----= Bonnesen Advokater Hunderopvej Odense M Att.: Adv. Jørn Bonnesen og adv. J esp er Altamirano

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "----=------ Bonnesen Advokater Hunderopvej 202 5230 Odense M Att.: Adv. Jørn Bonnesen og adv. J esp er Altamirano"

Transkript

1 ----= ~ KONKURRENCESTYRELSEN Bonnesen Advokater Hunderopvej Odense M Att.: Adv. Jørn Bonnesen og adv. J esp er Altamirano Kromann Reumert Sundkrogsgade København Ø Att.: Adv. Jens Munk Plum Afgørelse i medfør af konkurrencelovens 12 e, stk. l, jf. 12 c, stk. l og2 Det skal herved meddeles, at Konkurrencerådets formandskab og Konkurrencestyreisens direktør efter bemyndigelse fra Konkurrencerådet d.d. har godkendt Dansk Landbrugs Grovvareselskab a.m.b.a.'s (herefter DLG) og Danish Agro a.m.b.a.'s (herefter DA) overtagelse af dele af Aarhusegnens Andel a.m.b.a.'s (herefter AAA) virksomhed. De anmeldte fusioner (DLG/AAA og DA/AAA) godkendes med de af parterne afgivne tilsagn, der samtidig gøres til vilkår for fusionernes godkendelse, jf. konkurrencelovens 12 e, stk. l, jf. 12 c, stk. l og februar 2010 Sag 4/ Sag 4/ /AWF/EMS/JF/LG/MER/ SA/TWJ Deres ref. KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade København V Tlf Fax CVR-nr ks@ks.dk ØKONOMl-OG ERHVERVSMINISTERIET Anmeldelse DLG og DA anmeldte den 27. januar 2010 en overtagelse af AAA's virksomhed til Konkurrencestyrelsen. Ved overtagelsen erhverver DLG og DA samtlige AAA's aktiver, aktiviteter og passiver. Overtagelsen sker via et fælles konsortium etableret af DLG og DA. Der er tale om to separate fusionsanmeldelser, idet der efter overtagelsen skal ske en opsplitning af AAA's virksomhed mellem DLG og DA, hvor DLG og DA overtager de væsentligste aktiver, medens de resterende aktiver afvikles. Årsagen til DLG's og DA's overtagelse af AAA's virksomhed er, at AAA er nødlidende. Den l. februar 20 l O trådte AAA således i betalingsstandsning. Parallelt med ovenstående to fusioner behandles en fusion mellem DA og S.A.B. a.m.b.a. Landbrugets Andel (herefter SAB). Denne fusion blev oprindeligt anmeldt den 8. oktober 2009 og godkendt den 25. januar Godkendelsen blev imidlertid efterfølgende tilbagekaldt, da det viste sig, at vurderingen beroede på urigtige oplysninger, som en eller flere af parterne- på trods af viden herom- undlod at korrigere. DA's overtagelse af SAB er derfor endeligt anmeldt den 25. januar SAB er ligesom AAA nødlidende. De tre anmeldte grovvarefusioner vurderes i lyset af de samlede ændringer i markedsforholdene, som bliver en realitet ved gennemførelsen af Konkurrencestyrelsen har en række mål med relevans for styrelsens kunder. De klare mål kan ses på styrelsens hjemmeside under "Om KS \ klare mål".

2 2/14 DLG's og DA's overtagelse af AAA's virksomhed samt DA's overtagelse afsab. Parterne AAA er et andelsejet grovvareselskab med hovedkontor i Galten. AAA forsyner landmænd i Syd- og Midtjylland, på Fyn og på Sjælland med grovvarer, såsom færdigfoder, gødning, plantevæm, såsæd, premix- og mineralblandinger m.v. DA er Danmarks næststørste grovvareselskab. Selskabet aftager kom og sælger grovvarer tillandmænd i hele Danmark undtagen Nordjylland. DLG er Danmarks største grovvareselskab. Selskabet aftager kom og formidler grovvarer tillandmænd i hele Danmark. De berørte markeder Der kan afgrænses et overordnet produktmarked for salg af færdigfoder til svin. Markedet kan muligvis opdeles yderligere i hhv. færdigfoder og tilskudsfoder og i hhv. konventionelt og økologisk færdigfoder. Til brug for nærværende sager kan den endelige markedsafgrænsning imidlertid stå åben. Geografisk kan markedet afgrænses til Danmark, evt. yderligere opdelt i Øst- og Vestdanmark delt ved Storebælt. Til brug for nærværende sager kan den endelige afgrænsning af det geografiske marked imidlertid stå åben. Der kan afgrænses overordnede produktmarkeder for salg af færdigfoder til kvæg <;_>g for salg af færdigfoder til fjerkræ muligvis yderligere opdelt i færdigfoder og tilskudsfoder som for svinefoder og i hhv. konventionelt og økologisk færdigfoder. Til brug for nærværende sager kan den endelige markedsafgrænsning imidlertid stå åben. Geografisk kan begge markeder afgrænses til Danmark, da disse fodertyper transporteres over længere afstande end svinefoder. Der kan afgrænses et overordnet marked for salg af premix- og mineralblandinger. Det kan muligvis yderligere opdeles i hhv. premixblandinger og mineralblandinger. Til brug for nærværende sager kan den endelige markedsafgrænsning imidlertid stå åben. Det geografiske marked kan mindst afgrænses nationalt til Danmark. Til brug for nærværende sager kan den endelige afgrænsning af det geografiske marked imidlertid stå åben. Der kan afgrænses et overordnet produktmarked for salg af foderråvarer (sojaskrå, sojakager, rapsprodukter og solsikkeolie), for salg af planteværn, for salg af såsæd og for salg af gødning. Disse markeder kan eventuelt opdeles yderligere. Til brug for nærværende sager kan den endelige markedsafgrænsning imidlertid stå åben. Geografisk kan mårkederoe afgrænses til Danmark.

3 3/14 For så vidt angår grovvareselskabernes indkøb af korn, er det vurderingen, at uanset hvordan markedet afgrænses, vil fusionerne ikke have betydning for konkurrencen på indkøb af kom. Den endelige afgrænsning af markedet for indkøb af kom kan derfor stå åben. Høring Konkurrencestyrelsen har foretaget partshøring af både DLG, DA og AAA i medfør afkonkurrencelovens 15 a, stk. 2. Parterne havde alene en faktuel bemærkning. Afgørelsen er tilrettet i overensstemmelse hermed. Vurdering af fusionernes virkninger I forbindelse med behandlingen af fusionerne har Konkurrencestyrelsen indsamlet oplysninger fra fusionsparterne samt en række øvrige aktører, herunder konkurrenter, kunder og landbrugsrådgivere. Parterne har under hele forløbet understreget sagens meget hastende karakter, idet der har været risiko for, at AAA ville gå konkurs. Da mere omfattende markedsundersøgelser ville tage væsentligt længere tid at gennemføre, er styrelsens vurdering af de anmeldte fusioners virkninger baseret på styrelsens kortvarige markedsundersøgelser. Til brug for vurderingen af, om fusionerne vil hæmme den effektive konkurrence betydeligt på markederne identificeret ovenfor, er der foretaget en kontrafaktisk analyse af, hvordan konkurrencesituationen forventes at være på markedet uden fusionernes gennemførelse sammenlignet med, hvordan konkurrencesituationen forventes at være efter fusionernes gennemførelse. Det lægges til grund; at såfremt DLG/AAA- og DA/AAA-fusionen ikke gennemføres, vil AAA gå konkurs. DA's eller DLG's overtagelse af centrale dele af AAA, dvs. enten produktionsanlægget i Galten eller faciliteterne på Århus Havn (både sammen og hver for sig) vil være omfattet af fusionskontrolreglerne ved en konkurs. For så vidt angår en overtagelse af disse dele af AAA' s virksomhed, må det antages, at hvis ikke konkurrencemyndighederne kan godkende nærværende fusioner, kan myndighederne heller ikke i forbindelse med en konkurs godkende, at DA eller DLG overtager de attraktive aktiver i AAA, som en udenlandsk aktør netop finder interessante og nødvendige for at styrke positionen på markedet eller indtræde på markedet. Dermed er det ikke et sandsynligt kontrafaktisk scenarie, at DLG eller DA overtager centrale dele af AAA's aktiver i forbindelse med AAA's konkurs. Det mest sandsynlige kontrafaktiske scenarie ved en konkurs er, at en udenlandsk aktør vil overtage produktionsanlægget i Galten, og at den samme aktør eller en anden udenlandsk aktør vil overtage lager- og skibsanløbsfaciliteterne på Århus Østhavn og eventuelt produktionsanlægget på Århus Sydhavn.

