1. Bemærkninger til selve lovudkastet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Bemærkninger til selve lovudkastet"

Transkript

1 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade København K 14. august 2013 Ændring af fusionsskatteloven, selskabsskatteloven, lov om skattefri virksomhedsomdannelse og ejendomsværdiskatteloven (Skattefri omstrukturering med deltagelse af selskaber hjemmehørende i EØS-lande, skattefri sammenlægning af vandforsyninger og nedslag for ejendomsværdiskat m.v.) H FSR danske revisorer Kronprinsessegade 8 DK København K Telefon fsr@fsr.dk CVR Danske Bank Reg Konto nr Skatteministeriet har d. 1. juli 2013 fremsendt ovennævnte udkast til lovforslag til FSR-danske revisorer med anmodning om bemærkninger. Indledningsvis skal det bemærkes, at FSR hilser de lempelser af omstruktureringsreglerne m.v., som lovudkastet indeholder, meget velkomne. Efter vores opfattelse er der et påtrængende behov for visse lempelser af underskudsreglerne i forbindelse med skattefri omstrukturering, idet reglerne i nogle situationer er unødigt restriktive, og nærmest har karakter af "fælder". Når der foretages ændringer i omstruktureringsreglerne, bør underskudsreglerne også justeres ved samme lejlighed. 1. Bemærkninger til selve lovudkastet FSR har følgende bemærkninger til selve lovudkastet: 1.1 Forslagets 1, nr. 6 Ændringer i fusionsskatteloven Det foreslåede nye stk. 5 i FUL 15 muliggør skattefri fusion, dels ved fusion af et indskydende og et modtagende selskab, som begge er hjemmehørende i et EØS-land, der ikke samtidig er medlem af EU, og dels ved fusion af et indskydende selskab, der er hjemmehørende i Danmark, med et modtagende selskab, der er hjemmehørende i et EØS-land, der ikke samtidig er medlem af EU.

2 Skattefri fusion af et indskydende selskab, der er hjemmehørende i et EØS-land, der ikke samtidig er medlem af EU, med et modtagende selskab, der er hjemmehørende i Danmark, er allerede mulig efter FUL 15, stk. 2, idet denne bestemmelse ikke er begrænset til indskydende selskaber hjemmehørende i EU, jf. også beskrivelsen af gældende ret i lovudkastets punkt Side 2 Det forekommer efter formuleringen i udkastet ikke helt klart, at der kan gennemføres en skattefri fusion mellem et selskab, der er hjemmehørende i et EU-land (eksempelvis Sverige), og et selskab, der er hjemmehørende i et EØS, land, der ikke er medlem af EU (fx Norge). Ordlyden af det foreslåede stk. 5 ("Hvis det indskydende og modtagende selskab..") synes at forudsætte, at såvel det indskydende som det modtagende selskab er registreret i EØS-lande, der ikke er medlemmer af EU. Det bør efter FSRs opfattelse sikres, at sådanne fusioner er omfattet af forslaget. Efter FSRs opfattelse forekommer hjemlen i den gældende FUL 15, stk. 2 til skattefri fusion af et udenlandsk indskydende selskab, der ikke er hjemmehørende i et EU-land, med et modtagende selskab, der er hjemmehørende i Danmark, i øvrigt ikke fuldstændig klar efter ordlyden af bestemmelsen. Bestemmelsens ordlyd er således: "Ophører et i udlandet hjemmehørende aktieselskab, anpartsselskab eller selskab, der er omfattet af begrebet selskab i en medlemsstat i artikel 3 i direktiv 2009/133/EF " Bestemmelsen refererer således - udover til selskaber omfattet af EU-direktivet - til aktieselskaber og anpartsselskaber. Aktieselskaber og anpartsselskaber er danske selskabsretlige begreber. Det er vel ikke hensigtsmæssigt, at en bestemmelse, der omfatter udenlandske selskaber, referer direkte til danske selskabsretlige begreber? Det foreslåede nye stk. 5 til FUL 15 omfatter efter sin ordlyd selskaber "., som svarer til et dansk aktie-eller anpartsselskab " FSR finder, at dette er en bedre formulering, som også bør indføjes i stk. 2 i samme bestemmelse.

3 1.2 Manglende konsekvensændringer i ligningslovens 33 FSR antager, at lempelsesreglerne i ligningslovens 33 skal konsekvensændres i overensstemmelse med, at grænseoverskridende skattefri omstrukturering nu også bliver mulig med selskaber i EØS lande. Side Forslagets 2, nr. 8 ændringer i selskabsloven Generelt er der for tiden et øget fokus på konsolidering i vandsektoren bl.a. henset til de væsentligt øgede regulatoriske og administrative krav, der bliver stillet til vandforsyningerne. I de små vandforsyninger, som indtil nu har været fritaget for vandsektorreguleringen og som også har haft mulighed for skattefritagelse efter selskabsskattelovens 3, stk. 1, nr. 4a ses denne tendens også i større omfang end tidligere. Efter hidtil gældende regler og praksis har der ikke været de samme rammebetingelser for sammenlægninger af vandforsyninger, som gælder for almindelige erhvervsvirksomheder. Ud over at de mindre vandforsyninger har været skattefritaget, er det også sådan, at deltagerne (andelshavere, medlemmer mv.) som altovervejende hovedregel ikke har nogle økonomiske rettigheder i de pågældende forsyninger; deltagerne er via vedtægtsbestemmelser mv. afskåret fra at få andel i selskabernes formuer både løbende ved udlodning af udbytte og i forbindelse med en eventuel likvidation. De manglende økonomiske rettigheder er medvirkende til, at forsyningerne ofte ønskes overdraget vederlagsfrit. Det er overordnet positivt, at Skatteministeriet ønsker at forbedre rammevilkårene i forbindelse sammenlægninger af vandforsyninger. Udkastet til lovforslaget har dog nogle uhensigtsmæssigheder som der bør rådes bod på jf. nedenfor: Lovforslaget hjælper kun nogle situationer I den foreslåede bestemmelse i selskabsskattelovens 13 I er der lagt op til, at vandforsyninger, der er skattepligtige efter selskabsskattelovens 1, stk. 1, nr. 2h ikke skal beskattes af nettoformuen fra en indskudt vandforsyning, der har været skattefritaget efter selskabsskattelovens 3, stk. 1, nr. 4a. Vi anmoder Skatteministeriet om at bekræfte, at vandforsyningsvirksomheder som er omfattet af selskabsskattelovens 1, stk. 1, nr. 1 har samme mulighed

