Emne: Vedr. forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for Sofiendal Enge Kategori: Kommentar Kommentar: Kære Aalborg Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Emne: Vedr. forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for Sofiendal Enge Kategori: Kommentar Kommentar: Kære Aalborg Kommune"

Transkript

1 1. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 4. maj :34:30 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :36:00 Name: Erhvervsstyrelsen Address: Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17 Postnr: 2100 By: København Ø Tlf: ChrBro@erst.dk Emne: Vedr. forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for Sofiendal Enge Kategori: Kommentar Kommentar: Kære Aalborg Kommune Erhvervsstyrelsen har modtaget forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for Sofiendal Enge. Eneste bemærkninger styrelsen har, er til kortene over rammerne i kommuneplantillægget: Afgrænsningen af rammerne på s. 31 og 35 fremgår ikke entydigt, og på s. 37 er rammen ikke angivet på kortet. Med venlig hilsen Christine Brønnum-Johansen Landskabsarkitekt ERHVERVSSTYRELSEN Plantilsyn Sommerhusregulering ID: 262 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

2 2. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 10. maj :20:30 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :22:00 Name: Marianne Hindsholm Address: Byvænget 17 Postnr: 9200 By: Ålborg SV Tlf: marianne.hindsholm@gmail.com Emne: sekundære sti Kategori: Kommentar Kommentar: Jeg bor på Byvænget og jeg vil gøre indsigelse mod den sekundære sti som er planlagt syd for Byvænget. Jeg frygter at etableringen af denne sti vil øge risikoen for tyveri og hærværk på Byvænget da borgerne vil få lettere adgang og indblik til vores boliger. Endelig frygter jeg også for larm fra knallerter på stien. Der er i forvejen fine adgangsforhold til Sofiendal Enge via Sandtuevej så den sekundære sti syd for Byvænget er i mine øjne overflødig. ID: 293 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

3 3. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 1. juni :58:23 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :00:00 Name: Julie Ravn Address: sandtuevej 55 Postnr: 9200 By: Aalborg sv Tlf: julie.ravn@yahoo.com Emne: Indsigelse på vegne af Grundejerforeningen Sofiendal Enge Kategori: Kommentar Kommentar: Grundejerforeningen Sofiendal Enge (Sandtuevej 3-79) har følgende indsigelser imod det fremlagte lokalplanforslag: Adgang til den sydlige bebyggelse. Adgangsvejen er i lokalplanforsalget placeret igennem fredsskoven umiddelbart op af bebyggelse og legeplads på Sandtuevej. Denne placering bevirker at den nuværende bebyggelse på Sandtuevej får placeret en trafikeret vej direkte op ad husene og fællesareal/legeplads. En vej der ifølge planen (s.90) estimeres til dagligt at bære trafikken for ca bil-ture. Samtidig mister Sandtuevejs beboere den naturlige adgang til eksisterende anvendte rekreative kvaliteter fredsskovområdet, der hermed bliver omringet af 3 trafikerede veje og mister sin værdi. Forslag: - Adgangsvejen flyttes til den sydlige del af fredsskoven imod Ny Nibevej og tilsluttes til Letvadvej i forbindelse med Ny Nibevej tilslutningen, evt. i form af et rundkørselsanlæg. - Adgangsvejen udføres som direkte tilslutning til Ny Nibevej. - Skelagervejs forlængelse etableres nu, og tilslutning foretages hertil. Bygningshøjde. Lokalplan tillader bebyggelse i op til 14 meter + terrænregulering på op til 2 meter. Til sammenligning er bygningshøjden i den tilstødende lokalplan for Sandtuevej fastsat til 8,5 meter. Dette giver en potentiel forskel i højde på 7,5 meter. Forslag: - Ved den fremtidige bebyggelse på området, bør den maksimalt tilladte bygningshøjde for område C begrænses, så den svarer til bygningshøjderne i de eksisterende bagvedliggende bebyggelser på Sandtuevej. Bevaring af områdets karakteristika. Lokalplanforslaget lægger i for ringe grad vægt på bevaring af eksisterende karakteristika for området. Forslag: - Det eksisterende gårdmiljø omkring Sandtuevej 10, Bygaden 96 og Bygaden 98 integreres som en del af den grønne kile imellem den nordlige- og sydlige bebyggelse. Desuden udpeges væsentlige større træer i området og klassificeres som bevaringsværdige. På grundejerforeningens vegne ID: 297

4 4. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 3. juni :03:52 Vedhæftede filer: Offentlig høring-bkp.pdf Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :06:00 Name: Jonna og Bjarne Kjær Address: Sandtuevej 75 Postnr: 9200 By: Aalborg Tlf: bjarne.kjaer@gmail.com Emne: Indsigelse vedr. lokalplanforslag Kategori: Kommentar Kommentar: Se vedhæftede. ID: 298 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

5 Offentlig høring vedr. lokalplanforslag Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal. Adgang til den sydlige bebyggelse. Adgangsvejen er i lokalplanforsalget placeret igennem fredsskoven umiddelbart op af bebyggelsen på Sandtuevej. Denne placering bevirker at den nuværende bebyggelse på Sandtuevej får placeret en trafikeret vej direkte op ad husene og fællesareal/legeplads, og samtidig mister den naturlige adgang til det rekreative fredsskovområde. Forslag: - Adgangsvejen flyttes til den sydlige del af fredsskoven imod Ny Nibevej og tilsluttes til Letvadvej i forbindelse med Ny Nibevej tilslutningen, evt. i form af et rundkørselsanlæg. - Adgangsvejen udføres som direkte tilslutning til Ny Nibevej. - Skelagervejs forlængelse etableres nu, og tilslutning foretages hertil. Bygningshøjde. Lokalplan tillader bebyggelse i op til 14 meter + terrænregulering på op til 2 meter. Til sammenligning er bygningshøjden i den tilstødende lokalplan for Sandtuevej fastsat til 8,5 meter. Forslag: - Ved den fremtidige bebyggelse på området, bør de foreslåede bygningshøjder begrænses, så de svarer til bygningshøjderne i de eksisterende bagvedliggende bebyggelser. Bevaring af områdets karakteristika. Lokalplanforslaget lægger i for ringe grad vægt på bevaring af eksisterende karakteristika for området. Forslag: - De eksisterende gårdmiljøer i området integreres som en del af den grønne kile imellem den nordlige- og sydlige bebyggelse. - Væsentlige større træer i området udpeges og klassificeres som bevaringsværdige.

6 5. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 6. juni :40:19 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :42:00 Name: Jesper Olesen Address: Sandtuevej 9 Postnr: 9200 By: Aalborg Tlf: jesper@olesen.me Emne: Indsigelse mod lokalplan Kategori: Kommentar Kommentar: Jeg ønsker hermed at gøre indsigelse mod lokalplanen i høringsfasen, som afsluttes 23. juni Indledningsvist vil jeg bemærke at lokalplanen, er omfangsrig, og bør behandles derefter. Hele projektet hastes igennem, og det er tydeligt, at der slet ikke har været tid til at bearbejde det forslag som Vandkunsten indledningsvist har fremlagt. Aalborg Sydvest står foran en massiv udvidelse, ikke bare med denne lokalplan, men også omkring CitySyd og Frejlev. Alle ledige jord- og engarealer er i spil til bebyggelse, og Kommunen er derfor nødt til at tænke langsigtet og arbejde med blivende holdbare løsninger, også selvom disse ikke altid er de letteste eller billigste at gennemføre. I al beskedenhed, mener jeg at man børe overveje nedenstående: Indfaldsvej til den nye bebyggelse gennem fredskoven slettes fra planen. Skelagervejs forlængelse etableres allerede nu, og indfaldsvejen til de nye bygninger forbindes med denne. Med den befolkningstilvækst som er i området og i Aalborg generelt, må denne vej nødvendigvis etableres før eller siden, og således kan man ligevel opnå optimal effekt af denne fra start. En vej igennem Fredskoven, må være absolut sidste alternativ, og skal den etableres, bør den etableres så tæt på Ny Nibevej, som overhovedet muligt. Lyskrydset på Letvadvej, tiltænkt indfaldsvejen, etableres i stedet i krydset Sandtuevej, Letvadvej, Bygaden og Sofiendalsvej. Alle børn fra den nye bebyggelse, vil blive tilknyttet Sofiendal Skole, som jeg antager det. Disse børn vil hver dag, til og fra skole, benytte Sandtuevej og Sofiendalsvej inden de kan koble sig på stisystemet mod skolen. Kommunen har tidligere lavet trafiktællinger, såvel som fartmålinger, på strækningen og begge viser tydeligt at trafikken i spidsbelastningen er markant og alt for voldsom til at børn kan krydse vejen selvstændigt. Dette lyskryds vil sikre en betydelig øget trafikal sikkerhed, som samtidig gør Letvadvej og Bygaden uinteressant for gennemkørsel. De nye boliger, særligt i zone C, er tiltænkt en højde inkl. terrænregulering på 14 m, næsten dobbelt så højt, som nævnt i Lokalplanen for Sandtuevej 3-79, hvor maksimalhøjden var angivet til 8,5 m. Dette harmonere ikke med området. Jeg anerkender, at i en situation, hvor kommunen mangler boliger, er det med at udnytte hver en mulighed optimalt, herunder også bygge i højden, men det må nødvendigvis harmonere med øvrige lokalplaner og allerede opførte bebyggelser i nærområdet. Allerede nu kan man tydeligt se, hvordan den nye bebyggelse på

7 sydsiden af Hasserisenge skæmmer området, og på alle måder er opført uden hensyn til omkringliggende bebyggelse. Endelig mener jeg, at Kommunen bør planlægge for etablering af en dagligvarerbutik, kommende institutioner og øvrige serviceerhverv i det nye område. Netto er etableret på Skelagervej, men ellers skal man til Otto Mønstedsvej eller City Syd for at handle. Endvidere er institutionerne i området næsten allerede udnyttet maksimalt. De nye boliger inklusive de allerede eksisterende i området vest for Bygaden/Letvadvej, tilsiger et kundegrundlag, som er betydeligt og attraktivt for de fleste. Venlig hilsen Jesper Olesen ID: 299 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

8 6. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 6. juni :29:46 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :32:00 Name: Anders Ahlmann Andersen Address: Sandtuevej 61 Postnr: 9200 By: Aalborg SV Tlf: Anders_ahlmann_andersen@hotmail.com Emne: Indsigelse mod lokalplan Kategori: Kommentar Kommentar: Vi ønsker hermed at gøre indsigelse mod lokalplan i høringsfasen, som afsluttes 23. juni Denne indsigelse går primært på indfaldsvej til den nye bebyggelse gennem fredskoven. En vej igennem Fredskoven, må være absolut sidste alternativ, og skal den etableres, bør den etableres så tæt på Ny Nibevej, som overhovedet muligt. Skelagervejs forlængelse er mit bedste forslag. At den etableres allerede nu, og indfaldsvejen til de nye bygninger forbindes med denne. Med den befolkningstilvækst som er i området og i Aalborg generelt, må denne vej nødvendigvis etableres før eller siden, og således kan man opnå optimal effekt af denne fra start. Lyskrydset på Letvadvej, tiltænkt indfaldsvejen, etableres i stedet i krydset Sandtuevej, Letvadvej, Bygaden og Sofiendalsvej. Alle børn fra den eksisterende bebyggelse på Sandtuevej men også den nye bebyggelse, vil højst sandsynligt blive tilknyttet Sofiendal Skole. Disse børn vil hver dag, til og fra skole, benytte Sandtuevej og Sofiendalsvej inden de kan koble sig på stisystemet mod skolen. Kommunen har tidligere lavet trafiktællinger, såvel som fartmålinger, på strækningen og begge viser tydeligt at trafikken i spidsbelastningen er markant og alt for voldsom til at børn kan krydse vejen selvstændigt. Dette lyskryds vil sikre en betydelig øget trafikal sikkerhed, som samtidig gør Letvadvej og Bygaden uinteressant for gennemkørsel. De nye boliger, særligt i zone C, er tiltænkt en højde inkl. terrænregulering på 14 m, næsten dobbelt så højt, som nævnt i Lokalplanen for Sandtuevej 3-79, hvor maksimalhøjden var angivet til 8,5 m. Dette harmonere ikke med området. Allerede nu kan man tydeligt se, hvordan den nye bebyggelse på sydsiden af Hasserisenge samt i gammel hasseris midte skæmmer området, og på alle måder er opført uden hensyn til omkringliggende bebyggelse. Venlig hilsen Anders Ahlmann Andersen & Bettina Mark Bastholm ID: 300 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

9 7. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 6. juni :39:54 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :42:00 Name: Address: Postnr: 9200 By: Aalborg Tlf: Emne: Indsigelse mod vej gennem Sofiendal Kategori: Kommentar Kommentar: Letvadvej kan ikke bære mere trafik, den er i forvejen meget trafikeret. I myldretiden er der lange køer fra tilstødende veje og det er meget svært at passere. Især farligt og utrygt som cyklist. ID: 301 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

10 8. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 7. juni :15:07 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :17:00 Name: AMBITIOUS - Peter Jølck Address: Østre Havnegade 12-3 sal th. Postnr: 9000 By: Aalborg Tlf: pj@ambitious.dk Emne: Ændringsforslag til lokalplanbestemmelse pkt Anvendelse, delområde D Kategori: Kommentar Kommentar: Ændringsforslag til lokalplanbestemmelse pkt Anvendelse, delområde D Maksimalt 25 % af boligerne i det enkelte byggeområde, jf. kortbilag 4, må indrettes med vandrette lejlighedsskel, såfremt bebyggelsens ydre karakter fastholdes som kilehus. Maksimalt 35 % af boligerne i det enkelte byggeområde, jf. kortbilag 4, må indrettes med vandrette lejlighedsskel, såfremt bebyggelsens ydre karakter fastholdes som kilehus. ID: 302 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