4 4/14 På baggrund af de kortvarige markedsundersøgelser er det Konkurrencestyrelsens vurdering, at de anmeldte fusioner på markederne for salg af færdigfoder til svin, kvæg og fjerkræ samt på markederne for salg af planteværn og foderråvarer hæmmer den effektive konkurrence på markederne betydeligt sammenlignet med det mest sandsynlige kontrafaktiske scenarie. Dette skyldes bl.a., at markederne er præget af to indkøbssamarbejder, hvor DA deltager i det ene indkøbssamarbejde (DLA) og DLG deltager i det andet (DLG/Agro Danmark). Det er på grund af det tætte samarbejde mellem aktørerne i de to indkøbssamarbejder relevant i en vis udstrækning at betragte aktørerne i de to indkøbssamarbejder under et. Det er på baggrund af Konkurrencestyreisens kortvarige undersøgelser, styrelsens samlede vurdering, at sandsynligheden for, at der opstår koordinerede virkninger mellem DA' og DLG's indkøbssamarbejder efter fusionerne er større, end hvis fusionerne ikke gennemføres. I denne forbindelse lægges der særlig vægt på, at fusionerne fører til en øget koncentration og en øget symmetri mellem aktørerne i de to store indkøbssamarbejder på markedet DLA og DLG/Agro Danmark. Samtidigt fører fusionerne til, at den eneste aktør på markedet som er uafhængig af de to store indkøbssamarbejder, A TR, har en mindre markedsstyrke end i det kontrafaktiske scenarie og ikke har adgang til produktionsog lagerkapacitet, hvilket svækker muligheden for at destabilisere en evt. koordinering. Der lægges også vægt på, at der er tale om relativt homogene varer, at markedet er præget af en stor gennemsigtighed og relativt høje adgangsbarrierer, og at fusionerne medfører øgede adgangsbarrierer og øget omkostningssymmetri på markedet. På baggrund af de kortvarige markedsundersøgelser er det derfor Konkurrencestyreisens vurdering, at gennemførelsen af de anmeldte fusioner i forhold til det tilfælde, hvor fusionerne ikke gennemføres, vil hæmme den effektive konkurrence betydeligt på det danske marked for salg af færdigfoder til svin. Det vurderes, at det samme vil gøre sig gældende på markederne for salg af færdigfoder til kvæg og fjerkræ samt på markederne for salg af planteværn og foderråvarer. Tilsagn DLG og DA har for at imødekomme de konkurrencemæssige betænkeligheder ved fusionen valgt at afgive tilsagn. Tilsagnene indebærer, at parterne skal foretage et frasalg af et eller flere af AAA's aktiver. Salget opdeles i to faser. I fase l) skal der foretages et frasalg af enten (i) AAA's produktionsanlæg på Århus Sydhavn eller af (ii) både AAA's produktionsanlæg på Århus Sydhavn og lager- og skibsanløbsfaciliteter på Århus Østhavn. Såfremt der ikke er sket frasalg af aktiverne inden for en frist på 3 måneder, bortfalder forpligtelsen til at

5 5/14 frasælge aktiverne og fase 2) iværksættes. I fase 2) skal der foretages et frasalg af AAA's produktionsanlæg i Galten. Køber skal godkendes af Konkurrencestyrelsen. Godkendelse forudsætter at vedkommende virksomhed: (i) ikke er koncernforbundet med DA eller DLG, ikke har ejerinteresser i DA eller DLG og at hverken DA eller DLG har ejerinteresser i den pågældende virksomhed. (ii) hverken er medlem af eller inden for det seneste år forud for Konkurrencerådets godkendelse af fusionen har indgået i et formaliseret indkøbssamarbejde med DA, DLG eller en af disses koncernforbundne virksomheder, jf. bilag 2, der indeholder en ikke-udtømmende liste over disse virksomheder. (iii) til Konkurrencestyrelsen har indgivet en kortfattet, plausibel forretningsplan om drift af grovvarevirksomhed, herunder salg af foder i Danmark, ved anvendelse af det aktiv, der ønskes erhvervet samt dokumentation for pågældende virksomheds finansielle styrke, jf. de af parterne afgivne tilsagn af25. februar 2010 (nedenfor).

6 6/14 Parternes tilsagn Konkurrencestyrelsen Hyrapsgade København V Dato: Att. Søren Bo Rasmussen Dansk Landbrugs Grovvareselskab A.m.b.A.'s og Danish Agro A.m.b.A.'s ("Konsortiet") overtagelse af Aarhusegnens Andel A.m.b.A. l fortsættelse af vort møde den 23. februar 201 O skal jeg som aftalt nedenfor rede gøre nærmere for de tilsagn, som DLG og Danish Agro (herefter kaldet "Konsortiet") påtager sig til imødekommelse og afhjælpning af Konkurrencestyreisens betænke ligheder ved fusionens virkninger. De vedlagte bilag 1-4 er en integreret del af nærværende tilsagnsaftale, men holdes fortrolige. Således er der nedenfor opregnet de tilsagn med en nærmere beskrivelse af de aktiver og forpligtelser, der er genstand for tilsagnene, som Konsortiet påtager sig for at fremme Konkurrencerådets godkendelse af Konsortiets overtagelse af AAA's aktiver og aktiviteter (herefter kaldet "fusionen"). 1. Indledning Det er en forudsætning for, at Konsortiet, DA og DLG afgiver tilsagn, at fusionen godkendes uden at opstille øvrige krav end, at tilsagnene gøres til vilkår for god kendelsen, jf. konkurrencelovens S 12e, stk. 1, jf. S 12c, stk. 1 og Definitioner naaa": Ved AAA forstås Aarhusegnens Andel a.m.b.a., jf. bilag 1. "DA": Ved DA forstås Danish Agro a.m.b.a., jf. bilag 1. ndlg": Ved DLG forstås Dansk Landbrugs Grovvareselskab a.m.b.a., jf. bilaø 1. nkonsortlet": Ved Konsortiet forstås DLG og DA samt det af DLG og DA oprettede Newco, jf. bilag 1.

7 7/14 3. Første fase: Konsortiet forpligtes til frasalg af aktiver på Århus Havn Via en uafhængig Trustee udbydes følgende aktiver: (l) (li) AAA's produktionsfadliteter på Århus Sydhavn inkl. alle aktiver nævnt l bilag 2a samt AAA's lager og skibsanløbsfadliteter på Århus Østhavn inkl. alle aktiver nævnt i bilag 2b. Aktiverne er nærmere beskrevet i bilag1 til tilsagnene. Som bilag 2a og 2b vedhæftes anlægskartotek for begge anlæg, som angiver de aktiver, tilbehør, driftsmidler m.v., som medfølger ved en overdragelse Udbuddet skal være gennemført og en aftale med en eventuel køber skal være indgået af Trustee inden for en frist på 3 måneder fra offentliggørelsen af Kon kurreneerådets godkendelse af fusionen. Et bud på AAA's faduteter kan omfatte enten (a) udelukkende faduteterne på Århus Sydhavn eller (b) faduteterne på Århus Sydhavn samt Århus Østhavn. Udbuddet af begge alternativer skal ske samtidig. Såfremt det højeste bud på (b) er lig med eller højere end det højeste bud på (a) plus den bogførte værdi pr på kr af Århus ØSthavn,vil vinderen af udbuddet være den byder, som har afgivet det højeste bud på (b), og prisen er budet. l alle andre tilfælde vil vinderen være den byder, der har afgivet det højeste bud på (a) og prisen er budet Interesserede købere skal skriftligt søge Konkurrencestyrelsen om godkendelse til at deltage i budprocessen inden afgivelse af bud. Godkendelse forudsætter, at vedkommende virksomhed: (l) (ii) (lil) ikke er koncernforbundet med DA eller DLG, ikke har ejerinteresser i DA eller DLG, og at hverken DA eller DLG har ejerinteresser i den pågældende virksomhed. hverken er medlem af eller inden for det seneste år forud for Konkurrencerådets godkendelse af fusionen har indgået i et formaliseret indkøbssamarbejde med DA, DLG eller en af disses koncernforbundne virksomheder, jf. bilag 4, der indeholder en ikke-udtømmende liste over virksomheder, der er omfattet af denne bestemmelse. til Konkurrencestyretsen har indgivet en kortfattet, plausibel forretningsplan om drift af grovvarevirksomhed, herunder salg af foder f Danmark, ved anvendelse af det aktiv, der. ønskes erhvervet, samt dokumentation for pågældende virksomheds finansielle styrke. Fremsendelse skal ske senest en uge før Konkurrencestyrelsen skal tage stilling til virksomhedens ansøgning om godkendelse. Konkurrencestyrelsen meddeler Trustee hvilke virksomheder, der opfylder denne betingelse. -2

