ERHVERVSKONTAKTUDVALGETS ÅRSBERETNING 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ERHVERVSKONTAKTUDVALGETS ÅRSBERETNING 2014"

Transkript

1 I 2014 har Erhvervskontaktudvalget bidraget til indhold i den nye erhvervspoltik og har kvalificeret udspillet til den erhvervspolitiske handleplan Et emne, der har været fokus på, er udvikling en på Avedøre Holme, og det er også blevet et helt centralt emne i erhvervspolitikken. Udvalget har besøgt BIOFOS, som er en fusion, hvor det tidligere Avedøre Spildevandcenter indgår. Her hørte udvalget bl.a. om planerne for at etablere et testcenter, og at virksomhedens udviklingsafdeling nu er samlet på Avedøre Holme. Erhvervskontaktudvalget er stærk fortaler for, at kommunen styrker relationerne til virksomhederne i Hvidovre, bl.a. for at udbrede kendskabet til de mange initiativer, som kommunen iværksætter. Det var derfor med stor begejstring, at udvalget modtog offentliggørelsen af DIs erhvervsklimaundersøgelse 2014, hvor Hvidovre sprang 21 pladser frem i virksomhedernes oplevede kommunikation med kommunen. Det er en anerkendelse af kommunens indsats.

2 ERHVERVSPOLITIK AKTIVITETER MED ERHVERVSLIVET I 2014 Hvidovre Erhvervsklub Der er i 2014 holdt tre møder i Hvidovre Erhvervs klub med ca. 25 deltagende virksomheder ved hvert af arrangementerne. Temaerne på møderne var fremtidens arbejdsmarked, den ny erhvervspolitik samt et arrangement, der præsenterede Hvidovre som filmby. Hvidovre Erhvervsklub er for private virksomheder i Hvidovre med flere end 20 ansatte. Borgmesteren er vært for møderne, og erhvervs - kontakt udvalgets medlemmer deltag er. Møderne foregår primært på virksomheder i Hvidovre. Skole erhvervssamarbejde Matchmakingmøde mellem virksomheder og Hvidovres folkeskoler om muligt samarbejde. Ti virksomheder mødtes med lærere og skoleledere fra kommunens ni folkeskoler. Iværksættermøder Som en del af iværsætterservicen arrangerer Hvidovre sammen med andre kommuner forskellige kurser, som holdes på skift i kommunerne. I Hvidovre blev der holdt iværksætterinfoaften med 55 deltagende iværksættere og en iværksætterworkshop om finansiering med 25 deltagere. ERHVERVSPOLITIKKEN Erhvervskontaktudvalget har bidraget til den nye erhvervspolitik Politikken er blevet formet med både økonomiudvalgets og erhvervskontaktudvalgets aktive medvirken. Temaer og indhold er drøftet i økonomiudvalget, og i august holdt kommunalbestyrelsen et fælles møde med Erhvervskontaktudvalget, hvor erhvervspolitikken blev drøftet. Inden politikken blev vedtaget, gav erhvervskontaktudvalget sine anbefalinger til den erhvervspolitiske handlingsplan MØD EN FAGLÆRT HAVDE 11 DELTAG ENDE VIRKSOMHEDER OG 150 DELTAGENDE SKOLE ELEVER. I MØD EN FAGLÆRT BESØGER SMÅ GRUPPER AF ELEVER ANSATTE MED FORSKELLIG UDDANNEL SES BAGGRUND.

3 3 ÉN INDGANG TIL KOMMUNENS ERHVERVSSERVICE Hvidovre Erhvervsteam varetager kommunens erhvervsservice med én indgang for virksomhederne. Erhvervsteamet har i 2014 løst mange forskelligartede opgaver. Den primære opgave er at være virksomhedernes ene indgang til kommunen. Teamet arbejder også for at gøre servicen bedre for virksomhederne og måler virksomhedernes tilfredshed med servicen i kommunen. Tilfredshedsmålingen sendes til virksomheder, der har været i kontakt med kommunen i forhold til jobservice, byggetilladelser og iværksætterservicen. Teamet samarbejder også internt for at forbedre erhvervsservicen. Erhvervsservicen er i året blevet forbedret på flere områder. Fx er det nu muligt via hjemmesiden at tilkendegive sin interesse for at løse opgaver for kommunen inden for håndværksområdet. Industri- og grundejerforening en har fået faste kontakter i relevante afdeling er i kommunen, og Frihedens Butikscenter har, mens de bygger om, fået faste kontaktperson er i kommunen. I 2014 er henvendelserne til teamet kommet fra både virksomheder, organisationer, studerende og iværksættere. Virksomhederne har henvendt sig med spørgsmål om rekruttering, udvidelse af virksomhed, virksomhedsflytninger til kommunen, udvidelsesmuligheder på eksisterende grund, dispensationsmuligheder, forespørgsler på erhvervslejemål, byggegrunde og stadepladser samt grundanvendelse. Iværksættervirksomheder har bl.a. henvendt sig med spørgsmål om etablering af take away, foodtruck og -bus begge på Avedøre Holme og spørgsmål om etablering af erhverv i egen bolig. De studerende har henvendt sig om statistikmateriale og spørgsmål om kommunen. Også Invest in Denmark har henvendt sig vedrørende en amerikansk virksomhed, der nu arbejder for Biofos. ÉN INDGANG for virksomheder ERHVERVSTEAMET HAR I 2014 LØST MANGE FORSKELLIGARTEDE OPGAVER. DEN PRIMÆRE OPGAVE ER AT VÆRE VIRKSOM HEDERNES ENE INDGANG TIL KOMMUNEN.

