Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø"

Transkript

1 Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Målet er uddannelse For unge med potentiale - men som befinder sig på kanten til uddannelse Et udviklingsprojekt som er tilrettelagt på baggrund af erfaringerne fra pilotprojektet HVA`SÅ? og erfaringer fra projekt med unge mænd på kanten, i Odense. Resume af projektet: Projektet udvikles og gennemføres i et tæt samarbejde med UU-Center Sydfyn, Svendborg Erhvervsskole og virksomheder på Sydfyn. Der etableres en støttegruppe, med repræsentanter fra de medvirkende instanser, samt repræsentanter fra relevante faglige organisationer på Sydfyn og Jobcenter Svendborg. Projektet vil afprøve 3 sammenhængende indsatser, som vi tror bliver væsentlige for målgruppen, på det job og uddannelsesmarked vi har foran os. 1. Projektet vil afprøve hvor langt, og med hvilken effekt brugen af en jobkonsulent på gadeplan kan komme i bestræbelserne for at inspirere og motivere en særlig gruppe af unge. 2. Projektet vil gøre brug af virksomhedspraktik med uddannelsesperspektiv og ustøttede job med uddannelsesperspektiv. 3. Det sidste område er, at indsatsen i de første 2 områder fører til at den unge kommer i gang med et uddannelsesforløb. Vi tror på at den rigtige form i mange tilfælde vil være efter den Ny Mesterlære model.

2 Projektperiode : 9-12 mdr. Igangsættelse efter aftale ca Målgruppe : Der fokuseres i dette udviklingsprojekt primært på unge fra området Byparken og skoleområdet Hømarksskolen. Målgruppen er endvidere defineret som:, Unge mellem 17 og 25 år, der ikke er i gang med en SU berettiget uddannelse, ikke er i gang med et læreforhold eller er i et ordinært arbejde. Unge der ikke er på kontanthjælp. Målet med projektet er at udvikle en indsats som er så sammenhængende, så de får udnyttet deres potentiale til uddannelse i en eller anden form. Projektansvarlig organisation Kontaktperson Navn: Jobkonsulenterne.dk Adresse: Tommerup Erhvervspark, Østerbro 4, 5690 Tommerup Telefon: info@jobkonsulenterne.dk Navn: Poul Philipsen Adresse: Tommerup Erhvervspark, Østerbro 4, 5690 Tommerup Telefon: / poul@jobkonsulenterne.dk Projektbeskrivelse Baggrunden for projektet : I projektet HVA`SÅ? fik vi bl.a, kontakt til unge fra indvandrermiljøet, og til unge der var socialt fastlåste. Der var endvidere unge på kanten til lettere kriminalitet og misbrug. Et fælles mønster for dem har været, at de gerne

3 vil i gang, men har brug for en mere håndholdt hjælp på nogle individuelle områder, for at komme videre. De unge i den målgruppe vi her henvender os til, har brug for en indsats der rækker længere end deres UU vejleder og deres netværk alene kan nå. Unge i målgruppen mangler ofte et reelt kendskab til forholdene på arbejdsmarkedet. Her rækker uddannelsesvejledning ikke alene. Kendetegnende for den gruppe som har indvandrerbaggrund, især drengene, er at de ikke som udgangspunkt søger kontanthjælp, og de søger ikke mod produktionsskole. De har åbenbart brug for et andet tilbud. Dette projekt vil søge at udvikle området der ligger i forlængelse af UU vejlederens arbejde, og i området der ligger der hvor de skal motiveres og inspireres til et forløb, på eks. Svendborg Erhvervsskole. Vi vil sammen med UU-Center Sydfyn, og uddannelsesstederne, primært Svendborg Erhvervsskole, søge at skabe en sammenhæng, så en større del fra målgruppen kommer i gang med den rette uddannelse, og bliver fastholdt i forløbet. Uddannelses målet vil for mange i målgruppen blive Ny Mesterlære, som indebærer at den unge uden et virksomhedsnetværk, får mulighed for bedre at sælge sig og komme indenfor. Endvidere får den unge et helt konkret kendskab til hvordan uddannelsen er og bruges i praksis. Målgruppen er ofte karakteriseret økonomisk ved, at de har en løs forsørgelse. De job de søger på, får de efter deres eget udsagn sjældent. Blot i bedste fald et høfligt afslag!!. De skal igennem projektforløbet, bringes til at forstå, at der skal uddannelse til i en eller anden størrelse, hvis de vil opnå et job de drømmer

4 om, og bliver tilfredse med. Projektet vil endvidere arbejde med en anden og efter vores vurdering, mere motiverende form for indslusning på arbejdsmarkedet. Hvordan skal vi få en ung motiveret til at gå køkkenvejen, hvis praktikken kun består af at vaske op. Vi må skrue noget bedre sammen Sagt af indehaveren af Kjærs Gourmet i Assens,Christian Kjær. Dette har været en af inspirationskilderne til udvikling af dette projekt. Kan vi ved en sammentænkt indsats, med egne spidskompetencer, inspirere og motivere denne gruppe til at udnytte deres potentiale mod uddannelse? Vejlederne oplever at der er unge som har behov for en særlig håndholdt indsats. En indsats de ikke som vejleder kan yde indenfor den ressourcemængde de er tildelt. Den indsats målgruppen ofte har behov for er mere end vejledning mod valg af uddannelse. I pilotprojektet HVA` SÅ? har der været arbejdet med en del unge fra kvarteret omkring Hømarkskolen. Områdets vejleder har skønnet at en række af disse unge har kunnet profitere af en mere vidtrækkende og vedholdende indsats. For en række af de unge gør det sig gældende, at de har et svagt netværk i forhold til uddannelse og job.

