Informationsfolder. Instruktørgrunduddannelse (IGU) Grundforløb og Overbygninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Informationsfolder. Instruktørgrunduddannelse (IGU) Grundforløb og Overbygninger"

Transkript

1 Informationsfolder Instruktørgrunduddannelse (IGU) Grundforløb og Overbygninger Juni 2017 I denne folder har uddannelsesudvalget samlet relevant information for alle involverede parter, vedrørende Instruktørgrunduddannelse - i daglig taleigu. Udvalget har tillid til at foreningerne vælger de dygtigste og mest engagerede aspiranter som er villige til at forpligte sig 100% og ser gerne at aspiranten har mindst 2 års praktisk erfaring, gerne konkurrenceerfaring inden uddannelsen påbegyndes. Desuden forventer udvalget at aspiranten har de rette menneskelige egenskaber. Man skal være fyldt 16 år inden man kan påbegynde en IGU. Landsudvalget har præciseret at man først er færdiguddannet træner når man har taget både grundforløb og mindst én overbygning. På kredsplan betragtes man først som træner når man har gennemført alle moduler og har fået underskrift i kursusbogen for færdig uddannelse. Det skal understreges at IGU er minimum basisuddannelse og udvalget forventer at aspiranten får den praktiske erfaring ved at følge, gerne flere trænere/hold i lokalforeningen og efter endt uddannelse deltager flittigt på efteruddannelseskurser. Det vil være at foretrække at aspiranten er tilknyttet én person i lokalforeningen så aspiranten undervejs kan få den nødvendige vejledning og støtte. Uddannelsesudvalget tilstræber at give aspiranten et godt fundament og den bedst mulige uddannelse, således at aspiranten efter endt uddannelse Har fået den nødvendige teoretiske baggrund og konkrete værktøjer til at bidrage aktivt i egen forening Selvstændigt kan varetage træningen af egne hold på et kvalitetsmæssigt tilfredsstillende niveau Forventes at kunne udvise forståelse for og tage hensyn til både Hundeførere og hundenes individuelle træningsbehov. Med venlig hilsen Anne Wedel Formand for kreds3 Uddannelsesudvalget

2 Uddannelsesudvalget Uddannelsesudvalget har ansvaret for planlægning og afvikling af IGU. Derudover udbyder udvalget efteruddannelseskurser for trænere og i det omfang der er resurser til det også kurser for hundeførere. Generel Information/kommunikation Kreds 3.s hjemmeside: http//dch-kreds3.dk under punktet uddannelse findes aktuel information vedrørende IGU og efteruddannelses tilbud. I kredsmappen findes en oversigt over diverse priser. Priserne reguleres årligt Facebook gruppen Dch-kreds3. Alle indbydelser og nyhedsbreve tilsendes lokalforeningsformanden på mail. Man er selvfølgelig altid velkommen til at rette henvendelse til udvalget hvis der er spørgsmål der ikke findes svar på her. Kursusleder Der er altid en kursusleder (udvalgsmedlem) tilknyttet hvert forløb. Kursuslederen er aspirantens kontaktperson på det pågældende forløb og er den der har kontakt til alle parter, aspirant, værtsklub, instruktør, kasserer alt det praktiske. Det er også den person der ajourfører fraværsliste Det er ikke altid at vedkommende er fysisk til stede - dog ALTID ved opstart på grundforløbet og afslutning på overbygninger - og hvis instruktøren fremsætter ønske herom. Tidsplan Som minimum planlægges ét grundforløb årligt. Hvis behov afvikles to grundforløb. Overbygninger afvikles efter efterspørgsel. Den nyere ensrettede struktur danner basis for at afholde overbygningerne i samarbejde med andre kredse hvilket vi fremadrettet vil benytte os af i større udstrækning end tidligere.

3 Tilmelding IGU Kun korrekt udfyldt tilmeldings skema, afsendt fra formandens adr. kommer i betragtning. Der skal ved tilmelding til grundforløbet (modul 1-8) afkrydses for ønsket overbygning. I god tid inden opstart på det pågældende forløb får formanden besked om alle de tilmeldte aspiranter er optaget på uddannelsen. I tilfælde af overtegning er det foreningen der beslutte hvilke aspiranter der har 1. prioritet. Der oprettes derefter venteliste - aspiranten der ikke blev optaget er dermed sikret en plads på næstkommende forløb I tilfælde af overtegning fordeles pladserne rimeligt blandt foreningerne Tilmelding til IGU er bindende.. Overbygninger Aspiranter der har fuldført grundforløbet kan/skal påbegynde overbygningsdelen ( se afsnittet fravær længere nede på siden) Uddannede Trænere kan tilmelde sig overbygning, såfremt man ønsker mere end én. Det forventes at aspiranten efter fuldført grundforløb fortsætter uddannelsen på førstkommende overbygning der udbydes indenfor det specifikke interesseområde. Det forventes ligeledes at aspiranten har lidt kendskab til den ønskede overbygning. Kan lokalforeningen ikke selv tilbyde en aspirant kendskab til f.eks. Rally eller Agility, opfordres der til et samarbejde med en naboklub. Opfriskningsmodul Såfremt der er ledige pladser på enkelte moduler er det muligt for uddannede trænere at følge disse. Det vurderes i hvert enkelt tilfælde i samråd med Instruktøren for det pågældende modul.

4 Antal aspiranter Det er besluttet i samråd med Kredsinstruktørerne at nedenstående er et passende antal aspiranter på de pågældende forløb. Dertil kommer eftertilmeldte. Dog er der en vis fleksibilitet. Grundforløb 18 Overbygninger 8-12 Aspirant information Efter at holdet er sat modtager aspiranten en velkomsthilsen fra udvalget sammen med holdliste, aspirant information og invitation til 1. modul. Uddannelsen ændres til tider. Derfor er det en god ide at rette henvendelse til udvalget hvis der er spørgsmål - fremfor til tidligere aspiranter Fravær Eftertilmelding I tilfælde af fravær gives besked til kontaktpersonen hurtigst muligt. I samråd med aspirant og forening eftertilmeldes aspiranten automatisk det efterfølgende forløb: Kun I enkelte tilfælde kan modulet tages i en anden kreds. Det er Udvalgsformanden der står for eftertilmelding i andre kredse. Som udgangspunkt skal man have gennemført alle moduler på grundforløbet inden overbygning kan påbegyndes. Der accepteres max. 2 fraværsdage. Ved flere fraværsdage vurderes individuelt i samråd med lokalforeningsformanden om påbegyndelse af overbygning kan imødekommes Ved eftertilmelding opkræves et gebyr for hvert modul, hvilket er en ekstra udgift for foreningen. Kursusbogen skal efter fuldført uddannelse underskrives af kredsens uddannelsesudvalg. Er man efter tilmeldt kan man sende et postbrev indeholdende kursusbog samt frankeret svarkuvert til udvalgsformanden, der underskriver og returnerer kursusbogen.

