Årsplan musik 1.a og 1.b på Interskolen 2012/2013 Periode Musikaktiviteter Materialer Evaluering

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsplan musik 1.a og 1.b på Interskolen 2012/2013 Periode Musikaktiviteter Materialer Evaluering"

Transkript

1 Årsplan musik 1.a og 1.b på Interskolen 2012/2013 Periode Musikaktiviteter Materialer Evaluering 33 Velkommen til musik. Introduktion til musiklokalet og dets instrumenter. Regler og rutiner i musiklokalet. Sangbøger Stemmebrug sang og krop. Trommelege puls og rytme Musikkens genrer vi arbejder med forskellige musiske genrer og fortolker musikken billedligt, fysisk og auditivt. Musikhistorie. Årstidssange. 42 Efterårsferie Sangbøger. Rytmeinstrumenter. Musik i forskellige genrer. Forskellige former for kreative materialer til synliggørelse af musikken. Musik i luften 1 Kan eleverne bruge stemmen? Kan eleverne følge en simpel puls? Kan eleverne gentage en rytme samt selv finde på en rytme? Har eleverne en fornemmelse for musikken? Får de en fornemmelse for musikkens påvirkning af omgivelserne?

2 43-46 Afrika-emne Juleemne Sange, danse og rytmer, der handler om Afrika. Sammenspil Rytmeøvelser Enstemmig sang Tale om vers, omkvæd, A og B stykke Sangbogen. Materiale af Grethe Granerud. Julesange sangbogen. Materiale af Grethe Granerud. Oplever eleverne stemmens forskellige muligheder? Kan de bruge disse? Har eleverne forståelse for musikkens særlige julethed? Synger eleverne med? 52-1 Juleferie 2-6 Musikkens genrer vi arbejder med forskellige musiske genrer og fortolker musikken billedligt, fysisk og auditivt. Musikhistorie. 7 Vinterferie Musik i forskellige genrer. Forskellige former for kreative materialer til synliggørelse af musikken. Musik i luften 1 Har eleverne en mere sikker fornemmelse for musikken? Får de en fornemmelse for musikkens påvirkning af omgivelserne? 8-12 Årstidssange. Sangbøger. Vi synger og spiller enkle melodier og laver Kan eleverne synge højt og tydeligt med?

3 rytmer til. 13 Påskeferie Vi illustrerer musikken billedligt, fysisk og med lyd Rytmeinstrumenter. Forskellige former for kreative materialer. Musik i luften 1 Kan eleverne holde pulsen? Har eleverne et bud på musikkens fortolkning? Rim og remser Dans Puls og rytme Fortolkning af disse vha. lyd, rytme og bevægelse. Forskellige danse, der både kræver sang og bevægelse. Vi lytter til, fortolker og skaber rytmer. Vi eksperimenter med forskellige klangkilder. Vi laver små rytmeinstrumenter. Stomp- og rytmeinstrumenter. Bogen Skraldejam. Stomp- og rytmeinstrumenter. Forskellige skraldeinstrumenter. Bogen Skraldejam. Fremfører eleverne stykkerne klart og tydeligt? Passer musik og illustration sammen? Kan eleverne synge med? Kan de følge dansens bevægelser? Kan eleverne holde en puls? Kan eleverne skabe nye rytmer/lyde? Opsamling af årets aktiviteter i musik

4 Diverse rutiner i skoleåret 2012/ Rutiner: o Vi vil starte alle musiktimer med at synge. Her vil vi selvfølgelig arbejde med stemmen men også i høj grad med kroppen. o Ligeledes vil de fleste timer slutte med, at vi hører noget musik oftest klassisk. - Jeg lægger også meget vægt på, at de lærer færdselsreglerne i musik o Som f.eks.: Hvordan man kommer ind og ud af musiklokalet? At man tager sko af og stiller dem til siden At der ikke løbes, mases eller skubbes At man finder sin plads (faste pladser) At man ikke rører instrumenterne At man ikke går ind i lokalet før læreren er dér Hvordan man passer på musikinstrumenterne

5 Årsplan musik 2.a og 2.b på Interskolen 2012/2013 Periode Musikaktiviteter Materialer Evaluering 33 Velkommen til musik. Introduktion til musiklokalet og dets instrumenter. Regler og rutiner i musiklokalet. Sangbøger Stemmebrug sang og krop. Trommelege puls og rytme Musikkens genrer vi arbejder med forskellige musiske genrer og fortolker musikken billedligt, fysisk og auditivt. Musikhistorie. Årstidssange. Sangbøger. Rytmeinstrumenter. Musik i forskellige genrer. Forskellige former for kreative materialer til synliggørelse af musikken. Musik i luften 1 Kan eleverne bruge stemmen? Kan eleverne følge en simpel puls? Kan eleverne gentage en rytme samt selv finde på en rytme? Har eleverne en fornemmelse for musikken? Får de en fornemmelse for musikkens påvirkning af omgivelserne?

6 42 Efterårsferie Afrika-emne Juleemne Sange, danse og rytmer, der handler om Afrika. Sammenspil Rytmeøvelser Enstemmig sang Tale om vers, omkvæd, A og B stykke Sangbogen. Materiale af Grethe Granerud. Julesange sangbogen. Materiale af Grethe Granerud. Oplever eleverne stemmens forskellige muligheder? Kan de bruge disse? Har eleverne forståelse for musikkens særlige julethed? Synger eleverne med? 52-1 Juleferie 2-6 Musikkens genrer vi arbejder med forskellige musiske genrer og fortolker musikken billedligt, fysisk og auditivt. Musikhistorie. Musik i forskellige genrer. Forskellige former for kreative materialer til synliggørelse af musikken. Musik i luften 1 Har eleverne en mere sikker fornemmelse for musikken? Får de en fornemmelse for musikkens påvirkning af omgivelserne?

7 7 Vinterferie 8-12 Årstidssange. 13 Påskeferie Vi synger og spiller enkle melodier og laver rytmer til. Vi illustrerer musikken billedligt, fysisk og med lyd Sangbøger. Rytmeinstrumenter. Forskellige former for kreative materialer. Musik i luften 1 Kan eleverne synge højt og tydeligt med? Kan eleverne holde pulsen? Har eleverne et bud på musikkens fortolkning? Rim og remser Dans Puls og rytme Fortolkning af disse vha. lyd, rytme og bevægelse. Forskellige danse, der både kræver sang og bevægelse. Vi lytter til, fortolker og skaber rytmer. Vi eksperimenter med forskellige klangkilder. Stomp- og rytmeinstrumenter. Bogen Skraldejam. Rytmeinstrumenter. Stomp- og rytmeinstrumenter. Forskellige skraldeinstrumenter. Fremfører eleverne stykkerne klart og tydeligt? Passer musik og illustration sammen? Kan eleverne synge med? Kan de følge dansens bevægelser? Kan eleverne holde en puls? Kan eleverne skabe nye rytmer/lyde?

8 Vi laver små rytmeinstrumenter. Bogen Skraldejam Opsamling af årets aktiviteter i musik Diverse rutiner i skoleåret 2012/ Rutiner: o Vi vil starte alle musiktimer med at synge. Her vil vi selvfølgelig arbejde med stemmen men også i høj grad med kroppen. o Ligeledes vil de fleste timer slutte med, at vi hører noget musik oftest klassisk. - Jeg lægger også meget vægt på, at de lærer færdselsreglerne i musik o Som f.eks.: Hvordan man kommer ind og ud af musiklokalet? At man tager sko af og stiller dem til siden At der ikke løbes, mases eller skubbes At man finder sin plads (faste pladser) At man ikke rører instrumenterne At man ikke går ind i lokalet før læreren er dér Hvordan man passer på musikinstrumenterne

9 Årsplan musik 3.a på Interskolen 2012/2013 Periode Musikaktiviteter Materialer Evaluering 33 Velkommen til musik. Introduktion til musiklokalet og dets instrumenter. Regler og rutiner i musiklokalet. Sangbøger Stemmebrug sang og krop. Puls og rytme Musikkens genrer vi arbejder med forskellige musiske genrer og fortolker musikken billedligt, fysisk og auditivt. Musikhistorie. Årstidssange. Sangbøger. Rytmeinstrumenter. Musik i forskellige genrer. Forskellige former for kreative materialer til synliggørelse af musikken. Musik i luften 2 Kan eleverne bruge stemmen? Kan eleverne følge en simpel puls? Kan eleverne gentage en rytme samt selv finde på en rytme? Har eleverne en fornemmelse for musikken? Får de en fornemmelse for musikkens påvirkning af omgivelserne?

