Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf. 7629 1611"

Transkript

1 Velkommen til vuggestuen i Nim Børnehus! Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf

2 Kære forældre! Med denne velkomst folder ønsker vi at byde jer velkommen til Samdriftsordningen Nim Skole og børnehus. Vi vil gennem denne folder forsøge at informere jer om, hvad der er godt at vide som vuggestue forældre, og give jer en indsigt i dagligdagen i vuggestuen. Samdriftsordningen i Nim Skole, SFO, børnehave og vuggestue er en helhed med fælles ledelse. Ledelse Skoleleder Lars Svendsen og Daginstitutionsleder Inge Mikkelsen samarbejder om den fælles ledelse i samdriftsordningen. Personale i vuggestuen Pædagoger: Karina Sørensen, Henriette Berg, Katrine Mikkonen (barsel), Jannie Juul Rye (barselsvikar) Pædagogmedhjælpere: Ida Kehlet (uddannet PGU), Henriette Thysen (uddannet PGU) Åbningstid Mandag-torsdag Fredag Lukkedage Vi har lukket i dagene mellem jul og nytår, fredag efter kr. himmelfartsdag samt i ugerne 29, 30 og 31. På lukkedagene i ovenstående perioder er der ferieåbent i anden institution. 5. juni og 24. december er politisk bestemte lukkedage hvor der ikke stilles alternativ pasning til rådighed. En ny hverdag venter At skulle aflevere sit barn i vuggestuen, kan være en svær overgang både for jeres barn og for jer som forældre. I inviteres på et forbesøg i vuggestuen inden jeres barn skal starte i vuggestuen. Ved dette besøg er der afsat tid til en samtale, hvor vi kan afklare gensidige forventninger, tale om barnets udvikling og behov og ligeledes om hvordan vi bedst muligt sikrer barnet den bedste opstart.

3 Opstart Når jeres barn starter i vuggestuen bliver det tilknyttet en primær voksen, som vil følge barnet gennem dets tid i vuggestuen. Den primære voksen vil tage sig særligt af jer og jeres barn i den første tid. Vi opfordrer til, at I afsætter tid til at være i vuggestuen de første par dage, og at jeres barn har nogle korte dage i indkøringsperioden. Ind-/udskrivning Ved aflevering og afhentning skal I ind- og udskrive jeres barn på navnelisten på pulten i garderoben. Endvidere vil vi gerne, at I skriver, hvornår jeres barn afhentes. Det vil give os mulighed for at fortælle jeres barn, hvornår I kommer og det er ligeledes vigtigt for os at vide fx i forhold til sygdom eller andet, hvor vi er nødsaget til at ringe efter jer med mindre vi kan se at I er på vej. Aflevering Ved både aflevering og afhentning vil vi gerne, at I benytter indgangen til vuggestuen og ikke hovedindgangen. For at jeres barn skal føle sig tryg og velkommen fra morgenstunden, er det vigtigt at dagen startes med en god og nærværende aflevering. For at bevare roen på stuen og tilgodese børnenes leg, foregår afleveringen i garderoben. Et personale fra stuen vil komme ud og tage imod jer og jeres barn. På den måde er der ro omkring barnet og tid til en lille snak omkring eventuelle beskeder. Derefter vinker vi farvel og går med barnet ind på stuen til de andre børn. Det kan være svært for jeres barn at blive afleveret, hvis afleveringen tager for lang tid. Brug 5-10 minutter og sig så farvel. Det er naturligt, hvis jeres barn græder når I går for I er de mest betydningsfulde personer i dets liv. Som regel går det hurtigt over, men I er selvfølgelig velkommen til at ringe og høre, hvordan jeres barn har det.

4 Afhentning Når I henter jeres barn er det vigtigt, at I som forældre viser vejen og siger farvel og tak for i dag og går hjem. Det er vigtigt, at I er tydelige og at det I gør stemmer overens med hvad I siger. Tjek venligst opslag og tavler for informationer. Fravær Ved sygdom eller andet fravær bedes I meddele det i vuggestuen inden kl Sko fri børnehus Ved indgangene til de forskellige børnegrupper står der en kasse med overtrækssko. Dem vil vi bede jer benytte, da vi bestræber os på at holde gulvarealerne så rene som muligt af hensyn til børnene. Forplejning Jeres barn får bleer og fuld forplejning i vuggestuen dvs. morgenmad, formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad. Maden leveres fra eget køkken og er overvejende økologisk. Har barnet særlige behov i forhold til maden fx mælke- eller gluten allergi, tages der hensyn til dette ved fremvisning af lægeerklæring. Endvidere henvises til vores kostpolitik. Fødselsdage Vi fejrer gerne jeres barns fødselsdag i vuggestuen. I kan vælge, at I serverer boller og/eller frugt. Af hensyn til rytmen i vuggestuen fejrer vi fødselsdag fra I er velkommen til at deltage i fødselsdagen. Er I forhindret i at komme, sørger vi for at jeres barn bliver fejret med formiddagsmad og sang.

5 Legetøj Vi vil gerne frabede, at børnene har legetøj med i vuggestuen. Søvn Flere forskellige forskere anbefaler, at man ikke vækker børn i deres søvn. Vi har i vuggestuen derfor besluttet, at vi som udgangspunkt ikke vækker børnene. Børn kan ikke sove for meget, men derimod for lidt. Hvis et barns naturlige behov for dagssøvn afbrydes, kan nattesøvnen påvirkes negativt. Børn der får lov til at sove til de vågner af sig selv, sover bedre om natten. Det er barnets egne behov og rytme, der bestemmer hvornår og hvor meget det sover. Søvnen har betydning for immunforsvaret og barnets velbefindende. Et udhvilet barn har overskud til deltagelse, udvikling og læring sammen med andre børn og voksne. Børnene sover i henholdsvis barnevogne og krybber i vores krybberum. Vi har dyne og pude. Hvis barnet bruger sut og bamse eller andet bedes I medbringe det samt skrive navn på. Påklædning Dit barn skal medbringe godt med skifte- og udendørstøj. Se den særskilte skrivelse vi har lavet på børneintra/opslag i vuggestuen i forhold til, hvad vi gerne vil have dit barn har med i vuggestuen. Der skal være navn i dit barns tøj og fodtøj. Der må ikke være snore i tøjet og ingen løse halstørklæder, da disse kan sætte sig fast i legeredskaberne under leg. Vi vil gerne, at I er opmærksomme på, at give jeres barn tøj på som det kan bevæge sig i. Derudover må I gerne være opmærksomme på, at vi øver selvhjulpenhed, så det er vigtigt, at barnet har tøj som det selv kan øve sig i at tage af og på.

