Referat. til møde i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. til møde i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet"

Transkript

1 Sundhed 4. september 2017 /kjor Refer til møde i kl. 12:00 i VIA University College, Hedeager 2, 8200 Aarhus N, lokale Mødet afholdes kl Der er bestilt sandwich, kaffe/te og frugt.

2 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Slutprodukter af stregiprocessen (OT) (15 min. - kl ) 1 2 Proces for det videre stregiarbejde (OT) (5 min. - kl ) 2 3 Grundfortælling for AU-RM-VIA-samarbejdet (OT) (80 min. - kl ) 4 4 Evaluering af døgnseminaret (LBN) (10 min. - kl ) 6 5 Region Midtjyllands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond (OT) (5 min ) 7 6 Orientering om endelig vision og stregisk grundlag for medicinuddannelsen (LBN) (5 min. - kl ) 8 7 Orientering fra parterne (LB/OT/AL) 9 8 Eventuelt 10 9 Deltagere 11

3 1 1. Slutprodukter af stregiprocessen (OT) (15 min. - kl ) Det indstilles, LUR drøfter, om de planlagte to dokumenter - stregipapir og partnerskabsaftale - svarer til LURs forventninger til slutprodukter af stregiprocessen, og om den skitserede form og indhold i de to dokumenter kan godkendes som udgangspunkt for det videre arbejde. Ved stregiprocessens start blev endemålet for processen formuleret som "... LUR i 2018 kan vedtage en stregi for samarbejdet om forskning, uddannelse og udvikling og med en fornyet beskrivelse af organiseringen af et integreret samarbejde, der understøtter stregiens ambitioner". I forbindelse med indgåelsen af den nuværende interimhovedaftale (vedlagt) blev det desuden besluttet, hovedaftalen skal revideres efter 1½ år. I løbet af det næste halve år skal de fælles rammedokumenter formuleres, og de skal afspejle de forventninger, LUR har til det fremadrettede samarbejde. Sekretariet arbejder pt. ud fra en forventning om, processen munder ud i, der til sommeren 2018 foreligger: Stregipapir for samarbejdet bestående af en stregi, inkl. 3-5 indssområder for henholdsvis forsknings- og uddannelsesområdet. Partnerskabsaftale, der beskriver de mere formelle rammer for samarbejdet (organisering, samarbejdsfelt mv.) Opderede kommissorier for udvalgene i samarbejdet. I tilknytning til ovenstående dokumenter vil der i løbet af efteråret blive formuleret en grundfortælling, der er den fortælling, som alle interessenter kan dele og identificere sig i. Grundfortællingen er den underliggende fortælling, som sikrer en fælles forståelse af, hvem vi er, og hvad vi i fællesskab arbejder for opnå. Grundfortællingen skal som sådan ikke genfortælles hele tiden, men skal udgøre det fundament, som den interne og eksterne kommunikion om samarbejdet tager afsæt i. Der er indgået aftale med konsulentbureauet Mensch, som skal bistå LUR i arbejdet med formulere grunfortællingen, jf. punkt 3. Det bemærkes, hovedaftalen planlægges ersttet af en partnerskabsaftale i stedet for en ny hovedaftale. Dette skyldes, aftalen ikke forventes indholde rent juridiske elementer, og betegnelsen "partnerskabsaftale" derfor findes mere dækkende.

4 2 I vedlagte bilag er planlagt form og indhold i henholdsvis stregipapir og hovedaftale nærmere beskrevet. Det indstilles, LUR drøfter, om de planlagte to dokumenter svarer til LURs forventninger til slutprodukter af stregiprocessen, og om den skitserede form og indhold i de to dokumenter kan godkendes som udgangspunkt for det videre arbejde. LUR godkendte, slutprodukterne af stregiprocessen er hhv. en grundfortælling, et stregipapir og et aftaledokument, inkl. kommissorier. Form, indhold og omfang af stregipapiret blev drøftet, herunder hvorvidt stregien primært skal udstikke de overordnede stregiske linjer, eller om den også skal beskrive konkrete indssområder. Det blev foreslået, en model kunne være holde stregien på et overordnet niveau og supplere den med fx årlige handleplaner, hvor der på baggrund af stregien udpeges indssområder for den kommende periode. Der blev på mødet udtrykt enighed om, stregien skal være kortftet og samtidig tilpas fyldig, så den kan forstås. Det blev bemærket, det er godt med fokus på både "forskning" og "uddannelse", men "klinisk praksis" også er et element. Relionen mellem en partnerskabsaftale/hovedaftale og de eksisterende delaftaler blev kort drøftet. Bilag AU-RM-VIA hovedaftale_underskrevet_10 februar 2017 Slutprodukter af stregiprocessen_3. juli Proces for det videre stregiarbejde (OT) (5 min. - kl ) Det indstilles, orienteringen om den videre proces tages til efterretning.