5 Praktisk information 1. kursusdag på grundforløbet deltager kursuslederen altid. Her vil der blive orienteret om praktiske ting på det aktuelle forløb. Der udleveres: - Kursusbog, der medbringes ved alle efterfølgende moduler - Ringbind til opbevaring af kursusmateriale - Navneskilt der bæres så det er synligt Der medbringes: - Skriveredskaber og papir - Passende påklædning i forhold til vejr og vind Hunde Uddannelsens formål er undervisning/træning af andres hunde. For at give et reelt billede af en undervisnings situation, benyttes der ofte eksterne hunde. Hvis egen hund medbringes skal den kunne opholde sig en stor del af dagen i bilen uden at larme unødigt. Hunde er som udgangspunkt ikke tilladt i undervisningslokalet. Hvis aspiranthunde indgår i undervisningen gives der besked i god tid inden modulets afholdelse. Evaluering Udvalget er altid åbne for forslag til at forbedre eller ændre uddannelsen, derfor modtager vi meget gerne en evaluering umiddelbart efter modulets afholdelse. Hvis ikke vi hører noget tror vi at alt kører på skinner. Merit Med den nyere ensrettede struktur for IGU er det ønskeligt at alle trænere har samme basisviden. Udvalget anbefaler derfor altid en ny IGU Merit ansøgninger vurderes fremadrettet i samarbejde med landsuddannelsesudvalget.

6 Ansvarsområder Lokalforeningsformanden Korrekt udfyldt tilmeldingsskema Formidle informationer fra udvalget til relevante personer i foreningen Ansvaret for at tilmeldings og betalingsfrister overholdes Alt vigtig information fra udvalget går til formanden Kredskasserer Holder styr på indbetalingerne efter specificerede oversigter fra udvalget. Værtsklubgodtgørelse overføres til lokalklubbens konto efter det oplyste deltagerantal Udgiftsbilag fra Instruktør og kursusleder refunderes Kreds 3.s konto: Bank reg. Nr konto nr Priser: IGU, værtsklubgodtgørelse, kørselsrefusion samt udgiftsbilag findes i kredsmappen der opdateres løbende. Værtsklub Selvom man som lokalklub ikke synes at man har de mest optimale forhold, så kan man sagtens være vært! I de fleste kommuner udlånes skoler, idrætsanlæg, borgerhuse osv. I henhold til Lov om folkeoplysning Værtsklubben er ansvarlig for undervisningslokale til det oplyste antal Forplejning består af morgenmad, frokost, eftermiddagskaffe/brød + en sodavand. Sikrer at træningsudstyr, springbræt samt agility og rally redskaber er til stede og opfylder kravene Er behjælpelig med at fremskaffelse af fremmede hunde IT udstyr eller andet efter anmodning fra Instruktør eller udvalget Det aktuelle antal aspiranter oplyses i rimelig tid før afholdelse. Derefter overfører kredskasseren beløbet direkte til foreningens konto.

7 Det er en god ide at udpege en lokal person til hvem udvalget eller instruktøren kan rette henvendelse hvis der er behov for hjælp til fremskaffelse af fremmede hunde eller andet praktisk. Kredsinstruktør Alle kredsinstruktører er veluddannede og deltager på mindst et årligt efteruddannelsesforløb. Kredsinstruktøren står for det faglige indhold af undervisningen i samarbejde med Landsuddannelsesudvalget. TGU bliver evalueret hvert år og modulindholdet tilpasses så TGU hele tiden er opdateret med ny viden. Er selv ansvarlig for at henvende sig til udvalget eller værtsklub hvis der er behov for hjælp til eksempelvis fremskaffelse af hunde eller IT udstyr Aspiranten vil meget gerne have skriftligt materiale udleveret, udgiften refunderes af udvalget. Ved meget omfangsrigt materiale opfordres til at maile materialet til aspiranten eller aspiranten medbringer et USB stick. Fremsender fraværsliste til udvalget Underskriver aspirantens kursusbog for deltagelse i det pågældende modul Udgiftsbilag fremsendes til Uddannelsesudvalgets formand senest 14 dage efter modulets afholdelse. Der udsendes ikke reminder. Uddannelsesudvalg Koordinerer og har de mange kontakter til aspiranter, værtsklub, kredsinstruktører, kredskasserer både før under efter hvert modul/forløb Ajourfører fraværslister og holder styr på både tilmeldte og eftertilmeldte Deltager på hvert forløb både ved opstart og afslutning Udvalget bestræber sig på at bevare overblikket og yde den bedst mulige service overfor alle. Det skal dog understreges at lokalforeninger og aspiranter selv er medansvarlige for at holde sig opdateret

8 Etiske retningslinjer for træning i DcH ORIENTERING NR. 16 Marts 2013 ETISKE RETNINGSLINJER FOR TRÆNING I DCH Formål: Formålet med etiske retningslinjer for træning i DcH er at sikre hundens velfærd at sikre medlemmernes trivsel at fremme foreningens omdømme Område: De etiske retningslinjer skal efterleves af alle med tillidshverv i lokalforeningerne, kreds og landsforeningen Det er lokalforeningens ansvar, at trænere har den fornødne viden svarende til de træningsmetoder. Der undervises i på DcHs trænergrunduddannelse. Det er kredsenes og landsforeningens ansvar at drage omsorg for, at der udbydes undervisning i træningsmetoder, der bygger på moderne indlæringsprincipper som f.eks. motivation og positiv forstærkning. Indhold: Al træning i DcH skal have fokus på at etablere det bedst mulige samarbejde mellem hund og fører. Hunden skal altid håndteres og trænes på en måde, som sikrer, at den fysiologiske, adfærdsmæssige og sundhedsmæssige behov tilgodeses. I DcH skal anvendes træningsmetoder, der er baseret på respekt for hunden som et levende væsen og i forståelse for hundens naturlige adfærd. Træningsmetoderne skal bygge på moderne indlæringsprincipper som f.eks. motivation, positiv forstærkning, tålmodighed og konsekvens. Træningen skal tage udgangspunkt i hundens raceegenskaber, køn og alder, herunder om det er en hvalp, en ung hund under kønsmodning eller en voksen hund der trænes. Hvis en irettesættelse er nødvendig, skal irettesættelsen af hunden altid tilpasses til individet, forseelsen og situationen og må aldrig være styret af hundeførerens ophidselse eller mangel på selvkontrol

Informationsfolder. Trænergrunduddannelse (TGU) Grundforløb og Overbygninger

Informationsfolder. Trænergrunduddannelse (TGU) Grundforløb og Overbygninger Danmarks civile Hundeførerforening KREDS 3 Uddannelsesudvalget September 2015 Informationsfolder Trænergrunduddannelse (TGU) Grundforløb og Overbygninger I denne folder har uddannelsesudvalget samlet relevant

Læs mere

træneruddannelsen i Kreds 2

træneruddannelsen i Kreds 2 Information til aspiranter om Kredsens Uddannelsesudvalg, Kreds 2 træneruddannelsen i Kreds 2 Vi har i kredsens uddannelsesudvalg (KUU) bestræbt os på at få samlet alle relevante informationer i dette

