Højskole Er du mellem ca. 50 og 80 år og har udlængsel? Så tag på Global Højskole i Nepal

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Højskole Er du mellem ca. 50 og 80 år og har udlængsel? Så tag på Global Højskole i Nepal"

Transkript

1 Mellemfolkeligt Samvirke ActionAid Denmark Global Højskole Nepal 50+ Er du mellem 50 og 80 og har udlængsel? Og vil du gerne både rejse, lære og opleve sammen med andre ligesindede? Så tag på Global Højskole i Nepal. Fire intense uger i Kathmandu og omegn vil bringe dig helt tæt på det fantastisk spændende land indeklemt mellem stormagterne Kina og Indien. Højskole Er du mellem ca. 50 og 80 år og har udlængsel? Så tag på Global Højskole i Nepal Mellemfolkeligt Samvirke åbner nu et helt unikt og banebrydende højskoleophold for 50+ i Asien, med særligt fokus på Nye Demokratier og Religion. Asien er en verdensdel som kommer til at spille en helt afgørende rolle i vores globale fremtid, og vi stiller derfor skarpt på Nepal, der gennemgår en historisk udvikling mod demokrati i disse år. Vi vil undersøge hvilke nye krav, der stilles til befolkningen i Nepal og i deres nyetablerede demokrati og ikke mindst, hvilke nye muligheder de nye samfundsformer bringer med sig. Højskoleopholdet vil især sætte fokus på de unge borgere, der tør gå nye veje og som udfordrer lokale traditioner og tænkemåder. Oplev Nepal indefra Højskoleopholdet i Nepal giver dig mulighed for at opleve Nepal, både fra turistsiden og indefra. Nepal har de seneste 10 år levet en omtumlet tilværelse, men fik i 2008 endelig fred efter 10 års borgerkrig, hvor en maoistisk oprørsbevægelse endte med at vælte kongen, med løfte om at etablere en demokratisk republik. Det er snart nogle år siden og landet står stadig uden et reelt demokrati. Korruption gennemsyrer samfundet og tilliden til domstole, politikere og politi er for længst opbrugt. Men der er stadig mange, der kæmper for demokrati og et bedre liv og mange af de mennesker kommer vi til at møde.

2 Et program fyldt med ekskursioner Højskoleopholdet er tilrettelagt så vi kan holde teorierne op mod den konkrete asiatiske virkelighed. Det betyder at vi i stedet for at sidde i undervisningslokalet skal ud og se en masse og møde mange spændende mennesker. Vi skal f.eks. besøge buddhistiske munke og hinduistiske templer, tage del i udviklingsprojekter, besøge lokale familier i Kathmandus slumområde, arbejde med gadebørn, høre om dansk udviklingshjælp og meget mere. I weekenderne er der er rig mulighed for at komme ud i naturen, hvad enten du er til en smuk vandretur i bjergene, junglesafari med næsehorn og elefanter eller tilbagetrukken yoga og meditation i et kloster.

3 Start til slut Dit ophold fra start til slut På nedenstående billeder kan du se, hvordan dit højskoleophold er tilrettelagt. Efterfølgende kan du læse en mere detaljeret beskrivelse af de forskellige spændende elementer. Forberedelse i København Dit højskoleophold begynder i København med en forberedelseseftermiddag. Her vil du møde de andre deltagere og få styr på alt det praktiske. Du vil også komme til at møde underviserne som vil være med noget af tiden via Skype. Grundkurset foregår i København på Mellemfolkelig Samvirkes Globale Platform på Fælledvej 12. Fælles afgang fra København Der er fælles afgang fra Kastrup Lufthavn dagen før kursets start - for alle de, der har valgt at lade Mellemfolkeligt Samvirke stå for at købe billetter. Efter nærmere instruks mødes vi i afgangshallen. Hvis du har valgt selv at stå for din flybillet og forsikring vil du i stedet få en dato og tidspunkt, hvor du skal mødes med resten af gruppen i Kathmandu. Nepal Ved foden af verdens højeste bjergkæde, Himalaya, ligger Nepals hovedstad, Kathmandu. Højskolen (Global Platform Nepal) ligger også i Kathmandu, hvor du bare skal gå ud ad døren for at opleve gamle hinduistiske templer, hvor sariklædte kvinder ofrer frugt og ris, hellige køer, frugtsælgere, dyttende taxaer, gamle mænd på cykler og masser af venlige nepalesere som hurtigt får dig til at føle dig velkommen. Nepal er et fattigt land og befolkningen kæmper med utrolig mange udfordringer. Alligevel er mange unge i Kathmandu fulde af kreativitet og optimisme. De tror på hinanden og er ikke bange for at drømme stort og handle derefter.

