SAGSGANG SKRIDT FOR SKRIDT. Procesbeskrivelse for whistleblowerordningen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SAGSGANG SKRIDT FOR SKRIDT. Procesbeskrivelse for whistleblowerordningen"

Transkript

1 SAGSGANG SKRIDT FOR SKRIDT Procesbeskrivelse for whistleblowerordningen

2 1. Vejledning og Kommunens ansatte og samarbejdspartnere kan indgive oplysninger til whistleblowerordningen hos Borgerrådgiveren med opgivelse af navn eller anonymt. Anonymitet kræver, at Borgerrådgiveren ikke kender identiteten på den, som indgiver oplysningerne. Borgerrådgiveren vejleder den, som indgiver oplysninger til whistleblowerordningen, om rettigheder, den lokale tillidsrepræsentants funktion og om proceduren for en sags behandling samt orienterer i fornødent omfang efterfølgende om status på sagens behandling og udfald. en kan være begrænset af reglerne om tavshedspligt mv.

3 2. Oplysninger om forhold, som falder uden for whistleblowerordningens formål og opgavebeskrivelse, skal snarest muligt afvises af Borgerrådgiveren med en tilbagemelding til den, som har indgivet oplysningerne.

4 3. Når oplysningerne angår forhold, som ligger inden for whistleblowerordningens formål og opgavebeskrivelse, jf. vedtægt for Borgerrådgiveren, foretager Borgerrådgiveren en indledende vurdering af forholdet og mulighederne for at oplyse sagen tilstrækkeligt.

5 4. Hvis oplysningerne angår et forhold, der umiddelbart ikke kan anses for groft, væsentligt og gentaget, og/eller der ikke skønnes at være mulighed for at oplyse sagen tilstrækkeligt, henlægger Borgerrådgiveren sagen med tilbagemelding til den, som har indgivet oplysninger om, at Borgerrådgiveren ikke foretager sig yderligere.

6 BORGMESTER DIREKTION FORVALTNING Videresendelse af oplysninger til direktion eller i særlige tilfælde borgmester INTERN REVISION 5. Videresendelse Hvis oplysningerne angår et kvalificeret og dokumenterbart forhold, dvs. et forhold som kan anses for groft, eller væsentligt og gentaget, og der skønnes at være mulighed for at oplyse sagen tilstrækkeligt, skal forholdet undersøges nærmere. Hvis kompetencen og handlemulighederne ligger et andet sted i kommunen, videresender Borgerrådgiveren snarest muligt oplysningerne til behandling ved rette enhed i kommunen. Borgerrådgiveren orienterer den, som har indgivet oplysningerne, om videresendelsen. Oplysninger, der overvejende vedrører kommunens økonomiske forhold, videresendes til Intern Revision. Oplysninger, der overvejende vedrører ansættelsesretlige forhold, videresendes til den ansvarlige direktion eller i helt særlige tilfælde til den ansvarlige borgmester. Se pkt. 7 om sager, som Borgerrådgiveren selv behandler.

7 BORGMESTER DIREKTION FORVALTNING Videresendelse af oplysninger til direktion eller i særlige tilfælde borgmester BORGERREPRÆSENTATION BORGERRÅDGIVERUDVALG DE STÅENDE UDVALG Evt. INTERN REVISION 6. Behandling af oplysningerne hos andre enheder samt opfølgning og underretning Er oplysningerne videresendt til andre enheder, foregår den nærmere undersøgelse dér. Undersøgelsen sker efter den praksis, som er gældende ved enheden. Instanser, som har modtaget oplysninger fra Borgerrådgiveren, skal underrette Borgerrådgiveren om udfaldet af sagerne. Borgerrådgiveren rykker for svar om nødvendigt. Borgerrådgiveren kan orientere Borgerrådgiverudvalget, det respektive stående udvalg eller Borgerrepræsentationen om udfaldet af sådanne sager. Borgerrådgiveren orienterer i fornødent omfang den, som har indgivet oplysninger til whistleblowerordningen, om sagens udfald. en kan være begrænset af reglerne om tavshedspligt mv.

8 BORGMESTER DIREKTION FORVALTNING Videresendelse af oplysninger til direktion eller i særlige tilfælde borgmester BORGERREPRÆSENTATION BORGERRÅDGIVERUDVALG DE STÅENDE UDVALG Evt. INTERN REVISION 7. Borgerrådgiverens handlemuligheder Angår oplysningerne kvalificerede, dokumenterbare forhold, som ikke skal videresendes til andre instanser, jf. pkt. 5, iværksætter Borgerrådgiveren en undersøgelse. Borgerrådgiveren kan: 1) udtale sin opfattelse af sagen over for den relevante forvaltning eller borgmester 2) oversende sagen til en anden enhed i kommunen (f.eks. en direktion eller borgmester) med henstilling eller anbefaling om, at der foretages en undersøgelse dér 3) give underretning om sagen til den ansvarlige direktion eller borgmester, Borgerrådgiverudvalget, det respektive stående udvalg eller Borgerrepræsentationen 4) henlægge sagen med tilbagemelding til den, som har indgivet oplysningerne. Borgerrådgiverens udtalelser, anbefalinger og henstillinger er ikke bindende for forvaltningerne, men de skal meddele Borgerrådgiveren, hvis en anbefaling eller en henstilling ikke følges. Borgerrådgiveren kan i givet fald orientere den ansvarlige direktion, borgmester, Borgerrådgiverudvalget, det respektive udvalg eller Borgerrepræsentationen herom.

9 BORGMESTER DIREKTION FORVALTNING til direktion eller i særlige tilfælde borgmester BORGERREPRÆSENTATION BORGERRÅDGIVERUDVALG DE STÅENDE UDVALG Evt. INTERN REVISION 8. Beskyttelse mod repressalier og lignende Enhver kan henvende sig til Borgerrådgiveren med oplysninger om, at det har haft negative konsekvenser i form af repressalier og lignende for en ansat at indgive oplysninger til whistleblowerordningen. Såfremt Borgerrådgiveren bliver bekendt med oplysninger, der tyder på, at en ansat er blevet udsat for repressalier og lignende, skal Borgerrådgiveren snarest muligt orientere den ansvarlige direktion eller i helt særlige tilfælde den ansvarlige borgmester med henblik på, at disse oplysninger undersøges, så repressalier og lignende undgås. Borgerrådgiveren har mulighed for at følge op på, om direktionen/borgmesteren tager de fornødne skridt for at sikre, at repressalier og lignende undgås.