8 8/ Konsortiet, DLG OB DA sikrer, at det fremgår af salgsaftalen, at køber forpligter sig til ikke at sælge aktiverne til Konsortiet, DA, DLG eller andre virksomheder omfattet af 3.3. (i) og (il) i en periode på 10 år fra offentliggørelsen af Konkur rencerådets godkendelse af fusionen Såfremt der ikke er sket frasalg af aktiver beskrevet i pkt inden for fristen på 3 måneder fra offentliøgørelsen af Konkurrencerådets øodkendelse af fusio nen, bortfalder pliøten til at frasæløe aktiver beskrevet i pkt. 3.1., OB Trustee skal iværksætte 2. budfase, jf. pkt Efter anmodning fra Konsortiet, DA eller DLG kan Konkurrencestyrelsen under særlige omstændigheder, herunder force majeure m.v., forlænge fristen i pkt Anden fase: Konsortiet forpligtes tu frasalg af aktiver t Galten 4.1. Såfremt der ikke er sket frasalg af aktiver beskrevet i pkt inden for den i pkt fastsatte frist udbydes via Trustee AAA's produktions, lager OB admini strationsfaciliteter i Galten inkl. alle aktiver nævnt i bilaø 3. Aktiverne er nærmere beskrevet i bilag 1 til tilsagnene. Som bilaø 3 vedhæftes anlæøskartotek, som anøiver de aktiver, tilbehør, drifts midler m.v., som medfølger under en overdragelse Udbuddet skal være gennemført og en eventuel køber være udpeget inden for en frist på 2 måneder fra udløbet af første fase, jf. pkt Vinder af denne budproces er den byder, som har afgivet det højeste bud, der samtidig minimum svarer til aktivernes bogførte værdi pr på kr Prisen er budet Såfremt der ikke er sket frasalg af aktiverne beskrevet i pkt under første bud runde, foretaøes en ny budproces, der skal være afsluttet Inden for yderlige re 2 måneder efter udbudet i pkt er gennemført. Vinder af denne budpro ces er den byder, som har afgivet det højeste bud, der samtidig som minimum udgør 75 pct. af aktivernes bogførte værdi pr svarende til n5. Prisen er budet. Såfremt der ikke er sket frasalø af aktiver beskre vet i pkt efter anden budrunde, bortfalder pligten til at frasælge aktiver beskrevet i pkt Interesserede købere skal skriftligt søge Konkurrencestyrelsen om godkendelse til at deltage i budprocessen inden afgivelse af bud. Godkendelse forudsætter, at vedkommende virksomheder opfylder betingelserne l pkt Konkurrencestyrelsen kan under helt særlige omstændiøheder, herunder hvis Konsortiet, DLG OB DA ikke loyalt samarbejder om frasaløet eller i tilfælde af force majeure forlænøe de i pkt og pkt anøivne frister. 3

9 9/14 S. Trustee, udbud og øvrige bestemmelser 5.1. Trustee udpeges af Konkurrencestyrelsen efter indstilling fra Konsortiet, DA og DLG. Trustee handler på vegne af Konkurrencestyrelsen og er alene underlagt Konkurrencestyreisens instruktionsbeføjelse, herunder ansættelse l afskedigelse. Konkurrencestyrelsen udarbejder et mandat for Trustee Trustee skal være uafhængig af Konsortiet, DA og DLG, disses forbundne datter virksomheder, associerede virksomheder og indkøbssamarbejder. Trustee skal endvidere opfylde prindppeme i S 3 i forvaltningsloven om habilitet Trustee forestår i samarbejde med Konsortiet, DA, DLG og AM fremvisning af de i pkt og beskrevne aktiver. Trustee forestår endvidere udarbejdelsen af udbudsbetlngelser, udbudsmateriale samt udbudsprocedurer, der gælder for salget og salgets gennemførelse under hensyntagen til nærværende tilsagn Samtlige aktiver nævnt i pkt og pkt udbydes på åbne, gennemsigtige og ikke-diskriminerende vilkår således, at virksomheder der opfylder pkt henholdsvis pkt. 4.4 har adgang til at afgive skriftlige bud på de af Trustee fastsatte tidspunkter. Det påhviler Trustee ved tilrettelæggelsen og gennemførelsen af udbudene at sørge for, at udbudene respekterer ligebehandlingsprincippet, således at alle aktører behandles lige gennem alle faser af udbudene l udbudsbetingelserne skal angives fristerne for modtagelse af bud. Fristerne skal være tilstrækkeligt lange til at give de bydende rimelig tid til at afgive bud. Budene skal være skriftlige og afleveres til Trustee i lukket brev. Budene åbnes på et forud fastsat tidspunkt. De bydende er berettigede til at være til stede ved åbningen af budene og til at blive bekendt med vinderbudet Bud må ikke indeholde forbehold af nogen slags- ud over forbehold for Konkurrencemyndighedemes godkendelse, hvis en sådan godkendelse kræves efter konkurrencelovens kap. 4 eller andre landes konkurrenceregler, herunder EUkonkurrencereglerne. Alle bud skal indeholde en entydig pris Trustee skal påse, at udbudene sker i henhold til samtlige disse tilsagn oø i overensstemmelse med udbudsbetingelseme. Trustee skal straks orientere Konkurrencestyrelsen, såfremt Trustee konstaterer forhold, der kan være en afvigelse fra den proces, som disse tilsagn, udbudsbetingelserne og Trustees mandat fastlægger. Trustee skal desuden løbende redegøre for udbudsprocessen over for Konkurrencestyrelsen, jf. S 171 konkurrenceloven Trustee skal behandle alle oplysninger fra interesserede virksomheder fortroligt. Fortrollghedskravet gælder Ikke i forhold til Konkurrencestyrelsen, jf. pkt Konsortiet, DA og DLG afholder alle omkostninger til Trustee Konsortiet, DA og DLG forpligter sig til at samarbejde loyalt med Trustee, herunder udlevere al relevant materiale om aktiver nævnt i pkt og 4.1. til brug for interesserede virksomheder Konsortiet, DA og DLG forpligter sig frem til tidspunktet for tredjemands overtagelse af aktiver under pkt. 3.1 og 4.1. at drive aktiverne på samme måde, som disse hidtil blev drevet af AM, herunder ved at udføre planlagte investeringer -4-

10 10/14 og foretage den sædvanlige løbende vedligeholdelse, således at aktiverne holdes i funktionsdygtig stand Aktiverne overdrages køber i den stand, hvori de er og forefindes og uden ansvar for Konsortiet for eventuelle fejl og mangler, bortset fra vanhjemmel. De i pkt. 3.2., pkt og pkt bud og købesummer er under forudsætning af, at aktiverne er i gældfri stand Konsortiet, DA og DLG forpligter sig til ikke at forringe eller fjerne dele af aktiverne under pkt og Konsortiet, DA og DLG forpligter sig til ikke at erhverve aktiver nævnt i pkt og4.1. i en periode på 10 år fra Konkurrencerådets godkendelse af fusionen. De nævnte parter forpligter sig endvidere til at gøre alt, hvad der står i deres magt for at sikre, at heller ikke virksomheder omfattet af pkt (i) og (ii) erhverver de pågældende aktiver i den nævnte periode Medarbejdere, der er ansat ved et eller flere af aktiverne under pkt. 3.1 henholdsvis 4.1, overgår til køberen af aktiverne i overensstemmelse med bestemmelserne i lov om lønmodtagernes retsstilling ved virksomhedsoverdragelse. 6. Offentlighed Tilsagnene er offentlige og offentliggøres samtidig med Konkurrencerådets godkendelse af fusionen. 7. Ikrafttræden 7.1. Tilsaønene træder i kraft på tidspunktet for offentliggørelsen af Konkurrencerådets afgørelse om at godkende fusionen, jf. konkurrencelovens!i 12e, stk. 1, jf.!i 12c, stk. 1 og Juridisk struktur 8.1. Den nærmere tilrettelæøgelse af fusionen er endnu ikke endeligt fastlagt, idet der er en række selskabsretlige, regnskabs- oø skattemæssige overvejelser, som vil være styrende herfor. Som beskrevet i kensortieaftalen af 9. februar d.å. vil parterne søge at overdrage Aarhusegnens aktiver og aktiviteter til et fælles ejet aktieselskab, som skal forestå fordelingen henholdsvis afvikling af aktiverne. l givet fald vil det dvilretligt være påøældende aktieselskab, der på vegne af Konsortiet formelt vil være -5-

11 11/14 sælger af foderfabrikken. Med venlig hitsen -6-

12 12/14 Aarhusegnens Andel a.m.b.a. Kommarken Galten CVR nr Danish Agro a.m.b.a. Køgevej Karise CVR:nr Dansk landbrugs Growareselskab a.m.b.a. Vesterbrogade 4A, København V CVR nr Tilsagn fra Konsortiet består af: AAA's produktionsfaciliteter på Århus Sydhavn (Foderfabrikken Møllen) Kovnogade 2 og Polensgade 2 3 SOOOÅrhus C Bygninger på lejet grund af matr.nr. 2148k Århus Bygrunde Bilag 1A- lejekontrakt og tegning for Kovnogade 2 Bilag 1 B - Lejekontrakt og tegning for Pol~nsgade 2 Lejekontrakt for Polensgade l foreligger ikke. AAA's lager og skibsanløbsfaciliteter på Århus Østhavn Samoavej 4-4A BOOOÅrhus C Bygninger på lejet grund af matr. nr. 2148k Århus Bygrunde Bilag 1 C - lejekontrakt og tegning for Samoavej 4 Bilag 1 D - lejekontrakt og tegning for Samoavej 4A AAA's produktions, lager og administrationsfadliteter i Galten Kommarken Galten Matr.nr. 38m Galten By, Galten Bilag 1E- Tegning Bilag 1 F - Oversigt over bogførte værdier 7

