besøg hos Børne og Ungdomsforeningen Bramsnæs Nord...1 2. FOU - Godkendelse af dagsorden...2

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til voksenundervisning

Retningslinjer for tilskud til voksenundervisning KULTUR OG FRITID 30. november 2016 Retningslinjer for tilskud til voksenundervisning Disse tilskudsregler er gældende for godkendte foreninger i Frederikssund Kommune, der ønsker at søge om tilskud eller

Læs mere

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Folkeoplysende Voksenundervisning godkendt i KB 201108 1 INDHOLD: Formål... 3 Hvem kan få tilskud... 3 Hvad ydes der tilskud

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 7. maj 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Temadrøftelse - Professor Bjarne Ibsen SDU - Indlæg vedrørende

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Hvalsø Tennisklub, Skolevej 3, 4330 Hvalsø Dato: Torsdag den 23. august 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen

Læs mere

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen

Læs mere

Bilag 5. Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Bilag 5. Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven Bilag 5 Udkast til Tilskudsregler for voksenundervisning i henhold til Folkeoplysningsloven 2008 2012 Disse tilskudsregler er gældende for godkendte foreninger i Frederikssund Kommune, der ønsker at søge

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 19. november 2014 kl. 16.00 i F2 Mødet slut kl. 18:45 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg Kristensen

Læs mere

Lovforslaget sammenholdt med gældende lov

Lovforslaget sammenholdt med gældende lov Lovforslaget sammenholdt med gældende lov Gældende formulering Lovforslaget 1 I lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og daghøjskoler samt om Folkeuniversitetet,

Læs mere

Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4

Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4 Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4 Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2009 3 002. Mødekalender

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Lyndby Jollesejlklub, Hornsherredvej 202, Lyndby, Dato: Mandag den 27. maj 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:30 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Godkendt i EKFU120814 (dok 480-2014-901417) 1 INDHOLD: Formål... 3 Hvem kan få tilskud... 3 Hvad ydes der tilskud til...

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 24. november 2015 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Sonja Fladstrand, Anette Eriksen, Karin Gudbergsen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Torsdag den 14. februar 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem) (Medlem) Peter Rasmussen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen,

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Regler. for. tilskud til aftenskoler i. Halsnæs Kommune

Regler. for. tilskud til aftenskoler i. Halsnæs Kommune Regler for tilskud til aftenskoler i Halsnæs Kommune Indholdsfortegnelse Afsnit Emne Side 1. Formål 2 2. Undervisningens omfang 2 3. Begrænsninger 2 4. Foreningskrav 3 5. Ansøgning og tilskudstilsagn 4

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget

DRAGØR KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget DRAGØR KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget Retningslinier for tilskud m.m. til den folkeoplysende voksenundervisning i Dragør Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven gældende pr. 1. januar 2008 1 Formål

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. oktober 2017

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. oktober 2017 Referat onsdag den 25. oktober 2017 Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Allerslev Rådhus Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Udpegning af repræsentant til Kernevelfærdsudvalget...2

Læs mere

Regler for tilskud til voksenundervisning i Næstved Kommune gældende fra 1. januar 2015

Regler for tilskud til voksenundervisning i Næstved Kommune gældende fra 1. januar 2015 Regler for tilskud til voksenundervisning i Næstved Kommune gældende fra 1. januar 2015 1. Folkeoplysningsloven. Disse regler fastsættes efter lov om Folkeoplysning. 2. Undervisningens formål. Formålet

Læs mere

Foreningsvejledning for. Ikast-Brande Kommune

Foreningsvejledning for. Ikast-Brande Kommune Ikast-Brande Kommune Kultur- og Fritidsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Foreningsvejledning for Ikast-Brande Kommune Foreningsvejledning Ifølge folkeoplysningsloven stilles der en række krav til en

Læs mere

Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven. Slettet: 2008

Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven. Slettet: 2008 Udkast til Tilskudsregler for voksenundervisning i henhold til Folkeoplysningsloven 2012 Slettet: 2008 Disse tilskudsregler er gældende for godkendte foreninger i Frederikssund Kommune, der ønsker at søge

Læs mere

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven Brøndby Kommune Børne-, Kultur- og Idrætsforvaltningen Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1. Ansøgningsfrist

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Hedensted Kommune i henhold til lov om støtte til folkeoplysning.

