Navision Stat 9.1. Beskrivelse af Central Integration CIS. Overblik. Side 1 af 18. ØSY/SKH 31. maj 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Navision Stat 9.1. Beskrivelse af Central Integration CIS. Overblik. Side 1 af 18. ØSY/SKH 31. maj 2018"

Transkript

1 Navision Stat 9.1 Side 1 af 18 ØSY/SKH 31. maj 2018 Beskrivelse af Central Integration CIS Overblik Formål Integrationsfunktionaliteten gør det muligt at levere data fra Navision Stat via ØDUP, hvor disse data kan modtages af flere modtagersystemer såsom BUDGET-, HR- og TIDSREG-systemerne. Data leveres til regnskabets partneraftale i ØDUP og routes videre til modtagersystemets partneraftale. Overblik... 1 Formål... 1 Målgruppe... 2 Hvorfor er det vigtigt?... 2 Copyright... 2 Seneste ændring... 2 Beskrivelse... 3 Roller... 3 Opsætning af CIS... 3 Opsætning af CIS datastrømme... 4 Udlæsningskriterier, relationer og filtre... 8 XML skemaer... 9 CIS Opsætning... 9 Udlæsning af data Manuel udlæsning af CIS data Schedulleret udlæsning af CIS data Angivelse af startpost løbenr Genudlæsning af transaktions dataleverancer Dataleverancer Udlæsning af data til ny modtager CIS log Periodisk aktivitet Indlæs og udlæs GIS Datastrøm Omdøbning, sletning og spærring af en CIS Datastrøm Henvisninger... 18

2 Målgruppe Dokumentet retter sig mod interne systemkonsulenter og IT-driftsmedarbejdere, der vil stå for implementering af nye centrale systemer, der via CIS skal integrere med Navision Stat, samt medarbejdere der skal stå for den efterfølgende drift. Side 2 af 18 Hvorfor er det vigtigt? Beskrivelsen giver et indblik i Navision Stats centrale integrationsløsning, der er afgørende for, at der kan afsendes data til de centrale systemer. Copyright En delmængde eller hele emner i teksten af denne dokumentation til Microsoft Dynamics NAV er blevet ændret af Moderniseringsstyrelsen Microsoft Corporation and Moderniseringsstyrelsen. All rights reserved. Seneste ændring Publiceret første gang: Seneste ændring:

3 Beskrivelse Side 3 af 18 Roller For at kunne arbejde med CIS skal den relevante bruger have tildelt rollerne NS_CIS og NS_OPS_CIS. Rettighed NS_CIS Beskrivelse Med denne rolle kan du afvikle CIS kørsler samt foretage indirekte skrivninger til CIS datastrømskort samt CIS transaktionstabeller. NS_OPS_CIS Rollen giver adgang til at kunne foretage opsætninger i CIS og indlæsning af CIS datastrømsopsætning. I Brugervejledning til Brugeradministration kan du læse mere om de to roller NS_CIS og NS_OPS_CIS, der anvendes med den centrale integrationsløsning CIS. Bemærk, at rollerne kun må tildeles brugere i MODST, da det udelukkende er MODST konsulenter og MODST driftsfolk, der må få opsætnings- og kørselsafviklingsrettigheder til CIS funktionaliteten. Opsætning af CIS Dokumentet beskriver opsætning af CIS, opsætning af CIS datastrømme samt CIS kørsler til udlæsning af data fra Navision Stat. Funktionaliteten bygger på elementer, der allerede er kendt fra GIS eksport datastrømme og er suppleret med funktionalitet, der gør det muligt at tilkoble Navision Stat CIS ØDUP invokeren 1 og aflevere datasæt til partneraftaler på ØDUP. CIS funktionaliteten tilgås fra flg.: Sti: Afdelinger/Opsætning/Programopsætning/Central Integration 1 NS CIS ØDUP invokeren, der kører parallelt med den eksisterende ØDUP invoker, anvendes til at læse data i Navision Stat, danne xml filer og uploade xml filerne til ØDUP.

4 Side 4 af 18 Opsætning af CIS datastrømme For hver type af dataleverance skal der oprettes en CIS datastrøm, hvor du angiver de tabeller og felter, der skal udlæses fra.

5 Sti: Afdelinger/Opsætning/Programopsætning/Central integration/cis Datastrømme Side 5 af 18

6 Under oversigtspanel Generelt angives flg.: Side 6 af 18 Felt Kode Beskrivelse Type Aktiv Beskrivelse Feltet indeholder koden for CIS datastrømmen. Feltet indeholder en beskrivelse af CIS datastrømmen. Feltet er et optionsfelt med optionsværdierne Stamdata eller Transaktionsdata. Feltet anvendes til at aktivere en CIS datastrøm. Feltet er relevant for at kunne styre, at der ikke afleveres unødige filer fra CIS datastrømme, der ikke bliver afhentet i ØDUP. Under oversigtspanel Oplysninger findes flg. felter: Felt Seneste udlæsningsstatus: Seneste fejlbeskrivelse: Seneste udlæsningsdato: Seneste udlæsningstidspunkt: Antal rækker udlæst ved seneste udlæsning: Seneste Til løbenr.: Seneste XML Skema Dato Tid: Ændret siden seneste XML Skema: Beskrivelse Feltet udfyldes af systemet og kan antage værdierne Succes eller Fejl. Hvis udlæsningen er fejlet, så vil en fejlbeskrivelse fremgå af dette felt. Datostempling for seneste udlæsning. Feltet udfyldes af systemet. Tidsstempling for seneste udlæsning. Feltet udfyldes af systemet. Feltet viser det antal records, der blev udlæst. Feltet udfyldes af systemet. Feltet anvendes af systemet til at registrere det sidste løbenr. i den seneste udlæsning på en transaktionsdatastrøm. Dato- og tidsstempling for seneste udlæsning af xml skema for den pågældende datastrøm. Feltet markeres af systemet, hvis der er foretaget dataopsætningsmæssige ændringer på CIS datastrømmen siden sidste udlæsning af xml skema for datastrømmen.

7 Vælg handlingen Dataopsætning Side 7 af 18 Handlingen Dataopsætning åbner vinduet CIS Eksportlinjer. Her angives de Navision Stat tabeller og felter, der skal indgå i dataleverancen. Tabel: Felt Linjenummer Tabelnummer Tabeltitel Filter XML Tabelnavn XML Rodnode Beskrivelse I feltet angives linjens nummer i dataleverancen. I feltet angives tabel ID et for tabellen. Det er muligt at lave opslag i feltet. Systemet indsætter tabelnavnet, når der vælges en tabel i feltet Tabelnummer. Feltet anvendes af systemet. Et Ja i feltet angiver, at der er opsat filter på tabellen via handlingen Filtre. Systemet indsætter tabelnavnet, når der vælges en tabel. Der kan redigeres i feltet. Feltet er uafhængig af tabel- og feltnavns-ændringer og bevarer det oprindelige xml-tabelnavn for at sikre en bagudkompatibilitet. Der må ikke angives '.', ', ', '/', '-', '<', '>', '&', '(', ')' eller mellemrum i XML tabelnavnet. Feltet indeholder tabelnavnet i flertal og uden '.', ', ', '/', '-', '<', '>', '&', '(', ')' eller mellemrum. Feltværdien anvendes som rodnode i XML-filen.

