Generelle oplysninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generelle oplysninger"

Transkript

1 Social-, Børne- og Integrationsministeriet FL konto: Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger på puljeportalens forside og puljens vejledningsmateriale. Ansøgningsfrist: 20. februar 2014 Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Generelle oplysninger Forankring og udbredelse af hjemløsestrategien i Randers Kommune Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Randers Kommune Navn på tilskudsansvarlig Skriv navnet på den tilskudsansvarlige. Torben Rugholm Tilskudsansvarliges adresse. torben.rugholm@randers.dk Ansøger type Vælg fra listen. Kommune Ansøgt beløb Angiv det samlede årlige beløb, du ønsker at søge. Brug ikke komma eller punktum i feltet. Det ansøgte beløb skal holde sig inden for rammerne angivet i vejledningsmaterialets afsnit ,- kr. i 2014 og ,- kr. i 2015 Budgetskema Udfyld og vedhæft budgetskemaet. Angiv udgifternes fordeling på året så realistisk som muligt.

2 Budgetskemaet skal udfyldes elektronisk i forbindelse med oprettelse af ansøgningen på Puljeportalen. Øvrige aktuelle tilskud til projektet Hvis der er søgt tilskud fra andre puljer eller tilskudsgivere til projektet, angives år, ansøgt og evt. opnået beløb samt tilskudsgiver her. Ingen Projektoplysninger Projektets formål Beskriv kort projektets formål. Se afsnit 7.1, punkt 1i vejledningsmaterialet Projektets overordnede formål er, at nedbringe antallet af hjemløse borgere i Randers Kommune. Derudover er det projektets formål, at forankre og implementere metoden Housing First og bostøttemetoderne Individuel Case Management (ICM) og Critical Time Intervention (CTI). Under den tidligere Hjemløsestrategi har Randers Kommune arbejdet med 3 ud af de 4 målsætninger: Målsætning 2: At finde andre løsninger til unge end en plads på et forsorgshjem Målsætning 3: At begrænse opholdstiden på forsorgshjem til 3-4 måneder for borgere, der er parate til at flytte i en bolig med den fornødne støtte Målsætning 4: At skaffe løsninger på boligsituationen førend udskrivning fra behandlingsinstitution og løsladelse fra fængsel Randers kommune havde i den tidligere Hjemløsestrategi 5 delprojekter målrettet målsætning 2: Projekt 1: Overgang ung-voksen Projekt 2: Unge sindslidende Projekt 3: Udvikling af arbejdsmarkedsområdets indsats overfor hjemløse Projekt 4: Udredningsteam Projekt 5: Forebyggelse af at borgere smides ud af deres bolig Randers Kommune havde i den tidligere Hjemløsestrategi 3 delprojekter målrettet målsætning 3: Projekt 6: Institutionslignende boliger ved Hjørnestenen Projekt 7: Ladegården skæve boliger Projekt 8: Åbo 2 Randers kommune havde i den tidligere Hjemløsestrategi 2 delprojektet målrettet målsætning 4: Projekt 9: Den gode løsladelse Projekt 10: God udskrivning Efter den tidligere Hjemløsestrategis ophør i september 2013 har erfaringerne fra projekt 1-5, 9-10 været forsøgt implementeret i Randers Kommunes indsats målrettet målgruppen.

3 Randers Kommunes aktuelle indsatser til målgruppen: De tidligere delprojekter 6, 7 og 8 er nu en del af Randers Kommunes aktuelle indsatser målrettet målgruppen. Udover disse indsatser har Randers Kommune følgende indsatser til hjemløse: SKP ordning Varmestuer Sygeplejeklinik Mobil tandklinik Rusmiddelcenter Forsorgshjem Bostøtte Ved at forankre og implementere Housing First tilgangen i Randers Kommune ønsker vi, at skabe en helhedsorienteret tilgang til arbejdet med hjemløse borgere. Randers Kommune ønsker i nærværende projekt, at inddrage samtlige aktuelle kommunale indsatser målrettet målgruppen i følgende delprojekter: Delprojekt 1: Implementering af metoderne Housing First, CTI og ICM Delprojekt 2: Samarbejde om en boligløsning Delprojekt 3: Samarbejde om en helhedsorienteret sagsbehandling Delprojekt 4: Unge hjemløse under 25 år Delprojekt 5: Hjemløse over 25 år Projektets målgruppe Beskriv kort og præcist projektets målgruppe. Se afsnit 7.1, punkt 2 i i vejledningsmaterialet. Se i øvrigt afsnit 2 i vejledningsmaterialet. Projektets målgruppe er hjemløse borgere i Randers. Der skeles ikke i dette projekt til køn, men projektet forpligter sig til, at tage ligeligt hånd om begge køn. Som hjemløse regnes personer, som ikke disponerer over egen (ejet eller lejet) bolig eller værelse, men som er henvist til midlertidige boalternativer, eller som bor midlertidigt og uden kontrakt hos familie, venner eller bekendte. Som hjemløse regnes også personer uden et opholdssted den kommende nat. Antal forskellige brugere Hvor mange forskellige brugere er omfattet af projektet? Antallet angives for hvert projektår og fordeles på køn. En bruger defineres her som en person, som projektet har til formål at hjælpe, og som deltager i projektet. Ved SFI s hjemløsetælling i 2013 var antallet af hjemløse borgere i Randers opgjort til 92 borgere. De fordelte sig med 6 personer på gaden, 2 på natvarmestue, 49 på herberg, 29 ved familie/venner, 1 i udslusningsbolig, 1 på kriminalforsorgs institution og 3 på hospitaler. I dette projekt vil alle de nævnte typer hjemløse være omfattet af projektet. Projektet forventer, at få kontakt til samtlige hjemløse i kommunen i projektperioden og et realistisk bud vil være op mod 80 brugere i perioden.