5 3 Døgnseminaret den juni 2017 var starten på en længere stregiproces, der skal løbe hen over det næste års tid. Processen forventes, jf. punkt 1, munde ud i, der til sommeren 2018 foreligger: Stregipapir for samarbejdet bestående af en stregi, inkl. 3-5 indssområder for henholdsvis forsknings- og uddannelsesområdet. Partnerskabsaftale, der beskriver de mere formelle rammer for samarbejdet (organisering, samarbejdsfelt mv.) Opderede kommissorier for udvalgene i samarbejdet. Herudover udarbejdes en grundfortælling, én enkelt sætning, der sammenfter essensen af grundfortællingen og et navn til samarbejdet. Det er LUR, der med hjælp fra konsulentbureauet Mensch, har ansvaret for udarbejdelse af grundfortællingen og den vision, som er indeholdt heri, mens arbejdet med udarbejdelse af stregi og indssområder for henholdsvis forsknings- og uddannelsessamarbejdet forankres i de to koordinionsudvalg. Oplæggene til henholdsvis grundfortælling/vision (LUR) og stregi/indssområder (koordinionsudvalgene) udarbejdes i regi af de tre udvalg i løbet af efteråret med henblik på blive præsenteret på et afsluttende seminar den 8. januar Formålet med arrangementet i januar er forene og kvalitetssikre de tre oplæg. Sekretariet udarbejder pba. af input fra seminardeltagerne det endelige stregipapir, som forelægges LUR til godkendelse ultimo januar 2018 med henblik på godkendelse af, papiret sendes i høring i løbet af foråret Parallelt med udarbejdelsen af stregipapiret vil sekretariet udarbejde forslag til partnerskabsaftale mellem AU, RM og VIA, der skal erstte den nuværende hovedaftale. Første udkast til partnerskabsaftale forelægges LUR på mødet den 13. november 2017 med henblik på drøftelse af særligt den fremtidige organisering af samarbejdet. Endeligt forslag til partnerskabsaftale forelægges LUR til godkendelse ultimo januar Partnerskabsaftalen sendes sammen med stregipapiret i høring i foråret Der vil undervejs i processen ske en løbende kommunikion ud til relevante parter i de tre organisioner for skabe opmærksomhed om og gennemsigtighed i processen. Der vil herunder blive opfordret til, fx forsknings- og uddannelsesudvalg på hospitalerne melder eventuelle forslag til konkrete indssområder ind til repræsentanterne i koordinionsudvalgene, så disse kan blive taget med i udvalgenes arbejde. Det indstilles, LUR tager tids- og procesplanen til efterretning. Tids- og procesplanen blev godkendt.

6 4 Bilag Tids- og procesplan_5. juli Grundfortælling for AU-RM-VIA-samarbejdet (OT) (80 min. - kl ) Det indstilles, LUR i samarbejde med Mensch kvalificerer og prioriterer indholdet i de 6 bud på visioner for AU-RM-VIA-samarbejdet, som blev præsenteret på døgnseminaret i juni. Kreiv partner ved Mensch, Frederik Preisler præsenterede på døgnseminaret i juni konceptet med en grundfortælling. Der er efterfølgende indgået aftale med Mensch om udarbejde en grundfortælling for AU-RM-VIA-samarbejdet. Frederik Preisler deltager på mødet og faciliterer en workshop, der skal sikre, Mensch får de nødvendige input til, de frem mod LURs møde den 13. november kan fremlægge et første udkast til grundfortælling. Mensch har til opgave facilitere processen samt få essensen af drøftelserne med AU, RM og VIA kogt ned til dels en grundfortælling, dels en enkelt sætning, der kan anvendes i den fremadrettede interne og eksterne kommunikion om samarbejdet. Udarbejdelse af en grundfortælling har dog også et andet formål end det rent kommunikive. Det er forventningen, processen i sig selv vil bidrage til, AU, RM og VIA får skabt en fælles forståelse for, hvad der er kernen i samarbejdet, hvad der er den overordnede ambition, og hvilken retning parterne i fællesskab ønsker bevæge sig i. Dette er et vigtigt fundament få skabt for kunne lykkes med de stregiske ssninger, som de tre organisioner i fællesskab skal arbejde med hen over den kommende årrække. Vedhæftet er en kort beskrivelse af, hvad der forstås ved en grundfortælling. Frederik Preisler vil som introduktion til workshoppen yderligere uddybe, hvordan grundfortællingen forventes skulle bringes i anvendelse og understøtte det fremadrettede samarbejde mellem AU, RM og VIA. Mensch har på forhånd fået tilsendt de 6 gruppepræsentioner, som blev fremlagt på døgnseminaret. Det indstilles, LUR på mødet aktivt bidrager til kvalificere og prioritere indholdet i præsentionerne med henblik på få indkredset, hvilke elementer der skal være indeholdt i den endelige grundfortælling.

7 5 Frederik Preisler gengav i korte træk, hvad formålet med en grundfortælling er, og hvordan den supplerer den stregi, der skal laves for AU-RM-VIA-samarbejdet. Grundfortællingen skal være kort og præcis og opsummere stregien, som ifølge hans anbefaling derimod bør have et noget større omfang set i lyset af kompleksiteten af det område, stregien skal dække. I modsætning til stregien skal grundfortællingen ikke være faktuel, men skal formuleres lyrisk/poetisk, da formålet er vække interesse hos en meget bred modtagergruppe, som i udgangspunktet ikke er særligt interesseret i området. Medlemmerne af LUR var som forberedelse til mødet blevet bedt om overveje, hvad der for dem se er de 3 væsentligste ting, som kan uddrages af de 6 gruppepræsentioner fra døgnseminaret. Der blev bl.a. fremhævet følgende pointer: Det skal være tydeligt, hvad endemålet for vores indss er - hvem/hvad har gavn af, AU, RM og VIA samarbejder, og hvad er samarbejdet svaret på? Parterne vil gerne have et snævert og forpligtende samarbejde - vi skal finde fællesmængden og gevinstoptimere her, men vi skal ikke samarbejde om alt. Vi skal sikre, stregien får tilstrækkelig flyvehøjde, og den rent faktisk bliver oms til handling. Internionalisering er vigtig - det handler om dynamikken mellem os og udlandet og om både gøre os traktive ifht. rekruttering af udenlandsk arbejdskraft, men også uddanne medarbejdere, som udlandet er interesseret i rekruttere og samarbejde med. Vi skal således også sørge for brande os på de gode kompetencer, vi får genereret. Hvis vi skal være internionale, så er det fordi, vi har nogle faglige kvaliteter, som andre også kan bruge - også uden for Danmarks grænser. Det handler både om institutionssamarbejde og udvikling af behandling. Fokus er ikke kun på pienten, men også på sundhed i et samfundsperspektiv. Viljen til og forpligtelsen i samarbejdet er vigtig og kom tydeligt til udtryk i gruppepræsentionerne - vi vil et forpligtende samarbejde, og vi anser det ikke kun som en mulighed, men som forpligtelse over for samfundet. Det er en forpligtelse, vi som tre store aktører i sundhedsvæsenet samarbejder om skabe det bedste sundhedsvæsen. Vi har nogle kendte fællesmængder i dag og forventer kunne identificere andre oplagte fællesmængder - det er den plform, vi skal arbejde videre ud fra, og vi skal lade samarbejdet vokse herfra. Fx er uddannelse og livslang læring en nurlig plform for vores samarbejde. Det handler både om skabe, formidle og anvende viden. Vi er ligeværdige, men ikke ens. Vi har et stort potentiale ifht. tværgående forskningssamarbejde på tværs af institutionerne - vi skal styrke området mere, herunder hjælpe de relevante medarbejdere til finde hinanden. Det er vigtigt, vi kan brande os udadtil, hvis vi skal kunne stå os i konkurrencen - det er derfor også vigtigt finde et navn, der fungerer både i dansk og internional kontekst.

