Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S"

Transkript

1 Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d Mødetid: 09:00-12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Kim Bach, Børge Bech. Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat Der er udarbejdet referat fra mødet den 28. august Indstilling: Det indstilles, at referatet godkendes og underskrives. Beslutning: Godkendt. Bilag: Punkt 2. Budget og takster for 2019 På bestyrelsesmødet den 28. august blev der besluttet at arbejde videre med et budget for 2019, hvor Hjørring Vandselskabs samlede provenu prisfremskrives fra 2014-priser til 2019-priser. Konsekvensen ved en sådan prisfremskrivning er, at selskabets provenu forøges med 13,5 mio. kr. til et samlet provenu på 186 mio. kr. i Ligeledes blev det besluttet, at vurdere hvilken ekstra opjustering af provenuet der kan foretages, således at den mistede opkrævningsret formindskes, under forudsætning af at der ikke skal foretages en nedjustering af provenuet allerede året efter på grund af de økonomiske rammer. Prisfremskrivning af provenuet I henhold til budgetaftalen med Hjørring Kommune, er det muligt at pristalsregulere selskabets samlede provenu. Den mulighed har indtil videre ikke været benyttet, da indeksene tidligere har været relative små og fordi selskabet har kompenseret for prisudviklingen ved at gennemføre rationaliseringer af selskabets aktiviteter. Den mulighed er selskabet nu nødt til at anvende, for at sikre at det er muligt at gennemføre de nødvendige aktiviteter i selskabet.

2 Prisfremskrivningen fra 2014 til 2019 bliver foretaget ved at bruge de pristal, som Forsyningssekretariatet bruger i forbindelse med fastsættelsen af selskabets økonomiske rammer. Prisfremskrivning af provenuet betyder en provenustigning på 13,5 mio. kr. og når dermed op på ca. 186 mio. kr. i Provenuet er et samlet provenu for hhv. spildevand, vand, tømningsordning og service. Den samlede provenuændring anbefales udmøntet 100 % i budgettet for spildevand, da der her er størst økonomisk behov. I tabel 1 er vist provenufordelingen mellem selskabets områder i årene 2018 til En prisfremskrivning af provenuet i 2019 og frem, vil betyde at selskabet allerede i 2021 forventer at udnytte de økonomiske rammer. Derefter kan det være nødvendigt med en nedjustering af provenuet, for at kunne overholde de økonomiske rammer. Tabel 1: Resultat af en prisfremskrivning af selskabets provenu fra 2014-priser til hhv og priser Spildevand Vand Tømningsordning Service Omsætning i alt Fastsættelse af takster for 2019 En fastholdelse af hovedtrækkene i takstaftalen fra 2014, tilføjelserne i 2016 og en prisfremskrivning i 2019, vil betyde, at der skal foretages ændringer i selskabets samlede opkrævning hos selskabets kunder. Selvom selskabet havde fastholdt provenuet fra 2018, kan det af udefra kommende årsager være nødvendigt, at ændre selskabets takster. Det skyldes flere forhold, bl.a. de generelle prisudviklinger, ændring i vandsalg, særbidrag for særligt forurenende kunder, øget indtægt fra tilslutningsbidrag mm. I tabel 2 er vist taksterne for hhv. vand og spildevand ved prisfremskrivning.

3 Tabel 2: Takstsammenligning mellem 2018 og 2019 for vand og spildevand ved et samlet provenu på 186 mio. kr.. Det faste vandafledningsbidrag er lovbestemt og bliver årligt justeret iht. indeks udgivet af Danmarks Statistik. De 3 primære takster i tømningsordningen forventes ikke ændret, men der arbejdes på en justering af nogle af ekstraydelserne i ordningen, såsom ekstra tømninger, forgæves kørsel, tunge dæksler mm. Samlet set vil det være nogle relative små justeringer og de vil ikke påvirke den samlede opkrævning i tømningsordningen. De endelige takster for alle takstområder vil blive fremlagt på bestyrelsesmødet den 13. november Overholdelse af de økonomiske rammer I henhold til Betalingsloven 3 stk. 1 omfatter Hjørring Kommunes myndighedsgodkendelse af selskabets takster, at kommunen påser, at de budgetterede indtægter for 2019 ikke er større end de udmeldte økonomiske rammer for Det er selskabets vurdering, at dette krav er overholdt med det fremlagte takstbudget, se tabel 3. Tabel 3: Sammenligning af de budgetterede indtægter og de økonomiske rammer for hhv. spildevand og vand udmeldt af Forsyningssekretariatet (eksklusiv afgift for ledningsført vand). Tømningsordningen og Service fremgår ikke af tabellen, da de ikke er underlagt indtægtsrammerne.

