Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen"

Transkript

1 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række forskellige forhold vedr. budgetopfølgningen. Overordnet konklusion på budgetopfølgningen Med udgangspunkt i baselinen pr. ultimo januar forventes der et mindreforbrug på 0,1 mio. kr. Dette er opgjort uden overførsler fra 2014, da disse afventer politisk behandling. Korr. Budget Baseline pr. 31/1- Afvigelse Aktivitetsstyret del Øvrig del Note: Et positivt tal er udtryk for et merforbrug/mindreindtægt, mens et negativt tal er udtryk for et mindreforbrug/merindtægt. Konklusion Handicapbevillingen forventes umiddelbart i balance med afsæt i de kendte aktiviteter pr. 31. januar. Ikke-udmøntede effektiviseringer tilsiger, at der burde have været et merforbrug. Når dette ikke er tilfældet skyldes det primært, at den forventede nettotilgang pr. ultimo januar er lavere en forudsat. Bilagsfortegnelse Bilag 1: Hvordan ser budget ud?... 2 Bilag 2: Hvordan ser baselinen pr. ultimo januar ud?... 3 Bilag 3: Hvilke udfordringer står handicapbevillingen overfor?... 5 Bilag 4: Hvilken nettotilgang må forventes?... 8 Bilag 5: Ledelsesinformation februar / Morten Hulkær Kristensen

2 Budget 2 Bilag 1: Hvordan ser budget ud? Oprindeligt budget Budgetændringer Effektiviseringskrav vedr. Socialpsykiatrien Regulering af budget til Beskæftigelse & Sundhed (B&S) Lukning af Sundhedscaféen Overflytning af indtægtsbudget vedr. SDE-refusioner til B&S Korrigeret budget Note: Alle beløb er i p/l-niveau. Fra oprindelig til korrigeret budget Det oprindelige Budget på samlet 224,6 mio. kr. er i blevet reguleret med i alt -2,8 mio. kr. Dette giver et korrigeret budget på samlet 227,4 mio. kr. for. De budgetmæssige reguleringer fremgår af ovenstående tabel og er kort beskrevet i det følgende. Nedjustering af effektiviseringskrav til Socialpsykiatrien I løbet af 2014 er der blevet overflyttet en del borgere og personaler fra Socialpsykiatrien til Kompetencecentret under Beskæftigelse & Sundhed. Afklaringen heraf er først sket medio 2014, hvilket har vanskeliggjort udmøntningen af det samlede effektiviseringskrav på 1,75 mio. kr. Som konsekvens heraf er dette reduceret med samlet 1 mio. kr. Regulering af budget til Beskæftigelse & Sundhed Som led i projekt Sammenhængende forløb for borgere år blev der i pr. 1. januar 2014 overflyttet 218 sager (= unikke CPR-numre) og dertilhørende budget fra Fagsekretariatet Ældre & Handicap til Fagsekretariatet Beskæftigelse & Sundhed. Sagerne blev på daværende tidspunkt opgjort til en helårsudgift på 52,2 mio. kr. i Allerede dengang blev det aftalt, at der med budgetopfølgningen ultimo august 2014 skulle foretages en revurdering på CPR-niveau af det overflyttede budgets størrelse. Dette har resulteret i, at der tilbageføres 3,7 mio. kr. fra Fagsekretariatet Beskæftigelse & Sundhed til Fagsekretariatet Ældre & Handicap. Lukning af Sundhedscaféen har fra og med 2012 medfinansieret tilbuddet Sundhedscaféen, som er organiseret under Socialpsykiatrien, via en budgettildeling på kr. om året. Idet der ikke længere er tilstrækkelig efterspørgsel efter Sundhedscaféens tilbud, lukkes denne, og budgetbeløbet på kr. tilbageføres til fra og med. Overflytning af indtægtsbudget vedr. SDE-refusioner til Beskæftigelse & Sundhed Som led i projekt Sammenhængende forløb for borgere år er der overflyttet en andel af statsrefusionsbudgettet for Særligt Dyre Enkeltsager (SDE) fra til Fagsekretariatet Beskæftigelse & Sundhed, svarende til samlet kr. Indtægtsbudgettet vil således blive reduceret med dette beløb.