10 42 Efterårsferie Afrika-emne Juleemne Sange, danse og rytmer, der handler om Afrika. Sammenspil Rytmeøvelser Enstemmig sang Tale om vers, omkvæd, A og B stykke Sangbogen. Materiale af Grethe Granerud. Julesange sangbogen. Materiale af Grethe Granerud. Oplever eleverne stemmens forskellige muligheder? Kan de bruge disse? Har eleverne forståelse for musikkens særlige julethed? Synger eleverne med? 52-1 Juleferie 2-6 Musikkens genrer vi arbejder med forskellige musiske genrer og fortolker musikken billedligt, fysisk og auditivt. Musikhistorie. Musik i forskellige genrer. Forskellige former for kreative materialer til synliggørelse af musikken. Musik i luften 2 Har eleverne en mere sikker fornemmelse for musikken? Får de en fornemmelse for musikkens påvirkning af omgivelserne?

11 7 Vinterferie 8-12 Årstidssange. 13 Påskeferie Vi synger og spiller enkle melodier og laver rytmer til. Vi illustrerer musikken billedligt, fysisk og med lyd. Sangbøger. Rytmeinstrumenter. Forskellige former for kreative materialer. Musik i luften 2 Kan eleverne synge højt og tydeligt med? Kan eleverne holde pulsen? Har eleverne et bud på musikkens fortolkning? Rim og remser Dans Puls og rytme Fortolkning af disse vha. lyd, rytme og bevægelse. Forskellige danse, der både kræver sang og bevægelse. Vi lytter til, fortolker og skaber rytmer. Vi eksperimenter med forskellige klangkilder. Stomp- og rytmeinstrumenter. Bogen Skraldejam. Rytmeinstrumenter. Stomp- og rytmeinstrumenter. Forskellige skraldeinstrumenter. Fremfører eleverne stykkerne klart og tydeligt? Passer musik og illustration sammen? Kan eleverne synge med? Kan de følge dansens bevægelser? Kan eleverne holde en puls? Kan eleverne skabe nye rytmer/lyde?

12 Vi laver små rytmeinstrumenter. Bogen Skraldejam. Rytmebokse Opsamling af årets aktiviteter i musik Diverse rutiner i skoleåret 2012/ Rutiner: o Vi vil starte alle musiktimer med at synge. Her vil vi selvfølgelig arbejde med stemmen men også i høj grad med kroppen. o Ligeledes vil de fleste timer slutte med, at vi hører noget musik oftest klassisk. - Jeg lægger også meget vægt på, at de lærer færdselsreglerne i musik o Som f.eks.: Hvordan man kommer ind og ud af musiklokalet? At man tager sko af og stiller dem til siden At der ikke løbes, mases eller skubbes At man finder sin plads (faste pladser) At man ikke rører instrumenterne At man ikke går ind i lokalet før læreren er dér Hvordan man passer på musikinstrumenterne

13 Årsplan for musik i 3.B på Interskolen 2012/2013 Lærer: Snorre Kromann-Laursen Formål for faget musik Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler deres evne til at opleve musik og til at udtrykke sig i og om musik, herunder synge danske sange. Undervisningen skal bibringe dem forudsætninger for livslang og aktiv deltagelse i musiklivet og for at kunne forholde sig til samfundets mangeartede musiktilbud. Stk. 2. Gennem aktiv og skabende beskæftigelse med musik skal undervisningen medvirke til elevernes følelsesmæssige og intellektuelle udvikling, udvikling af koncentration og motorik samt øge deres forståelse af sig selv som en del af et fællesskab. Stk. 3. Undervisningen skal fremme elevernes forståelse af dansk og udenlandsk musiktradition som en del af kulturlivet, dels således som den indgår i det aktuelle samfundsliv, dels i dens historiske perspektiv Hver musiktime vil begynde med, at klassen synger og taler om en sang, således at eleverne får opbygget et repertoire af nye og ældre danske sange og salmer samt sange på andre sprog. Desuden opøves eleverne i denne forbindelse i at vurdere relationen mellem tekst og melodi i sange fra det almidelige repertoire. Derudover tager musikundervisningen i 3.klasse udgangspunkt i en række kortere undervisningsforløb, som tilsammen dækker trinmålene inden for tre overordnede områder musikudøvelse, musikalsk skaben og musikforståelse. Overodnet ser årsplanen ud som følger: Antal lektioner Emne Undervisning Udvalgte trinmål/slutmål 3x1 lektion fordelt over året Musikbegreber, noder og rytme 3 lektioner Introduktion til musiklokalet Eleverne introduceres for grundlæggende musikbegreber samt teori og øver sig i at synge små melodier efter noder og klappe/spille enkle rytmer efter noder Eleverne præsenteres for musiklokalet og dettes instrumenter. Instrumenter prøves og typiske rytmer indlæres. 3 lektioner Sang, spil og bevægelse 1 Eleverne lærer at bevæge sig i bestemte trin, mens de synger, klapper en rytme og holder en puls. Der indlæres fællesdans. 4 lektioner Lydillustrationer til en fortælling Eleverne bruger musiklokalets - Opnå et basalt kendskab til notation - Anvende notation som hjælp til at forstå den rytmiske eller melodiske udvikling i en enkelt stemme -Anvende elementære musikteoretiske begreber - Vise kendskab til musikinstrumenters lyddannelse og genkende deres klang - Deltage i lettere fællesdanse - Deltage aktivt i fælles udfoldelse i sang og spil - Anvende krop, stemme, instrumenter og andre

14 4 lektioner Musikhistorie efter år 1900 med udgangspunkt i udvalgte kunstnere/bands. instrumenter samt perkussioninstrumenter til at sætte musik/lyd til en fortælling. Eleverne præsenteres for små musikstykker af markante kunstnere/ bands inden for udvalgte genrer såsom jazz, rock, reggae, punk, musical etc. Eleverne skal tale om og bevæge sig til musikken. Eleverne slutter forløbet af med en mindre tværfaglig opgave, hvor der skrives om f.eks. Beatles, Bob Marley eller Louis Armstrong. 3 lektioner Kor 1 Der indøves talekor og kanons 3 lektioner Stomp Eleverne træner puls, rytme og periodefornemmelse i et lille stompforløb. 4 lektioner Musik i forskellige kulturer og sammenhænge Vi hører og taler om musik fra forskellige kulturer f.eks. flamingo, tango og salsa. Derudover ser vi på, hvordan musik indgår og gennem tiden har indgået i forskellige sammenhænge i samfundet. klangkilder i skabende musikalsk arbejde - Skabe lydillustrationer med udgangspunkt i givne oplæg - Deltage i sammenspil med opmærksomhed på det musikalske udtryk - Vise kendskab til musikeksempler, som repræsenterer et genreog stilmæssigt varieret repertoire og nogle centrale skikkelser med tilknytning til den valgte musik - Lytte opmærksomt til musik med tydelige karakteristika -Udtrykke oplevelse af musik nuanceret og bevidst i ord, billeder og bevægelse - Synge med god intonation og klang samt tydelig tekstudtale i mindre grupper - Deltage i fremførelse af enkelt opbyggede talekorssatser, herunder rap - Bruge notation som støtte for musikudøvelse - Deltage i sammenspil med varierede rytmer og stemmeforløb - Udføre enkle improvisationer som del af et musikalsk forløb - Anvende krop, stemme, instrumenter og andre klangkilder i skabende musikalsk arbejde - Samtale om musikkens funktion i forskellige sammenhænge, bl.a. ved fester og religiøse sammenhænge og i medier -Udtrykke oplevelse af musik nuanceret og bevidst i ord, billeder og bevægelse 3 lektioner Sang, spil og bevægelse 2 Der foresynges små - Deltage i sammenspil

