Afgørelse om at udbygningen af Rute 11 omkring Ribe ikke er VVM-pligtig

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afgørelse om at udbygningen af Rute 11 omkring Ribe ikke er VVM-pligtig"

Transkript

1 Vejdirektoratet att. Niels Krogh Kristensen Thomas Helsteds Vej Skanderborg Sendt elektronisk til cc Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax info@tbst.dk Afgørelse om at udbygningen af Rute 11 omkring Ribe ikke er VVM-pligtig Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen har d. 2. november 2017 modtaget en ansøgning om tilladelse til at udbygge Rute 11 omkring Ribe. En række forhold i ansøgningen er efterfølgende blevet belyst. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er myndighed for behandling af sager om vurdering af virkning på miljøet i forbindelse med statslige vejprojekter, jf. 17 i lov om offentlige veje. Styrelsen skal derfor ved en screening vurdere, hvorvidt der skal udarbejdes en Natura konsekvensvurdering af projektet. På denne baggrund har Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen i perioden 24. april til 22. maj gennemført en screeningshøring af relevante parter. Trafik- Bygge- og Boligstyrelsens afgørelse Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen afgør hermed, at projektet om udbygning af Rute 11 omkring Ribe ikke er VVM-pligtigt. Styrelsen afgør endvidere, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering af projektets virkninger på nærliggende Natura-2000 områder. Det forudsættes, at projektet gennemføres i henhold til det indsendte ansøgningsmateriale, således, at de omkringliggende fredede områder påvirkes i så lille omfang som muligt af projektet. Det forudsættes endvidere, at alle nødvendige tilladelser til gennemførelse af projektet indhentes fra andre myndigheder inden projektets påbegyndelse. Begrundelse for afgørelsen Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen har ved afgørelsen om, at projektet ikke er VVM-pligtigt lagt vægt på, at den valgte udbygning, dvs. udbygningen af vejen fra 2 til 4 spor, samt udbygning af rundkørslen Side 1 (8)

2 med to shunts, sammenlignet med forholdene i miljøkonsekvensvurdering følger den eksisterende linjeføring af Rute 11. Styrelsen finder således, at den miljømæssige påvirkningen af denne del af projektet er undersøgt og vurderet i denne vurdering. Styrelsen har således lagt vægt på, at det i forhold til støj fra projektet er vurderet, at støjniveauet i forbindelse med driftsfasen vil være uændret. Der vil forekomme støj i forbindelse med anlægsfasen, men gældende støjkrav vil blive overholdt. Ligeledes har styrelsen lagt vægt på, at støv fra anlægsarbejdet afværges. Styrelsen finder ikke, at der for denne del af projektet er andre påvirkninger af det omkringliggende miljø. Det er således styrelsen vurdering, at miljøpåvirkningerne af udbygningen af Rute 11 med tilhørende forbedringer for denne del af projektet er af ikke-væsentlig karakter, særligt under indtryk af, at der allerede i dag er en landevej gennem området, som har en miljøbelastende effekt. Miljøpåvirkningen fra nedrivningen af den eksisterende bro og den nye klapbro, vurderes endvidere som værende ikke-væsentlig for omgivelserne, særligt da der allerede i dag findes en bro til afvikling af trafikken. Styrelsen har herved lagt vægt på, at Ribe Å ikke påvirkes af anlægsarbejdet. Således vil hverken selve åen eller bredden blive påvirket i højere grad, end den er i dag, af etableringen. Styrelsen har endvidere lagt vægt på, at der for etablering af den nye klapbro, samt for nedridning af den nuværende bro, er beskrevet afværgeforanstaltninger, der sikrer at åen og åbrinken, samt dyreliv påvirkes mindst muligt. I forhold til etablering af den midlertidige bro og den tilhørende midlertidige vej har styrelsen lagt vægt på, at broen og vejen etableres for at skabe fremkommelighed i forbindelse med anlæggelse af den nye bro over åen. Den miljømæssige påvirkning ved at etablere denne midlertidige bro med tilhørende vej, ses ikke at overstige hensynet til at sikre fremkommeligheden i området. Der er her lagt vægt på, at det i den miljøkonsekvensvurdering, der er foretaget, er vurderet, at den resterende del af projektet har en lille påvirkning på det omkringliggende miljø. Styrelsen har ligeledes her lagt vægt på, at inddragelse af fredede arealer omkring projektet til anvendelse til dels regnvandsbassiner og midlertidige arbejdsarealer er behandlet i den miljøkonsekvensvurdering, der er udarbejdet. Det er ved denne vurdering samlet set fundet, at påvirkningen af miljøet ved inddragelse af disse arealer er lille. Det er på denne baggrund også styrelsens vurdering, at påvirkningen er ikke-væsentlig. Side 2 (8)

3 Styrelsen finder samlet, at projektets miljøpåvirkninger i såvel anlægs- som driftsfasen med de fra Vejdirektoratets side planlagte foranstaltninger ikke adskiller sig væsentligt fra de nuværende miljøpåvirkninger fra den eksisterende landevej ad Rute 11. I afgørelsen om, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering i forhold til nærliggende Natura-2000 områder, har styrelsen lagt vægt på, at de afværgeforanstaltninger, som Vejdirektoratet har planlagt i forbindelse med nedrivningen af den eksisterende bro og opførelsen af den nye klapbro, medfører en betydeligt nedbringelse af projektets påvirkning af de nærtliggende Natura 2000-område væsentligt. De beskrevne afværgeforanstaltninger vurderes således at betyde, at projekterne ikke vil påvirke yngle- eller rasteområder for bilag IV arter i eller ved Ribe Å, eller ved de tilstødende områder. Ligeledes har styrelsen lagt vægt på, at projektets område samlet set er begrænset i forhold til den samledes størrelse af det pågældende Natura-2000 område. Sagsfremstilling Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen er i maj 2017 blevet adviseret om Vejdirektoratets overvejelser om at udbygge Rute 11 omkring Ribe. Efter gennemførelsen af en række yderligere analyser, ansøgte Vejdirektoratet d. 2. november 2017 om at udbygge Rute 11 omkring Ribe. Efterfølgende, og senest d. 3. april 2018, har Vejdirektoratet i dialog med Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen fremsendt en række yderligere analyser, herunder opdaterede støjberegninger for projektet. Ansøgeren oplyser, at Rute 11 omkring Ribe er den mest trafikbelastede strækning på Rute 11 syd for Esbjergmotorvejen. Med henblik på at forbedre fremkommeligheden og reducere generne for beboere langs Rute 11 har Folketinget afsat midler til, at den eksisterende vej udbygges på de mest belastede strækninger og lokaliteter. Med Trafikaftale 2014 Udmøntning af disponible midler i Infrastrukturfonden af 24. juni 2014, blev der afsat 366 mio. kr. (2016-priser) til realisering af en omfartsvej ved Ribe. Dette beløb er siden blevet nedjusteret til 187 mio. kr., idet løsningen er mindre vidtgående rent anlægsmæssigt end først planlagt. Blandt andet består udbygningen ved den nuværende løsning af udbygning af den eksisterende vejstrækning, og der skal således ikke etableres en ny omfartsvej. I 2015 blev der imidlertid inden nedjusteringen af projektet udarbejdet en miljøkonsekvensvurdering, hvori flere forskellige udbygningsscenarier indgik. Således er de miljømæssige konsekvenser ved en del af det nuværende projekt allerede undersøgt gennem denne vurdering. Side 3 (8)