3 Bilag 2: Hvordan ser baselinen pr. ultimo januar ud? Baselinen pr. ultimo januar er beregnet med udgangspunkt i den kendte aktivitet pr. 31. januar. Hvordan er baselinen blevet vurderet? Vurderingen af baselinen er delt op i to dele: 1. Den aktivitetsstyrede del af bevillingen 2. Den øvrige del af bevillingen Den aktivitetsstyrede del af bevillingen består af følgende: Døgntilbud ( 85, 107 og 108) Dagtilbud ( 103 og 104) Bostøtte ( 85) Borgerstyret Personlig Assistance (BPA 96) Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Kontaktperson- og ledsagerordninger Sociale formål ( 100) 3 Den øvrige del af bevillingen består af følgende: Specialpædagogisk bistand Hjælpemidler Øvrige områder (kommunal tandpleje, busdrift, plejevederlag, udgifter til færdigbehandlede patienter samt øvrige restudgifter). Statsrefusioner Den aktivitetsstyrede del af bevillingen er blevet gennemgået på CPR-niveau. Det betyder konkret at udgifterne til hver enkelt kendt borger pr. 31. januar på denne del af bevillingen er blevet vurderet. Den øvrige del af bevillingen er blevet gennemgået på et mere generelt niveau. Det betyder konkret, at udgifterne for 2012, 2013 og 2014 er blevet gennemgået på dels posteringsniveau og dels lidt mere overordnet niveau. Med udgangspunkt i denne gennemgang samt i en vurdering af øvrige kendte forhold som indvirker på udgifterne, er den forventede udgift for blevet estimeret. Hvad viser gennemgangen? Gennemgangen af bevillingen viser, at baselinen pr. ultimo januar er på samlet 227,3 mio. kr. fordelt på følgende måde: Korr. Budget Baseline pr. 31/1- Afvigelse Aktivitetsstyret del Øvrig del Note: Et positivt tal er udtryk for et merforbrug/mindreindtægt, mens et negativt tal er udtryk for et mindreforbrug/merindtægt.

4 Det betyder, at der med udgangspunkt i den kendte aktivitet pr. pr. 31. januar forventes en nettoudgift på den aktivitetsstyrede del af bevillingen på 197,8 mio. kr., mens der for den resterende del af bevillingen forventes nettoudgifter for samlet 29,4 mio. kr. Mindreforbruget på den aktivitetsstyrede del kan forklares med ændrede gennemsnitspriser på de indskrevne borgere i forhold til det tidspunkt hvor det tekniske budget for blev udarbejdet. Denne udvikling beskrives nærmere i bilag 5. Merforbruget på den øvrige del er sammensat som følger: 4 Budget Baseline pr. 31/1- Afvigelse Specialpædagogisk bistand Hjælpemidler Øvrige områder Statsrefusioner Det korrigerede budget for er på 227,4 mio. kr., hvilket betyder, at der alt andet lige er balance i forhold til det kendte udgiftsniveau pr. 31. januar. Den aktuelle baseline pr. ultimo januar viser her et mindreforbrug på 0,1 mio. kr.

5 5 Bilag 3: Hvilke udfordringer står handicapbevillingen overfor? På handicapbevillingen udgøres den primære udfordring af fortsatte effektiviseringskrav. Fortsatte effektiviseringskrav I budgetforliget for 2013, 2014 og er der forudsat effektivisering med 8,3 mio. kr. i, akkumulerende til 12,5 mio. kr. i 2016 og årene frem. En forholdsmæssig andel af effektiviseringskravet, svarende til 1,6 mio. kr. i og 2,4 mio. kr. i 2016 og årene frem er overført til Beskæftigelse & Sundhed sammen med overflyttelsen af 218 konkrete CPR-numre. Dermed er det tilbageværende effektiviseringskrav til handicapbevillingen 6,7 mio. kr. i og 10,1 mio. kr. i 2016 og frem. Handicapområdet er desuden pålagt ½ pct. Effektivisering fra og med 2017 med effekt på 1,1 mio. kr. i 2017 stigende til 2,2 mio.kr. i I det følgende gives en kort status vedr. udmøntningen af effektiviseringerne: Status? Forudsatte effektiviseringer Konkrete effektiviseringstiltag: - Tilretning af budget vedr Udmøntet - Tilbageførsel af sparet husleje Udmøntet - Effektiviseringskrav til Socialpsykiatrien Udmøntet - Effektiviseringskrav til Bostederne Udmøntet - Effektivisering vedr. metodecentret Udmøntet - Nedlæggelse af tilskud til sundhedscaféen Udmøntet - Reduktion af abonnement på CFK Udmøntet Note: Et positivt tal er udtryk for et merforbrug/mindreindtægt, mens et negativt tal er udtryk for et mindreforbrug/merindtægt. Note 2: Alle beløb er i p/l-niveau. Bundlinjen i tabellen viser det beløb, der pt. mangler at blive udmøntet effektiviseringer for. Tilretning af budget vedr. 99 En reorganisering af 99 indsatsen under Socialpsykiatrien har resulteret i et lavere udgiftsniveau. Budgettet er som følge heraf tilrettet, hvormed der i 2014 er tilbageført kr. til handicapbevillingen, svarende til kr. i Tilbageførsel af sparet husleje Kjærsholm er i forbindelse med budget blevet tilført 4,7 mio. kr. til rammebudget for Rehabiliteringscenter Skanderborg (specialiseret bostøtte). I udmøntningen er den oprindelige ramme reduceret med kr., som følge af sparet husleje.