4 for at få indskudt nettoformuen fra en vandforsyning omfattet af selskabsskattelovens 3, stk. 1, nr. 4a, uden beskatning. Side 4 Lovforslaget bør udvides til også at omfatte varmeselskaber En række af landets varmeselskaber er i samme situation som de mindre, skattefritagne vandselskaber. Varmeselskaber kan fritages for beskatning efter selskabsskattelovens 3, stk. 1, nr. 4 under samme betingelser, som gør sig gældende for de mindre vandselskaber fritaget efter selskabsskattelovens 3, stk. 1, nr. 4a. FSR skal derfor opfordre til, at de foreslåede regler udvides til også at omfatte varmeforsyningsvirksomheder, der er skattefritaget efter selskabsskattelovens 3, stk. 1, nr. 4. Uhensigtsmæssig værnsregel om skattemæssige indgangsværdier Det foreslås, at selskabskattelovens 13 I, stk. 2 skal indeholde en bestemmelse om, at indgangsværdien for det modtagende vandforsyningsselskab skal fastsættes til 0 kr. for afskrivningsberettigede aktiver mens indgangsværdien for andre aktiver og passiver skal fastsættes efter selskabsskattelovens 5 D, stk Baggrunden er jf. bemærkningerne begrundet i, at den formue, der overtages skattefrit ikke bør kunne danne grundlag for et fremtidigt skattefradrag for den modtagende forsyning. Dette forekommer for restriktivt. For det første, fordi at er der sædvanligvis gæld i det "indskydende" selskab, således at dettes formue typisk er mindre end de afskrivningsberettigede aktiver. Da den manglende afskrivningsret er begrundet i det modtagende selskabs skattefrihed for formuen i det "indskydende" selskab, bør afskrivningsretten vel kun begrænses for aktiver svarende til formuen i det "indskydende" selskab? Herudover er der efter FSRs opfattelse, som udgangspunkt ikke noget værnshensyn at tage. De aktiver, der overføres fra den skattefrie vandforsyning til en skattepligtig vandforsyning vil føre til en indregning af de regnskabsmæssige/reguleringsmæssige afskrivninger i de opkrævede takster og vil dermed føre til en skattepligtig omsætning.

5 Derfor er det kun rimeligt, at der fastsættes skattemæssige indgangsværdier for de overdragne afskrivningsberettigede aktiver. Såfremt de skattemæssige indgangsværdier fastsættes til samme værdi som de regnskabsmæssige- /regulatoriske værdier vil der ikke opstå noget fradrag for den modtagende vandforsyning som følge af den vederlagsfrie overtagelse. Side 5 I forbindelse med vedtagelsen af vandreformen ved lov nr. 469 af 12/06/2009 (L150) blev der i 19 i konsekvensloven - lov nr. 460 af 12/06/2009 (L151) - vedtaget en overgangsregel, hvorefter direkte eller indirekte forbrugerejede vand- eller spildevandsforsyningsvirksomheder, der senest den overtog og videreførte vand- eller spildevandsforsyningsvirksomhed, der hidtil har været drevet af en kommune, ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst blev fritaget for at medregne den tekniske opgjorte egenkapital, som virksomheden modtog vederlagsfrit i forbindelse med overførslen af vand- eller spildevandsvirksomheden. Ved overførslen af virksomheden skulle den modtagende enhed fastsætte de skattemæssige indgangsværdier efter selskabsskattelovens 5 D; handelsværdien af aktiverne på skattepligtstidspunktet. Den tidsbegrænsede overgangsregel, der blev vedtaget i forbindelse med vandreformen er meget lig den regel, der foreslås i selskabsskattelovens 13 I. Dog fandtes der i forbindelse med vedtagelsen af vandreformen ikke noget behov for en værnsregel. Som reglen i selskabsskattelovens 13 I foreslås formuleret vil den ikke føre til forbedrede rammebetingelser men blot til en ændret periodisering af skatten. Under de nugældende regler vil den modtagende vandforsyning blive skattepligtig af nettoværdien ved sammenlægningen; under den foreslåede regel vil beskatningen komme til udtryk i takt med, at de regnskabsmæssige/regulatoriske afskrivninger opkræves over taksterne i de kommende år. FSR skal foreslå, at det kommer til at fremgå udtrykkeligt af den foreslåede bestemmelses ordlyd, at bestemmelsen ikke finder anvendelse i tilfælde hvor sammenlægningen sker efter reglerne i fusionsskatteloven.

6 2. Andre ændringer af omstruktureringsreglerne Når der påtænkes foretaget ændringer i fusionsskatteloven, bør der efter FSRs opfattelse samtidig ses på, om der er andre områder i fusionsskatteloven eller bestemmelser om skattefri omstrukturering, hvor ændringer er påkrævet. Efter FSRs opfattelse trænger i hvert fald to områder sig på i denne henseende. Side Ændring af selskabsskattelovens 31, stk. 5 Det er efter FSRs opfattelse afgørende nødvendigt hurtigst muligt at få ændret selskabsskattelovens 31, stk. 5. Bestemmelsen har følgende ordlyd: "Det modtagende selskab i en skattefri omstrukturering efter fusionsskatteloven kan ikke modregne andre sambeskattede selskabers og faste driftssteders underskud fra indkomstår før omstruktureringen. 1. pkt. gælder ikke, hvis det indskydende selskab i omstruktureringen indgik i sambeskatning med det modtagende selskab i det eller de indkomstår, hvori underskuddet opstod, og det indskydende selskab ikke direkte eller indirekte har deltaget i en skattefri omstrukturering med et ikkesambeskattet selskab i eller efter underskudsåret." Bestemmelsen rækker langt videre, end FSR antager, at hensigten har været. Dette beror på, at bestemmelsen også hindrer et selskabs anvendelse af andre sambeskattede selskabers underskud i tilfælde, hvor der er tale om en rent koncernintern omstrukturering, hvor der hverken er ført aktiver ind i eller ud af koncernen. Følgende eksempel kan illustrere dette: Moderselskab A ejer aktierne i datterselskab B. Datterselskab B gennemfører i 2013 en grenspaltning, hvor det modtagende selskab - datterselskab C - er et nystiftet selskab. B har et skattemæssigt underskud på eksempelvis 10 mio. kr. fra Dette underskud vil ud fra selskabsskattelovens 31, stk. 4 ikke kunne fremføres i C's indkomst, da C først er opstået i 2013 og derfor ikke har været med i sambeskatningen, da underskuddet opstod. B vil ganske vist, når der er tale om en grenspaltning, kunne anvende de 10 mio. kr. i egen indkomst, men det hindrer ikke, at koncernen bliver dårligere stillet efter spaltningen, hvis B ikke kan anvende de fulde 10 mio. kr. i egen indkomst i Dette er ikke alene ulogisk men også stridende mod principperne bag sambeskatning. Sambeskatningssystemet bygger på, at underskud skal kunne