4 4 AVEDØRE HOLME Kommunen vil gerne sikre at Avedøre Holme forbliver et driftigt og mangfoldigt erhvervs område. Derfor arbejdes der på en ny og tidssvarende lokalplan for området, der imødekommer virksomhedernes udviklingsbehov både dem, der allerede er placeret på Avedøre Holme samt dem, der overvejer at flytte til. Staten har dog i mange år, og senest i Fingerplan 2013, forbeholdt industriarealerne på Avedøre Holme til virksomheder med særlige beliggenhedskrav (dvs. særligt forurenende virksomheder). Denne reservation træder i kraft, hvis kommunen ændrer den gældende lokalplan fra Det er dog kommunens klare opfattelse, at en sådan reservation vil hæmme Avedøre Holmes udvikling. Samtidig har kommunen igennem årene kun oplevet en yderst begrænset efterspørgsel fra virksomheder med særlige beliggenhedskrav, og mener derfor ikke, at der er grundlag for at reservere hele området til sådanne virksomhed er. Derfor arbejdes der på, at få ændret reservationerne, så kommunen sammen med virksomhederne kan lave en mere fleksibel planlægning, der kan tilpasses ændringer i erhvervs- og virksomhedsstrukturer. Derfor blev COWI i efteråret 2014 bedt om at undersøge efterspørgslen efter arealer til virksomheder med særlige beliggenhedskrav i hovedstadsregionen gennem de seneste ti år. Resultatet viser, at efterspørgslen har været minimal. På den baggrund har borgmesteren rettet henvendelse til miljøministeren, og kommunen og Industri- og grundejerforeningen arbejder nu videre bl.a. med at indsamle viden fra områdets virksomheder om deres ønsker og behov på Avedøre Holme. Erhvervskontaktudvalget holdes tæt orienteret om kommunens og grundejerforeningens bestræbelser for at udvikle området. DER ARBEJDES PÅ EN NY OG TIDS SVARENDE LOKALPLAN FOR OMRÅDET, DER IMØDEKOMMER VIRKSOMHEDERNES UDVIKLINGSBEHOV

5 5 IVÆRKSÆTTERINDSATSEN I 2014 har der været kontakt til flere iværksættere end i årene før, fx har der været 1:1 vejledning af 38 iværksættere. Det vurderes, at stigningen i antallet af henvendelser sker, fordi kommunen nu udsender en velkomstmail til nystartede virksomheder i Hvidovre. Samtidig er der kommet en større optimisme i forhold til at etablere egen virksomhed, og flere har en hobby, de nu prøver at gøre til deres levevej. Typer af iværksættere Der har i årets løb været kontakt til mange iværksættere. De har ønsket at etablere sig inden for alt fra itkonsulent, software- og appudvikler, elektriker, møbelistandsætter, indretningshjælp og låsesmed, til underviser i yoga for børn, handikaphjælper, opretter af teater/ performence skole, caféejer og madsælger fra foodtruck/londonbus på Avedøre Holme. Nye tilbud til iværksættere og virksomheder I 2014 indgik Hvidovre, som en del af Iværksætterkontaktpunktet, i et udviklingsprojekt med nye former for gratis iværksættertilbud som supplement til de eksisterende tilbud. Projektet, som ledes fra Væksthus Hovedstadsregionen, hedder Hovedstadens Iværksætterprogram (HIP). Projektet tilbyder en række målrettede workshops for iværksættere og mindre virksomheder, og har en hjemmeside med tips og mulighed for at lytte til workshopoplæggene. Hvidovre deltager i udviklingen af konceptet over de næste 3 år. ÉN INDGANG til iværksætterservice I 2014 HAR DER VÆRET KONTAKT TIL FLERE IVÆRKSÆTTERE END I ÅRENE FØR, BL.A. HAR DER VÆRET 1:1 VEJLEDNING AF 38 IVÆRKSÆTTERE.

6 6 HVIDOVRE ERHVERVSKONTAKTUDVALG Hvidovre Erhvervskontaktudvalg er kommunalbestyrelsens samarbejdsforum med det lokale erhvervsliv. Udvalgets formål er at arbejde aktivt for at forbedre den arbejds-, erhvervs- og uddannelsesmæssige udvikling i Hvidovre. På udvalgets møder drøftes erhvervs spørgsmål af lokal orientering. På årets første møde i 2014 tog udvalget fat på en ny fireårig periode ved at fremhæve emner, de gerne vil drøfte og give sparring til: Virksomhedernes rammebetingelser Erhvervsrettet effektiv kommunal service, herunder gennemsigtighed Erhvervspolitik Konkrete problemstillinger Synlighed/ kommunikation Samarbejde mellem erhvervsliv og uddannelse Detailhandelsudviklingen lokalt / nethandel Tilgængelighed og forskønnelse i og til erhvervsområderne. Udvalgets medlemmer Alle medlemmer har lokalkendskab via tillidsposter-, bopæl- eller arbejdsplads i Hvidovre. I 2014 var Helle Adelborg formand for Erhvervs kontaktudvalget og Peter Lanng Nielsen næstformand. Fra Hvidovre Kommunalbestyrelse deltager tre medlemmer: Helle Adelborg, borgmester René Langhorn, kommunalbestyrelses medlem Mogens Leo, kommunalbestyrelsesmedlem. Fra erhvervsorganisationerne deltager fem medlemmer: Michael Bruhn, direktør for PFA Ejendomme, formand for Industri- og grundejerforeningen Avedøre Holme Jørgen Morsing, drifts- og administrationschef i Industri- og grundejerforeningen Avedøre Holme Kim Larsen, direktør for Broste Copenhagen A/S, repræsentant for Dansk Erhverv Peter Lanng Nielsen, direktør i Keolis Danmark A/S (tidligere direktør for Nettbuss A/S), repræsentant for DI Michael Kaene, salgschef Glenco (nu Kemp og Lauritzen A/S), repræsentant for Tekniq. Fra arbejdsmarkedsorganisationerne deltager tre medlemmer: Jan Nielsen, faglig sekretær i 3F Bo Kjærulf, formand i EFK Henrik W. Olsen, souschef i Dansk Metals organisationskontor Fra erhvervsuddannelserne deltager: Johnny Olsen, uddannelseschef TEC Hvidovre Fra Hvidovre Kommune deltager Nich Bendtsen, kommunaldirektør Casper Christensen, jobcenterchef Hanne Fjorbak Rasmussen, udviklingschef (deltager ad hoc) Karen Brehm Sørensen, erhvervskonsulent, sekretær for Erhvervskontaktudvalget Godkendt af Hvidovre Erhvervskontaktudvalg d. 16. marts 2015

