UDBUDSBETINGELSER. Radio- og TV-nævnet`s udbud af udredningsprojekt vedrørende den fremtidige offentlige støtte til medier

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UDBUDSBETINGELSER. Radio- og TV-nævnet`s udbud af udredningsprojekt vedrørende den fremtidige offentlige støtte til medier"

Transkript

1 Radio- og TV nævnet UDBUDSBETINGELSER Radio- og TV-nævnet`s udbud af udredningsprojekt vedrørende den fremtidige offentlige støtte til medier 1. Indledning Radio- og TV-nævnet har ved udbudsbekendtgørelse af d. 8. maj 2007 udbudt udredningsprojekt vedrørende den fremtidige offentlige støtte til medier. Udbudsformen er offentligt udbud i henhold til Europa- Parlamentets og Rådets direktiv Nr. 2004/18/EF af 31. marts 2004 om samordning af fremgangsmåderne ved indgåelse af offentlige vareindkøbskontrakter, offentlige tjenesteydelseskontrakter og offentlige bygge- og anlægskontrakter, Udbudsdirektivet, jf. Økonomi- og Erhvervsministeriets bekendtgørelse nr. 937 af 16. september 2004 om fremgangsmåderne ved indgåelse af offentlige vareindkøbskontrakter, offentlige tjenesteydelseskontrakter og offentlige bygge- og anlægskontrakter, ikrafttrædelsesbekendtgørelsen med senere ændringer. Tilbudsgiverne opfordres herved til at afgive tilbud på udførelsen af tjenesteydelsen i overensstemmelse med specifikationerne i dette udbudsmateriale. Tilbudsfristen er den 18. juni 2007 kl , jf. afsnit Det samlede udbudsmateriale består af: Nærværende udbudsbetingelser.

2 2 Udkast til kontrakt vedrørende Radio- og TV-nævnet`s udbud af udredningsprojekt vedrørende den fremtidige offentlige støtte til medier. Bilag 1: Vedlagt på hjemmesiden. Kommissorium for udredningen af mediestøtten. I tilfælde af uoverensstemmelse mellem nærværende udbudsbetingelser og kommissoriet i bilag 1 har udbudsbetingelserne forrang. 1.2 Den ordregivende myndighed: Radio- og TV-nævnet Mediesekretariatet Vognmagergade 10, København K. Kontaktperson: Nina Bjørner Mediesekretariatet Telefon radrad@mediesekretariatet.dk Stedfortræder for kontaktperson: Direktør Erik Nordahl Svendsen Telefon Beskrivelse af tjenesteydelsen 2.1 Baggrund Af medieaftalen for fremgår bl.a. følgende: Kulturministeriet iværksætter et udredningsprojekt, hvor én eller flere uafhængige forskere får til opgave at udarbejde en rapport om den fremtidige offentlige støtte til medier (radio, tv, den trykte presse, nye medier mv.) med henblik på at skabe større sammenhæng i denne støtte. Kommissoriet for udredningsprojektet fastsættes efter drøftelse med partierne bag medieaftalen.

3 3 Problemstillingen for udredningen er, om de eksisterende støtteordninger til medierne fortsat er den optimale måde at varetage ordningernes erklærede formål på - givet den hastige udvikling på medieområdet, herunder væksten af nye medier. Udviklingen præges bl.a. af en række nye medier til internet og mobiltelefoner samtidig med, at der sker en sammensmeltning (konvergens) mellem traditionelle medier såsom aviser, radio og tv. Hvor virksomhederne på markedet f.eks. tidligere var avisudgivere eller radiostationer, er de i dag i højere grad tværmedielle mediehuse, som ofte både driver trykte medie, ætermedier og netmedier. Samtidig ændres befolkningens forbrugsmønstre af medierne i både tid og penge i retning af et stigende forbrug af nye medier. Radio- og tv-nævnet varetager udbudet og træffer afgørelse om, hvem der skal løse opgaven. På grund af udredningens tværmediale emne hører Radio- og tv-nævnet Dagbladsnævnet inden afgørelsen af, hvem der skal løse opgaven. 2.2 Formål Formålet med udredningen er at skabe grundlag for videre politiske overvejelser om den fremtidige mediestøtte. 2.3 Beskrivelse af tjenesteydelsen Kravspecifikation Kravene er disponeret i de følgende afsnit, og der indgår som regel en lille introduktion til området inden selve kravet/kravene Områder, der skal indgå i udredningen Der foretages følgende afgrænsning af, hvad der forstås ved medier og ved offentlig støtte: Medierne omfatter periodiske trykte medier (dagblade, herunder gratisaviser, ugeblade, tidsskrifter, magasiner), radio og tv, periodiske udgivelser på Internettet eller mobile medier. Derimod indgår bøger, film, computerspil og andre ikke-periodiske kulturprodukter ikke, selvom de på nogle punkter kan have de samme funktioner som medierne har. Tilbudsgiver vil blive bedømt ud fra disse medier i sit tilbud. Medierne skal behandles i udredningsprojektet. Den offentlige støtte omfatter alle former for direkte støtte fra staten, inkl. licensmidler, og indirekte støtte i form af fritagelser for afgifter eller moderation af priser. Derimod skal ikke medregnes værdien af adgang til sendefrekvenser eller statens udgifter til relevante uddannelser. Den nye public service pulje og en mulig udvidelse af denne indgår i udredningen.

4 4 Termen ordning i det følgende omfatter såvel direkte som indirekte ordninger. Tilbudsgiver skal inddrage alle støtteordninger i sit tilbud samt i udførelsen af opgaven. Tilbudsgiver skal i forbindelse med afgivelse af tilbudet udarbejde disposition eller indholdsfortegnelse for midtvejsrapporten Kortlægning af eksisterende ordninger status og analyse Med henblik på at sikre et grundlag for videre politiske overvejelser om mediestøtten er det vigtigt, at udredningen for det første kortlægger og gør status for den hidtidige mediestøtte, for det andet tegner fremtidens mediebillede og endelig diskuterer de fremtidige behov for støtte i forskellige scenarier. Tjenesteyderen skal kortlægge udviklingen i de enkelte ordninger og deres erklærede formål eller funktion. Tjenesteyderen skal undersøge effekterne af hver ordning. Har de opnået deres formål? Tjenesteyderen skal undersøge om ordningerne har haft andre virkninger på mediemarkedet, som evt. har været skadelige for konkurrencen i andet eller større omfang end nødvendigt? Medieudviklingen Tjenesteyderen skal sikre at udredningen indeholder en kvalificeret forudsigelse af udviklingen på mediemarkedet eller de enkelte (del-) markeder på mellemlangt sigt (5-10 år). Hovedvægten bør ligge på, hvordan de mediepolitiske hensyn, der hidtil har været søgt fremmet gennem mediestøtten, påvirkes og/eller udfordres i den forventede fremtidige markedsstruktur Den fremtidige mediestøtte Tjenesteyderen skal sikre, at de sammenhængende virkninger af ordningerne belyses ved, at det vises eller sandsynliggøres, hvordan en uændret videreførelse af de kendte ordninger (herunder ingen støtte til en del nye medier) vil påvirke markedsstrukturen og de ønskede funktioner for samfundet samt de underliggende samfundsmæssige værdier. Tjenesteyderen skal inddrage relevante udenlandske erfaringer i behandlingen af udredningsprojekter.

