NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2017 (løbenr /17)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2017 (løbenr /17)"

Transkript

1 NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2017 (løbenr /17) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Der overføres kr. kr. fra socialpolitik til generelle tilskud. Overførslen skyldes en I forbindelse med udarbejdelse af analyse vedr. mellemkommunale betalinger tilføres socialpolitik kr. Beløbet modregnes administrationspolitik. Ny samarbejdsaftale for borgere med respirationsinsuffiens Der laves en teknisk korrektion på 1 mio. kr. fra socialpolitik til seniorpolitik, afledt af ny samarbejdsaftale for borgere med respirationsinsuffiens. Aftalen er godkendt i Byrådet den 27/ og vurderes med den nuværende borgersammensætning af være udgiftsneutral for Kolding Kommune. Note 2 Uddannelsespolitik, nettodrift (serviceudgifter) Der overføres kr. fra uddannelsespolitik til generelle tilskud. Overførslen skyldes en Skoleprojekt lærermaskiner Der overføres 2,3 mio. kr. til uddannelsespolitik, service fra uddannelsespolitik anlæg, projekt nr Overførslen skyldes en fejlagtig reduktion af uddannelsespolitik, service i forbindelse med bevillingskontrol 2017 primo. Flytning af førskolegruppe Der overføres kr. til uddannelsespolitik fra børnepasningspolitik. Overførslen skyldes flytning af førskolegruppe fra Børnehaven Kildemosen til Marielundskolen.

2 Omdeling af realisering af effektivitetsmål Den endelige realisering af effektiviseringsmålet er taget på Uddannelsespolitik og Administrationspolitik (BUF). Denne realisering skal omfordeles, således at nedenstående politikområder bærer en relativ andel. Politikområde Uddannelsespolitik Børnepasningspolitik Fritids- og Idrætspolitik Administrationspolitik (BUF) I alt Gymnasiereformen (L&C) Som følge af gymnasiereformen vil aktiviteten i 10. klasse blive påvirket af adgangskravet og af muligheden for optag til to-årig HF direkte efter 9. klasse. Da man allerede fra sommeren 2017 kan søge optag til HF efter 9. klasse, vil der være en mindreudgift i kommunerne. Dette medfører en mindreudgift på kr. Individuel vejledning (L&C) Som følge af en række lovændringer på Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillingsområdet vil kommunerne få merudgifter til individuel vejledning og gruppevejledning for at sikre uddannelsesparathed i 8., 9. og 10. klasse. Dette medfører en merudgift på kr. som tilføres uddannelsespolitik. Forhøjet tilskud til frie grundskoler (L&C) Som følge af det forhøjede tilskud til frie grundskoler, jf. finansloven 2017 fra 73% til 75% af udgiften pr. elev i folkeskolen får kommunerne en merudgift. Dette medfører en merudgift på kr. som tilføres uddannelsespolitik. Antimobbestrategi (L&C) Som følge af Lov om ændring af Lov om elevers og studerendes undervisningsmiljø stilles der krav om antimobbestrategi samt krav om handlingsplan og midlertidige foranstaltninger. Dette medfører en merudgift på kr. som tilføres uddannelsespolitik. I forbindelse med udarbejdelse af analyse vedr. mellemkommunale betalinger tilføres uddannelsespolitik kr. Beløbet modregnes administrationspolitik.

3 Note 3 Vej- og Parkpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Der overføres kr. i 2017 fra vej- og parkpolitik til generelle tilskud. Overførslen skyldes en Note 4 Kulturpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Der overføres kr. i 2017 fra kulturpolitik til generelle tilskud. Overførslen skyldes en Note 5 - Fritids- og idrætspolitik, nettodrift (serviceudgifter) Der overføres kr. i 2017 fra fritids- og idrætspolitik til generelle tilskud. Overførslen skyldes en Omdeling af realisering af effektivitetsmål Den endelige realisering af effektiviseringsmålet er taget på Uddannelsespolitik og Administrationspolitik (BUF). Denne realisering skal omfordeles, således at nedenstående politikområder bærer en relativ andel. Politikområde Uddannelsespolitik Børnepasningspolitik Fritids- og Idrætspolitik Administrationspolitik (BUF) I alt Servicefunktion, foreningsliv Der overføres kr. fra Administrationspolitik (BUF) til Fritids- og Idrætspolitik. Overførslen skyldes at bevillingen til Servicefunktion, foreningsliv ønskes forankret under Fritids- og Idrætspolitik, hvor øvrige tiltag omkring foreningslivet findes. Nye krav til tilsyn med folkeoplysende aktiviteter (L&C) Jf. Lov- og cirkulæreprogrammet: Som følge af ændring af folkeoplysningsloven skal kommunerne opfylde nye krav til tilsyn med de folkeoplysende aktiviteter, som kommunen støtter. Dette medfører en merudgift på kr. som tilføres fritids- og idrætspolitik.