4 Hjemløshed er et komplekst problem, og der kan være mange grunde til, at man bliver hjemløs. Oftest har hjemløse langt flere problemer end bare det at mangle en bolig. Der er desuden typisk ofte tale om misbrugsproblemer, psykiske lidelser, ensomhed og fattigdom. Hvordan opgøres antallet af brugere? Beskriv på hvilken måde antal brugere vil blive opgjort. Beskriv systematikken i registrering af brugere. I nærværende projekt laves der en fælles visitation. Der udarbejdes en skriftlig screening i forhold til om borgeren er tilhørende målgruppen for projektet. Screeningen udfyldes af den medarbejder, der har første kontakt til borgeren og indsendes til Hjemløsesekretariatet i Randers Kommune. Derefter laves en vurdering af om borgeren er tilhørende målgruppen og kan visitereres ind i projektet og til hvilken indsats. Screeningen vil have fokus på; køn, alder, om borgeren er henholdsvis gadesover, herbergsbruger, sofasurfer etc. og hans/hendes øvrige kontakt til Randers Kommune. Hjemløsesekretariatet opretter borgeren i dokumentationssystemet og vil i projektperioden være tovholder på den individuelle dokumentation. Beskriv hidtidige erfaringer med Housing First og bostøttemetoderne ACT,CTI og ICM. Beskriv på hvilken måde antal brugere vil blive opgjort. Beskriv systematikken i registrering af brugere. Se vejledningsmaterialet afsnit 7.1, punkt 3. Randers Kommune har i Hjemløsestrategien arbejdet med Housing First tilgangen og ICM bostøttemetoden. Erfaringerne fra Hjemløsestrategien i Randers Kommune er gode. På landsplan er antallet af hjemløse borgere opgjort ved kortlægningerne over perioden fra 2009 til 2013 steget med 18 pct. Udviklingen i Randers Kommune er gået fra 100 hjemløse borgere i 2009 til 92 hjemløse borgere i Overgangen til en Housing First tilgang indebar på mange måde et opgør med den tidligere trappetrinsmodel og dette mindshift har vist sig at tage lang tid og kræver både faglige og organisatoriske omstruktureringer. Randers Kommune er på vej i denne proces, men er endnu ikke der, hvor man kan sige, at Housing First tilgangen er integreret som tilgang til hjemløse. På samme måde har det vist sig, at bostøttemetoden, ICM, kræver kompetenceudvikling af de medarbejder, der skal arbejde efter metoden. Organisatorisk har anvendelse af metoden krævet en del afklaring af specielt overgange/snitflader mellem tilbud og desuden afklaring af hvem der gør hvad i gråzonerne imellem tilbuddene.

5 Mål på brugerniveau Konkretiser projektets formål og forventede resultater på brugerniveau. Se vejledningsmaterialet afsnit 7.1, punkt 4. Med udgangspunkt i regeringens 2020 mål ønsker vi i Randers Kommune at reducere antallet af hjemløse i kommunen med 25 % svarende til et niveau på højst 71 borgere i SFI s hjemløsetælling i 2015 mod 92 ved SFI s hjemløsetælling i Vi ønsker, at andelen af borgere, der vender tilbage til et herberg eller forsorgshjem inden for det første år efter udskrivning til egen bolig, maksimalt udgør 10 % mod 19 % på nuværende tidspunkt. Endvidere ønsker vi, at 100 % af de borgere projektet kommer i kontakte med får lavet udredning og plan (på forsorgshjemmet) eller 141 handleplan inden for de første 8 uger. På det organisatorisk niveau er målene: At metoderne Housing First, ICM og CTI er implementeret på området og at 40 ledere og medarbejdere har deltaget i opstarts seminar. At 25 medarbejdere er undervist i ICM og CTI metoderne og dermed har opnået kompetenceudvikling i forhold til, at arbejde med målgruppen. At der i delprojekt 2 er udarbejdet en arbejdsgangsbeskrivelse for, hvordan vi arbejder med at fremskaffe boliger til målgruppen, jf. Housing First principper. At der i delprojekt 3 er lavet en model for en helhedsorienteret handleplan og, at samtlige tilbud og indsatser til målgruppen er bekendte med og arbejder efter denne. At der i delprojekt 4 og 5 er lavet et overblik over aktuelle indsatser og tilbud til målgruppen og en afklaring af, hvad vi gør ved snitflade samarbejdet, dvs. hvem gør hvad hvornår. Aktiviteter Beskriv aktiviteter i projektet. Se afsnit 7.1, punkt 6 i vejledningsmaterialet. For at sikre ejerskab, motivation og opbakning til projektet og til delprojekterne, vil der blive udarbejdet forandringsteori og aktivitetsplan for hvert delprojekt. Dette vil blive udarbejdet på det første møde i arbejdsgrupperne for delprojekterne. Se under punktet herunder om tidsplan. Tidsplan Projektkommunerne arbejder efter tids- og aktivitetsplanen for puljen. Beskriv centrale aktiviteter og tidsplan for aktiviteter. Beskriv sammenhæng mellem aktiviteter og opnåelse af mål/resultater. Se afsnit 7.1, punkt 7 i vejledningen. Periode 2014 April April Aktivitet Besøg af socialstyrelsens rejsehold/samarbejdskontrakt 1. Styregruppemøde

6 Maj Maj Maj Juni Juni September August September Oktober November 1. møde i referencegruppen Opstart seminar med metodegennemgang; Housing First, ICM og CTI og projekt/delprojekt fremlæggelse 1. møde i arbejdsgrupperne: Udarbejdelse af forandringsteori Kompetenceudvikling på metoderne ICM og CTI for medarbejdere og ledere (2 undervisningsdage) 2. møde i referencegruppen; Fremlæggelse af forandringsteori for arbejdsgrupperne 2. møde i arbejdsgrupperne 2. Styregruppemøde 3. møde i arbejdsgrupperne Periode 2015 Januar Januar Februar Marts April Juni Juni September September November November December December Aktivitet 4. møde i arbejdsgrupperne 3. møde i referencegruppen Midtvejs seminar 5. møde i arbejdsgrupperne 3. Styregruppemøde 6. møde i arbejdsgrupperne 4. møde i referencegruppen 7. møde i arbejdsgrupperne 5. møde i referencegruppen 8. møde i arbejdsgrupperne 6. møde i referencegruppen 4. Styregruppemøde Afsluttende seminar Projektkommunen forpligter sig til at deltage aktivt i dokumentations-, analyse- og evalueringsaktiviteter. Ja: X Nej: Indsendelse af årlig projekterklæring. Projektkommunen indsender årligt en udfyldt projekterklæring, jf. afsnit 7.2 i vejledningen. Ja: X Nej:

7 Organisation og ledelse Beskriv kort projektets organisationsstruktur og opgavefordeling.. Se afsnit 7, punkt 8 i vejledningsmaterialet. Omkring nærværende projekt Forankring og udbredelse af Hjemløsestrategien i Randers Kommune opbygges en projektorganisation med nedenstående organisering og ansvarsområder. Alle de direkte borgerrettede aktiviteter og indsatser, der indgår i projektet vil blive udført i de allerede eksisterende aktuelle indsatser og tilbud til målgruppen. Projektet organiseres med socialchef Torben Rugholm som projektejer. Projektejerens opgaver: Sikrer, at projektet skaber værdi for organisationen som helhed Godkender kontrakt (projektbeskrivelse) og større ændringer i projektet undervejs Bidrager med ressourcer til projektet Er formand for styregruppen Agerer som ambassadør for projektet i resten af organisationen Er sparringspartner for projektleder og metodeansvarlig undervejs i hele perioden Der etableres en styregruppe på tværs af forvaltningerne og med deltagelse af: Socialchef, Torben Rugholm Jobcenterchef, Ole Andersen Leder for sekretariatet i Social og arbejdsmarkedsforvaltningen, Gitte Vesti Projektleder Ulla Gamtofte Metodeansvarlig Anja Holt Christensen Styregruppens opgaver: Sikre ressourcer til arbejdet i projektet Træffer overordnede beslutninger om projektet og ændringer af dette ud fra projektbeskrivelsen Bidrager med koordinering og forankring på tværs af organisationen Følger op på fremdriften i projektet Der etableres et Hjemløsesekretariat bestående af: Ulla Gamtofte projektleder Anja Holt Christensen metodeansvarlig/deltager i Socialstyrelsens Ambassadørkorps Projektlederens opgaver: Har ansvar for leverancer og succeskriterier realiseres Leder projektet gennem alle faser og sikrer overdragelsen til drift Har den løbende kontakt med projektejer og rapportere til styregruppen Den metodeansvarliges opgaver: Leder projektets aktiviteter gennem alle faser og sikrer inddragelse af medarbejdere Har den løbende kontakt til arbejdsgrupper og medarbejdere Håndterer øvrige interessenter, synliggør projektet og taler projektets sag Fungerer i ambassadørkorpset

