2. Evaluering af lønforhandlingerne Kristian indledte med at fortælle, at han overordnet set er tilfreds med forløbet af de årlige lønforhandlinger.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2. Evaluering af lønforhandlingerne Kristian indledte med at fortælle, at han overordnet set er tilfreds med forløbet af de årlige lønforhandlinger."

Transkript

1 Møde den: 18. august 2016 kl Mødelokale (videolink ) Møde i LSU for Uddannelse Referat Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst, Thomas R. Vestergaard, Christian K. Ramsing, Hazel Engelsmann, Gitte Heide, Lotte Skovborg, Per Lindblad Johansen, Ruth Feil, Annegret Friederichsen, Zbigniew Sobkowicz, Hanne Kaiser (HR, referent) og Signe Osbahr Afbud: Bjarke Parner, Anne Vedsted Hansen 1. Godkendelse af dagsorden del 1 Dagsordenen blev godkendt. Dato: 22. august Evaluering af lønforhandlingerne Kristian indledte med at fortælle, at han overordnet set er tilfreds med forløbet af de årlige lønforhandlinger. Side 1/5 Helle gav udtryk for, at lønlisterne burde indeholde adresser og informationer om, hvornår medarbejderne sidst har fået løntillæg. Hun havde også gerne set, at der var flere midler at forhandle om. Hertil svarede Kristian, at universitetsledelsen fastlægger rammen, som er til forhandling. Kristian forventer ikke, at der bliver mere at forhandle om de kommende år med de besparelser, der er på dagsordenen. Lotte fortalte, at der nogle steder var tvivl om, hvordan den lønafklarende samtale skulle bruges. Kristian forklarede, at det er vigtigt, at lederne kommunikerer klart om deres forventninger til den lønafklarende samtale. Anna Mette tilkendegav, at udmeldingen om lønforhandlingsresultatet ikke var koordineret i AUL. Hun havde gerne set, at der kom en samlet udmelding om forhandlingsresultatet for AUL. Per noterede sig dette og lovede, at det vil ske fremover. Zbigniew pointerede, at funktionstillæg bør forhandles ved tiltrædelse i ny stilling og ikke ved de årlige lønforhandlinger. Kristian forklarede, at konsekvenserne af organisationsændringer forhandles ved stillingsskiftet, men at løbende ændringer i medarbejderes kvalifikationer forhandles ved de årlige lønforhandlinger. Aarhus Universitet

2 Anna Mette udtrykte bekymring for, at det kan blive en glidebane, hvis man fremover giver engangsvederlag i stedet for kvalifikationstillæg. Side 2/5 Kristian noterede sig Anna Mettes bekymring og lovede at bringe det videre. Han forklarede, at årsagen til, at der var afsat en særlig ramme til engangsvederlag ved dette års lønforhandlinger, skyldes, at der var flere midler på budgettet i år. I forbindelse med evaluering af lønforhandlingskriterierne (bilag 2.a) gav Helle udtryk for, at der bør ske en opsplitning af kriterierne for henholdsvis kvalifikationstillæg og engangsvederlag. Kristian tilkendegav, at definitionen på, hvorvidt der er tale om et kvalifikationstillæg eller engangsvederlag, ifølge hans opfattelse afgrænses af, om der er tale om en tidsbegrænset opgave eller en varig opgave. Helle foreslog, at der bliver nedsat en arbejdsgruppe, som reviderer kriterierne. Dette forslag kunne hele LSU tilslutte sig. Følgende blev valgt til arbejdsgruppen: Jesper Ølsgaard Helle Colding Seiersen Per Lindblad Johansen Kristian Thorn Signe Osbahr 3. Kompetenceudvikling Signe præsenterede arbejdsgruppens resultater: - Hjemmeside - Værktøjer til procesunderstøttelse Formået med hjemmesiden er at synliggøre mulighederne for kompetenceudvikling. Der var stor ros til hjemmesiden fra hele LSU. Lotte foreslog, at man på hjemmesiden også kunne finde historier fra medarbejdere, som har været på et godt kursus, som kan inspirere andre og bruges som videndeling. Der var enighed om, at dette var en god ide, og Signe lovede at følge op på ideen. Anna Mette gav udtryk for, at det er vigtigt, at der afholdes MUS i efteråret, så der kan søges kompetencemidler i december. I AUL har man ikke haft tradition for at søge kompetencemidler. Det bør der laves om på.