ERHVERVSKONTAKTUDVALGETS ÅRSBERETNING 2015

ERHVERVSKONTAKTUDVALGETS ÅRSBERETNING 2015 2 HVIDOVRE ERHVERVSKONTAKTUDVALG Hvidovre Erhvervskontaktudvalg er kommunalbestyrelsens samarbejdsforum med det lokale erhvervsliv. Udvalgets formål er at arbejde aktivt for at forbedre den arbejds-, erhvervs-

Læs mere

ERHVERVSKONTAKTUDVALGETS ÅRSBERETNING 2016

ERHVERVSKONTAKTUDVALGETS ÅRSBERETNING 2016 2 HVIDOVRE ERHVERVSKONTAKTUDVALG Hvidovre Erhvervskontaktudvalg er kommunalbestyrelsens samarbejdsforum med det lokale erhvervsliv. Udvalgets formål er at arbejde aktivt for at forbedre den arbejds-, erhvervs-

Læs mere

ERHVERVSKONTAKTUDVALGETS ÅRSBERETNING 2017

ERHVERVSKONTAKTUDVALGETS ÅRSBERETNING 2017 2 HVIDOVRE ERHVERVSKONTAKTUDVALG 2017 Hvidovre Erhvervskontaktudvalg er kommunalbestyrelsens og det lokale erhvervslivs samarbejdsforum. Udvalgets formål er, at arbejde aktivt for at styrke den beskæftigelses-,

Læs mere

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSKOMMUNEN HVIDOVRE I Hvidovre har vi mange virksomheder og arbejdspladser, både private og offentlige. Vi har et af Nordeuropas største erhvervsområder, Avedøre Holme,

Læs mere

Erhvervsudvikling og erhvervsservice i Syddjurs Kommune. Erhvervshandlingsplan for Syddjurs Kommune 2012

Erhvervsudvikling og erhvervsservice i Syddjurs Kommune. Erhvervshandlingsplan for Syddjurs Kommune 2012 Erhvervsudvikling og erhvervsservice i Syddjurs Kommune Erhvervshandlingsplan for Syddjurs Kommune 2012 Indledning I august 2011 offentliggjorde DI en undersøgelse af erhvervsklimaet i samtlige kommuner

Læs mere

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Erhvervspolitik i Høring Opsamlingsnotat med forvaltningens kommentarer og konsekvens NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Kommunaldirektørens område Udvikling og Kommunikation Sagsbehandler: Karen Brehm Sørensen

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Referat fra ordinært møde Mødelokale D1 Tirsdag 01.03.2016 kl. 7:30 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Måling af jobcentrets indsats 3 Udkast erhversstrategi 4 Beretning

Læs mere

BilagØU_110919_pkt.09_03 ØRESUNDSBROEN KØBENHAVN KØBENHAVNS LUFTHAVN (CPH) ØRESTAD HVIDOVRE KOMMUNE VESTEGNEN

BilagØU_110919_pkt.09_03 ØRESUNDSBROEN KØBENHAVN KØBENHAVNS LUFTHAVN (CPH) ØRESTAD HVIDOVRE KOMMUNE VESTEGNEN KØBENHAVN KØBENHAVNS LUFTHAVN (CPH) ØRESTAD ØRESUNDSBROEN HVIDOVRE KOMMUNE VESTEGNEN Hvidovre Erhvervspolitik 2011-2014 1 Pejlemærker for en proaktiv erhvervspolitik i Hvidovre Kommune Vi tager aktivt

Læs mere

Referat af møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Referat af møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Mødetidspunkt 07-08-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl: 18:32 Tilstede: Søren B Heisel,

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden åben Mødedato 03. marts 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Erhvervs-

Læs mere

Direktionen. Referat. Mødedato: 16. august Mødetidspunkt: 13:00. Kommunaldirektørens kontor. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger:

Direktionen. Referat. Mødedato: 16. august Mødetidspunkt: 13:00. Kommunaldirektørens kontor. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Referat Mødetidspunkt: 13:00 Mødested: Kommunaldirektørens kontor Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Sidetal: 3 Indholdsfortegnelse Sidetal: 4 310. Iværksætterindsatsen på Frederiksberg Åbent

Læs mere

Anbefalinger fra Task Forcen FOR FREMME ETABLERING AF SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER I FURESØ KOMMUNE

Anbefalinger fra Task Forcen FOR FREMME ETABLERING AF SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER I FURESØ KOMMUNE Anbefalinger fra Task Forcen FOR FREMME ETABLERING AF SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER I FURESØ KOMMUNE Marts 2018 INDLEDNING I Furesø Kommune har det længe været ønsket, at der kunne etableres socialøkonomiske,

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE MELLEM VORDINGBORG KOMMUNE OG VORDINGBORG ERHVERV A/S 2016-2018

SAMARBEJDSAFTALE MELLEM VORDINGBORG KOMMUNE OG VORDINGBORG ERHVERV A/S 2016-2018 SAMARBEJDSAFTALE MELLEM VORDINGBORG KOMMUNE OG VORDINGBORG ERHVERV A/S 2016-2018 Aftalens parter Vordingborg Kommune Vordingborg Erhverv A/S Valdemarsgade 43 Marienbergvej 132, st. 4760 Vordingborg 4760

Læs mere

Sammen om det gode erhvervsliv

Sammen om det gode erhvervsliv Helsingør Kommune vil gerne tale med dig om din virksomhed Sammen om det gode erhvervsliv Vi vil sikre gode vilkår for erhvervslivet En central del af vores vision er, at erhvervslivet har gode vilkår

Læs mere

Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune. Onsdag den 2. oktober 2013

Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune. Onsdag den 2. oktober 2013 Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune Onsdag den 2. oktober 2013 Program 17.00-17.15 Vision for vækst og erhverv i Lejre her er strategien hvor skal vi hen v. borgmester Mette Touborg

Læs mere

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER KØBENHAVNS KOMMUNE SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER - ET ERHVERVSVENLIGT KØBENHAVN FORSLAG TIL KØBENHAVNS KOMMUNES ERHVERVS- OG VÆKSTPOLITIK FORORD Københavns Erhvervsråd består af repræsentanter fra