11 9. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 8. juni :30:32 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :30:00 Name: Jacob Vestergaard Address: Hans Kirks vej 9 Postnr: 9200 By: Aalborg SV Tlf: jar@fibertex.com Emne: Vedr. Lokalplan Kategori: Kommentar Kommentar: Kommentaren går på afvikling af den tiltagne trafik på Letvadvej mod city syd. Der er tiltagende trafik mod syd og med 500 nye boliger med Sofiendal Enge vil det give yderligere både bløde og hårde trafikanter. Jeg tænker blandt andet på børnefamiliers trafik til og fra skole og arbejde. Der er i forvejen rigtig dårlige forhold på Letvadvej for både gående og cyklister. ID: 303 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

12 10. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 8. juni :33:26 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :33:00 Name: Jacob Vestergaard Address: Hans Kirks vej 9 Postnr: 9200 By: Aalborg SV Tlf: jar@fibertex.com Emne: Lokal plan Kategori: Kommentar Kommentar: Hvordan er støjgener fra den kommende 3. Limfjordsforbindelse undersøgt i forhold til byggeriet på Hasseris Enge. De familier der flytter ind i området må jo komme til at opleve et sandt støj mareridt. ID: 304 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

13 11. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 11. juni :45:38 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :46:00 Name: Anne Address: Visborggaardvej 15 Postnr: By: Aalborg sv Tlf: Anne6787@gmail.com Emne: Skalborg kan ikke rumme mere trafik Kategori: Kommentar Kommentar: Jeg vil gerne gøre indsigelse mod at etablere en ny tilkørselsvej fra mange nye husstande ned på letvadvej. En vej der i forvejen er tungt belastet med trafik. Ved at øge trafikken på letvad vej vil trafikken på Lindenborg vej, der er skolevej for mange børn hver dag, øges betragteligt. Hver dag kl. 16 er der store trafikale problemer omkring krydset Sofiendalsvej / Letvadvej. Folk holder i lange køer op ad Sofiendalsvej, fordi de ikke kan komme ud på Letvadvej pga. meget trafik. Det betyder de vil køre ad Lindenborgvej, som mange andre også gør, op gennem herregårdskvarteret, hvor husene ligger med haver direkte ud til vejen og mange skolebørn dagligt omk. kl. 16 krydser vejen for at kommer sikkert hjem til deres hus beliggende i digterkvarteret. ID: 305 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

14 12. Indsigelse Til Aalborg Kommune By- og Landskabsforvaltningen Stigsborg Brygge Nørresundby Att. Lokalplanlægger Indsigelse Indsigelse vedrørende lokalplanforslag som er i offentlig høring til d Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal. Til By- og Landskabsforvaltningen. Fredskoven i Sofiendal Enge må ikke rives ned for at etablere en ny gennemvej! Jeg sender hermed en indsigelse mod etablering af en ny gennemvej fra Letvadvej til den kommende boligdistrikt via vores lille Fredskov. Aalborg har i de seneste år udvidet sig markant med nye byggerier. Byggebom tendensen gør, at grønne områder flytter sig længere udenfor byerne, og dette kræver ekstra tid og resurser, at man skal køre længere distancer for at opleve skov og natur. Med de kommende byggeprojekter i Sofiendal Enge vil vi, som borgere, miste disse grønne og attraktive områder omkring os. Sofiendal Enge burde ikke ligne et distrikt, som er bygget af beton, asfalt og mursten! Den skal bevare sin charme fra de oprindelige landsbystider og sin nemme adgang til friluftsliv. I vores område er der mange børnefamilier, ældre samt unge, som benytter skoven jævnligt. Den virker støjafskærmende fra trafikkerede Letvadvej, og giver et bedre klima med renere luft, hvilket i forvejen er forurenet pga. trafikken. Derfor ønskes det, at der skal være plads til Fredskoven i området! Sandtuevej er i forvejen belastet af støj og trafik fra Letvadvej og Nibevej. Der er et stort kaos i myldretiden både om morgenen og om aftenen ved t-krydset: Sofiendalvej/Sandtuevej/Letvadevej og længere ved Letvadvej/Nibevej lysregulering. Samme situation opstår i weekenderne, når aalborgenserne skal på indkøb i City Syd. Det nye planforslag for Sofiendal Enge omfatter et nyt byområde med ca nye boliger 1 som nemt kan gå op til nye beboere. Derfor kan det ende med, at der kører op til flere tusinde (ca. 3000) bilture, dagligt. Letvadvej og Sandtuevej vil blive voldsomt udsat for enorm støj fra trafikken, og det vil dagligt være en forhindring for mange beboere og skolebørn, at komme ud fra området pga. forøget trafikmængde i området. Politikkerne og byrådet bedes derfor venligst at tage opgaven og finde en alternativ løsning til etablering af en ny gennemvej til det nye distrikt/byområde. Fredskoven og adgangen til friluftsliv skal bevares! 1 Lokalplanforslag Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal. Afsnit Befolkningens levevilkår og materielle goder. S.90

15 Forslag til etablering af ny vej: Adgangsvejen flyttes til den sydlige del af fredsskoven mod Ny Nibevej, som tilsluttes til Letvadvej i forbindelse med Ny Nibevej tilslutningen, evt. i form af et rundkørselsanlæg. Adgangsvejen udføres som direkte tilslutning til Ny Nibevej. Skelagervejs forlængelse etableres nu, og tilslutning foretages hertil. Illustration ses forneden: Med venlig hilsen, Elena Pribylova

16 13. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 12. juni :57:35 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :58:00 Name: Mikkel Staal-Rasmussen Address: Hand Kirks vej 3 Postnr: 9200 By: Aalborg SV Tlf: Tilmikkel@gmail.com Emne: Ny vej til Letvadvej,9200 Kategori: Kommentar Kommentar: Jeg ønsker IKKE at denne vej skal gå igennem en fredet skov samt tilfører en så kraftig belastning på letvadvej og de omlæggende veje i området. Vi har i forvejen alt for meget gennemgående trafik. Det ville være til stor ulempe for alle i området. ID: 307 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

17 14. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 12. juni :46:06 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :46:00 Name: Charlotte Address: Postnr: By: Tlf: Jorgensencharlotte@hotmail.com Emne: Indsigelse Kategori: Kommentar Kommentar: Jeg har en indsigelse imod dette forslag. Det virker ikke helt gennemtænkt, at man ønsker at skabe mere trafik på Letvadvej. Der er nok biler og kø i forvejen! Og det er i forvejen svært nok at dreje ud på Letvadvej fra Sofiendalsvej, der er ofte lang kø. Så frygter at det bliver helt umuligt, at kunne dreje til venstre fra Sofiendalsvej, hvis man etablerer et kryds henne ved skoven. Hvis der skal bygges, hvorfor laves der så i stedet ikke en lysregulering i krydset ved Letvadvej og Sofiendalsvej? Så kunne trafikken ledes bag om i stedet for igennem skoven, og skabe en "stopklods". Det er vist ikke foreslået af folk der færdes i området! ID: 308 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

18 15. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 13. juni :59:32 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :59:00 Name: Thomas Idskov Address: Lerkenfeltvej 2 Postnr: 9200 By: Aalborg SV Tlf: idskov@gmail.com Emne: Indsigelse mod vej gennem fredskov i Aalborg-bydelen Sofiendal Kategori: Kommentar Kommentar: Hermed fremsendes indsigelse mod den planlagte vej i Aalborg-bydelen Sofiendal: - det er uacceptabelt at dele af fredskov inddrages til etablering af vej - Letvadvej og området kan ikke bære mere trafik. ID: 309 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

19 16. Indsigelse Indsigelse, Adgang til sydlig bebyggelse, Sandtuevej Adgang til den sydlige bebyggelse: Som beboer på Sandtuevej er jeg stærkt uenig (og uforstående) overfor planen om at lægge adgangsvejen umiddelbart op ad de sydlige huse på Sandtuevej, især når jeg tænker på at det "kræver" følgende: 1. En dispensation til at ødelægge et stykke fredet skov, som iøvrigt virker som støjværn for borgerne på Sandtuevej ift. Nibevej. 2. Fjernelse af et stykke rekreativt område, som støder umiddelbart op til fællesarealet/legepladsen på Sandtuevej 3. En kraftig forøgelse af trafikmængden på Letvadvej, som i forvejen er håbløs i myldretiden, da den bruges af mange bilister/lastbiler i stedet for Hobrovej (som er håbløs i myldretiden). Der ses således bort fra princippet om at tilsikre borgerne hurtig og effektiv trafikafvikling. Forslag: 1. Adgangsvejen flyttes til den sydlige del af Fredsskoven mod Ny Nibevej og tilsluttes til Letvadvej ifm. Ny Nibevej tilslutningen, evt. i form af et rundkørselsanlæg. 2. Adgangsvejen udføres som direkte tilslutning til Ny Nibevej. 3. Skelagervejs forlængelse etableres nu, og tilslutning foretages hertil. 4. Sandtuevej forlænges, og der udføres et større kryds ved Letvadvej/Sofiendalsvej Jeg beder om, at Aalborg Kommune kraftigt genovervejer, om denne vej-gennemføring kunne ende op som endnu en sag, hvor der skal undskyldes offentligt for useriøs sagsbehandling, og hvor borgerne tilsidesættes for andre hensyn (økonomi, bygherrerne, egne politiske ambitioner etc.) Til sidst vil jeg gerne understrege, at jeg fuldt ud forstår Aalborgs behov for at vokse, og at vi ikke kunne beholde den dejlige eng til evig tid. Men vej-gennemføringen er er ikke i orden. Jimmy Beuschau Sandtuevej Aalborg SV jau721@gmail.com

20 17. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 13. juni :18:31 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :18:00 Name: Ulla Ussing Houmann Address: Bykrogen 38 Postnr: 9200 By: Aalborg SV Tlf: ullaussing@gmail.com Emne: Boliger, Sofiendalsvej Enge Kategori: Kommentar Kommentar: Bor selv i Bykrogen og med nuværende trafik er det meget svært at komme ud på Bygaden. Hvad med at man tænker nogle rundkørsler ind, det vil få trafikken til at glide? ID: 311 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

21 18. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 13. juni :40:56 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :41:00 Name: Anette Nielsen Address: Byklemmen 21 Postnr: 9200 By: Aalborg SV Tlf: ani@nordelektro.dk Emne: Indsigelse Kategori: Kommentar Kommentar: Indsigelse mod lokalplan. Vi gør hermed indsigelse mod lokalplan Indsigelse mod primær sti fra Hasseris Enge Syd til Sandtuevej. Denne sti vil komme til at ligge i skel til vores bolig. Dette vil betyde et direkte kig ind i vores stue og soveværelse. Endvidere frygtes for støj og larm fra stien, der vil blive brugt af beboere, motionsløbere, cykelryttere, knallertkørere, hundeluftere etc., hvilket nemt kan blive til flere hundrede dagligt. Der lægges stor vægt på grønne områder for de nye boliger, mens man vælger at anlægge en primær sti på 4 mtr. bredde klods op af eksisterende boliger. Tænk dog på at vi også stadig gerne vil bo et attraktivt sted, vi var der jo trods alt først. Vi mener der bør etableres et grønt område foran Byklemmen/Byvænget inden stien og byggeriet starter. Og at stien anlægges i det nye område. 2. Indsigelse mod byggehøjde i zone C. En byggehøjde på 12 m vil medføre direkte nabokig i vores stue/soveværelse og have. De seneste opførelser i området har haft en max. Højde på 8,5 mtr., hvilket også var udgangspunktet i forslag til kommuneplantillæg Vi mener fremtidig bebyggelse på områder tæt på eksisterende boliger skal begrænses til 8,5 mtr. Også her kunne et grønt område inden nye boliger starter være en løsning, da nye boliger så kommer længere væk. 3. Indsigelse mod trafik. Det vækker bekymring at Sofiendal s indbyggertal næsten fordobles, uden plan for afvikling af trafik i et i forvejen meget belastet område. Gennemsnitslængden på en bil er ca. 4 m. tager man biler og ganger med 4, er vi oppe på 12 kilometer biler, vel at mærke uden afstand. Er helt klar over at disse biler ikke kører på en gang, men det kan ikke undgås at der er spidsbelastninger morgen og eftermiddag. Problemet vil ikke alene ligge på Bygaden/Letvadvej, men også på alle tilkørselsveje. Man må nødvendigvis se på om området kan klare så stor en udstykning, både med hensyn til trafik, skoler, institutioner og indkøbsmuligheder. På eternitgrunden er der eksempelvis opført 4 store dagligvarebutikker, men umiddelbart ser det ikke ud til at være noget der er projekteret i udstykninger af Sofiendal Enge. Hans og Anette Nielsen, Byklemmen

22 ID: 312 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

23 19. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 13. juni :59:53 Vedhæftede filer: Bilag 1.pdf Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :00:00 Name: Liselotte Bundgaard Address: Postnr: By: Tlf: lhb@os.dk Emne: Stop bygning af 600 nye Boliger i Skalborg ved Letvadvej Kategori: Kommentar Kommentar: Jeg har hørt, at det er planen at bygge 600 nye boliger i Skalborg ved Letvadvej. Jeg bor selv i digterkvarteret på Jakob Knudsens Vej, og vil derfor gerne udtrykke min store bekymring ved dette projekt. Jeg har desuden nogle spørgsmål, som jeg gerne vil have svar på: Mener I, at Letvadvej kan klare mere trafik? Har I lavet trakfikkontrol på Letvadvej en lørdag og se hvordan trafikken er - eller en eftermiddag? Er det ikke synd at ødelægge fredsskoven ved ny Nibevej, og dermed belaste kvarteret med endnu mere trafik? Jeg har været ved at læse i lokalplanen for Skalborg, og mener at planen er i direkte modstrid med den nye lokalplan, som er lavet for Skalborg, hvordan kan I forsvare at bygge, når det er i strid med lokalplanen? Se mine input i bilag 1. Hvor der blandt andet nævnes at I vil samarbejde om bedre skoleveje, mindske gennemkørsel af trafikken i boligområdet. Letvadvej er i forvejen er alt for belastet af trafik - ikke mindst fordi det for mange er en genvej ud til City Syd og Storcenteret. I spidsbelastede perioder vil Digtervejen bliver brugt endnu mere som aflastningskanal, end de veje gør nu. Digtervejen bliver brugt til skolebørn. Desuden vil trafik til og fra dit kvarter og ikke mindst Sofiendalsvej blive ekstra besværlig med de ekstra ca daglige kørsler, som hele projektet forventes at tilføje til vores område. Jeg ser frem til at høre fra jer, og håber virkelig at I vil observerer, hvordan spidsbelastningerne er inden i godkender projektet!! ID: 313 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