4 Det nuværende projekt som Vejdirektoratet har søgt om tilladelse til at etablere indebærer følgende: - Udvidelse af en den nuværende omfartsvej Rute 11 fra 2 til 4 spor - Opsætning at støjskærme - Etablering af to nye shunts i rundkørslen ved Ribe Ringvej og Plantagevej - Nedrivning af den nuværende bro over Ribe Å - Etablering af ny klapbro over Ribe Å - Etablering af ny vejdæmning på en strækning på meter på den vestlige side af den nuværende vejdæmning - Etablering af en midlertidig bro mens etableringen af en klapbro og udbygningen af den eksisterende Rute 11 pågår, - Etablering en midlertidig vej til den midlertidige bro - Etablering af i alt tre midlertidig arbejdsarealer - Etablering af et regnvandsbassiner Projektets grundlag i sin nuværende form er delvist beskrevet i den miljøkonsekvensvurdering, der blev udarbejdet, hvor udbygningen af vejen fra to til fire spor er beskrevet som linjeføring B1 og B2. Klapbroen er beskrevet som en tilvalgsløsning i miljøkonsekvensvurderingen. Nedrivningen og fjernelsen af den eksisterende bro over Ribe Å er imidlertid ikke beskrevet i miljøkonsekvensvurderingen. De miljømæssige forhold om nedrivningen og fjernelsen af den eksisterende samt opførelsen af den nye bro er derimod detaljeret behandlet i henholdsvis miljøkonsekvensvurdering og det efterfølgende notat. Begge rapporter beskriver, at broarbejdet udføres så skånsomt som muligt for de dyrearter, der lever i og ved broen. Det skal nævnes, at der ikke er boliger i nærheden af broen og den midlertidige vej, som påvirkes af anlægsarbejdet. Hele projektet strækker sig over godt 1 km, hvor de første 350 meter går gennem Ribe by. På strækning fra Trojlsvej til Ribe Å udbygges veje fra to til fire spor, dvs. på en strækning på ca. 680 meter. Over Ribe Å etableres en klapbro efter nedrivning af den nuværende bro. Som afværgeforanstaltninger ved dette anlægsarbejde har ansøger oplyst, at byggematerialer lægges uden for det habitatområde, der ligger på den ene side af åen. Herudover sikres arbejdspladsen med spuns således, at det sikres, at der ikke sker udvaskning af materialer til åen. Det spunsede område ligger over vandstand, således at det ikke oversvømmes. Bygværker støbes bag spunsen, således at åbrinken, der er en del af habitatområdet, friholdes fra at blive påvirket af Side 4 (8)

5 anlægsarbejdet. Overskudsvand fra grundvandssænkning og overskudsvand fra arbejdspladserne udledes ikke til åen, men pumpes til bundfældningsbassiner og udledes efter aftale med kommunen. Midlertidige anlæg i åen må kun etableres og fjernes i perioden juni til september, og må ikke forhindre fiskenes vandring i åen. Der må ikke udføres anlægsarbejde eller foretages nedrivning i perioden fra september til juni, som er uden for ynglesæsonen. Arbejdspladserne indrettes så odderen så vidt muligt ikke påvirkes heraf. Ved etablering af anlæg, der kræver nedramning skal tæthed af lampretter undersøges med el-fiskeri forinden. Vedrørende nedrivning af den nuværende bro har ansøger oplyst, at nedrivning skal foretages på en sådan måde, at Ribe Å og brink ikke tilføres nedrivningsmaterialer. For at sikre fremkommeligheden under anlægsarbejdet etableres der en midlertidig bro over Ribe Å vest for den nuværende bro. Den midlertidige bro tilsluttes Rute 11 med en midlertidig vej. Efter anlægget af den nye klapbro, genetableres de arealer, hvor den midlertidige bro og vej har været placeret. På strækningen befinder sig en rundkørsel, der ved projektet udbygges med to nye shunts. En vestlig shunt og en østlig shunt. Ansøger har til sagen oplyst, at områder hvor disse etableres ønskes eksproprieret. Langs de to shunts etableres to midlertidige arbejdsarealer på henholdsvis 1772 m 2 (østlig shunt) og 2114 m 2 ved den vestlige shunt. Shunts og arbejdsarealer grænser både på østlige side og vestlig side op til fredede områder. På den østlige side betyder etableringen af shunten at et fredet 3 areal på 320 m 2 inddrages. På den vestlige side medfører etableringen af shunten at 725 m 2 fredet område inddrages. I forbindelse med afslutningen af den vestlige shunt etableres på modsatte side af vejen et regnvandsbassin. I forbindelse med etablering af den midlertidige vej, anlægges samtidig et midlertidigt arbejdsareal på 7034 m 2. Dette etableres i et beskyttet naturområde (jf. Naturbeskyttelseslovens 3). Ansøger har til sagen oplyst, at dele af projektet overskrider den såkaldte kystnære zone. Dette gælder den midlertidige omfartsvej, det midlertidige arbejdsareal, der etableres i forbindelse hermed, samt arbejde med såvel den nedrivning af den gamle bro etablering af den nye bro og etablering af den midlertidige bro. En mindre del af etablering af vej overskrider ligeledes denne zone. Ansøger har endvidere til sagen oplyst, at områder om den del af strækningen der udbygges fra 2 til 4 spor er fredskov. Side 5 (8)