8 6 Hvordan gør vi os stærke, både der hvor vi er ens, og der hvor vi er forskellige? Det er vigtigt, vi formår koble uddannelsesdelen sammen med forskningsdelen. Viljen til vinde skal være tydelig. Vi skal brede formålet med forskning ud - forskningen skal ikke udelukkende gavne pientbehandlingen og handler ikke kun om hurtig implementering af ny viden. Det handler også om gøre os traktive som uddannelsessted, arbejdsplads og samarbejdspartner, herunder også for erhvervslivet. Et forslag kunne være, vi kobler os op på FNs mål for bæredygtig sundhed. Det med fokus på samfundsperspektivet er vigtigt - deri ligger en anbefaling til vores sundhedsprofessionelle om ikke blot sikre deres faglige kompetencer, men også være proaktive og ansvarlige i forhold til sikre sundhed i et samfundsperspektiv. Vi skal ikke blot have fokus på det, der er i pipeline, men have et bredere og længere sigte med vores samarbejde. LUR blev desuden bedt om give bud på, hvad det er for et problem, AU-RM-VIAsamarbejdet skal være med til løse. Hertil blev der bl.a. peget på bæredygtigheden i vores sundhedsvæsen som en brændende plform, ligesom også den øgede internionale konkurrence blev fremhævet. Bilag Grundfortælling_3. juli Evaluering af døgnseminaret (LBN) (10 min. - kl ) Det indstilles, LUR evaluerer døgnseminaret. AU, RM og VIA var den juni 2017 på døgnseminar for drøfte det fremtidige samarbejde mellem parterne (program vedlagt). Deltagerkredsen var medlemmerne af LUR og de to koordinionsudvalg samt øvrige nøglepersoner fra VIA og AU. LUR bedes evaluere afviklingen af arrangementet, herunder: Tid, sted og deltagerkreds (døgnseminar, Golf Hotellet, antal/sammensætning) Program, oplægsholdere og gruppearbejde (flow, udbytte, faste grupper, pause)

9 7 Meriale (baggrundsmerialet forud for seminaret, merialet på bordene, skemaer) Udbytte (præsentionerne, efterfølgende refleksioner) Tilbagemeldingerne vil indgå i planlægningen af kommende arrangementer, særligt det afsluttende seminar i januar Døgnseminaret blev evalueret, og LUR udtrykte generelt stor tilfredshed med arrangementet. Særligt blev der lagt vægt på, seminaret gav anledning til, medarbejderne fra de tre organisioner blev introduceret til hinanden, og det blev bemærket, det var godt, medlemmerne fra alle tre udvalg i samarbejdet var inviteret med. Der var desuden tilfredshed med baggrundsmerialet udarbejdet til seminaret samt effektiv udnyttelse af tiden undervejs ved arrangementet. Herudover blev der peget på, inddragelsen af et fagpanel til vurdering af gruppepræsentionerne fungerede rigtig godt og i øvrigt bidrager til skabe transparens og legitimitet i projektet. Ved et kommende arrangement kan der med fordel inviteres oplægsholdere med fra udlandet for inddrage internionale perspektiver. Herudover bør der vælges en lokion, som giver gode rammer også for opbygning af de sociale relioner. Der blev fra flere sider udtrykt ønske om, der med jævne mellemrum afholdes lignende arrangementer, hvor medlemmerne fra alle tre udvalg bringes sammen. Det blev i den sammenhæng bemærket, det gensidige kendskab til hinandens organiioner endnu ikke er ret stort, og det blev derfor også aftalt, parterne på de kommende møder i LUR på skift skal give en præsention af egen organision. Bilag Program for døgnseminar den juni Region Midtjyllands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond (OT) (5 min ) Det indstilles det besluttes, hvorvidt Koncern HR fremadrettet skal have mulighed for ansø-

10 8 ge forskningsfonden. Region Midtjyllands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond yder økonomisk støtte til forskere på følgende hospitaler og enheder under Region Midtjylland: Aarhus Universitetshospital Hospitalsenheden Vest Hospitalsenhed Midt Regionshospitalet Randers Regionshospitalet Horsens Præhospitalet Social og Psykiri Defactum, Koncern Kvalitet Indkøb & Medicoteknik Forskningsfondens administrion har modtaget en anmodning fra Koncern HR om mulighed for også kunne ansøge forskningsfonden. Koncern HR er i lighed med øvrige stabsafdelinger såsom Defactum, Koncern Kvalitet, Region Midtjylland en afdeling, der bedriver praksisnær forskning til styrkelse af den sundhedsprofessionelles praksis til gavn for pienter og borgere i Region Midtjylland. LUR bedes beslutte, hvorvidt forskere fra Koncern HR skal have mulighed for ansøge forskningsfonden. LUR ønskede få en nærmere beskrivelse af, hvilken type af forskningsprojekter der foregår i regi af Koncern HR, og hvordan disse falder ind under kegorien "sundhedsvidenskabelig forskning". Punktet forelægges LUR på et kommende møde, når sagen er nærmere belyst. 6. Orientering om endelig vision og stregisk grundlag for medicinuddannelsen (LBN) (5 min. - kl ) Det indstilles, orienteringen tages til efterretning.

