4.0 Ny version af FLIS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "4.0 Ny version af FLIS"

Transkript

1 4.0 Ny version af FLIS Den 1. december 2014 lancerer KOMBIT version 4.0 af FLIS Fælleskommunalt LedelsesInformationsSystem. Med den nye version af FLIS får du mulighed for at anvende data fra et nyt område Udsatte Børn og Unge (UBU), således at vi nu er oppe på det syvende dataområde i FLIS. Det giver kommunerne mulighed for benchmark og ledelsesinformation på tværs af endnu flere kommunale fagområder. Den nye release indeholder Københavns kommunes økonomidata, flere nøgletal samt rettelser af fejl eller uhensigtsmæssigheder forskellige steder i systemet. I dette releasenotat kan du læse, hvilke ændringer og nye tiltag du kan finde i den nye version. Hvis du har brug for yderligere viden, kan du kontakte projektleder Thomas Mørk Glintborg (trg@kombit.dk). De vigtigste ændringer i den nye release er: - Udsatte Børn og Unge er et nyt dataområde i FLIS. På linje med data for andre områder kan du nu lave benchmark via nøgletal og trække rapporter for Udsatte Børn og Unge. - En vejledning til validering af data på området findes her. - Københavns Kommunes økonomidata er nu med i FLIS, og gør dermed en lang række landsgennemsnit mere valide. - Danmarks-kortet er opdateret og viser nu en samlet oversigt over nøgletal. - Der er kommet en hel ny funktion, der gør det muligt at få et nemt overblik over, hvor data er inkomplette. - Ældreområdet er blevet udvidet med flere nøgletal. - Vi har foretaget en række forbedringer og rettelser af fejl forskellige steder i løsningen. Ændringerne er langt hen ad vejen sket på baggrund af indberetninger af fejl og ønsker fra kommunerne. I KOMBIT er vi afhængige af, at kommunerne indmelder de fejl, de finder, når de bruger løsningen, og vi er derfor meget taknemmelige for hver eneste fejlindberetning, som vi bruger til at gøre løsningen bedre. Du indmelder fejl ved at følge fejlindberetningsproceduren i FLIS. Udsatte Børn og Unge I version 4.0 indeholder FLIS nu også aktivitetsdata for Udsatte Børn og Unge via en snitflade til DUBU og til KMD Børn og Voksne og AS2007. Dataområdet er bygget op på samme måde som de andre dataområder, hvorfor det ikke kræver yderligere introduktion eller uddannelse, hvis du allerede er vant til at arbejde i FLIS. Det nye dataområde giver dig bl.a. mulighed for at anvende 164 nye nøgletal på Udsatte Børn og Unge-området til analyser og benchmark, både internt og imellem kommuner. Nøgletallene er fordelt således (med antallet i parentes): Økonomi pr årig (30) Økonomi pr. modtager (23) Økonomi, områdeandele (26) Økonomi øvrigt (9)

2 Antal foranstaltningsmodtagere (36) Varighed af foranstaltning (10) Alder (4) Udvikling og effekt (5) Anbringelsesmønster (13) Personale og Fravær (8) Der vil være 5 nye standardrapporter, som kan anvendes til analyser på enkeltområder: Anbringelser: Denne rapport viser forskellige udviklingstendenser vedrørende anbringelser. Rapporten sætter bl.a. fokus på fordelingen af anbragte på forskellige anbringelsessteder, alderen for de anbragte, anbringelsernes varighed og udgifterne forbundet med anbringelser. Forebyggende Foranstaltninger: Denne rapport viser forskellige udviklingstendenser vedrørende forebyggende foranstaltninger til udsatte børn og unge. Rapporten sætter bl.a. fokus på fordelingen af modtagere af forebyggende foranstaltninger på forskellige foranstaltningstyper, alderen for modtagerne, varighed af modtagernes forløb med forebyggende foranstaltninger og udgifterne forbundet med forebyggende foranstaltninger. Overførsler med Sociale formål: Denne rapport viser forskellige udviklingstendenser vedrørende overførsler med sociale formål målrettet børn og unge. Rapporten sætter bl.a. fokus på fordelingen af modtagere af overførsler med sociale formål på forskellige overførselstyper, varighed af modtagernes forløb med overførsler med sociale formål og udgifterne forbundet med overførsler med sociale formål. Udgifter til Børn og Unge: Denne rapport viser forskellige udviklingstendenser i kommunens udgifter til udsatte børn og unge. Rapporten forholder sig både til de samlede udgifter samt udgifter til delområder, fx anbringelser og forebyggende foranstaltninger. Under disse overordnede foranstaltningstyper ses der også på udgifter til de enkelte foranstaltningstyper, fx udgifter til plejefamilieanbringelser og fordelingen heraf på forskellige plejefamilieanbringelsestyper. Driftsherre: Denne rapport viser forskellige udviklingstendenser i forhold til kommunens anvendelse af forskellige driftsherretyper i anbringelsessager. Rapporten sætter blandt andet fokus på den relative fordeling af samtlige anbringelser mellem forskellige anbringelsestyper og gennemsnitsudgifterne forbundet med forskellige anbringelsestyper på forskellige driftsherretyper. Denne rapport er målrettet kommuner, der bruger AS2007 og KMD, da DUBU ikke indberetter driftsherretyper. Snitfladerne i FLIS er udviklet til følgende løsninger: AS2007 KMD Børn og Voksne DUBU med 77 kommuner SBSYS med 10 kommuner (kommer med i R4.1) Det er vigtigt at understrege, at de forskellige kildesystemer opgør oplysninger og data forskelligt. I forbindelse med analyser på UBU-området skal du derfor være opmærksom på, at tværkommunal benchmark på enkelte nøgletal ikke er muligt.

3 I forbindelse med test af snitflader og indlæsning til FLIS er KMD Børn og Voksne og DUBU valideret med et godt resultat. AS2007 tillader brug af fritekstfelter til indskrivning af og foranstaltninger, hvorfor grupperingen af foranstaltninger i FLIS er afhængig af en konsistent anvendelse af systemets fritekstfelter. Det er derfor mere usikkert om foranstaltninger opgøres korrekt, når der anvendes kildedata fra AS2007. De foreløbige test viser, at relativt mange modtagere ender i gruppen Ukendt foranstaltning på grund af problemer med at fortolke data i fritekstfelter. Øvrige opmærksomhedspunkter for det nye område kan findes via den pop-up, der vises, når man tilgår Udsatte Børn og Unge i portalen. KOMBIT har sammen med KL udarbejdet 4 DataAnalyseKontrol-rapporter (DAK-rapporter). Rapporterne findes under Rapporter i Udsatte Børn og Unge. Vi vil gerne opfordre jer til straks at starte med jeres egen datavalidering af området og melde eventuelle afvigelser ind til Netcompanys servicedesk (Servicedesk@netcompany.com). Københavns kommunes økonomidata med i FLIS Københavns kommune indgår i datafælleskabet FLIS, og der er nu udviklet en snitflade til kommunens økonomisystem, der gør, at Københavns økonomidata nu er tilgængelige. Det betyder, at du fremover kan benchmarke økonomi-nøgletal med Region Hovedstaden og Københavns kommune.