6 Hårspænder/pynt o.lign. er ikke hensigtsmæssige i vuggestuen, idet vi har små børn, der putter ting i munden. Vi henstiller til, at I ikke giver jeres barn det på i vuggestuen. Forældresamarbejde Åbenhed samt god og bred information er væsentligt for, at vi kan skabe et godt samarbejde. Derfor er det vigtigt for jeres barn, at I som forældre og personalet gensidigt beretter om barnets hverdag. Ligeledes er det vigtigt, at vi får talt om eventuelle problemer og finder løsninger herpå. Den daglige snak ved aflevering/afhentning er i den forbindelse meget betydningsfuld. Forældresamtaler Vi tilbyder en samtale inden opstart i vuggestuen. Derudover tilbyder vi en samtale ca. 3 måneder efter opstart, hvor vi bl.a. drøfter opstarten, hvordan barnet trives, samarbejdet mellem forældre og personale samt barnets udvikling. Vi afholder samtaler i vuggestuen, hvis vi oplever et behov herfor, ligeledes er I altid velkommen til at henvende jer, hvis I har brug for en samtale omkring jeres barn. Forældremøder Vi afholder to gange årligt forældremøder. Det ene er for hele Børnehuset, mens det andet kun er for forældre med børn i vuggestuen, og foregår som fællesspisning. Informationer Vi bestræber os på dagligt at skrive om dagens forløb på tavlerne i garderoben. Denne info skal understøtte den daglige dialog, men ikke erstatte den. Foto, månedsplaner, madplaner, nyhedsbreve mm ses på børneintra. Men kom endelig hvis I har spørgsmål.

7 Dagsrytme : Vi spiser morgenmad i fællesrummet sammen med børnehaven og SFO går vi i vuggestuen, hvor vi serverer morgenmad indtil kl Vi vil gerne informeres dagen for inden, hvis jeres barn kommer den efterfølgende dag til morgenmad, det giver os mulighed for at forberede det, så det er klar når I kommer : Leg og hygge på stuen. Kl serverer vi formiddagsmad/frugt og brød. Herefter bliver børnene skiftet/øver toilet : Aktiviteter i ballongrupperne. Børnene er delt op i tre/fire faste ballongrupper. Hver voksen er tilknyttet en gruppe. Vi rokerer løbende rundt på både børn og voksne i fht. alder, relationer mm. Ballongrupperne giver os mulighed for at opbygge og støtte sociale relationer blandt børnene samt tilrettelægge alderssvarende aktiviteter. Vi bestræber os på at skrive på tavlerne i garderoben dagligt omkring dagens aktiviteter : Frokost. De ældste børn i vuggestuen spiser i fællesrummet, de yngste i vuggestuen. Madplan forefindes på børneintra : Børnene gøres klar til en middagslur ?: Middagslur : Der bliver serveret eftermiddagsmad. Madplan forefindes på børneintra. Derefter leg enten på stuen, på gangen, i tumlerummet eller på legepladsen : Vi går i fællesrummet og samles med børnehavebørnene.

8 Sygdom Vi modtager ikke syge børn i vuggestuen. Vi giver kun medicin ved sygdom, hvis medicinen ikke kan tages udenfor pasningstiden, og altid med anvisning fra egen læge. Ved sygdom forventer vi, at I henter jeres barn hurtigst muligt, både af hensyn til jeres syge barn og for at mindske smitterisikoen for de andre børn og personalet i vuggestuen. Barnet behøver ikke at have feber for at være for sløj/syg til vuggestue. Ved feber anbefales en feberfri dag hjemme før barnet igen er i vuggestue. For at være rask nok til vuggestuen, skal barnet være alment velbefindende, hvilket vil sige at det har en normal appetit, energi, lyst og mod på leg og udfordringer som vanligt. Vi forholder os til Horsens kommunes/sundhedplejens retningslinjer vedr. sygdom og hvornår barnet er smittefri til at komme i vuggestue igen. Værdier og pædagogiske principper Vores værdier bygger på samdriftsordningens værdier, det vil sige fællesskab, et alsidigt læringsmiljø og at det enkelte barn skal have en tryg, kærlig og omsorgsfuld dag i vuggestuen. Vi prioriterer omsorg, anerkendelse og nærvær meget højt i vores arbejde. Vi vil være nærværende voksne, som støtter og vejleder barnet i det sociale samvær og til selvstændighed. Vi vil støtte og vejlede dem i deres sociale relationer og give dem alderssvarende udfordringer samt en masse sjove og lærerige oplevelser, både i små grupper og i det store fællesskab.

9 Den pædagogiske praksis I den daglige pædagogiske praksis omkring det enkelte barns udvikling arbejder vi blandt andet med de pædagogiske læreplaner, hvor temaerne er: Barnets alsidige personlige udvikling Sociale kompetencer Sprog Krop og bevægelse Natur og naturfænomener Kulturelle udtryksformer Med tilbud om aktiviteter, fri leg og i samværet med jeres barn og børnegruppen vil vi: Styrke barnets selvtillid og selvværd ved at: - Give barnet opgaver det kan magte. - Støtte og hjælpe barnet med nye udfordringer. - Møde barnet hvor det er i dets udvikling. Fremme den sociale forståelse ved at: - Lære barnet at acceptere andre børns forskelligheder. - Lære barnet at vise hensyn til andre børn. - Give barnet muligheder for at danne venskaber. Fremme barnets sprog ved at: - Barnet skal føle sig forstået. - Vi, som voksne, sætter ord på vores handlinger. - Lære barnets gode kommunikationsformer. - Læse bøger, synge. - Bruge Fremme barnets motorik ved at: - Styrke barnets fysiske og psykiske sundhed. - Støtte barnet i at kende kroppens funktioner og sanser. - Give mulighed for at kravle og klatre ude og inde. - Lege sanglege og give mulighed for rytmiske udfoldelser. Give barnet mulighed for at opleve naturen ved at: - Give barnet gode oplevelser så det får lyst til at færdes i naturen. - Give barnet oplevelser og erfaringer i forhold til årstiderne.