Læs mere

DcHs uddannelsespolitik

DcHs uddannelsespolitik Orientering nr. 42 April 2018 DcHs uddannelsespolitik I DcH ønsker vi, at medlemmerne i lokalforeningerne undervises af veluddannede og engagerede instruktører. I DcH stiller vi derfor krav om uddannelse

Læs mere

Information om træneruddannelsen i Kreds 2

Information om træneruddannelsen i Kreds 2 Kredsens Uddannelsesudvalg, Kreds 2 Information om træneruddannelsen i Kreds 2 Uddannelse af lokalforeningernes trænere Efteruddannelse af lokalforeningernes trænere KUU2 Kredsinstruktørernes kursuskatalog

Læs mere

Dato Kursus Instruktør Sted Pris Deadline Målgruppe 17. Juni Grundlæggende Anne Daugaard DcH Brædstrup 300, 1. juni TGU aspiranter DcH Program

Dato Kursus Instruktør Sted Pris Deadline Målgruppe 17. Juni Grundlæggende Anne Daugaard DcH Brædstrup 300, 1. juni TGU aspiranter DcH Program Marts 2017 Kursusoversigt 2017 Dato Kursus Instruktør Sted Pris Deadline Målgruppe 17. Juni Grundlæggende Anne Daugaard DcH Brædstrup 300, 1. juni TGU aspiranter klikker. DcH Program 1. Juli Fællesarrangement

Læs mere

Hundeførerweekend på Himmerlandsgården. Kursus for dig og din hund maj 2017 (Bededagsferien)

Hundeførerweekend på Himmerlandsgården. Kursus for dig og din hund maj 2017 (Bededagsferien) 24 november 2016 Hundeførerweekend på Himmerlandsgården Kursus for dig og din hund 12-14 maj 2017 (Bededagsferien) En forlænget weekend med fart over feltet, fyldt med træningstilbud og inspiration til

Læs mere

Kursusoversigt forår 2015

Kursusoversigt forår 2015 18. november 2014 Kursusoversigt forår 2015 Hermed fremsendes en kursusoversigt over planlagte aktiviteter for første halvdel af 2015. Som det fremgår af nedenstående skema er der kurser både for trænere

Læs mere

Vejledninger for. Uddannelse og afholdelse af kurser

Vejledninger for. Uddannelse og afholdelse af kurser Vejledninger for Uddannelse og afholdelse af kurser Indledning Uddannelsesudvalget tilbyder følgende kurser: Træner- og figurantkurser Disse kurser retter sig mod kredsenes trænere, figuranter og hundeførere.

Læs mere

Dagskursus for hundefører

Dagskursus for hundefører Dagskursus for hundefører Uddannelsesudvalget Kreds 1 8. oktober 2017 Astrup-Sønderskov Friskole Skolestien 2, Astrup 9800 Hjørring Tidsplan for søndag 8. oktober 2017 Program for dagskurserne: 08.00-08.10

Læs mere

Kredsrådsmøde. Onsdag d. 18. sep kl i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst

Kredsrådsmøde. Onsdag d. 18. sep kl i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst Kredsrådsmøde Onsdag d. 18. sep. 2019 kl. 19.00 i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst Referat Kredsformanden DM - fanen er pakket og bliver ikke glemt denne gang - 47 deltager fra kreds 1

Læs mere

Gældende bestemmelser Afsnit H. Brugshunderådets kursusvirksomhed

Gældende bestemmelser Afsnit H. Brugshunderådets kursusvirksomhed Afsnit H. Brugshunderådets kursusvirksomhed Maj 2010 1 af 16 Indledning Brugshunderådet tilbyder følgende kurser: Træner- og figurantkurser Disse kurser retter sig mod kredsenes trænere, figuranter og

Læs mere

Kreds 3 Uddannelsesudvalget august 2013

Kreds 3 Uddannelsesudvalget august 2013 Efteruddannelse for trænere og instruktører i kreds 3 16. og 17. november 2013 Viborg Vandrerhjem Vinkelvej 36 8800 Viborg Kreds 3.s fantastiske weekendkursus foregår igen i år på Viborg Vandrerhjem. Uddannelsesudvalget

Læs mere

Hundeførerdag. Uddannelsesudvalget Kreds 1 Søndag den 7. oktober Astrup-Sønderskov Friskole Skolestien 2, Astrup.

Hundeførerdag. Uddannelsesudvalget Kreds 1 Søndag den 7. oktober Astrup-Sønderskov Friskole Skolestien 2, Astrup. Hundeførerdag 2018 Uddannelsesudvalget Kreds 1 Søndag den 7. oktober 2018 Astrup-Sønderskov Friskole Skolestien 2, Astrup 9800 Hjørring Tidsplan for søndag 7. oktober 2018 Program for dagskurserne: 08.00-08.30

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE INSTRUKTØRUDDANNELSE OMRÅDE 6

GRUNDLÆGGENDE INSTRUKTØRUDDANNELSE OMRÅDE 6 GRUNDLÆGGENDE INSTRUKTØRUDDANNELSE OMRÅDE 6 Version 1.2 September 2014 Klaus Buddig side 1 af 9 Indhold FUNKTIONSBESKRIVELSE.... 3 FUNKTIONSBESKRIVELSE FOR OMRÅDEINSTRUKTØRERNE UNDER DANSK POLITIHUNDEFORENING....

Læs mere

DcH. Skanderborg. DcH Bjerringbro. Afholdes af KUU Flyvestation 100, 01.05 Medlemmer

DcH. Skanderborg. DcH Bjerringbro. Afholdes af KUU Flyvestation 100, 01.05 Medlemmer November 2015 Kursusoversigt 2016 Hermed fremsendes en kursusoversigt over foreløbig planlagte aktiviteter for 2016. Som det fremgår af nedenstående skema er der kurser både for trænere og hundeførere.

Læs mere

Referat Fra temadag om: Hvordan gør du trænergerningen attraktivt?

Referat Fra temadag om: Hvordan gør du trænergerningen attraktivt? Referat Fra temadag om: Hvordan gør du trænergerningen attraktivt? 9 foreninger var repræsenteret. Fra kredsbestyrelsen deltog, Anne Wedel, Linda Lundh og Dorthe Dalgaard Nielsen. Mødeleder: Per Boesen.

Læs mere

Uddannelsesudvalget Kreds 6. Instruktørweekend. Så er der planlagt en weekend for kredsens instruktører som efteruddannelse.