7 anvendes af selskaber, der har deltaget i sambeskatningen, da underskuddene opstod, og koncerninterne omstruktureringer bør ikke ændre herved, når der ikke føres aktiver ud eller ind af koncernen. Side 7 Indenfor området skattefri omstrukturering og sambeskatning har det altid været et grundprincip, at en skattefri omstrukturering i relation til fortsat underskudsudnyttelse ikke skal stille selskaberne dårligere, end hvis omstruktureringen ikke var blevet gennemført. I det beskrevne eksempel stilles selskaberne imidlertid dårligere, end de ville have været stillet, hvis omstruktureringen ikke var blevet gennemført. Det er desværre let for selskaber og rådgivere at overse denne regel, fordi det er ulogisk at reglerne er indrettet på den måde, som tilfældet er. Vi forslår derfor at reglerne ændres og gerne med længst mulig tilbagevirkende kraft, således at selskaber, der måtte have overset, at de er blevet ramt af reglen, kan friholdes for de uhensigtsmæssige skattemæssige konsekvenser herved. 2.2 Ændring af fusionsskattelovens 8, stk. 6 Når reglerne om grænseoverskridende skattefri omstrukturering nu foreslås ændret, anser FSR det for nærliggende, at fusionsskattelovens 8, stk. 6 ligeledes tages op til revision i forhold til skattefrie omstruktureringer. Bestemmelsen virker i flere sammenhænge uhensigtsmæssig i kombination med skattefri omstrukturering. Følgende eksempler kan belyse dette: Eksempel 1 Et dansk selskab fusioneres med et svensk selskab med det svenske selskab som det indskydende selskab. Det danske selskab har efter fusionen et fast driftssted i Sverige. Der kommer ikke ved fusionen nye aktiver og passiver ind under dansk beskatning, idet alle de svenske aktiver og passiver, der førhen var i det svenske selskab, efter fusionen knyttes til det svenske driftssted. Alligevel mister det danske selskab - hvis der ikke har været international sambeskatning - sin adgang til fortsat anvendelse af evt. skattemæssige underskud, da fusionsskatteloven også gælder ved grænseoverskridende fusion. Dette er både ulogisk og uhensigtsmæssigt, da der qua territorialprincippet ikke kommer nye aktiver og passiver ind under dansk beskatning.

8 Eksempel 2 To udenlandske selskaber hjemmehørende i EU fusioneres skattefrit ved en grænseoverskridende fusion. Det indskydende selskab har et fast driftssted i Danmark, der har fremførselsberettigede underskud. Efter fusionen vil det danske faste driftssted være et fast driftssted af det modtagende selskab. Selvom der ikke i øvrigt sker nogen ændring i Danmark, vil det faste driftssted ikke længere kunne anvende sit underskud. Side 8 Dette er ligeledes ulogisk og uhensigtsmæssigt. 2.3 Ændring af FUL 8, stk. 6, 3. pkt. Efter FSRs opfattelse er ordlyden af FUL 8, stk. 6, 3. pkt., langt mere vidtgående end hensigten med bestemmelsen tilsiger. Der er derfor risiko for, at bestemmelsen rammer omstruktureringer, det aldrig har været hensigten skulle rammes af reglen. Ordlyden af bestemmelsen bør derfor ændres, således at denne bringes i overensstemmelse med hensigten med bestemmelsen. Reglen i FUL 8, stk. 6, 3. pkt. kom ind som en værnsregel ved L 173 i Hensigten med bestemmelsen var at hindre omgåelse af FUL 8, stk. 6, 2. pkt. En sådan omgåelse var blevet mulig som følge af Landsskatterettens underkendelse af "enhedsbetragtningen" i Bestemmelsen har følgende ordlyd: 2. pkt. gælder ikke, hvis det modtagende selskab eller faste driftssted ved en skattefri omstrukturering direkte eller indirekte har modtaget aktiver eller passiver fra selskaber, som ikke var en del af sambeskatningskredsen på det tidspunkt, da underskuddet opstod. Hvis to sambeskattede selskaber fusionerer, og der i selskaberne er underskud fra år, hvor de pågældende selskaber var sambeskattede, kan disse underskud således anvendes efter fusionen, forudsat at det modtagende selskab ikke direkte eller indirekte har været modtagende selskab i en forudgående skattefri omstrukturering med et indskydende selskab på et tidspunkt, hvor dette indskydende selskab ikke var en del af sambeskatningskredsen. Efter ordlyden er det således uden betydning, om dette tidspunkt (d.v.s. tidspunktet hvor det modtagende selskab direkte eller indirekte var modtagende selskab i en anden skattefri omstrukturering) ligger før eller efter det tidspunkt, hvor det fremførte underskud er opstået.

9 Det kan imidlertid ikke være meningen, at underskud ikke kan fremføres, hvis det modtagende selskab har deltaget i en skattefri omstrukturering med et ikkesambeskattet selskab på et tidspunkt forud for det år, hvor underskuddet opstod. Hensigten må være, at reglen alene skal gælde i tilfælde af, at det modtagende selskab har deltaget i en skattefri omstrukturering med et ikke-sambeskattet selskab i det år, hvor underskuddet opstod, eller i et senere år. Side 9 I modsat fald vil følgende situation blive ramt: - Selskab A, B og C er frem til 2012 helt uafhængige og dermed ikke sambeskattede. - I 2013 gennemføres en skattefri fusion af B og C, med C som modtagende selskab. - Ultimo 2013 køber C samtlige aktier i A, og de to selskaber er herefter sambeskattede. - I 2014 er der underskud i både A og C. - I 2015 fusioneres A op i C ved en skattefri fusion. Da C har været modtagende selskab i en skattefri omstrukturering med et selskab (A), der ikke var en del af sambeskatningskredsen, da underskuddene opstod (i 2014), fortabes underskuddene tilsyneladende i henhold til ordlyden af bestemmelsen. Efter FSRs opfattelse er der i denne situation ikke noget værnshensyn, og bestemmelsen bør derfor ikke omfatte sådanne situationer. Det bemærkes, at C i henhold til de regler, der gjaldt forud for vedtagelsen af L 173, ville kunne fremføre underskuddet i C og A efter fusionen i 2015, selv hvis Landsskatteretten havde accepteret "enhedsbetragtningen". Det skal i denne forbindelse endvidere bemærkes, at den tilsvarende værnsbestemmelse i SEL 31, stk.4, der omhandler den situation, hvor det indskydende selskab i en skattefri omstrukturering tidligere har deltaget i en skattefri omstrukturering med et selskab udenfor sambeskatningskredsen, efter sin ordlyd er begrænset til situationer, hvor det indskydende selskab har deltaget i en skattefri omstrukturering med et ikke-sambeskattet selskab i eller efter underskudsåret. Denne bestemmelse omfatter derfor ikke tilfælde, hvor den tidligere gennemførte omstrukturering ligger forud for underskudsåret.

