Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Gentofte kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Gentofte kommune"

Transkript

1 Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Gentofte kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om rammeaftaler m.v. på det sociale område og på det almene ældreboligområde af 3. marts Skemaet er en del af det samlede materiale til kommunens redegørelse pr. 1. maj. Der indgår også skabeloner til efterspørgsel, udbud, belægning og ventelister. Der forventes kun tekst på de områder hvor der i forhold til sidste år har været ændringer. Der kan vedlægges dokumenter fra eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen og har betydning for kommunens efterspørgsel eller de, der indgår i rammeaftalen. Kommunens tekst forventes indsat i de hvide felter. Felterne udvides efterhånden som der skrives. Husk at felterne kun skal udfyldes hvis der er sket ændringer i forhold til sidste år angive i teksten hvilke paragraffer og målgrupper der refereres til Generelt Generelle kommentarer til rammeaftalen 1. Gentofte Kommune har vurderet, at der i de seneste år er sket en stigning i antallet af unge med autismespektrumforstyrrelse. Derfor har kommunen besluttet at oprette et bofællesskab med plads til i alt 11 unge brugere. Det nye bofællesskab får adresse på Tuborgvej 90. Evaluering af samarbejdet omkring Rammeaftalen: Evaluering af samarbejdet omkring Rammeaftalen 2. På Social og Handicapområdet har kommunen forbedret mulighederne for at frembringe et validt datagrundlag. Det medfører bl.a. endnu mere detaljerede og korrekte dataangivelser på både udbuds - og efterspørgselssiden i dette års rammeredegørelse. 3. Gentofte Kommunes ventelister på voksenhandicapområdet er ligeledes blevet mere valide. Det skyldes dels bedre dataunderstøttelse, samt en tilrettet visitationspraksis i Social & Handicap med henblik på at opnå mere præcise registreringer. Dertil kommer, at kommunen har forbedret samarbejdet med andre kommuner omkring borgere, der er opskrevet til indenfor handicapområdet.

2 Børneområdet Børneområdet er omfattet af paragrafferne: 32, 36, 67 stk. 2 (herunder også aflastning) og 67 stk. 3. Fremtidige planer om nye og ændrede med konsekvens for rammeaftalerne. 32 Specialbørnehaven Troldemosen er pr nednormeret fra 44 til 42 pladser pga. faldende efterspørgsel. Såfremt kommunens egne prognoser om efterspørgsel af pladser til børn med psykisk udviklingshæmning holder stik, udbydes pr pladser mindre til andre kommuner. forventninger Ændringer i i kommunen, der kan forventes at betyde ændringer i fremtidig efterspørgsel hos i andre kommuner: kommunens. Faglig udvikling af de, kommunen driver, herunder bruger- og pårørende inddragelse på dene, med fokus på ændringer den, som kommunen 67,2: der opleves en lettere stigning i det samlede behov for døgnanbringelse til børn og unge. Stigningen kommer særligt til udtryk indenfor gruppen af sindslidende børn. 67,2 aflastning: i kommunens tilbagemelding på efterspørgselsområdet kan aflæses et fald i behov, hvilket dog skyldes forkerte beregninger af prognoser sidste år.

3 Voksen området, handicap Voksen området omfatter 103, 104, 107, 108 og 185b, stk. 3 om almene boliger Fremtidige planer om nye og ændrede med konsekvens for rammeaftalerne. forventninger 108 psykisk udviklingshæmning: Bodet på Bank-Mikkelsens Vej nednormeres med 1 plads til 38 boliger. Nednormeringen har baggrund i Arbejdstilsynsrapport. Den plads der nednormeres med er pt. ubesat. Det overvejes at bodet skal organiseres i 2 enheder opdelt efter specialisering, samt at dette vil betyde differentieret takst på bodet. Voksenområdet: Gentofte Kommune har besluttet at arbejde med etablering af et opgangsbofællesskab til personer med autisme og Aspergers syndrom, som er moderat til godt fungerende. Der planlægges med 4 pladser til døgndækning og 7 pladser uden døgndækning. Nogle af pladserne forventes at blive til rådighed for andre kommuner. Ændringer i i kommunen, der kan forventes at betyde ændringer i fremtidig efterspørgsel hos i andre kommuner: Gentofte Kommune arbejder sammen med flere kommuner om at sikre kapacitet kommunens til den forventede efterspørgsel. Der forventes ikke at være væsentlige ændringer i. efterspørgslen af i andre kommuner i 2009 med undtagelse af autismeområdet. Faglig udvikling af de, kommunen driver, herunder bruger- og pårørende inddragelse på dene, med fokus på ændringer den 104 &108 psykisk udviklingshæmning. Der er i forbindelse med vedtagelsen af Gentofte Kommunes Handicappolitik bl.a. afsat midler til de kommunikativt svagest fungerende beboere/brugere., som kommunen Social & Handicap 103 &104 psykisk udviklingshæmning. Det ændrede pladstal på JAC Nord er alene et udtryk for ændret opgørelsesmetode, ikke en ændring af kapaciteten på det.