4 Sådan bor du Højskolen er beliggende på Mellemfolkeligt Samvirkes Global Platform Nepal, som ligger i en grøn oase i Kathmandus mindre turistede område. Højskolen er indrettet efter nepalesiske forhold og er derfor meget basale, men med vestligt toilet og alle fornødenheder til stede. Højskolen har 24 sengepladser, hvoraf de fleste værelser er 2 mands værelser, hvor eventuelle par vil blive indlogeret. Det vil til en vis grad være muligt at få enkeltværelse mod en ekstraudgift på kr, men ellers kan det forventes at ikke-par bliver indlogeret 2 og 2 efter køn. NB: Da Global Platform er et interkulturelt miljø er der ikke mulighed for at indtage alkohol der, men det er muligt at gå ud i Kathmandu på masser af hyggelige beværtninger. Hjemrejse mod København Når opholdet er færdigt kan du enten vælge at rejse hjem med de andre deltagere eller selv fortsætte din rejse. Det sidste kan du arrangere fra starten af eller først beslutte dig for mens du stadig er på højskolen.

5 Program Global Højskole byder på spændende læring i et internationalt miljø, med danske og (engelsktalende) nepalesiske lærere. Rækkefølgen af temaerne bliver muligvis rykket rundt, men indholdet af dit ophold svarer til nedenstående. Uge 1: Nepals kultur og religioner Introduktion til Kathmandu Hinduisme i Nepal Ekskursion til Kathmandus største tempel Pashupatinath Buddhisme i Nepal Besøge buddhistisk kloster og Stupa i Boudanath Introduktion til Nepali Uge 2: Kultur, menneskerettigheder og globalisering Menneskerettigheder og Udviklingsarbejde Globalisering og turismes indflydelse i Nepal Besøg i en lokal landsby i Chitwan Elefant-ridt på udkig efter næsehorn Dashain festival Uge 3: Migration, fattigdom og frivillighed Migration og flygtninge i Nepal Børn og urban fattigdom Frivilligt arbejde i slummen Arbejde på medieprojekt Uge 4: Kvinder og kastesystemet Kvinder i Nepal Besøg hos en lokal kvindeorganisation Kastesystemet Arrangerede ægteskaber Trafficking i Nepal Besøge Garden of Dreams (vi tager forbehold for ændringer) Derudover vil vi komme ind på temaer som migration, flygtninge og grænsedragninger, urbanisering og unge i en globaliseret verden. Vi lægger stor vægt på deltagerorienteret undervisning og praktisk læring. Foruden undervisningen på selve højskolen vil der derfor være en lang række aktiviteter og projekter i samarbejde med det omkringliggende lokalsamfund.

6 OBS: En del af undervisningen vil foregå på engelsk og det er derfor vigtigt at du taler/forstår engelsk på et godt niveau. Der vil også være en del ekskursioner, så det er vigtigt at du er ved godt fysisk helbred.