Uddannelsesudvalget Kreds 6. Instruktørweekend. Så er der planlagt en weekend for kredsens instruktører som efteruddannelse. Uddannelsesudvalget Kreds 6 Februar 2019 Instruktørweekend Så er der planlagt en weekend for kredsens instruktører som efteruddannelse. Dette er gjort for at skabe en spændende og inspirerende weekend

Læs mere

Informationsfolder 2012

Informationsfolder 2012 Informationsfolder 2012 Grunduddannelse og Overbygninger Til: Aspirant, Kredsinstruktør, Værtsklub, Lokalforeningsformand og Kredskasserer I denne folder har Uddannelsesudvalget for Kreds 3 (i det følgende

Læs mere

Uddannelsesudvalget Kreds 6

Uddannelsesudvalget Kreds 6 Uddannelsesudvalget Kreds 6 Brush Up kurser for uddannede trænere Brush Up kurser 2017 Her er kredsens tilbud af brush up kurser for uddannede trænere. Kurserne er for trænere, der gerne vil holde sig

Læs mere

KURSUSPROGRAM FOR KREDS 4

KURSUSPROGRAM FOR KREDS 4 KURSUSPROGRAM FOR KREDS 4 2014 Kursusplan for 2014 i kreds 4. Så er uddannelsesudvalgets kursusplan for 2014 kommet på plads. TRÆNERWEEKENDEN ER DESVÆRRE BLEVET AFLYST!!! Alt var ellers klappet og tilrettelagt,

Læs mere

Weekenden den 21. 23. august 2015 afholdes der TRÆNINGSWEEKEND, arrangeret af Brughunderådet i samarbejde med Fyns Rottweilerklub.

Weekenden den 21. 23. august 2015 afholdes der TRÆNINGSWEEKEND, arrangeret af Brughunderådet i samarbejde med Fyns Rottweilerklub. Weekenden den 21. 23. august 2015 afholdes der TRÆNINGSWEEKEND, arrangeret af Brughunderådet i samarbejde med Fyns Rottweilerklub. I år har BHR valgt temaet Træningsweekend for alle, hvilket betyder at

Læs mere

Himmerlandsgården 2018

Himmerlandsgården 2018 Hundeførerweekend på Himmerlandsgården 27 29 april 2018 (Bededagsferien) Skal du med??? En forlænget weekend med fart over feltet, fyldt med træningstilbud og inspiration til alle hundeførere, uanset ambitionsniveau

Læs mere

UDDANNELSESUDVALGET. Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2010. Henrik Kreipke Formand Jernbane Allé 64 3060 Espergærde Tlf. 4913 1821

UDDANNELSESUDVALGET. Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2010. Henrik Kreipke Formand Jernbane Allé 64 3060 Espergærde Tlf. 4913 1821 UDDANNELSESUDVALGET Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2010 Henrik Kreipke Formand Jernbane Allé 64 3060 Espergærde Tlf. 4913 1821 Kursusprogram for 2010 Her er de nye kursustilbud. Kurserne er fortrinsvis for trænere,

Læs mere

Efteruddannelse for trænere i kreds 3

Efteruddannelse for trænere i kreds 3 Efteruddannelse for trænere i kreds 3 21. og 22. november 2015 Viborg Vandrerhjem,Vinkelvej 36, 8800 Viborg August 2015 Det populære Viborg-kursus med masser af læring og inspiration. Vi har forsøgt at

Læs mere

Referat fra kredsrådsmøde den 13. okotber 2016, kl i DcH Hadstens klubhus Solsortevej, 8370 Hadsten.

Referat fra kredsrådsmøde den 13. okotber 2016, kl i DcH Hadstens klubhus Solsortevej, 8370 Hadsten. Referat fra kredsrådsmøde den 13. okotber 2016, kl. 19.00 i DcH Hadstens klubhus Solsortevej, 8370 Hadsten. Fraværende lokalforeninger: Hammel, Harlev, Grenaa, Tranbjerg, Randers, Ørsted, Århus, Hasselager,

Læs mere

UDDANNELSESUDVALGET. Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2009. Henrik Kreipke Formand Jernbane Allé 64 3060 Espergærde Tlf. 4913 1821

UDDANNELSESUDVALGET. Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2009. Henrik Kreipke Formand Jernbane Allé 64 3060 Espergærde Tlf. 4913 1821 UDDANNELSESUDVALGET Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2009 Henrik Kreipke Formand Jernbane Allé 64 3060 Espergærde Tlf. 4913 1821 Kursusprogram for 2009 Her er de nye kursustilbud. Kurserne er fortrinsvis for trænere,

Læs mere

Dagsorden Bestyrelsesmøde i DcH Arden 7. marts 2019

Dagsorden Bestyrelsesmøde i DcH Arden 7. marts 2019 Side 1 Dagsorden Bestyrelsesmøde i DcH Arden 7. marts 2019 Til stede: Stinna, Joan, Mathias, Kåre Afbud: Ronnie Referent: Kåre 1. Siden sidst a) Referatet fra sidst opfølgning (er udsendt) b) Kredsrådsmøde

Læs mere

Kredsbestyrelsesmøde

Kredsbestyrelsesmøde Kredsbestyrelsesmøde d. 2. marts, 2015 kl. 19.00 på Oddesundvej 119, 9220 Aalborg Øst Inden starten på mødet bød kredsformand Dorthe Ellegaard velkommen til de nye medlemmer, dels kredskasserer Mette Christensen

Læs mere

Himmerlandsgården. Hundeførerweekend på Himmerlandsgården maj 2019 (Bededagsferien) Skal du med???

Himmerlandsgården. Hundeførerweekend på Himmerlandsgården maj 2019 (Bededagsferien) Skal du med??? Hundeførerweekend på 17-19 maj (Bededagsferien) Skal du med??? En forlænget weekend med fart over feltet, fyldt med træningstilbud og inspiration til alle hundeførere, uanset ambitionsniveau og klasse.

Læs mere

Kredsrådsmøde. Onsdag d. 13. september, 2017 kl i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Dagsorden

Kredsrådsmøde. Onsdag d. 13. september, 2017 kl i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Dagsorden Kredsrådsmøde Onsdag d. 13. september, 2017 kl. 19.00 i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Kredsformanden bød velkommen Dagsorden 1: Nyt fra formanden: DM i Nordisk der mangler stadig en

Læs mere

UDDANNELSESUDVALGET. Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2012. Steen Boje Formand for UU i Kreds 6 Parkvænget 1 4540 Fårevejle Tlf. 2142 3346

UDDANNELSESUDVALGET. Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2012. Steen Boje Formand for UU i Kreds 6 Parkvænget 1 4540 Fårevejle Tlf. 2142 3346 UDDANNELSESUDVALGET Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2012 Steen Boje Formand for UU i Kreds 6 Parkvænget 1 4540 Fårevejle Tlf. 2142 3346 Kursusprogram for 2012 Her er de nye kursustilbud. Kurserne er fortrinsvis

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Århus civile Hundeførerforening. Stiftet den 12. november Vedtaget på ordinær generalforsamling. den 30. januar 2019.

VEDTÆGTER. for. Århus civile Hundeførerforening. Stiftet den 12. november Vedtaget på ordinær generalforsamling. den 30. januar 2019. VEDTÆGTER for Århus civile Hundeførerforening Stiftet den 12. november 1944 Vedtaget på ordinær generalforsamling den 30. januar 2019. 1 Lokalforeningens Navn og hjemsted Foreningens navn er Århus civile

Læs mere

Velkommen i DCH. DcH Kreds 3 Østjylland. Foreningens navn er Landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening (DCH).