6 Anlægsperioden for hele projektet strækker sig over 2 år. Arbejdet forventes påbegyndt i starten af 2019, hvilket betyder, at der kan forekomme støj i denne periode. Ansøger har oplyst, at støjniveauet vil overholde Esbjerg Kommunes forskrifter for støjfrembringende anlægsarbejder. Ansøgeren oplyser videre, at der under anlægsarbejdet vil kunne opleves kortvarige støvgener for naboer og forbipasserende trafikanter i forbindelse med materialeopgravning og udlægning. Vejdirektoratet stiller krav til entreprenør mht. vanding af materialer ved støvgener. Derfor vil eventuelle støvgener blive yderst kortvarige. Vedrørende støj har ansøger til sagen oplyst, at støjgener er behandlet i den VVM-redegørelse, der er udarbejdet. Det fremgår heraf, at projektet i anlægsfase vil støje en del, men at Esbjerg Kommunens støjgrænser ikke vil blive overskredet. Det fremgår endvidere af redegørelsen, at 60 boliger vil blive støjpåvirket i et niveau over 70 db i forbindelse med jord- og belægningsarbejdet. I forbindelse med belægnings- og bundsikringsarbejdet vil 50 boliger blive påvirket. To boliger vil blive påvirket af bygningsværker, mens 10 boliger vil blive påvirket af ramning i forbindelse med anlægsarbejdet. Støjpåvirkningen i driftsfasen vil 280 blive støjpåvirkede. Med opsætning af støjskærme vil dette antal blive nedbragt til 275 boliger, der støjpåvirkes af i væsentlig grad af projektet. Endelig etableres der en støjskærm på 3 meters højde langs med boligområderne, som har Plantagevej som nabo mod vest. Støjskærmen er delt i to sektioner henholdsvis nord og syd for banens skæring ved Plantagevej. Støjskærmen opsættes for at begrænse støjgener for udvalgte ejendomme, selvom de gennemførte støjberegninger viser, at udbygningen af Rute 11 syd for Ribe ikke vil resultere i en øget støjbelastning for beboerne. Som resultat af opsætningen af støjskærmene reduceres støjen fra den udbyggede vej for et antal stærkt støjbelastede boliger samt i mindre udstrækning for støjbelastede boliger. Vedrørende Natura-2000 områder har ansøger til sagen oplyst, at hele afgræsningen af den vestlige side af rute 11 består af ådalen, samt hele Ribe Å og dens bred, er omfattet af Natura-2000 område 91. Området er fuglebeskyttelsesområde ligesom Ribe Å er beskyttet habitatområde. Projektet medfører, at ca m2 permanent vil blive inddraget. En del af dette areal er regnvandsbassiner. Der vil således blive etableret i alt 4 regnvandsbassiner med et samlet areal på ca m2. Herudover inddrages ca m2 til midlertidigt arbejdsareal. Inddragelse de pågældende arealer er behandlet i den VVM-redegørelse, der tidligere er blevet lavet. Det vurderes her, at påvirkningen vil være minimal, da der er tale om udvidelse af allerede eksisterende Side 6 (8)

7 vej. Dog ses inddragelsen at have en vis betydning i forhold til fuglebeskyttelse. Samlet set og henset til, at der er tale om et meget lille areal, når det samlede beskyttede areal tages i betragtning, anses påvirkningen dog for at være ubetydelig. Den klapbro, samt den midlertidige bro, der etableres som en del af projektet krydser Ribe år, som er en del af Natura 2000 område nummer 91. Ribe Å er habitatområde for laks, havlampret, bæklampret, odder, stavsild og snæbel. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har i forbindelse med sagens behandling forelagt Vejdirektoratets ansøgning for Beredskabsstyrelsen, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Energistyrelsen, Esbjerg Kommune, Geodatastyrelsen, Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, Miljøstyrelsen, Naturstyrelsen, Slots- og Kulturstyrelsen, Sydvestjyske Museer, med flere. Sagen har været i høring i perioden fra 24. april 2018 til 22. maj Styrelsen har modtaget et høringssvar fra Miljøstyrelsen, som oplyser, at Miljøstyrelsen tilbage i 2015 har udtalt sig om projektet vedrørende udbygning af Rute 11 omkring Ribe. Da ansøgerens anmeldte projekt i sin udformning er mindre indgribende end det tidligere planlagte projekt, finder Miljøstyrelsen ikke, at der er behov for yderligere undersøgelser af miljøforhold og vurderinger af Natura-2000 beskyttelse. Der er ikke modtaget høringssvar fra andre parter. Offentliggørelse Afgørelsen vil blive offentliggjort på Trafik-, Bygge-og Boligstyrelsens hjemmeside i henhold til 8 i Bekendtgørelse nr. 451 af 8. maj 2017 om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved vurdering af virkning på miljøet (VVM) af statslige vej- og jernbaneprojekter. Lovgrundlag: Afgørelsen er truffet efter Kapitel 2 a, 17 i lov nr af 27. december 2014 om offentlige veje mv. jernbaneloven (Implementering af VVM direktivet for statslige vej- og jernbaneprojekter), som ændret ved lov nr. 658 af 8. juni 2016, samt den tilhørende bekendtgørelse nr. 451 af 8. maj Klagevejledning Afgørelser truffet i henhold til Bekendtgørelse nr. 451 af 8. maj 2017 om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved vurde- Side 7 (8)

8 ring af virkning på miljøet (VVM) af statslige vej- og jernbaneprojekter, kan ikke påklages til transport-, bygnings- og boligministeren eller anden administrativ myndighed, jævnfør 11. Med venlig hilsen Henrik Tornblad Chefkonsulent Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen Side 8 (8)

Afgørelse om at to ændringer til projekt om udvidelse af Haderup omfartsvej ikke er VVM-pligtigt

Afgørelse om at to ændringer til projekt om udvidelse af Haderup omfartsvej ikke er VVM-pligtigt Banedanmark Amerikas plads 2100 København Ø Sendt elektronisk til: agjo@vd.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Afgørelse

Læs mere

Afgørelse om at etablering af til- og frakørselsanlæg mellem Bodum og Aabenraa ikke er VVM-pligtig

Afgørelse om at etablering af til- og frakørselsanlæg mellem Bodum og Aabenraa ikke er VVM-pligtig Vejdirektoratet Niels Juels gade 13 1059 København K Sendt elektronisk til: nkk@vd.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Afgørelse om at etablering af

Læs mere

Afgørelse om at spormodernisering mellem Valby og Frederikssund

Afgørelse om at spormodernisering mellem Valby og Frederikssund Banedanmark Amerikas Plads 23 2100 København Ø Sendt elektronisk til: mp@bane.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Afgørelse om at spormodernisering

Læs mere

Afgørelse om at etablering af nyt jernbanespor ved Hjørring Station ikke er VVM-pligtigt

Afgørelse om at etablering af nyt jernbanespor ved Hjørring Station ikke er VVM-pligtigt Banedanmark Att. Jimi Okstoft Amerikas Plads 15 2100 København Ø Sendt elektronisk til: JOFT@bane.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Afgørelse om at omlægning af åløbet Valmosegrøften-Vasegrøften. i forbindelse med Ringsted-Femern Banen.