8 Der etableres en referencegruppe med deltagelse af ledere: Socialchef, Torben Rugholm Områdeleder Voksen Bo området, Hanna Bonde Områdeleder Det matrikelløse område, Lene Bruhn Christensen Leder af boliganvisningen, Gitte Vesti Leder på beskæftigelsesområdet, Anne Mette Jason Nielsen Leder af Socialafdelingen, nyansat Leder af Rusmiddelcenter Randers, Tine Horn Projektleder, Ulla Gamtofte Metodeansvarlig, Anja Holt Christensen Referencegruppens opgaver: Give accept af projektets resultater og proces Bidrage med faglig viden Synliggøre vigtige interessenters interesser i projektet Være ambassadør for projektet i egen del af organisationen Derudover etableres der en arbejdsgruppe bestående af relevante ledere og medarbejdere for hvert delprojekt i projektet. Se under aktiviteter/ delprojektet. Delprojekt 1: Implementering af metoderne og kompetenceudvikling af medarbejdere Anja Holt Christensen - tovholder Arbejdsgruppe 1: Hanna Bonde områdeleder Voksen Bo område Lene Bruhn Christensen områdeleder Det Matrikelløse område Martin Pedersen leder botilbud udsatte Solveig Schultz leder forsorgshjemmet Hjørnestenen Jan Hass leder af Ladegården Birthe Sørensen afdelingsleder i tidligere delprojekt Housing First Agnete Lund afdelingsleder i Socialafdelingen Tine Horn leder af Rusmiddelcenter Randers Sanni Tholstrup leder af Ydelseskontoret Delprojekt 2: Samarbejde om en boligløsning Ulla Gamtofte tovholder Arbejdsgruppe 2: Gitte Vesti leder boliganvisning Knud Velborg boliganvisning Deltagere fra boligorganisationerne Deltager fra Socialafdelingen (myndighed) Delprojekt 3: Samarbejde om en helhedsorienteret sagsbehandling Anja Holt Christensen tovholder Arbejdsgruppe 3: Deltager fra Socialafdelingen (myndighed) Deltager fra beskæftigelsesområdet (Jobcentret)

9 Delprojekt 4: Unge hjemløse under 25 år Anja Holt Christensen og Ulla Gamtofte tovholder Arbejdsgruppe 4: Solveig Schultz leder af forsorgshjemmet Hjørnestenen Deltager fra Socialafdelingen (unge) Deltager fra Det Matrikelløse område Deltager fra Ungeprojekt under forsorgshjemmet Deltager fra Rusmiddelcentret Deltager fra Ydelseskontoret Delprojekt 5: Hjemløse over 25 år Ulla Gamtofte og Anja Holt Christensen tovholder Arbejdsgruppe 5: Martin Pedersen leder af botilbud udsatte Solveig Schultz leder af forsorgshjemmet Hjørnestenen Jan Hass leder af Ladegården Deltager fra Socialafdelingen over 25 år (voksne) Deltager fra Det Matrikelløse område Deltager fra Rusmiddelcentret Deltager fra Borgerservice Deltager fra Ydelseskontoret Derudover vil relevante tilbud og aktører blive inddraget ad hoc i forhold til arbejdsgrupperne og konkrete udfordringer. Rådet for socialt udsatte Hjemløsesekretariatet vil 4 gange årligt deltage i møder med Rådet for socialt udsatte og orientere dem om fremdriften i projektet. Ligeledes kan disse møder anvendes til, at drøfte problemstillinger for målgruppen med borgere. Socialudvalget Socialudvalget vil løbende blive opdatereret om projektets fremdrift. Forankring af projektets aktiviteter efter tilskudsperiodens udløb Beskriv kort hvordan I vil forankreprojektets aktiviteter efter tilskudsperiodens udløb. Se afsnit7.1, punkt 9 i vejledningen. Det forventes, at projektets aktiviteter efter tilskudsperiodens udløb er forankret og implementeret som en del af Randers Kommunes aktuelle indsatser til målgruppen. Plads til upload af politiske godkendelse af projektet.

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold. Ansøgningsfrist 12. november 2014. Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Social-, Børne- og Integrationsministeriet FL konto: 15.75.21.10 Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen. https://tilskudsportal.sm.dk/sider/forside.aspx For yderligere information

Læs mere

Her skrives navnet på den juridisk ansvarlige for ansøgningen. Der må kun anføres én person. Leif Gjørtz Christensen

Her skrives navnet på den juridisk ansvarlige for ansøgningen. Der må kun anføres én person. Leif Gjørtz Christensen Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Styrket SKP-indsats til isolerede sindslidende Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Vælg fra listen. Viborg Ansøger type

Læs mere

Generelle oplysninger. Ansøgt beløb Angiv det samlede årlige beløb, du ønsker at søge. Brug ikke komma eller punktum i feltet.

Generelle oplysninger. Ansøgt beløb Angiv det samlede årlige beløb, du ønsker at søge. Brug ikke komma eller punktum i feltet. Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsfrist: 20. juni 2014. Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Socialstyrelsen Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger på puljeportalens

Læs mere

Midlertidige overgangsboliger i Herning Kommune for unge hjemløse

Midlertidige overgangsboliger i Herning Kommune for unge hjemløse Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Midlertidige overgangsboliger i Herning Kommune for unge hjemløse Kommune Vælg venligst fra listen. Herning Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Ejnar Tang

Læs mere

Ansøgning til puljen Forankring og udbredelse af hjemløsestrategien

Ansøgning til puljen Forankring og udbredelse af hjemløsestrategien Ansøgning til puljen Forankring og udbredelse af hjemløsestrategien Generelle oplysninger Projektets/aktivitetens titel Forankring og udvikling af bostøtteindsatsen på Lærkehøj og Lindevangen i Frederiksberg