6 Effektiviseringskrav til Socialpsykiatrien Socialpsykiatrien er oprindelig efter aftale med kontraktholderen blevet pålagt et effektiviseringskrav på 1,75 mio. kr. i 2014 og årene frem. I forhold til handicapbevillingen er udmøntningen sket med budgetopfølgning ultimo april 2014, hvor kravet efter aftale med kontraktholderen systemmæssigt er flyttet fra handicapbevillingen til Socialpsykiatriens budget. Siden budgetopfølgningen ultimo april 2014 er der blevet overflyttet en del borgere og personaler fra Socialpsykiatrien til Kompetencecentret under Beskæftigelse & Sundhed. Afklaringen heraf er først sket medio 2014, hvilket har vanskeliggjort udmøntningen af det samlede effektiviseringskrav på 1,75 mio. kr. Som konsekvens heraf er dette blevet reduceret med samlet 1 mio. kr., så der resterer et resteffektiviseringskrav på 0,77 mio. kr. i priser. Effektiviseringskrav til Bostederne Bostederne er blevet pålagt et effektiviseringskrav på 1 mio. kr. I forhold til handicapbevillingen er udmøntningen sket ved en revisitering af borgerne. Udtrædelse af metodecentret Skanderborg Kommune har siden opstarten i 2010 deltaget i Center for metodeudvikling på det specialiserede socialområde og har i den forbindelse bidraget med i årligt kr. til finansiering af Metodecentret. Det er besluttet, at Skanderborg Kommune udtræder af Metodecenteret ved udgangen af 2014, idet der ikke er efterspørgsel efter Metodecenterets tilbud fra kommunens tilbud på det specialiserede socialområde og de relevante fagsekretariater. I forventes således en effektivisering på kr. Direktionen har endvidere besluttet, at de kr. i medgår til implementering af Skanderborg Kommunes socialpolitik og fra 2016 fuldt ud medgår til finansiering af effektiviseringsudfordringen på handicapområdet. Fagsekretariatet foreslår i forlængelse heraf, at pengene indtil videre går til udmøntning af effektiviseringerne alene. Lukning af sundhedscaféen har fra og med 2012 medfinansieret tilbuddet Sundhedscaféen, som er organiseret under Socialpsykiatrien, via en budgettildeling på kr. om året. Idet der ikke længere er tilstrækkelig efterspørgsel efter Sundhedscaféens tilbud, lukkes denne, og budgetbeløbet tilbageføres til fra og med, svarende til en effektivisering på kr. i. Reduktion af abonnementet med IKH har indgået ny abonnementsaftale med Institut for Kommunikation og Handicap (IKH) gældende fra og med. Den nye aftale ligger økonomisk på et lavere niveau end de tidligere aftaler som følge af, at vi i samarbejde med bl.a. hjerneskadekonsulenten fremover skaber mere sammenhængende forløb. Rent økonomisk betyder den nye abonnementsaftale en mindreudgift på kr. i voksende til kr. i 2016 og frem. Yderligere effektiviseringer Der arbejdes pt. på en mere helhedsorienteret visitationsform. Der forventes en positiv effekt af denne ændring ikke kun for borgeren, men også økonomisk. Idet der på nuværende tidspunkt er betydelig usikkerhed i forhold til den økonomiske effekt, er en sådan ikke indregnet pt. 6

7 Usikkerhed omkring det overflyttede budget til Beskæftigelse & Sundhed I forbindelse med budgetoverflytning imellem Beskæftigelse & Sundhed og Ældre & Handicap er der stadig en restusikkerhed i forhold til hvordan tilbageløbet fra Beskæftigelse & Sundhed bliver (i takt med, at borgere tildeles varigt forsørgelsesgrundlag). Der opleves dog i øjeblikket ingen problemer i forhold til økonomien i dette. 7

8 Bilag 4: Hvilken nettotilgang må forventes? Vurderingen af den forventede nettotilgang er behæftet med stor usikkerhed, idet en enkelt sag kan flytte markant på udgiftsniveauet. I forbindelse med gennemgangen af handicapbevillingen er følgende blevet vurderet særligt: Overgangssager fra børn- og ungeområdet Forventet tilgang til STU-uddannelsen Økonomiske konsekvenser af refusionssager Status i forhold til puljen vedr. aktivitetsstigninger Overgangssager fra Børn & Unge Fagsekretariatet Børn & Unge forsyner regelmæssigt med oplysninger om hvilke kendte overgangssager, der er på vej over til handicapområdet (vurderet med udgangspunkt i borgerens alder og Børn & Unges kendskab til borgeren). Endvidere afholdes der kvartalsvise koordinationsmøder på sagsbehandlerniveau mellem Børn & Unge, Ældre & Handicap samt Beskæftigelse og Sundhed. Endvidere afholdes der 17½ års møder mellem sagsbehandlerne fra børn- og ungeområdet og sagsbehandlerne fra handicapområdet, hvilken er med til at validere de fremsendte oplysninger. Udgifterne til de kendte borgere som overgår fra Børn & Unge er med medregnet i baselinen, så der forventes derfor som udgangspunkt ikke yderligere belastning på bevillingen i. Tilgang til STU-uddannelsen Der er budgetteret med en tilgang på STU området svarende til den prisfremskrevne fremgang fra Økonomiske konsekvenser af refusionssager Skanderborg Kommune er i øjeblikket involveret i nogle sager, hvor der er uenighed med en anden kommune om refusionsforpligtelsen. Sager i retssystemet Der verserer stadig to refusionssager med Aarhus Kommune til en samlet værdi på 4,3 mio. kr. vedrørende en periode i Ankesystemet har her givet Skanderborg Kommune medhold, men Aarhus Kommune har ikke accepteret disse afgørelser og i den forbindelse udtaget stævning mod Skanderborg Kommune, for at få omstødt ankesystemets afgørelser. Juridisk afdeling har vurderet de to sager i flere omgange og er her nået frem til, at Skanderborg Kommune står med en god sag. Skulle sagerne (mod forventning) tabes vil det belaste handicapbevillingen med en engangsudgift på samlet 4,3 mio. kr. + eventuelle sagsomkostninger. Status i forhold til puljen vedr. aktivitetsstigninger I forbindelse med budgetforliget for 2013 blev der bl.a. tilført en pulje på 5 mio. kr. årligt til og med 2016, som skal finansiere øgede udgifter som konsekvens af aktivitetsstigninger. En forholdsmæssig andel af puljen, svarende til 2 mio. kr. i og 2,9 mio. kr. i 2016 og årene frem er overført til Beskæftigelse & Sundhed sammen med overflyttelsen af 218 konkrete CPRnumre. 8