10 - Give barnet oplevelser og erfaringer i forhold til årstiderne. - Give barnet sanseoplevelser i naturen. - Opfodre til undersøgelse i naturen. Give barnet mulighed for kreativ og kulturel udfoldelse ved at: - Opmuntre til at tegne, male, klippe mv. - Deltage i børnehave og skolens arrangementer. - Tage på ture i nærmiljøet. I Børnehuset generelt har vi særligt fokus på matematik, motorik og sprog. Dette gælder også for vuggestuen. Vi arbejder på at inddrage matematikken i dagligdagens aktiviteter og gøremål. Vi arbejder bl.a. med stor-lille, en-flere, antal, former, mønstre osv. Fokus på matematik i den tidlige barndom kan skabe grobund for børnenes forståelse og nysgerrighed senere i livet. Alle børn bliver dagligt motorisk udfordret. Vi forsøger at skabe nogle rammer, der indbyder til leg og bevægelse. I forhold til motorik har vi i vuggestuen særligt fokus på grundbevægelserne og på de tre primære sanser både i planlagte aktiviteter og i dagligdagens gøremål. De tre primære sanser omhandler labyrintsansen, taktilsansen og muskelledsansen. Grundbevægelserne omhandler krybe, kravle, gå, løbe, hoppe, springe, snurre, trille, svinge, gynge osv. Det er godt for jeres barn hvis I som forældre støtter op omkring jeres barns gode og sunde motoriske udvikling ved, at I: Lader jeres barn lege på gulvet især maveliggende (det lille barn). Lader jeres barn gå så meget som muligt selv i stedet for at blive båret (når barnet kan gå selv). Giver jeres barn tøj på det kan bevæge sig i. Laver små konkurrencer med barnet: Hvem kommer først hen til lågen, kan du kravle, gå på tæer, hoppe osv. hen til døren? Laver tumlelege, snurreture og pudekampe med jeres barn. Opfordrer jeres barn til selv at hjælpe med af- og påklædning og prakti-

11 ske gøremål i hjemmet. Vuggestuebarnet er et socialt og sprogligt væsen, der hele tiden stræber efter samvær og kommunikation. Vuggestuebarnet kommunikerer først med det nonverbale (kropslige) og senere som det udvikler sig, begynder det at anvende det verbale sprog (ord). I vuggestuen forsøger vi at skabe rammerne for et godt læringsmiljø, hvor barnet præsenteres for og tilegner sig det nonverbale, det verbale og det skriftlige sprog (barnet skal ikke kunne navnene på bogstaverne, men bliver præsenteret for bogstaverne fx i eget navn). Igennem leg, samvær og dialog med både børn og voksne tilegner barnet sig sproget. Det er godt for jeres barn hvis I som forældre støtter op om jeres barns sproglige udvikling ved, at I: Taler meget med jeres barn, sproget og dets mange facetter læres ved at høre og tale igen og igen. Læser bøger sammen med jeres barn, hvor I taler om historiens personer, handlinger og billeder. Inddrager barnet i daglige gøremål og sætter ord på jeres fælles handlinger f.eks. borddækning, madlavning osv. Aktiviteter Gennem hverdagens aktiviteter arbejder vi med det enkelte barns udvikling. De planlagte aktiviteter foregår om formiddagen. Aktiviteter kan f.eks. være følgende: Rytmik og sanglege. Motorik. Male, tegne og klippe. Forskellige spil og lege. Rollelege, alene og med hinanden. Fri leg. Børnemassage. Leg på legepladsen, i aktivitetsrummet, på gangen, i multihallen.

12 Ture ud af huset Vi er omgivet af en skøn natur og tager derfor ofte på små ture i nærmiljøet, til spejderhytten, i skoven, ser på de forskellige dyrehold der er i nærområdet osv. Turene giver jeres barn kendskab til naturen og styrker ligeledes motorikken, idet naturen opfordrer til leg og bevægelse. En gang om ugen er vi i multihallen. Traditioner og arrangementer Vi er et Børnehus med mange traditioner, som vuggestuen naturligvis er en del af: Fejring af det enkelte barns fødselsdag. Fastelavn. Forældrekaffe. Voksenven/Bedsteforældre dag i november/december. Påske- og julefrokost. Julegudstjeneste. Vi håber, at I har fået en indsigt i vores hverdag, ellers er I altid velkommen til at spørge. Endnu engang velkommen. Personale og ledelse i Nim Børnehus.

Velkommen til vuggestuen i Nim Børnehus! Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf

Velkommen til vuggestuen i Nim Børnehus! Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf Velkommen til vuggestuen i Nim Børnehus! Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf 7629 1611 Kære forældre! Med denne velkomstfolder ønsker vi at give jer en indsigt i, hvordan dagligdagen i vores vuggestue

Læs mere

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN LARVERNE SKOVHUSET

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN LARVERNE SKOVHUSET VELKOMMEN TIL SKOVHUSETS VUGGESTUE: Med denne velkomstfolder byder vi jer velkommen i Skovhusets vuggestue gruppe Larverne. Vi glæder os til at samarbejde med jer og håber, at I og jeres barn må få en

Læs mere

Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus.

Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus. Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus. Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen i vuggestuen. Vi håber, at nedenstående informationer vil være med

Læs mere

Velkommen i Nim Børnehus. Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf

Velkommen i Nim Børnehus. Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf Velkommen i Nim Børnehus Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf 7629 1611 Revideret juni 2016 Velkommen Velkommen til Samdriftsordningen Nim Skole og Børnehus. Med denne folder, ønsker vi at give jer forældre

Læs mere

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi?