5 Pilotprojektet HVA SÅ? har afdækket at det oftest er sociale forhold og manglende netværk som gør, at den unge ikke er kommet i gang. Mål med projektet : OVERORDNET MÅL: Målet med projektet er overordnet at få flere unge i målgruppen i gang med en uddannelse, i en eller anden form Målet er overordnet i et samspil mellem UU vejlederne, uddannelsesstederne, virksomheder og Jobkonsulenterne.dk som jobkonsulent på gadeplan, at få fat i en gruppe af unge, som ellers vil have risiko for at hænge fast på kanten til uddannelse eller job. Målet i projektperioden er, at få en målbar størrelse af unge i målgruppen i gang med en uddannelse, eller i gang med en praktik eller et job med uddannelsesperspektiv. Hovedmålet med det netop afsluttede pilotprojekt HVA` SÅ? har været at få afdækket tilgangen til målgruppen. Endvidere at få afprøvet brugbare samarbejdsformer med den enkelte UU vejleder. Der vil i dette udviklingsprojekt blive tale om konkrete forløb, hvor der i højere grad vil blive målt på den opnåede effekt. DELMÅL: 1. Få sat den enkelte unge i gang med en aktivitet der fører mod uddannelse:

6 Få socialt og økonomisk overblik Komme i en virksomhedspraktik med uddannelsesperspektiv Starte i et job med uddannelsesperspektiv 2. Få den unge videre i: Et uddannelsesforløb på Svendborg Erhvervsskole Et uddannelsesforløb andet sted Et læreforhold i en virksomhed eks. i Ny Mesterlære. 3. Fastholde den unge i uddannelsen i samarbejde med: Den unge selv Den unges familie og netværk Uddannelsesstedet UU vejlederen Hvilket problem skal løses? Målgruppen har nogle individuelle hindringer som ikke blot handler om valg af uddannelse. Hindringerne er ofte en sammenblanding af sociale forhold, manglende netværk i forhold til job og uddannelse, manglende realistisk syn på sig selv og egne muligheder, økonomi, fastlåst i en uheldig vennegruppe, m.m.. Som en forlænget arm på UU vejlederens arbejde har vi mulighed for at få sat nogle konkrete tiltag i gang sammen med den unge. Det skal være nogle tiltag den unge kan forbinde sig med og selv ønsker. Det skal være realistiske og troværdige tiltag, der sigter mod relevant uddannelse for den enkelte. Vi tror på, at når det lykkes med enkelte, vil de udvikle sig til at blive brugbare ambassadører overfor deres netværk.

7 En reel og samtidig stor hindring for denne gruppe er, hvordan de sælger sig og bliver modtaget af de lokale virksomheder. Hovedparten har for mange dårlige oplevelser i erfaringsrygsækken. Den store udfordring for Jobkonsulenterne.dk bliver derfor at skabe åbningerne ude i virksomhederne og få solgt ideen på trods af den øjeblikkelige usikkerhed på arbejdsmarkedet. Det er på dette område vi tror vi kan bidrage meget overfor den enkelte unge. Vores forhåndsvurdering går på, at det manglende netværk til virksomhederne gør det utroligt svært for dem at få overvundet enkelte virksomheders fordomme. Virksomhedspraktikker med uddannelsesperspektiv Ustøttede job med uddannelsesperspektiv Ny Mesterlære Værktøjer: Vi tror på, at en opbygning startende med en virksomhedspraktik med uddannelsesperspektiv og evt. ustøttet job med uddannelsesperspektiv, og derefter overgang til Ny Mesterlære, vil blive en uddannelsesopbygning som målgruppen vil kunne profitere af. Ny mesterlære interesserer typisk: Unge, der gerne vil prøve sig selv af for at se, hvad de kan i praksis. Unge, der er skoletrætte og hellere vil arbejde men også godt kan se fordelene ved at få en uddannelse. Unge der kender jobområdet, og som måske allerede har konkrete erfaringer. Virksomheder, der gerne vil have eleverne mest muligt i virksomheden, og som gerne vil tage et større ansvar for oplæringen. Virksomheder og unge, der kender hinanden for eksempel fra tidligere ansættelsesforhold. Et eksempel fra projekt HVA` SÅ?