4 Vær opmærksom på, at Københavns kommune ikke på nuværende tidspunkt har valideret sine økonomidata. Kortvisning med Danmarkskort Som noget nyt kunne du i sidste version af FLIS se alle nøgletal på et regionsopdelt Danmarkskort. På baggrund af test og tilbagemeldinger kan du nu se alle nøgletal på et samlet Danmarkskort. Fravalg af inkomplette data Kommunerne har længe efterspurgt det. Nu er der kommet en funktion, der automatisk frasorterer kommuner, der ikke har afleveret data til et nøgletal, eller som vurderer, at deres data ikke er valide nok til at indgå i FLIS-nøgletal. Konkret betyder det, at kommuner skal levere data til både tæller og nævner i en nøgletalsbrøk for at indgå i fx lands og regionsgennemsnit. I portalen betyder det, at der yderst til højre i benchmarkingtabellerne findes en ny kolonne ( komm. ej med ), hvor man ved et klik kan få et overblik over de kommuner, der ikke indgår i landsgennemsnittet.

5 Beregningerne sker så ud fra det faktiske datagrundlag, så nøgletallene fremtræder korrekt. Der tages højde for manglende og fejlagtige data. Sidstnævnte skal indrapporteres til FLIS Servicedesk jf ovenfor. KL har fået egen FLIS-portal til analysebrug KL har købt sin egen KL portal i FLIS, med henblik på at kunne udarbejde analyser og rapporter på benchmarking-niveau. Portalen giver adgang til kommunernes nøgletal samt opdeling på tæller og nævner. KL vil bruge portalen til den generelle interessevaretagelse for kommunerne, og til at understøtte kommunernes ibrugtagning af FLIS. Nye DAK-rapporter om tværkommunal status for data på FLIS Siden release 3.0 i maj 2014 er der udviklet et antal nye DAK-rapporter, som gør det lettere at skaffe sig overblik over hvilke kommuner der ikke har leveret data inden for enkelte dataområder. Rapporterne findes nu på dataområderne økonomi, skole, ældre, voksne handicappede og udsatte børn og unge Rapporterne kan kendes på at de indeholder ordene Tværkommunal status i rapporttitlen. Fx DAK Økonomi - Rapport Tværkommunal status - Økonomi forbrug DAK-rapporter på Udsatte Børn og ungeområdet Rapporterne dækker følgende dataemner: Økonomi (forbrug, opr. og korr. budget og forbrug per 0-22 årig) Modtagere af foranstaltninger (forebyggende, anbringelser og økonomisk støtte) fordelt på alder og alder ved førstegangsanbringelse Foranstaltninger fordelt på varighed med begyndelsesår og -måned Personale og fravær på UBU-området Tværkommunal status Modtagere af foranstaltninger

Vejledning i datavalidering i FLIS Udsatte Børn og Unge (UBU) Vejledning i datavalidering i FLIS. Område: Udsatte Børn og Unge (UBU)

Vejledning i datavalidering i FLIS Udsatte Børn og Unge (UBU) Vejledning i datavalidering i FLIS. Område: Udsatte Børn og Unge (UBU) Vejledning i datavalidering i FLIS Udsatte Børn og Unge (UBU) Vejledning i datavalidering i FLIS Område: Udsatte Børn og Unge (UBU) Sidst opdateret 7. december 2015 Indhold Området Udsatte Børn og Unge

Læs mere

Releasenotat FLIS 4.2

Releasenotat FLIS 4.2 Releasenotat 4.2 Release 4.2 Ny version af 1. Indledning Den 7. december 2015 kommer version 4.2. Den nye release indeholder ændringer og forbedringer, og der er ligeledes udført en række rettelser bl.a.

Læs mere

Releasenotat FLIS 4.1

Releasenotat FLIS 4.1 Releasenotat FLIS 4.1 4.1 Ny version af FLIS Den 4. maj 2015 kommer FLIS i en ny version 4.1. Den nye release indeholder en lang række ændringer og forbedringer, som øger dokumentationen, forbedrer anvendelsesmulighederne

Læs mere

FLIS - FAQ. Indholdsfortegnelse. Senest opdateret januar 2015 /njv

FLIS - FAQ. Indholdsfortegnelse. Senest opdateret januar 2015 /njv FLIS - FAQ Indholdsfortegnelse Status og tidsplan for FLIS... 2 Hvor mange kommuner er tilsluttet FLIS?... 2 Hvornår tager min kommune FLIS i brug?... 2 Idriftsættelse af FLIS i den enkelte kommune...

Læs mere

FLIS DAGE. København 15. dec. 2014. Kolding 16.dec. 2014

FLIS DAGE. København 15. dec. 2014. Kolding 16.dec. 2014 FLIS DAGE København 15. dec. 2014 Kolding 16.dec. 2014 Program 09.30 Modtagelse og morgenmad 09.45 Velkomst samt status og indsatser på FLIS 10.30 Nye muligheder med Udsatte Børn- og Unge 11.00 Pause 11.15

Læs mere

FLIS - WEBINAR. Introduktion til 5.0 og 5.1

FLIS - WEBINAR. Introduktion til 5.0 og 5.1 FLIS - WEBINAR Introduktion til 5.0 og 5.1 Indhold Deltagere fra KL og KOMBIT Formål med webinaret Release 5.0. Release 5.1 Status på datavalidering af skole- og personaleområderne Eventuelt Deltagere

Læs mere

Vejledning i datavalidering i FLIS - Voksen Handicap. Vejledning i datavalidering i FLIS. Område: Voksen/Handicap

Vejledning i datavalidering i FLIS - Voksen Handicap. Vejledning i datavalidering i FLIS. Område: Voksen/Handicap Vejledning i datavalidering i FLIS - Voksen Handicap Vejledning i datavalidering i FLIS Område: Voksen/Handicap Sidst opdateret 28. november 2014 Indhold Området Voksen Handicappede i FLIS 3 DAK 2030 -

Læs mere

Spar penge med data fra FLIS

Spar penge med data fra FLIS Spar penge med data fra FLIS Fælleskommunalt LedelsesInformationsSystem Tjekliste: 7 spørgsmål kommunen kan stille sig selv for at skabe økonomiske besparelser ved datakøb med FLIS FLIS er ikke kun et