11 9 LUR drøftede på møde den 2. juni 2017 udkast til Vision og Stregisk Grundlag for medicinuddannelsen, som led i høringen heraf. Høringsrunden er afsluttet, og den endelige version af Vision og Stregisk Grundlag for medicinuddannelsen er vedhæftet til orientering. Næste skridt er nu, studienævnet for medicin påbegynder arbejdet med vurdere, i hvilket omfang den nuværende uddannelse skal tilpasses for leve op til visionen og stregien. Region Midtjylland udtrykte tilfredshed med det endelige visions- og stregipapir og kvitterede for, regionens kommentarer til den tidligere version af papiret er blevet hørt. Bilag Vision og Stregisk Grundlag_Medicin_endelig 7. Orientering fra parterne (LB/OT/AL) Det indstilles, orienteringen tages til efterretning. Kommunale repræsentanter i LUR og koordinionsudvalgene Kommunerne har meldt navne ind på de kommunale repræsentanter, der jf. den nye hovedaftale skal deltage i LUR- og koordinionsudvalgsmøderne som observører. Følgende kommunale repræsentanter er udvalgt: LUR: Jørgen Andersen, direktør i Syddjurs Kommune Koordinionsudvalget for Forskning: Anette Ørbæk Andersen, direktør i Ringkjøbing-Skjern Kommune Koordinionsudvalget for Uddannelse: Hans Henrik Gaardsø, direktør i Viborg Kommune

12 10 Personlig medicin Den 20. og 21. juni blev der afholdt bestyrelsesmøder i hhv. den nionale bestyrelse vedr. Personlig Medicin og den lokale AU/RM bestyrelse for det fælles genomdacenter. På mødet i bestyrelsen for det fælles AU/RM center blev der besluttet en række initiiver, som skal styrke og profilere det midtjyske samarbejde over for det nionale initiiv. Blandt andet skal der etableres en mere formel paraplyorganision inspireret af Neurocampus Aarhus modellen. Desuden skal bestyrelsen for Nionalt Genom Center inviteres til Aarhus, og Lars Bo Nielsen, Claus Thomsen, Ole Steen Nielsen og Kristjar Skajaa mødes den 25. august for drøfte programmet for dette møde. Doen for mødet med Nionalt Genom Center er ikke endeligt fastlagt, men den 21. september er booket foreløbigt. Dekanen orienterer om stus på disse initiiver. Steno Diabetes Center Drejebogen for Steno Diabetes Center Aarhus behandles sammen med aftalegrundlaget (bevillingsaftale og byggeaftale) politisk i Region Midtjylland i august måned og endelig på regionsrådets møde den 23. august I forlængelse heraf behandler Novo Nordisk Fondens bestyrelse merialet på deres møde den 5. september Intet til refer. 8. Eventuelt Eventuelle punkter bringes op. Intet til refer.

13 11 9. Deltagere Deltagere: Dekan Lars Bo Nielsen, Health, AU (formand) Prodekan Ole Steen Nielsen, Health, AU Institutleder Klavs Madsen, Institut for Folkesundhed, AU Institutleder Kristjar Skajaa, Institut for Klinisk Medicin, AU Sekretarischef Nete Dorff Ramlau-Hansen, Health, AU Chefkonsulent Maiken Rose Hjortbak, Health, AU Direktør Aase Lydiksen, VIA Sundhed Chefkonsulent Tina Kleis Madsen, VIA Sundhed Koncerndirektør Ole Thomsen, Direktionen, RM (formand) Koncerndirektør Christian Boel, Direktionen, RM Lægefaglig direktør Per Jørgensen, Psykiri og Social, RM Vicedirektør Mette Kjølby, Koncern Kvalitet, RM Sygeplejefaglig direktør Hanne Sveistrup Demant, RH Horsens, RM Lægefaglig direktør Jens Friis Bak, HE Vest, RM Lægefaglig direktør Lone Winther Jensen, RH Randers, RM Sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen, AUH, RM Lægefaglig direktør Claus Thomsen, AUH, RM Kontorchef Dorthe Klith, Sundhedsplanlægning, RM Specialkonsulent Krine Svane Jørgensen, Sundhedsplanlægning, RM Organisionskonsulent Kasper Bjørn, Koncern HR, RM (punkt 1-3) Kreiv partner Frederik Preisler, Mensch (punkt 1-3) Afbud: Prodekan Charlotte Ringsted, Health, AU Vicedirektør Rikke Skou Jensen, Sundhedsplanlægning, RM Direktør Jørgen Andersen, Syddjurs Kommune Intet til refer.

Sundhed. 29. september 2017 /STIWHI. Referat

Sundhed. 29. september 2017 /STIWHI. Referat Sundhed 29. september 2017 /STIWHI Referat af møde i Koordinationsudvalget for Forskning 11. september 2017 kl. 11:00 i VIA University College, Administrationsbygningen, Hedeager 2, 8200 Aarhus N, lokale

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok.

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok. Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 17. juni 2013 /KRIDRE Refer fra møde i Koordinionsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok. F3 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Referat. til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet

Referat. til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet Sundhed Viborg, den 9. februar 2017 /kjor Refer til mødet i kl. 08:00 i Aarhus Universitet, Nordre Ringgade 1, bygning 1431, Frandsensalen Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Ny hovedaftale - underskrivelse

Læs mere

Koncern HR, Stab. 7. november 2017 /THOCHT. Referat

Koncern HR, Stab. 7. november 2017 /THOCHT. Referat Koncern HR, Stab 7. november 2017 /THOCHT Referat til møde i Koordinationsudvalg for uddannelse 2. oktober 2017 kl. 11:30 i VIA University College, Administrationsbygningen, Hedeager 2, 8200 Aarhus N,

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 7. august 2014 /SANNBJ Refer fra mødet i Koordinionsudvalg for hospitaler og universitet 19. maj 2014 kl. 13:30 i Lokale 16, Olof Palmes Allé 15 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed 30. juni 2015 /ELSJOA Referat til møde i Koordinationsudvalg for hospitaler og universitet 26. maj 2015 kl. 15:30 i HL's mødelokale, Nørrebrogade 44 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 20. oktober 2014 /ELSJOA Refer til mødet i Koordinionsudvalg for hospitaler og universitet 10. september 2014 kl. 10:30 i Regionshuset Viborg, C2, kælderen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 9. januar 2014 /SANNBJ Refer til mødet i Koordinionsudvalg for hospitaler og universitet 4. december 2013 kl. 09:00 i Mødelokale 16 (stueetagen), Regionshuset Aarhus

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 23. maj 2014 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok 15

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 23. maj 2014 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok 15 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 2. juni 2014 /KRIDRE Refer til mødet i Koordinionsudvalg for folkesundhedsområdet 23. maj 2014 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok 15 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Region Midtjylland Referat til mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 24. februar 2014 kl. 13:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok.