13 13/14 Vurdering af tilsagn Tilsagnene sikrer god mulighed for, at en udenlandsk aktør kan få et stærkt brohoved i Danmark og udøve et væsentligt konkurrencepres på de danske grovvaremarkeder. I denne forbindelse lægges særlig vægt på, at frasalget omfatter betydelig kapacitet, at ATR og en anden udenlandsk aktør har vist interesse for de berørte aktiver, og at opbygningen af tilsagnene sikrer betydelig fleksibilitet for så vidt angår pris og købers muligheder for at vælge aktiver. Fusionen med tilsagn, hvor enten produktionsanlægget i Galten eller faciliteterne på Århus Havn bliver frasolgt, kan umiddelbart forekomme konkurrencemæssigt ringere end det kontrafaktiske scenarie, hvor både fabrikken i Galten og faciliteterne på Århus Havn bliver købt af en udenlandsk aktør. I det kontrafaktiske scenarie forudsættes imidlertid en konkurs med risiko for forfald af aktiver og tab af viden og medarbejdere, mens fusionerne med tilsagn bygger på en overtagelse uden konkurs. Ved en konkurs er der tillige risiko for, at AAA's tidligere kunder overgår til de store aktører på markedet. I givet fald kan det være sværere at vinde kunderne tilbage på grund af kundernes akutte behov for foderleverancer, fordi der kan være opbygget en vis loyalitet i de nye kundeforhold. Tilsagnene vurderes at medføre, at de to anmeldte grovvarefusioner ikke hæmmer den effektive konkurrence på de berørte markeder betydeligt, idet tilsagnene gør det muligt for en tredjepart at komme ind på markederne og udøve det fornødne konkurrencepres.

14 14/14 Konklusion På baggrund af ovenstående konkluderes det, at en gennemførelse af de anmeldte fusioner med de afgivne tilsagn ikke vil føre til, at den effektive konkurrence hæmmes betydeligt på de af de anmeldte fusioner berørte markeder. De anmeldte fusioner (DLG/AAA og DNAAA) kan derfor godkendes med de af parterne afgivne tilsagn, der samtidig gøres til vilkår for fusionernes godkendelse, jf. konkurrencelovens 12 e, stk. l, jf. 12 c, stk. l og2. Afgørelsen vil blive offentliggjort på d.d. En uddybende sagsfremstilling og vurdering af fusionerne vil blive sendt i høring efterfølgende, og en endelig version vil blive offentliggjort på Afgørelsen kan i henhold til konkurrencelovens 19, stk. l, påklages til Konkurrenceankenævnet, Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, Kampmannsgade l, 1780 København V.

Fusionerne mellem DLG/AAA og DA/AAA

Fusionerne mellem DLG/AAA og DA/AAA 26-02-2010 MES 4/0120-0401-0048 4/0120-0401-0049 AWF / EMS / JF / LG / MER SA / TWJ Fusionerne mellem DLG/AAA og DA/AAA 1. Fusionssagerne 1. Den 27. januar 2010 anmeldte Dansk Landbrugs Grovvareselskab

Læs mere

~ == ~

~ == ~ ~ ---------- == -------~ KONKURRENCESTYRELSEN Danish Agro A.m.b.A. Køgevej 55 4653 Karise 01-02-2010 4/0120-0401-0045 /LG Deres ref. Tilbagekaldelse af Konkurrencestyreisens fusionsgodkendelse af 25. januar

Læs mere

Punkt 2 Rådsmødet den 23. februar 2011

Punkt 2 Rådsmødet den 23. februar 2011 23-02-2011 Punkt 2 Rådsmødet den 23. februar 2011 MSF 4/0120-0401-0050 LKA/ TMO/ JF Danish Agro a.m.b.a. s overtagelse af Nordjysk Andels Grovvareforening a.m.b.a., samt erhvervelse af enekontrol over

Læs mere

DANISH AGRO A.M.B.A. S ERHVERVELSE AF ENEKONTROL OVER DAN AGRO HOLDING A/S

DANISH AGRO A.M.B.A. S ERHVERVELSE AF ENEKONTROL OVER DAN AGRO HOLDING A/S Punkt 3: Rådsmøde den 24. juni 2015 24-06-2015 14/05769 /JF, LCA, LTA, LKA, AKE, STP, HBK, MMW DANISH AGRO A.M.B.A. S ERHVERVELSE AF ENEKONTROL OVER DAN AGRO HOLDING A/S KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

Læs mere

Grovvarefusionerne. Kristian Helge Andersen 23. maj Grovvarefusionerne 23. maj 2016

Grovvarefusionerne. Kristian Helge Andersen 23. maj Grovvarefusionerne 23. maj 2016 Kristian Helge Andersen Agenda 01. Fusionerne 02. Jurisdiktionsforhold 03. Materiel vurdering 04. Tilsagn 01. Fusionerne 01. Fusionerne To fusioner Indkøbsselskaber DA (premix, såsæd, foderfedt, foderråvarer)

Læs mere

Bilag 75 Skema over fortrolighed i afsnittet om konkurrenceforhold. Konkurrenceforhold: pkt. 12.1

Bilag 75 Skema over fortrolighed i afsnittet om konkurrenceforhold. Konkurrenceforhold: pkt. 12.1 Bilag 75 Skema over fortrolighed i afsnittet om konkurrenceforhold Konkurrenceforhold: pkt. 12.1 2/10 Konkurrenceforhold Template 2. Oplysningsskema Oplysning 1. Kontaktoplysninger 1.1 Ansøgers navn og

Læs mere

DAGROFA A/S Att. advokat Torbjørn Malmsteen Gammelager 11-13 2605 Brøndby

DAGROFA A/S Att. advokat Torbjørn Malmsteen Gammelager 11-13 2605 Brøndby DAGROFA A/S Att. advokat Torbjørn Malmsteen Gammelager 11-13 2605 Brøndby 2. april 2004 SEK Sag 3/1120-0401-0060 /LOB/SKN Afgørelse vedr. SuperGros A/S' overtagelse af Chr. Kjærgaard A/S aktiviteter Resumé

Læs mere

Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af en fusion mellem Bygma A/S og Fridolf A/S og Fridolf Ejendomme ApS

Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af en fusion mellem Bygma A/S og Fridolf A/S og Fridolf Ejendomme ApS NOTAT Dato: 20. december 2018 Sag: 18/19137 Sagsbehandler: /MEA Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af en fusion mellem Bygma A/S og Fridolf A/S og Fridolf Ejendomme ApS Konkurrence-

Læs mere

Fusion med DLA Agro a.m.b.a. - Tilsagnserklæring

Fusion med DLA Agro a.m.b.a. - Tilsagnserklæring Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att. Søren Bo Rasmussen Advokat: Jesper Altamirano ja@bonnesen.dk Sekretær: Stine Lykkegaard-Madsen Dir. tlf.: 63 14 14 34 slm@bonnesen.dk

Læs mere

DAGROFA A/S Att. advokat Torbjørn Malmsteen Gammelager 11-13 2605 Brøndby

DAGROFA A/S Att. advokat Torbjørn Malmsteen Gammelager 11-13 2605 Brøndby DAGROFA A/S Att. advokat Torbjørn Malmsteen Gammelager 11-13 2605 Brøndby 2. april 2004 SEK Sag 3/1120-0401-0059 / LOB/SKN Afgørelse vedr. SuperGros A/S' overtagelse af Sam-Gros A/S' logistikfunktion Resumé

Læs mere

Godkendelse af FoodService Danmark A/S overtagelse af CH Interfrugt A/S og Grøn Fokus 2011 ApS

Godkendelse af FoodService Danmark A/S overtagelse af CH Interfrugt A/S og Grøn Fokus 2011 ApS Dato: 2. august 2016 Sag: FLID-16/01768 Sagsbehandler: LFI/SSJ Godkendelse af FoodService Danmark A/S overtagelse af CH Interfrugt A/S og Grøn Fokus 2011 ApS 1. Indledning Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Godkendelse på baggrund af forenklet sagsbehandling af DLA Foods Holding A/S erhvervelse af enekontrol over Hedegaard Foods A/S

Godkendelse på baggrund af forenklet sagsbehandling af DLA Foods Holding A/S erhvervelse af enekontrol over Hedegaard Foods A/S Dato: 13. december 2013 Sag: MEDS-13/08705 Sagsbehandler: /SHA Godkendelse på baggrund af forenklet sagsbehandling af DLA Foods Holding A/S erhvervelse af enekontrol over Hedegaard Foods A/S Konkurrence-