Læs mere

Kommunaldirektører: Nu har vi fokus på virksomhedernes forhold

Kommunaldirektører: Nu har vi fokus på virksomhedernes forhold Annette Christensen, fagleder anch@di.dk, 2829 8384 SEPTEMBER 19 Kommunaldirektører: Nu har vi fokus på virksomhedernes forhold Rundt om i landets kommuner har man i dag større fokus på at skabe et godt

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNES ERHVERVSPOLITIK

HVIDOVRE KOMMUNES ERHVERVSPOLITIK HVIDOVRE KOMMUNES ERHVERVSPOLITIK 2007-2010 forandringer udvikling service administration vidensamfund uddannelse kvalifikationer praktik indflydelse Forberedelse til fremtidens arbejdsmarked INDHOLD Hvorfor

Læs mere

Mødet holdes onsdag den 12. august 2015 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes onsdag den 12. august 2015 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 2014-2017 Møde nr. 12-08-2015 Mødet holdes onsdag den 12. august 2015 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand - Nikolaj Bührmann (F),

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK Marts 2017 Udarbejdet af Opgaveudvalget Erhvervspolitik for Gentofte Kommune Godkendt af Kommunalbestyrelsen i 2017 Layout: Rosendahls a/s Downloades på:

Læs mere

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Referat 11. april 2014 Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Dato: Fredag den 4. april Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Væksthus Hovedstadsregionen

Læs mere

Erhvervsdialog med Egedal Kommune

Erhvervsdialog med Egedal Kommune 2LJR-X4SX-YE4S Erhvervsdialog med Egedal Kommune I spørgeskemaet beder vi om din vurdering af forholdene for at drive og udvikle virksomhed i Egedal Kommune. Din besvarelse behandles anonymt og fortroligt.

Læs mere

Henrik Rasmussen Bestyrelsesformand Væksthus Hovedstadsregionen - GØR UDFORDRINGER TIL MULIGHEDER SAMMEN MED OS

Henrik Rasmussen Bestyrelsesformand Væksthus Hovedstadsregionen - GØR UDFORDRINGER TIL MULIGHEDER SAMMEN MED OS Henrik Rasmussen Bestyrelsesformand Væksthus Hovedstadsregionen - GØR UDFORDRINGER TIL MULIGHEDER SAMMEN MED OS Borgmesterrunde og Copenhagen strategien Grundlæggende tilfredshed med Væksthuset Behov for

Læs mere

Opretholdelse af nuværende niveau for erhvervsservice.

Opretholdelse af nuværende niveau for erhvervsservice. Redegørelse for budgetudvidelser 2016-2019 - Erhverv Med vedtagelsen af den nye Erhvervs- og Beskæftigelsespolitik 2015-2018 og Handlingsplan 2015-2018 er der skabt et politisk og administrativt fundament

Læs mere

Referat. fra 17 stk. 4 Unge & Uddannelsesudvalget

Referat. fra 17 stk. 4 Unge & Uddannelsesudvalget Referat fra 17 stk. 4 Unge & Uddannelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 14. august 2018 Mødetidspunkt: 14:00-16:00 Mødested: Deltagere: Borgmesterens mødelokale Kurt Bjerrum (V), Diana Mose Olsen (F), Henrik

Læs mere

MANGEL PÅ MEDARBEJDERE I HELE LANDET

MANGEL PÅ MEDARBEJDERE I HELE LANDET September 2015 MANGEL PÅ MEDARBEJDERE I HELE LANDET Tre ud af ti virksomheder har inden for det seneste år ledt forgæves efter medarbejdere. Tendensen er forstærket siden 2014, og det sker på et tidspunkt,

Læs mere

Evaluering af Iværksætterhuset 1. januar december 2013.

Evaluering af Iværksætterhuset 1. januar december 2013. Evaluering af Iværksætterhuset 1. januar 2013-31. december 2013. Succeskriterier for Iværksætterhuset Iværksætterhuset skal: 1) sikre et enstrenget og ensartet erhvervsfremmetilbud for kommunernes iværksættere

Læs mere

Vækstudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl i Mødelokale F 5, Frederikssund Rådhus. Mødet slut kl. 11.

Vækstudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl i Mødelokale F 5, Frederikssund Rådhus. Mødet slut kl. 11. Vækstudvalget Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 08.30 i Mødelokale F 5, Frederikssund Rådhus Mødet slut kl. 11.10 MØDEDELTAGERE Ole Søbæk (C) Hans Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten Weiland

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Forord Ballerup er en førende erhvervskommune med et mangfoldigt og stærkt erhvervsliv. De private virksomheder

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE MELLEM VORDINGBORG KOMMUNE OG VORDINGBORG ERHVERV A/S 2014-2015

SAMARBEJDSAFTALE MELLEM VORDINGBORG KOMMUNE OG VORDINGBORG ERHVERV A/S 2014-2015 SAMARBEJDSAFTALE MELLEM VORDINGBORG KOMMUNE OG VORDINGBORG ERHVERV A/S 2014-2015 Aftalens parter Vordingborg Kommune Vordingborg Erhverv A/S Valdemarsgade 43 Marienbergvej 132, st. 4760 Vordingborg 4760

Læs mere

Samarbejde Aktivitet Mål Indhold Økonomi. Deltagere: Afklare iværksætterne om virksomhedsopstart eller ej. Understøtte virksomheds-opstart

Samarbejde Aktivitet Mål Indhold Økonomi. Deltagere: Afklare iværksætterne om virksomhedsopstart eller ej. Understøtte virksomheds-opstart Udkast: Handlingsplan 2012 for Erhvervssamarbejdet Køge-Ringsted I henhold til samarbejdsaftalen mellem Ringsted og Køge Kommuner om erhvervssamarbejde skal de to kommuner årligt aftale en handlingsplan

Læs mere

Tidsplan 2007-2009 for Ballerup Kommunes erhvervspolitik

Tidsplan 2007-2009 for Ballerup Kommunes erhvervspolitik Tidsplan 2007-2009 for Ballerup Kommunes erhvervspolitik Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets medlemmer: (A) Henrik Bolberg Formand (A) Ley Plum Næstformand (A) Dorris