10 BORGMESTER DIREKTION FORVALTNING til direktion eller i særlige tilfælde borgmester om hvem der har anmodet om identifikationsoplysninger BORGERREPRÆSENTATION BORGERRÅDGIVERUDVALG DE STÅENDE UDVALG Evt. INTERN REVISION 9. Beskyttelse af identiteten på den, som indgiver oplysninger Hvis Borgerrådgiveren ikke har modtaget oplysninger om identiteten på den, som indgiver oplysninger til whistleblowerordningen, er vedkommende anonym. Hvis Borgerrådgiveren har modtaget oplysninger om identiteten på den, som indgiver oplysninger, vil Borgerrådgiveren ikke kunne sikre vedkommende anonymitet, fordi Borgerrådgiveren i nogle tilfælde vil være forpligtet til at videregive disse oplysninger. Men der er politisk kontrol med hvem, der beder om oplysninger om identiteten på den, som har indgivet oplysninger til ordningen. Borgerrådgiveren skal således orientere Borgerrådgiverudvalget om, hvem der har anmodet om identifikationsoplysninger på den person, som har indgivet oplysninger til whistleblowerordningen.

11 BORGMESTER DIREKTION FORVALTNING til direktion eller i særlige tilfælde borgmester om hvem der har anmodet om identifikationsoplysninger BORGERREPRÆSENTATION BORGERRÅDGIVERUDVALG Løbende DE STÅENDE UDVALG Evt. INTERN REVISION 10. Borgerrådgiveren skal løbende orientere Borgerrådgiverudvalget Borgerrådgiveren skal løbende orientere Borgerrådgiverudvalget om karakteren af de indkomne sager.

12 PRAKTISKE OPLYSNINGER Du kan få yderligere information ved at kontakte whistleblowerordningen. Henvendelse til whistleblowerordningen kan ske telefonisk, skriftligt ved brev eller , ved personligt fremmøde eller via Whistleblowerportalen. Vi anbefaler, at du anvender Whistleblowerportalen, hvis du ønsker at være anonym. Du finder Whistleblowerportalen samt vejledninger og information om ordningen på WHISTLEBLOWERORDNINGEN I KØBENHAVNS KOMMUNE Borgerrådgiveren Vester Voldgade 2A 1552 København V Telefon: borgerraadgiveren@kk.dk

VEDTÆGT FOR BORGERRÅDGIVEREN. Kapitel 1 Generelle bestemmelser. Borgerrådgiverens overordnede funktion

VEDTÆGT FOR BORGERRÅDGIVEREN. Kapitel 1 Generelle bestemmelser. Borgerrådgiverens overordnede funktion VEDTÆGT FOR BORGERRÅDGIVEREN Kapitel 1 Generelle bestemmelser Borgerrådgiverens overordnede funktion 1. Københavns Kommune har etableret en borgerrådgiverfunktion, som er forankret direkte under Borgerrepræsentationen

Læs mere

Vedtægt for borgerrådgiveren i Odsherred Kommune

Vedtægt for borgerrådgiveren i Odsherred Kommune Vedtægt for borgerrådgiveren i Odsherred Kommune Kapitel 1 - Baggrund og generelle bestemmelser 1 Odsherred Byråd har besluttet at oprette en borgerrådgiverfunktion. Borgerrådgiveren kan vederlagsfrit

Læs mere

Vedtægt for Roskilde Kommunes borgerrådgiver

Vedtægt for Roskilde Kommunes borgerrådgiver Vedtægt for Roskilde Kommunes borgerrådgiver Kapitel 1 Generelle bestemmelser Borgerrådgiverens overordnede funktion 1. Roskilde Kommune har etableret en borgerrådgiverfunktion, som er forankret direkte

Læs mere

Whistleblowerordningen. i Aalborg Kommune. Vejledning til ansatte og samarbejdspartnere

Whistleblowerordningen. i Aalborg Kommune. Vejledning til ansatte og samarbejdspartnere Whistleblowerordningen i Aalborg Kommune Vejledning til ansatte og samarbejdspartnere Forord Whistleblowerordningen i Aalborg Kommune er et tilbud til alle ansatte i Aalborg Kommune og kommunens samarbejdspartnere.

Læs mere

VEDTÆGT FOR BORGERRÅDGIVEREN. Kapitel 1. Generelle bestemmelser Borgerrådgiverens overordnede funktion

VEDTÆGT FOR BORGERRÅDGIVEREN. Kapitel 1. Generelle bestemmelser Borgerrådgiverens overordnede funktion VEDTÆGT FOR BORGERRÅDGIVEREN Kapitel 1 Generelle bestemmelser Borgerrådgiverens overordnede funktion 1. Slagelse Kommune har etableret en borgerrådgiverfunktion. Funktionen er overordnet reguleret efter

Læs mere

Whistleblowerordningen i Københavns Kommune. Vejledning til ansatte og samarbejdspartnere

Whistleblowerordningen i Københavns Kommune. Vejledning til ansatte og samarbejdspartnere Whistleblowerordningen i Københavns Kommune Vejledning til ansatte og samarbejdspartnere FORORD Whistleblowerordningen i Københavns Kommune er et tilbud til alle ansatte i Københavns Kommune og kommunens

Læs mere

DET ER IKKE FORBUDT AT KENDE SINE RETTIGHEDER

DET ER IKKE FORBUDT AT KENDE SINE RETTIGHEDER Det er vigtigt at få rettet fejl og mangler uden at det har konsekvenser for nogen. Med den hastighed alting ændres og omstruktureres og effektiviseres, kan det ikke undga s, der bega s fejl, så det vigtigste

Læs mere

Sagsgang skridt for skridt Whistleblowerordningen i den centrale anklagemyndighed

Sagsgang skridt for skridt Whistleblowerordningen i den centrale anklagemyndighed RIGSADVOKATEN FREDERIKSHOLMS KANAL 16 1220 KØBENHAVN K TELEFON: 7268 9000 FAX: 7268 9004 E-MAIL: RIGSADVOKATEN@ANKL.DK www.anklagemyndigheden.dk DATO 1. marts 2019 JOURNAL NR. RA-2018-3200505-38 SAGSBEHANDLER:

Læs mere

VEDTÆGT FOR TÅRNBY KOMMUNES BORGERRÅDGIVER

VEDTÆGT FOR TÅRNBY KOMMUNES BORGERRÅDGIVER VEDTÆGT FOR S BORGERRÅDGIVER Kapitel I Generelt om borgerrådgiverfunktionen i Tårnby Kommune 1. Tårnby Kommunes borgerrådgiverfunktion er etableret med hjemmel i Lov om kommunernes styrelse 65 e. Stk.