Afgørelse om at omlægning af åløbet Valmosegrøften-Vasegrøften. i forbindelse med Ringsted-Femern Banen. Banedanmark banedanmark@bane.dk Att. Klaus Vandall Larsen kvl@bane.dk Amerika Plads 15 2100 København Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 Sendt pr. mail Sagsnr.:TS50802-00007

Læs mere

Tilladelse til etablering af midlertidig erhvervshavn/kaj anlæg i Roskilde Fjord

Tilladelse til etablering af midlertidig erhvervshavn/kaj anlæg i Roskilde Fjord SWECO Sendes elektronisk til christinalund.lojtnant@sweco.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.: TS6020103-00162 Dato:09-06-2017 Sagsbehandler:

Læs mere

Afgørelse om at spormodernisering mellem Ringsted og Korsør ikke er VVM-pligtig

Afgørelse om at spormodernisering mellem Ringsted og Korsør ikke er VVM-pligtig Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø Sendt pr. mail til banedanmark@bane.dk og inda@bane.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Dato 9.

Læs mere

Tilladelse til tilslutning til sydmolen i Køge Havn

Tilladelse til tilslutning til sydmolen i Køge Havn Køge Kommune Att.. Jens Christian Kaas Nordhavnsvej 40 4600 Køge Sendt elektronisk til:jens.christian.kaas@koege.dk og kontakt@koegekyst.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax

Læs mere

Tilladelse til etablering af kajakpolo-anlæg ved matrikel nr. 64, Amagerbros Kvarter, Københavns Havn

Tilladelse til etablering af kajakpolo-anlæg ved matrikel nr. 64, Amagerbros Kvarter, Københavns Havn Bryggens Kajakpolo Att. Martin Møller Dannevirkegade 26 1763 København V E-mail: martin@bryggens-kajakpolo.dk Sendt elektronisk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790

Læs mere

Tilladelse til ændring af etape 1 i udvidelse af Rønne Havn

Tilladelse til ændring af etape 1 i udvidelse af Rønne Havn Rønne Havn A/S Sydhavnsvej 12 3700 Rønne Sendt pr. mail til roennehavn@roennehavn.dk, niras@niras.dk og gva@niras.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk

Læs mere

Afgørelse om at opsætning af marine målestationer i Femern Bælt ikke er VVM-pligtigt

Afgørelse om at opsætning af marine målestationer i Femern Bælt ikke er VVM-pligtigt Femern Bælt A/S Vester Søgade 10 1601 København V Sendt elektronisk til: Christian Henriksen; che@femern.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +45 4178 0101 Fax 7262 6790 heto@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Tilladelse til etablering af træbrygge og flydeponton i forbindelse med projektet BLOX i Københavns Havn

Tilladelse til etablering af træbrygge og flydeponton i forbindelse med projektet BLOX i Københavns Havn Real Dania By & Byg A/S Att. Ariel Wallner Jamers Plads 2 1551 København V Sendt elektronisk til: awallner@oma.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen

Læs mere

Afgørelse om at projektændring i etablering af ny jernbane til Aalborg Lufthavn ikke er VVM-pligtig

Afgørelse om at projektændring i etablering af ny jernbane til Aalborg Lufthavn ikke er VVM-pligtig Banedanmark Amerikas Plads 23 2100 København Ø Sendt elektronisk til: sla@ramboll.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Afgørelse om at projektændring

Læs mere

Standard: Afgørelse i henhold til Metroloven

Standard: Afgørelse i henhold til Metroloven Standard: Afgørelse i henhold til Metroloven Energinet.dk Sendt elektronisk til Energinet.dk ved Niels Christian Brix: NCB@energinet.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262

Læs mere

Tilladelse til forlængelse af bådebro ved Nokken i Københavns

Tilladelse til forlængelse af bådebro ved Nokken i Københavns Bryggens Bådelaug Att. Michael Bernhard Sendt elektronisk til: michaelbernhard@me.com Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til forlængelse

Læs mere

Afgørelse om at støbning af en beton-bundplade i Aalborg Havn langs kaj nr ikke er VVM-pligtig

Afgørelse om at støbning af en beton-bundplade i Aalborg Havn langs kaj nr ikke er VVM-pligtig Aalborg Kommune Boulevarden 13 9000 Aalborg Sendt pr. mail til henrik.jess@aalborg.dk, info@aalborghavn.dk og ssn@aalborghavn.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790

Læs mere

Afgørelse om at renovering af dræn- og afvandingssystem langs Svenborgbanen ikke er VVM-pligtig

Afgørelse om at renovering af dræn- og afvandingssystem langs Svenborgbanen ikke er VVM-pligtig Banedanmark Amerikas Plads 2100 København Ø Sendt elektronisk til: pcl@ramboll.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Afgørelse

Læs mere

Tilladelse til ændringer i etableringen af opfyldninger ved den østlige og nordlige del af Christiansholms Ø (Papirøen)

Tilladelse til ændringer i etableringen af opfyldninger ved den østlige og nordlige del af Christiansholms Ø (Papirøen) By & Havn I/S att. Morten Luther Ostenfeldt, NIRAS Nordre Toldbod 7 1200 København K Sendt elektronisk til: LUT@niras.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk

Læs mere

Tilladelse til etablering af 10 faste bådebroer ved Lynettehavnen

Tilladelse til etablering af 10 faste bådebroer ved Lynettehavnen Strömma A/S Amager Strandvej 16 2300 København S Sendt elektronisk til: jjn@jjconsult.com Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Tilladelse til af ny kaj med træbrygge med overgang til Teglholmen i Københavns Havn

Tilladelse til af ny kaj med træbrygge med overgang til Teglholmen i Københavns Havn NRE Denmark A/S Finsensvej 3 7430 Ikast Sendt elektronisk til: ANG@NRE.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@tbst www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til af ny

Læs mere

Afgørelse om at sporfornyelse mellem Langå og Hobro ikke er VVM-pligtig

Afgørelse om at sporfornyelse mellem Langå og Hobro ikke er VVM-pligtig Banedanmark Amerikas plads 2100 København Ø Sendt elektronisk til: kvl@bane.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Afgørelse

Læs mere

Tilladelse til etablering af gangbro over Søndre Refshalebassin i Københavns Havn

Tilladelse til etablering af gangbro over Søndre Refshalebassin i Københavns Havn Refshaleøens Ejendomsselskab Refshalevej 151 1432 København K Sendt elektronisk til: ks@refshaleoen.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

By og Havn, Anne Frederikke Aage Nordre Toldbod København. Sendt pr. mail til: og

By og Havn, Anne Frederikke Aage Nordre Toldbod København. Sendt pr. mail til: og By og Havn, Anne Frederikke Aage Nordre Toldbod 7 1259 København Sendt pr. mail til: aaa@byoghavn.dk og RALA@arkitema.dk Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk

Læs mere

Endelig tilladelse til etablering af badestrand ved Valbyparken anlægget er ikke VVM-pligtigt

Endelig tilladelse til etablering af badestrand ved Valbyparken anlægget er ikke VVM-pligtigt Københavns Kommune Center for Trafik Islands Brygge 37, 2. sal Postboks 450 1505 København V Sendt pr. mail til ex0g@kk.dk og sabb@ramboll.dk Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800

Læs mere

Tilladelse til etape 2 og 3 i udvidelse af Vordingborg Havn

Tilladelse til etape 2 og 3 i udvidelse af Vordingborg Havn Vordingborg Havn Vesthavnen 5 4760 Vordingborg Sendt elektronisk til: LBNE@orbicon.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Ansøgning om genåbning af Laurbjerg Station.