8 Undertabel: Side 8 af 18 Felt Feltnummer Felttitel XML Feltnavn Udlæs til XML Sorteringsnøgle Primærnøgle XML Optionssværdier Beskrivelse I feltet angives det felt, der skal indgå i dataleverancen. Det er muligt at lave opslag i feltet. Feltet indeholder navnet på det felt, der er valgt i feltet Feltnummer. Systemet indsætter feltnavnet, når der vælges et felt. Der kan redigeres i feltet. Feltet skal være uafhængig af tabel- og feltnavns-ændringer, og skal bevare det oprindelige xml-feltnavn for at sikre en bagudkompatibilitet. Der må ikke angives '.', ', ', '/', '-', '<', '>', '&', '(', ')' eller mellemrum i XML feltnavnet. Feltet markeres, hvis feltet skal medtages i udlæsningen. Feltet markeres, hvis feltet skal anvendes til at sortere med i filen. Det anbefales, at der kun opsættes sortering for et felt. Feltet markeres, hvis feltet er en primærnøgle. Feltet viser de optionsværdier, som feltet kan indeholde, såfremt feltet er et optionsfelt. Værdierne udlæses til xmlfilen, hvis der er markeret i feltet Udlæs til XML. Bemærk, at CIS datastrømskoden ikke må indeholde æ, ø, å og særlige specialtegn. Udlæsningskriterier, relationer og filtre Data fra Navision Stat kan udlæses via en CIS datastrøm med en indbyrdes relation. Det sker ved, at man markerer den linje, der skal relateres til en anden og vælger handlingen Niveau Ind på handlingsbåndet. I eksemplet med ALIAS datastrømmen relateres Linjenummer 20 Alias Dimension med Linjenummer 10 Aliaskontering. Efterfølgende er der sat filter på linjen med Alias Dimension. Dette sker via handlingen Filtre. Filteret definerer relationen.

9 Side 9 af 18 Eksemplet ovenfor viser, at der vha. feltet Alias i tabellen Alias Dimension og feltet Alias i tabellen Aliaskontering skabes en relation mellem de to tabeller. Bemærk, at der ifbm. optionfelter skal angives integer-værdier i stedet for tekstværdier i filterangivelser. Eksempelvis hvis der kun skal udlæses finanskonti af typen Resultatopgørelse, skal der i feltet Værdi angives 0 i stedet for Resultatopgørelse. Selve opsætningen af CIS datastrømmene foretages af NSUDV ved MODST og udlæses til en datafil for en samlet opsætning i driftsregnskaberne. XML skemaer Det er muligt at danne et XML skema pr. CIS datastrøm. Det udlæste XML skema skal efterfølgende uploades til ØDUP, hvor det anvendes til at validere dataleverancen udlæst fra den tilhørende CIS datastrøm. Udlæsning af skema sker via handlingen Opret XML Skema på CIS datastrømmen og foretages fra NSUDV enhedens KVV database i tilfælde af, at der er foretaget opsætningsmæssige ændringer på CIS datastrømmen. Sti: Afdelinger/Opsætning/Programopsætning/Central integration/cis Datastrømme/Handlingen Opret XML Skema CIS Opsætning For at kunne aflevere data til ØDUP skal der være installeret en CIS Invoker (se installationsvejledning NSCIS Invoker til NS9.1 Installationsvejledning til windows.pdf ). Derudover skal der være opsat flg.:

10 Sti: Afdelinger/Opsætning/Programopsætning/Central integration/cis Opsætning Side 10 af 18 Felt NS CIS Invoker Url ØDUP Webservice Url ØDUP Brugernavn ØDUP Adgangskode ØDUP Partneraftale Beskrivelse I feltet skal angives oplysninger om CIS webservicen, som Navision Stat kontakter. I feltet angives adressen på ØDUP servicen. I feltet angives det brugernavn, som anvendes til at logge på ØDUP. I feltet angives password til det brugernavn, som er angivet i feltet ØDUP Brugernavn. I feltet angives regnskabets partneraftale på ØDUP. Udlæsning af data Data kan udlæses via en CIS datastrøm enten manuelt via opgaven CIS Kør Invoker eller via en schedulleret afvikling via opgavekø. Dette under forudsætning af, at CIS datastrømmen er aktiveret. Manuel udlæsning af CIS data Manuel udlæsning af data fra de aktive CIS datastrømme sker fra flg.:

11 Sti: Afdelinger/Opsætning/Programopsætning/Generel Integration/Central Integration/Opgaver/Kør Invoker Side 11 af 18 Der skal svares Ja til ovenstående dialogboks for at gennemføre udlæsningen og uploade filen til ØDUP. Schedulleret udlæsning af CIS data Der kan opsættes daglige udlæsninger af de aktive CIS datastrømme. Dette sker via opgavekø funktionaliteten, hvor flg. trin skal gennemføres: Opret en opgavekategorikode CIS Sti: Afdelinger/Opsætning/Programopsætning/Opgavekø/Kategoriliste til opgavekø Opret en opgavekø Sti: Afdelinger/Opsætning/Programopsætning/Opgavekø/Opgavekøer Bemærk, at der i felterne Start på denne NAS-computer og Start på denne NAS-forekomst skal angives de NAS-computer og NAS-forekomst navne, som er oprettet til formålet. NAS-forekomsten er jobqueu NAS en også kaldet opgavekø NAS en.

12 Side 12 af 18 Opret opgavekøpost Sti: Afdelinger/Opsætning/Programopsætning/Opgavekø/Opgavekøpost Bemærk, at afviklingstidspunktet for opgavekøposten bør rykkes med f.eks. 2 minutter for hvert produktions regnskab, så ikke alle dataeksport-opgaver starter samtidig. Det anbefales, at felterne for timeout og max. antal aktiveringsforsøg sættes til hhv sekunder og 2 aktiveringsforsøg. Bemærk endvidere, at det er en forudsætning, at der er foretaget et route-setup på ØDUP, således at data fra CIS datastrømmene modtages i de korrekte modtagersystemers partneraftaler. Denne routnings opsætning foretages af MODST s arkitektur- og infrastruktur team. Angivelse af startpost løbenr. For CIS datastrømme af typen Transaktion skal der angives en startdato fra hvornår, der skal udlæses poster. Dette skal ske forud for den første udlæsning og vha. kørslen Korriger postløbenr..

13 Side 13 af 18 Sti: Afdelinger/Opsætning/Programopsætning/Generel Integration/Central Integration/CIS Datastrømme/Handlingen Korriger postløbenr. Når der trykkes OK i ovenstående vindue, bliver feltet Seneste Til løbenr. på CIS datastrømmen opdateret. Dvs. at i dette eksempel vil den første udlæsning starte med en post med løbenummeret , der har en bogføringsdato, der er større eller lig med (se efterfølgende billede).

14 Side 14 af 18 Genudlæsning af transaktions dataleverancer Det er muligt via samme kørsel Korriger postløbenr. at genudlæse allerede gennemførte udlæsninger. Sti: Afdelinger/Opsætning/Programopsætning/Generel Integration/Central Integration/CIS Datastrømme/Handlingen Korriger postløbenr. Dataleverancer Ved udlæsning af data fra en Transaktions CIS datastrøm vil leverancen være inkrementel. Data udlæst fra en datastrøm af typen Stamdata vil enten være en fuld udlæsning eller en nul fil. Sidst nævnte vil være aktuel, hvis der ikke har været

15 foretaget ændringer eller nyoprettelser af stamdata siden sidste udlæsning. I modsat fald vil der atter ske en fuld udlæsning. Side 15 af 18 Udlæsning af data til ny modtager Kørslen Udlæs CIS data til ny modtager kan udlæse allerede udlæste CIS data fra en aktiveret CIS datastrøm til en ny modtager på ØDUP. Sti: Afdelinger/Opsætning/Programopsætning/Generel Integration/Central Integration/CIS Datastrømme/Handlingen Udlæs CIS data til ny modtager Det er på kørslens anfordringsbillede via feltet ModtagerId muligt at angive, at der skal afleveres data til en specifik modtagers partneraftale, og alene denne partneraftale vil modtage den specielle dataleverance, selvom der er flere modtagere af den pågældende CIS datastrøms data. Feltet ModtagerId skal udfyldes med <CIS datastrømskoden>:<bogføringskreds>. Bemærk, at der kun kan angives bogføringsdato ifbm. CIS datastrømme med typen Transaktionsdata. CIS log Enhver udlæsning fra en CIS datastrøm logges i CIS transaktionsloggen.

