Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre."

Transkript

1 Information til nye sejlere og forældre.

2 Velkommen Velkommen som sejler og forældre i. Vi gælder os til at, I bliver en del af vores klub. Der er en del nye ting at forholde sig til, når man starter i juniorklubben. Med denne information giver vi svar på de hyppigste spørgsmål. Til nye sejlere. Allerede som 8 årig kan du komme ud at sejle i optimistjolle i vores juniorsejlklub, hvor vi lærer børn at sejle i et miljø, hvor du skaber nye og lærerige venskaber. Vi prioriterer sejlerglæde og sammenhold højt, og vores primære mål er at vores sejlere får gode oplevelser på vandet, på land og til kapsejlladsstævner i andre sejlklubber. Du bliver uundgåeligt mere selvstændig og ansvarlig når du bliver sejler, og får forhåbentlig en varig interesse for sejlsport. Til nye forældre. Sejlsport er meget tidskrævende, og derfor er det vigtigt, at I forældre deltager aktivt i sporten og klublivet. Klubben fungerer kun via forældredeltagelse, og derfor forventer vi også, at I som nye forældre både har lyst og tid til at være aktive i klubben. Hvad forventer vi af jer. Alt arbejde i klubben kører på frivillig basis og derfor er det et krav til alle forældre, at man på den ene eller anden måde deltager aktivt. Vi ser meget gerne, at min. én forældre deltager i ét af de grupper der er etableret for at få driften i klubben til at fungere, og for at få klubben til at udvikle sig. Det er ikke nok bare at melde sit barn ind og forvente, at sejlklubben herefter klarer alt med træning, jollepasning, klargøring, stævnesupport mv. Det er krævet, at forældre er med til at rigge båden til (Sejl, sværd, mast, ror) og sætte den i vandet. Og tilstede for at rigge af og sætte på plads efter endt træning. Det giver samtidig den bedste sikkerhed for, at jeres barn fra starten føler sig tryg i klubben og med den nye udfordrende sport. Forældre der deltager aktivt i klubben skal underskrive børneattest. Juniorklubbens organisation. Der er en juniorleder og en række grupper, der er organiseret med en gruppeformand i hver gruppe. Gruppeformændene træffer sammen med juniorlederen beslutning om, hvordan juniorsejlklubben skal drives, hvad der skal prioriteres osv. Alle grupper, undtagen trænergruppen kan involverer andre forældre i deres arbejde, og gør det, da det er nødvendigt med flere hænder for at få arbejdet udført og ikke kun planlagt.

3 Juniorklubleder: Har det overordnede ansvar for klubben incl. budget. Er medlem af bestyrelsen i Holbæk Sejlklub. Træner og følgebådsgruppe: Har ansvar for træne sejlerene på forskellige niveauer og sikre tilstedeværelse af den nødvendige assistance i følgebåde. Stævnegruppen: Har ansvar for at planlægge deltagelse i sæsonens stævner, planlægge eget stævne i Holbæk. Aktivitetsgruppen: Har ansvar for at planlægge aktiviteter udover stævner og normale træningsaftener, så vores sejlere får styrket deres sociale sammenhold og deres lyst til at sejle. Grej og vedligeholdelsesgruppen: Har ansvar for at vedligeholde klubbens joller, bygninger og grej. Sponsorgruppen: Har ansvar for at skaffe sponsorer til stævner, grej, tøj og andet der kan være med til at udvikle juniorsejlklubben. Hvornår begynder sæsonen. Sejlersæsonen starter i foråret med teoriundervisning i april måned.. Der vil være teoriundervisning for nye sejlere tirsdag kl til Det er trænerholdet der underviser i teori og man får teoribog m.m.du vil som ny optimistsejler få undervisning i: "Hvad er en optimistjolle" - "Hvordan sejler man sådan en" - "Sikkerhed på land og til vands" og grundlæggende "Sejlsportsregler". Teoriundervisningen indeholder også en kæntringsøvelse i Holbæk Svømmehal. Det er uundgåeligt, at dit barn kommer til at kæntre i jollen. Derfor skal alle nye sejlere lære at bevare roen når de kæntre, lære at vende jollen og komme sikkert op i den igen. Det foregår i svømmehallen under ledelse af voksne fra klubben. Der er kun ét barn i vandet af gangen, så vi sikre fuld opmærksomhed omkring kæntringsøvelsen.