7 Pris 8. apr maj mar mar 12000,- 7000,- 1. okt okt sep sep Tilmeldingsfrist 15. jul 12000,- 7900,- 6. nov dec okt - 1. okt Tilmeldingsfrist 15. aug 12000,- 7900,- *Du kan trække kr. af beløbet fra i skat. Global Contact sørger for at indberette dette på dine vegne. **Prisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet. Tilmelding Når du bestiller dit ophold kan du vælge om vi også skal stå for fly (se fordelene længere nede). Du betaler kr. ved tilmelding. Vi sender en opkrævning på restbeløbet ca. 6 uger før afrejse. Enkeltværelse Det vil til en vis grad være muligt at få enkeltværelse mod en ekstraudgift på kr. Noter venligst i din tilmelding hvis du ønsker det. NB: Der er max 8 enkeltværelser ledig pr. ophold, så de bliver fyldt efter først til mølle. Forsikring Hvis du IKKE har egen forsikring, der dækker dit ophold, kan vi bestille forsikring for dig uden administrationsberegning. Forsikringen er en Gouda Super og koster kr. Skriv venligst i din tilmelding, hvis du ønsker at bestille forsikring. Vær opmærksom på at selvom der i tilmeldingsblanketten står Ophold inkl. Fly og Forsikring er prisen UDEN forsikring. En samlet pakke med ophold og fly inkluderer 4 ugers højskoleophold (inkl. kost og logi) Flyrejse tur/retur Afbestillingsforsikring for flybillet Forberedelseseftermiddag i København Afhentning i lufthavn og transport til/fra Global Højskole Introducerende sprogundervisning i nepali Alle kurser, udflugter og projektbesøg i programmet Kost og logi på højskolen under hele opholdet Jungle safari i Chitwan Administrationsgebyr til Global Contact Pakken inkluderer ikke Foriskring Visum Vaccinationer og evt. malariapiller Udgifter ved evt ændring af flybillet efter udstedelse Kost og logi i friweekender hvis du rejser på egen hånd Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved din tilmelding)

8 Prisen på opholdet uden fly inkluderer det samme som ovenstående med undtagelse af fly og afbestillingsforsikring og afhentning foregår på et aftalt mødested i stedet for i lufthavnen. Fordelene ved at lade Global Contact stå for din flybillet Du er dækket under Pakkerejseloven som bl.a. sikrer dig ved naturkatastrofer o. lign. Du bliver booket på samme flyafgang som de øvrige deltagere, så du aldrig rejser alene fra Danmark Du bliver hentet i lufthavnen ved ankomst og kørt videre til Global Platform Du får en fleksibel flybillet der til en hver tid kan datoændres hos Kilroy også efter du er taget af sted Du kan mod et mindre gebyr få en ny flyafgang, hvis du ikke når dit fly Du er dækket af en afbestillingsforsikring hvis du bliver ramt af sygdom eller kommer alvorligt til skade inden afrejse Du kan bruge din tid på at pakke og være sammen med venner og familie, mens vi finder og booker dine flybilletter Vil du selv sørge for fly? Hvis du vælger selv at købe din flybillet, skal du kun betale Global Contact for selve højskoleopholdet. Hvis du vælger dette, er det vigtigt, at du først køber flybilletten, når du har fået dit ophold endeligt bekræftet af Global Contact. Du vil samtidig modtage udførlige instrukser om hvor og hvornår du skal ankomme. Hver destination har et fast mødested, ofte i landets hovedstad, hvor du vil blive modtaget af vores lokale personale. Husk det er dit eget ansvar at få booket flybilletten til tiden samt købe en dækkende rejseforsikring.