10 FSR står naturligvis meget gerne til rådighed for en eventuel nærmere drøftelse af ovenstående. Side 10 Med venlig hilsen John Bygholm formand for skatteudvalget Mette Bøgh Larsen skattekonsulent

TilFolketinget Skatteudvalget

TilFolketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2013-14 L 4 Bilag 1 Offentligt J.nr. 13-0160913 2. oktober 2013 TilFolketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag

Læs mere

Ændring af fusionsskatteloven (Beskatning af løbende indtægter ved grænseoverskridende omstruktureringer)

Ændring af fusionsskatteloven (Beskatning af løbende indtægter ved grænseoverskridende omstruktureringer) Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 20. april 2018 Ændring af fusionsskatteloven (Beskatning af løbende indtægter ved grænseoverskridende omstruktureringer) Skatteministeriet har

Læs mere

Skatteministeriet har d. 09. oktober 2013 fremsendt ovennævnte udkast til FSRdanske revisorer med anmodning om bemærkninger.

Skatteministeriet har d. 09. oktober 2013 fremsendt ovennævnte udkast til FSRdanske revisorer med anmodning om bemærkninger. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 22. november 2013 Ændring af selskabsskatteloven (Exitbeskatning ved selskabers overførsel af aktiver og passiver til et andet EU/EØS-land) H213-13

Læs mere

Styresignal vedrørende enhedsprincippet som følge af afgørelserne SKM LSR og SKM LSR, H064-15

Styresignal vedrørende enhedsprincippet som følge af afgørelserne SKM LSR og SKM LSR, H064-15 SKAT Østbanegade 123 2100 København Ø 10. april 2015 Styresignal vedrørende enhedsprincippet som følge af afgørelserne SKM 2006.75 LSR og SKM 2011.588 LSR, H064-15 SKAT har d. 13. marts 2015 fremsendt

Læs mere

1. Overordnede bemærkninger

1. Overordnede bemærkninger Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 21. januar 2014 Høringskommentarer vedrørende engangsregistrering af selskabers m.v. underskud, oplysningspligt om erhvervelse af visse aktier

Læs mere

Høring vedr. styresignal om gentagelse af genbeskatning af udenlandske filialer H061-15

Høring vedr. styresignal om gentagelse af genbeskatning af udenlandske filialer H061-15 SKAT Østbanegade 123 2100 København Ø 31. marts 2015 Høring vedr. styresignal om gentagelse af genbeskatning af udenlandske filialer H061-15 SKAT har den 12. marts 2015 fremsendt ovennævnte udkast til

Læs mere

Udkast til styresignal om fordeling af underskud ved skattefri grenspaltning og skattefri tilførsel af aktiver, H

Udkast til styresignal om fordeling af underskud ved skattefri grenspaltning og skattefri tilførsel af aktiver, H SKAT Østbanegade 123 København Ø 17. august 2015 Udkast til styresignal om fordeling af underskud ved skattefri grenspaltning og skattefri tilførsel af aktiver, H 184-15. SKAT har d. 10. juli 2015 fremsendt

Læs mere

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 9. marts 2015 Lovudkast om udskydelse af selvangivelsesfristen for selskaber m.v. og lempelse af sanktionen ved manglende registrering af underskud

Læs mere

Skatteudvalget L 202 - Bilag 55 Offentligt

Skatteudvalget L 202 - Bilag 55 Offentligt Skatteudvalget L 202 - Bilag 55 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91

Læs mere

Skatteudvalget L 167 Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget L 167 Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 L 167 Bilag 1 Offentligt Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 9. marts 2015 Lovudkast om udskydelse

Læs mere

Skatteministeriet har den 23. oktober 2006 udbedt sig bemærkninger til ovennævnte udkast til lovforslag.

Skatteministeriet har den 23. oktober 2006 udbedt sig bemærkninger til ovennævnte udkast til lovforslag. Skatteministeriet Att.: SkatErhverv Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K e-mail: pskerh@skm.dk 14. november 2006 KKo Deres sagsnr.: 2006-411-006464 Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven,

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om registrering af underskud m.v. H204-14

Udkast til bekendtgørelse om registrering af underskud m.v. H204-14 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 19. september 2014 Udkast til bekendtgørelse om registrering af underskud m.v. H204-14 Skatteministeriet har d. 25. august 2014 fremsendt ovennævnte

Læs mere

Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K. 13. maj L 202 Supplerende spørgsmål

Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K. 13. maj L 202 Supplerende spørgsmål Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11 09 13 e-mail: fsr@fsr.dk

Læs mere

Skatteudvalget L Svar på Spørgsmål 5 Offentligt. Til Folketinget - Skatteudvalget

Skatteudvalget L Svar på Spørgsmål 5 Offentligt. Til Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget L 110 - Svar på Spørgsmål 5 Offentligt J.nr. 2006-411-0064 Dato: 23. februar 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget L 110 - Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven, aktieavancebeskatningsloven,

Læs mere

Skatteudvalget L 202 - Bilag 57 Offentligt

Skatteudvalget L 202 - Bilag 57 Offentligt Skatteudvalget L 202 - Bilag 57 Offentligt J.nr. 2009-511-0038 Dato: 25. maj 2009 Til Folketinget - Skatteudvalget L 202 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget 20. april 2018 J.nr. 2018-656. Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af fusionsskatteloven (Beskatning

Læs mere

L 27 - Ophævelse af fondes adgang til fradrag for ikke almennyttige uddelinger H291-16

L 27 - Ophævelse af fondes adgang til fradrag for ikke almennyttige uddelinger H291-16 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 2. november 2016 L 27 - Ophævelse af fondes adgang til fradrag for ikke almennyttige uddelinger H291-16 Skatteministeriet har ved brev af 5.