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Hedensted Kommune i henhold til lov om støtte til folkeoplysning. Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Hedensted Kommune i henhold til lov om støtte til folkeoplysning. 1 Formål. Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL. 17.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR Indholdsfortegnelse 12. Tilskud til voksenundervisning 2007 3 13. Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning Lov om støtte til Folkeoplysning Allerød Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning Lov om støtte til Folkeoplysning Allerød Kommune Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning Lov om støtte til Folkeoplysning Allerød Kommune Vedtaget i Folkeoplysningsudvalget den 2. december 2010, i forbindelse med budget 2011

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET. Dagsorden nr. 2 for mødet TIRSDAG den 13. februar 2007 kl på Otterup Rådhus, mødelokale 5

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET. Dagsorden nr. 2 for mødet TIRSDAG den 13. februar 2007 kl på Otterup Rådhus, mødelokale 5 Init.: Dato: 13.02.2007 Side: 4 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Dagsorden nr. 2 for mødet TIRSDAG den 13. februar 2007 kl. 17.00 på Otterup Rådhus, mødelokale 5 Fraværende: Jørgen Meier Sørensen med afbud. MEDDELELSER

Læs mere

Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune 1. FORMÅL Bestemmelserne i dette regelsæt fastsætter reglerne for støtte til Folkeoplysende Voksenundervisning. Reglerne følger Folkeoplysningsloven jævnfør lovbekendtgørelse nr. 535 af 14. juni 2004,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015 Referat torsdag den 7. maj 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Temadrøftelse - Professor Bjarne Ibsen SDU - Indlæg vedrørende

Læs mere

VEDTÆGT FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I NORDFYNS KOMMUNE

VEDTÆGT FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I NORDFYNS KOMMUNE VEDTÆGT FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I NORDFYNS KOMMUNE KAPITEL 1 Kommunalbestyrelsen 1 I henhold til 35, stk. 2 i Folkeoplysningsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 854 af 11. juni 2011 nedsætter Nordfyns

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget den 5. december 2007. Folkeoplysningsudvalget. Referat. Onsdag den 5. december 2007. kl. 16.30-18.00

Folkeoplysningsudvalget den 5. december 2007. Folkeoplysningsudvalget. Referat. Onsdag den 5. december 2007. kl. 16.30-18.00 Sønderborg Kommune Folkeoplysningsudvalget Referat Onsdag den 5. december 2007 kl. 16.30-18.00 Lokale: Mødelokale i Kultur og Fritid, Rådhustorvet 5, 2. sal Kl. 18.00 inviteres til julefrokost på Brøggeriet,

Læs mere

Vedtægter, Forretningsorden. samt valgprocedure for Folkeoplysningsudvalget I Hvidovre Kommune

Vedtægter, Forretningsorden. samt valgprocedure for Folkeoplysningsudvalget I Hvidovre Kommune Vedtægter, Forretningsorden samt valgprocedure for Folkeoplysningsudvalget I Hvidovre Kommune Kultur- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Marts 2014 Retsgrundlag. Ifølge Folkeoplysningsloven 34 og 35 fastsætter

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat Dato: Tirsdag den 24. november 2015 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Sonja Fladstrand, Anette Eriksen, Karin Gudbergsen,

Læs mere

Godkendelse af folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for at blive godkendt som folkeoplysende forening

Godkendelse af folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for at blive godkendt som folkeoplysende forening Godkendelse af folkeoplysende foreninger Retningslinjer for at blive godkendt som folkeoplysende forening Gældende fra 01.04.2017 Vedtaget af Kommunalbestyrelsen 30.03.2017 1 Indhold INDLEDNING...3 GODKENDELSE

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet 2019

Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet 2019 Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet 2019 Formålet med skemaet er at indsamle detaljerede oplysninger om tilskud, aktiviteter og deltagere i den folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. oktober 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. oktober 2014 Referat torsdag den 23. oktober 2014 Kl. 18:00 i Asylcentret Avnstrup, Avnstrupvej 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Besøg hos Asylcentret Avnstrup, Avnstrupvej

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende aftenskoleundervisning i Skive kommune i henhold til Lov om støtte til Folkeoplysning.

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende aftenskoleundervisning i Skive kommune i henhold til Lov om støtte til Folkeoplysning. Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende aftenskoleundervisning i Skive kommune i henhold til Lov om støtte til Folkeoplysning. 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE. Forslag til ændringer. Version 8,

VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE. Forslag til ændringer. Version 8, VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE Forslag til ændringer Version 8, 11.10.2018 I disse ændringsforslag er der taget højde for, at medlemmer ikke kan vælges direkte til udvalget, men

Læs mere

VEDTÆGT FOR DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSUDVALG

VEDTÆGT FOR DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSUDVALG VEDTÆGT FOR DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSUDVALG Nedsat iht. Lovbekendtgørelse nr. 924 af 5. oktober 2000 om støtte til folkeoplysning. I henhold til kapitel 9 i lovbekendtgørelse nr. 535 af 14. juni