4 Voksen området, handicap 103 Voksenområdet autisme: Det samlede behov er øget med én helårsplads fra 2 til 3 jf. faktisk forbrug i nedsat fysisk funktionsevne / senhjerneskadet: Det samlede behov er nedjusteret med én helårsplads fra 3 til 2 jf. faktisk forbrug i Udviklingshæmning Det samlede behov er nedjusteret med 3 helårspladser fra til 44 til 41 jf. faktisk forbrug i En person i kategorien udenfor rammeaftalen er omdiagnosticeret fra udviklingshæmning til Autist/Aspergers. Yderligere skal det bemærkes at behovet i Region Hovedstaden er ændret fra faldende tendens til at være stabilt med 25 årsværk i årene frem. 104 autisme: Det samlede behov er øget med én helårsplads fra 8 til 9. Årsagen er bedre registrering og faktisk forbrug i nedsat fysisk funktionsevne / senhjerneskadet: Det samlede behov er opjusteret med 2 helårspladser fra 6 til 8 jf. faktisk forbrug i udviklingshæmning: Det samlede forbrug er nedjusteret qua faktisk forbrug i 2007 og Dette ved at udviklingen er gjort stabil med 82 årsværk fremadrettet frem for stigende. I alt er behovet nedjusteret med 5 årsværk. 107 autisme. Gentofte kommune havde i 2008 en forventning om, at der ville være behov for 3 helårspladser på 107 autisme, hvilket fremgik af redegørelsen for Det faktiske forbrug i 2008 viste sig at være forventningen baserede sig på henholdsvis venteliste og viden om borgere der overgår fra børne til voksen. Trods mindre forbrug i 2008 fastholder Gentofte Kommune den stigende fremskrivning, med mindre justeringer. Forventningen baserer sig fortsat på den viden kommunen har om borgere der overgår fra børne til voksen i de kommende år. Der er i denne fremskrivning også taget højde for det Opgangfællesskab, der planlægges at åbne i 2010, og som er omtalt tidligere i denne redegørelse. 107 udviklingshæmning: Det samlet behov er nedjusteret med én helårsplads fra 17 til 16 jf. faktisk forbrug i Ændringen er foretaget i fremskrivningen Aflastning autisme Gentofte Kommune havde i borgere i aflastning på 107. Ordningen for begge borgere blev ændret den og foranstaltes i stedet via LSS 84. Gentofte Kommune fastholder efterspørgselen på 2 helårspladser. Dette ud fra konkret viden om løbende behov og den viden kommunen har om borgere, der overgår fra børne til voksen i de kommende år Aflastning Nedsat fysisk funktionsevne / senhjerneskadet: Gentofte Kommune havde ikke det forventede forbrug på 0,5 årsværk som anført i rammeredegørelsen for Gentofte Kommune fastholder efterspørgsel på 0,5 årsværk fremadrettet 107 Aflastning Udviklingshæmning: Det samlede behov er opjusteret med én helårsplads fra 3 til 4 jf. faktisk forbrug.

5 Voksen området, handicap 108 autisme. Gentofte kommune havde i 2008 en forventning om, at der ville være behov for 7 helårspladser på 108 autismeområdet udenfor rammeaftalen, hvilket også fremgik af redegørelsen for Det faktiske forbrug i 2008 viste sig at være 2 helårspladser forventningen baserede sig på henholdsvis venteliste og viden om borgere der overgår fra børne til voksen. Trods mindre forbrug i 2008 fastholder Gentofte Kommune den stigende fremskrivning, dog med en nedjustering på en helårsplads fra 7 til 6. Den fremtidig forventning baserer sig fortsat på den viden kommunen har om borgere der overgår fra børne til voksen i de kommende år. Yderligere skal det bemærkes, at behovet i Region Hovedstaden er ændret fra stigende tendens til at være stabilt med 10 årsværk i årene frem. 108 Udviklingshæmning: Det samlede behov er nedjusteret med 6 helårs pladser fra 76 til 69. Nedjusteringen er baseret på faktisk forbrug i forbrug i 2007 og Bemærkning til 107 og 108 autismeområdet. Gentofte Kommune har konstateret et mindre forbrug på begge områder, og har derfor nedjusteret helårspladserne. Nedjustering er foretaget ud fra mere specifik viden om autisme området og de specifikke målgruppeinddelinger samt det faktiske forbrug i de forudgående år. Der fastholdes dog en generel stigning i efterspørgslen.

6 Voksen området, psykiatri. Voksen området omfatter 103, 104, 107, 108 og 185b, stk. 3 om almene boliger Fremtidige planer om nye og ændrede med konsekvens for rammeaftalerne. forventninger Ændringer i i kommunen, der kan forventes at betyde ændringer i fremtidig efterspørgsel hos i andre kommuner: Gentofte Kommune har et tæt samarbejde med nærliggende kommuner med kommunens henblik på at sikre tilstrækkelig kapacitet til borgere indenfor målgruppen. Der. foreligger pt. ingen konkrete aftaler. Faglig udvikling af de, kommunen driver, herunder bruger- og pårørende inddragelse på dene, med fokus på ændringer den, som kommunen 103 sindslidende. De 2 årsværk udenfor rammeaftalen er borgere med tidligere amtslig medfinansiering. 104 sindslidende: Det samlede behov er nedjusteret med 2 helårspladser fra 7 til 5 jf. faktisk forbrug i sindslidende: Det samlet behov er nedjusteret med én helårsplads fra 4 til 3 jf. faktisk forbrug.

7 Misbrug, forsorgshjem og krisecentre Området omfatter 101, 109 og 110 Fremtidige planer om nye og ændrede med konsekvens for rammeaftalerne. forventninger Ændringer i i kommunen, der kan forventes at betyde ændringer i fremtidig efterspørgsel hos i andre kommuner: Gentofte Kommune er fortsat i gang med et idé- og metodeudviklingsprojekt, som kommunens er støttet af Velfærdsministeriets satspuljemidler. Projektet skal skabe bedre. kvalitet i arbejdet med hjemløse og andre stærkt udsatte grupper i Gentofte Kommune. Projektet undersøger og synliggør, hvorledes de hjemløse får bedre adgang til bolig, arbejde og ædruelighed. I den forbindelse bliver der udviklet og afprøvet metoder og redskaber til brug for en bedre indsats. Samlet set skal projektet fremme den individuelle og helhedsorienteret sagsbehandling gennem bedre koordinering og afdækning af borgerens sager. Faglig udvikling af de, kommunen driver, herunder bruger- og pårørende inddragelse på dene, med fokus på ændringer den, som kommunen 110 forsorgshjem. Pladstallet på Overførstergården er i rammeredegørelsen for 2010 angivet til 23 pladser, mod tidligere 19 pladser. Ændringen skyldes alene at udslusningspladserne ikke tidligere har været medtaget i rammeredegørelserne Misbrug døgn: Som på alkoholområdet forventes det, at man i højere grad fremover vil anvende dag som alternativ til døgnophold. Derfor er behovet nedjusteret fra overslagsåret 2010 og fremefter misbrug dag: I forlængelse af ovenstående forklaring (misbrug døgn), opjusterers behovet til 2,5 helårsværk fra 2010 og fremefter

8 Misbrug, forsorgshjem og krisecentre 101 misbrug ambulant : Der har været et markant øget behov for ambulant stofmisbrugsbehandling i Denne udvikling forventes forstærket på området, og behovene er derfor opjusteret for overslagsårerne. 141 Misbrug døgn: Der har i 2008 været en øget efterspørgsel på døgnbehandling. Dog er de forventede helårspladser nedjusteret i overslagsårerne, da det forventes at både omfanget af og længden på døgnopholdene vil falde. Udviklingen på området peger i retning af en øget anvendelse af dag og ambulante, som alternativ til de lange døgnophold. 141 Misbrug dag: I forlængelse af ovenstående forklaring (misbrug døgn), opjusteres behovet for dag i overslagsårerne. 141 Misbrug ambulant : Tallet er behæftet med usikkerhed, da Gentofte kommunes hovedleverandør ikke har kunnet levere en præcis opgørelse grundet IT-tekniske problemer Herberg og forsorgshjem: Det samlet behov er øget med 1½ helårsplads fra 3,5 til 5 jf. faktisk forbrug i 2008.

9 Specialundervisning for voksne og øvrige områder Tilbud: SVIKA, Maglemosen, Egedammen Fremtidige planer om nye og ændrede med konsekvens for rammeaftalerne. forventninger Gentofte Kommune har pt. ingen konkrete planer på området, men mulighederne analysers løbende gennem den viden der løbende opsamles gennem sagsarbejdet på området. Ændringer i i kommunen, der kan forventes at betyde ændringer i fremtidig efterspørgsel hos i andre kommuner: kommunens. Faglig udvikling af de, kommunen driver, herunder bruger- og pårørende inddragelse på dene, med fokus på ændringer den, som kommunen Generel bemærkning for SVIKA og SUKA. Begge er de overgået fra abonnementsordning til takstfinansiering, hvilket har betydet, at Gentofte Kommune nu varetager bevillingerne, og dermed også har bedre overblik over registreringer. Det har betydet nedgang i antal brugere. SVIKA: 12 brugere i 2008 fordelt på 16 forløb. Maglemosen: 4 brugere fordelt på 5 forløb i alt 3 helårspladser SUKA: 6 brugere fordelt på 11 forløb i alt 5,5 helårspladser Institut for Blinde Og Svagtseende (IBOS) er objektivt finansieret. Gentofte Kommune har ikke viden om ydelser fordelt på borgere. Dog er det Gentofte Kommune bekendt, at én helårsperson benytter det. Center for Døve er objektivt finansieret og Gentofte Kommune har derfor ikke viden om ydelser fordelt på borgere.

10 Lands- og landsdelsdækkende. Social delen Lands- og landsdelsdækkende, social delen Tilbud: Ålborg skolen, Fredericia skolen, Børneskolen kolonien Filadelfia, Døvblindecentret, Geelsgård skolen, Børneklinikken, Skolen på Kastelvej, Nyborgskolen, Institut for blinde og svagtseende, Synscenter Refnæs Fremtidige planer om nye og ændrede med konsekvens for rammeaftalerne. forventninger Ændringer i i kommunen, der kan forventes at betyde ændringer i fremtidig efterspørgsel hos i andre kommuner: kommunens. Faglig udvikling af de, kommunen driver, herunder bruger- og pårørende inddragelse på dene, med fokus på ændringer den, som kommunen

11 Lands- og landsdelsdækkende. Undervisningsdelen Lands- og landsdelsdækkende, undervisnings delen Tilbud: Ålborg skolen, Fredericia skolen, Børneskolen kolonien Filadelfia, Døvblindecentret, Geelsgård skolen, Børneklinikken, Skolen på Kastelvej, Nyborgskolen, Institut for blinde og svagtseende, Synscenter Refnæs Fremtidige planer om nye og ændrede med konsekvens for rammeaftalerne. forventninger Ændringer i i kommunen, der kan forventes at betyde ændringer i fremtidig efterspørgsel hos i andre kommuner: kommunens. Faglig udvikling af de, kommunen driver, herunder bruger- og pårørende inddragelse på dene, med fokus på ændringer den, som kommunen

12 Tale høre syn: Kommunikationscentre Tilbud: Tale høre instituttet, Center for syn og kommunikation, Kommunikationscentret og Center for specialundervisning for voksne o.a. Fremtidige planer om nye og ændrede med konsekvens for rammeaftalerne. Gentofte Kommune har i 2008 etableret logopædisk for hjerneskadede. Tilbuddet er etableret i samarbejde med Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommune. Gentofte Kommune har pr. 1. februar 2009 ansat talepædagoger til varetagelse af den talepædagogiske bistand i specialbørnehaven Troldemosen, i de kommunale inkluderende i almindelige døgninstitutioner og til varetagelse af den talepædagogiske bistand til småbørn med dysfasi og til småbørn og skolebørn med stammen. forventninger Gentofte Kommune vil bevilge færre for hjerneskadede på THI. THI Børnecenter lukker sommeren Ændringer i i kommunen, der kan forventes at betyde ændringer i fremtidig efterspørgsel hos i andre kommuner: kommunens. Faglig udvikling af de, kommunen driver, herunder bruger- og pårørende inddragelse på dene, med fokus på ændringer den, som kommunen (THI) Voksne med tale og stemmeproblemer. I 2008 registrerede Gentofte Kommune 74 unikke brugere uafhængigt af om de havde fået udredning og / eller holdundervisning eller udelukkende udredning. I redegørelsen for 2008 er således registeret 74 brugere, hvilket der også blev fremskrevet med. Tallet har vist sig at være misvisende. Derfor har Gentofte Kommune i dette års redegørelse, med henblik på at undgå dobbelt registrering på tværs af år (eks. hvor en borger modtager udredning et år og undervisning et andet) opgjort tallet som udelukkende egentlig undervisning. Dette udgør 48 brugere fordelt på 72 forløb, hvoraf 48 er undervisning (ene og holdundervisning) og 24 forløb udredninger. (THI) Hjerneskadede. Cpr.-opdelte oplysninger på brugere indenfor målgruppen er

13 ikke oplyst af THI som tidligere. Derfor kan det faktiske antal brugere i 2008 ikke opgøres. (CSK) Cpr.-opdelte oplysninger på brugere indenfor målgruppen er ikke oplyst af CSK som tidligere. Derfor kan det faktiske antal brugere i 2008 ikke opgøres.

14 Øvrig specialundervisning og rådgivning Tilbud: Falck hjælpemidler, Hjælpemiddelcentralen i Rødovre, Specialtandplejen Gentofte, specialtandplejen i Rudersdal og Børneterapien Gentofte Fremtidige planer om nye og ændrede med konsekvens for rammeaftalerne. Gentofte Kommune vil i 2009 konkurrenceudsætte hjælpemiddeldepotdriften herunder som option specialrådgivning omkring hjælpemidler. Dataindsamling og vurdering af handicapbiler ( 114) er siden 2008 varetaget af Falck Hjælpemidler. forventninger Hvis der i forbindelse med udbud på hjælpemiddelområdet indgås kontrakt omkring specialrådgivning ang. hjælpemidler, så vil der ikke blive tegnet abonnement med Hjælpemiddelcentralen i Rødovre. Ændringer i i kommunen, der kan forventes at betyde ændringer i fremtidig efterspørgsel hos i andre kommuner: kommunens. Faglig udvikling af de, kommunen driver, herunder bruger- og pårørende inddragelse på dene, med fokus på ændringer den, som kommunen

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Københavns kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Københavns kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:københavns kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Københavns kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Hørsholm kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Hørsholm kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:hørsholm kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Hørsholm kommune Kontaktperson Simon Lund Tlf. nr. 48 49 11 71 Mail.: slu@horsholm.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Frederiksberg kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Frederiksberg kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:frederiksberg kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Frederiksberg kommune Kontaktperson Claus Jarset Tlf. nr. 38215040 Mail.: Clja01@frederiksberg.dk Skemaet er tænkt

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Brøndby kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Brøndby kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:brøndby kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Brøndby kommune Kontaktperson Margarita Christensen Tlf. nr. 43282623 Mail.: mch@brondby.dk Skemaet er tænkt som et værktøj

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Glostrup kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Glostrup kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:glostrup kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Glostrup kommune Kontaktperson Mark Jacobsen Tlf. nr. 43236279 Mail.: mark.jacobsen@glostrup.dk Skemaet er tænkt som et

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Hvidovre kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Hvidovre kommune fra:hvidovre kommune fra: Hvidovre kommune Kontaktperson Søren Ethelberg Tlf. nr. 36393811 Mail.: set@hvidovre.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr.

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Helsingør kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Helsingør kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:helsingør kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Helsingør kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Furesø kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Furesø kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:furesø kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Furesø kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune Tårnby Dragør kommune Side 1 af 14 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune Kontaktperson Kirsten Bach Tlf. nr. 3247 1448 Mail.: Kbc.sf@taarnby.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Bornholm kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Bornholm kommune Bornholm kommune Side 1 af 15 sider. Bornholm kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Egedal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Egedal kommune Egedal kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Egedal kommune Kontaktperson Hans Nordskov Hansen Tlf. nr. 72596451 Mail.: hans.hansen@egekom.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Allerød kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Allerød kommune Allerød kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Allerød kommune Kontaktperson Gitte Overgaard Tlf. nr. 4810 0244 Mail.: Giov@alleroed.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Rudersdal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Rudersdal kommune Rudersdal kommune Side 1 af 13 sider. Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune dok

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune dok Tårnby Dragør kommune dok. 1996007 Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune dok. 1996007 Kontaktperson Kirsten Bach Tlf. nr. 3247 1448 Mail.: Kbc.sf@taarnby.dk Skemaet

Læs mere

Kommunens tekst forventes indsat i de hvide felter. Felterne udvides efterhånden som der skrives.

Kommunens tekst forventes indsat i de hvide felter. Felterne udvides efterhånden som der skrives. Side 1 af 13 sider. Gribskov kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om rammeaftaler m.v.

Læs mere

Der forventes kun tekst på de områder hvor der i forhold til sidste år har været ændringer.

Der forventes kun tekst på de områder hvor der i forhold til sidste år har været ændringer. Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Halsnæs kommune Kontaktperson Else Petersen Tlf. nr. 60230709 Mail.: elpe@halsnaes.dk Skemaet er tænkt et værktøj til brug ved udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj,

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Albertslund kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Albertslund kommune Albertslund kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Albertslund kommune Kontaktperson Lisa Overgaard Jesper Bergenholttz 43 68 65 50 Tlf. nr. 43 68 61 06 Mail.: Lisa.Overggard@albrtslund.dk

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Rudersdal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Rudersdal kommune 1 af 11 sider. Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om rammeaftaler m.v. på

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Frederiksberg kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Frederiksberg kommune Frederiksberg kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Frederiksberg kommune Kontaktperson Det sociale voksenområde: Claus Jarset Tlf. nr. 3821 5040 Mail.: clja01@frederiksberg.dk Skemaet

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Region Hovedstaden - Psykiatri

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Region Hovedstaden - Psykiatri Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:region Hovedstaden - Psykiatri Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Region Hovedstaden - Psykiatri Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Fredensborg kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Fredensborg kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Fredensborg kommune Kontaktperson Martin Kjellberg Ishøy Tlf. nr. 72 56 51 38 Mail.: maki@fredensborg.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Albertslund kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Albertslund kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:albertslund kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Albertslund kommune Kontaktperson Line Friis Brorholt/ Unna Scherer Tlf. nr. 43686155/ 43686404 Mail.: Line.friis.brorholt@albertslund.dk

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Halsnæs kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Halsnæs kommune Halsnæs kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Halsnæs kommune Kontaktperson Stig Hjermind Tlf. nr. 24985493 Mail.: sthj@halsnaes.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Lyngby-Taarbæk kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Lyngby-Taarbæk kommune Lyngby-Taarbæk kommune Side 1 af 13 sider. Lyngby-Taarbæk kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Ishøj/Vallensbæk kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Ishøj/Vallensbæk kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:ishøj/vallensbæk kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Ishøj/Vallensbæk kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Hillerød kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Hillerød kommune Hillerød kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Hillerød kommune Kontaktperson Mette M. Skovbo Tlf. nr. 72321111 Mail.: mesk@hillerod.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Høje-Taastrup kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Høje-Taastrup kommune Høje-Taastrup kommune Side 1 af 14 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Høje-Taastrup kommune Kontaktperson Pernille Petersen Tlf. nr. 43591821 Mail.: pernillepet@htk.dk Skemaet er tænkt som et værktøj

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Høje Taastrup kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Høje Taastrup kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:høje Taastrup kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Høje Taastrup kommune Kontaktperson Pernille Petersen Tlf. nr. 43591821 Mail.: pernillepet@htk.dk Skemaet er tænkt

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Side 1 af 11 Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Frederikssund kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Egedal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Egedal kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:egedal kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Egedal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Helsingør kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Helsingør kommune Helsingør kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Helsingør kommune Kontaktperson Elsa Undén Hende Tlf. nr. 49283258 Mail.: euh43@helsingor.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug

Læs mere

Der forventes kun tekst på de områder hvor der i forhold til sidste år har været ændringer.

Der forventes kun tekst på de områder hvor der i forhold til sidste år har været ændringer. Side 1 af 11 Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Hillerød kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Glostrup kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Glostrup kommune Glostrup kommune Side 1 af 13 sider. Glostrup kommune Kontaktperson Social Service: Johan Kroesen PPR: Søren Post Mail.: johan.kroesen@glostrup. dk Soren.post@glostrup.dk Tlf. nr. Skemaet er tænkt som

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Hvidovre kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Hvidovre kommune Hvidovre kommune Side 1 af 14 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Hvidovre kommune Kontaktperson Morten Blicher/Heidi Hviid Tlf. nr. 36393734/36393292 Mail.: mbh@hvidovre.dk Skemaet er tænkt som et

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Frederikssund kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Frederikssund kommune Frederikssund kommune Side 1 af 15 sider. Frederikssund kommune Kontaktperson Pernille Foged Tlf. nr. 47351407 Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Brøndby kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Brøndby kommune Brøndby kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Brøndby kommune Kontaktperson Neel Lind Tlf. nr. 43282619 Mail.: negli@brondby.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Rødovre kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Rødovre kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Rødovre kommune Kontaktperson Christian Hjorth Tlf. nr. 3637 7549 Mail.: Rk@rk.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr.

Læs mere

Notat. Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte voksne og specialundervisning

Notat. Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte voksne og specialundervisning Notat Til: Social- og Seniorudvalget Vedrørende: Rammeaftalen 2011 Bilag: - Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte voksne og specialundervisning på voksen Hørsholm

Læs mere

Notat. Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte børn og unge og specialundervisning på børneområdet

Notat. Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte børn og unge og specialundervisning på børneområdet Notat Til: Børne og Sundhedsudvalget Vedrørende: Rammeaftalen 211 Bilag: - Hørsholm s informationer til Rammeaftalen 211 på området for udsatte børn og unge og specialundervisning på børneområdet Hørsholm

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Gentofte kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Gentofte kommune Gentofte kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Gentofte kommune Kontaktperson Jeanette Poulsen Tlf. nr. 3998 4071 Mail.: jeap@gentofte.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Herlev kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Herlev kommune Herlev kommune Side 1 af 14 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Herlev kommune Kontaktperson Kenneth Engstrøm Tlf. nr. 44526080 Mail.: kenneth.engstrom@herlev.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Lyngby-Taarbæk kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Lyngby-Taarbæk kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:lyngby-taarbæk kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Lyngby-Taarbæk kommune Kontaktperson Børn: Jørn Unnerup Voksne: Mette Marie Juul Tlf. nr. 4597 3087 4597 3326 Mail.:

Læs mere

EFTERSPØRGSEL Kontaktperson:

EFTERSPØRGSEL Kontaktperson: Indledning Side 1. Talbilag til kommunens redegørelse til regionen d. 1. maj 2008 Kommune: Kontaktperson: Michael Mogensen Tlf. nr. Mappen indeholder følgende ark: Paragraf 20 stk 2 Undervisning på døgn

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: FuresØ kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: FuresØ kommune FuresØ kommune Side 1 af 13 sider. FuresØ kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om rammeaftaler

Læs mere

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen.

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen. Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra:fredensborg Kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Fredensborg Kommune Kontaktperson Martin Kjellberg Ishøy Tlf. nr. 72 56 51 38 Mail.: maki@fredensborg.dk Skemaet er

Læs mere

EFTERSPØRGSEL Kontaktperson: Tabita Sonne-Dalsø Tlf. nr

EFTERSPØRGSEL Kontaktperson: Tabita Sonne-Dalsø Tlf. nr Indledning Side 1. Talbilag til kommunens redegørelse til regionen d. 1. maj 2008 Kommune: Kontaktperson: Tabita Sonne-Dalsø Tlf. nr. 4477 2817 Mappen indeholder følgende ark: Paragraf 36 Klub til børn

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Københavns kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Københavns kommune Københavns kommune Side 1 af 14 sider. Københavns kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Ballerup kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Ballerup kommune Ballerup kommune Side 1 af 15 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Ballerup kommune Kontaktperson Tabita Sonne-Dalsø Tlf. nr. 4477 2817 Mail.: tsd@balk.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved

Læs mere

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen.

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen. Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra:helsingør kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Helsingør kommune Kontaktperson Elsa Undén Hende Tlf. nr. 49283258 Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Rødovre Kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Rødovre Kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Rødovre Kommune Kontaktperson Christian Hjorth Tlf. nr. 36377549 Mail.: rk@rk.dk (att. Christian Hjorth) Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse

Læs mere

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen.

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen. Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Hillerød Kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Hillerød Kommune Kontaktperson Stine Bøgebjerg Hansen Tlf. nr. 7232 3500 Mail.: sbh@hillerod.dk Skemaet er tænkt som et

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Furesø Kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Furesø Kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Furesø Kommune Kontaktperson Karina Paludan Meyer Mette Hammer Sørensen Tlf. nr. 72 35 5604 72 35 4814 Mail.: kpm@furesoe.dk mhs@furesoe.dk Skemaet er tænkt som et værktøj

Læs mere

Der forventes kun tekst på de områder hvor der i forhold til sidste år har været ændringer.

Der forventes kun tekst på de områder hvor der i forhold til sidste år har været ændringer. Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:gribskov kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Gribskov kommune Kontaktperson Jeanette Nina de Mailly Tlf. nr. 7249 6630 Mail.: jndma@gribskov.dk Skemaet er tænkt som

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Gladsaxe kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Gladsaxe kommune Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Gladsaxe kommune Kontaktpersoner Rikke Bøllingtoft Cruse Majbritt Normann Nielsen Tlf. nr. Tlf. nr. 39 57 53 79 39 57 55 80 Mail: Rikke Bøllingtoft/GLKOM/D K Mail: ph@gladsaxe.dk

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra Tårnby kommune. Fremgangsmåde ved opgørelse af efterspørgsel:

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra Tårnby kommune. Fremgangsmåde ved opgørelse af efterspørgsel: Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra Tårnby kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra Tårnby kommune Tårnby kommune Kontaktperson Camilla Bruun Tlf. nr. 3247 1111 Mail.: kommunen@taarnby.dk Nærværende rammeaftale

Læs mere

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen.

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen. Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra Halsnæs Kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Halsnæs kommune Kontaktperson Else Petersen Tlf. nr. 60230709 Mail.: elpe@halsnaes.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Bornholms Regionskommune

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Bornholms Regionskommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra:bornholms Regionskommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Bornholms Regionskommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Københavns kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Københavns kommune Københavns kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Københavns kommune Kontaktperson Camila Kejser Tlf. nr. 33 66 42 93 Mail.: camila@buf.kk.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug

Læs mere

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen.

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen. Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra:rudersdal kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af

Læs mere

Lyngby-Taarbæk kommune

Lyngby-Taarbæk kommune XYtva Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra:lyngby-taarbæk kommune XYtva Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Lyngby-Taarbæk kommune Kontaktperson Vedr. 20-67: Jørn Unnerup Tlf. nr. 4597 3087 Mail.: jun@ltk.dk Skemaet

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Gladsaxe kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Gladsaxe kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Gladsaxe kommune Kontaktperson Generelt Generelle kommentarer til rammeaftalen 39 57 55 75 39 57 53 33 PH@gladsaxe.dk marith@gladsaxe.dk Dorte Knudsen (voksen) Mads Thorning

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Fredensborg kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Fredensborg kommune Fredensborg kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Fredensborg kommune Kontaktperson Martin Ishøy 72565138 Mail.: maki2fredensborg.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved

Læs mere

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen.

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen. Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra:københavns kommune, Socialforvaltningen Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Københavns kommune, Socialforvaltningen Kontaktperson Solvejg Aaberg Sørensen Tlf. nr. 33 17 37

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud udgøres af sociale tilbud, specialundervisningstilbud og sikrede afdelinger.

Lands- og landsdelsdækkende tilbud udgøres af sociale tilbud, specialundervisningstilbud og sikrede afdelinger. BILAG 4: UDVIKLINGSTENDENSER INDENFOR LANDS- OG LANDSDELSDÆKKENDE TILBUD Lands- og landsdelsdækkende tilbud udgøres af sociale tilbud, specialundervisningstilbud og sikrede afdelinger. SOCIALE TILBUD Målgrupperne

Læs mere

Talbilag til kommunens redegørelse til regionen d. 1. maj Kommune: Tlf. nr.

Talbilag til kommunens redegørelse til regionen d. 1. maj Kommune: Tlf. nr. J. nr. 00.01.00P27 Sag: 2007/0001777-004 Indledning Side 1. Talbilag til kommunens redegørelse til regionen d. 1. maj Kommune: Gladsaxe Kontaktperson: Rasmus Bækgaard (voksenområdet), Ninna Thomsen (børneområdet)

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Albertslund Kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Albertslund Kommune Albertslund Kommune Albertslund Kommune Kontaktperso n Line Friis Brorholt/Cec ilie Engell Tlf. nr. 43686115/43686 525 Line.friis.brorholt@albertslund.dk/cecilie.engell@alb Mail.: ertslund.dk Skemaet er

Læs mere

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen.

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen. Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra:brøndby kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Brøndby kommune Kontaktperson Margarita Christensen Tlf. nr. 43282623 Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved

Læs mere

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen.

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen. Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra Gentofte Kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Gentofte kommune Kontaktperson Jeanette Poulsen Tlf. nr. 3998 4071 Mail.: jeap@gentofte.dk Skemaet er tænkt som et værktøj

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Glostrup kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Glostrup kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra:glostrup Kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Glostrup kommune Kontaktperson Edda Heinskou Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Rammeaftale 2010. Forslag. for Social- og specialundervisningsområdet. Del B: Beskrivende del

Rammeaftale 2010. Forslag. for Social- og specialundervisningsområdet. Del B: Beskrivende del Forslag Rammeafe 2010 for Social- og specialundervisningsområdet Albertslund Allerød Ballerup Bornholm Brøndby Dragør Egedal Fredensborg Frederiksberg Frederikssund Furesø Gentofte Gladsaxe Glostrup Gribskov

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Bornholms Regionskommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Bornholms Regionskommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Bornholms Regionskommune Kontaktperson Lise Dandanell Jørgensen Tlf. nr. 56921265 Mail.: Lise.Dandanell.Joergensen@brk.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Maj 2015 Indhold Indledning... 3 Samlet kapacitet og belægning på de lands- og landsdelsdækkende

Læs mere

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Januar 2018

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Januar 2018 Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i 2018 Januar 2018 Indledning Danske Regioner har frem til 2014 hvert år udgivet en opgørelse over regionernes aktiviteter på social- og

Læs mere

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Januar 2019

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Januar 2019 Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i 2019 Januar 2019 Indledning Danske Regioner udgiver hvert år en opgørelse over regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet.

Læs mere

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Marts 2013

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Marts 2013 0 4 0 0 0 0 00 00 8 0000 490 0 00 0 3 0 Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i 2013 Marts 2013 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Kapitel 1. De samlede aktiviteter på socialområdet...

Læs mere

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i April 2014

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i April 2014 0 4 0 0 8 4 0 0 0 49 3 00 02 0 Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i 2014 April 2014 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Kapitel 1. De samlede aktiviteter på socialområdet...

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel April 2017 Indhold Resumé... 3 1. Indledning... 5 2. Samlet kapacitet og belægning

Læs mere

Regionernes aktiviteter på socialog specialundervisningsområdet i 2009

Regionernes aktiviteter på socialog specialundervisningsområdet i 2009 Regionernes aktiviteter på socialog specialundervisningsområdet i December Indholdsfortegnelse Indledning. 3 Kapitel 1. De samlede aktiviteter.. 4 1.1 Kapaciteten.. 4 1.2 Driftsomkostninger.. 4 1.3 Anlægsomkostninger..

Læs mere

Notat. Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte børn og unge og specialundervisning på børneområdet

Notat. Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte børn og unge og specialundervisning på børneområdet Notat Til: Børne og Sundhedsudvalget Vedrørende: Rammeaftalen 211 Bilag: - Hørsholm s informationer til Rammeaftalen 211 på området for udsatte børn og unge og specialundervisning på børneområdet Hørsholm

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Gribskov Kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Gribskov Kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Gribskov Kommune Kontaktperson Jeanette de Mailly Tlf. nr. 7249 6630 Mail.: jndma@gribskov.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen

Læs mere

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Maj 2017

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Maj 2017 Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i 2017 Maj 2017 Indledning Danske Regioner har frem til 2014 hvert år udgivet en opgørelse over regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet.

Læs mere

EFTERSPØRGSEL Kontaktperson: Solvejg Aaberg Sørensen

EFTERSPØRGSEL Kontaktperson: Solvejg Aaberg Sørensen Indledning Side 1. Talbilag til kommunens redegørelse til regionen d. 1. maj 2008 Kommune: Kontaktperson: Solvejg Aaberg Sørensen Tlf. nr. 33 17 37 05 Mail: QL87@sof.kk.dk Mappen indeholder følgende ark:

Læs mere

BILAG Udviklingsstrategi 2013

BILAG Udviklingsstrategi 2013 BILAG Udviklingsstrategi 2013 Bilag...2 Bilag 1: Tilbud omfattet af Udviklingsstrategien...2 Bilag 2: Særlige forhold...3 Bilag 3: Tendenser og behov...6 Bilag 4: Procedurer for koordinering af lands og

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Maj 2016 Indhold Indledning... 3 Samlet kapacitet og belægning på de lands- og landsdelsdækkende

Læs mere

Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Målgruppe: Hovedvægt på

Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Målgruppe: Hovedvægt på Indledning Side 1. Talbilag til kommunens redegørelse til regionen d. 1. maj Kommune: Kontaktperson: Edda Heinskou Tlf. nr. 4323 6279 edda.heinskou@glostrup.dk Overskrifter på de enkelte ark. Opdeling

Læs mere

Svendborg Kommunes redegørelse 2007 til brug for rammeaftalen på specialundervisningsområdet i region Syddanmark

Svendborg Kommunes redegørelse 2007 til brug for rammeaftalen på specialundervisningsområdet i region Syddanmark Svendborg Kommunes redegørelse 2007 til brug for rammeaftalen på specialundervisningsområdet i region Syddanmark Dette skema omfatter kommunens forventninger til forbrug af pladser på de specialundervisningstilbud,

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Hvidovre Kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Hvidovre Kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra:hvidovre Kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Hvidovre Kommune Kontaktperson Allan Christiansen, (specialundervisning). Morten BlicherHansen (det sociale område) Tlf.

Læs mere

Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Tilbuddets navn: I Helårspladser Ramme- Målgruppe: Hovedvægt på

Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Tilbuddets navn: I Helårspladser Ramme- Målgruppe: Hovedvægt på Indledning Side 1. Talbilag til kommunens redegørelse til regionen d. 1. maj 2008 Kommune: Kontaktperson: Tabita Sonne-Dalsø Overskrifter på de enkelte ark. Opdeling i Kommunen som driftsherre for det

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Februar 2013 Indhold Indledning... 3 Samlet kapacitet og belægning på de lands-

Læs mere

Bilag 2 Udviklingsstrategi i Rammeaftale 2018

Bilag 2 Udviklingsstrategi i Rammeaftale 2018 Bilag 2 sstrategi i Rammeaftale 2018 i kapacitet og belægning i styper fordelt på målgrupper i sstrategien 2018 Kommuner i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden 2018 1 Bilag 2 sstrategi i Rammeaftale

Læs mere

Tilbuddets navn: I Helårspladser Belagt me- UDBUD. Målgruppe: Hovedvægt på

Tilbuddets navn: I Helårspladser Belagt me- UDBUD. Målgruppe: Hovedvægt på Indledning Side 1. Talbilag til kommunens redegørelse til regionen d. 1. maj Kommune: Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Kontaktperson: Elsa Undén Hende 49283258 euh43@helsingor.dk Overskrifter

Læs mere

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen.

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen. Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Herlev kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Herlev kommune Kontaktperson Randi Westergaard Tlf. nr. 44526025 Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens

Læs mere

Del 2. Behov for og forventet forbrug af tilbud i 2011. Opbygning

Del 2. Behov for og forventet forbrug af tilbud i 2011. Opbygning Del 2. Behov for og forventet forbrug af tilbud i 2011 I denne del skal der svares på: Overordnede spørgsmål vedr. kommunens rolle som efterspørger af tilbud set i forhold til foregående år (2009/2010)

Læs mere

Skema til brug for rbelægnings oplysninger Indledning Side 1 af 17 sider. BELÆGNING.

Skema til brug for rbelægnings oplysninger Indledning Side 1 af 17 sider. BELÆGNING. Skema til brug for rbelægnings oplysninger Indledning Side 1 af 17 sider. Skema sæt til kommunens oplysniner om belægning Kommune: Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Kontaktperson: Jeanette

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 8 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. april 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges opfølgning pr. 30. april 2015

Læs mere