Region Midtjylland Referat til mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 24. februar 2014 kl. 13:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok. Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 10. marts 2014 /KRIDRE Refer til mødet i Koordinionsudvalg for folkesundhedsområdet 24. februar 2014 kl. 13:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok. 13 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat. til møde i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet

Referat. til møde i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet Sundhed 29. juni 2017 /kjor Refer til møde i kl. 08:00 i Aarhus, Projektafdelingen for DNU, Hedeager 3, 8200 Aarhus N, mødelokale 1, st. tv. Mødet afholdes kl. 08.00-10.00. Der er bestilt kaffe, te, vand

Læs mere

22. maj 2017 /THOCHT. Referat

22. maj 2017 /THOCHT. Referat 22. maj 2017 /THOCHT Referat til møde i Koordinationsudvalg for uddannelse 27. marts 2017 kl. 12:00 i Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17, 8930 Randers NØ, mødelokale M3 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed 5. marts 2015 /ELSJOA Referat til møde i Koordinationsudvalg for hospitaler og universitet 26. januar 2015 kl. 12:00 i Olof Palmes Alle 15, lokale 13 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 1. marts 2013 kl. 09:00 12:00

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 1. marts 2013 kl. 09:00 12:00 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 11. marts 2013 /KRIDRE Refer fra møde i Koordinionsudvalg for folkesundhedsområdet 1. marts 2013 kl. 09:00 12:00 Koordinionsudvalg for folkesundhedsområdet 1. marts

Læs mere

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling Region Midtjylland Regionssekretariet 18. december 2015 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Til stede: Peder bang, Mona Anker, Holger Schildt Knudsen, Peter Hansen, Connie

Læs mere

Region Midtjylland. Referat

Region Midtjylland. Referat Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 14. december 2012 /KRIDRE Referat af mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 5. december 2012 kl. 13:00 i Regionshuset Århus, Olof Palmes Allé 15, Lok.

Læs mere

Referat. til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet

Referat. til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet Sundhed Viborg, den 9. januar 2017 /kjor Refer til mødet i kl. 12:30 i Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, Konference 1 Mødet afholdes i Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, Konference 1. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed 26. april 2017 /ELSJOA Referat af møde i Koordinationsudvalget for Forskning 20. marts 2017 kl. 11:45 i Aarhus Universitet, Nordre Ringgade 1, bygning 1431, lokale 021/023 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Side 1 af 5 Mødedeltagere: Lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital (Afbud) Sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen, Aarhus

Læs mere

Referat. til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet

Referat. til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet Sundhed Viborg, den 11. juni 2015 /katjor Referat til mødet i kl. 09:00 i AU, Frandsensalen, Nordre Ringgade 1, bygn. 1430, 1. sal (ind via rektorgangen), 8000 Aarhus Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 24. april 2014 /SANNBJ Refer til mødet i Koordinionsudvalg for hospitaler og universitet 10. marts 2014 kl. 11:00 i Olof Palmes Alle 15, Lokale 16 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat. til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet

Referat. til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet Sundhed Viborg, den 3. oktober 2016 /kjor Refer til mødet i kl. 08:00 i Aarhus Universitet - Frandsensalen, Nordre Ringgade 1, Bygning 1430, lokale 231 Mødet afholdes kl. 8.00-10.00. Der vil blive serveret

Læs mere

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 1. april 2016 kl. 13:00 i AUH, bygning 4, mødelokale 3, kælderen

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 1. april 2016 kl. 13:00 i AUH, bygning 4, mødelokale 3, kælderen Region Midtjylland Planlægning, AUH 11. april 2016 /LOUMOE Refer til møde i Koordinionsgruppen AUH 1. april 2016 kl. 13:00 i AUH, bygning 4, mødelokale 3, kælderen Indholdsfortegnelse Mødedeltagere Centerchef

Læs mere

Referat. til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet

Referat. til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet Sundhed Viborg, den 29. juni 2016 /katjor Referat til mødet i kl. 12:30 i Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, mødelokale B4, 1. sal Mødet afholdes kl. 12.30-14.00. Der vil blive serveret sandwich til

Læs mere

2. Formål 3. Ansvarsfordeling 4. Parter 5. Ledelsesstruktur

2. Formål 3. Ansvarsfordeling 4. Parter 5. Ledelsesstruktur Hovedaftale vedrørende samarbejde om forskning, talentudvikling, uddannelse og videnudveksling på sundhedsområdet mellem Faculty of Health Sciences (Health), Aarhus Universitet og Region Midtjylland 1.

Læs mere

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 25. november 2016 kl. 14:00 i AUH, bygning 4, mødelokale 3, kælderen

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 25. november 2016 kl. 14:00 i AUH, bygning 4, mødelokale 3, kælderen Region Midtjylland Planlægning, AUH 2. december 2016 /LOUMOE Refer til møde i Koordinionsgruppen AUH 25. november 2016 kl. 14:00 i AUH, bygning 4, mødelokale 3, kælderen Koordinionsgruppen AUH 25. november

Læs mere

Koncern HR, Stab. 13. december 2017 /THOCHT. Referat

Koncern HR, Stab. 13. december 2017 /THOCHT. Referat Koncern HR, Stab 13. december 2017 /THOCHT Referat af møde i Koordinationsudvalg for uddannelse 16. november 2017 kl. 11:00 i Aarhus Universitet, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C, bygning 1430, lokale

Læs mere

20. december Side 1

20. december Side 1 20. december 2016 Hovedaftale vedrørende samarbejde om forskning, udvikling og uddannelse på sundhedsområdet mellem Region Midtjylland, VIA University College, VIA Sundhed og Aarhus Universitet, Health

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 11. januar 2013 /THETOU Refer til mødet i Koordinionsudvalg for hospitaler og universitet 19. december 2012 kl. 08:30 i Mødelokale 1B, AUH Skejby Indholdsfortegnelse

Læs mere

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3.