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi? Velkommen til Billum Børnehave. Med denne pjece vil vi gerne sige velkommen til jer og jeres barn, samt give en kort introduktion til hverdagen i Børnehaven. I børnehaven lægger vi vægt på: At barnet accepteres,

Læs mere

Indholdsfortegnelse: 4. Aktiviteter: 5. Forældresamtaler: 6. Forældrebestyrelsen: 7. Kontakt:

Indholdsfortegnelse: 4. Aktiviteter: 5. Forældresamtaler: 6. Forældrebestyrelsen: 7. Kontakt: Indholdsfortegnelse: 1. Velkommen 2. Teams/ åbningstider / lukkedage samt ferie 3. Praktiske oplysninger 1. Aflevering/afhentning: 2. Mad: 3. Middagssøvn: 4. Tøj: 5. Legeplads: 6. Legetøj: 7. Fødselsdage:

Læs mere

Velkommen. Børnehuset Digterparken

Velkommen. Børnehuset Digterparken Velkommen til Børnehuset Digterparken Dr.Holst Vej 52, 8230 Åbyhøj Tlf: 87138205 www.digterparken.dagtilbud-aarhus.dk S. 1 S. 2 Kære forældre Vi er glade for at kunne byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

Velkommen til Sabro Dagpleje

Velkommen til Sabro Dagpleje Velkommen til Sabro Dagpleje Et godt lære-værested Sabro Dagpleje. Sabro dagpleje består af 12 dagplejehjem alle beliggende i Sabro midtby. Et dagplejer har op til 4 fastindskrevne børn i alderen ½ år

Læs mere

Folder vuggestuen. Her bor vi:

Folder vuggestuen. Her bor vi: Folder vuggestuen Her bor vi: Børnehuset ligger i et naturskønt område med Krengrupskoven som nærmeste nabo. I skoven er der god mulighed for bevægelse, sansmæssige oplevelser og ro til fordybelse. Velkommen.

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (områdeleder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk

Læs mere

Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet

Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet www.omraade1.htk.dk/lindetraet Velkommen Vi vil hermed byde jer velkommen til Børnehuset Lindetræet herunder Lindetræet afd. 2, som

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Kære forældre velkommen til Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Jeres barn har nu fået plads i Idrætsinstitutionen Aktivarius vuggestue som er

Læs mere

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 51 VUGGESTUEN TLF. 29 34 71 08 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: MANDAG TIL OG MED TORSDAG FRA KL. 6.00 TIL 16.30 FREDAG FRA

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 1 Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 2 Den daglige pædagogiske praksis i Vuggestueafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den

Læs mere

Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene

Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene Hjertelig velkommen til Skovtroldene. Vi glæder os meget til at lære jer og jeres barn rigtigt at kende. I Skovtroldene er vi to vuggestuegrupper Mariehønen

Læs mere

Hvem er vi. En god start

Hvem er vi. En god start BØRNEHAVEN BAVNEHØJ Velkommen til Børnehaven Bavnehøj Herluf Trolles Gade 6 8200 Aarhus N. tlf.: 20354620 Pædagogisk Leder: Jane Iversen kontakt mail: jai@aarhus.dk Hvem er vi Vi er en børnehave med plads

Læs mere

Velkommen i. Hjemmeside: Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Mail:

Velkommen i. Hjemmeside:  Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Mail: Velkommen i Hjemmeside: www.askevaenget.ltk.dk Adresse: Askevænget nummer 2 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00 Fredag: 7:00-16:0 Hvem er vi? Vi er

Læs mere

Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue

Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue Overgang fra hjem til vuggestue. Vuggestuen er ofte barnets første rigtige møde med nye og anderledes omgivelser, hvor det indgår i en sammenhæng med andre børn

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside: Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside:   Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Vesthuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Geels plads 44 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00

Læs mere

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje?

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje? Dagplejen Kære forældre Velkommen til dagplejen i Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt af Randers Kommune. Hvad er dagpleje? En dagplejer passer normalt 4 børn, og har i perioder

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Østhuset. Hjemmeside: Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Østhuset. Hjemmeside:   Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Østhuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Askevænget nummer 2 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag:

Læs mere

Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen!

Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen! Kære forældre Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen! Dine voksne på vuggestuen er: Laila Rikke Emma Maja Pædagog

Læs mere

Velkommen til Lindetræet

Velkommen til Lindetræet Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet Lindehaven 3, 2630 Taastrup Tlf. 43 35 31 40 www.detgroenneomraade.htk.dk Velkommen Vi vil hermed byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

Velkommen til vuggestuen i Solskin

Velkommen til vuggestuen i Solskin Velkommen til vuggestuen i Solskin En ny tid begynder for jeres barn og for jer. Der vil være mange indtryk med nye voksne, nye venner og forventninger børn og voksne imellem. Vuggestuen i Solskin hedder

Læs mere

Velkommen til Kernehuset

Velkommen til Kernehuset Velkommen til Kernehuset Velkommen Personalet i Kernehuset vil gerne byde jer og jeres barn velkommen. Vi ser frem til at lære jeres barn at kende og sammen med jer være med til at give barnet den bedst

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen. Regnbuens vuggestue. Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: Telefon:

Velkommen til Småfolket / Regnbuen. Regnbuens vuggestue. Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: Telefon: Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: lagu@faxekommune.dk Telefon: 30 51 60 32 Velkommen til Småfolket / Regnbuen Daglig pædagogisk leder Line Stabell Jacobsen Mail: ljaco@faxekommune.dk Telefon:

Læs mere

Velkommen. i Frederikssund dagpleje

Velkommen. i Frederikssund dagpleje Velkommen i Frederikssund dagpleje Kære Forældre Velkommen i dagpleje Det sætter mange tanker i gang, når man skal aflevere sit barn i dagpleje for første gang. Det er vigtigt at I føler jer trygge og

Læs mere

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Forældrepjece Dagtilbud Nordvest Velkommen til Børnehuset Spentrup/Naturbørnehaven Bane Alle Naturbørnehaven har omkring 46 børn i alderen 3-6 år. Naturbørnehaven

Læs mere

Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe

Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe Vuggestuen Institutionens adresse og telefon nummer: Børnehuset Heimdal Ny strandvej 3A 4640 Faxe Tlf.: 56 20 34 90/ 20 45 47 32 Område leder:

Læs mere

Børnehaveafdelingen. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl.

