Administrationsgrundlag pladsadministration i Kolding Kommune - juli 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Administrationsgrundlag pladsadministration i Kolding Kommune - juli 2018"

Transkript

1 Administrationsgrundlag pladsadministration i Kolding Kommune - juli 2018 Lovgrundlag Dagtilbudsloven (se denne på fx retsinformation.dk) Herunder skal følgende bemærkes Kommunens forpligtelser i h.t. lovgivningen: Ifølge dagtilbudsloven skal kommunen sikre pasningsgaranti for et dagtilbud til børn i alderen 6 måneder og indtil barnets skolestart. For at opfylde pasningsgarantien skal kommunen tilbyde plads i et dagtilbud, som er alderssvarende. Det er den enkelte kommune, der for egne tilbud og efter aftale med selvejende og udliciterede daginstitutioner og private dagplejere fastsætter, hvilken aldersgruppe de enkelte dagtilbud er forbeholdt. Pasningsgarantien indebærer ikke en garanti for en plads i et bestemt dagtilbud eller i et bestemt geografisk område. Garantien er opfyldt, hvis Kommunen kan tilbyde alderssvarende tilbud indenfor kommunens grænser. Forældre kan endvidere vælge at få tilskud til privat pasning eller tilskud til pasning af egne børn (da Kolding Kommune har valgt at give denne mulighed). Tilskuddet erstatter en plads i et dagtilbud Individuel vurdering, men alle skal behandles lige Man kan ikke have to samtidige dagtilbudspladser kun midlertidigt i en flyttesituation mellem to kommuner Særligt vedr. ny lovgivning Med ændringen af dagtilbudsloven følger en række lovændringer, der træder i kraft enten 1. juli 2018 eller 1. januar Derudover er der indgået en ghettoaftale, som forventes at træde i kraft fra Indtil videre håndteres den ny lovgivning manuelt ved henvendelse til Pladsanvisningen. Der pågår samarbejde med IT-leverandøren, assemble, om de tekniske løsninger. Kombinationstilbud Den 1. juli 2018 tilbydes enlige forældre og forældrepar, hvor begge har et dokumenteret arbejdsbetinget behov for pasning udenfor dagtilbuddenes almindelige åbningstid, et kombinationstilbud. Kombinationstilbud skal give familier mulighed for at kombinere pasning i dagtilbud med privat pasning uden for dagtilbuddets åbningstider. Et kombinationstilbud kan ikke samlet overstige hvad der tidsmæssigt

2 svarer til en fuldtidsplads i et dagtilbud i kommunen, heraf skal den del, der handler om den fleksible pasning uden for dagtilbuddet være på mindst 10 timer om ugen i gennemsnit. Ret til deltidspladser for forældre på barsel eller forældreorlov Pr. 1. januar 2019 vil det være muligt for forældre, som er på barsel, at få en deltidsplads på 30 timer om ugen til ældre søskende, som går i daginstitution. Deltidspladsen skal være mulig at få i den daginstitution, hvor barnet allerede går, og deltidspladsen vil være med en reduceret forældrebetaling. Ret til at stå på venteliste til et andet dagtilbud Pr. 1. januar 2019 skal forældre have mulighed for at tilkendegive ønske om deres barns optagelse i og mulighed for at komme på venteliste en gang til et dagtilbud målrettet aldersgruppen 0-2 år og en gang til et dagtilbud målrettet aldersgruppen fra 3 år og frem til skolestart. Ghettoaftale Regeringen har i maj 2018 indgået aftale med Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om, at der skal være en bedre fordeling af børn i daginstitutionerne. Med aftalen er partierne enige om, at der højst må nyoptages 30 pct. børn fra udsatte boligområder i alle daginstitutioner, dog med mulighed for at hæve loftet til 35 pct. i de kommuner, der har en stor andel børn i de udsatte boligområder. De nye regler om fordeling forventes at træde i kraft 1. januar Udvalgsbeslutninger Reglerne for pladsanvisning Som vedtaget ved udvalgsbeslutning i marts 2014 og ændringer hertil i december 2015 samt marts 2016 og maj 2016) Booking af plads Booking af plads i dagtilbud kan ske fra det tidspunkt barnet får et dansk cpr. nr. Booking af pladser sker som udgangspunkt digitalt via mitkolding.kolding.dk. Booking af pladser kan ske til Kommunens daginstitutioner, dagpleje, SFO og SFO-klub. Ændring eller fortrydelse af en booket plads Ændring af eller fortrydelse af en booket plads kan ske frem til 1 måned før den reelle startdato i et dagtilbud. Når der er mindre end 1 måned til startdatoen i dagtilbuddet, bliver bookingen bindende. Forældre kan herefter tidligst opsige pladsen med en måneds varsel, senest til den sidste dag i en måned. Pasningsgaranti Pasningsgarantien omfatter i Kolding børn i aldersgruppen 3 mdr. og indtil skolestart, som er tilmeldt folkeregistret i Kolding Kommune. Pasningsgarantien gælder alene for børn, der ikke i forvejen har en plads.

3 Pasningsgaranti indebærer, at forældre er sikret en plads senest 3 måneder efter booking af en plads. For at være omfattet af kommunens pasningsgaranti skal forældrene booke plads til barnet senest 3 måneder før et aktuelt pasningsbehov. Det betyder, at forældre der forsøger at booke en plads mindre end 3 måneder før datoen for pasningsbehov, ikke kan forvente, at få stillet et pasningstilbud til rådighed til datoen for pasningsbehovet. Pasningsgarantien indebærer ikke en garanti for en plads i et bestemt dagtilbud. Særlige hensyn til søskende Yngre søskende, med samme bopæl, til allerede indmeldte børn i en institution vil automatisk få reserveret en plads i samme institution som den ældre søskende er indmeldt i, under forudsætning af at der ved det yngste barns fødsel er en ledig plads på den forventede startdato, og at de to søskende har mindst 3 måneder sammen i institutionen. Er der flere søskende, er det altid den nærmeste ældre søskendes institution, hvortil der er søskendefordel. Selvom der ikke umiddelbart er en ledig plads, har forældrene mulighed for at skrive barnet på en søskendefordelsliste og få fortrinsret til en kommende ledig plads. Søskendefordel er gældende for børn, der har samme bopælsadresse. Udmeldelse Udmeldelse skal ske med en måneds varsel til den næste 1. i en måned. Der kan i helt særlige tilfælde dispenseres fra udmeldelsesfristen, såfremt der er tungtvejende sociale eller pædagogiske forhold, der taler herfor. I dagpleje og daginstitutioner kan der dog endvidere gives dispensation, hvis forvaltningen er sikker på, at dispensationen ikke medfører at pladsen kommer til at være ledig i den måned, der gives dispensation til (en hulplads ). Orlov Der kan søges orlov fra et påbegyndt dagtilbud med 1 måneds varsel i minimum 3 måneder og maks. 12 måneder. Varslet kan fraviges i særlige tilfælde på grund af sygdom af særdeles alvorlig karakter (livstruende). Varigheden af den ansøgte orlovsperiode kan ikke ændres. Det tilstræbes, at barnet kan komme tilbage til den samme institution. Ved dagpleje tilbydes plads så tæt på bopælen som muligt. Betalingsfri i dagpleje Hvis en dagplejer har ferie, er på kursus eller er syg og forældrene vælger at passe barnet, fremfor at benytte sig af gæstedagpleje, gives der betalingsfri. Dette gælder dog ikke i følgende perioder: De 3 hverdag før Påske, fredag efter Kr. Himmelfartsdag, juli måned og dagene mellem jul og nytår. Optagelse i børnehave Barnet kan optages i børnehave fra den 1. i den måned, barnet fylder 3 år.