Læs mere

REGULATIV FOR BORGERRÅDGIVEREN I GLADSAXE KOMMUNE

REGULATIV FOR BORGERRÅDGIVEREN I GLADSAXE KOMMUNE GLADSAXE KOMMUNE Byrådssekretariatet Den 29. april 2015 REGULATIV FOR BORGERRÅDGIVEREN I GLADSAXE KOMMUNE 1. Generelt om Borgerrådgiveren i Gladsaxe Kommune Om Borgerrådgiverfunktionen 1.1. Gladsaxe Kommunes

Læs mere

Ramme- og procesbeskrivelse for whistleblowerordningen i kriminalforsorgen

Ramme- og procesbeskrivelse for whistleblowerordningen i kriminalforsorgen Koncernsekretariatet Direktoratet for Kriminalforsorgen 28. februar 2019 Sagsnr. 18-110-0208 Ramme- og procesbeskrivelse for whistleblowerordningen i kriminalforsorgen 1. Målgruppe I kriminalforsorgen

Læs mere

HVAD MÅ JEG SIGE OG SKAL JEG SIGE FRA? Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed mv.

HVAD MÅ JEG SIGE OG SKAL JEG SIGE FRA? Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed mv. HVAD MÅ JEG SIGE OG SKAL JEG SIGE FRA? Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed mv. FORORD Whistleblowerordningen i Københavns Kommune er vedtaget af Borgerrepræsentationen. Ordningen giver kommunens

Læs mere

Bilag 1 - Kommissorium for evaluering af Borgerrådgiverfunktionen i Københavns Kommune. Dokumentnr Baggrund

Bilag 1 - Kommissorium for evaluering af Borgerrådgiverfunktionen i Københavns Kommune. Dokumentnr Baggrund KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT 6. marts 2019 Bilag 1 - Kommissorium for evaluering af Borgerrådgiverfunktionen i Københavns Kommune Sagsnr. 2018-0167665

Læs mere

Vedtægt Vedtægt for borgerrådgiverfunktion i Haderslev Kommune Besluttet i Haderslev Byråd den 28. januar 2014

Vedtægt Vedtægt for borgerrådgiverfunktion i Haderslev Kommune Besluttet i Haderslev Byråd den 28. januar 2014 Vedtægt Vedtægt for borgerrådgiverfunktion i Haderslev Kommune Besluttet i Haderslev Byråd den 28. januar 2014 Vedtægt for borgerrådgiverfunktion i Haderslev Kommune Kapitel 1 Generelle bestemmelser Borgerrådgiverens

Læs mere

VEDTÆGT FOR BORGERRÅDGIVEREN

VEDTÆGT FOR BORGERRÅDGIVEREN VEDTÆGT FOR BORGERRÅDGIVEREN Kapitel 1 Generelle bestemmelser Borgerrådgiverens overordnede funktion 1. Horsens Kommune har etableret en borgerrådgiverfunktion, som er forankret direkte under Byrådet og

Læs mere

Direktionssekretariatet. Vedtægt. for borgerrådgiveren i Norddjurs Kommune

Direktionssekretariatet. Vedtægt. for borgerrådgiveren i Norddjurs Kommune Direktionssekretariatet Vedtægt for borgerrådgiveren i Norddjurs Kommune Kapitel 1 Generelle bestemmelser Borgerrådgiverens overordnede funktion 1. Norddjurs Kommune har etableret en borgerrådgiverfunktion,

Læs mere

PROCESBESKRIVELSE FOR COPENHAGEN BUSINESS SCHOOLS WHISTLEBLOWER-ORDNING

PROCESBESKRIVELSE FOR COPENHAGEN BUSINESS SCHOOLS WHISTLEBLOWER-ORDNING September 2018 PROCESBESKRIVELSE FOR COPENHAGEN BUSINESS SCHOOLS WHISTLEBLOWER-ORDNING Fra 06.09.2018 PROCESBESKRIVELSE FOR COPENHAGEN BUSINESS SCHOOL (CBS) WHISTLEBLOWER-ORDNING 1 Indledning og formål

Læs mere

VEDTÆGT FOR BORGERRÅDGIVEREN. Kapitel 1 Generelle bestemmelser. Borgerrådgiverens overordnede funktion

VEDTÆGT FOR BORGERRÅDGIVEREN. Kapitel 1 Generelle bestemmelser. Borgerrådgiverens overordnede funktion VEDTÆGT FOR BORGERRÅDGIVEREN Kapitel 1 Generelle bestemmelser Borgerrådgiverens overordnede funktion 1. Københavns Kommune har etableret en borgerrådgiverfunktion, som er forankret direkte under Borgerrepræsentationen

Læs mere

VEDTÆGT FOR BORGERRÅDGIVEREN. Kapitel 1. Generelle bestemmelser. Borgerrådgiverens overordnede funktion

VEDTÆGT FOR BORGERRÅDGIVEREN. Kapitel 1. Generelle bestemmelser. Borgerrådgiverens overordnede funktion VEDTÆGT FOR BORGERRÅDGIVEREN Kapitel 1 Generelle bestemmelser Borgerrådgiverens overordnede funktion 1. Mariagerfjord Kommune har etableret en borgerrådgiverfunktion. Funktionen varetager opgaver svarende

Læs mere

Whistleblowerpolitik

Whistleblowerpolitik Whistleblowerpolitik Formål Aalborg Kommune har etableret en whistleblowerordning, som har til formål: - at øge ansattes og samarbejdspartneres mulighed for at ytre sig om kritisable forhold i kommunen

Læs mere

Hvad må jeg sige og skal jeg sige fra? Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed mv.

Hvad må jeg sige og skal jeg sige fra? Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed mv. Hvad må jeg sige og skal jeg sige fra? Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed mv. Forord Whistleblowerordningen i Københavns Kommune er vedtaget af Borgerrepræsen tationen. Ordningen giver kommunens

Læs mere

Vedtægter for borgerrådgiveren. i Sønderborg Kommune

Vedtægter for borgerrådgiveren. i Sønderborg Kommune Vedtægter for borgerrådgiveren i Sønderborg Kommune 2018 1 23-01-2018 Sags nr.: 17/312 Borgerrådgiverens overordnede funktion 1 Byrådet i Sønderborg Kommune har besluttet at oprette en borgerrådgiverfunktion,

Læs mere

Stk. 2 Borgerrådgiverfunktionen kan i de tilfælde, som er nævnt i 3, stk. 1 vejlede borgerne om eventuelle klagemuligheder.