Læs mere

Releasenotat FLIS 4.4

Releasenotat FLIS 4.4 Releasenotat FLIS 4.4 Release 4.4 Ny version af FLIS 1. Indledning Den 5. december 2016 kommer FLIS version 4.4. Der er tale om en ændringsrelease, der indeholder ændringer og forbedringer samt en række

Læs mere

FLIS. Version 1.0. Vejledning til kommunerne i anvendelse af koblede data i FLIS

FLIS. Version 1.0. Vejledning til kommunerne i anvendelse af koblede data i FLIS FLIS Vejledning til kommunerne i anvendelse af koblede data i FLIS Version 1.0 2017-10-05 Indholdsfortegnelse 1 KOBLEDE DATA I FLIS... 3 Version Forfatter Dato Ændringer 1.0 CHR 21. marts 2018 Endelig

Læs mere

LEVERANDØRMØDE - FLIS

LEVERANDØRMØDE - FLIS LEVERANDØRMØDE - FLIS Anvendelse af FLIS-data i andre løsninger D. 15. sep. 2015, København Dagens program - Velkomst og introduktion til FLIS - Cases til inspiration - Hvilke data kan der udlæses fra

Læs mere

Partnerskabsprojekt om FLIS. Brug af FLIS i kommunerne

Partnerskabsprojekt om FLIS. Brug af FLIS i kommunerne Partnerskabsprojekt om FLIS Brug af FLIS i kommunerne Indhold Indledning... 2 Målet med partnerskabsprojektet... 2 Arbejdsform... 3 Deltagere og deltagerbetaling... 3 Tidsplan og sted... 4 Tilmelding...

Læs mere

FLIS - FAQ. Indholdsfortegnelse. Senest opdateret 15. april 2013

FLIS - FAQ. Indholdsfortegnelse. Senest opdateret 15. april 2013 FLIS - FAQ Indholdsfortegnelse Status og tidsplan for FLIS... 2 Hvor mange kommuner er tilsluttet FLIS?... 2 Hvornår tager min kommune FLIS i brug?... 2 Hvornår kommer fagområderne med i FLIS?... 2 Idriftsættelse

Læs mere

FLIS. Vejledning til kommunal benchmark Aggregeret Økonomi og Borger. Version

FLIS. Vejledning til kommunal benchmark Aggregeret Økonomi og Borger. Version FLIS Vejledning til kommunal benchmark Aggregeret Økonomi og Borger Version 1.0 2017-10-05 Indholdsfortegnelse 1 KOMMUNAL BENCHMARK - AGGREGERET ØKONOMI OG BORGER... 3 1.1 Anvendelse... 3 1.2 Datakilder...

Læs mere

FLIS SYSTEMER DER LEVERE DATA TIL FLIS. Version

FLIS SYSTEMER DER LEVERE DATA TIL FLIS. Version FLIS SYSTEMER DER LEVERE DATA TIL FLIS Version 1.0 2018-07-10 Indholdsfortegnelse 1 FORMÅL... 2 2 ØKONOMI... 2 3 BORGER... 3 4 PERSONALE/FRAVÆRØKONOMI... 3 5 SKOLE... 4 6 ÆLDRE... 4 7 VOKSEN HANDICAPPEDE...

Læs mere

Indhold NOTAT. Vejledning i at validere egne data i FLIS. Vejledning FLIS Validering af egne data i FLIS version 1.0 9.

Indhold NOTAT. Vejledning i at validere egne data i FLIS. Vejledning FLIS Validering af egne data i FLIS version 1.0 9. Vejledning FLIS Validering af egne data i FLIS version 1.0 9. august 2013 NOTAT Indhold Vejledning i at validere egne data i FLIS... 1 Baggrund... 1 Bedre styr på datagrundlaget... 1 Test strategi for

Læs mere

Faglig vejledning til benchmarkingværktøjet - Hvad kan værktøjet svare på?

Faglig vejledning til benchmarkingværktøjet - Hvad kan værktøjet svare på? Faglig vejledning til benchmarkingværktøjet - Hvad kan værktøjet svare på? KL har udviklet et benchmarkingværktøj på området for udsatte børn og unge. Værktøjet giver kommunerne mulighed for nemt og hurtigt

Læs mere

Spørgsmål og svar fra FLIS-dag 2019

Spørgsmål og svar fra FLIS-dag 2019 og svar fra FLIS-dag 2019 Dagens oplæg findes her Oplæg 1: 10 nye projektmål og status på målene jf. FLIS-barometerundersøgelse. Hvad er status på DFDG og Ydelsesrefusion? Hvad er de seneste tilføjelser

Læs mere

Nr. 14 FLIS fælleskommunalt ledelsesinformationssystem

Nr. 14 FLIS fælleskommunalt ledelsesinformationssystem R E SULTATKONTRAKT Nr. 14 FLIS fælleskommunalt ledelsesinformationssystem Organisering af projektet (titel, tidsramme, projektejer, projektleder, enheds- eller netværksprojekt og bemanding) Titel: FLIS

Læs mere

FLIS - FAQ. Indholdsfortegnelse

FLIS - FAQ. Indholdsfortegnelse FLIS - FAQ Indholdsfortegnelse Status og tidsplan for FLIS... 2 Hvor mange kommuner er tilsluttet FLIS?... 2 Hvornår går FLIS i luften?... 2 Når FLIS går i luften... 3 Implementering af FLIS i kommunerne...

Læs mere

FLIS - FAQ. Indholdsfortegnelse. Senest opdateret 15. december 2012

FLIS - FAQ. Indholdsfortegnelse. Senest opdateret 15. december 2012 FLIS - FAQ Indholdsfortegnelse Status og tidsplan for FLIS... 2 Hvor mange kommuner er tilsluttet FLIS?... 2 Hvornår tager min kommune FLIS i brug?... 2 Hvornår kommer fagområderne med i FLIS?... 2 Idriftsættelse

Læs mere

Strategi for bedre datakvalitet med FLIS

Strategi for bedre datakvalitet med FLIS Strategi for bedre datakvalitet med FLIS Fælleskommunalt LedelsesInformationsSystem 1 1. Ledelsesresumé 3 2. Sådan er datamodellen i FLIS 5 3. Overordnet status på datakvalitet i FLIS 6 4. Fælles ansvar

Læs mere

Vejledning i datavalidering i FLIS. Område: Økonomi

Vejledning i datavalidering i FLIS. Område: Økonomi Vejledning i datavalidering i FLIS Område: Økonomi Indhold Området Økonomi i FLIS 3 Match med IM-kontoplan 3 DAK - 1010 Økonomi - Rapport 0001 - Kontoplan uden match til IM-kontoplan 3 DAK - 1010 Økonomi