24 Det gode hverdagsliv: side 13 i lokalplanen: Som bydel skal Skalborg jævnfør kommuneplanens hovedstruktur, have kvalitet for de borgere der bor der. Som forstad skal Skalborg udvikles som et veldefineret nærmiljø med lokal identitet og særpræg, der danner grundlag for et godt hverdagsliv. Gode bydele skabes ikke kun for borgerne, men også af borgerne og kan bl.a. omfatte oprettelse af gode mødesteder, nærrekreative arealer, forbedret infrastruktur og nye boformer. Tiltag og fokusområder: side 21 i Lokalplanen: Nu/kort sigte: Mindskelse af gennemkørende trafik i boligområder, udbedring af 2 sortpletudpegninger på Hobrovej, samt afdækning af muligheder for optimering af fodgængeres krydsning af de store veje. Kort sigte/mellem sigte: Busbane og øget frekvens på nærbane. Afdækning af mulighed for styrkelse af cykelrutenet, blandt andet banestien og trafikforhold på Letvadvej. Forbedring af interne forbindelser og synliggørelse af ruter og stinet. Samarbejde om bedre Skolevej og forbindelse mellem skole og Agri Nord Idrætscenter. Mellem/lang sigte: Aflaste Hobrovej ved ny motorvejstilslutning til City Syd. Forbedring af krydsningsmulighed for bløde trafikanter og udrulning af SMART mobilitet Se side 52 til 55 i lokaplanen: For i planlægningen at modvirke en visuel sammensmeltning mellem bydelen og City Syd skal der ofres særlig opmærksomhed mod forarealer ifbm. principperne om grønne indfaldsveje og differentiering ifht. City Syds åbne struktur med diffuse parkeringslandskaber, skiltning og skala. Digterkvarteret skal fremstå som forstad og boligområde, med et grønt præg. Langs med Letvadvej skal der sikres et grønt præg, der understreger bakkefoden og tydeliggør den grønne forbindelse langs mellem Drastrupkilen og Østerådalen. Indsatsen kan med fordel kombineres med eventuel separatkloakering og cykelforbindelse. Mål: side 81 Målet er at opgradere plangrundlaget, således at området langs Hobrovej og Ny Nibevej kan revitaliseres og danne et byarkitektonisk fikspunkt ved krydset Hobrovej-Indkildevej på toppen af Skalborg Bakke. Samtidigt markerer det kanten til bydelen og skærmer det bagvedliggende boligområde fra vejene. Målet er at skabe en ny alsidig facade mod Hobrovej og Ny Nibevej, hvor bakketoppen understreges og skalaen forholder sig til både det store trafikrum og de omkringliggende bebyggelser. Derudover skal udviklingen af området også implementere byudviklingsplanens principper om forarealer samt sikre de grønne indfaldsveje. Området skal definere Digterkvarterets nordlige grænse og sammenbinde det med de mange bydelsfunktioner omkring krydset Indkildevej/Hobrovej og Sofiendalskolen. Den sydlige del af området skal danne overgang mellem kantbebyggelsen langs indfaldsvejene og villakvarteret. Anvendelse Anvendelsen til boliger og andre støjfølsomme formål forudsætter at trafikstøjen ikke

25 overstiger grænseværdier jf. retningslinje 13.3 Hensigten er at området skal udvikles i kraft af den specifikke placering: ift. det overordnede vejnet, med høj synlighed ift. at markere bakketoppen og ankomsten til Skalborg med fokus på facadevirkning, udformning af forarealer og sammenbinding af funktioner omkring det store trafikrum. som skærm mellem de overordnede veje og det bagvedliggende parcelhusområde. Forud for ny bebyggelse i området, skal der gennemføres en lokalplanlægning. Planlægningen skal sikre tilfredsstillende adgangs- og oversigtsforhold, miljøforhold, bymæssige- og grønne kvaliteter og redegøre for samspillet

26 20. Indsigelse Indsigelse, Adgang til sydlig bebyggelse, Sandtuevej Adgang til den sydlige bebyggelse: Som beboer på Sandtuevej er jeg stærkt uenig (og uforstående) overfor planen om at lægge adgangsvejen umiddelbart op ad de sydlige huse på Sandtuevej, især når jeg tænker på at det "kræver" følgende: 1. En dispensation til at ødelægge et stykke fredet skov, som iøvrigt virker som støjværn for borgerne på Sandtuevej ift. Nibevej. 2. Fjernelse af et stykke rekreativt område, som støder umiddelbart op til fællesarealet/legepladsen på Sandtuevej 3. En kraftig forøgelse af trafikmængden på Letvadvej, som i forvejen er håbløs i myldretiden, da den bruges af mange bilister/lastbiler i stedet for Hobrovej (som er håbløs i myldretiden). Der ses således bort fra princippet om at tilsikre borgerne hurtig og effektiv trafikafvikling. Forslag: 1. Adgangsvejen flyttes til den sydlige del af Fredsskoven mod Ny Nibevej og tilsluttes til Letvadvej ifm. Ny Nibevej tilslutningen, evt. i form af et rundkørselsanlæg. 2. Adgangsvejen udføres som direkte tilslutning til Ny Nibevej. 3. Skelagervejs forlængelse etableres nu, og tilslutning foretages hertil. 4. Sandtuevej forlænges, og der udføres et større kryds ved Letvadvej/Sofiendalsvej Jeg beder om, at Aalborg Kommune kraftigt genovervejer, om denne vej-gennemføring kunne ende op som endnu en sag, hvor der skal undskyldes offentligt for useriøs sagsbehandling, og hvor borgerne tilsidesættes for andre hensyn (økonomi, bygherrerne, egne politiske ambitioner etc.) Til sidst vil jeg gerne understrege, at jeg fuldt ud forstår Aalborgs behov for at vokse, og at vi ikke kunne beholde den dejlige eng til evig tid. Men vej-gennemføringen er er ikke i orden. Rikke Juul Thygesen Sandtuevej Aalborg SV rikkethygesen1418@gmail.com

27 21. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 13. juni :24:16 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :24:00 Name: Debra Stephens Address: Byklemmen 27a Postnr: 9200 By: Aalborg SV Tlf: debrapv@hotmail.com Emne: Trafik på Bygaden/Letvadvej Kategori: Kommentar Kommentar: Det bekymrer mig meget med den øgede trafik der forventes at komme. Kan slet ikke forstå hvordan det vil kunne lade sig gøre da vejen allerede er meget trafiktung og det især i myldretiden kan være enormt svært at komme ud fra sideveje eller krydse vejen som fodgænger. ID: 316 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

28 22. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 13. juni :30:44 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :31:00 Name: Vlas Batura Address: Postnr: By: Tlf: vlasbatura@yahoo.com Emne: Indsigelse vedr. lokalplanforslag Kategori: Kommentar Kommentar: Jeg er dybt uenige med de planner om at etablere en ny bebyggelse område med de ca. 600 boliger (og i alt 1000+!). Vores argumenter er som følge: - Vi købte vores hus for nyligt (Sandtuevej) med den forudsætning, at der er bland andet adgang til naturområder og skov. Vores familie døjer med astma og allergi. Det er dybt frustrerende, at der skal opføres så mange boliger, som vil begrænse adgang til naturen. På samme tid det bringer mere forurening i form af udstødningsgasser fra kommende trafikforøgelse. - Det er alarmærende situation med trafikken på Letvadvej især i morgen- og aftentimerne. Vi mærker, at vi bruger mere og mere tid når vi bruger denne vej for at trafikere. Det er dybt uforståelig, at der skal bygges 600+ nye boliger (med tilsvarene antal biller) uden at der er godt tænkt på trafikale og logistiske problemstillinger. Brug af eventuelle trafiklys på Sofiendalsvej og Letvadvej vil næppe løse dette problem (der bruges kun en bane hver vej og Letvadvej er en forbindelsesvej fra hele Hasseris og omegn med Bilka/Storcenter Skalborg). - Adgang til vuggestue, børnehave, skole og andre daglig institutioner som risikere at være mere begrænset med eksplosiv tilflytning af nye beboere. Forslag: - Flytte forbindelsesvej mellem Letvadvej og den sydlige bebyggelse i skoven fra de eksisterende boliger så langt som muligt mod Ny Nibevej. Eventuelt andre forbindelsesmuligheder for ny boligblok. - Etablere en naturlige adskillelse i form af skovlinje i 3 m. bredde mellem de eksisterende bygninger på Sandtuevej og de kommende bygninger. - Opførelse af nye daginstitutioner i området. ID: 317 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

29 23. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 14. juni :57:23 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :57:00 Name: Monika Nielsen Address: Sandtuevej 3 Postnr: 9200 By: Aalborg Sv Tlf: Monika.nielsen@hotmail.com Emne: Indsigelse til lokalplanforslag Sofiendal Enge Kategori: Kommentar Kommentar: Jeg vil gerne rette opmærksomheden på de trafikale udfordringer, som området allerede oplever i spidsbelastningsperioderne. At tilføre området endnu en indfaldsvej fra et nyt område, som kan føje ca ekstra kørsler til, vil kun skabe endnu større problemer - uanset hvor vejen lægges. Tragteffekten og stase af trafikken vil uværgeligt blive en kendsgerning. Når man påtænker et nyt byggeri, som tilføjer området i nærheden af 1200 nye boliger med dertilhørende behov for en ændring af infrastrukturen, så kan man ikke "nøjes" med blot at tænke nu-og-her-løsninger, fordi det er billigst, men der må tænkes langsigtet. Uanset hvor man kunne finde på at lede trafikken ud på Letvadvej, vil problemet være det samme. Forlæng Skelagervejs forløb og få koblet de to nye områder sammen fra start og benyt Ny Nibevej som aflastningskanal - især for dem, som skal på motorvej alligevel. Tænk over de "bløde" trafikanter, ikke blot cyklisterne, men også fodgængere i området. Mange benytter sig af muligheden for at gå en tur og nyde "åndehullet" tæt på byen, og det er synd at ødelægge det. Ift. selve byggeriet er det mig noget uforståeligt, at man må bygge op i meters højde, da tidligere byggerier i området har en max-højde på 8,5 meter. Har man tænkt over kystnærhedszone? Såfremt der skal ligge byggeri af væsentlig højde, bør der tages hensyn til allerede eksisterende boligområder, som kan generes af disse høje bygninger - de bør derfor placeres så langt væk og perifert, at de ikke er til gene for nogen. Mit ønske er, at man endnu en gang sætter sig til tegnebrættet og tager de visionære briller på og tænker i et fremtidsperspektiv i stedet for med et ønske om økonomisk vinding her og nu. ID: 319 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

30 24. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 14. juni :18:40 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :19:00 Name: Claus Elimar Address: Postnr: By: Tlf: Elimar@mail.dk Emne: Trafikken i Bygaden og Letvadvej i.f.t. Sofiendal Enge Kategori: Kommentar Kommentar: De 1200 nye boliger som er planlagt på Sofiendal Enge vil skabe total trafik kaos i Bygaden og Letvadvej. Infrastrukturen i området er IKKE gearet til at klare det ekstra antal biler disse mange boliger vil give. Disse biler skal ledes af andre veje og ikke via fredskov til Letvadvej og gennem Bygaden. ID: 320 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

31 25. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 14. juni :19:48 Vedhæftede filer: Forslag til lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal samt forslag til tillæg for Sofiendal Enge.pdf Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :20:00 Name: Vejdirektoratet Address: Niels Bohrs Vej 30 Postnr: 9220 By: Aalborg Øst Tlf: tgo@vd.dk Emne: Vejdirektoratets bemærkninger vedr. forslag til lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal samt forslag til tillæg for Sofiendal Enge Kategori: Kommentar Kommentar: Til By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune Hermed fremsendes Vejdirektoratets bemærkninger til forslag til lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal samt forslag til tillæg for Sofiendal Enge, se vedhæftede fil. Bemærkningerne giver ikke anledning til indsigelse. Kopi til orientering til Erhvervsstyrelsen. Venlig hilsen Trine Gram Overby Landinspektør Planlægning og Myndighed (Aalborg) ID: 321 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