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3. Region Midtjylland Planlægning, AUH 28. oktober 2016 /LOUMOE Refer til møde i Koordinionsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3.91 Indholdsfortegnelse Mødedeltagere Centerchef,

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 16. juni 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 16. juni 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 24. juni 2014 /DORKLI Refer af mødet i Sundhedsstyregruppen 16. juni 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen 1 1. Sundhedsaftale - første

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 17. februar 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen

Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 17. februar 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen 1 Viborg, den 28. februar 2014 /DORKLI Refer af mødet i Sundhedsstyregruppen 17. februar 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen 2 1-01-72-57-08 1. Grænsekrydsende lederskab

Læs mere

Kommissorium AARHUS UNIVERSITET. Ledelsesforum for Universitet-Regionssamarbejdet (LUR)

Kommissorium AARHUS UNIVERSITET. Ledelsesforum for Universitet-Regionssamarbejdet (LUR) Kommissorium Ledelsesforum for Universitet-Regionssamarbejdet (LUR) Baggrund Region Midtjylland og Aarhus Universitet har med regionsrådets godkendelse den 14. december 2011 indgået et nyt aftalekompleks

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 23. oktober 2012 /THETOU Refer til mødet i Koordinionsudvalg for hospitaler og universitet 27. september 2012 kl. 14:00 i Mødelokale F6, Regionshuset Aarhus OPA 15

Læs mere

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 23. august 2016 kl. 14:00 i AUH, bygning 4, mødelokale 3, kælderen

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 23. august 2016 kl. 14:00 i AUH, bygning 4, mødelokale 3, kælderen Region Midtjylland Planlægning, AUH 29. august 2016 /LOUMOE Refer til møde i Koordinionsgruppen AUH 23. august 2016 kl. 14:00 i AUH, bygning 4, mødelokale 3, kælderen Indholdsfortegnelse Mødedeltagere

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Region Midtjylland Sundhed 1922. juni 2015 /ANBROE Referat til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 23. oktober 2013 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 23. oktober 2013 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 5. november 2013 /KRIDRE Referat af mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 23. oktober 2013 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Region Midtjylland. Dagsorden. til Sundhedsstyregruppen 20. september 2019 Skriftlig orientering. Sundhed. 20. september 2019 /SUSSOR

Region Midtjylland. Dagsorden. til Sundhedsstyregruppen 20. september 2019 Skriftlig orientering. Sundhed. 20. september 2019 /SUSSOR Region Midtjylland Sundhed 20. september 2019 /SUSSOR Dagsorden til Sundhedsstyregruppen 20. september 2019 Skriftlig orientering Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Samarbejdsaftale om palliion 1 2

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariet 2. juli 2015 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Afbud: Henny Jørgensen, Lars Ole Dybdal, Peder bang, Mona Anker og Nicolai Löwenstein.

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College GODKENDT

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College GODKENDT Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 16. december 2014 kl. 12.00

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET NOTAT

HEALTH AARHUS UNIVERSITET NOTAT Møde den: 15. juni 2017 kl. 13.00 16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Claus Vinther

Læs mere

Referat Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre. 1. Godkendelse af dagsorden.

Referat Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre. 1. Godkendelse af dagsorden. Refer Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre Regionshuset Viborg Sundhedsuddannelser Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariet 11. marts 2016 /LOHOLK Dagsorden til møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional kl. 10:00 i F1, stuen, Regionshuset Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side

Læs mere

Referat Medlemmer Øvrige indkaldte Fraværende

Referat Medlemmer Øvrige indkaldte Fraværende Referat Gentænk borgerinddragelse Gentænk borgerinddragelse Tirsdag den 28. marts 2017 Kl. 12:00 Ebeltoft Vandrerhjem Egedalsvej 5, 8400 Ebeltoft Medlemmer Christian Haubuf (A) Ole Bollesen (A) Per Zeidler

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 12. december 2013 /DORKLI Refer af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse HR. Dagsorden

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse HR. Dagsorden Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse HR 24. maj 2017 /RAPETE Dagsorden til møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse. 31. maj 2017 kl. 14:00-17:30 i Konference 2, Regionshuset Viborg,

Læs mere

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 14. juni 2016 kl. 14:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3.

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 14. juni 2016 kl. 14:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3. Region Midtjylland Planlægning, AUH 22. juni 2016 /LOUMOE Refer til møde i Koordinionsgruppen AUH 14. juni 2016 kl. 14:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3.81 Indholdsfortegnelse Mødedeltagere Centerchef Hoved-Hjerte-Centret,

Læs mere

Bilag: handleplan og rektors oversigt

Bilag: handleplan og rektors oversigt Møde den: 8. februar 2018 kl. 14.00-16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ole Bækgaard, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Claus Vinther

Læs mere

Direktørforum i Aarhus-klyngen

Direktørforum i Aarhus-klyngen Direktørforum i Aarhus-klyngen Referat fra møde d. Side 1 af 5 Afbud: Lægefaglig direktør Claus Thomsen, AUH Praktiserende læge Jette Kolding SUNDHED OG OMSORG Sundhed Aarhus Kommune Punkt 1. Godkendelse

Læs mere

Vækstforums møde den 31. august bilag til pkt. 1. Referat

Vækstforums møde den 31. august bilag til pkt. 1. Referat Region Midtjylland Regional Udvikling Viborg, den 16. juni 2009 /JETSAL Refer af mødet i Vækstforum 27. maj 2009 kl. 09:00 på Via University College, Skejbyvej 1, 8240 Risskov Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Dagsorden. Sundhed. Viborg, den 12. januar 2016 /katjor. Mødet afholdes kl Der vil blive serveret frokost til mødet.