Velkommen i DCH. DcH Kreds 3 Østjylland. Foreningens navn er Landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening (DCH). Velkommen i DCH. Foreningens navn er Landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening (DCH). Foreningens formål er dels at virke for anvendelse af hundes evner og færdigheder til konkurrencesport, dels

Læs mere

Velkommen til Danmarks Jægerforbund Jagthundeinstruktør, faglig del

Velkommen til Danmarks Jægerforbund Jagthundeinstruktør, faglig del Velkommen til Danmarks Jægerforbund Jagthundeinstruktør, faglig del - 2018 Fagplan for jagthundeinstruktøruddannelsen A. FORMÅL Formålet med kurset er at gøre jagthundeinstruktøren i stand til at undervise

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 REFERAT ORDINÆR GENERALFORSAMLING Charlotte Alkjær Sekretær Hillerødvej 100 3300 Frederiksværk Tlf. 25715585 DATO 26.februar 2007 STED Ålestokgården, Næstved

Læs mere

DGI Agility Sæsonhæfte 2013. DGI Midt- og Vestsjælland

DGI Agility Sæsonhæfte 2013. DGI Midt- og Vestsjælland DGI Agility Sæsonhæfte 2013 DGI Midt- og Vestsjælland indhold Formanden har ordet... 3 Kontakt og samarbejde gennem leg med din hund... 4 Hyrdedag... 5 Agilityhandling både teknik og praktik... 6 Kursus

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening Uddannelsesudvalget kreds 2

Danmarks civile Hundeførerforening Uddannelsesudvalget kreds 2 Dato: 21.01.17 Opstart af træneruddannelsen hold 20/2017 Kredsens Uddannelsesudvalg inviterer dig hermed til trænergrunduddannelsen på hold 20/2017. Første modul afholdes lørdag den 11.03.17 kl. 8.30.

Læs mere

Kredsundervisernes rammer, uddannelse og virke

Kredsundervisernes rammer, uddannelse og virke Kredsundervisernes rammer, uddannelse og virke A. FORMÅL Formålet er først og fremmest, at opkvalificere et antal fungerende flugtskydningsinstruktører, så de kan udøve praktisk instruktion i haglskydning.

Læs mere

KURSUSKATALOG. Cheerleading DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Cheerleading DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Cheerleading 2014 DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND CHEERLEADING TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor cheerleading. Uddannelserne ligger i slutningen

Læs mere

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Amerikansk Fodbold 2014 DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne

Læs mere

Vedtægter for DKK Esbjerg

Vedtægter for DKK Esbjerg Vedtægter for DKK Esbjerg 1 Lokalafdelingen 1) Lokalafdelingens navn er DKK Esbjerg og er hjemmehørende i Esbjerg Kommune. 2) Lokalafdelingen er en del af landsforeningen Dansk Kennel Klub (DKK). 3) Dansk

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANMARKS CIVILE HUNDEFØRERFORENING, KØGE AFD.

VEDTÆGTER FOR DANMARKS CIVILE HUNDEFØRERFORENING, KØGE AFD. VEDTÆGTER FOR DANMARKS CIVILE HUNDEFØRERFORENING, KØGE AFD. 2011 1 Foreningens navn er Danmarks civile Hundeførerforening, Køge afd. Dens hjemsted er Køge Kommune. Foreningen er medlem af landsforeningen

Læs mere

Forudsætninger for indgåelse af kontrakt

Forudsætninger for indgåelse af kontrakt Forudsætninger for indgåelse af kontrakt Forudsætninger for indgåelse af kontrakt om klinisk undervisning med Ergoterapeutuddannelsen ved University College Nordjylland (UCN). Målsætningen for klinisk

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling 3. marts 2019 kl

Ekstraordinær generalforsamling 3. marts 2019 kl Hinnerup civile Hundeførerforening Vi afholder ekstraordinær generalforsamling i DcH Hinnerup, da vi har revideret vores vedtægter iht. DcH Landsforeningen bestemmelser. Ekstraordinær generalforsamling

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANMARKS CIVILE HUNDEFØRERFORENING, HELSINGØR

VEDTÆGTER FOR DANMARKS CIVILE HUNDEFØRERFORENING, HELSINGØR Vedtægter VEDTÆGTER FOR DANMARKS CIVILE HUNDEFØRERFORENING, HELSINGØR (Understregede sætninger er fastsat af Landsforeningen DcH. De skal medtages og kan ikke ændres af lokalforeningen) 1 Foreningens navn

Læs mere

Referat Eftersøgningsudvalg Udvalgsmøde d. 30 marts Fjelsted Skov kro.

Referat Eftersøgningsudvalg Udvalgsmøde d. 30 marts Fjelsted Skov kro. Referat Eftersøgningsudvalg Udvalgsmøde d. 30 marts 2018. Fjelsted Skov kro. Deltagere: Brian Jensen Connie Kisselhegn Olav Møller Frede Pedersen HB`s kontaktperson Referent: Gurli Møller Referat: 1. Præsentation

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening

Danmarks civile Hundeførerforening Danmarks civile Hundeførerforening KREDS 1 Kredssekretær 16.06.2014 Kredsrådsmøde tirsdag d. 10/6 2014 kl. 19.00 i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Afbud fra DcH Frederikshavn, Vesthimmerland,

Læs mere

Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2014 UDDANNELSESUDVALGET. Anette Knudsen Formand for UU i Kreds 6 Hvilevej 12 3070 Snekkersten Tlf.

Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2014 UDDANNELSESUDVALGET. Anette Knudsen Formand for UU i Kreds 6 Hvilevej 12 3070 Snekkersten Tlf. UDDANNELSESUDVALGET Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2014 Anette Knudsen Formand for UU i Kreds 6 Hvilevej 12 3070 Snekkersten Tlf. 6014 3058 Kursusprogram for 2014 Her er de nye kursustilbud. Kurserne er fortrinsvis

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser Ved tilmelding til aktiviteter på Campus Marked gælder disse forretningsbetingelser November 2018 Indhold 1. Generelt 3 2. Produktet 4 3. Priser 6 4. Vilkår vedr. betaling, levering

Læs mere

Gældende bestemmelser for Schæferhundeklubben for Danmark Kreds 30 Greve

Gældende bestemmelser for Schæferhundeklubben for Danmark Kreds 30 Greve Gældende bestemmelser for Schæferhundeklubben for Danmark Kreds 30 Greve Gældende Oktober 2013 Træningsplads og arealer... 2 Indskrivning... 2 Betaling... 2 PRØVER... 3 Kredsens præmieregler/tilskud...

Læs mere

Grundmodul 1: Velkomst og introduktion. Alment undervisningskendskab, det er et weekendseminar med overnatning på grund af undervisning lørdag aften.