8 -En ung mand på 17 år hjemmeboende. Indesluttet og nervøs uden konkrete ideer. - Hættetrøje trukket op over hovedet. -UU -vejleder taler med den unge om tilbuddet. -Jobkonsulenterne.dk kontakter den unge. -Familien bakker aktivt op om den unge og er med til den 1. samtale.. -Er ikke lige nu interesseret i uddannelse. Han vil gerne landbrug. Han siger han har svært ved det boglige, og han har svært ved at sælge sig selv. -Vi aftaler at han selv kommer med nogle forslag på nogle emner som vi så vil kontakte. -Til næste møde har han fundet nogle emner. -En af landmændene vil godt drøfte sagen med os og den unge, og efterfølgende kommer han i en praktik. -Landmanden er det rette mach som følgende eksempler dokumenterer. -Ved første samtale giver den unge et slattent håndtryk. Det prøver vi igen, det kan du gøre bedre, siger landmanden. Den unge er mødt hver dag og til tiden. Den unge har været positiv Arbejdsgiveren har givet ham en chance, haft holdninger, og har fokuseret på det væsentlige i praktikken. Han har fået en længere praktikperiode. Vi har fulgt op på forløbet frem til Ved sidste møde kommer det frem, at den unge nu har fået en voldsdom..10 dage med fodlænke. Ja det var jo ikke så godt, men jeg forstår hvad der har ligget til grund siger landmanden og fortsætter. Du har passet dine ting her, så du kan starte på mandag til ordinær løn. Jeg kan bruge en

9 som dig, og så må vi se når du fylder 18 år. Om du er klar til at gå i gang med en landbrugsuddannelse eller noget andet. Ovenstående er et forløb som en af de unge i HVA` SÅ? var igennem, og illustrerer hvordan vi arbejder, og hvordan vi forestiller os en del af vores arbejde i den sammentænkte indsats. Forventet effekt? Vi vurderer at vi i en periode på 9-12 mdr. vil kunne etablere et konkret samarbejde med 30 unge fra målgruppen. Henvisningen sker gennem UU vejleder. Samarbejdet vil bestå af følgende 3 målbare elementer: Hvor mange kommer i en ulønnet? virksomhedspraktik med uddannelsesperspektiv. Vi vurderer at det gør 90 % Hvor mange kommer i et ustøttet job med uddannelsesperspektiv? Vi vurderer at det gør 30 % Hvor mange er i gang med en uddannelse eller et ustøttet job ved projektets afslutning? Vi vurderer at det er 90 % Deltagerantal : Henvisning sker gennem UU vejlederen. Samarbejdet med den enkelte unge vil have et

10 forskelligt tidsforbrug. Vi vurderer at projektperioden vil kunne rumme i alt 30 forløb som skitseret, med de hertil opstillede effekt mål. Udvælgelsen af hvilke unge der forventes at kunne profitere af tilbuddet, vil ske i et samarbejde med UU vejlederne. Der vil være løbende indtag. Projektet vil få base med udgangspunkt i UU- Center Sydfyn, VUC Svendborg og Rudkøbing. Indhold i projektet : Projektet henvender sig til målgruppen af unge som ikke ved egen hjælp kommer videre med deres egen plan. Beskriv de centrale aktiviteter i projektet. Hovedpunkterne vil være: Henvisningssamtale Samtaler / virksomhedsbesøg Virksomhedspraktik med uddannelsesperspektiv Job med uddannelsesperspektiv, eller Uddannelse på erhvervsskole, eller Uddannelsesstart i Ny Mesterlære. Projektet vil ikke stå alene, men vil samarbejde bredt med UU vejlederne, virksomhederne, faglige organisationer, uddannelsesstederne og med den unges netværk. I et samarbejde med den enkelte unges UU vejleder tager vi individuel kontakt til den unge. Stedet for den første samtale aftales med den unge. Stedet kan være hvor som helst som i den

11 enkelte sag vil være hensigtsmæssigt. Vi har eks. brugt VUC, cafeteriet i Superbrugsen eller hjemme hos den unge. Det handler her om at møde den unge, at skabe kontakt, og få overblik over hvad det her handler om. Det er helt centralt for at det skal lykkes, at der skabes et troværdigt samarbejde. Det er væsentligt at forholde sig til, at det vil være et frivilligt tilbud. Der er ikke sanktionsmuligheder og det skal derfor være inspiration og motivationen der skal være drivkraften. Se eksemplet med den 17.årige. Forløbet vil meget gå på samtaler, søgninger og konkrete tiltag som iværksættes gradvist, og som der følges op på. Have base på VUC Kontakt til relevante virksomheder Kontakt til relevante uddannelser I gang i en virksomhed Følge op på den enkelte og sikre at planen følges GPS forløb vil være et meget dækkende udtryk. Det vil i flere tilfælde blive naturligt i et vist omfang at medinddrage den unges eget netværk. Tids- og handleplan: Der søges her om midler til en projektperiode på min. 9 - mdr. Projektet kan igangsættes efter aftale. En projektperiode som har en kortere løbetid, vurderer UU vejlederne, og vi ikke som værende hensigtsmæssigt.

12 Det er en af de væsentlige erfaringer som er indhøstet i pilotprojektet. Forventede resultater : (Hvordan opgøres disse?) Der er tilsagn fra UU-Center Sydfyn. Der er indledt et uformelt samarbejde med Svendborg Erhvervsskole i forbindelse med at vi har overført 3 drenge fra projektet HVA`SÅ? Der udarbejdes statistik på hver enkelt som kommer i forbindelse med projektet. (Se under effekter). (Endvidere er der rapportering til den enkelte UU vejleder). Der opgøres på: Køn Alder Ude/hjemmeboende Hvad er hindringerne Tiltag for den enkelte Effekt på hver enkelt projektdeltager Skolebaggrund Familiebaggrund Bopæl UDVIKLINGSMULIGHEDER: Udviklingsmulighederne kunne være at jobkonsulent på gadeplan kunne træffes i forbindelse med jobcentret 1-2 dage ugentligt. Andre udviklingsmuligheder er etablering af særlige intro-forløb som overgang fra grundskole til erhvervsuddannelserne. Eks. af en varighed på 6 mdr. En del af tiden ude i virksomhederne i snusepraktikker af en længere varighed end alm. skolepraktikker. Sammentænkning af indsatser/ interesseområder og brug af spidskompetencer.