4 Den økonomiske ramme for spildevand i 2019 blev udmeldt sidste år, da spildevand fik økonomiske rammer for henholdsvis 2018 og Vurderingen af den økonomiske ramme for vand er baseret på selskabets egne modelberegninger og på prognoser fra Forsyningssekretariatet. Udkast til den økonomiske ramme for vand forventes tidligst modtaget i uge 38. De endelige rammer skal være udmeldt af Forsyningssekretariatets senest den 15. oktober Udmøntning af provenuet og ændringer i budgettet. Selskabets budgetter er udarbejdet således, at når provenuet er fordelt til dækning af hhv. driftsomkostningerne, renter, afdrag og skat, så anvendes det resterende beløb til finansiering af anlægsprojekter. Den samlede provenuændring anbefales udmøntet 100 % i budgettet for spildevand, da der her er størst økonomisk behov. I henhold til provenuaftalen med Hjørring Kommune, er selskabets driftsomkostninger underlagt en rationalisering på årligt ca. 3 %. I budgettet for 2019, prisfremskrives driftsbudgettet fra 2014-priser til 2019 priser. Målsætningen i provenuaftalen var et samlet driftsbudget for hele selskabet i 2014-priser på 56,1 mio. kr. En prisfremskrivning til 2019 resulterer i et driftsbudget på 60,7 mio. kr. I tømningsordningen og i service er der ikke nødvendigt at justere i budgetterne for Derfor fordeles ændringen i driftsbudgettet mellem spildevand og vand. Resultatet af prisfremskrivningen af provenuet og driftsbudgettet er opsummeret i tabel 4. Årene 2020 til 2022 er medtaget af illustrative årsager.

5 Tabel 4: Resultatet af prisfremskrivningen af provenuet og driftsbudgettet for årene 2019 til 2021 og efterfølgende nedjustering pga. overholdelsen af de økonomiske rammer.. Udnyttelse af opkrævningsretten Selskabet har mulighed for at hæve provenuet med ca. 7-8 mio. kr. yderligere i 2019 jf. tabel 3. En 100 % udnyttelse af de økonomiske rammer i 2019, vil alt andet lige betyde en nedjustering af provenuet i Det skyldes, at de økonomiske rammer allerede forventes at være lavere i 2020 set i forhold til For at undgå en årlig op- og nedjustering af provenuet, så kan provenuet eventuelt fastsættes til de forventede økonomiske rammer i Ved at fastsætte selskabets provenu i 2019, 2020 og 2021 til de forventede økonomiske rammer for 2021, vil provenuet i 2019 kunne opjusteres med ekstra 3,5 mio. kr. til 189,6 mio. kr. Det samlede ekstra provenu i perioden 2019 til 2021 vil dermed blive ca. 4 mio. kr. I tabel 5 er vist taksterne for hhv. vand og spildevand, hvis provenuet opjusteres til 189,6 mio. kr.

6 Tabel 5 Takstsammenligning mellem 2018 og 2019 for vand og spildevand ved et samlet provenu på 189,6 mio. kr Vand Variabelt bidrag Forbrug m 3 5,90 5,90 kr./m 3 Forbrug m 3 4,50 4,50 kr./m 3 Forbrug m 3 3,75 3,75 kr./m 3 Forbrug over m 3 3,15 3,15 kr./m 3 Fast bidrag 1.077, ,00 kr. Spildevand Variabelt vandafledningsbidrag Forbrug: m 3 37,05 41,86 kr./m 3 Forbrug: m 3 29,64 33,49 kr./m 3 Forbrug: m 3 14,82 16,74 kr./m 3 Fast vandafledningsbidrag 600,00 620,00 kr. Indstilling: Det indstilles, at bestyrelsen tager beslutning om, hvorvidt provenuet udelukkende skal prisfremskrives i overensstemmelse med provenuaftalen fra 2014 eller om provenuet skal øges yderligere, for dermed at udnytte en større del af opkrævningsretten. Beslutning: Bestyrelsen besluttede, at budgetgrundlaget for 2019 er det prisfremskrevne provenu, i overensstemmelse med provenuaftalen. Bilag:

7 Punkt 4. Årshjul for Hjørring Vandselskab A/S I administrationen i Hjørring Vandselskab er der flere tilbagevendende opgaver fra år til år. For at sikre at opgaverne løses optimalt er der opstillet årshjul for løsningen af den type opgaver. Årshjulet indeholder typisk: Overordnet tidsplan for opgaven. Oversigt over detailopgaver. Beskrivelse af hvilke medarbejdere der er tovholder på de enkelte opgaver. Synliggørelse af nødvendig koordinering, internt som eksternt. På mødet præsenteres årshjul for: Opkrævning hos selskabets kunder. Udarbejdelse af investeringsplan. Separatkloakering i henhold til Hjørring Kommunes Spildevandsplan. Udarbejdelse af regnskab og årsrapport. Indstilling: Til orientering. Beslutning: Orientering givet. Bilag:

8 Punkt 5. Økonomiopfølgning Der er udarbejdet en økonomiopfølgning pr. 31. juli Omsætning: Selskabets forventninger pr. 31. juli til årets omsætning ved salg af drikkevand og afledning af spildevand er uændret i forhold til grundlaget for budgettet for Driftsomkostninger: Den seneste økonomiopfølgning viser, at selskabet forventer at opleve et højere driftsomkostningsniveau end selskabets budget for Det skyldes dels gennemførelse af nogle ikke planlagte aktiviteter, men også ændring i de vandmængder, som selskabet har skullet håndtere indtil videre i Næste økonomiopfølgning skal vise, om der blot er tale om et udsving inden for året eller om det er en generel stigning. Investeringer Det forventes, at selskabets investeringer i 2018 vil blive ca. 142 mio. kr., hvilket er ca. 47 mio. kr. over budgettet for Den primære årsag til det øgede budget er den kraftige udvikling på antallet af byggemodninger og enkelttilslutninger i Hjørring Kommune. Oprindeligt var forventningen for 2018 et omkostningsniveau på ca. 6 mio. kr., men pr. 31. juli 2018 er forventningen 18,6 mio. kr. Derudover der er erkendt stigende enhedspriser, hvilket har betydet stigende anlægsomkostninger. Indstilling: Til orientering. Beslutning: Orientering givet. Bilag: Bilag: 5.1 Økonomiopfølgning pr. 31. juli 2018.