Læs mere

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 1 of 8 Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 2016-2019 - Sammen skaber vi vækst og velfærd 1. udkast, marts 2016 2 of 8 Forord Byrådet har gennem de senere år arbejdet på at styrke indsatsen over for erhvervslivet

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

Stadig flere virksomheder opgiver at finde medarbejdere

Stadig flere virksomheder opgiver at finde medarbejdere Mads Brøndum Djernæs, konsulent mabd@di.dk, 2849 517 SEPTEMBER 17 Stadig flere virksomheder opgiver at finde Næsten fire ud af virksomheder har ikke kunne finde de, som de har søgt. Det viser DI s årlige

Læs mere

Evaluering af Iværksætterhuset - UDKAST

Evaluering af Iværksætterhuset - UDKAST Evaluering af Iværksætterhuset - UDKAST Succeskriterier for Iværksætterhuset Iværksætterhuset skal: 1) sikre et enstrenget og ensartet erhvervsfremmetilbud for kommunernes iværksættere og nystartede virksomheder

Læs mere

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 1 of 8 Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 2016-2019 - Sammen skaber vi vækst og velfærd 2 of 8 Forord Byrådet har gennem de senere år arbejdet på at styrke indsatsen over for erhvervslivet i Syddjurs

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14.

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Mødedato Onsdag den 14. april 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Bemærkninger Møde med Væksthus Hovedstadsregionen kl. 13.15-14.15

Læs mere

Erhvervsservice & erhvervsfremme

Erhvervsservice & erhvervsfremme Dette notat er en afrapportering af Business Faxes erhvervsservice- og erhvervsfremmeaktiviteter i perioden 01.01.14-30.06.14. Business Faxe udbyder basale erhvervsserviceydelser til iværksættere og virksomheder

Læs mere

Erhvervspolitisk program

Erhvervspolitisk program Erhvervspolitisk program Indledning Gladsaxe Erhvervsråd blev stiftet i 1982, ud fra et ønske om at etablere et samarbejdsforum mellem Gladsaxe Byråd og det lokale erhvervsliv. Erhvervsrådet består af

Læs mere

Politik for Inklusion og Medborgerskab [Høring august 2013]

Politik for Inklusion og Medborgerskab [Høring august 2013] 2013-2017 [Høring august 2013] 1 Indhold Vision: Vi vil styrke og fordre medborgerskabet Forord... 3 Vision... 4 Strategi... 4 Fokus Medborgerskab... 5 Fokus Mangfoldighed... 6 Fokus Inklusion... 7 Fokus:

Læs mere

Erhvervspolitik Vedtaget af Byrådet, den 16. december 2015

Erhvervspolitik Vedtaget af Byrådet, den 16. december 2015 Erhvervspolitik 2016-2019 Vedtaget af Byrådet, den 16. december 2015 Indledning Med Erhvervspolitikken 2016-2019 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet med at skabe de bedst mulige rammer for,

Læs mere

Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN

Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN 14. marts 2018 Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN 2018-2021 Med HORSENS ALLIANCEN blev der i 2013 skabt en helt ny samarbejdsplatform i Horsens kommune en platform, hvor erhvervslivet, de faglige organisationer

Læs mere

Især industrien vil mangle faglærte

Især industrien vil mangle faglærte November 2013 Især industrien vil mangle faglærte Claus Rosenkrands Olsen, chefkonsulent i DI, Clo@di.dk Danske virksomheder har udsigt til massiv mangel på faglærte i løbet af få år. Nye tal fra DI viser,

Læs mere

Årsrapport/statistik for Iværksætterhuset 1. januar 2014-31. december 2014.

Årsrapport/statistik for Iværksætterhuset 1. januar 2014-31. december 2014. Årsrapport/statistik for Iværksætterhuset 1. januar 2014-31. december 2014. Succeskriterier for Iværksætterhuset Iværksætterhuset skal: 1) sikre et enstrenget og ensartet erhvervsfremmetilbud for kommunernes

Læs mere

ERHVERVSFREMME UNDER LUP HVIDOVRE KOMMUNE

ERHVERVSFREMME UNDER LUP HVIDOVRE KOMMUNE HVIDOVRE KOMMUNE Erhvervsfremme under lup Hvert år vejledes mere end 50.000 iværksættere og virksomheder i den lokale erhvervsservice i Danmark. Det er vigtigt, at vejledningen skaber værdi for virksomhederne,

Læs mere

Forslag til målgrupper og ydelser for fremtidens erhvervsservice på Bornholm

Forslag til målgrupper og ydelser for fremtidens erhvervsservice på Bornholm 19. maj 2014 Forslag til målgrupper og ydelser for fremtidens erhvervsservice på Bornholm Baggrund I kommissoriet for arbejdsgruppen om Fremtidens erhvervsservice på Bornholm, står der overordnet som formål

Læs mere

Erhvervspolitik

Erhvervspolitik Erhvervspolitik 2016-2019 Indledning Med Erhvervspolitikken 2016-2019 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet med at skabe de bedst mulige rammer for, at etablere og drive virksomhed i Egedal Kommune.

Læs mere

UDVIKLING GÅR HÅND I HÅND MED ERHVERVSKLIMA OG SAMMENHOLD

UDVIKLING GÅR HÅND I HÅND MED ERHVERVSKLIMA OG SAMMENHOLD UDVIKLING GÅR HÅND I HÅND MED ERHVERVSKLIMA OG SAMMENHOLD Ikast Hvor ligger Ikast-Brande Kommune? Pårup Brande Nørre Snede Fødevarer landbrug KMC Kelsen Bestseller Tekstil/design/ DK Company interiør Bloomingville

Læs mere

Et stærkt og grønt erhvervsliv. Erhvervspolitisk Handlingsplan

Et stærkt og grønt erhvervsliv. Erhvervspolitisk Handlingsplan Et stærkt og grønt erhvervsliv Erhvervspolitisk Handlingsplan 2011-2012 Indholdsfortegnelse Forord Handlingsplanen skal revideres i 2012. Handlingsplanen midtvejsevalueres ved årsskiftet 2011/2012. Indsatsområder

Læs mere

Hvordan Ikast-Brande Kommune har skabt landets bedste erhvervsklima?