13 Økonomi Samlet ansøgt beløb : Kr ,- Udspecificeret budget for projektet : - Opdeles i budgetposter - Såfremt projektet strækker sig over flere finansår, bedes budgettet endvidere udspecificeres på år. Projektledelse, rapportering, møder med de samarbejdende instanser herunder opsøgende arbejde i virksomhederne. Kr ,- Leje af lokaler incl. it udstyr. Kr ,- Udarbejdelse og produktion af informationsmateriale. Primært som informationsgrundlag overfor virksomhederne. Kr ,- Revision Kr ,- Lønomkostninger til jobkonsulentfunktionen i forbindelse med arbejdet med den enkelte unge. Herunder opfølgning i virksomheden. Kr ,- Kørselsomkostninger indenfor kommunerne Kr ,- Administrativ opfølgning, papirgang og rapportering til UU vejleder. Kr ,- Andre omkostninger som kan opstå Kr ,- Øvrige betingelser Beløbet bevilges som et rammebeløb og udbetales efter indsendelse af dokumenteret faktura for faktisk afholdte udgifter. Med dokumentation menes opgørelser over indkøb af materiale, annoncering, undervisning mm. eller timeopgørelser over brugte personaletimer. Fakturaen skal være opdelt på de i ansøgningen opstillede budgetposter. Hvis der sker en væsentlig forskydning (10 pct) af udgifternes fordeling på de enkelte budgetposter, skal LBR underrettes skriftligt, hvilket kan ske i de løbende evalueringer jf. nedenstående. Det forventes, at den samlede ramme overholdes.

14 Hvis projektet strækker sig over flere finansår, afregnes hvert finansår for sig, hvorfor faktura for det første finansår skal være sekretariatet i hænde senest 5. januar. Seneste frist for øvrig afregning er 1 mdr. efter projektets afslutning. Ved væsentlige ændringer af projektformål, målgruppe eller indhold skal der sendes en skriftlig begrundet ansøgning til LBR, der skal godkende disse inden de iværksættes. Hvis der sker ændringer i projektets tidsplan skal LBR straks underrettes. Ved ændringer der medfører forskydninger i budgettet for de enkelte finansår skal disse godkendes af LBR. Der skal afgives status for projektet løbende. Status skal afgives på en særlig skabelon. Datoerne for status er : 1. marts, 1. maj, 1. august, 1. oktober, 1. december. Senest 1 mdr. efter projektets afslutning fremsendes samlet regnskab og samlet evaluering af projektet. Regnskabet skal opstilles i de budgetposter der er opstillet i ansøgningen. Evalueringen indeholder som minimum en deltagerliste, en beskrivelse af projektets gennemførelse, projektets resultater og evt. videre forankring. Ansøgning fremsendes pr. til : jobcenter@svendborg.dk att.: Anja Jørgensen/Jacob Bojesen Larsen

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Projektperiode : Målgruppe : Projektansvarlig organisation Kontaktperson

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Projekt Gang i rotationen Projektperiode: 1.12.2011 31.12.2012 Målgruppe:

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Projekt Next step Projektperiode: 1.11.2011 31.12.2012 Målgruppe: Projektansvarlig

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Langeland Kommune Overordnede informationer

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Langeland Kommune Overordnede informationer Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Langeland Kommune Overordnede informationer Projektets titel: Håndholdt uddannelsesvejledning Projektperiode: 1. september 2013 31. marts 2014

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Opkvalificering og fastholdelse til uddannelse Unge-Indsats. Afklaring

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Projektperiode : Målgruppe : Projektansvarlig organisation Kontaktperson

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Dialogcafe i en forandrings tid Projektperiode : 1.11-15.12.09 Målgruppe

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Langeland Kommune Overordnede informationer Mobilt værktøj til mobile medarbejdere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Langeland Kommune Overordnede informationer Mobilt værktøj til mobile medarbejdere Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Langeland Kommune Overordnede informationer Projektets titel: Mobilt værktøj til mobile medarbejdere Projektperiode: 1. januar 2014 1. oktober

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Kost og motion for indvandrerkvinder Projektperiode : 1.9.2008 31.8.2009

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Et kærligt skub til borgere på ledighedsydelse Projektperiode : 02.11.09

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg Overordnede informationer

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg Overordnede informationer Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg Overordnede informationer Projektets titel : Projektperiode : Marts-december 2013 Målgruppe : Temadage, fyraftensmøder og netværksdage

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Videre efter sygemelding (foreløbig titel) Projektperiode : 2. februar

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Aktiv sygemelding Projektperiode: 2009 2010 Målgruppe: Målgruppen for

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Projekt Restart. Projektperiode: 16. maj 2011-1. juli 2012 Målgruppe:

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Nyt Jobcenter nye kompetencer nye teams Kompetenceudvikling hos medarbejderne

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Personlig mentor et skridt nærmere arbejdsmarkedet. Projektperiode:

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Projektperiode : Målgruppe : Projektansvarlig organisation Livlinen

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Hvad er dit mål? Fokus motivation - forandring Projektperiode: Primo

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Projekt Aktiv Sygemeldt Projektperiode : 1.august 2009 31. juli 2009.