15 melodiske fraser, som eleverne gentager, mens de holder en grundpuls i føderne/hænderne. Eleverne deles i tre hold, der henholdsvis danser, synger og spiller perkussion. På cue skiftes roller. Eleverne trænes i at holde rytmer, mens de synger lette melodier henover. 3 lektioner Kor 2 Der indøves flerstemmige korarrangementer og kanons med brug af mikrofoner og enkelt elevakkompagnement 4 lektioner Musikhistorie før år 1900 med udgangspunkt i udvalgte værker 3 lektioner Sammenspil i musiklokalet Eleverne præsenteres for udvalgte musikstykker, der repræsenterer forskellige klassiske genrer og komponister. Eleverne får en sang/et arrangement, som de under vejledning skal lære at spille med varierede rytmer og stemmeforløb - Udføre enkle improvisationer som del af et musikalsk forløb - Deltage aktivt i fælles udfoldelse i sang og spil - Deltage opmærksomt og med bevidsthed om egen rolle i fælles musikalsk udfoldelse - Synge med god intonation og klang samt tydelig tekstudtale i mindre grupper - Holde en enkelt overeller understemme i gruppe i flerstemmig sang - Bruge notation som støtte for musikudøvelse - Deltage i sammenspil med opmærksomhed på det musikalske udtryk - Lytte opmærksomt til musik med tydelige karakteristika - Vise kendskab til musikeksempler, som repræsenterer et genreog stilmæssigt varieret repertoire og nogle centrale skikkelser med tilknytning til den valgte musik - Gøre rede for formforløb og stemning i små musikstykker på baggrund af elementer som dynamik, klangfarve og motiver - Anvende de erhvervede musikteoretiske begreber i samtale om musik ved musikudøvelse og musiklytning - Spille enkle melodiske forløb efter gehør og med støtte af notation - Deltage i sammenspil med opmærksomhed på det musikalske udtryk - Deltage opmærksomt og med bevidsthed om egen

16 rolle i fælles musikalsk udfoldelse - Anvende musikinstrumenter fra forskellige instrumentgrupper i enkle sammenspilsarrangementer

17 Årsplan for musik i 4.klasse på Interskolen 2012/2013 Lærer: Snorre Kromann-Laursen Formål for faget musik Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler deres evne til at opleve musik og til at udtrykke sig i og om musik, herunder synge danske sange. Undervisningen skal bibringe dem forudsætninger for livslang og aktiv deltagelse i musiklivet og for at kunne forholde sig til samfundets mangeartede musiktilbud. Stk. 2. Gennem aktiv og skabende beskæftigelse med musik skal undervisningen medvirke til elevernes følelsesmæssige og intellektuelle udvikling, udvikling af koncentration og motorik samt øge deres forståelse af sig selv som en del af et fællesskab. Stk. 3. Undervisningen skal fremme elevernes forståelse af dansk og udenlandsk musiktradition som en del af kulturlivet, dels således som den indgår i det aktuelle samfundsliv, dels i dens historiske perspektiv Hver musiktime vil begynde med, at klassen synger og taler om en sang, således at eleverne får opbygget et repertoire af nye og ældre danske sange og salmer samt sange på andre sprog. Desuden opøves eleverne i denne forbindelse i at vurdere relationen mellem tekst og melodi i sange fra det almindelige repertoire. Derudover tager musikundervisningen i 4.klasse udgangspunkt i en række kortere undervisningsforløb, som tilsammen dækker trinmålene inden for tre overordnede områder musikudøvelse, musikalsk skaben og musikforståelse. Overodnet ser årsplanen ud som følger: Antal lektioner Emne Undervisning Udvalgte trinmål/slutmål 2 lektioner Becifring, noder og rytme Eleverne beskæftiger sig med grundlæggende musikbegreber samt teori og øver sig i at synge små melodier efter noder og klappe/spille enkle rytmer 2 lektioner Introduktion til musiklokalet 3 lektioner Sammenspil i musiklokalet 1 Musiklokalet og dets instrumenter gennemgås med eleverne Eleverne får en sang/et arrangement, som de under vejledning skal lære at spille - Opnå et basalt kendskab til notation - Anvende notation som hjælp til at forstå den rytmiske eller melodiske udvikling i en enkelt stemme -Anvende elementære musikteoretiske begreber - Vise kendskab til musikinstrumenters lyddannelse og genkende deres klang - Deltage opmærksomt og med bevidsthed om egen rolle i fælles musikalsk udfoldelse - Anvende musikinstrumenter fra forskellige instrumentgrupper i enkle sammenspils-

18 2 lektioner Fællesdans, rytmik og improvisation 1 4 lektioner Musikhistorie før år 1900 med udgangspunkt i udvalgte komponister Eleverne opøver en fællesdans. Ledsaget af rytmiske figurer, som eleverne frembringer med perkussioninstrumenter, improviserer eleverne på skift vokale melodistykker Eleverne præsenteres for små musikstykker af udvalgte komponister såsom Bach, Mozart, Beethoven. Eleverne laver efterfølgende en tværfaglig opgave, hvor de skriver om en af komponisterne. 4 lektioner Rapmusik Eleverne præsenteres for genren rap. Med udgangspunkt i enkle beats skal eleverne i grupper skrive og fremføre raptekster. Grupperne akkompagnerer afslutningsvis sig selv ved hjælp af krop og perkussioninstumenter 3 lektioner Musik som underlægning Vi ser på, hvordan musik bruges i medierne herunder film, reklamer og spoken word. Eleverne får en kortere historie, som de selv skal sætte musik til 3 lektioner Sammenspil i musiklokalet 2 2 lektioner Fællesdans, rytmik og improvisation 2 Eleverne får en sang/et arrangement, som de under vejledning skal lære at spille Eleverne opøver en fællesdans. arrangementer - Deltage i lettere fællesdanse - Deltage i sammenspil med varierede rytmer og stemmeforløb - Udføre enkle improvisationer som del af et musikalsk forløb - Lytte opmærksomt til musik med tydelige karakteristika - Vise kendskab til musikeksempler, som repræsenterer et genreog stilmæssigt varieret repertoire og nogle centrale skikkelser med tilknytning til den valgte musik - Gøre rede for formforløb og stemning i små musikstykker på baggrund af elementer som dynamik, klangfarve og motiver - Deltage i fremførelse af enkelt opbyggede talekorssatser, herunder rap - Anvende krop, stemme, instrumenter og andre klangkilder i skabende musikalsk arbejde - Samtale om musikkens funktion i forskellige sammenhænge, bl.a. ved fester og religiøse sammenhænge og i medier - Skabe lydillustrationer med udgangspunkt i givne oplæg - Spille enkle melodiske forløb efter gehør og med støtte af notation - Deltage i sammenspil med opmærksomhed på det musikalske udtryk - Skabe små melodier med udgangspunkt i