Læs mere

Grænseoverskridende fusioner

Grænseoverskridende fusioner Dansk Skattevidenskabelig Forening Grænseoverskridende fusioner v/senior Manager Vicki From Jørgensen 21. november 2011 Præsentation 1. Indledning 2. Den historiske udvikling 3. Skattepligtige og skattefrie

Læs mere

Skatteudvalget L Bilag 34 Offentligt. Ændringsforslag uden for betænkningen til 2. behandlingen af

Skatteudvalget L Bilag 34 Offentligt. Ændringsforslag uden for betænkningen til 2. behandlingen af Skatteudvalget L 213 - Bilag 34 Offentligt Ændringsforslag uden for betænkningen til 2. behandlingen af Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven og forskellige andre skatteloven (CFC-beskatning

Læs mere

A d v o k a t r å d e t

A d v o k a t r å d e t Skatteudvalget 2017-18 L 207 Bilag 3 Offentligt -- AKT 166970 -- BILAG 1 -- [ Advokat Samfundet - Høringssvar til Skatteministeriet ] -- A d v o k a t r å d e t Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade

Læs mere

Europaudvalget 2004 2628 - økofin Offentligt

Europaudvalget 2004 2628 - økofin Offentligt Europaudvalget 2004 2628 - økofin Offentligt Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer Kontor 1 400.C.2-0 EUK 14. januar 2005 Under henvisning til Europaudvalgets

Læs mere

Forslag til direktiv om gennemførelse af forstærket samarbejde på området for afgift på finansielle transaktioner H043-13

Forslag til direktiv om gennemførelse af forstærket samarbejde på området for afgift på finansielle transaktioner H043-13 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 3. april 2013 Forslag til direktiv om gennemførelse af forstærket samarbejde på området for afgift på finansielle transaktioner H043-13 Skatteministeriet

Læs mere

Bilag til indlæg 30. oktober 2014 for Foreningen af Danske Insolvensadvokater

Bilag til indlæg 30. oktober 2014 for Foreningen af Danske Insolvensadvokater Dato 29. oktober 2014 J.nr. 6020324-248228 Bilag til indlæg 30. oktober 2014 for Foreningen af Danske Insolvensadvokater UDVALGTE SKATTEREGLER Selskabsskatteloven 12 A Selskabsskatteloven 31 Personskatteloven

Læs mere

Skatteudvalget 2008-09 L 23 Bilag 4 Offentligt

Skatteudvalget 2008-09 L 23 Bilag 4 Offentligt Skatteudvalget 2008-09 L 23 Bilag 4 Offentligt Stine Hindsgaul Hansen Fuldmægtig Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Sendt pr. e-mail til sh@skm.dk med cc til jlv@skm.dk og pskerh@skm.dk.

Læs mere

Investeringsforeninger

Investeringsforeninger Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 23. september 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H080-11.doc) Høring over lovforslag om enklere beskatning af udlodninger fra

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteudvalget L 121 - O Skatteministeriet J.nr. 2005-411-0042 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 121- Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven og andre skattelove (Nedsættelse af selskabsskatten

Læs mere

Behandling af skattemæssige underskud i selskaber ved omstrukturering. Kim Wind Andersen

Behandling af skattemæssige underskud i selskaber ved omstrukturering. Kim Wind Andersen Behandling af skattemæssige underskud i selskaber ved omstrukturering Kim Wind Andersen 2 Skattemæssige underskud Overblik - underskudsfremførsel Fremførsel og modregning af skattemæssige underskud Skattemæssige

Læs mere

Høring af lovforslag om afskaffelse af fondes konsolideringsfradrag og overførselsreglen for fonde m.v., H

Høring af lovforslag om afskaffelse af fondes konsolideringsfradrag og overførselsreglen for fonde m.v., H Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 27. november 2015 Høring af lovforslag om afskaffelse af fondes konsolideringsfradrag og overførselsreglen for fonde m.v., H336-15. Skatteministeriet

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2010-11 L 84 Bilag 31 Offentligt J.nr. 2010-511-0045 Dato: 11. marts 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget L 84 Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven

Læs mere

Skatteudvalget 2012-13 L 10 Bilag 25 Offentligt

Skatteudvalget 2012-13 L 10 Bilag 25 Offentligt Skatteudvalget 2012-13 L 10 Bilag 25 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K 10. december 2012 Vedrørende L 10 - Forslag til lov om ændring af kildeskatteloven og selskabsskatteloven

Læs mere

2, stk. 4 momslovens 46, stk. 1 - omvendt betalingspligt

2, stk. 4 momslovens 46, stk. 1 - omvendt betalingspligt Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 24. september 2013 Ændring af ligningsloven, momsloven, lov om anvendelse af Det Europæiske Fællesskabs forordning om toldmyndighedernes indgriben

Læs mere

Ændring af kildeskatteloven, kursgevinstloven, selskabsskatteloven, virksomhedsskatteloven og forskellige andre love H248-14

Ændring af kildeskatteloven, kursgevinstloven, selskabsskatteloven, virksomhedsskatteloven og forskellige andre love H248-14 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 2. november 2014 Ændring af kildeskatteloven, kursgevinstloven, selskabsskatteloven, virksomhedsskatteloven og forskellige andre love H248-14

Læs mere

Folketingets Skatteudvalg

Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget L 78 - Bilag 13 Offentligt J.nr. 2005-511-0048 Dato: Til Folketingets Skatteudvalg L 78 Forslag til Lov om den skattemæssige behandling af gevinst og tab ved afståelse af aktier m.v. (aktieavancebeskatningsloven).

Læs mere

Skatteministeriet har den 3. februar 2016 fremsendt ovennævnte forslag til direktiv til FSR- danske revisorer med anmodning om bemærkninger.

Skatteministeriet har den 3. februar 2016 fremsendt ovennævnte forslag til direktiv til FSR- danske revisorer med anmodning om bemærkninger. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 7. marts 2016 Høring om forslag til Rådets direktiv om regler til bekæmpelse af metoder til skatteundgåelse, der direkte påvirker det indre markeds

Læs mere

Lovudkast om ændring af chokoladeafgiftsloven, ligningsloven, skatteforvaltningsloven, skattekontrolloven og forskellige andre love, H211-16

Lovudkast om ændring af chokoladeafgiftsloven, ligningsloven, skatteforvaltningsloven, skattekontrolloven og forskellige andre love, H211-16 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 3. august 2016 Lovudkast om ændring af chokoladeafgiftsloven, ligningsloven, skatteforvaltningsloven, skattekontrolloven og forskellige andre

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2017-18 L 237 A endeligt svar på spørgsmål 40 Offentligt 27. august 2018 J.nr. 2018-1675 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 237 A - Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven

Læs mere

L Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre love (Harmonisering af selskabers aktie- og udbyttebeskatning

L Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre love (Harmonisering af selskabers aktie- og udbyttebeskatning J.nr. 2009-511-0038 Dato: 15. maj 2009 Til Folketinget - Skatteudvalget L 202 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre love (Harmonisering af selskabers aktie- og

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Udkast

Skatteministeriet J.nr Udkast Skatteministeriet J.nr. 2018-656 Udkast Forslag til Lov om ændring af fusionsskatteloven (Beskatning af løbende indtægter ved grænseoverskridende omstruktureringer) 1 I fusionsskatteloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteudvalget (2. samling) L 121 - Svar på Spørgsmål 128 Offentligt Skatteministeriet J.nr. 2005-411-0042 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 121- Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven og

Læs mere

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 126 Offentligt

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 126 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 126 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K 17. marts 2015 Henvendelse vedr. virksomhedsordningen Der er fortsat en del usikkerheder

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteudvalget 2004-05 (2. samling) L 121 Svar på Spørgsmål 117 Offentligt Skatteministeriet J.nr. 2005-411-0042 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 121- Forslag til Lov om af selskabsskatteloven og andre

Læs mere

Skatteudvalget L Bilag 24 Offentligt

Skatteudvalget L Bilag 24 Offentligt Skatteudvalget L 110 - Bilag 24 Offentligt J.nr. 2006-411-0064 Dato: Til Folketinget - Skatteudvalget L 110- Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven, aktieavancebeskatningsloven, fusionsskatteloven

Læs mere

Skatteministeriet har 28. april 2010 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger.