3 Christian mente, at man allerede under MUS burde aftale, hvordan medarbejderen omsætter læringen, så det ikke først er noget, der aftales mellem leder og medarbejder, når medarbejderen kommer hjem fra kurset. Side 3/5 Undersøgelser viser, at ny læring skal anvendes kort tid efter, at man har erhvervet sig nye kompetencer, hvis læringen skal forankres. Christian foreslog, at der holdes et gå-hjem-møde med præsentation af hjemmeside og kompetenceudviklingskonceptet. Signe forklarede, at arbejdsgruppen har valgt, at AU Uddannelse for at forbedre udgangspunktet for MUS skal arbejde med følgende to værktøjer (bilag 3a og b): - Impact Map - Kompetenceweb Kristian forklarede, at identifikation af kompetencebehov bygger på en generel drøftelse af mål for afsnittet. Hvert afsnit kan med fordel arbejde med såvel udviklingsmål som driftsmål. Principperne vil blive nærmere drøftet i ledergruppen. Der er ikke aftalt en proces endnu. Det er tanken, at et par afsnit skal være med i et pilotprojekt, hvor de to værktøjer Impact Map og Kompetenceweb afprøves. Helle foreslog, at der kigges på forsiden til kompetencehjemmesiden vedr. de forskellige muligheder fra Kompetencesekretariatet. Hun gjorde desuden opmærksom på, at FUSA midler og individuelle kompetencefondsmidler ikke er det samme, så dette bør ændres på hjemmesiden. Helle pointerede, at det også er vigtigt at have fokus på con amore udvikling, som er beskrevet i notatet om Kompetenceweb. Afrapporteringen fra projekt Kollegial Sparring (bilag 3.c) blev taget til efterretning. 4. Eventuelt Den medsendte arbejdsmiljøstatistik blev taget til efterretning. 5. Godkendelse af dagsorden del 2 (sammen med LAMU) Dagsordenen blev godkendt. 6. Psykisk APV LSU tog afsnittes handleplaner til efterretning. Signe præsenterede udkast til AU Uddannelses handleplan (bilag 6.b). Planen er at den samlede handleplan fungerer som en paraply for afsnittenes handleplaner. Den samlede AU Uddannelse handleplan er et styringsværktøj, som skal bruges til afrapportering til HAMU/HSU.

4 Kristian pointerede, at de lokale processer med udarbejdelse og opfølgning på handleplaner er meget vigtige. Side 4/5 Lotte gav udtryk for, at der efter hendes mening har været for kort tid til at arbejde med handleplanerne. Resultatet er, at målene er blevet for ukonkrete. Der var i LSU enighed om, at tidsplanen er kort og måske lidt for optimistisk. Kristian fortalte, at handleplanerne er foreløbige, og at vi er forpligtet til løbende at følge op. Handleplanerne skal være levende. Det er ikke et mål i sig selv at lave handleplanerne. Hvert enkelt afsnit bestemmer selv, hvordan der skal arbejdes med opfølgningen. Der er metodefrihed, når bare der følges systematisk op, som vi er forpligtet til. LSU godkendte handleplan for AU Uddannelse med få redaktionelle bemærkninger. 7. Evaluering af psykisk APV og fysisk APV Psykisk APV Der var enighed i LSU/LAMU om, at der i tidsplanen er afsat for lidt tid til indlevering af handleplaner til HSU/HAMU, især når forløbet ligger hen over en sommerferie. Helle gav udtryk for, at det i spørgeskemaet er uklart, hvilket ledelsesniveau der spørges til. Det blev foreslået, at dette løses ved konsekvent at referere til ledelse frem for leder i APV en. Alternativt kan det søges fremhævet, at formålet med APV ikke er at evaluere de enkelte ledere, men at måle arbejdsmiljøet. Der var drøftelser for og imod udeladelsen af kommentarfeltet i spørgeskemaet. Fordelen ved et kommentarfelt er, at folk får mulighed for komme med uddybende, forklarende bemærkninger til besvarelsen. Men det forpligter. Hvis spørgeskemaet indeholder et kommentarfelt, skal besvarelserne bruges, og der skal følges op på det. Der var enighed om, at der bør ske en uddybning af spørgsmålene omkring stress. Der kunne med fordel suppleres med specifikke spørgsmål om, hvilke faktorer som stresser. Annette gav udtryk for, at det var svært at trænge igennem på det høringsmøde, som blev afholdt om udformningen af spørgeskemaet. Der var desuden et ønske om en uddybning af spørgsmålet om grov tiltale. Det ville være ønskeligt, hvis det fremgik, om der var tale om grov tiltale fra interne (kolleger på AU) eller eksterne (eksempelvis studerende).

5 Gitte nævnte, at spørgsmålet om tilfredsheden med fremtidsudsigter også med fordel kunne udfoldes lidt mere, så det fremgik, om det var jobusikkerhed eller manglende udsigt til karriereudvikling, som er årsagen til de relativt lave tal. Tilsvarende er der meget divergerende opfattelser af, hvad der ligger bag ved spørgsmålet Vil du anbefale din arbejdsplads til andre. Side 5/5 Det blev endvidere drøftet, om ledelsens svar kunne trækkes ud af dataene, da de på nogle områder kan adskille sig fra medarbejdernes svar f.eks. oplevede et funktionsområde, at flere ledere i området havde svaret, at de følte sig ensomme, imens ingen af medarbejderne havde svaret dette. Det blev oplevet, at der var meget lidt lydhørhed ved indledende møder med høring vedr. APV ens indhold, og at intet af den frembragte kritik har ført til justeringer. Fysisk APV Flere medarbejdere har i skemaet kommenteret, at de savner spørgsmål vedr. det psykiske arbejdsmiljø. På den baggrund anbefales det, at det fremgår af den fysiske APV, at der kommer en psykisk APV senere. Den digitale understøttelse af etablering af handleplaner for fysisk APV fungerer ikke. Hovedproblemet er, at det er svært at dele indholdet af det i en større gruppe. Man er derfor hensat til enten ikke at inddrage andre end en delmængde af LAMU til at lave handleplanerne eller at lave det hele i f.eks. excel først, så det kan rundsendes. Signe uddyber disse problemstillinger i evalueringen. Det blev aftalt, at Signe sammenskriver de fremkomne inputs og rundsender til kommentering i LSU/LAMU mhp. færdiggørelse af evalueringen inden 15. september. 8. Eventuelt AUL Katrinebjerg har haft besøg af arbejdstilsynet og fik en grøn smiley.