Læs mere

FLIS-projektets mål og prioritering

FLIS-projektets mål og prioritering FLIS-projektets mål og prioritering Den 5. december 2018 fastlagde FLIS styregruppen 10 projektmål for FLIS-projektet. Målene bygger på FLIS strategien fra 2015, input fra FLIS følgegruppen og den løbende

Læs mere

Nøgletalskatalog. Grundkatalog og vejledningsmateriale. Første dataindsamling, skæringsdato d. 30. september 2016

Nøgletalskatalog. Grundkatalog og vejledningsmateriale. Første dataindsamling, skæringsdato d. 30. september 2016 Nøgletalskatalog Grundkatalog og vejledningsmateriale Første dataindsamling, skæringsdato d. 30. september Referencekommunenetværket Forebyggelsespakken, Tidlig Indsats Livslang Effekt 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bilag 3 - Baggrundsanalyse

Bilag 3 - Baggrundsanalyse KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT 11. marts 2019 Bilag 3 - Baggrundsanalyse Nærværende baggrundsanalyse beskriver udfordringerne i forhold til: 1. Økonomisk

Læs mere

FLIS FAQ. Indhold. Indhold 1 FLIS... 3 2 FLIS DATABEHANDLINGSAFTALE... 10 3 SPØRGSMÅL FRA KOMMUNERNE... 11

FLIS FAQ. Indhold. Indhold 1 FLIS... 3 2 FLIS DATABEHANDLINGSAFTALE... 10 3 SPØRGSMÅL FRA KOMMUNERNE... 11 FLIS FAQ Indhold Indhold 1 FLIS... 3 1.1 HVAD BESTÅR FLIS AF... 3 1.2 HVAD BESTÅR "FLIS DATABASEN" AF... 3 1.3 HVAD BESTÅR "FLIS PRÆSENTATIONSLAG" AF... 4 1.4 HVORDAN ER BETALINGS- OG FINANSIERINGSMODELLEN

Læs mere

FLIS POTENTIELT GENUDBUD. Leverandørpræsentation D. 21. januar 2016, kl

FLIS POTENTIELT GENUDBUD. Leverandørpræsentation D. 21. januar 2016, kl FLIS POTENTIELT GENUDBUD Leverandørpræsentation D. 21. januar 2016, kl. 09.00-12.00 Dagsorden o Velkomst v/ markedschef Jesper Bo Seidler o Status for FLIS, inkl. kort introduktion, status og fremtidsplaner

Læs mere

Fælleskommunalt LedelsesInformationsSystem (FLIS) Fælles definitioner af nøgletal og bedre benchmarking

Fælleskommunalt LedelsesInformationsSystem (FLIS) Fælles definitioner af nøgletal og bedre benchmarking Fælleskommunalt LedelsesInformationsSystem (FLIS) Fælles definitioner af nøgletal og bedre benchmarking Peter Egelund, Projektdirektør, KOMBIT: FLIS er kommunernes system, og kommunerne inddrages meget

Læs mere

FLIS - FAQ. Indholdsfortegnelse. Senest opdateret oktober 2013

FLIS - FAQ. Indholdsfortegnelse. Senest opdateret oktober 2013 FLIS - FAQ Indholdsfortegnelse Status og tidsplan for FLIS... 2 Hvor mange kommuner er tilsluttet FLIS?... 2 Hvornår tager min kommune FLIS i brug?... 2 Hvornår kommer fagområderne med i FLIS?... 2 Idriftsættelse

Læs mere

FLIS VEJLEDNING TIL ØKONOMI. Version

FLIS VEJLEDNING TIL ØKONOMI. Version FLIS VEJLEDNING TIL ØKONOMI Version 1.00 2018-07-02 Indholdsfortegnelse 1 FORMÅL... 3 2 DATAKVALITET... 3 3 TIDSSERIE... 3 4 SYSTEMER PÅ SKOLEOMRÅDET... 3 5 OPDATERING AF DATA... 5 6 BEGREBER... 5 7 SYSTEMSKIFTE...

Læs mere

Udgifter, brugere og enhedsudgifter på det specialiserede børn og unge-område

Udgifter, brugere og enhedsudgifter på det specialiserede børn og unge-område Rapport Udgifter, brugere og enhedsudgifter på det specialiserede børn og unge-område En analyse af kommunerne i Region Sjælland, 2014-2017 Hans Skov Kloppenborg Udgifter, brugere og enhedsudgifter på

Læs mere

Fælleskommunalt LedelsesInformationsSystem. Fælles definitioner af nøgletal og bedre benchmarking

Fælleskommunalt LedelsesInformationsSystem. Fælles definitioner af nøgletal og bedre benchmarking Fælleskommunalt LedelsesInformationsSystem Fælles definitioner af nøgletal og bedre benchmarking FLIS er kommunernes system, og kommuner ne inddrages meget tæt i udviklingen af FLIS. Det har fra starten

Læs mere

Katalog til effektiviseringer og besparelser i budget 2017 og overslagsår

Katalog til effektiviseringer og besparelser i budget 2017 og overslagsår Katalog til effektiviseringer og besparelser i budget 2017 og overslagsår 2018-2020 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1. Introduktion... 4 1.2. Effektiviseringskatalogets indhold... 4 2. Effektiviseringer

Læs mere

Eksempel på overblik over modtagere af ledelsesinformation

Eksempel på overblik over modtagere af ledelsesinformation Eksempel på overblik over modtagere af ledelsesinformation God ledelsesinformation skal sikre en bedre styring og udvikling af området, og det er derfor nødvendigt indledningsvist at overveje, hvilken

Læs mere

Notat. Andel skattepligtige 20-64-årige med en årlig indkomst under 150.000 kr. Andel personer mellem 25 og 49 år uden erhvervsuddannelse

Notat. Andel skattepligtige 20-64-årige med en årlig indkomst under 150.000 kr. Andel personer mellem 25 og 49 år uden erhvervsuddannelse Løn og Økonomi - Team Økonomi Middelfart Kommune Østergade 11 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5030 Fax +45 8888 5501 Dato: 5. oktober 2010 Sagsnr.: 201001525-69

Læs mere

FLIS leveranceoversigt

FLIS leveranceoversigt FLIS leveranceoversigt Første version af FLIS er opdelt i to delleverancer. Delleverance 1 er klar 1. oktober 2012. Delleverance 2 er klar 18. januar 2013. På de efterfølgende sider er indholdet i to de

Læs mere

HVORDAN DU KAN BRUGE STYRINGSINFORMATION I DIN LEDELSE

HVORDAN DU KAN BRUGE STYRINGSINFORMATION I DIN LEDELSE HVORDAN DU KAN BRUGE STYRINGSINFORMATION I DIN LEDELSE KL s Ledertræf 10. september 2014 Chefkonsulent Nicolai Vædelse, Kombit Chefkonsulent, Peter Bogh, KLK Disposition for Masterclass Hvad er styrings-