Børnehaveafdelingen. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl. 6:30-8:00 Vores adresse: Kierulffsvej 2, 4200 Slagelse E-mail adresse: bhnord@slagelse.dk Børnehaveafdelingen:

Læs mere

VELKOMMEN. i SFO EN. Nim Skole og Børnehus

VELKOMMEN. i SFO EN. Nim Skole og Børnehus VELKOMMEN i SFO EN Nim Skole og Børnehus INDHOLD Velkommen.. 3 SFO1 og SFO2 4 Pædagogik 4 Åbningstider.. 4 Dagsrytme. 5 Aflevering.. 5 Afhentning. 5 Mad 5 Kørsel 5 Tøj og garderobe. 5 Årets traditioner

Læs mere

Hvem er vi. En god start

Hvem er vi. En god start BØRNEHUSET BAVNEHØJ Velkommen til Børnehuset Bavnehøj Herluf Trolles Gade 6 8200 Aarhus N. tlf.: 20354620 Pædagogisk Leder: Jane Iversen kontakt mail: jai@aarhus.dk Hvem er vi Vi er en integreret institution

Læs mere

Indhold. Praktiske oplysninger. Aflevering og afhentning. Dagens rytme. Her kan du læse om de praktiske oplysninger.

Indhold. Praktiske oplysninger. Aflevering og afhentning. Dagens rytme. Her kan du læse om de praktiske oplysninger. Indhold Praktiske oplysninger... 1 Aflevering og afhentning... 1 Dagens rytme... 1 Mad og madpakker... 2 Skiftetøj... 3 Blebørn... 3 Fravær ved ferie... 3 Sygdom... 3 Fødselsdage... 4 Medbragt legetøj...

Læs mere

Velkommen til Glyngøre Vuggestue

Velkommen til Glyngøre Vuggestue Velkommen til Glyngøre Vuggestue En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov Vuggestue og Børnehave Kirkestræde 12, Glyngøre Tlf. 97 10 00 19 1 Vi byder jer velkommen i Glyngøre Vuggestue. Vi glæder os

Læs mere

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Hvem er vi: Vuggestuen startede op 1. august 2014, som en del af børnehaven

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Påfuglen

Velkommen til Børnehuset Påfuglen Velkommen til Børnehuset Påfuglen Kære Du skal gå på: Velkommen i Påfuglen. Blå stue: Rød stue: Gul stue: Når du starter, er det: som tager imod dig og viser dig rundt. De andre voksne i vuggestuen er:

Læs mere

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN Solsikken: 49284352 Klokkeblomsten: 49284354 Anemonen 49284353 Leder David Seebach: 49282451 Souschef: Bjørg Ødegård: 49281297 Med denne velkomstfolder vil vi byde dig og dit barn

Læs mere

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Kære forældre velkommen til Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Jeres barn har nu fået plads i Idrætsinstitutionen Aktivarius børnehave som er

Læs mere

Dagligdagen i Minihøj

Dagligdagen i Minihøj Dagligdagen i Minihøj Der er naturligvis ikke to dage, der er ens, men for alligevel at give jer et indtryk af en normal dags forløb, har vi beskrevet en sådan med ca. tidspunkter. 06.30 Institutionen

Læs mere

PÆDAGOGISK LÆREPLAN DAGPLEJEN KUNDBY BØRNEHUS

PÆDAGOGISK LÆREPLAN DAGPLEJEN KUNDBY BØRNEHUS KUNDBY BØRNEHUS INTEGRERET DAGINSTITUTION TRØNNINGEVEJ 11 B-C, KUNDBY, 4520 SVINNINGE KONTOR 72 36 72 10 BØRNEHAVE 72 36 76 13 FRITTER 72 36 76 18 DAGPLEJEN 72 36 76 16 E-MAIL: KUNDBYBOERNEHUS@HOLB.DK

Læs mere

Pædagogisk læreplan for vuggestuen

Pædagogisk læreplan for vuggestuen Pædagogisk læreplan for vuggestuen Personlige kompetencer - At udvikle og styrke sit selvvære. - At egne grænser respekteres. - At lære, at respektere andres grænser. - At udvikle og videreudvikle kompetencer.

Læs mere

Her er vores hverdag

Her er vores hverdag Her er vores hverdag Motorik-børnehaven Rådyrvej Kom og besøg os inden du vælger børnehave I er altid velkommen til at komme på besøg i vores institution. Ring og aftal en tid. For os er det vigtig, at

Læs mere

Velkommen til vuggestuen i Børnehaven Sommerfugl.

Velkommen til vuggestuen i Børnehaven Sommerfugl. Velkommen til vuggestuen i Børnehaven Sommerfugl. Vi ønsker, at jeres barn vil få en dejlig tid i vuggestuen. Vi håber desuden, at I vil få glæde af denne forældrefolder, hvor I bl.a. kan læse om vores

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Gelsted Børnehus

VELKOMMEN TIL. Gelsted Børnehus VELKOMMEN TIL Gelsted Børnehus April 2017 Gelsted Børnehus Koldinghave 3 5591 Gelsted Telefon 8888 5455 Gelsted Børnehus er bygget i 2013. Vi ligger på en stor grund i tæt forbindelse med skole, SFO og

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

FACTS OM LEGESTEDET. Vores åbningstid er: Mandag til torsdag fra kl. 6.00 16.30 Fredag fra kl. 6.00 15.45

FACTS OM LEGESTEDET. Vores åbningstid er: Mandag til torsdag fra kl. 6.00 16.30 Fredag fra kl. 6.00 15.45 FACTS OM LEGESTEDET Legestedet Skolevej 9-11 3720 Aakirkeby Tlf.nr. 56 92 33 90 Sneglehuset tlf.nr. 56 92 33 93 Myretuen tlf.nr. 56 92 33 94 legestedet@brk.dk Legestedet er en integreret institution med