Dagsorden. Sundhed. Viborg, den 12. januar 2016 /katjor. Mødet afholdes kl Der vil blive serveret frokost til mødet. Sundhed Viborg, den 12. januar 2016 /kjor Dagsorden til mødet i kl. 12:00 i AU, Frandsensalen, Nordre Ringgade 1, bygn. 1430, 1. sal (ind af rektorgangen), 8000 Aarhus Mødet afholdes kl. 12.00-15.00. Der

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Aftalegrundlaget er dynamisk og et udtryk for det aktuelle samarbejde og skal som sådan løbende ajourføres.

AARHUS UNIVERSITET. Aftalegrundlaget er dynamisk og et udtryk for det aktuelle samarbejde og skal som sådan løbende ajourføres. Aftale vedrørende samarbejde om forskning og undervisning mellem Health, Aarhus Universitet og regionshospitalerne, inkl. regionspsykiatrien og Præhospitalet i Region Midtjylland 1. Indledning Blandt andet

Læs mere

Referat. til møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 12. november 2015 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15, LOK 13

Referat. til møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 12. november 2015 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15, LOK 13 Region Midtjylland Sundhed 23. november 2015 /KRIDRE Referat til møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 12. november 2015 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15, LOK 13 Deltagere: Mette Kjølby, Søren

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af ekstern ekspert ved Health finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 31.10 8200 Aarhus N Mødedato: Den 10. december 2014 kl. 12.30-14.30 Deltagere

Læs mere

Vækstforums møde den 27. maj bilag til pkt. 1. Referat

Vækstforums møde den 27. maj bilag til pkt. 1. Referat Region Midtjylland Regional Udvikling Viborg, den 26. marts 2009 /JETSAL Refer af mødet i Vækstforum 24. marts 2009 kl. 10:00 på Minerva Erhverv Minervavej 63, Randers Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed 13. maj 2015 /helroe Refer til møde i Forløbsprogramgruppen for hjertekarsygdom 27. april 2015 kl. 15:00 i Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, mødelokale F1, stuen - ring 2112

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed 30. juni 2015 /ANBROE Refer til møde i Akutprogramstyregruppe 26. februar 2015 kl. 08:00 i Lokale 13, OPA 15, Regionshuset Århus Olof Palmes Alle 15 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Midtvejsrapport og anbefalinger fra Regionsrådets midlertidige udvalg vedrørende patientsikkerhed

Midtvejsrapport og anbefalinger fra Regionsrådets midlertidige udvalg vedrørende patientsikkerhed Midtvejsrapport og anbefalinger fra Regionsrådets midlertidige udvalg vedrørende patientsikkerhed 1. Indledning Region Midtjylland har en overordnet mission om at bidrage til velfærd ved at fremme borgernes

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutstyregruppen 17. september 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg. 2. november 2015 /ANBROE

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutstyregruppen 17. september 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg. 2. november 2015 /ANBROE Region Midtjylland Sundhed 2. november 2015 /ANBROE Refer til møde i Akutstyregruppen 17. september 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af refer

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 30. marts 2015

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Handicaprådet i Viborg Kommune Refer Mødetidspunkt: Fra kl.: 08.30 Til kl.: 10.30 Mødested: Stionen Ll. Sct. Hans Gade 7-9 Mødenr.: 7 Fraværende: NB: Sag nr. 56 blev behandlet som første punkt. Karl Engelbrecht,

Læs mere

Kommentarer til dagsorden 1. Til drøftelse: Dele- og deltidsstillinger 2. Til drøftelse: Instituttets historie 3. Til orientering: Diverse punkter

Kommentarer til dagsorden 1. Til drøftelse: Dele- og deltidsstillinger 2. Til drøftelse: Instituttets historie 3. Til orientering: Diverse punkter Møde den: 21. maj 20 15 kl. 13.00-16.00 Bygning 1261-118. Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Søren Kjærgaard, Klavs Madsen, Helle Terkildsen Maindal, Kim Overvad,

Læs mere

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst 0 Fællesforvaltning Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2017 Sagsid Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst Notatet er et oplæg til drøftelse af processen mod en ny Vision 2025 for velfærd

Læs mere

Dagsorden. til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl

Dagsorden. til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl Region Midtjylland Regional Udvikling Dagsorden til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl. 13-17 på Dansk Skaldyrcenter Øroddevej 80, 7900 Nykøbing Mors tlf. 96 69 02 83 Indholdsfortegnelse

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg GODKENDT

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 5. februar 2014 /SUBERG Referat fra møde i åben dagsorden Deltagere: Koncerndirektør Ole Thomsen, Lægelig direktør Christian Møller-Nielsen, Hospitalsenhed

Læs mere

Koncern HR Center for Kompetenceudvikling

Koncern HR Center for Kompetenceudvikling Koncern HR Center for Kompetenceudvikling Baggrund for anbefalinger i programmet Dato den 14. november 2019 Professor Niels Buus er bosat i Australien og har mulighed for at komme til Danmark og deltage

Læs mere

Region Midtjylland Psykiatri og Social. Dagsorden

Region Midtjylland Psykiatri og Social. Dagsorden Region Midtjylland Psykiri og Social Viborg, den 7. november 2010 /GITBUN Dagsorden til mødet i Udvalg vedrørende samarbejde mellem psykiri og kl. 13:00 i Regionshuset Horsens, Emil Møllers Gade 41, 8700

Læs mere

!*( +&!,$-&(!. / !. 3! 3 4 5! " # $ %&''

!*( +&!,$-&(!. / !. 3! 3 4 5!  # $ %&'' ! "##$ %& '() !*(+&!,$-&(!./0 1 0 2!.3!34 5 637!4( + (!6( +(!3( +3(! 3( +(!( '7 (!(,(! 4( ( 4(-3( $ ("( ( 4 ) ( *! + +," - ) 8 7 46 Formandskab, 1 repræsentant fra: kommuner, universitet og region Jacob

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 9. oktober 2014 /KRIDRE Refer fra mødet i Koordinionsudvalget for folkesundhedsområdet 24. september 2014 kl. 09:00 i AIAS, Høegh-Guldbergs Gade 6B, bygning 1632.203.