32 Aalborg Kommune, By- og Landskabsforvaltningen Plan & Udvikling Stigsborg Brygge Nørresundby Sendt via plan.udvikling@aalborg.dk Dato 14. juni 2017 Sagsbehandler Trine Gram Overby Mail tgo@vd.dk Telefon Dokument 17/ Side 1/2 Forslag til lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal samt forslag til tillæg for Sofiendal Enge Vi har via PlansystemDK den 28. april 2017 modtaget mail om, at Aalborg Kommune har offentliggjort forslag til lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal samt forslag til tillæg for Sofiendal Enge fra den 28. april 2017 til den 23. juni Bemærkninger Lokalplanområdet (delområde G) og kommuneplanramme 3.5.R2 Sofiendal Enge afgrænses mod vest af de af Vejdirektoratet tinglyste byggelinjer for 3. Limfjordsforbindelse. Planforslagene giver ikke anledning til indsigelse, men vi har følgende bemærkninger til lokalplanforslaget: Ad 1 Det bemærkes, at lokalplanområdet giver mulighed for etablering af boligformål, offentlige formål (institutioner) og anlæg for klimatilpasning, samt at lokalplanområdet vejbetjenes fra kommunevejene Poul Anker Bechs Vej i nord og Letvadvej i syd, jf. kortbilag 3. Ad 6.8 Vejdirektoratet bemærker, at der ikke kan skiltes i delområde G, hvormed en fremtidig interesse vedr. varetagelse af naturbeskyttelseslovens 21 om skilte i det åbne land er tilgodeset. Ad 10.2 Kommunen har pligt til at sikre, at støjbelastede områder (hvor støjniveauet er højere end Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier) ikke udlægges til boliger eller anden støjfølsom anvendelse, med mindre lokalplanen har bestemmelser om støjbeskyttelse jf. Bekendtgørelse af lov om planlægning, Miljøministeriet LBK nr. 937 af 24. september 2009, 11a, stk. 1 nr. 8 samt 15a, stk. 1. En eventuel fremtidig overskridelse af Miljøstyrelsens grænseværdier for vejstøj i lokalplanområdet er Vejdirektoratet uvedkommende. Vejdirektoratet Niels Bohrs Vej Aalborg Øst Telefon vd@vd.dk vejdirektoratet.dk SE EAN

33 Kopi til Erhvervsstyrelsen via Venlig hilsen Trine Gram Overby Landinspektør 2

34 26. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 14. juni :08:48 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :09:00 Name: Susanne Kastrup Jensen Address: Sandtuevej 79 Postnr: 9200 By: Aalborg SV Tlf: sukaje@icloud.com Emne: Lokalplan Kategori: Kommentar Kommentar: Vi ønsker hermed at gøre indsigelse ift. ovenstående lokalplan. Vi synes selv, at vi bor i et skønt område, men det gør os bekymret, at der vil ske markante ændringer. Vores bekymringer er : - infrastrukturen i Sofiendal/Aalborg SV området - ændring af eksisterende Fredsskov - befolkningsmæssig stigning i området ift. indkøb, skoler, institutioner m.m. Med den nye lokalplan vil der komme mere trafik i et område, som i forvejen er belastet. Skal man ud fra Sandtuevej er det ofte svært og indimellem risikofyldt pga, megen trafik. Det gælder alle trafikanter (biler, cyklister, gående ). Det er ikke trygt for områdets børn at færdes, hvis man bor på denne side og det er bekymrende, at trafikken med den nye plan, øges. Vi har behov for en sikker vej til skole. Den eksisterende Fredsskov påvirkes af denne plan og det vil påvirke husene og vores fællesareal, hvor børnene for nuværende trygt kan færdes. Der leges også i Fredsskoven og råvildt færdes der også. Vi synes, at det er uhensigtsmæssig at vejen netop skal etableres her og forringe vores forhold og øge støjgener og tænker ligeledes på sikkerheden. Med øgning i befolkningstallet vil der være behov for at se på forhold som skole, institutioner og indkøb, er det nok med de eksisterende skoler og institutioner? Vi håber, at ovenstående vil være med i jeres overvejelser ift. den fremtidige lokalplan. Mvh Niels Borup Jensen og Susanne Kastrup Jensen ID: 322 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

35 27. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 16. juni :00:59 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :01:00 Name: Lone og Palle Engen Address: Letvadvej 11 Postnr: 9200 By: Aalborg SV Tlf: lone.engen@gmail.com Emne: Indsigelse i forbindelse med lokalplanen Kategori: Kommentar Kommentar: Vedr. Traffikproblemer på Letvadvej Her er nogle betragtninger vedr. trafikken på Letvadvej Vi har boet her siden 1971, hvor der var stille og roligt, og vi kun havde Spæncoms lastbiler - som senere fik udkørsel fra Halkærvej til Nibevej. Så begyndte man at udbygge City-Syd, og trafikken tog til, uden at man tænkte på at udbygge vejnettet dertil. I dag har vi kø uden for vores hus fra kl. ca på hverdage og lør-søndage fra kl. ca (er centeret lukket bare èen dag, er der dagen efter kø fra kl. ca ). Det er ikke nemt at køre ud fra vores carport. Nu vil I så tillade yderligere ca biler, der skal ud på Letvadvej fra kommende nybyggeri. Vi på Letvadvej synes ikke, at det er særligt hensigtsmæssigt. Et af problemerne med kø på Letvadvej er lyskrydset Letvadvej/Nibevej. Der kommer i myldretiden kun ca. 5 biler ud på Nibevej ved hvert skift. Dette skyldes dels, at krydset bliver fyldt op på Nibevej, da bilerne ikke kommer væk ved krydset Nibevej/Hobrovej, dels at der er udkørsel fra Burger King, som man skal holde tilbage for ved venstresving. Forslag: 1. rundkørsel Letvadvej/Nibevej 2. længere grønt lys i myldretiden i samme kryds samt grøn pil mod Hobrovej 3. luk ud- og indkørsel til Burger King fra Nibevej 4. vejen bag Gades Møbler over mod Jem og Fix føres igennem til Ny Nibevej, så trafikken fra vest kan komme ind denne vej - der er ikke mange, der drejer fra ved Frejlev. 5. luk afkørsel fra Ny Nibevej til Letvadvej Håber I vil tage disse forslag i betragtning - vi giver gerne kaffe til de implicerede, hvis vi skal uddybe det yderligere. Venlig hilsen Lone og Palle Engen

36 ID: 323 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

37 28. Indsigelse Indsigelse mod lokalplanforslag , boliger Sofiendal Enge Syd. Trafik Lokalplaner er underordnede Kommuneplan og Kommuneplanrammer. I Kommuneplanrammer for Sofiendal står beskrevet: Skelagervejs forlængelse skal ses i sammenhæng med boligudviklingen i engene. Disse boligbebyggelser skal vejbetjenes herfra...endvidere står der : Der lægges op til at forbedre tilgængeligheden for cyklister til City Syd fra den vestlige del af Aalborg ved at prioritere Letvadvej/Bygaden som cykelforbindelse ved etablering af cykelstier og kantbaner. Lokalplanforslag synes ikke at harmonere med Kommuneplanramme for Sofiendal, snarer tværtimod. Man må forudse at 50% af den trafik fra den nordlige del af bebyggelsen Sofiendal Nord, der anvender vejen Hasseris Enge Syd også vil anvende Letvadvej/Bygaden. Dette sammenholdt med den nuværende trafik og trafikken fra den nye bebyggelse Sofiendal Syd, vil udgøre en trafikbelastning, som Letvadvej/Bygaden slet ikke er dimensioneret til at klare. Det er afgørende for alle trafikanter og beboere i området, at Letvadvej/Bygaden ikke belastes yderligere. For at tilgodese kommuneplanen med hensyn til trafik i Sofiendal er løsningen at etablere minimum den sydligste del af Skelagervejs forlængelse med tilslutning til Ny Nibevej. Trafikken fra Sofiendal Syd ledes hertil. Lisbeth Sondrup og Poul Erik Sørensen Sandtuevej 49

38 29. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 18. juni :46:24 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :46:00 Name: Ulrik Address: Sandtuevej 71 Postnr: 9200 By: Aalborg SV Tlf: ulrikkp@gmail.com Emne: Indsigelse mod lokalplanforslag mm. Kategori: Kommentar Kommentar: Jeg vil hermed gerne gøre indsigelse mod dele af lokalplanforslag : - Bygaden/Letvadvej fra Skelagervej til City syd er i forvejen hårdt belastet i myldretiden og vejen har ikke kapacitet til mere i myldretiden. Trafikken fra yderligere 1000 boliger hvoraf ca. halvdelen allerede er under opførsel vil gøre fremkommeligheden meget mere kaotisk end den er i dag. Lokalplanens placering af adgangsvejen til det nye område er ikke hensigtsmæssig ift. legeplads med fodboldbane helt tæt på og en fredsskov, der fungerer som rekreativt område for områdets børn. Jeg foreslår at trafikken i stedet ledes ud på Ny Nibevej i et nyt lyskryds. Man kan da ikke blive ved at etablere nye boliger uden at have en vejinfrastruktur, der har kapacitet til at afvikle trafikken. Allerede i dag er er det til daglig frustration og et stort samtaleemne for beboere og bilisterne i området. -En højde på op til 4 etager eller 14 meter + evt. påfyldning af jord vil virke meget voldsomt ift. eksisterende byggeri som har en max højde på ca. 9 meter. Jeg foreslår at maxhøjden bliver som eksisterende boliger i området. ID: 326 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

39 30. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 18. juni :02:35 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :03:00 Name: Kim Luplau Address: Oxholmvej 5 Postnr: 9200 By: Aalborg SV Tlf: luplau@hotmail.com Emne: Indsigelse mod lokalplan Kategori: Kommentar Kommentar: Det kommende lyskryds er iflg. kommunens planer anlagt helt uden hensyntagen til den trakikale problemstilling som allerede er kendt for letvadvej og dennes beboere samt beboere i området på sandtuevej!!! Hvis kommunen absolut skal placere et lyskryds som dagligt skal befærdes af ca biler/ 600 nye husstande så burde kommunen tage byggeriet alvorligt og placere tilkørsel hvor de pågældende beboere på letvadvej ikke bliver berørt. Der er mange og langt bedre muligheder, fx længere sydpå af letvadvej ud for de grønne områder hvor der kan laves en rundkørsel, en særskilt vej eller frakørsel sammen med ny Nibevej! Det er ikke løsningen at følge kommunens nuværende forslag, det giver bare endnu større trafik kaos og øget sikkerheds risiko for alle de nuværende og kommende børn og familier i området!!!! ID: 327 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

40 31. Indsigelse Indsigelser mod Lokalplan , boliger, Sofiendal Enge Syd Indsigelse mod den planlagte tilslutning til Letvadvej, fra det nye sydlige bykvarter. Der nævnes følgende i Lokalplan side 100, i Trafik afsnittet: Der sker ny tilslutning til Letvadvej fra det sydlige bykvarter med nyt signalreguleret kryds og svingbaner for at sikre en tilfredsstillende trafikafvikling. Endvidere udføres interne veje med henblik på lav hastighed (40 km/t). Der foreslås ikke yderligere afbødende foranstaltninger. Det kan være svært at forstå at man planlægger en helt ny bydel med op til 600 boliger, og det eneste man planlægger for at afvikle den øgede trafik, er en tilslutning via et signalreguleret lyskryds ud til en allerede svært belastet tværvej. Et lyskryds vil ikke have nogen positiv effekt på den allerede eksisterende trafik - hverken i - eller uden for spidstimerne. Den vil kun have til formål at udsluse trafikken fra de 600 nye boliger, der så kan starte deres dag med at holde i kø i et lyskryds.! Spørgsmålet er også hvor de planlagte svingbaner skal anlægges. Er der plads til svingbaner i det område hvor den nye tilslutning til Letvadvej er illustreret.? Et lyskryds bør kun anvendes hvis der ikke er alternativer, og i det her tilfælde er der et alternativ.! Der nævnes følgende i Lokalplanen side 98, i Trafik og støj afsnittet: Området ligger i direkte forbindelse med reservationen til den planlagte 3. Limfjordsforbindelse mod vest samt en reservation til Skelagervejs forlængelse til Ny Nibevej. Med Skelagervejs forlængelse vil der kunne sikres en mere direkte adgang til det overordnede vejnet fra det vestlige Aalborg. Dette vil i mindre grad kunne medvirke til at aflaste Letvadvej. Hvis man allerede nu forlænger Skelagervej, så kan man lave en tilslutning fra det nye sydlige bykvarter, direkte ud til Skelagervejs forlængelse til Ny Nibevej! Derved vil man ikke alene aflaste Letvadvej/Bygade i en langt større grad, men også den øvrig trafik i området. Ved at lave en tilslutning vest for det nye sydlige bykvarter, direkte ud til Skelagervejs forlængelse til Ny Nibevej, så får man også masser af plads til at lave en rundkørsel evt. med svingbaner for endnu hurtigere afvikling af trafikken.! Henning Stage Nielsen Sandtuevej 3, 9200 Aalborg 18/

41 Indsigelser mod Lokalplan , boliger, Sofiendal Enge Syd Indsigelse mod den planlagte beslutning om, at tillade en bygningshøjde over 8,5 meter. I Lokalplanen for for Boliger, Sofiendal Enge, har man lavet en begrænset byggehøjde på 8,5 meter. Jeg mener derfor at det er et tegn på manglende respekt, over for de eksisterende borger der har bygget huse, og som er flyttet til Sofiendal Enge med en forventning, at der ikke bliver bygget højere end de anførte 8,5 meter i Engene.! Området for Lokalplan , er beliggende inden for kystnærhedszonen. Ifølge Planlovens 16 stk. 3 gælder at der for bebyggelse, og anlæg i kystnærhedszonen skal oplyses om den visuelle påvirkning af omgivelserne, og der skal ved bygningshøjder over 8,5 meter anføres en begrundelse for den større højde. Sofiendal Enge er med sit flade og åbne karakter meget sårbar overfor spredt og dominerende bebyggelse, og jeg mener ikke at kommunen har gode nok begrundelser for at tillade en bygningshøjde op til de anførte 14 meter, uden at det giver markante visuelle påvirkninger af omgivelserne! Hvis man allerede nu kikker på byggeriet ved Poul Anker Bechs vej. Så er det meget tydeligt hvor meget dette byggeri fylder i landskabet, netop pågrund af at de bygger op til de 14 meter! Når jeg kikker på skitsen over strukturplanen af området fra Tegnestuen Vandkunsten, og ligeledes på reference billederne fra lokalplanen (se Figur 1. & Figur 4. herunder) så mener jeg ikke at der taget nogen som helst hensyn til naturen i lokalområdet, eller til de eksisterende beboer der med alt tydelighed bliver klemt inde bag de meget dominerende boligblokke.! Henning Stage Nielsen Sandtuevej 3, 9200 Aalborg 18/