5 5 Tjenesteyderen skal sikre, at der indgår en diskussion af argumenter for at ændre eksisterende støtteordninger og/eller indføre nye. Tjenesteyderen skal sikre, at der indgår en belysning af mulighederne for at indføre platforms- eller medieneutrale støtteordninger, som orienteres imod funktionerne eller visse indholdstyper. Tjenesteyderen skal opstille og begrunde flere alternative scenarier for fordelingen af den samlede støtte (i kroner) på medie- og/eller indholdstyper. Alle scenarier skal tage udgangspunkt i den samlede støtte for 2007, dvs. at scenarierne er udgiftsneutrale Leverancer Tjenesteyderen skal i forbindelse med gennemførelsen af udredningsprojektet levere følgende leverancer: a) En skriftlig midtvejsrapport senest d. 30. september Midtvejsrapporten skal afleveres til Radio og TV-nævnet i et elektronisk eksemplar og to papireksemplarer. b) Planlægning og gennemførelse af en offentlig konference senest d. 30. september c) En afsluttende skriftlig rapport d. 30. september Rapporten skal afleveres til Radio- og TV-nævnet i et elektronisk eksemplar og to papireksemplarer. Alle leverancer skal være i overensstemmelse med kravspecifikationens krav og kontraktens vilkår. Alle skriftlige leverancer skal affattes på dansk, og arbejdssproget under udførelsen af projektet i forhold til Radio- og TV-nævnet skal foregå på dansk. Ad b) Efter ca. et år (senest d. 30. september 2008) skal tjenesteyderen planlægge og gennemføre en offentlig konference, hvor tjenesteyderen fremlægger en kort skriftlig beskrivelse af medieudviklingen samt en oversigt over de eksisterende ordninger med angivelse af, hvilke kulturpolitiske udfordringer medieudviklingen stiller til den fremtidige mediestøtte. Konferencen skal have en varighed på ca. ½ dag. Tilbudsgiver skal særskilt i sit tilbud komme med forslag til indholdet af konferencen samt angive udgifterne til konferencen, som skal indgå i den samlede faste pris for hele udredningsprojektet se afsnit 3.3 neden for.

6 6 Ad c) Den endelige rapport skal kunne danne et veloplyst grundlag for fremtidige politiske overvejelser om den offentlige støtte til alle typer medier og sammenhængen i støtten. Tjenesteyderen skal senest d. 30. september 2009 aflevere den endelige rapport. Rapporten skal være skriftlig. Rapporten skal efter behov uddybe Midtvejsrapporten og desuden opfylde de oplistede krav oven for. Rapporten skal indeholde en sammenfatning på maks. 15 sider. Rapporten skal offentliggøres på ordregivers hjemmeside. Radio- og TV-nævnet er berettiget til vederlagsfrit og på enhver måde at anvende det materiale, data og programmel, der er indsamlet, udarbejdet og erhvervet i forbindelse med opgavens løsning, herunder ved bearbejdelse og anvendelse i anden form og sammenhæng, idet anvendelse som led i erhvervsmæssig virksomhed i konkurrence med rådgiverens virksomhed dog kræver en særlig aftale med tjenesteyderen. Radio- og TV-nævnet har eneret til midtvejsrapporten og rapporten samt at fremstille og offentliggøre materiale og data, der er udarbejdet i forbindelse med udredningsprojektets gennemførelse, herunder i bog-, hæfte-, artikel-, og elektronisk form (herunder diskette, CD-ROM, Internet, programmel og multimedieprodukter), og på alle sprog, jf. lov om ophavsret 53. Tjenesteyderen må ikke uden Radio- og TV- nævnets forudgående skriftlige samtykke offentliggøre eller lade offentliggøre det af vedkommende i forbindelse med udredningsprojektets gennemførelse udarbejdede materiale og data. Tjenesteyderen er berettiget til at anvende den generelle viden, som opnås ved gennemførelse af udredningsprojektet, i anden sammenhæng Options- og tilkøbsydelser: Hvis tilbudsgiver i sit tilbud kan angive andre medier end de oven for oplistede indgår det ikke i bedømmelsen af tilbudet, se afsnit 3.3 neden for. Derimod vil ordregiver under udførelsen af udredningsprojektet have optionsret på at forpligte tilbudsgiver til at udføre andre opgaver i forbindelse med gennemførelse af udredningsprojektet end beskrevet i afsnit 2. F.eks. inddrage andre medier i undersøgelsen end oplisten oven for. Hvis ordregiver gør brug af denne optionsret vil de(n) ekstra opgave(r) blive prisberegnet efter de oplyste timesatser i afsnit 3.3 neden for og tillagt den faste pris.

7 7 2.4 Tilbudsgivers forbehold Der kan ikke tages forbehold for grundlæggende vilkår eller minimumskrav til tilbudets indhold, jf. afsnit 2 og 3. Sådanne forbehold vil medføre at tilbuddet ikke er konditionsmæssigt. Øvrige forbehold i tilbuddet kan føre til afvisning af tilbudet fra ordregivers side, hvis forbeholdet ikke kan kapitaliseres af ordregiver på tidspunktet for tilbudssammenligningen. Eventuelle forbehold skal være ledsaget af tilbudsgivers skriftlige begrundelser. I det omfang tilbudsgiver ikke udtrykkeligt tager forbehold over for de enkelte bestemmelser, og tillige angiver, hvilken konkret formulering af den pågældende bestemmelse tilbudsgiver vil foreslå, lægges det til grund, at tilbudsgiver har accepteret bestemmelsen, således at denne kan indgå i den endelige kontrakt. 2.5 Tidsplan Udredningsprojektet skal afsluttes med aflevering af leverancerne, jf. afsnit , inden 30. september Minimumskrav til indholdet af tilbud 3.1 Tilbudsgivers kvalifikationer Til brug for bedømmelsen af tjenesteyderens økonomiske, finansielle og tekniske formåen skal fremsendes følgende: 1. En erklæring på tro og love om, hvorvidt tjenesteyderen har opfyldt sine forpligtelser med hensyn til betaling af skatter og afgifter samt betaling af bidrag til sociale sikringsordninger i henhold til retsforskrifterne i det land, hvor tjenesteyderen er etableret, eller i Danmark, jf. LBK nr. 336 af 13/05/ Dokumentation for at virksomheden ikke er udelukket fra at afgive tilbud i henhold til 5 i BEK nr. 937 af 16/9/2004 og artikel 45 i 'Europa-Parlamentets og Rådets direktiv nr. 2004/18/EF af 31. marts Dokumentationen skal være gældende på ansøgningstidspunktet. I Danmark vil serviceattest fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen være tilstrækkelig. Udenlandske tjenesteydere skal tilsvarende indhente dokumentation fra deres lokale myndighed, der har tilsvarende kompetence til at udstede erklæringer, attester o.lign. (Virksomheder som ikke har mu-

8 8 lighed for at få en serviceattest fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har mulighed for skriftligt på tro- og love, at erklære, at virksomheden ikke er udelukket fra at afgive tilbud i henhold til de forhold som er nævnt i 5 i BEK nr. 937 af 16/9/2004 og art. 45 stk. 2 i Europa-Parlamentets og Rådets direktiv nr. 2004/18/EF af 31. marts Den underskrevne erklæring skal vedlægges tilbudet). 3. Forelæggelse af en referenceliste over lignende tjenesteydelser, der er udført i løbet af de sidste tre år, med angivelse af tidspunkter for udførelsen..(nystartede virksomheder, som ikke kan forelægge en referenceliste i deres tilbud endnu, har mulighed for at deltage, men det kræver at de tydeligt i deres tilbud gør opmærksom på, at de er nystartet). Tilbudsgivere som ikke indsender dokumentationen i pkt. 1. og 3. ovenfor bliver ikke evalueret efter tildelingskriterierne i afsnit 4.1. Indsender tilbudsgiver oplysningerne i 1. og 3. oven for er der ikke andre udelukkelsesgrunde for deltagelse i forbindelse med bedømmelsen af tilbudsgivers kvalifikationer og egnethed i afsnit Konsortier Sammenslutninger/konsortier af virksomheder har mulighed for at byde på opgaven. For så vidt, at en sammenslutning byder på opgaven skal sammenslutningen påtage sig solidarisk hæftelse, og sammenslutningen skal udpege en fælles befuldmægtiget, der kan tegne sammenslutningens rettigheder og forpligtelser overfor ordregiver og være kontaktperson og sekretariat for sammenslutningen. Erklæringerne og oplysningerne i afsnit 3.1 skal angives for hver enkelt af de deltagende virksomheder i sammenslutningen/konsortiet af tjenesteydere. 3.2 Forslag til teknisk og kvalitativ løsning af udredningsprojektet Forslaget til teknisk og kvalitativ løsning af udredningsprojktet skal som minimum indeholde følgende dokumentation og oplysninger: 1. En beskrivelse af det samlede løsningsforslag til udførelse af udredningsprojektet herunder fremgangsmåde/metode til gennemførelse af tjenesteydelsen. Løsningsforslaget skal inddrage et forslag til indhold og gennemførelse af en midtvejskonference. (evalueres efter underkriteriet løsningsforslag i afsnit 4.1). 2. Oplysninger om projektmedarbejdernes C.V. herunder navnlig C.V. fra projektlederen. Tilbudsgiver skal udarbejde en beskrivelse af, hvordan medarbejder- og projektlederkvalifikationerne tænkes ind i forbindelse med udførelsen af udredningsprojektet. (evalueres efter un-