Læs mere

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse Tirsdag d. 8. juni 2017 kl. 20.30-22.00 Sted: Skype REFERAT Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Læs mere

Region Midtjylland. Referat. til møde i Akutstyregruppen 18. august 2016 kl. 08:00 i B107. Regionshuset i Viborg. Sundhed. 23. august 2016 /ANBROE

Region Midtjylland. Referat. til møde i Akutstyregruppen 18. august 2016 kl. 08:00 i B107. Regionshuset i Viborg. Sundhed. 23. august 2016 /ANBROE Region Midtjylland Sundhed 23. august 2016 /ANBROE Refer til møde i Akutstyregruppen 18. august 2016 kl. 08:00 i B107. Regionshuset i Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Kliniske kvalitetsindikorer

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet

Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet INDHOLD 1. AFTALENS PARTER... 2 2. PRÆAMBEL... 2 3. AFTALENS INDHOLD... 2 3.1. Samarbejde om beskæftigelsesmuligheder for kandidater... 3

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariet 17. marts 2017 /LOHOLK Dagsorden til møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional kl. 10:00 i C3, Regionshuset Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Ramme for udvikling af en stærk psykiatri - 1

Ramme for udvikling af en stærk psykiatri - 1 Ramme for udvikling af en stærk psykiatri - 1 - en del af Aarhus Universitetshospital Psykiatri og Social Baggrund Direktionen i Region Midtjylland og psykiatri- og socialledelsen har besluttet at igangsætte

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra mødet i samarbejdsudvalget på speciallægeområdet 9. juni 2010 kl. 16:30 i Regionshuset Viborg, mødelokale C3

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra mødet i samarbejdsudvalget på speciallægeområdet 9. juni 2010 kl. 16:30 i Regionshuset Viborg, mødelokale C3 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 5. juli 2010 /CLAJEN Refer fra mødet i samarbejdsudvalget på speciallægeområdet 9. juni 2010 kl. 16:30 i Regionshuset Viborg, mødelokale C3 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

! 14.marts Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl

! 14.marts Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl ! 14.marts 2017 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl. 15.30 17.00 Velkommen til nye bestyrelsesmedlemmer: Ny repræsentant fra UC Syddanmark: Institutchef

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 9. juni 2011 /SUBERG Referat fra møde den 6. juni 2011 i det rådgivende udvalg vedrørende hospitaler åben dagsorden Alle medlemmer var mødt, undtagen

Læs mere

Principnotat om universitetsklinikker

Principnotat om universitetsklinikker Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Principnotat om universitetsklinikker Med indgåelsen af et nyt aftalekompleks

Læs mere

Kommissorium for tema 2: Planlagte forløb spareplan

Kommissorium for tema 2: Planlagte forløb spareplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 2: Planlagte forløb spareplan 2015-2019 Styregruppen har

Læs mere

J O B O G K R A V P R O F I L. Centerdirektør til Steno Diabetes Center Nordjylland. Region Nordjylland

J O B O G K R A V P R O F I L. Centerdirektør til Steno Diabetes Center Nordjylland. Region Nordjylland J O B O G K R A V P R O F I L Centerdirektør til Steno Diabetes Center Nordjylland Region Nordjylland 1 Baggrund Kort om baggrunden for Steno Diabetes Center Nordjylland og de øvrige Steno Centre i Danmark

Læs mere

Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet

Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg Tlf. 7841 0000 Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet I dette notat beskrives kort status på igangsatte og kommende initiativer

Læs mere

Beslutningsprotokol for åben dagsorden

Beslutningsprotokol for åben dagsorden sprotokol for åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 7. december 2012 kl. 10.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Mødet blev afholdt kl. 10.30-12.00. Fra administrionen deltog direktør

Læs mere

VIL DU HAVE FORSKELLIGE PERSPEKTIVER PÅ REHABILITERING?

VIL DU HAVE FORSKELLIGE PERSPEKTIVER PÅ REHABILITERING? VIL DU HAVE FORSKELLIGE PERSPEKTIVER PÅ REHABILITERING? Forskningsklinikken for sammenhængende rehabiliteringsforløb inviterer til eftermiddagsseminarer... KOMMENDE ARRANGEMENTER AFHOLDT Torsdag 7. februar

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 15. januar 2010 kl. 09:30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 15. januar 2010 kl. 09:30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 15. januar 2010 kl. 09:30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Orientering om Midttrafik

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 9. juni 2015 kl.

Læs mere

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Regionssekretariatet Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Tel. 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af 2. møde i styregruppen vedrørende evaluering af Region

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 3 på 5.

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 3 på 5. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl. 10.30-15.00 Sted: Lokale 3 på 5. sal REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Kim Herforth Nielsen (pkt.1-12),

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariet 9. april 2015 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Til stede: Peder Bang, Ulrik Serges, Mona anker, Rikke Dalsgaard, Connie Waldstrøm,

Læs mere

Referat til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet 26. februar 2014 kl. 12:00 i Regionshuset Viborg, mødelokale B1, 1.

Referat til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet 26. februar 2014 kl. 12:00 i Regionshuset Viborg, mødelokale B1, 1. Sundhed Viborg, den 27. marts 2014 /katjor Referat til mødet i kl. 12:00 i Regionshuset Viborg, mødelokale B1, 1. sal Mødet afholdes kl. 12.00-14.00. Der serveres frokost samt kaffe, te og frugt til mødet.

Læs mere

Administrationen udfører de vedtagne beslutninger og har ansvaret for at løse regionens opgaver inden for de politisk besluttede rammer.

Administrationen udfører de vedtagne beslutninger og har ansvaret for at løse regionens opgaver inden for de politisk besluttede rammer. Organisationsplan 1 Indholdsfortegnelse 1. Grundlaget for Region Sjællands virke... 3 1.1 Regionens hovedopgaver... 3 1.2 Vi er til for dig... 3 1.3 Grundlæggende organisatoriske principper... 4 2. Region

Læs mere