4 Note 6 Ejendoms- og boligpolitik (serviceudgifter) Merudgifter på Riis Toft, overføres til Rådhuset Der overføres kr. fra ejendoms- og boligpolitik til administrationspolitik, Rådhuset i forbindelse med merudgifter på administrationsbygningen. Note 7 - Miljøpolitik (serviceudgifter) Der overføres kr. kr. fra miljøpolitik til generelle tilskud. Overførslen skyldes en Konsekvenser af (L&C) Miljøpolitik reduceres med kr. vedr. vandområdeplaner , tilføres kr. vedr. Natura2000-planer samt tilføres kr. vedr. Lov om ændring af lov om vandplanlægning (vandråd samt bekendtgørelse om vandråd). Note 8 Børnepasningspolitik, nettodrift (serviceudgifter) Der overføres kr. kr. fra børnepasningspolitik til generelle tilskud. Overførslen skyldes en Flytning af førskolegruppe Der overføres kr. til uddannelsespolitik fra børnepasningspolitik. Overførslen skyldes flytning af førskolegruppe fra Børnehaven Kildemosen til Marielundskolen. Omdeling af realisering af effektivitetsmål Den endelige realisering af effektiviseringsmålet er taget på Uddannelsespolitik og Administrationspolitik (BUF). Denne realisering skal omfordeles, således at nedenstående politikområder bærer en relativ andel. Politikområde Uddannelsespolitik Børnepasningspolitik Fritids- og Idrætspolitik Administrationspolitik (BUF) I alt Ændring af dagtilbudsloven (L&C) Udvidet obligatorisk dagtilbud og krav om dansk og fokus på demokrati i privat pasning. Børn der går i et 15- timers dagtilbud or at blive sprogstimuleret skal fremover gå i et 30-timers dagtilbud og det skal sikres at børn ved modtagelse af tilskud til pasning i hjemme opnår tilstrækkelige danskkundskaber. Dette medfører en merudgift på kr. som tilføres børnepasningspolitik.

5 Note 9 Seniorpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Der overføres 1,924 mio. kr. fra seniorpolitik til generelle tilskud. Overførslen skyldes en ændring af pris- og lønudvikling 2017 på 0,3 %. I forbindelse med udarbejdelse af analyse vedr. mellemkommunale betalinger reduceres seniorpolitik med kr. kr. Beløbet modregnes administrationspolitik. Konsekvenser af L&C vedr. ældre og sundhed Forbedret tandsundhed for de svageste ældre på kr. National demenshandlingsplan på kr. Rehabilitering og senfølgeindsats for kræftpatienter på kr. Styrke den basale palliative indsats for kræftpatienter på kr. Der tilføres kr. til seniorpolitik og tilsvarende beløb modregnes tilskud og udligning. Ny samarbejdsaftale for borgere med respirationsinsuffiens Der laves en teknisk korrektion på 1 mio. kr. fra socialpolitik til seniorpolitik, afledt af ny samarbejdsaftale for borgere med respirationsinsuffiens. Aftalen er godkendt i Byrådet den 27/ og vurderes med den nuværende borgersammensætning af være udgiftsneutral for Kolding Kommune. Note 10 Sundhedspolitik, nettodrift (serviceudgifter) Der overføres kr. kr. fra sundhedspolitik til generelle tilskud. Overførslen skyldes en I forbindelse med udarbejdelse af analyse vedr. mellemkommunale betalinger reduceres sundhedspolitik med kr. Beløbet tilføres administrationspolitik. Konsekvenser af lov- og cirkulæreprogram for 2017 Lov- og cirkulæreprogram for 2017 resultere i følgende korrektioner: Sundhedspolitik tilføres i alt kr. Kræftplan IV vedrørende rygestop. Beløbet kr. tilføres budget til sundhedsfremme og forebyggelse. Ændring af bekendtgørelse om drift om driftsoverenskomst mellem regionsråd og selvejende hospicer. Beløbet kr. tilføres budget til hospiceudgifter. Genindførelse af retten til frit valg af tandpleje for børn under 16 år og brugere af omsorgstandplejen. Beløbet kr. tilføres budget til tandpleje.

6 Note 11 Administrationspolitik, nettodrift (serviceudgifter) Beløbet fordeles mellem forvaltningerne således: - Centralforvaltningen ( kr.) - Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen ( kr.) - By- og Udviklingsforvaltningen ( kr.) - Børne- og Uddannelsesforvaltningen ( kr.) - Senior- og Socialforvaltningen Social-delen ( kr.) - Senior- og Socialforvaltningen Senior-delen ( kr.) Omdeling af realisering af effektivitetsmål Den endelige realisering af effektiviseringsmålet er taget på uddannelsespolitik og administrationspolitik (BUF). Denne realisering skal omfordeles, således at nedenstående politikområder bærer en relativ andel. Politikområde Uddannelsespolitik Børnepasningspolitik Fritids- og Idrætspolitik Administrationspolitik (BUF) I alt Servicefunktion, foreningsliv Der overføres kr. fra Administrationspolitik (BUF) til Fritids- og Idrætspolitik. Overførslen skyldes at bevillingen til Servicefunktion, foreningsliv ønskes forankret under Fritids- og Idrætspolitik, hvor øvrige tiltag omkring foreningslivet findes. Lov- og cirkulæreprogram Midler på kr. til synlighed og åbenhed om resultater tilføres Centralforvaltningen (L&C) Ejendomsskat, der tilføres Centralforvaltningen kr. (L&C) Fastfrysning af ejendomsskat, der tilføres kr. til Centralforvaltningen samt Byog Udviklingsforvaltningen (L&C) Planer og landzonetilladelser, By- og Udviklingsforvaltningen tilføres kr. (L%C) Endelig opgørelse, analyse vedr. mellemkommunale betalinger I forbindelse med endelig opgørelse af Analysen vedrører mellemkommunale betalinger laves der korrektioner på provenuet og fordelingen mellem politikrområder som er som nedenstående:

7 Beløbene korrigeres på politikområderne og modregnes administrationspolitik: Socialpolitik kr. Arbejdsmarkedspolitik, overførsler kr. Arbejdsmarkedspolitik, serviceudgifter kr. Seniorpolitik kr. Sundhedspolitik kr. Uddannelsespolitik kr. Administrationspolitik (CF) kr. Administrationspolitik, Økonomisk råderum kr. Finansieringspolitik kr. I alt 0 Kommunal beskæftigelsesbonus Der udbetales kommunal beskæftigelsesbonus på 1,075 mio. kr. som tilføres administrationspolitik, beskæftigelses- og integrationsforvaltningen. I forbindelse med topartsaftalen med KL fra marts 2016 om bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge blev der aftalt en bonus til kommunerne for ansættelse af flygtninge. Budgetreserve, 0-stilles Budgetreserve, serviceudgifter ufinansieret på 15 mio. kr. 0-stilles og modregnes kortfristet gæld. Merudgifter på Riis Toft, overføres til Rådhuset Der overføres kr. fra ejendoms- og boligpolitik til administrationspolitik, Rådhuset i forbindelse med merudgifter på administrationsbygningen. Note 12 Erhvervspolitik, nettodrift (serviceudgifter) Der overføres kr. kr. fra erhvervspolitik til generelle tilskud. Overførslen skyldes en Note 13 Arbejdsmarkedspolitik, (overførsler) I forbindelse med udarbejdelse af analyse vedr. mellemkommunale betalinger reduceres arbejdsmarkedspolitik, overførsler med 2,617 mio. kr. Beløbet modregnes administrationspolitik.

8 Note 14 - Aktivitetsbestemt medfinansiering Regionernes finansiering (L&C) Mindreindtægt på -4,832 mio. kr. i forbindelse med Lov om ændring af lov om regionernes finansiering reguleres på aktivitetsbestemt medfinansiering. Note 15 Anlæg Skoleprojekt lærermaskiner Der overføres 2,3 mio. kr. til uddannelsespolitik, service fra uddannelsespolitik anlæg, projekt nr Overførslen skyldes en fejlagtig reduktion af uddannelsespolitik, service i forbindelse med bevillingskontrol 2017 primo. Projekt Stærk og sej i Sydvest På Fritids- og Idrætsudvalgets møde de 16/8-17, blev det besluttet at opgive projektet Stærk og sej i Sydvest hvilket medfører at anlægsbeløbet på 1,8 mio. kr. tilbageføres til kommunekassen. Note 16 - Skatter 6,525 mio. kr. i merindtægt er fordelt med en merindtægt på 10,342 mio. kr. vedrørende kompensation for reduceret beregningsgrundlag for grundskyld, mindre indtægt vedrørende ordinær grundskyld med 6,160 mio. kr., merindtægt vedrørende dækningsafgift af offentlige ejendomme (statsskove) med 1,828 mio. kr. samt øvrige justeringer med 0,515 mio. kr. Note 17 - Tilskud og udligning Den samlede konsekvens af regeringsaftalen inkl. den midtvejsreguleringen, der ikke gennemføres viser en indtægt på 25,027 mio. kr. Pga. en mindre pris- og lønudvikling i 2017 end forventet ved budgetlægningen er budgetterne på serviceudgifterne reduceret med 11,310 mio. kr. Beløbet anvendes til delvis dækning af negativ midtvejsregulering af de generelle tilskud. Lov og cirkulæreprogram for 2017 Konsekvenser af lov og cirkulæreprogrammet udgør -1,908 mio. kr. og tilføres generelle tilskud og udligning i I forbindelse med udarbejdelse af analyse vedr. mellemkommunale betalinger reduceres tilskud og udligning 0,895 mio. kr. Beløbet modregnes administrationspolitik. Andre reguleringer inkl. aflyst midtvejsregulering Mindre forbrug på overførselsudgifter i 2016 er overført til tilskud og udligning til imødegåelse af forventet negativ midtvejsregulering. Heraf gennemføres alene regulering af

9 beskæftigelsestilskuddet (inkl. øvrige mindre poster) med 12,816 mio. kr. Efter indregning af reduceret pris- og lønudvikling, lov- og cirkulæreprogram, analyse af mellemkommunale betalinger, tilskud til styrkelse af akutfunktioner (1,470 mio. kr.) samt særlige tilskud (-2,067 mio. kr.) tilføres netto 25,027 mio. kr. kassen. Note 18 Anden kortfristet gæld Budgetreserve, 0-stilles Budgetreserve, serviceudgifter ufinansieret på 15 mio. kr. 0-stilles og modregnes anden kortfristet gæld. Note 19 Afdrag på lån Ekstraordinært afdrag som vedrører 2016 på 21,6 mio. kr. kan henføres til, at der i 2016 er optaget for meget lån henført til investeringer på forsyningsvirksomhed (renovationsområdet). Til anlægsinvesteringer kan alene optages lån såfremt den kommunale forsyningsvirksomhed har en gæld til kommunen ligesom der kun kan optages lån til konkret afholdte nettoanlægsudgifter fratrukket årets eventuelle driftsoverskud. Note 20 Låneoptagelse Ændret fordeling af udgifter til affaldsplan og deraf mindre lånemulighed udgør 5,941 mio. kr.

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2016 (løbenr /16)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2016 (løbenr /16) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2016 (løbenr. 122292/16) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Der overføres 665.000 kr. i 2016 fra socialpolitik til generelle tilskud. Overførslen skyldes

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2018 (løbenr /18)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2018 (løbenr /18) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2018 (løbenr. 33249/18) Note 1 Arbejdsmarkedspolitik, nettodrift (serviceudgifter) Flexjobpulje Flexjobpuljen overføres fra Socialpolitik. Beløbet udgør 15,365 mio. Forholdsvis

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2018 (løbenr /18)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2018 (løbenr /18) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2018 (løbenr. 160772/18) Note 1 Arbejdsmarkedspolitik, nettodrift (serviceudgifter) Nyt pl-skøn nedjusteres med -52.000 kr. i 2018. Serviceudgifter, mindreforbrug Der

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr /19) 3,6 mio. kr. overføres til anlægsprojektet p.nr. 4987, Skovbrynet midlertidig genhusning.

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr /19) 3,6 mio. kr. overføres til anlægsprojektet p.nr. 4987, Skovbrynet midlertidig genhusning. NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr. 47684/19) Børne- og Uddannelsesudvalget Note 1 Børnepasningspolitik, nettodrift (serviceudgifter) Skovbrynet, midlertidig genhusning 3,6 mio. kr. overføres

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2017 (løbenr /17)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2017 (løbenr /17) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2017 (løbenr. 94766/17) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Som følge af merudgifter vedr. IT og telefoni overføres 31.000 kr. i 2017 samt 32.000 kr. 2018

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2015 (løbenr /15)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2015 (løbenr /15) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2015 (løbenr. 195322/15) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Den kommunale særtilskudspulje. Der foreslås overført midler fra den kommunale særtilskudspulje

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2014 (løbenr /14)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2014 (løbenr /14) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2014 (løbenr. 198664/14) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning Budgettet til kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2017 (løbenr /17)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2017 (løbenr /17) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2017 (løbenr. 229596/17) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Fleksjobpulje Der tilføres 2,5 mio. kr. i 2017 til fleksjobpuljen under socialpolitik. Dette

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2018 (løbenr /18)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2018 (løbenr /18) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2018 (løbenr. 239364/18) Note 1 Arbejdsmarkedspolitik (serviceudgifter) Mindreforbrug puljer Et mindreforbrug på 2,389 mio. kr. kan henføres til Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Internt notatark. Indledning Nærværende notat beskriver den samlede overførsel fra 2016 til 2017 ligesom effektiviseringsmålet endeligt realiseres.

Internt notatark. Indledning Nærværende notat beskriver den samlede overførsel fra 2016 til 2017 ligesom effektiviseringsmålet endeligt realiseres. Internt notatark Centralforvaltningen Økonomi og løn Budget og regnskab Emne: Redegørelse for overførsel af overskud og underskud fra 2016 til 2017 samt redegørelse for realisering af det resterende effektiviseringsmål

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 4 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 5 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

1.1 Driftsområdet Den 3. Økonomiske Redegørelse 2017 er baseret på udvalgenes forventet regnskab for 2017 på driftsområdet pr. 30. juni 2017.

1.1 Driftsområdet Den 3. Økonomiske Redegørelse 2017 er baseret på udvalgenes forventet regnskab for 2017 på driftsområdet pr. 30. juni 2017. NOTAT Klik her for at angive tekst. Økonomisk afdeling 6. maj 205-007648-8 3. Økonomiske Redegørelse. Driftsområdet Den 3. Økonomiske Redegørelse er baseret på udvalgenes forventet regnskab for på driftsområdet

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 6

Læs mere

Tabel 1.1 viser forventet driftsregnskab fordelt på Økonomiudvalgets aktivitetsområder. Tillægsbevilling Omplaceringer. Korrigeret budget 2016

Tabel 1.1 viser forventet driftsregnskab fordelt på Økonomiudvalgets aktivitetsområder. Tillægsbevilling Omplaceringer. Korrigeret budget 2016 NOTAT Dato Klik her for at angive tekst. Økonomisk afdeling 4. juli 205 2050076488 3. Økonomiske Redegørelse. Driftsområdet Den 3. Økonomiske Redegørelse er baseret på udvalgenes forventninger til forventninger

Læs mere

Hjørring Kommune. Notat. Indledning. Økonomi og Finans, Økonomisk Forvaltning. Notat vedr. midtvejs- og efterregulering 2017

Hjørring Kommune. Notat. Indledning. Økonomi og Finans, Økonomisk Forvaltning. Notat vedr. midtvejs- og efterregulering 2017 Hjørring Kommune Notat Økonomi og Finans, Økonomisk Forvaltning 28-08-2017 Side 1. Notat vedr. midtvejs- og efterregulering 2017 Indledning Finansministeriet har den 14. juni 2017 fremlagt bloktilskudsakstykke

Læs mere

Halvårsregnskab 2017

Halvårsregnskab 2017 Halvårsregnskab 2017 Regnskabsopgørelse pr. 30-06-2017 Alle beløb i 1.000 kr. Vedtaget Omplac og Korrigeret Halvårs Administrativt Forventet Afvigelse - = indtægt/overskud / + = udgift/underskud budget

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

1. FORVENTET REGNSKAB OG HALVÅRSREGNSKAB PR. 30/ Sagsnr Dok.nr Sagsbeh. Monica Horsebøg Sølling

1. FORVENTET REGNSKAB OG HALVÅRSREGNSKAB PR. 30/ Sagsnr Dok.nr Sagsbeh. Monica Horsebøg Sølling 1. FORVENTET REGNSKAB OG HALVÅRSREGNSKAB PR. 30/6 2017 Sagsnr. 779-2017-12789 Dok.nr. 779-2017-224959 Sagsbeh. Monica Horsebøg Sølling ÅBENT BESLUTNING ØKONOMIUDVALG DEN 12. SEPTEMBER 2017 Fraværende:

Læs mere

Tabel 1.1 viser forventet driftsregnskab fordelt på Økonomiudvalgets aktivitetsområder. Tillægsbevilling Omplaceringer. Korrigeret budget 2016

Tabel 1.1 viser forventet driftsregnskab fordelt på Økonomiudvalgets aktivitetsområder. Tillægsbevilling Omplaceringer. Korrigeret budget 2016 NOTAT Dato Klik her for at angive tekst. Økonomisk afdeling 4. november 2015-007648-8 4. Økonomiske Redegørelse 1.1 Driftsområdet Den 4. Økonomiske Redegørelse er baseret på udvalgenes forventninger til

Læs mere

Bilag 2 Lov- og cirkulæreprogram

Bilag 2 Lov- og cirkulæreprogram Notat 15. august 2017 Sagsbeh.: J.nr.: 00.30.10-S00-3-17 Økonomiafdelingen Bilag 2 Lov- og cirkulæreprogram På baggrund af aktstykke nr. 116 af 22. juni 2017 er Lov- og cirkulæreprogrammet samt Andre reguleringer

Læs mere

Forbrug pr. 31/5-2012 Korrigeret budget

Forbrug pr. 31/5-2012 Korrigeret budget korrigeret Korrigeret Oprindeligt Budgetopfølgning pr. 31. maj 2012 Økonomiudvalget Finansielle konti Renter 1 2 3 4 5 6 7=2-5 Renter af likvide aktiver - 4.200-4.200-692 -4.200-4.200 0 Renter af kortfristede

Læs mere

Godkendelse af aktuel status Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling

Godkendelse af aktuel status Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling Punkt 3. Godkendelse af aktuel status 2017 - Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling 2017-044872 Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at der til sektor Fælles kommunale udgifter, drift, gives

Læs mere

Generelle bemærkninger til regnskab 2015

Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Regnskabet overholder de fire overordnede målsætninger: Regnskab 2015 viser overordnet et godt resultat. Det overholder de fire overordnede økonomiske mål for den

Læs mere

Bilag 3 - DUT-puljens fordeling på udvalg i 2017 og frem (absolutte tal)

Bilag 3 - DUT-puljens fordeling på udvalg i 2017 og frem (absolutte tal) Bilag 3 - DUT-puljens fordeling på udvalg i 2017 og frem (absolutte tal) Forvaltning/ LCP Forklarende tekst Bevillingsområde Bevilling Funktion 2017 2018 2019 2020 1.000 kr. (2017 i 2017 p/l, 2018 og frem

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. oktober 2016 rev. 29.11.16 Samlet overblik budgetopfølgning 3-2016 Dette overblik over resultaterne af budgetopfølgning 3-2016 er en sammenskrivning af budgetopfølgningerne på de

Læs mere

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger.

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger. NOTAT 03-03-2017 Sammenfatning af kommunens årsregnskab Høje-Taastrup Kommune har fortsat en robust økonomi, men har i løbet af året været udfordret på servicerammen. I har den økonomiske styring således

Læs mere

Specifikation af bevillingsmæssige ændringer ved halvårsregnskabet

Specifikation af bevillingsmæssige ændringer ved halvårsregnskabet Samlet resultat Byrådet, udgiftsrammer Resultat - Serviceudgifter, serviceramme Resultat -3.241.100 Økonomi-, teknik- og miljøudvalget Resultat -4.387.600 Økonomi-, teknik- og miljøudvalget 204 Administrationsbidrag

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. maj 2016 rev. 12.8.16 Samlet overblik budgetopfølgning 2-2016 Samlet set viser budgetopfølgningen et driftsoverskud på 45,8 mio. kr., hvilket er 4,8 mio. kr. bedre end det korrigerede

Læs mere

Foreløbigt regnskab 2016

Foreløbigt regnskab 2016 Foreløbigt regnskab 2016 Hermed fremsendes bemærkninger til det foreløbige regnskab 2016 for Aalborg Kommune under følgende overskrifter: 1. Foreløbig resultatopgørelse pr. 7. marts 2017 2. Forventet overførsel

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger givet et overblik over grundlaget for regnskabet. Regnskab 6 GENERELLE BEMÆRKNINGER Formålet med de generelle bemærkninger er at give et samlet overblik over den økonomiske side af regnskabet. De generelle

Læs mere

Anlæg: Der er nu udarbejdet et forslag til investeringsoversigt, som dels tager højde for udgifter til de projekter, som allerede er igangsat.

Anlæg: Der er nu udarbejdet et forslag til investeringsoversigt, som dels tager højde for udgifter til de projekter, som allerede er igangsat. 8. september 2010 Sags id: 10/37207 Budgetoplæg -2014 Kontaktperson: mbmoe E-mail: mbmoe@assens.dk Dir. tlf.: 64 74 74 09 Budgetoplægget til økonomiudvalgets 1. bygger videre på de reduktionsblokke, der

Læs mere

Halvårsregnskabet er opfølgningsmæssigt anderledes end alle øvrige budgetopfølgninger i løbet af budgetåret.

Halvårsregnskabet er opfølgningsmæssigt anderledes end alle øvrige budgetopfølgninger i løbet af budgetåret. Halvårsregnskab, Holbæk Kommune Økonomi & effekt Lovgrundlag Social- og Indenrigsministeriet har indgået aftale om, at kommunerne fra 2011 skal udarbejde halvårsregnskaber. Folketingen vedtog i februar

Læs mere

Udgifter (+)/Indtægter (-) Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Regnskab 1000 kr. Budget bevillinger Budget 12.018 247 12.265 12.124

Udgifter (+)/Indtægter (-) Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Regnskab 1000 kr. Budget bevillinger Budget 12.018 247 12.265 12.124 Økonomiudvalget Politisk organisation 1 kr. Budget bevillinger Budget 12.18 247 12.265 12.124 Området omfatter udgifter til politikere, herunder borgmesterløn, borgmesterpensioner, udvalgsvederlag, udgifter

Læs mere

ØU budgetoplæg

ØU budgetoplæg ØU budgetoplæg 23.4.2014 Præsentation af budgetoplæg 2015-2018 den aktuelle status den videre proces usikkerhed Udarbejdelse og fastlæggelse af retningslinier for budgetlægningen Økonomi Økonomiudvalg

Læs mere

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag D - opfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag Sagnr.: 17/14847 Sagsansvarlig: HELLE KISUM J.nr.: 00.30.00 Ø00 Sagen afgøres i: Byrådet Anledning I Billund Kommunes principper

Læs mere

Indtægtsprognose

Indtægtsprognose Indtægtsprognose 2018-2021 1. Ny indtægtsprognose 2018-2021 Der er udarbejdet en ny prognose for indtægterne for skat, tilskud og udligning i juli 2017. De nye indtægter er baseret på udmeldt statsgaranti

Læs mere

Allerød Kommune. Forventet regnskab pr. 30. september - Sammendrag og hovedkonklusioner

Allerød Kommune. Forventet regnskab pr. 30. september - Sammendrag og hovedkonklusioner Allerød Kommune Forventet regnskab pr. 30. september - Sammendrag og hovedkonklusioner 1. Konklusion og risici om det forventede regnskab... 1 2. Hovedoversigt... 2 3. Opsummering af det forventede regnskab...

Læs mere

Økonomisk Afdeling Økonomiske Redegørelse 2017

Økonomisk Afdeling Økonomiske Redegørelse 2017 Økonomisk Afdeling 1. Økonomiske Redegørelse INDHOLD 1. Indledning... 2 2. Økonomiudvalget... 4 2.1 Serviceudgifter... 4 2.2 Finansiering... 5 2.3 Finansforskydninger... 1 3. Social- og Sundhedsudvalget...

Læs mere

Godkendelse af halvårsregnskab Aalborg Kommune.

Godkendelse af halvårsregnskab Aalborg Kommune. Punkt 2. Godkendelse af halvårsregnskab 2016 - Aalborg Kommune. 2016-041110 Magistraten indstiller, at byrådet godkender halvårsregnskab 2016 for Aalborg Kommune i henhold til lov. nr. 156 af 26. februar

Læs mere

BERETNINGSOVERSIGT (Budgetforlig 2012)

BERETNINGSOVERSIGT (Budgetforlig 2012) BERETNINGSOVERSIGT (Budgetforlig 2012) FORSLAGSSTILLER: Budgetforlig 2012 I hele 1.000 kr./2012-priser 2012 2013 2014 2015 A. DET SKATTEFINANSIEREDE OMRÅDE Indtægter: -5.170.843-5.277.913-5.434.987-5.594.829

Læs mere

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 Budgetopfølgning 1 30. april Nedenfor vises resultatopgørelsen for 2019. Det forventede regnskab (kolonne 4) er udarbejdet med udgangspunkt i forvaltningernes budgetopfølgning

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15 22-06-2015 Indtastningsdato 09-04-2015 Korrektionsnr 6 Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15. Reduceret med 2.500.000 kr. i 2015 2018.

Læs mere

Budget Lov og cirkulære Samlet for alle udvalg

Budget Lov og cirkulære Samlet for alle udvalg Budget 2018-2021 Lov og cirkulære Samlet for alle udvalg 1 Lov og cirkulære korrektioner budget 2018-2021 Udvalg Nr. Tekst 2018 2019 2020 2021 Økonomiudvalget LC101 Overdragelse af inddrivelsen af ejendomsskatter

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Økonomiudvalg Finansielle poster

Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Økonomiudvalg Finansielle poster Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/8-2014 Korrigeret budget Oprindeligt budget Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Økonomiudvalg Finansielle poster Renter

Læs mere

Regnskab Roskilde Kommune

Regnskab Roskilde Kommune Roskilde Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indledende afsnit... 3 1.1 Hvordan gik det i... 3 1.2 De samlede driftsudgifter... 4 1.3 Indtægterne i regnskab... 5 1.4 Anlægsudgifter... 5 1.5 Befolkningsudvikling...

Læs mere

Halvårs- regnskab 2013

Halvårs- regnskab 2013 1 Halvårsregnskab 213 Regnskabsopgørelse i 1. kr. Forbrug pr. 3.6.213 regnskab Korrigeret budget Budget 213 Det skattefinansierede område Indtægter Skatter Generelle tilskud mv. 1.68.436 498.22 2.14.939

Læs mere

Aarhus Kommune Resultatopgørelse FVR pr. u. september kr., netto Forventet regnskab pr. u-09 (1) (2) (3)=(1)-(2)

Aarhus Kommune Resultatopgørelse FVR pr. u. september kr., netto Forventet regnskab pr. u-09 (1) (2) (3)=(1)-(2) Bilag 1 til indstilling om forventet regnskab 2015 for Aarhus Kommune Den 10. december 2015 Uddybende kommentarer til Aarhus Kommunes forventede regnskab pr. ultimo september 2015 Det forventede regnskab

Læs mere

Tillægsbevilling. Omplaceringer. forbrug 2014

Tillægsbevilling. Omplaceringer. forbrug 2014 NOTAT Fælles- og Kulturforvaltningen 07-10- -13342-132673 4. Økonomiske Redegørelse - Økonomiudvalget Økonomisk afdeling Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge 1.1 Driftsområdet Den 4. Økonomiske Redegørelse er

Læs mere

Mio. kr. Oprindeligt budget 3.800,1 Forventet regnskab 3.743,8 Underskridelse -56,3

Mio. kr. Oprindeligt budget 3.800,1 Forventet regnskab 3.743,8 Underskridelse -56,3 Vedrørende: Notat - budgetopfølgning og forventet regnskab pr. 30. juni 2013 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2013 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-12 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Bilag 5: Oversigt over godkendte tillægsbevillinger pr. 31. oktober 2016

Bilag 5: Oversigt over godkendte tillægsbevillinger pr. 31. oktober 2016 Bilag 5: Oversigt over godkendte tillægsbevillinger pr. 31. oktober 2016 Godkendelse Bevilling Type Lividitetspåvirkning Serviceudgifter Oprindeligt budget - likviditetsforbrug 13.627 Oprindeligt budget

Læs mere

Halvårsregnskab 2013 bemærkninger

Halvårsregnskab 2013 bemærkninger Halvårsregnskab 2013 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2013 og det forventede regnskab

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Halvårsregnskab pr. 30.06.2014 1. Resume Drift Drift - Borgerrådgivning 232.368 232.368 98.198 234.168 1.800 Ældreboliger -15.253-15.253-8.819-15.253 0 Myndighed - Hjælpemidler

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2015

Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 1 2 Direktørerklæring for Økonomi- og Erhvervsudvalgets område På baggrund af en opfølgning af økonomien pr. 30. september forventes der

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

Betingede bevillinger Børne- og Undervisningsområdet (i kr.)

Betingede bevillinger Børne- og Undervisningsområdet (i kr.) Betingede bevillinger Børne- og Undervisningsområdet Demografi 0-2 år Puljen indeholder 18 dagplejepladser og søges først ved budgetopfølgningen pr. 30-09-2018. 1.985 0 Demografi 3-5 år Puljen indeholder

Læs mere

Godkendelse af aktuel status Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling

Godkendelse af aktuel status Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling Punkt 3. Godkendelse af aktuel status 2018 - Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling 2018-069312 Borgmesterens Forvaltning indstiller, at byrådet godkender, at der til sektor Administration, gives

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

Budgetkontrol september 2015 Økonomiudvalget

Budgetkontrol september 2015 Økonomiudvalget Økonomisk oversigt () Løbende priser Udvalget for Økonomi Vedtaget budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab 2015 Afvigelse i forhold til korr. budget Renter Renteindtægter -6,9-6,1-6,5-0,5

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 29-08- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

Aarhus Kommunes regnskab for 2018

Aarhus Kommunes regnskab for 2018 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 3. april 2019 Aarhus Kommunes regnskab for 2018 1. Resume Driftsresultatet for 2018 viser en forbedring på 326 mio. kr. i forhold

Læs mere

Budget 2014 samt budgetoverslagsårene 2015-2017

Budget 2014 samt budgetoverslagsårene 2015-2017 Budgettet indenfor finansiering (hovedkonto 7 og 8) består af følgende: Generelle tilskud, udligning og skatter Renter Forskydninger i likvider og tilgodehavender mv. Forskydninger i kirkeskat Afdrag på

Læs mere

Det forventede resultat

Det forventede resultat Det forventede resultat De udfordringer som vi præsenterede byrådet for ved vinterseminaret den 10. februar, matcher i store træk de udfordringer som ligger i det forventede regnskab for 2016. Det betyder,

Læs mere

Forventet regnskab - overordnet oversigt 4

Forventet regnskab - overordnet oversigt 4 Budgetopfølgning pr. 31-03-2018 ndholdsfortegnelse: side Resultatopgørelse 3 Forventet regnskab - overordnet oversigt 4 Afvigelsesrapportering Børne- og ndervisningsudvalget 5 Afvigelsesrapportering Økonomi-

Læs mere

Bilag: Oversigt over samtlige DUT-reguleringer

Bilag: Oversigt over samtlige DUT-reguleringer Bilag: Oversigt over samtlige DUT-reguleringer Total (1.000 kr.) 2017 2018 2019 2020 LCP - Service ( ) 4.890 2.031 4.080 3.024 - Økonomiet 2.570 777 602 704 - Kulturet 581-945 -945-952 - Handicapet 486

Læs mere

Indledning. Regnskab 2018 i hovedtal. Driftsudgifter og udvalgsrammer. Driftsrammer pr. udvalg Driftsudgifter på udgiftsrammer BSU SVBU TEPMU KIU ØU

Indledning. Regnskab 2018 i hovedtal. Driftsudgifter og udvalgsrammer. Driftsrammer pr. udvalg Driftsudgifter på udgiftsrammer BSU SVBU TEPMU KIU ØU Regnskab 2018 i overblik Indledning I dette notat præsenteres regnskabsresultatet 2018 i hovedtal og overordnende konklusioner. I årsregnskab 2018 fremgår det detaljerede regnskabsresultat, mens udvikling

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2017 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det forventede regnskab for 2017. 1 Indhold Indledning...

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer Økonomisk Politik for Fanø Kommune Gældende for 2019-2022 Indledning På byrådets møde den 23. april 2018 blev der stillet forslag om, at der udarbejdes et oplæg til en økonomisk politik, som skal danne

Læs mere

Aarhus Kommune Resultatopgørelse FVR pr. u. september kr., netto Forventet regnskab pr. u-09 (1) (2) (3)=(1)-(2)

Aarhus Kommune Resultatopgørelse FVR pr. u. september kr., netto Forventet regnskab pr. u-09 (1) (2) (3)=(1)-(2) Bilag 1 til indstilling om forventet regnskab 2014 for Aarhus Kommune Den 4. december 2014 Resume af Aarhus Kommunes forventede ultimo september 2014 Det forventede regnskab for 2014 pr. ultimo september

Læs mere

Tabel 1.1 viser forventet driftsregnskab fordelt på Økonomiudvalgets aktivitetsområder. Omplaceringer

Tabel 1.1 viser forventet driftsregnskab fordelt på Økonomiudvalgets aktivitetsområder. Omplaceringer NOTAT Dato Klik her for at angive tekst. Økonomisk afdeling 4. november 206 205-007648-8. Økonomiske Redegørelse. Driftsområdet Den. Økonomiske Redegørelse er baseret på udvalgenes gennemgang af budgetforudsætningerne

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2015 samt forventet regnskab 2015... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Side 1 af 6 sider Halvårsregnskab og forventet regnskab 2017 Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Forv. Forv. Forventet Halvårs- Pct. budget bev. og

Læs mere

Indhold. Indledning. Bevillingsnoter... 19

Indhold. Indledning. Bevillingsnoter... 19 Økonomiske forudsætninger Budgetstrategi 2019 Indhold Udgangspunkt den nuværende økonomiske situation........ 4 Det generelle omstillingskrav........................... 5 De tværgående strategiske projekter....................

Læs mere

Finansiering. (side 26-33)

Finansiering. (side 26-33) (side 26-33) 26 BUDGET 2015 SAMT OVERSLAGSÅRENE 2016-2018 Finansiering Budgettet indenfor finansiering (hovedkonto 7 og 8) består af følgende: Generelle tilskud, udligning og skatter Renter Forskydninger

Læs mere

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011 Side 1 af 5 Økonomisk oversigt () Løbende priser Renter, Finansiering, Finansforskydninger og kapitalposter Regnskab 2010 Vedtaget budget 2011 Korrigeret budget 2011 Forventet regnskab 2011 Afvigelse i

Læs mere

Lov & Cirkulære Budget 2016-2019

Lov & Cirkulære Budget 2016-2019 Lov & Cirkulære Budget 2016-2019 Lov og cirkulære korrektioner budget 2016-2019 Udvalg Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Økonomiudvalget LC101 Organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen m.v.

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Rapportering Økonomisk rapportering pr. 30. juni Halvårsregnskab inkl. tillægsbevillingsansøgninger Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Indledning Den økonomiske rapportering

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2015

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2015 Budgetkontrol pr. 1. oktober 7. SUNDHED I 1.000 kr. Afvigelse: - = mindreudgift eller merindtægt og += merudgift eller mindreindtægt FORKLARINGER TIL AFVIGELSER Oprindeligt Korrigeret Forbrug Forventet

Læs mere

Budget 2013 samt budgetoverslagsårene 2014-2016

Budget 2013 samt budgetoverslagsårene 2014-2016 Budgettet indenfor finansiering (hovedkonto 7 og 8) består af følgende: Generelle tilskud, udligning og skatter Renter Forskydninger i likvider Forskydninger i kirkeskat Afdrag på lån Optagelse af lån

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet? Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret adfærd Rød for at budgettet

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune I løbet af 2014 er ledigheden for de forsikrede ledige i Holbæk Kommune faldet overraskende

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger Forudsætninger for budgettet Udgangspunktet for budgetlægningen for 2009-2012 har været det vedtagne budget 2008. I budgetaftalen for 2008 var forudsat en række ændringer, som først havde fuld effekt fra

Læs mere

Forslag til budgetændringer m.v.

Forslag til budgetændringer m.v. Forslag til budgetændringer m.v. Nærværende bilag er en samling af de tekniske budgetændringer, der foreslås af direktionen i forbindelse med budgetrapporten. Hele 1.000 kr. 2017 2018 2019 2020 Administrationsbudget

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Oktober 2014 regnskab 2014 Tabel 1 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventninger INDTÆGTER -2.024,5-2.020,5-2.020,5

Læs mere

Bilag til indstillingen om forventet regnskab for Aarhus Kommune og tillægsbevilling til budgetreserverne og de finansielle konti. 1.

Bilag til indstillingen om forventet regnskab for Aarhus Kommune og tillægsbevilling til budgetreserverne og de finansielle konti. 1. Bilag 2 til indstilling om forventet regnskab 2012 for Aarhus Kommune Den 6. december 2012 Bilag til indstillingen om forventet regnskab for Aarhus Kommune og tillægsbevilling til budgetreserverne og de

Læs mere

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89.

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89. ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 6 2014 Dato: 15. august 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Forslag til budget 2015-2018 Baggrund Økonomiudvalget vedtog den 20. maj

Læs mere

Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar 2018

Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar Budgetopfølgning 1 Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar viser det forventede regnskab for. Foto: Vallø Slotspark ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN. Halvårsregnskab 2011 Pr. 30. juni 2011

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN. Halvårsregnskab 2011 Pr. 30. juni 2011 SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN Halvårsregnskab 2011 Pr. 30. juni 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE I Baggrund for udarbejdelse af halvårsregnskab pr. 30. juni 2011 II.A Økonomisk råderum pr. 30. juni 2011 og

Læs mere

Halvårsregnskab Greve Kommune

Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårsregnskab Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 2 Tillægsbevillinger 2 Bemærkninger

Læs mere

Halvårsregnskab Aalborg Kommune..

Halvårsregnskab Aalborg Kommune.. Punkt 2. Halvårs - Aalborg Kommune.. -26964. Borgmesterens Forvaltning indstiller, at byrådet godkender halvårs for Aalborg Kommune. Sagsbeskrivelse Med lov nr. 156 af 26. februar 2011 om ændring af lov

Læs mere

Bemærkninger til. renter og finansiering

Bemærkninger til. renter og finansiering Bemærkninger til renter og finansiering 139 140 i hele 1.000 kr. Renter og finansiering B2017 BO2018 BO2019 BO2020 07.22 Renter af likvide aktiver -3.464-2.567-2.297-2.583 05 Indskud i pengeinstitutter

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger Halvårsregnskab 2014 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2014 og det forventede regnskab

Læs mere

Udvalget for Børn og Læring. Total oversigt

Udvalget for Børn og Læring. Total oversigt Total oversigt Demografiske ændringer (f.eks. flere/færre skoleelever) forudsætningerne mv. (f.eks. flere/færre dagpengemodtagere) -6.073.000-9.846.000-14.000.000-18.443.000-675.000-675.000-675.000-675.000

Læs mere

Bilag 5: Oversigt over godkendte tillægsbevillinger pr. 31. juli 2016

Bilag 5: Oversigt over godkendte tillægsbevillinger pr. 31. juli 2016 Bilag 5: Oversigt over godkendte tillægsbevillinger pr. 31. juli 2016 Godkendelse Bevilling Type Lividitetspåvirkning Serviceudgifter Oprindeligt budget - likviditetsforbrug 13.627 Oprindeligt budget -

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første halvår 2014. Kompetence

Læs mere

Halvårsregnskab 2017 August 2017

Halvårsregnskab 2017 August 2017 Halvårs August Indledning Hermed aflægges Hjørring Kommunes halvårs for. Indholdsfortegnelse Afsnit Side Regnskabsopgørelse og analyse 2 Regnskabsoversigt og bemærkninger på sektorniveau 4 Kommuneoplysninger

Læs mere