Læs mere

OVERORDNEDE RAMMER FOR ARBEJDET MED DE SEKS LÆREPLANSTEMAER

OVERORDNEDE RAMMER FOR ARBEJDET MED DE SEKS LÆREPLANSTEMAER OVERORDNEDE RAMMER FOR ARBEJDET MED DE SEKS LÆREPLANSTEMAER Overordnede læringsmål Inklusion i det omfang det enkelte barn kan magter det! Der arbejdes med læreplanstemaer på stuerne om fredagen. De 3

Læs mere

Velkommen til Vuggestuen

Velkommen til Vuggestuen Velkommen til Vuggestuen Holmegade 40 6990 Ulfborg Tlf. 96115529 / 40481402 Ulfborg vuggestue Dansemyggen Ulfborg vuggestue er en afdeling i Ulfborg Børnehus, der er beliggende nederst på børnehavens legeplads,

Læs mere

Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen. til vuggestuen i Eventyrhaven. Grønsværen 5, Aulum Tlf.:

Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen. til vuggestuen i Eventyrhaven. Grønsværen 5, Aulum Tlf.: Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen til vuggestuen i Eventyrhaven Grønsværen 5, Aulum Tlf.: 9628 6999 Velkommen! Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen i vuggestuen.

Læs mere

Velkommen. Kristrup vuggestue.

Velkommen. Kristrup vuggestue. Velkommen Kristrup vuggestue i Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.20 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.29 Mål og Værdier:

Læs mere

Åbningstider: Mandag fredag 6:

Åbningstider: Mandag fredag 6: Den Grønne Kile er for 3-6 årige i Hvalsø kommune og kan rumme 40 børnehavebørn. Med denne lille folder får du her kort de vigtigste og praktiske oplysninger samt et lille indtryk af hverdagen i børnehuset.

Læs mere

H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10

H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10 H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10 Velkommen Vi vil med denne pjece byde nye børn og forældre velkommen til Paletten. Som personale er vi klar over, at I som forældre

Læs mere

Med denne velkomstfolder vil vi gerne fortælle lidt om hverdagen i børnehaven.

Med denne velkomstfolder vil vi gerne fortælle lidt om hverdagen i børnehaven. Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Velkommen i Børnehaven Bavnebakken... 3 Personaleoverblik... 3 Bavnebakkens værdigrundlag... 3 Glæde... 3 Tryghed, nærvær og omsorg... 3 Fællesskab, samarbejde og ansvarlighed...

Læs mere

VELKOMSTFOLDER. Børnehuset Østre. Børnehuset Østre Danmarksgade Odense C Telefon:

VELKOMSTFOLDER. Børnehuset Østre. Børnehuset Østre Danmarksgade Odense C Telefon: VELKOMSTFOLDER Børnehuset Østre Børnehuset Østre Danmarksgade 2 5000 Odense C Telefon: 6375 1135 Kære forældre. Vi byder jer velkommen til Børnehuset Østre. Vi glæder os til at lære jer og jeres barn at

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM Christmas Møllers Vej 21 5200 Odense V Tlf: 63 75 69 33 Stuen: 29 79 71 64 Åbningstider: mandag - torsdag 6.30-16.45. fredag 6.30-16.30. Børnehuset KFUM: Børnehuset KFUM er

Læs mere

Småfolket/Regnbuen Småfolket/Regnbuen. Sundhedspolitik

Småfolket/Regnbuen Småfolket/Regnbuen. Sundhedspolitik Sundhedspolitik I Småfolkets/ Regnbuens sundhedspolitik kan du læse om institutions politikker vedrørende kost, bevægelse, sygdom, søvn og pauser. For at sikre børnenes sundhed og trivsel er det vigtigt

Læs mere

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Forældrepjece Dagtilbud Nordvest Velkommen til Børnehuset Spentrup/Naturbørnehaven Bane Alle Børnehaven har plads til 48 børn i alderen 3-6 år og vi er delt

Læs mere

Velkommen til Børnehaven

Velkommen til Børnehaven Velkommen til Børnehaven Landsbyordningen Hvem er vi? Børnehaven Eventyrhuset er en del af Landsbyordningen Tre Ege Skolen. Se mere på hjemmesiden: www.treegeskolen.dk Børnehaven er normeret til 44 børn

Læs mere

Velkommen til Sabro Dagpleje

Velkommen til Sabro Dagpleje Velkommen til Sabro Dagpleje Et godt lære-værested Sabro Dagpleje. Sabro dagpleje består af 9 kommunale dagplejehjem alle beliggende i Sabro midtby. En dagplejer har op til 4 fastindskrevne børn i alderen

Læs mere

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her.

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her. 1 Velkomstfolder til Agtrupvej. Velkommen til Vuggestuen Agtrupvej. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen i vuggestuen og fortælle jer lidt om, hvad I kan forvente af vuggestuen og hvad vi forventer

Læs mere

Velkommen til. Idrætsinstitutionen Rumlepotten

Velkommen til. Idrætsinstitutionen Rumlepotten Velkommen til Idrætsinstitutionen Rumlepotten Velkommen til Rumlepotten Vi glæder os til at jeres barn starter i Rumlepotten. Vi vil inden opstart tilbyde en opstartssamtale. I bedes kontakte Rumlepotten

Læs mere

Forældrefolder. Børnehuset Elisehaven. Børnehuset Elisehaven. Ranunkelvænget Odense SV Tlf Praktiske oplysninger til forældre

Forældrefolder. Børnehuset Elisehaven. Børnehuset Elisehaven. Ranunkelvænget Odense SV Tlf Praktiske oplysninger til forældre Forældrefolder Børnehuset Elisehaven Børnehuset Elisehaven Ranunkelvænget 84 5250 Odense SV Tlf. 6375 1075 Praktiske oplysninger til forældre Velkommen i Børnehuset Elisehaven Det er vores ønske, at Elisehaven

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Bækkegården

Velkommen til Børnehuset Bækkegården Velkommen til Børnehuset Bækkegården Børnehuset Bækkegården Daglig leder: kate Halbech bækkegårds plads 3 Tlf: 27599696 3650 Ølstykke mail: kate.halbech@egekom.dk Telefon numre i huset. Rødderne: 72599694

Læs mere

Velkomstfolder. Mælkevejens vuggestue

Velkomstfolder. Mælkevejens vuggestue Velkomstfolder Mælkevejens vuggestue 1 Kære forældre Nu er tiden kommet, hvor Jeres barn starter i Mælkevejens vuggestue. Det er en stor dag for Jer og Jeres barn, og vi ved godt, at den første tid er

Læs mere

Velkommen til. Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf:

Velkommen til. Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf: Velkommen til Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf: 72 57 82 60 www.aabybroskole.dk Indhold Indhold... 2 Velkommen i Ulveskov Børnehave... 3 Ulveskov Børnehave... 3 Personale...