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg og Langeland Overordnede informationer

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg og Langeland Overordnede informationer Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg og Langeland Overordnede informationer Projektets titel : Projektperiode : Jan 2013 dec 2013 Social mentor for unge ledige i Svendborg

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Projektperiode : Okt.2011 Maj 2013 Målgruppe : Projektansvarlig organisation

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Mobilt sundhedstilbud til aktivander i Svendborg Kommune Projektperiode

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Dynamisk Virksomhedsmentornetværk Projektperiode: 12 måneder startende

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Projektperiode : Målgruppe : Projektansvarlig organisation Kontaktperson

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Projektperiode : Målgruppe : Flere i arbejde et udviklingsprojekt

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Tilbage til fremtiden Projektperiode : 1. februar 2009 31. maj 2009

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : PGG Projekt Gråt Guld Projektperiode : Januar 2009 februar 2009 Målgruppe

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Motivator Projektperiode : 5.5.2008-12.9.2008 Sommerferie følger praktikstedets

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Virksomhedsmentorer Uddannelse og netværk Projektperiode : 1. marts

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Projekt SDA Et projekt rettet mod sygemeldte personer med stress,

Læs mere

Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : HVA`SÅ? Dato for bevilling : 26.09.2008 Projektperiode

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Projektperiode : Målgruppe : Projektansvarlig organisation: Kontaktperson:

Læs mere

Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø. Fremtidsklassen. Overordnede informationer

Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø. Fremtidsklassen. Overordnede informationer Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Unge-Indsatsen Fremtidsklassen. Dato for bevilling :

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg Overordnede informationer

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg Overordnede informationer Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg Overordnede informationer Projektets titel : Outdoor Learning Sydfyn Projektperiode : Målgruppe : Projektansvarlig organisation Kontaktperson

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg og Langeland Overordnede informationer

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg og Langeland Overordnede informationer Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg og Langeland Overordnede informationer Projektets titel : Ung og i gang Styrkelse af unges succesoplevelser på vej i uddannelse og

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Sydfynsk Synlighed Det hele liv et projekt med fokus på sydfyns kvaliteter,

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : 360 - En helhedsorienteret indsats. Projektperiode : 1. marts 2009

Læs mere

Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Svendborg Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Unge Linien Dato for bevilling : 21.11.11 Projektperiode

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Projektperiode : Målgruppe : Inspirationskurser for ledige/sygemeldte

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Stressreduktion med arbejdsmarkedsperspektiv Projektperiode : 11/8

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Hvad kan jeg blive! Forløb til styrkelse af indsats for unge kontakthjælpsmodtagere

Læs mere

Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Kost og motion for indvandrerkvinder Dato for bevilling

Læs mere

Fra Jobcenter til uddannelse

Fra Jobcenter til uddannelse Projekttitel Fra Jobcenter til uddannelse Ansøgningen sendes til: Jobcenter Skive Att. LBR Skive v. Stine Mark Mail: scma@skivekommune.dk Tlf.: 9915 7254 Mobil: 2498 4988 Ansøgningen skal sendes i underskrevet

Læs mere

Hurtigere rask med Mindfulness.

Hurtigere rask med Mindfulness. Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Hurtigere rask med Mindfulness. Projektperiode : Der er tale om et

Læs mere

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projektansøgning LBR s styregruppe behandlede på møde den 24. juni et forslag til en aktivitet

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Udvikling og opstart af fleksibelt og sæsontilrettelagt uddannelsesforløb.

Læs mere

Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0

Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0 Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0 1. Titel EGU springbrættet til job eller uddannelse. 2. Kommune og Samarbejdspartnere Assens Kommune Willemoesgade 15 5610 Assens Tlf.nr. 64 74 74 74 Email: assens@assens.dk

Læs mere

Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Dato for bevilling : 26. juni 2008 Return On Investment

Læs mere

Opkvalificering på transportområdet

Opkvalificering på transportområdet Ansøgningsskema for Pulje til opkvalificering på transportområdet Finanslovskonto 17.46.41.65 Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Opkvalificering

Læs mere

Ufaglærte og faglærte ledige på sygedagpenge hjælp til at komme videre efter en sygdomsperiode

Ufaglærte og faglærte ledige på sygedagpenge hjælp til at komme videre efter en sygdomsperiode Ufaglærte og faglærte ledige på sygedagpenge hjælp til at komme videre efter en sygdomsperiode Målsætning: At styrke sygedagpengemodtagernes tilknytning til arbejdsmarkedet At afklare sygedagpengemodtagernes

Læs mere

Ansøgning til projekt støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd i Høje-Taastrup Kommune Ansøgningen må maximalt fylde 10 sider

Ansøgning til projekt støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd i Høje-Taastrup Kommune Ansøgningen må maximalt fylde 10 sider LBR Høje-Taastrup Ansøgning til projekt støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd i Høje-Taastrup Kommune 2012 Ansøgning sendes til: Sekretariatet for det Lokale Beskæftigelsesråd På mail: louiseras@htk.dk