9 Visum og praktisk Global Højskole i Kathmandu Mellemfolkeligt Samvirkes Global Højskole ligger i samme bygning som Global Platform, som er vores kursuscenter for bl.a. unge danske volontører, samt nepalesiske og burmesiske unge. Højskolen er indrettet efter nepalesiske forhold og er derfor basale, men velfungerende. I Nepal vil du sove på værelse med 2-3 meddeltagere af samme køn. Der vil være delt bad og toilet med andre værelser. Det vil være muligt at bestille eneværelse mod en ekstrabetaling på 2000 kr. Der er max 8 eneværelser pr. ophold, så de bliver fyldt efter først til mølle. Skriv det venligst i din tilmelding hvis du er interesseret i eneværelse. Platformen i Nepal emmer af hygge og kreativitet og der er rummelige fællesarealer både udendørs og indendørs, så der er rig mulighed for at lave sjove fællesaktiviteter eller skrive dagbog alene på vores fantastiske tagterrasse, hvor vi også indtager måltiderne. Der vil desuden være andre kurser på Platformen under opholdet, så du vil få mulighed for at møde unge mennesker fra Danmark og Asien, der vil ud at gøre en forskel. NB: Da højskolen ligger på en multikulturel Platform er det ikke tilladt at indtage alkohol på Platformen, men der er mange dejlige steder at gå ud i Kathmandu. Netop fordi Platformen er multikulturel, er engelsk også sproget vi kommunikerer på, når vi ikke har undervisning af en dansk lærer. Vi vil flere gange modtage undervisning af lokale lærere og partnere og det forventes derfor at I kan begå jer på engelsk. Vi forventer ligeledes du er frisk og rørig og ved godt fysisk mod. Vi bor i et hus med mange trapper og skal på flere ekskursioner ud i landet, så et par timers gang og en aktiv hverdag må ikke slå dig ud. Nepal I Nepal er elektricitet en sparsom ressource, og der er derfor dagligt mange timers planlagte strømafbrydelser. Du skal være indstillet på kun at have adgang til strøm et begrænset tidsrum hver dag og meget strømforbrugene apparater er derfor ikke en fordel at have med. I oktober kan aftenerne og nætterne godt blive kolde og da husene ikke er isolerede eller opvarmede, bliver det også indenfor ganske koldt. Tag derfor masser af vamt tøj med, der kan holde dig varm på de kolde aftener. Der vil på højskolen være tæpper og hovedpuder, men har man brug for lidt ekstra varme, så tag en lille sovepose med. Visum Du skal selv sørge for at søge visum til Nepal samt stå for udgifterne. Vi har herunder skrevet de normale regler, men dobbelttjek dem på ambassadens hjemmeside, da disse til tider kan ændres med kort varsel. Hvis du er udenlandsk statsborger eller har flygtninge- eller fremmedpas, skal du kontakte ambassaden for at høre, hvordan du søger visum. Turistvisum søges i Kathmandu lufthavn, og koster 40$ for 30 dage, der betales kontant. Det er vigtigt, at du ansøger om turistvisum. Husk også at dit danske pas skal være gyldigt mindst 6 mdr. efter din

10 hjemrejsedato. Medbring blot 2 pasfotos samt dollars til at betale med (i lufthavnen er de ikke er glade for store sedler, så du skal gerne medbringe dine dollars i højest $50 sedler, gerne mindre). Adressen du skal opgive i ansøgningen er: Global Platform Nepal MS Nepal Gyaneshwor, GPO Box 4010 Kathmandu Nepal Rejseforsikring Du skal være opmærksom på at have en dækkende rejseforsikring, der gælder til rejser uden for Europa og i hele perioden. Hvis du ikke selv har en dækkende rejseforsikring, kan en Gouda Super forsikring, købes gennem Global Contact. Denne koster kr og giver fuld dækning i hele perioden. Har du købt forsikring gennem Global Contact, og vil ændre din hjemkomstdato inden afrejse, forlænger vi forsikringen automatisk og du vil blive opkrævet det ekstra beløb sammen med din restbetaling. Forlænger du hjemrejsen efter du er rejst, skal du kontakte Kilroy for at forlænge din forsikring. OBS: Vær opmærksom på at der er forhøjet forsikringsudgift, hvis du er over 70 år. Vaccination Vaccinationer og forebyggende medicin kan være nødvendig, når du rejser, da der vil ofte være sundhedsmæssige risici forbundet med at rejse i udlandet. Global Contact anbefaler at du i god tid opsøger din egen læge eller Statens Serum Institut for at få information om vaccinationer og anden forebyggelse. Husk at medbringe dit vaccinationskort (som du får fra lægen) på selve rejsen. Husk at du er gæst Du skal være opmærksom på, at du kommer som gæst til et fremmed land. Du skal respektere den lokale kultur og følge de retningslinjer, som vores undervisere og samarbejdspartnere giver. Det er strengt forbudt at indtage enhver form for narkotika, og vi forventer, at du i særdeleshed respekterer kulturelle traditioner inden for påklædning, alkohol og social acceptabel opførsel. Du er en del af Global Contact både før, under og efter dit ophold. Derfor skal du respektere de anvisninger, som Global Contact og vores partnere giver. I modsat fald forbeholder Global Contact sig retten til at afbryde opholdet for egen regning og uden refusion. Videre rejse hjemrejsedato ændring af flybillet Hvis du inden afrejse ved, at du har lyst til at rejse videre på egen hånd efterfølgende, kan du sige det ved tilmeldingen. Vi hjælper gerne med en samlet rejse til flere lande. Du kan til enhver tid ændre din hjemrejsedato og til tider også din afrejselufthavn. Det kan jo være, at du skifter mening undervejs og gerne vil opleve mere af lokalområdet efter afslutningen på højskolen. Du kan ændre din flybillet undervejs ved hjælp af Kilroy. Det koster lidt at ændre billetten alt afhængigt af flyselskabet. Kontakt Kilroy, når du har modtaget din billet, for oplysning af pris.