9 Dermed er den tilbageværende pulje til aktivitetsstigninger på handicapbevillingen 8,6 mio. kr. i og 12,8 mio. kr. i 2016 og frem Med i baseline? Pulje til aktivitetsstigninger Faktisk/reel aktivitetsudvikling * Ja Yderligere forventet overgang fra Børn & Unge Ja Forventet tilgang på STU området Ja Note: Et positivt tal er udtryk for et merforbrug/mindreindtægt, mens et negativt tal er udtryk for et mindreforbrug/merindtægt. *: Akkumuleret siden 1/1-14 og korrigeret for de ekstraordinære engangsindtægter vedrørende tidligere år som er tilbageført driften i 2014 som en konsekvens af 2 afsluttede refusionssager. Tilsammen betyder det, at der pt. forventes en økonomisk effekt af aktivitetsstigninger som er mindre end den afsatte pulje hertil.

10 10 Bilag 5: Ledelsesinformation Budgetteret antal årsværk Budgetteret helårsudgift Budgetteret gns.udgift Antal årsværk pr. 31/1-15 Disponeret udgift pr. 31/1-15 Gns.udgift/borger pr. 31/1-15 Foranstaltningstype STU heraf egne tilbud heraf eksterne tilbud BPA heraf egne tilbud heraf eksterne tilbud bostøtte/bofællesskaber heraf egne tilbud heraf eksterne tilbud døgn heraf egne tilbud heraf eksterne tilbud midlertidige botilbud heraf egne tilbud heraf eksterne tilbud længerevarende botilbud heraf egne tilbud heraf eksterne tilbud beskyttet beskæftigelse heraf egne tilbud heraf eksterne tilbud aktivitets- og samværs-tilbud heraf egne tilbud heraf eksterne tilbud I alt foranstaltninger Hvad viser ledelsesinformationen? En sammenholdning af budgetgrundlaget og baselinen pr. ultimo januar viser, at der er sket en udvikling i gennemsnits udgiften for de årsværk som administreres under handicapbevillingen. Forklaringen på dette er en generel stigning på gennemsnitsudgifter på de borgere som er kendte i systemet samt en øget udgift pr. borger i forhold til de netto ind- og udskrivninger som har været i perioden. Den høje gennemsnitspris på de egne 107 botilbud skyldes, at der er tale om aflastningspladser som benyttes få døgn med en høj dagstakst. Disse aflastningsdøgn indgår i den ovenstående opgørelse, hvilket betyder at gennemsnitsprisen ser uforholdsmæssig høj ud. Disse aflastningsdøgn vil blive opgjort i en særskilt opgørelse til næste budgetopfølgning. Den faldende gennemsnitspris på BPA området skyldes primært en afgang på 2 dyre borgere, som er blevet opvejet af tilgangen af 2 borgere med betydelig billigere hjælperordninger.

Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen

Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række forskellige forhold

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen

Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række forskellige forhold

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen

Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række forskellige forhold

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen pr. ultimo januar 2016

Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen pr. ultimo januar 2016 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen pr. ultimo januar Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen

Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen Sag 15 / 49273 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række forskellige

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen

Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række forskellige forhold

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række forskellige forhold vedr.

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række forskellige forhold vedr.

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen pr. ultimo januar 2015

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen pr. ultimo januar 2015 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen pr. ultimo januar 2015 Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række

Læs mere

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld Overordnet konklusion: Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2014 Tabel 1: (1.000 kr.) Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen pr. ultimo april 2015

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen pr. ultimo april 2015 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen pr. ultimo april 2015 Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo april 2016 et merforbrug på 1,2 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 Guldborgsund kommune September 2011 Indledning Budgetopfølgningen pr. 31/8-2011 omhandler væsentlige udviklingstendenser

Læs mere

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april.