Læs mere

Vejledning i datavalidering i FLIS -Personale-fravær. Vejledning i datavalidering i FLIS. Område: Personale/Fravær

Vejledning i datavalidering i FLIS -Personale-fravær. Vejledning i datavalidering i FLIS. Område: Personale/Fravær Vejledning i datavalidering i FLIS -Personale-fravær Vejledning i datavalidering i FLIS Område: Personale/Fravær Revideret 9. maj 2016 Indhold Området Personale/Fravær i FLIS 3 DAK - 1020 Personale - Rapport

Læs mere

De kommunale serviceindikatorer for udsatte ørn og unge

De kommunale serviceindikatorer for udsatte ørn og unge De kommunale serviceindikatorer for udsatte ørn og unge 1. Anbringelser 2. Forebyggende støtte 3. Familierettet støtte registreres på Cpr-nr. 4. Indikatorer Projektets elementer: Forløbsregister for udsatte

Læs mere

Vejledning Rapportbanken

Vejledning Rapportbanken Vejledning Rapportbanken Version 1.2 (opdateret 18. november 2013) Support KL yder kun begrænset support på anvendelse af Rapportbanken. Brug derfor gruppen KOMHEN 2.0 på Dialogportalen (http://dialog.kl.dk)

Læs mere

Vejledning i datavalidering i FLIS - Ældre-omsorg-området. Vejledning i datavalidering i FLIS. Område: Ældre/Omsorg

Vejledning i datavalidering i FLIS - Ældre-omsorg-området. Vejledning i datavalidering i FLIS. Område: Ældre/Omsorg Vejledning i datavalidering i FLIS - Ældre-omsorg-området Vejledning i datavalidering i FLIS Område: Ældre/Omsorg Senest opdateret 5. december 2016 Indhold Indledning 3 Ældreområdet i FLIS 3 Datakvalitetsudfordringer

Læs mere

Projektbeskrivelse. 6.3 Data på tværs med FLIS 1. Formål og baggrund. Juni 2016 Spor 2:

Projektbeskrivelse. 6.3 Data på tværs med FLIS 1. Formål og baggrund. Juni 2016 Spor 2: Projektbeskrivelse 6.3 Data på tværs med FLIS 1. Formål og baggrund Kommunerne har med FLIS fået nye muligheder for benchmarking og analyse på en række dataområder. FLIS er nu i drift med data på tre tværgående

Læs mere

Information om de forskellige nøgletal i modellerne findes i skrivelsen Varedeklaration.

Information om de forskellige nøgletal i modellerne findes i skrivelsen Varedeklaration. Introduktion til KL s benchmarkingmodel for udsatte børn og unge Denne skrivelse hjælper dig i gang med at bruge KL s benchmarkingmodel for udsatte børn og unge. Den viser, hvordan man udvælger sammenligningskommuner,

Læs mere

Overordnede konklusioner om datakvaliteten i FLIS version 1.3 Det tværgående område

Overordnede konklusioner om datakvaliteten i FLIS version 1.3 Det tværgående område Overordnede konklusioner om datakvaliteten i FLIS version 1.3 Det tværgående område Borger GRØN Præcisionen vurderes rimelig Der er ikke fuldstændig overensstemmelse mellem tal i FLIS og tal i Danmarks

Læs mere

Udgifter, brugere og enhedsudgifter på det specialiserede børne- og ungeområde

Udgifter, brugere og enhedsudgifter på det specialiserede børne- og ungeområde Hans Skov Kloppenborg og Steffen Kruse Juul Krahn Udgifter, brugere og enhedsudgifter på det specialiserede børne- og ungeområde En analyse af kommunerne i Region Sjælland, 2013-2015 Udgifter, brugere

Læs mere

IMPLEMENTERING AF FLIS I RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE

IMPLEMENTERING AF FLIS I RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE 20 ORGANISATORISK OG LEDELSESMÆSSIG FORANKRING AF FLIS IMPLEMENTERING AF FLIS I RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE Baggrund for implementering af FLIS Ringkøbing-Skjern Kommune har et stort ledelsesmæssigt ønske

Læs mere

SUNDHEDSDATA. Leverandørmøde 7. februar 2017

SUNDHEDSDATA. Leverandørmøde 7. februar 2017 SUNDHEDSDATA Leverandørmøde 7. februar 2017 Agenda Velkommen (Hedvig) Præsentation af FLIS (Hedvig) Udvidelse af FLIS med nye dataområder (Christine) Snitfladestrategi - KOMBIT strategi for modtagelse

Læs mere

FLIS FLIS NYE MÅLSÆTNINGER OG INDSATSER

FLIS FLIS NYE MÅLSÆTNINGER OG INDSATSER FLIS FLIS NYE MÅLSÆTNINGER OG INDSATSER FLIS Side 2 af 20 NYE MÅLSÆTNINGER OG INDSATSER I FLIS FLIS Side 3 af 20 Indholdsfortegnelse Indhold Indhold...2 1. Resumé...3 2. Status på udviklingen af FLIS...4

Læs mere

FLIS VOKSNE HANDICAPPEDE VEJLEDNING. Version <Dato>

FLIS VOKSNE HANDICAPPEDE VEJLEDNING. Version <Dato> FLIS VOKSNE HANDICAPPEDE VEJLEDNING Version 1.03 Indholdsfortegnelse 1 FORMÅL... 3 2 DATAKVALITET... 3 3 TIDSSERIE... 4 4 SYSTEMER PÅ VOKSEN - HANDICAPOMRÅDET... 4 5 OPDATERING AF DATA... 4 6 BEGREBER...

Læs mere

VEJLEDNING TIL FLIS- VALIDERING MED KMD-ELEV PÅ SKOLEOMRÅDET

VEJLEDNING TIL FLIS- VALIDERING MED KMD-ELEV PÅ SKOLEOMRÅDET SKOLEOMRÅDET KMD-ELEV FLIS-VALIDERING VEJLEDNING TIL FLIS- VALIDERING MED KMD-ELEV PÅ SKOLEOMRÅDET Version 1.1 - Opdateret den 18. april 2018 Skoleområdet Side 2 af 19 Indholdsfortegnelse 1. Datavalidering

Læs mere

Resultatmål og nøgletalskataloget. Rådgivning om en tidligere forebyggende indsats Opstartsmøde i Hjørring Kommune D. 15.