4 Efter kæntringsøvelsen skal hvert barn svømme 100 m med svømmevest. Sejllads foregår altid med svømmevest. Derfor stiller vi ikke krav om, at man skal kunne svømme 100 m uden svømmevest. Hvornår kommer jeg ud at sejle. Når vandet bliver lidt varmere og vi nærmer os maj, kommer man på vandet. Afhængig af det enkelte barns evner og mod, bliver man gradvist vænnet til at sejle alene i optimistjollen. Træningsforløb. Vi sejler 2 x om ugen: tirsdag og torsdag fra kl Det er vigtigt, at jollen er rigget til kl Der er skippermøde kl. 18,00 hvorefter vi går på vandet. Vi sejler til ca , hvorefter vi rigger af og samles for at opsummere dagens sejllads, spise lidt frugt og grønt, og sige farvel. Sejlladsen er baseret på både banesejllads/kapsejllads, og indlæring via sjove aktiviteter på vandet og i båden. Det forventes, at alle deltager begge dage. Leje eller køb af jolle. Som ny optimist kan du låne en jolle af klubben for at se om sporten overhovedet er noget for dig. Det er gratis at låne jolle det første år. Det er klubben der bestemmer hvilken jolle der stilles til rådighed for den enkelte sejler. Jollerne er i varierende stand, men alle lever op til gældende sikkerhedskrav. Evt. ridser og skrammer betyder intet. Efterfølgende år betales jolleleje ved sæsonstart. Påklædning og udstyr. Det er vigtigt, at sejleren er klædt på efter vejrforholdene, så de har det rart og følger sig godt tilpas. Hvis man sveder eller fryser for meget, kan det være svært at koncentrere sig om at lære at sejle. Og man mister hurtigt interessen. I starten kan man klare sig med en redningsvest, varmt tøj, en vindtæt jakke, vind og vandtætte overtræksbukser og gummistøvler eller gummisko. Man skal kunne bevæge sig ubesværet rundt i jollen og tøjet skal kunne tåle at blive vådt. Krav til redningsvest:

5 Redningsvest med krave fungerer ikke til jollesejllads, da kraven let sætter sig fast når man bevæger sig rundt i båden. Oppustelige redingsveste fugerer heller ikke. Det skal være en vest af følgende type: Den skal passe til barnets vægt. Køber man en vest til at vokse i, vil man let kunne glide ud af vesten og dermed er sikkerheden væk. Jo stærkere farve, jo større sikkerhed giver det på vandet. Når man har fået smag for sejlsporten og er sikker på at ville fortsætte, er der mange der investerer i tørdragt, jollestøvler, sejlerhandsker som den optimale løsning for at holde sig tør og varm, selv hvis man kæntre. Våddragt er også en mulighed, men giver ikke samme beskyttelse mod det kolde vejr tidligt og sent på sæsonen. Redningsvesten skal bæres når man færdes på broen og på vandet. Evt. søskende, der er med på havnen skal også bære redningsvest når de færdes på broen og nær vandet, Husk at medbringe tørt tøj og et håndklæde. Hvad koster det. Det er billigt at sejle optimist i Holbæk Sejlklub. Et medlemsskab koster 750,- kr. om året. Dertil kommer et indmeldelsesgebyr på 100,- kr. Der er søskenderabat på 375 DKK ved barn nr. 2. Medlemsskab omfatter teoriundervisning, træning, lån af jolle det første år og gratis svømning en time hver lørdag i vinterhalvåret. Efterfølgende år betales jolleleje på 1000, kr, som betales ved sæsonens start. Det er selvfølgelig betinget af, at der er ledige joller. Ellers må man investere i egen jolle. Hvilke joller har klubben. Vi har i alt xx optimistjoller og 4 Zoom 8 joller. At sejle i Zoom 8 jolle kræver sejlerfaring fra andre jolletyper, så man kan ikke starte i en Zoom 8 med mindre man har tilstrækkelig jolleerfaring og der er ledige joller i klubben. Man er selvfølgelig meget velkommen til at komme med sin egen Zoom 8 jolle.