11 Telefon Når du ankommer, kan det være en idé at købe et lokalt SIM-kort, så du kan ringe billigere hjem eller til dine rejsekammerater. Vores undervisere på højskolen kan hjælpe dig med dette. Medlemskab At rejse med Global Contact kræver, at man er medlem af Mellemfolkeligt Samvirke. Du melder dig ind i forbindelse med din tilmelding. Som medlem støtter du vores arbejde med at skaffe indflydelse til verdens fattigste, ligesom du får vores medlemsblad tilsendt.

Rejs med til verdens brændpunkter og kom tæt på mennesker, der lever i et samfund præget af konflikter

Rejs med til verdens brændpunkter og kom tæt på mennesker, der lever i et samfund præget af konflikter 2013 Rejs med til verdens brændpunkter og kom tæt på mennesker, der lever i et samfund præget af konflikter NextStop er for dig der vil bagom facaden Praktiske oplysninger Som Next Stop er rejser du med

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål 4 måneders ophold

Oftest stillede spørgsmål 4 måneders ophold Oftest stillede spørgsmål 4 måneders ophold Hvilket sprog foregår undervisningen på? På Zanzibar Højskolen taler vi nordisk. Det vil sige at vi taler en blanding af dansk, svensk og norsk, alt efter hvilke

Læs mere

The Scout International Student Exchange Programme (SISEP) Udvekslingsspejder i Australien - Sommer 2013

The Scout International Student Exchange Programme (SISEP) Udvekslingsspejder i Australien - Sommer 2013 The Scout International Student Exchange Programme (SISEP) Udvekslingsspejder i Australien - Sommer 2013 The Scout International Student Exchange Programme (SISEP) er et internationalt samarbejde med spejderkorpset

Læs mere

FORVENTNINGS- AFSTEMNING TIL EN SPROGREJSE MED STS

FORVENTNINGS- AFSTEMNING TIL EN SPROGREJSE MED STS FORVENTNINGS- AFSTEMNING TIL EN SPROGREJSE MED STS KÆRE FORÆLDRE I har taget beslutningen om at sende Jeres barn på en sprogrejse med STS. I den forbindelse vil jeg gerne give Jer et reelt indblik i hvad

Læs mere

MOTORCYKELREJSE I HIMALAYA. - på klassisk Enfield motorcykel gennem det eventyrlige bjergrige Nepal

MOTORCYKELREJSE I HIMALAYA. - på klassisk Enfield motorcykel gennem det eventyrlige bjergrige Nepal Afrejse: 19. november - 2. december 2014-14 dage MOTORCYKELREJSE I HIMALAYA - på klassisk Enfield motorcykel gennem det eventyrlige bjergrige Nepal MOTORCYKELREJSE I HIMALAYA - på klassisk Royal Enfield

Læs mere

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange Vi håber, at denne brochure kan svare på jeres spørgsmål omkring det at være værtsfamilie. Har I yderligere spørgsmål er I selvfølgelig velkomne til at kontakte Dansk ICYE s sekretariat. Hvis I er interesserede

Læs mere

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2015/16. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2015/16. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School Valgfrihed! Kun hos InterStudies: vælg mellem 3 programtyper Plusprogram Giver dig en blød landing på Orientation Camp i London eller

Læs mere

VI VIL GERNE MØDES MED DIG

VI VIL GERNE MØDES MED DIG VI VIL GERNE MØDES MED DIG Du skal vide, at du altid er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller hvis du har lyst til at se vores skole. Du skal være velkommen. 2013 Start på højskolen

Læs mere

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2016/17. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2016/17. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School Valgfrihed! Kun hos InterStudies: vælg mellem 3 programtyper Plusprogram Giver dig en blød landing på Orientation Camp i London eller

Læs mere

På Motorcykel gennem det nordlige Vietnam I oktober 2014

På Motorcykel gennem det nordlige Vietnam I oktober 2014 På Motorcykel gennem det nordlige Vietnam I oktober 2014 Med sit varierede landskab og farverige folkeliv udgør det nordlige Vietnam den ideelle ramme for et uforglemmeligt motorcykeleventyr. Efter utallige