Grundmodul 1: Velkomst og introduktion. Alment undervisningskendskab, det er et weekendseminar med overnatning på grund af undervisning lørdag aften. 2018 KALENDER; GRUNDUDDANNELSE FOR TRÆNERE Dato, sted og tid: Modul nr. 0-8: Mandag d. 8. januar 2018 Aftenmøde i DcH Lindholm Kl. 18.30-21.30 Grundmodul 0 DcH s opbygning og forskellighed ved Kredsformand

Læs mere

AGILITY CONVENTION. En lørdag sprængfyldt. med inspiration til dig og din forening. DGI agility. 26. maj 2012 kl. 9.00-18.15 Fjelsted Skovkro

AGILITY CONVENTION. En lørdag sprængfyldt. med inspiration til dig og din forening. DGI agility. 26. maj 2012 kl. 9.00-18.15 Fjelsted Skovkro AGILITY CONVENTION En lørdag sprængfyldt med inspiration til dig og din forening 26. maj 2012 kl. 9.00-18.15 Fjelsted Skovkro DGI agility Kære nye som erfarne Agilityinstruktører, Rallyinstruktører og

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening

Danmarks civile Hundeførerforening Danmarks civile Hundeførerforening Odder DcH er en hundesportsforening for ALLE. Vi skeler ikke til racer, stor som lille. Uanset om det er en blanding eller en stambogsført hund, er alle velkomne. Dog

Læs mere

Grundmodul 1: Velkomst og introduktion. Alment undervisningskendskab, det er et weekendseminar med overnatning på grund af undervisning lørdag aften.

Grundmodul 1: Velkomst og introduktion. Alment undervisningskendskab, det er et weekendseminar med overnatning på grund af undervisning lørdag aften. 2018 KALENDER; GRUNDUDDANNELSE FOR TRÆNERE Dato, sted og tid: Modul nr. 0-8: Mandag d. 8. januar 2018 Aftenmøde i DcH Lindholm Kl. 18.30-21.30 Grundmodul 0 DcH s opbygning og forskellighed ved Kredsformand

Læs mere

VEDTÆGTER for Hørsholm-Karlebo civile Hundeførerforening

VEDTÆGTER for Hørsholm-Karlebo civile Hundeførerforening VEDTÆGTER for Hørsholm-Karlebo civile Hundeførerforening Foreningens navn er Hørsholm-Karlebo civile Hundeførerforening. Dens hjemsted er Fredensborg kommune. Foreningen er medlem af landsforeningen Danmarks

Læs mere

Velkommen. Uddannelse af kursusleder

Velkommen. Uddannelse af kursusleder v/ 2 Velkommen Tusinde tak for at du har valgt at blive frivillig kursusleder. Gennem dit frivillige arbejde er du med til at sikre, at forældre til børn med ADHD, voksne med ADHD og søskende til børn

Læs mere

VEDTÆGTER for Christiansfeld civile Hundeførerforening.

VEDTÆGTER for Christiansfeld civile Hundeførerforening. VEDTÆGTER for Christiansfeld civile Hundeførerforening. Foreningens navn er Christiansfeld civile Hundeførerforening, CcH Dens hjemsted er Christiansfeld i Kolding Kommune. Foreningen tegnes ved underskrift

Læs mere

2019 KALENDER; GRUNDUDDANNELSE FOR TRÆNERE Dato, sted og tid: Modul nr. 0-8:

2019 KALENDER; GRUNDUDDANNELSE FOR TRÆNERE Dato, sted og tid: Modul nr. 0-8: 2019 KALENDER; GRUNDUDDANNELSE FOR TRÆNERE Dato, sted og tid: Modul nr. 0-8: Lørdag og søndag d. 12. og 13. januar 2019 Mødetid kl. 08.00 Tranum Strand Himmerlandsfondens kursus- og feriecenter, Strandvejen,

Læs mere

INDSPIL NR. 35. Februar/marts 2014. susanne.rasmussen4@kalundborg.dk - 51 43 36 11

INDSPIL NR. 35. Februar/marts 2014. susanne.rasmussen4@kalundborg.dk - 51 43 36 11 NYT FRA FRIVILLIGHEDSKONSULENT SUSANNE BACH RASMUSSEN susanne.rasmussen4@kalundborg.dk - 51 43 36 11 Kalundborgmessen2014 invitation til foreninger Kalundborgegnens Erhvervsråd tilbyder - igen i år - foreninger

Læs mere

Vedtægter DcH Svenstrup

Vedtægter DcH Svenstrup Vedtægter DcH Svenstrup 1 Foreningens navn er Danmarks Civile Hundeførerforening, Svenstrup (forkortes DcH). Foreningens hjemsted er Svenstrup i Aalborg Kommune. Foreningen er medlem af Landsforeningen

Læs mere

Foreningen har pligt til hvert år, at indhente en børneattest på dig fra politiet.

Foreningen har pligt til hvert år, at indhente en børneattest på dig fra politiet. Aftale mellem instruktør og NBSIF Fitness Navn Adresse Postnr. og by Mobil E-mail Kursus navn Start dato Generelt ansvar Som instruktør i NBSIF Fitness er det din opgave, at instruere medlemmerne enten

Læs mere

2019 KALENDER; GRUNDUDDANNELSE FOR TRÆNERE Dato, sted og tid: Modul nr. 0-8:

2019 KALENDER; GRUNDUDDANNELSE FOR TRÆNERE Dato, sted og tid: Modul nr. 0-8: 2019 KALENDER; GRUNDUDDANNELSE FOR TRÆNERE Dato, sted og tid: Modul nr. 0-8: Lørdag og søndag d. 12. og 13. januar 2019 Mødetid kl. 08.00 Tranum Strand Himmerlandsfondens kursus- og feriecenter, Strandvejen,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BRENDERUP OG OMEGNS CIVILE HUNDEFØRERFORENING

VEDTÆGTER FOR BRENDERUP OG OMEGNS CIVILE HUNDEFØRERFORENING VEDTÆGTER FOR BRENDERUP OG OMEGNS CIVILE HUNDEFØRERFORENING 1. Foreningens navn er Brenderup og Omegns civile Hundeførerforening (BocH). Dens hjemsted er Middelfart Kommune. Foreningen er medlem af landsforeningen

Læs mere

Uddannelse til Fysiologisk Hundemassør

Uddannelse til Fysiologisk Hundemassør Uddannelse til Fysiologisk Hundemassør Uddannelsen til Fysiologisk Hundemassør, er for dig der vil lære at massere egne og andres hunde og katte. Du kan bruge uddannelsen på dine egne dyr, på din arbejdsplads

Læs mere

ART-træner-uddannelse Ungliv

ART-træner-uddannelse Ungliv A.R.T. - Aggression Replacement Training er bygget på Kognitive Adfærds Terapeutiske principper, hvorfor en grundforståelse af KAT kan være en stor fordel såfremt man ønsker at implementere A.R.T. programmet

Læs mere

Forretningsorden for Spidshundeklubben s bestyrelse og udvalg.