42 Indsigelser mod Lokalplan , boliger, Sofiendal Enge Syd Henning Stage Nielsen Sandtuevej 3, 9200 Aalborg 18/

43 32. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 20. juni :25:26 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :25:00 Name: Ole Thomsen Address: Sandtuevej 63 Postnr: 9200 By: Aalborg SV Tlf: sandtuevej@gmail.com Emne: Indsigelse vedr. lokalplanforslag Kategori: Kommentar Kommentar: Forslaget til lokalplan er på mange måder en stor og imponerende plan. Men det er overordentlig bekymrende, at der i planen ikke er gjort noget større arbejde i at tænke på den påvirkning, som så stor en plan har på bydelen. Samlet set er der, for hele det nye Sofiendal Enge projekt på boliger, tale om et område der kommer til at indeholde noget der ligner en fjerdedel af det samlede antal boliger i Skalborg. Men alligevel indeholder planen f.eks. ikke noget omkring skoleveje for de mange nye beboere. For ikke at tale om den almindelige trafikale påvirkning af bydelen. En plan så stor som denne fortjener vel at blive behandlet med mere respekt og omtanke end dette? Vores indsigelse går først og fremmest på planen om adgangsvejen fra Sofiendal Enge Syd gennem fredskoven og ud til Letvadvej. Denne løsning viser manglen på vilje til at finde løsninger, der vil fungere på længere sigt. Trafik fra 600 boliger ledt ud i et lyskryds midt mellem til- og frakørsel for Ny Nibevej og Krydset ved Sofiendalsvej. Man kan spørge sig selv om denne plan tager hensyn til nye og eksisterende beboere? Eller om den tager mere hensyn til de økonomiske interesser, der ligger i projektet? Et fornuftigt og i høj grad mere langsigtet alternativ vil være realiseringen af omfartsvejen i forlængelse af Skelagervej ud til Ny Nibevej. Umiddelbart kan det være svært at forstå, at den plan, der er for omfartsvejen i forlængelse af Skelagervej ud til Ny Nibevej, ikke er tænkt ind i dette projekt fra starten. Denne forbindelsesvej ville kunne sørge for en bedre udledning af trafikken fra hele området med de nye boliger, ved at lede trafik fra området via Ny Nibevej videre ud til Motorvej eller via Skelagervej videre ind mod byen. Denne løsning kunne endda vise sig også at have en positiv indvirkning på det trafikale pres der er fra Ny Nibevej og ind mod Hobrovej, da trafik fra Ny Nibevej da vil få en nemmere adgang til Aalborg via Skelagervej. Hvis eneste løsning for adgang til og fra Sofiendal Enge Syd absolut skal være via direkte forbindelse til Letvadvej. Så må det mest fornuftige være at placere denne længst væk fra eksisterende bebyggelse og legeplads på Sandtuevej, samt med en placering, der ikke betyder, at eksisterende beboere på Letvadvej skal køre direkte fra egen indkørsel ud i et kraftigt belastet lyskryds. Dette vil betyde, at vejen skal placeres i den sydlige del af fredskoven, og ligge i forbindelse med tilkørsel til Ny Nibevej. Et projekt der formentlig kan løses bedre med en rundkørsel frem for lysregulering. Men som stadig ikke ændrer på det faktum, at der tilføres trafik fra 600 boliger ud på en vej, der ikke er gearet til dette. Det skønnes ifølge forslaget, at der til og fra de 600 boliger vil være i alt ca daglige køreture. I forhold til de tal vi umiddelbart kan finde for trafiktællinger på Letvadvej, så svarer dette til en forøgelse på rundt regnet

44 40% det er foruroligende at denne forøgelse søges løst med et lyskryds med et par ekstra svingbaner. Uanset hvilken model man vælger for tilkørselsmuligheder til de nye boliger. Så mener vi at der fra byrådets side burde sættes et stort spørgsmålstegn ved den manglende plan omkring sikker skolevej fra det nye store område. Med de planer der er for stisystemer i området, så burde der vel være tænkt en fornuftig forbindelse med det eksisterende stisystem på vej op imod Sofiendalskolen. Sådan som trafikken på Bygaden og Letvadvej er nu på de kritiske tidspunkter, så kan vi ikke se at disse veje egner sig som cykelruter for skolebørn. Sidste punkt drejer sig om højde og tæthed på de nye boliger i området. Det er trist at se at planen på flere punkter viser mangel på respekt for de eksisterende beboere op til det nye område. For det første er der højden på byggerierne der er højere end noget andet man ser i området. Sammenlagt med at man har presset de nye boliger så tæt op ad eksisterende beboelser som overhovedet muligt, går dette på ingen måde i spænd med oplægget fra Vandkunsten, der indeholder store planer for grønne områder og tanker omkring livskvalitet. Dette gælder tilsyneladende kun for de nye beboere. Vi bor selv på Sandtuevej og det eneste planen her gør er at afskære os for adgang til vores grønne områder - fredskoven og engene. En fornuftigt løsning, der også vil bløde op for det pludselige skift i byggestil, vil være at bibeholde lidt af de grønne områder mellem eksisterende og nye bebyggelser. Afslutningsvis skal det siges, at vi grundlæggende ikke er imod et nyt byggeri på engene. Bekymringerne og vores forundringer går på de løsninger der er valgt, uden egentlig at tage hensyn til området og bydelen. Venlig hilsen Lise & Ole Thomsen ID: 329 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

45 33. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 21. juni :51:12 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :51:00 Name: René Aagesen Address: Lerkenfeltvej 3 Postnr: 9200 By: Aalborg SV Tlf: raa@fc-beton.dk Emne: Letvadvej Kategori: Kommentar Kommentar: Letvadvej kan ikke klare mere trafik. Trafikken står ofte fuldstændigt stille, hvorved man som borger bosat på en sidevej til Letvadved ikke kan dreje mod venstre, men i stedet må dreje til højre og så finde alternative ruter til skole, spejder osv. Udvikling af City Syd og Aalborg som by er fremragende, men vi er nu nået til det stadie hvor der skal ske aflastning af Letvadvej som vejen til City Syd (dvs. der skal evt. laves mindst én anden vej fra Gl. Hasseris til City Syd). ID: 330 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

46 34. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 21. juni :22:21 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :22:00 Name: Elena Address: sandtuevej 69 Postnr: 9200 By: aalborg sv Tlf: epr1979@hotmail.com Emne: Indsigelse mod Bygningshøjde i det ny kommende byområde Kategori: Kommentar Kommentar: Lokalplan tillader bebyggelse højde i op til 14 meter + terrænregulering på op til 2 meter(område C/ kortbilag 5 i lokalplan), dette svarer til 4 etagers byggeri. Hvis man sammenligninger bygningshøjden for lokalplanen for Sandtuevejs område, hvor max. højde er fastsat til 8,5 meter. Der er en markant stor forskel på de to områder, med så stor højdespring på 5,5m. Eksisterende og kommende områders arkitektur skal helst have en glidende overgang mht. byggehøjder. Forslag: Ved den fremtidige bebyggelse på området, bør de foreslåede bygningshøjder begrænses, så de svarer til bygningshøjderne til de eksisterende bagvedliggende bebyggelser. Med Venlig hilsen, Elena Pribylova ID: 331 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

47 35. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 21. juni :44:12 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :44:00 Name: Lone Luplau Address: Oxholmvej 5 Postnr: 9200 By: Aalborg SV Tlf: loneluplau@hotmail.com Emne: Indsigelse til lokalplan Kategori: Kommentar Kommentar: Jeg bor selv i området, og driver der udover virksomhed på Sofiendalsvej. Jeg ser dagligt, at der allerede nu er trafikale problemer på Sofiendalsvej, både morgen og eftermiddag. Der er et busstoppested og tre lastbil holdepladser, der ofte giver store problemer i forhold til udsyn samt bremser trafikken. Øget trafik i dette område, vil naturligvis øge risiko for uheld. Hvordan skal ejerne af husene på Letvadvej, få adgang...og ikke mindst udkørsel fra deres grund, hvis der placeres en lys regulering umiddelbart foran deres ejendom? Letvadvej er allerede hårdt belastet af trafik på mange tidspunkter, og sikkerheden i forevejen kritisabel - ikke mindst for børnene der skal krydse vejen for at komme til og fra skole. Beboerne på Sandtuevej, mister deres skønne grønne område, og får til gengæld en vej. Lindenborgvej må ligeledes forventes at blive langt mere trafikeret, som følge at det forventede kaos på Letvadvej. Jeg håber, det er muligt at få beslutningstagerne i tale, så der kan findes en god løsning for hele området. ID: 332 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

48 36. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 21. juni :35:04 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :35:00 Name: Hans Peder Kobbelgaard Address: Lindenborgvej 17 Postnr: 9200 By: Aalborg SV Tlf: kobbelair@greennet.gl Emne: Lokalplan Kategori: Kommentar Kommentar: Jeg mener ikke Letvadvej kan tåle mere trafik, specielt ikke i omkring morgen trafikken og eftermiddag mellem 1500 og Der må kunne laves en løsning med en parallelvej til Letvadvej og forbindelse til City syd og/eller Ny Nibevej ID: 333 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

49 37. Indsigelse Lokalplan Boliger Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Undertegnede lodsejere, som har landbrugsmæssige interesser i Hasseris Enge, gør hermed indsigelse mod, at der etableres tilløb af overfladevand til Svanholmgrøften, og de vandløb der har udløb til denne fra den nye udstykning. Baggrunden for indsigelsen er blandt andet, at der ikke er tilvejebragt dokumentation for at Svanholmgrøften kan bortlede yderligere mængder af overfladevand. Der skal udarbejdes en VVM redegørelse for dette og foretages en regulering af Svanholmgrøften og tilløbende vandløb/ grøfter inden tilledning af yderligere overfladevand. Claus Linde, Bygaden 28, 9000 Aalborg Jørgen B. Jensen, Nibevej 190, 9200 Aalborg SV Erik Nørgaard-Pedersen, Bygaden 20, 9000 Aalborg Jan Pedersen, Bygaden 98, 9200 Aalborg SV Kjeld Hjort, Hobrovej 568, 9230 Svenstrup Niels Erik Jensen, Nørholmsvej 103, 9000 Aalborg Freddie Larsen, Bygaden 38, 9000 Aalborg

50 38. Indsigelse Kommentar Vedrørende lokalplan Sofiendal Enge Den nye markvej skal give uhindret adgang til arealerne vest for lokalplanområdet. Den skal befæstes til at kunne bære tunge landbrugsmaskiner. Vejen skal være færdig lavet og godkendt af de vejberettigede inden den gamle markvej påbegyndes fjernet. Udkørslen til Bygaden kunne med fordel følge den nye sti helt ud til Bygaden, da der vil være bedre oversigtsforhold her. Den megen trafik på Bygaden/ Letvadvej gør det svært at komme ud for langsomt kørende køretøjer.

51 39. Indsigelse

52

53 40. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 22. juni :50:38 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :51:00 Name: Svend Aage johansen Address: Sandtuevej 33 Postnr: 9200 By: Aalborg sv Tlf: Astrup.johansen@gmail.com Emne: Indsigelse lokalplan Kategori: Kommentar Kommentar: Som bebor på sandtuevej er vi uenig i at adgangsvejen skal placeres i fredskoven op af beboelser og vores fællesareal, og en kraftig forøgelse af trafikken på Letvadvej. På tidspunkter af dagen er det nærmest umuligt at komme ud fra Sandtuevev og Sofiendalsvej. Forslag : lede trafikken ud af skelagervej, hvor der er ved at blive bygget nye boliger i forvejen, og det giver gode muligheder for at koble sig på motorvejen og kørsel ind til Aalborg og Aalborg ø. ID: 341 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

54 41. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 22. juni :52:02 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :52:00 Name: Lis Astrup Johansen Address: Sandtuevej 33 Postnr: 9200 By: Aalborg Tlf: Astrup.johansen@gmail.com Emne: Indsigelse lokalplan Kategori: Kommentar Kommentar: Som beboer på sandtuevej er vi uenige i at adgangsvejen skal placeres i fredskoven op af vores fællesareal. Og en kraftig forøgelse af trafikken på letvadvej. På tidspunkter af dagen er det nærmest umuligt at kommme ud fra sandtuevej og sofiendalsvej. Forslag: lede trafikken ud af skelagervej, hvor der er ved at blive bygget boliger. ID: 342 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

55 42. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 22. juni :34:08 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :34:00 Name: Marianne Moos Risgaard Address: Nibevej 28 Postnr: 9200 By: Aalborg sv Tlf: Mariannemoos@hotmail.com Emne: Indsigelse Kategori: Kommentar Kommentar: Jeg er meget forundret over at man overhovedet overvejer det. Efterhånden bliver Skalborg kun set som en handelsby og ikke længere som en by med familier, hvis børn rent faktisk færdes på disse veje til og fra skole. Deres skolevej er allerede meget farlig, og med disse nye forestående ændringer bliver den da kun endnu mere farlig. ID: 343 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