Læs mere

It s all about where you mind s at

It s all about where you mind s at It s all about where you mind s at Kelly Slater Pro. surfer, 10 dobbelt verdensmester. The World Surf Tour SURFhøjskolen - baggrund SURFhøjskolen er kommet til verden ud fra et ønske om at skabe nogle

Læs mere

The Taj Mahal Marathon 2008

The Taj Mahal Marathon 2008 The Taj Mahal Marathon 2008 Eventyrlig maratonrejse til Indien ved et af verdens 7 moderne vidundere. Maraton og halvmaraton 8. marts 2008 www.taj-mahal-marathon.com Albatros Travel Kultorvet 11 1175 København

Læs mere

KLINISK UDDANNELSE I THAILAND 2003

KLINISK UDDANNELSE I THAILAND 2003 KLINISK UDDANNELSE I THAILAND 2003 Udarbejdet JANUAR 2004 af: Sygeplejestuderende Tine Hallas VESTSJÆLLANDS AMTS SYGEPLEJESKOLE I SLAGELSE Indledning:...3 Hvorfor rejse ud? Samt mit indtryk af opholdet

Læs mere

Zambia- Zanzibar. Præsentation. Indhold

Zambia- Zanzibar. Præsentation. Indhold Zambia- Zanzibar Præsentation Du har nu truffet en beslutning om at tage på dit livs eventyr tillykke med det! Inden eventyret kan begynde, er det nødvendigt med lidt generel information om Zambia, rejse-tips

Læs mere

Nordsjællands Hospital

Nordsjællands Hospital Marts 2015 Nordsjællands Hospital Montebello Genoptræningshospital Montebello Læs denne håndbog inden du rejser Indholdsfortegnelse Velkommen til Montebello Montebellos adresser Lidt om Montebello På Montebello

Læs mere

Motorcykelrejse gennem Indiens Thar-ørken -med afsluttende tigersafari i Ranthambore Nationalpark

Motorcykelrejse gennem Indiens Thar-ørken -med afsluttende tigersafari i Ranthambore Nationalpark Motorcykelrejse gennem Indiens Thar-ørken -med afsluttende tigersafari i Ranthambore Nationalpark Denne motorcykelrejse går gennem den indiske Thar-ørken i Indiens mest farverige delstat: Rajasthan, der

Læs mere

SÅDAN FINDER DU BILLIGERE REJSER

SÅDAN FINDER DU BILLIGERE REJSER SÅDAN FINDER DU BILLIGERE REJSER UDGIVET FOR AF REJSESØGEMASKINEN INDHOLD Side 4 Flybilletter 1. Bestil i god tid 2. Rejs udenfor højsæsonen her er det billigst 3. Rejs billigt på bestemte tidspunkter

Læs mere

INTERNATHUND EL. OMPLACERINGSHUND

INTERNATHUND EL. OMPLACERINGSHUND INTERNATHUND EL. OMPLACERINGSHUND SKAL, SKAL IKKE? & HVAD BØR DU TÆNKE PÅ? INDHOLDSFORTEGNELSE Forord.... 4 Myte om internathunde... 5 Trin 1 Inden du tager på internat... 7 - Har du det der skal til?.

Læs mere

SÅDAN FÅR DU BILLIGERE REJSER AF OLE STOUBY UDGIVET AF REJSESØGEMASKINEN

SÅDAN FÅR DU BILLIGERE REJSER AF OLE STOUBY UDGIVET AF REJSESØGEMASKINEN SÅDAN FÅR DU BILLIGERE REJSER AF OLE STOUBY UDGIVET AF REJSESØGEMASKINEN INDHOLD Side 4 FLYBILLETTER 1. Bestil i god tid Side 10 Side 2. Rejs udenfor højsæsonen her er det billigst 3. Rejs billigt på bestemte

Læs mere

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Håndbog for DFUNKs regionsforeninger Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Indhold: 1. Formålet med håndbogen 2. Regionsforeningens placering i organisationen 3. Arbejdet i bestyrelsen