9 Punkt 6. Forberedelse af Fællesmøde Fællesmødet mellem Teknik- og Miljøudvalget, Hjørring Kommune og bestyrelsen for Hjørring Vandselskab A/S blev introduceret på bestyrelsesmødet den 28. august Efter drøftelserne omkring dagsordenen har der været afholdt møde med administrationen for Teknik og Miljø, for drøftelse af endelig dagsorden for fællesmødet. På mødet præsenteres forslag til endelig dagsorden for fællesmødet den 3. oktober Indstilling: Til orientering. Beslutning: Orientering givet. Bilag: Punkt 7. Orientering fra: Formanden: Indvielsen af Thirup Park var et godt og velgennemført arrangement. Den øvrige bestyrelse: Der blev efterspurgt en status for situationen på Hjørring Renseanlæg og en fremvisning af anlæget for bestyrelsen. Direktøren: Selskabet har haft en artikel i Dansk Vand om rensning af drikkevand. Efterfølgende kom der en artikel i Jylands-Posten og emnet blev derefter bredt behandlet i medierne. I branchen og politisk er der ikke enighed om rensning af drikkevand.

10 Lukket del

11 Med venlig hilsen Tommy Mostrup Administrerende direktør Ovenstående referat er godkendt d. / 2018 Ole Ørnbøl Svenning Christensen Børge Bech Ivan Leth Kim Bach Anders Rytter Madsen Henrik Christian Sørensen Anders Vestergaard Erik Sørensen

Referat. For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat. For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 13-11-2018 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Hjørring Renseanlæg, Teglmarken 41, Afbud: Anders Rytter Madsen Fraværende: Referent: Niels

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 16-12-2016 Mødetid: 10:00 til 13:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Christian Sørensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S 1 Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 09-05-2017 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Ole Madsen Punkt 1. Godkendelse af årsrapport 2016

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 11-12-2018 Mødetid: 10:00 13:00 (Frokost fra klokken 12:30) Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S Budget 2019 Med overslagsåreme 2020-2022 Hjørring Vandselskab A/S 1 Indledning... 3 1.1 Budgetteringsprincip... 3 2 Budgetforudsætninger... 4 2.1 Overholdelse af indtægtsramme... 4 2.2 Korrektion af indtægtsrammer

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 28-10-2015 Mødetid: 09:00 11:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Jørgensen og Peter Carlsen. Fraværende: Referent: Punkt 1. Referat

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 14-05-2019 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Anders Rytter Madsen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Godkendelse

Læs mere

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S Budget 2018 Med overslagsåreme 2019-2021 Hjørring Vandselskab A/S 1 Indledning... 3 1.1 Budgetteringsprincip... 3 2 Budgetforudsætninger... 4 2.1 Overholdelse af indtægtsramme... 4 2.2 Korrektion af indtægtsrammer

Læs mere

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S Budget 2017 Med overslagsåreme 2018-2021 Hjørring Vandselskab A/S 1 Indledning... 3 1.1 Budgetteringsprincip... 3 2 Budgetforudsætninger... 4 2.1 Overholdelse af indtægtsramme... 4 2.2 Korrektion af indtægtsrammer

Læs mere

Referat Fra bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat Fra bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat Fra bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 15-08-2017 Mødetid: 09:00-12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat fra forrige bestyrelsesmøde

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 28-08-2018 Mødetid: 09:00-12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Anders Vestergaard Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 12-12-2017 Mødetid: 10:00 13:00 (Frokost fra klokken 12) Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Per Møller Fraværende: Referent: Niels Nielsen

Læs mere

TAKSTER 2018 Skanderborg Forsyningsvirksomhed

TAKSTER 2018 Skanderborg Forsyningsvirksomhed Dato 15.11.2017 TAKSTER 2018 Skanderborg Forsyningsvirksomhed Indhold 1.0 Takster 2018, Hovedtal 3 2.0 Spildevand takster 2018 5 2.1 Takster SPildevand 2018 5 2.2 Budget og låneoptagelse for 2018 6 3.0

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 06-12-2012 Mødetid: 15.30 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Bjarne Træholt Sørensen Punkt 1. Godkendelse af beslutningsreferat

Læs mere

Notat. Takstfastsættelse for 2014 samt kommunegaranti i forbindelse med låneoptagelse i Aarhus Vand A/S. Resume. Prisloft 2013

Notat. Takstfastsættelse for 2014 samt kommunegaranti i forbindelse med låneoptagelse i Aarhus Vand A/S. Resume. Prisloft 2013 Notat Emne: Takster for Aarhus Vand A/S 2014 samt kommunegaranti i forbindelse med låneoptagelse i Aarhus Vand A/S Den 14. november 2013 Takstfastsættelse for 2014 samt kommunegaranti i forbindelse med

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 30-01-2018 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Alex Jensen, Henrik Jørgensen, Per Møller og Peter Duetoft. Fraværende:

Læs mere

ENERGI VIBORG VAND A/S

ENERGI VIBORG VAND A/S Mødedo: Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 1 Fraværende: Allan Clifford Christensen, Peter Juhl SAG NR. SIDE 1. Bemyndigelser fra bestyrelsen til formand og direktion 3 2. Takster for drikkevand 2017

Læs mere

11. oktober Punkt 4: Takster 2018 til beslutning. Indstilling

11. oktober Punkt 4: Takster 2018 til beslutning. Indstilling 11. oktober 2017 Punkt 4: Takster 2018 til beslutning Indstilling Det indstilles til bestyrelsen at godkende taksterne på trin 1 for 2018. Taksten er beregnet på baggrund af forudsætningen om hvile-i-sig-selv.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl på Skovlytoften 27

Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl på Skovlytoften 27 Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl. 16.00 på Skovlytoften 27 På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen deltog ikke i mødet under

Læs mere

Omsætning Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra 2.687.800 m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra 2012.

Omsætning Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra 2.687.800 m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra 2012. Spildevand A/S Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra 2.687.800 m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra 2012. Fast bidrag I budgettet er regnet med 18.144 stik.

Læs mere

Aarhus Vand A/S betalingsvedtægt og takster for 2015

Aarhus Vand A/S betalingsvedtægt og takster for 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 23. januar 2015 Aarhus Vand A/S betalingsvedtægt og takster for 2015 Bestyrelsen for Aarhus Vand A/S har vedtaget en ny betalingsvedtægt

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato 10. september 2012 Starttidspunkt 17:30 Mødested/mødelokale Hammel Administrationsbygning Afbud fra INDHOLD Favrskov Spildevand A/S 10. september 2012 Sagsnr. Side

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S DAGSORDEN SAG: Bestyrelsesmøde nr. 34 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 13. december 2016 kl. 17.00 DELTAGERE: Gert Fischer Søren Søe-Larsen Ole Frederiksen (deltog i pkt. 2-8) Lars Hørsman

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale Afbud fra InSide, Dalvej 1, Hammel Thomas Storm INDHOLD Sagsnr. Side 11. - Budgetopfølgning pr. 31.8.2015 - ÅBENT 19 12. - Budget 2016 - ÅBENT

Læs mere

Takstbudget Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s

Takstbudget Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Takstbudget 2015 Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Takster 2015 18. november 2014 1. Introduktion Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S har udarbejdet selskabets 6. budget siden selskabsudskillelsen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S

Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: den 9.3.2011 Mødetid: 14,30 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Punkt 1. Vedtægtsændringer. Som følge af bekendtgørelse om forbrugerindflydelse

Læs mere

Takster Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Spildevandsforsyning, Vandforsyning & Tømningsordning

Takster Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Spildevandsforsyning, Vandforsyning & Tømningsordning Takster 2014 Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Spildevandsforsyning, Vandforsyning & Tømningsordning Takster 2014 1. INTRODUKTION 27. november 2013 Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S har udarbejdet

Læs mere

Omsætning Kloakbidrag - variabelt Der er forudsat solgt m³ som realiseret i regnskab Mængden er forudsat konstant i overslagsårene.

Omsætning Kloakbidrag - variabelt Der er forudsat solgt m³ som realiseret i regnskab Mængden er forudsat konstant i overslagsårene. Budget forudsætninger 2013 Spildevand A/S Kloakbidrag - variabelt Der er forudsat solgt 2.737.553 m³ som realiseret i regnskab 2011. Mængden er forudsat konstant i overslagsårene. Fast bidrag Der indføres

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat af bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat af bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 07-11-2014 Mødetid: 9:00 Mødested: Åstrupvej 9,. Afbud: Henrik Jørgensen. Fraværende: Referent: Ole Madsen. Punkt 1. Referat. Der er udarbejdet

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 22-09-2016 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Peter Duetoft, Per Møller, Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 10-12-2015 Mødetid: 10:30 til 12:00 med efterfølgende julefrokost Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Mads Rubæk Sørensen Fraværende: Referent:

Læs mere

Tommy Mostrup, direktør i Hjørring Vandselskab A/S. Værdien af den strategiske aftale med kommunen.

Tommy Mostrup, direktør i Hjørring Vandselskab A/S. Værdien af den strategiske aftale med kommunen. Tommy Mostrup, direktør i Hjørring Vandselskab A/S. Værdien af den strategiske aftale med kommunen. A/S Vand i et politisk landskab. Hvem bestemmer i det politiske landskab? Selskabsloven er klar: Medlemmerne

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 11 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 28. november 2012 kl. 16.30 DELTAGERE: Mogens Schou Andersen Søren Søe-Larsen Morten Lem Morten V. Nielsen Ole Frederiksen

Læs mere

Deltagere: Kim Røgen (KRØ) Bestyrelsesformand Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem

Deltagere: Kim Røgen (KRØ) Bestyrelsesformand Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem Referat: Bestyrelsesmøde d. 27.10.2014 For selskaberne Egedal Forsyning A/S, Egedal Spildevand A/S, Egedal Vandforsyning A/S Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse. Klokken 17.00 19.00 Deltagere: Kim Røgen (KRØ)

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 31-01-2017 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9,. Afbud: Peter Duetoft og Anders Vestergaard. Fraværende: Referent: Ole Madsen.