16 Sti: Afdelinger/Opsætning/Programopsætning/Central integration/arkiver/cis Transaktionslog eller kan tilgås fra selve datastrømskortet. Side 16 af 18 Felt Beskrivelse Datastrøm Feltet viser navnet på CIS datastrømmen. Løbenr. Feltet indeholder et fortløbende nummer, der tildeles udlæsningen og anvendes internt af systemet. Type Feltet angiver, om udlæsnings log-linjen omhandler Transaktionsdata, Stamdata eller er en Nulfil. Kørselstype Feltet angiver om der er tale om en Normal udlæsning eller en Speciel udlæsning, hvor sidst nævnte bliver angivet i de situationer, hvor udlæsningen er en første gangs udlæsning og skal foretages til en ny modtager via kørslen Udlæs CIS data til ny modtager. Udlæsningsstatus Feltet udfyldes af systemet og kan antage værdierne Fejl eller Succes. Fejlbeskrivelse Hvis udlæsningen fejler, så vil en fejlbeskrivelse fremgå af dette felt. Udlæsningsdato Feltet viser datoen for udlæsningen. Udlæsningstidspunkt Feltet viser tidspunktet for udlæsningen. Antal rækker udlæst Feltet viser de antal rækker, der er udlæst med den pågældende udlæsning. Fra løbenr. Feltet viser løbenummeret for den første post i den pågældende udlæsning. Feltet er kun relevant for datastrømme af typen Transaktionsdata. Til løbenr. Feltet viser løbenummeret for den sidste post i den pågældende udlæsning. Feltet er kun relevant for datastrømme af typen Transaktionsdata. ModtagerId Feltet består af <CIS datastrømskoden>:<bogføringskredsen> for det afsendende regnskab. Hvis denne ID er registreret hos modtagersystemet, så vil den pågældende modtagersystem modtage dataleverancen i sin partneraftale på ØDUP. Periodisk aktivitet Indlæs og udlæs GIS Datastrøm Du kan anvende kørslen CIS Indlæs og udlæs datastrømme til at udlæse CIS datastrømsopsætninger fra et Navision Stat regnskab og indlæse disse i et andet Navision Stat regnskab. Ifbm. udlæsning og efterflg. indlæsning medtages alle de opsætninger, der er foretaget på CIS datastrømmen.

17 Side 17 af 18 Sti: Afdelinger/Opsætning/Programopsætning/Generel Integration/Central Integration/Periodiske aktiviteter/ CIS Indlæs og udlæs datastrømme Under CIS Datastrøm skal du angive den datastrøm, hvorfra datastrømsopsætningen skal udlæses. Under Retning skal du angive, om du vil udlæse eller indlæse. Omdøbning, sletning og spærring af en CIS Datastrøm Det er ikke muligt at omdøbe en CIS datastrøm, uanset om der er udlæst data fra denne eller ikke. En CIS datastrøm kan slettes så længe der ikke er foretaget udlæsning fra denne. En CIS datastrøm kan inaktiveres. Derefter vil den ikke kunne benyttes til udlæsning af data.

18 Henvisninger Side 18 af 18 Foruden dette dokument findes følgende informationsmateriale til CIS: NSCIS Invoker til NS9.1 Installationsvejledning til Windows.pdf GIS Webservice, opgavekø og automatiseret filindlæsning NS7.1.pdf Du kan til enhver tid finde nyeste udgave af ovenstående dokumenter via opslag På: officiel-release/

Navision Stat 9.2. HR Medarbejder. Overblik. Side 1 af 11. ØSY/SKH 5. december 2018

Navision Stat 9.2. HR Medarbejder. Overblik. Side 1 af 11. ØSY/SKH 5. december 2018 Side 1 af 11 Navision Stat 9.2 ØSY/SKH 5. december 2018 HR Medarbejder Overblik Det er med Navision Stats HR medarbejdertabel mulighed for at modtage medarbejder-data fra det fælles statslige HR system,

Læs mere

Navision Stat 9.1. Installationsvejledning til NS CIS Invoker. Overblik. Side 1 af 8. ØSY/TJO/CPS Dato

Navision Stat 9.1. Installationsvejledning til NS CIS Invoker. Overblik. Side 1 af 8. ØSY/TJO/CPS Dato Side 1 af 8 Navision Stat 9.1 ØSY/TJO/CPS Dato 24.04.18 Installationsvejledning til NS CIS Invoker Overblik Introduktion Denne installationsvejledning beskriver, hvordan man installerer webservice til

Læs mere

Navision Stat 5.4.02. GIS SFTP kommunikation mellem NS 5.4.02 og INDFAK2. Overblik. Side 1 af 12. ØSY/SKH Opr. d. 26.02.15

Navision Stat 5.4.02. GIS SFTP kommunikation mellem NS 5.4.02 og INDFAK2. Overblik. Side 1 af 12. ØSY/SKH Opr. d. 26.02.15 Side 1 af 12 Navision Stat 5.4.02 ØSY/SKH Opr. d. 26.02.15 GIS SFTP kommunikation mellem NS 5.4.02 og INDFAK2. Overblik Introduktion Dokumentet tager udgangspunkt i en allerede eksisterende vejledning

Læs mere

Kvikguide til Navision Stat 9.2

Kvikguide til Navision Stat 9.2 Side 1 af 18 Kvikguide til Navision Stat 9.2 ØSY/STO 30. oktober 2018 Kørslen Anonymisering/Sletning af data Overblik Kørslen Anonymisering/Sletning af data understøtter anonymisering og/eller sletning

Læs mere

Navision Stat 5.4. Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS 5.4 og det eksterne fagsystem. Overblik. Side 1 af 6

Navision Stat 5.4. Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS 5.4 og det eksterne fagsystem. Overblik. Side 1 af 6 Side 1 af 6 Navision Stat 5.4 ØSY/SKH Opr. d. 10.05.11 Opd. d. 04.01.13 Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS 5.4 og det eksterne fagsystem. Overblik Introduktion Dokumentet indeholder en beskrivelse

Læs mere

Kvikguide til kørslen Sæt/Slet Alias spærringer.

Kvikguide til kørslen Sæt/Slet Alias spærringer. Side 1 af 12 Navision Stat 9.2 ØSY/MAI Dato 9. november 2018 Kvikguide til kørslen Sæt/Slet Alias spærringer. Når en institution benytter Alias, og der sendes en forespørgselsfil fra RejsUd til Navision,

Læs mere

Navision Stat 7.0. GIS SFTP kommunikation mellem NS 7.0 og INDFAK2. Overblik. Side 1 af 12. ØSY/SKH/CPS Opr. 27.02.15

Navision Stat 7.0. GIS SFTP kommunikation mellem NS 7.0 og INDFAK2. Overblik. Side 1 af 12. ØSY/SKH/CPS Opr. 27.02.15 Side 1 af 12 Navision Stat 7.0 ØSY/SKH/CPS Opr. 27.02.15 GIS SFTP kommunikation mellem NS 7.0 og INDFAK2. Overblik Introduktion Dokumentet indeholder en beskrivelse af overførsel af data via SFTP. Denne

Læs mere

Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS og det eksterne fagsystem.

Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS og det eksterne fagsystem. Side 1 af 6 Navision Stat 5.2.01 ØKO/SKH Den 10.05.11 Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS 5.2.01 og det eksterne fagsystem. Overblik Introduktion Dokumentet indeholder en beskrivelse af overførsel

Læs mere

Denne installationsvejledning beskriver hvordan man installerer EFI webservices til kommunikation mellem Navision Stat og Skat.