Forretningsorden for Spidshundeklubben s bestyrelse og udvalg. FORRETNINGSORDEN FOR SPIDSHUNDEKLUBBENS BESTYRELSE 1. KONSTITUERING. Bestyrelsen træder sammen snarest efter generalforsamlingen og konstituerer sig. Besættelse af poster sker ved simpelt flertal. 2. NEDSÆTTELSE

Læs mere

Hinnerup Civile Hundeførerforening Afholder ordinær generalforsamling Søndag den 8. nov. 2015 kl.12:00 Klubhuset, Rylevej 50

Hinnerup Civile Hundeførerforening Afholder ordinær generalforsamling Søndag den 8. nov. 2015 kl.12:00 Klubhuset, Rylevej 50 Indkaldelse til generalforsamling Hinnerup Civile Hundeførerforening Afholder ordinær generalforsamling Søndag den 8. nov. 2015 kl.12:00 Klubhuset, Rylevej 50 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens

Læs mere

Forretningsorden for Vojens Skøjteklubs bestyrelse

Forretningsorden for Vojens Skøjteklubs bestyrelse Forretningsorden for Vojens Skøjteklubs bestyrelse Tekst markeret med kursiv skrift refererer direkte til klubbens vedtægter. Indhold 1. Konstituering af bestyrelsen... 2 2. Bestyrelsens arbejde... 2 3.

Læs mere

E-klassen. A-klassen. Jette Nybo Andersen

E-klassen. A-klassen. Jette Nybo Andersen E-klassen E1 For den ny oprykkede E-hund der endnu ikke har deltaget i E-konkurrence. Målet er at gøre hund og fører konkurrenceklar med god forståelse for øvelserne. Præcision fra start. Fokus på træningen

Læs mere

Agilityudvalget i DcH Kreds 6

Agilityudvalget i DcH Kreds 6 Referat fra Årsmødet den 6. februar 2017. 1. Valg af ordstyrer Udvalget foreslog Hans Christian Petersen, der blev valgt. 2. Agilityudvalgets årsberetning Bent Blom Larsen fremlagde udvalgets årsberetning

Læs mere

Vedtægter for DcH Esbjerg

Vedtægter for DcH Esbjerg Vedtægter for DcH Esbjerg 1 Lokalforeningens navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er: DcH Esbjerg jf. DcH Danmark også kaldet: Esbjerg civile Hundeførerforening / Danmarks civile hundeførerforening Esbjerg.

Læs mere

TRANUM KURSER FOR TRÆNERE

TRANUM KURSER FOR TRÆNERE TRANUM KURSER FOR TRÆNERE KREDS 1 2016 Uddannelsesudvalget Kreds 1 Tranum Kurser Den 9. og 10. januar 2016 Tranum Strand Himmerlandsfondens Kursus- og Feriecenter, Strandvejen 83, Tranum Strand, 9460 Brovst

Læs mere

Sparringsdag. Hvordan får vi flere i konkurrence? For trænere/instruktører og aspiranter. Praktik!info! !,.?2. ! DcH kreds 6 efteruddannelse 2018

Sparringsdag. Hvordan får vi flere i konkurrence? For trænere/instruktører og aspiranter. Praktik!info! !,.?2. ! DcH kreds 6 efteruddannelse 2018 KREDS 6 018 DcH kreds 6 efteruddannelse 018 Sparringsdag Hvordan får vi flere i konkurrence? For trænere/instruktører og aspiranter ) A E A?? - C A? A A A ( E? A E D C? A E? A ) (?? A A A?? E? Praktikinfo

Læs mere

Grunduddannelse af trænere i DcH Uddannelsens opbygning og indhold Udarbejdet af Landsuddannelsesudvalget Opdateret og gældende fra 2014

Grunduddannelse af trænere i DcH Uddannelsens opbygning og indhold Udarbejdet af Landsuddannelsesudvalget Opdateret og gældende fra 2014 1 Danmarks civile Hundeførerforening KREDS 3 Uddannelsesudvalget Grunduddannelse af trænere i DcH Uddannelsens opbygning og indhold Udarbejdet af Landsuddannelsesudvalget Opdateret og gældende fra 2014

Læs mere

Referat Kredsrådsmøde. Mandag den 6. juni 2016

Referat Kredsrådsmøde. Mandag den 6. juni 2016 Til: Lokalforeningerne, 06-06-2016 Landsudvalgsmedlemmer, Postansvarlige HB Referat Kredsrådsmøde. Mandag den 6. juni 2016 1. Orientering fra kredsformanden v. Susanne Kjær Vi har pt. ikke en kredseftersøger,

Læs mere

Kredsrådsmøde. Onsdag d. 4. november 2015 kl. 19.00. i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst.

Kredsrådsmøde. Onsdag d. 4. november 2015 kl. 19.00. i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Kredsrådsmøde Onsdag d. 4. november 2015 kl. 19.00 i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Afbud fra kredskassereren samt DcH Vesthimmerland, Øland, Hadsund, Støvring og Morsø Referat Inden

Læs mere

Vedtægter for. Danmarks civile Hundeførerforening AALBORG

Vedtægter for. Danmarks civile Hundeførerforening AALBORG Vedtægter for Danmarks civile Hundeførerforening AALBORG VEDTÆGTER FOR LOKALFORENINGER UNDER LANDSFORENINGEN DANMARKS CIVILE HUNDEFØRERFORENING (Vedtaget 29.01.2018) Foreningens navn er: Danmarks civile

Læs mere

Store Kursusdag - 7. januar 2012 i Dronninglund hallerne.

Store Kursusdag - 7. januar 2012 i Dronninglund hallerne. Her kan alle klubbens trænere få inspiration på samme kursus - og samtidig give hinanden sparring på hverdagens udfordringer. Store Kursusdag - 7. januar 2012 i Dronninglund hallerne. Håndboldens Store

Læs mere

DGI Hundesport. Grunduddannelsen er her nu, så er du klar? I samarbejde med DCH tilbyder vi grunduddannelsen.

DGI Hundesport. Grunduddannelsen er her nu, så er du klar? I samarbejde med DCH tilbyder vi grunduddannelsen. DGI Hundesport Grunduddannelsen er her nu, så er du klar? I samarbejde med DCH tilbyder vi grunduddannelsen www.dgi.dk/hundesport 2 Vi har i samarbejde med DCH valgt at udbyde grunduddannelsen på Sjælland.