Læs mere

Projektbeskrivelse: Forankring og udbredelse af Hjemløsestrategien

Projektbeskrivelse: Forankring og udbredelse af Hjemløsestrategien Projektbeskrivelse: Forankring og udbredelse af Hjemløsestrategien Titel Baggrund Forankring og udbredelse af Hjemløsestrategien i Viborg Kommune. Hjemløsestrategien 2009-2013 blev iværksat med henblik

Læs mere

TEMAMØDE FSU d. 12.06.2015

TEMAMØDE FSU d. 12.06.2015 TEMAMØDE FSU d. 12.06.2015 Dagsorden Hjemløsestrategien 2009-2013 v. Johnny Friis Hjemløseprojekterne v. Julie Krarup Ungekortlægningens resultater og anbefalinger v. Johnny Friis og Helle Christoffersen

Læs mere

Social- og Integrationsministeriet 15.25.11.30 Styrkelse af indsatsen over for krænkende børn mv. (St ind kræ bø)

Social- og Integrationsministeriet 15.25.11.30 Styrkelse af indsatsen over for krænkende børn mv. (St ind kræ bø) Social- og Integrationsministeriet 15.25.11.30 Styrkelse af indsatsen over for krænkende børn mv. (St ind kræ bø) Ansøgning sendes til: Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk.

Læs mere

Ansøgning. Navn og adresse på tilskudsansvarlig. Organisationens navn og CVR-nummer. Projektets/aktivitetens titel. Kommune.

Ansøgning. Navn og  adresse på tilskudsansvarlig. Organisationens navn og CVR-nummer. Projektets/aktivitetens titel. Kommune. Ansøgning Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Skriv navn og e-mail adresse for den tilskudsansvarlige i projektet. Steen Bo Pedersen, gu63@sof.kk.dk. OBS: Efter aftale med Puljestyring d. 20. februar

Læs mere

HJEMLØSESTRATEGIEN METODESEMINAR - UDREDNING OG PLAN - KØREPLAN FOR GOD LØSLADELSE 7. DECEMBER 2009 METODESEMINAR UDREDNING OG PLAN /GOD LØSLADELSE

HJEMLØSESTRATEGIEN METODESEMINAR - UDREDNING OG PLAN - KØREPLAN FOR GOD LØSLADELSE 7. DECEMBER 2009 METODESEMINAR UDREDNING OG PLAN /GOD LØSLADELSE HJEMLØSESTRATEGIEN METODESEMINAR - UDREDNING OG PLAN - KØREPLAN FOR GOD LØSLADELSE METODESEMINAR UDREDNING OG PLAN /GOD LØSLADELSE Program - formiddag 10.00 10.30 10.30 10.45 Velkomst og introduktion til

Læs mere

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Sundheds- og Handicapudvalget Bilag 1. Pulje ansøgningen. Kommune: Gladsaxe

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Sundheds- og Handicapudvalget Bilag 1. Pulje ansøgningen. Kommune: Gladsaxe GLADSAXE KOMMUNE Sundheds- og Handicapudvalget 26-03-2014 Bilag 1. Pulje ansøgningen. NOTAT Dato: 25.02.2014 Af: Gitte Arndt Eierstedt Kommune: Gladsaxe Navn på tilskudsansvarlig: Simon Gahms Henriksen

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Børne- og Socialministeriet Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger på puljeportalens

Læs mere

Øvrige tilskud til projektet fra Socialstyrelsen

Øvrige tilskud til projektet fra Socialstyrelsen Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer

Læs mere

HJEMLØSESTRATEGIEN METODESEMINAR BOSTØTTE-METODER: CTI CASE MANAGEMENT - ACT

HJEMLØSESTRATEGIEN METODESEMINAR BOSTØTTE-METODER: CTI CASE MANAGEMENT - ACT HJEMLØSESTRATEGIEN METODESEMINAR BOSTØTTE-METODER: CTI CASE MANAGEMENT - ACT INTERVIEW MED EN TIDLIGERE HJEMLØS.Han blev bare sendt ud i en lejlighed uden at have noget. Han havde kun det tøj han havde

Læs mere

Indenrigs- og Socialministeriet 15.75.21.10 Pulje om bostøtteforløb til hjemløse borgere. Hjemløsestrategien.

Indenrigs- og Socialministeriet 15.75.21.10 Pulje om bostøtteforløb til hjemløse borgere. Hjemløsestrategien. Indenrigs- og Socialministeriet 15.75.21.10 Pulje om bostøtteforløb til hjemløse borgere. Hjemløsestrategien. Ansøgning sendes til: Indenrigs- og Socialministeriet, Tilskudskontoret, Landemærket 11, 1119

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Generelle oplysninger Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Projekt Åben Dialog Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Ballerup Navn på tilskudsansvarlig Skriv navnet på

Læs mere

Hvis der er indgået en partnerskabsaftale for projektet, kan den vedhæftes her.

Hvis der er indgået en partnerskabsaftale for projektet, kan den vedhæftes her. Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations

Læs mere

Housing First og bostøttemetoderne

Housing First og bostøttemetoderne Housing First og bostøttemetoderne Opstartsseminar 13. november 2014 Lars Benjaminsen 21-11-2014 1 Disposition Erfaringer fra hjemløsestrategien Hjemløshed i Danmark udvikling, profil og støttebehov Housing

Læs mere

Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Sociale Forhold og Beskæftigelse. Aarhus Kommunes Hjemløseplan 2009-2013

Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Sociale Forhold og Beskæftigelse. Aarhus Kommunes Hjemløseplan 2009-2013 Aarhus Kommunes Hjemløseplan 2009-2013 4 målsætninger som skal følges Ingen borgere skal leve et liv på gaden Unge bør ikke opholde sig på forsorgshjem Ophold på forsorgshjem bør ikke vare mere end 3-4

Læs mere

15.74.10.30 Samarbejder mellem det offentlige og civilsamfundet til forebyggende indsatser for personer med sindslidelser.

15.74.10.30 Samarbejder mellem det offentlige og civilsamfundet til forebyggende indsatser for personer med sindslidelser. Social- og Integrationsministeriet 15.74.10.30 Samarbejder mellem det offentlige og civilsamfundet til forebyggende indsatser for personer med sindslidelser. Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk

Læs mere

HJEMLØSESTRATEGI HOVEDRESULTATER FRA EVALUERINGEN

HJEMLØSESTRATEGI HOVEDRESULTATER FRA EVALUERINGEN HJEMLØSESTRATEGI HOVEDRESULTATER FRA EVALUERINGEN HJEMLØSESTRATEGIEN Iværksat i 2008 af partierne bag satspuljen Afsat ca. 500 mio. kr. til programmet i perioden 2009-2013 Formålet var at reducere hjemløsheden

Læs mere

Critical Time Intervention (CTI) Konference om udbredelse af Hjemløsestrategien Mandag d. 16. december 2013

Critical Time Intervention (CTI) Konference om udbredelse af Hjemløsestrategien Mandag d. 16. december 2013 Critical Time Intervention (CTI) Konference om udbredelse af Hjemløsestrategien Mandag d. 16. december 2013 CTI helt overordnet En case management-metode som anvendes for at sikre en vellykket overgang

Læs mere

Udbredelse af Hjemløsestrategien

Udbredelse af Hjemløsestrategien Udbredelse af Hjemløsestrategien Opstartsseminar den 13. november 2014 Randers Kommune Hjemløsestrategien 2014-2017 i Randers Består af to projekter: Projektet; Forankring og udbredelse af hjemløsestrategien.