Læs mere

ARCUS-GRUPPEN HOLDING AS TILSAGN OM FRASALG AF BRØNDUMS

ARCUS-GRUPPEN HOLDING AS TILSAGN OM FRASALG AF BRØNDUMS 27-05 2013 12/14481 /MNI PUNKT 4: RÅDSMØDE DEN 29. MAJ 2013 ARCUS-GRUPPEN HOLDING AS TILSAGN OM FRASALG AF BRØNDUMS KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Erhvervs- og Vækstministeriet INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Godkendelse på baggrund af forenklet sagsbehandling af Davidsens Tømmerhandel A/S erhvervelse af Optimera

Godkendelse på baggrund af forenklet sagsbehandling af Davidsens Tømmerhandel A/S erhvervelse af Optimera NOTAT Dato: 20. september 2019 Sag: 19/09052-33 Sagsbehandler: /nvh Godkendelse på baggrund af forenklet sagsbehandling af Davidsens Tømmerhandel A/S erhvervelse af Optimera Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Fusion mellem Eniig Energi A/S og HMN Naturgas A/S

Fusion mellem Eniig Energi A/S og HMN Naturgas A/S Dato: 13. november 2017 Sag: MTF-17/11255 Sagsbehandler: /SING/SUPO Fusion mellem Eniig Energi A/S og HMN Naturgas A/S KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 2.

Læs mere

Fusionsgodkendelse: Marius Pedersens A/S overtagelse af Renoflex-Gruppen A/S Industridivision. 1. Transaktionen. 2. Parterne og deres aktiviteter

Fusionsgodkendelse: Marius Pedersens A/S overtagelse af Renoflex-Gruppen A/S Industridivision. 1. Transaktionen. 2. Parterne og deres aktiviteter 08-02-2011 ITE 4/0120-0401-0061 /ASL/MAL Fusionsgodkendelse: Marius Pedersens A/S overtagelse af Renoflex-Gruppen A/S Industridivision Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 17. januar 2011 en almindelig

Læs mere

Godkendelse af Maabjerg Energy Center BioHeat & Power A/S køb af Måbjergværket A/S fra DONG Energy Thermal Power A/S. 1.

Godkendelse af Maabjerg Energy Center BioHeat & Power A/S køb af Måbjergværket A/S fra DONG Energy Thermal Power A/S. 1. Dato: 24. juni 2015 Sag: BET-15/05842 Godkendelse af Maabjerg Energy Center BioHeat & Power A/S køb af Måbjergværket A/S fra DONG Energy Thermal Power A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den

Læs mere

Udbudsbetingelser Fysisk tolkning 2016-2017 Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand

Udbudsbetingelser Fysisk tolkning 2016-2017 Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Udbudsbetingelser Fysisk tolkning 2016-2017 Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Side1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Den ordregivende myndighed... 4 3. Udbudsmaterialet... 6

Læs mere

Bilag [nr.] Trepartsaftale

Bilag [nr.] Trepartsaftale J.nr.: 7501417 MPE/KRM Bilag [nr.] Trepartsaftale Kammeradvokaten Telefon +45 33 15 20 10 Vester Farimagsgade 23 Fax +45 33 15 61 15 DK-1606 København V www.kammeradvokaten.dk Trepartsaftale INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Medlemsstater - Tjenesteydelseskontrakt - Udbudsbekendtgørelse - Begrænset udbud. DK-København: Ingeniørarbejder i forbindelse med jernbaner

Medlemsstater - Tjenesteydelseskontrakt - Udbudsbekendtgørelse - Begrænset udbud. DK-København: Ingeniørarbejder i forbindelse med jernbaner 1/6 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:121633-2010:text:da:html DK-København: Ingeniørarbejder i forbindelse med jernbaner 2010/S 81-121633 UDBUDSBEKENDTGØRELSE

Læs mere

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 12 af 23. juli 2015 om Konkurrencenævnets forretningsorden og dets virksomhed

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 12 af 23. juli 2015 om Konkurrencenævnets forretningsorden og dets virksomhed Selvstyrets bekendtgørelse nr. 12 af 23. juli 2015 om Konkurrencenævnets forretningsorden og dets virksomhed I medfør af 26, stk. 3, i inatsisartutlov nr. 1 af 15. maj 2014 om konkurrence (konkurrenceloven)

Læs mere

Spørgsmål svar til prækvalifikation 3

Spørgsmål svar til prækvalifikation 3 Spørgsmål svar til prækvalifikation 3 1 Vedr.: III.1.1) Sikkerhedsstillelse og garantier, som forlanges: Kan det bekræftes at sikkerhedsstillelsen også kan afgives i form af en kontraktgaranti fra et kreditforsikringsselskab,

Læs mere

Arcus-gruppens overtagelse af Pernod Ricard Danmark

Arcus-gruppens overtagelse af Pernod Ricard Danmark Søren Bo Rasmussen Arcus-gruppens overtagelse af Pernod Ricard Danmark Agenda 1. Virksomhederne og transaktionen 2. Diversion ratios 3. Det relevante marked 4. Vurdering 5. Tilsagn 6. Lessons learned r

Læs mere

Oplysninger til brug for forenklet anmeldelse af fusioner

Oplysninger til brug for forenklet anmeldelse af fusioner Oplysninger til brug for forenklet anmeldelse af fusioner 1. Beskrivelse af fusionen 1.1 Giv en kort beskrivelse af fusionen med angivelse af, hvem der fusionerer, fusionens art, jf. Inatsisartutlov nr.

Læs mere

Journal nr 3:1120-0401-5/cp/Energi

Journal nr 3:1120-0401-5/cp/Energi 1 af 6 03-07-2012 12:32 DONG s efterlevelse af tilsagn, afgivet i forbindelse med Konkurrencerådets godkendelse af fusionen mellem DONG og Naturgas Sjælland, og miljø- og energiministerens svar på rådets

Læs mere

Til vurderingen af en tjenestes indvirkning på markedet vil det være relevant at tage udgangspunkt i de følgende fem forhold:

Til vurderingen af en tjenestes indvirkning på markedet vil det være relevant at tage udgangspunkt i de følgende fem forhold: Værditest: Generelle retningslinier for vurdering af nye tjenesters indvirkning på markedet Denne vejledning indeholder retningslinier for den vurdering af en planlagt ny tjenestes indvirkning på markedet,

Læs mere

Gl. kongevej 74A 1850 Frederiksberg C tlf. 33 55 82 82 Fax 33 55 82 00

Gl. kongevej 74A 1850 Frederiksberg C tlf. 33 55 82 82 Fax 33 55 82 00 Finanstilsynets vejledning af 12. april 2008 om afvikling af investeringsforeninger, specialforeninger, hedgeforeninger, professionelle foreninger, godkendte fåmandsforeninger og afdelinger heraf efter

Læs mere

RESUMt h

RESUMt h Indholdsfortegnelse 1. RESUMt- -- - - -- - --- -- - -h -- --- ----3 2. AFGØREISE.. _,_....,_.., - ---.. - -.. --- --- h6 3. SAGSFREMSTILLING- --- --- --- - - - ---7 INDLEDNING_,.,... 7 DE INVOLVEREDE VIRKSOMHEDER..----

Læs mere

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Eik Bank Danmark A/S

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Eik Bank Danmark A/S 12-10-2010 TIF 4/0120-0401-0051 /SAH Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Eik Bank Danmark A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 8. oktober 2010 anmeldelse af Finansiel Stabilitet

Læs mere

af en fusion mellem SEAS-NVE Holding A/S og HMN Naturgas Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 4. oktober 2017 en anmeldelse

af en fusion mellem SEAS-NVE Holding A/S og HMN Naturgas Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 4. oktober 2017 en anmeldelse Dato: 13. november 2017 Sag: MTF-17/11253 Sagsbehandler: /SING/SUPO Fusion mellem SEAS-NVE Holding A/S og HMN Naturgas A/S KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den

Læs mere

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Gudme Raaschou Bank

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Gudme Raaschou Bank Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Gudme Raaschou Bank Den 29. april 2009 meddelte Finansiel Stabilitet A/S (i det følgende Finansiel Stabilitet), at selskabet den 16. april 2009 havde

Læs mere

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 J.nr. 050784-0003 BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 Annoncering med prækvalifikation af ejendomsmæglerbistand til salg af erhvervsejendomme Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Århus

Læs mere

Sag DK/2006/0525: Transittjenester i det faste offentlige telefonnet. Andenfasebehandling i henhold til artikel 7, stk. 4, i direktiv 2002/21/EF 1

Sag DK/2006/0525: Transittjenester i det faste offentlige telefonnet. Andenfasebehandling i henhold til artikel 7, stk. 4, i direktiv 2002/21/EF 1 EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 4.12.2006 SG-Greffe (2006) D/207396 IT- og Telestyrelsen Holsteingade 63 DK-2100 København Ø Danmark Att.: Jørgen Abild Andersen Direktør Fax: +45-35 45 00 10 Vedr.:

Læs mere

Kontrakt. mellem. Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) 26.