4 Der kan dog opnås dispensation til børnehavestart indtil 2 måneder før barnet fylder 3 år, såfremt der er en ledig plads og såfremt der er et pædagogisk argument, der taler for optagelse før 3 år. Særlige hensyn - Integreret institution En integreret institution sikrer, at barnet optages indtil skolealderen. Som hovedregel overflyttes børn i integrerede institutioner fra vuggestueafdelingen i den måned barnet fylder 3 år. Taksten følger barnets alder. Følgende institutioner betragtes ikke som integrerede, selv om vuggestueafdelingen og børnehaveafdelingen er under samme dagtilbud: Daginstitutionen Nordstjernen Daginstitutionen Ved Åen For Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg gælder, at Vuggestuen og børnehaven i afd. Brunebjerg betragtes som integrerede forløb, men vuggestueafdelingen på Agtrupvej betragtes ikke som en integreret del. Fordeling af pladser, som administreres af pladsanvisningen Pladsanvisningen råder over enkelte pladser af hensyn til børn med særlige pædagogiske eller sociale behov. Det kan f.eks. være: At barnet er henvist fra anden myndighed eller speciallæge Familiesituationen Sociale forhold Tilflyttere/pasning over kommunegrænsen Tilflyttere med børn eller forældre til børn, der skal passes over kommunegrænsen, kan booke pladser på samme måde som Kolding Kommunes borgere. Kapacitetsstyring strategi og praksis vedr. åbning/lukning af pladser Tilpasning af udbudt kapacitet på baggrund af forventninger til lokal udvikling i børnetal og forventet udbud af private pladser. - De fysiske rammer i institutionerne udnyttes først og fremmest. Det tilstræbes, at det gennemsnitlige børnetal i en institution ikke kommer ned under 40 børn. Dagplejens størrelse tilpasses. - I forbindelse med ændringer i antal vuggestuepladser, f.eks. i integrerede institutioner, tages der hensyn til, at der skal være nok dagplejere til at opretholde gæstefunktion i området. Det har ligeledes vægtet at have begge typer 0-2 års pladser, med henblik på at give borgeren valgmulighed mellem dagpleje og vuggestue. - Udbuddet af pladser i den enkelte institution reguleres hen over året, således at der åbnes for flere pladser efterhånden som flere og flere børn fylder 3 år og frem til glidende overgang, hvor der så lukkes ned for et antal pladser igen. - Denne praksis tilstræber, at børn født om vinteren har ligeså gode muligheder for at få den ønskede institution, som børn født om foråret. - Denne praksis tilstræber, at børnetallet svinger jævnt hen over året af hensyn til forældre, børn og personale i institutionen.

5 - Denne praksis tilstræber også en fastholdelse af den fysiske kapacitet med henblik på en senere stigning i børnetal i lokalområdet. I henhold til den seneste befolkningsprognose forventes børnetallet generelt at stige om 5 6 år. (Børne- og Uddannelsesudvalget i juni 2015) Administrativ praksis Kapacitetsstyring - daginstitutioner Der udarbejdes en ny befolkningsprognose hvert år i marts/april (af centralforvaltningen). På baggrund af denne opdateres kapacitetsplanerne i daginstitutionssystemet. I maj/juni sendes de forventede belægningstal til dagtilbudslederne. Dagtilbudslederne vender tilbage, hvis de ønsker at drøfte tallene. Ved opdatering af planerne i daginstitutionssystemet, tages der højde for, at der skal holdes et antal pladser tilbage til opprioriterede børn og skoleudsættere i forhold til det fysiske max/spidsbelastning (jf. også fysiske udviklingsplaner), når der sættes tal på den operative kapacitet. For børnehaveafdelingernes vedkommende sættes der gerne 1-2 pladser ekstra ind til søskende (reserve ved permanent kapacitet). Som udgangspunkt skal en plads bookes, når den bliver ledig. Det tillades, som udgangspunkt, ikke at booke en plads en eller flere måneder efter at bliver ledig dette for at undgå tomgang af pladser, der i praksis ikke vil kunne bruges. I børnehaver er det dog tilladt at booke en plads op til 2 mdr. efter den bliver ledig, hvis der er mindre end 3 måneder til pladsen skal bruges. Der laves undtagelser fra reglen, hvor det giver mening - eksempelvis kan tillades mere tomgang, hvis der er rigelig kapacitet (det giver forældrene større valgmuligheder). Undtagelser fra reglen noteres i det materiale, der udsendes til dagtilbudslederne i maj/juni. Det er chefkonsulenten på Børneområdet, der står for kapacitetsstyringen af daginstitutioner og sørger for at daginstitutionssystemet bliver opdateret. Kapacitetsstyring dagplejen I maj/juni sender forvaltningen de forventede belægningstal til lederen af dagplejen (ligesom til daginstitutionslederne). Tomgang tillades som udgangspunkt ikke i dagplejen: En plads skal bookes den dato, den bliver ledig. Det er dog tilladt at booke en plads 1 md. efter den bliver ledig, hvis der er mindre end 3 måneder til