56 43. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 22. juni :50:57 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :51:00 Name: Christina Bredahl Frederiksen Address: Postnr: 9200 By: Aalborg Sv Tlf: chfr@tjele.com Emne: Lokalplan Kategori: Kommentar Kommentar: Som borger i Skalborg, kan det undre, at man endnu engang sidder de massive trafikale problemer totalt overhørigt, og nu vil udstykke i nærheden af en vej der i forvejen er kraftigt belastet. I den forbindelse er det afgørende at påpege, at de nærmeste tilkørselsveje til de større veje i området er skoleveje! Mon ikke man også skulle sørge for ordentlige forhold på Letvadvej, hvor der i forvejen er massive trafikpropper i hverdagen? Skalborg har i årevis ventet forgæves på at man i Aalborg Kommune sørgede for en hensigtsmæssig tilgang til udstykninger hvor også vejforholdene blev taget i betragtning, men dette er endnu ikke sket. Vi venter stadig på den 3. limfjordsforbindelse, som måske kunne tage en del af presset på de små villaveje. ID: 344 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

57 44. Indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Dato: 22. juni :18:50 Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :19:00 Name: Kim og Lene Hansen Address: Letvadvej 100 Postnr: 9200 By: Aalborg SV Tlf: konservator@home2.gvdnet.dk Emne: Indsigelse vedr. lokalplanforslag Sofiendal Enge Kategori: Kommentar Kommentar: 1 Aalborg kommune har modtaget støtte til opkøb af jorden og plantning af træer hvor fredsskoven er etableret. Det hed sig på daværende tidspunkt at det var p.g.a. af grundvandsbeskyttelse. Man kan derfor ikke her nogle år senere begynde at lave veje på sådanne områder. 2 Vi driver en virksomhed ( Zoo. konservator Letvadvej 100) og er meget afhængige af at der kan parkeres biler uden for vores værksted Vi kan se at dette ikke bliver muligt med jeres forslag. 3 Letvadvej er allerede overbelastet af trafik. Vi har tællinger der viser over 7000 biler i døgnet. Den eneste løsning på vejproblemet til en ny bebyggelse er en forlængelse af Skelagervej der fører til området. Der kan evt. laves en vej der krydser Ny nibevej mod syd, for at skåne Letvadvej for yderligere trafik. 4 Alt andet byggeri mod vest er holdt i en meget lavere højde. Derfor er et 14 meter højt byggeri i engene alt for højt og vil være for dominerende i forhold til alt andet byggeri i området. ID: 345 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

58 45. Indsigelse Emne: Dato: Vedhæftede filer: Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan juni :36: _Indsigelse_Ver8.pdf Vi bekræfter hermed at have modtaget din kommentar. Din indsigelse eller bemærkning vil blive behandlet i Aalborg Byråd. Du hører fra os, når planen er endeligt vedtaget. Ang: lokalplan Boliger, Sofiendal Enge Syd, Sofiendal Dato: :36:00 Name: Brian Lange Nielsen Address: Letvadvej 102A Postnr: 9200 By: Aalborg SV Tlf: brian@langenielsen.eu Emne: Indsigelse mod den nye, tilføringsvej over til Letvadvej Kategori: Kommentar Kommentar: Vi har indsigelse mod den nye, tilføringsvej der går over mod Letvadvej fra det sydlige område, da vi ikke mener, det vil løse nogle at de trafikale problemer, der er i dag er på Letvadvej. Vi mener denne løsning kun vil gøre det værre. Vi foreslår derfor i stedet at tilkørslen flyttes over ved Ny Nibevej og laves som rundkørsel, hvilket også vil sænke farten på Letvadvej generelt. Se yderlige i vedhæftet dokument.! Benedikte Christiansen Lene og Kim Hansen Anette og Willy Jørgensen Gitte og Brian Lange Nielsen ID: 346 Denne mail er afsendt automatisk, og kan derfor ikke besvares.

59 Indsigelse vedr. forslag Lokalplan (Sofiendals Enge) Til : By- og Landskabsforvaltning Stigsborg Brygge Nørresundby Aalborg den : Angående: Indsigelse vedr. forslag til Lokalplan (Sofiendals Enge) Fra : Gitte og Brian Lange Nielsen Benedikte Christiansen Lene og Kim Hansen Anette og Willy Jørgensen Page 1 of 7

60 Indsigelse vedr. forslag Lokalplan (Sofiendals Enge) Vi har indsigelse mod den nye, tilføringsvej der går over mod Letvadvej fra det sydlige område, da vi ikke mener, det vil løse nogle at de trafikale problemer, der er i dag er på Letvadvej. Vi mener denne løsning kun vil gøre det værre. Vi foreslår derfor i stedet at tilkørslen flyttes over ved Ny Nibevej og laves som rundkørsel, hvilket også vil sænke farten på Letvadvej generelt. 1.0 Indsigelse Iflg. Lokalplan Ændringsforslag. Rundkørsel ved tilkørsel af Ny Nibevej. Page 2 of 7

61 Indsigelse vedr. forslag Lokalplan (Sofiendals Enge) 1. Indsigelse Udkørsler fra eksisterende, boliger direkte i krydset. Med den trafiktæthed vi har i dag, har vi i forvejen MEGET svært ved at komme ud fra indkørsler. Med indførsel af ny T kryds med lysregulering vil man få presset trafikken sammen på Letvadvej, og det ville være umuligt at komme ud fra de eksisterende huse på Letvadvej. Letvadvej 102A og 102 vil skulle bakke direkte ud i T-krydset, hvilket vi er usikker på om overhovedet er lovligt i forhold til gældende færdselsregler. Ind-/udkørsel direkte i krydset. Figur 1 : Nyt vejkryds i forhold til ind-/udkørsel fra eksisterende boliger nr. 102 og 102A Page 3 of 7

62 Indsigelse vedr. forslag Lokalplan (Sofiendals Enge) Ind-/udkørsel Ind-/udkørsel Ind-/udkørsel Ind-/udkørsel Parkering ved Erhverv. Ind-/udkørsel Ind-/udkørsel figur 2 : Nyt vejkryds, i forhold til indkørsel fra alle eksisterende boliger, som ligger ved krydset. Page 4 of 7

63 Indsigelse vedr. forslag Lokalplan (Sofiendals Enge) 2. Ændringsforslag : Placer rundkørsel ved den infrastruktur der findes i dag. Vi mener at det er bedst at lave tilslutning sammen med Ny Nibevej tilkørsel, da det vil sænke farten generelt på Letvadvej. Det vil også være nemmere at tilslutte det nye område til den eksisterende cykelsti der går i hele området, og som også går direkte til Sofiendals Skolen. Figur 3 : Billede af tilkørsel til Ny Nibevej, hvor rundkørsel kan etableres. Page 5 of 7

64 Indsigelse vedr. forslag Lokalplan (Sofiendals Enge) Figur 4 : Som krydset er i dag, ved Ny Nibevej tilkørslen. Figur 5 : Billedet er manipuleret med indførelse af rundkørsel. Page 6 of 7

65 Indsigelse vedr. forslag Lokalplan (Sofiendals Enge) 2.1. Tilslutning til eksisterende cykelsti. Ved etablering af rundkørsel ved tilkørsel af ny Nibe vej, kan man tilslutte cykelstien fra det nye område til eksisterende cykelsti i området, og det nye område vil få MEGET kortere til Sofiendalsskolen i forhold til forslaget i Lokalplan Ved tilslutning til eksisterende cykelsti, vil der være 1,48 km i skolen, hvilket vil være meget attraktivt for børnefamilier i det nye område der planlægges. Figur 6 : Billede af eksisterende cykelsti i området. Figur 7 : Ved tilslutning til eksisterende cykelsti, vil der blive 1,48 km til skolen. Page 7 of 7

K O M M U N E P L A N. Tillæg for boliger og erhverv ved Hobrovej/Nibevej, Skalborg

K O M M U N E P L A N. Tillæg for boliger og erhverv ved Hobrovej/Nibevej, Skalborg K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 3.026 for boliger og erhverv ved Hobrovej/Nibevej, Skalborg Aalborg Byråd godkendte

Læs mere

Opsamling på indkomne bemærkninger fra den offentlige debat for planerne for Sofiendal Enge Syd Kommuneplantillæg og lokalplan

Opsamling på indkomne bemærkninger fra den offentlige debat for planerne for Sofiendal Enge Syd Kommuneplantillæg og lokalplan Opsamling på indkomne bemærkninger fra den offentlige debat for planerne for Sofiendal Enge Syd Kommuneplantillæg 3.025 og lokalplan 3-5-103 Indholdsfortegnelse Notats indhold... 2 Indsigelser og bemærkninger...

Læs mere

Pernille Østergaard Lund Emne: VS: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Vedhæftede filer: lokalplan.

Pernille Østergaard Lund Emne: VS: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Vedhæftede filer: lokalplan. Indsigelse 1 Fra: Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Sendt: 20. september 2017 12:29 Til: Peter Serup Cc: Emne: VS: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan 10-1-112 Vedhæftede filer:

Læs mere

Aalborg Kommune, By-og Landskabsforvaltningen Stigsborg Brygge Nørresundby. Sendt via

Aalborg Kommune, By-og Landskabsforvaltningen Stigsborg Brygge Nørresundby. Sendt via Aalborg Kommune, By-og Landskabsforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Sendt via plan.udvikling@aalborg.dk Dato 10. december 2014 Sagsbehandler Trine Gram Overby Mail tgo@vd.dk Telefon 7244

Læs mere

2. Indsigelse. Ang: lokalplan Boliger og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg Dato: :21:00

2. Indsigelse. Ang: lokalplan Boliger og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg Dato: :21:00 1. Indsigelse 2. Indsigelse Fra: Til: Emne: Dato: Vedhæftede filer: Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan 3-6-110 9. oktober

Læs mere

Pernille Østergaard Lund Emne: VS: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Vedhæftede filer:

Pernille Østergaard Lund Emne: VS: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan Vedhæftede filer: Indsigelse 1 Fra: Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Sendt: 18. august 2017 09:07 Til: Lise Overby Nørgård Cc: Emne: VS: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan 7-1-110 Vedhæftede

Læs mere

Ang: lokalplan Boliger og institutioner, Venøsundvej og Tornhøjvej, Tornhøj Dato: :12:00

Ang: lokalplan Boliger og institutioner, Venøsundvej og Tornhøjvej, Tornhøj Dato: :12:00 Sendt: 10. oktober 2016 09:12 Dato: 10-10-2016 09:12:00 Name: Nordjyllands Historiske Museum Address: Algade 48 Postnr: 9000 Tlf: 25197436 Email: niels.haue@aalborg.dk Emne: Arkæologi Nordjyllands Historiske

Læs mere

VS: Kvitteringsmail til Jannie vangkilde for modtag... - Anders Ebsen Jellesen https://webmail.rebild.dk/owa/ Side 2 af 2 23-01-2019 Name: Jannie vangkilde Address: Søndervænget 3 Postnr: 9530 By: Øster

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse)

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse) Punkt 8. Godkendelse af kommuneplantillæg 3.026 og Lokalplan 3-6-110 Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse) 2016-051135 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Pernille Østergaard Lund

Pernille Østergaard Lund Pernille Østergaard Lund Fra: Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Sendt: 23. oktober 2017 08:48 Til: Alex Tolstrup Cc: Pernille Østergaard Lund Emne: VS: Kvittering for indsigelse eller bemærkning

Læs mere

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 91.E2.1 for erhvervsområde ved Harreskovvej i Kibæk Kommuneplantillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 91.E2.1 for erhvervsområde ved Harreskovvej i Kibæk Kommuneplantillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan INDHOLD Indsigelsesnotat med behandling af bemærkninger Bemærkninger fra Kibæk Maskinstation Bemærkninger fra Miljøstyrrelsen - Grøn Struktur Bemærkninger fra Miljøstyrrelsen - Vandforsyning Bemærkninger

Læs mere

Fremtidens Skalborg. styrke områdets profil. 4. at styrke sammenhænge og forbindelser i bydelen med fokus på bløde trafikanter

Fremtidens Skalborg. styrke områdets profil. 4. at styrke sammenhænge og forbindelser i bydelen med fokus på bløde trafikanter Fremtidens Skalborg Byudviklingsplanen for Skalborg skal skabe en fælles vision og rammen for en helhedsorienteret udvikling af Skalborg som bydel. Byudviklingsplanen har til formål at skabe rammerne for

Læs mere

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 33.R1.1 for Kolonihaver Nabkær i Birk INDHOLD

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 33.R1.1 for Kolonihaver Nabkær i Birk INDHOLD INDHOLD Bilag 1 - Indsigelse fra HF Nabkær 1 og 2 samt formanden for Kolonihaveforbundets Vestjyllands kreds Bilag 2 - Bemærkninger fra Vejdirektoratet Indsigelsesnotat INDSIGELSESDOKUMENT Lokalplan nr.

Læs mere

Vi er bekymrede for at den nye udstykning kommer til at fylde meget i landskabet

Vi er bekymrede for at den nye udstykning kommer til at fylde meget i landskabet Skanderborg Kommune Miljø- og Planudvalget Kresten & Helene Thorup Stjærvej 70 8464 Galten kresten@krab.dk helene@simoni.dk Høringssvar vedr. forslag til lokalplan 1120, Udstykning ved Stjær. Stjær er

Læs mere

Kommuneplantillæg for boliger ved Griegsvej i Frejlev og Lokalplan , Boliger, Griegsvej, Frejlev (2. forelæggelse).

Kommuneplantillæg for boliger ved Griegsvej i Frejlev og Lokalplan , Boliger, Griegsvej, Frejlev (2. forelæggelse). Punkt 4. Kommuneplantillæg 6.013 for boliger ved Griegsvej i Frejlev og Lokalplan 6-3- 103, Boliger, Griegsvej, Frejlev (2. forelæggelse). 2010-47938. Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan , Bolig og erhverv, Gartnervej, Skalborg (2. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan , Bolig og erhverv, Gartnervej, Skalborg (2. forelæggelse) Punkt 7. Godkendelse af Lokalplan 3-6-108, Bolig og erhverv, Gartnervej, Skalborg (2. forelæggelse) 2016-002821 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 3-6-108 endeligt

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og lokalplan Boliger, Bygaden 28, Hasseris (2. forelæggelse)

Godkendelse af kommuneplantillæg og lokalplan Boliger, Bygaden 28, Hasseris (2. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af kommuneplantillæg 3.029 og lokalplan 3-3-114 Boliger, Bygaden 28, Hasseris (2. forelæggelse) 2017-037562 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Kommuneplantillæg

Læs mere

Indsigelsen går på ophævelse af lokalplan , men fastholdelse af 11 Grundejerforening.