Kontrakt. mellem. Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) 26. J.nr.: 8915980 VFN/KRM Kontrakt om mellem Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) og [ ] (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) Vester Farimagsgade 23 DK-1606 København

Læs mere

Fusionen mellem Dagrofa A/S og KC Storkøb, Korup A/S

Fusionen mellem Dagrofa A/S og KC Storkøb, Korup A/S Side 1 af 6 Fusionen mellem Dagrofa A/S og KC Storkøb, Korup A/S Journal nr.3:1120-0401-20/service/osk Rådsmødet den 29. august 2001 Beslutning vedrørende virksomhedsovertagelse jf. konkurrencelovens 12

Læs mere

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af kontrollen med Fionia Bank

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af kontrollen med Fionia Bank 3. april 2009 TIF 4/0120-0401-0039 /JKM Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af kontrollen med Fionia Bank Den 11. marts 2009 meddelte Afviklingsselskabet til sikring af finansiel stabilitet

Læs mere

DK-Århus: Persontransport, ikke rutekørsel 2009/S UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Tjenesteydelsesaftale

DK-Århus: Persontransport, ikke rutekørsel 2009/S UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Tjenesteydelsesaftale 1/6 DK-Århus: Persontransport, ikke rutekørsel 2009/S 16-022904 UDBUDSBEKENDTGØRELSE Tjenesteydelsesaftale DEL I: ORDREGIVENDE MYNDIGHED I.1) NAVN, ADRESSER OG KONTAKT(ER): Region Midtjylland, Indkøb og

Læs mere

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. X af YY 2014 om Konkurrencenævnets forretningsorden og dets virksomhed

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. X af YY 2014 om Konkurrencenævnets forretningsorden og dets virksomhed Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. X af YY 2014 om Konkurrencenævnets forretningsorden og dets virksomhed I medfør af 26, stk. 3, i inatsisartutlov nr. 1 af 15. maj 2014 om konkurrence (konkurrenceloven)

Læs mere

Bekendtgørelse om regler for anmeldelse af aftaler m.v. i henhold til konkurrenceloven

Bekendtgørelse om regler for anmeldelse af aftaler m.v. i henhold til konkurrenceloven BEK nr 171 af 22/02/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 26. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, j.nr. 12/17487

Læs mere

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION: COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION:

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION: COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION: LANGUAGE: DA CATEGORY: ORIG FORM: F02 VERSION: R2.0.9.S01 SENDER: ENOTICES CUSTOMER: ECAS_nwejesja NO_DOC_EXT: 2017-020517 SOFTWARE VERSION: 9.4.0 ORGANISATION: ENOTICES COUNTRY: EU PHONE: / E-mail: jwn@niras.dk

Læs mere

Fællesindkøb Fyn Att.: Indkøbskonsulent Bjarne S. Petersen Graabjergvej 3A 5856 Ryslinge

Fællesindkøb Fyn Att.: Indkøbskonsulent Bjarne S. Petersen Graabjergvej 3A 5856 Ryslinge Fællesindkøb Fyn Att.: Indkøbskonsulent Bjarne S. Petersen Graabjergvej 3A 5856 Ryslinge 26. februar 2010 Sag 4/0420-0100-0205 / PMK Deres ref. Klage over Fællesindkøb Fyn vedr. accept af dokumentation

Læs mere

Topsil Semiconductor Materials A/S

Topsil Semiconductor Materials A/S Topsil Semiconductor Materials A/S Regler til sikring af oplysningsforpligtelsernes overholdelse Nærværende interne regler er indført i medfør Del II, afsnit 3, kap. 2, 6 i oplysningsforpligtelser for

Læs mere

Udbud af opførelsen af Vinge Centrum

Udbud af opførelsen af Vinge Centrum Udbud af opførelsen af Vinge Centrum Udbud af opførelsen af Vinge Centrum 26/6/2015 2/8 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 4 2. Vinge Centrum 4 3. Etaper 4 4. Udbudsproces 5 4.1 Investorudbudsprocessen

Læs mere

DK-Herlev: Hoved- eller fagentrepriser i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder 2011/S 38-062082 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Bygge- og anlægsarbejde

DK-Herlev: Hoved- eller fagentrepriser i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder 2011/S 38-062082 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Bygge- og anlægsarbejde 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:62082-2011:text:da:html DK-Herlev: Hoved- eller fagentrepriser i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder 2011/S 38-062082

Læs mere

Udbudsbetingelser for køb af halm ved licitation

Udbudsbetingelser for køb af halm ved licitation Januar 2014 Udbudsbetingelser for køb af halm ved licitation 1. Indledning... 2 2. Aftalegrundlag... 2 3. Udbud... 2 3.1 Produkter og udbudsfrekvens... 2 3.2 Annoncering af udbud... 2 3.3 Prækvalifikation...

Læs mere

Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager

Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager Version 1.0 27-04-2015 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2 INDLEDNING... 3 3 VOLDGIFTSINSTITUTTETS REGLER FOR JURIDISKE / TEKNISKE UDTALELSER

Læs mere

Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen

Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen sælger Græsningsareal m.v. Matrikel nr. 56b, V. Birk, Skjern Jorder beliggende ved Ringvejen syd for Skjern, Ringkøbing-Skjern Kommune 2 Tilbudsblanket Salg

Læs mere

Divisionsforeningen udbud af fodboldrettigheder. Konkurrencerådets afgørelse af 26. februar 2014 10. juni 2014

Divisionsforeningen udbud af fodboldrettigheder. Konkurrencerådets afgørelse af 26. februar 2014 10. juni 2014 Divisionsforeningen udbud af fodboldrettigheder Konkurrencerådets afgørelse af 26. februar 2014 10. juni 2014 Baggrund Baggrund Rådets 2007 afgørelse - I 2007 afgav Divisionsforeningen/Superligaen A/S/DBU

Læs mere

Kromann Reumert Att.: Jens Munk Plum, advokat og partner Sundkrogsgade København Ø. Godkendelse af Axcel IV s erhvervelse af Lessor Group

Kromann Reumert Att.: Jens Munk Plum, advokat og partner Sundkrogsgade København Ø. Godkendelse af Axcel IV s erhvervelse af Lessor Group Kromann Reumert Att.: Jens Munk Plum, advokat og partner Sundkrogsgade 5 2100 København Ø Dato: 19. september 2016 Sag: SIF-16/04482-137 Sagsbehandler: /MAR Godkendelse af Axcel IV s erhvervelse af Lessor

Læs mere

DK-København: Lægemidler 2011/S 245-397835. Udbudsbekendtgørelse. Varer

DK-København: Lægemidler 2011/S 245-397835. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/6 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:397835-2011:text:da:html DK-København: Lægemidler 2011/S 245-397835 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv 2004/18/EF Del

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune. Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER

Faaborg-Midtfyn Kommune. Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER Faaborg-Midtfyn Kommune Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER Projekt nr. 225724 Dokument nr. 1220168227 Version 2 Udarbejdet af STLA Kontrolleret

Læs mere

: Konkurrencestyrelsens afvisning af at genforhandle Elsams fusionsvilkår kan ikke indbringes for Konkurrnceankenævnet

: Konkurrencestyrelsens afvisning af at genforhandle Elsams fusionsvilkår kan ikke indbringes for Konkurrnceankenævnet 2006-11-01: Konkurrencestyrelsens afvisning af at genforhandle Elsams fusionsvilkår kan ikke indbringes for Konkurrnceankenævnet K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 1. november 2006 i sag

Læs mere

DK-Odense: Fødevarer, drikkevarer, tobak og beslægtede produkter 2009/S 133-194390 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Vareindkøbsaftale

DK-Odense: Fødevarer, drikkevarer, tobak og beslægtede produkter 2009/S 133-194390 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Vareindkøbsaftale 1/6 DK-Odense: Fødevarer, drikkevarer, tobak og beslægtede produkter 2009/S 133-194390 UDBUDSBEKENDTGØRELSE Vareindkøbsaftale DEL I: ORDREGIVENDE MYNDIGHED I.1) NAVN, ADRESSER OG KONTAKT(ER): Odense Kommune,

Læs mere

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER Begrænset udbud af indkøbsordning September 2015 1. Indledning Disse prækvalifikationsbetingelser gælder for Aarhus Kommunes (herefter benævnt "Ordregiver") udbud af indkøbsordning

Læs mere

en erklæring om ikke-indgreb i medfør af konkurrencelovens 9, stk. 1, 1. pkt.

en erklæring om ikke-indgreb i medfør af konkurrencelovens 9, stk. 1, 1. pkt. Bilag 1 til Konkurrencenævnets meddelelse nr. 1 af 10. april 2015 Anmeldelsesskema K1 DEL A Aftaler m.v. Markér med kryds, om De ansøger om: en erklæring om ikke-indgreb i medfør af konkurrencelovens 9,