Læs mere

Slutevaluering af 'Ungeprojektet' i Rudersdal Kommune 30. januar 2012

Slutevaluering af 'Ungeprojektet' i Rudersdal Kommune 30. januar 2012 Det Lokale Beskæftigelsesråd Beskæftigelse Projekt og Udvikling Stationsvej 36 3460 Birkerød beskaeftigelse@rudersdal.dk www.rudersdal.dk Slutevaluering af 'Ungeprojektet' i Rudersdal Kommune 30. januar

Læs mere

Opkvalificering i Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland BLIV KLAR TIL SOSU. - Arbejdsgange og rollefordeling

Opkvalificering i Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland BLIV KLAR TIL SOSU. - Arbejdsgange og rollefordeling Opkvalificering i Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland BLIV KLAR TIL SOSU - Arbejdsgange og rollefordeling Indholdsfortegnelse 1. Formål med opkvalificering 2. Rollefordeling omkring opkvalificering

Læs mere

Projekt Mentorkorps. Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats.

Projekt Mentorkorps. Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats. Projekt Mentorkorps Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats. Projekt titel og kontaktoplysninger Titel Projekt Mentorkorps

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA Det Lokale Beskæftigelsesråd Jobcenter Administration. Ansøgningsfrist 28. oktober 2011

ANSØGNINGSSKEMA Det Lokale Beskæftigelsesråd Jobcenter Administration. Ansøgningsfrist 28. oktober 2011 ANSØGNINGSSKEMA Det Lokale Beskæftigelsesråd Jobcenter Administration Ansøgningsfrist 28. oktober 2011 1. GENERELLE OPLYSNINGER a) Projektets navn Ung i Uddannelse b) Ansøgers navn, adresse, tlf., e-mail,

Læs mere

Jobcenter Svendborg. Anja Jørgensen. Ansøgning til Det Lokale Beskæftigelsesråd i Svendborg

Jobcenter Svendborg. Anja Jørgensen. Ansøgning til Det Lokale Beskæftigelsesråd i Svendborg Jobcenter Svendborg Anja Jørgensen Ansøgning til Det Lokale Beskæftigelsesråd i Svendborg Vedlagt denne skrivelse er ansøgning fra JYSK A/S, hvor vi søger om tilskud til medfinansiering fra Det Lokale

Læs mere

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Dato 07.05.14 Dok.nr. 46908-14 v2 Sagsnr. 14-3053 Ref. lcor Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Titel Baggrund Faglært til fremtiden Varde Kommune (der kan findes et nyt navn) I marts måned 2014

Læs mere

UNGE INDSATS en ny livsstil

UNGE INDSATS en ny livsstil Til: Det lokale beskæftigelsesråd Att. Anja Conny Jørgensen Ramsherred 12 5700 Svendborg 20 Oktober 2008 Ansøgning om LBR midler i 2009 UNGE INDSATS Et projekt hvor job, fritid, privatliv, økonomi og livskvalitet

Læs mere

Vi støtter dit projekt - Vejledning

Vi støtter dit projekt - Vejledning Vi støtter dit projekt - Vejledning 1. Råd om ansøgning Hjælp til ansøgning For at Det lokale beskæftigelsesråd kan udvælge de bedste projekter er det vigtigt, at projektansøgningerne er så præcise og

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Styrket regional indsats for erhvervsuddannelse for voksne i Region Sjælland (EUV for 25-30 årige) Udfordring For at kunne

Læs mere

Unge under 30 år uden uddannelse, der er åbenlyst uddannelsesparate

Unge under 30 år uden uddannelse, der er åbenlyst uddannelsesparate Unge under 30 år uden, der er åbenlyst sparate Ved ikke unge der har behov for afklaring, motivation og forberedelse før svalg og start (åbenlyst sparate). 1) Unge, som har viden om skolelivet, men som

Læs mere

Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : JobSupport Dato for bevilling : 27. august 2008. Projektperiode

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Svendborg Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Forebyggende lokale sygefraværsstrategier. - et virksomhedsnært

Læs mere

Skema til brug ved ansøgning om projektdeltagelse

Skema til brug ved ansøgning om projektdeltagelse Skema til brug ved ansøgning om projektdeltagelse Kommune (adresse, e-mail, tlf.) Formål med projektet Iflg. regionens retningslinjer er det overordnede formål med projektet at få i arbejde eller ordinær

Læs mere

Ansøgning om støtte. til projekt:

Ansøgning om støtte. til projekt: Ansøgning om støtte til projekt: FREMTIDENS MEDARBEJDER Ansøgningen sendes til: Silkeborg Kommune Att. LBR Silkeborg v/lauge Clemmensen Drewsensvej 58-60 8600 Silkeborg E-post: lc@silkeborg.dk Tlf. 8970

Læs mere

Et uddannelsesforberedende tilbud til unge

Et uddannelsesforberedende tilbud til unge Et uddannelsesforberedende tilbud til unge 1 Indhold 1. Baggrund 2. Målgruppe 3. Målsætning 4. Forløb og optagelse 5. Indhold 6. Dokumentation for indsatsen 7. Visitation 8. Organisering. Tilbuddet. Samarbejde

Læs mere

Notat vedrørende indgåelse af partnerskabsaftaler mellem Jobcenter Nordfyn og private og offentlige virksomheder