Ansøgning om genåbning af Laurbjerg Station. Til Banedanmark v. Carina Olander Rasmussen Sendt elektronisk til: Carina Olander Rasmussen corn@bane.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk

Læs mere

Tilladelse til etablering af jordankre under havnebassinet ved Redmolen i Københavns Nordhavn

Tilladelse til etablering af jordankre under havnebassinet ved Redmolen i Københavns Nordhavn EKJ Rådgivende Ingeniører Blegdamsvej 48 2100 København Ø Sendes elektronisk til: tig@ekj.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.:6020103-00155

Læs mere

Ansøgning om nedlæggelse af jernbaneoverkørsler på Grenaabanen ved Risskov

Ansøgning om nedlæggelse af jernbaneoverkørsler på Grenaabanen ved Risskov Til Banedanmark v. Agnete Jørgensen Sendt elektronisk til: Agnete Jørgensen agjo@vd.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Ansøgning om nedlæggelse

Læs mere

Endelig tilladelse til opfyldning af Fordgraven i Københavns

Endelig tilladelse til opfyldning af Fordgraven i Københavns Danica Ejendomsselskab Holmens Kanal 2 1060 København K Sendt elektronisk til: mha@niras.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Endelig tilladelse til

Læs mere

Tilladelse til igangsættelse af etape 4 i udvidelsen af Vordingborg

Tilladelse til igangsættelse af etape 4 i udvidelsen af Vordingborg Vordingborg Havn Vesthavnen 5 4760 Vordingborg Sendt elektronisk til: LBNE@orbicon.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Tilladelse til igangsættelse

Læs mere

Principiel tilladelse til etablering af midlertidig arbejdshavn i forbindelse med etablering af ny motortrafikvej i Roskilde Fjord

Principiel tilladelse til etablering af midlertidig arbejdshavn i forbindelse med etablering af ny motortrafikvej i Roskilde Fjord Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 Postboks 529 8660 Skanderborg Att.: Niels Jørgen Larsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Principiel

Læs mere

Tilladelse til at etablere nye til- og frakørselsramper til motorvejen på Sprogø

Tilladelse til at etablere nye til- og frakørselsramper til motorvejen på Sprogø Til Storebælt A/S ved Ulla Rose, Cowi Sendt elektronisk til: Ulla Rose: uva@cowi.com Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Tilladelse til at etablere

Læs mere

Tilladelse til teknisk ændring af etape 1 i udvidelse af Off Shore Terminal Nord OST Nord

Tilladelse til teknisk ændring af etape 1 i udvidelse af Off Shore Terminal Nord OST Nord Odense Havn Noatunvej 2 5000 Odense C Sendes digitalt til: lbne@orbicon.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.:TS6020103-00091 Dato:08-05-2017

Læs mere

Tilladelse til flytning af et udløb i Sluseholmen i forbindelse med anlæggelse af ny metrostation i Sydhavnen i Københavns Havn.

Tilladelse til flytning af et udløb i Sluseholmen i forbindelse med anlæggelse af ny metrostation i Sydhavnen i Københavns Havn. HOFOR A/S Ved Eiko Steinhauer (Sendt elektronisk) Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Tilladelse til flytning af et udløb i Sluseholmen i forbindelse

Læs mere

Tilladelse til projektændring i uddybning af nyt færgeleje i Thyborøn Havn

Tilladelse til projektændring i uddybning af nyt færgeleje i Thyborøn Havn Lemvig Kommune Rådhusgade 2 7620 Lemvig Sendt elektronisk til lene.bast@lemvig.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til projektændring

Læs mere

Martin Rask Nielsen B/K BOLVÆRKET CHR.HAVN Prinsessegade 4B 1422 København K

Martin Rask Nielsen  B/K BOLVÆRKET CHR.HAVN Prinsessegade 4B 1422 København K Martin Rask Nielsen martin@raskn.dk formand@bkbolvaerket.dk B/K BOLVÆRKET CHR.HAVN Prinsessegade 4B 1422 København K Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk

Læs mere

Tilladelse til etablering af cykel- og gangbro ved Vester Voldgade, Københavns Havn

Tilladelse til etablering af cykel- og gangbro ved Vester Voldgade, Københavns Havn Realdania By & Byg A/S Københavns Kommune Sendt elektronisk til LT@bryghusprojektet.dk og ptp@moe.dk Tilladelse til etablering af cykel- og gangbro ved Vester Voldgade, Københavns Havn Edvard Thomsens

Læs mere

VVM-screening af ny placering af antennemast i Banedanmarks

VVM-screening af ny placering af antennemast i Banedanmarks Til Banedanmark Sendt elektronisk til: Banedanmark: banedanmark@bane.dk, og Klaus Vandall Larsen (KVL) kvl@bane.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk

Læs mere

Tilladelse til etablering af afkastledning i Skudeløbet i Københavns Nordhavn

Tilladelse til etablering af afkastledning i Skudeløbet i Københavns Nordhavn HOFOR A/S Ørestads Bolulevard 34 2300 København S Sendt elektronisk: maco@hofor.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

Tilladelse til uddybning i forbindelse med etablering af nyt svajebassin ved Aalborg Østhavn

Tilladelse til uddybning i forbindelse med etablering af nyt svajebassin ved Aalborg Østhavn Aalborg Havn A/S Langerak 19 9220 Aalborg Att: Søren Schiødt Nielsen, Aalborg Havn Logistik A/S Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Sagsnr.:TS6040203-00120

Læs mere

Anmeldeskema. Det er forventningen, at en sådan udbygning vil kunne fjerne størstedelen af de trængselsproblemer, der til tider opleves.