19 4 lektioner Musikhistorie efter år 1900 med udgangspunkt i genre. Der foresynges små melodistykker, som eleverne gentager, mens pulsen holdes i hænder/fødder. Ledsaget af rytmiske figurer, som eleverne frembringer med perkussioninstrumenter, improviserer eleverne på skift vokale melodistykker Eleverne præsenteres for små musikstykker af markante kunstnere inden for udvalgte genrer såsom jazz, rock, reggae, punk, musical etc. Der fokuseres på, hvad der er kendetegnende for de enkelte genrer, og hvordan genrerne er opstået. 4 lektioner Kor Der indøves flerstemmige korarrangementer og kanons med brug af mikrofoner og simpelt elevakkompagnement 4 lektioner Komponere på computer Med udgangspunkt i computerprogrammet Garageband skal eleverne i grupper komponere egne sange som afslutningsvis afspilles for hele klassen. 3 lektioner Sammenspil i musiklokalet 3 Eleverne får en sang/et arrangement, som de under vejledning skal lære at spille stemmen, ved hjælp af musikinstrumenter eller computer - Deltage aktivt i fælles udfoldelse i sang og spil - Vise kendskab til musikeksempler, som repræsenterer et genreog stilmæssigt varieret repertoire og nogle centrale skikkelser med tilknytning til den valgte musik - Anvende de erhvervede musikteoretiske begreber i samtale om musik ved musikudøvelse og musiklytning - Lytte opmærksomt til musik med tydelige karakteristika - Synge med god intonation og klang samt tydelig tekstudtale i mindre grupper - Holde en enkelt overeller understemme i gruppe i flerstemmig sang - Bruge notation som støtte for musikudøvelse - Anvende musikinstrumenter fra forskellige instrumentgrupper i enkle sammenspilsarrangementer -Skabe små melodier med udgangspunkt i stemmen, ved hjælp af instrumenter eller computer - Arrangere enkle musikalske forløb sammen med andre - Anvende de erhvervede musikteoretiske begreber i samtale om musik ved musikudøvelse og musiklytning

20 - Synge med god intonation og klang samt tydelig tekstudtale i mindre grupper - Anvende krop, stemme, instrumenter og andre klangkilder i skabende musikalsk arbejde - Deltage opmærksomt og med bevidsthed om egen rolle i fælles musikalsk udfoldelse

Årsplan for musik på 1. årgang 2016/17 v/ musiklærer Bjørg Lindvang

Årsplan for musik på 1. årgang 2016/17 v/ musiklærer Bjørg Lindvang Årsplan for musik på 1. årgang 2016/17 v/ musiklærer Bjørg Lindvang Mål for undervisningen: Der arbejdes med udgangspunkt i Fællesmål med fokus på musikudøvelse, musikalsk skaben og musikforståelse. Link:

Læs mere

Musik. Formål for faget musik. Slutmål for faget musik efter 6. klassetrin. Musikudøvelse. Musikalsk skaben

Musik. Formål for faget musik. Slutmål for faget musik efter 6. klassetrin. Musikudøvelse. Musikalsk skaben Musik Formål for faget musik Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler deres evne til at opleve musik og til at udtrykke sig i og om musik, herunder synge danske sange. Undervisningen

Læs mere

MUSIK GIDEONSKOLENS UNDERVISNIGSPLAN. Oversigt over undervisning og forhold til trinmål og slutmål

MUSIK GIDEONSKOLENS UNDERVISNIGSPLAN. Oversigt over undervisning og forhold til trinmål og slutmål MUSIK GIDEONSKOLENS UNDERVISNIGSPLAN Oversigt over undervisning og forhold til trinmål og slutmål Ministeriet skriver: Formål for faget Musik Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler

Læs mere

Undervisningsplan for faget musik på Sdr. Vium Friskole

Undervisningsplan for faget musik på Sdr. Vium Friskole Undervisningsplan for faget musik på Sdr. Vium Friskole Sang og musik anses på Sdr. Vium Friskole for et vigtigt fag for børn i alle aldre. På Sdr. Vium Friskole undervises i sang og musik en lektion ugentligt

Læs mere

Musik på. Helsinge Realskole --- Beskrivelse og målsætning - juni 2013

Musik på. Helsinge Realskole --- Beskrivelse og målsætning - juni 2013 Musik på Helsinge Realskole --- Beskrivelse og målsætning - juni 2013 1 Musik på Helsinge Realskole Vi vægter den daglige morgensang højt på vores skole. Her bliver to af vores kerneværdier tradition og

Læs mere

Musikundervisning fra første til fjerde klasse på Interskolen

Musikundervisning fra første til fjerde klasse på Interskolen Musikundervisning fra første til fjerde klasse på Interskolen Formål Formålet med undervisningen er, at eleverne udvikler deres evne til at opleve musik og til at udtrykke sig i og om musik, herunder synge

Læs mere

Årsplan 2011/2012 for musik i 4. klasse

Årsplan 2011/2012 for musik i 4. klasse Årsplan 2011/2012 for musik i 4. klasse Lærer: Suat Cevik Formål for faget musik Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler deres evne til at opleve musik og til at udtrykke sig i og

Læs mere

Trinmål efter 2. klassetrin Trinmål efter 4. klassetrin Trinmål efter 6. klassetrin

Trinmål efter 2. klassetrin Trinmål efter 4. klassetrin Trinmål efter 6. klassetrin UVMs Trinmål synoptisk fremstillet: Musikudøvelse Trinmål efter 2. klassetrin Trinmål efter 4. klassetrin Trinmål efter 6. klassetrin deltage opmærksomt i legende musikalsk udfoldelse deltage opmærksomt

Læs mere

Årsplan Skoleåret 2013/14 Musik

Årsplan Skoleåret 2013/14 Musik Årsplan Skoleåret 2013/14 Musik Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 13/14. Skolens del og slutmål følger folkeskolens "fællesmål" 2009. FAGPLAN. FAG: Musik KLASSE: 1 kl. ÅR:

Læs mere

Årsplan 2012/2013 for musik i 3. klasse

Årsplan 2012/2013 for musik i 3. klasse Årsplan 2012/2013 for musik i 3. klasse Lærer: Suat Cevik Formål for faget musik Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler deres evne til at opleve musik og til at udtrykke sig i og

Læs mere

Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse med bevidsthed om egen og andres rolle i musikalsk udfoldelse

Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse med bevidsthed om egen og andres rolle i musikalsk udfoldelse Fagformål for faget musik Eleverne skal i faget musik udvikle kompetencer til at opleve musik og til at udtrykke sig i og om musik, herunder synge danske sange. Faget skal bibringe dem forudsætninger for

Læs mere

Eleven kan udfolde sig selvstændigt i sang, spil og bevægelse. Eleven kan arrangere og komponere musikalske udtryk

Eleven kan udfolde sig selvstændigt i sang, spil og bevægelse. Eleven kan arrangere og komponere musikalske udtryk Kompetencemål Kompetenceområde Efter klassetrin Efter 4. klassetrin Efter 6. klassetrin Musikudøvelse Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil

Læs mere

Slutmålet efter 6. klasse er, at eleverne kan: Musikudøvelse

Slutmålet efter 6. klasse er, at eleverne kan: Musikudøvelse MUSIK Forord Formålet med undervisningen i musik er at opelske børnenes naturlige evne og glæde ved at udfolde sig med sang, musik og bevægelse. Undervisningen skal bibringe børnene en livslang glæde ved

Læs mere

Musikundervisning fra første til fjerde klasse på Interskolen

Musikundervisning fra første til fjerde klasse på Interskolen Fag formål Musikundervisning fra første til fjerde klasse på Interskolen Eleverne skal i faget musik udvikle kompetencer til at opleve musik og til at udtrykke sig i og om musik, herunder synge danske

Læs mere

Årsplan Skoleåret 2014/2015 Musik Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 14/15. Skolens del og slutmål følger folkeskolens

Årsplan Skoleåret 2014/2015 Musik Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 14/15. Skolens del og slutmål følger folkeskolens Årsplan Skoleåret 2014/2015 Musik Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 14/15. Skolens del og slutmål følger folkeskolens fællesmål slut 2009. 1 FAGPLAN. SIDE: AF: FAG: Musik KLASSE:

Læs mere

ÅRSPLAN MUSIK 4. KLASSE 2016/17, EVA BAK NYHUUS

ÅRSPLAN MUSIK 4. KLASSE 2016/17, EVA BAK NYHUUS ÅRSPLAN MUSIK 4. KLASSE 2016/17, EVA BAK NYHUUS Form og indhold: Under hvert emneområde er skrevet en masse aktiviteter, sange og øvelser ind i årsplanen. Klassen kommer ikke omkring alle aktiviteter,

Læs mere

Fagårsplan 10/11 Fag:Musik Klasse:1 A Lærer: CA Fagområde/ emne

Fagårsplan 10/11 Fag:Musik Klasse:1 A Lærer: CA Fagområde/ emne Sang Året Stemmepleje året fastholde lysten til at bruge stemmen og synge sammen enstemmigt Opvarmning Registre Klang stemmen Opmærksomhed omkring stemmepleje Hørelære året Indlære en sang gennem vokal

Læs mere

Målene for musikundervisningen er afstemt efter disse 3 kompetenceområder:

Målene for musikundervisningen er afstemt efter disse 3 kompetenceområder: Årsplan for musik i 3. klasse 2016-2017 Form og indhold: Nedenstående årsplan er blot en skitse der skal derfor tages forbehold for ændringer. Under hvert emneområde er skrevet en masse aktiviteter, sange

Læs mere

Årsplan Musik i 2. klasse 2010/2011

Årsplan Musik i 2. klasse 2010/2011 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan Musik i 2. klasse 2010/2011 De to musiktimer om ugen, har jeg valgt at dele op i moduler,

Læs mere

Slutmål og undervisningsplan for faget musik

Slutmål og undervisningsplan for faget musik Musikundervisningens formål: Musik er en del af vores kultur og indtager en betydelig plads i børns og unges hverdag. Det er derfor naturligt, at musikundervisningen beskæftiger sig med samtidens musik,

Læs mere

UVMs Læseplan for faget Musik

UVMs Læseplan for faget Musik UVMs Læseplan for faget Musik Læseplanen er struktureret ud fra de tre centrale kundskabs- og færdighedsområder. Den indeholder en angivelse af undervisningens progression i den obligatoriske musikundervisnings

Læs mere

Fagårsplan 10/11 Fag:Musik Klasse:4 B Lærer: CA Fagområde/ emne

Fagårsplan 10/11 Fag:Musik Klasse:4 B Lærer: CA Fagområde/ emne Musikalsk skaben året Redegøre for stemningen i en sang Selvvalgt musik året Fremlægge selvvalgt musik fællessang Året Deltage opmærksomt og med bevidsthed om egen rolle i fælles musikalsk udfoldelse Sangbogens

Læs mere

Fælles Mål. Faghæfte 7. Musik

Fælles Mål. Faghæfte 7. Musik Fælles Mål Faghæfte 7 Musik Fælles Mål Faghæfte 7 Musik Publikationen indgår i Uddannelsesstyrelsens håndbogsserie som nr. 6-2004 Grafisk tilrettelæggelse: Schwander Kommunikation 1. udgave, 1. oplag,

Læs mere

Fælles Mål 2009. Musik. Faghæfte 7

Fælles Mål 2009. Musik. Faghæfte 7 Fælles Mål 2009 Musik Faghæfte 7 Undervisningsministeriets håndbogsserie nr. 9 2009 Fælles Mål 2009 Musik Faghæfte 7 Undervisningsministeriets håndbogsserie nr. 9 2009 Indhold Musik som obligatorisk fag

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

Årsplan for klasse Musik. Lærer: Anne V. Overvejelser:

Årsplan for klasse Musik. Lærer: Anne V. Overvejelser: Årsplan for 1-2-3. klasse. 2016-2017. Musik. Lærer: Anne V. Overvejelser: I trinmålene for musik er undervisningens udvikling opdelt i 3 områder: Musikudøvelse Musikalsk skaben Musikforståelse I 1. klasse

Læs mere

I musikundervisningen vil vi kommer omkring musikudøvelse, det musikalsk skabene samt musikforståelse.

I musikundervisningen vil vi kommer omkring musikudøvelse, det musikalsk skabene samt musikforståelse. Årsplan for musik med 6. Klasse 2011-2012 I musikundervisningen vil vi kommer omkring musikudøvelse, det musikalsk skabene samt musikforståelse. For at eleverne får et bredt repertoire af sange vil vi,

Læs mere

Målene for musikundervisningen er afstemt efter disse 3 kompetenceområder:

Målene for musikundervisningen er afstemt efter disse 3 kompetenceområder: Årsplan for musik i 1. klasse 2016-2017 Form og indhold: Nedenstående årsplan er blot en skitse der skal derfor tages forbehold for ændringer. Under hvert emneområde er skrevet en masse aktiviteter, sange

Læs mere

Målene for musikundervisningen er afstemt efter disse 3 kompetenceområder:

Målene for musikundervisningen er afstemt efter disse 3 kompetenceområder: Årsplan for musik i 2. klasse 2016-2017 Form og indhold: Nedenstående årsplan er blot en skitse der skal derfor tages forbehold for ændringer. Under hvert emneområde er skrevet en masse aktiviteter, sange

Læs mere

Mål Indhold Gode råd Materialer

Mål Indhold Gode råd Materialer På Tjørnegårdskolen Sang 0. 2, Mål Indhold Gode råd Materialer Glæden ved sang Kende et repetoire af nye, ældre danske sange og salmer Sange med flotte melodier, og tekster, der er sjove at synge. Forskellige

Læs mere

Indhold Praktisk-Musiske fag... 2 Definition... 2 Formål... 2 Musik... 3 Beskrivelse:... 3 Del- og slutmål... 4 Billedkunst... 9 Beskrivelse...

Indhold Praktisk-Musiske fag... 2 Definition... 2 Formål... 2 Musik... 3 Beskrivelse:... 3 Del- og slutmål... 4 Billedkunst... 9 Beskrivelse... Indhold Praktisk-Musiske fag... 2 Definition... 2 Formål... 2 Musik... 3 Beskrivelse:... 3 Del- og slutmål... 4 Billedkunst... 9 Beskrivelse... 9 Emneoversigt samt del- og slutmål:... 9 PM fag... 11 Beskrivelse...

Læs mere

Læseplan for faget musik

Læseplan for faget musik Læseplan for faget musik Indledning Faget musik er et obligatorisk fag i Folkeskolen fra 1. til 6. klasse. Undervisningen er opdelt i tre trinforløb: 1 2. kl., 3. 4. kl. og 5. 6. klasse. I faget musik

Læs mere

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE DEN KULTURELLE RYGSÆK sikrer børn og unge inspirerende møder med kunst og kulturarv giver børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog giver børn og unge flere erfaringer med æstetiske og innovative

Læs mere

Årsplan. Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse

Årsplan. Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse Årsplan Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse 1 Årsplan for Linjefag musik FAG: Musik KLASSE: 7-9 klasse ÅR: 14/15 Lærer: MG August Oktober Opbygning af et fælles repertoire til Spil Dansk Dagen samt

Læs mere

LÆREPLAN Musisk Skole Kalundborg

LÆREPLAN Musisk Skole Kalundborg LÆREPLAN Musisk Skole Kalundborg Forskolen (0-9 år) Formål. side 2 Grundsyn. side 3 Mål for undervisningen i forskolen. side 3 Faglige mål og fagligt indhold - At styrke barnets umiddelbare musikglæde.