Læs mere

Miljøministeriet v/naturstyrelsen

Miljøministeriet v/naturstyrelsen NST-513-00708 Miljøministeriet v/naturstyrelsen sælger Landbrugsjord uden bebyggelse Landbrugsjord beliggende øst for Gulddysse Skov Del af matr. nr. 9l Gundsømagle By, Gundsømagle 2 Tilbudsblanket Salg

Læs mere

DK-Århus: Hjerteklapper 2009/S UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Vareindkøbsaftale

DK-Århus: Hjerteklapper 2009/S UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Vareindkøbsaftale 1/5 DK-Århus: Hjerteklapper 2009/S 175-252308 UDBUDSBEKENDTGØRELSE Vareindkøbsaftale DEL I: ORDREGIVENDE MYNDIGHED I.1) NAVN, ADRESSER OG KONTAKT(ER): Region Midtjylland, indkøb og Logistik, Olof Palmes

Læs mere

K/S H-H F Mølle I (laugmølle) Udbudsmateriale i henhold til køberetsordningen i VE-loven

K/S H-H F Mølle I (laugmølle) Udbudsmateriale i henhold til køberetsordningen i VE-loven K/S H-H F Mølle I (laugmølle) Udbudsmateriale i henhold til køberetsordningen i VE-loven Indholdsfortegnelse 1. Generel information...3 2. Opstiller og udbyder af kommanditandele iht. køberetsordningen

Læs mere

Opgaven annonceres som to separate kontrakter, 1 for rengøring og 1 for vinduespolering.

Opgaven annonceres som to separate kontrakter, 1 for rengøring og 1 for vinduespolering. Indledning Holbæk Service A/S inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på indendørs rengøring (14 lokationer) samt vinduespolering (7 lokationer) hos Holbæk

Læs mere

UDBUDSBETINGEL- SER FOR SURVEY OM MEDBORGERSKAB BLANDT UNGE

UDBUDSBETINGEL- SER FOR SURVEY OM MEDBORGERSKAB BLANDT UNGE Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen SER FOR SURVEY OM MEDBORGERSKAB BLANDT UNGE UDBUDSBETINGEL- KØ- BENHAVNERE VERSION AUGUST 2015 DATO: 03/08 2015 Sags nr.: 2015-0140809 OFFENTLIGT

Læs mere

Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen

Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen sælger Naturareal i Harreshøj ved Tikøb Matrikel nr. 12ag, 12ay og 12ax, Harreshøj By, Tikøb beliggende i Helsingør Kommune 2 Tilbudsblanket Salg af statsejendom

Læs mere

Levering af velfærdsteknologi til arbejde med reminiscens

Levering af velfærdsteknologi til arbejde med reminiscens Kontrakt Levering af velfærdsteknologi til arbejde med reminiscens SOSU Nord mellem SOSU Nord På Sporet 8 A 9000 Aalborg (Herefter SOSU ) og ( ) (Herefter Leverandør ) Hver for sig benævnt Part og tilsammen

Læs mere

Transaktionen udgør derfor en fusion omfattet af fusionsbegrebet i konkurrencelovens

Transaktionen udgør derfor en fusion omfattet af fusionsbegrebet i konkurrencelovens NOTAT Dato: 5. november 2018 Sag: 18/15846-30 Sagsbehandler: LVS/MEA Matas A/S' erhvervelse af enekontrol over Firtal Group ApS samt Firtal Group ApS erhvervelse af fælles kontrol over Geniads ApS sammen

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Udbud af batterier til høreapparater 2013-2017

UDBUDSBETINGELSER. for. Udbud af batterier til høreapparater 2013-2017 UDBUDSBETINGELSER for Udbud af batterier til høreapparater 2013-2017 2 1. DE ORDREGIVENDE MYNDIGHEDER Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø Region Syddanmark

Læs mere

AFTALE [indsæt udkastdato] [Adresse] [Postnummer, by] [Cvr.nr.] ( Projektejer )

AFTALE [indsæt udkastdato] [Adresse] [Postnummer, by] [Cvr.nr.] ( Projektejer ) AFTALE [indsæt udkastdato] Mellem [Navn] [Adresse] [Postnummer, by] [Cvr.nr.] ( Projektejer ) og [HOFOR Spildevand København A/S] Ørestads Boulevard 35 2300 København S [Cvr.nr. 26043182] ( HOFOR ) Om

Læs mere

N O T A T O M M A R K E D S D I A L O G

N O T A T O M M A R K E D S D I A L O G N O T A T O M M A R K E D S D I A L O G Til: KL Fra: Bird & Bird Dato: 6. december 2018 Emne: Markedsdialog i forbindelse med pilotprojekt om digitale læringsmidler Sagsnr.: KLKOL0010 1. INDLEDNING KL

Læs mere

Parkeringshus Lüdersvej, Århusgadekvarteret.

Parkeringshus Lüdersvej, Århusgadekvarteret. Parkeringshus Lüdersvej, Århusgadekvarteret. Info Version 2 URL http://com.mercell.com/permalink/40613526.aspx Ekstern udbuds ID 280283-2013 Udbudstype Udbud Dokumenttype Udbudsbekendtgørelse Udbudsprocedure

Læs mere

Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen

Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen sælger Del 1 af Sandflugtsplantagen Fredskovsareal mellem Frederiksværk og Helsinge Matrikel nr. 5d og 5dd, Karsemose By, Vinderød beliggende 3300 Frederiksværk,

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE [LEVERANDØR]

DATABEHANDLERAFTALE [LEVERANDØR] DATABEHANDLERAFTALE Mellem [KUNDE] og [LEVERANDØR] Der er den [dato] indgået følgende databehandleraftale ("Aftalen") mellem: (A) (B) [VIRKSOMHEDEN], [ADRESSE] et selskab registreret under CVR-nr. [ ]

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE. Danish Agro og Vestjyllands Andel køber aktiemajoriteten i Finlands største grovvareselskab. Galten, 7.

PRESSEMEDDELELSE. Danish Agro og Vestjyllands Andel køber aktiemajoriteten i Finlands største grovvareselskab. Galten, 7. PRESSEMEDDELELSE Danish Agro a.m.b.a. Køgevej 55 4653 Karise www.danishagro.dk Galten, 7. september 2012 Vestjyllands Andel Vesterkær 16 6950 Ringkøbing www.vja.dk Danish Agro og Vestjyllands Andel køber

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 8. januar 2013 (J.nr. 2011-0026121) Ikke godkendt

Læs mere

Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen

Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen sælger Landbrugsjord uden bebyggelse Landbrugsjord beliggende ved Ejlstrupvej i Ringsted Kommune 2 Tilbudsblanket Salg af statsejendom Matr. nr.: Matr.nr.

Læs mere

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud I. Ordregivende myndighed Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Kontoret for Beskæftigelse og Uddannelse Holbergsgade 6

Læs mere

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION: COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION:

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION: COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION: LANGUAGE: DA CATEGORY: ORIG FORM: F02 VERSION: R2.0.9.S01 SENDER: ENOTICES CUSTOMER: ECAS_nwejesja NO_DOC_EXT: 2016-081057 SOFTWARE VERSION: 9.1.8 ORGANISATION: ENOTICES COUNTRY: EU PHONE: / E-mail: jwn@niras.dk

Læs mere

UDBUDSBETINGEL- SER FOR MINIBUSSER UDEN AFGIFT OPERATIO- NEL LEASING

UDBUDSBETINGEL- SER FOR MINIBUSSER UDEN AFGIFT OPERATIO- NEL LEASING Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen UDBUDSBETINGEL- SER FOR MINIBUSSER UDEN AFGIFT OPERATIO- NEL LEASING DATO: 04.05.2015 Sags nr. 2014-0252832 OFFENTLIGT UDBUD Udbudsbetingelser Minibusser

Læs mere

EJERSTRATEGI 2014-2017 FOR VIRKSOMHEDER INDEN FOR TEKNIK- OG MILJØOMRÅDET M.M.

EJERSTRATEGI 2014-2017 FOR VIRKSOMHEDER INDEN FOR TEKNIK- OG MILJØOMRÅDET M.M. EJERSTRATEGI 2014-2017 FOR VIRKSOMHEDER INDEN FOR TEKNIK- OG MILJØOMRÅDET M.M. Teknik- og Miljøforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer 6-1-2014 2012-26903 2013-183605 Baggrund og afgrænsning Køge

Læs mere

Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen

Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen sælger Areal ved Alsønderup Matrikel nr. 5l Alsønderup By, Alsønderup beliggende i Hillerød Kommune 2 Tilbudsblanket Salg af statsejendom Matr. nr.: 5l, Alsønderup

Læs mere

Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege

Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege Kontrakt Levering af svejserobotter j.nr. 7.01 Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege mellem Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege

Læs mere

Sag nr. COMP/M.3737 Yara / DLG / Agro DK. FORORDNING (EF) nr. 139/2004 FUSIONSPROCEDURE. Art. 4 (4) dato: 01/09/2005

Sag nr. COMP/M.3737 Yara / DLG / Agro DK. FORORDNING (EF) nr. 139/2004 FUSIONSPROCEDURE. Art. 4 (4) dato: 01/09/2005 DA Sag nr. COMP/M.3737 Yara / DLG / Agro DK Kun den danske udgave kan fås og er autentisk. FORORDNING (EF) nr. 139/2004 FUSIONSPROCEDURE Art. 4 (4) dato: 01/09/2005 KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER

Læs mere

PRÆKVALIFIKATION UDBUD AF RAMMEAFTALER PÅ HÅNDVÆRKERYDELSER

PRÆKVALIFIKATION UDBUD AF RAMMEAFTALER PÅ HÅNDVÆRKERYDELSER PRÆKVALIFIKATION UDBUD AF RAMMEAFTALER PÅ HÅNDVÆRKERYDELSER I henhold til lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter, opfordrer Hillerød Kommune hermed interesserede

Læs mere

rtagelse 18/11/12 af samtlige aktier i Fog Anlæg A/S samt herunder Fog Fødev arer A/S

rtagelse 18/11/12 af samtlige aktier i Fog Anlæg A/S samt herunder Fog Fødev arer A/S Dagrofa A/S` overtagelse af samtlige aktier i Fog Anlæg A/S samt herunder Fog Fødevarer A/S Journal nr. 4/0120-0401-0028/BYS/ULHE Konkurrencestyrelsen har behandlet fusionsanmeldelsen af Dagrofa A/S` overtagelse

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER

UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER Dato: 15. august 2013 J. nr.: 102794 UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER 1. Indledning og beskrivelse Boligorganisationen Tårnbyhuse ønsker at indgå rammeaftale

Læs mere

Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen

Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen sælger Landbrugsjord uden bebyggelse Landbrugsjord beliggende Borupvej 115, 8543 Hornslet, matr. nr. 12h Søby By, Søby 2 Tilbudsblanket Salg af statsejendom

Læs mere

DK-København: Hjælpemidler til handicappede 2011/S 23-037224 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Varer

DK-København: Hjælpemidler til handicappede 2011/S 23-037224 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:37224-2011:text:da:html DK-København: Hjælpemidler til handicappede 2011/S 23-037224 UDBUDSBEKENDTGØRELSE Varer DEL I:

Læs mere

Godkendelse af Axcels erhvervelse af Silkeborg Data A/S. 1. Indledning

Godkendelse af Axcels erhvervelse af Silkeborg Data A/S. 1. Indledning Dato: 16. april 2014 Sag: TIFS-14/01354 Sagsbehandler: /MTP Godkendelse af Axcels erhvervelse af Silkeborg Data A/S KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN 1. Indledning ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTERIET Konkurrence-

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017112 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Erik Hammer) 15. september 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017112 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Erik Hammer) 15. september 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017112 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Erik Hammer) 15. september 2008 K E N D E L S E Totalrådgivergruppen bestående af 1. Cubo Arkitekter A/S 2. Søren Jensen Rådgivende

Læs mere

Tilbud Binderup Å. tilbyder herved at købe den af staten ejede faste ejendom:

Tilbud Binderup Å. tilbyder herved at købe den af staten ejede faste ejendom: Tilbud Binderup Å Undertegnede CVR/CPR Navn Adresse Adresse E-mail adresse Tlf.nr.: tilbyder herved at købe den af staten ejede faste ejendom: Areal 1 Matr.nr. 4x Bradsted By, Veggerby samt del af matr.nr.

Læs mere

Miljøministeriet v/naturstyrelsen

Miljøministeriet v/naturstyrelsen Miljøministeriet v/naturstyrelsen sælger Landbrugsjord uden bebyggelse Landbrugsjord beliggende Sønderløgumlandevej 2 Tilbudsblanket Salg af statsejendom Matr. nr.: Matr.nr. 1440b Tønder. Kommune Tønder

Læs mere

Den Jyske Sparekasses salg af garantbeviser

Den Jyske Sparekasses salg af garantbeviser Den Jyske Sparekasse Att.: Direktionen Borgergade 3 7200 Grindsted 18. september 2013 Ref. csr J.nr. 6072-0255 Den Jyske Sparekasses salg af garantbeviser Påbud Finanstilsynet påbyder Den Jyske Sparekasse

Læs mere

DK-København: Dele og tilbehør til høreapparater 2012/S Udbudsbekendtgørelse. Varer

DK-København: Dele og tilbehør til høreapparater 2012/S Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:412380-2012:text:da:html DK-København: Dele og tilbehør til høreapparater 2012/S 249-412380 Udbudsbekendtgørelse Varer

Læs mere

Danske Svineproducenter Direktør Hans Aarestrup Karetmagervej 9 7000 Fredericia

Danske Svineproducenter Direktør Hans Aarestrup Karetmagervej 9 7000 Fredericia Danske Svineproducenter Direktør Hans Aarestrup Karetmagervej 9 7000 Fredericia Dato: 6. maj 2013 Sag: MEDS-12/06669-11 Sagsbehandler: MST/ KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Danske Svineproducenters prisportal

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed...

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed... UDBUDSBETINGELSER Indhold 1. Indledning... 2 2. Udbuddets formål... 2 3. Ordregivende myndighed... 2 3.1. Afdeling og kontaktperson... 2 4. Udbudsmateriale... 3 5. Fortrolighed... 4 6. Tidsplan... 4 7.

Læs mere

Fusionskontrol. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby. Tlf. +45 41 71 50 00. E-mail: kfst@kfst.dk

Fusionskontrol. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby. Tlf. +45 41 71 50 00. E-mail: kfst@kfst.dk 2013 Fusionskontrol Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk On-line ISBN: 978-87-7029-538-3 Vejledningen er udarbejdet af Konkurrence-

Læs mere

Udbudsbetingelser for køb af halm ved licitation

Udbudsbetingelser for køb af halm ved licitation Februar 2019 Udbudsbetingelser for køb af halm ved licitation 1. Indledning... 2 2. Aftalegrundlag... 2 3. Udbud... 2 3.1 Produkter og udbudsfrekvens... 2 3.2 Annoncering af udbud... 2 3.3 Prækvalifikation...

Læs mere

Zurich Forsikrings formidlingsaftale med Djurslands Bank

Zurich Forsikrings formidlingsaftale med Djurslands Bank 1 af 6 08-08-2012 13:36 Zurich Forsikrings formidlingsaftale med Djurslands Bank Journal nr 2:8032-213. Rådsmødet den 26. januar 2000 1. Resumé Zurich Forsikring har ved brev af 26. juni 1998 anmeldt en

Læs mere

vedrørende bestilling og forvaltning af Infrastruktur til Fælles Udbud af Telemedicin

vedrørende bestilling og forvaltning af Infrastruktur til Fælles Udbud af Telemedicin TILSLUTNINGSAFTALE vedrørende bestilling og forvaltning af Infrastruktur til [ ] Kommune [Evt. forvaltning] [Adresse] [Postnr. og by] CVR-nr.: [ ] (herefter "KOMMUNEN") og Region Midtjylland Skottenborg

Læs mere

Udbud af mindre driftsopgaver inden for vand- og kloakforsyning i Haderslev Kommune

Udbud af mindre driftsopgaver inden for vand- og kloakforsyning i Haderslev Kommune Udbud af mindre driftsopgaver inden for vand- og kloakforsyning i Haderslev Kommune Obligatorisk egnethedsskema til brug ved ansøgning om prækvalifikation 1 / 12 1. Indledning Ansøgere om deltagelse i

Læs mere

Den 4. juni 2010 har Folketinget vedtaget en række ændringer af konkursloven.

Den 4. juni 2010 har Folketinget vedtaget en række ændringer af konkursloven. Nyhedsbrev Insolvens & Rekonstruktion Nye regler om rekonstruktion Den 4. juni 2010 har Folketinget vedtaget en række ændringer af konkursloven. Når de vedtagne ændringer træder i kraft, ophører de i dag

Læs mere

Dokumentation: Fusionen mellem Danish Crown - Steff Houlberg

Dokumentation: Fusionen mellem Danish Crown - Steff Houlberg 1 af 5 21-08-2013 16:05 Dokumentation: Fusionen mellem Danish Crown - Steff Houlberg Konkurrencerådet godkendte i april 2002 fusionen mellem Danish Crown og Steff Houlberg[1] på betingelse af en række

Læs mere

BILAG 13 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM RISIKORAPPORTERING SAMT PROAKTIVE HANDLINGER

BILAG 13 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM RISIKORAPPORTERING SAMT PROAKTIVE HANDLINGER BILAG 13 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM RISIKORAPPORTERING SAMT PROAKTIVE HANDLINGER 1 INSTRUKTION TIL BESVARELSE AF BILAGET: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved indgåelse

Læs mere