Læs mere

Vedtægter for Esbjerg civile Hundeførerforening

Vedtægter for Esbjerg civile Hundeførerforening 1 Foreningens navn er / EcH. Dens hjemsted er Esbjerg Kommune. Foreningen er medlem af landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening / DcH. 2 Foreningens formål er dels at virke til anvendelse af

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

REGLER FOR AFHOLDELSE AF EKSAMEN I UDLANDET HD-STUDIET SYDDANSK UNIVERSITET

REGLER FOR AFHOLDELSE AF EKSAMEN I UDLANDET HD-STUDIET SYDDANSK UNIVERSITET REGLER FOR AFHOLDELSE AF EKSAMEN I UDLANDET HD-STUDIET SYDDANSK UNIVERSITET 1. Hvis du er bosat i udlandet (inkl. Grønland og Færøerne) - og økonomiske og/eller praktiske forhold i øvrigt måtte tale imod

Læs mere

Indbydelse til Beg/Øvet Cup Kamp - Esbjerg

Indbydelse til Beg/Øvet Cup Kamp - Esbjerg Promotor: Tidsplan: Dansk Taekwondo Klub Sidste frist for authorization på TPSS.NL Arrangør: 12. april 2013 Esbjerg Taekwondo Klub Sidste tilmelding: Dato: 15. april 2013 4. maj 2013 Info mail sendes til

Læs mere

ART-træner-uddannelse Ungliv 2015

ART-træner-uddannelse Ungliv 2015 A.R.T. - Aggression Replacement Training er bygget på Kognitive Adfærds Terapeutiske principper, hvorfor en grundforståelse af KAT kan være en stor fordel såfremt man ønsker at implementere A.R.T. programmet

Læs mere

Organisationsuddannelse 2017

Organisationsuddannelse 2017 Forord "Organisationsuddannelse 2017" beskriver den uddannelse, som Danmarks Lærerforening tilbyder alle nye tillidsvalgte. Det overordnede formål med organisationsuddannelsen er at gøre dig til en stærk

Læs mere

Om holdene i DcH Herning

Om holdene i DcH Herning Om holdene i DcH Herning Få svar på spørgsmål vedr. vores hold og tilmelding til disse BEMÆRK: Der arbejdes i øjeblikket på en omstrukturering af klubbens hold så der kan ske ændringer i løbet af 2014.

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne. MEDDELELSE NR. 03 FLYVNING NR. 02 Vedr. Instruktørkurser 2015. DATO: 12.01.15 Hermed fremsender

Læs mere

Formanden orienterer

Formanden orienterer Nummer 1 2013 - årgang 39. I dette nummer: Formanden orienterer Formanden orienterer 1 Ferie!!!! 2 Parkering ved klubhuset 3 Hjemmesiden får nyt udseende 4 Igennem de seneste år har der været faldende

Læs mere

1. Grundlag Reglerne er et supplement til Landsforeningens medarbejder håndbog, som kan findes på foreningens hjemmeside www.dvl.

1. Grundlag Reglerne er et supplement til Landsforeningens medarbejder håndbog, som kan findes på foreningens hjemmeside www.dvl. LOKALE REGLER FOR DANSK VANDRELAUG, AARHUS AFDELING 5.udgave, januar 2015. 1. Grundlag Reglerne er et supplement til Landsforeningens medarbejder håndbog, som kan findes på foreningens hjemmeside www.dvl.dk

Læs mere

DCH Helsingør 2019, Forslag til vedtægtsændringer, med kommentarer

DCH Helsingør 2019, Forslag til vedtægtsændringer, med kommentarer DCH Helsingør 2019, Forslag til vedtægtsændringer, med kommentarer På landsmødet d. 17. marts 2018, blev der vedtaget en række vedvægtsændringer som skal implementeres i lokalforeningerne. Formålet med

Læs mere

TRANUM KURSER FOR TRÆNERE

TRANUM KURSER FOR TRÆNERE TRANUM KURSER FOR TRÆNERE KREDS 1 2012 Uddannelsesudvalget Kreds 1 Tranum Kurser Den 7. og 8. januar 2012 Tranum Strand Himmerlandsfondens Kursus- og Feriecenter, Strandvejen 83, Tranum Strand, 9460 Brovst

Læs mere

Indbydelse til Beg/Øvet Cup Kamp (SUMMERCUP.DK 2014) - Taastrup

Indbydelse til Beg/Øvet Cup Kamp (SUMMERCUP.DK 2014) - Taastrup Promotor: Dansk Taekwondo Klub Arrangør: Taastrup Taekwondo Klub Dato: 14. juni 2014 Sted: TAASTRUP IDRÆTSHALLER PARKVEJ 78 2630 TAASTRUP Kampregler: DTaF s kampreglement BEMÆRK: Øvet vil bruge Daedo elektroniske

Læs mere

Trænere på campen er OSK s trænere.

Trænere på campen er OSK s trænere. OSK FUNSKATE/BEGYNDER SOMMERCAMP 2018 Onsdag den 18. juli til og med lørdag den 28. juli 2018 Velkommen til OSK s sommercamp for Funskate og begynder løbere. Der er istider dagligt mellem kl. 8:00 og 21:00.

Læs mere

Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3

Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3 Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3 Vedtaget på kredsgeneralforsamlingen Den. 16. februar 2015 1 Kredsrådet Kredsrådets medlemmer er de enkelte lokalforeninger i kredsen. Kredsrådets opgave er at - samle

Læs mere

Indbydelse til Ungekursus (håndbold)

Indbydelse til Ungekursus (håndbold) Arrangement nr. 201001653005 Indbydelse til Ungekursus (håndbold) Fredag den 15. oktober kl.19:00 til søndag den 17. oktober kl.16.00 i Idrætscenter Vendsyssel (Vrå), (Stadionvej 17, 9760 Vrå) Vi skal

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser Ved tilmelding til aktiviteter på Campus Marked gælder disse forretningsbetingelser Januar 2016 1 1. Generelt 1.1 Hovedaktivitet Campus er statens fælles læringsløsning. Campus Marked

Læs mere

Nye medlemmer betaler kontingent, der fastsættes på den årlige ordinære generalforsamling.

Nye medlemmer betaler kontingent, der fastsættes på den årlige ordinære generalforsamling. 1 Foreningens navn er DcH Vejle. Dens hjemsted er Vejle. Foreningen er medlem af landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening. 2 Foreningens formål er dels at virke for anvendelse af hundens evner

Læs mere

Instruktørgrunduddannelsen

Instruktørgrunduddannelsen Februar 2018 Uddannelsens formål: Instruktørgrunduddannelsen Formålet med grunduddannelsen er at give lokalforeningsinstruktørerne en bred uddannelse, så de efter endt uddannelse vil kunne varetage træningen

Læs mere

Vedtægter for Familieidræt Frederiksberg Senest redigeret GF 27. februar 2019

Vedtægter for Familieidræt Frederiksberg Senest redigeret GF 27. februar 2019 Vedtægter for Familieidræt Frederiksberg Senest redigeret GF 27. februar 2019 1. Navn og tilhørsforhold 1.1 Foreningens navn er Familieidræt Frederiksberg. 1.2 Foreningen har hjemsted i Frederiksberg Kommune.

Læs mere

Hvor god er du til at sælge dine idéer?

Hvor god er du til at sælge dine idéer? Hvor god er du til at sælge dine idéer? Du har nu muligheden for at blive helt skarp til en kommende jobsamtale samtidig med at du følger et statsanerkendt salgs- og kommunikationsfag. Faget forbedrer

Læs mere