Indsigelsen går på ophævelse af lokalplan , men fastholdelse af 11 Grundejerforening. 1. indsigelse From: Dkplan automailer Sent: 18. november 2018 19:01 To: Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Subject: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan

Læs mere

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen 1 Februar 2017 Oversigt over høringssvar til Lokalplan 44 Boliger ved Kongeskrænten og kommuneplantillæg 8 Høringssvar nr. Afsender: Navn og adresse Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Lokalplan 9-4-105 Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse) 2017-058987 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 9-4-105 endeligt

Læs mere

Fra: Sendt fra FirstClass med min ipad. Teamplan Til:

Fra: Sendt fra FirstClass med min ipad. Teamplan Til: Fra: Teamplan [TMPlan@Hjoerring.dk] June Gina Heiselberg [june.heiselberg@hjoerring.dk] Sendt dato: 28-08-2019 11:29 Modtaget Dato: 28-08-2019 11:29 Vedrørende: VS: Lokalplan for Engparken, Hjørring Hej

Læs mere

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Holbæk Kommune By og Landskab, Plan Rikke Welan Kamper J.nr. 14/59791 2. december 2014 Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase

Læs mere

Ang: lokalplan Boliger, erhverv m.m., Eternitten, Grønlandskvarteret Dato: :45:00

Ang: lokalplan Boliger, erhverv m.m., Eternitten, Grønlandskvarteret Dato: :45:00 Sendt: 29. september 2016 15:45 Dato: 29-09-2016 15:45:00 Name: Lisbeth Juhl og Henning Hansen Address: Kridtsløjfen 21-3. 1 Tlf: 20891036 Email: humlehx@live.dk Emne: Byggehøjde Vi finder det stærkt kritisabelt,

Læs mere

CALUM OASEN K/S. Indsigelse vedr. lokalplan , Boliger og erhverv, Digtervejen Nord

CALUM OASEN K/S. Indsigelse vedr. lokalplan , Boliger og erhverv, Digtervejen Nord DATO 29.08.2017 Indsigelse vedr. lokalplan 3-6-109, Boliger og erhverv, Digtervejen Nord Calum har som bygherre fremsendt en række punkter i lokalplanprocessen, som forvaltningen ikke har reageret på inden

Læs mere

Ang: lokalplan Erhverv og butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg Dato: :23:00

Ang: lokalplan Erhverv og butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg Dato: :23:00 1. indsigelse Dkplan automailer Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Subject: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan 3-6-112 Date: 16. oktober 2018 13:23:29 Vi bekræfter hermed at

Læs mere

Udtalelse vedr. henvendelse omkring opsætning af digitale reklamepyloner ved indfaldsvejene

Udtalelse vedr. henvendelse omkring opsætning af digitale reklamepyloner ved indfaldsvejene Norddjurs Kommune Att. Gerda Enevoldsen Torvet 3 8500 Grenaa Sendt pr. e-mail til: ge@norddjurs.dk. Dato 12. februar 2015 Sagsbehandler Jesper Møller Mail jesm@vd.dk Telefon +45 7244 2044 Dokument 15/01839-7

Læs mere

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Forslag til lokalplan nr. 435 har været i offentlig høring fra den 8. maj til

Læs mere

Hun vil gerne lave en indsigelse mod byggeriet som I har planer om at bygge på Gammel Kongevej.

Hun vil gerne lave en indsigelse mod byggeriet som I har planer om at bygge på Gammel Kongevej. 1. Indsigelse Fra: Dkplan automailer Til: Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan 2-2-108 Dato: 14. september 2017 08:35:12 Vi bekræfter

Læs mere

BILAG 1 BYP 4. december Indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 21.B1.1 for et boligområde ved Nørrevang i Sunds INDHOLD

BILAG 1 BYP 4. december Indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 21.B1.1 for et boligområde ved Nørrevang i Sunds INDHOLD INDHOLD Indsigelsesnotat med behandling af indsigelser Indsigelse fra Nørrevang 35 Indsigelse fra Nørrevang 37 Indsigelse fra Præstegårdvej 14 Indsigelse fra Præstegårdvej 16 Indsigelse fra Præstegårdvej

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2.

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.057 og Lokalplan 4-4-117 Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. forelæggelse) 2017-041843 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

Hvad er lyd? Bølger i luften Lyd er trykbølger, der sættes i gang af mekaniske vibrationer i fast stof og som forplanter sig gennem luften.

Hvad er lyd? Bølger i luften Lyd er trykbølger, der sættes i gang af mekaniske vibrationer i fast stof og som forplanter sig gennem luften. Hvad er lyd? Bølger i luften Lyd er trykbølger, der sættes i gang af mekaniske vibrationer i fast stof og som forplanter sig gennem luften. Det gælder både, når en gulspurv synger og sender blid lyd mod

Læs mere

1. Indsigelse. Ang: lokalplan Boliger, Ny Kastetvej og Kastetvej, Vestbyen Dato: :17:00

1. Indsigelse. Ang: lokalplan Boliger, Ny Kastetvej og Kastetvej, Vestbyen Dato: :17:00 1. Indsigelse Fra: Dkplan automailer Til: Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan 1-3-117 Dato: 30. september 2017 20:16:56 Vi bekræfter

Læs mere

Behandling af høringssvar og emner fra borgermøde

Behandling af høringssvar og emner fra borgermøde Teknik og Miljø Plan og Byggesag Planafsnittet Sagsnr. 86665 Brevid. 1072876 Ref. SOAN Dir. tlf. 46 31 35 06 soerena@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 596 for boliger

Læs mere

Nr. Navn, Adresse Bemærkningens resumé Administrationens kommentarer Ændringsforslag 1 John Kristensen, Grundejerforeningen

Nr. Navn, Adresse Bemærkningens resumé Administrationens kommentarer Ændringsforslag 1 John Kristensen, Grundejerforeningen Notatark Sagsnr. 01.02.00-P16-4-17 Sagsbehandler By & Landskab 4.7.2018 Notat over bemærkninger lokalplan 1117 for boligområde ved Thyras Vænge i Lindved. Nr. Navn, Adresse Bemærkningens resumé Administrationens

Læs mere

Hedensted Kommune Niels Espes Vej Hedensted. Lindved, den 10. juni Ændringsforslag til lokalplan 1117.

Hedensted Kommune Niels Espes Vej Hedensted. Lindved, den 10. juni Ændringsforslag til lokalplan 1117. Hedensted Kommune Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted Lindved, den 10. juni 2018. Ændringsforslag til lokalplan 1117. Efter vi har modtaget høringsbrev med forslag om udvidelse af Thyras Vænge i Lindved,

Læs mere

I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar.

I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar. Høringssvar Høringsnotat vedrørende lokalplan 095 og kommuneplantillæg nr. 10. I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar. 1. Til Næstved Kommune Miljøstyrelsen

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 11. City Syd, syd for Vægten, Erhverv og Butikker. Kommuneplantillæg 3.012, Lokalplan 3-6-107 samt delvis ophævelse af lokalplan 05-028, Aalborg City Syd, sydvestlige del (2. forelæggelse). 2010-30893.

Læs mere

Forslag til ændrede rammebestemmelser for 13-B-04 i Planområde Gødvad, der udsendes i supplerende 8 ugers høring.

Forslag til ændrede rammebestemmelser for 13-B-04 i Planområde Gødvad, der udsendes i supplerende 8 ugers høring. TILLÆG 34 Forslag Forslaget til tillæg nr. 34 for erhvervsrammen Erhvervskorridoren i Gødvad, er fremlagt i offentlig høring fra 27. marts 2013 til 22. maj 2013 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 372 for et institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg

Forslag til lokalplan nr. 372 for et institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg Bilag 1: Høringssvar Forudgående offentlighed Forslag til lokalplan nr. 372 for et institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg Der har været gennemført forudgående offentlig høring fra den 13.08.09 til

Læs mere

Undertegnede gør hermed indsigelse mod Forslag til Lokalplan vedrørende boliger, Sygehusvej 14, Nibe.

Undertegnede gør hermed indsigelse mod Forslag til Lokalplan vedrørende boliger, Sygehusvej 14, Nibe. Elizabeth Arkin Aalborg Kommune By- og Landskabsforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Mail: plan.byg@aalborg.dk Nibe den 20. oktober 2014 Indsigelse mod Lokalplan 10-1-106 Undertegnede gør

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.055 og Lokalplan 4-3-105 Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) 2016-008444 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Bemærkninger til Lokalplan 1043.

Bemærkninger til Lokalplan 1043. Bemærkninger til Lokalplan 1043. Med de planlagte by forandring i lokalplan 1043 og 1045, vil området omkring Blomstervej, blive kraftigt forandret, og trafikken på Blomstervej vil blive yderligere belastet.

Læs mere

HVIDBOG LOKALPLAN NR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 51 BOLIGER MELLEM SORØVEJ OG NØRREÅS, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN SEPTEMBER 2017

HVIDBOG LOKALPLAN NR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 51 BOLIGER MELLEM SORØVEJ OG NØRREÅS, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN SEPTEMBER 2017 HVIDBOG LOKALPLAN NR. 1182 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 51 BOLIGER MELLEM SORØVEJ OG NØRREÅS, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN SEPTEMBER 2017 INDLEDNING 2 HVAD ER EN HVIDBOG Når Slagelse Kommune laver lokalplaner,

Læs mere

1. Indsigelse. Ang: lokalplan Boliger, erhverv m.m., Strandvejen og Badehusvej, Vestbyen Dato: :09:00

1. Indsigelse. Ang: lokalplan Boliger, erhverv m.m., Strandvejen og Badehusvej, Vestbyen Dato: :09:00 1. Indsigelse Fra: Dkplan automailer Til: Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan 1-3-115 Dato: 17. marts 2017 11:07:09 Vi bekræfter hermed

Læs mere

BILAG A - INDSIGELSESDOKUMENT

BILAG A - INDSIGELSESDOKUMENT INDHOLD Bemærkning fra Viborg Stiftsøvrighed Indsigelse fra beboere Solbjerg 62, 7400 Herning. Indsigelse fra beboer, Lerbjerg 11, 7400 Herning. Indsigelse fra beboere, Lerbjerg 17a, 7400 Herning. Indsigelse

Læs mere

BILAG 1 BYP 18. juni indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 21.BL1.3 for boliger på Granly i Sunds samt tillæg nr.

BILAG 1 BYP 18. juni indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 21.BL1.3 for boliger på Granly i Sunds samt tillæg nr. INDHOLD Indsigelsesnotat med behandling af indsigelser Indsigelse fra Ret-Lak A/S Bemærkning fra Vejdirektoratet Bemærkning fra Miljøstyrelsen BILAG 1 BYP 18. juni 2018 indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag

Læs mere

Notat - behandling af bemærkninger og indsigelser til Tillæg 3 og Lokalplan 398

Notat - behandling af bemærkninger og indsigelser til Tillæg 3 og Lokalplan 398 Notat - behandling af bemærkninger og indsigelser til Tillæg 3 og Lokalplan 398 Der har været gennemført en offentlig høring i perioden d. 13. oktober - 8. december 2017 af Tillæg 3 til Kommuneplan 2017-2029

Læs mere

1. Indsigelse. Ang: lokalplan Boliger, Porthusgade, Vestbyen Dato: :17:00

1. Indsigelse. Ang: lokalplan Boliger, Porthusgade, Vestbyen Dato: :17:00 1. Indsigelse Fra: Dkplan automailer Til: Plan og Udvikling, BLF (Fællespostkasse) Emne: Kvittering for indsigelse eller bemærkning til lokalplan 1-3-119 Dato: 29. januar 2018 10:17:28 Vi bekræfter hermed

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse) Punkt 22. Godkendelse af Lokalplan 10-1-112 Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse) 2017-026379 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 10-1-112 endeligt uden ændringer. Mariann

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-25 Smedegården, Boliger i Hårlev Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. 1 Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN,

Læs mere

Debatoplæg om KRAFT. Oplevelsescenter ved Ringkøbing

Debatoplæg om KRAFT. Oplevelsescenter ved Ringkøbing Debatoplæg om KRAFT Oplevelsescenter ved Ringkøbing Debatoplæg om Miljørapport, Lokalplan nr. 403 og Tillæg nr. 66 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra den 20. april

Læs mere

Forslag til Lokalplan 2.76 Boliger ved Torpet

Forslag til Lokalplan 2.76 Boliger ved Torpet Forslag til Lokalplan 76 Boliger ved Torpet Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase samt administrationens indstilling hertil Der er modtaget 3 skriftlige høringssvar. Resumeer af det indkomne

Læs mere

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P Side 1/9 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

FAABORG KOMMUNE Lokalplan 2.95

FAABORG KOMMUNE Lokalplan 2.95 FAABORG KOMMUNE Lokalplan 2.95 Erhvervsområde i Kaleko oktober 2002 Indholdsfortegnelse Offentlighedsperiode 1 Lokalplanens baggrund 2 Bestemmelser 3 Lokalplan 2.95 3 1 Lokalplanens formål 3 2 Område og

Læs mere

Høringssvar vedr. Rudersdal Kommunes forslag til kommuneplan 2017.

Høringssvar vedr. Rudersdal Kommunes forslag til kommuneplan 2017. Høringssvar vedr. Rudersdal Kommunes forslag til kommuneplan 2017. Vi har med interesse læst forslag til Kommuneplan 2017, og vi er glade for, at Rudersdal kommune lægger vægt på, at ændringen af området

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 65 til Rammeområde 15.B5 Boligområde ved Violens Kvarter Rammeområde 15.B2 Etageboliger i Engens Kvarter Rammeområde 15.R1 Rekreativt område nord for Engens Kvarter Fremlægges fra xx.