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S. Onsdag, den 14. december 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S. Onsdag, den 14. december 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør Side 1 af 6 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S Onsdag, den 14. december 2016 kl. 11.00 Slagelse Landevej 30, Korsør Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders

Læs mere

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S BUDGETTER OG PRISER 2018 HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S PRISER 2018 Dragør Indtægsramme Indstilling 2017-2014 2015 2016 2017 2018 2018 Indstilling 2018 Takst Takst Takst Takst Takst

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Dato: 14. juni 2011

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Dato: 14. juni 2011 LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Dato: 14. juni 2011 Referent: Marianne T. Bak Mødenr.: 13 Mødedato: Tirsdag den 14. juni 2011, kl. 16.00 18.00 Mødested: Mødelokalet, Lyngbygårdsvej 2, 2800 Kgs. Lyngby OBS:

Læs mere

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Gribvand Spildevand A/S Bestyrelse 6. marts 2013 Referat af Bestyrelsesmøde d. 26. februar 2013 Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Mødedeltagere: Flemming

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl på Skovlytoften 27

Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl på Skovlytoften 27 Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl. 16.00 på Skovlytoften 27 På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen - afbud Birgitte Schjerning

Læs mere

Stevns Spildevand A/S er på baggrund af resultaterne af benchmarkingen blevet pålagt et individuelt effektiviseringskrav på 0,79 %.

Stevns Spildevand A/S er på baggrund af resultaterne af benchmarkingen blevet pålagt et individuelt effektiviseringskrav på 0,79 %. Stevns Spildevand A/S Beskrivelse af driftsbudget 2019 Vi har modtaget en statusmeddelelse for indtægtsrammen for 2019. De generelle effektiviseringskrav til vandselskaberne i 2019 er fastsat til 1,77

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 12-02-2016 Mødetid: 09:00 til 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Peter Duetoft Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat.

Læs mere

Budget 2018 for Hørsholm Vand ApS (VHØ +

Budget 2018 for Hørsholm Vand ApS (VHØ + Projekt Fra Til Budget Hørsholm Vand ApS (VHØ + SHØ) Økonomi Chefgruppe Side 1 8 Budget for Hørsholm Vand ApS (VHØ + SHØ) 1. Budget I nedenstående tabel er vist hovedtallene i budget for Hørsholm Vand

Læs mere

Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2018

Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2018 2. november 2017 Til Frederiksberg Kommune Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2018 Frederiksberg Vand A/S og Frederiksberg Kloak A/S fremsender hermed vandprisen for 2018 til kommunalbestyrelsens

Læs mere

Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen

Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen Hedensted Spildevand Att.: Ole Pedersen Ørumvej 48 8721 Daugård Den 17. april 2015 Sag nr. 14/12676 Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen

Læs mere

Referat THISTED VAND A/S

Referat THISTED VAND A/S Referat fra bestyrelsesmødet den 30-10-2017 kl. 16:00 i mødelokale A, Silstrupvej 12, Thisted THISTED VAND A/S Thisted Vand Service ApS Thisted Drikkevand A/S Thisted Spildevand Transport A/S Medlemmer:

Læs mere

Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2019

Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2019 8. november 2018 Til Frederiksberg Kommune Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2019 Frederiksberg Vand A/S og Frederiksberg Kloak A/S fremsender hermed vandprisen for 2019 til kommunalbestyrelsens

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S

Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S Mødedato 24. oktober 2017, kl. 16.00 17.30 Mødested Deltagere Ørnegårdsvej 17, 2820 Gentofte Bestyrelsen: Erik Mollerup (formand), Daniel E.

Læs mere

Korrektion af prisloft for 2011

Korrektion af prisloft for 2011 Billund Spildevand A/S Varde Landevej 40 7200 Grindsted 7. oktober 2011 Sag 4/1020-0600-0006 / KST Indledning Korrektion af prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter for de vandforsyninger

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør Side 1 af 6 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S Onsdag, den 4. maj 2016 kl. 08.00 Slagelse Landevej 30, Korsør Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S. Onsdag, den 11. november 2015 kl Nordvej 7, Slagelse

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S. Onsdag, den 11. november 2015 kl Nordvej 7, Slagelse Side 1 af 6 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i Onsdag, den 11. november 2015 kl. 08.00 Nordvej 7, Slagelse Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders Nielsen, Henrik Brodersen,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i NK-Spildevand A/S Torsdag den kl Ved Fjorden 18, Næstved. Dagsorden

Referat af bestyrelsesmøde i NK-Spildevand A/S Torsdag den kl Ved Fjorden 18, Næstved. Dagsorden Referat af bestyrelsesmøde i NK-Spildevand A/S Torsdag den 01.02.2018 kl. 12.30 Ved Fjorden 18, Næstved Dagsorden Bestyrelse: Niels True (formand), Tina Højlund Pedersen (næstformand), Helle Jessen, Per

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 24-10-2017 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Punkt 2 til 7: Henrik Jørgensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Referat Af bestyrelsesmøde i NKE-Elnet A/S Torsdag den kl Ved Fjorden 18, Næstved. Dagsorden

Referat Af bestyrelsesmøde i NKE-Elnet A/S Torsdag den kl Ved Fjorden 18, Næstved. Dagsorden Referat Af bestyrelsesmøde i NKE-Elnet A/S Torsdag den 01.02.2018 kl. 12.30 Ved Fjorden 18, Næstved Dagsorden Bestyrelse: Niels True (formand), Tina Højlund Pedersen (næstformand), Helle Jessen, Per Sørensen,