Stk. 2 Borgerrådgiverfunktionen kan i de tilfælde, som er nævnt i 3, stk. 1 vejlede borgerne om eventuelle klagemuligheder. Forslag Dato: 12.08.11 Sagsnr.: 10/67692 VEDTÆGT For Borgerrådgiveren i Skanderborg Kommune. Kapitel 1 Generelle bestemmelser. Borgerrådgiverens overordnede funktion. 1 Skanderborg Kommune har etableret

Læs mere

Whistleblowerordninger. Fælles retningslinjer for whistleblowerordningerne på Justitsministeriets område

Whistleblowerordninger. Fælles retningslinjer for whistleblowerordningerne på Justitsministeriets område Fælles retningslinjer for whistleblowerordningerne på Justitsministeriets område 1. marts 2019 Indhold Indledning 2 Hvem kan indgive oplysninger til whistleblowerordningerne? 3 Hvilke oplysninger er omfattet

Læs mere

Notat om opfølgning på evalueringen af whistleblowerordningen (tilbagemelding til BOR)

Notat om opfølgning på evalueringen af whistleblowerordningen (tilbagemelding til BOR) KØBENHAVNS KOMMUNE Borgerrådgiveren NOTAT Til medlemmerne af Borgerrådgiverudvalget Notat om opfølgning på evalueringen af whistleblowerordningen (tilbagemelding til BOR) 22-01-2015 Sagsnr. 2014-0217319

Læs mere

vedrørende Socialforvaltningens og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens

vedrørende Socialforvaltningens og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens Borgerrådgiveren Socialforvaltningen og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Brev er dags dato fremsendt pr. e-mail. Afsluttende brev til Socialforvaltningen og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Læs mere

HVAD MÅ JEG SIGE OG SKAL JEG SIGE FRA? Vejledning til whistleblowerordningen

HVAD MÅ JEG SIGE OG SKAL JEG SIGE FRA? Vejledning til whistleblowerordningen HVAD MÅ JEG SIGE OG SKAL JEG SIGE FRA? Vejledning til whistleblowerordningen Forord Whistleblowerordningen i Aalborg Kommune er vedtaget af byrådet. Ordningen giver kommunens ansatte mulighed for at videregive

Læs mere

Forvaltningernes obligatoriske kurser inden for god sagsbehandling

Forvaltningernes obligatoriske kurser inden for god sagsbehandling KØBENHAVNS KOMMUNE Borgerrådgiveren Økonomiforvaltningen Kultur- og Fritidsforvaltningen Børne- og Ungdomsforvaltningen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Socialforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen

Læs mere

BØRNEFAGLIGE UNDERSØGELSEROG HANDLEPLANER

BØRNEFAGLIGE UNDERSØGELSEROG HANDLEPLANER BØRNEFAGLIGE UNDERSØGELSEROG HANDLEPLANER ENDELIG RAPPORT BORGERRÅDGIVERENS EGEN DRIFT-UNDERSØGELSER BØRNEFAFLIGE UNDERSØGELSER OG HANDLEPLANER ENDELIG RAPPORT KØBENHAVNS KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Borgerrådgiveren iværksætter undersøgelse af Folkeregisterets udstedelse af administrative bøder ved forsinket folkeregistrering

Borgerrådgiveren iværksætter undersøgelse af Folkeregisterets udstedelse af administrative bøder ved forsinket folkeregistrering KØBENHAVNS KOMMUNE Borgerrådgiveren Kultur- og Fritidsforvaltningen Sendt med e-mail 21-02-2018 Sagsnr. 2018-0048527 Dokumentnr. 2018-0048527-1 Borgerrådgiveren iværksætter undersøgelse af Folkeregisterets

Læs mere

Notat om gevinster og udgifter ved Whistleblowerordningen i Københavns

Notat om gevinster og udgifter ved Whistleblowerordningen i Københavns KØBENHAVNS KOMMUNE Borgerrådgiveren NOTAT 31-03-2015 Sagsnr. 2014-0217319 Notat om gevinster og udgifter ved Whistleblowerordningen i Københavns Kommune Dokumentnr. 2014-0217319-35 Baggrund Enhedslisten

Læs mere

I sag om aktindsigt har Statsforvaltningen udtalt, at der er notatpligt i relation til oplysning om anmelders navn

I sag om aktindsigt har Statsforvaltningen udtalt, at der er notatpligt i relation til oplysning om anmelders navn I sag om aktindsigt har Statsforvaltningen udtalt, at der er notatpligt i relation til oplysning om anmelders navn Statsforvaltningens udtalelse til borger: Henvendelse vedrørende oplysning om navn på

Læs mere

Her er DIN Borgerrådgiver

Her er DIN Borgerrådgiver Her er DIN Borgerrådgiver 3. udgave, 2013 Borgerrådgiveren kan: hjælpe dig med at forstå din sag vejlede dig om klagemuligheder behandle din klage over sagsbehandlingen, ansattes optræden og udførelsen

Læs mere

Socialforvaltningen Direktionen Sagsnr

Socialforvaltningen Direktionen Sagsnr Borgerrådgiveren Socialforvaltningen Direktionen Sendt pr. mail til: SOFSekretariatet@sof.kk.dk SOF.Faellespost@sof.kk.dk G234@sof.kk.dk SK36@sof.kk.dk 20-12-2012 Sagsnr. 2012-166201 Dokumentnr. 2012-1017588

Læs mere

Klagesagsbehandling, koordinering og læring (folkeskoleområdet) BILAG

Klagesagsbehandling, koordinering og læring (folkeskoleområdet) BILAG Klagesagsbehandling, koordinering og læring (folkeskoleområdet) BILAG BORGERRÅDGIVERENS EGEN DRIFT-UNDERSØGELSER KØBENHAVNS KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE BILAG 1 METODE 22 1.1 GENERELT FOR BORGERRÅDGIVERENS

Læs mere

Her er DIN Borgerrådgiver

Her er DIN Borgerrådgiver Her er DIN Borgerrådgiver 2013 Borgerrådgiveren kan: hjælpe dig med at forstå din sag vejlede dig om klagemuligheder behandle din klage over sagsbehandling, ansattes optræden og udførelsen af opgaver hjælpe

Læs mere

HØRINGER I KØBENHAVNS KOMMUNE. Borgerrådgiverens anbefalinger VESTER VOLDGADE 2A 1552 KØBENHAVN V TLF

HØRINGER I KØBENHAVNS KOMMUNE. Borgerrådgiverens anbefalinger VESTER VOLDGADE 2A 1552 KØBENHAVN V TLF 3 HØRINGER I KØBENHAVNS KOMMUNE Borgerrådgiverens anbefalinger VESTER VOLDGADE 2A 1552 KØBENHAVN V TLF. 33 66 14 00 E-MAIL: BORGERRAADGIVEREN@KK.DK WWW.BORGERRAADGIVER.KK.DK HØRINGER I KØBENHAVNS KOMMUNE

Læs mere

[Skriv tekst] Beskrivelse af klagesager i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

[Skriv tekst] Beskrivelse af klagesager i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen [Skriv tekst] Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Center for Driftsunderstøttelse Beskrivelse af klagesager i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Der skelnes mellem to typer af klager.