Hvordan Ikast-Brande Kommune har skabt landets bedste erhvervsklima? Hvordan Ikast-Brande Kommune har skabt landets bedste erhvervsklima? Vi udøver myndighed med et service-gen Torsdag den 17. marts 2016 Bornholms Regionskommune Program 1. Velkomst og præsentationsrunde

Læs mere

Et stærkt og grønt erhvervsliv. Erhvervspolitisk Handlingsplan

Et stærkt og grønt erhvervsliv. Erhvervspolitisk Handlingsplan Et stærkt og grønt erhvervsliv Erhvervspolitisk Handlingsplan 2011-2012 Indholdsfortegnelse Forord Handlingsplanen skal revideres i 2012. Handlingsplanen midtvejsevalueres ved årsskiftet 2011/2012. Indsatsområder

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Vi forstår os selv som en integreret del af én af Europas

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 2. oktober 2014 kl

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 2. oktober 2014 kl Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Kirsten Dyrholm Hansen Inge Hynkemejer Peter Petersen Christian Jørgensen Angela Kühl Jensen Anne-Mette Holm Sørensen Karsten Uno Petersen Anette Byriel Andersen

Læs mere

v. Borgmester Carsten Kissmeyer, Ikast- Brande Kommune www.ikast-brande.dk

v. Borgmester Carsten Kissmeyer, Ikast- Brande Kommune www.ikast-brande.dk v. Borgmester Carsten Kissmeyer, Ikast- Brande Kommune Ikast-Brande Kommunes erhvervspolitik Den regionale udviklingsmodel Rammen om det gode liv Vækstvilkår - Menneskelige ressourcer - Innovation, nye

Læs mere

BESLUTNINGSREFERAT. Borgmester Jan Petersen deltog i behandlingen af punkt 1. på dagsordenen.

BESLUTNINGSREFERAT. Borgmester Jan Petersen deltog i behandlingen af punkt 1. på dagsordenen. Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Møde nr. : 26/2012 Sted : Økonomiudvalgets mødelokale Dato : 7. november 2012 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12.00 Medlemmer Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt (Formand)

Læs mere

Referat. Integrationsrådet

Referat. Integrationsrådet Referat Den, kl. 18:00 holdt ordinært møde i Multietnisk Kulturhus, Lille Madsegade 32, Rønne. Mødet slut kl. 18,47 Fraværende med anmeldt forfald: Carl Ilsøe, Beata A. Hansen, Trine Rasmussen Fraværende

Læs mere

Indstilling. Ny erhvervsplan for Aarhus Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 10. september 2013.

Indstilling. Ny erhvervsplan for Aarhus Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 10. september 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 10. september 2013 Ny erhvervsplan for Aarhus 2014-2017 Et enigt Erhvervskontaktudvalg for Aarhus Kommune (EKU) har den 2. september 2013

Læs mere

Vækstbarometer. Arbejdskraft. Region Hovedstaden

Vækstbarometer. Arbejdskraft. Region Hovedstaden Vækstbarometer Region Hovedstaden Arbejdskraft Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region Hovedstaden gennemfører

Læs mere

Furesø Kommune. Partnerskabsaftale om erhverv og beskæftigelse i Furesø Kommune

Furesø Kommune. Partnerskabsaftale om erhverv og beskæftigelse i Furesø Kommune Furesø Kommune Partnerskabsaftale om erhverv og beskæftigelse i Furesø Kommune 2019-2020 BAGGRUND Erhvervslivet og Furesø Kommune har siden 2014 indgået årlige partnerskabsaftaler med henblik på at forbedre

Læs mere

STRATEGI CAMPUS KØGE

STRATEGI CAMPUS KØGE STRATEGI CAMPUS KØGE 2016 2018 Udarbejdet af CAMPUS Køges Projektgruppe - til fordel for CAMPUS Køges elever, studerende, kursister, medarbejdere, partnere og det samfund, vi er en del af. INDIVIDET SKABES

Læs mere

Kvalitetsarbejde på AMU-Fyn

Kvalitetsarbejde på AMU-Fyn Kvalitetsarbejde på AMU-Fyn Omdrejningspunktet for kvalitetsarbejde på AMU-Fyn tager afsæt i fokus på at forbedre vores kerneydelse, undervisning, men også at sikre, at eleven får en oplevelse af kvalitet

Læs mere

Erhvervspolitik 2013-2017

Erhvervspolitik 2013-2017 Erhvervspolitik 2013-2017 1 Indhold Forord... 3 Indledning... 5 Vision... 6 Strategi... 7 Styrke den erhvervsrettede service.. 8 Udnytte planlagte investeringer... 9 2 Vision: Køge Kommune skal markere

Læs mere

DI's erhvervsklimaundersøgelse 2013

DI's erhvervsklimaundersøgelse 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Københavns Erhvervsservice NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget DI's erhvervsklimaundersøgelse 2013 Baggrund Dansk Industri (DI) har offentliggjort

Læs mere

Referat - Økonomiudvalget den 22. maj 2017

Referat - Økonomiudvalget den 22. maj 2017 (#skipnavigation) Referat - Økonomiudvalget den 22. maj 2017 Mødefakta Dato: Mandag den 22. maj 2017 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Hvidovre Medlemmer Finn Gerdes (A) Helle M. Adelborg (A) Karl Erik

Læs mere

Erhvervskontaktens årsrapport 2015

Erhvervskontaktens årsrapport 2015 Erhvervskontaktens årsrapport 2015 Indhold 1. Erhvervskontakten... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Organisering... 3 2. Aktiviteter... 4 2.1 Henvendelser fra virksomheder... 4 2.2 Virksomhedsbesøg... 5 2.3 Detailhandel...