Notat vedrørende indgåelse af partnerskabsaftaler mellem Jobcenter Nordfyn og private og offentlige virksomheder Notat vedrørende indgåelse af partnerskabsaftaler mellem Jobcenter Nordfyn og private og offentlige virksomheder Ledigheden har været faldende og er i øjeblikket rekordlav. Ledigheden pr. den 1.10. 2008

Læs mere

+ RESURSE ApS. Ansøgning om LBR projekt. Metodeudvikling til håndtering af borgere på ledighedsydelse

+ RESURSE ApS. Ansøgning om LBR projekt. Metodeudvikling til håndtering af borgere på ledighedsydelse Ansøgning om LBR projekt Metodeudvikling til håndtering af borgere på ledighedsydelse Formål Projektets overordnede ide og mål er at få afprøvet en virksomhedsrettet model der kan være medvirkende til

Læs mere

Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg og Langeland

Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg og Langeland Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg og Langeland Overordnede informationer Projektets titel : Dato for bevilling : 24. marts 2010 Unge som Kulturarvsformidlere

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2012 Institutionens navn: Kjærgård Landbrugsskole Institutionsnummer: 557302 Journalnr: 090.30K.391 Dato: 28. februar 2012. Underskrift: (bestyrelsesformand)

Læs mere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Ansøgningsskema for Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Finanslovskonto 17.46.41.85 Projektets navn: Motivation som drivkraft til job Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn,

Læs mere

Pulje til Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder

Pulje til Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder Ansøgningsskema for Pulje til Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder Finanslovskonto 17.49.24.20 Projektets navn: Fritidsjob i Skovparken / Munkebo Ansøger Kommune/Region/Organisation:

Læs mere

UddannelsesHusets Mentornetværk

UddannelsesHusets Mentornetværk Esbjerg JobAktiv Motorvej UddannelsesHusets Mentornetværk Projekt Indslusning til arbejdsmarkedet Giv Esbjergs unge mod på fremtiden UddannelsesHuset Spangsbjerg Møllevej 70-6700 Esbjerg www.uddannelseshuset.esbjergkommune.dk

Læs mere

Pulje til Udvikling i fleksjob II

Pulje til Udvikling i fleksjob II Ansøgningsskema for Pulje til Udvikling i fleksjob II Finanslovskonto 17.46.65.20 Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Albertslund Kommune Afdelingschef Jan Eriksen

Læs mere

Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år

Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år Ansøgningsskema for Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år Finanslovskonto 17.46.43.30 Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Seniorvikar

Læs mere

Tillægsansøgning om Det gode ressourceforløb

Tillægsansøgning om Det gode ressourceforløb Tillægsansøgning om Det gode ressourceforløb Benyttes hvis kommunen allerede har indsendt ansøgning til empowermentprojektet Ansøger Kommune Hedensted Navn og titel på projektansvarlig HC Knudsen, beskæftigelseschef

Læs mere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Her finder du inspiration til, hvordan du kan tilrettelægge indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere. Anbefalingerne tager afsæt i gode

Læs mere

Hvordan får flere unge en ungdomsuddannelse?

Hvordan får flere unge en ungdomsuddannelse? Hvordan får flere unge en ungdomsuddannelse? Oplæg på konferencen JAGTEN PÅ 95 PCT. - HVAD VIRKER! Odense Congress Center 22. november 2010 v. Torben Pilegaard Jensen, AKF Hvordan får flere unge en ungdomsuddannelse?

Læs mere

Fremtidens arbejdskraft...

Fremtidens arbejdskraft... PARTNERSKAB MELLEM KOMMUNE OG VIRKSOMHED Fremtidens arbejdskraft... Bekæmp mangel på arbejdskraft og ledighed, lad os sammen finde nye veje til varig beskæftigelse til glæde for alle parter! Det handler

Læs mere

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Ansøgningsskema for Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Finanslovskonto 17.46.41.60 Projektets navn: Ansøger Kommune(r) Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon,

Læs mere

Overgangen fra ungdomsuddannelse til videregående uddannelse - når den unge har Aspergers syndrom

Overgangen fra ungdomsuddannelse til videregående uddannelse - når den unge har Aspergers syndrom Overgangen fra ungdomsuddannelse til videregående uddannelse - når den unge har Aspergers syndrom Høje-Tåstrup Gymnasiet / TrygFonden mandag d.12.marts 2012 Socialrådgiver handicapkonsulent Inge Louv www.ingelouv.dk

Læs mere

Projektansøgning til Udviklingsprojekt: Flere unge årige i uddannelse

Projektansøgning til Udviklingsprojekt: Flere unge årige i uddannelse Projektansøgning til Udviklingsprojekt: Flere unge 16-25-årige i uddannelse Ansøgningen sendes til: Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland brhs@ams.dk Mrk: Flere unge 16 25-årige i uddannelse. Bilag

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Referat Det lokale beskæftigelsesråd 06.10.2011 kl. 16:30 Mødelokale 1, Brovst Rådhus 1/9 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 6. oktober 2011 1. Godkendelse

Læs mere

OPNÅ FORDELE VED AT REKRUTTERE BREDT

OPNÅ FORDELE VED AT REKRUTTERE BREDT OPNÅ FORDELE VED AT REKRUTTERE BREDT SAMMEN MED JOBCENTRET SLIDE / JO MERE STRATEGISK OG LANGSIGTET - JO FLERE FORDELE SLIDE / 2 SLIDE / 3 Som virksomhed får man Løst opgaver her og nu Mulighed for risikofri