Resultatmål og nøgletalskataloget. Rådgivning om en tidligere forebyggende indsats Opstartsmøde i Hjørring Kommune D. 15. Resultatmål og nøgletalskataloget Rådgivning om en tidligere forebyggende indsats Opstartsmøde i Hjørring Kommune D. 15. september 2016 Hvorfor nøgletal? Formål: I kan følge jeres kommunes omlægningsproces

Læs mere

KL-DATABANK I FLIS KL S DATA OG STYRINGSKONFERENCE 2018

KL-DATABANK I FLIS KL S DATA OG STYRINGSKONFERENCE 2018 KL KL-DATABANK I FLIS KL-Databank er en ny funktionalitet i FLIS, hvor KL vil lægge nøgletal (inkl. tællere og nævnere) ind fra publikationer, statistiker og beregnede nøgletal fra KL eller andre kilder.

Læs mere

Orienteringsmøde FLIS Fælles kommunal ledelsesinformation

Orienteringsmøde FLIS Fælles kommunal ledelsesinformation Orienteringsmøde FLIS Fælles kommunal ledelsesinformation Nyborg den 6. juni 2012 Esbjerg den 7. juni 2012 Randers den 8. juni 2012 København den 12. juni 2012 Program 9.00 Blok 1 Velkomst og introduktion

Læs mere

Indstilling. Aarhus Kommunes tilslutning til Fælleskommunalt Ledelsesinformationssystem (FLIS)

Indstilling. Aarhus Kommunes tilslutning til Fælleskommunalt Ledelsesinformationssystem (FLIS) Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 3. marts 2016 Aarhus Kommunes tilslutning til Fælleskommunalt Ledelsesinformationssystem (FLIS) 1. Resume Fælleskommunalt Ledelsesinformationssystem

Læs mere

Copyright 2018 Netcompany. Alle rettigheder forbeholdes.

Copyright 2018 Netcompany. Alle rettigheder forbeholdes. Version 1.0 Status Godkendt Godkender Erik Damsted Forfatter Esben Østergaard KOMBIT FLIS GENUDBUD Copyright 2018 Netcompany. Alle rettigheder forbeholdes. Elektronisk, mekanisk, fotografisk eller anden

Læs mere

SIDSTE NYT FRA KOMBIT. V/ Markedsdirektør Thomas Rysgaard Christiansen

SIDSTE NYT FRA KOMBIT. V/ Markedsdirektør Thomas Rysgaard Christiansen SIDSTE NYT FRA KOMBIT V/ Markedsdirektør Thomas Rysgaard Christiansen Gevinster KOMBIT Besparelser på de direkte it-omkostninger Kommunen Effektiviseringer gennem omlægning af arbejdsgange Baseline for

Læs mere

Dokumentation på tværs af kommunerne på det boligsociale område: Udfordringer og muligheder

Dokumentation på tværs af kommunerne på det boligsociale område: Udfordringer og muligheder Dokumentation på tværs af kommunerne på det boligsociale område: Udfordringer og muligheder Seminar om tværgående monitorering den 19. september 2014 1 Hvorfor er det vigtigt med tværfaglig monitorering

Læs mere

Copyright 2018 Netcompany. Alle rettigheder forbeholdes.

Copyright 2018 Netcompany. Alle rettigheder forbeholdes. Version 1.0 Status Endelig Godkender Christine Halckendorff Forfatter Esben Østergaard KOMBIT FLIS GENUDBUD Copyright 2018 Netcompany. Alle rettigheder forbeholdes. Elektronisk, mekanisk, fotografisk eller

Læs mere

Effektiv anvendelse af hjemmepleje og plejecentre

Effektiv anvendelse af hjemmepleje og plejecentre Effektiv anvendelse af hjemmepleje og plejecentre - Benchmarkinging og beregning af potentialer Formål og afgrænsning Antallet af 70+-årige forventes at stige med 37 % over de næste ti år. Dette er en

Læs mere

Ledelsesinformation til den politiske, faglige og økonomiske styring

Ledelsesinformation til den politiske, faglige og økonomiske styring Ledelsesinformation til den politiske, faglige og økonomiske styring Kvartalsvise oversigter Lokal ledelsesinformation Naja Warrer Iversen De kvartalsvise oversigter baggrund Foråret 2009: Markant udgiftsvækst

Læs mere

Høringsnotat Aarhus Kommunes tilslutning til Fælleskommunalt Ledelsesinformationssystem (FLIS)

Høringsnotat Aarhus Kommunes tilslutning til Fælleskommunalt Ledelsesinformationssystem (FLIS) Høringsnotat Aarhus Kommunes tilslutning til Fælleskommunalt Ledelsesinformationssystem (FLIS) Høringsproces Borgmesterens Afdeling har udarbejdet indstilling til Magistraten om Aarhus Kommunes tilslutning

Læs mere

Det Nationale Dokumentationsprojekt

Det Nationale Dokumentationsprojekt Det Nationale Dokumentationsprojekt for udsatte børn og unge 1. Indberetningssystem Indberetningssystem 2. Familierettet støtte registreres på Cpr-nr. 3. Indikatorer Status 1. januar 2013 Web-løsning implementeret

Læs mere

Det specialiserede anbringelsesområde. Udgiftsudvikling for Rebild Kommune

Det specialiserede anbringelsesområde. Udgiftsudvikling for Rebild Kommune Det specialiserede anbringelsesområde for voksne Udgiftsudvikling for Rebild Kommune 28-2 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 3 2. Sammenfatning... 3 3. Datagrundlag... 5 4. Analyserede tilbud... 5 5. Hovedtal,

Læs mere

EKSISTERENDE DATAKILDER

EKSISTERENDE DATAKILDER MINIKURSUS I DOKUMENTATION OG EVALUERING EKSISTERENDE DATAKILDER Ved Bodil Helbech Hansen, KL s Analyseenhed Agenda Oplæg om sundhedsdata Hvem Hvad Hvor Eksempler på regionale og kommunale sundhedsdata

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændringer indenfor vedtaget serviceniveau Tværgående funktioner, puljer m.v.

Læs mere

Notat. Dato: 2. november 2010 Sagsnr.: 201001525-71. Benchmarkanalyse voksenhandicap

Notat. Dato: 2. november 2010 Sagsnr.: 201001525-71. Benchmarkanalyse voksenhandicap Løn og Økonomi - Team Økonomi Middelfart Kommune Østergade 11 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5030 Fax +45 8888 5501 Dato: 2. november 2010 Sagsnr.: 201001525-71

Læs mere

5. Afvigelser i stamdata fravær... 9

5. Afvigelser i stamdata fravær... 9 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Gennemgang af afvigelser... 3 3. Personale... 3 3.1 Ansatte i KMD der ikke findes i FLIS... 4 3.1.1 Fejl i kodning... 4 3.1.2 Frasortering af lønperioder der ligger

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændringer indenfor vedtaget serviceniveau ØU 3/6: Drøftet uden politisk stillingtagen

Læs mere

Analyser af det specialiserede socialområde i RS17-kommunerne

Analyser af det specialiserede socialområde i RS17-kommunerne Oplæg ifbm. drøftelse af rammeaftale 2018-2020 Analyser af det specialiserede socialområde i RS17-kommunerne Hans Skov Kloppenborg og Kasper Lemvigh 26/10-2018 To rapporter 1. Voksenområdet: Udgifter,

Læs mere

KORAs analyse af kommunernes produktivitet mv.