Læs mere

Idekatalog fra Erhvervskonference 27. maj 2010

Idekatalog fra Erhvervskonference 27. maj 2010 Idekatalog fra Erhvervskonference 27. maj 2010 IDEKATALOG FRA ERHVERVSKONFERENCE DEN 27. MAJ I FURESØ MARINA 1. Bedre muligheder for væksterhverv Oprette en accountmanager / erhvervsmentor som indgang

Læs mere

Erhvervsstrategi

Erhvervsstrategi Erhvervsstrategi 2019-2022 Aalborg Erhvervsråd 7. Maj 2018 Erhvervsindsatsen i Aalborg Kommune Aalborg Erhvervsråd Bredt sammensat, Rådgivende for byrådet, Erhvervspuljen, Erhvervsstrategi Aalborg Byråd

Læs mere

Mødet holdes torsdag den 13. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes torsdag den 13. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Møde nr. 13.12.2012 Mødet holdes torsdag den 13. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand - Lea Herdal (F), Næstformand

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Mødetidspunkt 17-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 17-08-2015

Læs mere

Referat fra møde i LUA

Referat fra møde i LUA Referat fra møde i LUA Dato: Fredag d. 2. oktober 2015 Kl. 10.00 12.00 i mødelokale 1 Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Repræsentant fra Hospitalsenheden Vest: Erna Leth; suppleant for Bente

Læs mere

Deltagere: Jeanette Amdal, Kim Elfving, Benny Smith, Steen Dolberg, André Thomsen Afbud: Henrik Fuchs, Carsten Kronborg

Deltagere: Jeanette Amdal, Kim Elfving, Benny Smith, Steen Dolberg, André Thomsen Afbud: Henrik Fuchs, Carsten Kronborg Bestyrelsesmøde den 11. januar 2018 2017 kl. 16.00 S.M.B.A. 18.30 i Ringsted Erhvervsforum Deltagere: Jeanette Amdal, Kim Elfving, Benny Smith, Steen Dolberg, André Thomsen Afbud: Henrik Fuchs, Carsten

Læs mere

Referat. til Økonomiudvalget

Referat. til Økonomiudvalget Referat til Økonomiudvalget Mødedato: Mandag den 3. februar 2014 Mødetidspunkt: 9:30-11:00 Mødested: Deltagere: Borgmesterens mødelokale Johnny Søtrup, Henrik Vallø, Henning Ravn, Jakob Lose, Anders Kronborg,

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Mødetidspunkt 12-08-2019 18:35 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Erhvervs-, Beskæftigelses- og

Læs mere

DET GÅR GODT I HVIDOVRE HER ER VORES VEJ VIDERE

DET GÅR GODT I HVIDOVRE HER ER VORES VEJ VIDERE DET GÅR GODT I HVIDOVRE HER ER VORES VEJ VIDERE Vi vil videre med Hvidovre Den 21. november skal vi til kommunalvalg. Her skal du være med til at vælge de 21 kvinder og mænd, som skal lægge den politiske

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Mødetidspunkt 06-11-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 06-11-2017

Læs mere

Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling

Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling KOMMISORIUM Formål: Udvalget for Landdistriksudvikling har til formål at fokusere på og samordne kommunens landdistriktsudvikling,

Læs mere

Handlingskatalog Erhvervspolitik 2011-2013

Handlingskatalog Erhvervspolitik 2011-2013 Handlingskatalog Erhvervspolitik 2011-2013 Indsatsområde Handling Indhold Samarbejdspartner Et godt erhvervsklima Udvikle samarbejdet med Ringsted Erhvervsforum Videreudvikle netværksformer i regi af Ringsted

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 11. januar 2016 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager Januar...2 3. ET - Drøftelse vedr. Turistinformation

Læs mere

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Det gode lokale samarbejde - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde Februar 2007 Øvrige publikationer/foldere i samme

Læs mere

KOMMUNAL ERHVERVSFREMME

KOMMUNAL ERHVERVSFREMME MEA KURSUS 19. SEPTEMBER 2017 ERHVERVSFREMMESYSTEMET - HVEM, HVAD, HVOR KOMMUNAL ERHVERVSFREMME Eva Glæsner, Chefkonsulent i KLs sekretariat for KKR Midtjylland KKR MIDTJYLLAND MEA KURSUS 19. SEPTEMBER

Læs mere

Lokalt Erhvervsklima - hvordan går det?

Lokalt Erhvervsklima - hvordan går det? KTC 30. maj 13 Lokalt Erhvervsklima - hvordan går det? Souschef Henrik Schramm Rasmussen, DI KTC 30. maj 13 Disposition 1. Kort om analysen 2. Kommunernes rolle for erhvervslivet 3. Hovedresultaterne 4.

Læs mere

Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune. Dialogudvalg og Lokalråd

Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune. Dialogudvalg og Lokalråd Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune Dialogudvalg og Lokalråd Vedtaget af Kommunalbestyrelsen 26. november 2009 Indhold UFormål med nærdemokratimodellenu 3 UDet politiske niveauu 3 UDet lokale

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde Væksthus Hovedstadsregionen

Referat Bestyrelsesmøde Væksthus Hovedstadsregionen Referat Bestyrelsesmøde Væksthus Hovedstadsregionen 4. juli 2014 Bestyrelsesmøde 2-2014 Væksthus Hovedstadsregionen Dato: Torsdag den 26. juni Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen,

Læs mere

Företagsklimat i Danmark Ringsjöstrands Konferens

Företagsklimat i Danmark Ringsjöstrands Konferens Företagsklimat i Danmark Ringsjöstrands Konferens Underdirektør Hanne Schou, DI Dagsorden 1. Värför började DI med Erhvervsklima-mätning? 2. Vad har ni för erfarenheter med det? 2 1. Värför började DI

Læs mere

UDKAST. Resultatkontrakt. mellem. Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd

UDKAST. Resultatkontrakt. mellem. Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd UDKAST Resultatkontrakt mellem Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd 2013 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 2 Parterne 3 3 Vilkår 4 4 Indsatsområder 4 5 Mål 5 6 Økonomi 8 7 Kontrakt 8 7.1 Ny kontrakt

Læs mere

NOTAT. Reorganisering af Campus Køge

NOTAT. Reorganisering af Campus Køge NOTAT Teknik- og Miljøforvaltningen Dato Reorganisering af Campus Køge Planafdelingen Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Udviklingen i Køge Kommune går stærkt i disse år, herunder også udviklingen af Campus

Læs mere

D1.10. (på administrationsgang ved hovedindgangen)

D1.10. (på administrationsgang ved hovedindgangen) Dagsorden - Bestyrelsesmøde Tidspunkt: 16. april 2018 kl. 17.00 18.00 Sted: Lokale: SOSU Østjylland Hedeager 33, 8200 Aarhus N D1.10. (på administrationsgang ved hovedindgangen) Der serverest en let anretning

Læs mere

BESLUTNINGSREFERAT. Møde nr. : 03/2011 Sted : Rådssalen, rådhuset i Grenaa Dato : 23. marts 2011 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12.