Skatteministeriet har 28. april 2010 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: pskper@skm.dk Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11

Læs mere

Udkast til styresignal om aktionærlån H189-14

Udkast til styresignal om aktionærlån H189-14 SKAT Østbanegade 123 2100 København Ø 4. september 2014 Udkast til styresignal om aktionærlån H189-14 SKAT har d. 13. august 2014 fremsendt ovennævnte udkast til FSR-danske revisorer med anmodning om bemærkninger.

Læs mere

Høring over udkast til forslag til ny aktieavancebeskatningslov og følgeforslag hertil.

Høring over udkast til forslag til ny aktieavancebeskatningslov og følgeforslag hertil. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K. KRONPRINSESSEGADE 28 1306 KØBENHAVN K TLF. 33 96 97 98 FAX 33 36 97 50 DATO: 02-12-2005 J.NR.: 04-013702-05-2227 REF.: spi/kfe Høring over udkast

Læs mere

For god ordens skyld skal vi nævne, at lovforslaget om ovenstående ikke umiddelbart giver anledning til bemærkninger fra vor side.

For god ordens skyld skal vi nævne, at lovforslaget om ovenstående ikke umiddelbart giver anledning til bemærkninger fra vor side. att.: Søren Schou Skatteministeriet For god ordens skyld skal vi nævne, at lovforslaget om ovenstående ikke umiddelbart giver anledning til bemærkninger fra vor side. Med venlig hilsen Jacob K. Clasen

Læs mere

Skatteministeriet har 24. november 2010 fremsendt ovennævnte forslag med anmodning om bemærkninger.

Skatteministeriet har 24. november 2010 fremsendt ovennævnte forslag med anmodning om bemærkninger. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11 09 13 e-mail: fsr@fsr.dk

Læs mere

Skatteudvalget L Bilag 9 Offentligt

Skatteudvalget L Bilag 9 Offentligt Skatteudvalget L 110 - Bilag 9 Offentligt J.nr. 2006-411-0064 Dato: 27. marts 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget L 110 Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven, aktieavancebeskatningsloven,

Læs mere

Grænseoverskridende omstruktureringer. Peter M. Andersen, partner Anders Oreby Hansen, partner

Grænseoverskridende omstruktureringer. Peter M. Andersen, partner Anders Oreby Hansen, partner Grænseoverskridende omstruktureringer Peter M. Andersen, partner Anders Oreby Hansen, partner Indhold 1. Indledning / Præsentation 2. Formål med grænseoverskridende omstruktureringer 3. Selskabsret a.

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 13-0160913 Udkast. Forslag. til

Skatteministeriet J. nr. 13-0160913 Udkast. Forslag. til Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del Bilag 266 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 13-0160913 Udkast Forslag til Lov om ændring af fusionsskatteloven, selskabsskatteloven, lov om skattefri virksomhedsomdannelse

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af vurderingsloven og tinglysningsafgiftsloven H259-13

Forslag til Lov om ændring af vurderingsloven og tinglysningsafgiftsloven H259-13 Skatteudvalget 2013-14 L 80 Bilag 4 Offentligt Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 4. december 2013 Forslag til Lov om ændring af vurderingsloven og tinglysningsafgiftsloven H259-13

Læs mere

REVIFAXEN NYHEDSBREV OM SKATTER OG AFGIFTER Nummer 1346 af 9/

REVIFAXEN NYHEDSBREV OM SKATTER OG AFGIFTER Nummer 1346 af 9/ REVIFAXEN NYHEDSBREV OM SKATTER OG AFGIFTER Nummer 1346 af 9/10 2018 Lovforslag om implementering af skatteundgåelsesdirektivet mv. Skatteministeren har fremsat et lovforslag, der skal implementere EU-direktiverne

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2018-19 L 27 Bilag 2 Offentligt 12. november 2018 J.nr. 2018-2528. Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

FSRs kommentarer til L10 og L49 (FT 2012/2013)

FSRs kommentarer til L10 og L49 (FT 2012/2013) Skatteministeriet Att. Ivar Nordland Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 9. august 2013 FSRs kommentarer til L10 og L49 (FT 2012/2013) Folketinget har d. 14. december 2012 vedtaget L10 og L49 (lov

Læs mere

Ligningsloven Selskabsskatteloven Kommentar 15, stk. 1 12 Uændret, bortset fra den nye begrænsning

Ligningsloven Selskabsskatteloven Kommentar 15, stk. 1 12 Uændret, bortset fra den nye begrænsning 18. juni 2012 Nyhedsbrev Skat Vedtagelse af L 173 om styrkelse af indsatsen mod nulskatteselskaber m.v. Regeringen har nu vedtaget lovforslag L 173. De endelige regler svarer til, hvad vi tidligere har

Læs mere

Skatteudvalget L 71 Bilag 15 Offentligt

Skatteudvalget L 71 Bilag 15 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 71 Bilag 15 Offentligt 14. december 2015 J.nr. 15-3151455 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 71 - Forslag til lov om ændring af fondsbeskatningsloven, lov om indkomstbeskatning

Læs mere

Skatteministeriet har 20. marts 2009 fremsendt ovennævnte udkast med anmodning om bemærkninger.

Skatteministeriet har 20. marts 2009 fremsendt ovennævnte udkast med anmodning om bemærkninger. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: pskper@skm.dk Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11

Læs mere

Skatteudvalget L 45 Bilag 7 Offentligt

Skatteudvalget L 45 Bilag 7 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 45 Bilag 7 Offentligt 8. december 2015 J.nr. 15-2867432 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 45 - Forslag til lov om ændring af kursgevinstloven, ligningsloven, pensionsafkastbeskatningsloven,

Læs mere

Udkast til Forslag til Lov om afgift af skadesforsikringer (Skadesforsikringsafgiftsloven) H098-10

Udkast til Forslag til Lov om afgift af skadesforsikringer (Skadesforsikringsafgiftsloven) H098-10 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: JS@SKAT.dk Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11 09

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af fusionsskatteloven

Forslag. Lov om ændring af fusionsskatteloven Lovforslag nr. L 207 Folketinget 2017-18 Fremsat den 23. marts 2018 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ændring af fusionsskatteloven (Beskatning af løbende indtægter ved grænseoverskridende

Læs mere

Lovforslag om begrænsning af adgang til modregning af underskud mv.