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo august 2016 et merforbrug på 1,3 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen pr. ultimo januar 2016

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen pr. ultimo januar 2016 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen pr. ultimo januar 2016 Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2015 1. Sammenfatning Årets resultat udviser pr. ultimo april 2015 et mindreforbrug på 0,6 mio. kr. Årets resultat er med udgangspunkt

Læs mere

Status og handleplan vedr. tiltag inden for området Borgere med fysiske og psykiske handicap pr. februar

Status og handleplan vedr. tiltag inden for området Borgere med fysiske og psykiske handicap pr. februar Status og handleplan vedr. tiltag inden for området Borgere med fysiske og psykiske handicap pr. februar 2017 Budget & Analyse Staben Økonomi, Innovation & IT Februar 2017 1. Indledning Området Borgere

Læs mere

Afvigelse ift. korrigeret budget

Afvigelse ift. korrigeret budget Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2014 1. Sammenfatning Tabel 1.1.: Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra 2014 til 2015 (1.000 kr.) Årets

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Socialområdets samlede i 2016 forventes at vise et underskud på 17,1 mio. kr., der dog kan reduceres til godt 5 mio. kr. ved de foreslåede omplaceringer af på knap 12 mio. kr. fra

Læs mere

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug februar 1. FR Afvigelse Socialudvalget (inkl. modposter andre udvalg) U 525.615

Læs mere

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014.

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2015 1. Sammenfatning Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for 2015. Dvs. der

Læs mere

Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt

Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter TB 700 Integrationsindsats

Læs mere

NOTAT. Udgiftspres på de specialiserede socialområder

NOTAT. Udgiftspres på de specialiserede socialområder NOTAT 29. august 2016 Udgiftspres på de specialiserede socialområder Dette notat beskriver det forventede udgiftspres, som kan konstateres på de specialiserede socialområder i forhold til budget 2017.

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række forskellige forhold vedr.

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Socialudvalget. Drift Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/5-2018 incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene.

Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene. 1 of 9 Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene. Indhold X. Udvalget for sundhed, ældre og social.... 2 X.X Sundhedsområdet... 2 X.X.X Demografipulje på sundhedsområdet... 2 X.X.X

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

Notat. Vedrørende udfordringer på det specialiserede voksenområde. Myndighedsbudgettet på det specialiserede område for voksne er konstant under pres.

Notat. Vedrørende udfordringer på det specialiserede voksenområde. Myndighedsbudgettet på det specialiserede område for voksne er konstant under pres. Vedrørende udfordringer på det specialiserede voksenområde Dato: 24.05.2018 Center for Børn og Voksne Stabsteam horsholm.dk Myndighedsbudgettet på det specialiserede område for voksne er konstant under

Læs mere

Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet. Rapport undertitel (maks.

Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet. Rapport undertitel (maks. Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet Rapport undertitel (maks. 2 linjer) Maj 2019 1. Indledning Byrådet vedtog i budgetforliget for 2019-2022

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

1. Baggrund og sammenfatning Forvaltningen har konstateret, at der må forventes et væsentligt merforbrug på voksensocialområdet i 2016.

1. Baggrund og sammenfatning Forvaltningen har konstateret, at der må forventes et væsentligt merforbrug på voksensocialområdet i 2016. Social - og Arbejdsmarkedssekretariat Sagsnr. 270448 Brevid. 2292006 Ref. HLLA Dir. tlf. 4631 6973 hannell@roskilde.dk NOTAT: Budgetudfordring på voksensocialområdet i 2016 17. marts 2016 1. Baggrund og

Læs mere

Månedsrapportering pr. 28. februar 2018

Månedsrapportering pr. 28. februar 2018 Månedsrapportering pr. 28. februar 22. marts Specialundervisning Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 8,0 mio. kr. i Den primære årsag hertil er større aktivitet end grundlaget tillader. Det

Læs mere

Beskrivelse af styring på politikområdet Borgere med fysiske og psykiske handicap

Beskrivelse af styring på politikområdet Borgere med fysiske og psykiske handicap Beskrivelse af styring på politikområdet Borgere med fysiske og psykiske handicap 1. Indledning Socialudvalget vedtog på udvalgsmødet den 5. april 2018, at administrationen skal beskrive en proces, der

Læs mere

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug april 2. FR Afvigelse Socialudvalget (inkl. modposter andre udvalg) U 525.565 175.039

Læs mere

Notat. Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud til voksne med særlige behov

Notat. Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud til voksne med særlige behov ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 17. marts 2015 Tlf. dir.: 4477 3497 E-mail: fci@balk.dk Kontakt: Funda Kitir Notat Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 8 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. april 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges opfølgning pr. 30. april 2015

Læs mere

Kortlægning af den økonomiske udvikling på voksenhandicap

Kortlægning af den økonomiske udvikling på voksenhandicap NOTAT NOTAT Kortlægning af den økonomiske udvikling på voksenhandicap 2014-2018 Budgettet på voksenhandicap er opdelt i serviceudgifter og den centrale refusionsordning. Serviceudgifter er overordnet set