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. maj 2016 kl Mødelokale (videolink ) Møde i LSU for Uddannelse

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. maj 2016 kl Mødelokale (videolink ) Møde i LSU for Uddannelse AARHUS UNIVERSITET Møde den: 23. maj 2016 kl 10.00-12.00 Mødelokale 1445-019 (videolink 1445019) Møde i LSU for Uddannelse Dagsorden Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 11. juni 2015 kl. 12.00-14.00 Mødelokale 1431-013/015 (videolink 1431015) Møde i LSU for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 11. juni 2015 kl. 12.00-14.00 Mødelokale 1431-013/015 (videolink 1431015) Møde i LSU for Uddannelse Møde den: 11. juni 2015 kl. 12.00-14.00 Mødelokale 1431-013/015 (videolink 1431015) Møde i LSU for Uddannelse Referat Deltagere: Kristian Thorn, Anna Mette Morthorst, Anne Vedsted Hansen, Bjarke Parner,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 16. december 2016 Mødelokale /023 (videolink ) Ekstraordinært møde i LSU for AU Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 16. december 2016 Mødelokale /023 (videolink ) Ekstraordinært møde i LSU for AU Uddannelse Møde den: 16. december 2016 Mødelokale 1445-019/023 (videolink 1445-215) Ekstraordinært møde i LSU for AU Uddannelse Referat Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst, Anne

Læs mere

Det blev aftalt at gøre som foreslået af medarbejdersiden, men at anvendelse af suppleanter vil blive evalueret om et år.

Det blev aftalt at gøre som foreslået af medarbejdersiden, men at anvendelse af suppleanter vil blive evalueret om et år. Møde den: 8. maj 2015 kl. 10.30-12.30 Mødelokale 1431-021/023 (videolink 1431021) Møde i LSU for Uddannelse Referat Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst, Anders Nyegaard

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 10. januar 2017 kl Mødelokale /023 (videolink ) Møde i LSU for AU Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 10. januar 2017 kl Mødelokale /023 (videolink ) Møde i LSU for AU Uddannelse Møde den: 10. januar 2017 kl. 14.00-16.00 Mødelokale 1445-019/023 (videolink 1445-215) Møde i LSU for AU Uddannelse Referat Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst, Anne

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 10. november 2015 kl Mødelokale (videolink ) Møde i LSU for Uddannelse

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 10. november 2015 kl Mødelokale (videolink ) Møde i LSU for Uddannelse AARHUS UNIVERSITET Møde den: 10. november 2015 kl. 15.00-16.00 Mødelokale1445-019 (videolink 1445215) Møde i LSU for Uddannelse Dagsorden Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst,

Læs mere

REFERAT. Møde tirsdag d. 5. marts 2013 kl Aarhus: 1445/019 (Parterre), Emdrup: A112 LSU-møde AU Viden

REFERAT. Møde tirsdag d. 5. marts 2013 kl Aarhus: 1445/019 (Parterre), Emdrup: A112 LSU-møde AU Viden Møde tirsdag d. 5. marts 2013 kl. 10-12 Aarhus: 1445/019 (Parterre), Emdrup: A112 LSU-møde AU Viden REFERAT Deltagere: Lars Moseholm (formand), Trine Juhl Sørensen, Lisbeth Holm Rasmussen, Gina Bay, Jette

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv.

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv. Side 1/5 Mødedato: tirsdag den 21. november 2017 kl. 12-14 Mødested: Rektoratets mødelokale Mødeemne: LSU/LAMU-møde Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen (deltog

Læs mere

2. Godkendelse af referat (bilag 2) Referatet fra mødet den 1. juni 2015 blev godkendt uden bemærkninger.

2. Godkendelse af referat (bilag 2) Referatet fra mødet den 1. juni 2015 blev godkendt uden bemærkninger. Aarhus BSS administrationscenter LSU-møde den: 11. september 2015, kl. 10.30-12.00 Mødelokale: Bygning 1443/144 Referat Deltagere Ledelsesrepræsentanter: Nikolaj Harbjerg, Anni Bækgaard Langberg, Eigil

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 7. juni 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jørn Borup Liselotte

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 7. december 2015 kl. 13.00 15.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H. Svendsen

Læs mere

Notat. Modtager(e): LSU. Beskrivelse af Impact Map og Kompetenceweb

Notat. Modtager(e): LSU. Beskrivelse af Impact Map og Kompetenceweb Modtager(e): LSU Notat Beskrivelse af Impact Map og Kompetenceweb Kompetencearbejdsgruppen har vurderet, at der i AU Uddannelse er behov for MUSunderstøttende værktøjer, der dels gør det tydeligt for både