Læs mere

Resumenotat. Holstebro Byråd

Resumenotat. Holstebro Byråd Side 1/6 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Sejs-Svejbæk Lokalråds høringssvar til forslag til tillæg nr. 13 til Kommuneplan og forslag til Lokalplan

Sejs-Svejbæk Lokalråds høringssvar til forslag til tillæg nr. 13 til Kommuneplan og forslag til Lokalplan www.sejs-svejbaek-lokalraad.silkeborgkommune.dk Til: Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen Sejs-Svejbæk d. 26. august 2018 Sejs-Svejbæk Lokalråds høringssvar til forslag til tillæg nr. 13 til Kommuneplan

Læs mere

Vedr. rundkørsel ved krydset Hovedvejen/Aulbyvej/Kauslundevej

Vedr. rundkørsel ved krydset Hovedvejen/Aulbyvej/Kauslundevej Middelfart Kommune Trafik og Vejafdelingen Østergade 21 5580 Nørre Aaby Algade 8 DK-5500 Middelfart Telefon: +45 64 41 47 41 info@middelfart-museum.dk www.middelfart-museum.dk Bankkonto: 0755 755-56-80206

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af Lokalplan 9-4-105 Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse) 2017-058987 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Lokalplan 9-4-105.

Læs mere

INDSIGELSESDOKUMENT. INDHOLD Indsigelsesnotat Indsigelse Bemærkning. Kommuneplantillæg nr. 69 til Herning Kommuneplan

INDSIGELSESDOKUMENT. INDHOLD Indsigelsesnotat Indsigelse Bemærkning. Kommuneplantillæg nr. 69 til Herning Kommuneplan INDHOLD Indsigelsesnotat Indsigelse Bemærkning INDSIGELSESDOKUMENT Lokalplan nr. 51.B9.2 for boligområde ved Ørskovvej i Snejbjerg (3. etape) Kommuneplantillæg nr. 69 til Herning Kommuneplan 2017-2028

Læs mere

BILAG 1 BYP 11. august indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 61.B6.3 for boligområdet Vesterdamsvænget i Lind INDHOLD

BILAG 1 BYP 11. august indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 61.B6.3 for boligområdet Vesterdamsvænget i Lind INDHOLD INDHOLD Indsigelsesnotat med behandling af indsigelser Indsigelse fra beboere på Vesterdamsvænget Indsigelse fra beboer på Vesterdamsvænget Indsigelse fra beboere på Vesterlindvej Bemærkning fra Herning

Læs mere

HVIDBOG LOKALPLAN NR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 47 DAGLIGVAREBUTIK PÅ JORDBÆRVEJ, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN AUGUST 2017

HVIDBOG LOKALPLAN NR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 47 DAGLIGVAREBUTIK PÅ JORDBÆRVEJ, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN AUGUST 2017 HVIDBOG LOKALPLAN NR. 1174 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 47 DAGLIGVAREBUTIK PÅ JORDBÆRVEJ, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN AUGUST 2017 INDLEDNING 2 HVAD ER EN HVIDBOG Når Slagelse Kommune laver lokalplaner, har

Læs mere

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord Kære Byråd Østre Hedevej 2 4000 Roskilde Telefon +45 4656 0900 Telefax +45 4656 0979 Hedehusene d. 28. marts 2019 Seniorboliger Vindinge Nord Vi ønsker med dette notat at gøre opmærksom på en enestående

Læs mere

file:///c:/adlib%20express/work/ t / t / _525...

file:///c:/adlib%20express/work/ t / t / _525... file:///c:/adlib%20express/work/20190314t133215.718/20190314t133215.898/6863689_525... Page 2 of 2 14-03-2019 Fra: 3 - Fællespostkasse Teknik- og Miljøforvaltningen Køge Kommune Sendt: 2. januar 2019 08:01

Læs mere

Indsigelse vedr lokalplan 211..docx.docx; Underskrift indsamling Byggesag Buddingvej pdf; Indsigelse angående byggesag B

Indsigelse vedr lokalplan 211..docx.docx; Underskrift indsamling Byggesag Buddingvej pdf; Indsigelse angående byggesag B Jacob Franch Christensen Fra: Casper Idrizovic Sendt: 29. januar 2016 08:48 Emne: Indsigelse til sagsnr. : B2016/00037 Vedhæftede filer: Indsigelse vedr lokalplan 211..docx.docx; Underskrift

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

Kloak. Ingen bemærkninger.

Kloak. Ingen bemærkninger. -- AKT 1325647 -- BILAG 1 -- [ Aktdokument ] -- Til: Stine Mark Würtz (Holstebro Kommune) (Stine.Mark.Wurtz@holstebro.dk) Fra: Peter Nørskov (PN@vestforsyning.dk) Titel: Svar vedr. Lokalplan nr. 1127.

Læs mere

Udvikling af Grundet Skovby og konsekvenser for Grundet området

Udvikling af Grundet Skovby og konsekvenser for Grundet området Udvikling af Grundet Skovby og konsekvenser for Grundet området Grundet Skovby Grundet Grundet Skovby nyt område i Vejle nord Positivt samspil med nærliggende områder Når vi lytter.. Grundet Skovby skal

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

Indsigelse mod lokalplan

Indsigelse mod lokalplan Indsigelse mod lokalplan 11-727. Odense d. 17/6-2013 På vegne af Grundejerforeningen Anderuplunden (84 husstande), beboere fra Anderupvænget og samtlige beboere på Anderupvej vest for Otterupvejen, vil

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Sammenfattende redegørelse Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Juni 2017 2 Miljørapport, Sammenfattende redegørelse I 1. I 4 2. M 5 3.

Læs mere

At der skal opføres en børneinstitution er os ikke ubekendt, det var været oplyst i lokalplan tilbage i 1998, da byggegrundene var i udbud.

At der skal opføres en børneinstitution er os ikke ubekendt, det var været oplyst i lokalplan tilbage i 1998, da byggegrundene var i udbud. Odense Kommune By- og Kulturforvaltningen Odense Slot. Nørregade 36 5000 Odense C Byggesags.nr.2017-3760 Att. Alice Rydstrøm Sigvardt arsig@odense.dk CC.: Jane Jegind janejegind@odense.dk Odense den 12.10.2017

Læs mere

Sønder Tranders, Sønder Tranders Bygade, Boliger. Lokalplan (2. forelæggelse)

Sønder Tranders, Sønder Tranders Bygade, Boliger. Lokalplan (2. forelæggelse) Punkt 8. Sønder Tranders, Sønder Tranders Bygade, Boliger. Lokalplan 4-10-101 (2. forelæggelse) 2014-18977 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte plan endeligt. Ændringer

Læs mere

Nr. Afsender Datofor modtagelse

Nr. Afsender Datofor modtagelse Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 431 for en erhvervsvirksomhed ved Hovedgaden i Løgstrup samt forslag til tillæg nr. 13 til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune

Læs mere

Ophævelse af lokalplan. Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG

Ophævelse af lokalplan. Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG Ophævelse af lokalplan Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 18.december 2014 til 5. februar 2015 Indholdsfortegnelse Formål 1 Redegørelse

Læs mere

Bilag 2. NOTAT - Indkomne bemærkninger til tillæg til Planstrategi 2019 for Fredericia Kommune

Bilag 2. NOTAT - Indkomne bemærkninger til tillæg til Planstrategi 2019 for Fredericia Kommune Bilag 2 Teknik & Miljø 30. august 2019 Sags-ID: 19/4292 Sagsbehandler: Marianne Bay Andersen NOTAT - Indkomne bemærkninger til tillæg til Planstrategi 2019 for Fredericia Kommune Notatet indeholder et

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

Svendborg, d. 11. juni Høringssvar vedr. Mølmarksvej 198. Sagsid 18/1063

Svendborg, d. 11. juni Høringssvar vedr. Mølmarksvej 198. Sagsid 18/1063 Svendborg Kommune Plan og Erhverv Ramsherred 5 5700 Svendborg Svendborg, d. 11. juni 2018 Høringssvar vedr. Mølmarksvej 198. Sagsid 18/1063 Vi har modtaget en skrivelse vedrørende opførelse af et 4 etagers

Læs mere

Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 7. Støjkonsekvenszoner omkring den statslige infrastruktur

Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 7. Støjkonsekvenszoner omkring den statslige infrastruktur Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 7 Støjkonsekvenszoner omkring den statslige infrastruktur Planforslaget er vedtaget af Nyborg Byråd 26. februar 2019 efter høring i perioden 16. oktober til 11. december 2018.

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan 303

Tillæg nr. 1 til lokalplan 303 Tillæg nr. 1 til lokalplan 303 Erhvervsområde og offentligt område til erhvervsuddannelsescenter i Erritsø ved Snaremosevej Oktober 2017 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan og et tillæg til lokalplan?

Læs mere

Vedr.: Offentlig høring af forslag til lokalplan nr L10 og sagsnummer P

Vedr.: Offentlig høring af forslag til lokalplan nr L10 og sagsnummer P K/S Løkken Ejendomme afs.: K/S Løkken Ejendomme, Jernbanegade 2, 1, 7900 Nykøbing Mors tmplan@hjoerring.dk Hjørring Kommune, Teknik og Miløområdet, Springvandspladsen 5, 26. juni 2017 1382/sls Vedr.: Offentlig

Læs mere

Loge og boliger, Hasserisgade 18, Vestbyen

Loge og boliger, Hasserisgade 18, Vestbyen 1-3-123 Loge og boliger, Hasserisgade 18, Vestbyen Indholdsfortegnelse Startredegørelse 1 Baggrund 2 Området 3 Eksisterende planforhold 6 Projektet 7 Til lokalplanforslaget 8 Anbefaling 10 Startredegørelse

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 19. oktober 2015 Lokalplan 1022, Boliger og erhverv på Børglumvej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022,

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Forslag til tillæg 1.015, udvidelse af Hotel Hvide Hus Den 22. august 2011 er et forslag

Læs mere

Teknisk notat. Indledning

Teknisk notat. Indledning Teknisk notat Center Plan Byg og Vej Journalnr: 05.01.35-G01-1-16 Ref.: Asger Rahbek Hansen Dato: rev. 26.04.2017 Indledning På foranledning af Søren Søe er nærværende notat udarbejdet, som forslag til

Læs mere

Erhvervsområde ved Fynske Motorvej, Højme

Erhvervsområde ved Fynske Motorvej, Højme Orientering om Erhvervsområde ved Fynske Motorvej, Højme - Forslag til lokalplan nr. 6-803 - Forslag til kommuneplantillæg nr. 44 - Miljørapport By- og Kulturforvaltningen Byudvikling Byplan Nørregade

Læs mere

Dato 20. november Nr. INDSIGELSER MOD KPT. NR /9651-xx v./ Cecilie Bülow Møller Miljøstyrelsen Haraldsgade København Ø

Dato 20. november Nr. INDSIGELSER MOD KPT. NR /9651-xx v./ Cecilie Bülow Møller Miljøstyrelsen Haraldsgade København Ø INDSIGELSER I FORBINDELSE MED: Kommuneplantillæg Høring Kpt. nr. 8 til Kommuneplan 2013-25 Lokalplan Høring Lokalplan GL80.5 for etageboliger og offentlige formål på hjørnet af Sydvestvej og Kildevældets

Læs mere

Haveselskabet Sofiedal

Haveselskabet Sofiedal Haveselskabet Sofiedal V/Formand, Have 91 Arne Nielsen Golfparken 102 9000 Aalborg Tlf. 30 56 91 25 E Mail: andvejgaard@stofanet.dk Aalborg den 15. juli 2016 Indsigelse mod lokal forslag 4-1-113 Ændringer

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 23 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande

Kommuneplantillæg nr. 23 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Ikast

Læs mere

Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan Boliger på P.U. Bruuns Vej, Faaborg

Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan Boliger på P.U. Bruuns Vej, Faaborg Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan 2017-2 Boliger på P.U. Bruuns Vej, Faaborg Høringsperiode: 16. maj 18. juli 2017 Sag nr. 01.02.05-P16-4-17 Der er indkommet 4 høringssvar i den offentlige

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-E-16.01 Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord FORDEBAT 22. februar - 10. marts 2019 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan? 1 Status og proces 4 Fordebat 6 Deltag

Læs mere

Disse forhold har utrolig stor betydning for livskvaliteten for en masse omkringboende mennesker hver dag.

Disse forhold har utrolig stor betydning for livskvaliteten for en masse omkringboende mennesker hver dag. 4.januar 2019 Bemærkninger til Hjørring Kommunes helhedsplan for Højene ny forbindelsesvej mellem Skagensvej og Ringvejen. Kære Arne Boelt Din forvaltning har udsendt en helhedsplan for udviklingen i Højene

Læs mere

Aalborg Øst, Smedegård, Blåkildevej, Boliger. Kommuneplantillæg 4.025, Lokalplan og Redegørelse for bæredygtighed (2. forelæggelse).

Aalborg Øst, Smedegård, Blåkildevej, Boliger. Kommuneplantillæg 4.025, Lokalplan og Redegørelse for bæredygtighed (2. forelæggelse). Punkt 19. Aalborg Øst, Smedegård, Blåkildevej, Boliger. Kommuneplantillæg 4.025, Lokalplan 4-6-104 og Redegørelse for bæredygtighed (2. forelæggelse). 2013-20369. By- og Landskabsudvalget indstiller, at

Læs mere

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade LOKALPLAN 0-855 Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade Her skal ikke være fotos af marker, hegn o.lign, men gerne skråfotos, illustrationer eller fotos af eksisterende byggeri (Husk der er

Læs mere