Læs mere

Budgetopfølgning ultimo april 2017: Ældreområdet. 1. Aftaledelen af ældreområdet. Bilag til sag om 2. budgetopfølgning 2017

Budgetopfølgning ultimo april 2017: Ældreområdet. 1. Aftaledelen af ældreområdet. Bilag til sag om 2. budgetopfølgning 2017 Budgetopfølgning ultimo april 2017: Ældreområdet 1. Aftaledelen af ældreområdet Aftaledelen af ældreområdet kommer ud med et forventet merforbrug på 9,6 mio. kr. i 2017. Herudover kommer 3,8 mio. kr. i

Læs mere

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige 1. budgetopfølgning for budget 2019 d. 29.4.2019 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning 2019. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. kvartal 2019 samt

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2014

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og udgiftsneutrale tillægsbevillinger 2014 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2014 Hele 1.000 kr. Område/ funktion Aktivitetsområde / omkostningssted

Læs mere

Forventet regnskab løbende priser. Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December

Forventet regnskab løbende priser. Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December Fokuspunkter (i 1.000 kr.) Forventet regnskab Korrigeret Oprindeligt Afvigelse til korr. Overført merforbrug fra regnskab 2018-37.796 37.796 Hjælpemidler 31.078 25.480 25.480 5.598 Visiterede timer i hjemmeplejen

Læs mere

Sundhedsudvalget. Korr. budget inkl. overf. Område

Sundhedsudvalget. Korr. budget inkl. overf. Område Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Afvigelse ØKV1 ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 204,1 196,6-7,5 Pleje og Omsorg - Fælles 12,5 11,5-1,0 Elev/Rotationsprojekt 9,3 9,3 0,0

Læs mere

Bilag 3g - Socialudvalget, samlet oversigt

Bilag 3g - Socialudvalget, samlet oversigt Bilag 3g - Socialudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter TB 700 Integrationsindsats

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo januar 2016 et mindreforbrug på 1,9 mio. kr. Heri

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Socialudvalget. Drift 1 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Socialudvalget Drift Tabel 1: Socialudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler Forbrug pr. 31/3-2019 Afvigelse mellem seneste skøn

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Halvårsregnskab pr. 30.06.2014 1. Resume Drift Drift - Borgerrådgivning 232.368 232.368 98.198 234.168 1.800 Ældreboliger -15.253-15.253-8.819-15.253 0 Myndighed - Hjælpemidler

Læs mere

Temamøde i Kultur,- Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 8. maj Servicelovsindsatser i Beskæftigelse og Sundhed

Temamøde i Kultur,- Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 8. maj Servicelovsindsatser i Beskæftigelse og Sundhed Temamøde i Kultur,- Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 8. maj 2019 Servicelovsindsatser i Beskæftigelse og Sundhed Vision for Beskæftigelse og Sundhed Veteranpolitik Sundhedspolitik Borgere i Skanderborg

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Social- og Sundhedsudvalget. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra 2015 til

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Social- og Sundhedsudvalget. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra 2015 til Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra 2015 til 2016 Afvigelse

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget. Drift 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget Drift Tabel 1: Socialudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler Forbrug pr. 31/5-2019 Afvigelse mellem seneste skøn og

Læs mere

Nøgletal. Handicap og Psykiatri

Nøgletal. Handicap og Psykiatri Nøgletal Handicap og Psykiatri Juni 217 Udvikling i udgifter vedr. køb af pladser, Handicap og Psykiatri Nøgletal (KPI) fra 28-217 Formål Formål med notatet er at give et indblik i Handicap og Psykiatris

Læs mere

Godkendelse: Budgetfordeling 2016 sektor tilbud for mennesker med handicap

Godkendelse: Budgetfordeling 2016 sektor tilbud for mennesker med handicap Punkt 6. Godkendelse: Budgetfordeling 2016 sektor tilbud for mennesker med handicap 2015-061565 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til at budgetfordeling 2016 for sektor Tilbud for mennesker med

Læs mere

Opgørelse af Skanderborg Kommunes brug af psykiatritilbud

Opgørelse af Skanderborg Kommunes brug af psykiatritilbud Opgørelse af Skanderborg Kommunes brug af psykiatritilbud pr. marts 2017 1. Formål og afgrænsning Formålet med nærværende opgørelse er at tilvejebringe et overblik over antal og udgifter vedrørende borgere

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Politikområde Ældre i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/5 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Ældrerådet 251 0 251 0 2 Tomgangsleje 3.498

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/8 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Socialudvalget. Drift Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/3-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste

Læs mere

Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien

Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien Herunder følger en oversigt over fag- og stabschefernes forslag til reduktion af tidligere ansøgte

Læs mere

Korrigeret budget incl. Oprindeligt budget. overførsler

Korrigeret budget incl. Oprindeligt budget. overførsler Afvigelse ml. seneste skøn og korr. budget ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret budget incl. overførsler Oprindeligt budget Budget