Læs mere

i Kristrup vuggestue

i Kristrup vuggestue i Kristrup vuggestue Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.22 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.00 Mål og Værdier: I Kristrup

Læs mere

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken.

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Daginstitutionen Norddalsparken er en aldersintegreret institution med børn i alderen 0-6 år. Lederen er Bente Nielsen, Daglig

Læs mere

Den Grønne Kile er for 0-6 årige i Lejre kommune og kan rumme ca. 60 børnehavebørn, og ca. 22 vuggestuebørn.

Den Grønne Kile er for 0-6 årige i Lejre kommune og kan rumme ca. 60 børnehavebørn, og ca. 22 vuggestuebørn. Den Grønne Kile er for 0-6 årige i Lejre kommune og kan rumme ca. 60 børnehavebørn, og ca. 22 vuggestuebørn. Med denne lille folder får du kort de vigtigste og praktiske oplysninger samt et lille indtryk

Læs mere

Velkommen i. Vuggestuen. Åbningstider. Firkløveren har åben mandag-torsdag kl kl.17, fredag kl

Velkommen i. Vuggestuen. Åbningstider. Firkløveren har åben mandag-torsdag kl kl.17, fredag kl Åbningstider Firkløveren har åben mandag-torsdag kl. 6.30- kl.17, fredag kl. 6.30-16.00 Dog er der lukket på helligdage, samt fredag efter Kr. Himmelfart, Grundlovsdag og 24. dec. til og med 1. jan. Velkommen

Læs mere

i Kristrup vuggestue

i Kristrup vuggestue i Kristrup vuggestue Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.22 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.00 Hverdagen ser nogenlunde sådan

Læs mere

Velkommen i. Børnehuset Brillesøen

Velkommen i. Børnehuset Brillesøen Hej Velkommen i Børnehuset Brillesøen Afd. Kærmosen & Tranekæret 1 Du skal gå i De voksne på din stue hedder: 2 Børnehuset Brillesøen www.brillesoen.albertslund.dk Afd. Kærmosen Tranehusene 75 2620 Albertslund

Læs mere

Velkomstfolder til nye børn

Velkomstfolder til nye børn Velkomstfolder til nye børn i Søndermarkens Børnehus - vuggestue Adresse: Søndermarkens Børnehus Teglværksvej 15, 7323 Give Tlf. 76 81 88 10 / sms nummer til DayCare 1276136 Hjemmeside adr.: www.sondermarken.vejle.dk

Læs mere

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Anemonevej 12, 8410 Rønde Tlf. 87535180 Åbningstider: Mandag Torsdag kl.6.30 17.00 Fredag kl. 6.30 16.00 Leder: Birte Rask Pedersen Med denne pjece vil personalet i Vigen,

Læs mere

Pædagogisk læreplan Børnehuset Tusindfryd

Pædagogisk læreplan Børnehuset Tusindfryd Kulturelle udtryksformer og værdier Personlige kompetence r/alsidig personlighedsudvikling Sociale kompetencer BARNET Krop og bevægelse Sprog Natur og naturfænomen 1 Personlige kompetencer/ alsidig personlighedsu

Læs mere

Velkommen i Øster Højst Børnehus

Velkommen i Øster Højst Børnehus Velkommen i Øster Højst Børnehus Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i Øster Højst Børnehus og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Familien går en spændende og forandringsrig tid i møde, når barnet starter i børnehave.

Familien går en spændende og forandringsrig tid i møde, når barnet starter i børnehave. På vej i Børnehave Målet er, at vi sammen med jer arbejder for, at skabe en rød tråd i dit barns liv, hvor helhed og sammenhæng skal sikre trivsel ved overgangen fra dagpleje eller vuggestue til børnehave.

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen

Velkommen til Småfolket / Regnbuen Velkommen til Småfolket / Regnbuen Kontakt Områdeleder/ Daglig pædagogisk leder Laila Hertel Günthel Mail: lagu@faxekommune.dk Telefon: 30 51 60 32 Småfolket / Stue / Fastnet / Sms Vuggestuen: Troldene

Læs mere

Velkommen til Barnets Hus Afd. Gårdens Børnehave. Frølundvej Herning

Velkommen til Barnets Hus Afd. Gårdens Børnehave. Frølundvej Herning Velkommen til Barnets Hus Afd. Gårdens Børnehave Frølundvej 49 7400 Herning Gårdens Børnehave: Børnehaven er normeret til 35 børn i alderen 2,9 år - 6 år, Åbningstider: Mandag torsdag: 6.30 16.45 Fredag:

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf tryk 2

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf tryk 2 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (leder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk leder)

Læs mere

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Åbningstider Vuggestuens åbningstider er følgende: Mandag til torsdag kl. 6.30 16.30 Fredag kl. 6.30 16.00 Pris og tilskud Prisen for en vuggestueplads pr. 1/1-2019

Læs mere

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf Velkommen til Jernbanegade 26 9500 Hobro Tlf.97115160 Velkommen i Jernbanegades børnehus I denne folder vil i finde en række praktiske informationer om mange forskellige ting der er værd at vide når dit

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Oasen.