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Støtte fra kommune i.h.t. 18 i lov om social service. Driftsoverenskomst eller -aftale med kommune/region

Støtte fra kommune i.h.t. 18 i lov om social service. Driftsoverenskomst eller -aftale med kommune/region Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations

Læs mere

U 18: Fælles inddragelse af unge og deres forældre for et aktiv liv uden misbrug.

U 18: Fælles inddragelse af unge og deres forældre for et aktiv liv uden misbrug. Ansøgning Projektets/aktivitetens titel U 18: Fælles inddragelse af unge og deres forældre for et aktiv liv uden misbrug. Kommune Vælg venligst fra listen. Hjørring Ansøger type Kommune Navn og e-mail

Læs mere

Projektansøgning: Udbredelse af erfaringer fra Hjemløsestrategien

Projektansøgning: Udbredelse af erfaringer fra Hjemløsestrategien Projektansøgning: Udbredelse af erfaringer fra Hjemløsestrategien Indhold Ansøgt beløb... 1 Projektets formål... 1 Projektets målgruppe... 1 Antal forskellige brugere... 2 Hvordan opgøres antallet af brugere?...

Læs mere

Kortlægning af hjemløse i Randers Kommune

Kortlægning af hjemløse i Randers Kommune 1 Kortlægning af hjemløse i Randers Kommune I forbindelse med hjemløsestrategien er der blevet lavet en kortlægning af hjemløse i Randers Kommune. Opsummering og konklusion Overordnet set danner der sig

Læs mere

Individual. I alt Community. Case Ma- kontaktska- Løsla- Treatment. nagement. delse (ACT) (ICM)

Individual. I alt Community. Case Ma- kontaktska- Løsla- Treatment. nagement. delse (ACT) (ICM) Bilag 2 Emne Til Kopi til Bilag til byrådsindstilling Aarhus Kommune Den 17. august 2012 I de 8 deltagerkommuner har i alt 1.681 borgere indtil nu været indskrevet i et metodeforløb under Hjemløsestrategien.

Læs mere

PROCES OG FORLØB HJEMLØSESTRATEGIEN 16. NOVEMBER 2010 STATUS FOR HJEMLØSESTRATEGIEN

PROCES OG FORLØB HJEMLØSESTRATEGIEN 16. NOVEMBER 2010 STATUS FOR HJEMLØSESTRATEGIEN PROCES OG FORLØB HJEMLØSESTRATEGIEN 16. NOVEMBER 2010 HJEMMESIDE FOR HJEMLØSESTRATEGIEN WWW.HJEMLOSESTRATEGIEN.RAMBOLL.DK Hjemløsestrategien Overordnet ambition: At reducere hjemløsheden Hjemløsestrategien

Læs mere

Pulje til fremme af mangfoldighed og flere mænd i daginstitutioner

Pulje til fremme af mangfoldighed og flere mænd i daginstitutioner Ministeriet for Ligestilling og Kirke Pulje til fremme af mangfoldighed og flere mænd i daginstitutioner Ansøgning sendes med alm. post eller e-mail til: Ministeriet for Ligestilling og Kirke, Frederiksholms

Læs mere

HJEMLØSESTRATEGIEN METODESEMINAR - OPSØGENDE OG KONTAKTSKABENDE INDSATSER

HJEMLØSESTRATEGIEN METODESEMINAR - OPSØGENDE OG KONTAKTSKABENDE INDSATSER HJEMLØSESTRATEGIEN METODESEMINAR - OPSØGENDE OG KONTAKTSKABENDE INDSATSER Program opsøgende og kontaktskabende indsatser 10.00 10.30 10.30 11.00 11.00 11.15 11.15 11.45 11.45 12.00 12.00 12.45 12.45 13.45

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Socialstyrelsen Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via Tilskudsportalen https://tilskudsportal.socialstyrelsen.dk. For information om brug af Tilskudsportalen se under mappen Vejledninger på Tilskudsportalens

Læs mere

Housing First. - en del af Hjemløsestrategien

Housing First. - en del af Hjemløsestrategien Housing First - en del af Hjemløsestrategien Den nationale hjemløsestrategi Satspulje på 500 millioner kr. for perioden 2009-2012 8 kommuner særligt udvalgt (400 millioner) Københavns Kommune (210 millioner)

Læs mere

Puljeansøgning: Housing First

Puljeansøgning: Housing First Social- og Sundhedsforvaltningen Misbrusgorganisationen Overmarksgården Dato 10. februar 2014 Puljeansøgning: Housing First Implementering og forankring af bostøttemetoderne Critical Time Intervention

Læs mere

Social- og Integrationsministeriet 15.75.10.72 Sommerferiehjælp med opfølgende aktiviteter til udsatte børn og deres familier

Social- og Integrationsministeriet 15.75.10.72 Sommerferiehjælp med opfølgende aktiviteter til udsatte børn og deres familier Social- og Integrationsministeriet 15.75.10.72 Sommerferiehjælp med opfølgende aktiviteter til udsatte børn og deres familier Ansøgning indsendes via Social- og Integrationsministeriets puljeportal A Projektets/aktivitetens

Læs mere

forpligtige sig til nøje at følge metoden, dvs. de faglige forskrifter, manualer, standarder mv. fra Stepping Stones.

forpligtige sig til nøje at følge metoden, dvs. de faglige forskrifter, manualer, standarder mv. fra Stepping Stones. Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Ansøger type Vælg fra listen. Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Skriv navn

Læs mere

Kortlægning af hjemløse i Randers Kommune

Kortlægning af hjemløse i Randers Kommune 1 Kortlægning af hjemløse i Randers Kommune I forbindelse med hjemløsestrategien er der blevet lavet en kortlægning af hjemløse i Randers Kommune. Opsummering og konklusion Overordnet set danner der sig

Læs mere

Orientering om landsdækkende kortlægning af hjemløshed i Danmark 2019

Orientering om landsdækkende kortlægning af hjemløshed i Danmark 2019 Punkt 5. Orientering om landsdækkende kortlægning af hjemløshed i Danmark 2019 2019-073558 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s orientering, Statusnotat vedr. Byens rum og socialt udsatte,

Læs mere

Projektår* Fra Til Beløb i kr. Dag Md. År Dag Md. År 1 01 10 2009 30 09 2010 251.392

Projektår* Fra Til Beløb i kr. Dag Md. År Dag Md. År 1 01 10 2009 30 09 2010 251.392 Indenrigs- og Socialministeriet 15.75.40.10 Puljen til udvikling af bedre ældrepleje, UBÆP 2009 Ansøgning sendes til: Sikringsstyrelsen, Tilskudskontoret, Landemærket 11, 1119 København K. Ansøgningsfrist

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Socialstyrelsen Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger på puljeportalens

Læs mere

Sammenfatning af kortlægning om unge hjemløse i Aarhus Kommune.