Lovforslag om begrænsning af adgang til modregning af underskud mv. Lovforslag om begrænsning af adgang til modregning af underskud mv. Skatteministeren har fremsat lovforslag (L 173), der indeholder en udmøntning af en del af aftalen om finansloven for 2012 mellem regeringen

Læs mere

Henvendelse vedr. L237 - Justering af reglerne om fast driftssted ved investering via transparente enheder mv.

Henvendelse vedr. L237 - Justering af reglerne om fast driftssted ved investering via transparente enheder mv. Skatteudvalget 2017-18 L 237 Bilag 11 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K 14. maj 2018 Henvendelse vedr. L237 - Justering af reglerne om fast driftssted ved investering

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget 2018-19 L 28, L 28 A, L 28 B Offentligt 12. december 2018 J.nr. 2017-1461 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 28 - Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven,

Læs mere

Justering af reglerne om fast driftssted m.v.

Justering af reglerne om fast driftssted m.v. Nyt fra Beierholm med værdifuld viden til vores kunder Justering af reglerne om fast driftssted m.v. Der er den 23. februar 2018 fremsendt et lovforslag i høring, der justerer en lang række regler, primært

Læs mere

Salg af ejendom fra selskab til aktionær Aktionærlån - Udlodningsbeskatning af sædvanlig prioritetsgæld - SKM SR.

Salg af ejendom fra selskab til aktionær Aktionærlån - Udlodningsbeskatning af sædvanlig prioritetsgæld - SKM SR. - 1 Salg af ejendom fra selskab til aktionær Aktionærlån - Udlodningsbeskatning af sædvanlig prioritetsgæld - SKM2013.113.SR. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatterådet antog i sagen SKM2013.113.SR,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og lov om ændring af selskabsskatteloven, fusionsskatteloven og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og lov om ændring af selskabsskatteloven, fusionsskatteloven og forskellige andre love Lovforslag nr. L 55 Folketinget 2009-10 Fremsat den 4. november 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og lov om ændring af selskabsskatteloven,

Læs mere

Skatteudvalget L 27 Bilag 8 Offentligt

Skatteudvalget L 27 Bilag 8 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 27 Bilag 8 Offentligt 7. december 2016 J.nr. 15-2962964 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 27 - Forslag til lov om ændring af fondsbeskatningsloven, ligningsloven og skattekontrolloven

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om fusion, spaltning og tilførsel af aktiver m.v. (fusionsskatteloven) 1)

Bekendtgørelse af lov om fusion, spaltning og tilførsel af aktiver m.v. (fusionsskatteloven) 1) LBK nr 1120 af 14/11/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 24. februar 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 12-0177762 Senere ændringer til forskriften LOV nr 433 af 16/05/2012

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om fusion, spaltning og tilførsel af aktiver m.v. (fusionsskatteloven) 1)

Bekendtgørelse af lov om fusion, spaltning og tilførsel af aktiver m.v. (fusionsskatteloven) 1) LBK nr 1017 af 24/08/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 15-1842673 Senere ændringer til forskriften LOV nr 652 af 08/06/2016

Læs mere

Overordnede bemærkninger. Skatteudvalget 2013-14 L 81 Bilag 6 Offentligt (03) Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K

Overordnede bemærkninger. Skatteudvalget 2013-14 L 81 Bilag 6 Offentligt (03) Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K Skatteudvalget 2013-14 L 81 Bilag 6 Offentligt (03) Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K 27. februar 2014 L 81 - Forslag til lov om ændring af fusionsskatteloven, selskabsskatteloven,

Læs mere

Næstved Varmeværk Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker Alternative sammenlægningsmodeller. René Møller Jensen og René Lønne Ventzel

Næstved Varmeværk Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker Alternative sammenlægningsmodeller. René Møller Jensen og René Lønne Ventzel Alternative sammenlægningsmodeller René Møller Jensen og René Lønne Ventzel Baggrund Baggrund Som følge af, at Skatterådet har forkastet den sammenlægningsmodel, der har været arbejdet frem mod, har vi

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 1. april 2014

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 1. april 2014 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 1. april 2014 Sag 213/2012 (1. afdeling) Codan Forsikring A/S og Codan A/S (advokat Bente Møll Pedersen for begge) mod Skatteministeriet (kammeradvokaten ved advokat

Læs mere

2009/1 LSF 55 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december Fremsat den 4. november 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag.

2009/1 LSF 55 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december Fremsat den 4. november 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag. 2009/1 LSF 55 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2009-411-0028 Fremsat den 4. november 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen)

Læs mere

Beslutningsgrundlag. skal min personligt ejede virksomhed omdannes efter den skattefrie metode?

Beslutningsgrundlag. skal min personligt ejede virksomhed omdannes efter den skattefrie metode? Beslutningsgrundlag skal min personligt ejede virksomhed omdannes efter den skattefrie metode? Indledning Der kan være mange årsager til at omdanne den personligt ejede virksomhed til et selskab. Overvejelserne

Læs mere

1. Overordnede bemærkninger

1. Overordnede bemærkninger Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 6. januar 2014 L 81 - Ændring af fusionsskatteloven, selskabsskatteloven, kildeskatteloven og aktieavancebeskatningsloven (Indgreb mod omgåelse

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteudvalget (2. samling) L 121 - Bilag 24 Offentligt Skatteministeriet J.nr. 2005-411-0042 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 121- Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven og andre skattelove

Læs mere

Til Folketinget - Skatteudvalget

Til Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2009-10 L 112 Bilag 9 Offentligt J.nr. 2010-511-0046 Dato: 26. april 2010 Til Folketinget - Skatteudvalget L 112 - Forslag til Lov om ændring af kursgevinstloven og forskellige andre love

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2005-411-0042 Den

Skatteministeriet J.nr. 2005-411-0042 Den Skatteudvalget L 121 - Bilag 16 O Skatteministeriet J.nr. 2005-411-0042 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 121- Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven og andre skattelove (Nedsættelse af selskabsskatten

Læs mere

Spørgsmål vedrørende L 121

Spørgsmål vedrørende L 121 Finansudvalget SAU alm. del - Bilag 74 Offentligt Spørgsmål vedrørende L 121 Efter aftale skal FSR s Skatteudvalg bede Skatteministeriet om at besvare følgende fortolkningsspørgsmål vedrørende L 121 som

Læs mere

HØRINGSSVAR FOR DVCA VEDRØRENDE LOVFORSLAG OM SKATTEFRITAGELSE AF IVÆRKSÆTTERAKTIER

HØRINGSSVAR FOR DVCA VEDRØRENDE LOVFORSLAG OM SKATTEFRITAGELSE AF IVÆRKSÆTTERAKTIER Danish Venture Capital and Private Equity Association HØRINGSSVAR Børsen Slotsholmsgade DK-1217 København K Telefon: 72 25 55 02 SE-nr.: 266 554 55 Telefax: 33 91 18 38 e-mail: dvca@dvca.dk Homepage: www.dvca.dk