6 pladsen skal bruges. Pladsanviseren i dagplejen fastsætter, i samarbejde med ledelsen i dagplejen, enkelte undtagelser fra reglen, hvor det giver mening. Dagplejens størrelse skal løbende tilpasses efterspørgslen. Derfor holdes der møder ca. én gang i kvartalet mellem dagplejeledelsen, forvaltningsledelsen og pladsanviseren i dagplejen. I områder med for mange dagplejere iværksættes afskedigelser, i områder med for få dagplejere iværksættes ansættelser. På dette møde gennemgås udbud/efterspørgsel distrikt for distrikt med henblik på drøftelse af udfordringer og evt. tilpasning af antal dagplejere. Pladsanviseren i dagplejen sørger for at udarbejde en status på de enkelte områder forud for mødet (Og evt. tage fat i forvaltningen for at hente sparring til dette). Status indeholder bl.a. antal dagplejere i området, antal pladser i området, antal midlertidige lukkede pladser i området og årsag hertil, afvigelser fra reglen om ingen tomgang, antal 58+, tilgang og afgang af dagplejere, m.v. Pladsanviseren i dagplejen sørger for at ajourføre relevante data på dagplejere i nem og lave evt. tilhørende notater. Herunder fx opdatering af summationsgrupper, ajourføring af dobbelttællere, midlertidig lukning for booking af pladser pga. sygdom, ændring af tomgangsregler, m.v. Pladstildeling i kommunale og selvejende dagtilbud Udgangspunktet er, at forældrene selv booker pladser. De kan få hjælp hertil af pladsanviserne. I helt særlige tilfælde, kan lederen af pladsanvisningen give dispensation til at afvige fra standardreglerne, der er sat op i systemet. Det kræver dog, at der er vedtaget en dispensationsmulighed, jf. også reglerne for pladsanvisning. Ind- og udmeldelser i Privatinstitutioner og private pasningsordninger Forældre aftaler selv ind- og udmeldelse med private dagtilbud og private pasningsordninger. De private dagtilbud giver besked om ind- og udmeldelser til pladsanvisningen, som yder tilskud i forhold til antal indmeldte. Forældre, der benytter private pasningsordninger, giver besked herom til pladsanvisningen, som udbetaler tilskud efter gældende regler. Håndtering af dispensationer praksis Dispensationerne sendes til Pladsanvisningen@kolding.dk. Lederen af Pladsanvisningen undersøger om det er muligt at give dispensation ud fra gældende dispensations muligheder, se afsnittet Udvalgsbeslutninger, og behandler dispensationsansøgningen. Der gives derefter skriftligt svar til ansøgerne. Svarene journaliseres.

7 Andre undtagelser fra reglen Tvillinger Følger som udgangspunkt samme regler som andre (søskende)børn. NemPlads reserverer automatisk så vidt muligt pladser til tvillinger i samme dagtilbud. NemPlads vælger automatisk det dagtilbud, der ligger tættest på børnenes folkeregisteradresse og som har ledige pladser på den forventede startdato. Har tvillingerne større søskende forsøger systemet i stedet at reservere pladser i ældste søskendes dagtilbud, hvis der er plads og sandsynlighed for, at de tre søskende kommer til at gå minimum en måned samtidig i samme dagtilbud. VIGTIG, forældrene skal selv booke pladserne endeligt, ellers bortfalder reservationen, og pladserne frigives, så andre forældre kan booke dem. Hvis forældrene ikke kan finde 2 pladser hos samme dagplejer ved at søge i NemPlads henvises til dagplejens pladsanviser, tlf Hun vil vejlede og være behjælpelig med, så vidt det er muligt, at finde 2 pladser hos den samme dagplejer Børn med særlige behov/opprioriterede børn Leder af Pladsanvisningen og specialpædagogisk konsulent behandler ansøgninger vedr. udsættelser og opprioriteringer af børn i udsatte positioner 2 gange månedligt. Ansøger og forældre orienteres umiddelbart efter møderne. Målet med proceduren er: At sikre en ensartet sagsbehandling af børn med et behov for udsættelse og opprioritering til en specialpædagogisk indsats At sikre optimal kapacitetsstyring af opprioriterede pladser og udnyttelse af de specialpladser der findes i både Dagplejen og i daginstitutioner At sikre at børnene vurderes ud fra faktuelle og aktuelle beskrivelser, således at de placeres i de rigtige tilbud fra starten Børn i plejefamilier Plejeforældre kan ikke benytte Nemplads til booking af pladser. Derfor kontakter de Pladsanvisningen for hjælp dertil. Følger som udgangspunkt samme opskrivningsregler som andre børn. Præcision af ønskeliste/venteliste og adviseringsliste Ønskeliste og adviseringsliste medio 2018 Som vores IT-system - Nem - fungerer i dag kan forældre, udover at booke ledige pladser til deres børn, skrive børnene op på en adviseringsliste, sådan at de får besked, når der opstår ledig plads i et givent dagtilbud. Den ledige plads besættes efter først-til-mølle princippet ved at forældrene klikker ind i mitkolding.kolding.dk og booker pladsen.

8 Derudover kan søskendebørn stå på en særlig liste, ønskelisten, hvor de efter tur vil blive tilbudt en plads i søskendebarnets institution, såfremt der opstår en ledig plads. Udgangspunktet er, at den der har stået længst på listen får førstkommende plads. Dog forudsat at pladsen passer med det tidsrum barnet har brug for pladsen. Hvis, eksempelvis, en fire-årig bliver udmeldt og pladsen er booket to år senere (hvor det oprindeligt var forventet, at den fireårige ville blive udmeldt for at starte i skole), bliver pladsen ikke tildelt den treårige, der måtte stå øverst på listen, da pladsen ikke er ledig helt frem til barnets forventede skolestart om tre år. Pladsen vil i stedet blive tilbudt det næste barn på listen, hvis ønskede/forventede plads passer med tidsrummet for den frigivne plads. Ønskeliste og adviseringsliste primo 2019 Den ny dagtilbudslov indebærer blandt andet, at forældre pr. 1. januar 2019 skal have mulighed for at tilkendegive ønske om deres barns optagelse i og mulighed for at komme på venteliste en gang til et dagtilbud målrettet aldersgruppen 0-2 år og en gang til et dagtilbud målrettet aldersgruppen fra 3 år og frem til skolestart. Kommunens IT-leverandør, Assemble, oplyser, at de arbejder hen imod en teknisk løsning, der pr. 1. januar 2019, vil betyde at den nuværende ønskeliste ændrer karakter sådan, at den ikke længere kun er for søskendebørn, men også for de børn, hvis forældre specifikt ønsker denne institution til deres barn og som ønsker at bruge deres ventelisteret her. Princippet er stadig at første barn på listen, hvis ønsker passer med det tidsrum pladsen er frigivet, vil få tilbudt pladsen. Dog således at søskendebørn kommer før øvrige børn. Assemble arbejder på at give kommunen mulighed for at fastsætte hvor lang tid forældrene skal have til at beslutte om de vil tage imod pladsen. Fx 24, 48 eller 72 timer. Adviseringslisten vil fungere på samme måde fremover som i dag. De, der har skrevet sig op til at få besked om ledig plads, vil få det.