Læs mere

Bilag 9: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt

Bilag 9: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Bilag 9: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Nedenstående tabel er en oversigt over omflytninger mellem bevillinger, der falder uden for reglerne om administrative omflytninger. Omflytningerne

Læs mere

Indberetning vedr. det specialiserede socialområde - 4. kvartal - Familie og Børn

Indberetning vedr. det specialiserede socialområde - 4. kvartal - Familie og Børn Notat Sagsnr.: /04323 Dato: 8. februar 2012 Titel: Indberetning vedr. det specialiserede socialområde - 4. kvartal - Familie og Børn Sagsbehandler: Martin Langbjerg-Andersen Økonomikonsulent I henhold

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget Korr. budget Forventet Forventet ØKV3 inkl. overførsler regnskab restbudget Sundhedsudvalg 440,4 444,5-4,1 Pleje og omsorg 192,3 195,1-2,8 Pleje og

Læs mere

NOTAT. Udgiftsstigning på det specialiserede socialområde - yderligere udredning

NOTAT. Udgiftsstigning på det specialiserede socialområde - yderligere udredning SOLRØD KOMMUNE JOB- OG SOCIALCENTERET NOTAT Emne: Til: Udgiftsstigning på det specialiserede socialområde - yderligere udredning Byrådet Dato: 2. maj 2014 Sagsbeh.: Vinnie Lundsgaard / Maibritt Kuszon

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

NOTAT: Forberedelse af Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Beskæftigelsesog Socialudvalgets område

NOTAT: Forberedelse af Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Beskæftigelsesog Socialudvalgets område Sagsnr. 286217 Brevid. 2486699 NOTAT: Forberedelse af Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Beskæftigelsesog Socialudvalgets område 16. januar 2017 Baggrund og formål Af tillægsaftale til budgetforliget

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne- og Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne - og skoleudvalget 1/1-30/4-2019 Hele året Periodens Forbrug Oprindeligt Korrigeret Forventet Forventede Beløb i 1.000 kr. netto budget pr.

Læs mere

Nøgletal. Handicap og Psykiatri

Nøgletal. Handicap og Psykiatri Nøgletal Handicap og Psykiatri Juni 2018 Udvikling i udgifter vedr. køb af pladser, Handicap og Psykiatri Nøgletal (KPI) fra 2008-2018 Formål Formål med notatet er at give et indblik i Handicap og Psykiatris

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning i Center for Børn & Undervisning pr. 31. juli 2016

Månedlig budgetopfølgning i Center for Børn & Undervisning pr. 31. juli 2016 Dato 11-08-2016 j./sagsnr. 28.00.00-Ø00-3-16 Månedlig budgetopfølgning i Center for Børn & Undervisning pr. 31. juli 2016 Notat udarbejdet af: Henrik Brink-Olesen Generelt om budgettildelingen på området

Læs mere

14. juni 2018 Demografimodel. Sektor tilbud for mennesker med handicap. Budget Anna Houlberg AALBORG KOMMUNE

14. juni 2018 Demografimodel. Sektor tilbud for mennesker med handicap. Budget Anna Houlberg AALBORG KOMMUNE 14. juni 2018 Demografimodel Sektor tilbud for mennesker med handicap Budget 2019 Anna Houlberg AALBORG KOMMUNE Indhold 1) Indledning og baggrund... 2 2) Elementer i demografimodellen... 3 1.1 Enhedspriser

Læs mere

Økonomien på det specialiserede voksenområde

Økonomien på det specialiserede voksenområde Notat Sagsnr.: 00.30.10-G01-1-17 Dato: 12. juni 2017 Titel: Økonomien på det specialiserede voksenområde Sagsbehandle Hanne Astrid Jørgensen Lise Møller Jensen Økonomikonsulent Specialkonsulent Økonomien

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr.

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Socialudvalget -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Merforbruget dækker over et merforbrug på voksenspecial på 6,9 mio. kr. og et mindreforbrug på børnespecialområdet

Læs mere

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013 Økonomivurdering 2. kvartal 2013 Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. Afvigelser i forhold til korr. budget overførelser ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 201,3-6,1-5,0 Pleje og Omsorg - Fælles 12,6-1,1-0,8

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Omsorgsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder,

Læs mere

Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt

Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Nedenstående tabel er en oversigt over flytninger mellem bevillinger, der falder uden for reglerne om administrative omflytninger. Omflytningerne

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Omsorgsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder,

Læs mere

Dagsordenpkt SUD 2.november. Stabscenter SOF Økonomi & Byggeri 2. november 2016

Dagsordenpkt SUD 2.november. Stabscenter SOF Økonomi & Byggeri 2. november 2016 Dagsordenpkt. 2-5 Stabscenter SOF Økonomi & Byggeri 2. november 2016 2. Oktoberprognosen Korrigeret budget inkl. forventede korrektioner 2016 afvigelse efter korrektioner Procentvis afvigelse (pct.) Bevilling

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. August 2016

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. August 2016 Nøgletal Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune August 2016 Kilde: Alle data på beskæftigelsesområdet er hentet på Styrelsen for arbejdsmarked og rekrutterings Jobindsats.dk. Data for det specialiserede

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 10 21. maj 2014 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed Budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Voksen-/Handicapområdet Social og voksen / handicap I det følgende fremlægges opfølgning

Læs mere

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr.