Læs mere

2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2013

2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2013 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2013 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2013 Kommunen skal i 2012 udarbejde en beskæftigelsesplan for 2013 1. Beskæftigelsesplanen er kommunens

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Innovation, iværksætteri og talenter på ungdomsuddannelser Udfordring Den regionale vækst og udviklingsstrategi adresserer

Læs mere

Aktivering. Ledernes arbejdsløshedskasse 9. udgave, januar 2014

Aktivering. Ledernes arbejdsløshedskasse 9. udgave, januar 2014 Om Aktivering Ledernes arbejdsløshedskasse 9. udgave, januar 2014 Indhold Side 1. Forord 3 2. Aktivering hvem og hvornår? 4 2.1 Pligt til aktivering 4 2.2 Mulighed for aktivering tidlig indsats 4 2.3 Ret

Læs mere

AFKLARINGSFORLØB. i samarbejde med Horsens Kommune

AFKLARINGSFORLØB. i samarbejde med Horsens Kommune AFKLARINGSFORLØB i samarbejde med Horsens Kommune Tekst NEXT STEP Historien Målgruppe, mål og visitering Indhold Hvad siger eleverne Status Perspektiv! KUU der dur Målgruppen er: unge i alderen 15-24 år,

Læs mere

Nydanske kvinder i arbejde - 7 virksomme metoder i den beskæftigelses- rettede indsats for indvandrerkvinder

Nydanske kvinder i arbejde - 7 virksomme metoder i den beskæftigelses- rettede indsats for indvandrerkvinder Nydanske kvinder i arbejde - 7 virksomme metoder i den beskæftigelses- rettede indsats for indvandrerkvinder I 2007 fik CBR-Randers midler fra Integrationsministeriet til at gennemføre en beskæftigelsesrettet

Læs mere

Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan.

Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan. Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan. Lovgivning vedr. erhvervsgrunduddannelserne Den 15. august 2007 trådte en ny lov vedr. erhvervsgrunduddannelserne (EGU) i kraft

Læs mere

Ansøgning til Det Lokale Beskæftigelsesråd i Norddjurs Kommune samt Det Lokale Beskæftigelsesråd i Syddjurs Kommune

Ansøgning til Det Lokale Beskæftigelsesråd i Norddjurs Kommune samt Det Lokale Beskæftigelsesråd i Syddjurs Kommune Ansøgning til Det Lokale Beskæftigelsesråd i Norddjurs Kommune samt Det Lokale Beskæftigelsesråd i Syddjurs Kommune Ansøger Djurslands Erhvervsskoler, N.P. Josiassensvej 44, 8500 Grenaa. Viceforstander,

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate UU Sydfyns vejeldning er med

Læs mere

Stærke valg - Unges veje i uddannelse og job i Albertslund

Stærke valg - Unges veje i uddannelse og job i Albertslund Stærke valg - Unges veje i uddannelse og job i Albertslund 2018-2025 Handleplan Handleplan Kommunalbestyrelsen vedtog i december 2018 Stærke valg unges veje i uddannelse og job i Albertslund Kommune 2018-2025.

Læs mere

1. ADMINISTRATIONSOPLYSNINGER

1. ADMINISTRATIONSOPLYSNINGER D E T L O K A L E B E S K Æ F T I G E L S E S R Å D F O R AAR H U S Vejledning i udfyldelse af ansøgningsskema 1. ADMINISTRATIONSOPLYSNINGER 1.1 Ansøger Her angives hvem, der søger bevillingen, her under

Læs mere

Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011

Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011 Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011 1. Mål for grundskoleindsatsen i 2011: 97 % af eleverne fra grundskolen eller 10 klasse bliver tilmeldt og påbegynder en ungdomsuddannelse

Læs mere

Ungeindsatsen i Jammerbugt Kommune

Ungeindsatsen i Jammerbugt Kommune RAR Nordjylland 18. januar 2018 Ungeindsatsen i Jammerbugt Kommune Sundheds og Arbejdsmarkedschef Jannie Knudsen Opfølgning på RAR møde den 16. september 2016 Hvad gjorde vi i september 2016? Møder de

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 4.2.1.2: Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed Udfordring Unge med særlige udfordringer, der ingen eller sparsom tilknytning har til uddannelsessystemet

Læs mere

- Endelig afrapportering af UTA-temaprojekter

- Endelig afrapportering af UTA-temaprojekter - Endelig afrapportering af UTA-temaprojekter Hvordan går det med målet om 95 %? UVM s profilmodel Andel af ungdomsårgang 2008 som forventes at opnå en ungdomsuddannelse i løbet af 25 år efter afsluttet

Læs mere

Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde. - Møde i Erhvervs-, Vækst-, og Beskæftigelsesudvalget

Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde. - Møde i Erhvervs-, Vækst-, og Beskæftigelsesudvalget Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde - Møde i Erhvervs-, Vækst-, og Beskæftigelsesudvalget 09.04.2014 Indhold Ungepolitik Unge i Jobcentret Uddannelse Kriminalitet Kontanthjælpsreformen

Læs mere

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Opsamling på LBR-seminar den 6. september 2010 mploy a/s www.mploy.dk Gothersgade 103, 3. sal 1123 København K Tlf: 32979787 Email: mploy@mploy.dk

Læs mere