Læs mere

Her er din borgerrådgiver Januar 2016

Her er din borgerrådgiver Januar 2016 Her er din borgerrådgiver Januar 2016 2 Indholdsfortegnelse Borgerrådgiveren er til for dig 3 Hvad kan borgerrådgiveren gøre... 3 Hvad kan borgerrådgiveren ikke... 4 Hvem kan klage... 4 Sådan behandler

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR WHISTLEBLOWERORDNING HOS FÆRCH PLAST

RETNINGSLINJER FOR WHISTLEBLOWERORDNING HOS FÆRCH PLAST RETNINGSLINJER FOR WHISTLEBLOWERORDNING HOS FÆRCH PLAST Version 1.0-2018 Færch Plast - Retningslinjer for whistleblowerordning I disse retningslinjer beskrives baggrunden for Færch Plast s whistleblowerordning,

Læs mere

WHISTLEBLOWERPOLITIK - NRGI KONCERNEN

WHISTLEBLOWERPOLITIK - NRGI KONCERNEN WHISTLEBLOWERPOLITIK - NRGI KONCERNEN 1. INDLEDNING OG FORMÅL MED WHISTLEBLOWERORDNINGEN Denne whistleblowerpolitik finder anvendelse på indberetninger foretaget under NRGi's whistleblowerordning ("Whistleblowerordningen"),

Læs mere

Oversendelse til rette myndighed - forvaltningslovens

Oversendelse til rette myndighed - forvaltningslovens Oversendelse til rette myndighed - forvaltningslovens 7, stk. 2 Ombudsmanden bad Sundhedsvæsenets Patientklagenævn om en udtalelse om nævnets praksis for oversendelse af klager vedrørende forhold uden

Læs mere

REFERAT. Bilag 3 Fortroligt. for mødet den , kl. 08:00 i Vester Voldgade 2A, 1552 København V. 5. Lukket punkt ( ) 2

REFERAT. Bilag 3 Fortroligt. for mødet den , kl. 08:00 i Vester Voldgade 2A, 1552 København V. 5. Lukket punkt ( ) 2 Bilag 3 Fortroligt BORGERRÅDGIVERUDVALGET REFERAT for mødet den 16.05.2019, kl. 08:00 i Vester Voldgade 2A, 1552 København V 5. Lukket punkt (2019-0127521) 2 BORGERRÅDGIVERUDVALGET 5. Lukket punkt (2019-0127521)

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK FOR WHISTLEBLOWER-ORDNING

PRIVATLIVSPOLITIK FOR WHISTLEBLOWER-ORDNING PRIVATLIVSPOLITIK FOR WHISTLEBLOWER-ORDNING R. FÆRCH PLAST A/S Version 1.0-2018 (DK) Denne privatlivspolitik forklarer, hvordan Færch Plast (''vi'' eller ''os'') behandler i forbindelse med indberetninger

Læs mere

Notat vedrørende whistleblower-ordningen

Notat vedrørende whistleblower-ordningen Afdeling: Økonomisk Sekretariat Udarbejdet af: MSK Journal nr.: 15/46682 E-mail: msk@rsyd.dk Dato: 10. august 2017 Telefon: 2920 1150 Notat vedrørende whistleblower-ordningen Resume Efter forudgående høring

Læs mere

Såvel ansatte som borgere kan henvende sig til forvaltningen anonymt eller med angivelse af identitet og kontaktdata.

Såvel ansatte som borgere kan henvende sig til forvaltningen anonymt eller med angivelse af identitet og kontaktdata. Forslag til retningslinjer for henvendelser om ansattes og om kommunale leverandørers eventuelle strafbare forhold, grovere overtrædelser af lovgivning og interne retningslinjer Hvem kan henvende sig Såvel

Læs mere

Vedrørende konkret egen driftundersøgelse af multisamtaler i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, forvaltningens j.nr.

Vedrørende konkret egen driftundersøgelse af multisamtaler i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, forvaltningens j.nr. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Sendt dags dato pr. e-mail til: Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens Direktion BIF@bif.kk.dk med kopi til: cduklagesager@bif.kk.dk 04-10-2013 Sagsnr.

Læs mere

SIKRING AF BORGERNES PERSONOPLYSNINGER ENDELIG RAPPORT

SIKRING AF BORGERNES PERSONOPLYSNINGER ENDELIG RAPPORT SIKRING AF BORGERNES PERSONOPLYSNINGER ENDELIG RAPPORT BORGERRÅDGIVERENS EGEN DRIFT-UNDERSØGELSER INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING 3 2. KONKLUSION OG SAMMENFATNING 4 3. KONSEKVENSER 6 4. FORSLAG, HENSTILLINGER

Læs mere

Forretningsorden for Københavns Universitets studenterambassadør Kapitel 1 Formål

Forretningsorden for Københavns Universitets studenterambassadør Kapitel 1 Formål Forretningsorden for Københavns Universitets studenterambassadør Kapitel 1 Formål l. Studenterambassadørens formål er at styrke retssikkerheden og vejlede de studerende i deres møde med Københavns Universitet

Læs mere

EIB-Gruppens. klagemekanisme. Et instrument til at sikre offentlig ansvarlighed

EIB-Gruppens. klagemekanisme. Et instrument til at sikre offentlig ansvarlighed EIB-Gruppens klagemekanisme Et instrument til at sikre offentlig ansvarlighed TRIN 1: Klage Hvem kan klage? Enhver, der føler sig berørt af EIB-Gruppens aktiviteter. Hvad kan jeg klage over? Du kan kontakte