Denne installationsvejledning beskriver hvordan man installerer EFI webservices til kommunikation mellem Navision Stat og Skat. Side 1 af 9 Navision Stat 7.1 ØSY/TJO/CPS/ CRA Dato 31.08.2016 Installationsvejledning til EFI integration Overblik Introduktion Denne installationsvejledning beskriver hvordan man installerer EFI webservices

Læs mere

Bilag til GIS håndtering i forbindelse med Årsafslutning november 2018

Bilag til GIS håndtering i forbindelse med Årsafslutning november 2018 Bilag til GIS håndtering i forbindelse med Årsafslutning 2018 20. november 2018 ØSY/TIE/SKH Dette bilag omhandler hvordan GIS skal håndteres i forbindelse med Årsafslutning 2018. Følgende forhold beskrives:

Læs mere

Performanceoptimering Navision Stat

Performanceoptimering Navision Stat Performanceoptimering Navision Stat 17.06.16 JZK/CPS/ØSY Selvhjælp til forbedret performance i Navision Stat I det fortsatte vedligehold og videreudvikling af Navision Stat løsningen har Moderniseringsstyrelsen

Læs mere

Navision Stat (NS 9.2)

Navision Stat (NS 9.2) Side 1 af 7 Navision Stat 9.1.002 (NS 9.2) ØSY/NS/RASEG Dato 21.06.2018 Installationsvejledning til NS Web API Invoker Overblik Introduktion Installationsvejledningen beskriver, hvordan man installerer

Læs mere

Udveksling af data med Navision Stat ved hjælp af GIS. Lars Matthiesen, UNI C

Udveksling af data med Navision Stat ved hjælp af GIS. Lars Matthiesen, UNI C Udveksling af data med Navision Stat ved hjælp af GIS Lars Matthiesen, UNI C Emner i dette indlæg Hvad er GIS egentlig for noget? Hvilke dataformater understøttes? Hvordan kan ind/udlæsningen af data afvikles

Læs mere

GIS: Anbefalinger og performance (NS )

GIS: Anbefalinger og performance (NS ) Side 1 af 5 Navision Stat Opr. 14.11.14 ØSY/CPS/SKH J.nr. n/a GIS: Anbefalinger og performance (NS 5.4.02) Den generiske integrationssnitflade til Navision Stat (GIS) understøtter udveksling af data mellem

Læs mere

Formål Dokumentet beskriver hvordan brugere i brugerkontrollisten bliver godkendt.

Formål Dokumentet beskriver hvordan brugere i brugerkontrollisten bliver godkendt. Side 1 af 5 Navision Stat 7.0 ØSY/TJO 11. januar 2016 Kvikguide til godkendelse af brugere Overblik Formål Dokumentet beskriver hvordan brugere i brugerkontrollisten bliver godkendt. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk indlæsning af datafiler.

Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk indlæsning af datafiler. Side 1 af 20 Navision Stat 9.2 ØSY/RASEG 31-10-2018 Vejledning til Lokal Versionsstyring (VMS) Overblik Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk

Læs mere

Navision Stat 5.1 GIS integration

Navision Stat 5.1 GIS integration Side 1 af 8 Standard opsætning af Time-Sag 20. januar 2010 ØKO/CPS J.nr. n/a Navision Stat 5.1 GIS integration I det nedenstående beskrives forudsætningerne for dataudveksling samt de faktiske GIS opsætninger

Læs mere

Navision Stat 7.x. GIS WS, opgavekø og automatiseret filindlæsning via NAS. Overblik. Side 1 af 9. ØSY/CPS/MIL Opr

Navision Stat 7.x. GIS WS, opgavekø og automatiseret filindlæsning via NAS. Overblik. Side 1 af 9. ØSY/CPS/MIL Opr Side 1 af 9 Navision Stat 7.x ØSY/CPS/MIL Opr. 21.06.16 GIS WS, opgavekø og automatiseret filindlæsning via NAS Overblik Introduktion Denne vejledning beskriver hvordan du: installerer Navision Application

Læs mere

Navision Stat 7.0. CVR Integration. Overblik. Side 1 af 15. 30. april 2015 ØS/ØSY/MAG

Navision Stat 7.0. CVR Integration. Overblik. Side 1 af 15. 30. april 2015 ØS/ØSY/MAG Side 1 af 15 Navision Stat 7.0 30. april 2015 ØS/ØSY/MAG CVR Integration Overblik Introduktion I denne vejledning kan du læse om, hvordan du validerer dine debitorers og kreditorers data op imod Det Centrale

Læs mere

Kopiering af produktionsdatabaser for opsætning af testdatabaser

Kopiering af produktionsdatabaser for opsætning af testdatabaser Side 1 af 13 Navision Stat 7.x ØSY/MAC/ SKH/JKH/CPS 16.06.16 Kopiering af produktionsdatabaser for opsætning af testdatabaser Overblik Formål Når der bestilles nye testdatabaser hos hosting leverandøren,

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 8 Navision Stat 9.4 CSY/ØSY/JKH 23.05.19 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 12 Navision Stat 9.2 CSY/ØSY/CPS 30.05.18 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds

Læs mere

Alt der vedrører kreditors stamdata, herunder bank og betalingsoplysninger skal således vedligeholdes i NS og hentes fra NS til RejsUd2.

Alt der vedrører kreditors stamdata, herunder bank og betalingsoplysninger skal således vedligeholdes i NS og hentes fra NS til RejsUd2. Side 1 af 25 Navision Stat 7.1 ØSY/TIE/CPS Dato 01.08.17 Kvikguide til håndtering af RejsUd2 i Navision Stat Formål I forbindelse med overgang til RejsUd2, er der krav om at alle data vedrørende kreditorer

Læs mere

Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk indlæsning af datafiler.

Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk indlæsning af datafiler. Side 1 af 20 Navision Stat 7.0 ØSY/JACPM 15-05-2015 Vejledning til Lokal Versionsstyring (VMS) Overblik Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk

Læs mere

Omvendt vil dataleverancer fra Navision Stat 5.4.02 indeholde information om fra hvilke tabeller data er udlæst.

Omvendt vil dataleverancer fra Navision Stat 5.4.02 indeholde information om fra hvilke tabeller data er udlæst. Side 1 af 65 Navision Stat 5.4.02 ØKO/SKH Dato 27.10.14 Generisk Integrationssnitflade (GIS) Overblik Baggrund for løsningen Navision Stat 5.4.02 indeholder en generisk integrationssnitflade - GIS, der

Læs mere

Navision Stat (NS 9.3)

Navision Stat (NS 9.3) Side 1 af 9 Navision Stat 9.2.005 (NS 9.3) ØSY/NSIR/RASEG Dato 07.03.2019 Danske Bank Webservice Installationsvejledning Overblik Introduktion Indholdsfortegnelse Overblik... 1 Introduktion... 1 Målgruppe...

Læs mere

Navision Stat 7.x. Opsætning af NAS 1 til afvikling af GIS-automatisering, GIS med webservice og opgavekø. Overblik. Side 1 af 8

Navision Stat 7.x. Opsætning af NAS 1 til afvikling af GIS-automatisering, GIS med webservice og opgavekø. Overblik. Side 1 af 8 Side 1 af 8 Navision Stat 7.x ØSY/CPS/MIL Opr. 30.09.16 Opsætning af NAS 1 til afvikling af GIS-automatisering, GIS med webservice og opgavekø Overblik Introduktion Denne vejledning beskriver, hvordan

Læs mere

Beskrivelse af Generisk integration

Beskrivelse af Generisk integration Side 1 af 35 Beskrivelse af Generisk integration Opr. 04.05.15 ØSY/SKH Integration til Navision Stat 7.0 Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Formål med den generiske integrationssnitflade... 2 Målgruppe...

Læs mere

Navision Stat 9.2. CVR Integration samt EU VAT-validering. Overblik. Side 1 af oktober 2018 ØSY/KKP/MAG

Navision Stat 9.2. CVR Integration samt EU VAT-validering. Overblik. Side 1 af oktober 2018 ØSY/KKP/MAG Side 1 af 19 Navision Stat 9.2 26. oktober 2018 ØSY/KKP/MAG CVR Integration samt EU VAT-validering Overblik Introduktion I denne vejledning kan du læse om, hvordan du validerer dine debitorers og kreditorers

Læs mere

Navision Stat GIS bagudkompatibilitet

Navision Stat GIS bagudkompatibilitet Side 1 af 5 Navision Stat GIS bagudkompatibilitet ØSY/SKH Opr 23.06.17 Opd. 06.08.18 Flg. områder vil ikke være GIS bagudkompatible grundet tekniske udfordringer: Debitoroprettelse nyt felt på debitorkort

Læs mere

Indlæsning af tilskud fra UVM

Indlæsning af tilskud fra UVM Indlæsning af tilskud fra UVM Brugervejledning version 1.0 Side 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Download bogføringskladde fra brevportalen... 3 Gem regneark på din arbejdsplads... 3 Bearbejdning

Læs mere

Navision Stat 9.3 GIS integration

Navision Stat 9.3 GIS integration Side 1 af 5 Standard opsætning af HR System 03. maj 2019 ØSY/SKH Navision Stat 9.3 GIS integration I det nedenstående beskrives forudsætningerne for dataudveksling samt de faktiske GIS opsætninger i Navision

Læs mere

Navision Stat Kvikguide til Håndtering af Direct Debit. Overblik. Side 1 af 9. ØSY/TIE Dato:

Navision Stat Kvikguide til Håndtering af Direct Debit. Overblik. Side 1 af 9. ØSY/TIE Dato: Side 1 af 9 Navision Stat 7.0.01 ØSY/TIE Dato: 06.07.16 Kvikguide til Håndtering af Direct Debit Overblik Formål Dokumentet giver en overordnet beskrivelse af hvordan Direct Debit på elektroniske dokumenter

Læs mere

Akkumuleret Installationsvejledning NS

Akkumuleret Installationsvejledning NS Akkumuleret Installationsvejledning NS9.3.002 24. juni 2019 ØSY/JKH Indhold Generelt... 2 Opmærksomhedspunkter... 2 Indledende trin... 3 Manuelle handlinger FØR objektændringer... 3 Opgraderingstrin...

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 11 Navision Stat 9.4 CSY/ØSY/JKH 26.06.19 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds

Læs mere

Navision Stat 7.0. Kvikguide om tilpasning af rollecenteret. Overblik. Side 1 af 29. ØSY/STO 18. maj 2015

Navision Stat 7.0. Kvikguide om tilpasning af rollecenteret. Overblik. Side 1 af 29. ØSY/STO 18. maj 2015 Side 1 af 29 Navision Stat 7.0 ØSY/STO 18. maj 2015 Kvikguide om tilpasning af rollecenteret Overblik Formål Denne kvikguide omhandler de tilpasninger som du kan foretage i Handlingsbåndet, Navigationsmenuen

Læs mere

Navision Stat 7.0. Kvikguide til Stakke. Overblik. Side 1 af 11. ØSY/STO 12. maj 2015

Navision Stat 7.0. Kvikguide til Stakke. Overblik. Side 1 af 11. ØSY/STO 12. maj 2015 Side 1 af 11 Navision Stat 7.0 ØSY/STO 12. maj 2015 Kvikguide til Stakke Overblik Formål I denne kvikguide får du en forklaring på, hvad en Stak er, hvad de enkelte stakke indeholder og hvilken type rollecenter

Læs mere

Navision Stat 7.0. Abonnementsløsningen. Overblik. Side 1 af 32. 11. maj 2015 ØS/ØSY/TIE

Navision Stat 7.0. Abonnementsløsningen. Overblik. Side 1 af 32. 11. maj 2015 ØS/ØSY/TIE Side 1 af 32 Navision Stat 7.0 11. maj 2015 ØS/ØSY/TIE Abonnementsløsningen Overblik Formål Abonnementsløsningen ligger placeret under Salg & marketing, og består af et Abonnementskort, som kæder debitor

Læs mere

Navision Stat 7.0. GIS Webservice og automatiseret filindlæsning via NST. Overblik. Side 1 af 9. ØSY/CRA/MAC Opr. 20.01.15

Navision Stat 7.0. GIS Webservice og automatiseret filindlæsning via NST. Overblik. Side 1 af 9. ØSY/CRA/MAC Opr. 20.01.15 Side 1 af 9 Navision Stat 7.0 ØSY/CRA/MAC Opr. 20.01.15 GIS Webservice og automatiseret filindlæsning via NST Overblik Introduktion Denne vejledning beskriver hvordan du: installerer Navision Application

Læs mere

Opgaveplanlægger. Opgaveplanlægger

Opgaveplanlægger. Opgaveplanlægger Opgaveplanlægger Ved hjælp af opgaveplanlæggeren har du mulighed for at få afviklet periodiske aktiviteter automatisk på et valgt klokkeslæt og med ønsket gentagelseshyppighed. Dvs. der er mulighed for

Læs mere

Vejledning i opsætning af datastrømmene STUDADM1 og evt. STUDADM2 til integration mellem EASY A og/eller SIS og Navision Stat

Vejledning i opsætning af datastrømmene STUDADM1 og evt. STUDADM2 til integration mellem EASY A og/eller SIS og Navision Stat Vejledning 14-09-2016 Vejledning i opsætning af datastrømmene STUDADM1 og evt. STUDADM2 til integration mellem EASY A og/eller SIS og Navision Stat 1 Indledning Denne vejledning indeholder en beskrivelse

Læs mere

Kvikguide til kørslen Forbered for RejsUd2 integration

Kvikguide til kørslen Forbered for RejsUd2 integration Kvikguide til kørslen Forbered for RejsUd2 integration 16.06.2017 ØSY/TIE/CPS Indledning Ved overgang til RejsUd2 er der behov for, at få rettet kreditorer der skal anvendes som rejsekreditorer til. Til

Læs mere

Navision Stat 9.0. CVR Integration og EU VAT nr. validering. Overblik. Side 1 af dec v.3 ØSY/MAG/KKP

Navision Stat 9.0. CVR Integration og EU VAT nr. validering. Overblik. Side 1 af dec v.3 ØSY/MAG/KKP Side 1 af 18 Navision Stat 9.0 18. dec. 2017 v.3 ØSY/MAG/KKP CVR Integration og EU VAT nr. validering Overblik Introduktion I denne vejledning kan du læse om, hvordan du validerer dine debitorers og kreditorers

Læs mere

Navision Stat 9.3. CVR Integration samt EU VAT-validering. Overblik. Side 1 af april 2019 ØSY/KKP/MAG

Navision Stat 9.3. CVR Integration samt EU VAT-validering. Overblik. Side 1 af april 2019 ØSY/KKP/MAG Side 1 af 18 Navision Stat 9.3 11. april 2019 ØSY/KKP/MAG CVR Integration samt EU VAT-validering Overblik Introduktion Denne vejledning beskriver, hvordan du validerer dine debitorers og kreditorers stamdata

Læs mere

Standard opsætning af REJS-UD

Standard opsætning af REJS-UD Standard opsætning af REJS-UD 06. januar 2010 ØKO/CPS/SKH J.nr. n/a Navision Stat 5.1 GIS integration I det nedenstående beskrives forudsætningerne for dataudveksling samt de faktiske GIS opsætninger i

Læs mere

Navision Stat 5.1 GIS integration

Navision Stat 5.1 GIS integration Side 1 af 9 Standard opsætning af TAS 3.7 08. sept. 2010 ØKO/CPS/SKH J.nr. n/a Navision Stat 5.1 GIS integration I det nedenstående beskrives forudsætningerne for dataudveksling samt de faktiske GIS opsætninger

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.0 og 9.1, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.0 og 9.1, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 7 Navision Stat 9.1 CSY/ØSY/CPS 25.01.18 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.0 og 9.1, frigivet over følgende builds

Læs mere

GIS indlæsning af kreditorer og betalingsform. Brugervejledning 1.0

GIS indlæsning af kreditorer og betalingsform. Brugervejledning 1.0 GIS indlæsning af kreditorer og betalingsform Brugervejledning 1.0 Indhold 1 Indledning... 5 2 Opsætning af GIS grænseflade til kreditor indlæsning... 5 2.1 Oprettelse af en datastrøm... 7 2.2 Filsystem...

Læs mere

Internt statsligt køb og salg i Navision Stat

Internt statsligt køb og salg i Navision Stat Internt statsligt køb og salg i Navision Stat 6. juni 2017 ØSY/TIE/CPS Forberedelse og midlertidig håndtering i overgangsperiode Indledning Som det fremgår af Moderniseringsstyrelsens vejledning om internt

Læs mere

For at anvende budgetmodulet skal man åbne budgetvinduet. Vælg Afdelinger - Økonomistyring Finans Finansbudgetter:

For at anvende budgetmodulet skal man åbne budgetvinduet. Vælg Afdelinger - Økonomistyring Finans Finansbudgetter: Finansbudget Budgetmodulet i Navision anvendes til at opsamle de budgettal, som ønskes. Det er muligt at oprette flere budgetter for samme periode. Når budgettet er oprettet, bruges det til sammenligning

Læs mere

Alt der vedrører kreditors stamdata, herunder bank og betalingsoplysninger skal således vedligeholdes i NS og hentes fra NS til RejsUd2.

Alt der vedrører kreditors stamdata, herunder bank og betalingsoplysninger skal således vedligeholdes i NS og hentes fra NS til RejsUd2. Side 1 af 24 Navision Stat 9.0 ØSY/STO Dato 13.11.17 Kvikguide til håndtering af RejsUd2 i Navision Stat Formål I forbindelse med overgang til RejsUd2, er der krav om at alle data vedrørende kreditorer

Læs mere

Udvalgte nye elementer i Navision 5.2.01. DDI en

Udvalgte nye elementer i Navision 5.2.01. DDI en Version 1 10. juni 2011 Udvalgte nye elementer i Navision 5.2.01 DDI en Oplæg juni 2011 til Kulturministeriet Bestillingsoversigt i DDI en - Bestillingsoversigten åbnes via Indrapportering til ØSC \Bestillingsoversigt,

Læs mere

Omvendt vil dataleverancer fra Navision Stat 7.0 indeholde information om, fra hvilke tabeller data er udlæst.

Omvendt vil dataleverancer fra Navision Stat 7.0 indeholde information om, fra hvilke tabeller data er udlæst. Side 1 af 80 Navision Stat 7.0 ØSY/SKH Dato 30.04.15 Generisk Integrationssnitflade (GIS) Overblik Baggrund for løsningen Navision Stat 7.0 indeholder en generisk integrationssnitflade - GIS, der skal

Læs mere

Navision Stat 5.1 GIS integration (pilotversion)

Navision Stat 5.1 GIS integration (pilotversion) Side 1 af 7 Standard opsætning af mtid 13. september 2010 ØKO/CPS/SKH J.nr. n/a Navision Stat 5.1 GIS integration (pilotversion) I det nedenstående beskrives forudsætningerne for dataudveksling samt de

Læs mere

Afvikling af planlagte opgaver kræver en såkaldt NAS (Navision Application Server), som er en Windows Service.

Afvikling af planlagte opgaver kræver en såkaldt NAS (Navision Application Server), som er en Windows Service. Opgaveplanlægger Ved hjælp af opgaveplanlæggeren har du mulighed for at få afviklet periodiske aktiviteter automatisk på et valgt klokkeslæt og med ønsket gentagelseshyppighed. Dvs. der er mulighed for

Læs mere

Kvikguide til Navision Stat 7.0

Kvikguide til Navision Stat 7.0 Side 1 af 12 Kvikguide til Navision Stat 7.0 ØSY/STO 26. maj 2015 Konceptet bag den nye brugergrænseflade Overblik Formål Denne kvikguide omhandler konceptet for brugergrænsefladen, som Navision Stat 7.0

Læs mere

Introduktion Med installation af NavisionStatUtility, styrkes sikkerheden i indlæsningen af Excelfiler til Navision Stat via GIS-integrationen.

Introduktion Med installation af NavisionStatUtility, styrkes sikkerheden i indlæsningen af Excelfiler til Navision Stat via GIS-integrationen. Side 1 af 9 Navision Stat 7.0 ØSY/CPS Dato 15.04.15 Installationsvejledning Navision Stat Utility 7.0 Overblik Introduktion Med installation af NavisionStatUtility, styrkes sikkerheden i indlæsningen af

Læs mere

Installationsguide. Integration af erhvervsdata fra NN Markedsdata til Microsoft Dynamics NAV 2015

Installationsguide. Integration af erhvervsdata fra NN Markedsdata til Microsoft Dynamics NAV 2015 Installationsguide Integration af erhvervsdata fra NN Markedsdata til Microsoft Dynamics NAV 2015 Indledning Dette dokument indeholder vejledning til installation af modulet NN Markedsdata i Dynamics NAV

Læs mere

Navision Stat GIS bagudkompatibilitet

Navision Stat GIS bagudkompatibilitet Side 1 af 5 Navision Stat GIS bagudkompatibilitet ØSY/SKH D. 23.06.17 Som udgangspunkt vil Moderniseringsstyrelsen, ved alle mindre opgraderinger af Navision Stat, sørge for at GIS-integrationen på den

Læs mere

Formål Kvikguide beskriver, hvordan du kan foretage filtrering og sortering i henholdsvis tabeller og rapporter.

Formål Kvikguide beskriver, hvordan du kan foretage filtrering og sortering i henholdsvis tabeller og rapporter. Side 1 af 19 Navision Stat 9.0 ØSY/STO 01. oktober 2017 Kvikguide til filtrering og sortering i NS 9.0 Overblik Formål Kvikguide beskriver, hvordan du kan foretage filtrering og sortering i henholdsvis

Læs mere

Introduktion Med installation af NavisionStatUtility, styrkes sikkerheden i indlæsningen af Excelfiler til Navision Stat via GIS-integrationen.

Introduktion Med installation af NavisionStatUtility, styrkes sikkerheden i indlæsningen af Excelfiler til Navision Stat via GIS-integrationen. Side 1 af 11 Navision Stat 9.3 ØSY/CPS/MIL Dato 29.04.19 Installationsvejledning Navision Stat Utility 9.0 Overblik Introduktion Med installation af NavisionStatUtility, styrkes sikkerheden i indlæsningen

Læs mere

Alt der vedrører kreditors stamdata, herunder bank og betalingsoplysninger skal således vedligeholdes i NS og hentes fra NS til RejsUd2.

Alt der vedrører kreditors stamdata, herunder bank og betalingsoplysninger skal således vedligeholdes i NS og hentes fra NS til RejsUd2. Side 1 af 27 Navision Stat 9.0 ØSY/MAI Dato 20. november 2018 Kvikguide til håndtering af RejsUd2 i Navision Stat Formål Når RejsUd2 anvendes, er der krav om at alle data vedrørende kreditorer registreres

Læs mere

Navision Stat 5.4.02. NS/Digital Post tilslutning: Trin for trin. Overblik. Side 1 af 22. ØSY/CPS Dato 27.10.14

Navision Stat 5.4.02. NS/Digital Post tilslutning: Trin for trin. Overblik. Side 1 af 22. ØSY/CPS Dato 27.10.14 Side 1 af 22 Navision Stat 5.4.02 ØSY/CPS Dato 27.10.14 NS/Digital Post tilslutning: Trin for trin. Overblik Introduktion For at man som afsendende myndighed kan benytte sig af integrationen, skal der

Læs mere

Omvendt vil dataleverancer fra Navision Stat 9.1 indeholde information om, fra hvilke tabeller data er udlæst.

Omvendt vil dataleverancer fra Navision Stat 9.1 indeholde information om, fra hvilke tabeller data er udlæst. Side 1 af 86 Navision Stat 9.1 Dato 24.04.18 ØSY/MAI Generisk Integrationssnitflade (GIS) Overblik Baggrund for løsningen Navision Stat 9.1 indeholder en generisk integrationssnitflade - GIS, der skal

Læs mere

Document Capture til Microsoft Dynamics NAV. Quick Guide til RTC version 3.50

Document Capture til Microsoft Dynamics NAV. Quick Guide til RTC version 3.50 Document Capture til Microsoft Dynamics NAV Quick Guide til RTC version 3.50 INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion... 3 Basisopsætning... 4 Indlæsning af standard opsætning... 4 Opdatering af standard opsætning...

Læs mere

Hvilke maskiner kan komme med på nettet. Før en maskine kommer med på Maskinbladet, skal modeloplysninger være udfyldt.

Hvilke maskiner kan komme med på nettet. Før en maskine kommer med på Maskinbladet, skal modeloplysninger være udfyldt. Maskiner på Maskinbladet online Det er muligt at få både nye og brugte maskiner med på Maskinbladet online. Der dannes en xml fil der overføres til Maskinbladet, som så opdaterer deres internet side over

Læs mere

Omvendt vil dataleverancer fra Navision Stat 9.1 indeholde information om, fra hvilke tabeller data er udlæst.

Omvendt vil dataleverancer fra Navision Stat 9.1 indeholde information om, fra hvilke tabeller data er udlæst. Side 1 af 79 Navision Stat 9.1 Dato 21.06.18 ØSY/MAI Generisk Integrationssnitflade (GIS) Overblik Baggrund for løsningen Navision Stat 9.1 indeholder en generisk integrationssnitflade - GIS, der skal

Læs mere

Fordeling af formål i Navision Stat via funktionen udgiftsfordelinger

Fordeling af formål i Navision Stat via funktionen udgiftsfordelinger Vejledning Fordeling af formål i Navision Stat via funktionen udgiftsfordelinger Februar 2018 Om denne vejledning Formålsindrapportering til UVM forudsætter, at diverse indtægter og udgifter fordeles ud

Læs mere

Navision Stat 9.0. Kvikguide til Køindikatorer. Overblik. Side 1 af 13. ØSY/STO 01. oktober 2017

Navision Stat 9.0. Kvikguide til Køindikatorer. Overblik. Side 1 af 13. ØSY/STO 01. oktober 2017 Side 1 af 13 Navision Stat 9.0 ØSY/STO 01. oktober 2017 Kvikguide til Køindikatorer Overblik Formål I denne kvikguide får du en forklaring på, hvad en Køindikator er, hvad de enkelte køindikatorer indeholder

Læs mere

Tjekliste ved overgang til DB Webservice

Tjekliste ved overgang til DB Webservice Tjekliste ved overgang til DB Webservice ØSY/TIE 23. april 2018 Baggrund Danske Bank ønsker at udfase brugen af deres API løsning. API løsningen erstattes af er en ny afsendelsesmetode DB webservice. DB

Læs mere

Installationsguide. Integration af erhvervsdata fra NN Markedsdata til Microsoft Dynamics NAV 2013

Installationsguide. Integration af erhvervsdata fra NN Markedsdata til Microsoft Dynamics NAV 2013 Installationsguide Integration af erhvervsdata fra NN Markedsdata til Microsoft Dynamics NAV 2013 Indledning Dette dokument indeholder vejledning til installation af modulet NN Markedsdata i Dynamics NAV

Læs mere

Installation af GIS opsætning til integration mellem Navision Stat 5.3 og Blanketsystem

Installation af GIS opsætning til integration mellem Navision Stat 5.3 og Blanketsystem Installation af GIS opsætning til integration mellem Navision Stat 5.3 og Blanketsystem Version Dato Beskrivelse Forfatter Dist. 1.0 19-02-2012 Dokument oprettet PJC KIB/CEL 2.0 26-02-2012 Indlæsning af

Læs mere

Generelt om budget For at anvende budgetmodulet skal man åbne budgetvinduet. Vælg Økonomistyring Finans Budgetter:

Generelt om budget For at anvende budgetmodulet skal man åbne budgetvinduet. Vælg Økonomistyring Finans Budgetter: Finansbudget Budgetmodulet i Navision anvendes til at opsamle de budgettal, som ønskes. Det er muligt at oprette flere budgetter for samme periode. Når budgettet er oprettet, bruges det til sammenligning

Læs mere

Sags- og ressourcestyring i Navision Stat

Sags- og ressourcestyring i Navision Stat Sags- og ressourcestyring i Navision Stat Opgaver Aarhus Universitet august/september 2012 Budgetkontoret Aarhus Universitet Katrinebjergvej 89 F 8200 Aarhus N Tlf.: 87150000 E-mail: budget@au.dk www.au.dk/budget

Læs mere

Introduktion til processen. Overordnet beskrivelse. Detaljeret beskrivelse

Introduktion til processen. Overordnet beskrivelse. Detaljeret beskrivelse Introduktion til processen I dette dokument beskrives den tekniske datavask af kreditorer som bla. foretages via udtræk til Excel. Processen kan benyttes til at spærre kreditorkort der har bogførte poster

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 14 Navision Stat 9.2 CSY/ØSY/CPS 25.06.18 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds

Læs mere

Indlæsning af datastrøm fra mitcfu.dk i Navision Stat

Indlæsning af datastrøm fra mitcfu.dk i Navision Stat Indlæsning af datastrøm fra mitcfu.dk i Navision Stat Indholdsfortegnelse Faktura fra mitcfu.dk...2 Lav Navision Datastrøm (XML fil)...2 Faktura indstillinger...4 Offentliggør data for brugerne...4 Indlæs

Læs mere

Markedsinfo. Microsoft Dynamics NAV 2009 SP1 Rollebaseret. Side 1 Copyright: Naddon version 201009

Markedsinfo. Microsoft Dynamics NAV 2009 SP1 Rollebaseret. Side 1 Copyright: Naddon version 201009 Markedsinfo Microsoft Dynamics NAV 2009 SP1 Rollebaseret Side 1 Microsoft Dynamics NAV 2009 SP1 Rollebaseret Indholdet i dette dokument må på ingen måde gengives helt eller delvist hverken på tryk eller

Læs mere

Opgraderingsvejledning: Fra LDV 2.3.1 til LDV 2.4.0

Opgraderingsvejledning: Fra LDV 2.3.1 til LDV 2.4.0 Opgraderingsvejledning: Fra LDV 2.3.1 til LDV 2.4.0 Marts 2015 MODST/SAR Generelt Dette er en vejledning i opgraderingen af LDV 2.3.1 til den nye version, LDV 2.4.0, der understøtter Navision Stat 7.0.

Læs mere

Navision Stat. NS/Digital Post tilslutning: Trin for trin. Overblik. Side 1 af 22. ØSY/CPS Dato 22.04.15

Navision Stat. NS/Digital Post tilslutning: Trin for trin. Overblik. Side 1 af 22. ØSY/CPS Dato 22.04.15 Side 1 af 22 Navision Stat ØSY/CPS Dato 22.04.15 NS/Digital Post tilslutning: Trin for trin. Overblik Introduktion For at man som afsendende myndighed kan benytte sig af integrationen, skal der indgås

Læs mere

INDLÆSNING AF LØNPOSTER I NAVISION STAT. Side 1 af 16

INDLÆSNING AF LØNPOSTER I NAVISION STAT. Side 1 af 16 Side 1 af 16 Indhold Kontrol af lønposter... 1 Eksempler på fejl og rettelser:... 5 Segment 1 fejl... 5 Dimensionsbro opsætningen eksisterer ikke... 7 Oprettelse af lønfinanskladdelinjer... 9 Bogføring

Læs mere

Integration med egne systemer. Vejledning til Digital Post for virksomheder

Integration med egne systemer. Vejledning til Digital Post for virksomheder Integration med egne systemer Vejledning til Digital Post for virksomheder Integration med egne systemer Virksomheden kan modtage digitale meddelelser via en direkte integration til egne systemer til fx

Læs mere

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 8 Licens... 8 Nyheder... 9 Eksterne links... 11 Log... 12 Password...

Læs mere

August Vejledning i finansfordelinger i Navision Stat 5.2.xx

August Vejledning i finansfordelinger i Navision Stat 5.2.xx Vejledning i finansfordelinger i Navision Stat 5.2.xx 1 Vejledning i finansfordelinger i Navision Stat 5.2.xx... 1 Hvornår?... 3 Oprettelse af fordelingsnøgler i Navision hvordan?... 3 Oprettelse af Udgiftsfordelinger

Læs mere

Når der bogføres automatisk på momskontiene dannes der også momsposter. Momsposterne bruges til at danne et grundlag for momsafregningen.

Når der bogføres automatisk på momskontiene dannes der også momsposter. Momsposterne bruges til at danne et grundlag for momsafregningen. Moms Dannelse og bogføring af moms i Navision sker ud fra oplysninger fra kunde/leverandør og momsoplysninger fra varen. Navision håndterer flere landes momsregler bl.a. differentieret moms. Denne fleksibilitet

Læs mere

Moms. Moms. Dannelse og bogføring af moms i Navision sker ud fra oplysninger fra kunde/leverandør og momsoplysninger fra varen.

Moms. Moms. Dannelse og bogføring af moms i Navision sker ud fra oplysninger fra kunde/leverandør og momsoplysninger fra varen. Moms Dannelse og bogføring af moms i Navision sker ud fra oplysninger fra kunde/leverandør og momsoplysninger fra varen. Navision håndterer flere landes momsregler bl.a. differentieret moms. Denne fleksibilitet

Læs mere

Hvordan lægger jeg et budget? Brugervejledning til Microsoft Dynamics C5 (fra vers. 2014) og NAV (fra vers. 2013)

Hvordan lægger jeg et budget? Brugervejledning til Microsoft Dynamics C5 (fra vers. 2014) og NAV (fra vers. 2013) Sådan lægger du et budget Det kan være en god ting at lægge et budget for sin virksomheds forventede indtægter og udgifter, således at man kan holde øje med, om man møder sine budgetkrav. Et budget giver

Læs mere

Løn- og omkostningsfordeling i LDV

Løn- og omkostningsfordeling i LDV Side 1 af 21 Løn- og omkostningsfordeling i LDV ØSY/SAR/ØST 26/1-2017 Overblik Formål Dokumentet giver en overordnet beskrivelse af funktionaliteten af løn- og omkostningsfordeling i LDV, herunder den

Læs mere

Navision Stat 9.0+ Digital Post tilslutning for Navision Stat. Overblik. Side 1 af 24. ØSY/CPS Dato

Navision Stat 9.0+ Digital Post tilslutning for Navision Stat. Overblik. Side 1 af 24. ØSY/CPS Dato Side 1 af 24 Navision Stat 9.0+ ØSY/CPS Dato 13.11.17 Digital Post tilslutning for Navision Stat Overblik Introduktion For at man som afsendende myndighed kan benytte sig af Digital Post integrationen

Læs mere

Overdragelsesbevis Når forhandleren har solgt en maskine, indrapporteres dette via hjemmesiden, under Reklamation.

Overdragelsesbevis Når forhandleren har solgt en maskine, indrapporteres dette via hjemmesiden, under Reklamation. WEB Reklamationshåndtering Den del af den følgende beskrivelse, som omhandler web-interface, må kun betragtes som en beskrivelse, der har til formål at give en forståelse af helheden. Beskrivelsen af web-interfacet,

Læs mere

Indhold. Indholdsfortegnelse

Indhold. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indhold Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 6 Licens... 7 Nyheder... 8 Log... 9 Password... 9 System...

Læs mere

Navision Stat 7.0. EFI Integration. Overblik. Side 1 af 27. 30. april 2015 ØS/ØSY/MAG

Navision Stat 7.0. EFI Integration. Overblik. Side 1 af 27. 30. april 2015 ØS/ØSY/MAG Side 1 af 27 Navision Stat 7.0 30. april 2015 ØS/ØSY/MAG EFI Integration Overblik Introduktion Den offentlige inddrivelsesopgave blev samlet i Restanceinddrivelsesmyndigheden (RIM) under Skatteministeriet

Læs mere

Skolepenge og Indbetalinger

Skolepenge og Indbetalinger Skolepenge og Indbetalinger Afstemning af abonnementskørsel... 3 Abonnementskørsel... 5 Fil til PBS og/eller faktura sendes med posten.... 7 Basisløsning:... 7 Totalløsning fil til PBS... 9 Afsendelse

Læs mere

Vejledning til ny brugergrænseflade i Navision 7.0

Vejledning til ny brugergrænseflade i Navision 7.0 Vejledning til ny brugergrænseflade i Navision 7.0 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Brugergrænsefladen... 4 Forsiden... 4 Søgning i brugergrænsefladen... 6 Handlingsbåndet... 6 Faktabokse... 7 Oversigtspaneler...

Læs mere

Dette dokument beskriver den nye grænseflade med udgangspunkt i den nye MS Dynamics NAV 5.0 SP1 klient.

Dette dokument beskriver den nye grænseflade med udgangspunkt i den nye MS Dynamics NAV 5.0 SP1 klient. Side 1 af 18 Navision Stat 5.0 ØKO/CPS 24.08.2008 Den nye grænseflade Dette dokument beskriver den nye grænseflade med udgangspunkt i den nye MS Dynamics NAV 5.0 SP1 klient. Overblik Introduktion Følgende

Læs mere

Vejledning der beskriver processen mellem manuelle bilag i IndFak2 og NS 7.0

Vejledning der beskriver processen mellem manuelle bilag i IndFak2 og NS 7.0 INDFAK2 og NS 7.0 ØSY/STPEL/TIE 30.06.2015 Vejledning der beskriver processen mellem manuelle bilag i IndFak2 og NS 7.0 Formål I denne vejledning kan du se hvilke oplysninger der skal udfyldes ved oprettelse

Læs mere

Installationsvejledning af ØS LDV

Installationsvejledning af ØS LDV Installationsvejledning af ØS LDV Del 2 Kørsel af installationswizard (version 2.3.0) Målgruppe: Systemadministrator Juni 2012 Indledning Vejledningen er rettet mod systemadministratoren der skal forestå

Læs mere

Indlæsning og anvendelse af kontoskema Res_14 til resultatopgørelse 2014. Vejledning

Indlæsning og anvendelse af kontoskema Res_14 til resultatopgørelse 2014. Vejledning Indlæsning og anvendelse af kontoskema Res_14 til resultatopgørelse 2014 Vejledning December 2014 1 Indholdsfortegnelse 1 Formål med denne vejledning... 3 2 Hent filer med kontoskema og kolonneformat...

Læs mere