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 16-01-2019 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Faxe Kommune gældende fra 1. januar 2019. Disse retningslinjer omfatter opskrivning

Læs mere

Regelsæt for plads i dagtilbud

Regelsæt for plads i dagtilbud Regelsæt for plads i dagtilbud Dragør Kommune Indholdsfortegnelse Indledning...2 Generelle bestemmelser...2 Opskrivning til en plads...2 Ønske om en specifik plads...3 Optagelse...3 Pasningsgaranti...3

Læs mere

Optagelse i dagtilbud

Optagelse i dagtilbud Optagelse i dagtilbud Indholdsfortegnelse 1. Generelle bestemmelser...2 1.1. Dagtilbud...2 1.2. Ét tilskud pr. barn...2 1.3. Pasningsgaranti...2 2. Venteliste...2 2.1. Opskrivning på venteliste...2 2.2.

Læs mere

Regler om optagelse i dagtilbud og tilskud til anden pasning

Regler om optagelse i dagtilbud og tilskud til anden pasning Regler om optagelse i dagtilbud og tilskud til anden pasning Gældende fra 1. januar 2019 Foto: Modelfoto Regler om optagelse af børn i dagtilbud og tilskud til anden pasning. Regler gældende fra 1. januar

Læs mere

Emne: Bilag 2. Dilemmaer og mulige løsninger.

Emne: Bilag 2. Dilemmaer og mulige løsninger. Notatark Emne: Bilag 2. Dilemmaer og mulige løsninger. 6. august 2018 - Sagsnr. 18/18283 - Løbenr. 194431/18 Dilemma Søskendefordel, herunder tvillinger skal fordelen udvides eller indskrænkes og i givet

Læs mere

2. Pladser i dagtilbud i Roskilde Kommune Der kan søges om plads i dagplejen, vuggestuer, børnehaver og børnehuse.

2. Pladser i dagtilbud i Roskilde Kommune Der kan søges om plads i dagplejen, vuggestuer, børnehaver og børnehuse. Retningslinjer for tildeling af pladser til børn i dagtilbud i Roskilde Kommune Disse retningslinjer er udarbejdet i henhold til dagtilbudsloven og er gældende for den måde, der tildeles plads i kommunale

Læs mere

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning Sagsnr.: 17/5612 Dato: 20-12-2018 Retningslinjer Pladsanvisning Den Digitale Pladsanvisning På www.aabenraa.dk (under selvbetjening) kan du via Den Digitale Pladsanvisning: Skriv dit barn op. Kontrollere

Læs mere

Regler om optagelse i dagtilbud og tilskud til anden pasning

Regler om optagelse i dagtilbud og tilskud til anden pasning Regler om optagelse i dagtilbud og tilskud til anden pasning - gældende pr.??. juni 2014 Gæ ldende fra 1. oktober 2014 Foto: Modelfoto Regler om optagelse af børn i dagtilbud og tilskud til anden pasning

Læs mere

Regler om optagelse i dagtilbud

Regler om optagelse i dagtilbud Regler om optagelse i dagtilbud - gældende pr. 6. marts 2013 Foto: Modelfoto Optagelse af børn i dagtilbud Regler gældende fra 06.03.2013 Udarbejdet i henhold til LBK nr. 668 af 17/06/2011 1. Rudersdal

Læs mere

Visitationsregler for Pladsanvisning til dagtilbud i Hvidovre

Visitationsregler for Pladsanvisning til dagtilbud i Hvidovre Visitationsregler for Pladsanvisning til dagtilbud i Hvidovre Kommune. Visitationskriterierne er udarbejdet i henhold til Lov nr. 501 af 6. juni 2007 Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og

Læs mere

NOTAT: Kombinationstilbud til familier med skæve arbejdstider

NOTAT: Kombinationstilbud til familier med skæve arbejdstider Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 305600 Brevid. 2810528 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Kombinationstilbud til familier med skæve arbejdstider 27. august 2018 I dette notat

Læs mere

Administrationsgrundlag for anvisning af pladser til dagpleje og daginstitutioner. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen 2017

Administrationsgrundlag for anvisning af pladser til dagpleje og daginstitutioner. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen 2017 Administrationsgrundlag for anvisning af pladser til dagpleje og daginstitutioner Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen 2017 Indhold 1. Pasningsgaranti i Aalborg Kommune 3 1.1 Lovgrundlaget 4 2. Optagelsesregler..

Læs mere

Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune

Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune Ifølge dagtilbudsloven skal Greve Kommune fastsætte og offentliggøre retningslinjer for ansøgning om optagelse i et dagtilbud. Nedenstående optagelsesregler

Læs mere

Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune

Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune Retningslinjer pr. 1. januar 2013 Pladsanvisningen Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79 94 68 00 www.vardekommune.dk 1/11 Indhold: FORORD...3 HVAD BETYDER

Læs mere

Visitationsregler for optagelse af børn i dagtilbud 0-5 år i. Albertslund Kommune. Dato: GENERELT

Visitationsregler for optagelse af børn i dagtilbud 0-5 år i. Albertslund Kommune. Dato: GENERELT Visitationsregler for optagelse af børn i dagtilbud 0-5 år i Albertslund Kommune GENERELT Dato: 12.02.2019 Pasningsgaranti Ifølge Dagtilbudslovens 23 og 27 er der pasningsgaranti for alle børn, der er

Læs mere

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2019

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2019 Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2019 Dagtilbudssekretariatet Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5, 9800 Hjørring Mål for dagtilbud 0-6-års området...

Læs mere

NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven

NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 306054 Brevid. 2822261 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven 17. maj 2018 I juni 2017 indgik regeringen

Læs mere

Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune

Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune Retningslinjer pr. 1. januar 2013 Pladsanvisningen Borgerservice Frisvadvej 35, 6800 Varde Tlf. 79 94 68 00 www.vardekommune.dk 1/10 Indhold: FORORD...3

Læs mere

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder: Kommunal dagpleje Kommunal vuggestue Privat daginstitution Herudover

Læs mere

Kalundborg kommunes retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven. Dagpleje Vuggestue Integreret institution Børnehave

Kalundborg kommunes retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven. Dagpleje Vuggestue Integreret institution Børnehave Kalundborg kommunes retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven Dagpleje Vuggestue Integreret institution Børnehave Faglig enhed for småbørn, Algade 2D, 4281 Gørlev Mail: smaborn@kalundborg.dk

Læs mere

Notat ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET 2011

Notat ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET 2011 Notat ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET 2011 1 Optagelse af børn i dagtilbud i Favrskov Kommune I henhold til Dagtilbudsloven 23 og 27 skal kommunen tilbyde pasningsgaranti for alle børn, fra de er

Læs mere

Du kan ønske 3 institutioner/dagpleje indenfor hver aldersgruppe (0-2 årige og 3-5 årige), som så vidt muligt vil blive opfyldt.