Læs mere

INSPEKTION AF WIBRANDTSVEJ ENDELIG RAPPORT

INSPEKTION AF WIBRANDTSVEJ ENDELIG RAPPORT INSPEKTION AF WIBRANDTSVEJ ENDELIG RAPPORT BORGERRÅDGIVERENS EGEN DRIFT-UNDERSØGELSER KØBENHAVNS KOMMUNE SIDE 2 INSPEKTION AF BØRNE- FAMILIEINSTITUTIONEN WIBRANDTSVEJ INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING

Læs mere

Whistleblower-politik

Whistleblower-politik Whistleblower-politik 1. Hvad er formålet med whistleblower-politikken? Hvis du som medarbejder bliver opmærksom på uregelmæssigheder, så vil det være naturligt at du går til din chef, til HR-afdelingen,

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK FOR WHISTLEBLOWER-ORDNING

PRIVATLIVSPOLITIK FOR WHISTLEBLOWER-ORDNING SEPTEMBER 2018 PRIVATLIVSPOLITIK FOR WHISTLEBLOWER-ORDNING COPENHAGEN BUSINESS SCHOOL Denne privatlivspolitik forklarer, hvordan Copenhagen Business School ("CBS", ''vi'' eller ''os'') behandler personoplysninger

Læs mere

Whistleblowerordningens organisering og betydningen heraf

Whistleblowerordningens organisering og betydningen heraf KØBENHAVNS KOMMUNE Borgerrådgiveren NOTAT 4. februar 2019 Sagsnr. 2019-0001846 Whistleblowerordningens organisering og betydningen heraf Dokumentnr. 2019-0001846-5 Sammenfatning Det den organisatoriske

Læs mere

FUNKTIONSBESKRIVELSE BORGERRÅDGIVER I RINGSTED KOMMUNE

FUNKTIONSBESKRIVELSE BORGERRÅDGIVER I RINGSTED KOMMUNE FUNKTIONSBESKRIVELSE BORGERRÅDGIVER I RINGSTED KOMMUNE Indholdsfortegnelse Borgerrådgiverens funktion...2 Formålet med borgerrådgiveren...2 Borgerrådgiverens opgaver...2 Hjælpe og vejlede borgerne der

Læs mere

BORGERRÅDGIVERUDVALGET

BORGERRÅDGIVERUDVALGET INDSTILLING 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. BOR 25/2012 1 2. Meddelelser fra formanden J.nr. BOR 26/2012 2 3. Høring om forslag til etablering af en whistleblower-ordning i Københavns Kommune J.nr. BOR

Læs mere

Københavns Kommune Afvisning af at undersøge socialforvaltningens

Københavns Kommune Afvisning af at undersøge socialforvaltningens Københavns Kommune Afvisning af at undersøge socialforvaltningens sagsbehandling Sagsresumé: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at der ikke er grundlag for at rejse en tilsynssag eller at sende sagen

Læs mere

BØRNEFAGLIGE UNDERSØGELSER OG HANDLEPLANER

BØRNEFAGLIGE UNDERSØGELSER OG HANDLEPLANER BØRNEFAGLIGE UNDERSØGELSER OG HANDLEPLANER BILAG BORGERRÅDGIVERENS EGEN DRIFT-UNDERSØGELSER KØBENHAVNS KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE BILAG 1 BORGERRÅDGIVERENS OBSERVATIONER OG VURDERINGER 5 BILAG 2 METODE

Læs mere

Til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Socialforvaltningen samt Kultur- og Fritidsforvaltningen

Til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Socialforvaltningen samt Kultur- og Fritidsforvaltningen KØBENHAVNS KOMMUNE Borgerrådgiveren Til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Socialforvaltningen samt Kultur- og Fritidsforvaltningen Sendt pr. mail d.d. 16-11-2016 Sagsnr. 2016-0000426 Dokumentnr.

Læs mere

Borgerrådgiverudvalgets beslutning under mødet den 7. maj 2010:

Borgerrådgiverudvalgets beslutning under mødet den 7. maj 2010: BESLUTNINGSPROTOKOL Fraværende: Margrethe Wivel Jakob Næsager 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. BOR 23/2010 Borgerrådgiverudvalgets beslutning under mødet den 7. maj 2010: Godkendt. Det var endvidere blandt

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Nordfyns Gymnasium

Forretningsorden for bestyrelsen for Nordfyns Gymnasium Forretningsorden for bestyrelsen for Nordfyns Gymnasium Nærværende forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser mv. og 14 i

Læs mere

NOTAT. Fordele ved en whistleblowerordning Betænkningen anfører at: Allerød Kommune. Sekretariat

NOTAT. Fordele ved en whistleblowerordning Betænkningen anfører at: Allerød Kommune. Sekretariat NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Om whistleblowerordninger En whistleblower er en betegnelse for en person,

Læs mere

Vedrørende godtgørelse efter beskæftigelsesindsatslovens 83

Vedrørende godtgørelse efter beskæftigelsesindsatslovens 83 Borgerrådgiveren Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Brev er dags dato fremsendt pr. e-mail til bif@bif.kk.dk & kvalitetskontrolenheden@bif.kk.dk 30-04-2012 Sagsnr. 2011-168248 Vedrørende

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNES TILSYN MED PLEJEBØRN ENDELIG RAPPORT

KØBENHAVNS KOMMUNES TILSYN MED PLEJEBØRN ENDELIG RAPPORT KØBENHAVNS KOMMUNES TILSYN MED PLEJEBØRN ENDELIG RAPPORT BORGERRÅDGIVERENS EGEN DRIFT-UNDERSØGELSER KØBENHAVNS KOMMUNE SIDE 2 GENEREL EGEN DRIFT-UNDERSØGELSE AF KØBENHAVNS KOMMUNES TILSYN MED PLEJEBØRN

Læs mere

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET Kritik af utilstrækkelig vejledning i Socialforvaltningen Håndtering og fordeling af post på beskæftigelsesområdet Digital Post fra borger

Læs mere

Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse

Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse

Læs mere

Socialforvaltningens tilbagemelding på henvendelse til whistleblowerordning, j. nr om socialpædagogisk bistand

Socialforvaltningens tilbagemelding på henvendelse til whistleblowerordning, j. nr om socialpædagogisk bistand Socialforvaltningen Adm. direktør Borgerrådgiveren Vester Voldgade 2A 1552 København V 7. april 2017 Sagsnr. 2017-0064200 Dokumentnr. 2017-0064200-8 Socialforvaltningens tilbagemelding på henvendelse til

Læs mere

Vedrørende mulig overskridelse af antallet af lukkedage i daginstitutioner

Vedrørende mulig overskridelse af antallet af lukkedage i daginstitutioner Borgerrådgiveren Børne- og Ungdomsforvaltningen Direktionen Brev er d.d. fremsendt pr. e-mail til buf@buf.kk.dk m.fl. 12. juli 2011 Sagsnr. 2011-80537 Vedrørende mulig overskridelse af antallet af lukkedage

Læs mere

Statsforvaltningens udtalelse af 9. juni 2009 til Faaborg- Midtfyn Kommune

Statsforvaltningens udtalelse af 9. juni 2009 til Faaborg- Midtfyn Kommune Statsforvaltningens udtalelse af 9. juni 2009 til Faaborg- Midtfyn Kommune 0 9-0 6-2 0 0 9 T I L S Y N E T M E D K O M M U N E R N E I R E G I O N S Y D D A N M A R K Statsforvaltningen Syddanmark har

Læs mere

Skolechef C har i skrivelse af 29. september 2008 redegjort for ovenstående og orienteret dig om erklæringernes behandling ved skolebestyrelsesmødet.