Læs mere

Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde

Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde i Køge Afløb A/S (CVR-nr. 30 59 05 03) Køge Vand A/S (CVR-nr. 30 59 04 81) Greve Spildevand A/S (CVR-nr. 32 26 86 68) Solrød Spildevand A/S (CVR-nr. 33 04

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Dato: 22. september 2011 Referent: Marianne T. Bak Mødenr.: 15 Mødedato: Torsdag den 22. september 2011, kl. 16.00 18.00 Mødested: Mødelokalet på Mølleåværket,

Læs mere

Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S

Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S Notat Oprettelsesdato: 22. oktober 2010 Udarbejdet af: Jacob Støving Sagsnummer: Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S Budget 2012 for Middelfart Spildevand A/S indeholder anlægsinvesteringer

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Skovlund/Ansager Vandværk Att.: Svend Aage Maden Lundvej 14 - Skovlund 6823 Ansager Den 29. januar 2016 Sag nr. 15/02441 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE-

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 VSK Att.: Camilla Kjær Jensen Vandværksvej 25 9280 Storvorde Den 21. december 2015 Sag nr. 15/10430 (herefter benævnt selskabet ) Indledning Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Forsyningssekretariatet

Læs mere

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Vallensbæk A/S HOFOR Spildevand Vallensbæk A/S

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Vallensbæk A/S HOFOR Spildevand Vallensbæk A/S BUDGETTER OG PRISER 2017 HOFOR Vand Vallensbæk A/S HOFOR Spildevand Vallensbæk A/S ØKONOMISKE RAMMER 2017, JF. AFGØRELSER FRA FORSYNINGS- SEKRETARIATET Vand Spildevand Oversigt over den økonomiske ramme

Læs mere

Tillæg for 1:1 omkostninger udgør kr. 16.000 som følge af betaling til Forsyningssekretariatet og kr. 944.292 som spildevandsafgift.

Tillæg for 1:1 omkostninger udgør kr. 16.000 som følge af betaling til Forsyningssekretariatet og kr. 944.292 som spildevandsafgift. Hørsholm Vand ApS Prisloft 2011 Der foreligger på nuværende tidspunkt afgørelse af prisloft for vand for 2011 og udkast til afgørelse om prisloft for spildevand for 2011. Udkastene har resulteret i kommentarer

Læs mere

Favrskov Forsyning A/S

Favrskov Forsyning A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale Administrationsbygningen i Hammel, mødelokale 1 Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 1. - Årsregnskab 2013 - ÅBENT 2 2. - Budgetopfølgning pr. 28.2.2014

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 12-05-2016 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, 9800 Hjørring Afbud: Henrik Jørgensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Budget 2019 for Hørsholm Vand ApS (Drikkevand og Spildevand)

Budget 2019 for Hørsholm Vand ApS (Drikkevand og Spildevand) Projekt Fra Til Budget Hørsholm Vand ApS (VHØ + SHØ) Økonomi Chefgruppe Side 1 8 Budget for Hørsholm Vand ApS (Drikkevand og Spildevand) 1. Budget I nedenstående tabel er vist hovedtallene i budget for

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 40 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 7. november 2017 kl. 17.00 DELTAGERE: Gert Fischer Søren Søe-Larsen (deltog fra pkt. 2) Ole Frederiksen (fraværende)

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Brønderslev Spildevand A/S Att.: Thorkil Neergaard Virksomhedsvej 20 9700 Brønderslev Den 21. december 2015 Sag nr. 15/02566 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE-

Læs mere

THISTED SPILDEVAND A/S

THISTED SPILDEVAND A/S THISTED SPILDEVAND A/S Referat fra bestyrelsesmødet den kl. 13.00 i mødelokale 1, Kirkevej 9, Hurup Medlemmer: Benny B. Christensen, Elin Vangsgaard, Jens Vestergaard Jensen, Jørgen Andersen, Ole Westergaard,

Læs mere

Budget 2019 for Rudersdal Forsyning A/S Vand og Spildevand

Budget 2019 for Rudersdal Forsyning A/S Vand og Spildevand Projekt Fra Til Budget 2019 Rudersdal Forsyning A/S (VRU + SRU) Økonomi Chefgruppe Side 1 8 Budget 2019 for Rudersdal Forsyning A/S Vand og Spildevand 1. Budget 2019 I nedenstående tabel er vist hovedtallene

Læs mere

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6)

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6) Budget 2013-1 Side 1 af 5 1. INDLEDNING J.nr. ØK-0130-0019 2. november 2012 SH/JMP Det er tidligere besluttet at udsætte godkendelse af budget 2013-1 til november måned, da det var forventningen, at Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Tarup Vandværk Att.: Jørgen Storm Pilevangen 2 D 5210 Odense NV Den 12. december 2013 Sag nr. 13/11777 Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Indledning Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter

Læs mere

Referat. Bornholms Spildevand A/S 22.04.2015 1. Bestyrelsesmøde nr. 28 Den 22.april 2015 kl.15.00 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne.