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

Faste deltagere: Jesper Bo Jensen, Kirsten Jensen, Svend Aage Mogensen, Mads Niemann-Christensen, Jette Riis, Signe Schou og Birgit Svenningsen

Faste deltagere: Jesper Bo Jensen, Kirsten Jensen, Svend Aage Mogensen, Mads Niemann-Christensen, Jette Riis, Signe Schou og Birgit Svenningsen LSU møde: Dato: Torsdag den 30. marts 2017 Tidspunkt: Kl. 13.30-15 Sted: Rektoratets mødelokale Referat Faste deltagere: Jesper Bo Jensen, Kirsten Jensen, Svend Aage Mogensen, Mads Niemann-Christensen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 28. august 2012 LSU Forskning og Talent

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 28. august 2012 LSU Forskning og Talent Møde den: 28. august 2012 LSU Forskning og Talent REFERAT Til stede: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Sanne Vejlin Nielsen, Anna Louise Dolan Plaskett. Ida Marie Gerdes, Grethe Baasch Thomsen, Lone

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 9. november 2012 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Søs Bayer (afbud) Medlemmer B-siden:

Læs mere

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen LSU-møde i ACA den 16. september 2016 Kl. 9.30 10.30 og LSU/LAMU kl. 10.30 11.30 Referat Aarhus bygning 1443, lokale 440 Emdrup lokale D118 Mødedeltagere: B-siden/medarbejdere Ivy Kirkelund (IK), næstformand

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. august 2016 kl Mødelokale (videolink ) Møde i LSU for Uddannelse

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. august 2016 kl Mødelokale (videolink ) Møde i LSU for Uddannelse Møde den: 18. august 2016 kl 10.00-12.00 Mødelokale 1445-019 (videolink 1445019) Møde i LSU for Uddannelse Dagsorden Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst, Thomas R. Vestergaard,

Læs mere

Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116. Deltagere:

Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116. Deltagere: Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl. 11.30 12.30 Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter LSU/LAMU: Nikolaj Harbjerg, Eigil Jensen LSU: Aase Bak, Anni Bækgaard

Læs mere

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Indhold 1. Indledning... 3 2. Temaer... 3 2.1 Mål, strategi og økonomi... 3 2.2 Arbejds- og personaleforhold... 4 2.3

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Møde den: 26. juni 2015 kl. 10.00-12.00 Tandlægeskolen, Vennelyst Boulevard 9, bygning 1611, lokale 121B Samarbejdsudvalgsmøde, Administrationscenter Health Referat Til stede: Steen H. Jakobsen, Søren

Læs mere

REFERAT. Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl Lokale Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

REFERAT. Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl Lokale Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl. 9.45-11.15. Lokale 1525-626 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Møde den: 13. januar 2014 kl. 12.00-13.00 Sted: Mødelokale 1443-413 (videolink) Ekstraordinært LSU-møde i AU Kommunikation (2014-1) Dagsorden Deltagere: LSU, AU Kommunikation Fra HR deltager: HR-partner

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt Møde den: 18. december 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich

Læs mere

1. VD seminar - kort brainstorm: hvordan skal det være i 2013? - og nedsættelse af arrangementsgruppe

1. VD seminar - kort brainstorm: hvordan skal det være i 2013? - og nedsættelse af arrangementsgruppe Møde den: 6. juni 2013, kl. 11.00-14.00 AIAS, kollokvierum, 1632-203 LSU møde i AU Forskning og Talent Dagsorden Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anne Langer, Ida Marie Gerdes, Grethe

Læs mere

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Arbejdsmiljøudvalget Institut for Fysik og Astronomi August 2016 Psykisk APV 2016 Institut for Fysik og Astronomi Handleplan udarbejdet af: Lars

Læs mere

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 04. september 2017 Varighed: 13.00-15.30 Gæst: Martin Keis Kristensen (AU HR) Tilstedeværende: Bjarke Paarup

Læs mere

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 14. juni 2018, kl. 12.00 14.00 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Ole Bækgaard Nielsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Kristian

Læs mere

SCKK. Velkommen til Temamøde i SCKK den 25. maj MUS med effekt. Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling

SCKK. Velkommen til Temamøde i SCKK den 25. maj MUS med effekt. Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling Velkommen til Temamøde i SCKK den 25. maj 2009 MUS med effekt Program for temamødet 13.00-13.10 Velkomst og dagens program 13.10 Udfordringer i forhold til MUS - præsentation ved bordene og opsamling MUS

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat

APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 29. juni 2016 Varighed: 09.00-11.00 (11.00-12.00 kun for LSU) Tilstedeværende: Anja Elley Anne-Mette B.

Læs mere

Afbud: Dorthe M. Andersen, Bjørn Vinding Gulbech, Helle Karvonen, Kim Kusk Mortensen, Anne Olsen, Camilla Mikkelsen.

Afbud: Dorthe M. Andersen, Bjørn Vinding Gulbech, Helle Karvonen, Kim Kusk Mortensen, Anne Olsen, Camilla Mikkelsen. Møde den: 16. maj 2016 kl. 10-12 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Referat LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Christina Troelsen, Erling Kjeldsen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen. Godkendt af LSU

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen. Godkendt af LSU Møde den: 12.06.2017 1513-314 LSU FORELØBIGT Referat Til stede: BS, JWC, JDA, TOK, JO, CT, JO Afbud: Ingen 1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen.