Læs mere

Guide til studieophold i udlandet

Guide til studieophold i udlandet Guide til studieophold i udlandet Sundhedsfaglig Højskole Store oplevelser! Hårdt arbejde! Læring for livet! Et internationalt studieophold giver dig andet og meget, meget mere end en turistrejses flygtige

Læs mere

Kursushåndbog. Om planlægning af kurser i egen organisation. - trin for trin

Kursushåndbog. Om planlægning af kurser i egen organisation. - trin for trin Kursushåndbog Om planlægning af kurser i egen organisation - trin for trin Kursushåndbog Om planlægning af kurser i egen organisation - trin for trin [ 4 ] Center for frivilligt socialt arbejde Redaktion

Læs mere

Udlandsophold -ergoterapeutuddannelsen

Udlandsophold -ergoterapeutuddannelsen Udlandsophold -ergoterapeutuddannelsen 1 Indhold Ophold i udlandet 3 Muligheder og krav 3 Hvorfor tage på udlandsophold 5 Hvorhen? 6 Hvornår? 6 Processen 7 Tjekliste 9 Økonomi 10 Udlandsstipendium & SU

Læs mere

MOTORCYKELREJSE GENNEM DET NORDLIGE VIETNAM

MOTORCYKELREJSE GENNEM DET NORDLIGE VIETNAM MOTORCYKELREJSE GENNEM DET NORDLIGE VIETNAM AFREJSE: d. 1. -16. maj 2015 16 dage PRIS: DKK 21.900 kr. per person MOTORCYKELREJSE GENNEM DET NORDLIGE VIETNAM Grønne rismarker, vildtvoksende jungle, smukke

Læs mere

Værd at vide. Bestilling og betaling... 2. Forsikringer... 7. Flyrejsen... 10. Indkvarteringen... 18. På rejsemålet... 25. Efter hjemrejse... 27. s.

Værd at vide. Bestilling og betaling... 2. Forsikringer... 7. Flyrejsen... 10. Indkvarteringen... 18. På rejsemålet... 25. Efter hjemrejse... 27. s. Værd at vide Bestilling og betaling... 2 Forsikringer... 7 Flyrejsen... 10 Indkvarteringen... 18 På rejsemålet... 25 Efter hjemrejse... 27 s. 1 Bestilling og betaling Bestilling Sunweb er en online rejsearrangør,

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Saxild Strand. Katalog 2014. Saxild Strand Christian Petersensvej 1 8300 ODDER TELEFON 86554055 info@saxild-strand.dk www.saxild-strand.

Saxild Strand. Katalog 2014. Saxild Strand Christian Petersensvej 1 8300 ODDER TELEFON 86554055 info@saxild-strand.dk www.saxild-strand. Saxild Strand Katalog 2014 Saxild Strand Saxild Strand Christian Petersensvej 1 8300 ODDER TELEFON 86554055 info@saxild-strand.dk www.saxild-strand. dk Velkommen til Saxild Strand Det er med stolthed at

Læs mere

Study Abroad Semester på San Diego State University i Californien, efteråret 2012

Study Abroad Semester på San Diego State University i Californien, efteråret 2012 Study Abroad Semester på San Diego State University i Californien, efteråret 2012 Indledning Denne rapport omhandler et study abroad semester på San Diego State University(SDSU) i San Diego, Californien,

Læs mere

Rejs med hjerte, hjerne & holdning. Incredible India med Folkeskolen. Dato 06-02-2015 Varighed 9 dage Pris 9.998, Afrejse København Rejseleder Dansk

Rejs med hjerte, hjerne & holdning. Incredible India med Folkeskolen. Dato 06-02-2015 Varighed 9 dage Pris 9.998, Afrejse København Rejseleder Dansk Rejs med hjerte, hjerne & holdning Incredible India med Folkeskolen Dato 06-02-2015 Varighed 9 dage Pris 9.998, Afrejse København Rejseleder Dansk Amber Fort, Jaipur Incredible India med Folkeskolen Farverige

Læs mere

Det pragtfulde Portugal med Gefion

Det pragtfulde Portugal med Gefion Rejs med hjerte, hjerne & holdning Det pragtfulde Portugal med Gefion Dato 21-09-2015 Varighed 8 dage Pris 7.998, Afrejse København Rejseleder Dansk Det pragtfulde Portugal med Gefion Rejs langsomt på

Læs mere