Anmeldeskema. Det er forventningen, at en sådan udbygning vil kunne fjerne størstedelen af de trængselsproblemer, der til tider opleves. Anmeldeskema Bekendtgørelse nr. 957 af 27. juni 2016 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning Basisoplysninger Tekst Indledning Rute 11

Læs mere

Tilladelse til etablering af bådebro ud for Nokken i Københavns

Tilladelse til etablering af bådebro ud for Nokken i Københavns Thomas Forslund Rundholtsvej 49 2300 København S Sendt elektronisk til thomas.forslund@gmail.com Tilladelse til etablering af bådebro ud for Nokken i Københavns Sydhavn Edvard Thomsens Vej 14 2300 København

Læs mere

Hvide Sande Havn Fossanæsvej Hvide Sande. Sendt pr. mail til:

Hvide Sande Havn Fossanæsvej Hvide Sande. Sendt pr. mail til: Hvide Sande Havn Fossanæsvej 22 6960 Hvide Sande Sendt pr. mail til: hvidesandehavn@hvshavn.dk Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.:TS6040102-00486

Læs mere

Tilladelse til renovering af Rudkøbing Havn

Tilladelse til renovering af Rudkøbing Havn Rudkøbing Havn Langeland Kommune Havnepladsen 22 5900 Rudkøbing Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.TS6020103-00122 Dato:22-12-2016 Sagsbehandler:

Læs mere

Tilladelse til placering af ponton med gangbro i Margretheholm

Tilladelse til placering af ponton med gangbro i Margretheholm FØNIKS A/S Refshalevej 3202 b 1432 København K Danmark Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.:TS6020103-00140 Dato:31-01-2017 Sagsbehandler:

Læs mere

Tilladelse til anlæg af kanaler omkring boligø O på Enghave Brygge i Københavns Sydhavn.

Tilladelse til anlæg af kanaler omkring boligø O på Enghave Brygge i Københavns Sydhavn. NRE Denmark A/S Trelleborggade 3 2150 Nordhavn Sendt pr. mail til mail@nre.dk kopi til jordmil@jordmil.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.:TS6040103-00025

Læs mere

Tilladelse til etablering af små rev i Københavns havn ved ud for skuespillerhuset

Tilladelse til etablering af små rev i Københavns havn ved ud for skuespillerhuset Københavns kommune, TMF Byen udvikling Njalsgade 13. 5. sal 2200 København S Danmark Att. Lars Anker Agantyr Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk

Læs mere

Jyllinge Nordhavn Att.: Anders Lind Nordmarksvej Jyllinge. Kystdirektoratet J.nr. 13/ Ref. Line Henriette Broen

Jyllinge Nordhavn Att.: Anders Lind Nordmarksvej Jyllinge. Kystdirektoratet J.nr. 13/ Ref. Line Henriette Broen Jyllinge Nordhavn Att.: Anders Lind Nordmarksvej 49 4040 Jyllinge Kystdirektoratet J.nr. 13/00497-22 Ref. Line Henriette Broen 26-02-2014 Tilladelse til bypass af sediment fra indsejlingen til Jyllinge

Læs mere

Tilladelse til renovering af søindfatning nord ved Helsingør

Tilladelse til renovering af søindfatning nord ved Helsingør HH Ferries Helsingør ApS Færgevej 8 3000 Helsingør Sendt elektronisk til Henriklund.rasmussen@sweco.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

A/S Havnen ved Kolby Kås Brattingsborg 1B 8305 Samsø. Sendt elektronisk til Journal TS Dato 7.

A/S Havnen ved Kolby Kås Brattingsborg 1B 8305 Samsø. Sendt elektronisk til Journal TS Dato 7. A/S Havnen ved Kolby Kås Brattingsborg 1B 8305 Samsø Sendt elektronisk til jh@a1consult.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

Tilladelse til etablering af to pontoner i Christianshavns Kanal. Etableringen er ikke VVM-pligtig.

Tilladelse til etablering af to pontoner i Christianshavns Kanal. Etableringen er ikke VVM-pligtig. Christianshavns Bådelaug Att. Arkitekt Lars Remfeldt Rønne Allé 25, st. 2791 Dragør Sendt pr. mail til: lars@arklar.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk

Læs mere

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Debatoplæg VVM-undersøgelse December 2014 VVM-undersøgelse af Rute 54 Næstved-Rønnede I trafikaftalen fra juni 2014 har en række partier i Folketinget besluttet at

Læs mere

VVm-undersøgelse. Borgermøde 30. september 2013. Se Side 2

VVm-undersøgelse. Borgermøde 30. september 2013. Se Side 2 VVm-undersøgelse OMFARTSVEJ VEST OM RIBE DEBATOPLÆG >>> Udbygning af rute 11 Borgermøde 30. september 2013 Se Side 2 UDGIVET September 2013 Vejdirektoratet REDAKTION / FOTOS / LAYOUT / TRYK Vejdirektoratet

Læs mere

Tilladelse til anlæg af Alfred Nobels Bro i Københavns Havn, J.nr. TS

Tilladelse til anlæg af Alfred Nobels Bro i Københavns Havn, J.nr. TS Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til anlæg af Alfred Nobels Bro i Københavns Havn, J.nr. TS6020103-00160. Dato 31. juli 2017 Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde 16. august 2011 PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst og Introduktion Områdechef Ole Kirk, Vejdirektoratet VVM-redegørelse Projektleder John H. Kristiansen, Vejdirektoratet

Læs mere

Bilag Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Basis oplysninger. Skovridervej Gram

Bilag Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Basis oplysninger. Skovridervej Gram Bilag Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Se screeningsnotatet Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr.

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til ny spuns og opfyld, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til ny spuns og opfyld, på de vilkår som fremgår nedenfor. Samsø Kommune att.: Joachim Machholm kommune@samsoe.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01564-12 Ref. Thomas Larsen 11-04-2016 Tilladelse til ny spuns og opfyld i Ballen Lystbådehavn, matr.nr. 149a Brundby By,

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Odense Kommune, By-og Kulturforvaltningen Byggeri og Anlæg Nørregade 36-38 5000 Odense C Kystdirektoratet J.nr. 15/00132-14 Ref. Bertram Tobias Hacke 22-04-2015 Tilladelse til renovering af kajanlæg i

Læs mere

Tilladelse til udskiftning af faste broer til flydebroer i Københavns

Tilladelse til udskiftning af faste broer til flydebroer i Københavns Bådeklubben Valby Att. CC Design Oscar Pettifordsvej 10 2450 København SV Sendt elektronisk til: MK@ccdesign.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen

Læs mere

Tilladelse til etablering af en flydebro med to gangbroer placeret ved Kalvebod Brygge, Københavns Havn

Tilladelse til etablering af en flydebro med to gangbroer placeret ved Kalvebod Brygge, Københavns Havn Copenhagen Entertainment Unit Att. Rasmus Heinesen Sommerstedgade 101718 København V E-mail: heinesen@ceunit.dk Sendt elektronisk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790

Læs mere

VVM-screenings skema ny vej fra den nye by Nye og til Høvej s krydsning af Letbanen Nye

VVM-screenings skema ny vej fra den nye by Nye og til Høvej s krydsning af Letbanen Nye VVM-screening i henhold til 3, stk. 1 og bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning.