Læs mere

Trinmål i musik klasse

Trinmål i musik klasse Trinmål i musik 7. 10. klasse I hele forløbet af undervisning af 7. til 10. klasse. Er det målet, at undervisningen er en blanding af musikudøvelse, musikalsk skaben og musikforståelse. De ovennævnte tre

Læs mere

Fagplan for Musik. Sang. Instrumentalspil

Fagplan for Musik. Sang. Instrumentalspil Fagplan for Musik Formål Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler deres evne til at opleve og fordybe sig i sang, musik og bevægelse, og til at udtrykke sig på disse områder. Gennem

Læs mere

Årsplan for musik i 6b 2008 4/8-31/12-2008. Legene og aktiviteterne i musikundervisnin gen vil bidrage til: At udvikle børnenes

Årsplan for musik i 6b 2008 4/8-31/12-2008. Legene og aktiviteterne i musikundervisnin gen vil bidrage til: At udvikle børnenes Dansk i 6B: Læsning tempo trænes øges ved frilæsning som fremlægges ved mundtlige brapporter for klassen. Dette skal samtidig give inspiration til nye læseideer til kammerater. Tekstanalyse, (herunder

Læs mere

RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE DEN KULTURELLE RYGSÆK FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK INDHOLD PERIODE

RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE DEN KULTURELLE RYGSÆK FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK INDHOLD PERIODE DEN KULTURELLE RYGSÆK sikrer børn og unge inspirerende møder med kunst og kulturarv giver børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog giver børn og unge flere erfaringer med æstetiske og innovative

Læs mere

Nyvej 7, 5762 Vester Skerninge - Tlf. 62241600 - www.vskfri.dk - skoleleder@vskfri.dk. Fagplan for Musik

Nyvej 7, 5762 Vester Skerninge - Tlf. 62241600 - www.vskfri.dk - skoleleder@vskfri.dk. Fagplan for Musik Fagplan for Musik Formål Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler deres evne til at opleve og fordybe sig i sang, musik og bevægelse, og til at udtrykke sig på disse områder. Gennem

Læs mere

Læseplan for faget musik

Læseplan for faget musik Læseplan for faget musik Indhold Indledning 3 1. Trinforløb for 1.- 2. klassetrin 4 Musikudøvelse 4 Musikalsk skaben 6 Musikforståelse 6 2. trinforløb for 3.- 4. klassetrin 7 Musikudøvelse 7 Musikalsk

Læs mere

Læseplan for MUSIK 0. til 7. klasse

Læseplan for MUSIK 0. til 7. klasse Læseplan for MUSIK 0. til 7. klasse Musikken er en del af vores kultur og indtager en betydelig plads i børns og unges hverdag. Det er derfor naturligt, at musikundervisningen beskæftiger sig med såvel

Læs mere

Musikundervisningen på Ringsted Lilleskole

Musikundervisningen på Ringsted Lilleskole Musikundervisningen på Ringsted Lilleskole Det praktiske Sang/kor Sammenspil Rytmisk træning INDSKOLING (1., 2., 3.) Alle synger enten i grupper eller sammen. Kanonsangen anvendes. Der introduceres forskellige

Læs mere

Læreplan Musisk Skole Kalundborg Akustisk guitar

Læreplan Musisk Skole Kalundborg Akustisk guitar 1 2015 Læreplan Musisk Skole Kalundborg Akustisk guitar Formål.side 2 Faglige mål og fagligt indhold - Teknik..side 3 - Indstudering side 4 - Musikalske udtryk..side 5 - Gehør/Improvisation side 6 - Hørelære/teori.side

Læs mere

Læreplan Musisk Skole Kalundborg KOR

Læreplan Musisk Skole Kalundborg KOR 1 2015 Læreplan Musisk Skole Kalundborg KOR Formål.side 2 Faglige mål og fagligt indhold..side 3 - Teknik..side 4 - Kor/ det at synge sammen side 5 - Indstudering side 6 - Musikalske udtryk side 7 - Gehør/Improvisation

Læs mere

Undervisningsplan for de praktisk-musiske fag

Undervisningsplan for de praktisk-musiske fag Undervisningsplan for de praktisk-musiske fag Definition: De praktisk-musiske musiske fag omfatter fagene sløjd, billedkunst, håndarbejde, hjemkundskab og musik. Formålet med undervisningen er, at eleverne

Læs mere

LÆREPLANER FOR MUSIKSKOLER, 2014

LÆREPLANER FOR MUSIKSKOLER, 2014 LÆREPLANER FOR MUSIKSKOLER, 2014 INDHOLD Præambel... 2 Kompetencemål... 3 Kompetenceområder... 3 Progressionsinddeling... 4 Fag... 4 Læsevejledning... 5 Forslag til læreplaner for musikskoler... 6 Overordnede

Læs mere

Årsplan MIM 2011/2012, 2. og 3. klasse

Årsplan MIM 2011/2012, 2. og 3. klasse Årsplan MIM 2011/2012, 2. og 3. klasse Bemanding i MIM-timerne: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag UJ/ySK/ISA UJ/ySK/ISA UJ/ySK/ISA UJ/ySK/ISA - Mål for undervisningen: Mange af eleverne har behov for,

Læs mere

Skoleåret 2015/16. Hent inspiration til samarbejdet mellem. Folkeskole & Musikskole

Skoleåret 2015/16. Hent inspiration til samarbejdet mellem. Folkeskole & Musikskole Idékatalog Skoleåret 2015/16 Hent inspiration til samarbejdet mellem Folkeskole & Musikskole Maj 2015 Udgave 5 (revideret udgave) Skolereformen - hvad kan vi? - Hent inspiration fra egen musikskole her

Læs mere

Årsplan 5. klasse, musik 2010/2011

Årsplan 5. klasse, musik 2010/2011 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, musik 2010/2011 De to musiktimer om ugen, har jeg valgt at dele op i moduler,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: majjuni, 10 Htx

Læs mere

Beskrivelse af skoledagens aktiviteter:

Beskrivelse af skoledagens aktiviteter: Kort beskrivelse af 1a s læringsmiljø: Undervisningen og skoledagen er inspireret af TEACCH. Således er klassen indrettet med fællesbord samt et arbejdsbord til hver elev, som er afskærmet for at opnå

Læs mere

Målgruppe: Musiklærere og andre interesserede undervisere

Målgruppe: Musiklærere og andre interesserede undervisere Målgruppe: Musiklærere og andre interesserede undervisere den 27. februar 2012 på Vinde Helsinge Fri- og efterskole i samarbejde med Vestmus University College Sjælland Center for Undervisningsmidler Stenstuegade

Læs mere

Læreplan for faget solosang på Odsherred Musikskole KROP OG INSTRUMENT. Kropsforståelse

Læreplan for faget solosang på Odsherred Musikskole KROP OG INSTRUMENT. Kropsforståelse Læreplan for faget solosang på Odsherred Musikskole Elevens navn: KROP OG INSTRUMENT Kropsforståelse At trække vejret dybt og styre mavemusklerne Trække vejret helt dybt og styre udåndingen Trække vejret

Læs mere

Læseplan for musik Helsingør Privatskole

Læseplan for musik Helsingør Privatskole Læseplan for musik Helsingør Privatskole Læseplan for musik Musikundervisningen på Helsingør Privatskole foregår fra 0. klasse frem til 6. klasse, og er opdelt i 4 forløb. Musikudøvelse: 0. klasse: Eleven

Læs mere

Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf ,

Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf , www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborg-friskole.dk GENERELT OM MUSIK PÅ AALBORG FRISKOLE Undervisningsministeriets Fælles Mål for musik. Formålet

Læs mere

D a n s M u s i k k e n k l a s s e. Dans. Musikken. det store dansekendskab, men som gerne vil undervise i dans.

D a n s M u s i k k e n k l a s s e. Dans. Musikken. det store dansekendskab, men som gerne vil undervise i dans. I n t r o d u k t i o n t i l u n d e r v i s n i n g s m a t e r i a l e t D a n s M u s i k k e n 2. - 5. k l a s s e i musik og idræt er et undervisningsmateriale til dig, der ikke har det store dansekendskab,

Læs mere

Dette kompetenceområde beskæftiger sig med at arrangere, improvisere og komponere musik samt igangsætte og lede skabende musikalske aktiviteter.