KORAs analyse af kommunernes produktivitet mv. Økonomi Budget og Regnskab KORAs analyse af kommunernes produktivitet mv. KORA (statslig institution for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning) har sammenlignet kommunernes serviceniveau og produktivitet

Læs mere

Charlotte Markussen, Direktør, Høje-Taastrup kommune Jan Lysgaard Thomsen, kommunaldirektør, Kalundborg Kommune

Charlotte Markussen, Direktør, Høje-Taastrup kommune Jan Lysgaard Thomsen, kommunaldirektør, Kalundborg Kommune REFERAT Styregruppemøde FLIS Onsdag, 5. december 2018 Deltagere: På Skype: Jesper Kragerup, økonomichef, Frederiksberg Kommune Jørgen Bach, økonomichef, Viborg Kommune Lars Clement, Kommunaldirektør, Mariagerfjord

Læs mere

Enhedspris- og produktivitetsanalyse på Socialområdet

Enhedspris- og produktivitetsanalyse på Socialområdet Enhedspris- og produktivitetsanalyse på Socialområdet 1 Hjemme- og sygeplejen - hovedkonklusioner Til brug for udregning af BTP i hjemme- og sygeplejen er der foretaget en stikprøveundersøgelse i hjemme-

Læs mere

YDELSESREFUSION NY LØSNING TIL KOMMUNERNE

YDELSESREFUSION NY LØSNING TIL KOMMUNERNE YDELSESREFUSION NY LØSNING TIL KOMMUNERNE V/ Projektleder Tom Bøgesund, KOMBIT It-konsulent Abdi Haibeh, KOMBIT Specialkonsulent Morten H. Olsen, Ringsted Kommune 1. HVAD ER YDELSESREFUSION? 2. BEREGNING

Læs mere

Figur 0.1: Indsatstrappen, som danner faglig ramme for omlægningen

Figur 0.1: Indsatstrappen, som danner faglig ramme for omlægningen Ledelsesinformation Om Syddjurs Kommunes omstilling mod en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats for udsatte børn og unge. Skæringsdato 30. september 2017 1 Introduktion I denne ledelsesinformationsrapport

Læs mere

Nøgletalsrapport. Om Vesthimmerlands Kommunes omstilling mod en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats for udsatte børn og unge.

Nøgletalsrapport. Om Vesthimmerlands Kommunes omstilling mod en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats for udsatte børn og unge. Nøgletalsrapport Om Vesthimmerlands Kommunes omstilling mod en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats for udsatte børn og unge. September 2018 Introduktion I denne ledelsesinformationsrapport

Læs mere

Ledelsesinformation. Om Hvidovre Kommunes omstilling mod en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats for udsatte børn og unge

Ledelsesinformation. Om Hvidovre Kommunes omstilling mod en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats for udsatte børn og unge Ledelsesinformation Om Hvidovre Kommunes omstilling mod en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats for udsatte børn og unge Indholdsfortegnelse Partnerskab i Forebyggelsespakken: Tidlig Indsats

Læs mere

DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne)

DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Myndighedsafdelingen Helle Støve (28-08-2014) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Business case for DHUV 1 INDLEDNING... 1 2 FORMÅL... 1 2.1 PROJEKTETS OVERORDNEDE FORMÅL... 1 2.2 MÅLET...

Læs mere

Resultatmål og nøgletalskataloget. Workshop 7 D. 9. juni 2016

Resultatmål og nøgletalskataloget. Workshop 7 D. 9. juni 2016 Resultatmål og nøgletalskataloget Workshop 7 D. 9. juni 2016 Program for workshop Velkomst og præsentation af oplægsholdere Præsentation af nøgletalskataloget Erfaringer fra Herning og Brønderslev Kommune

Læs mere

- - Nøgletal på socialudvalgets område.

- - Nøgletal på socialudvalgets område. Vedrørende: Nøgletal for 6-by og 7-by samarbejdet. Sagsnavn: 6 -by og 7-by nøgletal Sagsnummer: 00.01.00-S00-5-13 Skrevet af: Ulrik Løvehjerte E-mail: ulrik.lovehjerte@randers.dk Forvaltning: Social og

Læs mere

Vejledning til bestilling af datapakker

Vejledning til bestilling af datapakker Version 1.0 Status Endelig KOMBIT FLIS r Copyright 2018 Netcompany. Alle rettigheder forbeholdes. Elektronisk, mekanisk, fotografisk eller anden gengivelse, oversættelse eller kopiering af dette dokument

Læs mere

FLIS UDSATTE BØRN OG UNGE VEJLEDNING. Version 0.9

FLIS UDSATTE BØRN OG UNGE VEJLEDNING. Version 0.9 FLIS UDSATTE BØRN OG UNGE VEJLEDNING Versin 0.9 10-01-2018 Indhldsfrtegnelse 1 FORMÅL... 3 2 DATAKVALITET... 4 3 TIDSSERIE... 5 4 SYSTEMER PÅ UDSATTE BØRN OG UNGE-OMRÅDET... 5 5 OPDATERING AF DATA... 5

Læs mere

Kobling af udgifter og aktiviteter på det specialiserede børneområde. Analyse af udfordringer og anbefalinger til forbedring af datagrundlaget

Kobling af udgifter og aktiviteter på det specialiserede børneområde. Analyse af udfordringer og anbefalinger til forbedring af datagrundlaget Marianne Schøler Kollin, Hans Skov Kloppenborg og Jacob Seier Petersen Kobling af udgifter og aktiviteter på det specialiserede børneområde Analyse af udfordringer og anbefalinger til forbedring af datagrundlaget

Læs mere

Dette notat er derfor opdelt i en første del om budgetoverholdelse og en anden del om prognosernes kvalitet.

Dette notat er derfor opdelt i en første del om budgetoverholdelse og en anden del om prognosernes kvalitet. Sagsnr. 00.30.00-A00-1-16 Cpr. Nr. Dato 12-3-2017 Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen Den økonomiske situation for politikområdet Børn og Unge Regnskabsresultatet for 2016 viser et merforbrug på ca. 6 mio.