Skolechef C har i skrivelse af 29. september 2008 redegjort for ovenstående og orienteret dig om erklæringernes behandling ved skolebestyrelsesmødet. Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at Køge Kommune korrekt har undtaget erklæringer fra aktindsigt. Erklæringerne var ikke omfattet af Offentlighedsloven. 18-06- 2009 TILSYNET Statsforvaltning

Læs mere

Direktoratet har ikke omtalt dette spørgsmål i sin udtalelse af 4. februar 2003.

Direktoratet har ikke omtalt dette spørgsmål i sin udtalelse af 4. februar 2003. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 22. november 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 24. oktober 2001 af Arresthuset i Slagelse. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Stk. 3. Udvalgets næstformand forbereder, indkalder og leder udvalgets møder ved overborgmesterens kortvarige forfald.

Stk. 3. Udvalgets næstformand forbereder, indkalder og leder udvalgets møder ved overborgmesterens kortvarige forfald. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat Forretningsorden for Økonomiudvalget (Valgperioden 2018-2021) Udvalgets formand og næstformand 1. Overborgmesteren er født formand

Læs mere

Bedre dialog i udvalg om Borgerrådgiverens arbejde mv.

Bedre dialog i udvalg om Borgerrådgiverens arbejde mv. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT 25-02-2016 Sagsnr. 2016-0049816 Bedre dialog i udvalg om Borgerrådgiverens arbejde mv. Indledning Om Borgerrådgiverens Beretning er fastlagt følgende i vedtægt for Borgerrådgiveren

Læs mere

Den Sociale Ankestyrelses sagsbehandling i tvangsfjernelsessag

Den Sociale Ankestyrelses sagsbehandling i tvangsfjernelsessag Den Sociale Ankestyrelses sagsbehandling i tvangsfjernelsessag Fundet det meget beklageligt, at Den Sociale Ankestyrelse ikke havde forberedt en sag om hjemgivelse af en 5-årig pige til faderen på en sådan

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ØKONOMIUDVALGET SAMT DE STÅENDE UDVALG

FORRETNINGSORDEN FOR ØKONOMIUDVALGET SAMT DE STÅENDE UDVALG FORRETNINGSORDEN FOR ØKONOMIUDVALGET SAMT DE STÅENDE UDVALG Indhold Formand og næstformand...3 Udvalgets møder...3 Udsendelse af dagsorden...4 Beslutningsdygtighed, godkendelse af dagsorden og mødeledelse...5

Læs mere

Statistik for 2., 3. og 4. kvartal 2017

Statistik for 2., 3. og 4. kvartal 2017 Statistik for 2., 3. og 4. kvartal 2017 Borgerrådgiveren modtager skriftlige, personlige og telefoniske henvendelser fra borgerne i Københavns Kommune og er dagligt i kontakt med forvaltningernes medarbejdere

Læs mere

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET Borgerrådgiverfunktion styrker borgernes retssikkerhed Manglende vejledning kan koste både borger og kommune dyrt Vellykket Målrettet Indsats

Læs mere

Rammer og retningslinjer for Borgerrådgiveren

Rammer og retningslinjer for Borgerrådgiveren Rammer og retningslinjer for Borgerrådgiveren Borgerrådgiverens bemyndigelse, kompetence og opgaver Borgerrådgiveren er ansvarlig for at overvåge og sikre god og korrekt service over for borgerne i overensstemmelse

Læs mere

Lov om social service (serviceloven), nr. 1096 af 21. september 2010

Lov om social service (serviceloven), nr. 1096 af 21. september 2010 Notat Til: Fra: Notat til sagen: Børne - og Familiecentret, skoler og daginstitutioner i Odder Kommune og Tandplejen, private opholdssteder samt Gerda Pedersen, Lise Gammelby, Jørgen Møholt og Mette Lunau

Læs mere

Topsil Semiconductor Materials A/S

Topsil Semiconductor Materials A/S Topsil Semiconductor Materials A/S Regler til sikring af oplysningsforpligtelsernes overholdelse Nærværende interne regler er indført i medfør Del II, afsnit 3, kap. 2, 6 i oplysningsforpligtelser for

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 4. september 2009 til en virksomhed.

Statsforvaltningens brev af 4. september 2009 til en virksomhed. Statsforvaltningens brev af 4. september 2009 til en virksomhed. 0 4-0 9-2 0 0 9 Statsforvaltningen har modtaget [navnet på virksomheden]s henvendelse af 21. april 2009 vedrørende klage over delv is afslag

Læs mere

Kultur- og Fritidsforvaltningens status for udvalgte fokuspunkter til opfølgning på Borgerrådgiverens Beretning 2011

Kultur- og Fritidsforvaltningens status for udvalgte fokuspunkter til opfølgning på Borgerrådgiverens Beretning 2011 Borgerrådgiveren Kultur- og Fritidsforvaltningen Direktionen Sendt pr. mail til: klvoll@kff.kk.dk Kultur- og Fritidsforvaltningens status for udvalgte fokuspunkter til opfølgning på Borgerrådgiverens Beretning

Læs mere

Offentlighedslovens 7 og afgørelsesbegrebet. Ankestyrelsens brev til en borger. Henvendelse vedrørende aktindsigt

Offentlighedslovens 7 og afgørelsesbegrebet. Ankestyrelsens brev til en borger. Henvendelse vedrørende aktindsigt Offentlighedslovens 7 og afgørelsesbegrebet Ankestyrelsens brev til en borger Dato: 12-06-2017 Henvendelse vedrørende aktindsigt Slagelse Kommune har den 1. juli 2016 fremsendt en klage af 20. juni 2016