Dette kompetenceområde beskæftiger sig med at arrangere, improvisere og komponere musik samt igangsætte og lede skabende musikalske aktiviteter. Sammenligning med JJJ/IU/LY/SB og med JEV oplæg 6/11-12= med gult er steder med ubetydelig eller ingen rettelser. Med rødt er vores formuleringer med sort er den tilrettede version.: Kompetencemål i musik

Læs mere

Evaluering af de praktisk musiske fag 2014/15

Evaluering af de praktisk musiske fag 2014/15 Evaluering af de praktisk musiske fag 2014/15 Evaluering af faget Håndværk 3.-5. kl. 2014-15 De fysiske forhold. Undervisningen i 3.-5. klasse dækker fagene billedkunst, håndarbejde og sløjd. Vi er de

Læs mere

Musik B stx, juni 2010

Musik B stx, juni 2010 Musik B stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Musikfaget forener en teoretisk-videnskabelig, en kunstnerisk og en performativ tilgang til musik som en global og almenmenneskelig udtryksform.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj - juni 2013 Institution HTX Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold htx Musik B Rikke Hadrup

Læs mere

Læreplan Musisk Skole Kalundborg Klaver

Læreplan Musisk Skole Kalundborg Klaver 1 2015 Læreplan Musisk Skole Kalundborg Klaver Formål.side 2 Faglige mål og fagligt indhold - Teknik, Udtryk og viden..side 3 - Indstudering side 4 - Gehør/Improvisation side 5 - Hørelære/teori.side 6

Læs mere

Musik. Trin og slutmål for musik

Musik. Trin og slutmål for musik Musik Musikundervisningens opgave er at bidrage til elevernes alsidige udvikling. Frem for alt skal skolen igennem det musikalske arbejde hjælpe barnet til en harmonisk udvikling af vilje, tanke og følelsesliv.

Læs mere

Bjergmarkskolens fagplan for musik Udarbejdet af GN, LI, HJ, BI 06-04-11 Side 1 af 21

Bjergmarkskolens fagplan for musik Udarbejdet af GN, LI, HJ, BI 06-04-11 Side 1 af 21 Side 1 af 21 FAGPLAN MUSIK Indledning På Bjergmarkskolen varetager Holbæk Kommunale Musikskole musikundervisningen i børnehaveklassen i en lektion om ugen. Obligatorisk musik er tildelt 2 lektioner om

Læs mere

Find landskabet. Lærervejledning 3.-5. klasse

Find landskabet. Lærervejledning 3.-5. klasse Find landskabet Lærervejledning 3.-5. klasse 1 o Forord side 3 o Modulernes aktiviteter og formål side 4-12 o Forberedelse side 13 o Trinmål side 14-15 o Praktisk information side 16 2 Forord Undervisningsforløbet

Læs mere

a) identificere musikalske parametre i forskellige stilarter og genrer i grønlandsk musik og i vestlig kunst- og populærmusik,

a) identificere musikalske parametre i forskellige stilarter og genrer i grønlandsk musik og i vestlig kunst- og populærmusik, Musik C 1. Fagets rolle Musikfagets rolle er at skabe sammenhæng mellem musikalsk praksis og teoretisk forståelse, musikalsk fortid og nutid, lokale og globale udtryksformer, samt musikalsk stil og originalitet.

Læs mere

ÅRSPLAN FOR INDSKOLINGSKLASSEN SKOLEÅRET 2012-13

ÅRSPLAN FOR INDSKOLINGSKLASSEN SKOLEÅRET 2012-13 ÅRSPLAN FOR INDSKOLINGSKLASSEN SKOLEÅRET 2012-13 VELKOMMEN Nu er vi klar til et nyt skoleår. For os alle vil det være en forandring i år, da vi nu har en indskolingsklasse. Vi er tre personer fast knyttet

Læs mere

Årsplan for 3. klasse Skoleåret 2011/2012 efterår Fag:Musik

Årsplan for 3. klasse Skoleåret 2011/2012 efterår Fag:Musik Årsplan for 3. klasse Skoleåret 2011/2012 efterår Fag:Musik Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer Aug 33 -man Bevægelses-, sang og musiklege Birthe Hansen: Vild med fællesdanse + cd Søren

Læs mere

OPErA. SaNG Og FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE

OPErA. SaNG Og FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE DEN KULTURELLE RYGSÆK sikrer børn og unge inspirerende møder med kunst og kulturarv giver børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog giver børn og unge flere erfaringer med æstetiske og innovative

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2011 Htx

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: majjuni, 09 Htx

Læs mere

www.aalborg-friskole.dk

www.aalborg-friskole.dk www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 08.30-09.15 09.15-10.00 10.20-11.05 11.05-12.00 Dansk-Emne

Læs mere

Musiktilbud Sct. Ibs Skole 2009/2010

Musiktilbud Sct. Ibs Skole 2009/2010 Musiktilbud Sct. Ibs Skole 2009/2010 Til forældrene Hermed information om musikvalgfag på Sct. Ibs Skole for skoleåret 2009 / 2010. Undervisningen i alle instrumenter foregår på Sct. Ibs Skole, men da

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: majjuni, 11 Htx

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse 1 Termin maj-juni, 2015 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse stx Fag og niveau Musik C Lærer Lars Petersen Gede Hold 1g mu Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Titel

Læs mere

LÆREPLANER FOR Lolland Musikskole

LÆREPLANER FOR Lolland Musikskole LÆREPLANER FOR Lolland Musikskole I N D H O LD Præambel...2 Kompetencemål...3 Kompetenceområder...3 Progressionsinddeling...4 Fag...4 Læsevejledning...5 Forslag til læreplaner for musikskoler...6 Overordnede

Læs mere

Undervisningsplan. I følgende to fag følger vi Undervisningsministeriets Forenklede Fælles Mål uden ændringer:

Undervisningsplan. I følgende to fag følger vi Undervisningsministeriets Forenklede Fælles Mål uden ændringer: Undervisningsplan Udarbejdelse af undervisningsplan for praktisk/musisk område på Iqra Privatskole: På Iqra Privatskole følger vi generelt Undervisningsministeriets 'Forenklede Fælles Mål', men der er

Læs mere

Jamen, hvorfor nu det?

Jamen, hvorfor nu det? Jamen, hvorfor nu det? Hvem har dog fundet på sådan noget? Er det den tilbagevendende snak om den musikalske fødekæde? Er det, fordi der et eller andet sted står, at det er noget, vi skal? Og har vi for

Læs mere

Delmål og slutmål. Her tilslutter skolen sig fagenes slutmål men har en anden progression og timefordeling på klassetrinnene.

Delmål og slutmål. Her tilslutter skolen sig fagenes slutmål men har en anden progression og timefordeling på klassetrinnene. Delmål og slutmål Skolen følger Fælles Mål med undtagelse af fagene musik, billedkunst, håndarbejde, hjemkundskab og sløjd. Her tilslutter skolen sig fagenes slutmål men har en anden progression og timefordeling

Læs mere

Æstetisk læring og faglig læsning i musik

Æstetisk læring og faglig læsning i musik 1 Æstetisk læring og faglig læsning i musik Faglig læsning i musik handler om at gøre musik og musikteoretiske begreber til betydningsfulde og meningsfulde redskaber, som eleverne aktivt kan anvende i

Læs mere

Årsplan 1.a Tingagerskolen 2013/2014

Årsplan 1.a Tingagerskolen 2013/2014 Årsplan 1.a Tingagerskolen 2013/2014 DG, GH, HY, JS Status for 1.a I 1.a er der 20 elever, 11 drenge og 9 piger. Vi er fire lærere, der samarbejder om klassen. Jette underviser i matematik, natur/teknik,

Læs mere

Mål og fagplan for musik og sang

Mål og fagplan for musik og sang Mål og fagplan for musik og sang Kompetencemål efter 9. klasse: Kunne udtrykke sig musikalsk i fælleskab med andre Kunne deltage opmærksomt i sang og sammenspil. Kunne udtrykke sig skabende i musikalske

Læs mere

OPErA. SaNG Og FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE

OPErA. SaNG Og FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE DEN KULTURELLE RYGSÆK sikrer børn og unge inspirerende møder med kunst og kulturarv giver børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog giver børn og unge flere erfaringer med æstetiske og innovative

Læs mere

Indholdsplan Musik og teater

Indholdsplan Musik og teater Linjens formål: at eleven uanset forudsætninger og evner oplever musik og teater som et vedkommende og skabende fællesskab. at eleverne erkender værdien af samarbejde. at eleven bidrager til egen og andres

Læs mere

Trinmål for Hjemkundskab De ovenstående opgaver opfylder de følgende trinmål for Hjemkundskab.

Trinmål for Hjemkundskab De ovenstående opgaver opfylder de følgende trinmål for Hjemkundskab. Opgaver til hjemkundskab I indgangen Mad i Nicaragua har eleverne mulighed for at læse om nogle af de typiske fødevarer, der findes i Nicaragua. Ved at lære om nicaraguanske madvarer oplever eleverne en

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsplan for Musik, teater og designlinjen Side 2 af 9

Indholdsfortegnelse. Indholdsplan for Musik, teater og designlinjen Side 2 af 9 INDHOLDSPLAN Musik, teater og design linjen 2014/2015 Lærere: Karin Bang-Møller, Bettina Beamson, Frits Bay og Jørgen Olsen Indholdsplan for Musik, teater og designlinjen Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Systembeskrivelse Materialet tager udgangspunkt i violin/cello undervisning og er beregnet til elever på Musikskolen Holbæk. (og deres forældre)

Systembeskrivelse Materialet tager udgangspunkt i violin/cello undervisning og er beregnet til elever på Musikskolen Holbæk. (og deres forældre) 1 Definitioner Lyd omfatter både dynamik, tonehøjde (intonation) og artikulation. Dynamik: Kraftigt - svagt; legato staccato strøg. Artikulation: Tryk samt ansats - korte og lange strøg. : Dit tryk og

Læs mere

Det Klingende Museum. på besøg i musikkens verden

Det Klingende Museum. på besøg i musikkens verden Det Klingende Museum på besøg i musikkens verden gok gok kling klang Babuuuuu athjuuuu bum suse rumle pip pip dyt! mijauuuuu hurraaaa! ding dong Lydene i og omkring os plim plim klap klap risle bøvs! knirke

Læs mere

Musik. Læseplan for faget. for Obligatorisk musikundervisning 1. 6. klassetrin 9. og 10. klassetrin. Valgfagsundervisning 7. 10.

Musik. Læseplan for faget. for Obligatorisk musikundervisning 1. 6. klassetrin 9. og 10. klassetrin. Valgfagsundervisning 7. 10. Dansk Skoleforening for Sydslesvig e.v. Læseplan for faget Musik for Obligatorisk musikundervisning 1. 6. klassetrin 9. og 10. klassetrin Valgfagsundervisning 7. 10. klassetrin 2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Fredagsbrev 16. december 2011 (www.fritime.dk)

Fredagsbrev 16. december 2011 (www.fritime.dk) Fredagsbrev 16. december 2011 (www.fritime.dk) Kære alle Benyt lige juleferien til at checke for lus (også i overbygningen), de hygger sig åbenbart i en kold tid. Se endvidere tilbuddet om musikundervisning

Læs mere

Årsplan i 1. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017

Årsplan i 1. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017 Årsplan i 1. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017 Udgangspunktet for undervisningen er de Forenklede Fællesmål for faget engelsk. Generel information: Vi bruger Pirana My First English Book samt udleveret

Læs mere

Evalueringsopgaver & fokuspunkter for evaluering i faget Musik. Skoleafdelingen

Evalueringsopgaver & fokuspunkter for evaluering i faget Musik. Skoleafdelingen & fokuspunkter for evaluering i faget Musik Skoleafdelingen Forord Evaluering en uendelig(t) spændende historie I 1993 vedtog det da siddende Folketing med baggrund i et bredt forlig en ny folkeskolelov.

Læs mere

Frivillig musikundervisning

Frivillig musikundervisning Frivillig musikundervisning Sct. Ibs Skole 2015-2016 Til forældrene Hermed information om frivillig musikundervisning på Sct. Ibs Skole for skoleåret 2015-2016. Undervisningen i alle instrumenter foregår

Læs mere

SANG (herunder ensemblesang) Vokalt hovedfag UNDERVISNINGENS MÅL OG INDHOLD

SANG (herunder ensemblesang) Vokalt hovedfag UNDERVISNINGENS MÅL OG INDHOLD SANG (herunder ensemblesang) Vokalt hovedfag Solosang (1.- 6.semester): UNDERVISNINGENS MÅL OG INDHOLD FORMÅL Fagets overordnede mål er at stimulere den studerende til at udvikle sit specifikke, personlige

Læs mere

Dansk. Gribskov Skole Årsplan for dansk, billedkunst, historie og musik i Hold /11. Materialer: 4. klasse:

Dansk. Gribskov Skole Årsplan for dansk, billedkunst, historie og musik i Hold /11. Materialer: 4. klasse: Dansk Materialer: 4. klasse: Tid til dansk med syvmilestøvler på (læsebog) Genrerlære og litteraturundervisning: Rim og remser Fortællinger Sagn Skønlitteratur fra mange lande Forfatterportrætter (Halfdan

Læs mere

Odsherred Musikskole. Læreplaner Odsherred Musikskole. Violinen Målgruppe: Elever Niveau: Begynder. Elevens navn:

Odsherred Musikskole. Læreplaner Odsherred Musikskole. Violinen Målgruppe: Elever Niveau: Begynder. Elevens navn: - Læreplaner Læreplaner Odsherred Musikskole Målgruppe: Elever Niveau: Begynder v. Finni og Frans Elevens navn: Kropsforståelse - v. Finni og Frans Holde pulsen i et helt stykke. Holde pulsen i et helt

Læs mere

Mulighederne i Music Delta Master & Planet

Mulighederne i Music Delta Master & Planet Mulighederne i Music Delta Master & Planet MUSIC DELTA - BAGGRUND Music Delta ny måde at tænke musikundervisning for børn. Det norske IT-forlag Grieg Music Education har udviklet en ny og innovativ IT-platform

Læs mere

Frivillig musikundervisning

Frivillig musikundervisning Frivillig musikundervisning Sct. Ibs Skole 2017-2018 Til forældrene Hermed information om frivillig musikundervisning på Sct. Ibs Skole for skoleåret 2017-2018. Undervisningen i alle instrumenter foregår

Læs mere

Læreplan Musisk Skole Kalundborg Hørelære/Teori

Læreplan Musisk Skole Kalundborg Hørelære/Teori 1 2015 Læreplan Musisk Skole Kalundborg Hørelære/Teori Formål.side 2 Faglige mål og fagligt indhold.side 3 - Teknik..side 4 - Indstudering side 5 - Gehør/Improvisation side 6 - Holdning side 7 Tilrettelæggelse

Læs mere

Fælles Mål dækker over de to vigtigste sæt af faglige tekster til skolens fag og emner

Fælles Mål dækker over de to vigtigste sæt af faglige tekster til skolens fag og emner Hvad er Fælles Mål? Fælles Mål dækker over de to vigtigste sæt af faglige tekster til skolens fag og emner De bindende fælles nationale mål i form af fagformål, centrale kundskabs- og færdighedsområder

Læs mere