Læs mere

Releasenote til Jobcenter Planner il Superbrugere. 4. februar 2013

Releasenote til Jobcenter Planner il Superbrugere. 4. februar 2013 Releasenote til Jobcenter Planner Vejledning t pr. il Superbrugere 4. februar 2013 i HP Helpdesk Version: 1.0 Oprettet af Kirsten Vestergaard Oprettet den 1. februar 2013 Godkendt af Pia Poulsen Godkendt

Læs mere

Opus Journal. Strukturreform. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Personoplysninger. Recept

Opus Journal. Strukturreform. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Personoplysninger. Recept Nr. 2 December 2006 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Journal Obstetrik Diabetes Vi udsender hermed Nyhedsbrev nr. 2 i 2006, der omhandler ændringer i OPUS Journal, OPUS Obstetrik

Læs mere

Ledelsesinformation. Om kommune xx s omstilling mod en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats for udsatte børn og unge

Ledelsesinformation. Om kommune xx s omstilling mod en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats for udsatte børn og unge Ledelsesinformation Om kommune xx s omstilling mod en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats for udsatte børn og unge Referencekommunenetværket Skæringsdato d. 30. september 2016 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Statistik på anbringelsesområdet i Københavns Kommune

Statistik på anbringelsesområdet i Københavns Kommune Statistik på anbringelsesområdet i Københavns Kommune Kvartalsopgørelse: Maj 2011 Center for / Videnscenter for Tallene i denne kvartalsopgørelse inkluderer døgnanbringelser i. Dagindskrivninger på døgninstitutioner,

Læs mere

Vigtigt når man skal i vinduerne under menupunktet Bevisskabeloner, skal man indtil vi melder andet ud bruge Crome browseren.

Vigtigt når man skal i vinduerne under menupunktet Bevisskabeloner, skal man indtil vi melder andet ud bruge Crome browseren. Brugervejledning til eksamensskabeloner I UDDATA+ under menuen Bevis -> Bevisskabeloner kan man nu finde de vinduer, der indeholder datagrundlaget for bevisudskrivning. Det er de oplysninger, man indtil

Læs mere

Foranstaltninger for børn, unge og familier med særlige behov 6-by nøgletal

Foranstaltninger for børn, unge og familier med særlige behov 6-by nøgletal #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til Kopi til Fra Sagsnr./Dok.nr. Familie- og Socialudvalget Indtast Kopi til Socialafdelingen/Økonomi- og It-afdelingen Socialsekretariat Økonomi-

Læs mere

Opgørelse af Skanderborg Kommunes brug af psykiatritilbud

Opgørelse af Skanderborg Kommunes brug af psykiatritilbud Opgørelse af Skanderborg Kommunes brug af psykiatritilbud pr. marts 2017 1. Formål og afgrænsning Formålet med nærværende opgørelse er at tilvejebringe et overblik over antal og udgifter vedrørende borgere

Læs mere

Udgifter, brugere og enhedsudgifter på det specialiserede børneområde

Udgifter, brugere og enhedsudgifter på det specialiserede børneområde Hans Skov Kloppenborg og Camilla T. Dalsgaard Udgifter, brugere og enhedsudgifter på det specialiserede børneområde En analyse af kommunerne i Region Sjælland, 2010-2014 Udgifter, brugere og enhedsudgifter

Læs mere

Randers Kommune. Bilag 1 Benchmarking-analyse af udgiftsniveauet på børn og ungeområdet

Randers Kommune. Bilag 1 Benchmarking-analyse af udgiftsniveauet på børn og ungeområdet Randers Kommune Bilag 1 Benchmarking-analyse af udgiftsniveauet på børn og ungeområdet Juli 2009 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 SAMMENFATNING... 4 3 DATAGRUNDLAG OG DATAKVALITET... 6 3.1 Økonomidata...

Læs mere

Tilbagemelding til kommuner og region på fællesmødet 12. juni 2014 om socialtilsyn

Tilbagemelding til kommuner og region på fællesmødet 12. juni 2014 om socialtilsyn Til kommuner og regionen i Region Hovedstaden samt Holbæk Kommune 24. juni 2014 Dok.nr.: 2014/0016812-6 Tilbagemelding til kommuner og region på fællesmødet 12. juni 2014 om socialtilsyn Som lovet giver

Læs mere

HVORDAN INDBERETTER DU TIL ANBRINGELSESSTATISTIKKEN?

HVORDAN INDBERETTER DU TIL ANBRINGELSESSTATISTIKKEN? HVORDAN INDBERETTER DU TIL ANBRINGELSESSTATISTIKKEN? Ankestyrelsen Teglholmsgade 3 Postboks 9080 2450 København SV T: 33 41 12 00 M: ast@ast.dk 1. Anbringelsesstatistikken For at styrke dokumentationen

Læs mere

FLIS - WEBINAR KLIK OG OPGAVER

FLIS - WEBINAR KLIK OG OPGAVER FLIS - WEBINAR KLIK OG OPGAVER Indhold - Formål med webinaret - Deltagere fra KOMBIT - Retningslinjer for mødet (webinar) - Om KLIK - Demo af KLIK inkl. opgave - Hvor kan jeg læse mere om KLIK - Hvad nu?

Læs mere

Notat om økonomien vedrørende flygtninge

Notat om økonomien vedrørende flygtninge NOTAT Center for Økonomi og Styring Notat om økonomien vedrørende flygtninge Flygtningedebatten fylder meget i medierne i øjeblikket. Med denne debat følger også spørgsmålet om, hvad det kommer til at

Læs mere

Version: 1.0 Oprettet den 5. december Releasenote til Planner pr. 11. december 2017

Version: 1.0 Oprettet den 5. december Releasenote til Planner pr. 11. december 2017 Version: 1.0 Oprettet den 5. december 2017 Releasenote til Planner pr. 11. december 2017 Den 11. december 2017 vil der være foretaget følgende ændringer i Planner: 1. GENERELT... 3 1.1: KONTAKTGRUPPEOPLYSNINGER

Læs mere

Kobling af udgifter og aktiviteter på det specialiserede børneområde. Analyse af udfordringer og anbefalinger til forbedring af datagrundlaget

Kobling af udgifter og aktiviteter på det specialiserede børneområde. Analyse af udfordringer og anbefalinger til forbedring af datagrundlaget Marianne Schøler Kollin, Hans Skov Kloppenborg og Jacob Seier Petersen Kobling af udgifter og aktiviteter på det specialiserede børneområde Analyse af udfordringer og anbefalinger til forbedring af datagrundlaget

Læs mere

Personaleomsætning september

Personaleomsætning september Personaleomsætning september 2015-2016 Personaleomsætningsstatistikken findes i to udgaver. Den ene er tilgængelig for alle på KRLs hjemmeside, den anden er kun tilgængelig for kommuner og regioner med

Læs mere