6 Trænere. Vi benytter os af forældre med sejlererfaring og så vidt muligt deltager trænerne i Dansk Sejlunions træneruddannelse. Hvis det er muligt, kommer der gæstetrænere i forbindelse med forskellige arrangementer/temaer. Der er indhentet børneattester på alle forældre og trænere, der omgås vores børn. Sikkerhed. Det kan være risikabelt at færdes på og ved vandet, hvis man ikke har de nødvendige sikkerhedsregler, og hvis man ikke følger dem. s sikkerhedsregler er udarbejdet efter Dansk Sejlunions retningslister i forbindelse med træning af børn og unge. Sikkerhedsreglerne får du med som bilag til denne information. Forældre skal skrive under på, at de lader deres barn sejle under disse sikkerhedsforhold. Vurderer I som forældre, at disse sikkerhedsregler ikke er tilstrækkelig til at I trygt vil lade jeres børn sejle i klubben, bør I overveje at finde en anden klub eller en anden sport. Forældre og søskende på vandet.. Der er ikke mulighed for, at forældre, familie og søskende kan komme på vandet og følge sejlerne under træningen. Vi får den bedste fokus på træningen ved at lade sejlerne være på vandet alene sammen med trænerne. Vi ved dog, at alle sikkert rigtig gerne vil se deres børn sejle og tage nogle gode billeder. Derfor arrangerer vi enkelte aftener hen over sæsonen, hvor det kan lade sig gøre. Stævner/kapsejllads. Når man som ny sejler har lært de grundlæggende sejlerfærdigheder, begynder man ofte at vise interesse for stævner/kapsejllads. I klubben vil vi træne de forskellige elementer der er i forbindelse med kapsejllads, så man kan deltage i stævner. Der er stævner, der er oplagte begynder stævner og andre, hvor det kræver mere erfaring at deltage. Trænerholdet vurderer hvilke muligheder der er bedst for dit barn.

7 er en del af Isofjordskredsen, hvor vi normalt deltager i stævner i Nykøbing Sjælland, Herslev Strand, Kalundborg og Holbæk. Vi deltager normalt også i stævne i Sorø, som er velegnet for nybegyndere. Af aktivitetslisten, fremgår det hvor og hvornår der er stævner, og der kommer detaljeret info om de enkelte stævner når tiden nærmer sig. Vi deltager i stævner under forudsætning af, at forældregruppen hjælper til med alle de praktiske forhold. Vinteraktiviteter. På nuværende tidspunkt træner vi ikke om vinteren, men har ambitioner om at tilbyde vintersejlladser i udvalgte week-ender i sæson For at holde venskaberne ved lige og sammen gælde sig til næste sejlersæson, mødes vi 1x pr. måned fra oktober til marts for at dyrke det sociale. Det kan være filmaften, foredrag, klatretur osv.. Desuden kan man gratis benytte Holbæk svømmehal lørdag eftermiddag i vinterhalvåret (fra oktober til marts). Klubbens nuværende størrelse. På nuværende tidspunkt (sæsonafslutning 2013)er vi 16 optimister og 3 zoomer. Vi håber, at informationen har givet jer interesse for at blive medlem og en aktiv del af vores juniorsejlklub. Sejlerhilsner fra Lene Heitmann Leder af

Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. Handlingsplan og politikker 2009-11 Feb. 2009

Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. Handlingsplan og politikker 2009-11 Feb. 2009 Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter Handlingsplan og politikker 2009-11 Feb. 2009 Formål Indholdet af denne handlingsplan har til formål at skabe og fastholde grundlaget for at Frederikssund / Marbæk

Læs mere

www.middelfartcykelclub.dk

www.middelfartcykelclub.dk Velkommen til Middelfart Cykel Club Vi har her samlet nogle af de mange spørgsmål, der vil dukke op før og i den første tid efter du er blevet medlem i Middelfart Cykel Club. Hvis der er ting, der ikke

Læs mere

Velkommen til Struer Svømmeklub. Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside.

Velkommen til Struer Svømmeklub. Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside. Velkommen til Struer Svømmeklub Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside. Information, der løbende opdateres (fx kalender og events),

Læs mere

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008 Rødder og Vinger NYHEDSBREV marts 2008 Jeg håber alle er kommet godt over jul og nytår og nu er friske til at tage fat på en ny sæson i vores lille forening. Lille er måske ikke det helt rigtige ord længere.