Du kan ønske 3 institutioner/dagpleje indenfor hver aldersgruppe (0-2 årige og 3-5 årige), som så vidt muligt vil blive opfyldt. Opskrivning på venteliste Du kan opskrive dit barn til dagtilbud, når barnet er født. Opskrivning skal ske digitalt med NemId via Den digitale Pladsanvisning på www.fredensborg.dk. Opskrivning på venteliste

Læs mere

Pladsanvisningen. Retningslinjer for optagelse i dagtilbud. Skal du have dit barn i dagpleje, børnehave eller SFO?

Pladsanvisningen. Retningslinjer for optagelse i dagtilbud. Skal du have dit barn i dagpleje, børnehave eller SFO? Pladsanvisningen Retningslinjer for optagelse i dagtilbud Skal du have dit barn i dagpleje, børnehave eller SFO? Langeland Kommune har pasningsgaranti. Der tilbydes heldagspladser i dagplejen, børnehaverne

Læs mere

REGLER FOR OPTAGELSE AF BØRN I DAGTILBUD 0-5 år I ALBERTSLUND KOMMUNE

REGLER FOR OPTAGELSE AF BØRN I DAGTILBUD 0-5 år I ALBERTSLUND KOMMUNE 1 Albertslund Kommune Børne- og Ungeforvaltningen 3. september 2012 Institutionsafdelingen GENERELT REGLER FOR OPTAGELSE AF BØRN I DAGTILBUD 0-5 år I ALBERTSLUND KOMMUNE Pasningsgaranti Ifølge Dagtilbudslovens

Læs mere

Regler for optagelse af børn i Hørsholm kommunes dagtilbud

Regler for optagelse af børn i Hørsholm kommunes dagtilbud Regler for optagelse af børn i Hørsholm kommunes dagtilbud Indholdsfortegnelse PASNINGSMULIGHEDER I HØRSHOLM...2 1. DAGTILBUD TIL BØRN FRA 0 6 ÅR...2 2. TILSKUDSORDNINGER...2 PROCEDURE VED OPSKRIVNING

Læs mere

NOTAT: Deltidspladser til børn af forældre på barsels- eller forældreorlov

NOTAT: Deltidspladser til børn af forældre på barsels- eller forældreorlov Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 309331 Brevid. 2915737 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Deltidspladser til børn af forældre på barsels- eller forældreorlov 20. august 2018 I

Læs mere

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2018

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2018 Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2018 Pladsanvisningen Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5, 9800 Hjørring Indhold Mål for dagtilbud 0-6-års

Læs mere

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder: Kommunal dagpleje Kommunal vuggestue Privat daginstitution Herudover

Læs mere

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder: Kommunal dagpleje Kommunal vuggestue Private dag Herudover gives

Læs mere

Retningslinjer for børnepasning

Retningslinjer for børnepasning 2018 Retningslinjer for børnepasning Retningslinjer for optagelse af børn i dagtilbud i Egedal Kommune er godkendt af Familieudvalget d. 4. december 2018 og træder i kraft samme dag. Retningslinjerne er

Læs mere

Ballerup Kommune Anvisningsregler for dagtilbud til børn i alderen indtil skolestart gældende pr. 1. januar 2019

Ballerup Kommune Anvisningsregler for dagtilbud til børn i alderen indtil skolestart gældende pr. 1. januar 2019 Ballerup Kommune Anvisningsregler for dagtilbud til børn i alderen indtil skolestart gældende pr. 1. januar 2019 Indhold 1 Generel information...2 1.1 Dagtilbud til børn fra 0 år og indtil skolestart...2

Læs mere

Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune

Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune Retningslinjer pr. 1. marts 2017 Pladsanvisningen Borgerservice Frisvadvej 35, 6800 Varde Tlf. 7994 6800 www.vardekommune.dk 1/10 Indhold: FORORD...3

Læs mere

Administrationsgrundlag dagtilbud April 2019

Administrationsgrundlag dagtilbud April 2019 Administrationsgrundlag dagtilbud April 2019 Indhold Indledning... 2 Normeringsprincipper... 2 Normering til deltidspladser... 2 Almindelige deltidspladser... 2 Deltidspladser i forbindelse med barsel

Læs mere

Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune

Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune Retningslinjer pr. 1. april 2018 Pladsanvisningen Borgerservice Frisvadvej 35, 6800 Varde Tlf. 7994 6800 www.vardekommune.dk 1/11 Indhold: FORORD...

Læs mere

Dagpleje- og vuggestuepladser tilbydes børn i alderen 26 uger til barnet fylder tre år.

Dagpleje- og vuggestuepladser tilbydes børn i alderen 26 uger til barnet fylder tre år. UDKAST Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 310265 Brevid. 2959976 31. oktober 2018 Retningslinjer for tildeling af pladser til børn i dagtilbud i Roskilde Kommune Disse retningslinjer er udarbejdet i henhold

Læs mere

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Sagsnr. 28.00.00-P00-15-17 Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Dato: 30.5.2018 Styrelsesvedtægten Delegations- og kompetencefordelingsplan Indhold Styrelsesvedtægten for dagtilbud i Horsens Kommune

Læs mere

ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET

ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET Nye tilrettede/korrigerede anvisningsregler 1 ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET Børneudvalget har vedtaget anvisningsreglerne for dagtilbud til børn. Anvisningsreglerne træder i kraft den 1. januar

Læs mere

Retningslinjer for børnepasning

Retningslinjer for børnepasning 2018 Retningslinjer for børnepasning Retningslinjer for optagelse af børn i dagtilbud i Egedal Kommune er godkendt af kommunalbestyrelsen [DATO] og træder i kraft samme dag. Retningslinjerne er udarbejdet

Læs mere

Sorø Kommune. Retningslinier for pladsanvisning i Sorø Kommune. Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, junior- og ungdomsklubber

Sorø Kommune. Retningslinier for pladsanvisning i Sorø Kommune. Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, junior- og ungdomsklubber Sorø Kommune Retningslinier for pladsanvisning i Sorø Kommune Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, junior- og ungdomsklubber Indledning Her kan du læse om, hvordan dit barn får plads

Læs mere

Sådan får dit barn plads i Svendborg Kommune

Sådan får dit barn plads i Svendborg Kommune Sådan får dit barn plads i Svendborg Kommune Svendborg Kommune anviser pladser til de kommunale og selvejende dagtilbud, herunder dagpleje og børnehuse. Du kan læse om Svendborg Kommunes kommunale og selvejende

Læs mere

Daginstitutionsafdelingen

Daginstitutionsafdelingen Daginstitutionsafdelingen Indhold Indhold... 2 Pladsanvisningen... 3 Dagplejen... 4 Pladsanvisning til dagpleje... 4 Optagelse på venteliste... 5 Placering på ventelisten... 6 Digital Pladsanvisning...

Læs mere

Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v.

Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Side 1/6 Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Reglerne er revideret i Børne- og Familieudvalget den 6. december 2018. Reglerne er gældende fra d. 1. januar 2019.