Referat. Bornholms Spildevand A/S 22.04.2015 1. Bestyrelsesmøde nr. 28 Den 22.april 2015 kl.15.00 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne. Bornholms Spildevand A/S 22.04.2015 1 Referat Bestyrelsesmøde nr. 28 Den 22.april 2015 kl.15.00 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne Medlemmer: Per Ole Petersen - (Formand) Lotte Helms Linda Kofoed Persson

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 15 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 24. oktober 2013 kl. 17.00 DELTAGERE: Mogens Schou Andersen Søren Søe-Larsen (deltog ikke i pkt. 1 og 2) Morten Lem

Læs mere

Favrskov Affald A/S. Referat. Mødedato 23. april 2015. Starttidspunkt 16:30. Afbud fra Inge G. Sørensen fratrådte efter behandling af punkt 2

Favrskov Affald A/S. Referat. Mødedato 23. april 2015. Starttidspunkt 16:30. Afbud fra Inge G. Sørensen fratrådte efter behandling af punkt 2 Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale InSide, Dalvej 1, Hammel Afbud fra Inge G. Sørensen fratrådte efter behandling af punkt 2 INDHOLD Sagsnr. Side 1. - Årsregnskab 2014 - ÅBENT 2

Læs mere

Nøgletal Spildevandsforsyning

Nøgletal Spildevandsforsyning Dato: 17-11-2015 Status: Rev. 0 Dokument ID: Oprettet af: sf Godkendt af: sf Sagsnummer: I227 Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S har udarbejdet selskabets 7. budget siden selskabsudskillelsen 1. januar

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: S2015-0436 Dato: 18. september 2015 Referat Referent: Karen Pilt Mødenr.: 3/2015

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: S2015-0436 Dato: 18. september 2015 Referat Referent: Karen Pilt Mødenr.: 3/2015 LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: S2015-0436 Dato: 18. september 2015 Referat Referent: Karen Pilt Mødenr.: 3/2015 Mødedato: Torsdag den 17. september 2015, kl. 16.00 18.00 Mødested: Mølleåværkets

Læs mere

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S BUDGETTER OG PRISER 2017 HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S ØKONOMISKE RAMMER 2017, JF. AFGØRELSER FRA FORSYNINGS- SEKRETARIATET Vand Spildevand Oversigt over den økonomiske ramme Oversigt

Læs mere

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Rødovre A/S HOFOR Spildevand Rødovre A/S

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Rødovre A/S HOFOR Spildevand Rødovre A/S BUDGETTER OG PRISER 2017 HOFOR Vand Rødovre A/S HOFOR Spildevand Rødovre A/S ØKONOMISKE RAMMER 2017, JF. AFGØRELSER FRA FORSYNINGS- SEKRETARIATET Oversigt over den økonomiske ramme Vand Grundlag til brug

Læs mere

Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd A/S (Odense) og Nordfyns Spildevand. Indledning.

Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd A/S (Odense) og Nordfyns Spildevand. Indledning. Vandcenter Syd A/S Att.: Allan Hansen Vandværksvej 7 5000 Odense C 10. december 2010 Sag 4/1020-0389-0005 / VAND Deres ref. Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd

Læs mere

Bilag 1.2. Bestyrelsesformand Bestyrelsesmedlem Bestyrelsesmedlem Bestyrelsesmedlem Bestyrelsesmedlem Bestyrelsesmedlem Bestyrelsesmedlem

Bilag 1.2. Bestyrelsesformand Bestyrelsesmedlem Bestyrelsesmedlem Bestyrelsesmedlem Bestyrelsesmedlem Bestyrelsesmedlem Bestyrelsesmedlem Referat: Bestyrelsesmøde d. 28.09.2015 For selskaberne Furesø Forsyning A/S, Furesø Spildevand A/S Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse, kl. 17.00 19.00. Bilag 1.2 Deltagere: Mødeleder Referent Susanne Mortensen

Læs mere

Budget 2018 for Allerød Spildevand A/S (SAL)

Budget 2018 for Allerød Spildevand A/S (SAL) Projekt Fra Til Budget - Allerød Spildevand A/S (SAL) Økonomi Chefgruppe Side 1 6 Budget for Allerød Spildevand A/S (SAL) 1. Budget I nedenstående tabel er vist hovedtallene i budget for Allerød Spildevand

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 22 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 28. oktober 2014 kl. 17.00 DELTAGERE: Gert Fischer Søren Søe-Larsen Ole Frederiksen (afbud) Lars Hørsman Klaus Anker

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 HOFOR Spildevand København A/S Att.: Louise Isafold Ørestads Boulevard 35 2300 København S Den 19. december 2013 Sag nr. 13/11845 Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S BUDGETTER OG PRISER 2019 HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S PRISER Dragør 2015 2016 2017 2018 Indtægsramme 2019 Indstilling 2019 2018 - Indstilling 2019 Takst Takst Takst Takst Takst Takst

Læs mere

Notat vedrørende takster 2014:

Notat vedrørende takster 2014: Notat vedrørende takster : På bestyrelsesmødet den 26. september, blev følgende takstreguleringer for besluttet. Køge Varme A/S På baggrund af det nuværende gasprisestimatet for, fastholdes taksterne.

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 18:30 Mødested/mødelokale InSide, Dalvej 1, 8450 Hammel Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 10. Budgetopfølgning - - 2018 - ÅBENT 23 11. Forretningsorden - ÅBENT 25 12. Forretningsudviklingsplan

Læs mere

Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster.

Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster. Assens den 1. februar 2018 Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster. Økonomiudvalget har på møde den 22. januar 2018 behandlet

Læs mere

Mødedato / sted: 25. september 2018 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18c, Græsted, kl. 14:00 15:00.