9 9 derkriteriet faglig relevans af tilbudte medarbejdere i forhold til den udbudte opgave i afsnit 4.1). 3. Udkast til disposition og indholdsfortegnelse for udredningsrapport (evalueres efter underkriteriet disposition i afsnit 4.1). Det er et minimumskrav, at tilbudsgiver afgiver et samlet tilbud på udredningsprojektet 3.3 Pris (Evalueres efter underkriteriet Pris i afsnit 4.1) Tilbudet skal indeholde et budget, som i hovedtræk fordeler udgiftsbehovet i halvår fra starten efter kontraktindgåelsen i juli 2007 til 30. september Budgettet opstilles med udgangspunkt i timepriser (inkl. overhead med angivelse af anvendt overheadprocent) for akademisk eller lign. arbejdskraft og assistent, kontorpersonale eller lignende arbejdskraft. Desuden angives evt. andre udgifter til midtvejskonference eller andet, som ikke er dækket af overhead. Tilbuddet skal oplyse det samlede faste pristilbud for gennemførelse af hele udredningsprojektet (vederlag, jf. afsnit samt eventuelle andre udgifter, jf. afsnit 3.2.2). Tilbud skal være i DKK ekskl. moms. Det er et minimumskrav, at det samlede faste pristilbud samt eventuelle optioner ikke overstiger maximalt DKK excl. moms. Eventuelle forbehold, som opfylder betingelserne i afsnit 2.4 ovenfor prisfastsættes af ordregiver og tillægges det samlede pristilbud. Hvis pristilbudet ved indregning af forbehold og eventuelle optioner overstiger DKK excl. moms afvises tilbudet som ukonditionsmæssigt. I evalueringen af underkriteriet pris i afsnit 4.1 neden for er det kun den faste pris uden eventuelle optioner, som indgår i bedømmelsen af det økonomisk mest fordelagtige tilbud. Hvis tilbudsgiver i afsnit oven for kan udpege andre medier i udredningsprojektet end de oplistede indgår dette ikke i det faste tilbud og den faste pris. Eventuelle ekstramedier skal inddrages i udredningsprojektet, hvis ordregiver gør brug af sin optionsret. Prisberegningen af eventuelle optioner skal angives særskilt i tilbudet, se afsnit

10 Vederlag for tjenesteydelsen Vederlaget anses for at omfatte alle udgifter forbundet med tjenesteydelsens udførelse, som ikke er specificerede som andre udgifter, jf. afsnit Det samlede beløb og udregning (timetal x (timesats+overhead)) for hver enkelt medarbejder skal oplyses Andre udgifter Tilbudsgiver skal oplyse samtlige udgifter, som tilbudsgiver kræver dækket, i forbindelse med tjenesteydelsens udførelse, herunder afgifter og gebyrer m.v. 4. Evaluering og kriterier Tildelingskriteriet er det økonomisk mest fordelagtige tilbud med underkriterier, jf. pkt Underkriterier Der anvendes følgende Underkriterier og vægtning: Underkriterium Vægt Løsningsforslag 30% Faglig relevans af tilbudte medarbejdere i forhold til den udbudte opgave. 30% Disposition 20% Pristilbud 20%

11 Point Der tildeles point for hvert underkriterium efter følgende skala: Bedst opnåelige 8 points Meget tilfredsstillende 6 points Tilfredsstillende 4 points Ikke tilfredsstillende 2 point Bedømmelse ikke mulig 0 point Der kan anvendes ulige pointtal for at nuancere evalueringen. Ved evalueringen af de økonomiske tilbud tildeles det laveste økonomiske tilbud 8 points, og de andre økonomiske tilbud tildeles points, der er omvendt proportionale til det enkelte økonomiske tilbud, efter følgende formel: Point = det laveste økonomiske tilbud x 8/ økonomiske tilbud 4.3 Tildeling Kontrakten tildeles den tilbudsgiver, der efter evalueringen har afgivet det økonomisk mest fordelagtige tilbud (højeste pointtal efter underkriterierne i afsnit 4.1). 5. Afgivelse og aflevering af tilbud 5.1 Frist for spørgsmål og anmodning om supplerende oplysninger Spørgsmål til udbudsmaterialet og anmodninger om supplerende oplysninger skal være Radio- og TV-nævnet i hænde senest den 1. juni. Henvendelser, der modtages efter denne frist, kan ikke forventes besvaret. Spørgsmål og anmodninger skal sendes til Radio- og TV-nævnet på adressen: Mediesekretariatet, Vognmagergade 10, 1., 1120 København K.

12 12 eller på mail-adresse I emnefeltet i mailen skal angives spørgsmål vedrørende EU-udbud. Radio- og TV-nævnet vil senest den 8. juni lægge en besvarelse af spørgsmål og eventuelt supplerende materiale på Besvarelsen vil sikre spørgeres anonymitet Informations- og spørgemøde Radio- og TV-nævnet afholder et informations- og spørgemøde torsdag d. 24. maj kl på adressen: Mediesekretariatet, Vognmagergade 10, 1., 1120 København K. Interesserede firmaer bedes venligst forhåndstilmelde sig med angivelse af antallet af deltagere på mailadressen: radrad@mediesektretariatet.dk. 5.2 Tilbudsfrist Tilbud skal være Radio- og TV-nævnet i hænde senest den 18. juni 2007 kl Tilbud, der modtages efter tilbudsfristens udløb, vil blive returneret uåbnet. 5.3 Acceptfrist for tilbud Tilbud skal være gældende for accept i en periode på 90 dage fra tilbudsfristen. 5.4 Aflevering og mærkning af tilbud Tilbud skal afleveres eller sendes til Radio- og TV-nævnet på adressen: Mediesekretariatet,

13 13 Vognmagergade 10, 1., 1120 København K. Tilbud kan ikke afgives elektronisk eller via telex og telefax. Tilbud skal mærkes TILBUD - udredningsprojekt. Såfremt mærkning undlades, kan tilbud utilsigtet blive åbnet før tilbudsfristens udløb som led i den almindelige behandling af post. 5.5 Åbning af tilbud De tilbud, der er modtaget rettidigt, vil blive åbnet umiddelbart efter tilbudsfristens udløb. Tilbudsgiverne har ikke adgang til at overvære åbningen. 5.6 Sprog Tilbud skal være affattet på dansk, men baggrundsmaterialer m.v. kan være på engelsk. Arbejdssproget i forhold til ordregiver er dansk sprog. 5.7 Antal eksemplarer Tilbud skal afgives skriftligt i et originalt og underskrevet eksemplar samt 1 kopi. 5.8 Format Tilbud skal afgives på papir. 6. Kontraktkrav Kontrakten om tjenesteydelsens udførelse skal indgås på grundlag af den på hjemmesiden vedlagte kontrakt.