Sammenfatning af kortlægning om unge hjemløse i Aarhus Kommune. Sammenfatning af kortlægning om unge hjemløse i Aarhus Kommune. Indledning Denne undersøgelse har til formål at give en kort sammenfatning af kortlægningen omhandlende unge hjemløse i alderen 17-24 år

Læs mere

SBH ledermøde den 1. november 2014

SBH ledermøde den 1. november 2014 SBH ledermøde den 1. november 2014 2020 mål Udbredelse af Hjemløsestrategien 110 kerneopgaver i implementeringen af Housing First princippet? 2020 mål hjemløse To mål for hjemløseområdet 1) antallet af

Læs mere

Udgangspunktet for en forandring 2016

Udgangspunktet for en forandring 2016 Udgangspunktet for en forandring 2016 Baggrund & formål Horsens Kommune har siden afslutningen af projekt Housing First i 2013 arbejdet med, at nedbringe opholdstiderne for hjemløse på forsorgshjem jf.

Læs mere

EN STRATEGI TIL AT NEDBRINGE HJEMLØSHED I DANMARK

EN STRATEGI TIL AT NEDBRINGE HJEMLØSHED I DANMARK REGERINGENS HJEMLØSESTRATEGI EN STRATEGI TIL AT NEDBRINGE HJEMLØSHED I DANMARK 2009-2012 EN STRATEGI TIL AT NEDBRINGE HJEMLØSHED I DANMARK 1 Indhold Forord... 3 Hjemløsestrategien en strategi til at nedbringe

Læs mere

Karin Holland, Direktør Velfærd og Sundhed. Mail: sskhol@horsens.dk

Karin Holland, Direktør Velfærd og Sundhed. Mail: sskhol@horsens.dk Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Overgangsboliger for unge hjemløse i Horsens Kommune Kommune Vælg venligst fra listen. Horsens Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Karin Holland, Direktør

Læs mere

Ansøgning. Projektets/aktivitetens titel. Kommune. Navn og adresse på tilskudsansvarlig. Ansøger type. Organisationens navn og CVR-nummer

Ansøgning. Projektets/aktivitetens titel. Kommune. Navn og  adresse på tilskudsansvarlig. Ansøger type. Organisationens navn og CVR-nummer Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Midlertidige overgangsboliger for unge hjemløse Kommune Vælg venligst fra listen. København Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Anne Hare F678@sof.kk.dk

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Enhed CDAM. Sagsnr Dato

Indholdsfortegnelse. Enhed CDAM. Sagsnr Dato Vejledning til ansøgning om støtte fra Socialstyrelsen til implementering af metoderne Critical Time Intervention (CTI), Social Færdighedstræning (SFT) og Åben Dialog (ÅD) Enhed CDAM Indholdsfortegnelse

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Projektets målgruppe er unge hjemløse mellem 18 og 24 år, som vurderes til at være den mest udsatte gruppe af hjemløse.

Projektets målgruppe er unge hjemløse mellem 18 og 24 år, som vurderes til at være den mest udsatte gruppe af hjemløse. Projektoplysninger Projektets titel: Midlertidige overgangsboliger til unge hjemløse mellem 18-24 år. Projektets formål og mål Formålet med projektet er at medvirke til at etablere et bedre grundlag for

Læs mere

Bilag 1: Ansøgning til Socialministeriet

Bilag 1: Ansøgning til Socialministeriet Bilag 1: Ansøgning til Socialministeriet Socialministeriet 15.74.15.50 Ansøgningsskema til puljen familier med børn med psykiske vanskeligheder Ansøgning sendes til: Socialministeriet, Tilskudskontoret,

Læs mere

Projektets plan for rekruttering af målgruppen

Projektets plan for rekruttering af målgruppen Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations

Læs mere

Ansøgningsskema til pulje til Helhedsorienteret boligsocial indsats i udsatte boligområder Ansøgningsfrist fredag d. 1.

Ansøgningsskema til pulje til Helhedsorienteret boligsocial indsats i udsatte boligområder Ansøgningsfrist fredag d. 1. Ansøgningsskema til pulje til Helhedsorienteret boligsocial indsats i udsatte boligområder 14.1.6. Ansøgningsfrist fredag d. 1. november 2013 Ansøgning sendes til: Skemaet skal udfyldes elektronisk og

Læs mere

Metode- og implementeringsskabelon: Udredning og Plan

Metode- og implementeringsskabelon: Udredning og Plan Metode- og implementeringsskabelon: Udredning og Plan Housing First som grundpræmis i arbejdet med Hjemløsestrategien og metoden Udredning og Plan Metoden Udredning og Plan afprøves i en række kommuner,

Læs mere

Hjemløse på forsorgshjem og herberger

Hjemløse på forsorgshjem og herberger Velfærdspolitisk Analyse Hjemløse på forsorgshjem og herberger Hjemløshed er et socialt problem, som kan komme til udtryk i forskellige hjemløshedssituationer. Nogle bor midlertidigt hos fx familie og

Læs mere

Støtte fra kommune i.h.t. 18 i lov om social service. Driftsoverenskomst eller -aftale med kommune/region

Støtte fra kommune i.h.t. 18 i lov om social service. Driftsoverenskomst eller -aftale med kommune/region Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Fællesskab og forældreskab på tværs i Hundige Nord Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Skriv navn og e-mail adresse for den tilskudsansvarlige i projektet

Læs mere

Dialogmøde mellem Socialudvalget og Handicaprådet d. 29/10/2014

Dialogmøde mellem Socialudvalget og Handicaprådet d. 29/10/2014 Vedrørende: Notat om koordinering mellem forvaltninger i Randers Kommune - mhp. Social- og Arbejdsmarked Sagsnavn: Koordinering mellem forvaltningerne i Randers Kommune - mhp. Social- og Arbejdsmarked

Læs mere

Hvordan kan resultaterne fra Hjemløsestrategien, være med til at føre os frem til regeringens sociale 2020-mål. Karin Egholm, konsulent Maj 2015

Hvordan kan resultaterne fra Hjemløsestrategien, være med til at føre os frem til regeringens sociale 2020-mål. Karin Egholm, konsulent Maj 2015 Hvordan kan resultaterne fra Hjemløsestrategien, være med til at føre os frem til regeringens sociale 2020-mål Karin Egholm, konsulent Maj 2015 Opdrag til oplæg De politiske 2020 mål på hjemløseområdet

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Socialstyrelsen Skema for projektbeskrivelse skal udfyldes og sendes til madj@sm.dk og pulje@sm.dk Generelle oplysninger Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Projekt exit prostitution.