Læs mere

Bliv klædt på til træning. Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn.

Bliv klædt på til træning. Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn. Bliv klædt på til træning Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn. Side 2 Bliv klædt på til træning Ny træner......det kan være en stor mundfuld Er du helt ny træner? Er du evt. presset

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Fra ide til færdigt projekt. Guide til projektudvikling i landdistrikterne

Fra ide til færdigt projekt. Guide til projektudvikling i landdistrikterne Fra ide til færdigt projekt Guide til projektudvikling i landdistrikterne Projektudvikling Denne guide er en hjælp til projektudvikling. Hæftet hjælper dig med at komme godt fra start og helt i mål. Ved

Læs mere

Velkommen til ungdomsafdelingen i Badminton Roskilde

Velkommen til ungdomsafdelingen i Badminton Roskilde Velkommen til ungdomsafdelingen i Badminton Roskilde Indholdsfortegnelse Hvem er vi?... 3 Hvordan starter jeg til Badminton i Badminton Roskilde?... 4 Træningsfaciliteter... 5 Vores værdier... 5 Praktiske

Læs mere

Trænerhåndbogen version 1.2 Helsingør IF Maj 2014

Trænerhåndbogen version 1.2 Helsingør IF Maj 2014 Trænerhåndbogen version 1.2 Helsingør IF Maj 2014 Helsingør IF - Trænerhåndbogen 1 Helsingør IF træner og ledermanual Indholdsfortegnelse Forord side 3 Mission side 4 Vision side 4 Værdigrundlag side 4

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Prikken Medlemsblad for Køge sejlklub

Prikken Medlemsblad for Køge sejlklub Prikken Medlemsblad for Køge sejlklub Nr. 2, juli/august 2009 Artikler med ramme omkring indeholder vigtige oplysninger fra klub og bestyrelse, som alle forudsættes at kende.. Tillykke Flere af klubbens

Læs mere

Prikken Medlemsblad for Køge sejlklub. Nr. 1, februar 2010

Prikken Medlemsblad for Køge sejlklub. Nr. 1, februar 2010 Prikken Medlemsblad for Køge sejlklub Nr. 1, februar 2010 STANDERFEST 3 Fastelavn på havnen.. 6 Formanden har ordet 7 Velkommen støtte til klubbens unge 7 Jolleudvalg 11 Sejlerskole 14 Aktivitetsudvalg

Læs mere

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Håndbog for DFUNKs regionsforeninger Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Indhold: 1. Formålet med håndbogen 2. Regionsforeningens placering i organisationen 3. Arbejdet i bestyrelsen

Læs mere

MEDLEMSBLAD FOR RØRVIG SEJLKLUB. Nr. 1 - Marts 2010-37. Årgang www.roervig-sejlklub.dk

MEDLEMSBLAD FOR RØRVIG SEJLKLUB. Nr. 1 - Marts 2010-37. Årgang www.roervig-sejlklub.dk MEDLEMSBLAD FOR RØRVIG SEJLKLUB Nr. 1 - Marts 2010-37. Årgang www.roervig-sejlklub.dk Rørvig Sejlklub Bestyrelse Toldbodvej 85, 4581 Rørvig giro 214-0810 www.roervig-sejlklub.dk Formand: Ole Brix Andersen,

Læs mere

Varde Tennisklub. KLUBbladet. Aktiviteter 2013. Vekommen. Bagsiden. Side 2

Varde Tennisklub. KLUBbladet. Aktiviteter 2013. Vekommen. Bagsiden. Side 2 Varde Tennisklub KLUBbladet 2013 Vekommen Aktiviteter 2013 Side 2 Bagsiden Velkommen i Varde Tennisklub 2013 Så er vi tæt på at skulle i gang med endnu en spændende udendørssæson.vi vil gerne følge op

Læs mere

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE HVIS MAN GØR DET, MAN ALTID HAR GJORT, FÅR MAN DE RESULTATER, MAN ALTID HAR FÅET. Hvad er Backspin? I Backspin tilbyder vi børn og unge personlige og faglige

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Information til. forældre

BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Information til. forældre BØRN, UNGE OG ALKOHOL Information til forældre Din holdning er vigtigere, end du tror Forældre har stor indflydelse på, hvor tidligt og hvor meget deres børn kommer til at drikke. Derfor er det er vigtigt,

Læs mere

Kano- og Kajakklubben Gudenaa

Kano- og Kajakklubben Gudenaa Kano- og Kajakklubben Gudenaa Information til nye medlemmer 2015 1 Velkommen i Gudenaa I dette hæfte vil vi give dig en introduktion til begynderkurset samt klubbens love og regler. På side 4 finder du

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU GODT FORÆLDRESAMARBEJDE SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU Hvorfor er et godt forældresamarbejde i skolen vigtigt? Al forskning viser, at godt socialt sammenhold og høj faglighed

Læs mere

Positiv Ridning Systemet Hvor hurtigt kan vi gå frem Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Hvor hurtigt kan vi gå frem Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Hvor hurtigt kan vi gå frem Af Henrik Johansen At uddanne heste er som en lang, spændende rejse brolagt med lærerige oplevelser. For at komme fra et punkt til et andet må der findes

Læs mere

Vejledning for nygolfere i 2015

Vejledning for nygolfere i 2015 Opdateret den 15. april Vejledning for nygolfere i 2015 Håndbog for dig som aldrig før har spillet golf Gilleleje Golfklub Sophienlund Alle 13 3250 Gilleleje Tlf.: 49718056 E-mail: info@ggk.dk web: www.ggk.dk

Læs mere

Søttrup Gymnastikforening SÆSONSTART UGE 36 (1/9 el.2/9)

Søttrup Gymnastikforening SÆSONSTART UGE 36 (1/9 el.2/9) Gymnastik i Hornum Gymnastik er udfordringer til alle i alle aldre. Bevægelse er sjovt og sundt. PROGRAM 2014/2015 i Søttrup Gymnastikforening SÆSONSTART UGE 36 (1/9 el.2/9) Velkommen til en ny sæson i

Læs mere

Lystrup Idrætsforening

Lystrup Idrætsforening Beretning år 2014 Gymnastikafdelingen Lystrup IF 1.januar - 31. december 2014 Det er nu mit andet år som formand for gymnastikafdelingen i Lystrup IF og et år hvor der igen er sket rigtig meget indenfor

Læs mere

I FAQ en har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om opstart af skoleskak samt svar på disse.

I FAQ en har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om opstart af skoleskak samt svar på disse. Læsevejledning I FAQ en har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om opstart af skoleskak samt svar på disse. På skoleskak.dk > kontakt finder du telefonnumre og e-mails på en række kontaktpersoner over

Læs mere

3. Silkeborg Information til juniorspejderen og forældre

3. Silkeborg Information til juniorspejderen og forældre Kære Juniorspejder Velkommen i juniorgrenen til sjove, spændende og udfordrende aktiviteter. Side 1 af 7 Udg.: 07 Som juniorspejder laver vi mere seje aktiviteter. Vi sover i bivuak, sejler i kano og kører

Læs mere

Om holdene i DcH Herning

Om holdene i DcH Herning Om holdene i DcH Herning Få svar på spørgsmål vedr. vores hold og tilmelding til disse BEMÆRK: Der arbejdes i øjeblikket på en omstrukturering af klubbens hold så der kan ske ændringer i løbet af 2014.

Læs mere

Vi sætter Fokus på beskrivelserne af Elevernes alsidige personlige udvikling

Vi sætter Fokus på beskrivelserne af Elevernes alsidige personlige udvikling Vi sætter Fokus på beskrivelserne af Elevernes alsidige personlige udvikling Følgende oplæg er skrevet af fra Uddannelsesstyrelsens håndbogsserie nr. 11-2003 Grundskolen med vore egne kommentarer tilføjet

Læs mere

Politik for ungdomsfodbold i BS 72, Den Gule Tråd.

Politik for ungdomsfodbold i BS 72, Den Gule Tråd. Politik for ungdomsfodbold i BS 72, Den Gule Tråd. At være træner/leder eller spiller i BS 72's ungdomsafdeling, er ikke bare som at være frivillig eller medlem et hvilket som helst andet sted. I BS 72

Læs mere