Læs mere

Retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven

Retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven Faglig enhed for Småbørn Retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven Faglig enhed for småbørn 1. Pasningsgaranti Der er pasningsgaranti til alle børn i alderen 26 uger og indtil skolestart.

Læs mere

Hermed informerer vi om ændringer på dagtilbudsområdet fra samt nye takster og tilskud, vedtaget i Byrådet.

Hermed informerer vi om ændringer på dagtilbudsområdet fra samt nye takster og tilskud, vedtaget i Byrådet. ADMINISTRATIONEN - DAGTILBUD & SKOLE Pladsanvisningen Dato: 16. november 2018 Kære forældre E-mail: dagtilbudogskole@vejen.dk Information om dagtilbud, førskole, SFO og fripladsskala 2019 Hermed informerer

Læs mere

Retningslinier for optagelse i dagtilbud, SFO og Klubber i Faxe Kommune

Retningslinier for optagelse i dagtilbud, SFO og Klubber i Faxe Kommune Retningslinier for optagelse i dagtilbud, SFO og Klubber i Faxe Kommune Faxe Kommune, Frederiksgade 9, 4690 Haslev. Tlf. 5620 3000 Pladsanvisningen, Tingvej 7, 3.sal, 4690 Haslev 1 111111 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ændring nr. 2 Institutionstyper Frederiksberg Kommune tilbyder forskellige kommunale og privat/selvejende pasningstilbud.

Ændring nr. 2 Institutionstyper Frederiksberg Kommune tilbyder forskellige kommunale og privat/selvejende pasningstilbud. Ændring nr. Nuværende anvisningsregler Forslag til nye anvisningsregler 1 Kontakt Børne- og Ungeområdet administrerer kommunens dagtilbud til børn og unge i alderen 0-19 år. Dagtilbudsafdelingen er den

Læs mere

Servicetjek af frit valg efter dagtilbudsloven

Servicetjek af frit valg efter dagtilbudsloven 2018 Servicetjek af frit valg efter dagtilbudsloven Indhold 1. Indledning... 1 2. Introduktion til dagtilbudsområdet og dagtilbudsloven... 2 2.1 Tilskud til privat pasning... 2 2.2 Tilskud til pasning

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 18-06-2018 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Notat udarbejdet af: Anette Nygaard Bang Bilag 1 Kombinationstilbuddet skal tilrettelægges ud fra den enkelte families dokumenterede

Læs mere

Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune

Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune Ifølge dagtilbudsloven skal Greve Kommune fastsætte og offentliggøre retningslinjer for ansøgning om optagelse i et dagtilbud. Nedenstående optagelsesregler

Læs mere

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2018

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2018 Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2018 Dagtilbudssekretariatet Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5, 9800 Hjørring Opdateret oktober 2018 Indhold

Læs mere

ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET

ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET Børneudvalget har vedtaget anvisningsreglerne for dagtilbud til børn. Anvisningsreglerne træder i kraft den 1. januar 2015. Vi anbefaler, at du læser reglerne igennem,

Læs mere

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2019

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2019 Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2019 Dagtilbudssekretariatet Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5, 9800 Hjørring Mål for dagtilbud 0-6-års området...

Læs mere

Forvaltningen foreslår, at denne opsøgende indsats i forhold til forældrene sker inden for rammerne af allerede eksisterende aktiviteter.

Forvaltningen foreslår, at denne opsøgende indsats i forhold til forældrene sker inden for rammerne af allerede eksisterende aktiviteter. Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 307636 Brevid. 3039480 Ref. CHBJ Dir. tlf. 4631 4578 charlottebj@roskilde.dk Obligatorisk læringstilbud til 1-årige børn i udsatte boligområder 13. februar 2019 I dette

Læs mere

Retningslinjer for optagelse af børn i dagtilbud

Retningslinjer for optagelse af børn i dagtilbud Retningslinjer for optagelse af børn i dagtilbud 2018 Retningslinjer for optagelse af børn i dagtilbud i Glostrup Kommune er godkendt af kommunalbestyrelsen 6. juni 2018 og træder i kraft samme dag. Retningslinjerne

Læs mere

Optagelsesregler samt målgrupper i daginstitutioner/ dagpleje i Norddjurs Kommune

Optagelsesregler samt målgrupper i daginstitutioner/ dagpleje i Norddjurs Kommune Lovgrundlag Optagelsesregler samt målgrupper i daginstitutioner/ dagpleje i Norddjurs Kommune Det fremgår af Servicelovens 12, at Kommunen træffer afgørelse om optagelse i et dagtilbud. Afgørelsen kan

Læs mere

I henhold til dagtilbudslovens 4 skal kommunen sikre, at der er det nødvendige antal pladser i dagtilbud til børn.

I henhold til dagtilbudslovens 4 skal kommunen sikre, at der er det nødvendige antal pladser i dagtilbud til børn. Anvisningsregler Generel information Dagtilbudsstruktur Venteliste til kommunalt dagtilbud Pasningsgaranti Anvisning af plads til 0-2 årige Anvisning af plads til 3-5 årige Udmeldelse (0-5 årige) Fravigelse

Læs mere

Book institutionsplads til dit barn. - enkelt og hurtigt med NemPlads

Book institutionsplads til dit barn. - enkelt og hurtigt med NemPlads Book institutionsplads til dit barn - enkelt og hurtigt med NemPlads Med NemPlads har Rudersdal Kommune gjort det nemt for dig at booke en plads til dit barn i et dagtilbud. Du finder NemPlads i Min Rude

Læs mere

NOTAT - KOMBINATIONSTILBUD INDLEDNING

NOTAT - KOMBINATIONSTILBUD INDLEDNING NOTAT - KOMBINATIONSTILBUD INDLEDNING Med den nye dagtilbudslov har forældre med arbejdstid udenfor normal åbningstid i dagtilbud ret til tilskud til fleksibel pasning hos en privat børnepasser. Kombinationstilbuddet

Læs mere

RETNINGSLINJER. for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0-6 år

RETNINGSLINJER. for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0-6 år RETNINGSLINJER for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0-6 år September 2015 Forord Dette er Tønder Kommunes retningslinjer for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0 6 år. Som nybagt forældre eller tilflytter

Læs mere

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning Sagsnr.: 17/5612 Dato: 07-09-2017 Retningslinjer Pladsanvisning Den Digitale Pladsanvisning På www.aabenraa.dk (under selvbetjening) kan du via Den Digitale Pladsanvisning: Skrive dit barn op. Kontrollere

Læs mere

Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v.

Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Side 1/7 Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Reglerne er revideret i Udvalget for Børn og Unge den 10. august 2017. De træder i kraft den 11. august 2017. Indhold

Læs mere

Serviceinformationer Gældende fra 1. januar 2019

Serviceinformationer Gældende fra 1. januar 2019 Serviceinformationer Gældende fra 1. januar 2019 Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2019 Dagtilbudssekretariatet Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen

Læs mere

Bilag nr. 1 til B&U 6/ Forslag til retningslinier for visitation og venteliste til dagtilbud

Bilag nr. 1 til B&U 6/ Forslag til retningslinier for visitation og venteliste til dagtilbud Bilag nr. 1 til B&U 6/5 2008 Forslag til retningslinier for visitation og venteliste til dagtilbud I Viborg Kommune har vi følgende dagtilbud: Dagpleje For børn i alderen 24 uger til 2 år og 11 måneder.

Læs mere

Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud og fritidsklubber

Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud og fritidsklubber DRAGØR KOMMUNE 10. juli 2012 Social, Børn og Kultur Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud og fritidsklubber I dette regelsæt beskrives Dragør Kommunes retningslinjer og administrative praksis i

Læs mere

Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v.

Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Revideret i Udvalget for Børn og Unge den 28. januar 2010 Indhold Opskrivning til dagtilbud Hvornår skal jeg skrive mit barn

Læs mere

Den kommunale dagpleje.

Den kommunale dagpleje. Sagsnr. 28.06.00-P16-1-18 Cpr. Nr. Dato 21-10-2018 Navn Sagsbehandler Johnni Steen Helt Høringsnotat om deltidspladser i kommunens dagtilbud med generel information om deltidspladser, forældrebetaling,

Læs mere

Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger

Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger Dagtilbud Dagtilbud er tilbud for børn i alderen 0-6 år og består af: Kommunale dagplejere Kommunale daginstitutioner Selvejende daginstitutioner

Læs mere

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder: Kommunal dagpleje Kommunal vuggestue Privat daginstitution Herudover

Læs mere

Regler for optagelse af børn i dagtilbud fra 1. maj 2012

Regler for optagelse af børn i dagtilbud fra 1. maj 2012 Regler for optagelse af børn i dagtilbud fra 1. maj 2012 1) Rudersdal Kommune har følgende dagtilbud til børn Kommunal dagpleje (0-2 år) Vuggestuer (0-2 år) Børnehaver (3-6 år) Aldersintegrerede institutioner

Læs mere

DAGTILBUD FOR 0 6 ÅRIGE BØRN OG SFO I TØNDER KOMMUNE

DAGTILBUD FOR 0 6 ÅRIGE BØRN OG SFO I TØNDER KOMMUNE DAGTILBUD FOR 0 6 ÅRIGE BØRN OG SFO I TØNDER KOMMUNE RETNINGSLINJER OPTAGELSE OG UDMELDELSE JUNI 2018 INDHOLD Forord... 3 Retningslinjerne gælder for... 4 Retningslinjerne gælder ikke for... 4 Retningslinjer

Læs mere

Retningslinjer for dagtilbud

Retningslinjer for dagtilbud Retningslinjer for dagtilbud Retningslinjerne omfatter opskrivning og anvisning af pladser til Faxe Kommunes dagpleje, aldersintegrerede daginstitutioner, børnehaver og SFO samt fritidsklubber ifølge lov

Læs mere

Sådan får dit barn en plads i dagtilbud

Sådan får dit barn en plads i dagtilbud Sådan får dit barn en plads i dagtilbud - og andre nyttige oplysninger Indhold Pladsanvisning... 3 Dagpleje... 4 Optagelse på venteliste... 5 Placering på ventelisten... 5 Tildeling af plads... 6 Søskendehensyn...

Læs mere

Notat vedrørende kapacitet for kommunale dagtilbud i Støvring

Notat vedrørende kapacitet for kommunale dagtilbud i Støvring Notat vedrørende kapacitet for kommunale dagtilbud i Støvring Forudsætninger for beregning af forventet børnetal Dette notat går udelukkende på kommunale dagtilbud i Støvring. Forventet antal børn i er

Læs mere

Bedre fordeling i daginstitutioner

Bedre fordeling i daginstitutioner Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 307636 Brevid. 3039863 Ref. CHBJ Dir. tlf. 4631 4578 charlottebj@roskilde.dk Bedre fordeling i daginstitutioner 28. februar 2019 I dette notat beskrives forslag til

Læs mere

Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud, fritidshjem/sfo og fritidsklubber

Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud, fritidshjem/sfo og fritidsklubber DRAGØR KOMMUNE 10. juli 2012 Social, Børn og Kultur Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud, fritidshjem/sfo og fritidsklubber I dette regelsæt beskrives Dragør Kommunes retningslinier og administrative

Læs mere

REGLER OG RETNINGSLINJER. for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0-6 år

REGLER OG RETNINGSLINJER. for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0-6 år REGLER OG RETNINGSLINJER for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0-6 år Oktober 2014 Forord Du sidder nu med Tønder Kommunes Regler og Retningslinjer for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0 6 år. Som

Læs mere

Ny dagtilbudslov 2018

Ny dagtilbudslov 2018 Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Kort om lovens to hovedelementer og gennemgang af de politiske sager til orientering og beslutning 1. Styrket kvalitet i dagtilbud 2. Øget fleksibilitet

Læs mere

Venteliste- og optagelseskriterier. daginstitutioner og skolefritidsordninger. Kommune gældende fra 1. januar Struer Kommune

Venteliste- og optagelseskriterier. daginstitutioner og skolefritidsordninger. Kommune gældende fra 1. januar Struer Kommune Venteliste- og optagelseskriterier for dagpleje, daginstitutioner og skolefritidsordninger i Struer Kommune gældende fra 1. januar 2007 Struer Kommune Struer Kommunes serviceniveau Struer Kommune har pasningsgaranti

Læs mere

TEMADRØFTELSE OM ANVISNINGSREGLER, BOOK EN PLADS MV. Børne- og Ungdomsudvalget 23. november 2016

TEMADRØFTELSE OM ANVISNINGSREGLER, BOOK EN PLADS MV. Børne- og Ungdomsudvalget 23. november 2016 / TEMADRØFTELSE OM ANVISNINGSREGLER, BOOK EN PLADS MV. Børne- og Ungdomsudvalget 23. november 2016 Disposition for temadrøftelsen Anvisningsreglerne i dag 1) Lovgivningsmæssige rammer 2) Anvisningsregler

Læs mere

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Kort om lovens to hovedelementer og gennemgang af de politiske beslutninger der skal træffes 1. Styrket kvalitet i dagtilbud 2. Øget fleksibilitet for forældre

Læs mere

Praksis for tilpasning af kapaciteten i dagplejen og dialogen med forældrene

Praksis for tilpasning af kapaciteten i dagplejen og dialogen med forældrene Notatark Sagsnr. 00.32.10-Ø00-2-14 Sagsbehandler Heidi Jul Nielsen 4.2.2016 Praksis for tilpasning af kapaciteten i dagplejen og dialogen med forældrene Baggrund Formålet med dette notat er at redegøre

Læs mere

Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v.

Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Side 1/7 Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Revideret i Udvalget for Børn og Unge den xx. xxxxxxxx 2014 28. januar 2010 Indhold Opskrivning til dagtilbud Hvornår

Læs mere

Retningslinjer for pladsanvisning. Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, SFO II og ungdomsklubber

Retningslinjer for pladsanvisning. Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, SFO II og ungdomsklubber Retningslinjer for pladsanvisning Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, SFO II og ungdomsklubber R e t n i n g s l i n i e r f o r p l a d s a n v i s n i n g Her kan du læse om, hvordan

Læs mere

Orientering om ændring af dagtilbudsloven lov 1528 af 18. december 2018 om bedre fordeling i daginstitutioner

Orientering om ændring af dagtilbudsloven lov 1528 af 18. december 2018 om bedre fordeling i daginstitutioner Til alle kommuner m.fl. Holmens Kanal 22 1060 København K Telefon 33 92 93 00 sm@sm.dk www.socialministeriet.dk Sagsnr. 2018-3611 Doknr. 638763 Dato 21-12-2018 Orientering om ændring af dagtilbudsloven

Læs mere

Glostrup Kommune tilbyder pt. flere former for dagtilbud for børn i alderen 0 år og til skolestart (SFO start):

Glostrup Kommune tilbyder pt. flere former for dagtilbud for børn i alderen 0 år og til skolestart (SFO start): 01.04.2012 sagnr.:09/8119 Retningslinjer for optagelse af børn i dagtilbud i Glostrup Kommune Retningslinjer for optagelse af børn i dagtilbud i Glostrup Kommune er udarbejdet i henhold til lov nr. 501

Læs mere

Sådan får dit barn plads i Svendborg Kommune

Sådan får dit barn plads i Svendborg Kommune Sådan får dit barn plads i Svendborg Kommune Der er pladsgaranti i Svendborg Kommune. Garantien omfatter alle børn over 26 uger og indtil barnet starter i skolen. Du får en garantidato for, hvornår dit

Læs mere

Rammer, tidsfrister og retningslinjer for frokostordning i daginstitutioner i Ringsted Kommune

Rammer, tidsfrister og retningslinjer for frokostordning i daginstitutioner i Ringsted Kommune Rammer, tidsfrister og retningslinjer for frokostordning i daginstitutioner i Ringsted Kommune Loven om fleksible frokostordninger træder i kraft d. 1. januar 2011. Lover giver kommunerne pligt til at

Læs mere

Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v.

Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Side 1/6 Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Reglerne er revideret i Udvalget for Børn og Unge den 22. oktober 2015, og de træder i kraft d. 23.oktober 2015. Indhold

Læs mere

Revurdering af visitationsregler for tildeling af dagpleje- og daginstitutionsplads

Revurdering af visitationsregler for tildeling af dagpleje- og daginstitutionsplads Pkt.nr. 2 Revurdering af visitationsregler for tildeling af dagpleje- og daginstitutionsplads 299659 Indstilling: 1. at Socialudvalget tager til efterretning, at der pr. 1.1.2001 er sket ændringer og præciseringer

Læs mere

Plads i Halsnæs Kommune... 3. Målsætning... 3. Pladsanvisningen:... 3. Nedsættelse af forældrebetaling:... 3. Betalingsspørgsmål:...

Plads i Halsnæs Kommune... 3. Målsætning... 3. Pladsanvisningen:... 3. Nedsættelse af forældrebetaling:... 3. Betalingsspørgsmål:... Visitationsregler for s Dagtilbud Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Plads i... 3 Målsætning... 3 Pladsanvisningen:... 3 Nedsættelse af forældrebetaling:... 3 Betalingsspørgsmål:... 4 Opskrivning af

Læs mere

Anvisningsregler fra 1. maj 2019

Anvisningsregler fra 1. maj 2019 Anvisningsregler fra 1. maj 2019 Opskrivning Man kan først skrive sit barn op på venteliste, når barnet er født, dette gøres via den Digitale Pladsanvisning. Modtager Pladsanvisningen ansøgningen senest

Læs mere

Børnetalsprognose og kapacitet

Børnetalsprognose og kapacitet Børnetalsprognose og kapacitet 2019-2023 Udarbejdet af Sekretariat og Dagtilbud og Økonomi, april 2019. Acadre nr. 19/6582 Indhold 1. Indledning...3 2. Forventet behov for pladser...3 2.1 Befolkningsprognosen...3

Læs mere

Fastsættelse af dispensationsadgang fra nye regler om bedre fordeling i daginstitutioner

Fastsættelse af dispensationsadgang fra nye regler om bedre fordeling i daginstitutioner Til alle høringsparter Holmens Kanal 22 1060 København K Telefon 33 92 93 00 sm@sm.dk www.socialministeriet.dk Sagsnr. 2018-5658 Doknr. 623762 Dato 9-11-2018 Høringsbrev vedr. ændringer af bekendtgørelse

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE: Godkendt i BUU 4.5.2009

INDHOLDSFORTEGNELSE: Godkendt i BUU 4.5.2009 Børn og Kultur Retningslinjer for pladsanvisning INDHOLDSFORTEGNELSE: RETNINGSLINJER FOR PLADSANVISNING:...3 PASNINGSGARANTI:...3 ANCIENNITET:...3 PASNINGSOMRÅDE:...3 OPSKRIVNING TIL VENTELISTE:...4 ANVISNING

Læs mere

Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud, fritidshjem og fritidsklubber

Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud, fritidshjem og fritidsklubber DRAGØR KOMMUNE 23. maj 2011 Social, Børn og Kultur SBK Børn og Pædagogik Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud, fritidshjem og fritidsklubber I dette regelsæt beskrives Dragør Kommunes retningslinier

Læs mere

Ansøgning om optagelse i dagtilbud/sfo

Ansøgning om optagelse i dagtilbud/sfo Aabenraa Kommune Børn og Skole Tinglev Midt 2 6360 Tinglev Kontaktperson Navn Pladsanvisning Telefon 73 76 76 76 E-mail digitalplads@aabenraa.dk Dato Sagsidentifikation - KLE 28.09.40G01 5 708410 045271

Læs mere

Dagtilbudsstruktur Rebild Kommune

Dagtilbudsstruktur Rebild Kommune BILAG 4 STYRELSESVEDTÆGT FOR DAGTILBUD I REBILD KOMMUNE Dagtilbudsstruktur Rebild Kommune Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. ddagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder:

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 25. oktober 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 14:00 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Gruppemøder: 25. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2018

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2018 Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2018 Pladsanvisningen Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5, 9800 Hjørring Indhold Mål for dagtilbud 0-6-års

Læs mere