Læs mere

VIRKSOMHEDSOMDANNELSE SOM LED I GENERATIONSSKIFTE

VIRKSOMHEDSOMDANNELSE SOM LED I GENERATIONSSKIFTE VIRKSOMHEDSOMDANNELSE SOM LED I GENERATIONSSKIFTE VIRKSOMHEDS- OMDANNELSE SOM LED I GENERATIONS- SKIFTE FORORD Dette er specialbrochure nr. 2 i serien Generationsskifte. Vi har valgt at give Dem denne

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 17. november 2015

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 17. november 2015 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 17. november 2015 Sag 22/2014 (1. afdeling) GN Store Nord A/S (advokat Hans Severin Hansen) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat Steffen Sværke) I tidligere

Læs mere

Skatteudvalget L Bilag 21 Offentligt

Skatteudvalget L Bilag 21 Offentligt Skatteudvalget L 213 - Bilag 21 Offentligt J.nr. 2007-411-0081 Dato: 15. maj 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget L 213 - Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven og forskellige andre skattelove

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes supplerende ændringsforslag, som jeg ønsker at stille til 2. behandlingen af ovennævnte lovforslag.

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes supplerende ændringsforslag, som jeg ønsker at stille til 2. behandlingen af ovennævnte lovforslag. Skatteudvalget 2010-11 L 84 Bilag 19 Offentligt J.nr. 2010-511-0045 Dato: den 21. februar 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget L 84 Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2005-411-0042 Den

Skatteministeriet J.nr. 2005-411-0042 Den Skatteudvalget L 121 - O Skatteministeriet J.nr. 2005-411-0042 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 121- Forslag til Lov om af selskabsskatteloven og andre skattelove. (Nedsættelse af selskabsskatten og

Læs mere

Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget L 25 Bilag 1, L 25 A Bilag 1, L 25 B Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget L 25 Bilag 1, L 25 A Bilag 1, L 25 B Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget 2016-17 L 25 Bilag 1, L 25 A Bilag 1, L 25 B Bilag 1 Offentligt 5. oktober 2016 J.nr. 16-0569834 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering

Læs mere

Notat om selskabsskattelovens 11B og 11C

Notat om selskabsskattelovens 11B og 11C J.nr. 2017-2573 11. september 2017 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 DK 1402 København K Telefon +45 33 92 33 92 Mail min@skm.dk Notat om selskabsskattelovens 11B og 11C www.skm.dk FSR danske

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af fusionsskatteloven, selskabsskatteloven, ejendomsværdiskatteloven og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af fusionsskatteloven, selskabsskatteloven, ejendomsværdiskatteloven og forskellige andre love Lovforslag nr. L 4 Folketinget 2013-14 Fremsat den 2. oktober 2013 af skatteministeren (Holger K. Nielsen) Forslag til Lov om ændring af fusionsskatteloven, selskabsskatteloven, ejendomsværdiskatteloven

Læs mere

Niels Winther-Sørensen Martin Poulsen

Niels Winther-Sørensen Martin Poulsen www.pwc.dk Justering af erhvervsbeskatning og tilpasning i forhold til EUretten m.v. Lovforslag (høringsudkast af 5. oktober 2015) Niels Winther-Sørensen Martin Poulsen ID: 10827557 Revision. Skat. Rådgivning.

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2018-19 L 114 Bilag 9 Offentligt 16. januar 2019 J.nr. 2017-5308 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 114 - Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, kildeskatteloven,

Læs mere

Beskatning af aktieavance m.v. hos selskaber I Lovforslagets 1, nr. 6 indsættes bl.a. ny ABL 4A, der definerer datterselskabsaktier.

Beskatning af aktieavance m.v. hos selskaber I Lovforslagets 1, nr. 6 indsættes bl.a. ny ABL 4A, der definerer datterselskabsaktier. Skatteudvalget Formand: Jesper Kiholm Skattecenter Tønder Til Skatteministeriet Pioner Allé 1 Departementet 6270 Tønder Telefon: 72 38 94 68 E-mail: jesper.kiholm@skat.dk Tønder, den 26. marts 2009 Høringssvar

Læs mere

Skatteudvalget L 123 Bilag 28 Offentligt

Skatteudvalget L 123 Bilag 28 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 123 Bilag 28 Offentligt 30. maj 2016 J.nr. 15-1386553 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 123 - Forslag til lov om ændring af lov om indkomstbeskatning af aktieselskaber

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget 2018-19 L 28, L 28 A, L 28 B Offentligt 12. december 2018 J.nr. 2017-1461 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 28 - Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven,

Læs mere

Skatteudvalget L 183 endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt

Skatteudvalget L 183 endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 183 endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt 16. maj 2017 J.nr. 2017-208 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 183 - Forslag til Lov om ændring af boafgiftsloven og forskellige

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes ændringsforslag, som jeg ønsker at stille til 2. behandlingen af ovennævnte lovforslag.

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes ændringsforslag, som jeg ønsker at stille til 2. behandlingen af ovennævnte lovforslag. Skatteudvalget 2011-12 L 29 Bilag 8 Offentligt J.nr. 2011-411-0043 Dato: 12-12-2011 Til Folketinget - Skatteudvalget L 29 Forslag til lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og

Læs mere

Skattepligt og skattebetalinger for Lynettefællesskabet I/S og interessentkommunerne.

Skattepligt og skattebetalinger for Lynettefællesskabet I/S og interessentkommunerne. Bilag til pkt. 3 Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab CVR-nr. 24 21 37 14 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Notat Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Skattepligt

Læs mere

Teknisk gennemgang af L 123

Teknisk gennemgang af L 123 Skatteudvalget 2015-16 L 123 endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Teknisk gennemgang af L 123 Folketingets Skatteudvalg, den 12. maj 2016 2.1. Opfølgning på en dom fra EU-Domstolen om genbeskatning

Læs mere

Skatteudvalget L 202 - Bilag 60 Offentligt

Skatteudvalget L 202 - Bilag 60 Offentligt Skatteudvalget L 202 - Bilag 60 Offentligt J.nr. 2009-511-0038 Dato: 25. maj 2009 Til Folketinget - Skatteudvalget L 202 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre

Læs mere

Skatteudvalget L 123 Bilag 15 Offentligt

Skatteudvalget L 123 Bilag 15 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 123 Bilag 15 Offentligt 17. maj 2016 J.nr. 15-1386553 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges supplerende høringsskema samt de modtagne supplerende høringssvar

Læs mere