14 14 7. Øvrige vilkår 7.1 Alternative tilbud Tilbudsgiver har ikke adgang til at afgive alternative tilbud. 7.2 Annullation Radio- og TV-nævnet forbeholder sig ret til at annullere udbudet såfremt der foreligger en saglig begrundelse for at annullere. En evt. annullation vil blive ledsaget af et brev til alle tilbudsgiverne indeholdende årsagen til annullationen. 7.3 Ændringer i udbudsmaterialet Radio- og TV-nævnet forbeholder sig ret til i videst muligt omfang at foretage ændringer i udbudsmaterialet ved udsendelse af et tillæg til udbudsmaterialet inden tilbudsfristens udløb. I tilfælde af ændringer kan Radio- og TV-nævnet forlænge tidsfristerne, herunder tilbudsfristen. 7.4 Omkostninger ved deltagelse Deltagelse i udbudsforretningen sker for tilbudsgivers egen regning og risiko, og omkostninger eller tab, som en tilbudsgiver måtte pådrage sig i forbindelse med deltagelse i udbudsforretningen, er Radio- og TV-nævnet uvedkommende. 7.5 Oplysninger m.v. om skat, miljøbeskyttelse og arbejdsmiljø Nedenfor er angivet adresse, internetadresse og telefonnummer m.v. for de relevante statslige tjenester, hvor tilbudsgiverne kan indhente oplysninger om 1) skatter, 2) miljøbeskyttelse og 3) sikkerhed på arbejdspladsen samt arbejdsvilkår i Danmark. 1) Told- og Skattestyrelsen Østbanegade 123

15 København Ø Telefon: Telefax: adresse: Internetadresse: 2) Miljøstyrelsen Strandgade København K Telefon: Telefax: adresse: mst@mst.dk Internetadresse: 3) Arbejdstilsynet Landskronagade København Ø Telefon: Telefax: adresse: at@at.dk Internetadresse: Ordregiver stiller ikke særlige krav til arbejdsmiljøet i forbindelse med de udbudte ydelser, jf. bekendtgørelse nr af 17. december 2001 om pligter efter lov om arbejdsmiljø i forbindelse med udbud af tjenesteydelser.

Udbudsbetingelser vedrørende Nationalmuseets udbud af levering af gaschromatografi-massespektrometriudstyr

Udbudsbetingelser vedrørende Nationalmuseets udbud af levering af gaschromatografi-massespektrometriudstyr vedrørende Nationalmuseets udbud af levering af gaschromatografi-massespektrometriudstyr (offentligt udbud) 1 Den ordregivende myndighed... 2 2 Beskrivelse af leverancen... 3 3 Betingelser for egnethed...

Læs mere

1 Den ordregivende myndighed... 2. 2 Beskrivelse af leverancen... 3. 3 Betingelser for egnethed... 4

1 Den ordregivende myndighed... 2. 2 Beskrivelse af leverancen... 3. 3 Betingelser for egnethed... 4 vedrørende Nationalmuseets udbud af udskiftning og levering af kølekompressorer til vacuumfrysetørringsanlæg. Nationalmuseets Bevaringsafdeling (Offentligt udbud) 1 Den ordregivende myndighed... 2 2 Beskrivelse

Læs mere

Udbudsbetingelser vedrørende istandsættelse af Nationalmuseets fyrskib Gedser Rev

Udbudsbetingelser vedrørende istandsættelse af Nationalmuseets fyrskib Gedser Rev vedrørende istandsættelse af Nationalmuseets fyrskib Gedser Rev (offentligt udbud) 1 Den ordregivende myndighed... 2 2 Beskrivelse af opgaven... 3 3 Betingelser for egnethed... 4 4 Tildeling af kontrakt

Læs mere

Udbudsbetingelser vedrørende Statsbibliotekets udbud af leverance af Radio/TV kanaler. 1 Den ordregivende myndighed... 2

Udbudsbetingelser vedrørende Statsbibliotekets udbud af leverance af Radio/TV kanaler. 1 Den ordregivende myndighed... 2 vedrørende Statsbibliotekets udbud af leverance af Radio/TV kanaler. OFFENTLIGT UDBUD MED FORHANDLING 1 Den ordregivende myndighed... 2 2 Beskrivelse af tjenesteydelsen... 2 3 Egnethedsvurdering af tilbudsgiverne...

Læs mere

1 Den ordregivende myndighed... 3. 2 Beskrivelse af tjenesteydelsen... 4. 3. Tilbudsgivers egnethed... 7

1 Den ordregivende myndighed... 3. 2 Beskrivelse af tjenesteydelsen... 4. 3. Tilbudsgivers egnethed... 7 vedrørende Danskernes Digitale Biblioteks udbud af National webstatistik: En serviceydelse i form af et system vedrørende indsamling og rapportering af webstatistik, der stilles til rådighed for de danske

Læs mere

Der henvises til vedlagte notat af 23. juni 2014 om dokumentationsindsatsen under strategien Civilsamfundet bygger bro.

Der henvises til vedlagte notat af 23. juni 2014 om dokumentationsindsatsen under strategien Civilsamfundet bygger bro. Udbudsbetingelser 1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Holmens Kanal 22 1060 København K Telefon: 33 92 93 00

Læs mere

KONKURRENCE- UDSÆTTELSE

KONKURRENCE- UDSÆTTELSE KONKURRENCE- UDSÆTTELSE DET KONGELIGE BIBLIOTEK NATIONALBIBLIOTEK OG KØBENHAVNS UNIVERSITETS- BIBLIOTEK NSA 2 BO KRANTZ SIMONSEN J.nr. 16/00868 Udbudsbetingelser vedr. opgradering af Det Kongelige Biblioteks

Læs mere

Konkurrenceudsættelse af leverance af digitale radio- og tv-kanaler

Konkurrenceudsættelse af leverance af digitale radio- og tv-kanaler J.nr. 17/00156 Konkurrenceudsættelse af leverance af digitale radio- og tv-kanaler Konkurrenceudsættelse af leverance af digitale radio- og tv-kanaler Side 1 af 10 Indhold 1. Indledning... 4 Lovgrundlag

Læs mere

Udbudsbetingelser vedrørende Det Danske Filminstituts udbud af Content Storage Management

Udbudsbetingelser vedrørende Det Danske Filminstituts udbud af Content Storage Management vedrørende Det Danske Filminstituts udbud af Content Storage Management (Offentligt udbud) 1 Den ordregivende myndighed... 2 2 Beskrivelse af varen... 3 4. Tildeling af kontrakt og tildelingskriterier...

Læs mere

2. Udbudsmaterialet Om det samlede udbudsmateriales bestanddele henvises til udbudsbekendtgørelsen.

2. Udbudsmaterialet Om det samlede udbudsmateriales bestanddele henvises til udbudsbekendtgørelsen. NOTAT Dato: 2008-07-16 Kontor: Integration J.nr.: 2005/5089-36 Sagsbeh.: PVV Fil-navn: Udbudsbetingelser Udbudsbetingelser for evaluering af projekterne i puljen Udvikling af it-baserede danskundervisningsprogrammer

Læs mere

Konkurrenceudsættelse af indkøb og serviceaftale for RFID gates til Det Kongelige Bibliotek og KUB (Københavns Universitets Bibliotek)

Konkurrenceudsættelse af indkøb og serviceaftale for RFID gates til Det Kongelige Bibliotek og KUB (Københavns Universitets Bibliotek) Konkurrenceudsættelse af indkøb og serviceaftale for RFID gates til Det Kongelige Bibliotek og KUB (Københavns Universitets Bibliotek) (Konkurrenceudsættelse) 1 Indledning Det Kongelige Bibliotek og Københavns

Læs mere

Udbudsbetingelser for udbud af undersøgelse af selvforsørgede indvandrerkvinders barrierer og muligheder for beskæftigelse og uddannelse.

Udbudsbetingelser for udbud af undersøgelse af selvforsørgede indvandrerkvinders barrierer og muligheder for beskæftigelse og uddannelse. NOTAT Dato: 27. juni 2007 Kontor: Beskæftigelse og uddannelse J.nr.: 3853 Sagsbeh.: KNY Fil-navn: Udbudsbetingelser Udbudsbetingelser for udbud af undersøgelse af selvforsørgede indvandrerkvinders barrierer

Læs mere

Udbudsbetingelser indhentning af tilbud. til. Kortlægning af jordstrømme

Udbudsbetingelser indhentning af tilbud. til. Kortlægning af jordstrømme Udbudsbetingelser indhentning af tilbud til Kortlægning af jordstrømme Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K. Ole Kiilerich 8. september 2016 1 Indhold 1 Indledning 3 2 Beskrivelse af projektet

Læs mere

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen af Sekretariat for administration af tilskudsordning 1 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.3 Beskrivelse af projektet...

Læs mere

Udbud på levering af. frokostmåltider i daginstitutioner i Horsens Kommune BØRN OG UNGE

Udbud på levering af. frokostmåltider i daginstitutioner i Horsens Kommune BØRN OG UNGE Udbud på levering af frokostmåltider i daginstitutioner i Horsens Kommune BØRN OG UNGE Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...2 2. Den ordregivende myndighed...2 3. Udbudsmaterialet...2 4. Baggrund for udbuddet...3

Læs mere

Kontakt: Jeanette Brockdorff Flygenring,

Kontakt: Jeanette Brockdorff Flygenring, Udbudsbetingelser 1. Alment Bestemmelser om udbud og tilbud, udbudsbetingelserne, indeholder dels orienterende oplysninger om den udbudte opgave, dels bindende bestemmelser for udbud og tilbud. Udbudsprocessen

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER HOSPITALSENHEDEN HORSENS RADIOLOGISKE SPECIALLÆGEYDELSER (SUNDHEDSYDELSER) TIL

UDBUDSBETINGELSER HOSPITALSENHEDEN HORSENS RADIOLOGISKE SPECIALLÆGEYDELSER (SUNDHEDSYDELSER) TIL UDBUDSBETINGELSER RADIOLOGISKE SPECIALLÆGEYDELSER (SUNDHEDSYDELSER) TIL HOSPITALSENHEDEN HORSENS 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING... 3 1.1 OM HOSPITALSENHEDEN HORSENS... 3 1.2 UDBUDDETS FORMÅL OG OMFANG...

Læs mere

U D B U D S B E T I N G E L S E R. for ORIENTERINGSMODUL OG ARBEJDSMILJØ OG ARBEJDSSIKKERHED

U D B U D S B E T I N G E L S E R. for ORIENTERINGSMODUL OG ARBEJDSMILJØ OG ARBEJDSSIKKERHED 20-0496 MAN U D B U D S B E T I N G E L S E R for ORIENTERINGSMODUL OG ARBEJDSMILJØ OG ARBEJDSSIKKERHED Certificeret efter DS/EN ISO 9001 2 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E ORIENTERINGSMODUL OG ARBEJDSMILJØ

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Telefoninterview til brug for Danmarks Statistiks Arbejdskraftundersøgelse

UDBUDSBETINGELSER. for. Telefoninterview til brug for Danmarks Statistiks Arbejdskraftundersøgelse UDBUDSBETINGELSER for Telefoninterview til brug for Danmarks Statistiks Arbejdskraftundersøgelse 1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er: Danmarks Statistik Sejrøgade 11 2100 København

Læs mere

Udbud af to opgaver vedrørende en ekstra indsats mod æresrelaterede konflikter.

Udbud af to opgaver vedrørende en ekstra indsats mod æresrelaterede konflikter. 25. juni 2009 Udbudsbekendtgørelse Udbud af to opgaver vedrørende en ekstra indsats mod æresrelaterede konflikter. Ordregivende myndighed Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Holbergsgade

Læs mere

Udbudsbetingelser for udbud af oplysningskampagne om mentorer

Udbudsbetingelser for udbud af oplysningskampagne om mentorer NOTAT Dato: 10. august 2007 Kontor: Beskæftigelse og uddannelse J.nr.: 3537 Sagsbeh.: EDA Fil-navn: Udbudsbetingelser Udbudsbetingelser for udbud af oplysningskampagne om mentorer 1. Den ordregivende myndighed

Læs mere

Betingelser om udbud og tilbud

Betingelser om udbud og tilbud Betingelser om udbud og tilbud Levering af GNSS-modtagere August 2015 Indhold 1. ALMENT... 4 2. ORIENTERING... 4 3. UDBUDSFORRETNINGEN... 4 3.1 Udbudsform... 4 3.2 Udbudsmaterialet... 4 3.3 Udvælgelse...

Læs mere

1. Indledning 1. 2. Den ordregivende myndighed 1. 3. Udbudsmaterialet 2. 4. Kontrolbud 2

1. Indledning 1. 2. Den ordregivende myndighed 1. 3. Udbudsmaterialet 2. 4. Kontrolbud 2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 2. Den ordregivende myndighed 1 3. Udbudsmaterialet 2 4. Kontrolbud 2 5. Tidsplan for udbudsforretningen 2 5.1 Spørgemøde 2 5.2 Anmodninger om yderligere oplysninger

Læs mere

U D B U D S B E T I N G E L S E R

U D B U D S B E T I N G E L S E R 20. januar 2014 J.nr. 2009/2018-0001 Ref. FMA/bak U D B U D S B E T I N G E L S E R for udbud af bevilling til forsyningspligtig virksomhed i henhold til 34 og 34 a i lov om elforsyning Side 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Udførelse af besøgsinterviews mv. til Forbrugsundersøgelsen

UDBUDSBETINGELSER. for. Udførelse af besøgsinterviews mv. til Forbrugsundersøgelsen UDBUDSBETINGELSER for Udførelse af besøgsinterviews mv. til Forbrugsundersøgelsen 1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er: Danmarks Statistik Sejrøgade 11 2100 København Ø. Telefon

Læs mere

Udbudsbetingelser for annoncering Oversættelse fra dansk til tysk

Udbudsbetingelser for annoncering Oversættelse fra dansk til tysk Udbudsbetingelser for annoncering af Oversættelse fra dansk til tysk 28. april 2017 1 1 UDBUDSBETINGELSER... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.3 Beskrivelse af projektet... 3

Læs mere

Udbudsbetingelser Indkøb af skilte til affaldsoplag

Udbudsbetingelser Indkøb af skilte til affaldsoplag Indkøb af skilte til affaldsoplag INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. INDLEDNING.... 1 2. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED.... 1 3. UDBUDSMATERIALET.... 1 4. UDBUDDETS OMFANG.... 2 5. TILDELING AF KONTRAKT.... 2 5.1. Tildelingskriterier....

Læs mere

Udbudsbetingelser indhentning af tilbud. til. Konsekvenser ved forbrænding af shredderaffald

Udbudsbetingelser indhentning af tilbud. til. Konsekvenser ved forbrænding af shredderaffald Udbudsbetingelser indhentning af tilbud til Konsekvenser ved forbrænding af shredderaffald Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K Thilde Fruergaard Astrup 6. juli 2016 1 Indhold 1 Indledning 3 2

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed...

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed... UDBUDSBETINGELSER Indhold 1. Indledning... 2 2. Udbuddets formål... 2 3. Ordregivende myndighed... 2 3.1. Afdeling og kontaktperson... 2 4. Udbudsmateriale... 3 5. Fortrolighed... 4 6. Tidsplan... 4 7.

Læs mere

Københavns Kommune offentliggør kontrakten ved en offentlig annonce på www.kk.dk/udbud.

Københavns Kommune offentliggør kontrakten ved en offentlig annonce på www.kk.dk/udbud. Udbudsbetingelser vedrørende annoncering af Tour de SUF Sundheds- og Omsorgsforvaltningen annoncerer her kontrakt om opgaver vedrørende gennemførelse af personalefest den 21. september 2012 - Tour de SUF

Læs mere

Udbudsbetingelser til offentligt udbud

Udbudsbetingelser til offentligt udbud Udbudsbetingelser til offentligt udbud af Projekt om bistand til Miljøstyrelsens kontrol med overførsel af affald efter EU Transportforordning nr. 1013/2006 1 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed...

Læs mere

Udbudsbetingelser. Odder Kommune. Udbud af lønadministration

Udbudsbetingelser. Odder Kommune. Udbud af lønadministration Udbud af lønadministration Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 2. Den ordregivende myndighed 1 3. Udbudsmaterialet 1 4. Eget bud 2 5. Tidsplan for udbudsforretningen 2 5.1 Spørgemøde 5.2 Anmodninger om

Læs mere

EU-Udbud på. Bilag IIA tjenesteydelse. Rengøring. til borgere i eget hjem. i Vesthimmerlands Kommune

EU-Udbud på. Bilag IIA tjenesteydelse. Rengøring. til borgere i eget hjem. i Vesthimmerlands Kommune EU-Udbud på Bilag IIA tjenesteydelse Rengøring til borgere i eget hjem i Vesthimmerlands Kommune Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Generel beskrivelse af opgaven... 3 1.2 Ansvarlig for udbud...

Læs mere

Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice

Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice Side 1 af 8 Forord Gentofte Kommune, Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Rudersdal Kommune og Hørsholm Kommune udbyder

Læs mere

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) 1. ALMENT Bestemmelser om udbud og

Læs mere

Udbudsbetingelser indhentning af tilbud. til

Udbudsbetingelser indhentning af tilbud. til Udbudsbetingelser indhentning af tilbud til Forekomst og udvaskning af problematiske stoffer i beton og tegl fra nedrivning eller renovering af danske bygninger og anlæg Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401

Læs mere

Udbud af plastikkirurgiske behandlinger 2011

Udbud af plastikkirurgiske behandlinger 2011 Udbud af plastikkirurgiske behandlinger 2011 - Udbudsbetingelser Marts 2011. J.nr. 1-23-4-72-11-11 Region Midtjylland Afdeling for sundhedsplanlægning Skottenborg 26, 8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Udbudsbetingelser. Udbud af aftaler om levering af Konsulentydelser til Væksthusene".

Udbudsbetingelser. Udbud af aftaler om levering af Konsulentydelser til Væksthusene. Udbudsbetingelser Udbud af aftaler om levering af Konsulentydelser til Væksthusene". Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Generelle forhold... 3 3. Udbudsmateriale... 4 4. De udbudte aftaler... 5

Læs mere

Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s

Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Køb af tjenesteydelser Opsætning af fjernaflæste vandmålere i Skanderborg Forsyningsvirksomheds forsyningsområde Offentligt udbud Juli 2013 1 Indledning... 3 2 Den

Læs mere

UDBUDSBETINGEL- SER FOR ASFALTUDLÆGGER

UDBUDSBETINGEL- SER FOR ASFALTUDLÆGGER Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen UDBUDSBETINGEL- SER FOR ASFALTUDLÆGGER DATO: 23.2.2015 Sags nr. 2014-0240583 Dokument nr. 2014-0240583-1 OFFENTLIGT UDBUD Udbudsbetingelser Asfaltudlægger

Læs mere

Betingelser for prækvalifikation - Udbud af konsulentopgave

Betingelser for prækvalifikation - Udbud af konsulentopgave Betingelser for prækvalifikation - Udbud af konsulentopgave 1. Indledning... 3 2. Ordregiver... 3 3. Den udbudte opgave... 3 4. Tidsplan... 4 5. Spørgsmål... 4 6. Ansøgningsfrist... 4 7. Supplerende oplysninger...

Læs mere

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor Udbudsbetingelser Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor November 2014 1 af 8 UDBUD ANALYSE AF MULIGHEDER FOR ØGET KAPACITET PÅ MOTORRING 3, HERUNDER KØRSEL

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer

UDBUDSBETINGELSER. for. Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer UDBUDSBETINGELSER for Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer 2 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED Finansiel Stabilitet A/S Kalvebod Brygge 43 1560 København V Hjemmeside: http://www.finansielstabilitet.dk

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER. EU-udbud, totalrådgivning

UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER. EU-udbud, totalrådgivning UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER EU-udbud, totalrådgivning 1. INDLEDNING Side 2 1.1 Kontraktens indhold Morbærhaven i Albertslund skal renoveres. I den forbindelse har Albertslund Ungdomsboliger

Læs mere

Prækvalifikationsmateriale til begrænset udbud. Informationskampagne om tatoveringer

Prækvalifikationsmateriale til begrænset udbud. Informationskampagne om tatoveringer Prækvalifikationsmateriale til begrænset udbud af Informationskampagne om tatoveringer 1 1 UDBUDSBETINGELSER... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.2.1 Kontaktperson... 3 1.3 Beskrivelse

Læs mere

Prækvalifikationsbetingelser for deltagelse i udbud af DK2 systemtjenester. 1. Indledning. Oktober 2012 GEE/GEE

Prækvalifikationsbetingelser for deltagelse i udbud af DK2 systemtjenester. 1. Indledning. Oktober 2012 GEE/GEE Prækvalifikationsbetingelser for deltagelse i udbud af DK2 systemtjenester Oktober 2012 GEE/GEE 1. Indledning Som systemansvarlig for det overordnede danske transmissionsnet er Energinet.dk ansvarlige

Læs mere

Annoncering af Afgørelsesdatabasen

Annoncering af Afgørelsesdatabasen Annoncering af Afgørelsesdatabasen 1. Indledning Annoncering af opgave vedrørende etablering, drift og vedligeholdelse af Afgørelsesdatabase for Landsskatteretten og Skatterådet og anonymisering af afgørelser

Læs mere

RAMMEAFTALER MILJØUNDERSØGELSER

RAMMEAFTALER MILJØUNDERSØGELSER RAMMEAFTALER MILJØUNDERSØGELSER BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) FEBRUAR 2011 Niels Juels Gade 13 1022 København K vd@vd.dk EAN 5798000893450 Postboks 9018 Telefon 7244 3333 vejdirektoratet.dk SE

Læs mere

Betingelser for tilbudsindhentning Syddjurs Kommune, version 2

Betingelser for tilbudsindhentning Syddjurs Kommune, version 2 Betingelser for tilbudsindhentning Syddjurs Kommune, version 2 Indhentning af tilbud på beskæftigelsesfremmende indsats 1. Vejledning og jobsøgningsforløb i.h.t. Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats kap.

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE

UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE INDHOLD 1. Indledning 1 2. Den ordregivende myndighed 1 3. Udbudsmaterialet 2 4. Tidsplan for udbudsforretningen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019394 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Melitta Keldebæk) 21. oktober 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019394 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Melitta Keldebæk) 21. oktober 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019394 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Melitta Keldebæk) 21. oktober 2009 K E N D E L S E Konsortiet Rindum Skole (advokat Jonas Valhøj Kleffel Nielsen, Randers)

Læs mere

Bilag 2: Udbudsbetingelser - Rammeudbud (Paradigma)

Bilag 2: Udbudsbetingelser - Rammeudbud (Paradigma) Forhold markeret med gult er forhold, som skal præciseres i det konkrete udbud Tina Braad Partner tbr@holst-law.com T +45 8934 1116 Bilag 2: Udbudsbetingelser - Rammeudbud (Paradigma) J.nr. K5724-0022

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. Levering af jobannoncer til Jobnet. Dato: 25. maj KRO/IMP. Vester Farimagsgade 23 DK-1606 København V

UDBUDSBETINGELSER. Levering af jobannoncer til Jobnet. Dato: 25. maj KRO/IMP. Vester Farimagsgade 23 DK-1606 København V Vester Farimagsgade 23 DK-1606 København V Dato: 25. maj 2010 J.nr.: 34-1348 KRO/IMP Telefon: 33 15 20 10 Telefax: 33 15 61 15 mail@kammeradv.dk www.kammeradv.dk UDBUDSBETINGELSER Levering af jobannoncer

Læs mere

I/S Amager Ressourcecenter. Behandling af fraktionen Hård plast

I/S Amager Ressourcecenter. Behandling af fraktionen Hård plast I/S Amager Ressourcecenter Behandling af fraktionen Hård plast Udbudsvilkår, offentligt udbud Oktober 2015 Sag nr. 12-282 Dok. Nr. 5281/15 Indholdsfortegnelse Side Udbudsvilkår 1.1 Kort om den udbudte

Læs mere

Forsvarets Materieltjeneste

Forsvarets Materieltjeneste Forsvarets Materieltjeneste B E T I N G E L S E R for annoncering af Feltkompas INDHOLDSFORTEGNELSE 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED...3 2. INTRODUKTION OM ANNONCERINGEN...3 3. DET SAMLEDE ANNONCERINGSMATERIALE...4

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks UDBUDSBETINGELSER for Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks 1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er:

Læs mere

Udbudsbetingelser. Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter

Udbudsbetingelser. Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter Udbudsbetingelser Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter 1. Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Den ordregivende myndighed... 2 3 Udbudsmaterialet... 3 3.1 Udbudsmateriale...

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER AGGERS.R01. Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen i Limfjorden JULI 2014

UDBUDSBETINGELSER AGGERS.R01. Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen i Limfjorden JULI 2014 UDBUDSBETINGELSER AGGERS.R01 Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen i Limfjorden JULI 2014 2 af 7 Indhold AGGERS.R01 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)... 3 1. Alment... 3

Læs mere

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser Udbud Olie- og benzinudskillere Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej

Læs mere

Udbudsbetingelser for aftaler med I/S RE- FA om transport af brændbart affald fra Miljøcenter Hasselø og Miljøcenter Gerringe.

Udbudsbetingelser for aftaler med I/S RE- FA om transport af brændbart affald fra Miljøcenter Hasselø og Miljøcenter Gerringe. 1 Udbudsbetingelser for aftaler med I/S RE- FA om transport af brændbart affald fra Miljøcenter Hasselø og Miljøcenter Gerringe. EU-udbud,TED-publikation nr. 046469-2014 April 2014 I/S REFA, Energivej

Læs mere

GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S: "TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE (SEPTIKTANKE, TRIXTANKE OG LIGNENDE)" UDBUDSBETINGELSER DECEMBER 2013

GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S: TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE (SEPTIKTANKE, TRIXTANKE OG LIGNENDE) UDBUDSBETINGELSER DECEMBER 2013 Guldborgsund Spildevand A/S Tømning af bundfældningstanke (septiktanke, trixtanke og lignende) GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S: "TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE (SEPTIKTANKE, TRIXTANKE OG LIGNENDE)" UDBUDSBETINGELSER

Læs mere

MATERIALE TIL UDARBEJDELSE AF TILBUD PÅ CATERINGORDNING HOS. Leveringsadresse: Ankestyrelsen Teglholmsgade 3 2450 København SV.

MATERIALE TIL UDARBEJDELSE AF TILBUD PÅ CATERINGORDNING HOS. Leveringsadresse: Ankestyrelsen Teglholmsgade 3 2450 København SV. MATERIALE TIL UDARBEJDELSE AF TILBUD PÅ CATERINGORDNING HOS Leveringsadresse: Ankestyrelsen Teglholmsgade 3 2450 København SV. INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 BETINGELSER FOR TILBUDSINDHENTNING...

Læs mere

Udbudsbetingelser September 2014

Udbudsbetingelser September 2014 Svend Bjerregaard Advokat sbj@holst-law.com T +45 8934 1159 J.nr. 040704-0003 SBJ/MGL Udbudsbetingelser September 2014 Holst, Advokater Advokatpartnerselskab Hans Broges Gade 2 DK-8100 Aarhus C T, +45

Læs mere

Udbud af låneramme på 800 mio. kr. til brug for optagelse af lån i perioden 2008-2010. Udbudsmateriale. Offentligt udbud. Nr.

Udbud af låneramme på 800 mio. kr. til brug for optagelse af lån i perioden 2008-2010. Udbudsmateriale. Offentligt udbud. Nr. Udbud af låneramme på 800 mio. kr. til brug for optagelse af lån i perioden 2008-2010 Udbudsmateriale Offentligt udbud Nr. 2007/S 235-286415 Udbud af låneramme Til Indholdsfortegnelse 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Udbudsvilkår til begrænset EU-udbud - Prækvalifikationsfasen. informationskampagne om skrotning af biler. EU-udbudsnummer:

Udbudsvilkår til begrænset EU-udbud - Prækvalifikationsfasen. informationskampagne om skrotning af biler. EU-udbudsnummer: Udbudsvilkår til begrænset EU-udbud - Prækvalifikationsfasen af informationskampagne om skrotning af biler EU-udbudsnummer: 2014/S 154-277145 1 1 Indledning... 3 2 Den ordregivende myndighed... 3 3 Beskrivelse

Læs mere

EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser

EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser December 2016 Udgivelsesdato : Projekt : 2063 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : TWIN, Maho Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Vejledning og vilkår for udbud

Vejledning og vilkår for udbud Vejledning og vilkår for udbud Indhold 1. Indledning... 2 Udbyder... 2 Hosted løsning eller In-house-løsning... 2 Tidsplan... 2 2. Udbudsbetingelser... 3 Behandling af spørgsmål... 4 Vedståelsesfrist...

Læs mere

Laboratoriemålinger af emissioner fra brændeovne ved forskellige fyringsteknikker

Laboratoriemålinger af emissioner fra brændeovne ved forskellige fyringsteknikker Udbudsbrev annoncering Laboratoriemålinger af emissioner fra brændeovne ved forskellige fyringsteknikker Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K Stine Sandermann Justesen 15. juni 2016 Indhold Indledning...

Læs mere

Offentligt udbud. Levering af vejbelysningsarmaturer Udbudsbetingelser

Offentligt udbud. Levering af vejbelysningsarmaturer Udbudsbetingelser Offentligt udbud Levering af vejbelysningsarmaturer Udbudsbetingelser Juni 2015 Viborg Kommune Levering af vejbelysnings armaturer INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 BESTEMMELSER OM UDBUD OG

Læs mere

Udbudsbetingelser for udbud af rammeaftale om bistand til gennemførelse af it-outsourcing

Udbudsbetingelser for udbud af rammeaftale om bistand til gennemførelse af it-outsourcing Udbudsbetingelser for udbud af rammeaftale om bistand til gennemførelse af it-outsourcing Side 1 af 10 Indhold 1. Indledning... 3 2. Udbudsmaterialets bestanddele... 3 3. Den ordregivende myndighed...

Læs mere

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på:

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Tilbudsindhentning Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Hovedentreprise vedr. etablering af et underjordisk dige om søerne i Sybergland, Kerteminde Kommune Miljø- og Kulturforvaltningen

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER TRYKNING AF NYHEDSBREV

UDBUDSBETINGELSER TRYKNING AF NYHEDSBREV KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen 07.02.2013 Sagsnr. 2011-21692 Dokumentnr. 2013-119937 UDBUDSBETINGELSER Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Ordregivende myndighed 3 3. Udbudsmaterialet

Læs mere

1/7 92126-165973 THECA TRAFIKSELSKABET MOVIA UDBUDSBETINGELSER. vedrørende UDBUD AF LÅNERAMMEAFTALER

1/7 92126-165973 THECA TRAFIKSELSKABET MOVIA UDBUDSBETINGELSER. vedrørende UDBUD AF LÅNERAMMEAFTALER 1/7 TRAFIKSELSKABET MOVIA UDBUDSBETINGELSER vedrørende UDBUD AF LÅNERAMMEAFTALER oktober 2007 2/7 INDHOLD Indledning side 3 Udbudets omfang side 3 Udbudsform og udbudsmateriale side 3 Udformning af tilbud

Læs mere

Prækvalifikationsmateriale

Prækvalifikationsmateriale Prækvalifikationsmateriale Til begrænset udbud på Ejendomsadministration af almene boliger i Fredericia kommune Begrænset udbud internt referencenummer 2013-135114 Oktober 2013 Fredericia Kommune: Att.:

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Udførelse af besøgsinterviews mv. til Forbrugsundersøgelsen

UDBUDSBETINGELSER. for. Udførelse af besøgsinterviews mv. til Forbrugsundersøgelsen UDBUDSBETINGELSER for Udførelse af besøgsinterviews mv. til Forbrugsundersøgelsen 1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er: Danmarks Statistik Sejrøgade 11 2100 København Ø. Telefon:

Læs mere

J. nr.: 25087. Udbudsbetingelser. Udbud af biogas. Skive Kommune

J. nr.: 25087. Udbudsbetingelser. Udbud af biogas. Skive Kommune J. nr.: 25087 Udbudsbetingelser Udbud af biogas Skive Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Udbudsform 3 3. Ordregiver 3 4. Udbudsmaterialet 4 5. Den udbudte kontrakt 4 6. Tidsplan 5 7. Betingelser

Læs mere

Udbud af Renovation & Sikkerhedsmakulering. Udbudsbetingelser

Udbud af Renovation & Sikkerhedsmakulering. Udbudsbetingelser Udbud af Renovation & Sikkerhedsmakulering Udbudsbetingelser Sundhedsstyrelsen 17. november 2014 Sags nr. 2013111286 1 / 13 Indholdsfortegnelse 1. Overordnede rammer for udbuddet... 3 2. Den udbudte leverance...