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til forstærkning af mole ved udlægning af marksten ved Blans Havn, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til forstærkning af mole ved udlægning af marksten ved Blans Havn, på de vilkår som fremgår nedenfor. Blans Bådklub Blans Hovedvej 23 4941 Bandholm Sendt på mail til gerding@campaqnet.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01862-13 Ref. Jeppe Bech Carlsen 09-06-2016 Tilladelse til forstærkning af mole ved Blans

Læs mere

i Frederiksværk på et areal svarende til ca m2 med ca m3 opfyldningsmateriale. Projektområdet er uden for havnens dækkende værker.

i Frederiksværk på et areal svarende til ca m2 med ca m3 opfyldningsmateriale. Projektområdet er uden for havnens dækkende værker. De Nova Metal ApS Havnevej 25 3300 Frederiksværk Sendt til jimmy@denova.dk og Stine.Jensen@atkinsglobal.com Tilladelse til inddæmning og opfyldning i inderhavnen i Frederiksværk Edvard Thomsens Vej 14

Læs mere

Tilladelse til udvidelse af losseareal ved Jegindø Fiskerihavn

Tilladelse til udvidelse af losseareal ved Jegindø Fiskerihavn Havnecon Consulting ApS Nørrevang 8 7620 Lemvig Sendt elektronisk til hc@havnecon.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

Banedanmark Att.: Anne B. Hansen Amerika Plads København Ø. Att.:

Banedanmark Att.: Anne B. Hansen Amerika Plads København Ø. Att.: Banedanmark Att.: Anne B. Hansen Amerika Plads 15 2100 København Ø. Att.: abhs@bane.dk Tværgående planlægning J.nr. NST-130-00314 Ref. chrbe Den 23. oktober 2014 Afgørelse om at hastighedsopgradering på

Læs mere

VVM afgørelse Opstilling af en mikrovindmølle ved Stouby Kirkevej 17, 7140 Stouby

VVM afgørelse Opstilling af en mikrovindmølle ved Stouby Kirkevej 17, 7140 Stouby Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Justyna S. Hansen Dir: +4579755698 Mob: e-mail: Justyna.Hansen @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-19-16 25.5.2016 VVM afgørelse Opstilling af en mikrovindmølle ved Stouby

Læs mere

Principiel tilladelse til opfyldning i Fordgraven, Københavns

Principiel tilladelse til opfyldning i Fordgraven, Københavns Metroselskabet I/S Metrovej 5 2300 Københavns S Sendt elektronisk til arj@m.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Principiel tilladelse

Læs mere

Tilladelse til etablering af flydende aktivitetshus i Københavns

Tilladelse til etablering af flydende aktivitetshus i Københavns UDVIKLINGSSELSKABET BY & HAVN I/S Nordre Toldbod 7 1259 København K Sendt pr. mail til JHM@byoghavn.dk og mha@niras.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk

Læs mere

Tilladelse til moleforlængelse i Sletten Havn

Tilladelse til moleforlængelse i Sletten Havn Fonden Sletten Havn Sletten Havn 1 3050 Humlebæk Sendt til uan@niras.dk og Emidan.frederiksen@gmail.com Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780201 Fax 7262 6790 lih@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger Indtast CVR-nummeret på den virksomhed, som du ansøger på vegne af. Oplysninger om virksomheden

Læs mere

Tilladelse til etablering af kanaler og kajvæg på Metrogrunden i Københavns Sydhavn i forbindelse med byggemodning

Tilladelse til etablering af kanaler og kajvæg på Metrogrunden i Københavns Sydhavn i forbindelse med byggemodning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.:TS6020103-00127 Dato:21-04-2017 Sagsbehandler: BTS Tilladelse til etablering af kanaler og kajvæg på

Læs mere

Tilladelse til etablering af en ny kaj i Thyborøn Sydhavn

Tilladelse til etablering af en ny kaj i Thyborøn Sydhavn Thyborøn Havn Sydhavnen 7680 Thyborøn Sendt elektronisk til lene.bast@lemvig.dk; kaps@ramboll.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 lih@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 8. maj 2017 Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige

Læs mere

Tilladelse til renovering og fremtidssikring af Gilleleje Havn

Tilladelse til renovering og fremtidssikring af Gilleleje Havn Gilleleje Havn Havnekontoret, Havnen 5 3250 Gilleleje Sendt elektronisk til gillelejehavn@gmail.com og kbo@niras.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger - virksomhedsoplysninger Virksomhedens navn Banedanmark CVR-Nummer 18632276 Adresse Amerika Plads

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Guldborgsund Kommune cbw@guldborgsund.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/03281-12 Ref. Thomas Larsen 08-12-2016 Tilladelse til renovering af havneanlæg ved Sophieholmen, matr. 1539 Nykøbing F. Bygrunde, Nykøbing

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Aarhus Kommune, Teknik og Miljø Rådhuspladsen 2 8000 Århus C Att.: Gitte Frøkjær, fge@aarhus.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/02214-11 Ref. Thomas Larsen 13-07-2016 Tilladelse til ny kajkant ved Bassin 5,

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 06. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 06. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] VVM Myndighed Naturstyrelsen (journalnummer: NST- NST-130-00445) Basis oplysninger

Læs mere

Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Etablering af fjernvarmeforsyning fra Hørning til Blegind. Se projektforslag på sag nr.:

Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Etablering af fjernvarmeforsyning fra Hørning til Blegind. Se projektforslag på sag nr.: Bilag A Skema til brug for screening (VVM - pligt) VVM Myndighed Myndighed: Skanderborg Kommune Ansvarlig Basis oplysninger Titel/beskrivende navn på projekt: Fjernvarmeledning fra Hørning til Blegind

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til renovering af vestre molehoved i Hals Havn, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til renovering af vestre molehoved i Hals Havn, på de vilkår som fremgår nedenfor. Aalborg Kommune Boulevarden 13 P.O. Box 462 9100 Ålborg Sendt pr. mail til liselotte.kjaer@aalborg.dk Kystdirektoratet J.nr. 17/01577-10 Ref. Lotte Beck Olsen 07-07-2017 Tilladelse til renovering af vestre

Læs mere

- Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 28 2 til udledning af oppumpet grundvand til Horsbækken.

- Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 28 2 til udledning af oppumpet grundvand til Horsbækken. Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Heidi Højriis Poulsen Direkte

Læs mere

Regstrup-Kalundborg VVM-Undersøgelse. Borgermøde 21. august 2012

Regstrup-Kalundborg VVM-Undersøgelse. Borgermøde 21. august 2012 Regstrup-Kalundborg VVM-Undersøgelse Borgermøde 21. august 2012 PROGRAM 19.00 Velkomst Kommunalbestyrelsesmedlem i Kalundborg Kommune Allan Oris 19.10 Introduktion Planlægningschef Birgitte Henriksen,

Læs mere

Næstved Havn Vestre Kaj 16 4700 Næstved

Næstved Havn Vestre Kaj 16 4700 Næstved Næstved Havn Vestre Kaj 16 4700 Næstved Dato: 08-01-2014 Dokumentnr. 13/00653-55 Sagsbehandler: Bertram Tobias Hacke Direkte tlf.nr.: 91 33 84 28 Afgørelse om ikke VVM-pligt vedr. mindre forlængelse af

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. DSI Bofællesskabet Fjordbo C/O Danske Diakonhjem Islandsvej 5 7100 Vejle Kystdirektoratet J.nr. 16/01839-32 Ref. Thomas Larsen 04-07-2016 Tilladelse til opfyld til brug for byggeri, samt pælebro ud for

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Foreningen Kulhuse Havn Kulhusevej 212 3630 Jægerspris Sendt på mail til: formand@kulhuse-havn.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01403-17 Ref. Jeppe Bech Carlsen 27-04-2016 Tilladelse til etablering af kommandobro

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Skive Kommune Rådhuspladsen 2 7800 Skive Att.: Jens Gørup, jegj@skivekommune.dk Kystdirektoratet J.nr. 17/02520-11 Ref. Thomas Larsen 31-10-2017 Tilladelse til uddybning i Skive Jollehavn, samt uddybning

Læs mere

Tilladelse til etape 1 i udvidelse af Rønne Havn

Tilladelse til etape 1 i udvidelse af Rønne Havn Rønne Havn Att. Gunnild Vølund Vasehus Sydhavnsvej 12 3700 Rønne Sendt elektronisk til: GVA@NIRAS.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand Grundejerforeningen Kobæk Sønderstrand Att. Kent Martinussen Kystdirektoratet J.nr. 16/06326-19 Ref. Britt Gadsbølle Larsen 31-05-2017 Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse

Læs mere

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Indkaldelse af forslag og idéer til VVM-undersøgelse Juni 2017 Ny motorvej på strækning fra Give til Haderslev Med aftale mellem regeringen (V, LA og K), S, DF,

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at udløbsledning med udløbsbygværk ved Holmsmose, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at udløbsledning med udløbsbygværk ved Holmsmose, på de vilkår som fremgår nedenfor. Langeland Kommune Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Kystdirektoratet J.nr. 18/01875-14 Ref. Thomas Larsen 24-08-2018 Tilladelse til udløbsledning m. udløbsbygværk ud for Holmsmose, matr.nr. 8a Frellesvig By,

Læs mere

Tilladelse til etablering af et nyt færgeleje ved Agger

Tilladelse til etablering af et nyt færgeleje ved Agger Færgeselskabet Thyborøn-Agger Rådhusgade 2 7620 Lemvig Sendt elektronisk til lene.bast@lemvig.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Bandholm Aktivitetsforening Havnegade 37 4941 Bandholm Kystdirektoratet J.nr. 14/00900-17 Ref. Laura Storm Henriksen 25-11-2015 Tilladelse til etablering af strand i krydset ml. Havnegade og Strandparken

Læs mere

Tilladelse til etablering af et dokbassin i Thyborøn Havn

Tilladelse til etablering af et dokbassin i Thyborøn Havn Thyborøn Havn Tankskibsvej 4 7680 Thyborøn Sendt elektronisk til adm@thyboronport.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til etablering

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Vejdirektoratet, Skanderborg Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Sendt på mail til sveg@cowi.dk Kystdirektoratet J.nr. 15/00832-13 Ref. Bertram Tobias Hacke 16-10-2015 Tilladelse til etablering af

Læs mere

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus S - Aarhus N. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen. Informationspjece - september 2018

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus S - Aarhus N. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen. Informationspjece - september 2018 Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Aarhus S - Aarhus N Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen Informationspjece - september 2018 VVM-undersøgelse af udbygning af E45 Østjyske Motorvej fra

Læs mere

BORGERMØDE UDBYGNING AF E20/E45 FREDERICIA - KOLDING. 24. og 25. AUGUST 2010

BORGERMØDE UDBYGNING AF E20/E45 FREDERICIA - KOLDING. 24. og 25. AUGUST 2010 BORGERMØDE UDBYGNING AF E20/E45 FREDERICIA - KOLDING 24. og 25. AUGUST 2010 DAGSORDEN FOR MØDET 19.00 Velkomst og baggrund Ole Kirk, Planlægningschef, Vejdirektoratet 19.10 Præsentation af undersøgelserne,

Læs mere

Tillæg 5 til dispensation fra Naturbeskyttelsesloven til Holstebromotorvejen

Tillæg 5 til dispensation fra Naturbeskyttelsesloven til Holstebromotorvejen Side 1/5 Vejdirektoratet v/ Niels Krogh Kristensen Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Dato: 27.05.2016 Sagsnr.: 01.05.09-P17-1-11 Henv. til: Bo Boysen Larsen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7803

Læs mere

Tilladelse til udgravning af kanaler og etablering af broer herover i Københavns Havn anlægget er ikke VVM-pligtigt

Tilladelse til udgravning af kanaler og etablering af broer herover i Københavns Havn anlægget er ikke VVM-pligtigt UDVIKLINGSSELSKABET BY & HAVN I/S Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.:TS6040103-00050 Dato:11-10-2019 Sagsbehandler: chbe Tilladelse til

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Ærø Kommune Statene 2 5970 Ærøskøbing Sendt pr. mail til chp@aeroekommune.dk Kystdirektoratet J.nr. 17/00496-15 Ref. Lotte Beck Olsen 09-06-2017 Tilladelse til renovering og mindre udbygning af servicekaj

Læs mere

PROJEKTLEDER. Morten Nielsen UDFÆRDIGET AF. UF af Ribe Vester Å Afværgeforanstaltninger ved etablering af bevægelig bro over Ribe Å

PROJEKTLEDER. Morten Nielsen UDFÆRDIGET AF. UF af Ribe Vester Å Afværgeforanstaltninger ved etablering af bevægelig bro over Ribe Å PROJEKT Udbygning af rute 11 gennem Ribe og etablering af bro over Ribe Å PROJEKTLEDER Morten Nielsen DATO PROJEKTNUMMER 21.3220.01 UDFÆRDIGET AF Carsten Vinther-Okholm Larsen UF af Ribe Vester Å Afværgeforanstaltninger

Læs mere