Læs mere

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Arbejdsmiljøudvalget Institut for Fysik og Astronomi Maj 2013 Psykisk APV 2012 Institut for Fysik og Astronomi Handleplan udarbejdet af: Ruth

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Bemærkninger til referat fra sidste møde. 3. Lønforhandlingskriterier

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Bemærkninger til referat fra sidste møde. 3. Lønforhandlingskriterier Referat AARHUS UNIVERSITET JWE/JO Dato: 6. oktober 2017 Side 1/3 Mødedato: 20. september 2017 kl. 10-12 Mødested: Aarhus 5530-0.2.07, Emdrup A019 Mødeemne: LSU møde i AU Forskning og Eksterne Relationer

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde i lønudvalget nedsat af FSU Fredag den 25. oktober 2013 kl. 8.00 9.30 Ndr. Ringgade 1, 8000 Aarhus C, Bygn. 1431-015 Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen, Uffe Pilegård Larsen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00 Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00 Referat Ny Munkegade 120 Lokale 1525-626 (mulighed for videolink) ST FAMU møde Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen B. Jespersen (daglig

Læs mere

Helene Nygaard HR- Udvikling MUS HVORFOR OG HVORDAN

Helene Nygaard HR- Udvikling MUS HVORFOR OG HVORDAN MUS HVORFOR OG HVORDAN Hvad siger 3 Parts- forhandlingerne om MUS og kompetenceudvikling? 1.Ret til medarbejderudviklingssamtale 5 Medarbejdersamtaler og udviklingsmål Stk. 1 På den enkelte arbejdsplads

Læs mere

Kompetencestrategien og den medfølgende årlige handlingsplan er udfærdiget af Samarbejdsudvalget.

Kompetencestrategien og den medfølgende årlige handlingsplan er udfærdiget af Samarbejdsudvalget. HR 4. juli 2016 PEIT Kompetencestrategi for Ankestyrelsen 1. Indledning Ankestyrelsens kompetencestrategi gælder for alle medarbejdere i styrelsen uanset organisatorisk placering, uddannelsesbaggrund og

Læs mere

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00 Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22 Mødeleder: Referent: Käthe/ Deltagere: Gitte W, Gitte O, Kristine, Susanne, og Käthe Afbud:

Læs mere

MUS. Vejledning til medarbejderen om

MUS. Vejledning til medarbejderen om Vejledning til medarbejderen om MUS Dette er en vejledning til Medarbejder Udviklings Samtalen. Her kan du læse om processen omkring MUS. Om din forberedelse, selve samtalen og hvordan der følges op på

Læs mere

2. Økonomi status R17 og B18 (KJ) KJ omdelte oversigt over budgettet for 2017 og havde følgende bemærkninger:

2. Økonomi status R17 og B18 (KJ) KJ omdelte oversigt over budgettet for 2017 og havde følgende bemærkninger: Referat Dato: 3. oktober 2017 Side 1/5 LSU-møde Mandag den 25. september 2017 kl. 11-12.30 i Rektoratets mødelokale Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen, Jette

Læs mere

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale Møde den: 6. februar 2013 kl. 09.00-12.00 Mødelokale 130 LSU Økonomi og Planlægning - Temadag Referat Deltagere: Gitte Bak Ditlefsen, Lene Bødskov, Malene Loft Sørensen, Henriette Jaquet, Lene Stensig,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 8. april 2014 Institut for Odontologi LSU-møde. 1. Godkendelse af dagsorden

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 8. april 2014 Institut for Odontologi LSU-møde. 1. Godkendelse af dagsorden Møde den: 8. april 2014 Institut for Odontologi LSU-møde REFERAT Ellen Frandsen, Mariann Andersen, Trine Agerbæk, Helle Tolboe (fra ca. 14.00), Dirk Leonhard, Mariann Bøje, Javier Garcia, Jens Heidmann,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Møde den: 13. september 2017 kl. 09.00-11.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen, Bjørn Vinding

Læs mere

Udkast til den årlige arbejdsmiljødrøftelse, som var udsendt sammen med dagsordenen, dannede grundlag for AAMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse.

Udkast til den årlige arbejdsmiljødrøftelse, som var udsendt sammen med dagsordenen, dannede grundlag for AAMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse. Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den: 8. februar 2016, kl. 10.00-11.30 Sted: AU HR, Jens Baggesens Vej 51, Bygning 5221, lokale 012 Referat Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen;

Læs mere

Referat af LSU - møde 14 Onsdag den 2. december 2015 kl , mødelokale NAVITAS

Referat af LSU - møde 14 Onsdag den 2. december 2015 kl , mødelokale NAVITAS Referat af LSU - møde 14 Onsdag den 2. december 2015 kl. 13.00 15.00, mødelokale NAVITAS 03.070 Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle

Læs mere

Referat. Møde den: 9. oktober 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

Referat. Møde den: 9. oktober 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Møde den: 9. oktober 2017 kl. 10.00-12.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Referat LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen, Bjørn Vinding

Læs mere

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Steen Weisner (SW) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Steen Weisner (SW) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen LSU-møde i ACA den 9. marts 2017 Kl. 9.00 10.00 Referat Aarhus bygning 1443, lokale 440 Emdrup lokale D118 Mødedeltagere: B-siden/medarbejdere Ivy Kirkelund (IK), næstformand Marianne Bach Birn (MBB) Anders

Læs mere

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar.