Velkommen til Børnehuset Oasen. Velkommen til Børnehuset Oasen. Hvem er vi? Børnehuset Oasen er en del af landsbyordningen Tre Ege Skolen, det betyder at skoleleder Hanne Ryggard er øverste leder for Landsbyordningen i Ryslinge og Kværndrup.

Læs mere

Velkommen til Skæringhus. Skæring Hedevej Egå Telefon: Pædagogisk Leder: Annette Aude. Mail: anau aarhus.dk

Velkommen til Skæringhus. Skæring Hedevej Egå Telefon: Pædagogisk Leder: Annette Aude. Mail: anau aarhus.dk Velkommen til Skæringhus Skæring Hedevej 18-26 8270 Egå Telefon: 20 53 37 49 Pædagogisk Leder: Annette Aude Mail: anau aarhus.dk Velkommen i Skæringhus J Nu nærmer tiden sig, hvor dit barn skal begynde

Læs mere

Vi vil godt se dig og dine forældre inden du starter i vuggestuen, så du kan se den stue du skal gå på, samt hilse på os alle sammen.

Vi vil godt se dig og dine forældre inden du starter i vuggestuen, så du kan se den stue du skal gå på, samt hilse på os alle sammen. Side 1 af 12 Side 2 af 12 Kære Velkommen til Frøgårdens Vuggestue. Du skal gå på De voksne på din stue hedder: Din primær-voksen er Du har dit eget mærke, det sidder på din garderobeplads. Dit mærke ser

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Gelsted Børnehus

VELKOMMEN TIL. Gelsted Børnehus VELKOMMEN TIL Gelsted Børnehus Gelsted Børnehus Koldinghave 3 5591 Gelsted Telefon 8888 5456 Gelsted Børnehus er bygget i 2013. Vi bor på en stor grund i tæt forbindelse med skole, SFO og hal. Energien

Læs mere

Skovvejens Børnehave er for 3-6 årige i Hvalsø kommune og kan rumme 40 børnehavebørn.

Skovvejens Børnehave er for 3-6 årige i Hvalsø kommune og kan rumme 40 børnehavebørn. Skovvejens Børnehave er for 3-6 årige i Hvalsø kommune og kan rumme 40 børnehavebørn. Med denne lille folder får du her kort de vigtigste og praktiske oplysninger samt et lille indtryk af hverdagen i børnehuset.

Læs mere

Velkommen: Med denne folder vil vi fortælle om Børnehusets børnehavedel, så vi ved fælles hjælp kan få et godt samarbejde i dagligdagen.

Velkommen: Med denne folder vil vi fortælle om Børnehusets børnehavedel, så vi ved fælles hjælp kan få et godt samarbejde i dagligdagen. Velkommen: Vi vil gerne byde Jer velkommen i Børnehuset Vestbyen. Det er vores mål, at få et godt samarbejde mellem forældre, børn og personale, da det er vejen til god trivsel for alle. Vi forventer en

Læs mere

Børnehusets åbningstider: Mandag torsdag kl. 6.30-17.00 Fredag kl. 6.30-16.00

Børnehusets åbningstider: Mandag torsdag kl. 6.30-17.00 Fredag kl. 6.30-16.00 Børnehuset Møgelkær havde opstart den 1. april 2008 og er en privat integreret institution. Vi er normeret til 80 børn, 25 vuggestuebørn (0-3 år) og 55 børnehavebørn (3-6 år). I børnehaven er der tre grupper.

Læs mere

Velkommen til Brændgård

Velkommen til Brændgård Velkommen til Brændgård Oplysninger specielt for vuggestuen Brændgård Brændgårdvej 12-16 7400 Herning tlf.: 96 28 67 00 Klatremusene tlf.: 96 28 67 04 Spilopperne tlf.: 96 28 67 05 Boblerne tlf.: 96 28

Læs mere

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Åbningstider Vuggestuens åbningstider er følgende: Mandag til torsdag kl. 6.30 16.30 Fredag kl. 6.30 16.00 Pris og tilskud Prisen for en vuggestueplads er 3950,-/mdr.

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Vores adresse: Tendrup Hovvej 7A, 8543 Hornslet Vores tlf.nr.: 87 53 57 90 Vores åbningstid: mandag torsdag 6.30 17.00, fredag 6.30 16.00 Jeres

Læs mere

Den gode overgang. fra dagpleje/vuggestue til børnehave. Brønderslev Kommune Version

Den gode overgang. fra dagpleje/vuggestue til børnehave. Brønderslev Kommune Version Den gode overgang fra dagpleje/vuggestue til børnehave Brønderslev Kommune 2018 Version 150218 Kære forældre Tiden er nu kommet til, at jeres barn snart skal starte i børnehave. Starten i børnehave er

Læs mere

Børnehaven Hækkemosen Bjergsted Bakker

Børnehaven Hækkemosen Bjergsted Bakker Forældrefolder Børnehaven Hækkemosen Bjergsted Bakker BJERGSTED BAKKER Velkommen til Hækkemosen Opstart Vi vil gerne have,at I ringer og aftaler et besøg i børnehaven inden I starter, så I kan se børnehaven,

Læs mere

Læreplaner Børnehuset Regnbuen

Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring i Børnehuset Regnbuen. Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring er: Læring er når børn tilegner sig ny viden, nye kompetencer og erfaringer. Læring er når barnet øver sig i noget det har brug for,

Læs mere

Rårup Børnehus - Stærekassen

Rårup Børnehus - Stærekassen Rårup Børnehus - Stærekassen Velkommen til Stærekassen - En integreret gruppe i Rårup Børnehus Vi er glade for at kunne byde jer og jeres barn velkommen i Stærekassen. I denne lille folder vil vi fortælle

Læs mere

Velkommen i børnehaven

Velkommen i børnehaven Velkommen i børnehaven I Børnehuset Kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på De voksne på stuen

Læs mere

Velkommen til Legehuset

Velkommen til Legehuset Velkommen til Legehuset Ny i Legehuset I dette dokument har i mulighed for at læse lidt om hvem vi er og hvad vi står for. Sidst er der beskrevet nogle af de mere praktiske ting ved at være barn og forældre

Læs mere