Mødedato / sted: 25. september 2018 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18c, Græsted, kl. 14:00 15:00. Gribvand A/S Bestyrelse 16. november 2018 Referat af Bestyrelsesmøde d. 13. november 2018 Mødedato / sted: 25. september 2018 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18c, Græsted, kl. 14:00 15:00. Mødedeltagere:

Læs mere

Referat. Bornholms Spildevand A/S 08.02.2013 68. Bestyrelsesmøde nr. 18 Den 08.februar 2013 kl. 13.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle.

Referat. Bornholms Spildevand A/S 08.02.2013 68. Bestyrelsesmøde nr. 18 Den 08.februar 2013 kl. 13.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle. Bornholms Spildevand A/S 08.02.2013 68 Referat Bestyrelsesmøde nr. 18 Den 08.februar 2013 kl. 13.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle Medlemmer: René Nordin Bloch - (Formand) Martin Steen Jørgensen - (næstformand)

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 13 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 29. april 2013 kl. 17.30 DELTAGERE: Mogens Schou Andersen Søren Søe-Larsen Morten Lem Morten V. Nielsen Ole Frederiksen

Læs mere

THISTED DRIKKEVAND A/S

THISTED DRIKKEVAND A/S THISTED DRIKKEVAND A/S Referat fra bestyrelsesmødet den kl. 13.00 i mødelokale 1, Kirkevej 9, Hurup Medlemmer: Annita Pedersen, Jens Vestergaard Jensen, Jørgen Andersen, Ole Westergaard, Søren Bo Pedersen,

Læs mere

Udviklingen i priser for vand og spildevand. Forsyningssekretariatet september 2010

Udviklingen i priser for vand og spildevand. Forsyningssekretariatet september 2010 Udviklingen i priser for vand og spildevand Forsyningssekretariatet september 2010 Udviklingen i priser for vand og spildevand 1.1 RESUME Alle husholdninger, virksomheder og institutioner bruger vand og

Læs mere

Bestyrelsesmøde; Mølleåværket A/S. Referat

Bestyrelsesmøde; Mølleåværket A/S. Referat Bestyrelsesmøde; Mølleåværket A/S Referat Dato: 21-09-2018 Ref.: msv Mødenr.: 3/2018 Mødedato: 20. september 2018 kl. 14-16 Mødested: Mølleåværkets mødelokale, Hjortekærbakken 12, 2800 Kgs. Lyngby Dagsorden

Læs mere

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Rødovre A/S HOFOR Spildevand Rødovre A/S

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Rødovre A/S HOFOR Spildevand Rødovre A/S BUDGETTER OG PRISER 2019 HOFOR Vand Rødovre A/S HOFOR Spildevand Rødovre A/S PRISER Rødovre 2015 2016 2017 2018 Indtægsramme 2019 Indstilling 2019 2018 - Indstilling 2019 Takst Takst Takst Takst Takst

Læs mere

NK-Spildevand A/S. Revideret budget baseret på revision af anlægsbudget den 18. januar 2017

NK-Spildevand A/S. Revideret budget baseret på revision af anlægsbudget den 18. januar 2017 NK-Spildevand A/S Revideret budget 2017 baseret på revision af anlægsbudget den 18. januar 2017 og på takstscenarie besluttet på bestyrelsesmøde den 25. januar 2017 Driftsbudget 2017 Note Beløb i kr. Takst

Læs mere

SPILDEVAND. Indberetning til brug for prisloft for 2015

SPILDEVAND. Indberetning til brug for prisloft for 2015 (Kopi af skema anvendt til indberetning til Forsyningssekretariatet marts/april 2014) Selskab: DANVA For hurtigere indtastning af tal indberettet til FS vælges TEMAVISNING CVR Nr.: 29031215 og herunder

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Andelsselskabet Haarlev Vandværk Att.: Henrik Petersen Himlingøjevej 31 4652 Hårlev 23. marts 2012 Sag 4/1020-0301-0709 / VAND Deres ref. Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Hørsholm Vand ApS (spildevand) Att.: Gitte Benner Storm Håndværkersvinget 2 2970 Hørsholm 13. december 2011 Sag 4/1020-0600-0051 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Thisted Drikkevand A/S Att.: Helle Korsgaard Kirkevej 9 7760 Hurup Thy Den 20. maj 2014 Sag nr. 13/10130 Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere

Notat. Budget 2013 Middelfart Spildevand

Notat. Budget 2013 Middelfart Spildevand Notat Oprettelsesdato: 8. november 2012 Udarbejdet af: Jacob Støving Sagsnummer: [Journalnr.] Budget 2013 Middelfart Spildevand Budget 2013 for Middelfart Spildevand A/S indeholder anlægsinvesteringer

Læs mere

- Dit eget lokale forsyningsselskab! Takstblade for selskaber under Morsø Forsyning A/S 2019

- Dit eget lokale forsyningsselskab! Takstblade for selskaber under Morsø Forsyning A/S 2019 Takstblade for selskaber under Morsø Forsyning A/S 2019 MORSØ VAND A/S Fast bidrag Enhed Ekskl. moms Inkl. moms Fast bidrag for standard måler fra 1,5 m³ 2,5 m³ kr./måler/år 578,40 723,00 Fast bidrag for

Læs mere