BESLUTNINGSREFERAT. Møde nr. : 03/2011 Sted : Rådssalen, rådhuset i Grenaa Dato : 23. marts 2011 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12. BESLUTNINGSREFERAT Møde nr. : 03/2011 Sted : Rådssalen, rådhuset i Grenaa Dato : 23. marts 2011 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12.00 Medlemmer Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt (Formand) Økonomidirektør

Læs mere

Kontrakt - udkast. om varetagelse af lokal erhvervsservice 1. januar 2016 31. december 2018 mellem

Kontrakt - udkast. om varetagelse af lokal erhvervsservice 1. januar 2016 31. december 2018 mellem September 2015 Kontrakt - udkast om varetagelse af lokal erhvervsservice 1. januar 2016 31. december 2018 mellem Ballerup kommune Center for by, kultur og erhverv Hold an vej 7 2750 Ballerup og Væksthus

Læs mere

Overblik over programmet Faglært til vækst UNGE mellem 15 og 30 år er hverken i job eller har en erhvervskompetencegivende

Overblik over programmet Faglært til vækst UNGE mellem 15 og 30 år er hverken i job eller har en erhvervskompetencegivende Overblik over programmet Faglært til vækst Programmet Faglært til vækst er en del af den regionale vækst- og udviklingsstrategi, som regionsrådet og Vækstforum Hovedstaden vedtog i 2015. Visionen for strategien

Læs mere

KKR NOTAT. Dagsorden til møde i politisk praktikpladsforum den 20. maj

KKR NOTAT. Dagsorden til møde i politisk praktikpladsforum den 20. maj NOTAT KKR HOVEDSTADEN Dagsorden til møde i politisk praktikpladsforum den 20. maj Mødetidspunkt: Onsdag den 20. maj 2015, kl. 14-16 Mødested: Lyngby-Taarbæk, mødested følger senere. Deltagere: Byrådsmedlem

Læs mere

Stevns Kommunes Erhvervspolitik 2014 2020

Stevns Kommunes Erhvervspolitik 2014 2020 Stevns Kommunes Erhvervspolitik 2014 2020 Vedtaget af Kommunalbestyrelsen d. 19.12.2013 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Erhvervspolitikkens opbygning... 4 Kommunale rammevilkår Den fælles platform...

Læs mere

i arbejdsmarkedsuddannelserne

i arbejdsmarkedsuddannelserne UNDERVISNINGS MINISTERIET KONTOR FOR ARBEJDSMARKEDSUDDANNELSER Arbejdsmiljø i arbejdsmarkedsuddannelserne... fra integrering i undervisningen til sikkerhedskultur i virksomheden 12/12-konference den 8.-

Læs mere

Program studiebesøg, Udvalget for Landdistrikter og Øer i Lemvig juni 2013

Program studiebesøg, Udvalget for Landdistrikter og Øer i Lemvig juni 2013 Program studiebesøg, Udvalget for Landdistrikter og Øer i Lemvig 20.-21. juni 2013 Deltagere: Medlemmer fra udvalget for Landdistrikter og Øer Hans Chr. Schmidt (V) formand Thomas Danielsen (V) Flemming

Læs mere

ÅRSREGNSKAB IVÆRKSÆTTERKONTAKTPUNKTET Indtægter i alt ,04

ÅRSREGNSKAB IVÆRKSÆTTERKONTAKTPUNKTET Indtægter i alt ,04 ÅRSREGNSKAB IVÆRKSÆTTERKONTAKTPUNKTET 2017 RESULTATOPGØRELSE Indbetaling fra kommunerne i 2017 543.639,04 Indtægter i alt 543.639,04 Rådgivning, kurser og aktiviteter Væksthus Hovedstaden 591.600,00 Basispakke

Læs mere

DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST

DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST NYE AFTALER FOR 3 ÅR Nu kan du stemme ja eller nej til den ny overenskomst. Den gælder i tre år fra 1. marts 2014 til 1. marts 2017, og den dækker chauffører, lagerarbejdere,

Læs mere

Åben. RUDERSDAL ERHVERVSRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 2. Mødedato Tirsdag den 16. marts Mødetidspunkt Kl. 15.

Åben. RUDERSDAL ERHVERVSRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 2. Mødedato Tirsdag den 16. marts Mødetidspunkt Kl. 15. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Rådhuset Mødelokale 2 Mødedato Tirsdag den 16. marts 2010 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Erik Fabrin formand, Søren Hyldgaard næstformand, Mikkel Barnekow Rasmussen,

Læs mere

DEN REGIONALE KOMMUNE EN VÆKSTSTRATEGI PÅ TRE KLINGER' BO RASMUSSEN, KOMMUNALDIREKTØR GLADSAXE KOMMUNE

DEN REGIONALE KOMMUNE EN VÆKSTSTRATEGI PÅ TRE KLINGER' BO RASMUSSEN, KOMMUNALDIREKTØR GLADSAXE KOMMUNE DEN REGIONALE KOMMUNE EN VÆKSTSTRATEGI PÅ TRE KLINGER' BO RASMUSSEN, KOMMUNALDIREKTØR GLADSAXE KOMMUNE Agenda Case 1: Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune Case 2: Ringby-letbanesamarbejdet

Læs mere

Side 1 af 11. Evaluering af besøgskampagne Sammen om vækst hos opstarts- og industrivirksomheder i Aarhus Kommune

Side 1 af 11. Evaluering af besøgskampagne Sammen om vækst hos opstarts- og industrivirksomheder i Aarhus Kommune Side 1 af 11 Evaluering af besøgskampagne Sammen om vækst hos opstarts- og industrivirksomheder i Aarhus Kommune 1 Side 2 af 11 Indhold 1. Baggrund og gennemførelse 2. Virksomhedernes vurdering af erhvervsklimaet

Læs mere