Læs mere

[Krav om dokumenteret opfølgning på henvendelser til virksomhedens whistleblowerordning] Til 14

[Krav om dokumenteret opfølgning på henvendelser til virksomhedens whistleblowerordning] Til 14 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2018-19 L 158 Bilag 7 Offentligt Æ n d r i n g s f o r s l a g Af [xxx], tiltrådt af [xxx]: Til 13 1) I stk. 1 indsættes som 3. pkt.:»virksomheden skal følge op på

Læs mere

Retningslinjer for whistleblower-ordning vedrørende forhold hos støttemodtagere

Retningslinjer for whistleblower-ordning vedrørende forhold hos støttemodtagere Retningslinjer for whistleblower-ordning vedrørende forhold hos støttemodtagere Side 1 af 5 1. Indledning og formål I disse retningslinjer beskrives formålet med, at Nordea-fonden & Nordea Bank-fonden

Læs mere

Økonomiforvaltningen/Københavns Borgerservices status for udvalgte fokuspunkter til opfølgning på Borgerrådgiverens Beretning

Økonomiforvaltningen/Københavns Borgerservices status for udvalgte fokuspunkter til opfølgning på Borgerrådgiverens Beretning Borgerrådgiveren Økonomiforvaltningen/Københavns Borgerservice Direktionen Sendt pr. mail til: Merete.Andersen2@okf.kk.dk 08-02-2013 Sagsnr. 2012-166201 Dokumentnr. 2013-93274 Økonomiforvaltningen/Københavns

Læs mere

BEK nr 35 af 11/01/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 35 af 11/01/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 35 af 11/01/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2018-373 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Håndtering af fortrolige og følsomme personoplysninger ved Center for Misbrugsbehandling og Pleje, jf. forvaltningens sagsnummer

Håndtering af fortrolige og følsomme personoplysninger ved Center for Misbrugsbehandling og Pleje, jf. forvaltningens sagsnummer Borgerrådgiveren Socialforvaltningen Brev er d.d. fremsendt pr. e-mail. 16-11-2012 Sagsnr. 2012-98616 Dokumentnr. 2012-900691 Håndtering af fortrolige og følsomme personoplysninger ved Center for Misbrugsbehandling

Læs mere

Funktions- og procedurebeskrivelse for borgerrådgiverens virke opdateret november 2014

Funktions- og procedurebeskrivelse for borgerrådgiverens virke opdateret november 2014 Funktions- og procedurebeskrivelse for borgerrådgiverens virke opdateret november 2014 Generelle forhold Sønderborg Kommunes borgerrådgiverfunktion er forankret direkte under kommunaldirektøren, med reference

Læs mere

Afgørelse af om henvendelse fra Radio24Syv om indsigt i redegørelse, indberetning mv. vedr. varetægtsfængslet medarbejder

Afgørelse af om henvendelse fra Radio24Syv om indsigt i redegørelse, indberetning mv. vedr. varetægtsfængslet medarbejder KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik Radio24Syv Att. Sofie Rye 12-02-2016 Sagsnr. 2016-0028243 Dokumentnr. 2016-0028243-11 Afgørelse af 12-02-2016 om henvendelse fra Radio24Syv om

Læs mere

Klar RET MARTS Borgerrådgiverens guide om det gode klagesvar VESTER VOLDGADE 2A 1552 KØBENHAVN V TLF

Klar RET MARTS Borgerrådgiverens guide om det gode klagesvar VESTER VOLDGADE 2A 1552 KØBENHAVN V TLF 23 MARTS 2019 Klar RET Borgerrådgiverens guide om det gode klagesvar Klagesvar, der lever op til kommunens værdigrundlag og principperne for god forvaltningsskik, vil almindeligvis efterlade borgerne med

Læs mere

ORIENTERING OM SAGSBEHANDLINGSTIDER PÅ KOMMUNENS HJEMMESIDE

ORIENTERING OM SAGSBEHANDLINGSTIDER PÅ KOMMUNENS HJEMMESIDE ORIENTERING OM SAGSBEHANDLINGSTIDER PÅ KOMMUNENS HJEMMESIDE ENDELIG RAPPORT BORGERRÅDGIVERENS EGEN DRIFT-UNDERSØGELSER KØBENHAVNS KOMMUNE SIDE 2 ORIENTERING OM SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ KOMMUNENS HJEMMESIDE

Læs mere

Sagsnr Forretningsorden for Børne- og Ungdomsudvalget. Dokumentnr Konstituering

Sagsnr Forretningsorden for Børne- og Ungdomsudvalget. Dokumentnr Konstituering KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Ledelsessekretariatet NOTAT 15-12-2017 Forretningsorden for Børne- og Ungdomsudvalget Sagsnr. 2017-0389176 Dokumentnr. 2017-0389176-1 Konstituering 1.

Læs mere

Revisionsregulativ. for. Københavns Kommune

Revisionsregulativ. for. Københavns Kommune Revisionsregulativ for Københavns Kommune I medfør af 5, stk. 3, i Bekendtgørelse nr. 392 af 2. maj 2006 om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. fastsættes: Kapitel 1 Indledning 1. Revisor

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen på Gribskov Gymnasium

Forretningsorden for bestyrelsen på Gribskov Gymnasium Forretningsorden for bestyrelsen på Gribskov Gymnasium Fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser mv. og 14 i vedtægterne for Gribskov Gymnasium.

Læs mere

Er der klaget over dig?

Er der klaget over dig? Er der klaget over dig? 1 Vejledning til politipersonale om klager til Politiklagemyndigheden 2 Politiklagemyndigheden behandler og træffer afgørelse i adfærdsklager og efterforsker sager, hvor der er

Læs mere

Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse

Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse samt

Læs mere

RÅDGIVNING af børn og unge

RÅDGIVNING af børn og unge Af Jannie Dyring og Ida Koch RET & PLIGT AF JANNIE DYRING OG IDA KOCH Hvad må og skal man, når man som psykolog yder åben, anonym rådgivning til børn og unge? Og hvordan er sammenhængen mellem notatpligt

Læs mere

Forretningsorden For Disciplinærudvalget under Dansk Ride Forbund

Forretningsorden For Disciplinærudvalget under Dansk Ride Forbund Forretningsorden For Disciplinærudvalget under Dansk Ride Forbund 1 Disciplinærudvalget 1.1 Disciplinærudvalget består af indtil 5 medlemmer, hvoraf den ene er formand. Formand og øvrige medlemmer udpeges

Læs mere