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. september 2011 Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 886.000 kr. På nuværende

Læs mere

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. November 2016

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. November 2016 Nøgletal Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune November 2016 Kilde: Alle data på beskæftigelsesområdet er hentet på Styrelsen for arbejdsmarked og rekrutterings Jobindsats.dk. Data for det

Læs mere

SOCIAL, SUNDHED OG OMSORGSUDVALG POLITIKOMRÅDE: SOCIALOMRÅDET

SOCIAL, SUNDHED OG OMSORGSUDVALG POLITIKOMRÅDE: SOCIALOMRÅDET SOCIAL, SUNDHED OG OMSORGSUDVALG POLITIKOMRÅDE: SOCIALOMRÅDET OMRÅDETS OVERORDNEDE ØKONOMI (1.000 KR.) forslag overslag 2020 overslag 2021 overslag 2022 Udgifter 472.860 464.643 465.843 465.774 465.857

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Version

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Version BILAG 1 '+ = merforbrug el. mindreindtægter /- = mindre forbrug el. merindtægter Oversigt over Nr. Forslag Budget 2015 Budget 2016 Budget 2017 Budget 2018 1 Hjemmepleje - demografi -1.605 180-945 4.573

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget Netto Børne- og Skoleudvalget 409.363 407.691-1.672-2.708 Anden undervisning og kultur 11.962 11.962 0 0 Dagtilbud til børn og unge 96.808 97.086 278 278 Folkeskolen 166.266 166.498

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 5 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 19. august 2015 Budgetopfølgning pr. 31. juli 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges budgetopfølgning pr.

Læs mere

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Budgetrevision April 2014 Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret. Der er forskydninger i forhold

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

Budgetopfølgning ultimo januar 2014

Budgetopfølgning ultimo januar 2014 Budgetopfølgning ultimo januar 2014 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning... 2 2. Drift... 2 2.1. Forslag til tillægsbevillinger på drift... 2 2.2. Status på servicerammen for 2014... 3 2.3. Øvrige udfordringer

Læs mere

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Tabel 1 SÆH udvalget Vedtaget Budget Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget i mio. kr. Regnskab Afvigelse korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING PR. 30. JUNI SOCIALUDVALGET

BUDGETOPFØLGNING PR. 30. JUNI SOCIALUDVALGET BUDGETOPFØLGNING PR. 30. JUNI 2016 - SOCIALUDVALGET OVERORDNEDE TENDENSER SERVICEUDGIFTER Forebyggende foranstaltninger og anbringelser Børn og unge (handicap) Der er forventning om driftsmæssig mindreforbrug

Læs mere

Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Side 1 af 8 Pleje og Omsorg Ifølge denne økonomivurdering forventer vi et samlet et merforbrug på 2,0 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget

Læs mere

Uddybende forklaringer til Socialforvaltningens oktoberprognose

Uddybende forklaringer til Socialforvaltningens oktoberprognose KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Stabscenter SOF NOTAT Til SUD Uddybende forklaringer til Socialforvaltningens oktoberprognose Ifm. oktoberprognosen (punkt 2 på dagsordenen den 2. november 2016)

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Budgetopfølgningen pr. 30. september 2014 følger tendensen fra tidligere opfølgninger i 2014. Der er et for det specialiserede socialområde samlet set (børn og voksne) forventning

Læs mere

Halvårs- regnskab 2013

Halvårs- regnskab 2013 1 Halvårsregnskab 213 Regnskabsopgørelse i 1. kr. Forbrug pr. 3.6.213 regnskab Korrigeret budget Budget 213 Det skattefinansierede område Indtægter Skatter Generelle tilskud mv. 1.68.436 498.22 2.14.939

Læs mere

Temaanalyse for det specialiserede børneområde. 1. Indledning. 2. Overordnet budget og udgiftsudvikling siden 2009

Temaanalyse for det specialiserede børneområde. 1. Indledning. 2. Overordnet budget og udgiftsudvikling siden 2009 Temaanalyse for det specialiserede børneområde 1. Indledning Direktionen besluttede, på møde den 11.11.13, med baggrund i udgiftsog aktivitetsudviklingen på Børne- og ungeområdet, at nedsætte en arbejdsgruppe,

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Resultater af flow- og tyngdeanalyse handicap- og psykiatriområdet i Skanderborg Kommune

Resultater af flow- og tyngdeanalyse handicap- og psykiatriområdet i Skanderborg Kommune Resultater af flow- og tyngdeanalyse handicap- og psykiatriområdet i Skanderborg Kommune Maj 2019 1. Indledning...3 2. Flowanalyse...4 2.1 Anvendt metode...4 2.2 Hvad viser flowanalysen?...4 2.2.1 Udvikling

Læs mere