Læs mere

Kopi af ansøgningsskema for ansøgningspuljen til social investeringspulje om støtte til borgere i langvarig hjemløshed

Kopi af ansøgningsskema for ansøgningspuljen til social investeringspulje om støtte til borgere i langvarig hjemløshed Socialstyrelsen Kopi af ansøgningsskema for ansøgningspuljen til social investeringspulje om støtte til borgere i langvarig hjemløshed 15.75.46.60. Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen

Læs mere

Frist for indsendelse af ansøgning: 7. august kl Se desuden vejledning til ansøgningsskemaet på Socialstyrelsens hjemmeside 1.

Frist for indsendelse af ansøgning: 7. august kl Se desuden vejledning til ansøgningsskemaet på Socialstyrelsens hjemmeside 1. Enhed Center for Data, Analyse og Metode Sagsnr. 2018-1700 Skema til ansøgning om processtøtte og uddannelse fra Socialstyrelsen til metoderne Critical Time Intervention (CTI), Social Færdighedstræning

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Socialstyrelsen Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger på puljeportalens

Læs mere

En styrket sammenhængende og helhedsorienteret indsats til unge med særligt fokus på forebyggelse og tidlig indsats.

En styrket sammenhængende og helhedsorienteret indsats til unge med særligt fokus på forebyggelse og tidlig indsats. En styrket sammenhængende og helhedsorienteret indsats til unge med særligt fokus på forebyggelse og tidlig indsats. 1. Projektets formål Projektets formål er, at nedbringe antallet af udsatte unge i Svendborg

Læs mere

Socialministeriet Tilskudsadministration Holmens Kanal 22 1060 København K

Socialministeriet Tilskudsadministration Holmens Kanal 22 1060 København K Socialministeriet Tilskudsadministration Holmens Kanal 22 1060 København K Ansøgningsfrist 1. oktober 2007 1Ansøgers navn, adresse, postnr. og tlf.nr. Svendborg kommune Socialfagligt Team Svinget 14 5700

Læs mere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Ansøgningsskema for Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Finanslovskonto 17.46.41.85 Projektets navn: Motivation som drivkraft til job Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn,

Læs mere

Standardrapport GENERELLE OPLYSNINGER

Standardrapport GENERELLE OPLYSNINGER Socialstyrelsen, Center for Økonomi og Tilskudsforvaltning Standardrapport Formål med rapporten: Rapporten skal give viden om resultater af de projekter, der støttes via tilskud fra Social-, Børne og Integrationsministeriet.

Læs mere

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Ansøgningsskema for Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Finanslovskonto 17.46.41.60 Projektets navn: Virksomheden i centrum 2.0 Ansøger Kommune(r) Projekt- og tilskudsansvarlig:

Læs mere

Hjemløsestrategiens omfang

Hjemløsestrategiens omfang Vedrørende: Notat med svar på spørgsmål vedrørende hjemløse i Randers Sagsnavn: Lone Donbæk Jensen, Beboerlisten, vedrørende hjemløse i Randers (Møde 30. september 2013) Sagsnummer: 00.01.00-G01-53-13

Læs mere

Hjemløse og hjemløsetælling 2013

Hjemløse og hjemløsetælling 2013 Hjemløse og hjemløsetælling 2013 for.net 3.5 Client Profile 5.2.0.0. 2004-2011 Aspose Pty Ltd. Lotte Kragelund Tilbudsleder Center for Rusmidler, Omsorg og Støtte, Center for Psykiatri og Handicap Sted:

Læs mere

Projektbeskrivelse: Forankring og udbredelse af hjemløsestrategien

Projektbeskrivelse: Forankring og udbredelse af hjemløsestrategien Dato Februar 2014 Dok.nr. 19086-14 Sagsnr. 14-1823 Ref. Anja Riis Kristiansen (Sandra Brockhoff) Projektbeskrivelse: Forankring og udbredelse af hjemløsestrategien Med udgangspunkt i Housing First princippet,

Læs mere

Housing First og unge hjemløse i en aarhusiansk sammenhæng

Housing First og unge hjemløse i en aarhusiansk sammenhæng Housing First og unge hjemløse i en aarhusiansk sammenhæng Opstartsseminar Århus, 14. april, 2015 Lars Benjaminsen 15-04-2015 1 Disposition Udvikling i hjemløshed og i hjemløshed blandt unge i Danmark

Læs mere

Critical Time intervention (CTI) og Intensive Case Management (ICM) som efterværn

Critical Time intervention (CTI) og Intensive Case Management (ICM) som efterværn Critical Time intervention (CTI) og Intensive Case Management (ICM) som efterværn Blå Kors medarbejderkonference 12. november 2015 Christina Kaldahl og Karin Egholm Antal hjemløse i Danmark 2009-2015 Udvikling

Læs mere

Projektaftale. I Ballerup Kommune har vi for nuværende ikke en sammenhængende og struktureret Indsats på hjemløseområdet.

Projektaftale. I Ballerup Kommune har vi for nuværende ikke en sammenhængende og struktureret Indsats på hjemløseområdet. BALLERUP KOMMUNE Dato: 8. januar 2015 Tlf. dir.: 2069 1278 E-mail: eve@balk.dk Kontakt: Erik Vestergaard Sagsnr.: 27.00.00-P20-1-15 Projektaftale 1. Projektaftale for: En helhedsorienteret hjemløseindsats.

Læs mere

Odense Kommune er referencekommune, men indgår ikke i strategiforløb. Odense Kommune vil derimod indgå i rådgivningsforløb i efteråret 2016.

Odense Kommune er referencekommune, men indgår ikke i strategiforløb. Odense Kommune vil derimod indgå i rådgivningsforløb i efteråret 2016. Ansøgning Projektets/aktivitetens titel: Ambitioner for udsatte børns udvikling og trivsel Kommune Odense Kommune. Ansøger type Vælges i det elektroniske ansøgningsskema. Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig

Læs mere

Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage

Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage Ansøgningsskema for Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage Finanslovskonto 17.46.41.30 Projektets navn: Projekt Læseløft Ansøger Kommune(r) Projekt- og tilskudsansvarlig:

Læs mere

Kan evidensbaserede støttemetoder til hjemløse borgere overføres til misbrugsområdet?

Kan evidensbaserede støttemetoder til hjemløse borgere overføres til misbrugsområdet? Kan evidensbaserede støttemetoder til hjemløse borgere overføres til misbrugsområdet? KL s misbrugskonference 2013 Lars Benjaminsen 08-10-2013 1 Hjemløshed og misbrug Kategori Pct. af hjemløse mænd Pct

Læs mere

Målsætninger Der blev ved strategiens start sat fire overordnede målsætninger, hvortil de enkelte kommuner opsatte konkrete mål:

Målsætninger Der blev ved strategiens start sat fire overordnede målsætninger, hvortil de enkelte kommuner opsatte konkrete mål: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne NOTAT 06-06-2013 Sagsnr. 2013-91062 Bilag 1 - Resumé af evalueringen af Hjemløsestrategien I forbindelse med offentliggørelsen af

Læs mere

Kan metoderne fra hjemløsestrategien også bruges på misbrugsområdet?