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar. Møde den: 10. august 2016 kl. 12.00-14.00 2640-130 IT-Undervisningslokale LSU/LAMU fællesmøde Referat Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anders Kragh Moestrup, Anette Svejstrup, Anita Pedersen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Side 2/5

AARHUS UNIVERSITET. Side 2/5 Møde den: d. 24. maj 2012 Sted: Mødelokale 1448-227, Frederikshus Emne: LSU i AU Studieadministration REFERAT Til stede: Maria Volf Lindhardt, Søren Dam, Mads Ask Andersen, Carsten Sestoft, Laila Parbst,

Læs mere

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming Møde den: 29. maj 2017, kl. 13-15 Nordre Ringgade 1, bygn. 1431-015 Møde i HAMU Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Arnold Boon (AB), Marianne Hokland (MH), Jørgen B. Jespersen (JBJ), Anja Zimmerdahl

Læs mere

Referat fra Administrationens ekstraordinære Lokal-MEDudvalg

Referat fra Administrationens ekstraordinære Lokal-MEDudvalg Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 28. februar 2010 1-13-7-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223 Referat fra Administrationens ekstraordinære Lokal-MEDudvalg 18. januar 2010, kl. 10.00 12.00

Læs mere

DAGSORDEN. Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35

DAGSORDEN. Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35 DAGSORDEN Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35 Deltagere: Rasmus Antoft (RA), Jesper Lindgaard Christensen (JLC), Lis Carlsen (LC),

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 2. september, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen Janni Mosgaard Jensen Annette Bachmann Eva Therkildsen Niels Trolle Lene Maria

Læs mere

Der er generel tilfredshed med, at BTECH er en del af det tværgående programpanel for HA, cand. Mer, cand. Merc. Aud og ITKO.

Der er generel tilfredshed med, at BTECH er en del af det tværgående programpanel for HA, cand. Mer, cand. Merc. Aud og ITKO. Møde d. 12. juni 2015 kl. 14-30-16 BTECH/Jacobs kontor LSU-møde Deltagere: Jacob Kjær Eskildsen (JKE), Jan Laursen (JL), Poul Erik Borg(PEB), Klaus Kolle (KK), Mariann Hansen, Christina Uldum, Mikkel Nørgaard

Læs mere

Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Niels Lehmann (NL), Steffen Krogh (SK),

Læs mere

Afbud: Trine Juhl Sørensen, Per Lindblad Johansen, Anna Mette Morthorst, Helle Dahl (HR)

Afbud: Trine Juhl Sørensen, Per Lindblad Johansen, Anna Mette Morthorst, Helle Dahl (HR) Møde tirsdag d. 24. september 2013 kl. 10-12 Aarhus: 1431-015, Emdrup: A112 REFERAT LSU-møde AU Viden Deltagere: Lars Moseholm (fmd.), Lisbeth Ramsgaard Carlsen (næstfmd.), Jette Hammer, Birgitte Højland,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 14. december LSU

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 14. december LSU Dato: 4. december 2015 Side 1/5 Møde den: 14. december 2015 1510-410 LSU Referat Til stede: Birgit Schiøtt (BS), Lisbeth Andersen (LA), Jens W. Clausen (JWC), Charlotte Illum Nielsen (CIN), Jeanette Dandanell

Læs mere

2. Godkendelse af referat (bilag 1 vedlagt og findes på hjemmesiden) Referatet blev godkendt uden bemærkninger.

2. Godkendelse af referat (bilag 1 vedlagt og findes på hjemmesiden) Referatet blev godkendt uden bemærkninger. Møde den: 1. juni 2015, kl. 12-13.30 Mødelokale: Bygning 1328/lokale 120 (dekanens mødelokale) Aarhus BSS administrations center LSU-møde Deltagere Ledelsessiden: Nikolaj Harbjerg (NIH), Anni Bækgaard

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde Referat Til stede: Ellen Frandsen Lau, Mariann Bøje, Helle Tolboe, Dirk Leonhardt, Mariann Andersen, Mette L.G. Nikolajsen, Jens Heidmann,

Læs mere

Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent)

Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent) Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den 1. juni 2017 Referat Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent) Afbud:

Læs mere

Forretningsordenen blev godkendt. MCNC sørger for, at KJ og SIS underskriver forretningsorden, og at den lægges på hjemmesiden.

Forretningsordenen blev godkendt. MCNC sørger for, at KJ og SIS underskriver forretningsorden, og at den lægges på hjemmesiden. LSU-møde Referat Dato: Fredag den 3. februar 2017 Tidspunkt: Kl. 8.30-13 Sted: Navitas, mødelokale 3210 03.080 Faste deltagere: Jesper Bo Jensen, Kirsten Jensen, Svend Aage Mogensen, Mads Niemann-Christensen,

Læs mere

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres.