Læs mere

Kontrakt om indkøb af Software Assurance og licenser til Oraclesoftware. Udbudsbetingelser for offentligt udbud af rammekontrakt - 2015/S 201-363917.

Kontrakt om indkøb af Software Assurance og licenser til Oraclesoftware. Udbudsbetingelser for offentligt udbud af rammekontrakt - 2015/S 201-363917. Kontrakt om indkøb af Software Assurance og licenser til Oraclesoftware Udbudsbetingelser for offentligt udbud af rammekontrakt - 2015/S 201-363917. Indholdsfortegnelse 1. ORDREGIVER... 3 2. DE RETLIGE

Læs mere

Rammeaftale om medieindkøb. Udbudsbetingelser

Rammeaftale om medieindkøb. Udbudsbetingelser Rammeaftale om medieindkøb Udbudsbetingelser Sundhedsstyrelsen 2. april 2014 Sags nr. 2014023528 1/14 Indholdsfortegnelse 1. Overordnede rammer for udbuddet... 3 2. Den udbudte leverance... 3 3. Udbudsmaterialet...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning... 3. 2. Generelle forhold... 3. 3. Udbudsmateriale... 4. 4. Den udbudte rammeaftale... 5

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning... 3. 2. Generelle forhold... 3. 3. Udbudsmateriale... 4. 4. Den udbudte rammeaftale... 5 Udbudsbetingelser Udbud af rammeaftaler om levering af konsulentydelser i forbindelse med gennemførelse af kursusmoduler til MEA - Midtjysk ErhvervsudvikingsAkademi. Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud Rammeaftale VIKING-projektsekretær for EasyWay VIKING sekretariatet. Oktober 2014

Bestemmelser om udbud og tilbud Rammeaftale VIKING-projektsekretær for EasyWay VIKING sekretariatet. Oktober 2014 Bestemmelser om udbud og tilbud Rammeaftale VIKING-projektsekretær for EasyWay VIKING sekretariatet Oktober 2014 2 af 10 Indholdsfortegnelse BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD... 3 1. ALMENT... 3 2. ORIENTERING...

Læs mere

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser Udbud Ophaler NGS Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER

UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER Dato: 15. august 2013 J. nr.: 102794 UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER 1. Indledning og beskrivelse Boligorganisationen Tårnbyhuse ønsker at indgå rammeaftale

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning. 2. Den ordregivende myndighed. 3. Udbudsmaterialer

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning. 2. Den ordregivende myndighed. 3. Udbudsmaterialer Udbudsbetingelser Udbud af kontrakt om vejlednings- og inspirationsmaterialer til arbejdet med læringsmålstyret undervisning med fokus på sproglig udvikling i fagene for tosprogede elever 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udbudsbetingelser. EU-udbud af rammeaftale vedrørende tablets og hybrider til Norddjurs Kommune. Danmark-Grenaa: Databehandlingsmaskiner (hardware)

Udbudsbetingelser. EU-udbud af rammeaftale vedrørende tablets og hybrider til Norddjurs Kommune. Danmark-Grenaa: Databehandlingsmaskiner (hardware) Udbudsbetingelser EU-udbud af rammeaftale vedrørende tablets og hybrider til Norddjurs Kommune Danmark-Grenaa: Databehandlingsmaskiner (hardware) 2014/S 053-087973 1 af 9 1 Indledning Nærværende udbud

Læs mere

Kursusplanlægning og Kursusafholdelse på Alkoholområdet

Kursusplanlægning og Kursusafholdelse på Alkoholområdet Kursusplanlægning og Kursusafholdelse på Alkoholområdet 2015-16 Udbudsbetingelser 20. november 2014 Sags nr. 2014103301 1 / 14 Indholdsfortegnelse 1. Overordnede rammer for udbuddet... 3 2. Den udbudte

Læs mere

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT), OVERSÆTTELSE-ENGELSK

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT), OVERSÆTTELSE-ENGELSK DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. marts 2014 14/02645-1 Tea Dyrbye Jensen tdj@vd.dk 7244 3130 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT), OVERSÆTTELSE-ENGELSK 1. ALMENT Bestemmelser om udbud og tilbud

Læs mere

Udbudsbetingelser til offentligt udbud

Udbudsbetingelser til offentligt udbud Udbudsbetingelser til offentligt udbud af Forbrugerprojekter 2014 Kortlægning af kemiske stoffer i forbrugerprodukter 1 1 UDBUDSBETINGELSER... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3

Læs mere

Udbudsbetingelser for udbud af kontrakt om rådgivning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015.

Udbudsbetingelser for udbud af kontrakt om rådgivning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015. Udbudsbetingelser for udbud af kontrakt om rådgivning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015. 1. Baggrund for udbuddet Energistyrelsen varetager i dag en PCB-rådgivningsvirksomhed samt www.pcb-guiden.dk.

Læs mere

Udbudsbetingelser. Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg

Udbudsbetingelser. Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Bygherre: Forsyning Helsingør A/S Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1 Ordregivende myndighed... 3 2

Læs mere

Udbud af Rammeaftale om evalueringer af kampagner. Udbudsbetingelser. Sundhedsstyrelsen. 9. april Sags nr Slettet: 11.

Udbud af Rammeaftale om evalueringer af kampagner. Udbudsbetingelser. Sundhedsstyrelsen. 9. april Sags nr Slettet: 11. Udbud af Rammeaftale om evalueringer af kampagner Udbudsbetingelser Sundhedsstyrelsen 9. april 2014 Slettet: 11. marts Sags nr. 2014014143 1/14 Indholdsfortegnelse 1. Overordnede rammer for udbuddet...

Læs mere

Udbudsbetingelser til offentligt udbud. Nordisk guide og samarbejde om grønne indkøb af tekstiler i hospitalssektoren

Udbudsbetingelser til offentligt udbud. Nordisk guide og samarbejde om grønne indkøb af tekstiler i hospitalssektoren Udbudsbetingelser til offentligt udbud af Nordisk guide og samarbejde om grønne indkøb af tekstiler i hospitalssektoren 1 1 UDBUDSBETINGELSER... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed...

Læs mere

Konkurrenceudsættelse af indkøb, levering og montering af en ny projektor til Dronningesalen samt en hertil knyttet serviceaftale

Konkurrenceudsættelse af indkøb, levering og montering af en ny projektor til Dronningesalen samt en hertil knyttet serviceaftale DET KGL. BIBLIOTEK HANNE LUND-HANSEN J.nr. 17/00067 Konkurrenceudsættelse af indkøb, levering og montering af en ny projektor til Dronningesalen samt en hertil knyttet serviceaftale (Konkurrenceudsættelse)

Læs mere

Informationsmøde: Udbud af lægevagtskørsel i Region Syddanmark

Informationsmøde: Udbud af lægevagtskørsel i Region Syddanmark 11-10-2013 Informationsmøde: Udbud af lægevagtskørsel i Region Syddanmark Velkomst og praktiske detaljer Der laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet. Efterfølgende vil der være mulighed

Læs mere

Østjysk Ledelsesakademi

Østjysk Ledelsesakademi Østjysk Ledelsesakademi Annoncering af udbud af DOL-valgmoduler og specialemodul i kommunerne Favrskov, Mariagerfjord, Norddjurs, Randers og Syddjurs. Indledning Kommunerne er gået sammen om etableringen

Læs mere

EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald

EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald Februar 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2206 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING

Læs mere

Udbud af jagt Fase 2

Udbud af jagt Fase 2 Forsvarets Bygnings- & Etablissementstjeneste Udbud af jagt Fase 2 Udbudsbetingelser Postadresse Arsenalvej 55 9800 Hjørring CVR: 16 28 71 80 EAN: 5798000201286 Telefon 72 31 30 00 Telefax 33 32 10 29

Læs mere