Kan metoderne fra hjemløsestrategien også bruges på misbrugsområdet? Kan metoderne fra hjemløsestrategien også bruges på misbrugsområdet? Behandlingscenter Nordenfjord, Hjørring KL s misbrugskonference i Kolding den 07.10 2014 Steen Bengtsson Kan metoderne fra hjemløsestrategien

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Socialstyrelsen 15.75.35.60. Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger på puljeportalens

Læs mere

Randers / Udredning og plan (Hjørnestenen)

Randers / Udredning og plan (Hjørnestenen) Randers / Udredning og plan (Hjørnestenen) Udredning og plan Indledning Denne målgrupperapport viser, hvordan der er et for borgerne i metodeforløbet ved den seneste indberetning. For hvert spørgsmål i

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

En styrket udredningskapacitet inkl. en styrket myndighedsindsats

En styrket udredningskapacitet inkl. en styrket myndighedsindsats En styrket udredningskapacitet inkl. en styrket myndighedsindsats En styrkelse af myndighedsområdet dækker over såvel en styrket udredningskapacitet som en styrket myndighedsindsats. Indsatserne er beskrevet

Læs mere

Fællesspisning og rejseklub i Fri-tid (borgere med erhvervet hjerneskade)

Fællesspisning og rejseklub i Fri-tid (borgere med erhvervet hjerneskade) Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Fællesspisning og rejseklub i Fri-tid (borgere med erhvervet hjerneskade) Kommune Vælg venligst fra listen. Aalborg Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Fagcenter

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Social- og Indenrigsministeriet Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger på

Læs mere

Ansøger Forening/Organisation Kirkens Korshær

Ansøger Forening/Organisation Kirkens Korshær Sagsnr.: 21068 Ansøger Forening/Organisation Kirkens Korshær Stilling i forhold til ansøgningen Forstander Fornavn Jette Efternavn Sølvhøj CVR nummer 48047750 Fødselsdato 05.11.1956 Køn Kvinde Adresse

Læs mere

Tabel 1: Oversigt over nuværende og allerede implementerede indsatser i projektperioden 2009-2013

Tabel 1: Oversigt over nuværende og allerede implementerede indsatser i projektperioden 2009-2013 Notat Emne Bilag 1. Oversigt over Hjemløseplanens samlede indsatser 2009-2013 Til Kopi til Den 8. maj 2013 Aarhus Kommune Tabel 1 nedenfor viser, hvilke indsatser, der har været etableret i projektperioden.

Læs mere

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Ansøgningsskema for Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Finanslovskonto 17.46.41.60 Projektets navn: RekrutteringsService Fyn Platform - Opbygning af platform til koordinering

Læs mere

Ansøgningsfrist 26. maj 2009, kl. 12.00. PROJEKTSKEMA B GENERELLE OPLYSNINGER

Ansøgningsfrist 26. maj 2009, kl. 12.00. PROJEKTSKEMA B GENERELLE OPLYSNINGER Indenrigs- og Socialministeriet 15.75.40.10 Puljen til udvikling af bedre ældrepleje, UBÆP 2009 Ansøgning sendes til: Sikringsstyrelsen, Tilskudskontoret, Landemærket 11, 1119 København K. Ansøgningsfrist

Læs mere

Ansøgningsfrist 26. maj 2009, kl. 12.00.

Ansøgningsfrist 26. maj 2009, kl. 12.00. Indenrigs- og Socialministeriet 15.75.40.10 Puljen til udvikling af bedre ældrepleje, UBÆP 2009 Ansøgning sendes til: Sikringsstyrelsen, Tilskudskontoret, Landemærket 11, 1119 København K. Ansøgningsfrist

Læs mere

Standardrapport GENERELLE OPLYSNINGER. Implementering af samarbejdsmodellen Vejen til uddannelse og beskæftigelse et pilotprojekt

Standardrapport GENERELLE OPLYSNINGER. Implementering af samarbejdsmodellen Vejen til uddannelse og beskæftigelse et pilotprojekt Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Standardrapport Formål med rapporten: Rapporten skal give viden om resultater af de projekter, der støttes via tilskud fra Social-, Børne

Læs mere

Samarbejdsmodellen Vejen til uddannelse og beskæftigelse SFI konference 8. december 2015

Samarbejdsmodellen Vejen til uddannelse og beskæftigelse SFI konference 8. december 2015 Samarbejdsmodellen Vejen til uddannelse og beskæftigelse SFI konference 8. december 2015 Samarbejdsmodellen: Hvad, hvem, hvorfor og hvordan Hvad: Formål, omdrejningspunkter og modellens to spor Hvem: Målgruppe(r)

Læs mere

Critical Time Intervention

Critical Time Intervention Critical Time Intervention CTI Hvor stammer det fra? CTI har til formål at styrke støtten i overgangsperioden CTI Målgrupper Hjemløse borgere med komplekse sociale problemstillinger, der flytter ud i egen

Læs mere

Midlertidige overgangsboliger med tilknyttet ICM støtte til unge hjemløse borgere: Overordnet modelbeskrivelse

Midlertidige overgangsboliger med tilknyttet ICM støtte til unge hjemløse borgere: Overordnet modelbeskrivelse Midlertidige overgangsboliger med tilknyttet ICM støtte til unge hjemløse borgere: Overordnet modelbeskrivelse I det følgende præsenteres den overordnede model for overgangsboliger til unge hjemløse borgere.

Læs mere

Introduktion til kurset CTI på hjemløseområdet

Introduktion til kurset CTI på hjemløseområdet Introduktion til kurset CTI på hjemløseområdet Odense, den 16. og 17. april 2015 Formål med kurset og Kort om udbredelse af hjemløsestrategien 1 Program for CTI - kompetenceudvikling Torsdag den 16.april

Læs mere

Generelle oplysninger. Navn på tilskudsansvarlig Gitte Bylov Larsen, Kontorchef i Center for Politik, Socialforvaltningen i Københavns Kommune.

Generelle oplysninger. Navn på tilskudsansvarlig Gitte Bylov Larsen, Kontorchef i Center for Politik, Socialforvaltningen i Københavns Kommune. Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Revideret projektbeskrivelse Generelle oplysninger Projektets/aktivitetens titel Etablering af socialt akuttilbud på Griffenfeldsgade,

Læs mere

Pulje til Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder

Pulje til Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder Ansøgningsskema for Pulje til Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder Finanslovskonto 17.49.24.20 Projektets navn: Fritidsjob i Skovparken / Munkebo Ansøger Kommune/Region/Organisation:

Læs mere