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres. Møde den: Fredag d. 28. februar 2014, kl. 13.00-15.00 Bygning 1327, lokale 326 Ordinært LSU møde Institut for Marketing og Organisation REFERAT Deltagere: Karen Brunsø, Lone Larsen, Steffen Korsgaard,

Læs mere

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent)

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent) Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den: 13. juni 2016, kl. 10.00-11.30 Sted: AU HR, Jens Baggesens Vej 51, Bygning 5221, lokale 012 Referat Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012 Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012 REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Per Andersen, Annette Storgaard, Tinna Meyer, Inger Krog, Anne Bækby

Læs mere

Referat fra møde i OmrådeUdvalg for Social- og Sundhedsområdet

Referat fra møde i OmrådeUdvalg for Social- og Sundhedsområdet Referat fra møde i OmrådeUdvalg for Social- og Sundhedsområdet Dato: 16. juni 2016 kl. 13.00-15.00 Mødested: Odder Rådhus, møderum 2 Medlemmer: Ledelsesrepræsentanter: Jette Lorenzen (formand) Anne Juul

Læs mere

LSU 27. oktober 2016 referat

LSU 27. oktober 2016 referat LSU 27. oktober 2016 referat Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 27. oktober 2016 Varighed: 09.00-11.30 Referent: Camilla Dimke Tilstedeværende: Bjarke Paarup Jytte Ringtved Line Dalsgård

Læs mere

Ditte Jessing, DJ Zbigniew Sobkowicz, ZS Ivy Kirkelund (Næstformand), IK. Referent: Anne Risager, AR

Ditte Jessing, DJ Zbigniew Sobkowicz, ZS Ivy Kirkelund (Næstformand), IK. Referent: Anne Risager, AR LSU-møde i ACA den 8. maj 2015 Kl. 9:00-11:00 Referat Aarhus bygning 1431, lokale 013-015. Emdrup lokale A204 Mødedeltagere: Medarbejdere Marianne Bach Birn, MBB Anders Gade Jensen, AGJ Knud Holt Nielsen,

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. To punkter ønskes taget op under evt.: Status HR løn Personaleomsætning på AU HR, HE

Dagsorden: Referat: 1. To punkter ønskes taget op under evt.: Status HR løn Personaleomsætning på AU HR, HE Møde den: 22. august 2013 kl. 13.00 15.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: A-siden: Louise Gade (LG), Birgit Roesen (BIR), Birgitte Langsted (BL) B-siden: Anders Kragh Moestrup (AKM), Alev Gencay (AGA), Jane

Læs mere

REFERAT af møde i LSU - møde 27 fredag den 22. marts 2019 kl , mødelokale , Navitas. Deltagere: Conni Simonsen Mette R.

REFERAT af møde i LSU - møde 27 fredag den 22. marts 2019 kl , mødelokale , Navitas. Deltagere: Conni Simonsen Mette R. REFERAT af møde i LSU - møde 27 fredag den 22. marts 2019 kl. 13.00 14.30, mødelokale 03.068, Navitas Deltagere: Conni Simonsen Mette R. Lindhardtsen Helle Wivel Frank Lisberg Borum Klaus Kolle Stig Ravn

Læs mere

Spørgsmålene herunder vises kun for at du kan læse spørgsmålene inden de er aktive i spørgeskemaet via SafetyNet det web-baserede APV-system.

Spørgsmålene herunder vises kun for at du kan læse spørgsmålene inden de er aktive i spørgeskemaet via SafetyNet det web-baserede APV-system. Psykisk arbejdsmiljø og Trivsel: Dette Dokument viser udelukkende spørgsmål til kortlægning af det psykiske arbejdsmiljø og trivsel samt de generelle spørgsmål om sygefravær og udviklingssamtaler. (Ikke

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse - Guiden er bygget op over faserne: Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1) Under: Gennemførelse af undersøgelsen (fase 2) Efter: Opfølgning (fase 3) Udarbejdet

Læs mere

REFERAT. Møde den: 11.december 2012 kl Mødelokale 1431/021 LSU Viden

REFERAT. Møde den: 11.december 2012 kl Mødelokale 1431/021 LSU Viden Møde den: 11.december 2012 kl. 12-15 Mødelokale 1431/021 LSU Viden REFERAT Til stede: Lars Moseholm (fmd.), Henrik Senfer, Jette Hammer, Per Lindblad Johansen, Lisbeth Ramsgaard Carlsen (næstfmd.), Isabel

Læs mere

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Steen Weisner (SW) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Steen Weisner (SW) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen LAMU - LSU-møde i ACA den 9. november 2016 LAMU/LSU Kl. 10.00 10.30 og LSU kl. 10.30 11.30 Dagsorden Aarhus bygning 1443, lokale 440 Emdrup lokale 204 Mødedeltagere: B-siden/medarbejdere Ivy Kirkelund

Læs mere

Notat. Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken

Notat. Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Dato:26. oktober 2009 Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Kirkeministeriet Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted torsdag den 8. oktober 2009