Læs mere

Forslag til ændring af retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Rødovre Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven

Forslag til ændring af retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Rødovre Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven Forslag til ændring af retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Rødovre Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1. Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er

Læs mere

Bilag til. Vedtægt for. Folkeoplysningsudvalget. I Assens Kommune

Bilag til. Vedtægt for. Folkeoplysningsudvalget. I Assens Kommune Bilag til Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget I Assens Kommune 1. De økonomiske rammer 2.1 Sikre rammerne for, at børn, unge og voksne kan etablere og tage del i den frie folkeoplysende virksomhed 6.1

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. oktober 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. oktober 2015 Referat torsdag den 29. oktober 2015 Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Allerslev Afbud: Søren Bo Hansen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering oktober 2015... 2 3. FOU

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 10. december 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale D Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget den 10.

Læs mere

FOLKEOPLYSNING I VESTHIMMERLANDS KOMMUNE. Tilskudsordning for Den folkeoplysende voksenundervisning

FOLKEOPLYSNING I VESTHIMMERLANDS KOMMUNE. Tilskudsordning for Den folkeoplysende voksenundervisning FOLKEOPLYSNING I VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Tilskudsordning for Den folkeoplysende voksenundervisning INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. Indledning 3 2. Formål 3 3. Foreningen 3 4. Tilskudstilsagn 4 4.1. Motionsgymnastik,

Læs mere

Folkeoplysende voksenundervisning. Retningslinjer for tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven

Folkeoplysende voksenundervisning. Retningslinjer for tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven Folkeoplysende voksenundervisning Retningslinjer for tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven Udkast 15.12.2016 Gældende fra 01.01.2008 Vedtaget af Kommunalbestyrelsen xx.xx.2017 Indhold INDLEDNING...3

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 19. januar 2017

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 19. januar 2017 Referat torsdag den 19. januar 2017 Kl. 18:00 i Osted Lejre Skytteforening, Smedegården 19, 4320 L Afbud: Dorte Jørgensen Tina Plank Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat Dato: Onsdag den 20. december 2017 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud fra: Havnestuen Helle Barth, Peter Læssøe, Ole Svendsen, Paul Erik Gjerka, Per Hansen,

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget den 30-04-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget Protokol Tirsdag den 30. april 2013 kl. 17:00 afholdt Folkeoplysningsudvalget møde på Rådhuset, Lyngby Torv,

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. GENERELLE OPLYSNINGER Afleveringsfrister: Ansøgning om aktivitetstilskud Aflevering

Læs mere

Folkeoplysningsloven for frivillige sociale organisationer

Folkeoplysningsloven for frivillige sociale organisationer Folkeoplysningsloven for frivillige sociale organisationer Indhold Indledning Baggrunden for den nye lov Kommunalbestyrelsens og folkeoplysningsudvalgets rolle Kommunalbestyrelsen Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

Regnskabs- og revisionsbestemmelser. for det folkeoplysende foreningsarbejde & folkeoplysende voksenundervisning

Regnskabs- og revisionsbestemmelser. for det folkeoplysende foreningsarbejde & folkeoplysende voksenundervisning Regnskabs- og revisionsbestemmelser for det folkeoplysende foreningsarbejde & folkeoplysende voksenundervisning Indhold Regnskabs- og revisionsbestemmelser... 3 Bestemmelser gældende for alle tilskud...

Læs mere

Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vejen Kommune.

Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vejen Kommune. Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vejen Kommune. Ifølge Folkeoplysningslovens 35, stk. 2 (LBK 854) skal kommunalbestyrelsen oprette et udvalg med repræsentation for den virksomhed, der kan få tilskud

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 1. juni 2017

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 1. juni 2017 Referat torsdag den 1. juni 2017 Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering - juni 2017...2 3. FOU - Økonomi Juni

Læs mere

Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vejen Kommune.

Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vejen Kommune. Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vejen Kommune. I henhold til Lov om støtte til folkeoplysning jf. lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og

Læs mere

Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vallensbæk Kommune. Retsgrundlag. Folkeoplysningsudvalgets sammensætning

Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vallensbæk Kommune. Retsgrundlag. Folkeoplysningsudvalgets sammensætning Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vallensbæk Kommune I henhold til Folkeoplysningslovens bekendtgørelse nr. 854 af 11. juli 2011 35, stk. 2 nedsætter Vallensbæk Kommunalbestyrelse et Folkeoplysningsudvalg.

Læs mere