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob

Læs mere

Referat. LSU-møde den 6. juni 2016 kl Mødelokale: Bygning 1447, lokale 214 Institut for Erhvervskommunikation

Referat. LSU-møde den 6. juni 2016 kl Mødelokale: Bygning 1447, lokale 214 Institut for Erhvervskommunikation LSU-møde den 6. juni 2016 kl. 12.15-13.45 Mødelokale: Bygning 1447, lokale 214 Institut for Erhvervskommunikation Referat Deltagere: Christa Thomsen, Birte Asmuß, Anita Birch Trosborg, Helle Kryger Aggerholm,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Kaffemøde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard

Referat AARHUS UNIVERSITET. Kaffemøde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY Kaffemøde den: 29-2-2016 Auditoriet AU Flakkebjerg Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Referat Dagsorden 1. LAMU v/karen E. Henriksen 2.

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse Udarbejdet af Arbejdsmiljø København November 2016 Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 5 Sørg for at

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. august 2015 kl. 13.00-15.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Møde i arbejdsmiljøudvalget, Administrationscenter Health Referat Til stede: Steen Harrit

Læs mere

REFERAT. Møde tirsdag d. 19. marts 2014 kl Aarhus: , Emdrup: A112. LSU-møde nr AU Viden

REFERAT. Møde tirsdag d. 19. marts 2014 kl Aarhus: , Emdrup: A112. LSU-møde nr AU Viden Møde tirsdag d. 19. marts 2014 kl. 10-12 Aarhus: 1443-440, Emdrup: A112 REFERAT LSU-møde nr. 10 - AU Viden Deltagere: Lars Moseholm (fmd.), Lisbeth Ramsgaard Carlsen (næstfmd.), Jette Hammer, Birgitte

Læs mere

Referat. Møde den: 6. marts 2017 kl Mødelokale Aarhus BSS FAMU møde

Referat. Møde den: 6. marts 2017 kl Mødelokale Aarhus BSS FAMU møde Møde den: 6. marts 2017 kl. 10-11.30 Mødelokale 1328-120 Referat Aarhus BSS FAMU møde Deltagere: Anja Zimmerdahl, Carsten Dalsager, Anita Birch Trosborg, Anette Storgaard, Merete Elmann, Niels Jørgen Relsted,

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling Revideret NOVEMBER 2017 1. juni 2015 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og

Læs mere

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde.

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde. Referat UNIVERSITET Marianne Maria Larsen Dato: 30. november 2017 Side 1/3 Mødedato: 30. november 2017 Mødested: 1918-317 Mødelokale 3. etage Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Arbejdsmiljøstatistik og sygefraværsstatistik Ø&B

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Arbejdsmiljøstatistik og sygefraværsstatistik Ø&B Side 1/5 Mødedato: 23. november 2017, kl. 09.00 10.30 Mødested: Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Esther S. T. Henriksen,

Læs mere

Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Anja Munch Larsen, Anna Haurdahl

Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Anja Munch Larsen, Anna Haurdahl Side 1/5 Mødedato: 24. maj 2018 kl. 09.00-11.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger LAMU deltagere: LSU deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Esther

Læs mere

Arbejdsmiljøpolitik. Dit arbejdsmiljø vores fælles politik

Arbejdsmiljøpolitik. Dit arbejdsmiljø vores fælles politik Arbejdsmiljøpolitik Dit arbejdsmiljø vores fælles politik Indhold Indledning 3 Baggrund 3 Målsætninger for arbejdsmiljøet 3 Ambitioner 3 Kendetegn 4 Arbejdsmiljøorganisationen 4 Arbejdsmiljø og kommunikation

Læs mere

- - Instituttet har valgt at have et overordnet tema for alle årene (2017, 2018 og 2019), hvor resultaterne fra 2016 psykiske APV bearbejdes.

- - Instituttet har valgt at have et overordnet tema for alle årene (2017, 2018 og 2019), hvor resultaterne fra 2016 psykiske APV bearbejdes. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ANIS Udarbejdet 160830 Opdateret [dato] INDSATSOMRÅDE: - - Instituttet har valgt at have et overordnet tema for alle årene (2017, 2018 og 2019), hvor resultaterne fra

Læs mere

Fælles personalepolitik om kompetenceudvikling

Fælles personalepolitik om kompetenceudvikling Fælles personalepolitik om kompetenceudvikling 2 Alsidig og vedvarende kompetenceudvikling er vigtig for alle og kræver opmærksomhed hele tiden fordi arbejdsopgaverne i kommunen kræver dygtige medarbejdere

Læs mere

Dagsorden: Referat: AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 LSU HR

Dagsorden: Referat: AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 LSU HR Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 REFERAT LSU HR Til stede: Ledelsen: Louise Gade, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Alev Gencay, Lizzi Edlich, Ina Wilkens Nissen Referent:

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Kirkesalsmøde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Kirkesalsmøde Møde den: 03-03-2016 Kirkesalsmøde Referat Nyt fra LSU Goswin orienterede fra LSU-mødet, som blev holdt tidligere i dag bl.a. om: Initiativer i forbindelse med besparelser og indtægter i ST s budgetplan

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 5. november 2013 kl. 14.00-15.00 D347 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere